Öppet Spår

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

730 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! ? För länge sen skrev jag här helt uppgiven och fick så fin respons, så jag tänkte försöka igen för att se om jag kan få svar i något där jag känner mig så otroligt vilsen. Såhär är det: Jag målar akvarell, illustrerar bilder till barnfamiljer och har även släppt min första barnbok nu som har release snart. Och jag har blivit så himla… Ledsen (?) för ju mer jag sysslar med detta desto mer inser jag hur mycket jag faktiskt VILL jobba med detta som yrke. Just nu spenderar jag kvällarna med att måla efter mitt ordinarie arbete. Jag sitter här med TUSEN IDÉER på hur man kan trycka motiv på allt ifrån muggar, till posters till nya böcker. Och jag får ofta förfrågningar om att producera mina motiv på produkter. Problemet är att jag är en person som är extremt dålig på allt ifrån ekonomi till marknadsföring, till produktion. Det jag kan är att måla, där är min kunskap. Resten är jag värdelös på. Som att jag sitter på en idé och kan skapa den, men jag behöver hjälp med det runtom om ni förstår. Efterlyser någon som vet sånt här!! Som vill vara med på tåget! Jag känner mig ärligt talat lite desperat, för jag vill det här så otroligt mycket men står och stampar lite. Kanske sitter du på kunskapen kring logistik, marknadsföring, produktion, ekonomi och söker själva produkten..? Isåfall finns jag här, illustratör till din tjänst! Snälla kontakta mig isåfall i ett DM, jag håller på att få ett nervsammanbrott av alla idéer och känslor.
    Kram
    Lina
    Artbyleyonmarck@IG

      Så fina målningar! Hoppas det löser sig!

      Googla på starta eget kurser! Du är ju jätteduktig, lycka till!

      Åh så talangfull du är, älskar det jag ser på instagramkontot! ? Jag hoppas verkligen att du får hjälp med dina frågor, kan själv ingenting om ekonomi och marknadsföring. Kanske finns det enklare kurser att läsa någonstans? Men jag förstår att den tiden vill du väl lägga på att skapa.
      Stort lycka till!

      Började följa dig! Så fina målningar ?

      Wow så fint du målar, lite naivkonst feeling, jag har vart i Kroatien och sett naiv konst där, älskar det???????? Du målar så otroligt vackert och lekfullt????????

      Fina målningar! Vad ungefär brukar du ta i pris?

        Tack snälla!! ? Det beror lite på storlek men det som folk brukar beställa mest är de i A3-format och de ligger på 1500 kronor! Vill man göra en beställning med särskilt motiv kostar det isåfall 300 kronor extra ?

      Wow, så duktig du är!!

      Älskade din stil! Började följa dig och hade gärna beställt hem en målning? vad tar du i pris?

        Undrar också vad du tar ungefär för en större målning ca 50×70 cm?
        Jättefina målningar!

          Tack snälla ni!! De brukar ligga på runt 2500 kronor men kan skilja lite både upp och ner beroende på vad man önskar för motiv och material på pappret ? man kan alltid skicka ett DM till mig med specifika önskemål så ser vi!

      Låter som du behöver slå dig ihop med en företagspartner som har de egenskaper du behöver. Kanske försöka hitta någon som pluggar marknadsföring i din närhet. Lycka till! ✨

        Oj förlåt läste ditt inlägg lite snabbt först bara, såg nu att det ju är exakt det du söker ? Ge inte upp utan fortsätt leta bara, bra idé att skriva här också! Så fina bilder! Så det är nog bara tidsfråga innan du får napp.

      Där blev jag förvånad när jag klicka in på din instagram och ser att det är DU! Vi känner ju varann, eller gjorde förr iaf. Så vackra målningar!

      // vi körde moppe lite galet ihop en gång haha

      Lägg upp din efterlysning i Facebookgruppen ”HejaLivet!”, där kommer du garveriets få stöd och tips från kunniga människor ⭐️

        garveriets=garanterat

      Du är grymt duktig! Sök hjälp – för att kunna fokusera på just det du så uppenbarligen är skicklig på. Som någon annan skrev, sök information på ”starta eget”.

    Vad var era första symptom på en covid-19 infektion

      Glömde frågetecknet! Förlåt! Här kommer det: ?

      Huvudvärk från helvetet var mitt första symtom..

      Jag blev sjuk i fredags för exakt en vecka sedan. Kände mig lite trött/seg/tung under dagen och fick feber under natten. Inget annat. Ingen feber efter det men ”tung”i huvudet – som ett band mellan öra till öra (över ögonen) med värk. Beställde test på lördagen och fick svar på onsdag kväll att det var positivt. Var tillbaka på jobbet (hemifrån givetvis) på onsdagen.

      Jag som i onsdags frågade om koriander doftar: min koriander doftar nu!

      Utgår därmed utifrån att mitt negativa Covid svar stämmer. Dock lite skumt att typ all lukt försvann i ett par dagar…

        Du som skulle på begravning? Var du på den? Beklagar förlusten, om det var du.

          Ja, det var jag. Den äger inte rum förens på måndag. Så, om jag är feberfri i morgon och framåt kommer jag att gå. I och med att luktsinnet är tillbaka väljer jag att lita på mitt negativa svar.

          Tack så mycket ❤

            Ta ett till test.. Lär inte va neg

              Jag hade inte gått! Är väl högst ovanligt vid andra fall än covid att luktsinnet försvinner såpass mycket?

                Fast det är ju tillbaka? Tog i alla fall ett test igår iom att jag fortfarande har feber ?

                  Men luktsinnet är inte alltid borta under hela sjukdomsperioden. Bra att du tagit test. När får du svar på ditt nya test?

