Ivyrevel i konkurs?

Kenzas inlägg på Instastory där hon skriver att de fått säga hej då till företaget Ivyrevel, men hon väljer att se det som en lärdom istället för ett misslyckande.

I våras beviljades Kenza Zouiten Subosics företag Ivyrevel en rekonstruktion vilket innebär att alla anställdas löneutbetalningar stoppades och istället omfattades av lönegarantin. 
Kenza Zouiten Subosic kommunicerade även då via sms med Aftonbladet och sa att, på grund av covid-19 är den enda vägen framåt att rekonstruera Ivyrevel då, de fortfarande tror starkt på företaget i framtiden.
En månad senare visade det sig dock att företaget hade skulder på hela 22 miljoner kronor till H&M efter att företaget sålt tillbaka sina aktier till grundarna.

Vid nyår postade Kenza det här inlägget på Instastory där hon erkänner att de skickat in dokumentationen för att slutgiltigt säga hej då till företaget de drivit sedan 2012.
Jag tolkar det som att företaget försatts i konkurs, och Kenza anger pandemin som anledning till det, (ändring) pga att de inte kunde ordna upp sina ekonomiska förehavanden då Ivyrevel gick dåligt redan tidigare.
Kenza skriver att hon väljer att se det hela som en lärdom snarare än ett misslyckande, och att hon kommer ta det hela med sig in i framtiden.

Vad tror ni Kenza kommer satsa på i framtiden? 
Fler egna företag eller fler samarbeten med andra, mer etablerade företag?

Jag har sökt Kenza Zouiten Subosic för en kommentar, då jag tidigare inte själv hade sett bilden och ville få en bekräftelse från henne.

Tack för bilden! 

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är någon förvånad?

      De flesta onlineföretag har blomstrat under Coronan. Känns mer som något att ursäkta på än att erkänna att man nog inte gjorde ett tillräckligt bra jobb ifrån sig. Företagande är inte för alla, men känns lite blasé att skylla på corona kanske när precis i princip alla onlineföretag har skjutit i höjden.

        Hon skyller inte på corona. Läste du Kenzas text eller bara Camillas? Kenza skriver att de inte klarade av att ordna upp sina ekonomiska problem under pandemin. Hon skriver ”during” och inte ”because”. Då hade man kunnat tolka det som att hon skyllde på corona.

          Fast hon har skyllt på corona många gånger tidigare

            Försäljningen ja. Fast hon skyller inte konkursen på corona. Vilket är vad inlägget handlar om. När Kenza skriver en sak blir det skevt av Camilla att hävda att hon skrivit en helt annan sak tre meningar ner liksom.

              Jag tror att mångas läsförståelse grumlas av deras egen världsbild. Jag tycker att det står tydligt vad Kenza menar och jag såg inte heller att hon skyllde konkursen på Corona.

                Tror folk bara läser Camillas text där det står tvärtemot vad Kenza själv skriver.

                  Jag ändrade min text. Tack! ?

                    Fast hon skyller det fortfarande inte på pandemin. Hon skyllde dålig försäljning på pandemin, men här skriver hon ju i klarspråk att de inte kunde ordna upp sina ekonomiska problem under pandemin. Ingenstans skyller hon de ekonomiska problemen som är anledningen till konkursen på pandemin. Är ju trots allt en ganska stor skillnad.

                      Nakenkul:
                      Isbad
                      Bastu
                      Klädpoker
                      Nakenyoga

                      Vassego för tips – ha så sköj!

                    Hur ofta ändrar du på vad influencers faktiskt sagt till din egen tolkning i dina inlägg?

                      Inte ofta när det gäller somliga t.ex IL i alla fall, och man märker att tonen i inläggen är väldigt olika beroende på vem inlägget handlar om. Vissa omskrivs med hårda ord och nedlåtande ton, och andra slipper undan sånt. Det är en väldig skillnad.

        Det måste också variera beroende på vad företaget säljer. Vet inte hur just försäljning av kläder har förändrats men gissar att folk köper mer myskläder än fast fashion nu. Tror dessutom att det var ett tag sedan Ivyrevel släppte nytt.

