Twistshakes behandling av anställda kritiseras på sociala medier

Jag har också fått liknande mail skickade till mig från människor, som i grupp blivit uppsagda från företaget Twistshake av olika anledningar. 
Innan jag hunnit sätta mig in i ärendet så publicerade VLT och sedan Expressen artiklar om saken, och tycker det är bättre att lyfta fram redan publicerade artiklar och inlägg än att försöka skriva ett identiskt med de meddelanden jag själv fått skickade till mig.

Twistshake är alltså ett företag som byggt sin framgång på influencers och influencer marketing, och många av de anställda som fick gå i veckan har arbetat med att just knyta influencers till sig för att marknadsföra företagets produkter mot ersättning, eller i de flesta fall – gratis produkter. (Så att om de följer lagen och betala skatt på värdet av produkterna som de ska, så betalar de ur egen ficka för att marknadsföra företaget. Väldigt smart av företaget, not so smart av flunsorna.)

Det var VLT som först rapporterade om uppsägningarna. I en intervju med tidningen säger företagets VD Camillo Eriksson att kalkylen inte gått ihop.
– Det blev ganska stora förändringar på marknaden. De nyckeltal vi använde har inte fungerat i den utsträckning vi trodde.
Flera i personalen har uppgett för Aftonbladet att de misstänker att åtgärden är en del i en genomtänkt strategi. Det förnekar vd:n.
– Vi ser stora förändringar på marknaden för hur den här typen av marknadsaktiviteter genomförs. Det blir ekonomiskt ohållbart att fortsätta med den tidigare lagda planen. Ibland måste man ta tuffa beslut.
Ny chef fick ge beskedet
De uppsagda har också riktat hård kritik mot sättet som beskedet levererades på. Bolaget skickade fram en relativt ny chef, medan de två grundarna höll sig borta.
”Vi har diskuterat och tagit detta beslut gemensamt. Den ansvariga chefen tog på sig att lämna denna information och ta hand om hela processen. Hade så inte varit fallet hade jag få göra det”, skriver Camillo Eriksson. // Från Aftonbladet

Massor av stora svenska influencers har gjort reklam för Twistshake, bland annat Kenza Zouiten Subosic och Helen Torsgården, vars båda inlägg jag hittar på rak arm, men det är som sagt maaaaaaassor.

Redan 2017 var Twistshake ett av de företag som många av mina följare kritiserade, just för att de spammar överallt. 
Det verkar inte ha ändrats.

164 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tnkvrt alltså vilket skämt haha! Leker woke

  Svara

   Du är ett skämt om något.

   Svara

    För att?

    Svara

     Han själv har publicerat rasistiska låtar som bland annat inkl n-ordet och lajkat pedofil skämt och kvinnomisshandel skämt. Allt han hänger ut andra för var han exakt lika dan.

     Svara

      Nyckelord: var

      Kan inte folk komma på bättre tankar och ändra sig?

      Svara

       Öppnar han upp för det när han hänger ut personer som inte har en passande ”moral”?

       Han är en mobbare och följer det endast genom ett ”fint” budskap.
       Det enda som sker när man ska hänga ut människor som han gör är att skapa en polarisering i samhället. I kommentarfältet ska folk kommentera ”åh vilket j**bla äckel, så vidrig etc”. HUR skapar det en bättre värld??
       Att han sedan var exakt som de han hänger ut gör det hela extremt komiskt.

       Svara

        Sanning 🙏 Han ska leka god men är själv en mobbare av rang!

        Svara

         Vem är han??

         Svara

        Och vad försöker sådana som du skapa med detta?

        Svara

         Vill att alla ska sluta hänga ut folk till höger och vänster och jag vill belysa att man inte är god om man gör det.

         Svara

          Genom att… hänga ut de som gör det?

          Svara

        Och ändå svarade du inte på frågan….

        Svara

         Folk kan absolut ändra sig. Jag hoppas innerligt att tänkvärt ändrar på sig i framtiden och slutar med sitt nuvarande beteende.

         Svara

          Han har skrivit ett väldigt vettigt svar på just det du tar upp. Du kan ju börja med att läsa det och sen bara svälja din indignation.

          Svara

           Jag har läst hans krishantering ja. Min åsikt står kvar.

