Dags att ta en faktisk time out, Vlad?

Uppdatering:
Vlad publicerade precis det här inlägget.

………………………………………………………………………………

 

 

 

Vlad Reiser verkar inte ha fått det förlåtande och sympatifyllda bemötande som han uppenbarligen hade hoppats på efter att ha bett om ursäkt på Youtube för sin smaklösa video.
Med tanke på att han nu istället börjat försvara den och hotar med att ta tillbaka sin ursäkt, så kan man ju fråga sig hur genuin den ursäkten egentligen var från första början?

Om du missat vad det här handlar om så rekommenderar jag att du läser här först.

Vad tycker ni om Vlads uppdateringar?
Vissa av dem har han tagit ner igen.

Tillägg: Jag vill dock göra en sak väldigt klar, och det är att människor måste lära sig argumentera bättre än ”Hoppas du dör” eller liknande skit.
Tyck illa om det Vlad gjorde, uttryck och kritisera det men sluta slentrainhota/önska livet ur folk på det här viset för det resulterar ALLTID i den här typen av reaktion där influencern vänder fokuset från sig själv och det hen gjort istället för att behöva reflektera över relevant kritik och feedback. 
Så SLUTA upp sådan skit.
Googla om du behöver hjälp med argument för vad som helst är bättre än ”hoppas du dör”.

217 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem orkar bry sig? Inte jag.

      Verkligen, nu går vi vidare bara.

      Haram eller ängel? Han är jävligt ointressant bara.

        Haram vadå? Det finns inte, tjejer får göra vad de vill.

          Haram är ju inget ord som är till just för tjejer? Du kan ju använda det om vadsomhelst.

          finns änglar?

      Visste typ inte vem han var innan de här inläggen. Men bra hybris om han själv tycker att det här är den största mediastormen 2021.

      har Åsa ingrosso fortfarande inte lärt sig reklammärka på rätt. Är människan trög eller

      Du bryr dig eftersom du kommenterade här

      Den som inte vill normalisera bryr sig.

    Att vissa människor måste inse att deras tid som inluenser är över och skaffa ett annat jobb.

      Vissa?

      Han har nu lagt upp en bild på sig i kallingar där han driver med vad som skett och är sjukt otrevlig i kommentarsfältet. Och en massa unga snubbar tycker han är KUNG etc.
      Så jävla patetiskt sätt att försöka hålla sig relevant.

        Snubbar? Är ju också massa unga tjejer som skriver att han är en legend. Men antar att man bara ser det man vill se. Jag tycker bilden i sig är klockren för att visa hur unga tjejer (Och äldre) beter sig online. Synd att det kom ifrån en mupp.

        Ja, och då kan han ju verkligen inte tycka att det han gjorde handlade om beteende när han lägger ut en BILD själv med samma bedömningsspann. ?

    Men jaja. Räcker det inte nu? Folk bara fortsätter och fortsätter ? så lätt att haka på ett drev och vara otrevlig, men nog är nog

      Jag håller med. När tycker folk att det är nog? Ignorera honom istället isåfall. Betydligt bättre än att skicka meddelanden där man hoppas att han ska dö.

      100 %

      Håller med. Den här historien känns utagerad, han fick skit- bra så, nu vänder vi blad som kungen skulle sagt.

      Jag tänker att det är så lätt att kalla saker för drev.

      Precis, nog är nog. Sluta med att normalisera och titta bort åt dessa dåliga beteenden.

    Han verkar vara en tröttsam idiot.

    Jag tycker att folk borde ge sig någon gång. Jag förstår honom i det här fallet, folk går ju på som galna.

      Han har å andra sidan stort inflytande på de unga, då får han börja uppföra sig också. Att han håller på så här, visar var han står.

    Cancelkulturen måste sluta. Vi kan alla göra misstag, med det sagt så menar jag inte endast Vlad. Jag känner inte till honom sen innan, men människor måste väl ändå få göra misstag och sedan få be om ursäkt? Tänk om vi agerat likadant i verkligheten, bara bryta alla band med någon som gör ett misstag?

      Fast ser det här ut som någon som ber om ursäkt?

      Man får väl cancella vad man vill? Jag har ingen lust att stötta personer eller företag som jag inte tycker har rätt värderingar. Finns för mycket skit i världen.

        Sen håller jag väl iofs med om att det är fånigt att fortsätta sina drev flera år efter att personer i fråga har begått misstag och även bett om ursäkt från dem (typ Kakan). Man behöver inte köpa deras produkter men känns löjligt att dreva mot företag mm så att de ska säga upp samarbeten och liknande.

        Jag tycket det är skillnad på att cancella och att bara ignorera. Vem som helst har rätt att avfölja eller blocka någon de finner problematisk/otrevlig/ful/konstig eller vad som helst. Men cancella innebär väl snarare att man skapar ett drev och i grupp börjar hetsa folk att avfölja, snacka skit om, eller i princip mobba en specifik person p.g.a. att de uttryckt något man ej håller med om? Det sistnämnda tycker jag är knepigt för det påminner helt klart om mobbing från skoltiden.

          Men man måste väl få göra andra uppmärksamma på att någon (eller ett företag) är problematiska? Vad är skillnaden på det och det folk idag kallar för att starta drev?

            Ja exakt, på tal om klyschor i tidigare inlägg; ”det farligaste är inte de onda människorna. Det är de goda människornas tystnad”. Var det inte precis det som hände i Europa under 30- och 40-talen. Ingen ”cancellade” nazisterna, de bara tittade åt ett annat håll. Man får vara besvärlig och säga ifrån. Jag tror att de människorna som gör det, är de sista att skicka andra i fördärvet.