      Ja, lite. Kenza brukade klä sig riktigt snyggt och många ville klä sig som henne. Hade hon satsat på kläder som funkade för alla, tonåring, vuxna, mer hållbart, basplagg etc tror jag hon hade kunnat gå riktigt långt. Hon låg iallafall ganska långt ner på min lista av influencer jag trodde skulle faila.

        Ja men ellerhur.. Kenza har alla förutsättningar för att skapa ett blomstrande företag. Jag tror dock det blev konstigt när de försökte sälja kläder Riktade till en yngre målgrupp som inte har råd med deras priser. Tror också att kenzas målgrupp är äldre än den de siktade på med IvyRevel.

          Ja vi växte ju liksom upp när hon växte upp.. Jag hade velat se mer bas linnen eller bodys, t-shirts, snygga byxor, skjortor, kavajer osv som man faktiskt kan använda. Det ovan kan du få in i hur många stilar som helst om man slöpper plagg i olika material och färger. Gärna fina klänningar och blusar också, men ett mer blandat utbud som funkar för alla.

            Men exakt. Det finns ju en anledning till varför det går bra för tex Linn Ahlborg och Alice Stenlöf med deras slutsålda kollektioner.

        Som jag förstod det köpte H&M in sig för att Ivyrevel påstod sig ha helt ny, revolutionerande teknik för onlineshopping. Det pratades väl om typ ”virtuella klänningar” och massa grejer? Sen blev det inget med det och H&M ville inte vara med längre.

        Plus dyra kläder med tveksam kvalitet, oklar målgrupp etc. Jag tror även att det spelade in att Kenza fortsatte göra reklam för andra klädaffärer, typ Nelly och Zalando.

          Har alltid älskar Kenzas klädstil, sedan jag var 18 år, men har aldrig köpt något från IvyRevel och det säger väl något. Tycker inte IvyRevel reflekterade den stil hon blev känd för, för höga priser för basic plagg och skorna va typ värsta partyskorna med höga klackar och nitar, vilket ingen använder längre. Hon borde ha satsat på mer leggings (she kind of made them fashion back in the days), toppar till annat än fest, kanske underkläder? Idk men hejdå IvyRevel!

            Ja! Leggings Kenza med coola linnen, stora halsdukar, boots och skinnpaj. ???????????? Hade hon släppt coola linnen som alternativ till hms tråk basic linnen hade jag varit stamkund.

              Ni tycker alltså att hon skulle sälja exakt det hon och annat folk hade på sig 2007, fast idag? Leggings med coola linnen, skinnjacka och stor halsduk och boots?? I så fall lever Kenza på väldigt gamla meriter när folk ”hyllar” hennes stil.

                Gud bevare mig väl. Hade i och för sig lett till att man fick sig ett gott skratt.

              Hahaha men jisses ???

      Inte med inlägget att göra men nu är fjortisen paow igång igen och lägger ut en känd profils nummer och ber dina följare att ringa och säga är bajs? är hon på riktigt snart 30 år? Hon är ju borderline crazy….

        Jag sökte på numret och fick fram ett namn på en person som inte ens är känd? Riktigt sjukt det hon håller på med.

          Jag hoppas det inte är den tidigare uthängda andra tjejen hon vill locka folk att mobba.

        Borde gå att anmäla henne för ofredande och trakasserier?

    Töntigt att skylla på covid-19, alla vet att ivyrevel gick skitdåligt långt innan pandemin

      Fast det gjorde hon ju inte heller.

        Inte i just den bilden men hon har gjort det tidigare flera gånger

          Hon har skyllt dålig försäljning på pandemin, men hon skyller inte konkursen på pandemin.

            MEN om man har ett företag som inte säljer p.g.a pandemin så är det väl ändå så att det är p.g.a pandemin som företaget går i konkurs.
            Det behöver ju inte ens skrivas ut.

              Men, det gick mycket dåligt LÅNGT före pandemin också.

    Tycker H&M får skylla sig själva och att de borde ha koll på vilka de arbetar med.

    Nu är det väl de anställda som prioriteras vid konkurs så det är väl bra.

      H&M verkar ju strunta i sånt. Kolla bara på deras köp av Sellpy som behandlar sina anställda som skräp och lump..

        Har HM köpt sellphy?? Sämsta företaget jag någonsin vart med om. Har ni sett deras sjuka annonser på tradera? ???

          Ja, Sellpy är ju galna. Följer ett konto på Instagram som är inriktat på konstiga sellpyannonser ?

            Åhh vilken? Vill också följa

            Åh, vilket då? ??

              Scamsofsellpy heter det 🙂

                Tack för detta!

                Tack! Och h e r r e g u d ?????

            Vad heter kontot??

          Deras omdömen är ändå 2789044 vs 66578, såå
          2789044 / (2789044 + 66578) = 0.97 positiva

          Var dock en just nu som köpte 44(!) auktioner inom loppet av 5 minuter och alla direkt positiva. Så det kanske är någon form av omdömesbedrägeri sellpy håller på med.

            Inte för att jag vill försvara Sellpy men när man sätter omdömen som köpare så gör man det ofta i ett svep ett tag efter köpen.

            man kan ha som inställning på tradera att positivt omdömme lämnas automatiskt. det har jag, vem fan pallar dutta i stjärnor för leveranstid and what not,
            chilla med konspirationerna

              Oj, snacka om att ta bort hela poängen med en omdömesfunktion?

              Och man är ju inte tvingad att lämna omdöme, bara att låta bli?

          För att göra det liiite mindre roligt så är det ju inte människorna som jobbar där som sätter priserna, det är automatiserat

          Handlar mkt mer sällan på tradera nu för det är så mkt sellpy skit, är ett helvete att betala det man köper och hög fraktkostnad blää

            Jag har handlar jättemycket från Sellpy och är i det stora hela väldigt nöjd faktiskt. Fyndat Filippa K blus för 30kr, ett par Vagabond-stövletter för 50, massa linnen och t-shirts för en tia. Kanske totalt handlat 30 plagg genom åren och ett har varit odugligt (luktade jättelilla)

              Jag handlar också mycket där. Synd att de behandlar de anställda dåligt. Kan man kontakta dem och pressa dem att skärpa sig? Vill helst inte sluta handla.

      För HM är 22 mille som 1 öre före oss! ? Går liksom ingen nöd på HM!

        H&M och Zalando gick in i IvyRevel för de ville lära sig mer om digital marknadsföring och e-commerce. Grabbarna på IvyRevel sålde in sig själva som väldigt kompetenta inom det området – de hade ju bakgrund från Tailsweep.
        Man skulle ordna till ansiktsigenkänning i butiker för att kunna ge personliga förslag direkt när kunden kom in. Och möjlighet för konsumenter att designa sina egna kläder online. Sådant ville H&M lära sig.
        I praktiken blev det ju ingenting av IvyRevels planer. Varken av den digitala marknadsföringen eller av de trista kläderna de hade som alibi för att finnas på marknaden över huvud taget.
        Utan pengarna från H&M och Zalando skulle IvyRevel ha stängt igen för flera år sedan. De tjänade aldrig en krona utan brände alla pengar de fick plus betalade aldrig H&M för kläderna de köpte från dem.

          Ja, H&M räddade IvyRevel då. Det var tvungna att välja mellan att låta dem köpa in sig eller konka. Det kommunicerade ju aldrig IvyRevel som den faktiska anledningen såklart.

          Intressant. Tydligen behöver dom 283 miljoner till för att kunna göra något…

          https://www.breakit.se/artikel/24201/deep-north-vill-stoppa-butiksdoden-genom-ny-teknik-tar-in-283-miljoner

          Så himla oetiska metoder med ansiktsigenkänning

    Hur det ut i övrigt? Finns det någon influencer som säljer fysiska varor som lyckas väl med att bygga upp och driva ett företag?

      Caia, Ida Warg, Indy beauty kanske? ?

      Caia iaf, resten är mer spekulativt.

      Ja, Bianca. Hennes företag går sjukt bra.

        Sant. Men de flesta andra ligger väl på fru Molimentis nivå.

          Nej, Ida Warg går också bra. Väldigt många som tycker om hennes bus produkter framförallt. Gissningsvis går de bra för att de har produkter som folk faktiskt använder och återkommer till.

          Katrin?
          Hur går det för hennes clean eating?

      Känns som att det går bra för Linn Herbertssons företag. Någon som har koll?

        Vem är det??

      Försöker någon ens? Ena året säljer de lite kläder (partyklänningar, grå collegetröjor, träningstights), nästa läppglans, ögonskuggepaletter och foundation. Ingen försöker ju bygga något långsiktigt verkar det som.

        Du har dålig koll va? De som lyckas är ju för att de kör väldigt nischat? Bianca kör på smink, Ida kör på skönhetsprodukter, Therese Lindgren kör på hudvård..
        De släpper saker vid sidan om ibland, men det de faktiskt lyckas hålla framgångsrikt är ju det de nischat in sig på.

          Definiera ”väldigt nischat”. Bianca kör väl även på parfymer? Eller är det en vid sidan av-vara?

            Det är ju en del av branschen och funkar därför. Hade Caia börjat släppa barnböcker hade hon frångått sin nisch.

      Adoore går bra.

      Linn Ahlborg är kanske på god väg!

      Hugo Rosas företag Clean drink verkar gå som tåget, kul att han verkar satsa helt på det och lämna ”influencandet”

        Yes det går bra för honom , Han kör Ferrarin på gågator , parkerar lite här och där olagligt , stannar på en gåväg för att ta Bilder med frugan med lekande barn 0,5 m ifrån .. visst fortsätt stötta denna typ av människor

        Usch å tvi. Glad jag slutade följa dem! Nyrika drygosar. Ingen respekt för andra!

      Läckberg?

        Min häst säljer bra.

      Tror det är sjukt svårt att sälja kläder men kosmetika kan vara lönsamt.

    Kanske mer gångbart att satsa på klassiska kläder med bra kvalitet istället för kläder som känts lite som modeplagg man har ett fåtal gånger.

      Det funkar inte hos fattiga skolungar då är det billigt skit man vill ha och gärna nytt hela tiden!

        Hallå? Hur tänkte du nu? Självklart kan personer med lite pengar inte köpa dyra saker.

    Det har säkerligen gått dåligt innan covid-19 men pandemin har ju knappast hjälpt till. Mycket möjligt att de kanske kunnat lösa sina problem annars, men det lär vi aldrig få veta.

    Oavsett så är det ju trist när företag går i konkurs, alltid så många som blir drabbade.

    Jag tror Ivyrevel hade gått jättebra om de haft kläder som gemene man kunde tycka om och ha på sig, inte bara personer som ser ut och klär sig som hon.

      Fast Kenza använde knappt själv kläderna från Ivyrevel. Hon gjorde mer reklam för NAKD etc än för hennes egna märke. Öht har det varit väldigt dåligt med reklam för ivyrevel. Har andra influensers ens gjort reklam eller haft på sig ivyrevel?

        Jag undrar också det. Tycker det är skitkonstigt att Kenza aldrig gjorde reklam för Ivyrevel.. eller ens uppmärksammade det öht, så märkligt.

    Fast det skriver hon ju faktiskt inte, hon skriver att de pga pandemin inte fick ordning på ekonomin. Inte att problemen i sig berodde på pandemin.
    Jag hittade en del jag tyckte om inne på ivyrevel, men för mig var det svårburet. Har en klänning jag gillar jättemycket men den kräver sitt tillfälle liksom så den hänger ju mest i gaderoben. Tror de hade kommit mycket längre om hon hade kört på mer basplagg också och inte fastnat i att härma gina tricot 2010.

    Fast fashion är såååå ute!!! Bra skiten försvinner!

    Jag hade blivit så glad om någon influenser valde att starta ett klädföretag som sålde basplagg tillverkade på ett schysst sätt och i bra material. Alltså klassiska, tidlösa kläder som inte blir omodera efter en halv säsong.

      Ja det var det jag saknade hos Ivyrevel. Fanns mycket snyggt men få saker jag skulle bära till vardags.

      Djerf Avenue är ett märke som lever upp till det.

      Matilda Djerf har väl ett sånt företag? Djerf Avenue

    ”Jag tolkar det som att företaget försatts i konkurs, och Kenza anger pandemin som anledning till det…”

    Hur kan du tolka det så när Kenza bokstavligt skriver vad det beror på? Ingenstans skyller hon på pandemin utan förklarar att de inte kunde ordna sina ekonomiska problem UNDER pandemin.

    Ivy revels utbud kändes som en förlängning av typ Nelly, fast dyrare.

      fick känslan av fjortiskläder av dålig kvalitet

        Det håller jag inte med om, varit i pop up butik (Som btw var sååå tråkig…) och kläderna var ändå najs. Sånna där kläder man köper för att ha vid något speciellt tillfälle, nån fest eller liknande.

          Exakt, i princip bara festkläder och idag måste man hänga med tiden och inse att det som säljer och inspirerar är snyggt streetwear/ i princip mjukis med edge. Kolla Kardashians märke. Kenza sålde typ sammetsklänningar med axelvaddar, svindyra skinnjackor och enorma stilettoklackar. Inte alls med i tiden och marknadsföringen var ???

      Nelly är ju en distributör.

    Hon gör och gjorde reklam för 100 andra klädföretag istället för att satsa 200% på IvyRevel.
    Allt från Gina Tricot, Nelly, Bubbleroom. Kampanjer hit och dit istället för att endast ha fokus på IvyRevel. Inte undra på att det går bra för de andra stora företagen medans hennes sjönk till konkurs.
    Om människan (människor allmänt) inte hade varit girig så skulle det säkert gått bra.

      Jättemärklig taktik från början, att marknadsföra rena konkurrenter ist för sin egen business. Men jag är inte förvånad över konkursen; avarage polyesterpaltor som gör sig som bäst på en instabild.

      Fast någonstans måste de ju få lön ifrån. Hon tog ju inte ut något från Ivyrevel och leva på en lön är inte kul för någon familj, så varför skulle de göra det när de inte behövde?

        Förvisso, men hon kan väl välja och vraka bland samarbeten? Tycker ändå det är märkligt att välja att promota konkurrenter

          Tror inte hon kan det eftersom hon framförallt osar mode och kläder. De gånger hon gjort reklam för tex hudprodukter har det bara framstått som fejk eftersom hon i flera år skrivit om att hon bara använder typ en random tvätt och en hudkräm pga att hon inte har några problem med hyn.

        Kul och kul. Har man precis startat upp ett företag så kan man inte förvänta ta sig att pengarna ska rulla in direkt. Det tar tid.
        Varför tog hon inte ut lön? Jo för att det inte gick bra för dem och en anledning till det var att hon marknadsförde andra klädmärken redan från starten av Ivy Revel för att hon ville ha mer pengar. Det är inte så att de levde som kyrkråttor, hon hade det bra ställt även om de tog ut ”en” lön.

          Hon hade det bra ställt för att hon drog in pengar på sina sociala medier. Hade de levt endast på Aleks lön hade de inte haft det bra ställt. De levde aldrig på bara en lön.

          Kenza jobbade väl inte särskilt mycket för IvyRevel heller?
          Frågan är hur många timmar varje vecka som hon gjorde något arbete för bolaget. Utöver sporadisk marknadsföring så var det inte särskilt mycket mer. Kenza kan ju inget särskilt om mode. Inte precis som hon gått utbildning inom textil och design. Alla kan ju sitta och tycka bu eller bä om färdiga modeller som Kina skickar över bilder på 🙂

        Det går absolut att leva på en lön, men hennes prio var ju att finansiera en viss livsstil med lägenhet i Vasastan, lantställe, dyra väskor och lyxresor till Maldiverna. Hon la inte ner hjärta och själ på sitt klädmärke utan prioriterade status.

