Influencer ljuger om magsäcksoperation och försöker kränga måltidsersättning

En 29-årig kvinnlig influencer publicerade, under gårdagen, flera stories där hon svarade på frågor om sin viktnedgång – där hon enligt egen utsago gått ner runt 30 kg –  och om sin förändrade kost och träning i samband med det.
Här kommer ett utdrag på de frågor hon fick och vad hon svarade:

Fråga; Hur? Vilka förändringar? Kost? Träning? TIPS? Svar: ENKELT SVAR! Träning och bra mat. För att ha varit en soffpotatis som kunde jogga mellan två lyktstolpar innan jag dog, till att sakta men säkert öka avståndet till att kunna jogga ett helt varv. Börja någonstans. Fråga: Hur ofta tränar du och vad tränar du? Vad har hjälpt dig so bäst på vägen? Svar: När jag tränade som mest tränade jag i princip varje dag för att gå ner i vikt. Då körde jagmest kondition för att förbränna. Nu försöker jag hålla igång ett par dagar i veckan.  Fråga: Så sjukt duktig! Finns det något du plockat bort helt från kosten? Svar: Mindre alkohol...när jag bodde i Stockholm och det var flera event per veckanså blev det väldigt mycket alkohol och det har det blivit mindre av ny!

Fråga: Vad åt du på en dag för att gå ner i vikt? Svar: Jag åt proteinpulver från protein.se och mycket sallader/grönsaker etc. Är rätt så tråkig när det kommer till mat för jag gillar inte så mycket och är dessutom vegetarian så det blev rätt ensidigt. Ni får rabatt på hemsidan med koden X25.

Den här sista frågan, i vilken hon dessutom bryter mot marknadsföringslagen vad gäller reklamidentifiering, är det jag kommer titta lite närmare på här.
Hon skriver alltså att hon ätit proteinpulver – någon som jag tolkar som att hon bytt ut måltider mot – samt sallad och grönsaker.
Det är inte helt orimligt att det finns både en och två personer som inspirerats av det här och som glada i hågen beställt hem pulver att äta istället för mat.
Enligt den här frågestunden så är det ju vad influencern har att tacka för sina tappade kilon, och om hon kan så kan väl en annan också, eller hur?

Problemet är bara att det inte är det här marknadsförda proteinpulvret som influencern skriver om som är anledningen till viktnedgången.
Inget av det hon skriver i sina svar är anledningen till viktnedgången, utan den här influencern ska ha genomgått en magsäcksoperation och DET är anledningen till viktraset.

Vad vuxna människor – som den här influencern – gör med sina egen kroppar bryr jag mig egentligen inte särskilt mycket om.
Däremot anser jag att det är djupt oetiskt och oärligt att ljuga för sina följare på det här viset och försöka slå i dem att viktnedgången till stor del är resultatet av att måltider bytts ut mot proteinpulver, som hon samtidigt försöker kränga på följarna.

Jag anser alltså att det här både är oetiskt och oärligt, men tror även att det faktiskt även kan vara olagligt att ljuga så här.
Det anses vara vilseledande marknadsföring att påstå att ett resultat kommer från en produkt när sanningen är någonting helt annat.
Katrin Zytomierska utmålade ju sin fiskolja som någonting som skulle kunna ge ett bättre skydd mot covid-19 och fälldes för det av Patent och Marknadsdomstolen.
Det här är vilseledande på exakt samma sätt.

Följaren: Jag brukar aldrig skriva arga/elaka kommentarer/dms men...fy fan asså... Hur kan du INTE känna dig som en hycklare när du svarar dina följare så här? STÅ för din operation istället. Influencern: Varför lägger du dig i? Jag förstår inte det. Ge dig nu! Det är min ensak och ingen annans. Hyllar hellre en hälsosam kropp än en tjock och hur/vad jag säger eller gör på min Instagram har du inte med att göra. Sluta nu.
Följaren: Du har 33K följare och du vill få dem att tro att om de också byter ut måltider mot de proteinshakes så kommer de också gå ner 30 kg. Både du och jag vet att det inte fungerar. För vi har varit de där tjejerna som inte lyckades och som istället gjorde en överviktsoperation. Det du håller på med är hyckleri och inte hälsosamt någonstans. Du kommer säkert få bra provision på de där shakesen men så får du sitta där med ätstörda tjejer på ditt samvete också.
Jag har varit i kontakt med flera personer som haft konversationer med den här influencern om dennes magsäcksoperation. När en av dessa personer, som också gjort en operation som är anledningen till att de fick kontakt från första början, ifrågasatte hennes inlägg där operationen helt utelämnades så fick hon följande svar:

Varför lägger du dig i?
Jag förstår inte det. Ge dig nu!
Det är min ensak och ingen annans.
Hyllar hellre en hälsosam kropp än en tjock och hur/vad jag säger eller gör på min Instagram har du inte med att göra. Sluta nu.

Det är min ensak och ingen annans, säger hon.
Absolut, det kan absolut vara influencern ensak, om det inte var så att hon rakt upp LJUGER för dem i samma andetag som hon vill att de ska använda hennes kod för att köpa proteinpulver som hon lurat i dem är anledningen till hennes viktnedgång.
Om hon inte vill berätta om sin operation så kan hon absolut hålla det privat och som sin ”ensak” utan att någon kan kräva henne på några som helst svar, men det här?
Rena lögner som skulle kunna påverka följarna på ett extremt negativt vis, då sätter jag ner foten.

Jag sökte själv influencern igår och följande konversation utspelade sig:

Mitt dm till influencern där jag i princip frågar om allt som står i det här inlägget. Jag har även bifogat en bild på hennes reklam.
Så här svarade influencern:

Hej Camilla! Till att börja med, jag har inte gjort någon operation! De ryktena har florerat länge och jag är uppriktigt ledsen över att få försvara mig hela tiden. Så nej, hade jag gjort det så hade jag varit ärlig med det – så klart.