          Jag tänker snarare på när en person blir av med alla sina uppdrag, vilket gör att tmpnga offentliga personer idag inte vågar uttala sig öppet om vissa ämnen, för då blir man av med hela sin sysselsättning. Det gör att det finns massa åsikter som många delar men som tenderar att tystas ner. Tråkigt eftersom det bästa sättet att motarbeta tveksamma åsikter är att dra fram dem i ljuset och bemöta dem konkret.

            Är det deras uttalanden och andras reaktioner, eller deras åsikter som gör att de tappar uppdrag? Jag tycker att det är skillnad däremellan.

      Cancelkulturen finns ju bara för att en del har som jobb att vara populära så att de kan vara reklamtavlor.

      Ingen har rätt att kräva att vara omtyckt så att den kan fortsätta vara/bli reklamtavla.

      Vill man vara influenser och få betalt av företag och privatpersoner så får man helt enkelt hålla sig på den smala vägen!

      Ann Onym – Du har helt rätt att alla kan göra misstag.
      Reaktionen tror jag beror på en samlad version av klavertramp. (och lite ansvar)
      Där du skriver så rätt i att ge en andra chans.
      Jag tänker inte spä på vad han laddade upp tidigare av olämpligt innehåll. De leder ingenstans.

      Reaktionerna tror jag bygger på vart han agerar fel, dvs på sin arbetsplats. Hur han jobbar.
      Det handlar inte att bryta band med någon som gör ett misstag, mer ilska över vad han sänder ut för signaler.

      I verkligheten där du missköter dig eller har dåliga värderingar och attityd, blir du avskedad. Och speciellt efter upprepade felsteg.

        Synd att det inte gäller Dan Eliasson. ?

          Eller Ebba Busch

    Go vlad! 🙂 Trött på cancelkulturen som bara gäller vissa beroende på om du är godkänd eller ej av medieeliten. Våga simma mot strömmen!

      Nu är ju problemet innehållet. Inte att han är en snygg Alfahanne.

        Snygg? Tala inte för alla.

      Man får ha vilken åsikt som helst, simmar man mot mediedtrömmen så brukar man få medietid, sen kanske inga företag vill sponsra en, men välkommen till verkligheten ?

    Nä jag bojkottar de här jävla frågorna i varje inlägg nu. Snälla vi är inte barn vi behöver inte diskussionsstartas!

      Lärt sig av Therese… ?

        Excelarksprincessans krona har övertagits av cam

          Excelarksdrottningen Bella håller hårt i sin krona.

      Ja påminner väldigt om alla influencers som kastar ut frågor som ”vad ska du äta till lunch idag?”, ”vilken är din favoritfärg på dessa väskor?”, ”vilket stjärntecken är du?” bara för att få in kommentarer. Hur lyckades vi diskutera här inne utan dessa diskussionsfrågor i slutet av inläggen förut?

        Ställde du just en fråga… ?

          Eller som Linnéa Classon som poserar med Hédi Fried på insta och ba ”skicka ett hjärta till Hédi” allt för att få upp sitt eget kontos engagemang.

            Skulle Hedi sitta och räkna hjärtan på hennes insta då?

        Det går i vågor när Cam ställer frågor efter varje inlägg. Det var ett tag sedan nu hon hade ett sådant skov och då ifrågasatte jag det men fick inte särskilt med medhåll vad jag minns!

    Typ okej? Han försöker bara provocera uppenbarligen. Måste vara jobbigt att känna konstant behov av uppmärksamhet oavsett om det är positivt eller negativt. Han behöver en psykolog och en paus mer än något annat. Tönt.

      Ja ser honom som en tönt. Han däremot tycker han är helhäftig och nu har han fått uppmärksamhet. Verkar inte ha så mycket innanför pannbenet. Nä tur jag slipper ha något med honom att göra.

    Att skriva saker som ”hoppas du dör” är fan tusen gånger värre än Vlads smaklösa kommentarer. Folk har helt tappat perspektiv och rimlighet, känner man att man står på rätt sida verkar det inte finnas några som helst gränser för vad man är beredd att häva ur sig till motståndaren. Det är så jävla vidrigt och jag kommer aldrig stötta någon som beter sig så även om jag kanske står på deras sida i en sakfråga.

      Men Vlad kommenterade barn, det var ju mobbing, Vlad är vuxen och kan filtrera.

      Dödshot som de som har tagits upp här är nog mycket enklare att ta om man vet att man inte har gjort något fel. (Men ändå inte okej, det är sjukt att det i Sverige hotas så jäkla mycket, mot alla offentliga personer, seriöst wtf Sverige???)

      Saken är den är att det är en viktig fråga att ta upp hur barn tyvärr manipuleras till att bli offer på internet, det är inte bara barn dom är där och tittar, men han gjorde på fel sätt.

        Men snälla, man ska aldrig någonsin behöva ta dödshot. Oavsett om man har gjort fel eller inte eller själv anser att man gjort fel eller inte.

          Nej, och det var jag också tydlig med / 13:17

            Det var du överhuvudtaget inte tydlig med iom att du skriver tvärtom. Dödshot kan man tydligen ta ”om man inte tycker man har gjort fel” vad det nu ska betyda. Förmodligen att dödshot bara är fel om man själv tycker man gjort fel.

