Barn i icke-barnrelaterad reklam på sociala medier

I den artikel som Expressen publicerade om influencerfamiljen så användes Joakim och Jonna Lundell, med dottern Lunabelle som omslagsbild.
Jag har tidigare tagit upp Jacob Liebermann och den kritik kan riktar mot att hans egen son exponerats 100 miljoner gånger på Youtube, men tänkte gå vidare i tankekedjan nu.
Jag tänkte nämligen gå tillbaka till omslagsfamiljen – nämligen Joakim och Jonna Lundell.

Bild från Instastory där Joakim Lundell gör reklam för Lyko med dottern Lunabelle i bild
Bildkälla: Joakim Lundell Instastory

Här ovan ser ni tre exempel på influencer marketing, alltså reklam på sociala medier, och det är Joakim Lundell som publicerat dem på Instagram.
Två stycken från det vanliga flödet och en skärmdump från en film från Instastory med det gemensamma är att de alla tre är betald reklam.
Reklam, som Joakim valt att inkludera sin dotter i, trots att hon inte har någonting med varorna som marknadsförs att göra.
Det rör sig om accessoarer och parfymer, inte leksaker eller barnkläder och ändå har Joakim valt att inkludera barnet.
Varför?

Kanske finns det ingen som helst tanke bakom beslutet, hon var där och är med i mycket av föräldrarnas content, så det föll sig kanske naturligt att inkludera henne, eller så är det ett mer kalkylerat beslut då influencers barn uppenbarligen säljer? 
Det är inte helt enkelt att veta alla gånger, då influencers verkar filma och fota ALLT de gör, men det kan kanske vara en idé att börja ifrågasätta och reflektera över det, eller vad tror ni?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Money can’t buy you taste…

      Nog fan kan det det dock.

        Det kan det men det är inte alltid det görs.

          Är denna ”tävling” inte bara ett sätt att köpa följare?

      Uppenbart att bilden blir bättre, barnet är rekvisita och bilden ser mindre reklamaktig ut. Blir bättre kontrast mellan hans tatueringar och barnets mera naturliga utseende.
      Har för mig att Insta kräver att man måste skriva att tävlingen inte har något med dem eller Facebook att göra.
      Även tävlingar ska anges som betalt samarbete i början av inslaget. Ser inget av detta på två av dem bara på en bild.

      Vad kan man förvänta sig av Jockiboi vars karriär började med en blogg där hans header var han själv insmord i BAJS och där han brukade lägga upp videor med ”dagens runt”? Och Joanna blev väl känd genom sin blogg pä Scandal beauties där hon la upp nakenbilder? Dessutom har de läckt/släppt ett sextape. Jockiboi och Joanna fullkomligt osar WT. Tycker uppriktigt synd om dessa barn som växer upp med föräldrar som smörjer in sig i bajs och släpper nakenbilder för att bli kända…

      Bara att googla Jocki boi bajs så får man se denna sjuka persons riktiga jag…

    Löjligt
    Dom borde veta bättre… jösses vad pinsamt
    Joakim drar in flickan överallt
    … tanke på att han tycks ha svårt med babyboy!!!

      Det är lögn.

      Varför skulle han ha svårt med sonen?

        Det är naturligtvis en fullständigt grundlös anklagelse från Lovisa.
        Handlar enbart om att dottern är i en ålder när hennes utseende och närvaro på bild säljer mer än en uttryckslös bebis på armen. Barn i L-Bs ålder framstår som så oemotståndliga i coola outfits, som bilden där de står med varsin väska.

      Dom har helt blivit knäppa. Fast nej dom va ju knäppa från början..
      Nu får barnen ta över deras skit..
      Pengar pengar.
      Ps. Är inte bitter, har pengar , skulle aldrig utsätta ett barn såhär.
      Ps 2. Snälla influensers, lämna era barn utanför detta.
      Även om jag diggar kontot pappapappabarn. Så här jag svårt för deras exponering av lilla Mirjam. 🙁

        Antar att du menar kontot pappapappadotter.

          Usch tycker kontot pappapappadotter är vidrigt! Mkt exponering av ungen som inte känns ok!

        Dottern är väl ett fosterbarn? Konstigt att soc inte reagerar isf.

          Tycker också att det är SÅ MÄRKLIGT att de kan ha ett offentligt konto där deras fosterbarn är hela deras content.

            Miriam är inte fosterbarn hos dom – de är hennes vårdnadshavare och hon är uppväxtplacerad hos dom. Dvs hon kommer va hos dom tills hon är myndig.