            Jag förstår att du hemskt gärna vill vara där, men jag tycker precis som övriga som kommenterat att det nog är bäst att ta ett till test innan för säkerhets skull. Som de skriver är luktsinnesförlust så otroligt covid-typiskt att det är högst osannolikt att det skulle vara något annat. Covidtester är ofta också missvisande i början av sjukdomsförloppet.

            Hoppas verkligen att du tar ett test till och att även det är negativt, då kan du närvara utan dåligt samvete mot de andra. Även om begravningen såklart är viktigt för dig, tänk på vad du kan råka utsätta de övriga för. Igen, beklagar verkligen. Förstår att det vore ledsamt för dig att avstå från att närvara. ❤️

      Min sambo testade sig igår, positiv idag. Han har i princip en förkylning men hade huvudvärk på det för två dagar sedan och svidande ögon.

      Jag har haft förkylningsymptom I några dagar, ska testa mig jag också.

      Jag blev smittspårad, hade inga symtom. Testade mig ändå och fick positivt. Två dagar efter positivt test fick jag mitt första symtom i form av förlorad lukt.

      Jag smittspårade eftersom vi hade fått bekräftat fall i personalen. Hade inga symtom men fick positivt svar redan samma kväll som jag hade testat mig. Dagen efter fick jag sjukt ont i kroppen, stel nacke och sen kom förkylnings symtomer så som nästäppa, halsont och torrhosta.

      För mitt barn vad första symptom trötthet. För mig var det plötsligt täppt i näsan. Fast även som en isande känsla i näsan. Svårt att förklara ?

        Lite trött och feber ena dagen, tungt att andas en dag och lite hostig. Sen försvann luktsinnet. Kom tillbaka efter ca en vecka.

          Just ja, glömde den där känslan i bihålorna. Var också isande känsla typ.

      illamående

      Tappade smaksinnet.

      Feber utan nåt annat.

      Lite tät näsa.

      Väldigt ont i ryggen, men enligt smittspårningen räknades inte det som ett första symptom. Så då var det halsont.

      Tröttheten som kommit nu dag 7 är inte att skoja bort. Fyfan

      Trött i kroppen, sen fick jag ont i huden, precis dom när man har feber å allt man har på sig gör ont, å sen som en vanlig förkylning med något förhöjd kroppstemperatur

      Ont i ryggen.

      testade mig i tisdags och fick positivt svar, med huvudvärk som enda symtom som höll i sig tisdag-onsdag och sen dess har jag inte uppvisat mer symtom

      Jag fick frossa utan feber. Frös och skakade.

      Jag tror att det var halsont faktiskt. Sedan kom magont, feber – dock ganska ringa. Efter en vecka eskalerade det snabbt till att få svårt att andas m.m.

    Kukars kukar.

      Gott.

      Tänker bara på Björn Gustavsson i Alla utom vi.
      Vad tyckte ni om den serien? Jag såg inte klart den för stod inte ut med melodin ?

        Jag tyckte den var helt okej! Hemsk melodi dock! Undrar hur uppföljaren kommer bli nu när Alba och Björn gjort slut…

          Ja jag håller med dig att serien ändå var bra! Men kollade inte färdigt, tröttnade och så berodde det nog mycket på melodin!!

            Jag som inte sett VAD TUSAN menar ni med melodin?! Är det musik hela tiden eller vad? ?

              Här kan du läsa lite mer ?

              Nu debuterar Erik Jerka Johansson som regissör. Just nu snurrar Alla utom vi, en dramakomediserie med Alba August och Björn Gustafsson på Discovery+. Och faktum är att här möts Recos och Eriks vägar. Jolly, Jolly – Buddy, Buddy är helt enkelt seriens ledmotiv och återkommer dessutom som en dramatisk poäng i avsnitten.

            Haha, jag älskar melodin!!! Får en att vakna och bli lite pepp på livet

              Haha ja man vaknade rejält av den ??

        Melodin tänkte jag inte på! Men jag tyckte att dialogerna kändes krystade ofta, inte helt naturliga. Kollade dock klart alla avsnitt ändå så något hade den.

    Får så lätt ångest för små saker, typ vad jag sagt, eller vad jag gjort. Hur hanterar ni sånt? Och vad gör ni för att må bra eller typ pigga upp vardagen? Känns som jag mest går upp i oro å ångest och glömmer bort det roliga i livet…

      Jobba på din självkänsla ?

      Jag känner llikadant.

      Har du GAD kanske? Jag tycker det kan hjälpa att tänka tanken ”hela vägen”. Typ att jag oroar mig för att någon tog illa vid sig för något jag sa. Vad är det värsta som kan hända? Jo att personen tog illa vid sig och i så fall kanske tar upp det med mig. Då kan jag be om ursäkt och förklara mig. Typ så sitter jag och tänker på en ”plan b” och det funkar för mig ❤️

        Men om du inte så något ovänligt så känns det väll bättre? jag har själv svårt för att såra någon.

          Det var bara ett exempel taget ur luften ?. Jag gör likadant om jag oroar mig för att jag glömde låsa dörren tex.

      Det låter som typisk post mortem vilket är supervanligt vid social fobi. Det jag lärde mig på KBT’n är att folk i regel inte lägger så stort fokus på vad andra sagt eller gjort, man har liksom fullt upp med sitt. Det blev lite av ett uppvaknande, liksom oj vad självupptagen jag är som tror att andra lägger ner massor med tid på att analysera vad jag sagt eller gjort. När det väl sjunkit in så släppte mycket av dessa tankar. Hoppas du också kan släppa dessa energikrävande tankar! Annars är KBT ??

