Pernilla Wahlgren delar kritiserat och bortplockat klipp på Instagram

Jag undrar om Pernilla Wahlgren helt missat att Kanal 5, inte bara avpublicerade det här klippet från sina sociala medier, utan även utfärdade en varning i programmet ”Fest hos Bindefeld” efter att Sofia Wistam ”försökt hypnotisera en höna”.
Pernilla och Sofia verkar tro att hönan ligger still för att den mår bra, när sanningen är en helt annan.
Hönan är extremt stressad och ligger blixtstill på grund av en överlevnadsreflex kallad ”tonisk immobilitet” som de använder när de tror att de inte ska överleva.
Det här djuret är alltså skräckslaget av Sofia Wistams behandling, vilket föranledde kanalen att agera som ovan.

Så här skrev Djurskyddet Sverige på Facebook om videoklippet 2017 när det dök upp första gången.
Har det här gått Pernilla helt förbi, eller varför väljer hon annars det här klippet – av alla klipp som finns –  till att illustrera sitt inlägg om poddkollegan?

https://www.facebook.com/djurskyddet/posts/10155268229520890/

Tack för tips!

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pernilla har inte alla ägg hemma i boet.

   Jag visste faktiskt inte heller det här utan hade nog också kunnat tro hönan trivdes om jag klappade henne. Så jättebra med information!

   Älskar att de upprepade gånger säger ”hönan” och ”han”, haha.

   Men sofia wistam då, hon ska bara show of, hon har ett partytrick. Wow

    Jag tror faktiskt inte att vare sig Sofia eller Pernilla varit medvetna om detta att hönan blir dödsförskräckt.Hade själv hönor i flera år och aldrig hört talas om detta fenomen.Det tråkiga med att ha hönor är att det drar till sig råttor,så jag tröttnade.
    Antar att de flesta sett Emil i Lönneberga,där är det ett avsnitt där det ligger fullt med ”döda”hönor som Ida mirakulöst återupplivar.Kan inte minnas att det någonsin blev någon debatt om det,och Astrid Lindgren var ju känd som en stor djurvän.
    Tror nog att det mer är en slags reflex hos hönan och inte att det är ångest hos hönan,i så fall är det nog värre när de slaktas.

  Bra att man väljer att reagera på ett djurs rädsla, trots att det inte är ett husdjur. Bra gjort, kanal 5! Pernilla, lite mindre bra gjort..

   Väldigt dåligt gjort av Pernilla!

    Fast helt ärligt. Kan inte alla som förfasar sig gå och titta i kylen/frysen och återkomma och berätta vilket liv hönan/kycklingen levde innan den hamnade där? Först efter den redogörelsen över sin egen hönsvänlighet tycker jag man har rätt att döma.

     Kollade just frysen. Ingen höna där. Så, fortsatt, dåligt gjort att plåga en höna så. Man kan vara kritisk både mot den generella behandlingen av djur och även helt onödigt plågeri av en enskild höna. Finns ingen motsättning i att klaga på båda sakerna, snarare hör det ihop.

      Ja men om du själv inte äter kött så har du ju rätt att döma Pernilla för sitt okunniga hönsklappande. Andra borde städa upp i sitt eget kylskåp innan de tar ton 🙂

       Så din tanke är att äter man kyckling, så får man även plåga en höna?
       Du är smart du.

        Alltså missförstår folk med flit i detta kommentarfältet med flit eller är ni såhär dumma??

        Nu var det inte jag som skrev kommentaren du svarade på men det är väl _väldigt_ tydligt att personen menar att de som själva äter ägg och kyckling (vilket involverar dåliga levnadsvillkor för höns) hycklar om de sitter och fördärvat sig över klippet?

        Du är smart du…

      Det är ju just det hen säger – att det är hycklande om man äter kött och samtidigt förfasas över detta 🙄

       Ordet hen passar oerhört bra just i detta inlägg

        Avskyr orden både hen och hön,mycket bättre med han och hon.

      Förutom att den generella behandlingen av djur är ett onödigt plågeri av enskilda individer

     Ja precis, och där i frysen slipper hunden vara. Livet är orättvist, för djur och människor.

