Tips på corona-aktiviteter?

Sara Songbird skriver på Instagram om vad hon roar sig med under dessa något begränsade covid-19-tider.
Bland annat så håller hon på med youtube, spela Among Us med den lilla grupp hon skapat, hon pratar ofta i telefon med folk och ser till att äta god mat.
Själv pysslar jag i min ”bullet journal”, går långa promenader med Selma, lyssnar på ljudböcker och poddar, letar upp roliga veganska recept att laga, testar nya hudvårdsprodukter som bara blivit stående här hemma, badar badkar, målar naglarna på nya sätt och tittar på skidåkning på tv.

Har du några bra tips att komma med för hur man kan få tiden att gå under covid-19?

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har skaffat mig en surdeg. Som en tamagotchi fast för vuxna.

  Svara

   Haha, härligt! Det har jag med gjort 😉👍

   Svara

   Jag har dödat tre surdegar 🙁

   Svara

   Häftigt 🙌😂

   Svara

   Började surdega i somras. Åkte på semester och glömde bort surdegen. Har inte pallat börja om sen dess men köpte en surdegsmix och gjorde ”eget” ändå, gott men säkert godare och roligare att göra helt själv.

   Svara

   Min surdeg klarade sig fram till PMS tre månader i rad. Sen gav jag upp och började köpa jäst.

   Svara

  Läsa bloggbevakning!

  Svara

   Och njuta av att tiden kanske går lite långsammare än annars 😊

   Svara

  Testa olika recept, odla, träffa familj/vänner digitalt, plöja serier/filmer, läsa böcker – allt det man ”aldrig” hade tid eller ork till innan.

  Svara

   Vad odlar du så här års? Har du växtlampa och värmelampor och grejer?

   Svara

    Ja, Örter och chili. Bakar också mycket. Allt från bröd till nyttigt godis.

    Svara

    Jag odlar också året runt, har inget annat än en vanlig lampa i närheten. Har plastback som den på länken nedan, gjort ventilationshål i locket. Har ett lager jord i botten, sen odlar jag i krukor jag ställer på jorden. Sprayar med vatten varannan dag typ. Jorden i botten håller uppe fuktigheten. Har ett gäng städare i botten som tar hand om fallna löv osv så det inte blir mögel.

    Typ som den här: https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/forvaring/forvaringshyllor-lador/forvaringslador-korgar/forvaringslada-004039/

    Svara

     Hur blir det med ljuset? Mina vanliga krukväxter har nästan gått hädan allihop, pga noll soltimmar.
     Vill också odla, men det är ju så mööööörkt.

     Svara

      Det finns billiga lampor för växter ex på Clas Ohlson.

      Svara

      Har en vanlig lampa som sagt och sen kommer det ju in ljus utifrån. Men bor i mellersta Sverige, om man bor norrut där det på riktigt är typ noll soltimmar så får du väl åka till en djuraffär som har reptiltillbehör och köpa en vettig lampa.
      Jag fick precis körsbärsblommor i ett av mina terrarium där jag har lite grenar från körsbärsträdet. 😂 Ingen aning hur jag lyckades med det dock. Har nattaktivt djur i, så har ingen lampa alls där.

      Svara

  Bli gravid och få barn, har aldrig tråkigt 👍

  Svara

   Bra anledning att skaffa barn – ”jag har tråkigt” 👌

   Svara

    Har en bekant som skaffade barn för att ”jag är ju ändå arbetslös just nu”. På riktigt, det är hennes egna ord.

    Det var inte en jättebra idé och det blev dåligt på alla tänkbara sätt.

    Svara

     Fy så sorgligt. Stackars barn

     Svara

      Tycker det var en smart ide om man ändå vill ha barn alltså. Lika bra passa på när man ändå inte har nåt annat att göra. Ingen bra ide om man egentligen inte är så sugen på barn dock.

      Svara

      Men hallåja. Knappast skaffade hon barn för att hon hade tråkigt p.ga arbetslös utan tänkte kanske att hon hade tid för barn för tillfället.. Är det sorgligt med barn som har arbetslösa föräldrar? Finns ju en del.

      Svara

      Men snälla, ingen som inte vill ha barn, skaffar väl för att man är arbetslös?
      Just nu är hon arbetslös så då passar det bra. Hur kan man alltid se det negativa i allt?

      Svara

     Äh. Din kompis menar ju uppenbart tajmingen med sin arbetslöshet och inte barnalstringen i sig, snacka om att förfasa sig i onödan.

     Svara

     Bättre planera barn till en stor promotion & jobba 15 h per dygn? Med nanny? Tack för dina tips…

     Svara

      För det är de enda två alternativen?

      Svara

     Jag valde också att skaffa ett till barn delvis då tid finnes för jag var arbetslös. Pengar i familjen finns dock, pappan har stabilt jobb och vi klarar oss ekonomiskt. Nej vi har kanske inte råd att åka utomlands så ofta i framtiden men skitsamma. Tid har vi för barnen och det är iallafall en bra grund.

     Svara

      Alltså för att förtydliga så VILLE VI GIVETVIS ha ett till barn så otroligt mycket.. Varför skjuta på det tills man har heltidsjobb om man inte måste? Tiden finns nu, vem vet hur det ser ut senare.. Sen att det är skit att man halkar efter karriärsmässigt, är ju en mindre trevlig aspekt.

      Svara

     Hur var det dåligt för barnet? Att föräldern hade tid?

     Svara

    Sluta skamma! Hon skrev inte att hon skaffade barn p g a att hon hade tråkigt!

    Svara

     Ingen skammar. Skärp dig.

     Svara

      De gör de ju. Värsta fultolkningen av vad kompisen sagt och sen ”oj & fy, stackars barn.”

      Svara

     Childshamea

     Svara

  Lyssnar på massa ljudböcker och poddar 😍

  Svara

  Jag är mammaledig så jag myser med min bebis hemma om dagarna och går promenader😍

  Svara

   Det är nu man lever. Så underbar känsla, har också en baby i famnen just nu.

   Svara

    Säg det igen om 3 år. Lever du verkligen av sömnbrist och sätta andras behov före ditt alla dagar i veckan utan barnvakt?

    Svara

    ”Nu man lever”. Hur menar du, fattar inte? Levde du inte förut?

