Lojsan Wallin söker barnpassning till sommaren – upprör följarna

Lojsans jobbannons på Instagram:
Vi söker någon som vill leka med våra barn under sommaren. Vi kommer vara på landet men vi vill ha en hjälpande han som leker och aktiverar Todd och TinTin. Du ska gärna: Bo nära Runmarö/Storön. Ha tidigare erfarenheter kring barnpassning. Det kommer vara ca 4-5 dagar i veckan mellan 09.30-15.

Skicka DM till min Instagram och märk de med BARNPASSNINGMen som sagt, du behöver bo nära oss så det är lätt för oss att antingen hämta eller ta sig till oss varje dag. // Lojsan Wallin på Instagram

Nästa inlägg är ett dm hon fått och hennes svar på det:
”Leka”. När det handlar om ett jobb i princip på 75%. Varför vill ni inte umgås med era barn dessa tider och dagar under sommaren? Så extremt märkligt? 

Lojsans svar:
Kan vi bara sluta ifrågasätta hur andra väljer att leva sina liv? Blir mörkrädd för alla vuxna som ska vara förebilder åt sina barn.
Jag kommer faktiskt inte förklara mig då jag inte känner att det behövs. Jag är trygg i mig själv och i kärleken till mina barn men någon gång kommer du lägga en kommentar till en mamma som tar åt sig och det är så jävla onödigt. ♡ // Lojsan Wallin

……………………………………………………………… 

Ni är ganska många som är en smula upprörda över att Lovisa ”Lojsan” Wallin söker efter en person att anlita över sommaren, för arbetsuppgifter som att leka med och aktivera hennes två barn när familjen är på landet.
Lojsan har svarat på kritiken på Instagram med att hon faktiskt inte kommer förklara varför de söker efter den här hjälpen, och jag tänker spontant att det kan finnas flera olika anledningar.
Många verkar anta att Lojsan och hennes sambo ska vara lediga och ändå vill ha någon som tar hand om deras barn, eftersom de inte själva vill göra det.
Och så kan det givetvis vara, men det kan ju också vara på en rad andra vis.
Här kommer några förslag som jag drog ur röven så här på förmiddagskvisten:

– De ska ligga och pilla sig i naveln i varsin hängmatta och dricka drinkar.
– De behöver jobba och vill säkerställa att barnen inte hamnar i skymundan, utan får full uppmärksamhet
– De ska renovera lantstället och vill säkerställa att barnen inte hamnar i skymundan.
– Något annat som följarna faktiskt inte har med att göra.

The sky’s the limit och förhoppningsvis är den både klarblå och med strålande sol. 

232 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså så länge hon erbjuder skälig ersättning och inte tänker att hon ska hitta någon 15-åring som kan jobba för en shoutout på Insta så är det väl upp till henne varför hon behöver barnpassning.

      Ja men jag tänkte samma. Får människan rimligt betalt så varför inte?

      Vet inte ålder på barnen men förmodligen skönt att ha en ”dagmamma” hemma under sommaren istället för kaoset som ofta blir på förskolor under semestertider. (menar inte att ni som måste ha era barn på förskola i semestertider är dåliga föräldrar ni heller)

      Hoppas den som tar ”jobbet” verkligen bara LEKER – eftersom det är arbetsbeskrivningen – och överlåter annat (toabesök, mat, av-/påklädning etc) till föräldrarna – eller den som eventuellt är anställd för detta.

        Jo det är något i annonsen som skaver, förmodligen att beskrivningen är leka med deras barn. Att passa barn mellan halv tio och 15 innebär väl oftast bra mycket mer än att leka. Men de kanske har tänkt förse barnen med mat och så vidare, själva ?

        Personligen tänker jag att de går miste om så mycket, om de inte kommer att vara med barnen mitt på dagarna under sommaren. Vi har varit på otaliga utflykter och äventyr med våra barn, när vi har varit lediga alla tillsammans! Upptågen växlar och blir mer och mer vuxenanpassade, i takt med att barnen blir äldre. Jag hoppas att de också tar vara på de möjligheterna!

          Ang sista delen: wow, applåder till er för att ni har varit på ”otaliga utflykter”.

          Förlåt, men varför måste man vara sån? Jag vet inte vad jag tycker om hennes annons. Men att börja jämföra och tycka och tänka – tycker det är rätt ruttet..

            Tack för applåden ? som du kanske läste vidare, tycker jag att hon går miste om något om de inte passar på att göra det. Det var min poäng! Visst är det jobbigt att ta hand om (sina) barn, men det kan vara roligt också. Särskilt när det är sommar, man är ledig och man slipper det vanliga ekorrhjulet.

              Men du vet ju inte vad hon ska göra istället. Varför utgå ifrån att hon är ledig och inte vill vara med sina barn?

              Du är ingen supermamma, vi ALLA åker på otaliga utflykter med våra barn genom åren. Dock inte när vi jobbar.

                Vad är det som skaver? Dåligt samvete?

                Ingenstans framställer sig Anonym 16.00 som en supermamma. Snarare någon som gillar umgänget med sina barn, hon skriver att hon tycker att föräldrarna går miste om mycket om de inte umgås med barnen,inte att barnen går miste om mycket.

                  Man går väl alltid miste om tid med barnen när man lämnar dem till barnomsorg, betyder inte att föräar som har möjlighet att vara lediga länge med sina barn måste gnugga in salt I såren på de som inte har det.

                Jag åker verkligen inte på otaliga utflykter med mina barn 🙁

                  Inte jag heller?

          Tänker att det mycket väl kan vara så att de ska jobba dagtid, men kan göra det från lantstället och därför passar på att vara där en längre period och att de då inte har barnomsorg. Men annonsen korresponderar i så fall inte över huvud taget till det verkliga arbetet som förväntas utföras.

            Ja så kan det mycket väl vara ?

            Men de måste väl laga mat till sig själva med så då kan väl barnen och barnvakten äta samtidigt? Vad annat kan tänkas vara så outhärdligt att det inte underförstått inkluderas i beskrivningen att ”leka med barnen”? Föräldrarna kan säkert pausa för att byta blöja eller vad som nu behöver göras, när det krävs. Skillnad på det och att konstant behöva ha uppsikt över två ungar.