    Men det är ju Sofia Wistam som stressar den helt oskyldiga hönan till att den svimmar.

     Har du fiskat någon gång? Föreställ dig att va mask 🐛🎣

      Eller fisk?

    Att dom inte vetat det här från början kan jag förstå. Men nu har dom fått vetskap och tillsägelse, och väljer ändå att lägga ut det?
    Vad är det då för fel?

   Fast är inte höns husdjur?
   Tycker det är bra vilket fall som helst att man uppmärksammar behandling av djur.

  Och hur tror ni höns mår i burarna endast för att ni ska äta dem sedan?

   Äter inte höns, tycker inte att de är så goda.

    Äter du ingenting som innehåller vare sig kalkon, kyckling eller ägg?
    Det är exakt samma grej

     Nope, TS akrev om höns som om det är hönsen i sig som ska ätas. Eftersom jag inte äter höns är det inte samma sak.

      *skrev

     Men nej, äter inte kalkon eftersom det inte är så gott, rökt kalkon är okej.

     Äter gärna små söta kycklingar och aborterade kycklingar i äggform. Det är gott och nyttigt.

    Jag älskar höns. I min mening är det mycket godare med höns i gul currygryta än med kyckling. Speciellt gödkyckling som alla envisas med att föda upp och sälja. Jag vill ha en torr och mager fågel med mycket trådigt kött till min gryta.
    Sen anser jag inte att man ska leka med maten övh. Under uppfödning så blir det en begränsad kontakt mellan djur/djurskötare så det blir sällan sådana här stressfyllda situationer där hönan tror att den blivit fångad av en predator och att livet nu är över.

   2 fel gör inte ett rätt. Det är väl ingen som försvarat detta med att höns ofta även mår dåligt i små burar? Dock är det förmodligen värre att bli så skräckslagen som hönan förmodligen blev i och med denna vedervärdiga behandling. Människor utan empati för djur, ska inte vara i närheten av djur. Finns en del att göra för djurs välbefinnande på många plan, även om Sverige internationellt sett kommit långt.

    Vi har väldigt få uppfödningar av kycklingar i bur. Det är mestadels frigående inomhus som gäller

     Frigående inomhus betyder bara att de har en större bur som de delar med fler individer.
     De har det inte speciellt mycket bättre i en stor bur än i en liten bur då de inte har speciellt mycket mer plats för sig själva då de är upp till 9 höns som samsas om en ynka kvadratmeter.
     Det handlar också om individer som aldrig någonsin ser solljus, får andas frisk luft, får känna vinden genom fjädrarna eller värmen av solen på näbben. Och de får heller inte utlopp för det mest grundläggande behovet de har förutom mat och vatten, de får inte picka i jord.
     Låter det empatiskt eller?

   Håller med frågeställaren. Lägger också till att inga djur ska behöva leva i bur!

    Skulle och vilja lägga till att djurs rättigheter/välmående ska stå över människors vilja att i religionens namn slakta djur oetiskt och brutalt. Detta är tyvärr en het potatis där många blir väldigt kränkta om frågan ens tas upp. Oerhört märkligt att religionen ska få spela så stor roll i sekulära Sverige. Vad kan det bero på?

     Den religiösa aspekten är väl lite av en petitessfråga iom att djur både lever och slaktas oetiskt och brutalt också inom västerländsk (mestadels kulturellt ”kristen”) djurhållning. Det skulle alltså framstå som lite hycklande helt plötsligt fokusera halal eller kosher innan man sett om sitt eget hus.

      Personligen äter jag inte kött, tycker det är märkligt hela idén, dock inser jag att det finns grader i helvetet så att säga.

      Det är självklart värre att döda djur på ett mycket plågsamt sätt, än snabbt, smärtfritt och utan onödigt lidande.

      Jag är realist så till vida att jag inser att vi inte tvärt kan förbjuda kött, det skulle bara innebära smuggelkött från länder med sämre djurhållning.

      Dock, att i sekulära Sverige förbjuda onödigt lidande för djur borde inte vara så kontroversiellt. Men, det är det, av någon anledning……

       Absolut, men så länge vi skållar grisar eller stressar ihjäl höns så kommer ingen ta oss på allvar om vi helt plötsligt bara vill snacka halal eller kosher.

