DeoDocs reklamfilm med Bianca Ingrosso slaktas hårt online

Dr Jen Gunter är bara en i en lång rad av människor som kritiserar DeoDoc och deras fruktansvärda reklamfilm för bindor med Bianca Ingrosso i huvudrollen.
Hennes CV är hyfsat imponerande och hon har till och med haft ett eget TED Talk om just mens, så när DeoDoc själva går in och försöker försvara sin kampanj i inlägget här ovan så utspelar sig följande konversationen i kommentarsfältet.

deodocwellnesss profilbild deodocwellness Hi! This is a menstural campagin for our newest launch - 100% cotton pads. This is not a campaign about smelling less on your period. Our company is founded by doctors and OB/GYNs. We recognize that people have different opinions about feminine care and our brand is not about “fixing odor”. While opinions are welcomed, we ask that as a fellow doctor that you please share correct information. We are happy to talk to you one on one about our brand and mission. Please DM us. Best, Dr. Hedieh and Dr. Gunvor
 drjengunter @deodocwellness The add is gross. Really. drjengunter @deodocwellness I have corrected the post to reflect this is for a pad. The advertisement is insulting. You should see what people think of it over on Twitter which is how I saw it. It’s really offensive.
drjengunter @deodocwellness I see you do sell deodorants though, pH balanced ones at that. Shameful and worse that you have doctors behind your products.

Nog för att man kan säga att ”all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” men jag tror inte riktigt det här är vad de hade tänkt sig vad gäller reaktion på sin kampanjvideo.
2021 har knappt börjat och redan ser vi en stark kandidat till ”Årets kalkon”.

Tack för tips!

227 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Reklamfilmen är bland det sämsta jag sett!
    Amatörmässigt gjord.
    Undrar om Bianca skäms.
    Näe, förresten det gör hon inte. Hon ska ju köpa den där fantastiska lägenheten i Palma.

      Roade mig med en snabb marknadskontroll eftersom det låter som att Deodocs ekologiska produkterna som lanserats är helt uniiiika!
      Det värsta är väl att många kvinnor nu faller för reklamen och köper bindor som kostar 7kr st! Always nattbinda ligger på ca 1,70 st. Så då kan du använda 4 Always till Deodocs pris. Renée voltaires Ekologiska nattbinda kostar 4,40.
      Deodocs trosskydd kostar 2,90 och Renée VoltaireS ekologiska trosskydd kostar bara 1,75 st på Apotea.
      Deodocs tamponger, 89 kr/förpackning, hittar inte antal i förpackningen på deras hemsida, men Kronans icke klorblekta kostar 1 kr st och Renée Voltaires 2,43 kr st så jag kan ge mig på att de slår priset!

        Undrar hur mycket det kostade att göra reklamen.. först ska Bianca få lön, sen stylisten, hår, smink och dyra ourfits. Sen kamera, klippning osv.
        Om nu Bianca vill göra såna här scener kan hon inte bara vara med i en av Bennys musikvideos?

        Bra gräv Mimmi! Och så folk fattar att det handlar inte om att hata för att Bianca frontar det utan det är bara grädden på moset pga okunskapen

          ?? var först inne på att räkna ut vad det handlar om i årsförbrukning för en ensamstående förälder med två tonårstjejer, orkade inte. Men kan höfta till med att man kan spara ihop till en rejäl semestertripp (när det åter blir möjligt) om man väljer annat än Deodoc. Givetvis upp till var och en att spendera sina pengar som man själv vill. Men för mig var det en Ahaaa upplevelse i min marknadsundersökning att hitta Voltaires ekologiska produkter till mkt bättre priser!

        Min mens kostar 20kr mån ink intim servetter på Ica!

          Min kostar 20 kr om året med menskopp.

          Wow. Jag måste använda typ 7 förpackningar nattbindor varje mensperiod! + en jävla massa värktabletter och andra tabletter för att minska mensen. Japp!

          2 paket nattbindor och ett helt paket med stora tamponger. Några Ipren. Blir väl ca 100 kr i månaden på att vara en fertil kvinna i ett mansdominerat och patriarkalt samhälle.

      Ja och sen ska hon se ut som en hollywoodstjärna med. Hoppas ingen köper dessa onödiga produkter. usch.

        Lägenheten hon kollade på kostar 25 miljoner kronor i Palma. Bianca gjorde ett rekord år förra året och drog in 176 miljoner totalt (nej caia är ej inräknat, dock är hennes försäljning det) om man slår ut det på en dag blir lönen 482.000 kr per dag. Slår man ut det per timme så är det 20.000 kr i timmen.

      09.06//
      Hon tar ju betalt på 6- siffriga belopp, så bara 1-3 såna här så är Palma huset betalt!

        6-siffriga belopp är mellan 100.000-999.999 kr. Är verkligen husen så billiga där?

          12.32//
          Nuförtiden kan man göra riktiga klipp i/på Palma.
          Men hon ska ju ha det dyraste!
          Hade hon köpt något på Marbella ( riktigt fina överklass hus) hade priset stigit kanske.

            I Marbella. Marbella är en stad inte en Ö.

        Kan inte sluta tänka på att Bianca kommer bli som Åsa när hon blir äldre. Hu

      Hon har nog pengar så hon klarar sig ska du se. Oroa dig inte ?

      Undrar VAD den människan kan skämmas för?

      doktorn som de hela tiden refererar till, är ju en Av syrrorna som startat märket.
      Vilket idiot, tölp eller dåre som helst kan bli läkare så länge de är bra på att läsa in fakta och plugga till tester.

    Det kan ju bara finnas en enda anledning till att hon gör detta. PENGAR.

      Är jag den enda som tycker att det är sjukt att just ha ett pizzafrossarinslag när Bianca lidigt och såvitt jag vet kanske fortfarande lider av bulimi? Känns olämpligt på nått sätt…

        Men nej det är till att övertänka.

        Pizzafrossa var väl att ta i. Man ser henne ta två tuggor.

          I världens torraste pizza dessutom ?

      Finns bara en anledning att jag steg upp kl.5.30 imorse och gick ut i kylan. PENGAR.