              Någon nämnde av- och påklädning…. Rimligen är barnen klädda när lekhjälpen kommer, och då det är sommar lär inga ner omfattande påklädningar göras. Och om inga supergrisiga lekar leks kan nog barnen överleva i samma kläder hela dagen, och vid undantag kan föräldrarna säkerligen hjälpa till med klädbytet.

          Lojsan och Buster kanske planerar att bygga om på landet och vet att de inte kommer att kunna ha stenkoll på barnen och vill inte heller begränsa deras upptäckarglädje. Därför tar de in någon som kan hänga på barnens äventyr. Barn är duktiga på att upptäcka saker och hitta på upptåg helt på egen hand. De behöver inte oss vuxna för det. Vad de däremot behöver är en vuxen som håller koll så att de inte hittar på något farligt. Den personen behöver inte vara en förälder, det räcker gott och väl med en ansvarfull vuxen. Min mamma när hon var tonåring brukade passa förmögna pars barn och fick på så sätt både lön och möjlighet att uppleva nya platser. Och hon hade jätte kul med barnen.

          Fast, det kanske hon också gör när hon har semester, och efter jobbet? Alla kan inte vara lediga hela sommaren utan har sina 4 veckor.
          Om jag haft sommarställe hade jag också velat flytta dit under sommaren och låta barnen hänga på sommarstället samtidigt som jag jobbar, istället för att de är på förskolan. Men, då hade det ju behövts det som efterfrågas. En person som ser efter barnen.

          Jag tolkar det som att man tänker sig att när man ändå jobbar hemifrån/ renoverar eller vad de nu kan vara vill man vara stand in när det behövs. Dvs inte ”fullskalig” barnpassning utan föräldrarna finns tillgängliga vid behov.

          Tror inte det är för att de ska typ dejta. Hade väl varit rimligare med kvällstid och inte varje dag ISF? Tycker det låter som det ska jobba eller något motsvarade.

          Nej men hon beskrev faktiskt i deras podd att hon vill ha någon under sommaren som kan passa barnen under tex, de två timmar som de sover lunch så hon och barnens pappa kanske kan utnyttja den luckan till att tex åka och äta lunch osv..

      Såhär blir de när folk som inte borde ha barn skaffar barn. Lojsan är liksom inte direkt ett snille, hon trodde inte på Corona och pandemin förra våren, hon lever på som vanligt och skaffar barn som hon inte vill ta hand om. Hon följer inte restriktionerna om att leva i en bubbla heller.

        Usch vilken rutten kommentar. Sluta döm andra människor när du inte ens har all fakta. Usch för såna som dig.

          Jag dömer exakt alla som inte följer Corona restriktionerna och lever på som vanligt. Det som gör saken ännu värre är dock när influencers gör det och VISAR upp det och därmed inspirerar andra att också skita i att ta pandemin på allvar.
          Och ja alla människor borde inte skaffa barn…. blir extra tydligt när de väljer att visa upp sina liv på sociala medier

        Men orka få allt att handla om Corona

        Sån oskön kommentar ? Hoppas du inte har barn

          S

        till anonym 16:59

        Så alla som lämnar sina barn på förskola vill inte ta hand om sina barn?

        Vilken moralkärring

          Beror på hur gamla barnen är… om man lämnar borta barn under två år, nä då borde man inte skaffa barn
          Xoxo från moralkärringen

            Du vet att det finns massa människor (typ ensamstående mammor) som inte har råd att vara hemma med sina barn i två år? Dem är precis lika bra mammor ändå.

            Så svart och vit du är.
            Du borde lära dig ett och annat om samhället, om människor.
            Det skulle nog göra dig lite mer ödmjuk.
            Alla har rätt att få uppleva att skaffa familj.
            Finns inga regler eller kriterier hur din livssituation ska se ut för ”få” ha barn enligt dig. Däremot finns det tyvärr många som inte borde bli föräldrar av hemska skäl.

            Ibland borde rätten att uttrycka sin åsikter vara cencurerad av sånna som dig.

      Hade det varit Bella hade hon blivit digitalt halshuggen här inne.

    En av systrarna G har väl alltid haft inneboende barnvakter, pensionärer, kusiner mm. Har väl anlitat helt okända och tagit med på semester.

    Det är väll bara postivt att kunna erbjuda alla form av jobb i dessa tider, tror detta kommer vara mer än välbehövt för alla som pga alla restriktioner inte kunna söka annat sommarjobb. Måste man verkligen se fel i allt?

      Väl* ??‍♀️

        Sluta.

          Nej, sluta aldrig.

            Skärp dig.

              Skärp er med stavningen.

    En del borde aldrig blivit föräldrar helt enkelt. ??‍♀️

      För att man behöver barnpassning? Hahaha

        Föräldrar som inte orkar med sina barn på semestern. ??

          Men du vet ju inte vad det handlar om? Läste du inlägget ens? Det finns 100 olika anledningar till varför de behöver hjälp, du kan inte bara anta att det beror på att de inte orkar.

            Newsflash! ⚡️
            Finns föräldrar som låter barnen gå hela semestern på förskola, pga av att de inte orkar med barnen.

              Ja och det är för jävligt

              Ja? Du vet fortfarande inte om det är orsaken i just detta fallet.

              Självklart finns det såna och det är sorgligt. Men det betyder inte att alla som har barn på förskolan under semestertider skiter i dem, och ingen av oss vet anledningarna till att den här familjen behöver hjälp just nu.

                Nä det är klart! Kan bli svårt att hinna med barnen när man måste fota content hela dagarna.

                  Poängen är fortfarande att du inte vet varför de vill ha hjälp. Verkar vara svårt att ta in?

                  Fotar hon content så jobbar hon väl?

                    ”jobbar”

                      Ja vad som är ett riktigt jobb och inte går ju så klart att diskutera. Men om det är ett jobb som berättigar plats på förskola annan tid så varför skulle det inte kräva barnpassning om hon jobbar med det även under sommarn?

                  Är det fota content som drar in pengar till hyran så är det väl lika legitimt som att behöva barnvakt för vilket annat jobb som helst.

                    Uppenbarligen prioriterar dessa föräldrar jobb före sina barn. Även barn behöver semester .

                      Jag är absolut helt för att lediga föräldrar ska ha lediga barn. Men nu VET vi ju inte. Vi vet inte hur lång period det handlar om eller nånting.