      Dr. Hazim of the Hanover University, Germany, proved through an experiment, using an electroencephalograph (EEG) and electrocardiogram (ECG) that *Islamic slaughter is THE humane method of slaughter* and captive bolt stunning, practiced by the Western method, causes severe pain to the animal. The results surprised many.

      Är emot islam i helhet men man kanske ska läsa på lite. Sen äter jag inte kött överhuvudtaget så.

       Att man ens kallar någon form av slakt humant

        Mel
        Håller med. Jag har varit på ett slakteri och sett allt. Det är fruktansvärt!

       Gå in på you tube och titta på kosherslakt. Måste vara extremt stressigt för, i detta fall en ko, att bli fastspänd på detta vis. Att sedan få halsen avskuren och att döden inte är snabb måste innebära en fruktansvärd ångest. Titt även på film från slakteriet iSkövde. Ur djurens synvinkel är det fruktansvärt. Jag skäms över att vara människa.

      13:32
      Det ena utesluter väl inte det andra. Båda är fel!

     Att man blir kallad rasist om man kritiserar detta…

      Nej men ”hycklare.”

       På vilket sätt är man hycklare för att man bryr sig mer om djurens lidande än människors religioner?

        Du är en hycklare om du bryr dig mer om djurs lidande enligt praxis som inte är din egen än djurs lidande enligt praxis som är din egen.

        Lite som i exemplet här, enkelt kritisera Pernilla men vad har djuren i kylskåpet eller som fick testas för produkterna i ditt eget badrum varit med om egentligen?

         Så därför kan man lika gärna plåga den här hönan också?

          Nej, men just DU ska fokusera på plågeriet du själv bidrar till innan du dömer nån annan.

     Ja och vad gammalmodigt att slakta i religionens tro.

      Då dör dom med respekt och för en orsak, istället för att bara mass slakta djur som slängs innan den ens blivit middag..

       Precis och det finns fler snåhushåll i Mellanöstern än här. Det här med åderlåtning var från början en konserveringsmetod och inte heller i Sverige använder vi samma skärbräda för kött och bröd av hygieniska skäl.

        Nej,av religösa skäl skall djuret offras, och dö så långsamt som möjligt…

         Det stämmer inte. Du kan läsa på lite om bakgrunden till halal och kosher innan både uppkomsten av judendomen och islam, det är rätt intressant.

          Jag behöver inte läsa på om bakgrunden till halal eller kosher för att kritisera slaktmetoder.

       15:04
       Vadå ” Då dör dom med respekt…”. Det är väl inte mindre plågsamt för djuret på grund av det.

      Inte expert alls men tror det är mer hygieniska än religiösa skäl bakom halal och kosher. Sedan kodifierades de här reglerna i religiösa skrifter & ses numera som en del av religiinen. Men initialt hade det alltså med hygien och klimat att göra.

   Äter inga fjäderfän.

   Sant! Jag äter ju kött…så nu ska jag gå ut och riktigt tortera några kossor. Skrämma vettet ur dem! Kanske… lägga lite spik i höet så de får glas i rumpan också. Sen ska jag plocka en höna levande!

    Uppfödningen, transporterna, bedövning med koldioxid, elektriska metoder mm är nog plågsamt. Det räcker.

     Därför blev jag vegan.

    Om du har en dunjacka så är risken väldigt stor att dunen är plockade från levande fåglar. Det är väldigt plågsamt.

     Det var till 19:15 ☝

  Har så svårt för personer som liksom bara lever i det blå, utan att hänga med i omvärlden och tänka till lite. Detta kanske är ett honest mistake, men var ju samma sak med skidresan där sonen skadades. Verkade flyga rakt över huvudet på henne varför det var ett problem.

   Hon är ju inte den vassaste kniven i lådan

    Nä, hon är absolut en begåvad artist, inget att klaga på där. Men speciellt snart kan man inte anklaga henne för att vara. Det har tyvärr följt med i generna till barnen.
    Musikaliskt och dramatisk begåvade barn, men där saknas också många hästar i stallet.