När jag undrade vad hon menade med ”Det är min ensak och ingen annans.” från diskussionen här ovan så blev svaret bara att ”Kommer inte kommentera här mera nu. Vi avslutar konversationen här”.

Hur tolkar ni det?
I min bok skriker det ”Guilty as charged”.

Eftersom jag valt att anonymisera influencern så kan jag inte uppmana er att anmäla henne, utan jag gör det själv istället. 

Tack för tips!

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns som om att allt, allt, allt med influensers = ljug, ljug, ljug. Grattis alla influensers som totalt sänker en hel bransch.

  Svara

   Hon säger ju att hon inte gjort det dock. Ska vi lita mer på Camilla än tjejen angående en operation?

   Svara

    Det är ungefär som att lita på det Isabella Löwengrip säger. ”Hon säger ju att hon har 900 000 följare i Umeå, så då måste det vara sant.”

    Svara

     Och där fick vi in Bella också. Skönt att ha det överstökat.

     Svara

      Kanske inte konstigt att man refererar till andra lögnaktiga influencers? Det är ju uppenbarligen en ”yrkesgrupp” som har svårt att hålla sig till sanningen och tänker man på en så kommer man att tänka på fler.

      Svara

       Linnea Claesson, Molimenti, Book, My, LD, Cissi Wallin.

       Svara

       Haha jag gillade alla kommentarer i denna kedja/tråd. Kände att ni alla hade bra poänger faktiskt som är värda att tänka på utan att någon hade mer rätt än någon annan. Eller så är jag en ”över-likeare”, men det kan jag leva med isåfall 🙂

       Svara

        *Lajkare

        Likeare låter som något om en död kropp.

        Svara

         haha nu kommer jag alltid tänka på det när jag ser det skrivet på det sättet! Men hatar att sätta ”j” i svengelska ord också. Problem :/

         Svara

          Du skriver ”tape” och inte ”tejp”?
          Att du ska ”tapea” ihop kartongen?
          Eller kör du på den svenska lösningen: ”klisterremsa”?

          Svara

           Tejp är det svenska ordet för engelskans tape.
           Det svenska ordet för like är dock inte ”lajk” utan gilla.

           Nej men likes har blivit ett begrepp just när det kommer till att ge tumme upp för något, som en bild eller en kommentar. Helt godkänt som ord, man får använda det när man översätter texter m.m.

           Kejp använder jag för att kejpa något.

         Nästan. Likeare är de som dör på ikea för att de går vilse och aldrig hittar ut.

         Svara

          Haha, jag dör! Är dock inte på Ikea nu.

          Svara

          De som inte förstår att man ska följa pilarna…

          Svara

         isåfall ska man ju skriva tex jos istället för juice, gejma istället för gamea eller gama, lajv istället för live…

         Svara

          Jos står med i svenska ordlistan så varför skulle man imte skriva det? Jag förstår nog inte vad du menar. Förklara en gång till för mig, tack.

          Svara

           ”Sökningen på jos i SAOL gav inga svar.

           Menade du:

           juice
           juices
           sjås
           jas
           ljus
           jojos ”

           Funkar icke i wordfeud

          ”Lajv” är också med i SAOL.

          Svara

           ”Det rätta svaret är att det enligt SAOL i allmänhet ska stavas live och inte lajv. Lajv är en korrekt stavning när vi pratar om lajv – ett levande rollspel.”

      [Borttagen kommentar]

      Svara

     Som när Donald Trump presenterade ”alternativa fakta” över hur många som var närvarande vid hans installation för fyra år sedan. Säger Bella att hon har 900 000 följare i Umeå så är det så. Bara att acceptera.
     Så fick vi in Donald Trump också. Överstökat för denna kommentar i alla fall 🙂

     Svara

    Jag jobba på samma jobb som henne som hon var sjukskriven på efter operationen och hon pratade ju öppet om hennes problem med magen efter operationen osv så ni kan lita på Camilla.

    Svara

   Hannah Widell har också gjort en magsäcksoperation och skryter om att hon har gått ner i vikt genom en hälsosam livsstil

   Svara

    Att ljuga är systrarna Widells paradgren.
    Och Schulmans, det är därför de passar så bra tillsammans.

    Svara

    Fast när säger hon att hon gått ner av hälsosam livsstil?

    Svara

     Det har hon gjort hela tiden ju!

     Svara

    Fast du går inte ner i vikt efter en operation om du äter och lever som innan. Du måste ändra din livsstil.

    Svara

     Ja, det stämmer. Gör man inte det riskerar man att dö. Skillnaden är dock just en operation som delvis gör att man inte behöver kämpa med hunger på samma sätt. Det är fortfarande en betydlig bedrift att lägga om sin livsstil och gå ner i vikt fastän man gjort en magsäcksoperation, så varför inte vara ärlig med det?

     Svara

     Jag är själv opererad och du KAN inte äta och leva som vanligt efteråt. Det är ju därför man opererar sig…

     Svara

      Kan man visst det har själv gjort operation! Inga problem att töja ut magsäcken då man måste ändra kosten annars går man inte ner!!

      Svara

      Men kan du inte skölja ner maten i tarmarna snabbare om du dricker till maten, och på så sätt äta mer trots liten magsäck?

      Svara

    Har inte Magdalena Graaf också gjort en? Men jag trodde att Hannah brukar prata om sin operation?

    Svara

    Fast om du lyssnar på deras podd så pratar hon öppet om magsäcksoperationen. Nämner den kanske inte alltid när dom pratar om vikt men håller den åtminstone inte hemlig.

    Svara

     Stämmer inte. Hon pratar öppet om sin bukplastik som hon gjorde pga den stora viktnedgången. Hon har aldrig nämnt nån gastric bypass.

     Svara

     Nä, hon har pratat öppet om att hon gjort bukplastik, inte magsäcksoperation.

     Svara

    Hon var opererat bort hud från magen efter hennes viktnedgång? Inte magsäcken!

