Benjamin Ingrosso x Felix Sandman

Även om man inte gillar Melodifestivalen och inte tittade på Andra Chansen igår så BÖR man se Benjamin Ingrosso och Felix Sandmans hyllning till det musikaliska geniet Ola Håkansson.
Det var SÅ bra och jag ville egentligen ge DEM alla mina hjärtröster.

Det är så många som skriver att barn till kändisar glider in i sina egna kändisskap på en räkmacka, och jag tycker att det är så orättvist och förminskande.
De har absolut en fördel i den allra första början, men en förälders kändisskap räcker inte när det kommer till att hålla sig kvar i rampljuset. Till det krävs det en alldeles egen talang och jag tycker det är förminskande att säga att exempelvis Benjamin (och Bianca) endast är kända pga sin släkt.

Jag skulle exempelvis kunna länka till en mikroinfluencer som jag vill ge en extra skjuts i karriären och uppmana er att följa hen. Jag skulle kunna göra det en gång om dagen, men utan egen talang att fånga människors intresse och nyfikenhet med så gör mina länkningar varken är eller till, och så tycker jag det är även med vissa kändisbarn.
Givetvis inte alla, det finns undantag överallt, men Benjamin hade inte varit en framgångsrik musiker om han inte hade talang.
Så enkelt är det.
Man kan få en första skjuts in i rampljuset men att stanna kvar är upp till var och en att se till. Det kan man inte göra på någon annans meriter.

Har inte ett barn till två akademiska föräldrar förtjänat sina betyg bara för att hen kunnat få hjälp hemma på ett sätt som någon annan kanske inte fått?
Ska den personens prestationer viftas bort då, som inte lika mycket värda?

Ja, hen har gått läkarlinjen och fått ett bra jobb, men glöm inte bort att hens föräldrar är lärare på det Naturvetenskapliga programmet så det är ju inte så konstigt att hen kunde glida på en räkmacka hela vägen in på läkarlinjen…

Låter det rimligt?

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag kanske är knäpp men tycker det låter rimligt. Jag har haft föräldrar som kunnat hjälpa mig med skolarbetet och jag har jämfört med många klasskompisar genom åren ”glidit räckmacka”.

      Ja. Alla har inte samma förutsättningar från start med något. Så det spelar så klart roll vilka föräldrar man har oavsett! Men det betyder ju inte att någon inte förtjänar det. Men det är inte säkert att Benjamin hade slagit igenom om det inte vore för sin familj. Finns många med talman som ändå aldrig lyckas.

        * talang

      Ja men såklart är det ju så. Det är ju som de som fått växa upp i misär, såklart har man inte samma förutsättningar som någon som tex har två läkarföräldrar och kan hjälpa sina barn till/genom läkarlinjen. Ingenting är orättvist och Benjamin har ju uppenbarligen en talang och det är ju bara konstigt om han skulle ge upp drömmen för att han skulle ”glida på en räkmacka”.

      Ja, självklart är det så och självklart har de som föds in i en kändissläkt fördelar pga både arv och miljö. Från det de föds lär de sig hantera kändisskap via sina föräldrar på ett helt naturligt sätt och föräldrarna kan även hjälpa till med kontakter o liknande. Att inte inse att de som föds in i kändisskap har em oändlig fördel är att förminska de som verkligen tar sig fram utan känd familj, resurser och kontakter.

      Insiktsfullt av dig! För självklart är det så att att det underlättar jättemycket med med föräldrar som kan hjälpa till med vad det än är.

      Det är en sak de pratade väldigt mycket om på yrkeslärarprogrammet när jag pluggade, vikten av vilken ”sorts” föräldrar man har. Studier har visat att det inte finns något som påverkar ett barns framtidsutsikter mer positivt utbildningsmässigt än att ha fötts med föräldrar som läst en högre utbildning. Det är liksom hela ”nyckeln” till framgång inom studier, vilket ju sedan allt som oftast leder till ett mer välbetalt jobb/högre status osv.

      Håller verkligen med dig! I mitt fall är det dock tvärtom. Jag är första generationens invandrare med föräldrar som själva knappt gått klart grundskolan. Jag har under hela min studietid fått klara mig själv med allt skolarbete, läxor och dylikt då mina föräldrar aldrig har kunnat hjälpa mig med sådant p.g.a. dåliga svenskakunskaper och låg utbildningsnivå. Jag har dock alltid gillat skolan och har haft relativt lätt för att lära, så det gick bra för mig ändå. Idag har jag en universitetsutbildning och ett jobb som jag älskar, men jag är helt övertygad om att jag hade kunnat nå ännu högre och uppfylla min riktiga utbildningsdröm med mer stöd hemifrån. Sen säger jag inte att det inte går utan jag utgår bara ifrån mig själv nu!