        Jag har då aldrig sett honom mobba någon. Vem har han mobbat, menar du?

        Svara

      Ja han har betett sig illa förut men han verkar ju ha ändrats, vilket väl ändå är det viktigaste. Om man inte tillåts växa och bli sedd för den man är idag och inte bara för den man var för tio år sedan, vad finns det då för anledning att ens försöka bli en bättre person? Om de han kritiserar idag gör samma typ av resa så är ju det jättebra.

      Svara

    https://instagram.com/vienar1?igshid=dorjd0rmycdp
    Grundaren av Twistshake 😂😂😂

    Svara

   Släpp det och gå vidare.

   Svara

    Kanske tnkvrt själv som bör släppa grejer och gå vidare istället för att hänga ut och älta.

    Svara

     Tvingar någon dig är följa ?

     Svara

      Att

      Svara

      Man kan se det problematiska hos konton och influencers utan att följa dem.

      Svara

   Hans dubbelmoral är så komisk 😂

   Svara

    Något han gjort/sagt nu som är dubbelmoral eller sitter du och gräver efter saker att peka på som gjordes för 10-15 år sedan?

    Svara

     Han själv publicerar saker som har skett för flera år sedan. Det är ”trendigt” inom woke vänstern att hitta saker som sades för länge sedan och sedan skambelägga personen för det idag. Videor som publiceras visar inte hela sanningen (ex han advokaten som inte ville visa leg) och man medvetet försöker skapa grupperingar i samhället. Extremhögern gör samma sak och de är inte bättre. Men man är inte god för att man hänger ut folk

     Svara

     15 år sen, knappast va!

     Svara

     Den där rektor Hamid blev ju inte direkt skonad när han försökte försvara sig med att det hemska han skrivit var för länge sedan och att han är en annan person nu.

     Svara

      Han hade ju dock en lite egen uppfattning om vad som är ”längesen” och dessutom en helt annan befattning. Minst sagt haltande liknelse.

      Svara

   https://instagram.com/vienar1?igshid=dorjd0rmycdp
   Grundaren av Twistshake 😂😂😂

   Svara

  Bra grävt! 👏👏👍

  Svara

   På vilket sätt då? Förarbetet var ju redan gjort.

   Svara

  Om jag hade gått med på en provanställning hade jag varit beredd på att kunna få gå när som helst. Kommer ju på nyheterna då och då. Kan dock förstå om de provanställda inte tagit sig tid att läsa på om skillnaden och haft förhoppningar.

  Svara

   Väldigt vanligt med provanställning dock och oftast används de inte på detta sätt.

   Svara

   Exakt. Skriver bra på ett anställningsavtal med provanställning en gång.

   Svara

    Varför? Alla mina roller de jag haft provanställning har jag fått fast. 4 gånger.

    Svara

   Klart man måste förstå vad det innebär. Men ett företag som utnyttjar en provanställning och sätter det i system (som det ju låter här) är jävligt kasst. Sådana arbetsgivare vill vi inte ha.

   Svara

    Så dumt att företag som tror att de tjänar på att byta personal hela tiden än att satsa på fast.

    Svara

   Men 6 månaders provanställning innan tjänsten går över till tillsvidare är väl mer en regel än ett undantag?

   Svara

    Ja visst är det så. Man får väl kanske läsa i avtalet hur lång uppsägningstiden är. Även som nyanställd brukar man väl inte ha så lång uppsägningstid hellerZ
    Visst är det surt att de säger upp folk…

    Svara

    Möjligen för ingångsjobb. Jag som CFO skulle aldrig acceptera provanställning. Vill de ha mig vill de ha mig.

    Svara

   Jag var på (vad jag trodde då) en seriös intervju på Twistshake nyligen för en högt uppsatt position. Blev kontaktad av en extern rekryterare för rollen.

   De sa då att de planerar anställa ca 50-100 inom ett år för att vässa sin influencer marketing ytterligare – de nämnde även att de gärna anställer ”nystartsjobb” via arbetsförmedlingen och tror på principen ”hire fast, fire faster”.
   Blev erbjuden tjänsten men tackade nej efter att ha gjort ännu mer research om företaget och verkligen varenda tidigare anställd jag pratade med vittnade om en fruktansvärd kultur. Alla som jobbat där (pratade med ca 10 pers genom linkedin) hade känt sig nedbrutna psykisk och heller ej fått de bonusar/provision som utlovats. Många seriösa och duktiga individer som lurats in att tro att Twistshake är ett seriöst företag. Finns nog ingen som jobbat där längre än ett år (förutom de som grundat företaget).