        Men du kanske inte hade gjort det om du haft 70 miljoner på banken…

          Ja! Hade fortsatt jobba.

      Pengar? Hon är ekonomiskt oberoende, är inte i behov av pengar, så nej…hon gör det inte enbart för pengar. Och förresten; jobbar du gratis? Självklart ska hon ha lön för arbete.

        Mycket vill ha mer….

          Så du jobbar gratis?

          Mycket vill ha mer? Tror knappast du hade sagt ”nu räcker det” om du hade haft möjligheten att låta pengarna flöda in. Framtidssäkra kallas det.

        Med den takten som hon gör av med pengar och med tanke på att hon är 26 år, så får hon nog lov att jobba lite mer.

      I detta fall handlar det inte om pengar kan jag lova. Vi som följt henne länge minns hennes första kontakt med Deodoc och då va de hon som kontaktade dem och inte tvärtom för hon gillade deras affärsidé och jag kan förstå det för när man läser om Deodoc så känner man sig lite omg hur kan jag stoppa i gift i min vagina (det är skrämselpropaganda tyvärr och de stämmer ju ej) ja de är viktigt med rätt ph balans i snippis och att om man tvättar med annat än vatten så ska man ju såklart ha en pH balanserad tvål och ej en vanlig för det kan irritera. Men kampen borde ligga bland att fokusera på gratis mensskydd till Sveriges befolkning och inte att även det ska kännas som en klassfråga. Det är klart att det känns attraktivt att använda något som man tror är det bästa men ja det blir ju att man lurar sig själv tyvärr. Alltså tanken med DeoDoc är väl god att använda äkta bomull osv och att det finns tvål som luktar gott (för många är ju nojiga över sin vagina) men det blir inte bra när det sälja dyra saker som påstås vara de bästa. Sen kan jag även säga att klippet som refereras som ett reklamkupp inte är ett reklamkupp utan en större kampanj och i den ingår t.ex att Bianca pratar om mens och utbildar på sin youtube och då är det inte att hon marknadsför deras produkt utan pratar sanning om mens vilket är bra. Alltså Bianca tanke är god men tyvärr så har hon valt att lita blint på DeoDoc (ja hon borde läst på och kontaktat oberoende forskare osv för att se om allt stämmer till hundra procent när det gäller DeoDocs affärsidé. Med andra ord Bianca blev ej kontaktade av dem, Bianca gjorde ej det för pengar utan vill utbilda och trodde väl att hon gjorde något bra. Klippet är ihopklippt och det var menat att det skulle komma större kampanjer där man går in i varje period men eftersom de klippte ihop det så ser det ej så bra ut nej. Ifrågasätt DeoDoc och belys de viktiga och kämpa för gratis mensskydd istället. Sluta hata Bianca.

    Så jävla trött på att allt vi ska vara är rosenskimrande, hårfria, kåta och lukta persika överallt.

      Jag är mycket hellre rosenskimrande och väldoftande än svettig och grinig men jag förstår att detta är oerhört provocerande för insragramfeministerna 🙂

        Ja jag är absolut feminist. Sluta använda det som något nedvärderande.
        Det är ni som använder parfym där nere som luktar fisk bara så att ni vet. ?

          Fräscht påhopp, du framstår inte alls som en frustrerad galning som ingen vill ta i med tång nej ?

            Åh nej, en kvinnas värsta mardröm, ingen man vill ha ha en ?

            Dessutom så är det lite lustigt att säga någon luktar fisk är ett påhopp men inte att någon luktar svett. Hur tänker du där?

              Har inte sagt att någon luktar svett. Har sagt att jag inte vill göra det. Men läsförståelse kanske inte är feministernas paradgren?

                Men VEM är du? Joakim Lamotte?

                Om du inte syftar på att personen som du svarade på är svettig och grinig så behöver du se över din skrivförmåga.

                Du vill inte lukta svett men du tror rutten fisk indränkt i billig parfym luktar godare? För fisklukt aka bakteriell vaginos, samt svamp, är vad du kan vänta dig vid överdriven hygien och användning av produkter som intimdeo.

          Alltså… Man använder INTE intimdeo på eller i fitty, givetvis! Man sprayar lite i ljumskarna och/eller mellan låren om man tycker att man svettas mycket där. Vem i helvete tror att deo ska användas PÅ fitty?!

        Nu framstår ju du som en bitter typ oavsett.

        Och även provocerande för andra menstruerande människor utöver instagramfeministerna. Just sayin

          Inte ett dugg.
          Förstår inte hur man orkar bli provocerad av sånt här faktiskt.
          Ingen har ju dött eller så..

            Fast ingen dör av att feminister blir provocerade heller.

              Tänk att vara en sån otroligt stor tönt som du, tacksam för att mitt liv inte är lika sorgligt?? Du kanske borde söka hjälp för ditt kvinnohat, tror knappast att det hjälper att gnälla här och framstå som en mansbebis? 🙂 Kram och lycka till lilla man.

        Enbart tragiskt att använda feminist som ett skällsord, säger mycket om vilken tragisk man du är. Dags att flytta ur mammas källare snart? 🙂

      Förutom låt låter det som en bebis du beskriver ???

      Jag luktar persilja

    Men herregud, allting som Bianca gör blir kontroversiellt. Låt henne vara! Gillar du inte produkten eller hur den marknadsförs? Köp inte!

    Hur många sexistiska reklamer finns det inte där ute egentligen? Varför kritiserar vi JUST denna så hårt? Och gång på gång hoppar på saker som Bianca varit en del av.

      Jag tror alla tyckt samma oavsett vem som varit filmens huvudperson. Det är kanske inte det som är huvudfrågan, men budbäraren riskerar ju alltid att bli skjuten.

      För att man ska inte ha en deo till underlivet!!!!!!!!

        Men det är inte ens en reklam för deo i underlivet, det är en reklam för bindor?

        Bojkottar du exempelvis Libresses mensprodukter eftersom dom har parfymerad underlivstvål i sitt sortiment? Eller Apoteken eftersom, även de, säljer parfymerade underlivsprodukter?