    Svara

   Jag är mammaledig och mest ledsen för att jag inte kan göra något annat med min bebis än att promenera (hon älskar inte heller långa vagnpromenader så det blir mest korta turer). Blir inte ni också lite smått sinnessjuka av att gå runt i samma rum hela dagarna och underhålla bebisen? (Min är 6 månader, så kräver hela tiden att det händer saker). Saknar verkligen stimulans, utbyte av andra mammor (utebliven föräldragrupp pga covid och jag är först ut i mitt kompisgäng att få barn), öppna förskolan, babysim, träffa släktingar osv. Alla aktiviteter som jag sett fram emot att få göra som föräldraledig. Istället går jag runt och sjunger alla möjliga sånger och leker med samma leksaker och längtar tills min partner slutar jobbet så att han kan roa bebisen med något nytt… Ja jag är bitter :)))

   Svara

    Känner precis som du!! Hade velat komma iväg på lite saker. Saknar det du nämner (mammagrupper, öppna förskola osv.) Men ja, vi promenerar… och är hemma. Min son är fem månader och vill gärna också att det händer saker hela tiden. Ibland brister jag ut i sång och dans smått frustrerad för att jag vet inte längre vad jag ska hitta på 🙈Bokstavligen uppträder, haha. Skrattar nästan åt mig själv för det blir så dråpligt på något sätt. Har inga vänner med barn i närheten heller. Tycker man får vara bitter, i alla fall lite besviken.

    Svara

     Haha, det känns igen… Man slår knut på sig själv vissa dagar. Och tiden går sååå långsamt. Ibland är jag inne och läser min jobbmail, bara för att se vad de har för sig på jobbet 😂 Nåja, allt blir ju ändå lite lättare när våren kommer. Kunna tillbringa längre stunder utomhus osv. Skönt att inte vara ensam om att känna så här i alla fall!

     Svara

    Jag förstår er verkligen. Vi hade nog velat ha barn igen (förstfödde är två år) men pga covid kände vi nej eftersom vi inte kan göra något med baby. Min man är bättre på att vara hemma än jag.. blir tokig och när jag var mammaledig gick jag på alla kurser som fanns. Skickar pepp och hoppas att det ändrar sig till våren!! ❤️

    Svara

     Ja, jag blev gravid pre-covid, hade nog liksom ni varit tveksam till att skaffa barn just nu om jag vetat vad som skulle ske. Med det sagt älskar jag såklart min unge mest av allt! 🥰

     Svara

    Yup, andra barnet var inte stimulerande alls. En 6 månaders kräver inte ens mycket? Det blir bara värre! Så positiv jag är, men så blir man utan avlastning i 6 år.

    Svara

  Kolla på Anna Books oändliga instalives 😂

  Svara

   Samma, fast på YouTube så att jag kan få 2x hastighet. Skulle dö tråkdöden annars.

   Svara

   Dom kollar jag på YT när jag har svårt att sova, somnar direkt!

   Svara

   Hon har en nu 😍

   Svara

  Jobbar, jobbar jobbar… och sover

  Svara

   Jag med. Å tränar

   Svara

  Jobbar ihjäl mig. När jag väl är hemma ligger jag raklång på soffan och försöker att inte tänka på jobbet.

  Svara

   💕 Var rädd om dig 💓

   Svara

    Älskar ditt nick 🥰

    Svara

   Samma här. Jobb. Hem. Träna. Käka. Kolla film. Sova. Repeat. Inte det roligaste året att vara singel haha…

   Svara

    Usch vad jag lider med singlar nu. Om det är ofrivilligt. Har varit evigt singel (20år) tills jag hittade min kille. Hade denna pandemin kommit när jag kände mig som ensammast vet jag inte vad jag gjort.

    Svara

     Prova vara evigt singel OCH i riskgrupp. 🙁 Roligt liv.

     Svara

    Men så är det varje år? Vad skulle vara annorlunda för dig en vardag efter jobb utan corona? Du har iaf tid att träna och laga mat!! Mvh en mamma.

    Svara

     Så du har inte tid att laga mat? Vad äter dina barn då? 😄 Vad har du för hektiskt liv ingen annan har?

     Svara

   Samma. Skaffa ett arbete inom vården så behöver man varken bekymra sig om semestrar eller fritid. Hade 15 dagars semester under 2020 och jobbat långa pass. Återstående tid går till matlagning, städa om jag orkar och försöka sova vilket går urdåligt p g a stress. Diagnostiserad med utmattningsdepression men vem har tid med den? Kan inte lämna arbetet i sticket.

   Svara

    Arbetet kommer inte tacka dig när du kollapsar.

    Svara

     Problemet är att de inte tackar en för att man sliter sig fördärvad innan dess heller. Lyfter man att man inte hinner eller att vi går på knäna kommer frågan om hur man själv prioriterar… Det är förfärligt att vara på randen till utmattning eller att redan ha passerat den men ändå inte ha ork, möjlighet eller förmåga att förändra något.
     Anledningen till att så många ändå stannar är för att vi känner ett enormt ansvar för våra patienter och lojalitet till våra kollegor. Inte lika mycket till arbetsgivare/ledning (de som ändå inte tackar oss).

     Svara

  Tycker inte jag ändrat något i min tillvaro. Jobbar som vanligt och tränar mina hundar.

  Svara

   Problem med fötterna sen 9 år tilbaka så lever som vanligt med. Jobbar halvtid, hemma. Tur om man ens orkar äta varje dag. Så inget annorlunda. Folk ska vara tacksamma

   Svara

    Okej .

    Svara

  Ska åka och titta på lite nya möbler.

  Svara

   😂

   Svara

  Jag jobbar som vanligt (jobbar i vården), så har inte eoner av ledig tid som andra kanske har. Så gör vardagliga saker (motionerar, kollar TV osv) minus träffa vänner och resa.

  Svara

   Jag jobbar på myndighet och jobbar också som vanligt. Fast hemifrån då.

   Svara

   De flesta jobbar också som vanligt och mer (jag med). Mer tid eller ”eoner av tid” har man genom att man inte träffar familj/vänner på samma sätt, går ut på restaurang/klubb, reser eller vad man nu gjort innan på fritiden.

   Svara

    Jag menar att i och med att jag jobbar som vanligt (eller rättare sagt mer än vanligt) så är jag inte ledig så mycket att jag hinner få tråkigt eller sakna saker att göra! Att resa går inte för mig eftersom vi helt enkelt inte får semester. Sen skulle jag inte resa ändå som det är nu./hälsningar fr mig i vården

    Svara

     Förstår mig rätt, ni i vården är verkligen hjältar men HERREGUD vilken kollektiv offerkoffta ni lyckats sticka ihop. Jag vet att pandemier är ovanliga men ni måste väl ha förstått att det är ett krävande jobb både fysiskt pch mentalt?

     Du kanske bara ventilerar men på senare månader har alla inom vården blivit sura på alla som ”får jobba hemifrån” eller ”har tid över” osv. Som att ni missunnar andra lite lugn och ro eller, ännu värre, STÄNDIGT söker något att gå igång på för att påminna oss om att ni minsann håller uppe hela samhället medans resten leker och lallar. Även förskollärare håller på så.