   Sedan var det mycket märkligt att de ej tillät att jobba hemifrån nu under pandemin. De ville istället att jag skulle pendla till Västerås varje dag (utan ersättning för detta). Obs att tjänsten de lagt ut då var i Stockholm (för att locka fler sökande?). Efter jag tackat nej fick jag höra att de skippade den tjänsten jag sökt för att istället fokusera på fler ”influencer coordinators”. Och så anställde de en marknadschef från NAKD 😀 som numera är kända för sin kassa arbetskultur.

   Detta är grundaren:
   https://instagram.com/vienar1?igshid=dorjd0rmycdp

   Svara

    Men fyfan. Ser ju på honom vilket äckel han är och jag är så jävla trött på att äckliga män ska starta företag som de egentligen inte bryr sig ett skit om mer än att tjäna in pengarna. Jag är så jävla trött på att de lyckas också (tills sådant här uppdagas). Spyr verkligen på alltsammans.
    Du låter extremt vettig dock.

    Svara

    GAAAAAAAAHHHHHHH VILKET ÄCKEL!!!!! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    Svara

   Ser inget konstigt i att folk blir uppsagda när man har en provanställning, däremot på sättet HUR de gjorde det. Inget seriöst företag hanterar det på det sättet, som i en grupp och att sedan ingen av de närmaste cheferna fanns närvarande.

   Svara

    SAS gjorde precis på samma sätt när jag arbetade där!

    Svara

  Twistshake känns verkligen som ett av de företag man sett mest på sociala medier och som använt sig av både stora och ”små” influensers.
  Den uppsägning som de kör med här (och verkar ha gjort tidigare) är ju inte otillåten, däremot minst sagt oschysst och tveksamt om det är något som gynnar dem i längden.

  Svara

   Ägarna har många företag, borstar nog av sig och går vidare.

   Svara

  Samma som många andra företag, rätt vanligt nu när fackets makt är reducerat till närmare noll.

  Svara

   Eller så har de inte ens kollektivavtal

   Svara

    Spelar ingen roll om det handlar om provanställning.

    Svara

    Jag blir så trött på hur man i Sverige som arbetstagare ska ha så sjukt många rättigheter men knappt några skyldigheter. Det är fan galet att driva företag i Sverige när man inte får anställa dem man vill, på villkor som den anställde&arbetsgivaren kommer överens om, samt göra sig av med anställda som inte uppfyller förväntningarna.

    Svara

     Som chef kan jag hålla med dig; det är självklart knepigt när man som ”rättvis arbetsgivare” sitter i en sits där man inte kan byta ut någon anställd som faktiskt inte gör ett bra jobb. Men ur ett större perspektiv är jag ändå glad att det är arbetstagaren som skyddas i första hand. En anställning är för många en förutsättning för mat på bordet och tak över huvudet. Det blir en enormt stor osäkerhet för anställda om arbetsgivare bara kan ”sparka” som de vill, så som det ser ut i tex USA. Många företag skulle ju utnyttja en sådan möjlighet. Se bara hur Twistandshake uppenbarligen utnyttjar sin rätt att avsluta provanställningar systematiskt för att slippa få fast anställda.

     Svara

     Du har fel men 99 % är anställda och skiter i arbetsgivarna.
     Gå med i facket så är ni kloka och ej dumma!

     Svara

  Ogillar de för att de får andra att göra reklam och därmed bryta mot ”WHO-koden”, att inte göra reklam för nappflaskor. https://www.google.com/amp/s/sagogrynet.wordpress.com/2011/03/17/overtradelser-mot-who-koden/amp/

  Svara

   Wtf är det där skitgrej? Fan vad löjlig ”kod”.

   Svara

    För*

    Svara

    Har att göra med att företag historiskt har försökt sälja in bröstmjölksersättning till mammor runt om i världen trots att amning är det bästa för barnet – om det fungerar och om det inte finns tillgång till rent vatten. Barn har dött och blivit sjuka när de har fått ersättning med smutsigt vatten. Det är dessutom kostsamt för fattiga familjer att köpa ersättning när amning är ett bättre alternativ. Men i Sverige är koden så klart inte lika relevant.