          He he intimdeo har blivit satans produkt. Ve de som har överaktiva svettkörtlar i ljumskarna, de skola stinka av sitt svett.. Ellen har också en intimdeo, dock är den svårare dosera (öh sa en vän, för inte skulle väl jag använda sådana hemska produkter)

            Man ”ska” inte ha deo i underlivet?
            Nej inte i, såklart, men runt. Man kan svettas rätt mycket i ljumskarna och varför ska man inte få motverka dålig lukt där?
            Ska man inte ha deo under armarna heller då?
            Men bara för att det är nära heliga fiffi som ej får röras av rakhyvel eller något väldoftande enligt feministerna, så ska man inte få parfymera ljumskarna heller.

              Undrar vad den får vidröras av, de extrema tillåter säkert inte ens en penis.

                Vad tröttsamma ni är som hackar på feminismen. Det är tack vare den som ni tillåts sitta här och tycka till om saker. Inte var det männen som en vacker dag kom på att de skulle dela med sig av rösträtt och yttrandefrihet till oss kvinnor. Där ser man hur fort generationers arbete för jämställdhet raseras, när inte ens vi själva bryr oss om att värna det.

                Jag har aldrig hört talas om att svett i de regionerna skulle orsaka svåra problem. Inte ens när jag var ung och dum. Har faktiskt aldrig heller upplevt att det luktar illa därifrån. Skulle aldrig vilja komma i närheten där med en deo av något slag. Skulle inte säga att det har särskilt mycket med mina feministiska åsikter att göra. Bara ren självbevarelse.

                  Men vad kul för dig att du aldrig hört talas om svettiga ljumskar. På riktigt! För mig är det ett stort problem och jag välkomnar alla produkter som kan hjälpa mig med det. Varför har folk så svårt att förstå att andra kan ha problem trots att de själva inte har upplevt just dessa problem?

                    +10 000 på denna kommentar.
                    Varför varför är en deo man ska använda i ljumskarna så provocerande!
                    Var glad du inte svettas så det blir fläckar då.
                    Det är inte en perfym man sprejar i f*ttan för att det ska lukta rosor!

                    +1 på det här.

                    All for feminism men det är helt sjukt att använda ”Har faktiskt aldrig heller upplevt att det luktar illa därifrån” som argument? Då kan jag lika gärna säga ”Nej vi ska ABSOLUT inte göra något åt rasismen?! Vilket påhitt, jag har då ALDRIG upplevt det som ett problem!”

                    Är verkligen ljumskarna lika med underlivet ? jag tänker att ljumskarna är ljumskarna och underlivet är underlivet. Skulle aldrig använda något som påverkar balansen i underlivet. Har dock aldrig heller upplevt svett i ljumskarna, men så är jag inte kal där utanpå snippan heller. Kanske därför.

                  Det som är tröttsamt är de feminister som är sådär extrema av sig. Jag blir jävligt anti istället för att tycka att feminism är något bra.

                    Om du inte vill erkänna och motverka förtryck mot kvinnor bara för att du tycker att några är lite gnälliga skulle jag säga att feminismen klarar sig fint utan dig?‍♀️

                      Att gorma på Bloggbevakning över en bind-reklam är inte att motverka förtryck mot kvinnor…

                      Ja vet du vad! Jag har ingen lust att kämpa för er gnällspikar ändå. Folk här är inte kloka.

                    Det är väl inte extremt att inte vilja använda en deo i snippan ?

                  Ja det arbete som gjordes av och för kvinnor i början av 1900-talet i västvärlden har inneburit stora förbättringar för många kvinnor i väst och jag tror att när det kommer till viktiga frågor såsom att vissa partier vill inskränka aborträtten kommer de flesta kvinnor att sluta upp och försvara sina rättigheter.
                  Företag har sedan kvinnor fick rösträtt och egna pengar riktat in sig på att sälja allt möjligt nödvändigt och mindre nödvändigt till kvinnor. På 50-talet var det tyvärr vanligt att män såg till att frun fick ångestdämpande medicin, valium, för att manen skulle slippa fruns hormonella humörsvängningar. Skillnaden mellan 1950-talets Valium och 2020-talets intimprodukter är att det är en produkt som har väsentligt lägre risker samt att det är större chans att det är kvinnans fria val. Det är bra att läkare förklara riskerna med att använda produkterna men tycker att det tar bort fokus från de viktiga jämställdhetsfrågorna när man gör frågan om att sälja intimprodukter till en feministisk kamp.

                    Nja, påverkan på bakteriefloran är ju rätt hög av att använda olika typer av produkter där. Dessutom blir det ju mer och mer normaliserat om det inte åtminstone tas upp till debatt. Ju mer gränser förskjuts var gäller vad som är ”normalt” och ”naturligt” för hur kvinnor ska se ut och vad hon ska lägga pengar på desto mer pengar, tid kommer hon behöva lägga på det och även riskera hälsa. Dessa produkter, precis som fillers, plastikoperationer och liknande kan ju rent av skadliga. Därför är det en viktig fråga.

              Problemet är väl inte att vissa kvinnor vill använda deo i ljumskarna utan hur det marknadsförs som något för alla kvinnor. Jag hade tex ingen aning om att man kan svettas i ljumskarna och hade jag varit 15-16 ist för det dubbla hade jag säkert funderat på att köpa det bara för att jag är rädd för att lukta illa. Något som anses vara det värsta en kvinna kan göra, alltså att lukta något.

                Jag visste inte heller att det fanns och har lidit i det tysta. Jätteglad det finns!
                Hade ju inte vetat det om jag inte läst negativ reklam här på bloggbevakningen faktiskt.
                Om man vill kan man ju dränka hela sig själv i parfym om man är rädd lukta illa.

                  Eller så kan man duscha varje morgon, om man är rädd för att lukta illa.

                    Och köpa billigare produkter på apoteket!

                      Vilka intim deos finns utöver Ellens?

                    Tror du på riktigt att folk väljer det ena eller det andra?

