Alkoholgranskningsmannen har öppnat ett ärende gällande Camilla Läckberg och Lively Wines pressutskick

Dm från Lively Wines: Hej Bloggbevakning Vi blev varse om ditt DM till Camilla Läckberg. Lively Wines är avsändare och inte Camilla Läckberg och vi följer kapitel 7 i alkohollagen (2010:1622)

I det här inlägget lyfte jag fram det pressbud som Camilla Läckberg och Lively Wines skickade ut för att marknadaföra det vin som deckarförfattaren satt sin bild på.

Jag var tveksam till om utskicket följde alkohollagen, något som Lively Wines å det bestämdaste menade att det gjorde i det dm de skickade till mig som svar på min ursprungliga fråga.

Alkoholgranskningsmannen håller inte med vinföretaget.
De har nämligen öppnat ett ärende baserat på underlaget, som jag antar är mitt inlägg(?) och att de väntar på ett formellt uttalande från de berörda parterna.

Jag antar att Läckberg & Lively inte fått samma frikort som Åsa Ingrosso skröt om att hon skulle ha fått från ovan nämnda granskningsman. ?

Från alkoholgranskningsmannen: Tack. I korthet kan konstateras att den påtalade marknadsföringen inte fullt ut följer gällande lagstiftning. AGM har ett pågående ärende som rör underlaget i fråga och AGM inväntar ett formellt svar från motparten. Återkom gärna om du har frågor. Med vänlig hälsning Mattias

Återstår att se vad utfallet blir – jag lovar att uppdatera så fort något beslut publicerats.

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Way to go! Bra jobbat!

      Jag fattar inte är, vad är det som inte är lagligt? Att skicka ut alkohol som pressbud? Det har ju gjorts i hur många år som helst av massor av olika pr byråer långt innan sociala medier ens fanns lol

        Inte en hel jävla box.

        Det kan göras hur mycket som helst, och ändå bryta mot lagen

    Bra Camilla att du tar upp det här, oavsett vem elr vilka kändisarna är.

    Bra grävt! Finns det inget journalistpris man kan nominera dig till?

      Hahaha

      Allt med guld gå bra!!!! 😉

    Vi får se vad Åsa och ”hela balunsen” har att säga i frågan

    OT – Finns ett konto på Instagram som heter @barnvagnsgalen med ca 10k följare. Hennes flöde är inga problem men hon lägger upp 1000 stories om dagen där hon filmar sina barn 24/7 och hänger ut dom TOTALT.

    Hon filmar och beskriver ingående dom äldre barnens känsloutbrott, filmar när dom är ledsna och mår dåligt. Filmar när lilla bebisen skriker halsen av sig dag ut och dag in. Alltså fyfan vad kränkande mot dessa barns integritet. Blir helt jäkla matt.

      Ge henne inte klick då…?

        Följer inte längre. Började följa från början enbart pga bra tips om barnvagnar. Men ingen annan jag någonsin följt har varit ens i närheten av att hänga ut sina barn som hon gör och det är liksom inget privat konto utan hon har ändå 10k. Så ledsamt att hon inte verkar inse vad det är hon gör?

        Svarar du likadant när folk kritiserar ex. Kenza ang barnens integritet?

          Ja. Skulle ingen ge detta skitbeteende klick så skulle de inte skapa content kring barnen. De vill ha klick och följare. Inget annat.

      Därav jag slutade följa henne, var det inte snyftinlägg ang. att man inte kommentera och likea varenda jäkla bild så fick man minst 100 uppdateringar om sönerna. ??‍♀️??‍♀️ Även om hon bara har 10k så har jag aldrig sett till maken på att lämna ut barnen.

      Så glad att jag slutade följa för x-antal månader sedan. Tror droppen för mig var när hon la upp video/bild i stories där hon gråter. Det värsta jag vet är folk som känner ett behov av att visa andra hur ledsna de är. Hon skulle nog behöva en paus från sociala medier för att fatta hur mkt hon lever för att göra content.

      Alltså förlåt, men hur kan man vara barnvagnsGALEN?! Fattar inte grejen att betala tusentals kronor för en vagn (eller flera) man använder något år i barnets liv? Har det blivit en statussymbol? Själv ärvde jag vagnen mina föräldrar hade mig i. ? Använde den för båda barnen, inget fel på den! Sparade mycket pengar.

        Haha min mamma är galen i barnvagnar. Redan på 80talet när hon fick mig och min syster köpte hon 8 olika vagnar under tiden vi använde barnvagn. Dock köpte hon inte alla nya. När hon sen fått barnbarn har hon direkt börjat prata om vilken vagn det ska vara, jämföra den ena med den andra. Fattar inte vad grejen är. Så länge den duger till att gå med barnet i så är jag nöjd ?