    Svara

     Det handlar väl mest om att företagen säljer in ersättning som att det är bättre än bröstmjölk.

     Svara

      Ja exakt och konsekvenserna kan vara förödande för både barnet och familjen.

      Svara

   Bara för att man har flaskor så betyder det inte att man ger ersättning. Jag har pumpat de dagar jag har jobbat så sambon har använt flaska för att mata med min mjölk.
   Vi använder även samma flaskor till vatten vid måltider. Flaskor i sig säger inte att ersättning är bättre. Jag blev himla glad över flaskorna vi fick i gravidboxar. Helt perfekta för bröstmjölk.

   Svara

  Vad är problemet? De hade ju provanställning. Om man inte var beredd på att ett abrupt avslut kan hända borde man ju försökt förhandla bort provanställningen, alternativt tagit ett annat jobb.

  Satsningen blev inte bra, då blir det sådana här konsekvenser. Töntigt att måla upp det som att företagarna i fråga varit oegentliga eller elaka.

  Svara

   Och att de inte fick något stöd efter? Brukar man ens få det?

   Svara

    Nä, jag har aldrig hört något om det iaf.

    Svara

     Nu får man väl ändå skriva snöflinga?

     Svara

      Japp. Dessa anställda har ju lurat folk på instagram att göra gratis reklam osv men nu ska alla backa dem för att de ej får stöd?

      Svara

      Snöflinga?

      Svara

   Problemet är ju att företaget har satt i system att avskeda folk under provanställning för att de tydligen inte vill ha fast anställda

   Svara

    Det kanske är fult men helt enligt regelboken. Det är en nyttig läxa för kidsen.

    Svara

     Håller med 😅 Intressant att det ska ”talas ut” i media….

     Svara

     Så du tycker de är okej att utnyttja ungdomar för att lära dem ”en nyttig läxa”?

     Svara

      Det är nyttigt för svenska ungdomar att förstå att allt inte serveras på silverfat, eller alltid blir som man har tänkt sig.

      Svara

      Nej, det var inte det jag skrev. Skrev ju att det är fult, men inte olovligt. Men nu har de lärt sig till nästa gång i alla fall!

      Svara

     Formen med provanställning är inte tänkt att användas som visstidsanställningar, utnyttjar man det som arbetsgivare gör man fel.

     Arbetar själv med rekrytering.

     Svara

      Ja men isåfall har du dålig koll.

      Svara

       Det har hon INTE. Se Örjans kommentar nedan. Man får INTE sätta i system att sparka folk dagarna innan provanställningen går ut. Och om man ändå gör det så får man inte anställa några andra för att ersätta dem, dessa personer har företrädesrätt. Dvs det de gör är rent olagligt.

       Svara

     Det är inte alls helt ok enligt regelboken. Missbruk av provanställning är ett allvarligt brott mot svensk arbetsrätt.

     Svara

   Absolut att man bör kolla upp vad som egentligen hänt innan man kritiserar företaget rakt av. Men misstanken här är ju att man utnyttjat provanställningarna utan en tanke på att behålla personal när avtalet ingicks och bara rekryterar nya provanställda. Men som sagt, det bör man ju undersöka. OM så skulle vara fallet funkar ju inte invändningen ”men vaddå det var ju bara provanställning.”

   Svara

    Varför inte? Funkar ju precis lika bra ändå?

    Svara

     Nej- då blir avtalet oskäligt från början. Du får inte som arbetsgivare fuska om intentionen bakom avtalet.

     Svara

      Intentionen bakom avtalet? Du behöver inte ange något skäl till att avsluta en provanställning, alls.

      Svara

       Korrekt. Men om du som arbetsgivare ingår avtal om provanställning trots att du redan vet att du kommer sparka samtliga efter 5 månader och 28 dagar är ditt agerande inte lagligt.

       Svara

        Ange lagrum.

        Svara

         En avtalsrättslig princip (motparten ska veta vilket avtal den ingår, man får alltså inte luras). Är ditt syfte rekrytera folk i sex månader och därefter sparka dem och anställa nya ska du rekrytera dem på sex månader visstid. Då vet ju arbetstagaren som skriver under avtalet vad den gått med på.