        Post mortem? Obduktion?

          Kanske inte lätt för gemene man att veta att post-mortem är ett vanligt begrepp inom andra områden än obduktion. Google är din vän. ?

            Men kanske gemene man är bekant med latin och vet att det betyder ”efter döden”. Så vafan ska man tro.

              Anonym 21:16:
              ” post mortem, postmortem
              Uttal: [ˌpəʊst ˈmɔːtəm], pluralis: post mortems, postmortems, post-mortems.
              Latin: post {uttal: påsst} ’efter’ + mortem {uttal: mårrtem} (ackusativform av mors ’död’).
              Uttrycket används bildligt i engelskspråkiga framställningar om sådant som görs efter det att något inte fungerat eller gått helt galet, då ofta liktydigt med debriefing. Man gör en haveriutredning, summerar erfarenheter av det inträffade och diskuterar hur man ska gå vidare.”

              Så, nu vet du. ?

              (Saxat från psykologiguiden.se)

                Wow, du var mig en otrevlig en. Jag kan bara slutleda att du har komplex för bristande latinkunskaper. Nu vet du!

                  Öh, är jag otrevlig? Allt började med en putslustig kommentar när man försökte vara hjälpsam (Anonym 20:56). Jeez, vad är det med folk i det här kommentarsfältet.

                    Håller med dig! Den som ställde frågan om det handlade om obduktion hade den tonen, då känns det rimligt att svara så!

              Eller trodde du på allvar att obduktion är supervanligt inom social fobi?

                Hehe, kunde vara ett något banbrytande sätt att bota social fobi!

      Känner igen mig! Blev diagnostiserad med social ångest och GAD. Säger inte att du har det också men om det är något som påverkar ditt liv mycket kanske det kan vara värt att göra en utredning och få hjälp. Oavsett vad så går det att komma ifrån de tankemönstrena, men det är lättare sagt än gjort förstås. Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig!

        Fick du medicin? Eller KBT?

        Jag har också social ångest och GAD. Känner igen mig så mycket’

          En tröst när det gäller ångest, kan vara att det växer bort lite med tiden. Har själv fått diagnosen reviderade depressioner och undrar om jag inte sett gad också i mina papper. Men faktiskt, blir det lite lättare att skaka av sig med stigande ålder. Har hört en annan person beskriva det så också.

      Unnar mig gott att äta, bra serie/film, ut och rör på mig osv gör jag för att pigga upp vardagen. Tyvärr har jag löst min GAD genom att inte träffa folk för då slipper jag älta vad jag sagt och gjort, inget att rekommendera.

      Jag känner likadant. Jag kan ligga vaken på nätterna och tänka på och analysera vartenda ord jag sagt till t.ex. kollegor eller släkt… Det är jättejobbigt och jag har inte kommit på något sätt att slippa oroa mig. Jag försöker mest att inte säga så mycket och försöker tänka igenom varje ord innan jag säger dem. Men då får jag också ångest över att jag kanske verkar konstig som säger så lite… Men jag har nog lite social fobi också.

        Är exakt likadan. Leder sen till katastroftankar typ att jag kommer bli av m jobbet och liknande

          Blir det nästan lite tvångstankar, att gå igenom och analysera? Jag äter paroxetin som är ett SSRI som även fungerar mot tvångstankar. För mig hänger depressioner och tvångstankar ihop lite, då jag hanterar min ångest så.

            JA! Har under senare år haft just tvångstankar, vilket jag inser att det är för inte alls länge sen… Och i samband m dom kan jag få panikångestattacker osv. Har tidigare historia m ångest och depressioner, äter inga antidepressiva nu (slutade för typ 7 år sen kanske?)

            Är gravid och mår skit för tillfället. Skickat egenremiss till psykiatrin för ngr veckor sedan men inte hört ngt, besök hos MVC inställt pga sjukdom där

      Jag läste i någon va Anders Hansens böcker (minns ej vilken men de är ju rätt lika) om människors benägenhet att av evolutionära skäl hela tiden söka tecken på att man är på väg att bli utstött eftersom det betydde döden på stenåldern. Och därför gör ens hjärna sådär. Vet ej hur sant det är men den tanken hjälper mig att hålla distans.

      Hjälper mig också att tänka på att folk inte tycke till om en för att man är nervös/ stel/ akward / töntig så länge som de uppfattar en som snäll och reko, och det är ju lättare att bara välja.

        *tycker illa om en

      Rekommenderar boken Hantera oro och ovisshet med KBT – En arbetsbok vid GAD. Och mindfulness/meditation! Styrka och kärlek!

    Få bort hamsterkinder? Finns det något att göra åt mina ”hängiga” kinder då (har djupa nasalabiala veck) som inte är fillers? Jag är 28 så elasticiteten finns men jag vill ha ett torrare ansikte. Har funderat på att operera bort mina buccalfetter men problemet är fettet vid käken och runt munnen. Är i övrigt inte överviktig. Någon som provat att lösa upp fettet i ansiktet? Annat förslag?

      Botox kanske kan hjälpa på något sätt vet inte

      Klädnypa i bakhuvudet? Nej men jag har ingen aning faktiskt. Funderat på samma saker själv haha.

      Kika in olgatoja på youtube! Ansiktsmassage

      Trådlyft! Kolla in dr.rebecka.gardell på Instagram. Grymma resultat till överkomlig prislapp.

        Var det inte något med trådlyft som var farligt? Typ att de små piggarna kan fastna i huden eller något…

          Aldrig hört om, trådarna läggs ju under huden och smälter bort på någon månad (effekten varar dock 1-2 år). Men som alltid viktigt att gå till proffs och inte vem som helst.