                      Det är väl precis semester barnen ska få? Alternativet är väl att ha barnen på förskola när föräldrarna jobbar. Är det mer semester än en barnflicka i hemmamiljön?

                      Det står sommaren, och sommaren är 3 månader, så ingen vet för hur länge. Eftersom det är utsatt tider så tolkar jag det som att de troligtvis kommer jobba eller göra något annat liknande. Det är väl toppen om de kan lösa det med någon som passar och leker med barnen. Tycker det är positivt att hon skrivit leka med barnen, jag tolkar det som att hon vill att barnen ska ha kul.

                      Alltså det finns ju föräldrar som inte ens har råd till semester. Sluta döm. Uppenbarligen så försöker de se till att barnen får roliga dagar utan föräldrarna. Det säger ju absolut ingenting om dom som föräldrar. När jag var liten var man ju själv till stor del under sommaren för föräldrarna jobbade…. Herregud. Chilla lite.

                      Vadå ”uppenbarligen”? Hur vet du att de inte ska var alesiga tillsammans också men på det här viset får möjlighet att jobba från sommarstället?

            Vi får inte ha barnen på förskola eller fritids om en förälder har semester. Enligt våra regler iaf men är kanske annorlunda i övriga Sverige?

              I Stockholm får man det, inte i övriga Sverige vad jag vet. Sedan kan man ju alltid fuska såklart.

                Vilket är jävligt fult gjort isåfall. Då vår semester blir inställd pga för högt barnantal.

                Nej det stämmer inte. De kan begära in arbetsgivarintyg för att styrka det

                  Hur gör flunsor med arbetsgivarintyg? ?

                    Som vilken egenföretagare som helst antagligen.

                    Ganska nedvärderande kommentar. De som har det som heltidsjobb driver det som ett bolag. Numera är det en helt egen marketing gren. Tänk på att företags marknadsföringspengar flyttat från annonser i tidningar till sociala medier.

                      Svar till mig själv, givetvis måste alla driva det som ett bolag. Annars kan de inte få betalt.

                  De kan ja, men jag har aldrig varit med om det åtminstone. Obs fuskar inte men timjobbar så är inte ledig på somrarna

                Nej det får man inte alls i Stockholm (och knappast i någon annan kommun heller). Om en förälder har semester får barnen innan lämnas på förskola.

                  I Sundbybergs kommun får man iallafall lämna även om man har semester. Står klart och tydligt på kommunens hemsida. Tycker dock att det är helt sjukt att folk gör så..

                    Det stämmer inte. Vart står det? Länk tack.

        Antar att dom har barnen på förskola annars och kan dom inte ens vara med sina barn när dom är lediga tycker jag också att det är jäkligt slött.
        Men många skaffar ju barn bara för att dom är söta och orkar inte ta hand om dom sen när det visar sig hur krävande det är.

      Antar att du avstår då.

        Du har inga egna va?

      Har du föräldramallen 2.0 tillgänglig så kan du gärna bifoga. Skulle vilja se den.

      Nej verkligen inte, speciellt föräldrar som hela tiden känner att dom måste ifrågasätta andra förändrar för hur dom väljer att sköta sina barn…..

      Tror lojsan och Buster är superbra föräldrar som gör det som är bäst för deras barn. Så kan andra mammor/pappor göra det som anser vara bäst för just deras barn. Visst? 🙂

        Bäst för deras barn ? jag trodde att de allra, allra flesta barn har det bäst med de biologiska föräldrarna, och att undantagen är föräldrar som är rent skadliga för sina barn.

          Det bästa för deras barn är uppenbarligen att inte vara så mkt med sina föräldrar enl folks resonemang ?

            Nej det är ju lite märkligt ?

            Nej det är ju lite konstigt ?

          Vadå bäst med dom biologiska föräldrarna? Det roligaste jag visste när jag var liten var när vi skulle få ha barnvakt, medans mina biologiska föräldrar har gett mig grundtryggheten. Säger verklige inte att det är så för alla utan det var så för mig, men man kan inte alltid utgå från att barnen mår som allra bäst om dom spenderar all tid med deras biologiska föräldrar..
          Folk verkar inte tänka på barnens bästa, mer hur mycket dom ska kunna skryta efter sommaren hur mycket dom minsann varit och gjort med sina barn..

      Sjukt obehaglig kommentar.

      Unpopular opinion men tycker inte det låter som semester när man tar hand om en 1 åring och en 2,5 åring hemma en hel sommar. Har själv en liten i samma ålder. Skulle gärna ha en avlastande hand några veckor under semestern. Håller dock med om att det borde märkas ut som jobb och inte bara ”leka”. Tror dessutom Lojsan o Buster kommer jobba/bygga o inte vara helt lediga, men det spelar ingen roll egentligen.

      Hon fick väl barn så sent som mitten av förra året, leker man med en liten bebis? Knappast haha, hon skriver annonser som om hade äldre barn som är 5år eller äldre. mycket större ansvar att ta hand om en bebis. Och att hon vill lämna bort barn under 2 år säger allt om henne. Hon är verkligen inte mogen eller redo att ha barn. Sjukt hur många som skaffar barn alldeles för unga…

        Vad säger det om henne? Det måste säga samma sak om mig då för jag skolade in mina på förskola när de var yngre än två år. Barnvakt hade vi också någon dag och någon natt.

          Ok tack för info

          Undrar också vad det säger om henne? Haha sån sjuk kommentar, det är väl inget fel med att ha barnvakt dagtid då man jobbar/gör annat.

          Jag tycker personligen att man INTE ska ha barn om man lämnar bort dem innan de är 2 år.
          Då är man ren egoist som endast skaffar barn för att föröka sig och inte för att ta hand om barnen. Varför ska någon annan ta hand om någons bebis det är verkligen galet att förskolor tillåter så små barn.