    Fast de glider ju in i kändisskapet på en räkmacka om de har känt föräldrar? Oavsett om de sedan lyckas hålla sig kvar eller inte.

      Fast har Felix kända föräldrar ?

        Nej han har ju tagit sig dit han är på eget bevåg, på sin egen talang enbart och det är ju mer imponerande egentligen.

        Nu pratade vi väl ändå om ”de” som i kändisbarnen och inte ”de” som i just denna duo

    Håller med!!!
    Bäst igår var Benjamin och Felix !!! Så bra !!! Försöker förstärka min åsikt med massor av utropstecken ?

    Visst, hålla sig kvar måste en göra på egna meriter, men tänk alla de med talang som inte ens får en chans att visa vad de kan.
    Hade Benjamin hetat Andersson kanske han inte ens fått chansen att ens stå på en scen?

      Nej så är det ju. Precis som att vissa i andra delar av världen inte får chans att gå i skolan. Någon av dessa kanske skulle kunna bidra till ex forskning, få Nobelpris osv om de fått chansen.

        Precis. Alla har olika förutsättningar och vissa får mer försprång från början än andra, oavsett bransch. Men för att bli framgångsrik på riktigt krävs också en egen talang.

          Tydligen inte. Kolla på Gynning.

            Hon är ju supertalang i bluff och båg branschen. Tillgång och efterfrågan gäller och tydligen finns det god tillgång av konsumenter med dålig smak.

              Stor efterfrågan på dålig, plagierad konst.

            Ja, hennes mamma är väl konstnär med och då fick hon konstnärsplattformen gratis, talang eller ej. Det är inte alltid rätt person är på rätt plats, ibland ärver man bara plattformar rakt av pga känner sig entitled. Detta är väldigt vanligt, gäller väldigt många med större ego än talang.

            Det sägs att hon har hängt på sin mammas utställningar.

            Gynning är otroligt talangfull och dessutom framgångsrik. Hon har funnit sin nisch. Stor efterfrågan på hennes alster.

        Precis. Jättemånga talanger som inte får chansen att visa vad som kan. Mitt hjärta vurmar särskilt för dom som kommer från tuffa förhållanden och kämpar på.

      Men ingen säger ju att han inte haft någon fördel alls? Troligtvis hans kända familj som lett till möjligheten att få stå på scen från första början men hade han inte haft den talang han har så hade han ju inte blivit en framgångsrik artist.

        Men om men hela tiden får möjligheter serverade så kan ju ens talang förfinas med. Jag menar att ingen blir fullfjädrad artist på en gång men när man som tex Benjamin får möjligheter hela tiden att utveckla sig så så blir han ju såklart bättre och bättre.

    Jag har jobbat för en organisation som anordnar musikfestivaler och vi har haft allt från Petter, jireel, Tove styrke, tjuvjakt, norlie kkv, Carola, Rebecca & fiona etc men Benjamin var i en klass för sig! Då lyssnar jag inte ens på hans musik men sättet han uppträder på och får med sig en hel publik var helt magisk. Har så mycket respekt gör honom sedan dess. Tycka vad man vill om hans familj men hans förtjänar erkännande för hans talang!

      Verkligen – och vi var på delfinalen när han tävlade i mello och han var den som stod kvar absolut längst och skrev autografer och tog kort efter tävlingen! Han gick inte förrän alla barn som vill fått kort och en kram❣️

        Det gjorde Samir och Viktor också. De är nog de av alla jag sett som verkligen varit mest mån om sin publik.

    Tycker det var en bra jämförelse! Det är såklart en fördel med föräldrar som i ditt exempel men är man inte duktig så hjälper det ju föga i längden, man kommer inte kunna bli ex läkare (eller artist) ändå oavsett vilka ens föräldrar är.

    Håller förövrigt med om deras mellanakt igår, grymt bra!

      Jämförelsen hade varit bättre om det var så att barn till läkare hade en garanterad plats på läkarlinjen om de ville gå där.

        Fast så du menar om Benjamin sjungit falskt skulle han ändå haft en plats på scen?

          Nej det menar jag inte. Men många med hans talang får aldrig chansen att stå på en scen. Han har dörrar öppna som vanliga talanger inte har. Som i alla branscher där man har en fot inne.

          Plattform till någon typ av kändisskap, ja. Sångartister är ju inte det enda kändisyrket de i hans familj och släkt har, finns många olika delar av underhållningsbranschen och att födas in i kändisskap och få en garanterad plattform är en enorm fördel, det borde väl alla fatta? Oavsett om man vill använda plattformen till att bli artist, skådespelare, flunsa, komiker, programledare eller annat inom kändisbrsnchen.

          Det är ju bra naivt att tro att Benjamin och Bianca tagit sig dit de är på rena talanger.

    Jag tycker att Benjamin är en rätt så medioker artist. Många med den talangen som inte får en chans, klart att han har kommit dit han är idag för att han är en Wahlgren.