            Men ja, otroligt mkt exponering – även om jag på ngt vis tycker de ändå gör d på ett okej sätt…men ändå inte okej…

              Så barn kan alltså bli uppväxtplacerade och de kan vara fosterhemsplacerade. Så Miriams biologiska föräldrar kan inte kräva tillbaka henne på något vis rent juridiskt?

                Alltså rent teoretiskt skulle de kunna ansöka om att få vårdnaden tillbaka i tingsrätten. Men de skulle aldrig vinna ett sånt mål, såvida familjehemmet inte hade ballat ut fullständigt och de biologiska föräldrarna inte hade några som helst brister längre.

                  Hmm du har i te läst Dagens nyheters reportage om Lilla Hjärtat antar jag? För där hände precis det, mamman krävdes tillbaka sin biologiska dotter. Inga som helst problem hos fosterfamiljen, men hos den biologiska mamman vanvårdades flickan som mycket att hon dog. Otroligt tragiskt.

                    Nej, för vårdnaden hade inte flyttats över från föräldrarna till lilla hjärtats familjehem (”fosterhem”). Hade socialtjänsten ansökt om att göra det hade processen sett helt annorlunda ut! Och det är bla det socialtjänsten fått kritik för, att man borde gjort.

              Hon har fortfarande en biologisk familj och kommer många gånger under uppväxten behöva hantera det faktum att hon placerats i en annan familj och vuxit upp där, på olika sätt. Tycker det är otroligt onödigt att utsätta ett sådant barn för ytterligare press och stress genom att exponera henne och hennes bakgrund på sociala medier, även om det har skett en vårdnadsöverflyttning. När hon blir äldre kanske hon inte alls vill att alla ska veta om hennes bakgrund och att hon inte får välja vem eller vill hon delar det med. Och då går det ju inte att göra all den skadan ogjord. Om man verkligen älskar sitt barn och har en någorlunda fungerande hjärna förstår jag inte hur man vågar ta den risken, bara för att tillfredsställa sitt eget behov av uppmärksamhet och bekräftelse. Och kanske lite sponsbotox.

                Läste på lite och tydligen så ska placeringar (även uppväxtplaceringar) övervägas var sjätte månad. Även Esmeraldas fosterföräldrar hade ju fått höra att hon skulle få bo kvar hos fosterfamiljen när hovrätten(?) plötsligt bestämde sig för att hennes biologiska föräldrar skulle få tillbaka henne (och där blev hon dödad, bra jobbat Sverige).

                Kanske är just Miriams biologiska föräldrar inte vid liv och då finns det ju ingen direkt som kan komma kräva vårdnaden. Tydligen har de träffar med biologiska farmorn.

                Att Socialen inte satte ner foten om att vara offentliga personer är för mig sjukt.

                Håller med! Min bästa vän har en liten adopterad tjej – de fattade tidigt beslutet att inte berätta precis allt de vet om hennes bakgrund och biologiska föräldrar och varför hon lämnades för adoption ens för oss närmaste. ”Det är hennes historia och hennes val vilka hon vill dela den med i framtiden”. Inte precis samma sak såklart – men tankesättet. Alltid tyckt att det känns som ett fint och självklart sätt att hantera det på gentemot andra. Hon ska få ha sin integritet kvar och vill hon berätta för oss så kommer hon göra det när hon blir stor.

      Det är naturligtvis en fullständigt grundlös anklagelse.
      Handlar enbart om att dottern är i en ålder när hennes utseende och närvaro på bild säljer mer än en uttryckslös bebis på armen. Barn i L-Bs ålder framstår som så oemotståndliga i coola outfits, som bilden där de står med varsin väska.

    Margaux har lagt upp en bild med sin nya kille på sin instastory

      Vem är han? Hon har väl tidigare skrivit eller sagt att folk vet vem han är, dvs att han är känd?

        Jag har ingen aning faktiskt, känner inte alls igen honom!

          Jocke och Jonna är nog Sveriges rikaste WT..

          Jag tyckte Blondinbella hade dålig stil, men detta slår allt.. Pengar kan verkligen inte köpa stil och klass… ?‍♀️

            När medelklassen hatar på arbetarklassen i förhoppning om att signalera tillhörighet till överklassen.

              När folk inte förstår att det inte är ”hata på” på svenska utan ”hata”.

                När folk är fast i 1800-talets språkbruk och inte förstår omskrivningar av engelska uttryck i en svensk kontext.

