Yoga Girls hus var fullt av mögel

We found out we have toxic mold in the house and that it’s most likely what’s been making me so sick. We move out tomorrow. Best case scenario it’s fixable through remediation and all we lose are mattresses, couches, duvets, pillows, stuffed animals, jackets (and the massive cost to open up walls, sanitize, repair). Worst case we lose everything we own including the house. And our sanity. // Yoga Girl

Efter att under en längre period ha mått dåligt, så fick Rachel ”Yoga Girl” Bråthen Schoneveld och hennes familj slutligen svar på vad som kan ha orsakat det. 
Mögel.
Deras hus på Aruba har drabbats av mögel, och så kallade mögelgifter – mykotoxiner – är giftiga även i väldigt liten mängd.

Familjen har nu lämnat sitt hus, och Rachel märker redan av en klar förbättring av sin hälsa. 
Dock kommer det ta tid, ungefär en månad, innan de får svaret på mykotoxintesterna för att se om hela familjen drabbats av mögelgifterna eller om det bara är Rachel, som är den som visat flest symtom.

3 days out of our house and I’m blowing my nose less, breathing easier and the soreness in the back of my throat has completely gone away. 3 days! It’s wild thinking what’s actually been done to our health and well-being, living in something so toxic.
[…]

Best case scenario it’s fixable through remediation and all we lose are mattresses, couches, duvets, pillows, stuffed animals, jackets (and the massive cost to open up walls, sanitize, repair). Worst case we lose everything we own including the house. And our sanity.// Yoga Girl

I bästa fall kan huset saneras och familjen behöver ”bara” göra sig av med soffor, madrasser, täcken, kuddar och gosedjur samt betala för att sanera hela huset från det giftiga möglet.
I värsta fall förlorar de allt de äger och har, inklusive sitt hem.

 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En hemlös blev spottad i ansiktet och Mona skriver så här:

    ”Kan ju säga att dessa människor kan tacka nån där uppe för att inte jag är i närheten när det händer. H u r kan man spotta en människa i ansiktet?! Jävla idioter.”

    Men det var väl det hon själv hotade att göra mot en människa för nåt år sen? https://nyheter24.se/bloggbevakning/2018/06/14/det-monas-universum-glomde-namna-sitt-inlagg/

      Mona?!?
      Märkligare person får man leta efter.

        Undrar fortfarande varför Mona skrev ett långt inlägg på sin blogg för att presentera Maggans nya kille och berätta hur usel hennes ex är. På uppdrag av Maggan, hur konstigt.
        Är det fortfarande Mona som svarar på kommentarerna i Maggans blogg?

          Det är jättekonstigt!
          Om man nu vill ha en sk grindvakt till sina kommentarer, varför väljer man då Mona sv alla människor? Obegripligt!

          Mona känner ju den nya killen sen innan, sett honom i hennes blogg. Det var väl för att beskriva att hennes kompis var lycklig o hittat kärlek och att det gjorde Mona glad, hon skrev väl inte att hennes ex är usel? Maggan verkar svara själv men Mona ibland kanske. Maggan visade innan samma dag el om det var dagen före upp den nya killen i sin instastory.

            Till 20:02 Hon skriver att Maggans ex var otrogen, illojal och svek henne.

            Jaha så Mona känner Maggans nya kille sen innan då klarnar en del

      VAR står det om att hon har spottat på någon? Hittar inte.

        Hittade.

        Det gick ju inte att läsa. Skitbesviken.

      Förfärligt att någon spottade på mannen och att någon spottar överhuvudtaget men Mona är som en jävla Lama. Hon spottar framåt och sparkar bakåt när något inte passar henne. Jevflar vilken lågväxel hon ligger inne med. Kör på ettan hela tiden. Snart skär motorn, just saying ????

        Skrattade så orimligt mycket åt denna kommentar när jag tänkte på en lama ???