    Svara

    Fast hon har inte gjort en magsäcksoperation…utan en bukplastik efter att gått ner i vikt, eller ?
    Inte samma sak.

    Svara

    Jessica Lagergren har med gjort. Dock inte förnekat tror jag. Men inte så öppen heller.

    Svara

     Angelica Lagergren har också gjort, googla gamla bilder på henne..

     Svara

    hon har ju dock varit öppen med det i podden eller? sen måste man ju lägga om kosten efter annars går man upp igen så det är ju inte lögn.

    Svara

    Hanna har också typ en tumör i hjärnan i hypofysen vilket gör att hon utsöndrar ett visst hormon jättemycket. Som jag förstått av podden gör det svårt för henne att gå ner i vikt. Tror dock inte att det var en GP hon gjorde utan sydde ihop bukmuskulaturen. Vilket är väldigt vanlig hos kvinnor som fött barn att dessa inte går ihop. Inte 100 på detta så correct me if i’m wrong

    Svara

   VEM ÄR DETTA ?

   Svara

   Kan detta vara nicoline Hedlund beletic tro

   Svara

    Tror det. Hittar likande bilder i hennes flöde

    Svara

  Vem är detta?

  Svara

   Alltså vilken vidrig grej att göra! Jag som kämpar med ätstörningar blir fan fly förbannad på dessa influensers.

   Svara

   En av alla bortskämda flickor som inte fattar att i den stora världen så kan man inte ljuga hursomhelst. Eller, Jo det kan man. Vissa kommer ju riktigt långt på det. Får babbla hos Skavlan eller intervju i tv fyra.

   Svara

   Påtal om protein, de kör samarbeten med alla möjliga C-kändisar och samarbeten är enbart provisionsbaserade (dock ska det vara en ganska bra provision) vilket gör att folk blir helt tokiga med att marknadsföra det och tar alla knep till bruk.

   Gå inte på det!

   Svara

    Ingen aning men skulle chansa på Ni**line **dlund , hon har gjort en operation (det vet alla i hennes stad pga hennes vänner sagt det) och låtsas som hon tränat sig smal. Helt omöjligt att gå ner så mycket SÅ snabbt på ”naturlig” väg 😌 fruktansvärt tråkigt att de inte är ärliga!!!

    Svara

     Men är det hon så är det ju sjukt ju, jag tycker inte ens hon var stor innan? Får man ens göra en operation när man inte är extremt överviktig? Hon kan ju lätt ha tränat bort det.

     Svara

      Om man själv betalar för sin operation så kan man operera sig via t.ex. Aleris, det kostar ca 70 000 kr och de har inte samma krav på hur hög vikt man ska ha. Jag har en kollega som är läkare som valde att göra såhär. Hon var inte jättestor, men hon var trött på att jojo-banta och ville behålla en lägre/normal vikt på ett lite lättare sätt. Det har fungerat bra för henne.

      Svara

       Jasse, okej jag tänkte inte att man kunde göra det privat, men nu när du sa det är det ju såklart att man kan det. Man kan ju få vad som helst om man kan betala.

       Svara

      Hon skrev ju själv att hon vägde 95 kilo. Det är nästan 100 pannor, hur kan det inte vara stor?!!
      Herregud. Hon har gått ner 30 kilo, det är ju väldigt mycket övervikt.

      Svara

       Jag tror inte att någon har sagt att hon inte var stor, frågan var väl om hon var tillräckligt stor för operationen 🤔

       Svara

       Beror väl på hur lång hon är? Är hon 175 eller 150 liksom?
       Övervikt kanske, men är det så mycket vikt värd att stympa tarmsystemet för?

       Svara

      Hon vägde 96 kg till 1.68 cm. Väger nu 60. Hon berättade det i sin story häromdan.

      Svara

     Det är hon ja! Vi skrev en massa i samband med hennes operation då jag också gjort en gastric bypass, hon hade massa frågor och hade hittat mina bilder på insta…

     Svara

     Hon kan ju ha börjat med tjack också, jag gick ner helt sjukt när jag var fast i det och fortsätter tills jag gick från 56kg till 45kg

     Svara

  Står inte hennes namn i en av bilderna? 🤔 Den med sjukhuset.

  Svara

   Vad spelar det för roll? C menar nog bara att hon inte hänger ut vad kontot heter. Resten kvittar ju.

   Svara

    Behöver bara skriva in hennes namn så hittar man det direkt. 🤷🏼‍♀️

    Svara

  Om du verkligen bryr dig om att anonymisera någon så bör du kanske gå igenom din text lite bättre och blurra alla namn. Nu var det ju inte svårt alls och hitta henne med tanke på att hon hade ett väldigt unikt namn!

  Svara

   Tanken var nog aldrig att ingen ska kunna hitta henne. Jag förstår faktiskt inte varför C valt att ”anonymisera influencern”. Hon har ändå 33k följare och valt att försörja sig på sociala medier?

   Svara

    Jag antog det var för att camilla inte ville ge henne gratis följare

    Svara

  Vet inte vem hon är…😅men har hon gjort en magsäcksoperation eller inte??
  Man kan ju förminska magsäcken genom en slags ballong och då är det inte ett kirurgiskt ingrepp.

  Svara

   Fast oavsett är det ju inte pga proteinpulvret hon gått ner i vikt.

   Svara

    Nej jag menade så, hon har kanske inte gått ner i vikt endast på proteinpulver, men inte heller genom operation utan en ballong 🎈

    Svara

     Man går inte ner i vikt av proteinpulver heller. 😬

     Svara

      Exakt!!!!
      Att tro att du faktiskt går ner i vikt av kalorier istället för att ta bort kalorier är en lustig ekvation.

      Svara

      OK men orsaken till att hon gått ner i vikt beror inte på att hon ersatt mat med proteinpulver utan hon har gjort någon form av ingrepp på sin magsäck.

      Svara

   Hon har gjort en gastricbypass

   Svara

  Du hade dock inte behövt repetera det i kommentarerna

  Svara

   Står ju i inlägget. jeeeeses.