              Nej, egentligen ska man inte ha del under armarna heller. Svett är kroppens mekanism för att svalka sig och även för att släppa ut diverse gifter, och de flesta deodoranter (antiperapiranter) innehåller aluminium som lägger sig som en hinna och gör att huden inte kan svettas/svalka sig/avgifta sig.
              Men jag håller absolut med om att det är trevligare att lukta persika än att lukta lök. Och jag har nog inte heller tolkningsföreträde då jag inte svettas relativt lite i vecken så som ljumskar och armhålor.

              Gör dig inte dum 09.36, eller förstår du inte att det handlar om att det är slemhinnorna som man måste vara rädd om? Slemhinnor finns inte under armarna vad jag vet?

                Finns slemhinnor i ljumskarna?

                  Varför heter det intimdeo om syftet bara är att applicera den i ljumskarna?

            Men istället för att täcka över ett symptom med parfym så kanske du bara skulle sluta med syntetiska underkläder och tight sittande byxor? Fundera över din kost och hur kroppen MÅR?

              Suck, folk som alltid ska tjata om kosten när någon annan har ett problem de själva inte upplevt. Eller varför inte ”använd bomullstrosor, så löser sig alla problem :)”. Det är liksom det första tipset man får, tror du inte att folk har provat det? Svettas du inte under armarna när du har en bomullströja? Du behöver inte deo under armarna då? För det gör jag nämligen, och det har inte heller med bristande hygien att göra.

          09.16, men varför handlar reklamfilmen om alla perioder i cyklen, man ska väl bara ga binda när man har mens. Vad har de andra perioderna med bindor att göra? Nej de ville bara använda Bianca maximalt.

      Det blir lite ”whataboutism” över din kommentar

      Får inte Biancas reklam kritiseras på grund av att det finns andra reklamfilmer som bör ifrågasättas?
      Vem bestämmer i så fall VILKA reklamfilmer som skall ifrågasättas, finns det ett särskilt råd/konsulat/förening för det?

      Finns det tid och utrymme i din värld att ifrågasätta precis ALLA filmer så är det såklart bra (kanske?) men här i detta forum finns inte vad jag kan se de resurserna utan det sker ett urval av personen som driver bloggen. Och C bestämmer själv.

        Det är inte Biancas reklam , det är Deodocs.

          Men Bianca har ställt upp och frontat den här reklamen?

            Men deodoc ska inte gömma sig bakom Bianca. Bianca får ta hela smällen. Dåligt företag som gör så mot den person som satt namn på spel för dem.

              De två tjejerna som äger DeoDoc bryr sig säkert inte om det blir lite uppståndelse och att några ruttna ägg hamnar på Bianca. De föreslog ju t o m att kungen skulle använda deras pungspray när de tog emot ett pris. Lèse-majesté kallas det!

          Ber om ursäkt för min otydlighet, mitt svar var till TS och såklart menar jag reklamen som Bianca är med i.
          (Jag förstår att det inte är Biancas personliga reklam för henne själv)

        Det är inte Biancas reklam utan deodocs! Men klart som fan är det Bianca som får skiten som ”bara” agerar modell, hoppa på pr byrån som gjort skiten ist!

      Vi kritiserar denna BÅDE pga sexism och för att företaget marknadsför produkter som inte behövs i 99.9% av fallen och även de marknadsförs så unga människor får en felaktig bild av sin egen kropp. Fortsätt du ignorera så jobbar vi andra på att protestera när saker är skit.

        Smink behövs inte heller i 100% av fallen, men det är okej att köpa och göra reklam för..?

      Dån fråga borde inte vara varför vi kritiserar denna video så hårt (det borde du dessutom fattat nu), utan varför vi inte kritiserar all annan skit LIKA hårt, och svaret är VI HINNER INTE.

      Har Winters spelat någon som helst roll vilken ”kändis” som marknadsförde denna skitprodukt som inte behövs finnas.

      whataboutism

      Vi kritiserar reklamfilmen för att de som gjort den och godkänt den var uppenbarligen höga som hus när den gjordes. Eller så är det nån från 60-talet som har rest i tiden och vill sprida sina sexistiska och inkompetenta ideér

      #leavebiancaalone!!!

        ??

      Tror inte drjengunter reagerar för att det är Bianca som modellar i reklamen ? Sen att bloggbevakning reagerar beror ju på att Bianca är en stor influencer och som sådan är av intresse för bloggen. Visst finns det annan sexistisk reklam men så länge det inte är en influencer bakom företaget eller framför kameran hamnar det utanför kategorin för den här bloggen. ?‍♀️

    Men att dra det till att kalla det kvinnohat var väl att dra det lite långt.

      Misogyni står det. Inte kvinnohat. Det är samma sak nästan hela tiden, men här syftar det på att kvinnan, återigen, ”ska vara” eller är på något särskilt sätt bara för att hon har mens eller ägglossning. Det blir en karikatyr som folk inte kan känna igen sig i, eftersom real life menscykel inte ser ut såhär, men ändå ska man pressas in i en mall av hur en kvinna ska vara.

        Misogyni står det som betyder kvinnohat eller hur så vad yrar du om?

          Misogyni betyder att ha en hatisk attityd mot kvinnor. Det är inte samma sak som att hata kvinnor. Ordet används även med definitionen att män tror att de är mycket bättre än kvinnor.

    På vilket sätt framställer reklamfilmen att vi ska rosenskimrande, hårfria, kåta och lukta persika?

      Har du sett den? Persikodoftande hör ihop med deras övriga dofter…

    Jag ser iallafall inte så kåt ut under min cykel…
    Måste verkligen all reklam vara så porrig idag??‍♀️

      Tycker hon snarare ser svag-begåvad än kåt ut…

        Det heter faktiskt lågväxlad!!

          Men Mona. Du läser ju inte här.

      Veckans nyord: Fillersplut

        Tyvärr inte speciellt nytt.. ?

      Ja, sjukt!

    Fattade inte vad dom sålde av att bara se reklamen. Oavsett vad man tycker så är ju det en skitdålig egenskap som reklam faktiskt…

    Tror ni att det kan finnas sammanband med att vissa kvinnor har svårt att bli gravida för att dom skapar en ogästvänlig miljö med parfymerad tvål, deos och annat skit där nere?