     Svara

      Amen!

      Svara

      Förstår att det är en krävande situation för dem just nu, men upplever inte att andra yrkesgrupper kräver denna enorma bekräftelse hela tiden! Ni jobbar hårt, tar absolut inte ifrån er det. Men ni gör ”bara” ett jobb! Precis som brandmän släcker eldar, poliser tar fast brottslingar osv. Tänk om alla hade haft samma bekräftelsebehov…

      Svara

       Bara gör ett jobb? Jo det gör vi. Men vi gör ett jobb där vi utsätter oss för Corona både från patienter, kollegor och lokaltrafiken…. Ju längre tiden går ju mer imponerad blir jag över att vi går till våra jobb…

       Svara

        Fast det är ju många yrkesgrupper som ”måste” utsättas för Corona eller åka med lokaltrafiken. Det är inget som enbart drabbar er. Hör dock inga DHL-förare, poliser, kassapersonal, lärare och så vidare klaga så mycket. Samhället hölls inte upp av enbart sjukvård. Så den håller inte.

        Svara

       Fast många inom vården får t.ex jobba dubbelpass = börja 07.00 sluta 22.00 pga sjuka kollegor. Tror knappast kontorsarbete behöver jobba 7-22?

       Svara

      Sorry att man blir bitter när man måste jobba extra, inte får semester, kollegor går in i väggen för att folk lever som att Corona inte finns….

      Svara

       Sorry, men vart vill ni komma med att spy galla hela tiden? Det ÄR inte vårt fel!

       Svara

        Vi vill att folk följer restriktionerna, trodde det var uppenbart!

        Svara

      Vet inte om du missat att vården gick på knäna innan pandemin hände. Nu går de på forknölarna, med konstant övertid. Ingen ledighet i sikte och med kollegor som kollapsar en efter en. Att möta död varenda dag är inget naturligt. Att se människor kvävas ihjäl är inget naturligt. Snälla, säg inte attde har offerkoftor på sig, för du å jag skulle nog inte palla mer än en vecka. Å de har liksom inget val här.

      Tänk lite iaf..

      Svara

   Ja såklart, ni i vården är de enda som jobbar som vanligt. Vi andra har fått ett års betald semester. 🙃

   Svara

    Orka svara bittert men det är ju sant? Ingen inom vård och andra yrken som kräver personal på plats fysiskt på arbetet kan fundera över rekreation på samma sätt som de som blivit hänvisade till hemmajobb?

    Jag önskar att jag kunde jobba hemifrån, slippa åka kollektivt, lyssna på musik när jag jobbar, dricka eget kaffe när jag vill under arbetsdagen, ha katt i knät medan jag läser jobbmail, prata med vänner medan jag går igenom dagens schema osv. Ta spontan lunchpromenad.

    Nej, åtta timmars jobb, 2 h resande kollektivt, av och på med munskydd hela dagen. Handla när det är lugnt på affären. Ångest över att inte hinna med allt man måste på jobbet.

    Önskar jag KUNDE jobba hemifrån.

    Svara

     Alla som jobbar hemifrån har verkligen inte sådär. Många som jag trots jobb hemifrån jobbar dessutom mer då yrket och situationen kräver det. Jag själv blev nästan utbränd innan julen pga arbetsbelastningen.
     Det är mycket mer än vården i samhället som måste funka både vanligt och under en pandemi.

     Svara

     Att lyssna på musik man jobbar, dricka eget kaffe och ta spontan lunchpromenad kan man göra vanligtvis om man har kontorsjobb också, har man valt ett jobb inom vården så har man ju valt bort det. Låter bryskt men man visste vilket jobb man under normala omständigheter skulle ha.

     Svara

     Det där låter verkligen som en dröm du målar upp. Kan informera dig om att det softa med att jobba hemifrån försvann typ i maj för de flesta. Önskar jag kunde få åka kollektivt varje dag, se folk, träffa kollegor, ha en fast rutin, slippa känna att jag är på jobbet även när jag är hemma, kunna åka hem och INTE längre vara på jobbet.

     Svara

     Fast du får ju stimulans som vi andra inte får. Att sitta hemma utan att få träffa folk och vara begränsad är lika jobbigt som att jobba mycket. Jag har testat på båda delar. Kan förstå att du kommer tycka om att vara hemma en månad, blir ju som en semester i början, men månad 12 då? Tror du fortfarande att det är lika kul?

     Svara

      De inom vååården borde ju fatta att man kan bli utbränd och deprimerad hemma också. Faktiskt större risk när man isoleras från människor och rutiner.

      Svara

     Det låter mysigt men inget jag känner igen i mitt ”hemmajobb”. Jag arbetar ofta 10 timmar om dagen, har ofta möte på lunchen och större delen av dagen. Det arbetet som jag ska utföra kan jag för det mesta börja med vid 15/16-tiden, därav anledningen till mina 10-timmarsdagar.Brukar kolla av mailen på söndag för att kunna rivstarta måndagen.
     Just nu är jag inne i en intensiv period på jobbet men förhoppningsvis lugnar det ner sig om några veckor.

     Svara

     Hemarbete är långt ifrån så härligt som du får det att låta! Många med mig mår dåligt av att jobba hemifrån och önskar inget hellre än att få åka till kontoret och jobba. Jag blir deppig av bristen på sociala kontakter, känner hur min kreativitet och motivation dör av att sitta i mitt kök dag ut och dag in och bristen på ergonomi påverkar kroppen negativt. Tycker det är svårt att jobba effektivt hemifrån med allt som distraherar, disk i diskhon och tvätt som behöver vikas är svårt att ignorera när man sitter mitt i det. Saknar att prata med kollegorna över en kaffe IRL där man bolla spontana idéer och frågor, saknar miljöombytet och den energi man får av att jobba tillsammans med andra. Visst är det ett privilegium att kunna jobba hemifrån då och då men att göra det hela tiden och när det är påtvingat och inte självvalt är ingen dans på rosor som många verkar tro.

     Svara

      Idd. Jag är utbränd av hemmasysslor. Mvh arbetslös sen 10 år med småbarn.

      Svara

     Jobba hemifrån är fan inte kul. Hatar det innerligt och längtar tills jag får åka iväg på mornarna, träffa kollegor och slippa sitta i hackiga digitala möten dagarna i ända. Längtar till och med efter kaffemaskinskaffet som är vidrigt.