      Älska sig själv? Own your hamsterkinder? Alla har ju nåt de inte gillar till en början ❤

      Lev ditt liv och tänk på annat!
      Mvh en som har haft roligt och levt livet med hamsterkinder och när hon slutade bry sig märkte hon att ingen annan bryr sig heller.

      Buccal fat removal

    Bästa tipsen för en digital aw? ??

      Scribble.io är superkul! Vi satt i timmar!

        Tack!!

      Vi körde ”vem bor här”. Alla skickade in två bilder var på detaljer från sitt hem (typ köket eller en bokhylla) och så skulle man gissa vem som bodde var! Var jättekul att se hur folk bor, speciellt nu när alla jobbar hemma!

        Jättekul idé! Tack!

        Skulle aldrig våga visa hur jag bor. För stökigt & orenoverat. 🙂

    Tjohej. Skall bli mellanchef på ett varuhus där jag jobbat sedan 2012.

    Spännande, livrädd och taggad!

    Vad ska jag tänka på? Kommer för första gången i livet ha personalansvar över 2 personer. En tjej som är yngre en mig och en kille som är äldre en mig. Jag är 29.

    Jag känner båda sen innan men jag får alltså axla ledarrollen…

    Peppa mig! ????

      Hej! Kul att bli mellanchef. Här är några tips som andra mellanchefer använder sig av:
      – Börja spela paddel
      – Duscha kallt på morgonen
      – Lyssna på Framgångspodden

        Haha, tänkte också tipsa om att börja spela paddel! ? Lägger till köp en racercykel alt. mountainbike och komplettera med ett set i lycra/spandex.

      Hur många krävs det för att älska en mellanchef?

      Det kommer gå bra!

      Tänk på att inte låta rollen stiga dig åt huvudet och inse att dina medarbetare är den främsta tillgången. Utan deras förtroende är du ingenting. Se till att alltid ge dem den cred de förtjänar och kom ihåg att ni är ett team där alla är lika viktiga, ni har bara olika roller.

      Håll fötterna på jorden. Redan när du skriver saker som ”axla ledarrollen” får man känslan att du tar dig själv på lite väl stort allvar.

        Japp. Mellanchef är bara mellanchef.

          Alla chefer är människor. Tänker du att det först är när man når nivån ovanför mellanchef som man börjar ränkas?

      Vill inte vara sådan men den blev även tusen gånger lättare att göra sig av med dig. Mellanchefer är de som inte behövs i dåliga tider för företaget.

      Oj, ”mellanchef” var tydligen ett riktigt triggerord!

      Prata med de andra mellancheferna på företaget, om du ska lägga schema, införa nya rutiner och andra nya ansvarsområden och arbetsuppgifter.

      Jag önskar dig all lycka (på riktigt) men mellanchef måste vara det absolut värsta man kan vara.

        Jag önskar också ts lycka till på riktigt! Bra jobbat ändå att få ett chefsjobb vid 29 ??

        Mitt tips skulle vara att inte bränna ut dig. Den största utmaningen kommer nog vara att parera mellan dina anställdas behov och önskemål och dina överordnades. Anställda och ledning vill inte alltid samma sak och då brukar mellancheferna komma i kläm. Men annars, kör så det ryker!

    hej
    jag har en fråga. jag har en nära vän som fått sitt andra barn. den är två v. men problemet är att han inte känner några känslor. är det vanligt?

      Barnet är för litet för att känna känslor.

      Kan du utveckla vad du menar med att han inte känner känslor?

      Det tog ganska lång tid innan jag kände såna där känslor alla pratar om, iaf mer än 2v. Men det var mina första barn (tvillingar), osäker på hur jag skulle reagera en andra gång. Men pappan började gråta direkt första sekunden och fick starka känslor direkt. Nu har jag så starka känslor att jag håller på gå sönder ibland, så det är väl bara olika hur man reagerar.

      Som jag förstått det är det vanligt att inte känna en stark kärlek vid första ögonblicket till sitt barn precis när det kommit, men att kärleken växer fram allt eftersom. Om din vän är orolig för detta eller fortsätter att inte känna något tycker jag hen ska kontakta BVC, kan ju eventuellt vara kopplat till en depression eller dylikt och då finns hjälp att få via BVC.

      Ja det är vanligt att det tar ett tag innan känslorna infinner sig och 2 veckor är väldigt kort tid. Det finns också väldigt höga förväntningar på att man ska känna väldigt mycket över en natt, och så fungerar det inte för alla.

      Fint att dom vän pratar öppet med dig. Om man inte mår bra eller känner en oro över det kan man börja med att prata med BVC 🙂

      Jag har en vän som kände så med sitt andra barn, de tog henne ca 6 månader innan hon kände något

    Mitt leende är VÄLDIGT litet. Hur kan man få ett bredare leende? Tänderna är liksom ett U där typ bara de 4 framtänderna syns. Vill att de bakre tänderna ska synas mer.

      Pussa en vampyr ? nä jag bara skojar.

      Undrar också!! Har frågat tandläkare över telefon men de verkar inte förstå vad jag menar haha.

        Haha,samma! Kan tipsa om att köpa en expanderare. Har gjort research och kommit fram till en 3-plate schwarz är det bästa alternativet. Kan beställas från tyskland. Man får ett avtryckskit och en skräddarsydd expanderare. 2500 kr.

          Hmm vågar man mixtra med sånt själv då? Tänker om bettet blir fel typ. Eller kan man ta med den till tandläkaren o fråga?

            Jag tänkte prova i några månader för att sedan kolla att allt ser bra ut hos tandläkaren.

              Lycka till! Uppdatera gärna här efter ett tag om du vill!