          Och jag har flera vänner som jobbat/jobbar på förskola så tro mig, jag vet vad personalen tycker om folk som lämnar bort sina bebisar 🙂

            Jag tycker din åsikt låter helt verklighetsfrånvänd. Är väl väldigt få som kan ta föräldraledighet i två år? Hur ska man få ihop det med jobb tänker du? Är nyfiken. Sverige har dessutom otroligt generös föräldraledighet men tycker det är mycket att vara ledig ett år. Bor utomlands och hade 4 mån mammaledighet. Jag sa upp mig för ville vara hemma längre (12 mån) men det går inte ihop ekonomiskt för de allra flesta, sen anställde vi en barnflicka dagtid (jag var redo att börja jobba igen). Tycker ABSOLUT inte att skola in barnen på förskola under två år diskvalificerar en som förälder – alla har ju olika förutsättningar! Håller med om att långa dagar på förskola inte är optimalt, därför valde vi barnflicka men igen, alla har verkligen inte den möjligheten och är minst lika värda att få bilda familj.

              Ja det kan du tycka men som jag skrev, har man inte tid eller råd borde man som sagt inte skaffa barn.

              Har man inte råd ekonomiskt att ta hand om sitt egna barn borde man avstå från barn.
              Alldeles för många barn föds in i familjer som inte har råd att ta hand om dem på bästa sätt eller lämnar bort barnen för att ha råd att försörja familjen. Då kanske man får göra en bättre ekonomisk planering innan man förökar sig. Just saying.

      Vi lever i ett samhälle som är onaturligt för oss. Det är inte meningen att vi ska vara två vuxna och två barn, endast, tillsammans hela tiden. Vi har alltid levt i sammanhang med flera vuxna och fler barn. Som grottmänniskor först, i grupper om ca 12 vuxna. Bara så sent som för en 50 år sedan hade de allra flesta mycket mer stöd från sin omgivning, grannar, morföräldrar, mostrar etc. Man brukar säga ”it takes a village to raise a child”. Inte ”it only takes a man and a woman to raise two or more children and also work full time”

      Nu lever vi i små enklaver. Ofta flera mil från resten av familjen. På grund av att vi måste, för jobben finns i städerna ofta. Alla kan inte bo på landet med sin utvidgade familj på samma gård. I stället bor vi i våra lägenheter med barnen. Det är slitsamt. Det är fruktansvärt jobbigt. Det är onaturligt.

      Så att säga att man inte borde skaffat barn, för att man inte orkar ta hand om dem själv en hel sommar, är inte bara elakt och självgott, utan historiskt, antropologiskt och kulturellt felaktigt.

        Men TACK!!! Hade precis tänkt att skriva liknande men du formulerade dig så mycket bättre. Sånna elaka kommentarer här inne!

        Bästa kommentaren jag läst här inne! Wow. Du ger mig hopp att det hänger kloka människor här inne!

        AMEN!!

      Tycker du samma om folk som lämnar sina barn på förskolan?

    Nu har jag ingen aning om ifall den här familjen har fler barn eller om de kommer ha med sig fler barn till lantstället men om barnet är ensamt är det väl toppen med någon mer närvarande som kan avlasta, aktivera och bara finnas där? Jag är bonusmamma till ett ensambarn och det blir ganska tråkigt för barnet om vi är iväg på något bara vi tre och det inte finns någon annan än oss två vuxna att interagera med.

      Det står ju uttryckligen att det är två barn?

      Varför gör man det inte roligare för barnet då? ?

        Det kan man göra på många sätt! Till exempel genom att ha fler personer som aktiverar barnen ?

        Öh det är väl exakt det de försöker göra?

    Fattar inte hur man kan bli upprörd.

      Eller hur, barn är ju jättejobbiga. Skönt att leja ut en massa timmar så kan man vara piggare dom timmar man väl spenderar med barnen.

        Själv bodde en någon vecka pö om pö hos mormor under sommaren med syskon och kusiner. Några av de bästa sommarminnena jag har 🙂 Ser inget konstigt med att ta hjälp under sommaren. Hellre barnvakt hemma alt farmor/mormor än gå till förskolan under sommaren.

    Att leka/underhålla sina barn ingår väl lite i föräldrarskapet kan jag tycka. Okej om det var typ en vecka pga renovering eller liknande.

      Fast har man lekt en timme av dagens typ 12 så varken hinner eller orkar man mer. Men barnen vill ju leka typ konstant…

        Jo man orkar leka med sina barn mer än 1 timme per dag ?

          Fast måste man leka med sina barn? De kan väl leka med varandra. Kan inte minnas att mina föräldrar lekte med mig och mitt syskon när vi var små men de hittade på andra saker med oss så som åka till badplatsen, utflykter, gå på bio, baka och laga mat tillsammans, hjälpa till med något hemma m.m.

            Håller med men deras barn är ju fortfarande väldigt små o kanske inte riktigt har lärt sig att leka självständigt än. Kräver ju fortfarande konstant tillsyn.

            Ja så varför måste man då anställa någon som ska leka med barnen?!

              Läs inlägget. Finns många möjliga anledningar.

            Leka är bland det tråkigaste jag vet och har gjort det väldigt lite med mina barn. Däremot har de fått vara med i vardagen och hjälpt till att laga mat, tvätta, städa bilen, kratta etc. Och så tycker jag det är mycket roligare att tex åka och bada, göra utflykter, museum och sådant. Men just leka har de fått göra själva.

              Haha ja fy fan vad det suger att sitta och leka! 🙂

            Man undrar ju hur folk som leker i timmar med sin barn definierar ”leka”? Går man på riktigt in i barns fantasilekar och agerar i timtal varje dag?

            Eller menar man att allt bus/ prat/ bokläsande/ bak/ badande är att leka ihop?

            Jag leker väl bockarna bruse ibland med mitt barn men annars leker hon själv jämt.

              Jag inkluderar läsning, fantasilekar, filmtittande (om man tittar tillsammans), utelek, bad, gå på promenad, vara i skogen etc i ”leka med barnen”. Kallar kanske inte museibesök och sådant för lek, men det ingår i gemensamma positiva upplevelser. När mina barn var små lekte vi stor del av all vaken tid.
              Jag har varit flitig på att leka med mina barn men varit värdelösa på att involvera dem i vardagssysslor. Det önskar jag att jag hade klarat men det har jag inte gjort. Så det är verkligen inte dåligt föräldraskap att ta med barnen i det man gör, tvärtom.

        Och om man inte hinner kanske man får se över sitt sk ”livspussel”.

          Ja det är väl det dom har gjort får man ju anta och kommit fram till att dom behöver avlastning? Inget konstigt med det.