     Svara

      Instämmer till fullo! Dessa jäkla digitala möten alltså, så less på: ”det laggar”, ”hörs jag?”, ”du är på mute”, ”ser ni min skärm?”. Man pratar samtidigt, sen pratar ingen. Värdelöst! 😫

      Svara

     Kan tala om för dig att jag har fått jobba mycket mer sedan jag började jobba hemma. Är gymnasielärare och det är verkligen inte någon semester att bedriva undervisning hemifrån och via distans och det kräver betydligt fler timmar än det jobb jag utförde på plats innan pandemin. Hade tusen gånger hellre jobbat som vanligt.

     Svara

     Känns ganska okänsligt att ha denna inställning när det är många som inte har något jobb att gå till längre, men tråkigt för dig att du måste åka buss med munskydd och inte kan ha med katten på jobbet

     Svara

     Nej det är inte bara ni i vården som jobbar på som vanligt. De allra flesta branscher gör det men personalen förväntas i många fall kunna utföra samma (om inte mer) jobb och prestera lika bra fast från köksbordet hemma. Låter kanske mysigt för en som inte gör det men det är få av mina kollegor som tycker att det är mysigt. Kanske första veckan.

     Svara

     Det är ju fritt för dig att byta jobb till ett där du måste jobba hemma.

     Svara

     Önskar inget hellre än att få komma tillbaka till min arbetsplats.

     Svara

     Vi är också några vars barns skolor har stängt (bor i utlandet), vilket gör att jag ska agera skollärare under samma tidsram som jag ska jobba heltid hemma. Med barn i lågstadie- och mellanstadieålder är det ingen lek att försöka ha Skype-möte samtidigt som det är lunchrast/IT-problem osv. i hemskolningen. Det är fortfarande skolans ansvar att undervisa, men pressen på föräldrar har vuxit enormt eftersom vi ska instruera, kontrollera och följa upp på att skolarbetet blir gjort. Dvs. det går mina kvällar med. Läxor upphöjt till 100, ungefär…

     Jag handlar dessutom all mat online, vilket gör att jag inte har träffat en annan vuxen människa på flera veckor bortsett från chauffören med munskydd som kom med maten förstås.

     Så att jobba hemifrån är för mig långt ifrån så fantastiskt och idylliskt som många föreställer sig.

     Svara

      Lider med er vars barn inte får gå till skolan, måste ju vara omöjligt att göra sitt jobb samtidigt som man ska försöka hjälpa sina barn med distansundervisning. Så tacksam att skolorna är öppna här och att barnen får gå dit. 🙏

      Svara

      Har precis samma situation med barn och hemmajobbb nu sedan 16 december (andra rundan) och ser inget direkt slut på det. Är tufft som bara den och det är svårt att förklara för de som inte provat hur otroligt stressad man är så man gråter på kvällen. Så nej, att jobba hemma är inte bara en dans på rosor för folk.

      Svara

    Inte ett års betald semester men ni är några som fått vara lediga för 92% av lönen några veckor 😊

    Svara

     Ytterst få och ytterst begränsad tid. Och inte ni utan vissa. Många av de har nu också blivit uppsagda. Eller levt med stressen att bli det. Vet inte om det är att föredra…

     Svara

     Jag kan inte tala för alla som blev permitterade men det var inte så att jag fick mindre arbete bara för att jag car permitterad. Jag fick prioritera, göra det viktigaste halvdant. Efter permitteringen fick jag arbeta dubbelt så mycket för att städa upp alla misstag och göra allt som jag inte hunnit under permitteringen.

     Svara

     Dummaste jag hört.

     Svara

     Jag känner typ ingen som blivit permiterad utan alla jobbar på som vanligt, men hemifrån istället. Efter 12 månader av hemmajobb så börjar det tära på en även om det ”sparar” in en del tid. Många jag känner tycker det är piss och vill inget annat än att jobba. Jag kan promenera så går in till kontoret någon gång per månad men det är ju oftast tomt så är inte riktigt som normalt.

     Annars roar jag mig med serier, poddar, titta på skidskytte, träning och promenader, ligga i sängen i timmer och titta på mobilen.

     Svara

     Och då har man ändå nästan samma mängd arbetsuppgifter som ska utföras så det blir stressigare att utföra det på färre timmar

     Svara

     Jag jobbar inom restaurang och blev permitterad i början av året, men det är ju inte som att jag haft semester🙄 Utan i början hade man ju bara ångest över att bli av med jobbet, sen blir man knäpp i skallen för att man inte gör något vettigt alls och bara går och väntar på att få göra det man vill, jobba.. Sen kom sommaren och alla skulle ut och käka och leva livet som vanligt, så då fick man jobba heltid och mer därtill, semester var bara att glömma, sen kom hösten och man blev först permitterad och sedan även uppsagd eftersom permitteringsstödet skulle gå ut i november, sen lyckades jag ändå få behålla mitt jobb när dom förlängde permitteringarna men eftersom jag var den enda som fick tillbaka jobbet mår man ju rätt dåligt över alla andra som fick gå. Så nej, det här året har inte varit en semester, mest en bergochdalbana av ångest🤔

     Svara

   Varför tror så många ”inom vården” att alla andra är lediga??

   Svara

    Det tror vi inte. Men däremot tror jag vi jobbar mer i och med att vi dels måste jobba extra och dels inte får ta ut semester. Har inte hört andra branscher som har semesterförbud. Men det kanske finns?

    Svara

     Det beror ju på. Många på golvet inom industrin är via bemanningsföretag, de får ofta semesterersättning på sin lön istället för semesterdagar. Är de sjuka blir de inte förlängda av företaget med en hittepå anledning. De har osäker anställning och väljer därför att inte vara lediga även om de har laglig rätt eftersom risken att inte bli förlängd anses som stor. Det är ofta övertid inom branschen, som tur var stoppade Metall schemalagd övertid utan ersättning.

     Svara

      Vilket bemanningsföretag?
      Har jobbat på två, båda har man fått semesterdagar på och det är som Vilket vanligt jobb som helst egentligen. På mitt förra fick vi komptimmar att ta ut också, det får vi inte nu men får det på lönen istället. Men semester får vi betald sådan. Jag är tillsvidareanställd dessutom.

      Svara

       De som jobbar på golvet där jag jobbar kommer från Best Bemanning, IQ och Randstad. Kan tänka mig att det varierar beroende på hur länge anställningen är tänkt att vara, de som jobbar hos oss blir förlängda med en månad i taget. De har samma villkor som andra visstidsanställda inom företaget. Och en viktig punkt du själv belyser: du är tillsvidareanställd. De jag träffat som är tillsvidareanställda HOS ett bemanningsföretag går haft helt andra avtal och en annan trygghet än de som är anställda VIA bemanningsföretaget.