          Alltså nej, nej, nej. Gör inte detta. (Antar att du menar en 3 way Schwarz)
          Du riskerar att förstöra ditt bett helt och hållet pga att den endast breddar överkäken som då inte kommer att passa ihop med underkäken vilket leder till förlorad tuggfunktion och på sikt käkledsproblem. Denna tandställning skall endast användas om överkäken är för liten i förhållande till underkäken och ska dessutom följas upp noga och ofta av en tandläkare. Och även om du har ett sådant bettfel så måste man ha koll på om det är skelettet som är orsaken eller tändernas lutning.
          Man måste veta hur stora krafter man använder och hur ofta man kan/bör spänna tandställningen, om man gör för mycket för fort finns det stor risk att drabbas av tandlossning.
          Det finns MYCKET som kan gå fel på kort tid så kort och gott: gör det inte!

            Vad kan man göra istället då?

              Varför ska man göra nåt?

                För att man vill?

              Man kan uppsöka tandläkare alt. en ortodontist (specialist på tandställningar). Om man har ett bettfel så kan det åtgärdas. Om det inte är ett bettfel utan helt enkelt är så att man har smala käkar (vilket man kan ha, lika väl som att man kan ha stort eller litet huvud, långa eller korta tår osv) så kanske det är nåt man får acceptera.
              Sen finns de ju dem som ändrar om tändernas utseende med hjälp
              av porslinskronor såsom tex Paow har gjort, men det är inte nåt jag skulle rekommendera heller om det inte faktiskt behövs.

      Jag tycker att det låter jättegulligt.

        Ser ut som en gnagare haha

      Såg en batmanfilm där var det en snubbe som fixade det med en kniv men gör inte så för det gick inte bra sen

        Då missförstod du antingen TS eller filmen ? Vi pratar om tänderna, inte munnen.

        Rätt bra film faktiskt, tycker han med det fina leendet verkar rätt skön

        ???

        Hahaha

      Kolla in att sätta in porslinsfasader på de bakre tänderna för att få ett bredare leende. Alltså att göra de tänderna större och mer synliga. Har själv gjort detta för 11 år sedan, är fortfarande jättenöjd! Gjorde hos kentnyman i Göteborg

      Går att fixa med fillers har jag för mig.

        Eh hur skulle det gå till haha?

      Förklara att du har för smal tandlinje? Ge Heidi Klum som förslag på hur du vill se ut, hennes alla tänder sitter ju typ på rad.

      Jag hade så tidigare. Kallades för hamstern som liten ? Jag hade tandställning i MÅNGA år! Breddade bettet och sen sattes en räls i. Så det går att fixa! Men lär kosta en del! Men värt tycker jag! Dels för att hela mitt bett blev bättre och det ser betydligt bättre ut nu ?? Hör av dig till någon som är specialist på tandställning.

    Vad menas med ”bristfällig emotionell kontakt”? Rent konkret alltså? Står så på varje möte jag haft med psykiatrin i journalerna, men de har aldrig sagt något om det.

      Du visar inga känslor?

        Och jag hade en kompis som visade för mycket känslor och då klagade psykiatrin på det .Psykiatrin är helt kass i Sverige. Privat är den nog mer respektfull.

          Klagar och klagar. De gör en statustagning för att få en helhetsbild.

      Typ att inte ge känslomässigt gensvar på så sätt man förväntar sig.
      Formell kontakt är att man kan hälsa på normalt sätt, sätter sig på rätt plats i rummet, liksom följer ”reglerna” för ett sjukvårdsbesök.
      Emotionell kontakt handlar om vilken känslomässig kontakt man ger. Om man tex inte ger ögonkontakt, skrattar när man pratar om något väldigt hemskt, inte ger något känslomässigt gensvar på sånt som sägs osv så skulle man kunna säga att den emotionella kontakten avviker

        Tack så mycket för svaret! Jag gissar på att det endast är på psykiatrin som den brister, har aldrig fått kommentarer om det i andra sammanhang.

        Så var en psykatiker till min kompis. Tittade inte henne i ögonen och frågade inget. Iskall. Och det var en läkare. Fy fan.

          Ta det lugnt.

            För att hen skrev ”fy fan”? Obehaglig härskarteknik att be hen ta det lugnt.

      Skulle tolka det som att de tycker att du är lite känslomässigt avstängd.

      Det innebär att du på något sätt brister i den emotionella kontakten med din behandlare. Exempelvis om din behandlare ler, ler du tillbaka automatisk? Sådana saker. Det är vanligt med bristande emotionell kontakt vid depression eller autism och även vid flera andra diagnoser. Inget att oroa sig för men fråga din behandlare on du vill, hen ska kunna förklara. /psykolog

        Tack! Jag tänker att det är normalt att man inte ler så mycket osv vid den typen av samtal dock? Autism har jag inte!

          Det stod det i mina journaler i början när jag gick till min psykolog också. Både så klart för att jag var väldigt deppig, men tydligen också för att jag är väldigt väldigt blyg och försiktig av mig. Hon sa att det dessutom är ännu svårare att läsa av stämningsläge och emotionella smågrejer nu när vi har mask på. Hon ser ju till exempel inte om jag småler lite artigt.
          Inget att oroa sig för och det är inget ”fel”. Fråga din psykolog om du tänker mycket på det 🙂

            Tack! Jag är också lite blyg samt deppig så det förklarar nog saken! Det var bara något jag upptäckte av en slump att de noterat vid alla möten haha.

          Absolut normalt! Bara ett exmepel på något son visar på god emotionell kontakt. Att man ger förväntad respons ? /psykologen

            Fattar, tack för dina svar!