                  Fel, inte från engelskan. Kanske inspirerat från något annat språk, men inte engelskan. Någon som vet vilket språk det kommer från? Skulle vara intressant att veta.

                    Du kan stilla ditt intresse. Det är från engelskans ”hate on”. Är det första gången du använder internet eller är du bara 50+? Språket utvecklas och väntar inte på dig.

                ? så rätt.

              När arbetarklassen tror att de begriper sig på klasstillhörighet men bara avslöjar bristen på kunskap mellan de olika socialgrupperna.

                När medelklassen inte vet vad ett cirkelresonemang är och legitimerar klassförakt med klassförakt.

                  Jag tillhör inte medelklassen om man ska vara petnoga med kriterierna. Dock erkänner jag mig skyldig till ett visst klassförakt. Klarar helt enkelt inte av vare sig Jocke & jonna-typer eller människor som ventilerar förakt mot medelklassen för att visa att det är fel att förakta underklassen.

                    Då erkänner jag dels att jag inte tillhör arbetarklassen, dels att jag inte klarar av Jocke & Jonna. Om medelklassen inte vill att det ventileras förakt i dess riktning, gör den bäst i att inte ventilera förakt i arbetarklassens riktning.

                      Du är så okunnig att jag blir alldeles matt. WT handlar överhuvudtaget inte om arbetarklass. WT handlar inte om någon klass alls utan är en benämning för smaklöshet och obefintlig kulturell bildning.

                      Som brukar tillskrivas vilken klass?

                      Jag tror du är matt av alldeles andra orsaker och att du ersatt din hjärna med rödbetssallad.

              Eh fjantigt att prata klasstillhörighet. Det handlar mer om vad man väljer att utstråla.

              Man blir det man väljer att vara och rik kan vem som helst bli oavsett bakgrund om man jobbat hårt för det.

                Stämmer. Förutom överklass där det krävs ett ett socialt och kulturellt kapital. Rik kan vem som helst bli. Det innebär inte att de rikaste automatiskt kan klassificeras som överklass.

                Och det är väl där skon klämmer antar jag, att många har svårt att acceptera hur sådana som Jocke kan köpa sådant det som de tycker ska vara förunnat den som kan föra sig med stil. Inte spåra ur i smaklöshetsorgier.

                Har (givetvis ofrivilligt) haft en fot i överklassen sedan jag föddes och jag kan säga att det är inte där man upprörs över Jocke & Jonna. Där tar man sådant med en axelryckning.

                  Patetiskt att du tror dig prata för hela överklassen för att du ”haft en fot där”. Din fot har nog ingen aning om vad alla i överklassen tycker om j o j

              Man kan tycka att det fult med dyra byxor med Musse Pigg-tryck på vuxna män, utan att för den sakens skull försöka passera som överklass.

                Det handlar om uttrycket WT.

                  Exakt! Det är ett uttryck bland många andra och används av många oavsett bakgrund. Inget att uppröras över.

            De är inte WT, de är värre. Så mycket på dessa bilder som ger avsmak. Vem vill ha att göra med dessa figurer.

              Hade gärna tagit jockes pengar och helt ärligt umgåtts med jonna, hon verkar sjukt härlig.

        Ringer inga klockor när jag ser bilden.

        Aldrig sett. Har ingen aning om vem det där är.

        Fast har hon det? Så det är inget som någon här hittat på, fått för sig eller förvridit det till för sånt förekommer ofta här, rena gissningar och folk hittar på, spekulerar och sprider lögner om vissa.

        Han ser ut som flipp cohen ??

          Är det inte han? På riktigt!

            Ser ut som hon fotat Flipp o Bianca.

            Nej, det är inte han. Inte ens på låtsas.

      Leo?

      Nya killen är Sean Canning. Verkar känna Victor Frisk och jobbar med Pascals bok.

        Stämmer??

        Har ingen aning om vem det är men han ser lite solbränd (röd) ut i pannan. Så klart att man blir det här i mörkret i Sverige, på samma sätt som Margaux verkar fått en fräsch solbränna.

        Med hennes bok också kanske, för hon har ju sagt att hon håller på med ännu en bok, plus ännu en barnbok. Skriver hon dom själv?

          Margaux kille heter väl Emil?

          Vet någon vart de rest någonstans? Båda är ju solbrända..

            Det gör han inte för det är slut.

              Hette han bara Emil när de va ihop?

                Ja. Nu heter han Peter.

      Han såg snyggut ?

        Ja, förutom att man inte såg något av honom.