     Ja enda som verkar någorlunda vettig är Oliver, Bianca och Benjamin är som 2 yra höns

      Skulle säga att det går förvånansvärt bra isåfall med tanke på att de skulle vara ”2 yra 🐔”

       Ja pengar, bra utseende och för Benjamins del bra musikalisk förmåga tar en långt, speciellt också om man är född in i en som familj 👍🏼 Precis som skriver ovanför är dom begåvade med andra saker men speciellt Pernilla och Bianca säger själva hela tiden att dom inte är så smarta.

        Det finns ju olika sorters intelligens också, Pernilla gissar jag är väldigt emotionellt intelligent. Sen kan du ju också vara hyperintelligent utan att vara särskilt bildad, det senare måste man ju plugga till (& det kan man göra utan att ha nån intelligens alls :))

         Hur kan du säga att hon är emotionellt intelligent efter att hon publicerat detta klipp? Totalt tondöv, eller total avsaknad av empati för djur.

          Det tror jag inte utan jag tror hon inte alls vet att hönan far illa. Okunskap med andra ord.

           Bortkopplad från verkligheten? Tv-kanalen hon jobbar väldigt mycket tog ju bort och varnade för detta klipp, ganska ignorant att ”missa” det då…. tror mer på en provokation för att generera klick. Vilket inte framstår som så vidare empatiskt.

           13:36
           Hon undrar själv I klippet om de skrämt livet ur ”honom:.

        Dom vet ju inte vad helt vanliga saker heter. Har aldrig hört talas om vissa länder. Vet inte hur man gör med vissa vardagliga saker. Det är ett stort tapp till verkligheten på något vis.

         Det där har ju enbart med allmänbildning att göra. Det är inte samma sak som att vara intelligent. Vilket vi har valt att mäta i IQ vilket inte handlar om hur mycket man vet, utan det handlar om att se logiska samband.

          Men hur kan man inte veta hurvida Ryssland är ett land eller inte, eller gissa på att andra världskriget var på 1800-talet. Hon har väl gått i 9-årig grundskola. Man talar ofta om Ryssland i nyheterna, andra världskriget är något som det ständigt talas om, hennes ex-svärföräldrar kanske är gamla nog att ha upplevt det I Italien, i alla fall efterkrigstiden. Hur kan hon undvikit att ta till sig dessa fakta, om hon tittar på nyheter, undrar om hon någonsin läst en dagstidning?

    Understatement of the year. Den familjen är inte känd för sin höga intelligens och reflektionsförmåga.

   Hon kanske tröttnade på att vara den enda av de två som fick kritik…

   Varför skulle annars just det här klippet delas? För att det var en söt höna?

   Men det är ju inte Pernilla som gör det utan Sofia… herregud

    Med glada tillrop av Pernilla.

  Sorgligt att djuren ständigt blir lidandes för människans eviga jävla dumhet.

   Håller verkligen med.

   I dagens podd säger hon att tonfisk är fredad. Det vet hon inte vad det betyder utan googlar fram att den är lugn.

  Men kanalen/produktionen agerade inte när de var på plats för att filma…?

  Stackars djur.

   Snälla det är ett djur. Alla olika djur har väl olika instinkter och beteende och fungerar på olika sätt.

   Behöver väl inte vara synd om djuret för det. Vissa djur äter sitt eget bajs, dödar andra djur, spelar döda och man kan fortsätta hur länge som helst men det är väl inte synd att djuret är ett djur haha.

    ???

   Fast detta kanske inte är allmän kännedom? Jag visste inte att en höna reagerade såhär utan hade lätt kunnat tro att den tyckte det var lite mysigt. Nu när de fick veta det kan de ju inte gå in i en tidsmaskin och få det ogjort utan de gör det de kan. Nästa gång kanske någon säger ifrån?

  Verkar som begåvning i nån form, och allmänt sunt förnuft inte går så bra ihop.

  Finns nog inget som provocerar mig så mycket som osmarta människor. Dom kommer aldrig fatta hur dumma dom är oavsett hur många som försöker förklara saker för dom och det är så jääävla provocerande.

   Dessutom ingen förmåga att känna empati.