       Svara

     Fast du har ju VALT en sån bransch. Och ja, brandförsvar, polis osv kan också bli utan semester.

     Svara

      Och tacka fan att folk har valt att jobba i vården! Att säga hejdå till ledighet röda dagar och jobba alla storhelger så folk som du och jag kan få hjälp när vi behöver! Jävla otacksamma ni är som svarat otrevligt. Var GLAD att någon vill offra familj och ledighet för att de är osjälviska och vill vårda andra.

      Stort tack ni som arbetar i vården, ni ska ha all cred!

      Svara

       Cred även till alla inom butik som säger hejdå till ledighet röda dagar och storhelger så folk som vi ALLA kan få mat.

       Svara

      Och alla som jobbar på förskola och tar hand om barnen till de som inte får semester.

      Svara

     Men testa ta ut semester ändå? Har de råd att vara utan dig? Sök nytt jobb.

     Svara

      Vi FÅR inte ta ut semester nu! Jag kan skriva 100 semesteransökningar men ändå få avslag.
      Visst, jag kan byta jobb men tycker det är olägligt nu eftersom jag behövs mer än någonsin på min arbetsplats.

      Svara

   Haha jag jobbar på kontor och berättade för en vän som jobbar i vården att vi fått av vår chef att vi skulle jobba hemma fram till juli nu om inte smittspridningen går ner tills dess. Hennes reaktion var ”va?? Ledig fram till juli, gud så skönt!”

   Men ja, hon är lite korkad.

   Svara

    Alla som tror att föräldraledighet är att vara ledig. xD yup, nu när vi jobbar hemma och är hemma med nyfödda så har vi all tid att bli författare, skriva låtar och göra allllllt vi nånsin drömt om!

    Svara

   För alla som inte jobbar i vården har plötsligt eoner av tid? Okej…

   Svara

    Vet inte en enda jävel som fått mer tid av corona faktiskt..

    Svara

    De jag känner som jobbar hemifrån har lite mer tid då de inte åker till och från jobbet. Inte så stor skillnad.
    Men här och på andra ställen skrivs ju om allt folk gör och hinner med, nya intressen m.m. 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Viktiga frågan är ju VAR inom vården du jobbar? Garanterat inom äldreomsorgen. Så hur skulle ditt liv vara annorlunda än en som jobbar på ica?

   Svara

    Jag är sjuksköterska på covid-avdelning.
    Jag är inte insatt i hur de har det på Ica, troligtvis har de både bra och dåliga delar med sitt arbete.

    Svara

  Resa, gå på restaurang, träna på gym, strosa i mataffären, hänga med vänner… / Influenser

  Svara

   Haha, bästa! 👏😂

   Svara

   Fast det där tycker jag stämmer in på långt fler än influencers. Utom resa kanske, vet några som reste i somras. Men särskilt gymmet verkar vara jävligt svårt för folk att släppa.

   Svara

    Gym är ändå förknippad till folkhälsa. På arbetsplatser smittas man mer. Jobbar/studerar man hemifrån så kanske det enda man gör är att gå till gymmet mitt på dagen när det är max 5 personer där och tillstånd kan hållas. Allt spritas hela tiden och nästan alla duschar hemma.

    Svara

     Exakt. Folkhälsa är en helhet. Covid är liksom inte det enda som gör folk sjuka.

     Hej hej depressioner, annan psykisk ohälsa och fler hjärtinfarkter när detta ”är över”…

     Svara

     Att gå och träna är det som hållit mig frisk mentalt och fysiskt. Och ja jag kan träna hemma men det är inte samma sak. Inte om man tränar på något sånär avancerad nivå. På gymmet får man ju ändå hoppas att folk inte är sjuka. Plus att jag spritar och trängs öht inte. Kan inte riktigt förstå ”häxjakten” på oss som tränar. Håller inte med att det är en riskzon. Beror lite på var man tränar möjligtvis.

     Svara

    Jag har försökt dra ner på …typ allt… men så länge gymmet är öppet så kommer jag fortsätta med det eftersom det hindrar mig från att klappa ihop fullständigt! Det är det som räddar mina veckor. Längtar till sommaren/våren när man kan börja träna ute utan att riskera att halka och frysa ihjäl </3

    Svara

     Jag bor i norra Norrbotten och tränar endast utomhus nu. Det går om man vill.

     Svara

      Och om man inte vill?

      Svara

       Träna hemma eller på gym?

       Svara

        Träna utomhus.

        Svara

  Har mycket att göra i min vardag pga massa djur. Annars har det varit mycket netflix, böcker, promenader, laga mat och kvällar med alkohol och mat.
  Testat varenda restaurang i närheten också, rekommenderas. Hittat mycket nytt jag gillar. I somras käkade vi ute, nu köper vi hem.

  Svara

  Hänger här betydligt mer, har lärt känna mitt psyke och min menscykel på ett helt nytt sätt. Jag kör distansstudier så läser en hel del kurslitteratur. Har bakat en del bröd, börjat laga mer mat, har rensat, städat och organiserat lägenheten, går ut när vädret passar (november och december var sämst eftersom jag undviker att gå ut vid risk för regn). Gör resplaner, spelar Backpacker, hänger med min katt. Längtar efter våren. Att gå och handla mat har blivit det roligaste jag vet.

  Svara

   Köp en fleece och en regnjacka så kan man gå ut i alla väder.

   Svara

    Jag har en regnjacka och en fleecejacka och gummistövlar. Gillar verkligen inte att tvingas ut i regn. Regn är bara så… Djävligt.

    Svara

     Håller med hatar regn. Även om man är klädd. Allt blir så jäkla blött.

     Svara

      Hört talas om en uppfinning som kallas för paraply?

      Svara

       Haha har det faktiskt. Men nej regn är inget för mig ändå. Nix nej.

       Svara

        Håller med, varför om man inte måste liksom?

        Svara

     Regn är MYSIGT! Värre är det vid -35 och snöstorm. Eller bara -25 för den delen
     Underställ, kläder, fleece, skoterkläder, yllesockor, halsdukar, mössa med öronproppar och vindskydd, dyra skor och vantar. Så var tacksam att du ändå kan gå ut utan is i ögonbryn och fransar. Förutsatt att du har en varm balaklava annars har du is i näshåren och överallt också. Regn är ju hela sommaren? Sitter du inne för det? Du låter deprimerad.

     Svara

  Tips på mat ni kan göra: Portionen under tians grönkålspasta. Jag gjorde den för första gången i helgen, undrade varför den var så hypead… Den är så underbart god!