      Säkert..

      Men snälla…..

      Ledsen att göra dig besviken men jag har alltid tvättat mig med parfymerad tvål och jag har lyckats bli gravid tre gånger.

      Har aldrig haft klåda eller svamp.

        Ja med den omfattande vetenskapliga studien kan vi ju slå fast en gång för alla vad som gäller?

      Du skämtar nu, va?

      Ja skambelägg kvinnan!

      Det är väl ingen som tvättar sin livmoder med tvål?

        Jodå och avslutar med några sprut deo rätt upp!

        Inte ännu, men någon borde kanske uppfinna borstar så vi kommer åt där också ?

          Toalettborsten är ju nära till hands nör byxorna ändå är nere.

      Njae.. däremot såg jag en intressant nyhetsartikel på svt här om veckan där en forskare studerat p-pillers inverkan på kvinnors luktsinne, som vi tydligen använder av oss för att avgöra om vi är kompatibla med en man eller inte men (naturen är påhittig minst sagt) och slutsatsen var att kvinnor på piller blir som män och då försvinner tydligen den där funktionen.. Svårt att förklara och hittade inte tillbaka till artikeln men.. Kanske delvis kan förklara varför vissa har problem med att bli gravida och att olika komplikationer osv uppstår..

        Rätt intressant faktiskt!

    Tycker doktorn gör bort sig rejält här. Hon flyger i taket över reklamen för muttdeo och får sedan pudla när hon blir rättad att reklamen är för bindor. ”Spelar ingen roll om det är sant, det är för jävligt ändå” blir då hennes reaktion.
    Hon rapar dessutom upp ett gäng trötta floskler om pAtRiaRkaTeT och kVinnOhAt som känns oerhört långsökta. Visst, reklamen är skämmig och reproducerar en generaliserande bild av menscykeln men det är knappast nedsättande mot kvinnor, tror många av oss känner igen oss i dessa stadier. Känns som dessa rabiata feminister ironiskt nog hittar fel i allt som publiceras som avbildar kvinnor.

      Eftersom texten fortfarande håller i sin helhet trots att hon bytt ut muttdeo mot bindor så faller din åsikt platt.

        Klart du tycker det eftersom jag inte vrålar med i kören om patriarkatet 🙂

          Intressant hur det nästan uteslutande är de som ”inte vrålar med i kören om patriarkatet” som gör just det…

            Haha eller hur! Det var ett extremt tjat om patriarkatet och rabiata feminister?

      Men please, det blir med automatik reklam för varumärket och därmed alla deras produkter. Det fattar väl alla.

        Men va? En reklam för Coca-Cola är inte en reklam för Fuzetea ??‍♀️

          Coca Cola och Fuzetea är dock två olika varumärken ?

          Det är dock inte samma varumärke trots att det är samma koncern.

          Tror du måste jämföra cola zero med cola light då kan vi ha en diskussion

            De har också olika reklam för olika målgrupper.

              Och här riktar väl sig reklamen dessutom till samma målgrupp, med både bindor och deo!

      Intressant att det alltid handlar om ”rabiata feminister” och ”instagram feminister” när händelser som är klart kvinnoförnedrande tas upp? Det är nästan som att man kan anta att patrikaretet har sänt sina anhängare…
      Nej, doktorn gör inte bort sig rejält – summan är densamma, reklamen är skräp – precis som många andra har skrivit så förstår man inte ens vad den handlar om – ett tydligt exempel på en fullständigt värdelös reklam som frontas av en snygg kvinna.

        Det kan även vara så att inte alla tycker att reklamen är kvinnorförnedrande trots att de inte är hjärntvättade av patriarkatet. Men i er perversa värld finns det bara två alternativ. Antingen håller man med i er analys eller så är man patriarkatets utsända. Rimligt.

          48 sekunder av mitt liv jag aldrig får tillbaka är vad jag tänker efter att jag har titta på Biancas reklamfilm. Tycker jag att reklamen är kvinnoförnedrande? Inte nödvändigt vis. Men jag blir lika fascinerad varje gång jag tittar på propaganda som går ut på att reducera kvinnor till en stereotyp generalisering.
          Jag förstår inte riktigt vad varken feminismen eller patriarkatet har med detta att göra. Jag ser tre kvinnor som ser en möjlighet att tjäna pengar på en rätt dålig affärsidé som vänder sig till en rätt liten målgrupp, och som spelar på unga och eller osäkra kvinnors känslor och rädsla att inte duga som de är.

          Perversa? Vad menar du?

    Tycker inte den är så farlig. Den vänder ju sig till de som påverkas starkt av sin menscykel. All reklam är inte riktad till alla hela tiden.

      Det är reklam för bindor. Vilket du inte verkar fattat, och ingen annan heller = seriöst skitdålig reklam.

        Ta det lugnt.

        Om man inte fattar vad det är, är det en reklamfilm och för vad, så är det en dålig reklamfilm. Men de bryr sig inte, bara de får sitt namn exponerat, så de få sina sprayer sålda.

        Jag kunde inte ens titta ordentligt för jag bara skämdes…

    Vad är det ens reklam för? Att man är kåt hela cykeln på olika vis? ? Jäkla otydlig.

      ????

      ”Jag vill ju knulla men jag har ont i magen, är hungrig eller bara bitchig” så det är svårare än vanligt?
      Vad har dom för tanke bakom kåtheten?

        Ingen särskild, det är väl helt enkelt så vi kvinnor är mest hela tiden ? en väldigt adekvat film med andra ord. Lätt att känna igen sig i och relatera till ? får mig genast att förstå hur mycket jag behöver bindor och deo för att dofta persika ?

    Ta det lugnt.