   Svara

    Det stod i en bild i inlägget ja, långt ifrån alla läser hennes svar på alla bilderna 😅 jag såg det inte förrän i din kommentar

    Svara

  Återigen ett inlägg där du anklagar någon utan bevis.
  Du har fortfarande inte uppdaterat inlägget om ”startelvan” där det inte framkommit några bevis på det som påstås, och nu skriver du ”guilty as charged” helt utan att ha på fötterna?

  Svara

   Tänkte faktiskt på det också, att det bör även läggas fram bevis att hon har gjort det. Lite källkritik.

   Svara

   Det är lite märkligt att hon skriver så som hon gör dock. Tycker bilderna i henens flöde inte stämmer överens riktigt. Hade träningen varit en så stor del av hennes viktresa hade hon nog skrivit mer om det mer. Henens viktminskning har förändrats drastiskt senaste året men som sagt det kan ju ha med träning att göra. Men känns tyvärr mest som om hon vill kränga sitt samarbete på folk.

   Svara

    Ja så känns det ju, om det stämmer att hon vägde omkring 100 kilo att att hon har gått ner 30. Det är ju viktminskning i klass med biggest looser. Jag har svårt att tänka mig att det inte skulle framgå ganska tydligt i hennes flöde. Jag har inte studerat bilderna, men det brukar ju också märkas om någon tränar mycket eller bara har gått ner i vikt.

    Svara

   Ja det är ett mönster – det är problematiskt där någon som utger sig för att bedriva någon form av journalistisk verksamhet sitter och matsbordstycker på en blogg som når ut till så många. Vi är ju många med Camilla som TYCKER och UTGÅR ifrån att saker är på ett visst sätt, kanske i vårat huvud självklart, men att ta steget längre och publicera det som en sanning kräver ju en bevisbörda. Det här är bara ett exempel – Förutom startelvan har vi Fredrik Federley som SJÄLVKLART var oskyldig och ALDRIG hade agerat som han gjorde om han hade vetat (ooops han visste visst sedan länge) och alla influencers som iprincip dödar andra genom att åka till fjällen eller gå på Ica Maxi (fast det inte finns någon lag mot att göra detta i Sverige).

   Jag läser här för att jag inte orkar kolla massa bloggar och uppskattar lite gött skvaller, men alla dessa ”sanningar” (läs camillas åsikter) är ett problem som hon själv inte verkar inse..

   Svara

  Har du bevis för att hon gjort det? Eller ska vi hitta på att folk gjort operationer bara för att anklaga dem……….?

  Svara

   Hon skriver ju själv ”det är min ensak” ang operationen. Och tittar du noga på hennes bikinibilder så kan man se ärren efter titthålsoperation på magen.

   Svara

    Men ärr kan man ju ha från andra ingrepp än en magsäcksoperation.

    Svara

  Jag tycker sin du att det är problematiskt att göra reklam för pulver om det inte är så man själv gått ner i vikt. Men du kanske kunde skriva inlägget utan att vara så hård och säga att hon bryter mot lagen vilket du inte helt kan va säker på. Dessutom påstår hon ju att hon inte gjort någon operation. Kan man helt lita på de som säger att hon gjort det? Tycker du kunde skrivit inlägget och problematisera det och lyfta OM så är fallet och inte skriva att hon är skyldig när du inte vet.

  Svara

   Vadå inte kan vara säker om lagbrott? Hon bryter ju mot tydligt mot marknadsföringslagen.

   Svara

    Zzzzzzzzz

    Svara

   Jo! Jag tycker det är väldigt problematiskt att påstå att man gått ner i vikt med hjälp av ett pulver när det inte stämmer! Hela viktminskningsbranschen tjänar multum på överviktiga människor som mår dåligt i sina kroppar och är desperata efter att gå ner i vikt. Då är man mer benägen att tro på sådant här och betala dyra pengar för vad man tror ska bli en quick fix. Det är riktigt sorgligt och bedrövligt redan som det är, och att då en influencer som varit jättestor plötsligt får en drömkropp och hävdar att det var pulvret hjälpte henne…nej, riktigt oseriöst!

   Svara

  Är den här människan känd ens?

  Svara

   33k följare och försörjer sig på sociala medier. Hade aldrig hört talas om henne men var tvungen att kolla in hennes konto för att se före/efter 😊
   Hon blev verkligen snygg! Fattar dock inte varför hon vill gå ner 5 kilo till, tycker hennes kropp är perfekt nu.

   Svara

    Enkelt svar: det är så ätstörningar jobbar. Nöjd finns inte.

    Svara

     Sorgligt!

     Svara

  Jag förstår inte. Vem påstår att hon har gjort en operation? Har hon själv sagt det tidigare eller är det någon annan som påstår det?

  Svara

  Man kan även se ärr efter titthålsoperation på vissa av hennes bilder/videor om man tittar noga. Hyckleri !!

  Svara

   finns många operationer man gör med titthål? blindtarmen är ju ganska vanlig att ta bort, så ett ganska dåligt ”bevis” enligt mig

   Svara

    Exakt!

    Svara

   Jag har nio små ärr efter titthålsoperationer på min mage, inte en enda gång har jag opererat magsäcken.

   Svara

   Jag har ärr på magen efter titthålsoperation, men för den anledningen har jag inte gjort en gastric by pass utan tagit bort gallan.

   Svara

    Gick du också ner 30 kg strax därefter?

    Svara

   De ärren kan lika gärna vara efter fettsugningar, vilket hennes ”överviktiga” bilder vittnar en hel del om. Getingsmal midja och platt mage medans resten av kroppen har ”hull”. Jag bryr mig föga om henne eller hennes förehavanden, men fattar inte varför hon är så ärlig om botox och fillers, men nekar gastric bypass? Det är något som inte stämmer här. Hon kan väl mycket väl ha gått ned sina kilon genom pulver och hetsträning? Varför inte liksom?

