Cissi Wallin om Therese Lindgrens dreadskritik av kulturminister Amanda Lind

Läs det HÄR inlägget först om du missat att Therese Lindgren riktat kritik mot kulturminister Amanda Lind och hennes val av frisyr.

Igår publicerade jag som sagt ett inlägg där jag tog upp att Therese Lindgren gått ut på Instastory och kritiserat kulturminister Amanda Lind och hennes val att ha dreads i håret, trots att det faller inom kategorin ”kulturell appropriering”. 
Nu har Cissi Wallin i sin tur tagit till sitt Instagramkaka med lite av en ”tillbaka-kaka” till Therese Lindgren, som hon tycker är skenhelig eftersom hon gömmer en stark vilja att tjäna pengar bakom ett ”älska dig själv-koncept” som exploaterar flickor och kvinnor från några av världens fattigaste länder.

All text hittar ni även längst ner i inlägget om ni har svårt att läsa på bilderna.

Bildkälla: Cissi Wallin Instastory

Bildkälla: Cissi Wallin Instastory

Jag är så obarmhärtigt trött på den tiden vi lever i. Där du ena sekunden kan vinna vänliga snabba poäng på att skandera det du kallar feminism, inkludering och dubba vad som är ”problematiskt”.
…för stunden (t.ex Kulturministerns frisyr) och andra stunden bli miljonär på att utnyttja världens fattigaste kvinnor – för att kränga smink och hudvård under tomma ”älska dig själv-floskler”.
Samtidigt som du bidrar till att göra några i världens minoritet (rika män i riskkapitalbolag) ännu rikare – på att du säljer ut dig själv som levande reklampelare för att inga tjejer i typ Västerås ska känna att de måste lägga hela månadspengen på att köpa smink och krämer för att kunna ”älska sig själva” mer.

”Kulturministerns dreadlocks är jätteproblematiska” ropar den vita, rika influencern. Som blev jätterik och gör vita män i riskkapitalbolag ännu rikare på att…

Tillverka smink och krämer till låga priser tack vare att svarta och bruna flickor och kvinnor i tredje världen gräver efter ingredienserna till dessa ”glowiga” produkter i gruvor under slavförhållanden. Riskerar sina liv. Får cancer av gifterna. Blir infertila av gifterna.

Sitt ner kära influencer. Och ring Mikael, Kjell, Dario, Johan och de andra gubbarna i toppen på riskkapitalbolaget som du göder och kräv att de ska skänka halva sin mångmiljonutdelning varje år till organisationer som räddar slavande tjejer och kvinnor i tredje världen, från att utvinna ingredienserna till din ”glowiga” kräm med ditt namn på tuben. Sen kan du fortsätta moralisera över andra kvinnors ”problematiska” frisyrer.

Okej, om vi ska titta lite mer på vad skönhetsindustrin med rika influencers som främsta säljare, står för:

”Love Yourself (från Indy Beautys hemsida.)
Ett exempel. Finns tusentals. Men eftersom detta blev aktuellt nu.
Vänta va? Ni tänker alltså att ”lösningen” på framför allt unga tjejers ångest över sitt yttre är att de köper era smink och skönhetsprodukter?

Samtidigt som ni glömmer informera om att denna rent av ”feministiska” ehm ”self care” kan pågå tack vare att andra kvinnor, i en annan del av världen utnyttjas maximalt?

Alla är vi mer eller mindre ytliga men kan du åtminstone sluta låstas att det är någon form av feministisk aktivism att sälja och köpa skönhetsprodukter?

Skönhetsindustrin ägs och styrs främst av män. Den utarmar jordens resurser och utnyttjar flickor och kvinnor världens fattigaste länder. Det kan aldrig vara feminism, frigörelse eller ”kvinnlig self care”.

Skönhetsindustrin använder alltså kvinnliga influencers som reklampelare, köper deras namn och paketerar det som att hon eller han själv startat ett smink- och hudvårdsmärke hemma i typ källaren, med kokosolja och självkärlek som ingredienser.

När det i själva verket är manliga riskkapitalister som investerat i att få använda hennes ansikte och namn för att sälja produkter. Det finns så klart ingen genuin omtanke om ”self care”, djur och natur eller ”kvinnlig empowerment”.

Fortsätt gärna vara influencer, kränga dina grejer och lev gott på det. Men sitt ner och tänk inte ens tanken att börja moralisera över hur andra kvinnor är ”djupt problematiska” blablabla för du sitter själv i det största glashuset. Du blev rik för att den här flickan i Indien grävde fram ditt ”glow”. Det kommer alltid vara det absolut mest problematiska i sammanhanget. // Cissi Wallin

224 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  och vilka hudvårdsprodukter, smink och shampoo använder cissi wallin?

  Svara

   Är ju en viss skillnad på att använda och kränga. Men det är ganska lätt att välja bort mica.

   Svara

    Ganska lätt att ha en man som tjänar pengar till en på dataspelsberoende tonåringar vars elkosumtion med alla internetserverar som krävs för att spela dessa spel är skyhög och förstör vår jord.

    Svara

     Jag förutsätter att du skickade denna kommentar med röksignaler? Eller gör ditt bloggbevakninghäng jorden till en bättre plats?

     Svara

     Löjligt

     Svara

   Det kommer vi aldrig att få veta, eller hur, Cissi Wallin?

   Svara

    trodde du skulle sluta med såna kommentarer

    Svara

     Då trodde du fel!

     Svara

   Det är väl inte jätterelevant vad Cissi Wallin använder för sminkprodukter eftersom det inte är Cissi Wallin som gått ut och deklarerat kulturministerns frisyr som ”djupt problematisk” (tom rasistisk) & bett henne byta ut den snarast? Utan det verkar fullt rimligt att den som uttalat sig får svara på den frågan.

   Svara

   Eller hennes kompisar för den delen?

   Svara

  Så jävla rätt av Cissi

  Svara

   Cissi belyser en viktig fråga som bör diskuteras ofta och mycket och Therese borde VERKLIGEN svara på denna kritik, vilket jag hoppas att hon gör. MEN det Cissi gör här är att jämföra äpplen och päron. Jag kan inte se vad Cissis rant har med CA-debatten eller kritiken över att Therese tagit upp debatten att göra? Känns mest som att Cissi glad i hågen passar på att kritisera Therese när det ändå stormar kring henne och på så sätt plockar lite egna poäng.