         Svara

         Finns inget specifikt lagrum som anger det, men framgår av förarbeten och praxis (exempelvis AD 1991 nr 40) att provanställning bara ska användas om arbetsgivaren verkligen har för avsikt att pröva den anställda. Även om en arbetsgivare inte behöver uppge skäl för avbrytande av en provanställning kan ett avbrytande ändå anses strida mot lag, exempelvis om det är diskriminerande eller strider mot god sed på arbetsmarknaden. Detta är ju anledningen till att många kollektivavtal anger att arbetsgivaren måste meddela facket varje gång en provanställning avbryts, för att facket ska kunna kontrollera att anställningsformen inte missbrukas.

         Svara

  Nu har Marcelo såklart fått hem Nikeskor som någon satt dit LV loggor på. Känns olagligt?

  Svara

  Arbetsgivarna utnyttjade de stackars ungdomarna.
  Något de säkert hade planerat i förväg men tyvärr har de rätten på sin sida, en provanställning är en provanställning.

  Svara

   Stackars ungdomar? Varför förutsätta att det är synd om dom. Är en pandemi och många företagarna har fått sparka folk på kort varsel tyvärr.

   Svara

    ..och nej jag har ingen som helst koppling till företaget.

    Svara

    Men hur många företag sätter i system att bara anställa med provanställning för att lätt kunna göra sig av med personal?

    Svara

     Men om de nu satt det i system, hur kan facket godkänna det?! Om det händer regelbundet borde de väl reagera?!

     Svara

      Vad ska de reagera på? Det är inte förbjudet att göra så.

      Svara

       Det är absolut förbjudet att sätta det i system. Gud, vad är det med människor här inne? Varför uttalar ni er tvärsäkert om något ni uppenbarligen inte har kunskap om?

       Svara

      Har dom inger kollektivavtal kan inte facket göra något..

      Svara

       Inte om det finns kollektivavtal heller.

       Svara

       Facket kan absolut agera även utan kollektivavtal. Antingen genom den enskilda anslutna individen, eller – om det är stora missförhållanden – genom att tvinga igenom ett kollektivavtal.

       Svara

   Stackars ungdomar!? Så trött på att man ska helt ta ifrån ansvar från arbetstagare.. Det är en provanställning! Ingen rättighet att få fortsatt jobb.

   Svara

    Men du får inte som arbetsgivare utnyttja provanställningar på annat sätt än det är tänkt. Ingen hindrar dig från att rekrytera på viss tid.

    Svara

  Provanställning är provanställning där man kan bli uppsagd utan någon anledning. Det jag reagerar på är att några enbart hade dagar till tillsvidareanställning (om det är sant) men inte hört något om att de ska få vara kvar. På mitt jobb hörde min chef av sig lite mer än en månad innan provanställningen skulle upphöra och berättade att jag hade fått tillsvidare, just för att jag hade en månads uppsägningstid. Låter ju konstigt att de inte fått höra något om hur anställningen kommer fortlöpa.

  Men som sagt, förstår inte varför det blir sådan uppståndelse. Läs på vad en provanställning innebär och var förberedd att allt kan hända.

  Svara

  Vid en provanställning får man inte gå över dagen om de kan sin arbetsrätt!! Den enda gången det är legitimt att skicka någon på dagen är om du gör något brottsligt.Hatar företag som utnyttjar unga människor som inte vågar säga ifrån,så blir de själva rikare och rikare.

  Svara

   Det beror på vad man skrivit på men oftast får båda parter, dvs arbetsgivare eller anställd, avsluta sin provanställning när som helst och utan någon uppsägningstid och man behöver heller inte ange några skäl för sin uppsägning. Det är en provanställning det.

   Svara

    De verkade ju ha två veckors uppsägningstid

    Svara

   Förmodligen får de väl betalt sin uppsägningstid men blir arbetsbefriade.

   Svara

   Hen skriver ju att de är anställda 2 veckor till… dvs uppsägningstiden. 2 veckor är vanlig uppsägningstid under provanställning.

   Svara

   Snicksnack. Vid en provanställning får man visst gå på dagen.