   Svara

    Jag tror inte man gör fettsugning och då går in direkt på magen. Hon har även implantat i rumpan som hon aldrig velat diskutera.
    Ni kan ju testa fråga henne på hennes instagram om gastric bypass och rumpimplantat och se ifall ni blir blockade 🙂

    Svara

     Mina (två små) ärr sitter på magen. Lite ovanför bikinilinjen. De märks inte, men de syns om man tittar.

     Svara

      Okej? Inte mitt på magen då med andra ord.

      Svara

    Jag har själv gjort en gastric bypass och vi skrev på insta i samband med hennes operation och om ni kollar kommentarerna här så vittnar både folk från hennes hemstad och fd kollegor om att hon gjort en sån op.

    Svara

  Så dåligt! Går man verkligen ned i vikt av såna måltidsersättningspulver?
  Provade själv nutrilett där man skall byta ut en måltid mot sån shake, men alltså mitt humör vart helt svajigt så för att skona exakt alla människor fick jag sluta.

  Svara

   Ja det är klart att man går ner i vikt om man äter totalt runt 600 kalorier på en dag. Men problemet är ju att klara av det mentalt och att ha en plan för när man övergår från enbart shakes till måltider igen.

   Svara

    Pratar alltså om måltidserättningar likt Nutrilett, inte proteinpulver.

    Svara

    Hur funkar övergången egentligen, jag har fått för mig att kroppen drar ner på ämnesomsättningen när den får i sig mindre energi. Ställer in sig på svält. Och att man dels har lägre ämnesomsättning och dels att kroppen passar på att suga i sig all energi den kommer åt, när man sedan slutar med dieten?

    Svara

   Du går ner i vikt om du äter färre kalorier än vad du förbrukar.

   Det finns INGET lagligt mirakelmedel som förbränner kalorier.

   Däremot kan måltidsersättning vara ett enkelt sätt att komma igång med en viktnedgång för du begränsar vad du ”får” äta och har lätt att förhålla dig till det. Däremot krävs det en helomläggning av kosten på sikt – och det är där många fallerar.
   Det protein hjälper dig med är att du blir MÄTT på färre kalorier jämfört med t ex livsmedel som innehåller vitt mjöl eller endast socker.
   Grovt exempel: 1.5 liter sockersötad läsk fyller dig med kalorier men det gör dig inte mätt som samma mängd kalorier kyckling, potatis och broccoli hade gjort.

   Svara

   Ja, man går ner i vikt. Humöret stabiliseras efter en dryg vecka när kroppen har anpassat sig och ofta blir man både piggare och gladare. Jag gick ner 45 kilo med pulverdiet 20 veckor via sjukhuset för att jag valde en medicinsk behandling för att lära mig hantera mitt ätbeteende istället för att operera mig. Det är inte ett alternativ som passar alla, det är riktigt jäkla tufft men funkade toppen för mig. -55 kg på ett år ungefär.

   Jag har dock haft tät kontakt med sjukvården under tiden och man ska absolut inte hålla på mer än 3 veckor utan det.

   Svara

    Spännande, jag behöver själv gå ned rejält i vikt men är rädd för att operation inte är lösningen om jag inte börjar med att förändra mitt eget beteende kring mat. Har en remiss till obesitas avdelningen men pga av corona tar dom inte in några nya patienter. Har du tips på forum eller annat för att höra mer kring erfarenheter från dem som valt ”din” väg?

    Svara

  Finns det konkreta bevis som talar för denna operation? Att man har ärr efter titthålsoperation kan bero på på många saker. Det görs av fler anledningar än 1.
  Ställer inte någon i försvar, jag är mer nyfiken om det finns mer material kring denna viktoperation.

  Svara

  Jag förstår faktiskt inte..
  Man går inte ner i vikt av en magsäcksoperation? Man går ner i vikt efter en magsäcksoperation för att man äter mindre och ofta nyttigare.
  Alltså två personer, A och B. Äter samma, sallad, grönsaker, shakes, what ever. I samma mängd, de tränar likadant. Då konmer de gå ner lika mkt i vikt. Även om A har gjort en magsäcksoperation och B inte har det, bara att A inte kommer ha samma hungerkänsla som B eftersom As magsäck blir full av lite mat.

  Nu bortser vi helt från hur olika kroppar förbränner osv utan tänker bara magsäcksoperation.
  Jag kanske har missat något men så här trodde de jag det funkade.
  Om det är så det funkar så ”behöver” väl ingen berätta att den genomgått en operation av magsäcken? Enbary i i det hår sammanhanget då ”hur gick dubner i vikt”?

  Svara

   Men alltså. Att inte få samma hungerskänsla och bli mätt snabbare måste väl självklart ses som doping i viktminskningssyfte?

   Svara

    Fast vadå doping? Det är väl ingen tävling i att gå ner i vikt. Är det inte doping då att räkna kalorier, träna mer än ett pass per dag, gå till dietist, ha en PT.. Ja du fattar.

    Svara

    Det handlar mycket om att man efter en sådan operation inte kan äta vad som helst pga dumpingen som blir. Godis, fett och sånt är jobbigt för en del som gjort operationen, har med matsmältningen att göra. Egentligen handlar det inte om att bli mätt utan att magsäcken inte klarar av att ta emot för att bryta ner. Många går på en hälsosammare diet eller mer flytande för att förhindra dumping och timmar med ont i magen och toabesök.

    Svara

     Jag kan äta allt gjort en sleeve!

     Svara

   Om en överviktig person, som följer den här influencern och vet att hon gått ner 30 kg får ett svar på hur hon gjorde så är det förstås inte hela sanningen om hon utelämnar en magsäcksoperation. Influencern gjorde antagligen magsäcksoperationen för att inget annat fungerade.

   Svara

    Vem som helst som lever på proteinshakes lär väl gå ned i vikt. Med eller utan operation.