   Svara

    Som jag tolkar det så handlar den huvudsakliga kritiken om att POC arbetar för slavlöner för att plocka fram ingredienser till smink som Therese tjänar pengar på – hon kritiserar vit kvinna för att sno en POC-frisyr.
    Om man gör sig skyldig till ”brott” inom samma ”segment” (exploatering av POC) kanske man inte ska vara så snabb med att kritisera.
    Så tolkar jag det 🙂

    Svara

   Ja! Jag gillar inte henne men det här är spot on. Såg vad Therese skrev å blev bara whaaat?! Hon ska alltid var så ”god” utåt men hon är ju inte det. Vilket är så jävla ok, det är inte det. Utan att hon profiterar på att vara ”god” å folk beskriver ofta henne som ”god” men gång på gång gör hon saker som visar motsatsen. Som Boohoo samarbetet… det krävs 2hjärnceller för att fatta att det inte är ett etiskt företag. Therese fattar det! Men gör samarbetet ändå för MONEY sen när hon får skit… ja då kommer ”godheten” ..”jag visste inte…” ”det visade sig att…” ”jag tar starkt avstånd från”
   Samma med hennes thumbnails. Hon snackar hit å dit om att kvinnor ska ha samma villkor å feminism osv men sen kommer dessa naken/bikini/tutt/sexuella thumbnails …

   Hon är falsk och det gillar jag inte!

   Svara

    Håller med. En av väldigt få gånger jag håller med Wallin.

    Svara

   Cissi Wallin har så rätt!👍

   Svara

  Braaaa Cissi!!!

  Svara

   Cissi är nya husguden!

   Svara

   Kritiserar andra för att göda män med pengar. Lever själv på en rik man. Kallas inte sånt hyckleri?

   Svara

    Att göda någon med pengar och att leva på en rik person är två motsatser.

    Svara

     Fast är det det? Vad gör hans man med pengarna? 🙂

     Svara

    Om du ger av ditt liv, din tid och dig själv till mannen som även betalar ditt liv, FINE. Det är er deal att ni vill leva så, varsågod, ingen berörs eller skadas av era privat affärer och puplägg. Lite skillnad på att göda äckliga rikskapitalister som knappast har dina eller andra kvinnors intresse i sikte, utan kommer att tjäna cash så långt och mycket som det bara går. På ALLAS bekostnad, och framför allt på fattiga kvinnors bekostnad. Inte jämförbart.

    Svara

  Och Cissis familj livnär sig på spel som vi vet påverkar unga. Spel där man skjuter, slåss och härjar. Påverkar unga män väldigt negativt. Oh well.

  Svara

   Kallar de det för manlig self care? Och att spelen kommer få en att älska sig själv?

   Svara

    🤦🏼‍♀️

    Svara

   Fast det är inte sant att spel påverkar unga män negativt, det är snarare deras uppväxt som påverkat dem negativt och sedan KAN DE BLI influerade av spel. Spel är typ det mest sociala du kan göra i dessa tider, majoriteten av mina bästa vänner har jag träffat genom spel! På det har vi alla utbildat oss också. Allt från ingenjör/civilekonom/data/IT/personalvetare/marknadsföring och inom ekonomi. Vi har alla heltidsjobb på detta också. Så spel behöver inte betyda ett jäkla misslyckande. Faktiskt.

   Svara

    Nej, men spel som endast syftar till att döda kan man dock fundera på. I övrigt kan spel definitivt utveckla många förmågor och skapa sociala sammanhang.

    Svara

    Jo det är sant. Läs forskning innan du skriker nej. Att det finns mycket annat positivt med spel har jag inte sagt något om.

    Svara

     12:57

     Det finns en massa studier som visar att datorspel inte leder till våld också. 😉

     Svara

    Och vad har era yrken med spelandet att göra? Blir utbildade aldrig aggressiva eller vad menar du? Kul att du fått vänner, själv fick jag mina när jag var ute och lekte!

    Svara

     12:59,
     Vi har inte blivit aggressiva av spel. Känner ingen som blivit aggressiv av ett spel heller. Min pojkvän har jobbat i spelindustrin i flera år och jag har träffat de snällaste människorna någonsin genom honom.

     Med din logik kan man ju tro att de flesta i det här kommentarsfältet bara spelar en massa ”mördarspel” xD

     Svara

     12.59, det verkar inte som du förstod min kommentar överhuvudtaget 🙂
     Visst är det härligt att få vänner av att vara ute och leka också!

     Svara

     Finns många saker man kan lära sig av att spela spel 🙂 Engelska, problemlösning, samarbete bland annat. Man lär sig också hantera datorer och system. Både jag och sambon har våra yrken idag pga hur mycket vi spelade på datorn när vi var små!

     Svara

      Förlåt, du har såklart rätt. Världen har blivit bättre pga våldsamma spel.

      Svara

       Enligt BRÅ ligger tv- och datorspelande bakom en minskning av mäns våld mot män, så ja det har de.

       Svara

        Nja, alkoholen ligger bakom det. Att män inte hoppar på varandra ute helt oprovocerat. Vad som händer med kvinnan där hemma vet ingen och är inte intressant för just den studien.

        Svara

         Zzzzzzzz

         Svara

       Precis inte det jag sa, men okej 👍
       Ifall vi ska dra det till den nivån så funderar jag på hur många av dina vänner som du lekte tjuv och polis med när du var barn blev tjuvar på riktigt sen?

       Svara

        Några blev tjuvar och någon blev polis.

        Svara

       snälla va bara tyst. från vilken era kommer du ifrån? dataspel är väldigt stort idag och spelas av många i olika åldrar och både kvinnor och män, inte bara killar. Jag har spelat spel sen 1990. Jag är ett stort fan av GTA spelen alltså mycket våld och har aldrig fått för mig att döda eller skada någon.
       Så omoderna många av er är här som gnäller på gaming. pinsamt

       Svara

     Ute och lekte? Vad det så du skaffade vänner som tonåring och ung vuxen? Lika barn leka bäst, kanske?

     Svara

    Spel kan mycket väl vara negativt. Tänk på alla hemmasittare som sitter framför datorn dagarna i ända och struntar i skola/jobb och har sitt enda sociala liv genom en dator.

    Svara

     Jaa this, tack Sofia. Har en fjortonåring som sedan höstterminen startade förra året blivit hemmasittare, mest pga sitt spelberoende. Och nä, jag är inte en dålig förälder och hen är inte ouppfostrad. Jag tror inte att ungen kommer varken skjuta nån, sladda sönder miljonbilar eller joina några rebellgrupper, men beroendet kommer ändå påverka hans framtid. Så jävla värdelöst.

     Svara

      Joanna: Man kan utan problem begränsa spelandet för en 14- åring. Tvinga hen göra annat. Sen får hen kanske abstinens/ utbrott men det får man ta. Det är ju vårat ansvar som föräldrar. Vi har tidsbegränsat spelande för både barnen i tonåren. Det bästa man kan göra för dem.

      Svara

      Hej, jag var en ”spelberoende tonåring”, jag slutade gå till skolan, satt bara framför datorn, åt knappt, sov inte, bara spelade, inget skjutspel, men sims. För var det att hantera en djup, åh så djup, depression efter att ha blivit våldtagen. Jag vet inget om spelberoende, jag vet bara att jag önskar att min mamma pratat med mig, inte bara slängt ut datorn.

      Svara

      Ledsen men om du inte vet könet på ditt barn är du nog ingen hejare till förälder…

      Svara

     Fast det beror ju inte ENBART på att de spelar. Mycket omständigheter kring det. Jag har spelat sen jag var tonåring, gör det än idag och jobb/liv går alltid före. Det gjorde det dock inte när jag var yngre, men har klarat mig rätt så bra i livet ändå!