        Fast hur ska då deras ” barnflicka” orka i 5 1/2 timme, dessutom någon som är ung och oerfaren av småbarn? Vad är lönen och vad händer om det händer något av barnen något när barnflickan har dom själv, det är ett rätt stort ansvar som kräver en hel del regler som ska ingå i ett avtal om man ska jobba så…hoppas dom förstår det.

        Raster och fika och toabesök, vem passar barnen då. Jag har så många frågor som handlar om arbetsmiljö och villkor.

          Varför utgår du från att de ska välja någon som är helt oerfaren? Eller att de inte har tänkt på saker så som avtal, regler, villkor…?

            För att Mary Poppins redan är anlitad ?

          Har dagmammor tid för tex raster, fika och toabesök?

          Om föräldrarna är i närheten så löser det sig nog med toabesök och rast skulle jag tro..

            Föräldrarna ”jobbar” ju alternativt latar sig.

              Barnflickan ska väl inte sitta 45 minurer på toa varje gång hon behöver gå?

                Om barnen är under 2 år så kan man inte lämna dom ens 5-10 minuter, du har rätt till en längre rast under en arbetsdag.

                  Men vem säger att föräldrarna inte kollar barnen när den anställde behöver gå på toa?

                  Men herrejesus det var till att leta problem. Du har verkligen läst Lojsans annons extremt bokstavligt ”det står inte att det ingår en timmas lunchrast på hennes instastory så då är det ingen lunchrast vad ska barnen göra då ska inte barnflickan få äta lunch elaka lojsan”
                  Vafan tror du föräldrarna skulle göra om de var ensamma med barnen då? Skulle de inte äta lunch heller eller gå på toa?

      Det kanske är en vecka eller två? Det står ju faktiskt inte under hur lång period..

      Verkligen inte. Jag har aldrig lekt med mina barn. Jag är inte deras lekkamrat, det har de varandra och sina kompisar till.

      Hur mycket leker en liten bebis på knappt 1 år? Sjukt att hon vill lämna bort en liten bebis tycker jag

        Är en ettåring verkligen en ”liten bebis”?

        har du haft en ettåring? det är lek hela jävla tiden. och inte särskilt roliga lekar.

        Vadå lämna bort?

    de kan söka avlösare via sin kommun, eller be om hjälp av anhöriga.

      Eller betala någon för det.

      Varför skulle det vara bättre att kommunen ombesörjer det än att de betalar själv för det?

      Har man råd att betala för det själv så ska man inte gå via kommunen tycker jag. Det kan de som inte har samma möjlighet göra.

      Sen har inte alla anhöriga som kan agera barnvakt 24/7…

      Får man verkligen avlösare om man har tillgång till förskola? Och utan att ha typ psykisk ohälsa eller annat som gör att man behöver stöttning för att kunna fullt tillgodose barnens behov? Inte bara för att man känner för det.

        nej du får avlösare om barnen har stora behov, enligt LSS. om barnen har utvecklingsstörning, autism eller stora fysiska funktionshinder och kräver mycket mer än vad ett barn utan funktionshinder gör i den åldern. och då handlar det om kanske några timmar varannan helg. har man själv stor psykisk ohälsa eller egna funktionshinder kanske det kan finnas möjlighet till någon form av stöd av kommunen, men då handlar det om kontaktfamilj oftast och det är kanske en helg i månaden för så små barn.

      Kanske lite svårt att söka avlösare, om det inte är så att barnen har större behov av stöd än vad som ingår i normalt föräldraansvar för barn i samma ålder, eller om föräldrarna brister i sin förmåga.

      haha de kommer inte få avlösare via kommunen är du helt tappad? och skulle det vara bättre att det tas från den gemensamma kassan av skattepengar än att de betalar själva?

    Vad är skillnaden mot att lämna barnen på kids club på hotellet i mallorca? Antar att föräldrarna finns i närheten och då är det väl jätteskoj med en lekledare. Hade lätt haft en då barnen har svårt att leka själva och jag måste göra tusen grejer. Man är ju ändå nära till hands liksom.

      Att kids club är en el två timmar? Det här är hela dagen.

        Nja Kids Club där jag jobbar är från rätt tidig morgon till eftermiddagen med en lunchrast mitt på dagen. Som en skoldag, fast roligare för barnen såklart. 🙂

          Min erfarenhet är också att det är så.

          Vad sjukt…

        5,5 h är inte hela dagen.

    Beror ju på hur barnen är men jag har haft såna uppdrag många gånger.
    Föräldrarna vet att det är svintråkigt på landet och vill gärna ha en person som tar barnen nästan all vaken tid, man ska gärna lära barnen simma fiska pyssla osv
    Vissa barn var det omöjligt att vakta när föräldrarna var i närheten, ungarna stod i stort sett utanför deras sovrumsdörr och ropade konstant.
    Givetvis ville föräldrarna att man skulle vara uuuuute majoriteten av tiden oxå så de själva kunde sitta o kolla film med barnen på
    Kvällarna med gott samvete. Jo jag tackar hahaha

      Det är ju sånt man ser fram emot att göra med sina barn. Tänk flera veckor semester under sommaren, det vore ju drömmen. Är själv studerande och måste jobba hela sommaren för att få ekonomin att gå ihop, önskar det fanns förutsättningar för semester med mina barn.

      MEN alla familjer är ju olika och har olika behov. Man får väl anta att alla gör sitt bästa.

        Verkligen!

    Min enda tanke är att jag hoppas att det är tänkt att den här personen kommer få en rimlig timlön + eventuella pengar till glass osv, för 3-4 dagar i veckan under dessa timmar kommer innebära rätt mycket jobb, speciellt då barnen är rätt små.

      Pengar till glass? Räcker inte timlönen till det?

        Tror personen menar om den de anställer tar med barnen på en utflykt och köper glass till dem/sig själv. Det bör ju föräldrarna då stå för

        Givetvis ska inte kostnader för omvårdnaden och underhållningen av barnen betalas av arbetstagarens egen lön. Vill föräldrarna de ska äta glass ska de betala för glassen.

        Snacka om att missförstå.
        Alla utgifter bundna till barnen = föräldrarna står för det; INTE personen.
        Det är som sagt rätt många timmar i veckan som den här personen ska ”leka” med två barn under 3 år.. galet ansvar ändå. Flickan är väl inte ens ett år fyllda?