    Svara

     Såklart. Men dom som är överviktiga kanske är det av en anledning? Till exempel att ett ”normalt” kaloriintag är svårt att hålla. Efter en sådan här operation brukar folk kunna hålla ett normalt kaloriintag. Förstår du hur jag tänker? För den överviktiga personen ligger det svåra i att inte äta mer kalorier än den gör av med.

     Svara

   Men tänk på att en gastric bypass dels leder till minskad aptit och även fungerar som ett slags antabus, alltså om du överäter så ”straffas” du oftast med rejäla magkramper och diarré. En person som inte har opererats kan överäta utan större besvär, eller ja lite magont som många av oss fått någon gång när vi käkat för mycket.

   Tappar man motivationen utan att vara opererad så är det bara att slänga i sig onyttig mat igen, medan någon som gjort gastric bypass inte kan backa bandet så enkelt, utan lider väldigt mycket fysiskt om hen plötsligt slänger i sig pizza, godis och fet sås.

   Svara

    Stämmer det verkligen? Tänker på Tooken som nästan bara äter sötsaker och smörstekta grejer. Borde ju ligga i magkramper jämt. Hon glufsar ju semlor och liknande med god aptit.

    Svara

     Man kan tänja ut magsäcken. Sen drabbas man olika av olika livsmedel. Jag dumpar på socker men inte fett. För min syrra är det tvärt om.

     När Anna gav tips om viktnedgång så utelämnade hon oxå sin gastric bypass. När jag påtalade detta blev jag blickediblockad 😁

     Svara

   Det där stämmer ju inte helt, I vissa fall tar man även bort delar av tunntarmen som suger upp bla fett, vilket gör att även om man äter samma som något annan så kan man gå ner i vikt eftersom man inte kan ta upp allt.

   Svara

    Är nyfiken kring vart dessa påståenden kring hennes operation kommer ifrån? Jag har följt henne i flera år (obs: tar inte hennes parti, är inget galet ”fan”) och var väldigt aktiv kring hennes nya livsstil där när hon började viktresan, hon var ute och sprang mycket. Kan man göra sånt så pass tidigt när man magsäcksopererad?

    Svara

   Nja. Både rätt och fel.

   Om A och B äter exakt likadant, men A nyligen har gjort en magsäcksoperation, kommer A gå ner betydligt mer och snabbare än B. Det beror helt enkelt på att A’s mage inte längre tar upp näring på samma sätt som B’s. (Det är också därför det är så vanligt med olika vitamin- och mineralbrister hos oss överviktsopererade.) Jag har för mig att det är ca första året efter operationen som det funkar så. Kroppen är fiffig och lär sig nytt.

   Dessutom finns det ett hormon – jag tror att det heter ghrelin – som minskar iom operationen, så att man snabbare uppnår mättnadskänsla. Det i kombination med en liten magsäck bidrar till viktminskningen. Men som sagt, även om man bortser från att man faktiskt vill/kan äta betydligt mindre, så går man ner i vikt när man äter exakt samma som någon annan.

   Svara

  En annan mycket större (lite äldre) influenser har väl gjort detta också? Fast här gäller det reklam för egna kosttillskott.

  Svara

   Vem? Hannah Widell? Ja, hon har också gjort en magsäcksoperation.

   Svara

    En av två systrar som gör mycket reklam för sina produkter som fixar allt från sömnlöshet, energilöshet, nedsatt sexlust, samt övervikt.

    Svara

     Sorgligt att man inte blir klokare med åldern, denna stora influenser är en bra bit över 40. Viktigast att vara smal, då blir man lycklig. Eller inte.

     Svara

      Fast vänta här nu! Skulle det vara fel att göra operationen i sig?

      Svara

       Missuppfattade allt, glöm min kommentar:)

       Svara

   Hur vet alla att hon gjort det? Har hon berättat det någon gång? Jag följer ändå henne och har helt missat detta.

   Svara

   Även Booken är väl opererad?

   Svara

    Och det har ju gått bra.

    Svara

   Monas universums Mona har även gjort det, det har hon själv berättat.

   Svara

  Hej Cam, i bild 3 står hennes namn i texten.

  Svara

  Men vad är det här för inlägg egentligen?

  Först, chilla lite med tonen. Du är så arg, så aggressiv och anklagande. Det finns verkligen ingen anledning till det. Särskilt inte när du ”tror” saker.

  Sen tycker jag verkligen att det är personens ensak. Jag tolkar det inte heller som att hon menar att proteinpulvret är det som gjort att hon gått ner 30kg i vikt. Mer ett tips bland hennes i övrigt sunda tips om att äta nyttigt och röra på sig.

  Och vad hade du skrivit om hon varit öppen med en eventuell operation? Ja då hade du härjat på om att hon minsann uppmuntrar friska kroppar att operera sig!

  Svara

   Jag tycker också det är varje persons ensak – om de väljer att hålla det privat. Men hon gör ju tvärtom, skriver väldigt mycket om det och gör reklam i samband med det. Då har man lämnat sfären där det är ens ensak. Om hon gjort en operation tycker jag det är i nivå med t.ex. influencers som gör reklam för hudvårdsprodukter men vägrar erkänna att de gjort botox/fillers/laser eller whatever som egentligen bidragit signfikant till deras resultat.

   Svara

   Både Jessica Lagergren och Felicia Bergström har gått ut med att de gjort magsäcksoperationer. Har du någonsin sett kritik mot det här inne?
   Det här inlägget handlar inte om att hon gjort en operation, utan om att hon ljuger för sina följare och försöker få dem att tro att hon gått ner all denna vikt med hjälp av proteinpulver som hon vill att de ska köpa, och som hon tjänar pengar på.
   DET är min kritik, inte vad hon valt att göra med sin egna kropp.

   Det hon skriver och gör reklam för är extremt vilseledande och kan rent av vara olagligt och DET är vad jag kritiserar här.
   Inte att en människa gör en magsäcksoperation. Hade operationen varit del av ett samarbete så hade jag haft åsikter om det då alla sådana samarbeten är problematiska, men nu? Nej.