          Nä, och barn ska inte behöva ta sexuella trakasserier från snuskgubbar. Heller.

      Tycker faktiskt det är värre att som vuxen man säga att ett barn dansar/ klär sig sexuellt inför 500-tusen tittare än att en person (troligtvis ett barn) skriver ”hoppas du dör” i ett privat meddelande. Tycker absolut inte dödshot är okej men tänk på vad han har utsatt dessa tjejer för!

    Varför tar du inte upp det faktum att det är fel att skriva att man hoppas att någon dör? Du är snart ensam kvar i drevet Cam, vi andra har gått vidare.

      Vilka vi? Tala inte för andra här !

        Åh vill du ha en guldstjärna för att du drevar på internet? ??

          Vill du ha en guldstjärna för att du försvarar vlad?

      Håller med. Samma sak när det kom till Paow och hennes önskan om cancer till barnen till någon som näthatade. Ingenstans såg jag ett ifrågasättande av personen som skrev till Paow och hoppades att hon skulle få komplikationer. Samma sak hör borde väl diskussionen snarare fokusera på att folk skriver och hoppas att han dör.

      Nu skiter jag i Vlad och tycker han verket rätt så töntig men är inte kommentaren om att hem skämtar/ är komiker en hänvisning till att han den där Dikman skyller sina påhopp på folk att han skämtade?

        Tycker fokus kan vara på bägge och. Men vi vet redan vad han gjorde, move on liksom. Camilla är alltid den som är sist i varje drev och försöker hålla i gång det så länge som möjligt.

    Alltså vem är den här Vlad? Har aldrig hört om honom. Lyssnade på en podcast där de talade om svenska influencers. Den ena parten i podcasten påstod att det är fler svenskar som vet vem Vlad är jämfört med de som vet vem Isabella Löwengrip är.

      Beror kanske på vilken grupp man frågar. Min lillasyster känner till bägge men min mormor känner inte till någon av dom.

        Din mormor borde läsa bloggbevakning för att få mer information

          Hon har nog en jävla nytta av att veta vem Vlad är.

          Får tipsa henne.

      Du är nog inte målgruppen för influencers J? Det är inte jag heller. Tänk alla kids 12-25 typ, det är de som har koll på Vlad och alla youtubers och gänget.

        Har tre här hemma i den ålderskategorin, ingen vet vem han är… Kan i och för sig bero på att de tycker svenska Youtubers är totalt ointressanta (jag håller med).

    Är det här fortfarande relevant?

      Högst, skulle jag säga!
      Viktigt för att få någon med otroligt många unga följare att faktiskt sprida ngt vettigt och inte sexism, kvinnoförtryck, oförmåga att ta ansvar och kritik etc.

        Kommer han ändra sig tror du?

          Det beror väl på konsekvenserna av hans handlande. Om alla släpper det nu tror jag det absolut inte blir någon förändring.
          Jag hoppas ju att fler än Vlad ska påverkas till det bättre. I flesta hand vill man ju att alla hans unga följare ska fatta att hans agerande inte är coolt eller ens ok.
          Det är väl främst den enorma mängden unga man vill nå.

          Gör vi det jobbigt för mansgrisarna att mansgrisa finns det hopp om att de bättrar sig. Han verkar inte mottaglig för råd så kanske rädsla kan vara en motivation? Cancel culture ?

            Fast det här blir ju för mycket- alltså man slutar ta de som ”säger ifrån” på allvar. Jag höll med om att Vlads kommentarer om tjejerna var svindåliga & det var bra folk sa ifrån (då). Men om man fortsätter nu gör man sig ju bara löjlig, det måste liksom gå göra skillnad på Vlad och Peter Madsen.

      Nej det är inte fortfarande relevant. Ni som fortfarande tycker Vlad Reisers tik tok kommentarer är DECENNIETS MEST UPPRÖRANDE händelse kan väl bara sluta…ni får inget ryggdunk den här gången, man måste fatta när man ska sluta.

        Håller helt med. Det faktum att man blir hundra gånger mer upprörd över det här än att Paow hänger ut en privatperson på det absolut vidrigaste sättet någonsin säger en hel del.

        Fatta och lägg ner ditt trollande då!

    Det är uppenbart att han inte förstår vad han gjort för fel.

      Är han 12 år eller?

        Barn i den åldern fattar. Är han en amöba, är nog en bättre fråga ?

        Min tolvåriga son fattar problemet med Vlads video.

    Det här bevisar bara åter och åter igen att han har tagit till sig NOLL av kritiken och att krokodiltårarna bara var ett spel för att få komma in i värmen igen. Sorry Vlad det hjälper föga om du har Joakim Lundell som förvirrad advokat eller att du spårar helt nu! Bye bye!

      Förvirrad advokat!! Haha

    Bedömer barns beteende (och utseende, även om han inte fattar det själv), blir själv dunderkränkt av att andra bedömer hans beteenden. Känns som en oändlig looooooop

      Backar självklart inte hans video meeeen det är ju väldigt stor skillnad på att bedöma beteende och att dödshota någon. Det var inte som att han satt och sa ”hoppas ni dör” till de han bedömde. Svårt att se hur man kan säga att någon är ”kränkt över att bli dömd” för att de lackar över att bli dödshotade.

        Han blir inte dödshotad.