      Jag håller med dig. Tycker inte att Benjamin sticker ut på något sätt och saknar det där lilla extra.

      Håller också med!
      Artister som fått sin framgång enbart på sin egen talang är 1000 gånget bättre. Man måste ha det och en karisma!

      Jag tycker han är duktig och gör musik som är trevligt att lyssna på. Nu är jag förvisso man så jag kanske inte räknas när det ska tråkas.

      Älskar livet

      Ja jag kan verkligen inte se vad som är så bra med honom, hans ”talang”. ??‍♀️

        Smaken e som baken ?‍♀️

    Pernillas äldsta son, hur är han?

      Introvert.

      Han är dj och han har haft huvudrollen i en film för många år sedan.

        Vilken film då?

          Ciao Bella. Kom 2007.

            Han hade dock inte huvudrollen

      Han arbetade tidigare som kock vet inte om han fortfarande gör det.

    Det finns tydliga samband vad gäller utbildning mellan föräldrar och deras barn. Kanske är det lite samma sak med att ”ärva” ett kändisskap, tänker jag. Men man måste jobba hårt för att skapa karriär/betyg.

      Har snarare att göra med att högutbildade har råd att bo i bättre områden med bättre skolor, inte behöver jobba lika många timmar, ofta har mer tid att hjälpa barnen med läxor, värdesätter utbildning och därför hjälper barnen, osv osv. Ett barn till en högutbildad har ju inte per automatik plats på utbildningar, men får mer stöd hemifrån på vägen dit.

        Att tro att högutbildade inte behöver jobba lika många timmar är högst världsfrånvänt. Har du jobbat dig till en position där du har råd med boende i dyrt område kan du räkna med att vara standby dygnets alla timmar. Glöm en semestervecka där du inte tar samtal eller svarar på mail.

          Det håller jag inte med om. Man jobbar hårt för att ta sig dit, men när man väl är där så krävs inte lika många timmar. Jämför med en ensamstående mamma med två olika arbeten tex.

            Jag håller helt med om att högutbildade generellt har råd och förmåga att välja bättre skolor i bättre områden till sina barn och att de har bättre förutsättningar för att kunna hjälpa sina barn med studierna. Men jag håller inte med om att högutbildade inte behöver jobba lika mycket och för den delen har mer tid till läxor. Lågutbildade är ju i högre grad arbetslösa till exempel, och borde då ha all tid i världen till läxor. Men det hjälper ju inte om föräldrarna inte själva har studievana eller förmåga att hjälpa sina barn eller för den delen insikt om hur viktiga studierna är för barnens framtid.

              Lågutbildade jobbat oftare långa skift, kvällar, helger osv. Sen håller jag så klart med om resten du skriver om, att det krävs att se värdet i studier också. Tiden är bara en av flera faktorer jag nämnde i min kommentar. Jag vill dock fortsätta påstå att en högutbildad ofta har färre arbetstimmar och oftare på de tider då barnet är i skolan. Sen finns det så klart de som tar med jobbet hem. Men tänker inte bråka om det?

              Högutbildade, välbärgade har råd att köpa in läxhjälp

            Är du nyexad eller ensamstående med två jobb eller vad är det som gör att du tror att högutbildade och högavlönade människor jobbar färre timmar?

              Nej jag är själv högutbildad.

        Jag och mina barndomsvänner kommer från ett invandrartätt område i södra Stockholm som ingen som inte måste vill bo i. Varenda en av oss är idag högavlönade akademiker. Endast jag har föräldrar som är akademiker. Vi hade varandra och en tro på oss själva och framtiden. Vi har satsat och kämpat för att ta oss vidare i livet. Utöver stöd hemifrån kan man komma långt på vilja.

      Sociokulturella förutsättningar spelar så klart in.

    Värst vad du börjat gilla Benjamin på senaste, du har hyllat honom flera gånger senaste veckan, hållit med Bianca och du tyckte att vi skulle gilla Åsa Ingrossos reklaminlägg… Vad har hänt?! Konstigt du skriver för visst kan ett kändisbarn hålla sig kvar i rampljuset, jo det kan ett kändisbarn göra men att sälja bra med skivor och göra bejublade konserter kanske man måste ha en egen talang för däremot, men visst är det enklare att få skrivkontrakt och komma in i branschen om man har kändisföräldrar, allt blir lättare med eller utan talang så är det men visst har Benjamin talang.

      Skönt att det inte bara är jag som tycker det har blivit ett väldigt smörande för Wahlgren-Ingrosso.

        Nästan så man kan tro att någon hört av sig på något sätt, pappa Emilio kanske.

          Ok Stollis, foliehatten sitter stadigt ?

      ”du tyckte att vi skulle gilla Åsa Ingrossos reklaminlägg… Vad har hänt?!”