      Typ som folk i lyxfällan skulle jag säga. Dom som bara säger ”jaha oj då” när de får veta sin totala skuld.

      Jag tror att det är en form av klassificering för att bedöma ditt hälsotillstånd. Jag har sett typ god formell och emotionell kontakt. Eller något i den stilen. Kan det vara för att bedöma om du/patienten har en psykos alternativt är suicidal?

    Nu gäller 2 veckors personlig lockdown i Östergötland där jag bor. Känns så jävla deppigt! Inte ens en promenad med en vän utomhus är ok. Känner mig helt nedslagen, hoppades på mer normalt liv snart och kände mig pepp på våren.
    Hoppas alla östgötar drar sitt strå till stacken!

      Sa dom att man inte får gå ut och gå med en kompis?

        Man får inte träffa någon man inte bor med och att det gäller även utomhus

        Inte ordagrant däremot har de sagt att man inte får träffa folk man inte bor med – inte ens på avstånd utomhus. De radade specifikt upp att man inte får träffas ute och grilla korv, att man inte får spela golf/paddel med andra än de man bor med.

        Här har vi ju ett praktexempel på varför smittspridningen inte minskar. Människor som försöker hitta kryphål och tolka rekommendationer på sätt som passar dem bäst.

      Bor också här i Östergötland och känner att dagens besked verkligen kom som en käftsmäll. Orkar fan inte längre snart.

        Jag bor i Linköping, pluggar på distans pga corona och har inte träffat en själ utöver min sambo sedan februari 2020. Bara för att ge lite perspektiv.

          Ge perspektiv till vad? Jag som skrev ovanför har jobbat hemma sedan mars förra året, flyttade hit till Linköping strax innan det och har därför ingen bekantskapskrets här. Min familj bor ca 6 timmar härifrån och de har jag inte träffat under hela pandemin.
          Har inte heller någon sambo så har ärligt inte träffat någon på över ett år, enda sociala kontakten jag har är typ med kassörskan på Ica. Eftersom jag precis hade börjat mitt jobb nästan när vi började jobba hemma då hann jag inte heller komma in i gänget på jobbet och snackar inte ens med någon kollega varje vecka….

          Kan ärligt säga att jag börjar känns mig deprimerad av den sociala isoleringen och att det smittspridningen vara blir värre.

            Men då gör väl två veckor av personlig lockdown egentligen ingen skillnad, om du redan levt isolerad i ett år?

              Det är väl mer känslan av uppgivenhet när man inte ser något slut på den sociala isoleringen.

          Ehh men det är ju ett eget val. Så jävla trött på er som låter som att ni inte kunnat träffa någon maj-september. Herregud

            Men du igen ?

        Men hur kommer det sig att moské besök är okej med flera hundra pers? Smittar inte covid vid moské besök. Obs jag är inte ironisk.

          Vem har sagt att det är okej?

      Det blir så när folk inte tar uppmaningar på allvar. Det skulle behövas i hela landet.

        Jo jag vet. Men suger ju för oss som tagit restriktionerna på allvar i över ett åt. Kommer väl ändå vara folk som skiter i lockdown, så att den kommer behöva förlängas

          I min stad (Övik där det är bland den värsta smittspridningen i Europa just nu) ville de inte gå så långt som personlig lock down men att vi enbart ska umgås med hushållet. Helst inte träffa andra utomhus, men om vi gör det så minst 2 meters avstånd.
          Vi har rekommendation om munskydd sedan några veckor tillbaks. Reseavrådan. Barnen får inte spela matcher som FHM sa var ok, inga kramar trots vaccination och ingen träning inomhus. Jag tycker att det är jättebra att de går ut hårdare, det är otroligt många som är sjuka. Och sjukhuset klarar knappt av det ? Borde införts tidigare innan det blev så sjukt mycket här. Men folk bryr sig inte, kör man förbi stan/varuhus på helgen är parkeringarna fulla. Många handlar med familjen/partnern. Om vi ska bli kvitt eländet nån gång måste alla, verkligen alla anstränga sig.

            Att jag skrev om kramarna var för att det var så dumt påstående av FHM. De tar verkligen noll hänsyn till läget i Västernorrland (och andra platser i Sverige med hög smitta). Skulle inte förvåna mig ett dugg om de lättar på restriktioner innan läget är bättre här.

              Hur vet du att folk handlar med partners? För du själv är där?

        Trots de hårda uppmaningarna idag har polisen behövt skingra massa folksamlingar på flera hundra personer i olika parker idag i Linköping. Tappar fan hoppet om mänskligheten ??‍♀️

      Oj det visste jag inte (bor i Sthlm)
      Oj så en promenad med en vän är inte ok?

        Tycker det är helt sjukt att man inte ens får ha majbrasa. Man träffas utomhus och kan lätt hålla avstånd. Detta förmynderi har gått till överdrift!

          Varför? Det brukar ju förekomma alkohol som försämrar omdömet avsevärt…

            Och att det brukar vara väldigt många människor på samma plats. Folk är skitdåliga på att hålla avstånd. Jag har sett flera gånger på typ ica att folk ba ”heeeeej, vad länge sedan!” och ger varandra en kram.

            Det har ju även varit tecken på att många verkar slappna av nu när vaccinationerna har börjat.

          förmynderi? förstår på riktigt inte hur man kan tänka så. Vi har myndigheter som gör allt för att rädda liv (utifrån gällande lagar och regler), och så kommer det sådana som dig och kallar det förmynderi.