          Varför har du svårt att tro att han blir det? Folk blir ju det hela tiden? Det räcker med att vara feministisk profil för att bli dödshotad. Nog för att jag inte har något förtroende för honom men känner att jag tror att det är troligare att det stämmer än att han hittar på det.

            Förmodligen för att personen dödshotat honom men inte vill stå för det- ens inför sig själv. ”Om jag skickar meddelanden till folk där jag skriver att jag hoppas de dör så är det inte dödshot- egentligen.” Dum, dummare, dummast- typ.

              Någon som är mer kunnig inom juridik får gärna rätta mig men: är det verkligen dödshot att skriva att man HOPPAS att någon dör? Jag tänkte att dödshot mer rörde sig om att uttrycka (antingen direkt eller insinuera/indirekt) att man ska döda personen/få personen dödad.

    ?

    Fattar inte hur han kan säga att han inte bedömt någons utseende när han i videon säger att en tjej åtminstone har snygga bröst ?‍♀️

      Fyfan vad äcklig han är. Jävla idiot. Sen att han anser något vara haram i tjejernas dans visar ju bara att det nog ryckte till i baguetten när han såg dom

        Ja exakt, och så lägger han skulden för det på tjejerna. Äckligt ?? precis vad kvinnor har kämpat för att komma ifrån så länge.

    Jag tycker det verkar som han lärt sig absolut noll av vad han gjort. Ursäkten var, precis som Paulos, bara för att inte tappa inkomst och inget de menar. Jag tror fortfarande Vlad innerst inne tycker han gjorde rätt och att andra överdriver.
    Han säger ju själv att han tvingats byta åsikt.

    Att han sedan hotar och larvar sig om att ta tillbaks ursäkten för att vissa uppför sig illa. Hallå? Är du 3 år eller? Fattar du inte att oavsett om andra gör fel så blir inte ditt fick up alldeles lysande.
    Bara ta ansvar för din egen skit! Så får andra stå för sitt. Ställ dig över andras skitbeteende om du lärt dig något och faktiskt vuxit som människa.

    Han skulle ju sitta i ”vilket forum som helst och ta vilken kritik som helst” och ”använd mig i er kamp”.
    Och han vill utbildas av oss kvinnor.
    Varför måste vi kvinnor utbilda män i att vara respektfulla? Idag finns väl en määängd att läsa på, se klipp om etc om man som man ÄR intresserad. Då tar man sitt ansvar och SJÄLV söker info.
    Vi kvinnor orkar inte varje jävla dag utbilda alla jävla män som likt Vlad inte tycker de gör ngt fel. Det räcker liksom nu.

    Och så kommer med att han inte har ngt kvar att förlora. Herregud, så dumt! Givetvis har han en massa kvar att förlora!

    Vem vill laga brun mat och pulversås med Anna Book för 119kr?

      Haha knappast.

      Detta är lååångt mer intressant än vlad ju!!!!

      Jag vill så gärna se hennes lives men vägrar betala för det. Tyvärr.
      Visst att hon lägger ner sin tid på det men jag tittar ju för att jag roas av hennes hetsiga humör, inte för att lära mig laga mat.

        Överväger att sponsra henne med det bara för mitt egna nöjes skull.

          Haha ja jag är fan sugen på att se henne ”laga mat”. Är det värt 119 kronor? Kanske… som ett biobesök ungefär ju.

          Bon apetito skriver hon. Menar hon Buon Appetito på italienska eller Bon Appetit på franska? För på spanska heter det Que aproveche…

        Hur ska hon kunna hålla sig från att blocka folk från detta? Kommer hon kunna ha en cookalong utan att gapa om mother fuckers osv?

      Jag fattar inte riktigt det här med introduktionspris, får man se en live för det priset? Ska man betala 119 kronor varje gång? Ska hon ändra priset sen?

      Nej tack. Om jag vill se någon laga mat väljer jag hellre en Youtubevideo med en mästerkock – helt gratis.
      Hoppas i alla fall att Anna har förstånd att göra ett genrep utan tittare först, för att göra ett livesänt matlagningsprogram är nog inte så lätt som hon kanske tror.

        Hennes ”studio ” kommer vara hennes mobil…

    Cancell-kulturen är fan det bästa som har hänt internet. Äntligen får folk stå till svars för, och känna effekten av hur dom handlar. HEJDÅ VLAD.

      Är det? Hur kommer det sig att vissa personer kommer undan allt då? Tex en viss rappare. Men det goda hatet är tydligen helt ok och något som ska uppmuntras ?

        Du är fri att dra igång en cancellation av rapparen. Vem hindrar dig?
        Eller det måste vara någon annan som börjar för att du ska våga?

        Det spelar ingen roll inom vilket område, bara utbilda dig lite mer. Du behöver komma ut från din eko-kammare.

        Rapparen är väl knappast sponsrad av några företag? Och uppenbarligen har Vlad många som stöttar honom.

        Det goda hatet = Den korkade kommentaren

          Öh. Rapparen är väl sponsrad & får stöd av P3, Spotify, Linda Pira, Gizem Erdogan på SVT, Hov1, Cheri, Jonna Sima på Aftonbladet & säkert några till. Men fine, fokusera på Vlads haram och sila bort lite kidnappning, våldtäkt & misshandel av barn du. Finns det inte nån gammal mordmisstanke i bakgrunden också?