     Många sitter ju på sociala medier dagarna till ända. Till exempel här…. skulle våga påstå att ett spel där du träffar människor och får öva på din sociala förmåga samt nätverkande är fantastiskt mycket bättre.

     Min systerson har varit ensam fram tills att han började spela med ett gäng från klassen. Nu har han vänner och de har något gemensamt. Han har dessutom lärt sig engelska.

     Svara

     Alltså kommer du från 50-talet eller.? pinsam människa *asg*. Du vet att du kan göra karriär inom spel idag va?

     Svara

     Klart att spel KAN vara ohälsosamt och leda till personlig misär, men det samma gäller t ex alkohol. Spel kan också vara en plats för vänskap, särskilt för den som kanske har svårt med sociala kontakter eller har ett fysiskt handikapp 🙂

     Svara

   Vet vi verkligen det?

   Svara

   Jag har inte spelat spelen. Vilka spel har de procucerat

   Svara

    Deras främsta spelserie är väl Just Cause, som tydligen inspirerar unga män att ta på sig en wingsuit och med hjälp av en gripkrok kapa attackhelikoptrar, samt fästa små, små raketer i rumpan på kossor så de flyger all världens väg. Om det bara hade funnits fler ungdomsgårdar hade vi aldrig hört om dessa saker på nyheterna!

    Svara

     Och bowlinghallar.

     Svara

   Ååkej Siewert.

   Svara

   Detta är dock inte sant utan en moralistisk föreställning som söker en enkel orsak till komplexa problem. I somras gick t o m BRÅ ut med att dator- och tv-spelande var en av faktorerna bakom en minskning av mäns våld mot män.

   Svara

   Haha, kommer ihåg Carmageddon jag körde som liten. Som påven fördömde och förbjöds i exempelvis Brasilien.

   Svara

   Hur påverkar spel unga män negativt? Och speciellt då spel där man skjuter, slåss och ”härjar”?
   Vet att spel visat sig vara positivt för att lära sig bättre engelska och även för motoriken hos yngre människor men hur är spel negativt?
   Allt i överdriven dos som övergår till ett missbruk är så klart negativt så du behöver inte nämna det utan jag menar spel generellt. Förklara gärna. Har du någon studie eller konkret exempel kan du slänga med den.

   Svara

  Även cissi kan ha vettiga åsikter ibland

  Svara

  Trodde vi kommit överens om att inte ge Cissi utrymme. Och hennes whataboutism i detta är väl om något osysterligt.

  Svara

   Vah hur fick du hennes inlägg till whataboutism?

   Svara

    Gud är så trött på Cissi Wallin

    Svara

     Jaha är ni tjenis med varandra?

     Svara

    Therese ”Jag tycker att det här är ett problem”
    Cissi ”Ja men du då”

    whataboutism /ˌwɒtəˈbaʊtɪz(ə)m/ nounBRITISH the technique or practice of responding to an accusation or difficult question by making a counter-accusation or raising a different issue.

    Svara

     Att erbjuda ett annat perspektiv och visa förmåga till att tänka i flera led ska inte förväxlas med whataboutism. Så nej påståendet saknar validitet. Frågan är om inte även källa saknar reliabilitet.

     Svara

      Men hon erbjuder inte ett annat perspektiv på den fråga Therese tar upp, hon flytta fokus från frågan Therese tar upp genom att lägga om fokus på brister hos Therese.
      Hur skulle du definiera whataboutism?

      Vilken källa är det du menar? Är det definitionen av whataboutism i kommentaren du svarar på?
      I så fall så är det taget från Lexico.com, det är ett samarbete mellan Dictionary.com och Oxford University Press. Du får avgöra själv om du tycker de har nog reliabilitet.

      Svara

       ”Whataboutism, also known as whataboutery, is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent’s position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument.”
       CW anklagar TL för att vara en hycklare och förklarar tydligt varför hon anklagare henne för att vara en hycklare.

       Svara

        Jag tycker din definition låter som att den går att applicera på vad Cissi gör här. Therese har inte, vad jag sett, argumenterat för att hon inte skulle vara en hycklare. Hon upplyser en problematik, Cissi bemöter inte den problematiken, hon anklagar Therese för hyckleri utan att direkt motbevisa eller motbevisa Thereses argument.

        Svara

         Vilken problematik bör hon bemöta? Huruvida kulturministerns dreadlocks är problematiska eller ej? Jag tror Cissi liksom de flesta andra konstaterade att de var bra mycket mindre problematiska än vad Therese Lindgren tjänar pengar på? Det räcker väl så? Vad mer vill du att hon ska säga? Det finns inte många som är beredde gå in en så dum debatt i detalj.

         Svara

          Relevant vore att bemöta varför hon inte håller med Therese angående kulturell appropriering. Om hon inte är intresserad av den diskussionen så hade Cissi kunnat tagit upp problematiken med att det Therese gör med sitt företag är omoraliskt och skevt utan att ta fokus från diskussionen om kulturell appropriering. Jag tycker också Cissi har rätt i kritiken hon get Therese och tycker det är bra att det tas upp, men sättet hon gör det på nu ser jag som whataboutism.

          Svara

           Men Cissi har inte sagt huruvida hon håller med Therese om dreadsen osv. Cissis poäng är ju just att Therese ska spela woke och god genom att kräva att kulturminister ska byta frisyr för att den är ”djupt problematisk”, men sedan kränger produkter som eventuellt involverar barnarbete samt spelar på unga tjejers låga självförtroende för att tjäna pengar. Då kan hon ju heller inte hoppa över delen med dreadsen.

           Till Anonym / 14:06
           Menar du att det Cissi tar upp, att hur Therese säljer skönhetsprodukter med eventuellt oetiskt innehåll genom att låtsas att det är feminism, inte går att ta upp utan att kritisera Therese för att hon tar upp något annat som hon tycker är fel? Eller är själva poengen med Cissis kritik att den som inte har rent under mattan själv inte får kritisera andra? Då kan man ju hålla på i all evighet för att föröska hitta den som lever mest oproblematiskt för att få uttöva kritik, då Cissi själv har utnyttjat andra kvinnor i feminismens namn för egen vinning.

           Ja, själva poängen involverar ju som sagt att Therese kräver att någon ska byta frisyr pga problematisk men sysslar själv med låååångt mer problematiska grejer.

           Blir liksom löjligt att kalla en frisyr för djupt problematisk samtidigt som man sysslar med sånt som Therese gör. Therese vill bara verka woke men hon har inget eget ansvar.

           Man behöver inte ha helt ”rent under mattan” men man ska nog ha det någorlunda rent om man går så långt att hävda att en frisyr är djupt problematisk.

           Anonym / 14:28
           Det är ju det som blir whataboutismen. Det som händer här är att Cissi argumentera för att Therese inte bör argumentera för att en sak är problematisk för att Therese gör en annan sak som anses vara problematisk.
           Cissi argumenterar bra för varför det Therese för är problematiskt, men det byter fortfarade fokus från det som Therese anser vara problematiskt.