            Okej om man hade gjort detta i början av pandemin, när saker och ting fortfarande var osäkra och man inte riktigt visste vad man hade att göra med. Men nu, vi har haft normaldödlighet/underdödlighet sedan början på februari. Man tar i för mycket, för sent, och helt random åtgärder. Ett spel för gallerierna för att vinna politisk makt. Det är inte en liten sak att begränsa folks frihet, innan man gör det tycker jag man noga ska tänka igenom om det VERKLIGEN är nödvändigt. Tänk om nästa pandemi blir på riktigt? Då har man ropat varg en gång för mycket och vi kommer dö som flugor.

          Tvärtom. Vi har för slappa regler.

            Studenterna i Umeå samlas på små uteplatser vid sina hyreshus. Det är utomhus men med 10-15 pers på liten yta så är det fan inte konstigt att smittspridningen är hög. Ikväll ryckte polisen ut och skingrade ett 60 tal personer. Blir så trött på detta.

              De är idioter, jag håller med.

          Men det är väl det folk gjort och det har inte fungerat tillräckligt? Problemet om folk samlas, tex i någons trädgård, sen behöver någon låna toaletten etc, om man går på promenad är det inte lätt att konstant hålla tillräckligt avstånd osv. Låter bättre att köra strikt i två veckor om det är kris än att folk nödvändigtvis ska träffad precis just nu.

            Problemet är ju att ett antal länder i världen har kört ”strikt i två veckor” ett antal gånger… Hur bra har det gått?

              Det har gått bra eftersom avsikten var att sänka smittan. Och det gör man då.
              Tror du verkligen att länder inbillar sig att utplåna smitta på två veckor, det gör de INTE. Men man vågar bestämma över folk för att sänka smittan så sjukhus orkar med.
              I Sverige är det ”tänk efter om det är nödvändigt att träffa vänner” herregud världsrekord i mesighet och därav europarekord i smitta.

                Vår rörelsefrihet är grundlagsskyddad och därmed rätt svår att komma åt med lagar

          Men vem fan bryr sig om en majbrasa? Snacka om i-landsproblem.

      Men buhuu… Du kanske kan fråga Blondinbella om tips på kryphål. Så länge gör vi andra allt vi kan för att smittan ska minska.

      Du vet att vi har ca fyra år kvar av detta helvete va?

        Nej, det vet hon inte. Inget vet det. Om inte Magica de Hex finns på riktigt och kunnat sia framtiden i sin spåkula.

      Men buhuu… Du kanske kan fråga Blondinbella om tips på kryphål. Så länge gör vi andra allt vi kan för att smittan ska minska.

      Du vet att vi har ca fyra år kvar av detta helvete va?

    Någon som fått svamp i underlivet av Slinda (eller andra minipiller/p-piller osv)? ? Fått två omgångar nu på två veckor. Aldrig haft innan ?

    Ska ha samtal med min läkare nästa vecka. Vill bara kolla om fler haft samma biverkningar ?

      Japp, av både ppiller och pring. Åt starkaste kuren av difflucan flera omgångar utan resultat, vilket min lever dessutom inte klarade av. Blev tillslut tvungen att sluta med hormoner för svampen hade så negativ inverkan på livskvaliten. Nu har det gått ungefär fyra månader och svampen är helt borta! Kör på fertilitetförståelse metoden nu + pessar/kondom och avbrytet samlag vid ägglossning.

      Gå med i gruppen fittlajf på Facebook! Många tips och råd

        Nej, jag fixar inte såna grupper. Tack ändå 🙂

          Aha, men ändå vill du använda det här kommentarsfältet exakt som den gruppen används.

        Men asså bara namnet. FITTLAJF? Nej tack!

          Förslag på bättre namn?

          Rädd för fittor eller?

      Be om diflucan av läkaren om inte receptfritt hjälper. Men du måste ha två tabletter och ta med några dagars mellanrum.
      /en som lider av kroniska jäkla svampinfektioner ?

      Jag använder Slinda, har gjort i ca 1 år nu. Men har inte känt av denna biverkning! Den enda biverkning jag haft var att de första månaderna svettades jag jättemycket, och fick vallningar (? Tror jag det heter). Men det gick över!

    Kan någon tycka synd om mig????? Blev för full på dagens mösspåtagning så min kompis ringde min pappa som kom och hämtade mig så ligger ensam hemma när jag egentligen ska vara på efterfest nu, tkr så synd om mig påriktigt som tvingas se på sociala medier när alla andra lever livet när jag ligger hemma ensam kommer börja gråta hatar min falska kompis som ringde min pappa

      Hellre att du mår skit hemma än ute bland folk. Människor kan vara hemska och en full tonåring är ett lätt byte för ett kräk. När din egen dotter är i den åldern så kommer du att tacka din vän och pappa.

      Du kommer tacka din kompis när du är den enda som inte blivit smittad med corona 🙂

      Du ska vara glad att din kompis ringde din pappa. Tänk om du hade blivit gruppvåldtagen?

        Ja för det blir man ju alltid på fyllan.

      Vet att jag låter gammal nu men förhoppningsvis har du lärt dig nåt. Din kompis gjorde det av omtanke! Fattar att det suger dock.

      Läs din egen mening några gånger, dvs ” Blev för full på dagens mösspåtagning”… och tänk att det kanske var tur att din kompis ringde din pappa. Som ”för full” är du eventuellt mer utsatt och fattar troligtvis inte lika bra beslut. Jag hade tyckt mer synd om dig om du var för full utan en vän och pappa som bryr sig om dig.

      Drick nu massa vatten och försök somna med tanken att du har en kompis och en pappa som är rädda om dig! Du är värdefull ❤️

      Kan trösta dig med att det kommer många många roliga ögonblick och fester i livet! Att bli för full gör sällan resten av kvällen kul ändå.