            Många av dem som stöttar honom är väl hans släktingar/vänner/väldigt unga fans (framför allt pojkar/killar) Jag upplever att de som går all in med att sluta följa/bojkotta är tjejer/kvinnor och därför sker detta inte när det gäller personer där dessa personer är målgruppen, för vi följde ändå inte dem från början ??‍♀️

              Kanske formulerade mig dålig. Menar såklart att denna typ av bojkottning inte sker hos artister/influencers som inte har många tjejer/kvinnor som målgrupp.

                Linda, Gizem, Cheri & Jonna är kvinnor?

            Stöd från media är en sak, men vadå stöd från p3 och Spotify? Du är helt omedveten om att grovt kriminella har flera miljontals streams på olika plattformar? Du pratar om det som att det skulle vara ett helt nytt fenomen.

              Han är ju nominerad till P3 guld. Säger inte att det är ett nytt fenomen utan kommenterar på påståendet att ingen sponsrar rapparen.

                Hur är att vara nominerad i en gala att vara sponsrad? Får han ersättning för att vara nominerad?

      Du är mer än lovligt korkad som tror att den krokodilen inte är på väg att äta upp dig med. Vi behöver förmodligen inte gräva särskilt djupt för att hitta att du inte är mindre problematisk än Vlad eller vilkas huvud du nu kräver.

        Fast cancelkultur handlar ju om att inte stötta offentliga personer som har som INKOMST att influera andra människor, om de agerar på ett sätt som är ett negativt inflytande. Det är väl svinbra att konsumenter kan välja att helt enkelt sluta bidra till en person eller ett företags inkomst om man inte backar deras värderingar? Influencers är FÖRETAG, inte privatpersoner. De har ju kvar sina vänner och sina liv, men deras varumärke blir lidande om de sköter det dåligt.

        Obs jag skiljer på detta och att mordhota eller dreva i överdrift mot människor oavsett vad de begått för misstag – Det backar jag ej.

          Nej, det har även använts till att skilja vanliga arbetare från sina jobb för något de sagt utanför jobbet. Studenter som tvingats sluta på sin utbildning. Det kan och kommer att användas mot dig på liknande sätt om vi inte får stopp på det.

            Men det är ju faktiskt inte tillåtet att bete sig hur som helst utanför jobbet, man är alltid en representant för sin arbetsgivare. Det är rättsligt reglerat vad som är saklig grund för uppsägning/avsked och har någon fått gå från sitt jobb på grund av hur de har uppfört sig utanför jobbet, har det med all säkerhet funnits grund för det. Annars kan arbetstagaren gå vidare med ärendet.

          Cancel kultur går ut på att människor med ”rätt” åsikter har rätten att tysta andra som de anser ha ”fel” åsikter.
          I mina öron låter det något man kan förvänta sig i en diktatur.
          Dags att spola ut alla de självutnämnda åsiktsväktarna ner i avloppet där de hör hemma.

            Nej, de som vill tysta ”cancelkulturen” kan jämföras med diktatorer, som vill ha möjlighet att bete sig hur vidrigt som helst utan att någon ifrågasätter det. Och när de blir ifrågasatta ger de ifrågasättandet ett nidnamn som talar om att det är fel, typ ”cancelkultur”.

              Du för ett cirkelresonemang i ditt påstående. Cancel Culture är djupt odemokratisk och bara ett annat ord för censur. Människor får inte tycka vad de vill och tycker de fel och inte låter sig tystas så blir nästa steg exakt det du själv ger uttryck för.
              Cancel culture uppkom ur den postmodernistiska diskursen och har adopterats av de nya vänsterradikala. Andra som även gör sig skyldiga till detta är influensers och kändisar.
              Det är praktiskt att dra till med att du är ”cancelled” när man själv är oförmögen att driva sin fråga på saklig grund.
              Dags att skrota hela denna avart och istället för att ge sig på personen markera tydligt när man inte håller med både i sakfrågor och andras åsikter.

                Nej det är du som för cirkelresonemanget här. Det är klart att alla får uttrycka vad de vill (typ, det finns vissa begränsningar i lagen). Men då får de också räkna med att det kan påverka deras inkomstkälla. För alla vi andra får nämligen också uttrycka våra åsikter. Och vi tycker inte att någon ska kunna livnära sig på att vara ett avskum. Förhoppningsvis tycker hans uppdragsgivare samma som oss ? ?

      Men det är så härligt se att han surar för att han får kritik för sitt BETEENDE när han egen egen utsago kritiserar barns BETEENDE.

      Hård kritik absolut. Men…
      Han är en gammal (i förhållande til barn) gubbe som sitter och låter om barn som inte är offentliga personer som gör barnsaker för att skapa humor??content…. det är ett beteende som förtjänar att kritiseras.
      Och han gör det inom ramen för sitt yrke. I en yrkesroll ingår att ta emot kritik för misstag man gör så man kan göra bättre nästa gång.

      Läge för timeout kanske.

        Han får ju dock dödshot och inte kritik för sitt beteende.

        Sen är det patetiskt när folk bara lämnar kommentarer som ”äckel” osv. Men det är väl barn som kommenterar sånt iofs, vad kan man förvänta sig.

          Han får kritik för sitt beteende också. Alla dödshotar inte som skriver till honom.

            Exakt så! Han får bra mycket mer saklig kritik än ”dödshot”. Och han är fortfarande en slemmig gubbe som sitter och bedömer barns ”beteende”. Varför ska vi försköna det!