        Medans hon ” sladdar”in på Ica i ”finhooden” i sin leopardmönstrade onesuit och tofflor för hon är så ”jefla” obrydd om sitt utseende…. Alla skönhetsingrepp, behandlingar och mängder av calou skor och månadsvis beställningar av plagg i syntet från jotex och ellos är ju bara en effekt av hennes fattiga uppväxt som nu rättfärdigar hennes konsumtionsmönster ?
        Ja – jag vet lite för mkt om henne. Hon och booken är mina guilty pleasure. Tkr dock att det skrivs alldeles för lite om Mona här

          Både ja och nej. Ibland tänker jag att det finns mycket att gräva upp om Mona. Andra gånger tänker jag att hon är så galet ointressant den tanten.

        Det pinsamma är att hon sällan har rätt om det/den hon gapar om. Så j-la tvärsäker utan att ha den minsta koll.

      Tack för länken, kul att läsa det inlägget igen, hade glömt. Nu ska de ju köpa det enorma hus de hyr i Bromma så ekonomin går bra. Mycket bra.

        Ja, intressant att såhär 2,5 år senare läsa kommentarerna som skrevs då. ”Snart knackar kronkalle på dörren”, ”det är därför de hyr de har inte råd att köpa hus” osv osv. Så många som hävdar sig veta och ha insyn som inte har det.

      Fast det är skillnad på att säga något och att faktiskt göra det. Lätt att slänga ur sig saker i ren ilska när man är upprörd, betyder inte att man skulle göra det man säger. Är det du 12:02 som hela tiden kommenterar om Mona här? Varför sådant intresse i henne när du samtidigt verkar tycka så illa om henne och vill skriva nedlåtande, verkar som du gärna vill smutskasta henne här, varför?

      Måste ändå kunna uppmärksamma vidriga incidenter. Folk tror att romska tiggare är snälla små offer men de kan va riktigt otrevliga och aggressiva. Speciellt över sitt territorium.
      Vet en del händelser där svenska utsatta människor blivit attackerade av dessa tiggare för den svenska hemlösa personen sålt faktum på en plats som romerna fått för sig tillhöra dem.
      Tycker det är bra att Mona uppmärksammar detta och framförallt att hon uppmärksammar Vid din sida som gör så mycket för våra svenska pensionärer som är hemlösa för det är minsann inte många andra som gör något för dem. Speciellt inte de som borde t.ex myndigheter.

        Ärligt talat så tycker jag dessa bloggare som ”lyfter” sina goda gärningar känns mera som att de själva drar nytta och själva skor sig på den typen av välgörenhet. Det känns liksom inte seriöst utan ytligt och många gånger rätt falskt. Tycker kanske att den här tanten är aningens för glad i att glänsa och att hon väljer en scen som verkligen förstärker sin framtoning. Fast hon verkar skicklig på att få folk att öppna pengapungen oavsett om det gäller välgörenhet, katalogkläder, smink eller bajsspray.

    Hur kollar man om man har mögel i huset? Mögelhund? Eller finns det andra sätt?

      Jag villmed veta. Hur kom yoga girl att hitta orsaken vara mögel?

        De swabbade med ett kit för mögeltest, alltså tops som ska strykas mot olika material, olika platser i huset och skickas in till analys.

      Det finns mögeltester. Man tar en liven odling av möglet och testar sedan. Det finns hemtester, men troligtvis har en firma kommit och testat hos dem.

        Men om möglet är gömt då? Typ i väggar eller golv?

          Sporer

      Lukta, titta och fråga kan man också

        Svarar möglet då?

          Ho ho! Mögel! Är du där?

      Hon gjorde ett test då hon känt sig konstant sjuk i flera år. Tror hon gnuggade typ tops och skickade iväg till något laboratorium.

      Vi har kollat vårt hus pga vår son visade tecken på allergi och jag ville vara 100% säker på att huset var friskt. Vi anlitade en person som hade utrustning som mäter luften och då fick vi rapporter på allt som hittades. Tex om någon renoverat med ett giftigt material osv. Gick igenom alla rum i huset, mätte fukt i väggar, radon osv. 5000kr och nu kan vi sova gott att allt var bra.

        Det var inte hon Billö va?

          Va? Nej. Kanske går mig helt över huvudet här men men?

          Det var en trevlig herre i 60-års åldern med 30 år i branschen.

      Som ett Coronatest ungefär

        Ja, fast på ytor i huset…

          Vi fick testa alla lgh på Östermalm i huset där vi bor för vägglöss.
          En lgh hade det bara som tur var.
          Inte alls ovanligt i många hus och städer.