   Svara

    Fast i och med att du påstår att hon är opererad så kan det ju vara bra att presentera bevis, annars verkar det som du gissar.

    Svara

     Jag har varit i kontakt med två personer som båda bekräftar en operation, samt henne egna text om att operationen är hennes ensak.

     Svara

      Men snälla. Du kan inte gå på att två personer ”bekräftar” något för någon annans räkning.

      Svara

      Tolkar det inte som att hon bekräftar operationen genom att säga att det är hennes ensak.

      Svara

    Maggan Graaf som hänvisar att hon äntligen lärt sig att äta rätt och hennes ”egna” piller hjälper henne att hålla det, kanske även något att ifrågasätta?

    Svara

     Verkligen.

     Svara

     Hennes piller innehåller bara hennes egna påhitt.

     Svara

    HUR vet du att hon faktiskt opererat sig?

    Svara

    Har även varit i kontakt med företaget hur det kan acceptera falsk marknadsföring som detta. Protein.se skyller i från sig men verkar stå bakom detta. Är abslout inget fel att genomgå en operation med syfte att minska magsäcken för viktnedgång och kan även vara en privat sak. Men när en person gör det och sen falskt börjat att marknadsföra produkter under lögnen att det är dessa som enkom är grunden till viktnedgång har man gått för långt. Hon hade kunnat skriva efter min gbp valde jag produkter från protein.se som hjälpte mig tillsammans med operationen att tappa min övervikt

    Svara

   För jämförelse; det är ungefär som om någon skulle gå och operera brösten större utan att skriva om det, och sedan göra reklam för piller som ska öka storleken på din byst.

   Svara

  Finns oxå en annan stor influenser som ska ha genomgått Ngn form av operation som kränger piller till höger o vänster , Annika Leone hintade det i sin blogg

  Svara

   Ja, det är konstigt att det bara kan fortgå.

   Svara

  Var tvungen att kolla hennes insta och det var ju ett tag sen hon vägde mer men jag måste bara säga att hon hade platsat som plus size modell. Hon hade extremt snygga kurvor om man nu får tycka något om någons kroppsform. Nu ser hon precis ut som alla andra normsmala bruttor som fläker ut sig och sitt liv på insta med en massa bilder på sig själv dvs helt ointressant och bara en klon i mängden.

  Svara

   Hon gick från ohälsosamt överviktig till normalviktig.
   Mycket bättre på alla sätt än att vara plus size-modell?!

   Svara

  Cashen ska in. Speciellt i dessa tider.

  Svara

  Detta är väl ett gammalt trick inom kändisvärlden i alla fall. Hur många har inte sagt att de gått ner i vikt av träning/kostomläggning? Eller plötsligt fått större bröst/rumpa för att de tränat något speciellt typ piloxing eller bikram yoga? Ni kan ju spana in soulworkbynicole på instagram som nyligen fick tipset att ta ut sina bröstimplantat då hon varit sjuk i många år med vaga symtom (som kan vara breast implant illness). Hon blev då förbannad och sa att hennes konto är till för positiva kommentarer och inte spekulationer om operationer. Haha nej hon har särskilt enorma bröst som är hårda som sten heeeelt naturligt… 😉

  Man behöver inte erkänna sina operationer eller bantningsmetoder men grejen är att man framstår som en idiot när man ljuger om det.

  Svara

  Det sorgligaste är väl att hon mycket knappt kan försörja sig trots fillers, ev magsäcksoperation, evig träning osv, hon är bara en i mängden av dylika blonderade flunsor med sylvassa käkar och jätteläppar, tretton på dussinet. Så mycket energi hon kunde lägga på annat. En utbildning tex

  Svara

   Man blir en influencer när man inte klarar av att plugga.

   Svara

    Man kan göra en yrkesutbildning, det behövs t ex rörmokare och elektriker

    Svara

   Vet du vilken utbildning hon har? Eller vilka arbeten hon haft men slutat på eftersom hon försörjer sig bättre som influenser?

   Svara

  Tips om det inte redan skrivits om: hannaholieros inlägg om att det blir rättegång av ”ärendet” när kvinnor fick bilder från insta upplagda på porrsidor. Han är misstänkt för bland annat ärekränkning. Ska bli intressant att se utgången.

  Svara

   Förlåt.. hen. Vet så klart inte om det är en man.

   Svara

  Men har hon faktiskt gjort en magsäcksoperation? 🤔 Scrollade tillbaka långt i hennes flöde och hon har inte varit överviktig eller ens lite överviktig på flera år. Att få komma på sådan operation kräver väldigt mycket, BMI över en viss gräns. Dessutom syns det inte på hennes kropp att hon har tappat mycket vikt (ingen lös hud etc.).

  Svara

   Antar man kan göra det privat. Landstingsfinansierad är något annat.

   Svara

   Hon kan ha betalat privat.
   Tänkte också på det du skrev om lös hud. Men hon skriver ju själv att hon tränat mycket så kan vara anledningen.
   Oavsett tycker jag att det är en tråkig trend när folk opererar sig istället för att gå ner i vikt genom lägga om kosten. Det är en stor operation och som alla operationer medför den risker. Dessutom kommer du att behöva medicinera resten av livet. Så det är absolut ingen quickfix som många får det att framstå som. Det är förstås så mycket jobbigare att ta tag i de underliggande orsakerna till övervikt, men det är dock alltid den bästa lösningen på lång sikt både för den mentala och fysiska hälsan.

   Svara

    Håller med. Sjukt att utsätta sig för en operation om man inte är tvungen… Varför inte bara äta hälsosamt och träna? Samt gå i terapi om man har problem med känslomässigt ätande.

    Svara

     Skulle det vara så enkelt som att bara äta hälsosammare och träna mer så skulle ingen vara överviktig.

     Svara

      Därför skrev jag terapi. 😅 Många har problem med känslomässigt ätande, inklusive jag själv.