      Kan du länka inlägget? Jag har bläddrat tillbaka flera sidor och kan inte hitta sånt inlägg. Hittade bara ”hur likt är för likt”- inlägg.

        Alexandra Nilsson var med i samma inlägg också minns jag, var nog två veckor sen och just efter andra inlägg om Alexandra och Åsa. Det uppmanades att trycka gilla på deras samarbetsinlägg, väldigt konstigt och många tyckte det var märkligt i kommentarerna så kanske är inlägget borttaget.

          Det handlar om flera stycken influencers som förklarade varför engagemang är viktigt för dem att kunna fortsätta som influencers, inte om att man skulle klicka på Åsas inlägg.

          Jaaaa det var det inlägget! Om man får inlägget att handla om att man uppmanats trycka gilla på Åsas och Alexandras instainlägg så har man grava problem med läsförståelsen.

      Och reklam för Biancas burgare också, en burgare som är som de flesta burgare haha. Har man fått skäll och kritik så måste man ju visa sig lite snäll också och smöra lite för att komma undan.. damage control typ, likadant var det då någon skulle anmäla bildstöld då ändrades tongången så att säga haha.

    Jag orkar verkligen inte med Wahlgrensklanen.

    Är det för att han är en talang på Carbonara han har fått ett matlagningsprogram också?

      EKAKT! (Det med carbonara alltså)!

      Tv4 verkar hysa väldigt mycket beundran för Wahlgrens, alla tv4-profiler fjäskar och smörar väldigt för wahlgren/ingrossos. Jag gillar Benjamin och har tidigare gillat wahlgren-familjen men på senare tid har jag börjat irritera mig en del på Pernilla och Bianca dock tyckte jag Pernilla ägde och var superbra i mellon förra veckan, hon är ju himla härlig ibland alltså fast hon och Bianca verkar ha fått lite hybris.

        Jag tycker att Pernilla beter sig väldigt barnsligt. Som att hon är ett barn i en vuxen kropp. Får känslan av att hon tycker att det är lite gulligt att vara så där ”tihi-dum” som kvinna.

          Åh det är det värsta, klarar inte såna. Aningalöshet är inte gulligt på en vuxen!

            Hon spelar, det säljer…

    Såklart Benjamin är där han är idag tack vare sin familj! Har inte mycket med talang att göra annat än att han inte varit artist om han varit talanglös. Men hade han inte haft Pernilla till mamma hade risken varit stor att uppträdandena begränsats till släktingars dop typ….
    Kolla bara släktskapet när det kommer till barn och familjefilmer, ledande roller innehas ofta/alltid av barn som har kända föräldrar.

      Detta är verkligen sant! Det blir en dubbelmoral när vissa av de vänsterprofilerade kändisar som byggt sitt kändisskap på hur orättvist det är att de med välbärgade föräldrar o från bra områden får fördelar…. men när de själva är kända, rika, bor bra och har en självklar plattform i media, som tex ap, ja då ser de till att deras barn får huvudroller i de stora barnfilmerna. Ett sånt hyckleri….

    Viktigt att inse privilegier. En utan kontaktnät/akademiska föräldrar/stöd hemifrån kan inte blir läkare. En som måste börja jobba efter grundskolan för att hjälpa till att försörja sin familj har absolut inte lika förspänt för att få en gedigen utbildning som någon vars föräldrar försörjer en under studieperioden.

      ” Det är, befarar jag, en villfarelse att klassorättvisan främst består i att de bemedlade har kontakter och kan fuska in avkomman på utbildningar och jobb som någon annan borde ha fått. I undantagsfall säkert, på marginalen ja, som regel inte. ”

      https://www.svd.se/de-forsatliga-teorierna-om-privilegier

        Det är en krönika. Ingen nyhetsrapportering. Och den är riktigt dålig. Hon är ju nyliberal så vad förväntar man sig.

          Ja, det är en krönika 🙂 Tråkigt att du tyckte den var riktigt dålig, hon är en duktig skribent och författare.

          Får man inte dela krönikor?

      Ursäkta? Jag är i slutet av min läkarutbildning och bodde i fosterhem under gymnasiet (och fick ändå mvg i alla ämnen, dels för att jag älskade skolan och hade väldigt lätt för mig men också för att skolan var min räddning).

        Heja dig! ❤️

      Jo man kan, men det är ovanligare.

      Fast det är ju bullshit. Man kommer inte ”bara in” på läkarlinje utan betyg (även om man ibland undrar om vissa fått sin legitimation i cornflakes-paketet. Men nej, man behöver inte ha ”kontaktnät” eller föräldrar med akademiska utbildningar för att utbilda sig.