      Antingen så gör man luftprover, men de är dyra och inte så pålitliga då sporer kan komma in utifrån på olika sätt. Enkla sättet är att mögel behöver fukt så det första man gör är att mäta fukt i material och byggmaterial. Sen kan man börja riva och mögel ser man. Men som sagt, man börjar med att leta efter fukt där det inte ska vara blött.

    Jaha…
    Vart ska vi swisha bidrag åt henne då?

      NEJ!!!

        Ironi?

    Drabbar ingen fattig?

      ?? Nej bara fattiga har rätt att bli sjuka och förlora allt man äger och har inklusive hemmet. Det var det du skickade ut va?

        Lite som när en äldre kvinna förlorar sin skönhet. Va, varför tittar o lyssnar inte alla på mig längre.

          Så mycket bättre än att ha förlorat sitt förstånd….⬆️

          Så jävla skönt att bli äldre och slippa alla blickar, woooooo!!

    Någon/några hade kommenterat med att det år väl bara att riva huset och bygga ett nytt och det tog ju skruv i huvudet på henne.

    Hon är ju rik så att hålla på och gnälla så över detta som hon håller på med är bara pinsamt. Det är faktiskt bara att gilla läget och agera. Men hennes storys (som ofta är helt galet många) innehåller bara gnäll, gnäll, gnäll. Och lite spya över folk som inte håller med henne.

      Men ett hus är inte bara ett hus, det är ett hem. Spelar nog ingen roll hur rik man än är, tar nog hårt på en iallafall.

        Säkert men den där människan är en energitjuv.

          Nej, det är hon inte. Självklart är hon ledsen över situationen med hemmet, oavsett pengar eller inte. Är du empatilös?

      Det kanske är Universum som knuffar ytterligare på dem om att de bör flytta från ön…!

        Mona?

          Hon är fan överallt.

            Men hon menade ju inte universum som i Mona haha utan universum som i universum. Mona känner nog inte Yogagirl.

              Tror den första Anonym vara ville vara lite skämtsam.
              Tyckte det var kul 🙂 Folk är så torra

          Va? Jag var lite sarkastisk. Yogagirl har ju pratat massor om att de ska flytta därifrån men det blir aldrig av. Nu kanske de måste. Eller också bygger de nytt…..

      Fast vet vi hur mycket pengar hon har? Min första tanke var också att hon kan väl bara riva och bygga nytt. Hon köpte liksom en fancy bastu som skeppades över från USA till sin man när han fyllde år… Men visst kostnaden för ett helt nytt hus är väldigt hög. Dessutom byta ut alla möbler och kläder. Hon har ju en yogastudio med så frågan är om mycket pengar ligger ”låsta” i det företaget? Jag är riktigt kass på ekonomi så ett ej, men förstår att det inte alltid är så att man har ett enormt sparkonto att ta från bara för att man är framgångsrik influencer eller liknande…

        Ja jag antar att ekonomin inte varit lika stark detta år då hon inte kunnat ha klasser i studion och utbildningar och sånt hon har där. Sen brukar hon ju resa och ha stora klasser där hon nog annars drar in massor av pengar.

      Fast hur hennes ekonomi ser ut vet väl rimligtvis bara hon och hennes man om? Inte de som följer hennes sociala medier. Och om man bortser från att de kan förlora hela sitt hem och inte kunna ta med sig något så finns det ju en viktigare aspekt kvar (som hon själv pratat om i sina stories) – att hon och hennes familj kan bära på gifter i kroppen som gör dem sjuka. Jag hade också fått ångest av det.

      Om du inte gillar hennes stories går det utmärkt att skita i att kolla på dem – problem solved!

        Huset bör väl rimligen vara försäkrat…!? Så man behöver inte ens va rik för att få ett nytt om det behövs rivas.

          Ja det får man hoppas. Men en försäkring täcker inte allt så visst tär det på ens ekonomi också. Och jag har ingen aning om vad som täcks av en hemförsäkring på Aruba.

          Tänk på att de bor på Aruba. Inte alls säkert att det ser likadant ut med försäkringar, bygglov och allt annat sådant.