           Du vill alltså inte att hon ska ta med Therese åsikter om dreadsen för att det då byter fokus. Som sagt så ingår Therese åsikter om dreadsen i Cissis poäng, hon kan liksom inte utesluta den delen.

           Det är inte whataboutism, för det är inte Cissi som bemöter kritik. Cissi är den som kritiserar.

           Om Cissi vill lyfta problematiken med det Cissi lyfter att Therese gör fel med hur hon säljer skönhetsprodukter på omoraliska och skeva grunder så nej då tycker då blir det whataboutism om man gör det på detta sätt.

           Om Cissi vill kritisera att en person som inte är felfri kritiserar något visst kör på. Det kanske är det som var tanken.

           Då blir det istället tu quoque Cissi kör på.

           Det handlar fortfarande inte om att Therese ”inte är felfri” som du skriver.

           En grov jämförelse:
           X med hakkors intatuerat säger: Jag tycker att Y måste byta frisyr för att den är djupt problematisk då den påminner om Hi-tlers frisyr.

           Z säger: Du säger ju bara att Y ska byta frisyr för att låta woke, men du själv går ju runt med ett hakkors intatuerat. Det blir löjligt att du ska prata om frisyrer som problematiska utan att ta eget ansvar.

           Sysslar Z verkligen med whataboutism här tycker du?

           Nej mer tu quoque

      Wikipedia
      ”Whataboutism innebär att man bemöter kritik genom att flytta fokus till brister hos motparten eller andra aktörer.”

      Svara

       Nej det är inte en korrekt definition av whataboutism. Tyvärr.

       Svara

        Har du en källa på det?

        Svara

         ja

         Svara

   Vem är ”vi”?

   Svara

  Bra åsikter av Cissi ( dock är jag inget fan av henne )
  Men att som Therese ( som jag dock gillar ) ha kontroversiella och dömande åsikter kanske man ska passa sig för om man inte är helt perfekt själv. Och det är väl ingen ?!

  Svara

  Oj, så bra rutet!

  Svara

  Svenska Youtubers la även upp att Therese har varit aktiv på Twitter med att debattera om detta med random personer.

  Svara

  Verkligen en vettig analys av fenomenet godhetsknarkande problematiska individer.
  Klarsynt och on point.

  Svara

  Cissi har en viktig och bra poäng. Men samtidigt känns det lite som whataboutism.

  Svara

  Wallin kanske borde ha kollat fakta innan hon kom med sina anklagelser.
  Det tog en sekund att hitta detta på Indy Beautys hemsida:

  ”Innehåller Indy Beautys produkter Mica?
  Vi har både syntetisk och naturlig Mica i våra produkter. I det fall där vi har naturlig Mica har vi krävt in certifikat från både fabrik och råvaruleverantör att Mican är framställd under bra förhållanden och självklart utan barnarbete.

  Att ta avstånd från barnarbete är självklart en viktig etisk fråga för oss på Indy Beauty. Det har till exempel varit viktigt för oss att tillverka i en fabrik som är kvalitetscertifierad enligt ISO22716, ISO9001 och miljöcertifierad enligt ISO14001.”

  Svara

   👏👏

   Svara

   Så skriver alla företag men det är ju omöjligt att kolla i praktiken. Se det svenska storföretaget AAK som tillverkar palmolja. Expressen behövde skrapa på den godhetscertifierade ytan med en smörkniv innan de hittade en massa illegalt odlad palmolja från skövlad regnskog i deras produktion.

   Svara

    Omöjligt att kolla i praktiken? Tror ni att ISO cert är något företag får som ett brev på posten? Det är årliga audits för dessa företag att bevisa att de lever upp till den standard som är satt. Så nej, det är inte omöjligt att kolla… Läs på istället..

    Svara

     AAK hade också certifieringar… Så visade det sig att olaglig palmolja blandades med den lagligt producerade ändå…

     Svara

     Just ISO-certifikat ska man generellt vara försiktig med att lägga för mycket vikt vid då det går utmärkt att köpa ett certifikat svart. Det är inte omöjligt att följa upp sina leverantörer men om man tror att fabriken i asien är ”grön” bara för att de har rätt certifikat så är man väldigt naiv.

     Svara

      Vad har du för belägg för det där?

      Svara

       Kunskap och erfarenhet kanske?

       Svara

        Lite som att påstå att man inte kan lita på att någon har körkort för att man utmärkt kan köpa de svart.

        Svara

     ISO är ett ledningssystem som visar att företag har processer för att kontrollera ex sina leverantörer. Det säger inget om att de faktiskt gör kontrollen och att de inte myglar med resultatet. När ISO gör certifieringen kontrollera de processerna.

     Svara

   Spelar egentligen ingen roll vad sminket innehåller eller var det görs, det är ändå gjort för att några ska tjäna pengar på kvinnors självförtroende!

   Svara

    Men Wallin kommer ju med allvarliga anklagelser om barnarbete. Skrämmande många här verkar tycka att det är ointressant om det är sant eller inte.

    Svara

     Skulle nog vilja påstå att det är skrämmande många som inte verkar fatta att produktion i den fattiga delen av världen är säker och följer basala arbetsmiljökrav. Det är inte otippat att anta att de finns flera produkter i Indys utbud som producerats under tvivelaktiga förhållanden, baserat på de granskningar som gjorts under åren av icke vinstdrivande organisationer.

     Svara

      skulle stå inte är säker och inte följer basala arbetsmiljökrav.

      Svara

     Jag håller med. Blev chockad över hur hårda och oförskämda hennes anklagelser var, allvarligt om det inte finns någon som helst sanning i hennes påstående.

     Att racka ner så på en kvinnlig företagare tyckte jag var så jäkla dåligt. Om någon använder smink och skönhetsprodukter så är det väl även Cissi! Bidrar hon till barnarbete. Allt blir så långsökt. Pinsamt bara.

     Däremot tycker jag det har rätt att kritisera Therese för vad hon skrev på kulturministerns frisyr.

     Schampoo osv behöver vi ju alla ändå.

     Svara

      Men gud, läsförståelsen är inte på topp märker jag? Hur kan man förstå såhär lite? Det handlar inte alls om att använda smink och skönhetsprodukter.

      Svara

       Nähe det gör det väl delvis?!
       Hur är det med din läsförståelse?Alltid lika trevlig stämning här.

       Svara

    Men så är det ju med mycket. Tex kläder m m. Jag använder smink för jag ser bättre ut och då känner jag mej piggare. Låt folk se ut som dom vill.

    Svara

     ???? Läs inlägget igen!

     Svara

   Kravmärkt mica typ? Krav- eko-, fair trade-märkningar osv, är verkligen idiotsäkert. Det vet ju alla.

   Svara

    Men om Wallin kommer med anklagelser om barnarbete, måste hon väl ändå kunna lägga fram något slags bevis, eller räcker det att ”känna på sig” att det är sant?