      Självklart kan man bli läkare utan att ens föräldrar är läkare. Dock är det vanligt att läkarbarn blir läkare även om de inte har betygen för det, vissa tar omvägen via andra länder, börjar plugga i ett annat land o byter efter några år studieort till Sverige. Har man växt upp i den miljön känner man ofta till alla genvägar. Just läkaryrket går väldigt mycket i arv, dock är det självklart inte omöjligt att bli läkare utan den bakgrunden.

        Fast det är ju inte genvägar som är speciellt där för läkarbarnen. Som inte andra barn har tillgång till.

          Men där handlar det ju mer om att andra barn vet om det eller inte.

          Bara för att allting finns tillgängligt för alla betyder det inte att allting de facto är tillgängligt för alla.

            Vem som vill bli läkare vet inte om att man kan plugga utomlands?

        Och så finns ju just på läkarlinjen, på vissa studieorter, möjligheten att komma in via ”intervju”. I dessa intervjuer brukar just läkarbarn utan tillräckliga betyg vara väldigt överrepresenterade av någon anledning…… var nåt program om det i nåt granskande program (kalla fakta/ug?) gällande tandläkarlinjen tror jag, där samma sak ofta händer. Så genvägar finns för de utan toppbetyg, men som vet om genvägar och/eller har resurser och kontakter.

        För en som vill bli läkare är det ingen hemlighet att man kan plugga utomlands. Ingen fördel när du ska plugga att dina föräldrar är läkare. Enda fördelen är att de kan hjälpa dig med plugget, betala utbildning om du har tur.

          Alltså ingen fördel som att du lättare kommer in på utbildningen eller har förtur in.

      Mina föräldrar har ingen högre utbildning, pappa gick inte ens i gymnasiet. Båda har lågavlönade jobb inom vård och omsorg. Båda har under hela min uppväxt haft extraarbeten och jobbat skift och natt. Någonstans i början på högstadiet kunde de inte längre hjälpa mig med läxorna, trots att de ville. Jag läste trots det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Började på universitet direkt efter studenten. Doktorerade och arbetar i dag som forskare. Mina föräldrar kunde inte försörja mig under min studietid, det löste jag själv med CSN och extrajobb.

    Klart fenomenet räckmacka existerar och många människor har vunnit fördelar andra gjort sig mer förtjänt av.
    Benjamin är ett bra exempel

    Utan känd släkt hade han förmodligen varit en av alla duktiga idoldeltagare som under ett år eller två åker Sverige runt och uppträder på gallerior.

      Hade han vuxit upp i orten hade han varit glad om han gått ut nian med betyg och sen lyckats få jobb på en av stadens fabriker/lager

    Jag tyckte nog inte att numret var så där särskilt imponerande. Lagom kisspaus typ.

      Det framstod nog som bra för att det var låtar man kände igen. Tror den mesta etablerade musiken låter bra efter en omgång andra chansen.

      Gissar att det är därför man alltid tycker att Sveriges bidrag är bäst i esc, för att man hört låten tusen gånger och känner igen den.

    Tror folk börjar (eller kommer börja) tröttna på Wahlgren/Ingrosso med tanke på att dom är ööööverallt hela tiden. Kan nog bli ett problem för Benjamin om han vill ha en seriös artistkarriär. Talangfull eller ej så hjälper det ju inte direkt om folk stör sig bara namnet nämns.

      Min kompis flyttade till Sverige från Tyskland för ett halvår sedan ungefär. Hon minns aldrig vad Pernilla Wahlgren heter men hon kallar henne för ”mamman i familjen som är med i precis allt!”

        Hon fattade svensk kultur direkt!

    Bara en sak som jag tycker är konstigt. Varför påstår Benjamin alltid att han fått sin musikalitet från pappan?
    Detta samtidigt som man förstått att han ofta fick följa med på Pernillas alla ”gig” under sin uppväxt (musikaler, sångframträdanden, teater etc.).

      Åh, kommer ihåg när jag och mina syskon var på Nicke & Nilla. Bianca och Benjamin fick springa runt som galningar och samla in saker som skulle signeras och sedan ge tillbaka dem till rätt person. De var väldigt snälla barn, artiga och trevliga.

    MEN låter inte det exemplet med läkarlinjen precis som att det inte är en mindre prestation? Och av just den anledningen så försöker företag och skolor som arbetar med diversifiering att fråga om vad föräldrarna har för bakgrund och sånt för att man ska kunna se ”okej denna tjejen gick på ett sämre universitet men däremot är hon den första i sin släkt att vidareutbilda sig”. Man har ju den frågan av en anledning och det är att de som inte har fått någon hjälp har begått en större prestation relativt till de som kunnat få hjälp. Blir lite motsägelsefullt med det exemplet imo

    Jag har sett Pernilla en gång vi var på samma bio. Det var när hon var tillsammans med Emilio. När hon mötte min blick log hon mot mig. Det kändes fint. Hon var en tvärhand hög. Jag tror jag blev lite kär. Det gick snart över.