      Svara

    Den bästa lösningen på lång sikt är faktiskt operation. Det är idag den enda kända metoden som ger viktminskning över en längre tid.
    Utan operation är det mellan 5 och 10 procent som klarar av att behålla en lägre vikt över fem år. Med operation är det ungefär två tredjedelar. Op är med andra ord helt överlägset alla andra metoder. Säger inte att det är en optimal lösning men rätt ska vara rätt.

    Svara

     Bra för vikten men inte riskfritt. Större risk för tarmvred som kan vara ett allvarligt tillstånd.

     Svara

     Operera sig är vansinne. Det finns faktiskt en annan metod – terapi. Alla kan gå ned i vikt och hålla sig kvar där. Det kallas x kalorier in – x kalorier ut = hålla vikten. Det är ett jävla i-landsproblem att frossa i mat och möla in ett energiöverskott och kånka runt på extrakilon som sedan ger en mängd följdsjukdomar. Hur många knäledsoperationer tror ni att det utförs i Sverige pga övervikt? Hur många sjukskrivningar beror på utslitna kroppar pga övervikt? Nej, lätta på röven från soffan och ge dig ut och gör av med energi istället för att trycka in en chokladkaka till.

     Svara

      Fakta är inte din grej va?

      Svara

       Det 14.06 skriver stämmer ju?!!!
       Fetma kostar samhället ca 70 miljarder kr/år.
       Folk borde få betala själva för sina självförvållade välfärdssjukdomar.

       Svara

       Tydligen inte din grej heller😅

       Svara

   Man kan göra det privat och bekosta det själv. Eller åka utomlands till t ex Thailand som en del gör.

   Svara

   Om man betalar privat gör de operationer på BMI 30-patienter. Det hade hon säkert i BMI 2019 och om hon ju gått ner 30kg. Om än sjukt snyggt så.

   Svara

   Vem är detta?

   Svara

  OT
  Någon som sett eller vet i vilket program det var Michaela Forni skulle prata om barn och exponering på sociala medier? Hon skrev att hon skulle medverka i något program om det förra veckan men har inte hört något mer om det. Skulle vara intressant att höra hur hon försvarar sin gränslösa exponering av sin stackars son… Hon måste ju vara den influensers som skrivit mest om sitt barn olika problem och hur jobbigt det varit att vara hans mamma… Tycker det känns så intergritetskränkande mot ungen, kul att ”alla” man träffar vet hur jobbig man varit och hur mycket problem man haft i barndomen, och hur jobbigt ens föräldrar tyckte det var att ta hand om en 🙁 Tycker typ det känns mer utlämnande att ge så mycket detaljerad och privat information om barnet till alla sina följare än att lägga ut bilder.

  Svara

   SVT kultur var det!

   Svara

  Jag skriver det med stora bokstäver.. DU BEHÖVER ALDRIG TILLSKOTT AV PROTEIN. Det är ren lögn

  Svara

   Vad menar du?
   Man behöver inte tillskott av protein för att leva och må bra så där har du rätt men du menar att tillskott aldrig kan ge resultat?
   Om du vill maximera proteinsyntesen när du tränar mycket så kan det vara svårt att få i sig allt protein som krävs (läs för att maximera proteinsyntesen) och då kan proteinpulver vara ett bra komplement.
   Källa:
   Macnaughton LS, Wardle SL, Witard OC, et al. The response of muscle protein synthesis following whole-body resistance exercise is greater following 40 g than 20 g of ingested whey protein. Physiological Reports. 2016;4(15):e12893. doi:10.14814/phy2.12893.

   Svara

  Vem har sagt något om tillskott? Att äta mer protein är bra på många sätt. Men det kanske även det är lögn. Du som vet så mycket.

  Svara

  Passade inte min kommentar? Här kommer den igen😂😂😂

  Redigerat av Camilla:
  Eftersom innehållet i den inte stämmer så raderade jag den.
  Jag använder bilder på samma sätt som all annan media.

  Svara

  Är det helt sant att Hannah Widell gjort en gastric by pass? Varför har hon isåfall inte berättar om det i podden? 🤔 är väl inget jätteovanligt ingrepp tänker jag!

  Svara

   Tror att det ligger lite prestige i att ha lyckats på egen hand, utan operation.
   Det ser bättre ut helt enkelt.

   Dessutom tror jag att Hannah har många överviktiga följare som tycker om henne just för att hon varit stor och som varit en köpstark grupp för allt krimskramsskräp systrarna sålt genom åren. Och då vill hon kanske hålla låg profil angående kroppar och vikt.

   Svara

  Amir akruti har oxå gjort mag operation

  Svara

   Hur vet du det?

   Svara

    Hans gör och efterbilder stämmer inte överens med tatueringar

    Svara

    Visar aldrig magen. 100 %

    Svara

  Tycker det verkar vara ganska vanligt att folk som gjort magsäcksoperationer inte står för det. Man får ganska mycket uppmärksamhet vid stor viktnedgång så det blir väl pinsamt att säga rätt ut att det beror på att man lagt sig under kniven.

  Svara

  Hon har ju gjort Bbl med för några år sedan som blev misslyckad, när man frågar henne så svarar hon inte eller så blockar hon! Dess tjejer vill så gärna sälja ALLT och sin egen själ men va ärlig med dina följare istället

  Svara

  Kollade in hennes konto nu, hon var ju absolut inte tjock innan? Såg ju jättebra ut, snygga former och såg hälsosam ut. Helt sinnesjukt om det utseendet har lett fram till gastric bypass (vilket ju är ett jätteingrepp). Skulle LÄTT vilja se ut som hon gjorde innan viktnedgången, supertjusig!

  Svara

   Hur hittar man hennes konto…?

   Svara

    N*col*ne på Instagram. Efternamnet börjar på H.

    Svara

    nicolinehedlund@instagram

    Svara

   Kolla in hennes äldsta bilder, definitivt bbl som hon har gjort.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.