  Svara

   Hajpad skriver man på svenska.
   Ska genast kolla in grönkålspastan. Vi är inne i en period med svartkål till allt nu så det kan ju vara kul att variera sig 😊

   Svara

   Testa deras vegetariska tacopaj i långpanna! Men krydda mycket MYCKET mer än vad som sägs. Den är dock lakto/ovo men går att göra vegansk.

   Svara

  Rensar och organiserat hemma, går långa promenader, försöker lära mig att sticka, kollar film/serier, spelar The Sims ☺️

  Svara

   Jag ska rensa en låda varje dag har jag bestämt. Och jag bakar frallor varje vecka. Man känner sig lite duktig då.

   Svara

  Om barnen är uttråkade (gäller iofs oavsett Corona eller ej). Sväng ihop en trolldeg!

  1 dl salt
  2 dl vetemjöl
  1 dl vatten
  1 msk olja
  (Eventuell hushållsfärg/karamellfärg)

  Blanda alla ingredienser (mer mjöl om degen blir för blöt, mer vatten om degen blir för torr). Den ska vara som playdoh-lera i konsistensen.

  Lek med degen.
  Låt figurerna torka i ugnen.
  100 grader (ej varmluft, det ska vara vanlig över-under-värme), mitt i ugnen. Det tar olika lång tid för figurerna att torka beroende på storlek, men ca 2-4 h.

  När de svalat kan man måla figurerna.

  🎨🖌

  Svara

  Jag har aldrig gjort så mycket oavsett för mig ändrade covid typ inget..
  Enda stora skillnaden är väl att till och med bibliotek och affär är svårare att besöka på ett normalt sätt. Jag trivs ganska bra såhär förstår inte folk som lider, men jag hade velat vara lite mindre isolerad(är inte bara ett val hade kunnat umgås med en mindre grupp, men allt blir typ mer komplicerat)

  Svara

   Hur är det svårare att besöka affären? Har de ändrat öppettider eller nått hos dig? Här har de öppet som vanligt… Jag undviker när man vet att det blir mycket folk, men jag skulle ju egentligen kunna handla precis när jag vill.

   Svara

    Förstod det skulle provocera någon haha, det är en risk att få Corona att gå till affären och jag vill inte ha Corona, jag beställer mer online jag vill inte heller gå i gallerior (affärer) utav respekt om du missat dem rekommendationerna om att gå om det är nödvändigt 🙂

    Svara

   I början tyckte jag att det var skönt, men sen försvann alla ”skyddsnät”. För mig som ständigt lever med psykisk ohälsa är det superviktigt med gym, psykologbesök och att då och då kunna träffa en vän. När allt det där försvann blev det väldigt dåligt väldigt fort. Farligt dåligt.
   Och jag är långt ifrån ensam. Det är många som alltid balanserar precis vid ruinens brant. Till synes glada, välfungerande människor.

   Svara

    ❤️

    Svara

  Låter fruktansvärt! Ska bara ringa tidigare generationer och klaga på att man får sitta hemma och kolla Netflix.

  Svara

   Fast är det verkligen så man vill leva sitt liv? Liksom fine, det var as najs i några veckor att kunna dra sig i soffan utan ångest över att man inte gör något. Men nu? För mig är en fika på stan, strosa i butiker med folk och rörelse runt mig, äta ute osv mycket viktigare än netflix. Skulle välja att få krama om min familj och vänner framför typ allt.

   Svara

   Så kan man också se det. Eller så ringer man tidigare generationer och berättar att vi inte längre kan träffa vår familj. Att vi inte har kramat mormor på ett år. Att vi är ensamma. Att vi på egen hand kämpar för vår överlevnad, utan familjens värme.

   Jag tror att de hade sörjt för oss.

   Svara

   Flockdjur och gjorda för att röra på oss – Inte direkt så att vi mår bra av att sitta ensamma och sysslolösa i en soffa dagarna i ända.

   Svara

  Vi försöker pigga upp oss (familjen) med att köpa något från ”världens hörn” hyllan när vi handlar, för att sedan ha provsmakning med poängsättning. Ett ganska bra sätt att få mina kräsna barn att prova nytt….
  Jag försöker också göra ”5 om dagen”. En träningsutmaning där jag går minst 5km om dagen, alternativt tränar 30min, cyklar minst 1mil, eller annan aktivitet som motsvarar 5km promenad.
  Allt för att hålla både kropp och knopp vid gott mod i annars ganska deppiga tider.

  Svara

   Det där med maten lät jättekul! Det med träningsmålet också fin idé och inspiration!

   Svara

    Tack! Om ni är fler som kan hjälpas åt att sporra varandra i träningen så är mitt tips att skicka en bild på ex snap när du genomför din träning till dina ”medtränare”. De kan i sin tur skicka pepp och stöttning tillbaka och jag lovar att man blir sporrad att komma igång med den egna träningen när bilderna ramlar in 🙂

    Svara

   Hur får du tid med barn?

   Svara

    Allt handlar om att prioritera, mina barn är ”stora” (fyller 15 och 12 i år) så de klarar sig en timme utan mig 🙂
    Annars är mitt tips att försöka ta en promenad när barnen har aktiviteter istället för att vänta in tiden framför mobilen. Alla bäckar små…

    Svara

  Lyssnar på ljudböcker, provar nya maträtter, städar och organiserar hemma. Bor tyvärr i lägenhet annars skulle jag kanske kunna göra mer saker!
  Har målat krukor (ekotipset) med färg och blandar med bikarbonat.

  Svara

   Vad hade du kunnat göra mer om du bodde i hus?

   Svara

    Skotta snö 😉

    Svara

  Bygger/renoverar hemma! Håller just nu på med en platsbyggs hylla, tar lite tid men är väldigt kul att göra det själv 😊

  Svara

  Försöker fortfarande hitta tid till det som behöver göras utöver barnen och jobb, så det är väl som vanligt ungefär.

  Svara

  Har passat på att testa och laga massa mat som jag inte gjort tidigare, mest inom det asiatiska köket, det mesta har blivit så mycket bättre än vad jag förväntade mig och dessutom inte alls så svårt som jag trodde.

  Vågen visar tyvärrr lite för mycket för att jag ska kunna ägna mig åt att baka vilket annars är något som jag tycker är väldigt roligt.

  Är väl inte dem som är bäst på städa men senaste månaderna så har det varit extremt välstädat (i mina ögon mätt) här hemma hos mig, och jag trivs väldigt bra med det, får hoppas det håller i dig när den här skiten är över. 🙂

  Svara

  Jag har ingen extratid, allt har rullat på som vanligt. Tjänat lite mera pengar pga inbeordringar och fler jobbdagar och lite bonus pga tufft på jobbet, men hade hellre varit lite mer ledig.
  Hade älskat att jobba hemifrån. Vården var tuff redan innan, nu förjävlig. Och jag jobbar inte ens med corona utan på ett äldreboende som på något vis lyckats hålla smittan borta.