      Jag satt bakom Håkan Hellström en gång på bio! Det var minst 15 år sedan. Han var lång.

        Ja, men log han mot dig?

    Självklart är det en fördel att ha hjälp och stöttning hemifrån, men i slutändan måste man göra allt hårt arbete själv. För att ta läkarlinjen som exempel: visst är det svårt att komma in, men det är ju bara början. Den stora utmaningen är ju att lyckas ta sig igenom hela utbildningen och då är det bara hårda studier som gäller. Inget som någon annan kan hjälpa till med.

      Jo, men hjälp med effektiv studieteknik till exempel.

    Ääälskade deras uppträdande och hade gärna hört flera av låtarna i fullversioner!

    Men snälla det där var inte bra någonstans. Herregud sångröst va är det.

    Jamen precis. Mina barn växer upp i ett hem överfullt av böcker. Jag är intresserad av samhällsfrågor och språk och vi pratar mycket politik och övar språk (på ett roligt, lättsamt sätt för att vi tycker att det är kul) här hemma. Våra grannar är sportiga, deras barn har all världens sportutrustning där hemma och föräldrar som är tränare i deras knattelag osv. En vän till mig är mycket kulturintresserad och hennes barn spelar instrument och går i teatergrupper osv.

    Pernillas barn har vuxit upp i underhållningsbranschen, hängt med mamma på konserter och teatrar osv. Såklart är det en fördel om man vill hålla på med det som vuxen att man vuxit upp omgiven av musikinstrument, teaterscener och kreativa människor.

    Tips! Filip Dikmen gör ett ärligt och bra samarbete i sina stories idag. Han berättar att han fått produkterna gratis, annars hade han inte haft så många och att han får betalt om en använder hans kod. Uppmärksamma Camilla!

    Att man får extra chanser och låga inträdeströsklar i branschen gör givetvis stor skillnad. Det betyder inte att man är talanglös. Men det finns måååååånga talangfulla människor som aldrig kommer att få en chans för att deras föräldrar inte har mediakontakter.

    Jag hade tyckt det vore klädsamt om kändisbarn/barn till inflytelserika ägde det faktum att de haft det lättare än andra, istället för att maniskt hävda ”JA E SELF MADE!!!!”. Det gäller Sandra Beijer, Ingrosso-barnen, Little Jinder etc. Sa inte Kylie Jenner nåt liknande också? Skrattretande.

    Man kan vara bra på det man gör OCH ha fått gratisbiljetter in i branschen. Dessa två saker kan samexistera. Men det verkar väldigt svårt att erkänna att man haft lite räkmacka. Önskar man kunde ge dessa personer chansen att lämna tillbaka räkmackan och testa på livet utan mammis och pappis plånbok, telefonbok, namn och status. Hade de vågat chansa ?

      Tror att det var Kristin Kaspersen eller Malin Berghagen som sa just det i en intervju. Att hon hade en liten smula talang men ett stort intresse och hon hade kontakt med rätt personer och rätt efternamn för att kunna bygga vidare på det. Men den lilla talangen och intresset räcker inte om man är en random Andersson.

      Ja, det blir oerhört löjligt när kändisbarn hävdar att de är ”self made”. De är ju just själva definitionen av motsatsen till self-made. Self-made betyder ju just att man tagit sig fram UTAN en känd familj/släkt, resurser och kontakter. Bara det faktum att man är kändisbarn öppnar dörrar, oavsett om man klargör det tydligt eller ej. Och som sagt, att man inte är selfmade motsätter inte talang. Man kan vara kändisbarn född till en enkel väg in i rampljuset och ändå ha talang. Dock vore det smakfullt om de såg sina privilegiet och inte försöker kapa begreppet self-made, för det begreppet har de ingen rätt till.

    Håller verkligen inte med om att man måste ha talang för att bibehålla framgång/kändisskap om man fötts in i en framgångsrik/känd familj. Tycker tvärtom att det är förminskande mot de utan de privilegierna att påstå det.

    Jag är ganska säker på att jag hade kunnat bli en framgångsrik artist oavsett musikalisk talang om jag var Pernilla Wahlgrens unge. Det handlar inte bara om att få förtur och kontakter in i branschen, man har även råd att bli mer talangfull och bättre; en okänd person har säkert inte råd att jobba med musik på heltid, har inte råd med dyra producenter, låtskrivare, studios, stylister, PR-folk, sångpedagoger etc som en som fötts in i den världen. De behöver inte alls jobba lika hårt för sin framgång.

    Det är inte jättemånga kändisar som kommit dit dem är på ren talang, och det är långt ifrån alla som är kända pga ren, naturlig begåvning som de hade haft även om de vuxit upp som ett gatubarn

      Exakt. Klart det är lättare att utveckla sin talang om man kan göra det på heltid med proffs.