      Det är inte förbjudet på något vis, så vad är det du vill? Skvallra bara?

    Men ta bort handläggarens namn. Bara för att man har en offentlig anställning innebär det inte att det är okej att lägga ut personens hela namn på din stora plattform. Speciellt inte som det är ett namn som borde vara relativt lätt att leta fram.

    Vad har nyheter24 för policy runt personuppgifter?

      Mattias är kändis här redan?

        Riktigt duktig jurist!

      Inte handläggare, han är alkoholgranskningsmannen i egen hög person.

      Googla alkoholgranskningsmannen. 🙂
      Det finns bara en.

    Istället för att ringa in och markera över text (så att det blir jobbigt att läsa), skulle du kunna stryka under det du vill highlighta? 🙂 eller använda halvgenomskinlig färg så att bokstäverna under din markering fortfarande syns.

      du kan inte räkna ut vad det ska stå?

      Finns ingen gräns på latheten här inne. Så svårt är det ju inte att förstå vad som står.

      Vilka bokstäver som cirkeln döljer är det som förstör så du inte fattar vilket ord som står under?

        Jag tycker man märker att folks läsförståelse verkar ha blivit sämre. Räcker med att ett ord autocorrectas eller att ett stavfel smyger in så kan inte folk utifrån kontexten förstå vad som skulle stå där. Vet inte om det är lathet eller om det på riktigt är så att man inte kan läsa/förstå utifrån kontext längre.

        Visst att det ibland kan bli riktigt galet men allt som oftast så kan man läsa vidare och ändå förstå.

          Ja visst är det lite skrämmande hur fördummande folk blir. Man måste ju kunna tänka själv också.

          Haaaaatar när folk inte fattar när autocorrect ändrar nått. Hade en pågående konversation om hus med pappa och skrev ”Kollade på buset idag men det kändes inte rätt.” och han svarade Buset???. I en pågående konversation om hus. Jag fattar inte varför folks hjärnor inte kopplar.

    Klantigt och oproffsig att både vinföretaget och Läckberg.

    OT men Karl Fredrik på eklaholm har 123K
    Följare på instagram så nån influerar han ju. Han och sambon har åkt till Gotland och förlovat sig och hyllningarna ser ju inget slut.

    Men så skönt att bara inte bry sig om någon dum pandemi och åka iväg och ha det lite mys.

    Om jag låter bitter så är det för att jag är det. Har inte träffat mina vänner sen förra året. Hade varit najs om man va så avslappnad i en pandemi.

      Men helt ärligt nu. Att inte träffa sina vänner sedan förra året är ju ett val man gör. Jag har inte heller träffat vänner på flera flera månader. Men det gör jag för att jag vill. Jag vill undvika onödiga kontakter. Jag vill skydda mig och andra. Jag vill få ett slut på det här. Sen om andra vill annorlunda gör ju inte att min vilja att skydda mig blir mindre. Oavsett om grannen eller Beyoncé ställer till med fest så vill inte jag det.

      Om du förstår hur jag menar.

      Lite som att klaga över att andra ligger utan kondom när jag minsann alltid använder det. Hehe nä men du fattar.

        Ehm, fattar inte riktigt vad du menar ?

          Ok never mind då ? kämpa på i alla fall

          Du har valt att inte träffa dina vänner sen förra året, andra har valt att träffa sina vänner lite då och då sen förra året.

          ingen har sagt att du inte får träffa dom, de är ett val du har gjort.

            Ja. Men okej då. Inte undra på att pandemin aldrig tar slut?

              Pandemin tar inte slut för att du sitter hemma och glor in i en vägg. Sluta lek duktig. Vill du inte träffa någon, så gör inte det. Men vi andra kan träffa vänner på säkra sätt. Självklart symptomfria.

              Idag tog jag först en 30min promenad med en vän, sen fönstershoppade jag, sen åkte jag hem till farmor med blommor (Lämnade vid dörren, backade och pratade på avstånd), sen köpte jag kaffe och åkte hem till en annan vän och stod på innergården och hon på sin balkong och så snackade vi skit i en timma ungefär. Känner mig socialt mättad, glad och ser inte hur jag fått pandemin att bli värre.

              Du får ju faktiskt träffa dina vänner. Ni kan tex ta en promenad eller fika ute i det fria.

      Men varför har du inte träffat vänner? Kan ni inte ses utomhus i en park med avstånd? Du och en vän eller flera vänner? Ser så många argument om hur duktiga ni är som skyddar hela världen genom att hålla er isolerade hemma men liksom if there’s will there’s ways. Så slipper du vara så bitter på nätet. Vi hjälper dig med en lösning för att träffa dina vänner habibe

        Tack

        Jag håller med. Är sååååå trött på människor som verkar vilja ha någon typ av pris för att de valt att total isolera sig. Man gör ingen annan än sig själv till ett offer. Ett år, det betyder bland annat hela förra sommaren när man kunde gått och badat eller till och med tältat. En gäster med bär och svamp plock. En vinter med varm choklad och promenader ute. Med allt det så är man jätte försiktig utan att riskera sin egen mentala hälsa.