   Svara

    Det beror ju på vad som står i ditt avtal. Skriver man in en, två eller 45 veckor gäller givetvis det parterna avtalat.

    Svara

     Man får inte skriva mindre än två veckors uppsägningstid vid provanställning, och en månad vid tillsvidare. Alla ni ”experter” som inte kan ett skit….

     Svara

    Nej inte enligt 31 paragrafen i LAS som säger att en arbetsgivare måste lämna info om att provanställningen ska upphöra två veckor i förväg.

    Svara

   Om man läser LAS så finns ingen lagstadgad uppsägningstid vid provanställning. Däremot kan arbetsgivare vara bundna av kollektivavtal där uppsägningstiden regleras alternativt att man gjort en individuell överenskommelse om uppsägningstid.

   Svara

    Läser man LAS ser man att varseltiden för att avsluta en provanställning är 14 dagar. (31 paragrafen) Detta brukar folk kalla för uppsägningstid eftersom det får samma effekt för den enskilde. Den här paragrafen är tvingande vilket innebär att om en arbetsgivare och en arbetstagare skulle träffa avtal om att info om att provanställningen kan avslutas samma dag är ok kan man hävda med framgång att det är ett ogiltigt avtal i den delen.

    Svara

     Obs detta gäller bara för arbetsgivaren alltså. Vill man som anställd avsluta sin provanställning på dagen är det lugnt enligt LAS!

     Svara

  Ett bajsföretag som ALLA borde bojkotta!

  Svara

   Varför?

   Svara

   Ja fyfan. Undrar vad flunsorna får betalt i? Typ Mimi Höglin, gör reklam för nästan 60.000 pers och får nog inte många kronor. Säljer verkligen ut sig för några nappflaskor

   Svara

    Hon gör allt för pengar!!

    Svara

   Jag har samarbetat med det här företaget men tänker inte göra om det. Snålare företag får man leta efter :/

   Svara

    Tycker att man ska göra reklam i utbyte mot produkter.

    Svara

  Ja men dumt att dom som anklagar företaget ljuger. Företaget omsätter strax över 100 mille och inte 200. Dom gick med brakförlust förra året. Verkar något för bra för att vara sant så är det ofta det. Dessa tjejer kan inte ha varit med i något riktigt fackförbund, så hade detta aldrig hänt. Fackets makt är inte = 0 som någon skrev tidigare. LAS ska alltid följas. Driv det till AD ni som tror att ni har rätt till det och sluta grina!

  Svara

   LAS skall alltid följas? Vi snackar ju om provanställningar som arbetsgivaren enligt lag har rätt att avsluta tom sista dagen innan den övergår tills en tillsvidareanställning. Vad skulle facket gjort tycker du? Jättetråkigt för dom som fått gå men allt har skett enligt gällande lagar och regler tyvärr.

   Svara

    Ja visst. Det där tjerena behöver föräldrar som är insatta. Dom är för högt upp i molnen. Det går att få till en tillsvidareanställning om man ger sig fanken på det. Är man slapp slö och ogiltig så blir det inte så. Det kan inget fack världen hjälpa dig med. Du kan dock bolla med facket om du nu har rätt handlingskraft.

    Svara

   I det här fallet låter det som att LAS har följts så finns inget att driva för något fackförbund här…

   Svara

    Det finns det visst generellt i detta skämt till företag.

    Svara

     Det är ju en helt annan sak?! Finns det former av oegentligheter på företaget kan man larma om det, men inte om detta. Det gäller att skilja på sak och sak.

     Svara

  Hur kan ett företag som tillverkar och säljer plastflaskor ha 25 anställda?!

  Svara

   Läste om texten nu och såg att de anställt 200 personer. Det är ju inte rimligt! För ett företag som säljer bara en typ av prodult?

   Svara

    Absolut inte bara nappflaskor! Nappar, badbaljor, gosedjur, vagn, vagntillbehör, haklappar, bestick, massa mer!

    Svara

    Säljer de ens något? Trodde de gav bort produkter till exakt alla på Instagram som fått barn.

    Svara

  Vad är problemet? Det är provanställning! Jag har själv blivit uppsagd när jag hade två veckor kvar innan fastanställning. Det är inget fel som har gjorts. Konstig tråd.