      Tror att de besökt costa rica ihop under julen. Därför hon tog ”ledigt” för att inte få kritik om resande under Corona. Hon har ynglingen börjat följa både hotel och restauranger som ligger på costa rica, och bilden på Instagram visar att båda fått fin färg i ansiktet. I Stockholm har det inte varit särskilt soligt…

    En gång idiot, alltid idiot
    Hemskt att hans dotter ska behöva utsättas för hans idioti

    Jag tror att Jocke och Joanna kommer att ångra sig inom några år.

    Jonna har ju redan torggskräck och ångest pga jobbiga men snälla unga fans. Ska hennes dotter drabbas näst? Jag har kanske ingrt större hopp för Jocke, de tror nog att uppmärksamhet, ytliga vänner, och dyra märken ger deras barn en bättre uppväxt än vad de hade. Ja pengar gör livet lättare, men de använder ju kändisskapet på ett sätt som riskerar att skada deras barn.

      Det har gRanterat redan gjort det. Sorry!

      Det är lögn.

      Tänk vad många barn de påverkat negativt som fått men för livet.
      Blir så ledsen att oskyldiga barn påverkas av de här personerna och tror att spendera pengar på skit är livet.

      Jag bor i närheten av J&J och kände igen deras dotter direkt när hon var ute med sin förskola. Sjukt läskigt, man vet ju aldrig vad det finns för människor där ute. Folk kan ju göra sjuka saker för att komma åt jocke. Var inte dottern hotad redan när hon bara var några dagar?

        Jo dom hade live när en kille skrev rätt vidriga saker riktade till dottern som var nyfödd. Lr om det är flera som hotat l med under hennes tid.

          Ungen har redan blivit hotad av okända människor, och ändå ska hon fortsätta visas i deras sociala media, en normal förälder skulle väl vilja att deras barn blev anonym offentlige efter en sån händelse..

    Kolla den här videon; https://youtu.be/YxuL4Yx4hNI

    Han ”exposar” vloggfamiljer som tjänar pengar på sina barn. En av familjerna, som jag inte kan kolla på för jag får kli i hela kroppen, låter sitt barn ha en egen kanal. I videon ovan får man se att kanalens tittare i majoritet är äldre män. Detta vet ju familjen om. Ändå fortsätter de lägga upp videos, bl.a dans- och badvideos där deras barn använder väldigt lite kläder. Det är SJUKT!!!!

    Jockiboi har sagt att han ser upp till en av dessa idiotkillar.

      Men fy. Vidrigt.

      Kollade på videon – FYFAAAN va vidrigt! Förstår inte att föräldrar som exponerar sina barn inte fattar att det finns SNUSKGUBBAR där ute som tittar på DERAS barn och runkar till dem!
      ????

        Eller hur! Finns ju en svensk familj som också låter din sockersöta dotter ha egna kanaler samt exponeras totalt på familjens kanal. Hur kan man på riktigt inte fatta att man INTE ska göra så? Visst att barnet dyker in och syns nån gång men att centrera sitt innehåll på sina barn. Jag blir galen!!!

    Lunabelle kommer få besöka många morgonsoffor och skriva många böcker om sin uppväxt.

      Inte säkert, än. Om dom slutar om typ 1-2år så är det nog lugnt.

        Det tror jag inte eftersom de är de första 3-4 åren som sätter de djupaste spåren.

          Men… Om hon har en annars normalt kärleksfull uppväxt kan det väl knappast skada en 3-4åring att det finns bilder på sociala medier? Alltså om de slutar nu inom snar framtid.

            På tal om barn på sociala media. Är Penny Schulman fortfarande lika hajpad?

              Nej hon är väl inte särskilt hajpad just nu kan man väl inte säga. Hon verkar ju dock gilla att synas.

            Beror ju på vilka bilder som ligger ute. T.ex. la ju Jonna ut bilder på barnets avföring som i skrivande stund fortfarande finns kvar på instagram. Det är i mitt tycke oförlåtligt. Undrar om de själva skulle uppskatta om någon la ut bilder på deras skit…
            För att inte tala om hur exponeringen kan påverka barnet på andra sätt, utöver den integritetskränkande aspekten. Jocke sa ju själv att Lunabelle inte får vara ifred på leklandet. Tänk vad obehagligt för ett barn att bli omringad och tom berörd av främlingar utan att förstå varför. Exponeringen kan ju också vara direkt farlig och attrahera minst sagt läskiga typer – stalkers, pedofiler, you name it… Nej. Helt sjukt att inte detta uppmärksammas mer.