        Ja ?? I somras var smittan dessutom väldigt låg – trots fyllda stränder osv. Folk är ju bara dumma om de på allvar isolerar sig själva när det inte behövs.

      Jag dejtar en ny kille mitt i den här pandemin. Shoot me.

        Men det är ju inte dit jag vill komma.
        Menar mer att dom här personerna har svinmånga följare och alla bah ????????? (det kanske du också har iofs)

        Gör va fan du vill, men provocera inte så jävligt genom att visa upp det för alla.

        Och nä. Det är inte olagligt. Och ja. Skamma gärna oss som vill bli av med pandemin. Hur vi ens kom dit lixom?!

          Så man får alltså göra hur man vill? Men man får bara inte publicera det? Inte konstigt att vi inte blir av med pandemin……….

            Men ärligt. Tycker du inte att det är skillnad när offentliga personer visar 10-tusentals att allt är fun and games?

              Nej alltså gör ingen skillnad på antal smittade om han skriver om det eller inte. Är du en sån där som tror att strumporna försvinner när du stänger byrålådan?

          Men pandemin blir inte kvar längre för att du och en vän tar en promenad tillsammans utomhus. Herregud, träffa en kompis.

          Men du tror inte att hyllningarna är till förlovningen och inte resan? ??‍♀️

            Mmm. Ja såklart. Men det var ju lixom en del av det. Kan folk inte läsa mer än en mening i taget?

              Folk är inte lika skitnödiga som dig.

                Det vet du ingeting om. Men visst.

          Men lägg ner nu. Vi vill alla bli av med pandemin. Men att bli av med den innebär inte att inte träffa någon någonsin. Våra restriktioner finns inte för att pandemin ska gå över, se finns för att hålla nere trycket på sjukvården. Lösningen på pandemin är vaccin. Iallafall förhoppningsvis, nu verkar det ju komma mutationer som det eventuellt inte tar på. Men det är vaccin vi sätter hoppet till.

            Jag lägger ner nu. Det var ju ändå ingen som höll med mig.

              Nej, blir lätt så när man är den som överdriver.

                Ja. Nu ska jag sluta överdriva.

                  Nä, jag håller med dig. Jag träffar visserligen folk utomhus men jag och min familj är de enda i vår bekantskapskrets som vill det. Vi har alltid vart 5 familjer som hänger med varandra sedan flera år tillbaka. De lever alla på som vanligt vilket är dels otroligt frustrerande samtidigt som jag är så avundsjuk för jag vill också men vågar inte. Känner mig så himla utanför när dem fortsätter ses på middag, åker iväg med barnen (på det som är öppet), anordnar fester osv osv. Vi blir alltid medbjudna men får alltid tacka nej, vilket är vårt beslut såklart, men kan inte låta bli att känna mig ledsen ändå.
                  Å, ja, vi ses allihopa utomhus ibland också, för att min familj vill umgås så men sedan fortsätter dem inomhus med sitt häng. Usch, blä, massa svammel men önskar att alla hade kunnat ta det på allvar så hade vi kanske snart vart ur det??‍♀️

                    Tack. Då är det inte bara jag. Jag känner igen mig i dig.

                      Här är en till! Jag resonerar också som du, Fantasihäst, och blir mörkrädd av att se hur du blir bemött av de andra här inne. Jag har inte träffat mina vänner sedan förra året, och inte heller mina släktingar (som är över 75 år gamla). Jag tar den här pandemin på allvar.

    Kolla Pernilla Wahlgrens story om varför hon inte sätter sig i karantän efter utlandsresa som man ska

      Ändå rimligt. Hon behöver inte sitta i karantän efter negativt test, bara om hon skulle börja få symptom.

        Det kan du tycka men rekommendationerna från Fhm säger stanna hemma 7 dagar efter utlandsresa oavsett om du får ett negativt första test. Det är vad som gäller och det Pernilla inte följer (vet inte hur det är med dr andra damerna som var på denna padelresa)

    Det är ganska uppenbart att du är avundsjuk på både unga snygga kvinnor samt folk son kan hantera alkohol. Kan det finnas någon orsak till det?

      Tror du att det är JAG som ligger bakom alkohollagstiftningen, som en vendetta mot folk som inte är alkoholister?
      Eller hur tänker du här?

      Cam är ju både snygg och ganska ung 2021!!! Tycker i alla fall MOI!!!

      Vilken otroligt hög nivå du håller i den här kommentaren. Tråkigt att du mår så dåligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.