  Svara

   Det blir konstigt om ditt företag sätter i system att rekrytera provanställda på sex månader i stället för visstidsanställda. Om det bara sker en gång är det inte konstigt. Men ett systematiserat förfarande är inte okej givetvis.

   Svara

  Älskar att de inte går till facket utan DMar tnkvrt!

  Svara

   Kanske anledningen till att de inte fick behålla jobbet.. Vem gör sånt?!

   Svara

    Haha håller med. Fy fan vad dramatiskt. 😂

    Svara

   I ett sånt här läge- om man som anställd tror att arbetsgivaren luras men varken kollektivavtal eller fack existerar är det nog ganska smart dra situationen så medialt som möjligt. Så rätt tänkt av tjejerna gissar jag (beroende på vad som hänt egentligen).

   Svara

  Läste intervju med en av de uppsagda.
  Ägarna har pushat och motiverat de anställda med fast anställning som morot samt sätt hyffsat svåra mål att uppnå för löneökning.

  Detta skedde in i det sista. Det är väl det jag reagerar på, att de in i det sista kramar ur allt de kan hos de lojala arbetarna. OCH är man ung så vill man ha fast anställning och då gör man vad som förväntas.

  Svara

  Tips!
  Marcelo gör reklam för en kille på insta som för skor / kläder med Nike/ Louis Vuitton osv.. alltså sådär olagligt

  Svara

   Har du ringt polisen?

   Svara

    👮🏻‍♀️ 🚓

    Svara

   ”Alltså sådär olagligt.”
   Vem skriver så? Lustigkurre!

   Svara

  Känner igen mycket från artikeln i Aftonbladet. Sökte jobb där en gång och väl på plats visade det sig att lönen var låg och man lovades höga bonusar gentemot prestation. Fick inte jobbet, har länge varit glad för det. Oavsett om de följt lagen eller inte i det här verkar det ju som att de anklagas för att ha satt det i system vilket inte är ok även om man följer avtal och lagar. Är det sant är det jättebra att det uppmärksammas!

  Svara

  Hahah det här kommentarsfältet är så lätt att förutspå… Innan jag tryckte på ”kommentarer” så visste jag att alla duktiga duktighetsmänniskor skulle skriva att det här var helt rimligt: ”Vadå det är ju bara en provanställning, läs på!!!! Bortskämda arbetstagare!! Man får vara beredd på att bli inkalladpå möte och sparkad på dagen, det har jag alltid blivit och jag bölar inte:))))) #snowflakes”

  1. Ja, företaget har rätten på sin sida, annars hade det här varit ett rättsfall, obviously. Det är ingen som säger nåt annat.
  2. Företaget har satt i system att utnyttja provanställningar på ett sätt som det inte är tänkt för. Det är klandervärt och bör kritiseras, vilket det nu gör.

  Svara

   Tycker du verkar kvala in som den värsta duktighetsmänniskan av dem alla. Det var ändå länge sedan jag såg någon med din trista attityd.

   Dessutom säger du emot dig själv. Först hånar du alla som reagerar, för att sedan avsluta med att företagets beteende är klandervärt och bör kritiseras?! Eh, hur ska du ha det egentligen?

   Svara

    Du har ju inte läst ordentligt, hon kritiserar dem som förminskar problemet och framställer de fd anställda som snowflakes.

    Svara

  Det är läskigt med cancel-kulturen som sociala medier bidrar till. Nu ska Twistshake bli ”cancelled” på grund av vadå? Såhär kan det gå till när företag varslar. Inget konstigt med det. Läskigt vilken makt okunniga människor med instagram-konton faktiskt har.

  Svara

   Detta är ju inget varsel?!
   Det är en oseriös arbetsgivare som utnyttjar diverse system.
   Tycker att det är otroligt bra att orättvisor lyfts och får spridning på sociala medier.

   Svara

    Sorry säger upp**
    Och diverse system finns där av en anledning.

    Svara

     Ja, system finns av en anledning, men inte för att man ska utnyttja dom.

     Svara

  Penny Parnevik gjorde samarbete med dessa så sent som igår..