    Men vadå leka i sex timmar? Det innebär väl ändå mer än så. Man har ett stort ansvar när man tar hand om någons barn. Hade vart kul att få veta vad dom betalar för detta ”lekjobb”.

      Ja oxh hon har väl dessutom rätt små barn?

        Känns lite extra oseriöst med en annons på sin instastory. De flesta använder väl idag ändå en mellanpart som en extra trygghet för alla inblandade, ex MyNanny?

          Får man som privatperson begära utdrag ur belastningsregistret innan man anställer nån att passa barn? Alltså det behöver ju alla som jobbar inom förskolan visa, och förhoppningsvis alla som anställs via exempelvis mynanny.

            Får vet jag inte, men jag vet att MyNanny inte tagit utdrag ur polisregistret på dem jag vet jobbar för dem.

            Du kan ju kräva att den du anställer ska begära ut ett utdrag och ge dig.

            Är väl bara att kolla på mrkoll eller liknande. (Helt sjukt att allt ligger uppe på internet egentligen)

              Jag har en fin varningstriangel på mrkoll på mitt namn i drygt åtta år till pga preskriptionstiden ?

              Men belastningsregistret är ju offentliga uppgifter så det kan vem som helst begära ut, kommunalt inom skola och äldreboende syns bara grövre brott. Även om jag suttit inne syns inget på det papper jag lämnat till jobbet via polisens hemsida, tror det är våld- och sexualbrott samt grövre ekonomiska brott som syns.

            Ja, man begär ju ut dem själv. Så det är bara att be om.

            Det är en illusion att det skulle vara tryggare med nannytjänster. Har jobbar på flera såna företag och min erfarenhet är att de har någon halvtimmes intervju och sen begär de ut ett registerutdrag, så är det klart. Räcker i princip alltså att inte vara dömd pedofil…. Har aldrig ens lämnar refrens. Du kan göra en mycket mer ambitiös koll själv om du lägger lite tid på det, vilket du har incitamemt att göra om det är dian egna barn som ska passas.

        Ja men undrar vad Lojsan egentligen söker här. En som passar barnen eller någon som bara leker med dem.
        Det är ju ganska stor skillnad och lönen kan ju även skilja sig.

    Fast som vanlig svensson har man ju ett visst antal semesterveckor på året. Tar man en under sportlovet och en annan under höstlovet (samt strödagar vid behov) så finns det ju helt enkelt inte dagar nog för att kunna vara ledig ett helt sommarlov? Visst att man kan dela upp det – men det är väl inte super konstigt om man vill ha tid tillsammans som en familj? Dessutom har man ofta kollegor att anpassa sig efter.

    Visst att man kanske har andra möjligheter som influenser men man måste ju fortfarande arbeta?! Inte bara inlägg utan administration, samarbeten och så vidare. Vi kan ju omöjligt sitta och gnälla på att influenser inte behandlar det som sitt jobb och sedan gnälla på att de behandlar det som ett jobb. Jag tänker såhär: vad skall de göra istället? Skall hon ta ledigt totalt och förlora inkomst eller skall hon dra med barnen på möten och grejer? Skapa innehåll där barnen är med? Ta bilder på när de äter sponsrad glass i sina sponsrade kläder?

    Själv tycker jag det här verkar kanon. Barnen har kul på ”hemma plan”, blir aktiverade, kompisar kan komma över och sedan har man familjetid på eftermiddagen. Det tycker i alla fall jag är att föredra jämfört med fritids eller liknande där man kanske, på grund av sommartider, hamnar i grupper med barn man inte känner. Det är inte hela världen det heller såklart men har man råd att ha någon hemma så tycker jag att det är kanon.

      Tycker du har en väldigt bra poäng!

      Jag har själv 30 dagar semester och barnen har ledigt – ca 10 v sommarlov, ca 3 veckor vid jul, påsklov, sportlov, höstlov + 4 studiedagar (tror jag).

      Även om jag och min man delar och inte har några gemensamma semesterdagar så räcker det inte till! När man då nyttjar fritids, barnpassning eller vad det nu är så kommer personer med pekpinnar om att man ”inte vill vara med sina barn”

      Kan vi inte bara vara ödmjuka inför att alla gör så gott man kan?

        Barn behöver inte vara lediga alla lov ??‍♀️

          Fast hur gör det till saken? Samma princip gäller väl om man har hjälp under påsk eller höstlov?

    Pernilla Wahlgren gör reklam för Viktväktarna samtidigt som hon har en dotter som kämpar mot ätstörningar. Verkligen etiskt rätt och riktigt?

      Ogenomtänkt och verklighetsfrånvänt.

      Fast om Pernilla nu har ett behov av att styra upp sin kost och/eller gå ner i vikt så kan hon väl göra det oberoende av sin dotters psykiska besvär? Att följa ett kostschema är inte alls samma sak som att uppmana till ätstörning. VV förespråkar en kost där man äter mycket grönsaker, fibrer och undviker socker och processat fett. Det är väl jättebra för en vanlig vuxen att ha lite koll på sådant? Pernilla är ju i den åldern när det börjar bli lite lättare att lägga på sig extravikt. Jättesynd att B har ätstörningar men resten av familjen bör väl kunna göra sitt jobb och sköta sin kropp såsom de själva vill ändå. Man kan inte låta en ätstörning styra allt. Isf borde väl Benjamin i sitt matprogram ha bjudit Bianca på light ost eftersom vanlig ost kan tricka hennes bulimi, eller?

        Hon kan väl ta tag i sin kost utan att göra samarbeten?

        Hur länge behöver hon styra upp sin kost i vv egentligen. Har hon inte varit deras ansikte utåt hur länge som helst. Jag tycker nog också att det är lite opassande med tanke på dotterns ätstörningar.

        VV har länge levt på någon form av glorofiering ”Vi vill alla överviktiga väl”

        Sanningen är att de profiterar på kvinnors ängsla.

        Punkt slut

      Fy fan det som folk skriver till
      Bianca är helt sjukt ?? hon la upp på instastory nyss.

      Det har Pernilla gjort i flera år. Inte så konstigt att dottern lider.

    Annonserar man efter en person som skall ”leka” med ens barn så får man nog svar där efter.

    Är det en taktik för att slippa betala korrekt summa för ordentlig barnpassning?
    Anställa en ”lektant” = lägre lön?