      Hon förannonserade ju denna historia med en story om att ”the worst, the absolutely worst” hade hänt. Utan att säga vad, och folk trodde väl att någon dött eller barnet fått cancer. Fattar att det är jobbigt, men fattar också att folk tror det är något värre när man omtalar det som att det värst tänkbara har hänt.

        Mögel kan orsaka cancer.

          Men det är knappast en hög risk.

          Börjar tro Yogagirl är hypokondriker?

            Obehaglig kommentar

      Hur vet du att hon är rik? Var har du hittat dom uppgifterna? Länka gärna.

      Jag som alltid trott att yoga människor var lyckliga nej då blir det cancelling på henne nu då

      *det tog fyr i huvudet. Att något tar skruv betyder att det fastnar eller riktigt kommer igång. Att det tar fyr i huvudet betyder att man blir sur, lite kortfattat.

    Jag vet faktiskt inte hur rik hon är, men inte SÅ otroligt rik.

    Mögelhus har ju länge varit ett problem även i svenska hus, då när man byggde dem för ”täta” med dålig ventilation. Det finns mätredskap som känner av mögel i luften.

    Sen tycker jag kanske, vad gäller Yogagirl, att det inte är SÅ hälsosamt heller med rök i inandningsluften – även om det är väldoftande rökelse… (som hon gärna sprider i huset där de bor). Varesig sån rök eller ångorna från tända ljus, är speciellt hälsosamma. Om man nu ska vara petig.

      Du inser att det är enorm skillnad på en rökelsesticka och riktigt giftigt mögel? Rachel sa att samtliga mögelnivåer som testades var på allra högsta mest alarmerande nivåerna. En rökelsepinne kan väl orsaka lite irritation i ögon och näsa men cancer, astma, allergier, fatigue… Nä. Överdriv inte.

        Neeeejjjjj naturligtvis inte!! Men Yogagirl ÄR väldigt noga med allt som har med hälsa att göra, kör detox och är petig med att allt de äter ska vara giftfritt osv osv Och att luften de andas ska vara ren och inte innehålla nåt toxiskt. Dit räknas rökelse i min mening. Men den är väl Andlig så den spelar ingen roll. (Ursäkta…)

      Loool tänd inte ljus det är ohälsosamt ?

    Är det ingen annan än jag som upplever om denna Yogaflicka håller sig till sanningen….

      Jag tror att hon generellt är otroligt dramatisk och ömkande. Hon pratar om trauman på ett väldigt balsé sätt och säljer yoga retreats för rika vita kvinnor. Hon känns ofta så verklighetsfrånvarande ibland.

      Tror att det här med mögel är hemskt men varför hon visar varje rörelse på sociala medier mitt i en kris känns så integritetslöst.

        Ja jag förstår verkligen inte heller mig på henne

        Håller med. Detta som har hänt henne är hemskt, det säger jag inte emot. Men generellt är kvinnan otroligt dramatisk, allt ska måls upp som det värsta värsta med väldigt beskrivande och målande texter, för att sedan avslutas med att hon ska andas sig igenom detta med. Jag menar, hon har haft en livskris för att hon var tvungen att äta antibiotika och det fick henne att kasta om hela sin tro på sin kropp osv. ??‍♀️

          Exakt

          Det har inte ’hänt’ henne, hon har letat efter fel. Länge. Och den som söker hittar ??‍♀️

        Exakt. Kommer också ihåg för just under ett år sedan när deras dotter var sjuk och de var oroliga att det var covid. Istället för att vara där för sin familj när de förbereder för att åka till sjukhuset gör hon ca 20 instastory videos där hon står och gråter över hur orolig hon är och Lea är så dålig och tänk om det är covid. Kommer så specifikt ihåg hur hon står och säger att ”Dennis is putting her in the car right now.”
        Och ja, jag FÖRSTÅR att hon var orolig och ifrågasätter inte känslorna (samma sak nu med möglet) men det jag ifrågasätter är detta eviga behov att först och främst dela med sig på instastory och göra content av det hela?