    Svara

     Precis! Det är ju en ganska allvarlig anklagelse.

     Svara

      Till skillnad från den om frisyren menar du 🤔

      Svara

   Tänk att folk fortfarande tar upp certifiering som en garanti för att leverantörer har bra arbetsförhållanden i sina fabriker och att barnarbete inte förekommer. Med tanke på alla avslöjanden under alla dessa år som gjorts om HM trots att de bedyrar sin finhet, trodde jag att folk inte går på den skiten längre. Eller, och det mest troliga, de flesta bryr sig inte om arbetsförhållanden i Långtbortistan. Det påverkar inte mig. Jag har det bra här i min lilla bubbla, det som händer utanför är inte mitt problem och jag kan titta bort. Sorgligt.

   Svara

    Dock har inte HM ISO certifieringar. ISO är en helt annan sak och för att få dessa behöver hela ditt företag granskas av de som utfärdar ISO.

    Svara

     ISO certifiering är ingen garanti för att företag inte myglar. ISO är ett ledningssystem.

     Svara

   Jag har studerat Corporate Social Responsibility (CSR) på universitetet och det man lär sig tidigt när man studerar dessa frågor är att ISO INTE på något sätt visar om ett företag är ”miljövänligt” eller tar sina social ansvar. När företag säger att de är ” kvalitetscertifierad enligt ISO22716, ISO9001 och miljöcertifierad enligt ISO14001.” betyder det INTE att de är miljövänliga eller tar sociala ansvar i praktiken. ISO är verkligen ett dåligt verktyg och det är välkänt inom branschen att det används av många företag i ”green washing” syfte.

   Svara

    Håller inte med om att ISO är det dåligt verktyg. Men att hävda att ISO miljöcertifiering och kvalitetscertifiering är ett bevis på att man tar sitt sociala ansvar och att man är miljövänlig det är skitsnack. Trist att så många går på det.

    Svara

  Snälla Cicci. Håll bara truten! 🙄

  Svara

   eller du kan väl hålla truten

   Svara

  C har en stor poäng i det hon skriver. Jag såg Fake Famous (HBO) och kan verkligen rekommendera den.

  Svara

  Bra skrivet av Cissi! Denna dubbelmoral av influencers, man kräks!

  Svara

  Synd att CW tydligen är en så rutten person i övrigt för tycker ofta hon har bra poänger och vågar säga det andra inte vågar.

  Svara

   Men om du nu ofta tycker att hon har bra poänger, kan du inte bara acceptera det? Varför är hon samtidigt en rutten person enligt dig?

   Svara

    För att hon beter sig ruttet? Man kan tycka att en dålig person gör något bra. Jag tycker att Hitler var en bra talare, om än riktigt dåliga poänger, men inte fan gillar jag han för det.

    Svara

  Fast… känns mer som att begreppet kulturell appropriering retar upp Cissi och att hon därför måste meja ner Indy/Lindgren på det enda sätt hon kan. På jäkligt lösa grunder dessutom, vad jag kan hitta.

  Svara

   Lösa grunder? Nu ställer inte IG krav på faktakontroll och källhänvisningar så jag blir lite förvånad att IG läsaren plötsligt börjar bekymra sig över sådant.
   Men det är tydligt att CW har på fötterna för när man googlar, hittar man fort information om att det är rätt svårt att hitta cruelty free Mica om man nu omfattar barnarbete och drägliga arbetsförhållandet i begreppet. Det är dyster läsning.
   Sedan kan man även fundera över att hennes bolag Independent Beauty AB ägs av det Luxenburg baserade riskkapitalbolaget Kudo Topco. Luxemburg är känt för sin förmånliga beskattning och strikta banksekretess. Riskkapitalister ställer dessutom hårda krav på lönsamhet och gillar inte att kvartalsmål inte nås.
   Finns all anledning att fortsätta gräva i TLs byk. Ser att folk anklagar CW för whataboutism. Jag skulle nog vilja vända på det och säga att TL verkar vilja rikta strålkastarna åt annat håll för att inte riskera att hennes affärer börjar granskas.

   Svara

    För länge sedan blev jag via mitt jobb kontaktad av ett storföretag som ville få tag på mica i det landet jag representerade då de tidigare leverantörerna i Indien inte kunde garantera att barn inte varit inblandade i utvinnandet. Vi försökte hjälpa men pga omöjliga exportprocedurer blev en container med mica för kvalitetskontroll fast i en hamn.

    Sen är barnarbete inte helt lätt att definiera ofta handlar det om barn som arbetar i sitt hushåll tex på fält osv eller hjälper föräldrarnas business.

    Svara

     Ja mycket barnarbete döljer sig i den informella ekonomin vilket jag tror är en stor anledning till att väst antingen inte inser problemet eller får en bra anledning att titta bort.

     Svara

  Gillar inte CW, men här har hon fan en liten poäng.

  Svara

  ….”hennes val att ha dreads i håret, trots att det faller inom kategorin ”kulturell appropriering”.”

  Nej CamCam, det är inte fakta att det inte inom ramen för CA. Det är din och Thereses (och några tills) åsikt.

  Vill nog påstå att en majoritet av alla människor inte kommer hålla med er, poc och allt.

  Svara

   Blev ett inte för mycket….

   Nej CamCam, det är inte fakta att det faller * inom kategorin för CA. Det är din och Thereses (och några tills) åsikt.

   Svara

    Var har googlat till dig det? Och vilka samt hur många måste tycka samma för att det ska anses vara sant?

    Svara

     Alltså sluta du är som en upprepad grammofonskiva på allt trh säger. Snacka om att inte kunna släppa något. Är så sjukt less på alla som kommenterar trh på detta sätt.

     Svara

      +1

      Svara

      Jag vet inte vem som åsyftas men att jag skrev denna kommentar är genuint menad och inget mot TRH, kunde inte bry mig mindre vem som hade skrivit det från början. Kommer man med ett påstående behöver man backa upp det, TRH or not.

      Svara

       BS. Du menade inte denna kommentar genuint för då hade du inte frågat detta. ⬇︎

       ”Var har googlat till dig det?”

       Svara

        Vad bevisar ovanstående? Det är ett uttryck jag själv använder ibland. Men fine, kör fredagshugg istället för att fokusera på min kärnfråga – Vad baseras påståendet på?

        Svara

         Antingen ljuger du, bott under en sten eller så saknar du helt självinsikt och den som kör med fredagshugg är du.

         Svara

          Jag ställde en fråga och sannolikt under en sten. Tackar som frågar. Hoppas du hittar annan sysselsättning än att leka TRHs riddare ⭐️

          Svara

           Lägg av, vi är flera som tycker det är tröttsamt med ”har du googlat dig till det” – kommentarerna. Stå för vad du menade och ta att du får mothugg!

           Det tänker jag inte göra för att du vill det och för att du tycker så. Jag menade vad jag skrev dvs ställde en fråga som fortfarande verkar vara obesvarad 🤷🏻‍♀️

           Kommer det ett svar så lär det vara ställt i form av en vag motfråga som antyder något. Men inget konkret svar. Så gör hon alltid när hon blir oemotsagd eller någon har en fråga om vad hon menar.