   Dock tror de ofta att de själva är vääääldigt smarta. Dunning-Kruger levererar.

  Fest hos Bindefeld?
  Är dessutom hemma hos en ovanligt otrevlig person.

   Eller hur!
   Minns när jag sökte jobb förr och tittade mycket på platsannonser och reagerade på hur ofta hans bolag sökte nu personal och ofta till samma tjänst. Känns som om han är extremt krävande och pedant och att få står ut med honom i längden. Märktes även i avsnittet av Wahlgrens värld, när Micke, Bianca och Pernilla var i Jerusalem. Han ville bestämma det mesta, även vad damerna skulle äta.

    Han verkar så extremt osympatisk och kall, syns på blicken med. Brrr….

    Även hur dom skulle posera när han tog bild 🥴

     Usch! 😅 Han verkar vara ett extremt kontrollfreak!

     Han kritiserade Biancas val av bakgrund på foto, fruktansvärt irriterande.

    Det är bara googla på hur det är att jobba hos honom. Tror till och med att någon av Fredrik eller Filip gått ut offentligt och skällt på hur han behandlar personalen.

    Enda anledningen till varför folk börjar jobba där är för att det ser bra ut på CV’t och är en ”bra” språngbräda, men de drar så fort de får ett nytt jobb.

    Har en bekant som jobbat hos honom och de historier hen berättar. Helt sjukt.

     Varför är det nödvändigt att skriva hen här? Vet du inte vilket kön din bekant har? Är ju inte så att det skulle vara avslöjande om du angav hon/han…

      Är inte personen du frågar, men könet är ju verkligen inte intressant här.
      Bara för att hen vet vilket kön kompisen är så är inte det någon information som är nödvändig för oss andra överhuvudtaget.
      Så vad spelar det för roll vilket pronomen hen använder?

       Skäms man för att tillhöra ett visst kön, eller vad är problemet?
       Jag är en kvinna och det är jag stolt över.

        Vad är det med personens svar du inte förstår? Hen svarade dig att eftersom vännens kön inte var av betydelse för ämnet hen valde ett neutralt pronomen.

        Varför ska jag svara dig om du inte svarar på min fråga?
        Ska vi ta det igen? Vad spelar det för roll vilket pronomen hen använder?

      Honom/henne

      Personen ifråga har förmodligen inget kön – därav ”hen”.

       Eller så är det helt irrelevant.

  Jag måste också vara korkad, men jag tänkte inte en sekund att det kunde vara något problem med det klippet och då är jag ändå 50+ och hyfsat allmänbildad.

   Samma här, trodde på riktigt hönan kanske va van med människor som klappar osv och faktiskt tyckte det va skönt att bli kliad, så fel man kan ha 😬

   Väldigt ofta när människor hanterar djur på det här sättet så är ett tips att bli misstänksam om att det inte är bra för djuren.

   Handlar inte så mycket om att pernilla skulle vara ”korkad” för att hon inte känner till just detta, utan för att hon missade allt snack om det här 2017 när det först publicerades och nu publicerar det på nytt.

    Jag missade det också. Bra det tas upp igen, så himla bra koll har nog inte stadsbarn på höns.

     Hade du även missat det om det rörde en av dina ”älskade kompisar”?

      Det kan jag ju omöjligt veta? Det är möjligt.

     Att du som tittare missade det är ju en helt annan sak än att personen som är med i klippet och deltar i händelsen missade det. Det förstår du, eller hur?

      Fast, det här klippet är väl aldrig något som vare sig Pernilla eller Sofia själva la ut på sitt konto?
      Det var väl ändå enbart kanal 5 som publicerade det på sitt konto och det var där det togs bort?
      Personerna som deltog i händelsen deltog i det flera månader innan klippet lades ut och djurvänner blev rosenrasande på det kanal 5 la ut.

      Varför skulle Pernilla eller Sofia ha koll på det egentligen? Det är ju inte som att kanal 5 bad dem om tillåtelse att ta bort klippet på kanal 5 egna konto

     Inte ens jag som bor på landet hade koll på detta.