    Kom igen, är man barn till Joakim Lundell har man betydligt värre problem än att man är med på foto ibland.

    Usch så otroligt sorgligt. Barn behöver få vara just barn, inte en vandrande kassako som jämt ska filmas och regisseras o läggas ut för alla att se ? blir så ledsen.

    Sen är Jocke en person som gillar att bre på. Och han står för det också. Så. Om npgin diskuterar detta med honom så kommer han göra tvärt emot och 10grr värre. För han älskar den hysterin som blir kring att folk har en åsikt om vad han eller andra gör.

    Alltså jag kan typ inget om Jocke och Jonna sedan tidigare men har sett serien om dem på Dplay och tycker att de känns härliga, mysiga och kärleksfulla, både mot varandra och dottern. Förutom lite väl mycket exponering av barnen – vad har jag missat?

      Jag tycker det ser ut som att Jonna tar hand om barnen och Jocke leker med bilar, antingen riktiga eller legobilar, och leker producent.
      Hon får förmodligen ta nätterna, mat, tvätt osv. Allt som inte är ”mysigt”, som nattning eller väckning.

        Jonna har själv pratat om att hon har svårt att få kontakt med Lunabelle ibland för att hon är så pappig, så det tror jag inte.

          Det behöver inte betyda att hon spenderar mycket tid med honom för att hon är pappig. Nu vet jag inte alls hur deras upplägg ser ut, Men min tvååring är just nu extremt pappig trots att jag är den som till 80% tagit hand om henne sen hon kom och fått dra det tunga lasset medans han kört sitt race. Ofta vill hon inte leka med, prata eller krama mig om pappa är där och hon vill gärna bara vara med honom då. Men innerst inne vet jag att jag är hennes trygga punkt. Det är mig hon kommer till när hon är genuint ledsen eller vill ha trygghet.

          Kanske är för att mamma står för allt tråkigt som att klä på, borsta tänderna, osv, medans pappa bara leker och busar med henne?

    Med tanke på vilka skulder de har pga renoveringen av huset och hans psykotiska shopping av fula märkeskläder så måste pengarna in!
    Barn genererar en större publik.
    Dom kommer aldrig sluta utnyttja sina barn så länge de tjänar pengar på dom.

      Hur vet du att dom har skulder?

      Deras bolag omsatte över 10 mkr 2019 har jag för mig och med tanke på att bolaget äger och renoverar huset så tror jag inte dom personligen är särskilt skuldsatta. Tror renoveringen betalar sig själv genom tv-serien Lundellhuset.

    Barnen ger ju mer klick och likes, det vet han och det utnyttjar han. Det är dock lite märkligt att han gör så nu efter debatten som varit om att exponera sina barn för att tjäna pengar men han verkar gilla att provocera och reta upp. Likaså att han visar sin dyra absurda shopping med skor för tjugotusen kronor paret för att det ska se snyggt ut i wic:en, när det finns fattigdom osv…. Galet.

      Fast att det finns fattigdom är ju inte hans fel.

        Nej men det är ju ganska provocerande, när det finns viktiga saker pengar kunde gå till menar jag, där pengar kunde hjälpa. Känns ju sådär att se för folk som knappt har råd att köpa mat, men han tycker väl det är kul att visa hur rik han är, han är kanske stolt och det är ju härligt för dom. Fast kanske är dom inte så rika som han vill få det att verka och framstå som?

          Kan vara ett sätt att tjäna mer pengar på också, att framstå som jätterika och som att dom tjänar mycket för att kunna tjäna mer pengar. Ju mer klick och likes desto mer kan dom ta betalt också. Fast jag tror mest han vill provocera, och att kunna skryta och visa hur rik han är. Han verkar ju alltid överdriva om alla serier också, verkar inte ha så bra tittarsiffror.

    Hans tatueringar är så no no…

      Så pinsamt att han inte tagit bort de. Liksom, I ❤️ hoes med ett streck över precis som att nu är problemet ur världen ?

        Haha ja, förstår inte att jonna inte krävde att han skulle ta bort skiten före ett bröllop. Skulle aaaldrig kunna gifta mig med nån snubbe som hade tatuerat in I love hoes och inte ens besvärat sig med att ta bort det

          Hans egen förklaring till varför han inte tog bort dem utan istället gjorde streck över, var nåt i stil med att han inte ville ”radera bort” den dåliga person han var innan utan ha kvar det i bagaget och gå vidare och vara en bättre person nu. Eller nåt sånt.