     ”Vad är sanning?” är en högst filosofisk fråga som inte är lätt att besvara. Det som kanske generellt kan anses vara en sanning är något där det finns ett generellt konsensus (särskilt inom akademin), där det logiskt går att härleda sanningen baserat på andra sanningar, alternativt att bevisa genom exempelvis experiment. Det är dock inte tillräckligt med ett enskild experiment, utan det bör vara möjligt att upprepa försöket för att det ska anses vara trovärdigt. Begreppet sanning är därmed oerhört komplicerat, och kan nog på många sätt anses vara något konstruerat av människan. Det finns säkerligen sanningar oberoende av ett mänskligt medvetande (gravitationskraften till exempel), men vilken vikt vi lägger vid dessa sanningar samt hur de uppfattas är mänskligt konstruerade.

     Att dreads ingår inom kategorin CA är inget som det finns ett generellt konsensus kring, och därav bör det inte betraktas som en absolut sanning, enligt min bild av vad en sanning kan vara.

     Svara

      Ja att vrida på begreppet sanning kan man slå ihjäl många timmar med.
      Det som enligt min mening gör att just frisyren dreads inte nödvändigtvis handlar om CA är att den har funnits hos många kulturer men kallats något annat eller inget alls. Det visar sig ha varit en rätt vanlig frisyr historiskt. Det Rasta Fari gjorde var att förknippa den med sin religion. https://edition.cnn.com/2016/03/31/living/white-dreadlocks-cultural-appropriation-feat/index.html. Länkar till en intressant artikel.

      Svara

       Rasta Fari 😂

       Svara

   Bra!! Fått så mycket respekt för dig tack vare diskussionstråden igår.

   Svara

    😂

    Svara

     🥱😘

     Svara

    Vilken diskussion?

    Svara

   Hehehe brukar inte hålla med dig TRH men här har du huvudet på spiken!

   Svara

   Men exakt! Man kan inte säga ”det ÄR kulturell appropriering” som om man pratade om att denna frukt är ett äpple. Suck.

   Svara

  Heja Cissi!

  Svara

  TEAM CISSI! (trodde aldrig jag skulle skriva detta)

  Svara

  Om nu Therese verkligen tyckt att denna fråga var viktig så hade hon kunnat bjuda in någon med annan bakgrund till hennes Youtubekanal som hade kunnat förklara varför frågan är så viktigt. Men istället väljer hon att plocka enkla poäng på Instagram. Hur dum får man vara?

  Svara

   Det handlar om att ingen är intresserad av att kolla på hennes videos som har handlat om politik, miljö osv. Därav gör hon inte videos där. Hon har inte den målgruppen på YT. Du har ju uppenbarligen noll koll på sociala medier.

   Målgruppen för att kunna ta upp sånt här med finna på IG o Twitter. För där kommer det i flödet eller dyker upp på storys på ett helt annat sätt. På YT måste man aktivt klicka sig in och lätt att byta när det inte faller en i smaken. Helt rätt av henne att inte ta upp det på YT.

   Svara

  Alltså, är Indy Beauty börsnoterat? Eller vad är det för riskkapitalbolag CW skriver om?

  Svara

   Äga det av riskkapital är det större chans att det inte är på börsen.

   Svara

   Jag uppfattar det som att hon syftar på indy beautys underleverantörer och andra de samarbetar med. Det är ju inte så att indutrade beuaty själva producerar tex förpackningarna eller innehållet, de köper ju in det från andra företag.

   Svara

  Men asså vem är cissi? SEnälla… hon tar bara tillfället i akt att få lite spotlight själv 🤣

  #backatherese

  Svara

   Spotlighten här är väl snarare på problemet som hon belyser?

   Svara

   Varför vill du backa Therese i det här? Tycker du att det är normalt att en influencer kommenterar kulturministerns frisyr och ber henne ändra den grundat på en kontextanalys hon läst….från Texas? Om Therese är så här dum får hon ju faktiskt skylla sig själv om folk knäpper henne på näsan- det var ju så osannolikt korkat.

   Svara

  Det är så jävla intressant hur man, så fort någon har kritik mot Cissi Wallin eller något av det hon anser är rätt, är en osysterlig antifeminist som borde brännas på bål. Men för henne själv är det helt ok att ge sig på andra kvinnor och hugga än hit än dit.

  Svara

   Det är spännande att i kritiken mot andra kan hon slänga in lite intersektionellt perspektiv men i sina egna analyser eller när hon ifrågasätts ignorerar hon det intersektionella.

   Svara

  Håller med C! Tycker det är komiskt att Therese för någon dag sen repostade en bild med budskap om att man ska sluta sexualisera kvinnor i sminkreklam i syfte av att tjäna pengar, men samtidigt kan hon själv anspela på sex när hon clickbaitar på youtube i syfte av att få mer visningar och att på så sätt tjäna mer pengar.

  Svara

   Therese verkar vara en ganska najs person men det märks att hon är liiiivrädd för att tänka själv. Hon försöker göra allt rätt efter det som upplevs rätt på instagram för stunden – och ingen människa kan göra allt rätt. Lever man såhär kommer man bara framstå som en hycklare, och det gäller alla och inte bara influencers.

   Svara

    Precis. Nu är det ju trendigt bland skitnödiga människor att prata om bland annat CA. Barn får inte klä ut sig till Poccahontas på Halloween, kulturministrar får inte ha en viss frisyr osv. Precis som om det vore fakta och det rådde konsensus kring dessa frågor.
    Det är en liten klick bland eliten och knäppa woke-människor som hörs mest då de skriker högst. Sedan jagar både vanliga människor och speciellt influencers likes och ryggdunkningar och stöttar vansinnet med sina egna agendor och cirkusen är igång.

    Svara

     Jo men grunden till att CA är trendigt är ju för att förtryckta grupper och minoriteter äntligen börjar kunna göra sina röster hörda. Det har aldrig varit passande att göra en Disneyfilm om Poccahontas (då verklighetens Poccahontas var en hemsk historia) eller att klä ut sig som indian. Jag tror inte att en ursprungsbefolkning hade varit sura på ett barn som klär ut sig till en Disneykaraktär precis, men du som vuxen bör åtminstone vara medveten om varför det kan upplevas som djupt kränkande. En del saker kan man inte bara vifta bort som en fånig trend. Anser dock inte att dreads är CA, och att Therese är godhetsknarkare, men vill påpeka att många diskussioner kring CA är legitima och väldigt välbehövliga.

     Svara

   Det bästa för TL är ju om alla andra slutar med det, så att hon är den enda som gör det 🤔 det borde leda till ännu mer uppmärksamhet!

   Svara

  Well. Damn, Cissi! 👏🏼👏🏼👏🏼

  Svara

  Orka göra en grej av allt. Alltid detta j-a tjafsande fram och tillbaks, men hade det varit k verkligheten hade hon inte vågat säga ett skit. Men visst, det enda hon gör är plockar godhetspoäng. Tröttsamt

  Svara

  Helt rätt av Cissi.