      Som försvar så verkar inte ens bönder själva ha koll på vad som gör illa djur

   Uppenbarligen är du inte det. Kolla på Emil i Lönneberga så kan ni se vad som händer när höns blir skrämda, det borde vara lagom nivå med enkla ord och bilder så ni alla förstår.

    Men snälla Emil i Lönneberga ska man väl ändå inte vara beroende av att ha tittat på för att kunna kalla sig allmänbildad. Ingen vet väl allt!

   Jag visste inte heller. Tror inte Pernilla o Sofia visste det heller när det spelades in. Inte konstigt alls. Men efter att folk har berättat det så läggs filmen ut, och det är ju inte direkt smart.

  Hur kan man ens komma på en sådan korkad ”lek/tävling”?! Dessutom att delta i eländet?! Sluta skrämma och plåga djur!

  Hur mår Magdalena Graaf egentligen? Underliga texter på insta och Mona inne och rör på bloggen…Exet är med barn hundar och nya flamman i Sälen. Tycker synd om henne 😢

   Är säkert inte så lätt! 😢

   Inlägget handlar väl inte om henne nu?

    Nej? Gå under valfritt inlägg och se om alla kommentarer handlar om den influencern den är skriven om. Icke? Nej juste, det är ju helt ok att kommentera om andra influencer. Bara OT-inlägg är högst förbjudna.

     Men oj. Förlåt. Visste inte det. Jag får väl skämmas då.

      Japp

   Hur mår Anna B?

    13:05 jag såg din kommentar, efter att jag skrivit om Anna B:s mående. Det verkar som att något inträffat, hon är inte riktigt sig lik.

   Jag undrar hur Anna B mår? Små korta inlägg på instagram, hon som brukar skriva långa romaner. Kanske helt upptagen att agera som kattvakt.

    Är fet verkligen kul att fortsätta att mobba Anna? Tycker hon verkar ha problem så det räcker ändå!

     Mobba? Hur kan man dra till med det ordet så lättvindigt?

     13:27 du skriver fet. Sluta mobba, tack.

      Är get bättre? 🙄

     Det är väl du som mobbar som skriver fet

    Hon är sjuk på något sätt, hon har hintat om det

    Verkar som att det hänt något mellan henne och My…

   Vem är nya flamman?

    Ivana Obradovic, byggnadsingenjör i Stockholm.

     Då får hon se upp…. Maggan är inte trevlig mot sina ex nya… vill gärna förstöra och markera revir..

    nya flamman till vem?

     Maggans ex, Filip eller hur han stavar sitt namn

   Tycker att Filip borde få medalj, det har nog inte varit så lätt alla gånger att få till livet med M Graf.

  Tänker på att det finns människor som har sk låg IQ men väldigt hög EQ. Det senare är ibland att föredra.

   Verkligen..

   Och kombon avsaknad båda är ren olycksdrabbad tragedi 🙁

  Pernilla har inte mycket innanför pannbenet, det har hon uppvisat vid flertal tillfällen.

   Är du alltid så elak?

    Hon har dock inte fel.

    idiot!!!ingen av demi den familjen verkar ha det……..alla lika ignoranta egoister.

  Tycker Pernilla verkar vara en trevlig och gullig person! Men kan även tycka hon är jobbig emellanåt. Det är ju tillexempel alltid kaos när hon ska resa någonstans. Hur ofta har hon inte glömt pass och plånbok t ex. Sen är hon pinsamt oallmänbildad.

   Ryssland låter som ett land. Andra världskriget när kan det ha varit, typ 1800-talet?
   Det är som det är.

    Ja, det är pinsamt, men man kan inte säga att hon inte bjuder på sig själv iallafall!

   Hon har en fasad. Personligen kreverar jag av hennes konstanta klämkäcka attityd och ovilja att ta något seriöst (i offentligheten).

   All välgrundad kritik/vädjan om att försöka tänka till möts med ett klämkäckt hoppsan och påklistrat leende. Jag har tröttnat. Och tro inte att hon är sån jämt! Se när arga snickaren var hemma hos dem, och hon tröttnade på något tjafs och gick därifrån och var sur, jämför det med hennes tillgjorda skratt i hennes egna serie.

   Nu blev det här lite långt.