    Har alltid tyckt att det här samarbetet har varit dåligt för Bianca. Och det är företaget deodoc som ska kritiseras som görs här av drjengunter. Vilken bild av kvinnor vill de förmedla? Som slav under okontrollerabara hormonflöden typ? Är det så som kvinnor ska ses på, enligt deodoc ? Nu borde Bianca inse att samarbetet med deodoc inte har varit gynnsamt för henne och hennes varumärke och bara lämna det nu. Vanessa som tog initiativ till samarbetet borde få ett stort löneavdrag. Läkarna i företaget borde fatta att man inte använder sig av en person med ätstörning i sin reklam för produkter som handlar om att man kroppen ska vara ”perfekt”. Har alltid tyckt att det här samarbetet bara är dåligt för Bianca.

      Hur det än är så har Bianca själv valt att fronta den här reklamen. Naturligtvis ska även hon ifrågasättas då jag utgår från att hon faktiskt har några aktiva hjärnceller att tänka med.

        Hmmm… ??

        Man måste rikta sig till deodoc, det här deras ansvar, de har också för att de satt Bianca i den här situationen, att hon får så mycket kritik. De skulle aldrig anlita henne, hon är för känd för dem. Varför är det så tyst från dem? De ska gå ut och tala om vad de vill ha sagt? Vill de sälja produkter eller vill de undervisa? De ska ta Bianca i försvar.

      Det var ju, enligt Bianca själv, hon som tog kontakt och bad att få samarbeta med DeoDoc för att hon ÄÄÄÄLSKAR deras produkter

        Det var hennes manager Vanessa som tog initiativ till samarbetet.

          Dansen kring gudkalven. Alla vill ha en bit av hennes starqualite. Här kan det tjänas pengar.

          Det borde nu vara Vanessa som tar initiativ att avbryta detta samarbete. Skadar mer än vad det ger.

        Jäääätte dålig ide’!

    Camilla, du skapar verkligen förutsättning för en låg nivå i kommentarsfältet när du benämner reklamen som ”fruktansvärd” och jag önskar att du skulle reflektera mer över det. Man kan tycka att deodoc är ett förkastligt företag och jag själv skulle aldrig våga använda produkter som kan störa en väldigt känslig del av kroppen. Men tycker att man kan försöka vara saklig i sin kritik och inte alltid skriva i affekt på ett sätt som är som upplagt för att skapa lynchstämning mot Bianca och som jag ofta upplever att det görs i dina inlägg. Ha en bra dag!

      Ja men du borde veta hur det fungerar här på BB. Tuffa tag ger många kommentarer.

    Jag tycker inte det är Bianca som ska stå i skottgluggen för den här urusla reklamen. All skuld ska läggas på DeoDoc. Jag förstår inte för mitt liv hur någon kan köpa deras produkter. När jag ser reklamfilmen tänker jag bara: Har vi inte kommit längre än såhär?

    Det är såklart jättebra att vi börjar prata om mens och menscykeln MEN det så otroligt tråkigt att vi har gått från att det är äckligt till att sexualisera den.

      Fast menscykeln är en otroligt viktig del av vår sexualitet och styr den till stor del. Om något ska sexualiseras så är det den.

        Eeeh va? Nej den ska inte sexualiseras.

        Innan var allt som hade med mens att göra äckligt. Ni ska vi helt plötsligt vara supersnygga och supersexiga när vi har mens. Det är just den bilden som tjejer matats med i alla år, att vi ska vara snygga och sexiga hela tiden.

          Varför inte?

            Varför ska kvinnor alltid sexualiseras ur ett manligt perspektiv?

            För att allt handlar inte om att vara sexig och attraktiv

      Mm det är ju allmänt känt att bianca blev pistolhotad när hon tackade ja till detta samarbete. Stackarn.

      Tycker absolut att det är rimligt att rikta kritik till den som vill sprida dyngiga produkter till unga påverkbara tjejer.

      Hon är en vuxen människa. Tycker hon verkligen vanliga arbetartjejer kan ta till sig hennes urdåliga skådespeleri med sina fillers och onaturliga miner. vilket drama. ?

    Bianca och resten av klanen, har de någonsin sagt nej till inkomst via reklam?
    Tell me and i will be surprised…

      Nej, de är lika penningk*ta allihop.

    Jag utgår ifrån att Deodoc gjort denna reklam för att få spinn på sociala medier kring produkterna.
    Den kvinna som av sina surt förvärvade stålar köper dessa bindor och betalar mellan 55-70 spänn för tio bindor behöver hjälp med sitt ekonomiska tänkande av Lyxfällan. Kvinnor i Sverige tjänar 80% av vad män tjänar för samma jobb.

      Det är därför som kvinnors trosor är så mycket mindre än mäns kalsonger.
      Finns viss rättvisa i alla fall.

        Mindre, inte billigare. Vi ska ju ha spets och satin, kanske lite glitter och paljetter också.

          Oftast polyester, förmodligen billigare än rejäla boxers i bomull!

    Bianca Ingrossos mensfilm delar publiken – varumärket stänger kommentarsfältet efter hat
    Länk till Resumé:
    https://www.resume.se/marknadsforing/sociala-medier/bianca-ingrossos-mensfilm-delar-publiken-varumarket-stanger-kommentarsfaltet-efter-hat/

      ”Grundarna Hedieh och Hasti Asadi berättade i en intervju med sajten Beakit från 2017 att de har en vision om att bygga ett ”Victoria’s Secret” för intimvård.”

      Åldrades väl inte superbra…

    Jag tycker att det är lite skojigt att reklamen riktar sig till menstruerande kvinnor och samtidigt liksom berättar hur en menscykel kan vara. Som att de menstruerande kvinnorna, som är målgruppen, inte vet?

    Jag vet inte, hela konceptet känns lite oklart.

      Well, jag vet inte. Har väl de faserna också men märker ingen skillnad.

      Jag har sjukt dålig koll på cykeln. Dock skulle jag inte vända mig till den här reklamfilmen för att ”utbilda” mig.

      Får känslan som man fick av Britney där när hon försökte fälla av sig oskyldiga lilla flicka-stämpeln och skulle åla sig runt i tusen olika sexiga outfits. Vi vet även hur det slutade.
      Bad recipe for a bad cake-result

    To be honest, förstår inte riktigt problemet. Som dom säger, de gör reklam för bomulls pads. Varför måste allt som har med kvinnor och göra bli till debatter. Dessutom tycker jag första delen av videon är vacker

      Haha va, hur är den vacker menar du?

    https://youtu.be/WOi2Bwvp6hw

    En billig, sämre rip-off på denna?