    Märkligt oavsett.

      Sjukt oseriöst dessutom! Är man inte mer noga vem som ska passa ens små barn är man en usel förälder.

      Ja, tycker att ordvalen var konstiga. Hade hon skrivit att de söker barnpassning när de är på landet så skulle nog folk inte ha reagerat likadant. Men någon som ska ”leka” och ”aktivera” låter märkligt när det gäller så pass många timmar nästan varje dag.

    Bara det inte är ”praktik”. Såg att Linn Herbertsson söker praktikant till organista. Om allt klaffar och alla är nöjda kan det bli anställning efter praktiken…

      Samma med Holycrap podden. De sökte någon som kunde hjälpa dem med allt möjligt men inte få betalt..

        Åh vilken fantastisk idé, varför har ingen annan tänkt på det förut ?

    Är inte hennes barn rätt små? Går emot strömmen här och tycker faktiskt detta låter rätt sad.
    Känns som många är så stressade att skaffa barn tätt, spec influnsers

      Bättre att skaffa dom med flera år mellan så att äldre syskonen kan vara barnvakt till de yngre.

      Detta verkar poppis nu, att skaffa barn megatätt för man har en idé att de ska bli så himla bra vänner och leka ihop konstant så man får tid över till annat. Men istället slutar det upp med att barnen mest slåss och föräldrarna måste hålla sig nära för att sära på dem regelbundet. Tror det riskerar att skapa mer konflikter mellan föräldrarna än mycket annat…

        Har två barn med strax under två års mellanrum som nu är fyra och sex. Det var inte planerat så, men slutsatsen är iaf att jag är väldigt glad för det idag. Visst var det tufft de första åren, och visst händer det att de bråkar, men mest har de stor glädje av varandra.

        Mm klart det underlättar när första barnet hunnit bli mer självständigt..

        Nä håller inte med. Mina barn har 1,5 år mellan sig och är idag 5 och 6,5. De är bästa vänner och har varit sen lilla började gå. Är så glad att de har varandra.

        Har 5 år mellan mig och min syster och vi var aldrig så tighta när vi var små.

    Reagerar på hur hon ber folk skicka in sin ansökan på DM och inte mail. Känns oseriöst?

    Låter som personen kommer bli kraftigt underbetald. Otroligt oseriöst.

      Precis så låter det. Väldigt stressigt att ta hand om små barn plus väldigt liten lön. Antagligen sku man få bättre arbetsvillkor samt lön från en glasskiosk..

    Jag fattar inte hur man orkar vara influencer med alla bittra följare. Finns det en enda följare bland dessa influencers som inte går igång på att spy skit till höger och vänster?

      De får gärna sluta influencera sig för min del ?

    Spyr på dig! ? Fy fan vilken gräslig kommentar. De umgås ju med barnen resterande timmar på dygnet/helgen. Måste man umgås konstant för att vara en bra mamma???

    Låter som ett jättebra upplägg. Så roligt för barnen att ha en barnvakt som leker med dem. Så skulle jag också velat haft det när jag var barn och dessutom ha mamma och pappa på nära avstånd om det skulle vara något.

    Hon vill ju ha ett dozen babys, blir många sommarjobbare iaf 😉

    Jag har tvillingar och hade MÖRDAT för en anställd som kunde avlasta mig. Tyvärr har vi inte ekonomi för det nu.

    Är väl grymt om hon kan ha det!? Eftersom hon är influencer ska hon garanterat jobba hela sommaren och då är barnpassning ett måste om hennes man inte är ledig.

    Kan ju också vara så att det är just leka det gäller. Alltså att föräldrarna är där men jobbar och har gäster osv och vill ha någon som varje dag hittar på något med dom små. Som en storasyster fast hon får betalt. Tycker det verkar ljuvligt

      Ja vad är det folk blir så väldigt upprörda över här egentligen!?

    Vilka oseriösa föräldrar. Letar barnpassning till små barn på insta.
    Fy fan! De minsta man kan begära är att barnvaktaren har gått en olycksfallskurs.

      Vi är inte menade att bara vara två personer som tar hand om ett barn. It takes a village som man säger. Föräldraskap i väst är sjukt isolerande och ensamt. Nejnej ingen hjälp, man ska minsann vara ”stark” och klara sig själv!

        Lojsan och Buster har båda relativt unga föräldrar och många syskon och en stor familj som de ofta och gärna visar upp. De har en så kallad ”village”

        Att lämna bort en liten bebis på knappt 1 år och kalla det för att leka visar verkligen att denna person inte borde skaffat barn….
        fine att hitta barnvakt till äldre barn men till barn under 2 år. Herregud

    Tycker det kan vara smart att förklara varför man behöver passning, så att sökanden kan förstå vad som väntas. ”Leka med ” tolkar i alla fall jag som att föräldrarna finns nära tillhands hela tiden. Inte att det pågår en storrenovering…

    Överlag tycker jag att dagens föräldraskap går ut på att försöka slippa sina barn så mycket som möjligt (ni som inte gör det behöver inte ta åt er). Ser konstant gnäll över att inte få lämpa över sina barn tillräckligt mycket på förskolan. Panik över att ha sina barn hemma när de är sjuka. Gråt och tandagnisslan över hur jobbigt det är när barnen har lov. Men det här var ju en bra lösning för att slippa dem lite till utöver det vi redan pröjsar med skatten! ?

      Och den typen av lek gör inte en ettåring i 6 timmar…

    Vilka gräsliga föräldrar. Letar billig nanny via insta under semestern, när föräldrarna ska göra vad?

      Kröka och festa med alla sina barnfria vänner….

      Vad är lönen? Du verkar ju veta det?☺
      Tycker du alla som har sina barn på fritids också är gräsliga för att du inte vet exakt vad dom gör?

      Hur vet du att dom har semester?
      Och vad är det för fel med att ha en nanny?

    Blir väl någon ung oerfaren följare från hennes insta, som tror hon kommer få fördelar för att mamman är flunsa. I själva verket kommer hon att bli utnyttjad som billig arbetskraft.

    Föräldrar som lättvindigt låter andra passa deras barn har ofta en dålig anknytning till barnet.