    Till hennes försvar, och andra som är med i det programmet, jag hade också tappat lusten om nån skrek och va så otrevlig som han är. Han ska va så förvånad och irriterad över saker och fel fast varför tror han att folk är med!?

     Det här var efter en konflikt om en sockerskål mellan henne och dottern, och ja tydligen satte det spår hos mig!

      Okej ja det kan för oss tittare kännas oförståeligt men jag kan ändå känna med Pernilla som får finna sig i mycket Bianca gör för att Bianca tycker Pernilla behöver rensa.

       Tycker det bra bra att snickarn såg Bianca, han såg det ur Biancas point of vue of och det var jobbigt för Pernilla.

     Lol det är ju fejk. Som alla realityprogram!

  ”Blickstilla” kan vi väl komma överens om att det heter, en gång för alla😅

  Sila mygg och svälja kameler. Känns ju litet fånigt att bli upprörd över att en enskild höna blir litet stressad, när miljoner hönor, grisar, kossor och andra djur lever under konstant stress i djurindustrin.

   Fast 2 fel gör inte ett rätt. Man kan vara kritisk till både och, vilket många också är. Skulle bli förvånad om de som kämpar för bättre djurhållning generellt, skulle vara ok med detta för att det ”bara är en höna”. Every hen counts.

    Jo men poängen här är väl att gemene instagramdomare så att säga diskvalificerat sig genom att i nio fall av tio bidra till sämre djurhållning och mer stress hos väldigt många fler hönor än hönan i exemplet…

     Var har du fått de siffrorna ifrån, 9 av 10?

     Oavsett är det väl bra folk reagerar? Eller de som äter kött ska då avhålla sig från att säga något alls menar du?

      Ja, alltså man borde mer ta sig en funderare ”vad kan jag göra bättre själv.” Klart det är enklare döma nån annan än vara hygglig mot höns & förändra sitt eget beteende.

    Ja jag är kritisk till ”både och..” Mot djurhållningen generellt men även mot djurplågeri på ett enskilt djur.

    Ingen säger att det är rätt. Poängen är att den här bloggen, som alla andra, har ett begränsat utrymme, och om man bryr sig om djur kan man välja att skriva om en höna som blev stressad i några minuter, eller om hur miljoner och åter miljoner djur stressas och torteras ihjäl varje dag.

    Uppmärksamhet är en begränsad tillgång.

   Ja, därför bor jag på landet långt från civilisationen, vi odlar vår mat själva, slaktar o äter våra egna djur, som levt ett bra o fritt liv och sannolikt inte hinner märka att dom dör…De gånger vi måste åka och handla (häst o vagn, ca 6 Tim fram o tillbaks) handlar vi kravmärkt. Vi har en gammal traktor som vi också använder emellanåt. Det är intressant att gå in på olika bloggar o se hur ni lever o resonerar…

    De kommer snart på tv ett undersökande reportage om KRAV märkningen. Inte så bra man skulle kunna tro!

     Bra att det granskas då…🙏

  Det känns lite hemskt att direkt kalla andra människor för dum/idiot/efterbliven osv när det handlar om okunskap. Alla människor kan omöjligt veta allt, då får man istället snällt erbjuda sin egna visdom om man skulle råka veta mer än sin medmänniska. Vid inspelningen kanske ingen visste om att detta är ett vanligt beteende hos en del djur, det är okunskap. Det kan vi hjälpa varandra med. Men det Pernilla visar på här när hon åter publicerar ett borttaget och kritiserat klipp är inte okunskap, det är verkligen ignorans och många andra ord.

   Det beror ju på om Pernilla nu vet om att det är ett djurplågeri eller inte?

   Förstår inte poängen för henne att lägga ut klippet om hon vet att hönan plågas? Vad skulle hon vinna på det? Pernilla är mig veterligen ingen elak person.

   Fast hur många kände till det här borttagna klippet om en höna 2017 🧐 Aldrig hört talas om det. Är jag jätteignorant då?