    Amanda Ålenius går igenom väldigt tydligt och pedagogiskt på sitt Instagram-konto angående vad som är så problematiskt med att sexualisera menscykeln.

      ?!!

    https://www.resume.se/marknadsforing/sociala-medier/bianca-ingrossos-mensfilm-delar-publiken-varumarket-stanger-kommentarsfaltet-efter-hat/
    Deodoc: ”Vi välkomnar alltid åsikter och svarar gärna på frågor. Men vi accepterar inte hat, personangrepp eller spridning av felaktig information. Därför valde vi att stänga av kommentarsfältet”.
    Alltså att skrika ”hat!!!” och till och med felaktig information när folk gör sig lustiga över videon eller ifrågasätter bildspråket och produkternas nödvändighet ? lika pinsamt och oseriöst av företaget som när influencers gråter ut om hatstormar efter tveksamma samarbeten. Kul att det i alla fall blev en diskussion utanför forum som deodoc själva kan stänga ner.

    OT men har du sett Hugo Rosas nakenreklam i senaste QX där alla vinnarna presenteras, satte nästan kaffet i halsen haha

      Tack för tips!!

    Nä om man skulle gå och ta sig en pizza och onanera lite efter man sparkat sönder en vägg och gråtit ut lite.
    Som en vanlig menscykel skall vara
    Inget konstigt med det alls

    Det är ju inte Bianca som är problemet. Det är ju problemet bakom problemet. Trött på att det kvinnliga könet är det udda, negativa, ”äckliga”, som måste fixas.

    Grattis sverige….4 brott…4 döda barn…..å föraren..2 månader…grattis..verkligen..grattis….

    Fyra tonårspojkar, två från Stöde och två från Hälsingland, dog i samband med färden från Hassela mot Sundsvall då bilen körde av vägen och kraschade i maj förra året.

    Föraren, en 19-årig kvinna, och en tonårsflicka, båda från Hälsingland, som också färdades i bilen fick svåra skador, men överlevde.

    Den 19-åriga kvinnan åtalades i december förra året för fyra fall av grovt vållande till annans död i fyra fall, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

    Den känslosamma rättegången hölls i Sundsvalls tingsrätt i mitten av februari. Flera av de anhöriga till de fyra omkomna pojkarna var på plats och följde den två dagar långa huvudförhandlingen.

    Domen mot föraren kom alltså under torsdagsförmiddagen och hon döms till skyddstillsyn och fängelse i två månader.

    Texten uppdateras.

      Var hon på verkad, eller körde för fort? Inget nämns i texten ovan.

      Vad har det med deodoc och Bianca att göra?

        Eller bloggar för den delen

      Borde vara ett mycket hårdare straff. Ett rent hån mot de anhöriga med bara 2 månader. 4 unga killar som inte finns mer och mördaren/dräparen är fri efter 2 månader, vansinne. Detta måste uppmärksammas mer och kritiseras extremt mycket. Hur kan det bli bara 2 månader? Var det för att hon är kvinna? Någonting är väldigt ruttet här….

        för att hon är ung… starffrabatten måste bort

    Tycker ändå lite synd om Bianca. Vanessa som hennes manager borde ju förstå hur vissa saker tolkas och att Biancas brand skadas av att va med i sån här skit. Känns som att Bianca har för mycket att tänka på och göra för att själv kunna hålla koll på hur folk kommer reagera, hon är bara en marionettdocka just nu och gör det som bestäms för henne.

      Håller med, det är så det är. Vanessa har gjort fel, tog initiativ till samarbetet, Bianca litade på henne. och företaget gjorde fel som valde att samarbeta med en ung kvinna med ätstörning. Man måste tänka, särskilt som läkare.

        Fast, vad har hennes ätstörning med något att göra?

          Kroppsfixering. Att man inte duger.

        Vad sjutton har mens med ätstörning att göra?

    Man behöver binda när man har mens, inte annars. Varför går reklamfilmen in på perioden mellan mensen? Jo för att de ska utnyttja deras ”star” maximalt. Synd att Bianca gick på det.

      Det är ju dock väldigt många saker som det görs reklam för som man inte behöver.

    ???M e n s k o p p ! ??? B r a för miljön !!! Så himla bra uppfinning Get in there !!!! ????????????????!

      Fungerar inte för mig tyvärr, har provat. Har en extremt bakåtlutande livmoder så koppen hamnar inte rätt hur jag än försöker.

    Känns som att det var såhär de ville att filmen egentligen skulle va, för den här tycker jag är klockren!
    https://www.youtube.com/watch?v=WOi2Bwvp6hw

      Den där var definitivt mycket mer accurate!

      Alltså den där var ju otroligt mycket mer specifik i och med att den var nedbruten på dagar, och ändå mycket mer inkluderande och generell än Deodocs. Väldigt mycket bättre.
      Sen fattade jag inte vad någon av filmerna försökte kränga på mig, så på så sätt var båda rätt kass som reklam ?

    Fattar inte vad problemet är.. Vad är så jäkla fel med reklamen??

    Bryr mig inte om reklamen är ämnad åt snippparfym eller bindor, bara att den är jävligt sunkig oavsett. Jag är också trött på företag som verkligen ska profitera på den kvinnofrågor och låtsas vara så godhjärtade. Och till alla som kommenterar att vi ska kritisera all sexistisk reklam – givetvis gör vi det men detta är en blogg om influensers så givetvis lyfts därför denna reklam här? Rätt obvious. Jag tycker dock största boven är deodoc, då det är deras reklamfilm, deras värderingar och deras oprofessionella uppträdande i att bemöta kritik. Sen att Bianca tyckt detta är en god idé förvånar mig inte, men inget jag lägger särskilt stor vikt vid.

    Jag har tänkt på en sak.
    Både Bianca och Therese har ca 3-400k tittare per video, men ändå har Therese över en miljon följare och Bianca ”bara” 300k. Vad kan det bero på? Kanske det är mera skämmigt att se på Biancas video, eller är det för att Therese varit aktiv längre?