    Bara 5 dagar i veckan och 7 timmar per dag. Ja de är tidskrävande att släppa en podd i veckan och sitta i en trappa och ta dagens outfit.

    Snälla rara någon tror ni att överklassen i något land i världen passar sina ungar själva? Det är är nanny, barnflickor och aupairs som standard och den livsstilen sprider sig.

      Vad har det här med överklassen att göra?

        De har viktigare saker att göra generellt. Drifta sina företag & vårda relationer till andra släkten.

    Och varför kan dom inte vara mammalediga har dom verkligen inte råd med det eller

      Den här bloggen tar ju aldrig ledigt.

        Jo kl 21 på söndag kväll.

    Jag jobbar på fritids och vi kommer från och med i år begära in arbetsintyg från föräldrar som ska ha sina barn på fritids under sommaren. Detta för att vi har haft ”problem” med att folk anmäler sina barn och sedan inte dyker upp, och där står vi med personal som istället hade kunnat vara ledig. Eller den där när man själv är hemma och renoverar huset på sin semester men låter barnen vara på fritids ?‍♀️ Vi får knappt ihop semestern för personalen som det är så förhoppningsvis minskar antalet barn i år. Och nej, jag hatar inte mitt jobb men har gjort tre personers arbete ett helt läsår pga pandemin och behöver vila.

      Helt rätt gjort. Mina barns fritids kräver också det

        Efter det – locket väldigt mkt på.

      Fattar inte, ni kan ju inte tvinga folk att dyka upp? Vi anmälde fyra veckor ledigt för våra barn förra sommaren, men åkte spontant till västkusten en sista vecka som blev lite sent påtänkt (meddelade förskolan på fredagen, de skulle egentligen börjat på måndagen men sköt på det en vecka).

        Men alltså, man kan väl se till att planera sin semester i tid så att även skolanställda kan planera sina semestrar? Det är bara ren jävla hyfs. Jag jobbar inte i skolan själv men det är ju inte så svårt att förstå att det behövs.

        Vad är det du inte fattar? Att andra än du själv ska kunna få semester? Skärp dig.

        Vi har en speciell buss som åker runt och hämtar upp de barn som inte dyker upp fast föräldrarna anmält att de behöver barnomsorg.

    Kan ju vara så enkelt som att de arbetar hemifrån (pga covid) och har chansen att spendera hela sommaren på landet, men behöver barnomsorg, vilket man ju inte direkt kan få på landet under sommaren. Eller? Förstår inte upprördheten.

    Haha ni som dömer och tycker det är ”överklassmaner” är med 99% chans sådana som själva ber era föräldrar/släktingar passa era ungar titt som tätt. Det är inte alla människor som har anhöriga som kan ta hand om deras barn, om man då har den ekonomiska möjligheten att anlita hjälp så vad fan är problemet.

      Fast vet du vad, så behöver det inte alls vara. Det finns gott om föräldrar som värdesätter tid med sina barn när de är lediga utan att ha tillgång till barnvakt hela tiden. Det kan liksom vara roligt att vara med sina barn även om det ibland är jobbigt.

        Är de lediga eller ska de jobba?

    Jag tycker att hela den här diskussionen om mom shaming och ”det tycker jag låter jättebra skulle själv göra så om jag hade råd vad är problemet egentligen?!?!” är så snark. Det jag enda reagerar på är att snarare att hon verkar hoppas hitta nån ung tjej som tar på sig uppdraget för att få jobba för en influencer, just kraftigt underbetalt eller till och med gratis, istället för att hon skulle gå via en professionell organisation. Oseriöst och snålt.

      Var ser du vad lönen är?

        Det är ingen hemlighet att många nannys/barnvakter i Stockholm arbetar på underbetalda svartkontrakt och influencers påvisar jämt att de är en yrkesgrupp som inte drar sig från utnyttja sina följare i form av obetalda ”praktiker” och andra låtsasanställningar. ”Du ska gärna ha tidigare erfarenhet kring barnpassning”, arbetsbeskrivning: lek. Tycker du själv att Lojsans annons ger ett seriöst intryck? I priset du betalar för en nanny via rekryteringsföretag ingår erfarenhet, utbildning och certifiering, men om det inte är så noga med det senare och barnvakten gladeligen jobbar för dig med anledning av ditt kändisskap kan lönen pressas ner ordentligt.

          bara många som verkar utgå från att människan ska jobba gratis. men är det något att hetsa upp sig över när det bara är något man antar?

    Detta är fan de roligaste jag läst .
    Era kommentarer . Ahahahaha
    Snälla så svenskt …. vakna !!
    Resten av världen tar man hjälp antingen av släkt eller om man kan av ex Nannys?
    Glada pigga föräldrar är det fel?
    Tänk att ha någon som kommer varje helg och har barnen leker och har kul så du kan sova ut ? Eller äta en härlig frukost med din partner .
    Det är så sorgligt att ni har dessa åsikter . Sverige är ett av de länder där det är flest skilsmässor .
    Så många som skiljer sig efter att man skaffar barn .
    Kanske har det att göra med att man inte får andrum? Hjälp av familj ? Eller möjlighet att ta in hjälp.
    Oavsett vad de ska göra när barnvakten är där så unnar jag dom de !!!! Man är inte bara mamma och pappa .
    Luktar avundsjuka .
    Pisstråkigt att leka med barnen tycker jag. En stund visst men fan inte min grej. Hatar lekplatsen och det skäms jag fan inte för

    Jag jobbade som barnflicka åt ett litet barn en sommar. Familjen bodde inne i stan, så jag bodde hemma hos dom, och jag tog också hand om barnet 75% av tiden de första veckorna. De sista veckorna var det 100%. Jag var bara 18 och barnets nästan enda trygga punkt den sommaren, mamma var bara ute och festade eller hängde med sina polare (och hon var inte en 20-30-årig influenser). Tyckte så synd om barnet. Så jag skötte barnet, lagade mat, handlade, lämnade på kemtvätt och liknande. Förstår inte att fester och socialiserande kan vara viktigare än ens barn. Visst att man kanske vill ha dejtnight någon kväll, eller träffa vänner, men det behöver ju inte ske varje dag.

    Jag har 2 barn och tycker inte det här är något konstigt alls. Hade jag haft råd hade jag också anlitat någon nanny under sommaren! Låter som barnen då får det bästa av båda världar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.