    Beklagligt 🙁

    Tittade på J&J för ett par år sedan då det började gå bra för dem, inte följt dem de senaste åren från då Jocke ha verkat jordnära tills att det började med billiga loggor och flippa ut till allt vad framgång innebar.

    Detta känns bara riktigt hemskt och ledsamt, inte okej någonstans utifrån barnens perspektiv. Tragiskt tyvärr.

    Vissa borde inte skaffa barn..

    Jag är en av dom som tycker att det är helt fel med exponeringen av små barn i sociala medier. Men en tanke som slog mig idag är varför jag (vi?) inte reagerar lika på barnskådespelare. Hur tänker ni andra kring det?

    Ju mer jag tänker på det nu, desto mer likt blir det. Om ett barn är med i en film eller serie som blir hyfsat stor kommer en stor mängd människor se dem. Det kan komma att skapas memes och dylikt med dem. De kommer säkert få konton på IMBD, Wikipedia, etc. Där står inte bara vilka de är utan det lägga upp bilder, står när de fyller år, hur deras familjesituation ser ut, etc.

    Och till skillnad från barnen som syns på sina föräldrars Instagram så har barnskådisens föräldrar ingen som helst möjlighet att säga åt produktionsbolaget att klippa bort barnet från filmen. De får väl inte ens säga något om hur filmen klipps innan den sänds.

    Dessutom, om man tänker ännu längre på det, så handlar ju casting för de små barnen ofta mest om utseende. Alltså att de ska se ut som sin karaktär. Hur kan annonsen för Dudley ha sett ut liksom? ”Vi letar efter en tjockt pojke i 10-årsåldern som i boken beskrivs lite som en gris”.

      Du ser ingen skillnad i att barnet är i en karaktär i en film mot att hela barnets privatliv visas i en vlogg tex?

      Jag ser stora skillnader då ett barns medverkan i exempelvis en film eller ett foto-jobb är tillfälligt. Det exponerar dessutom inte barnets vardag utan hemma är barnet sig själv i sin hemmiljö. För övrigt så styrs ett barns medverkan i exempelvis film av arbetsmiljöverkets som ser till att barnet kan tillgodogöra sig det som behövs för barnets utveckling och att dessutom att ersättningen är marknadsmässig. Influencers exponerar sina barn och deras integritet samt håvar in cash på detta utan insyn och regleringar. Jag tror dessa barn kommer vara mycket kritiska mot sina föräldrar framöver.

      Barn som är med i filmer är privata när dem går av scenen och åker på semester eller är hemma med familjen, dessa influenser barn har inget privat, allt från födsel, bajs, semester och sjukdomar delas med hela världen. + att många barn som växt upp medans dem var med i en serie har själva gått ut med hur det påverkat dem negativt psykiskt att inte kunna ha en normal uppväxt.

    Ännu fler klick eftersom du publicerar bilderna här Camilla. Barn hör inte hemma här. Låt oss slippa bilderna åtminstone om du nu på allvar vill skona barnen.

    Typ hela margaux senaste vlogg som var en summering av 2020 innehöll bara Arnold

    Kan ingen bara stoppa denna sjuka värld som barn växer upp i? Vi kan inte låta det gå längre, inom en 10-15 års-period har vi facit på hur dessa barn mår, hur jävla trasiga dom blev av föräldrar som inte är närvarande mer än genom en kamera av olika slag…Fruktansvärt ledsamt.
    J o J är äckligast i landet vad gäller att exponera dottern, fi faen så vidrigt det är asså.

    Varför har dom den där lilla luggen på flickan?

    Har svängt helt ang barn på sociala medier, i och med att sociala medier har exploderat. För kanske 8 år sedan tyckte jag de som kritiserade att man la ut bilder på sina barn var lite bajsnödiga och kände väl att föräldrarna känner väl sina barn bäst. Men det var innan influencers började tjäna pengar på sina barn, och innan influencer ens blev ett begrepp. Jag läste ketchupmammans blogg och det känns ju väldigt oskyldigt att hon la ut nån bild på dottern när hon hade klätt ut sig eller satt och pysslade. Men efter det som Jacob Lieberman skrev att människor kommer fram till Arnold och pratar med honom för att de känner igen honom från insta… nej. Bort med ungarna, eller i alla fall bort med dem som levebröd.

      Jag har inge problem när mina kompisar lägger ut bilder privat på sin fb/instagram på sina barn, men när instagram/videos är ditt jobb som massor med okända människor kan se, ja då tycker jag man ska vara lite försiktig med att lägga upp bilder på sina barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.