  Svara

  Baserat på inlägget ovan ser jag dessvärre inget fel, visst, tråkigt och dåligt hanterat att ta in alla samtidigt insett rum utan att förvarna men samtidigt… de verkar itne ha gjort något fel arbetsrättsligt , facket har ju inte haft invändningar . Man kan inte gnälla för att man blir uppsagd när man inte är fast anställd. Naivt att lägga ut ett inlägg om att man gråter för det. Förstår paniken men företag bedriver ingen välgörenhet , haha. De måste gå runt . Sjukt att folk alltid tror sig ha så mycket rättigheter . Ja, du blev uppsagd med uppsägningstid för du har inte fast anställning – tråkigt men sök nya jobb och sluta försöka svartmåla företaget. De vill tjäna pengar. Och måste göra det, precis som alla företag.

  Svara

   Samtidigt har företaget annonser ute där de söker anställda just nu, det är väl ändå skevt?

   Svara

    Skevt, ja – olagligt, nej.

    Det ser illa ut men är tyvärr fullt tillåtet.

    Svara

  Därför man ska jobba på jobb som har kollektiv avtal. Då finns det regler och man kan inte sätta i system att säga upp folk.

  Svara

   Håller med, men ibland kanske man inte har något annat val än att ta en provanställning eller timvikariat.

   Svara

    Man har alltid ett val.

    Svara

    Och då får man acceptera dem osäkra arbetsvillkoren tyvärr.
    Och samtidigt fortsätta söka ”riktiga” jobb.

    Svara

   Även företag med kollektivavtal har rätt att tillämpa provanställning. Så det är absolut ingen garanti för fast anställning.

   Svara

    Nej absolut ingen garanti till fast anställning, men du får inte säga upp 25 anställa på samma dag utan anledning även om det är provanställning.

    Svara

     Man behöver inte ha en anledning för att säga upp folk från en provanställning, oavsett om det är 25 stycken på samma dag.

     Svara

  Förstår inte vad grejen med detta är? Dem var provanställda som fick gå? Företaget erbjöd sig att betala 2 veckor ytterligare och även försökt hjälpa med andra kontakter och arbetsmöjligheter. Klart man blir arg om man blir av med jobbet, men att sitta och hitta på saker och gå ut till Aftonbladet att tex ”visste inte vad jag fick i lön ens”, du har ju skrivit på ett kontrakt med din lön? Lätt att komma och klaga efteråt.

  Googlar man provanställning är detta det första som kommer upp från unionen:
  En provanställning är en osäker anställningsform eftersom din arbetsgivare när som helst kan avbryta anställningen. Arbetsgivaren behöver inte förhandla, utan kan avsluta din provanställning utan att ange något skäl för uppsägningen. Även du som anställd har rätt att avbryta provanställningen i förtid.

  Alltså har Twistshake gjort något fel alls. Tjejerna som tyvärr blev av med jobbet kanske borde lägga tiden på att söka nytt istället för att jobba fulltid på sina sociala medier nu. Förstår verkligen inte vad problemet är.

  Svara

   Företaget ”erbjöd sig” inte att betala två veckor till. De FÅR inte göra annat. Ett erbjudande hade varit MER än två veckor.

   Svara

  Det finns fler influencer-populära företag som fungerar såhär, tyvärr verkar det vara ett system.

  Känner inte mindre än tre personer som arbetat på Icaniwill som har vittnat om fruktansvärd personalpolitik.

  Svara

  Jag jobbade där för några år sedan och har aldrig varit med om mer mobbning på en arbetsplats.
  Jag berättade för en kollega att jag va suger på att plugga i framtiden och efter det blev jag inkallad på möte hos chefen. Hon va alltså arg för att jag planerade att plugga i framtiden och om hon hade vetat att jag ville plugga så hade hon nog inte anställt mig. Jag va 19 då.

  När jag väl sa upp mig (För det blev extremt dålig stämning efter det mötet) så blev jag totalt utfryst av både kollegor och chefer.
  Vi gick ofta ut på lunch tillsammans, men efter jag hade sagt upp mig så skickade chefen ut till ALLA anställda förutom mig om att de skulle ut och äta lunch. Jag ser då hur ALLA på kontoret ställer sig upp och lämnar kontoret utan förklaring. Fick ju såklart reda på sen att chefen hade skickat ut mail till alla förutom mig att de skulle ut och äta.

  Hoppas cheferna lär sig hur man beter sig mot sina anställda nu. #notwistshake

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.