    Men han kommer inte ändra sig, det har han inte gjort de andra gångerna så varför skulle den här vara annorlunda? Det är barn som försvarar honom och de kommer inte förstå hur många gånger man förklarar. Det enda vettiga man kan göra är att inte gå in på hans sociala medier. Så otroligt korkat och tycka att han gjort fel och är ett as samtidigt som man sitter och slukar allt han lägger upp.

    Han tog en paus för att ”stormen skulle bedarra”.
    Undertiden har han kommit på olika försvarstal.
    Han har inte tänkt över vad han har gjort för fel, han har funderat på vad andra har gjort för fel.

    Hans ursäkt betyder alltså noll och ingenting.
    Cancelkulturen behövs verkligen i en tid där precis allt skit sprids på nätet.
    Det krävs drastiska åtgärder ibland, man kan inte krama bort allt.

      Ganska stor skillnad på att krama och önska någon att han dör. Går utmärkt att skriva att han gjort fel och sen avfölja och ignorera människan. Influencers är inte influencers om de inte har följare.

        Jag har inte skrivit att det är ok att önska att han ska dö.
        Jag skrev att han inte alls ångrar något och att cancelkulturen behövs.
        Likställ inte något jag skrivit med dina missförstånd.

          Fast här är ju de drastiska åtgärderna just att folk hoppas att han dör.

            JAG skrev fortfarande inte att det var ok.
            Jag skrev om cancelkulturen.

              Men sluta lek fin du drog ju in han i samma stycke.

                Sluta trolla, du vet vad som menas!

    Kanske du ska maska över namnen på de som skickat DMs till honom Camilla?

      Varför det? Folk får väl stå för vad de vräker ur sig online.

      Haha varför det? Så vi kan önska folk död i hemlighet? De är ju loosers och det kan de gott vara öppna med.

        Vlad är en loser.att folk reagerar på svinigt beteende är inte problemet

          Jo, när de reagerar fel så är det en del av problemet. Båda parter kan göra fel du vet, man kan tycka att han är dum i huvudet samtidigt som man är emot hur folk skriver till han.

          Hur menar du nu? Tycker du att dödshot är normalt? Då är du ju 100 ggr värre än nån som sexualiserar tjejer.

      Tack!

        Varför skydda någon som önskar att någon annan dör? ? Lite märklig prioritering.

          Men i bemärkelsen attvärlden vore en bättre plats utan hans typ kan jag instämma i.
          Att hoppas någon dör är ju inget hot.
          Vi ska alla den vägen vandra

            Att hoppas nån dör är inget hot…. ??‍♀️

    Det viktigaste av allt är väl ändå att man inte skall skicka dödshot till nån!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Oavsett om det är en mansgris eller kvinnosugga som uttalat sig…

      Men var är hotet? Det är väl ingen som sagt de ska kniva honom.
      Kanske får han spö som Blattelito däremot?

    Bästa lösningen är att blockera honom! Ta ifrån honom möjligheten att influera.

      Roligare att sprida hat! :))

    Sista inlägget hade fan varit klockrent för att visa hur löjliga tjejer är på insta. Hade gillat om han inte gjort bort sig tidigare.

    Alltså.
    Själva sättet han gjorde videon på, var lite väl ”sunkigt”. MEN, finns mängder av klipp på YT där folk reagerar och förfasas över hur minderåriga dansar på tiktok. Jag har tittat på Vlads klipp, och själva kontentan av vad han vill förmedla köper jag. Absolut ska tjejer få göra vad dom vill med sina kroppar, men BARN i den åldern som stor del av dessa är, kan omöjligt avgöra vad som är och inte är lämpligt att lägga upp. Absolut hade han kunnat göra detta på ett bättre sätt, MEN VAFAN FÖRÄLDRAR, ERA BARN UNDER 18 SKA INTE SKAKA RUMPA I KORTKORTA SHORTS TILL SNUSKIG MUSIK PÅ INTERNET.
    Det här har ju förstorats upp hundra gånger mer än vad som är försvarbart. Han kommenterar inte deras kroppar nedlåtande, han kommenterar inte deras klädsel nedlåtande. Han lägger mest fokus på HUR dom dansar och till vilken typ av musik dom gör det.

    Så kan ni på riktigt tycka att det är ett större problem att han tycker att det är fel att barn sexualiserar sig på tiktok(om än ett dåligt sätt att ta upp det), än att tolv- trettonåringar i underkläder dansar till låtar som W.A.P?

      Sssschh ? Sluta var logisk.

      Han normaliserar att det är okej att uttrycka bedömningar om tjejer som inte bett om det. Jag har 10 Vlads på min arbetsplats. Världen behöver inte fler.

      Tycker det är bra att det förstoras upp för så kanske barnen som följer honom får höra från sina föräldrar vad som är problematiskt med fenomenet Vlad.

        Fast nu fastnar du i det faktum att ”han bedömer tjejer som inte bett om det”. SOM SAGT, han hade kunnat gjort det på ett bättre sätt, men sånt här behövs. Dom minderåriga tjejerna kanske inte bett om det, men det behöver fortfarande lyftas att det inte är ok för minderåriga att sexualisera sig på internet.

        Vad skulle du tycka va värst, att din 12-åriga dotter visar upp sig på tiktok eller att din son reagerar på det(dock kanske på ett lite snyggare sätt än Vad).

          Fast nu reagerade ju inte vlad på ett snyggt sätt. Kan man inte kritisera det sättet han reagerade på OCH tycka att ens 12åring inte ska visa upp sig på tiktok?