    Tycker dock så synd om Bianca i hur hon mår nu. På den senaste youtubevideon pratar hon ju om att hon hatat sig själv så mycket under en lång tid. Dessutom att en främmande vuxen man gick fram till henne på stan häromdagen och skällde ut henne, så obehagligt! Det är så svårt att relatera hur det skulle kännas att vanliga, vuxna människor uttrycker hur mycket de hatar en.

    Jag fattar att hon ibland gör kontroversiella och mindre genomtänkta saker, men det är tragiskt att se en ung person brytas ner av andra människor elakhet. 🙁

    Nej jag hatar inte Bianca. Tvärtom älskar jag hennes personlighet, produkterna hon gör saknar jag kunskap om.

    Denna reklam däremot, ja det är en bottennotering faktiskt, även vad gäller Biancas omdöme här. Dock tror jag allt delningar av filmen på twitter och andra ställen leder till just den exponeringen företaget i fråga önskat sig.

    Alltså äre bara jag eller äre någon annan som känner att skiten inte stämmer in på en? ?
    Ja känner mig absolut inte glad och fantastisk efter mens, vid ägglossning fine kåt är jag men mest deprimerad och crazy potatoe i mina tankar, sen pms jag fattar inte pizzan men där med mest deprimerad och under mensen ja men då är allt som vanligt ??
    Kan vi bara sluta ha det där trötta tänket på hur kvinnan är genom menscykeln, alla är vi olika.

      Exakt, fattar inte heller. Jag mår som bäst under mensen, det är som en befrielse när den kommer och svullnaden i kroppen, finnarna och förstoppningen går över. Resten av månaden känner jag inget speciellt. Ägglossningen har jag aldrig känt av.

    Tycker inte reklamen var sååå dålig.. Bianca är snygg och jag gillar att shoppa.

    De glömde lägga in perioden för biancas graviditeter och aborter, verkar ju numera vara en del av hennes personliga cykel

      Elakt och lågt skrivet.

      Mycket osmakligt skrivet.

    Ok, här kommer en tolkning: Jag tror att de ville försöka med en liknande approach som denna välspridda video från Glamour mag: https://www.youtube.com/watch?v=WOi2Bwvp6hw&ab_channel=Glamour
    Men att det sen blev missriktat och klumpigt gjort. Glamour mag’s video fokuserar ju på en generell beskrivning av hur menscykeln och hur olika hormonnivåer under cykel påverkar en helt enkelt; man får se kvinnan i videon gå igenom olika exempel på hur man kan må. Ibland kan hormonerna göra att man känner sig fylld av energi, beslutsam, och ibland lättirriterad och trött. Men jämför hur olika detta uttrycks i de båda videoklippen. I Glamour är kvinnan mer en aktör under sin menscykel, hon gör saker, hon känner saker. Jo, visst finns det referenser att man skulle bli mer sexig under ägglossning, men det är mer i en kontext av att kroppen då är mest fertil, ens ansiktsdrag blir mer symmetriska, ens orgasm kan vara mer intensiv och man har överlag mer energi. Den sekvensen slutar med uppmaningen ”Good time to get out there!” = kvinnan är fortfarande i kontroll och aktör= hon gör saker.
    I Bianca/deodoc-videon ville de säkert ha ett empowering budskap, men föll in i stereotypa sexualiseringar av kvinnokroppen. Det var säkert inte deras intention, och de har ju faktiskt gjort en intressant grej när de symboliserar mensblodet med något som faktiskt är rött! Synd, det fanns potential att göra något riktigt bra här. Sen är ju Deodocs produktlinje minst sagt problematisk överlag.

    Inget om reklamfilmen, den var väl sisådär. Men jag blir mer irriterad över den så kallade feministiska doktorn som menar att dessa generaliseringar av menscykeln är patriarkatets fel och befäster en felaktig bild. Då kan jag säga att detta reklamfilm till punkt och pricka beskriver hur jag förändras under menscykeln (förutom att jag är elak och förbannad i två dagar vid ägglossning med). Jag blir MER KRÄNKT av feminister som hävdar att PMS inte existerar och att kvinnor minsann är lika män. JAG är då INTE lik min man. Min man blir arg när han är arg, ledsen när han är ledsen och glad när han är glad. Jag styrs av hormoner som jag inte kan påverka, även om det blir lindrigare om jag är mindre stressad. Jag blir snarare förbannad över att jag förväntas prestera på topp, vara fierce och som vanligt även när jag har ont i underlivet och mage och behöver byta största tampongen en gång i timmen de dagar jag blöder mest. Det är ingen patriarkal grej, det är kvinnokroppen.

    Kan dessa s.k feminister sluta jobba EMOT kvinnor och den biologin vi har oavsett om man vill eller inte. Kvinnor är inte män. Kvinnor och män har inte samma biologi, PUNKT.

    Jag har så tråkigt. 🙁
    Jag verkligen hatar livet så mycket.

    Alltså är väl underbart om någon upplever mensen så? Är väl absolut ett rimligt sätt att gestalta de olika perioderna och sprida budskap och information. Den fångar ens uppmärksamhet och jag själv blir nyfiken på att lära mig mer om mitt mående i varje cykel. Är det konstigt att man vill sälja produkter genom att visa en snygg person? Hade de gjort reklam för rumpdeo hade det säkert suttit en man med öppen skjorta och sett glad och sensuell ut. Skål för det!

    Själv skulle jag vilja veta hur en gynekolog i Sverige kan stå bakom detta (den pensionerade läkaren)…och när den ena syrran fick sitt leg. om hon arbetat som ST-läkare på KS måste hon gjort raketkarriär..född 1983, gått ut skolan, direkt in på KI, 5,5 år där, sen få AT 18.21 mån…kanske behövt arbeta lite innan för att få den tjänsten om hon inte kände någon och /eller forskade. sen få ST pang bara….och sen haft det här företaget ett tag. bra jobbat för någon som inte ens fyllt 38.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.