    Håller med, hur många har nånsin hört talas om det här klippet förr, än mindre att det är borttaget och kritiserat… visst om hon lade upp det med den vetskapen så var det dumt, men hon har kanske som större delen av Sveriges befolkning aldrig hört talas om det förr…

   Kan det inte ha hänt att hon bara glömt bort att det där klippet togs bort?
   Jag menar, 4 år är en fruktansvärt lång tid om man jobbat med så mycket som hon gjort. Wahlgrens värld hade bara sänt sitt första avsnitt. Hon har hunnit göra två egna teateruppsättningar och varit med i många andra uppsättningar och TV-produktioner efter det.
   Det har dessutom varit många andra saker efter det som folk blivit jätteupprörda över.

   Så jag skulle inte bli förvånad överhuvudtaget om det var ett ärligt misstag där Pernilla faktiskt glömt bort att det där klippet blev en grej för nästan ett halvt decennium sedan.

    1

  Ja, det är väl inte helt omöjligt att hon missat att det varit nån skandal kring klippet med hönan, har själv aldrig hört talas om det. 🙄

   Ja. Vissa kändisar läser allt om sig själva, vissa ingenting.

    Är hon själv med i klippet? Det missade jag, tittade aldrig själv på klippet, trodde bara det var Sofia och en höna i det. Då är det iofs lite mer troligt att hon skulle kunna ha hört talas om det 2017.

  https://www.youtube.com/watch?v=8uVWZb-vQ3A

  Elin Kling hypnotiserar höna i studio Virtanen

  De skrattade ju så de inte kunde andas åt en poddlyssnares berättelse om hur hon strypt en katt. Så det förvånar mig inte

   Va?!

    Japp, fruktansvärda människor.

     Kan någon berätta?

  Om jag inte missminner mig så genomförde biologen i ”Fråga Lund” ett liknande experiment i SVT:s studio. Biologen redogjorde för överlevnadsreflexen hos hönan, men poängterade även tydligt att hönan ej tog skada av denna typ av experiment som utfördes i programmet. Jag har personligen ingen aning om vilken teori som stämmer gällande hönans upplevelse, men det är ytterst märkligt att alla s.k. ”experter” framför totalt motsägelsefulla påståenden. Jag är extremt trött på det, generellt. Personligen föredrar jag att personer som uttalar sig, utan problem kan underbygga sina påståenden med ETT FLERTAL studier på ämnet och inte gissar så förbannat mycket. Det emotionella får inte tränga undan det rationella, det leder till att människor fattar beslut baserade på missvisande eller direkt felaktig information, vilket är ett stort samhällsproblem världen över.

   Tack för ett vettigt inlägg! ÄLSKAR fråga Lund.

  Jag tycker att det är hur kul som helst! Alltså inte detta med djuret, det är ju fruktansvärt, men att hon delar. Det visar så väl vem hon själv är – en riktigt vimsig liten höna.

  Jag tycker Pernilla är väldigt charmig, men nån stans lyser det allt som oftast igenom att hon är väldigt korkad.

   Säg ngt exempel på det?
   Att hon inte är allmänbildad är en sak, men på vilket sätt är hon korkad?

    Inte mig du frågar men jag har några exempel man sett främst i Wahlgrens Värld.
    Hon kan inte förklara för Bianca vilken pedal som är koppling, broms och gas. Fastän hon sitter i bilen måste de ta livlinan ”ringa en vän” som berättar. Hon kan inte räkna ut hur mycket 70% rabatt på 18.000kr är. Vilket är riktig basal mattematik.

     Däremot är hon en jäkel på att plugga in manus, så så korkad tror jag inte att hon är.

      Hon har säkert en riktigt bra förmåga att komma ihåg repliker.
      Men intelligens mäter vi inte genom hur bra minne man har. Det mäter vi genom IQ, vilket innebär att man mäter förmågan att se logiska samband.
      Som att kunna se ett samband mellan vad man gör med fötterna när man kör och kunna förmedla det till någon annan. Eller att förstå att man betalar 30% när man får 70% rabatt.

      Men som sagt. Hon är garanterat duktig på mycket annat.

   Jag tycker inte att Pernilla är charmig. Hennes mamma Christina Scolin och hennes dotter Bianca Ingrosso är charmiga däremot.

  Nu har Pernilla tagit bort inlägget 👍🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *