Triss i Instagram

Den här hästen…
Jag vill ha den, pussa på den, gosa med den, spoona med den. Nu.
Vilken gosnos.

Johanna Toftby posear utanför ett hotell i Sälen.
Bildkälla: Johanna Toftby Instagram

Johanna Toftby går emot rekommendationerna genom att åka till fjällen OCH slänger in en felaktig reklamidentifiering.
Vad hade hon mer kunnat göra för ett äkta hattrick? Kindpussats? Delat shotglas? Dragit ihop en spontan afterski?
Det har hon inte gjort, så man får väl vara tacksam över det lilla? 🙂

Lloyd Austin har godkänts och röstats fram till USAs nya försvarsminister och blir därmed historisk eftersom han är den första afroamerikanen i historien att leda försvarshögkvarteret Pentagon. 
USAs nya president Joe Biden fortsätter att bryta ny mark, och inte på samma negativa, galna sätt som presidenten före honom gjort sig känd för.

179 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT: Snälla Camilla kan du inte skapa en rullgardins-funktion så man slipper spendera halva kvällen med att scrolla förbi milslånga diskussioner på b.la. Öppet Spår som man är helt ointresserad av?

    Exempelvis igår så inleddes ÖS med en jävla enkät angående att skaffa barn som tog upp hela sidan med korta svar som ”Kvinna, 30, Göteborg”. Det tar upp så oerhört mycket plats och förstör hela upplevelsen. Vill man läsa vidare i en specifik tråd så kan man välja det, eller inte – utan att få kramp av allt scrollande.

    Tack och bock.

      Håller med, borde vara som på reddit. Sidan lär bli snabbare också när man inte behöver ladda allt på en gång.

        Exakt.. eller som på fb, insta eller valfri annat diskussionsforum som även denna sida på ett sätt är.

          Fast det här är ju en blogg och inget forum? Om man ska bygga upp det som ett forum måste man bygga om hela sajten, det blir en helt annan struktur. Men ja, rullgardinsfunktion kanske går men att förvänta sig att man ska ha forum får man nog gå in på ett forum istället och ingen blogg.

            Nackdelen med svar på kommentarer är att många struntar i att läsa svaren eftersom man måste klicka in på dem separat.
            Det går förstås snabbare då att scrolla igenom kommentarerna men risken är att nya kommentarer läggs till utan hänsyn till vad som svarats tidigare. Många läsare har en förkärlek för att bara skriva det som de vill ha sagt och struntar i att läsa vad andra skrivit 🙁
            Så är det i flera grupper på FB där jag är med.
            Bloggbevakning är i första hand en blogg med kommentarsfunktion och att ändra funktionaliteten till forum för att det finns tre ÖS varje vecka verkar inte så motiverat.

            Tre kvällar i veckan blir denna blogg ett forum. Önskade ej ombyggnation av hela Nyheter24, utan rullgardins-funktion i kommentarsfältet.

              Ni får det att låta som att det bara är att klicka lite granna, lägga till en funktion här och lite där, så är det klart.
              Det är inte så webbutveckling och programmering fungerar.
              Bara funktionen i sig skulle jag uppskatta kräva minst 5 rader kod. Då underskattar jag (är spelutvecklare i första hand, inte webbutvecklare).

            Men det är ju just rullgardin som föreslås och inte en ombyggnad av hela sajten?

      Håller med!!! Telefonen blir brännhet av att scrolla igenom milslånga hjärndöda diskussioner.

        Oj ”hjärndöda” va väl att ta i..

          Tycker du? Halva öppet spår är ju saker man kan googla sig till på 10 sekunder.

            Jo, men man kanske vill ha lite feedback på en fråga.

            ”Jag har ont i min fot, är det någon som vet vad det kan vara”…………………..

        Och kunna scrolla direkt till längst ner i kommentarsfältet vore skönt med

      Ja tack! Besvikelsen när man ser 100 + kommentarer med namn, ort och ålder. Sååå tråkigt.

      Vore väldigt skönt faktiskt, och skulle underlätta att hålla koll på trådar man är aktiv i och svara på dem lättare och snabbare. Borde ju inte vara jättesvårt att ordna, ser ut som ni använder WordPress och de har ju flera mallar/plugins för sådana funktioner.

      Håller heeeelt med, bra idé! Är så trött på alla familjelivs frågor.

        ”I vilken vecka föddes era baaarn” ??

          ”I vilken vecka tror ni MITT barn kommer födas i? ? Är 130 cm lång och sover på vänstra sidan av sängen!”

        Det är tyvärr to much familjeliv i ÖS sen en lång tid tillbaka

      Haha det var ett skämt igår. Håller helt med. Börjar tröttna rejält på kommentarsfältet. Införskaffa rullgardin!

        Är Joe Biden bättre menar du för att de andra valt in en färgad människa, som jag hoppas de valde in pga kompetens och inte hudfärg..

        Det är inte presidenten som lägger alla röster.

          Färgad?

      Håller med, inte bara i ÖS utan många andra inlägg blir det ofta långa trådar med bråk om nåt helt onödigt som normala människor inte orkar läsa haha.

        Men då kanske sådana inlägg skulle modereras bort eftersom de tydligen innebär ”bråk om nåt helt onödigt som normala människor inte orkar läsa”.
        Varför ska man göra om bloggen till ett forum bara för att det finns skräpinlägg som helt enkelt kan tas bort?

    Andra gången på en månad på samma hotell utan korrekt reklam. Är det ngn som fattade Universums senaste inlägg om racism.

      Ja. Folk tyckte vi skulle ta hand om våra egna hemlösa först. Någon drog rasistkortet. Och kommentaren i inlägget förklarar varför det inte är rasism att ifrågasätta våra myndigheter. Jag håller helt och hållet med. Vår invandringspolitik har varit katastrof, både för oss som bor här och de som kommer hit. Drömmen är ju invandring där de som kommer faktiskt får den hjälpen de behöver för att kunna starta ett liv i Sverige. Kvalite för kvantitet. Det hjälper inte någon i längden att göra som vi gjorde.

        Håller med. Läste den kommentaren och finns mycket där som är värt att tänka på.

        Hur skulle det vara om myndigheterna tog hand om ALLA sina medborgare? Har man råd till att låta folk sitta i elefantkyrkogården med bibehållen lön, ge högre lön till de folkvalda som redan har en rätt fet lön sen tidigare och pumpa in pengar i olika privata skolor, daghem mm så har man givetvis råd att bygga hus till de som är hemlösa och vill ha ett boende och pension så att det även räcker till mat.

      Mona skriver så för att hon hjälper ”vid din sida” som anklagats för rasism mot utlandsfödda.
      Hon som startade VDS’ s pappa är ju SD’are och det känns som alla som stöttar VDS är SD’are om man besöker deras sida.
      Så tragiskt att man gör skillnad på folk i nöd.

        Fast det är ju bara lögner. De har en ålder de går efter, inte hudfärg. Är flera utlandsfödda som vänder sig till dem.

          Bloggerskan själv skrev ju en gång att det bara var för svenska medborgare.

            Svenska medborgare kan ha mörk hy. Det är definitivt inte rasism att begränsa sig till svenska medborgare, det är självklart. Otroligt att det ska ifrågasättas att vi självklart ska ta hand om våra egna medborgare först. En självklarhet för nästan alla länder att värna om de sina först och främst.

            Det finns ju hur mycket hjälp som helst till de andra som inte svenska medborgare är berättigade till, så vad är problemet?

        ”Känns” det så? Jamen då måste det ju vara sant.
        Och varför ligger Jeanettes pappas engagemang henne i fatet? Har vi börjat med det här med arvssynd igen?
        VDS hjälper hemlösa äldre, oavsett ursprung. Jag är personligen väldigt glad att de har den inriktningen men vi är väl olika där.

        Förtal. De hjälper de som kvalificerats till hjälp. Oavsett.

    Jag är så glad att Biden är president nu. Jag tror inte att han kommer göra allt rätt politiskt. Men han känns mänsklig. Hela den familjen ger mig samma känsla som familjen Obama. Värme, roliga, bjuder på sig själva. Inte uppblåsta egon som Trump.

      Ja visst är de mysiga och det är väl det som är huvudsaken. Att Obama startade och trappade upp ett stort antal fullskaliga krig som ledde till hundratusentals döda civila, medan Trump istället bara trappat ned, det är ju mindre viktigt.

        Skulle du kunna nämna det stora antalet krig Obama startat?
        Krig är alltid fruktansvärda. Jag hoppas dock att om terrorister skulle ta över Sverige, andra länder skulle hjälpa till.

          Han ärvde 4 konflilter från den fantastiska presidenten innan. (Irak, Afghanistan, Somalia, Pakistan och under hans tid påbörjades militära insatser i Lybien, Yemen och Syrien. Trump har däremot under sin tid minskat USA:s militära närvaro på flera platser runt om i världen.

            Fast du skriver att han startade ett stort antal krig och de du nämner är inte krig Obama startat. I flera länder har IS och al-Qaida däremot startat krig.
            En liknelse, inte så bra men ändå. Om ett gäng killar springer runt på stan och misshandlar tjejer vilket leder till att det kommer ett annat gäng som stoppar dessa killar. Gänget som stoppade de misshandlade killarna, har de startat misshandeln?

              Låt oss inte glömma att invasionen i Irak 2003 gjorde det möjligt för jihadister att få fäste och stöd. Det gjorde det möjligt för dom att rekrytera och få stöd från män som egentligen inte drevs utav religiösa utan nationalistiska skäl. Men kriget i Yemen har inget med jihadister att göra. Där visar USA sitt stöd för Saudiarabien och kriget handlar om att minska påstått iranskt inflytande. Saudiarabien har bombat sönder landet och begått fruktansvärda krigsförbrytelser. USA har sålt alla vapen dom behöver för att kunna utföra det. Saudiarabien är största imporöten av vapen från USA. 2016 fanns soldater från USA:s elitstyrka Special Forses i 135 länder (2008 i 75 länder)
              Om nu USA ökar tryggheten i världen med sin militära närvaro hur kommer det sig att konflikter bara trappats upp? Borde inte ökad militär närvaro enligt dina argument åstadkomma fred i världen?

            Tänker du att ju mindre soldater desto bättre? Obama minskade antalet militärer rejält. Eller tänker du att soldater alltid är av ondo i krig? För att knyta an till två av de länder du nämner så nekade Trump att skicka humanitär hjälp till Yemen (och sluta publicera information hur ofta man bombar) och Syrien bombades. Om vi nu ska jämföra

              Stämmer inte. 2008 fanns soldater från USA:s elitstyrka Special force i 75 länder. 2016 fanns soldater i 135 länder. Ökningen utgörs stor del av länder i Afrika.

                Det är inte en soldat per land. Jag pratar om att han minskade trupperna

        Människor dog under alla drönarattacker Trump trappade upp ordentligt. Han tog även bort möjligheten för allmänheten att få reda på hur många civila som dött under bombningarna

      Vänta några månader så knuffas Biden undan och fram träder Harris. Hua.

        Vadå hua???????

          Vet du något om dessa personer annat än deras hudfärg, kön och att ”alla” säger att de är bra?

            Vet du nåt utöver det?

            Harris är Silicon Valleys kandidat. Når hon blir president kommer Big Tech bli maktfullkomliga. Tror inte så många bryr sig om hennes hudfärg i sammanhanget.

        Harris som förlorade mot andra demokrater, Tulsi Gabbard fullständigt tillintetgjorde Harris i deras debatt. Kamala Harris var en förlorare i demokraternas egna val av kandidat. Detsamma med Biden. Få demokrater gillade Biden som kandidat för presidentvalet. Det är alltså två förlorare som vi ser idag vid makten och ingen tycker det är konstigt? Valet hade enligt mig mer med hatet för Trump att göra , än ett stort tycke för Biden Harris-duon.

          Det spelar väll ingen roll när onde Trump förlorade och en KVINNA blev vicepresident?

          Herregud folk hör någon säga att Biden är bra och tror på det utan att ifrågasätta någonting.

      Ja alltså han hjälper verkligen kvinnoidrotten i usa! Nu får män som bytt kön ett oschysst övertag över biologiska kvinnor. Kvinnor blir däremot dubbelt upp lurade på konfekten för kvinnor som byter kön har noll chans mot biologiska män. Bra där Biden verkligen!

        Inte i Idaho. Där är det numera förbjudet att tävla mot kvinnor om man är biologiskt man.

        Men oj vilket problem, strunta i att kolla på sport om det är så viktigt hur man vinner.

          Åh jösses ja det är ju verkligen där problemet ligger ??‍♀️ Vad sägs om kvinnor som kämpat hårt större delen av sinna liv som nu inte få scholarships o kan fortsätta idrotta och studera. Allvarliga risker inom kroppssporter som boxning om motståndaren har ett kraftigt fysiskt övertag. Kan man inte se det problematiska i detta så är man bra naiv…

          Det är ju faktiskt unga tjejer som skadats. Vid all sport med kroppskontakt så ökar riskerna för biologiska kvinnor om de spelar ihop med en biologisk man som kör full fart Kanada diskuterar förbud också nu.

      Hahaha du förstår väl att allt det där bara är PR att de ska framstå som helylle Hur kan du ens gå på? Vet inte, jag är skeptisk till sånt.

        Jag med. Ju sötare de talar desto falskare de tänker-är lite mitt motto, och det stämmer ofta.

          Till skillnad från såna som är öppet dumma i huvet, som Trump? Eller innebär det att han innerst inne är snäll?

            Dum i huvudet är en helt annan sak än smart och slug. Biden har ju faktiskt ett livslångt register bakom sig som bevisar att han inte är ”helylle”. Han var inte populär alls under demokraternas val. Obama vägrade först stödja honom. Harris påstod att han begått övergrepp på kvinnor. Nu när de har vunnit så tycker folk plötsligt att han är the shit och media talar bara söta ord. CNN har tagit bort klockan över döda i covid som satt permanent på deras kanal under Trump haha, det är så mycket PR runt Biden så man baxnar

    Har så svårt att veta vid vilka tillfällen det är hudfärgen som är det viktiga istället för kompetens.

    Men verkar som om det är en positiv händelse så ska mörk hudfärg lyftas fram, är det något negativt ska den vita hudfärgen lyftas fram.

      Jag tycker det är viktigt att lyfta fram hudfärg där det gör skillnad. Svarta är fortfarande förtryckta, att de då får en sådan här förebild är viktigt och bra, tycker jag och många med mig.

      Hände på jobbet för ett tag sedan att en kvinnlig medlem i ledningsgruppen presenterades som ”The diversity candidate”. Tyckte det lät så otroligt förnedrande, att bli tillsatt på en position baserat på sitt könsorgan. Undrar ibland hur det känns att vara en ”Diversity Candidate”, om man tycker man har gjort ett bra jobb och en värdig karriär.

        Det är ju typ omöjligt att veta varför man/någon annan fått just det jobbet. Men grejen med ”diversity hires” är ju att de fortfarande ska vara kompetenta. Alltså, man söker i första hand någon som är kompetent men mångfaldaspekten kan bli en del i slutvalet när man väljer bland flera kandidater beroende på hur det ser ut i just den organisation som anställer. Idag finns det oftast så många kvalificerade att det inte brukar vara något större problem att hitta någon som är kompetent och skulle vara bra för jobbet likväl tillför mer mångfald till organisationen. Så såvida inte någon visar att den är inkompetent på sitt jobb, är alla de som kallar någon en ”diversity hire” svin i mitt tycke. Verkligen bara att försöka trycka ner någon. Känner man med sig att man gjort ett bra jobb så är det väl klart som fan man ska kunna känna att man har en värdig karriär.

          Ja, jag hade mest problem med presentationen. Hon kommer säkert göra ett bra jobb. Jag hade avgått på fläcken om jag presenterades på det sättet.

            Ja, säger ju helt klart mest om personerna som pratar om någon annan på det viset. Inte en plats jag skulle vilja jobba på. Pratar de så om ledningen så rinner det med största sannolikhet ner på hur de ser på er ”vanliga” anställda också.

        Skulle för övrigt inte vilja jobba på ditt jobb. Fyfan vad förnedrande det låter om man presenterar folk på det viset. Blä.

        Va?! Är det ett begrepp på riktigt nu för tiden inom en del företag/organisationer? Sjukaste jag hört på länge?

      Fast här är det ju inte hudfärgen i sig utan att det är FÖRSTA personen i ett väldigt rasistiskt land. Det är ju stort. Precis som det är stort när en kvinna för första gången får en post. Precis som det var stort att Obama var första svarta som blev president. Nästa svarta person som blir det kommer det inte vara samma hype kring hudfärgen.

        Ska man köra det här för varje ministerpost eller? Räcker det inte att konstatera att svarta uppenbarligen kan ta sig hela vägen upp, och så kan vi gå vidare. När folk presenteras som ”första svarta presidenten” så låter det ju mest som att svart skulle vara ett handikapp. Typ ”första blinda bergsklättraren på K2”.

          Jag både håller med dig och inte. I en utopi skulle det räcka med ”Barack Obama var president i USA i två mandatperioder”. Men det är större än så. Precis som den första kvinnan kommer bli stor. Det ligger på en nivå över individen som blir vald.

      Jag tycker inte att det är speciellt svårt att förstå. Han är ytterst kompetent och svart, vilket är viktigt att uppmärksamma speciellt i USA.

        Precis som Condoleezza Rice!

          Och innan henne Colin Powell.

            Ja!

            Powell var utrikesminister, samma med Rice.
            Austin är första svarta försvarsministern.

            Och det ÄR en stor grej. Skulle aldrig kunna hända i rasistiska Sverige.

          Den härliga tjejen som påstod att Irak hade massförstörelsevapen och drev på kriget mot dem, och pushade på för att använda tortyr vid förhör. Som av en händelse jobbade hon åt a Chevron ända tills hon blev minister. Men det påverkade säkert inte hennes krigshetsande det minsta.

            Hon ljög under ed. Stolt över svensken Hans Blix som satte punkt för deras lögner.

        För att det finns en motsättning mellan att vara svart och att vara kompetent, eller varför skulle det vara så märkvärdigt?

    Toftbys Instagram är privat

      Då har det blivit det efter detta inlägget ???

        Den var privat redan igår kväll.

          Ok, det verkar vara lite som att många av de som CamCam skriver om gör sina konton privata. Kul att göra som man vill tydligen men mindre kul att stå för sina val i efterhand.

          Hon fick för mycket kritik? Eller rädd för vad som skulle komma. Lever mycket på sina resor, reklam för dessa svårt i coronatider. Mycket annan reklam nu.
          Måste ha följare annars ingen lön.

            Tror snarare det är för man ska klicka ’följ’ nu när många säkert vill gå in och kolla.

            Tror snarare det är för man ska klicka ’följ’ nu när många säkert vill gå in på hennes insta.

    kan toftbys följare bara avfölja och låta hennes ”kändis”skap bara dö ut. Är så sjukt less på att se hennes namn och nylle i alla korkade sammanhang.

      Men hon tror att hon är kändisdrottningen nummer 1i Sverige och att hon för göra som hon vill.

      Tragiskt att se den eskalerande överdoseringen av botox och fillers. Riktigt ledsamt.

      Har gillat Toftby men gör det verkligen inte längre. Aldrig sett maken till självgod människa. Och att lägga upp sin släktfejd på sin blogg? Så sjukt. Och reser igen nu, förstås.

    vilken söt häst, har aldrig sett en sådan.

      En islandshäst

        Jag måste vara blind.??

    Önskar mindre nyheter om USA! Läser redan amerikanska tidningar och har twitter. Kommer hit för att grotta ner mig i ytliga influencerdraman och dina granskningar. Vill inte vara gnällig för jag tycker du annars gör ett bra jobb.

      Samma här!

    Sprättben i täckbyxor och snowboots, nytt rekord! Grattis!

    Jag tycker om President Biden.. Men jag är orolig att folk kan tappa förtroendet för de han väljer och tänka att han väljer efter vilka de är och inte efter deras kompetens

      Skulle de vara mindre kompetenta för att de inte är vita och/eller män menar du?

        Såklart inte. Jag pratar inte om mig personligen utan min oro för hur folk tänker när saker går för snabbt,

          Så snabbt går det inte.De nya namn som Biden presenterar har säkert varit på tal under lång tid.

      Ja, det är märkligt att det inte synas i sömmarna mer vilka som tillsätts på alla poster. Vissa grupper är extremt överrepresenterade, men det talas det tyst om. Bättre med statistik istället för att bara lyfta fram enskilda exempel på mångfald. Tillsättningarna är inte alls så diversifierade som det antyds. Kommer knappt bli någon skillnad mot den förra tyvärr.

        *mot den förra administrationen

        Hans kabinett är både mer diversifierad än Trumps och Obamas. Sen går kandidater till de flesta positioner igenom utfrågningar och röstning i senaten vilket är tillgängligt för alla att titta på om man är orolig för deras kompetens.

        Vissa grupper har varit extremt överrepresenterade i alla tider. Det här var inget du reflekterade över då?

    Fru Stolledano ska börja sända matlagningslive via länk. Och ta betalt ???

      Älskar när hon gjorde dipp och var irriterad över att det krävs 1,5 påse till gräddfilen – bara det att hon då gör 5dl dipp istället för 3dl som det står på påsen.

        Minns den gången AB mörkade i en matlagningslive att hon använde pulversås medans man såg tydligt att hon samtidigt smusslade i pulversåsskåpet med en påse, bara hennes ansikte i den liven var ju priceless ????

      Hon har verkligen taggarna utåt den människan… ANDAS

      Jag tycker hon gör rätt som tar betalt för sina evighetslånga sittningar där hon sitter och interagerar med andra dagdrivare och underhåller dem gratis.

      Tror visst folk kommer betala, men då för hennes sällskap och inte för hennes kompetens i köket.

      Finns nog många som ser hennes LIVES som sällskap.

        Haha du måste skämta. Vem sjutton vill betala för att se henne lajva? Hon har väl några tantfans som skulle göra det men de flesta som kollar hennes lives tittar för att hon är den största driftkuckun som Sverige har. Inte för att dom gillar henne.

          Även om det är pga den anledningen kan de ju tänkas vilja betala, för underhållningen.

            Ha ha nej, där går gränsen även om det är humor på hög nivå.

            Med Swish då eller?

        Just nu har jag hennes disklive i bakgrunden. Rätt kul ändå när man som jag varit isolerad i snart ett år. 🙂

        fast lite tveksamt att folk skulle betalaför det,eller det beror ju på priset också så klart,för underhållande är hon i viss mån.
        Kommer hon köra på Youtube då?
        Vet inte riktigt hur det skulle fungera med betalning och annat om hon skulle köra på IG,och kör hon på IG så kan inte alla vi som är blockade ta del av den tjänsten,så då förloran hon ju pengar så klart

      Det är väl ändå frivilligt att titta på, eller?

        Ja vem har skrivit att det inte är det?

      Om man inte kan se stories hos Anna B är man då blockad, jag kan se bilderna. Jag har aldrig skrivit och följer ingen annan så varför?
      Hon är bara så intressant att titta på, kan det vara så att man måste följa henne?

        Då är du nog blockad från stories o live.

          Jag har aldrig gjort eller skrivit något på hennes instagram, jag har inte röstat heller. Jag följer ingen heller, jag använder bara mitt konto för att titta på henne.

            stalker eller?

        Hon blockade ju tydligen flera som röstade nej på hennes fråga om man var intresserad av en matlive.

      Jag misstänker att Stolledanos är panka och att pengabristen börjar ge sig till känna.
      Därav detta desperata påhitt. Kan inte vara många som är beredda att betala.

    Vilken rekommendation är det som innebär att man inte ska åka till fjällen? ? Finns det någon lista/sammanställning där detta framgår?

      Det är INTE emot några rekommendationer att åka till fjällen. Sen ska man naturligtvis följa rådande rekommendationer när man är där.

      Finns ingen restriktion om reser inom Sverige.

      Inga rekommendationer. Blir lite urholkat när man går på alla om allt urskiljningslöst.

      Man ska undvika icke nödvändiga resor. Tveksamt dock om en skidsemester klassas som nödvändig.

        Från FHMs hemsida:

        Vid inrikes resor

        Tänk på att spridningen av covid-19 är svårt att förutsäga och kan förändras på den ort du reser till. Därför kan lokala restriktioner införas med kort varsel. Det kan påverka dina möjligheter att resa hem. Behöver du stanna borta längre än planerat kan du behöva ordna med boende under den förlängda vistelsen samt transport hem.

        Följ de regionala rekommendationer som gäller på ditt resmål, t.ex. genom att läsa lokalnyheter eller den regionala smittskyddsläkarens webbsida. Varje resenär bör även följa de råd och anvisningar som ges på plats från researrangören och de som tillhandahåller login, t.ex. det hotell du bor på.

          Bara res runt och låt smittan fortsätta in i evigheten för det verkar ju vara det största olyckan i den här pandemin.

        Nej, man ska resa så smittsäkert som möjligt.

      Tack då är det inte bara något jag fått om bakfoten. ? Har uppfattat och läst exakt det ni skriver om resa säkert etc. Känns som att vi är i ett läge där alla pekar på alla.

      Stay safe!

    Finns väl inga direkta rekommendationer kring att inte åka till fjällen?
    Större risk att vara på sin arbetsplats/hämta låna på dagis/ gå på Ica än att åka skidor och bo i egen stuga osv.
    Och resa får man ju om man gör det ansvarsfullt. Tycker den här Fjällhetsen gått lite långt.

      *lämna

      Allt det du skriver är nödvändigt. Det är inte en semeterresa.

        Det vissa kan det ju faktiskt vara nödvändigt för välmåendet.

          För* inte Det

          Välmående för vem? För de du kanske råkar smitta eller? Stanna hemma och försök hitta ett liv för måste man åka bort för att må bra är något väldigt fel.

            Vi åker bara för att det är kul. Och just till fjällen kan man resa smittsäkert därför åker vi dit.

        Det avråds inte från resor inrikes. Varken nödvändiga eller icke.
        Det som gäller är att resa ansvarsfullt och följa rekommendationer på destinationen.
        Så om vi nu släpper på moralpaniken här två sek och tänker på detta lite objektivt: Resa egen bil, bo i egen stuga, ha med egen mat, vistas utomhus och följa de regler som gäller. Finns inget i detta som är mot några regler och rekommendationer, och det känns helt rimligt.

          Äntligen ett bevis för att här finns normala människor också.

            Ja hur svårt kan det vara att läsa på krisinformation.se! Mycket tydligen. Vi har ju till och med fått sms med information om hemsidan.

              Från Krisinformation.se: ”Res bara om du måste – stanna alltid hemma om du har symtom”.

                Nej så står det inte. Klippt från krisinformstion.

                Resa
                på ett så smittsäkert sätt som möjligt
                Undvik kollektivtrafik och andra färdmedel där det inte går att köpa platsbiljett.
                Undvik att träffa nya kontakter under resan och på resmålet.
                Säkerställ att du kan isolera dig på ditt resmål eller kan ta dig hem utan att smitta andra om du får symtom på covid-19.

          Ja men, när man bor i en av dessa fjällbyar så kan jag lova att det är få som lever som de lär. Du kan inte mena att du tror att det är folktomt och att alla bor i egen stuga och håller avstånd när de handlar? Egen mat med? Haha, men vinet brukar ta slut och smöret, mjölken mm och så kanske du druttar i backen och bryter benet? Blir trött av att läsa hur säkert man reser hit och dit. 10 000 döda i Sverige och många sjuka i månader. Vart ligger logiken hos folk?

            Tror inte de 9500 80 plussare fick covid i någon fjällby

              Nej kanske var det mer någon av personalen på boendet som tog en liten fjälltur, och sen kom in och jobbade, eller släktingarna som varit i Sälen och sen kom och hälsade på?
              Svårt att tänka längre än näsan räcker?

                Fast egentligen tror jag mer på att någon fjällenresenär smittat anställda på äldreboendet när de kommit tillbaka till hemtrakten igen. Vårdpersonalen har inte råd med fjällsemestrar med deras ursla löner.

                  Enligt er skulle alltså all smittspridning i Sverige kunnat hindras om man förbjöd resor till fjällen. Wow.

                  Fast nu fantiserar du ju fritt. Det finns något som heter smittspårning. Då ringer man upp den som blivit sjuk och försöker reda ut smittkedjorna. Och jag kan lova dig att hade man sett en överrepresentation av personer som smittats i fjällen hade man avrått resor. Vilket hände i våras. Men nu trots väldigt högt tryck under jul finns inga sådana. Så tagga ner.

            Att den största smittspridningen sker på arbetsplatserna och i hemmen. Där är logiken. Övriga verksamheter har restriktioner och begränsningar. Hade man sett att smittspridningen urartat i fjällen hade man nog sett till att begränsa. Men det är ju inte så. Trots stor tillströmning under julhelgen.

    Tycker du ska skriva om att Kenzas vänner har anordnat en babyshower för henne ??‍♀️??‍♀️??‍♀️. Klara Tanby är med bland andra. Hon kom väl nyligen hem från Spanien?

      Huga mej!

        Huga mej? hujeda mig säger man väl haha

      Vänta här nu, du tror att hon heter Tanby i efternamn? Tan by Klara heter hon eftersom hon gör spraytans ??

    Camilla du kan ju skriva om Lady Dahmer som är med i Night Stalker på Netflix. Hon skickade brev till den jävla sjuka seriemördaren.

      Men ge upp nån gång…

        Va? Jag vet inte om den här diskussionen har varit uppe tidigare men har den det ber jag om ursäkt.

      Kommer aldrig hända. Camilla är LD:s största fan.

        Och det äcklar mig. Hon håller henne bakom ryggen – en människa som skickar brev till en vidrig seriemördare. Hon är inte frisk.

          Mjo, lite äckligt är det allt.

    Tycker att det är intressant att exakt alla influencers ser likadana ut i backen. De har verkligen en säregen klädstil, verkligen INGEN annan ser ut som dem ?

    Johanna Toftby ser väldigt inklippt ut på bilden? Säker på att hon inte står hemma i vardagsrummet?

    Men Hugo är bara så söt ? Kan inte sluta le. Tack för den gulliga bilden.

    Fjällen vill ha besökare. I Jämtland är turism huvudnäringen och spridningen av covid är värst i kommuner utan turism. Finns ingen anledning att strypa inkomsterna från fjällnäringen, som hela landskapet lever av, bara för att Strömsund har en smitthärd på ett migrationsboende.

      Bor du i Jämtland?

        Ja.

      Nej vi jämtlänningar vill inte ha dit en massa turister just nu som sprider runt smittan och tar upp våra vårdplaster på den enda sjukhuset som finns i länet!

        Ni är i minoritet, som är emot. Vid förfrågan i Åre så var majoriteten för mottagande av turism. Både hos permanent boende och näringsidkare

    Angående USAs nya försvarsminister, hur banbrytande är det egentligen? Colin Powell var afroamerikan och secretary of state under George W Bush för evigheter sedan

      ?‍♀️

        Oj, hamnade fel.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.