  Men pandemin har öppnat mina ögon, ingen bryr sig om vårdpersonalens mående, så inom några år kommer jag utbilda mig och skaffa annat jobb.

  Svara

   Behövde du verkligen pandemin för att förstå det? Stod ju om situationen inom vården varje vecka långt före pandemin?

   Svara

    Vad var det med att vården var tuff redan innan som du inte förstod?

    Svara

    Du, jag JOBBAR i det. Jag vet exakt hur det var för 10 år sen, för 5 år sen, för 1 år sen och hur det var igår!

    För 10 år sen var det faktiskt helt OK. Men en rad nya bestämmelser och ”forskning” har gjort att ALLT blivit sämre och det började 1-2 år innan pandemin.

    Med pandemin hade vi ju hoppats att politiker skulle få upp ögonen, tydligen inte, och jag och många av mina kollegor kommer dra vidare. De som kan har redan slutat och ersatts av jag vet inte vad, inga utbildade och inga som bryr sig, och fler duktiga uskor flyr.

    Så ser vården ut. Snart kommer folk inte vilja sätta sina gamla föräldrar på hem eller så läggs boende ner för det finns ingen personal.

    Ingen vill jobba i vården längre och därför kom en idé att de som är kvar ska jobba MER och därför fick vi sämre schema o sämre bemanning… logik!?

    Svara

  Hade ett grymt ligg som jag även åt fantastisk mat med eller gick promenader med. Tog tyvärr slut. Önskar mig ett nytt….

  Svara

  Går långa dagliga promenader ut i naturen och bakar matbrödet själv. Efter ett långt arbetsliv har jag valt att kliva av ekorrhjulet och hinna med att bara ta det lugnt och njuta av det som bjuds. Inga större utsvävningar men jag har för en gångs skull all tid i världen för mig själv.

  Svara

   Hur klev du ur ekorrhjulet? Jag jobbar inte men ändå går all tid åt att ta hand om ungar, hundar och hem. På kvällen kanske jag orkar sticka/virka eller spela tv/datorspel. Sen upp igen och ekorrhjulet snurrar på. Hur mycket jag än städar så hinner jag aldrig ikapp!

   Svara

  Coronaktiviteter?
  Gråta i soffan. Gråta på personaltoaletten. Panikattack i hallen. Äta pizza i sängen. Bli sjukskriven. Ha dåligt samvete. Grubbla ändlöst över livets mening. Förtvivla.

  Det är väl vad jag ägnar mig åt. Rekommenderas inte.

  Svara

   This too shall pass ❤️

   Svara

    Tack 💓

    Svara

   Hade hänt även utan corona. Du behöver nog antidepp iaf tillfälligt.

   Svara

  När corona kom och alla började bunkra köpte jag på mig ett gäng målardukar och färg så jag har målat fem tavlor fast bara tre blev bra.
  Sen har jag upptäckt naturen igen och varit på en del utflykter och vandringar.
  Börjat löpträna igen och ta dagliga promenader. Och gjort comeback i min idrott efter långt skadeuppehåll.

  Jobbar också, ej hemifrån, men tycker min fritid har blivit mycket rikare under corona.

  Svara

  Generellt sett har mitt liv sett likadant ut men då umgås jag inte mycket med vänner, reser inte ofta och bor långtifrån min familj så träffar dem ändå sällan.
  Största skillnaden är väl att jag kommit igång ordentligt med styrketräningen. Tidigare var det ett pass då och då men fokus var alltid kondition. Nu däremor har jag ett schema som jag följer och känner mig starkare i kroppen.

  Svara

  Gjorde slut med min sambo för ungefär en månad sedan så nu ägnar jag mig åt grejer för att få tiden att gå till att jag får flytta in i min nya lägenhet. Fönstershoppar, drömmer om hur jag ska måla om och inreda. Städar väldigt mycket och försöker pyssla runt för att hålla borta tankar om att jag har sumpat alla mina chanser till att bilda familj med någon och att jag kommer dö ensam och bli uppäten av mina kommande sju katter.

  Svara

   Skaffa the sims så kan du bygga lägenheten och inreda den. Samt bygga framtida man, mörda barnen och skaffa 7 katter. Vad du än känner för!

   Svara

  Lägger pussel, dricker rödvin och läser böcker. Tycker livet är rätt kravlöst och nice nu. Men vill för den saken inte ha det så här alltid. Men tid för reflektion har aldrig skadat.

  Svara

  Spelar Hyrule Warriors & Cyberpunk och leker med min hundvalp.

  Svara

  Pusslar! 1000-bitars. Jädrigt rogivande.

  Svara

  Har varit permitterad på 60% sedan april & jobbat hemifrån sedan mars.’är fan inte kul alltså. Har även uppsägningshot hängandes över mig hela tiden.
  Men, har ju oändligt med tid över nu.
  Bakar mycket, suger totalt på det fortfarande. Men nån gång så måste det ju lossna.
  Hittat på nya maträtter som kan ta tid.
  Promenader så klart
  Lärt mig att sticka
  Odlar lite inomhus
  Organiserat och möblerat om lägenheten runt 4 gånger
  Startat virtuell bok & filmklubb
  Och självklart timmar och åter timmar av Netflix..

  Svara

  Jag målar naglarna på mig och dottern. Har faktiskt blivit riktigt bra på det. Gick förut 1 gång/v (mina naglar växer fort och jag hatar utväxt) och fick naglarna målade för 350/gång så sparar 1400/månad nu!

  Jag jobbar på myndighet och vi kan inte jobba hemma (kommer inte åt systemen) så vi är hemma 3 dagar i veckan och typ chillar med full lön.

  Svara

   Shit alltså det är 17 000 på ett år. Det kan man göra mycket kul för.

   Svara

    Jag vet, är nästan en hel väska 🙂 glad att jag dragit ner på det! Har även minskat ner på frisörbesök, la 3000/mån på håret förut. Där kan vi snacka pengar. Klippte och färgade var 4e vecka. Nu färgar jag själv och det ser jättefint ut, klippa själv vågar jag inte så det måste jag tyvärr betala för.

    Svara

   Vadå utväxt? Gör du inget med dina naglar så de chippas eller färgen nöts bort? Jag vet inte en jävel som målar på salong mer än inför bröllop, iofs bor vi i Norrbotten och skiter i storstads fantasier.