    Kenza borde antingen sluta skriva på engelska eller ta hjälp av en professionell översättare.

      Nej, hon ska fortsätta skriva på engelska så kommer hon bli bättre på det. Det är så man lär sig. Är skit töntigt att klaga på folks engelska när de inte har det som modersmål. Går utmärkt att läsa hennes text.

        Går utmärkt att läsa en mellanstadieelevs engelska också.

          Källa på det?

          Ja?? För att de övar och blir bättre????

        Man blir väl inte bättre på engelska om man fortsätter att skriva samma fel om och om igen?
        Man blir bättre om man aktivt förbättrar kunskaperna genom att ta hjälp av en lärare, läsa böcker och lyssna på det talade språket.

          Jo, men man blir definitivt inte bättre om man lyssnar på bittra människor online och slutar använda det helt.

        Det är tre fel bara i första meningen.

        Så länge någon rättar alla fel, ja. Att bara fortsätta skriva dålig engelska gör inte att man blir bättre ?

          Grunden till att jag ens se vad man behöver öva på, kanske googla något ord, dubbelkollannågob formulering, är att man själv skriver. Om man skriver engelska själv regelbundet kommer man också blir mer uppmärksam på de skrivna texter man kommer över. Det enda sättet man lär sig på är inte att en lärare sitter med en rödpenna.

      Hon är ju en av de influencers med bäst engelska iaf.. märks att hon inte är dum. Hon borde ta en högskoleutbildning tycker jag, det skulle nog gå bra för henne.

        ”Ta”?

          Men orka leta fel

            Behöver inte leta.

    Visst tatuerade hon in ”Ivyrevel”? Inte så smart nu kanske…

      Varför är inte det smart? ? Har ju ändå varit en del av hennes liv.

        För att det påminner nu om en konkurs.

          Och? Den påminner ju även om att hon försökte följa sina drömmar och startade upp företaget. Framförallt påminner den ju om en tid i hennes liv.

          Så hade inte jag sett på det. Har också tatueringar och de betyder fortfarande samma sak för mig som när jag gjorde dem.

          Eller så påminner den henne om en rolig tid i sitt liv.

      Var det inte ”Revelista” eller något sånt?

        Eller ”Ännu en korkad influenser som inte klarar av ett vanligt jobb”.

          Fast då har du fel bild av henne. Hängde med Kenza förr, för 15år sen typ när vi mest drog omkring vid slussen, hon är jävligt streetsmart. Långt ifrån född med silversked i munn.

            Ja, det här intatuerade projektet gick ju bra.

              Folk misslyckas hela tiden, det innebär ju inte att man inte kan jobba? ?

              Äsch töntar. En tatuering har betydelse oavsett vad som sker efteråt.

              Jag tror du har missat något i livet. Misslyckanden är lika med lärdomar. Lärdomar är lika med utveckling. Du kommer inte framåt utan att misslyckas.

              Alla är så jääävla snabba på att trampa på folk som failat med något.

        Just det http://kenzas.se/2016/02/09/revelista/
        ”Här har ni förresten ordentlig bild på min andra nya tatuering! REVELISTA. För 3 år sedan startade vi IvyRevel och jag har sedan dess funderat på att göra en tatuering som har med vårt företag att göra. Jag ÄR IvyRevel. IvyRevel är jag. Jag tror så stenhårt på oss och jag VET att vi är på väg att bygga upp något riktigt stort.”
        ?

          Fast det är ju en smart tatuering? Den har ju en mening för henne oavsett hur det slutade. Är ju inte som att företaget betyder mindre för henne nu bara för de konkat.

            Det blir ju en påminnelse om ett misslyckande. En konkurs är alltid ett misslyckande.

              Eller så blir det en påminnelse om en rolig period i hennes liv?

                Eller inte.

                  Looser.

                    Lösare

                    Det stavas med ett o, pucko.

              Ett misslyckande är ett bevis på att man vart modig, satsat allt och levt life. Att du sitter här och rynkar på näsan säger helt andra saker om dig ?

            Precis. Tror inte alls att hon ångrar den eller det. Varför skulle hon? Hon vågade och tog språnget liksom. Herregud vad är det med folk härinne…

          Så man ska inte våga satsa på en dröm för att det kan gå dåligt?
          Äh jag tycker hon varit modig som vågat satsa!

            Jo men att tatuera in det är ju som att tatuera in namnet på en partner. Aldrig en bra idé.

              Nej det är inte samma sak.

    Vissa tolkar ju det influencers skriver som fan läser bibeln.
    Det står verkligen ingenstans att corona är anledningen till varför bolaget går i konkurs.

    Det är inte första gången det här händer, att någon postar ett inlägg och på något sätt så förvrängs allt och inlägget handlar om något helt annat. Som inlägget med Alexandra där hela inlägget handlade om att hon var dum i huvudet som inte hade tecknat en djurförsäkring. När det i själva verket var så att hon visst hade försäkring, men just det hon lämnade in hunden för täcktes inte av försäkringen. Eller inlägget med Läckberg som enbart skrev att hon var sugen på att köpa tavlan med GW Persson. Och på något sätt blev det till att hon aktivt tog ställning, ställde sig på Bingos sida och tyckte att han hade rätt i det hela. Eller Alexia som uttryckte en åsikt om att Sverige har för mesiga straff, det blev magiskt till att hon ville att Sverige skulle ta efter Dubai.

    Vad är det som händer? Nu börjar det bli mer regel än undantag med missförstådda inlägg med ett kommentarsfält som enbart förklarar hur det egentligen ligger till. Är det här en strategi för att få fler kommentarer eller vad?

      En del av cancel culture 🙂 Visst det kanske inte är 100% nyttigt men tänker att det vore ganska svårt att engagera andra annars?

        Fast om något är värt att engagera sig i så behöver man inte hitta på vinklar. Man ska väl inte uppmana folk att engagera sig i saker som är fullständigt felaktigt??

        BB handlar inte om cancel culture. Det är mer cringe culture här inne.

      Nu förstår jag inte.

        Vad var det jag var otydlig i?

      Precis. Hon har tidigare skyllt kassa försäljningssiffror på pandemin men hon skyller inte konkursen på pandemin.

        Ja exakt. Om man har det ekonomiskt tight redan från början så är det inte så konstigt att man inte överlever ett år med konstanta kassa försäljningssiffror.

    Tycker ändå det är sorgligt, jag menar, hade jag gottar mig i en persons konkurs hade jag seriöst sökt psykisk hjälp. Tänker bara på att jag tyckte hon nämnde ivyrevel väldigt lite och knappt gjorde reklam för det. den reklam hon gjorde kändes ”distanserad”, inte alls som Bianca med sitt caia där hon typ dreglar över sina egna produkter och exponerar dem. Hade Kenza gjort det tror jag det hade gått bättre, istället var det någon kall reklambild då och ”i samarbete med ivyrevel” och thats it,, ingen känsla liksom. Men tycker det är bra att hon vågat!!! Vem har inte misslyckats liksom?

    Förstår inte varför vissa företag bara måste sitta på feta adresser i innerstan. Alltså det är ju en enorm kostnad som betyder mycket i slutändan. Jag fattar att man kan ha ett huvudkontor i stan, men att ha hela verksamheten i stan för att det ser bra ut är konstigt. Alltså på tal om ingenting egentligen men har för mig att de hade ett enormt kontor nånstans och att hon kom och gick där nån gång då och då. ??

      Vi satt ute i Lapplands Väsby för bråkdel av runt Stureplan…

      Roligare att leka kontor då.

    Kenza skall inte äga företag utan bara ”hyra” ut sitt namn.
    Entreprenörer är inte samma sak som bra företagsledare.
    Jag har haft 28 anställa tidigare i ett konsultföretag som
    jag lämnade över till andra för en bra summa. Men att
    hamna i rena dag-till-dag verksamheten med ekonomi, HR
    och hyresavtal passade inte mig.