          Vlads video har dock ingenting att göra med att han försöker belysa ett problem utan det är ganska tydligt att det handlar om hans kassa kvinnosyn. Däremot är alla influencers idioter som sitter och skriver om situationen som ”kvinnor får visa vad de vill på internet”, majoriteten i videon är inte kvinnor, de är barn. Och barn ska inte få göra vad de vill på internet. Den delen har du helt rätt i.

          Han får ju inte kritik för att han anser att barn inte ska sexualiseras på tiktok dock utan för hur han uttrycker sig, så din argumentation hör liksom inte hemma i diskusionen riktigt.

            Exakt!!!och det måste man kunna belysa utan att för den sakens skull påstå att 12åringar borde visa upp sig på tiktok.

          Men snälla du, helt klart värre att sonen bedömer det!! Det går inte att jämföra ens en gång. Jag arbetar stenhårt med att barnen ska ha en bra människosyn! I det ingår inte att bete sig som vlad. Jag tror att du trollar.

    Jag tror inte han får ligga särskilt mycket…..

      Vad det nu har med saken å göra.

      Får han för lite k*k?

    Nu vill han ju bara ha uppmärksamhet och skämta bort det tidigare. Jävla barnunge.

    De som ropar om att cancel culture måste få ett slut. Cancel culture handlar om helt vanlig marknadsekonomi. Som influencer blir man en vara, kunden kan välja fritt om den är intresserad eller inte att köpa den varan.

    Beter en influencer sig som en gris kanske det får följden att ingen är intresserad av att konsumera denne influencers innehåll längre, man har ingen som helst skyldighet som konsument att stötta varumärken som går emot ens personliga värderingar. Vill denne influencer ha följare som stöttar hen så får den väl sluta bete sig som en gris, finns många som påstås ha blivit cancelade som kommit igen och fortfarande tjänar pengar på sin onlinenärvaro. Om man inte lyckats komma tillbaka och bygga upp sitt varumärke igen så hade man kanske inte så intressant innehåll från första början att ens publik tycker det är värt att komma tillbaka.
    Då får man kanske sikta på ett annat jobb och försöka att inte bete sig som en gris på den arbetsplatsen.

    Han är äcklig.
    Nu går vi vidare utan honom tycker jag.

    Hans hem i bakgrunden var typ det äckligaste jag sett? Finns det folk som lever så stökigt?

      Det ser ut som en svinstia och det passar ju han. ?

      Åh ja. I mitt jobb har jag varit hem till måååånga hem där folk som i övrigt fungerar normalt i samhället bor. Det här är långt ifrån det värsta jag har sett.

      Hahah tänkte exakt samma? Snälla människa städa ditt rum du är 28 år gammal

        Tror inte han flyttat hemifrån ännu.

      Det finns nog många. Det dyker alltid upp en massa folk i det här kommentarsfältet som skryter om hur de aldrig plockar och städar och hur befriande det är. Men det är väl okej om man är kvinna och klandervärt om man är man.

        Tvärtom. En kvinna som inte plockar och städar är en oduglig kvinna och rent fruktansvärd om hon är mamma. En man som inte plockar och städar är en man.

          Inte på Bloggbevakning i alla fall.

        Hur ofta tror du män diskuterar hur ofta de byter sängkläder och tvättar handdukar? Tror du att de ofta dömer andra män som gör det mer ofta eller sällan än de själva?

        Och Ja, jag får betalt per gång jag använder ordet ’ofta’ i en kommentar.

      Har nog sett betydligt värre.

      Tänkte samma, fy tusan vad äckligt ? Känns seriöst som jag skulle få nån skum sjukdom av att gå in där.

    Jag sitter här och tänker att han har ett guldläge att göra om sitt konto till ett resekonto på gotländska.

      Eller på göteborgska?

    Vilka företag samarbetar Vlad med?

    Vad är med den där haramgrejen? Vi är i Sverige, inte i Mellanöstern.

      Det är väl bara språklig utveckling som inshalla. Arabiska låneord börjar väl konkurrera lite med engelska låneord.

      Språk utvecklas och ord lånas in från andra språk. Så har det varit i alla tider, och ännu mer på senare tid med ökad globaliseringen. Gråter du över ord som kebab, gasell, gips, kaffe, sorbet, talk, kiosk, kalabalik, alkohol..? Ja du fattar nog..

        Nej jag fattar inte kan jag få några exempel på ord som vi lånat?

          Nej.

          Rymdfarkost & björn.

          Så tramsig krönika. Ord får ju den innebörd du ger dem. Vill du förbjuda ordet häxa för att man förr i tiden brände dem på bål? Ingen tvingar dig bli imam för att du använder ordet haram. Bättre använda det och ge det en vardaglig innebörd än att låta det bli ett laddat ord med en betydelse du inte vill ha.

            Så du är lika korkad som jag misstänkte. Ok.

        Så du ser ingen skillnad på ordet haram (” ett uttryck i den islamska rättsläran och betyder förbjudet eller synd”) och kaffe? Du ser ingen värdeladdning i ordet haram?

          Vad är din poäng? Att det är skillnad på ordet synd och kaffe? Jovisst det ena betyder synd, det andra kaffe.

            Så du är lika korkad som jag misstänkte. Ok.

      Jag håller med dig. Det här är inte bara ett uttryck, det speglar värderingar som också håller på att få ökat fäste igen. Allt som kvinnor har kämpat för så länge håller på att raseras.

    Vad är detta för omogen vuxen man som barn följer?