        Hade det varit min dotter så 1. Hade jag velat fokusera på hennes välmående och få henne att känna sig trygg och 2. Om min sambo höll på att packa in henne i bilen för att vi ska åka till sjukhus och de var tvungna att stå och vänta på att jag ska filma klart så hade han blivit riktigt sur och antingen tagit tfn ifrån mig eller åkt utan mig.

    https://avfuktningsteknik.se/darfor-ar-mogel-farligt-for-halsan/

    Har själv levt i ett hus i många år med mögel.
    Obehagligt javisst…men både jag och övriga familjen blev faktiskt inte sjuka.
    Ofta finner man mögel den dag det görs besiktning på huset.
    Självklart bör personer med försvagat immunsystem eller allergiker.

    Är stensäker på att Rachel funnit något som kan ge henne lite ny uppmärksamhet.
    Hon är ju inte direkt i ropet längre.

      Vi hade mögel i vårt hus, jag mådde skit. Fick astma som inga mediciner riktigt hjälpte mot, var vansinnigt trött, alltid förkyld osv

      Jag har bott med mögel och blev supersjuk. Dels luftvägarna men också svår kroniskt huvudvärk och var extremt trött hela tiden. Mina luftvägar är inte helt återställda, det är typ 7 år sedan.

      Ah du blev inte sjuk, ja men då så!

      Är stensäkert på att du tror på anekdotisk bevisföring och tomtar.

      Du verkar inte vara så påläst om mögel. Vissa människor blir sjukare än andra på grund av genetiska skillnader. Att du som enskild individ inte drabbats så hårt är inte ett bevis på att andra människor inte kan bli sjuka. Nivån på kommentarerna är ju obehagligt korkade.

    Hon ser ju inte direkt skitledsen ut på första bilden…

      Yoga är fake news!

    Livrädd för mögel! Men jag har naivt trott att mögel alltid luktar. Eller gör det det? Jag har ett väldigt bra doftsinne och får ofta agera ”mögelsniffare” när någon ska köpa ny bostad osv. Om man har mögelsensorn i näsan som jag ha, kan man då ha mögel utan att märka det?

      Jag känner direkt på folks lukt om de har mögel hemma, har absolut mögelsensorn.

      Min bror jobbade på bank tidigare och var en av de som åkte ut till folks hus för att kolla upp mögel (hade med försäkringar etc att göra) – han kände ofta att det luktade mögel i samma sekund han klev över tröskeln. Andra hus var också drabbade men i mindre grad och där kändes inget alls med den mänskliga näsan.

      Många har mögel (svartmögel) på vinden pga taket är gammalt, det luktar oftast inte men är cancerframkallande.

      Min mamma verkar ha samma superluktsinne, hon kliver in i ett hus och verkar GENAST veta om det är mögel i huset eller inte. Om hon har rätt vet vi dock inte, det är aldrig någon som följt upp hennes mögelbesked, haha.

        Har samma gåva som din mamma..känner direkt om det luktar mögel eller om någon bor i mögel..??
        Har bra luktsinne överlag..Helt sinnes.

        Jobba med att kolla upp mögel? Tips om du råkar vara arbetslös.

    OT! Men det vore så intressant om du skrev mer om Fru Reinhold här på BB… Finns nog en hel del att beröra där. Tänker främst på den sinnessjuka exponeringen av barnen. Ena dottern, åtminstone, håvar in en hel del i kassan. Tack vare ungarnas hästintresse verkar de vara mer eller mindre helsponsrade.

    Större delen av hennes inkomst kommer väl från USA och dit är hon inte välkommen längre då hon åkt och jobbat på något slags turist-visum, så det kanske inte är så mycket pengar in där längre som det var för några år sedan. Hon har ju dessutom astma från början så kanske är hon känsligare än gemene man, och som någon tidigare skrev, ett hus är inte bara ett hem, och att ha en 4 åring som också förlorar allt, inklusive sin favorit-teddybjörn, fan vad ledsen jag skulle bli. Och jag upplever Rachel lite som mig själv, när jag förlorat människor omkring mig så har jag fäst mig så otroligt vid vissa saker som ger mig minnen, och att förlora dessa saker skulle göra mig riktigt ont också.

      Det har löst sig med Visa och USA för henne. Hon har nu fått ett arbetsvisa som gäller i två-tre år men pga pandemin åker de inte dit nu.