  Svara

  Hur som, Therese är en mycket behagligare person än Cissi…

  Svara

   *viktig diskussion om problematiken kring Therese sätt att tjäna pengar på unga tjejer med lågt självförtroende*

   Ingen:
   Du: nej men Therese är behagligare som person!

   Svara

   Vad har det för betydelse vem som är mest ”behaglig.”? Här är det ju Cissi som har rätt. Therese kan vara hur behaglig hon vill men hennes uttalande var sanslöst dumt och hycklande och även om du är ”behaglig” får du tåla att folk påpekar det.

   Svara

  Det var något som besvärade mig med there’s varumärke från starten hur hon fick det att låta som smink och krämer skulle vara att älska sig själv , det är ju så ofta just inte det. Ja det är
  Kul att leka med hudvård och smink men verkligen inte samma
  Som kärlek till sig själv, tycker dem skulle haft ett annat budskap

  Och ja vad ska kulturministern göra, raka av sig håret? Therese kanske ska rengöra i sitt eget skåp innan hon börjar kommentera andra så förstår Cissi men samtidigt så är jag inte utbildad inom ämnet nog för att uttala mig 🐥

  Svara

   Alla får uttala sig!

   Svara

   Har jag missat något eller har Indy beauty sagt/skrivit att man behöver köpa deras produkter för att kunna älska sig själv?😳

   Jag har alltid uppfattat det som typ att ta hand om sig själv är att älska sig själv. Inte att man behöver köpa hennes produkter för att älska sig själv.

   Svara

    Men hur ska man ”ta hand om sig själv” enligt alla människor som säljer något?? —> med deras produkt såklart!

    Den som tror att man älskar sig själv för att man väljer en kräm till ansiktet som luktar supergott har inte förstått någonting om att älska sig själv, utan har köpt marknadsföringen kring självkärlek rakt av.

    Svara

    Tycker det är fult att spela på ”älska dig själv” när man bara vill kränga produkter. Att använda en hudkräm eller ett schampo har ju ingenting med ens insida eller att älska dig själv att göra.

    Svara

     Fattar vad ni menar men jag kan tycka att jag verkligen tar hand om mig när jag tar en långdusch med nice produkter, masserar mig, gör ett fotbad, lägger en mask och äter lite godis. Tycker det ör så mysigt.

     Svara

  Det Cissi skriver om är superviktigt men känns ju mer som att hon stör sig på folk som anser att CA är ett problem.

  Känns verkligen bara som whataboutism och som att Cissi vill se lite bra ut for once.

  Står dessutom om Mica på Indy beauty’s hemsida, men det kunde hon tydligen inte kolla upp. Känns inte alls helhjärtat.

  Svara

   Detta!

   Svara

   Måste ni blanda in Cissi då om det försvårar budskapet? Tänk er att det är någon annan som belyser problemet och försök att förstå problematiken.

   Svara

    Emma nämner inget om att problematiken i det Cissi skriver om är oviktigt eller felaktigt. Det är sättet Cissi gör det på som kritiseras.

    Svara

     Precis! Tack!

     Svara

  Väldigt intressant och viktigt – och samtidigt jättesvårt. Allt vi gör har konsekvenser (ofta negativa) någonstans i kedjan och det är omöjligt att undvika om vi ska leva i vårt samhälle idag. Det är frustrerande och problematiskt och det enda vi kan göra är väl att informera oss, och sen göra så gott vi kan utan att sticka huvudet i sanden. Stödja positiva företeelser och företag och läsa på, fördjupa oss i all denna problematik. Så så svårt. Men så nödvändigt.

  Svara

  Om jag var Therese, skulle jag anmäla Wallin för förtal.

  Svara

   Hahaha hoppas inte hon gör bort sig och gör som du säger. Förtal!

   Stay in school!

   Svara

  Och vad blev Cissi Wallin rik på? Att gifta sig med en man som skapar spel som drar oehört med el ( som all internetanvändning) och som är en del i att vi har en generation av killar vars största kompetens är att trycka på knappar för att fyra av låtsatsvapen på en skärm. Tror hon att all den elekronik som använd för dataspelande är miljövänlig och utvinns i gruvor som är fairtrade? Hon ska inte kasta sten i glashus när det gäller vad rikedom kommer från.

  Svara

   Så har hon inte heller försökt sko sig på kulturministerns frisyr.

   Svara

    Det har inte heller kulturministern.

    Svara

   Är din dator gjord av hö och vassblad? 😘

   Svara

    Självklart inte. Men jag har inte tjänatat miljoner på miljöförstörande dataspel och står sen och är förbannad på att andra människor också tjänar bra på detsamma. Det är dubbelmoral och att kasta sten i glashus.

    Svara

  Men om alla anklagar varandra att saker de använt involverar barnarbete så är ju ingen oskyldig.

  Hela CA diskussionen tycker jag är konstig. Hade kunnat förstå diskussionen om CA om mcdonalds började sälja sydafrikas motsvarighet till dalahästar utan kompensation, men att öppna en egen thairesturang eller ha en frisyr tycker jag inte alls är fel.

  Svara

   Poängen är ju inte om vem som använder saker som involverar barnarbete. Poängen är att Therese ska spela woke och god genom att kräva att kulturminister ska byta frisyr för att den är ”djupt problematisk”, men sedan kränger produkter som eventuellt involverar barnarbete samt spelar på unga tjejers låga självförtroende för att tjäna pengar.

   Det handlar som sagt INTE om vem som använder vad osv.

   Svara

  Cissi Wallin försöker hålla sig relevant genom att angripa kända människor. Det är hennes Modus Operandi.

  Svara

   Du menar att Therese Lindgren kopierade Cissi Wallin när hon skrev årets dummaste inlägg och attackerade Amanda Linds ”problematiska & rasistiska” dreadlocks?

   Svara

    Det är flera som syndar på samma sätt.

    Svara

  Gardet har för övrigt 39 patreons nu. 12 färre än förra månaden.

  Svara

   Det är väl därför CW försöker få presstöd. Ganska många av hennes projekt genom åren har gått ut på att ”vi ska söka bidrag”.

   Svara

    Gardet har publicerat en artikel i år. Två artiklar de senaste tre månaderna.

    Svara

     Räcker det för att få presstöd?

     Svara

      De kanske kan ansöka om avvecklingsstöd? En 500-hundring borde väl räcka för att få svartstädat på kontoret.

      Svara

  En influencer som inte är helt oproblematisk kritiserar en minister, en annan influencer som inte heller är oproblematisk rider in och kritiserar den först nämnda influencern för att den inte är oproblematisk 🤷‍♀️

  Svara

  1. Tycker det är närmast förminskande att tro att de flesta poc skulle vara emot dreads för att det är CA.. Har verkligen så svårt att tro att detta är något folk allmänt stör sig på? Rasism is real you guys, men vilken frisyr vita människor väljer att ha är inte ett problem. Inget att bli kränkt över.
  2. Däremot är det svinfult på vita.
  3. Sjukt löjligt av Therese att ta upp detta för att samla white saviour poäng.