    Jag vet knappt vem han är men kollade in hans stories och blev chokad av det jag såg.
    Vad är det för totalt olämplig mustasch han har idag för förintelsens minnesdag?
    Vilket hån! Han tror tydligen att han är rolig men vilken sorglig syn. En vuxen person med ett barns mognadsnivå. Som inte har förmågan att inse hur fel han beter sig.

    Jag hoppas ungdomar och barn som följer honom inser hur tragisk han är. Studera och skaffa er ett riktigt liv och bidra till samhället istället så att ni inte blir som ett vuxet barn.

    Jag hoppas att hans sponsorer drar sig ur eventuella samarbeten. Sån här skit ska man inte kunna tjäna pengar på.

    ”Jag är komiker”
    Han är ju komplett dum i huvudet
    Undrar om Specialisterna och de andra komikerna håller med

    Generrelt nu.
    Om vuxna MÄN har en nonchalant attityd mot tjejer öppet på nätet, där de objekticerar, eller har en nedsättande ton emot dem, tänker slampa osv. De blir fel i så många led. Alla har ansvar, alla behöver ta ansvar. Inte bara han nu, utan alla. Och vuxna män kanske allra främst när de kommer till frågor som dessa. Ni har större inflytande på yngre killar, oavsett om ni inte bett om det eller inte. När saker sker öppet utan ifrågasättande, hir tänkte du här, och vet du vad detta innebär. Så bygger vi in ett inhumant klimat. Vi normaliserar felaktigt beteende. Och de som får konsekvensen av handlande är tjejerna.
    Män som inte förstår eller gör felaktiga beslut vuxen ålder banar väg för unga killar hur de kan behandla sina jämnåriga tjejer. De blir okej och vardagsmat att se och göra, säga och vara. Och har du ett yrke med följare dessutom som ser upp till äldre män, så blir det en snöbollseffekt. De sker inte bara på en video du publicerat utan de flyttas ut från nätet in på skolgården dessutom. Snart finns ingen fristad att bli behandlad med respekt kvar.

      Generellt nu: klarar man inte föra en generell debatt om generella problem utan viger sitt liv åt att bekämpa individen Vlad Reiser är man ett större samhällsproblem än vad han är.

        Och här ser vi en som läser med flit fel. Väljer att se de hen vill

          Exakt. Jag tror att det är vlad själv som är här och trollar.

    Sorgligt att vi förmodligen är jämngamla och att hans hjärna liksom stannat upp att utvecklas som han påvisar. Han är garanterat närmre 30 än 20!

    Men om man faktiskt hoppas att han dör då? 😀
    Nej men är bara otroligt trött på män som vidare sprider en kultur där vi dömmer kvinnor utifrån hur sexuella de är. Dvs, du kan omöjligt vara en ängel (duktig, snäll, oskyldig) och sexuell (haram/förbjuden). Dessutom kollar unga på honom och den kulturen förs vidare till yngre generationer. Och plötsligt är man en H*ra om man har sex etc. Kan vi inte istället lära människor att man kan vara duktig, snäll, ärlig, oskyldig, smart, etc. OCH sexuell/vilja uppfattas som sexig.

    Och för guds skull släpp begreppet ”pappas ängel”. Som att våra pappor äger och skyddar vår oskuld. Känns som ett begrepp från 1800 talet.

    Innerst inne önskar jag fan INGENTING gott åt det här avskummet. Hoppas han får ohälsa, ensamhet och fattigdom.

    Aldrig hört talas om han tidigare , läste såklart allt om hans korkade youtubegate.
    Men seriöst , vad är det här för hobbypsykolog peppande människa. Jag kräks av att lyssna på han, känns som helt fel person att försöka peppa andra liksom

    Var det innan eller efter hans antisemitiska inlägg där han tyckte det var lämpligt att (speciellt idag??) lägga ut en bild på sig själv i hitlermustache?

    Alltså kan alla bara avfölja Vlad, typ idag? Hans existens har börjat störa mig. Typ som en irriterande spyfluga en som surrar vid ansiktet när man försöker sova?‍♀️?‍♀️

    Tycker synd om honom nu, skandalerna avlöser varandra nu på löpande band *herregud* vad är detta.

    Skulle inte han ta en paus…?

    Skrattretande tydligt att en person skriver 50% av kommentarerna på det här inlägget.

      Eller så är det bara många som känner samma sak?

        Ja säkert, med likadant skrivsätt och minuter mellan varje kommentar. Får man nog försöka lite bättre om man vill få folk att tro det.

      Jo jag håller med dig, du som försvarar vlad hela tiden skriver ungefär lika mycket som alla vi andra som har rätt – och tycker att han är ett asshole ?

    Och idag lade han upp en bild på sin story med det som kunde tolkas som en Hitler-mustasch. Hans svar efter kritiken var att han kallade det en Chaplin-mustasch och sa att han inte visste att det var förintelsens minnesdag för ”vem håller koll på sånt”.

    Blir så trött.

    Och folk undrar varför vi tillåter dåligt beteende, inte har konsekvenser eller hårdare krav. Majoriteten här vill normalisera dåligt beteende märker jag. När det gått några dagar så ska man släppa det. Det är inte intressant längre. Det är skillnad på drev och sätta ner foten. Vissa av oss vill inte glömma och bli arga för nästa person. Vi vill visa vad den nästa har att vänta sig. Just nu är det fritt fram för alla vet att folk släpper förbi deras handlingar/beteende efter ett par dagar. Fina ni är här inne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.