    Själv har jag en hyresvärd som vill höja hyran men är inte speciellt intresserad av att 1. Mögelsanera huset (växer mögel under diskbänken)
    2. Sätta in ventilation
    ??

      Vänd dig till miljöförvaltningen i din kommun. De brukar gå igång på både mögel och ventilationsproblem. (Uppriktigt välmenande råd, klart du ska få hjälp om något inte fungerar). Tips är att säga att du ”mår dåligt” när du är hemma och ”mår bättre” när du är utanför hemmet. Framförallt mögel blir väldigt dyrt för hyresvärden då det inte släpper det trots att det inte finns några indikationer på mögel. Hyresvärden måste snällt betala för alla möjliga utredningar för att bevisa att det inte finns. Lycka till!

    Fy sjutton. 🙁 Problem i paradiset.
    Tänker lite på dem som bor i mögliga lägenheter och hus och inte kan flytta ut för de har ingenstans att ta vägen och kommunen – samhället (Sverige, Frankrike, Belgien – you name it) skiter i dem. 🙁

    Bra att känna till om man blir långvarigt sjuk och läkarna inte finner någon orsak, att kolla upp om det finns mögel där man bor.

      Där är vi nu…vi blir bara sjukare. Utbrända, kroniskt sjuka och alldeles utmattade och tyvärr även ekonomiskt utblottade pga fuskbyggare som orsakade det mesta av möglet och fuktskadorna. Jobbar så mycket jag kan till min kropp inte orkar mer och jag dundrar in i väggen. Ungefär så, hela tiden om och om igen. Kroniskt trött. Man måste vara otroligt stark för att ta sig ur mögel och vårt sjuka hus gör oss svagare och svagare. Min hjärna går på högvarv hela tiden för att komma på hur vi ska komma härifrån. Något kreativt och smart. Lottovinsten kommer ju aldrig dessvärre. Mögel är inte att leka med, tro mig. Alla blir inte sjuka, generna spelat nog lite roll. Vi blir sjuka i alla fall, så jag lider verkligen med Rachel. Förhoppningsvis har hon ekonomi för att komma ur eländet❤️

    Lyssnar, av någon anledning, just nu på hela Yoga Girls instastory.. Hon har misstänkt det i flera år, men alla sagt att hon är ”galen”, fine förstår att man kanske inte går vidare när ingen tror på en…

    För ett tag sen (ett par år?) hade de mer eller mindre översvämning i vissa delar, jag följde henne då och minns detta. När detta skedde så löste det bara orsaken och säkrade inte att allt var torrt där de lade in nytt klinkers. Förlåt men det är ju SÅ korkat. Hon sa i sin instastory nu ”that is something I have learnt, you cannot just fix a leak, the source, you need to deal with what has developed form that problem”.

    Det är säkert jättetufft för dem, men om du har vatten i huset som gör att ditt golv börjar flyta, förstår man inte att man faktiskt måste säkra att det är torrt? Är inte det allmän kunskap?

      Satte de inte ens upp värmefläktar?!

        Jag minns inte själv, och det var ingenting hon sade nu i sin story att de hade gjort. Så som hon uttryckte det så hade de bara löst orsaken till läckan, och att hon nu lärt sig att man även måste ta hand om konsekvenserna….

        Nej som jag minns det så gjorde de lite som när det läckte från badrummet ovanför ner i mitt sovrum när jag bodde i London. Hyresvärden skickade dit en målare som målade över våtfläckarna på väggen och så var det inget mer med det ?

          Utifrån vad YG sa så kändes det precis som att det var så det gick till ?
          Och jag har ett vagt minne av att allt flöt runt, det var kaos, sen när allt vatten var borta var allt på plats jättesnabbt direkt. Man får nog räkna med mögel om man gör så…

    Aldrig varit inne på hennes Instagram innan, men det var ju dötrist. Hur kan hon va så populär?

      Hon blev känd när hon gjorde Yoga poser på en paddingbräda med sin get. Då handlade hennes kanaler om yoga men nu handlar det mer om lite allt möjligt. Tycker dock väldigt mycket om hennes podd. Följer henne inte på instagram eller andra kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.