  Over and out 🦸🏼‍♀️

  Svara

   Ja, att få rasism att handla om frisyrer är förminskande. Dels av människor som kallas ”poc” och dels av de verkliga problemen som rasism medför. Att skilja på vita och poc känns också förminskande, det är vita och alla andra, som klumpas ihop under ett och samma begrepp. Det anger också, som du säger, att vi vita på något sätt skulle vara överlägsna. White savior, vi får inte kränka dem som är underlägsna. Det bygger inte på uppfattningen att alla är jämlikar med samma förmåga och rätt till, att tänka och känna. Alla är individer, även ”poc”.

   Svara

  Bra!!!
  CANCEL CAIA COSMETICS!!!

  Svara

  Om man inte duschar håret på ett par veckor så blir det dreads naturligt. Hur blir det med CA då?

  Svara

   Marsch pannkaka in i duschen så att ingen riskerar att ta illa upp!

   Svara

  Tänk om alla var felfria innan de kastade sten från sitt glashus? Skulle kanske inte bli så mycket att varken läsa eller kommentera då🤔

  Svara

   Verkligen. Det skulle inte bli mycket diskussioner alls.

   Svara

  Visst folk kan få kritisera Thereses o andra flunsor. Det är bra att kritisera dem o skapa debatt.

  Men snälla. Alltså Cissi. Vem är du ens? Du har gjort dig själv så irrelevant att du försöker snålåka på nåns våg av spotlight. Du om nån har ingen rätt att prata om hyckleri och vad som är systerligt eller inte. Den rätten förlorade du för längesen. Din mun är full av skit och det enda intresset du har är att fortsätta vara rik o känd. Men du är irrelevant, ofeministisk, transfob och juste blev du inte nyligen avslöjad som rasist också?

  Så aaaaaatt… du om nån har NOLL rätt att tas seriöst i detta sammanhang. Bara håll mun.

  Och ni som håller med henne, ha i åtanke att hon inte bryr sig ett skvatt om andra kvinnor, att hon är transfob o rasist. Vad har Cissi för agenda? Låt er inte manipuleras av henne igen.

  Och angående Indy Beauty, råkar ju faktiskt vara ett företag som har tagit väldigt mycket ansvar. De tillverkar sin hudvård i Sverige i svenska krämfabriken (alltså det går typ inte att få till det bättre), och de tillverkar sitt smink i Italien (och inte Kina som många andra sminkmärken gör). Sen visst det går inte att ha full koll på tillverkning av alla kemikalier/ingredienser eller utbrytning av ämnen innan själva produktionen. Jag ser det som att Indy Beauty gör så gott de kan, och det gillar jag med företaget. Företag måste börja i någon ände och det är på så sätt de kan börja ställa krav.

  Och sen verkar CW uppenbarligen inte ha koll på TL som tror att TL bara har småflickor som målgrupp. Hon har så fel.

  Svara

   Cringe 🙈 kommer du få en trisslott av chefen nu?

   Svara

    Att man ens sitter och tänker på kulturministern frippa i tider som dessa? Om Johanna skulle gått omkring med en Pocahontas-kostym skulle det varit mer relevant men dreadlocks? Ska vi få henne att raka huvudet och festa sen eller vad är syftet? Extremt vekt exempel och distraherar människor från verkligheten snarare än upplyser. Synd :/

    Svara

     Jag tycker att vi kan börja prata om världens djurhantering och köttkonsumtion, då det finns en tydlig röd tråd i vart pandemierna kommer ifrån.
     Vi kan prata om vad vi ska göra åt världens överbefolkning. – Sluta föda barn t.ex.

     Tycker faktiskt inte att vi ska prata om något annat än just detta.

     Svara

  Tycker Cicci har rätt i denna frågan 🙂

  Svara

  Skulle vara en fristående kommentar. Piiiiin

  Svara

   Shit va pin
   Shit shit va pin🎶

   Svara

  Cissi Wallin är den största hycklaren i Svensk historia.

  Har vi glömt alla hennes texter om hur folk försökt utnyttja henne genom livet för billigt arbete?
  Så har hon själv en barnflicka som hon betalar svart, och som sedan ber om OB på helger, och Cissi Prutar ned det med kommentaren ”tänk på att det är svart” Hon som är multimiljonär.

  Har vi glömt alla Cissis lögner om precis allt?

  Alla väljer sitt engagemang i livet och Cissi Wallin har själv skrivit texter som att bara för att hon tar kamp för kvinnor så kan hon inte ta kamp för precis allt. Hon kan inte vara prefekt i allas ögon.
  Therese Lindgrens tydliga engagemang handlar om djuren. Varför ska något annat gälla henne?

  Cissi Wallin anser alltså att alla andra måste vara perfekta för att få öppna käften om något.Therese Lindgren är en av få Influenser som faktiskt gör något bra, för andra än sig själv.

  Så fort man kritiserar Cissi så börjar hon snoka upp personlig information om personen, som hon sedan går till attack med.
  Jag kritiserade henne en gång, och då googlade hon fram info om mig och skrev: Vad vet du som sätter i löshår hela dagarna?
  Väldigt feministiskt va? Då plötsligt fick jag inte uttala mig pga av mitt lågstatusyrke.
  Hon skrev i en tillhörande kommentar att hon omsatte 1000 000 i sitt företag. (Då var det viktigt att visa vilken klass hon tillhör, och hur viktigt det är med status)

  Svara

  Jag anser att cultural appropriation som begrepp är ganska problematiskt eftersom vissa amerikaner drar det hela extremt långt. Om någon åker häst och vagn, så försöker de stjäla Amish-kulturen … Typ. Men hur som helst, problemet i sammanhanget är att den som drar cultural appropriation-kortet i det här fallet är kritvit. Ingen tror på att hon skulle blivit sårad eller skadad. Det behövs bara en afrikan i Sverige som ställer sig upp och säger samma sak så får ministern vackert raka sig. Faktiskt.

  Svara

  Påminns om en dokumentär jag såg från Indien. Kvinnor ska där ha långt hår…för att passa in i normen. Men ibland offrar de sitt långa hår till gudarna i templen. Det görs om ett barn blir sjukt, de själva eller maken som oftast försörjer familjen….sen tar tempelanställda (munkar?) hand om håret, det packas och skickas till kina där det bleks och göra om till ”extensions”…som köps av blonda kvinnor, dyrt. Så, de ger sitt hår för att gudarna ska bota dem som inte mediciner finns för, håret säljs i flera led för att folk vill vara snygga….och de får inget. INGET.

  Svara

   Håret säljs av munkarna och pengarna går till mat till fattiga.

   Svara

  Så trött att folk inte ska få ha vilka frisyrer dem vill.
  Cissis poäng är dock viktigare än hårfrågan, att fattiga utnyttjas för att vi ska ha lyxprodukter vi egentligen inte behöver.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.