    Vid det här laget börjar jag undra om Wahlgren-klanen bidrar eknomiskt till den här sidan? Men det gör ju inget, du kan ju alltid granska Disneyfilmer i stället! 😉

    Klart att det är förminskande att alltid hävda att någon har kommit fram inom sin karriär p.g.a. ett släktskap, men samtidigt kan man inte heller bortse från det faktum att när det gäller nepotism så får personer mer än en chans. Det tenderar att bli chans efter chans efter chans inom stora produktioner (produktioner andra bara kan drömma om serveras ibland som ett första jobb för avkommor till de med rätt socialt kontaktnät). Inga hundår som för personer utan kontakter, utan direkt in i gräddfilen. Man kan och bör inte underskatta ett minst sagt imponerande socialt nätverk! Lägg sedan till stöttning inom yrket av de som bjudit in, till skillnad från personer som står utan kontakter inom en bransch och måste navigera sig runt på egen hand. Brister det så är det sällan det tas emot med samma silkesvantar som den som gör misstag som kommit in genom nepotism. Nu vet jag inte hur bra koll ni har här i kommentarsfältet, men de som är bland Wahlgrens sociala nätverk är personer som styr nöjessverige sedan extremt många decennier. Samma med Amadeus musiksatsning (hur många får musikkontrakt på studs, och spelas på radio på en gång efter att ha spelat fotboll hela livet, om de inte är som V. Leksell och går via ett talangprogram)!?!

    Man får se till hela kontexten, och det går inte bara att säga att det är förminskande att säga personer har lyckats p.g.a. ett släktskap, och de har bevisat sig genom att vara kvar och dra publik. Ta den och den och den utan kontakter, som troligtvis också hade hängt sig kvar och många ggr. med mer talang och karisma, men som inte får de chanserna (att bevisa att de kan och samt bli ursäktad och får testa igen och igen när siffrorna inte är det personerna högre upp hade hoppats på).
    De hade också dragit publik!

    F*n så många jobb jag själv och barndomsvänner har haft genom åren där vi inte hade att göra, och vi knuffade ut personer med kompetens enbart för att vi kände rätt personer. Det är inte farligt att prata om nepotism och det finns överallt i samhället (oavsett bransch). Det blir mer tydligt när det gäller offentliga personer och det kan såklart reta folk när de samtidigt ser personer med tonvis av karisma och talang, men få vill lägga de pengarna på att introducera en ny ”produkt”, och således tar man in personer man vet kommer fungera som sveper ett intresse för många (det knyter an till pensionärer som vill se vad barnbarn, barn till deras egna idoler gör, och sen de i artistens eget åldersspann och neråt i åldrarna). Det är extremt mycket pengar få chefer vill gå miste om, till skillnad mot om de måste chansa på en ny artist som kanske inte ens kommer generera samma summor inom samma år (här är Zara Larsson är bra exempel på att ständigt pushas, men som aldrig riktigt lyfter men med bra kontakter som placeras henne i stora sammanhang…men hon är driven och det har hjälpt henne hålla sig kvar trots ingen nepotism men enbart talangprogram som hon förvaltat väl). Det handlar aldrig om artisterna, utan enbart om den finansiella profiten! Så den verkliga makten ligger egentligen hos publiken, men folk är lata och lägger fokus på det som serveras hellre än att trampa runt bland några överfyllda buffébord (Youtube och andra plattformar med små artister som inte har de rätta kontakterna).
    Där många behöver klicka och visa aktivitet för att skivbolag ska bry sig.

    Lägg sedan till att det som ligger i solen skiner lite extra! Det är lätt att ge intrycket av att vara mer intressant om strålkastaren redan lyser på en.

    Ni som vill börja tjata om ”oj här var det någon som var avundsjuk”, kan ni inte för en gångs skull komma med något nytt ord/nya tankar och gärna med lite substans?!!

    Konstaterar att svaren på det här inlägget inte riktigt gick i den riktning som förväntades.

      Förväntades ingenting, jag tycker det är svinkul med diskussionen och att ta in vad ni tycker.
      Annars hade jag ju med största sannolikhet stängt av kommentarsfältet eller moddat det stenhårt innan kommentarerna syns.

      Varför skulle mina läsare vara ett skock lättmanipulerade får, när hela syftet med bloggen är att få folk att tänka själva och ifrågasätta saker?

        OK, bra!

        Glömde signera mitt svar ovan. Om det då är OK att ifrågasätta den oklara reklamen från deodoc, så undrar jag om miljöaspekten vad gäller användandet av bomull i bindorna. Stämmer verkligen det? Eller menar Bianca tampongerna? Det brukar väl vara cellulosa i åtminstone bindorna? Vi har gott om skog runt knuten jämfört med miljöförstörande bomullsodling på andra sidan jordklotet.