   Svara

  Är jag ensam om att inte förstå det fantastiska med Netflix? Har det i stort sett till att kunna streama LOTR-filmerna när jag inte pallar ta fram skivorna men att sitta/ligga i timmar och kolla serier låter riktigt deppigt. Har även försökt hitta någon sevärd långfilm vid enstaka tillfällen men det känns som att man alltid bara är en titel bort från den ändlösa kategorin B-skräckisar.

  Svara

   Alla är ju olika, personligen ser jag hellre 1-2 avsnitt av en bra serie än en 3h lång film.

   Svara

   Hittar man en serie som man gillar är det en drog. För varje avsnitt är (ofta) upplagt så just de 40 min är superspännande/roliga/ kluriga så det är instant reward. Kräver inte så mycket engagemang som en film, i tid. Jag har tex varit gravt beroende av Orange is the new black, försakade mycket. Andra också, Band of Brothers, True Detective tex. Vissa serier är löjligt bra. Andra ok tidsfördriv.

   Svara

   Netflix är bättre än alla andra streamingsidor för de har allt. Testat browsa bland kategori på filmer eller serier? Vad kör du annars på? Dåliga piratebay torrents? Eller kollar du tv var du inte själv får bestämma?

   Svara

    03:38 Netflix har inte allt, de har varken Sex & the City, the Nanny eller Vänner :’D </3 favvoserierna!

    Svara

  Pussla, läsa böcker (t.ex. Grottbjörnens Folk och Sagan som Isfolket), börja kolla på nya serier på Netflix eller annan streamingsajt (Bridgerton gillade jag, synd bara att den var så otroligt kort. Nu ska jag börja kolla på Dawson’s Creek), gosa med katterna, rensa i skåpen, ta promenader, snapchatta med vännerna, lägga upp bilder på instagram, ta tupplurar i soffan, möblera om. Fick nyligen höra talas om att många bibliotek tydligen har egna streamingsidor för filmer som man kan få åtkomst till om man bara har ett lånekort hos dem?! Låter ju som att det äger ut Netflix totalt 🙂

  Är inte 100% coronasafe aktiviteter men har också börjat hjälpa lokala katthemmet med att skjutsa katter till och från veterinären samt börjat styrketräna på gymmet under tider när det är få personer där. ”Unnar mig” besök på gymmet eftersom jag inte kommer till skott att träna hemma och är för kallt för att vara ute just nu. Och tränar jag inte alls kan jag lika gärna ta ett skott i pannan på en gång för att förkorta lidandet, mår så mycket sämre utan träning.

  Svara

   Sagan om isfolket är för tonåringar. En riktigt fin nostalgiserie som även jag rekommenderar åt alla!

   Svara

  Jag har inte mer tid än jag hade innan? Jag jobbar (mer än innan skulle jag gissa), har hand om familj/hem när jag kommer hem och så fort de somnat får jag jobba lite till.. Vab varannan vecka gör att jag får jobba in planeringstid på kvällar och helger, men samtidigt blir det väldans mycket mer tid med barnen (ofta snuvig men pigga) vilket jag verkligen uppskattat.

  Alla som har valt ett jobb vet vilka för/nackdelar det för med sig. Att klanka ner på hur andra yrkesgrupper har det gör inte din egen situation bättre. Acceptera, byt jobb eller kämpa för bättre förhållanden hos din arbetsgivare. Yttra dig inte om andras!

  Svara

   Vab varannan vecka?! Det låter inte normalt.

   Svara

    Sedan november har det vart så, helt galet! Antingen så så går det massa sjukdomar utan symptom eller så följer inte alla restriktionerna lika noga. Vi är trötta oavsett 😅

    Svara

  Gör faktiskt inte så mycket annat nu jämfört med innan, jobbar på nästan som vanligt, enda skillnaden är att vi jobbar med munskydd nu.
  Har iofs skaffat skoterkort, men det hade jag gjort ändå.
  Trivsamt puttra på sakta med skotern genom skogen.
  Sen pimplar jag, tittar serier, spelar tv-spel och ska snart ta tag i storfix av källaren, ska bara mäta upp hur stora plastbackar jag ska ha, sen iväg och inhandla dessa.

  Svara

   Puttra på sakta genom skoterleder menar du? 30km i snö gör ju så att man fastnar? Iofs vi har kall snö och inte tösnö som trycks ner.

   Svara

  Ganska stor skillnad för mig. Innan Corona: jobbade i stan i öppet kontorslandskap med massa härliga kollegor, mycket AW, restaurangbesök, bjöd hem folk på middagar, reste mycket, besökte museum, badhus, konserter, teater osv.

  Nu: jobbar hemifrån sen mars. Har aldrig grillat så mycket korv i skogen som detta år (har barn). Åker till badplatser ( ja även på vintern), naturområden och tar med lunch/fika på helgerna. Lagar mer varierande mat, testar nya recept, bakar en del. Ser på serier, läser böcker.

  Svara

  Till alla er som arbetar hemifrån! Jag kör 100% plugg hemifrån och mitt extra jobb är också hemifrån = isolerad. Kan verkligen rekommendera att beställa hem en yogamatta som ni tycker är fin och som gör er glad! Det finns otroligt många duktiga instruktörer som lägger ut pass på youtube för både nybörjare/icke nybörjare. Jag älskar min matta och längtar varje dag efter att få ta fram den efter en dag framför datorn. Ett perfekt sätt att avsluta arbetsdagen med att tända goda doftljus och att få sträcka ut och slappna av. Låter kanske töntigt men det är något som verkligen funkar för mig. Jag var skeptisk först men nu har det blivit en rutin!

  Svara

  Känner att det är tur att jag var ensam innan pandemin,hade blivit ännu deppigare än vad jag är nu.
  Tyvärr så hinner jag inte göra annat än att jobbar helt slut när jag kommer hem på eftermiddagarna. Ibland orkar jag städa lägenheten eller gå på en promenad.Men det går bra och så man får leva.Jag brukar tänka att det bara är tillfället.
  Håll ut!

  Svara

   Du menar att du får mer ork efter jobbet innan pandemin? Om du blir så psykiskt utmattad kanske du borde söka annat jobb?

   Svara

    Du kanske borde byta jobb, men vänta lite längre när epidemin blir bättre. Jag tror att valet att sluta nu inte rekommenderas

    Svara

  Rensat ut kläder, inredning, porslin osv och sålt bort 🙂

  Svara

  Skoter, skidor, pulka/stjärtlapp, snowboard/slalom långpromenader, sticka/virka, gitarr/piano, rensa, städa, lär er laga ny mat. Hur fan kan man ha BRIST på idéer? Undvik telefon/dator/tv i två dygn så kommer idéerna till er.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.