    Paow har lagt ut en känd profils nummer. Chockerande ???

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/6zo5K3/kenza-zouitens-bolag-ansoker-om-konkurs
    Kenza Zouiten Subosics har ansökt om konkurs för sitt bolag och klädmärke Ivyrevel.
    Influencern bekräftar konkursansökan för Aftonbladet.
    ”Det stämmer”, skriver hon i ett sms.

      Ja om du läser inlägget du kommenterar så bekräftar ju Kenza det här?

      ”Vi behövde ta farväl av vårt bolag Ivyrevel som vi jobbat så hårt med sedan 2012. Vi var helt enkelt inte starka nog att att ta oss igenom våra ekonomiska problem under pandemin, så i går skickade vi in papprena”, skriver hon.
      Som påpekats så var IvyRevel helt beroende av finansiärernas välvilja. Om sedan pandemin påverkade H&M att stänga sedelpressen är en sak men pandemin hade inget med IvyRevels försäljningssiffror att göra för de var dåliga långt före Corona.
      H&M har egna problem idag – har hört från folk som jobbar där att det är uppsägningar på gång vid huvudkontoret. Och de stänger butiker över hela världen.

    Varför ska dessa flunsor starta företag?? De klarar ju inte av det.

      Varför ska vem som helst starta eget företag?
      Varför öppnar folk restauranger när restaurangbranschen är den bransch som har mest konkurser i hela landet? De klarar ju uppenbarligen inte av det.

        Jo men dessa flunsor har ofta en följarskara som inte har pengar. De värderar sig för högt och för dyra produkter. Produkter som oftast redan finns nån annanstans.

          Precis exakt som restaurangägare och egentligen precis alla andra företag som inte är supernischade

      Jobbar som redovisningskonsult till ett gäng företag och jag kan säga att folk kan generellt inte driva bolag… allltså OMG vad mycket konstigheter jag sett ?.

    Outbildade flunsor ska inte starta bolag.

      Fast Kenza har ändå hållit liv i företaget i 8 år nu. Det är ganska få som lyckas med det.

      Håller med. Föreslår att de tar en grundläggande kurs i företagsekonomi först. Det låter ju coolt att ”driva ett företag” men de flesta vet inte ens skillnad på omsättning och resultat, samt att de inte förstår vilket personligt ansvar de har när företaget inte går runt. Tror det skulle få många ett tänka efter både en och två gånger.

      Varför inte?

    Cashade inte Kenza ut en jäkla passar pengar från företaget tidigare? Och nu går företaget i konkurs med 22 miljoner i skulder så att skattebetalarna för betala företagets löner…känns som att det behövs ett gräv här.

      Menar du när H&M köpte upp en del av bolaget?
      Det har aldrig skett någon aktieutdelning av det bolaget.
      Tänker du på hennes andra bolag som hennes samarbeten ligger under?

    Nu får hon väl fläka ut sina ungar ännu mer för att casha in… Asså jag tål inte henne. Hon är så dryg och beter sig så bortskämt. Inte så konstigt att de konkade. Dyra kläder i skitmaterial som bara passar på skinny människor. Snacka om icke-inkluderande.

      IvyRevel handlade mycket mer om andra saker än kläder.
      Men det blev pannkaka av allt.

    Ja men vem behöver handla nya kläder i rådande pandemi när som jag jobbat hemifrån sen mars 2020 och inte gjort några större utsvävningar förutom att träffa några utomhus.

    De begärs i konkurs när ansökan skickas till tingsrätten, sen får du vända dig till tingsrätten för att höra huruvida ett konkursbeslut tagits.

    Någon som vet vad som händer nu? Skulderna hamnar hos kronofogden och det blir utmätning? De skulle kanske stannat hemma under pandemin och sparat pengarna till att betala skulderna istället för att åka till Maldiverna. Den resan kostade en hel del ???

      Hur tror du att företagande går till? Tror du att de använder företaget för deras privata plånbok eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.