    Kanske bara löst relaterat men är man inte orimligt trött på att förtroendet till låtarna i tävlingen är så pass dåligt att de gång på känner sig tvungna att ta in mer och mer hypade mellanakter. Eftersom Björkman och Sverige har haft så mycket inflytande så har det ju smittar över sig till eurovision också. Justin Timberlake var ju iofs jättefint att få se i globen men jag ser inte riktigt mervärdet i att man ska få se en mellanakt som är milsvida bättre (eller Madonna) och de ska ta all strålglans från de tävlande. Det är så otroligt ängsligt.

    Jag älskar Pernilla nu men för mig förut har hon ungefär varit lika talangfull som Anna Book alltså röstmässigt inget speciellt och det speglar även Pernillas karriär att hon har ju inte jättemånga hits. Men till skillnad från Anna Book så har Pernilla en ”skönare” personlighet och är inte lika lättkränkt. De stora talangerna i Wahlgren ingrosso släkten är ju framförallt Christina Schollin. Många har ju glömt att det enda Pernilla gjorde förut var att sjunga i köpcentrum spela barnteater eller göra företagsgig.. men nu har hon blivit en underhållare som kan sälja sina egna shower som jag aldrig trott hon kunnat göra innan sedan 80 talet. Det är ju skitkul för henne asså hon har tjänat helt ok genom åren men alltså försörja fyra barn (tre helt själv) och uppträda inför publik som ej betalat för det är beundransvärt för hur kul kan det varit egentligen. Måste kännas så skönt för tänk innan alla barn bara låg på soffan och hon gav dem pengar typ som hon slet ihop (ja jag säger slet ihop för att åka bil genom hela Sverige och sjunga i köpcentrum eller företagsgig är inte så jävla roligt för publiken är ju ofta rätt död där. Nu är de stora utflyttade och kunde försörja sig själva direkt och tjänar bra samtidigt som hennes karriär peakar unnar henne det som fan alltså!!! Benjamin är ju väldigt musikalisk men tänkte egentligen bara vara låtskrivare för han gillar att skriva låtar men eftersom responsen blev så bra på hans uppträdande så fortsatte han med det. Bianca hade ej varit på sin position idag om hon inte haft Vanessa skulle jag säga hon såg potentialen och fick Bianca att bli vuxen. Nyckeln till Bianca framgång är att hon är inte rädd för att ta hjälp hon har så många runt sig och väldigt bra människor samt att hon är så ödmjuk! Blondinbella tex har försökt att göra allt själv och de har gått sådär ja absolut det är cred till henne för hon har med lyckats (om man bortser från kraschen) men hade blondinbella tex haft en Vanessa och haft investerare så hade hon kunnat lyckats så mycket bättre med sina bolag. Om vi ska snacka kändisbarn kan vi ju dra in biancas kusin Sebastian ingrosso (swedish house mafia) och hans små syskon Enzo som börjat med musik och paloma som försöker bli influencer. Varför är inte de lika stora som Bianca? Jo för det krävs mer än kända släktingar helt enkelt. Sen är ju Bianca kusin med Charlotte perrellis barn och med Laila bagges barn. Kanske vi får se mer av dem i framtiden. Oliver biancas bror är ju dj han skulle ju lätt kunnat samarbeta med sin kusin ingrosso och få en hit om de velat. Men man måste ha egen talang med de går ju inte bara att tillhöra en släkt dock har typ alla talang men kanske inte i samma grad så att de kan bli lika stora som tex Sebastian ingrosso och Bianca ekonomiskt. Det jag gillar med Bianca är att hon hänger inte med massa influencers (ja det ser väl ut som hon gör det men hon gör typ ej det privat, hon umgicks med Alice innan Alice blev stor och gör fortfarande så Bianca har ju möjligheten också att göra att folks följare ökar (om de är intressanta). Det måste också va jobbigt att vara i Biancas position för det är väldigt många mindre influencers som fjäskat och vill hänga med henne privat för egen vinning skull men hon gör ej det och det gör ju i sin tur att hon känner sig ensam ibland som hon säger. De hon umgås med är antingen familj eller så är det personer som jobbar för henne eller som inte var influncers innan men som blev det iom Bianca. Men Det som skiljer Bianca från de andra är att man köper typ allt hon säger för hon känns så genuin och ödmjuk och får en att känna sig som hennes bästa kompis man får ju lust att köpa allt hon talar gott om (har dock aldrig köpt något för förstår ju att det är betalt samarbete) sen är hon så privat så att det känns som man vet allt om henne (fastän man inte vet det) jag älskade tex Kenza innan men eftersom jag ej kan relatera till henne och hon typ inte bjuder in en i sitt liv i samma utsträckning så blir hon mer som ”en kändis” medan Bianca känns som ens roliga kompis hon är folklig och ofiltrerad det är hennes vinning hennes personlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.