      Se det som att din kompis räddade dig från en för dig rätt trist kväll och du slapp göra bort dig på fyllan. Sov nu och beställ nån härlig bakismat imorgon när du vaknar

      Det är inte ett dugg synd om dig. Du och dina vänner är ett gäng idioter som samlas när smittoläget är som det är i landet. Hur tänker ni?

      Du hade ändå inte haft kul nu om du var ”för full” redan tidigt på dagen.

      Det var länge sedan jag tog studenten (2008) men jag minns fortfarande tjejen som pratat om balen hela året, köpt sviiiindyr klänning, hyrt in frisör, professionellt sminkad etc. Hon var på balen i EN KVART innan hon ramlade i trappan och spydde ner hela sig, pga fylla.

      Det kommer komma fler underbara kvällar! Men det är okej att det känns för jävla jobbigt just nu <3 kram

      Troll….. är det någon som tror på den här kommentaren? Uppenbart försök till trollade kring festande ungdomar trots pandemin….

        Men det är så verkligheten ser ut.
        Här för jag bor har polisen idag upplöst ett flertal folksamlingar på offentliga platser med flera hundra personer på vardera samling. Studenter och andra unga människor som samlas.

        Tyvärr har de inte mer förstånd. Trots högst smittspridning i Sverige här i Örnsköldsvik så har gymnasieungdomar stora fester ??‍♀️??‍♀️

          Det finns nog ett väldigt starkt samband där emellan!

      Nej, jag tycker inte synd om folk som druckit sig fulla. Självförvållat tillstånd.

      Har också en Pappa som ställde upp o hämtade när jag var ung och blev för full.

      Andra kompisar hade inte det.

        Eller hur, man ska vara glad istället att man har såna föräldrar. Det har jag fortfarande, de hade inte tvekat utan kommit och hämtat mig om jag behövde. Tycker det är fint. Det har inte behövts, men ändå.❤

      Tycker inte synd om dig. Väx upp istället. Dels varför ha fest när det är Corona?
      Sen var det bara snällt av din kompis. Min pappa hämtade mig många gånger också. Tack och lov att man hade föräldrar som ställde upp. Man kan råka ut för så mycket hemskt 🙁

      Hhm du måste ändå nyktra till bra om du kan skriva så klockrent skämt åsido.
      Det var faktiskt bra av din kompis att ringa din pappa, det finns tyvärr inget att tycka synd om dig för, vad som helst hade kunnat hända dig.
      Sen kanske det inte är för kul att vara allt för full en dag som denna.

      Hahaha! Tror du drivet liiite med oss??

      Tjut över att du inte får ta studenten som oss andra innan pandemin slog till ? restauranger/barer stänger tidigt, inget åkande på flak, minimalt utspring (om ni ens har det). Tjut över det istället och var tacksam över din vän och pappas omtanke skitunge..

        Inget att gnälla över det heller. Läget är som det är och hur kan studenter klaga på att deras dag blir ”förstörd” när de aldrig tagit studenten och därmed vet hur det är? De VET inte att det ”är” roligt att åka flak. De har bara en bild av att det ”är” roligt. Det är bara att gilla läget.

          Men snälla, låt dem klaga? Det är en upplevelse de är med om EN gång i livet som de sett fram emot i flera år. Det händer liksom inte igen, klart som fan de är besvikna och låt dem vara det!!!!!

          Sen är det inte samma sak som att man med den besvikelsen ska bryta mot alla restriktioner, men att tycka att de inte ska få vara besvikna är bara väldigt osympatiskt.

            Men snälla, vad du går igång. Jag sa inte att de inte får klaga. Jag TYCKER att det är onödigt att klaga. Skillnad. De har INGEN ANING om hur det är att ta studenten och VET därför inte att det ”är” roligt. Det som gäller för dem är att göra det bästa av situationen och skapa en rolig dag med många minnen ändå. Det går, de jag vet som tog studenten fixade det förra året.
            Det man inte vet har man inte ont av, brukar det heta. Och ingen som tar studenten VET hur det är.

    Förra veckan frågade jag om uthyrning av min brors 4 lägenheter. Han äger dem men hyr ut i andrahand. Fick en fråga typ ”va, hyr han ut i andrahand?”. Är det något olagligt eller fel? Har varit jätteorolig.

      Nej, det är inte olagligt! Oroa dig inte.

      nej det är inte olagligt

      Fråga din bror, han borde väl ha kolla på det?

      Han måste ha tillstånd från hyresvärden.

        Det finns ingen hyresvärd om man äger em bostadsrätt.

          Då måste man ha tillstånd från styrelsen, annars kan man bli av med bostadsrätten.

            Det vet jag. Påpekade bara att det finns inga hyresvärdar i bostadsrätter.

              Med tanke på folks taskiga svenska och förmåga att uttrycka sig kan ”äger dem” betyda förstahandskontrakt.

          Det krävs tillstånd av förening/styrelse.

      Tack vänner, blev så orolig. Hittade inget på google så jag trodde att det var något som ni kunniga hade koll på, typ någon dold paragraf i lagboken.

        Däremot bör han kolla upp hur mycket han får hyra ut lägenheten för. Vet att dom har ändrat det nyligt så det blivit hårdare och har man hyrt ut för dyrt kan hyresgästen kräva tillbaka pengar även i efterhand. Det skiljer sig med hyres- och bostadsrätt men vet att dom ändrade för båda.

      Han måste betala skatt på inkomsterna från det

    Ville bara dela med mig att jag äntligen vet vad jag vill studera till – språklärare! Har i hela mitt liv inte haft någon aning om vad jag vill, men nu har det klickat och jag känner att detta skulle vara mitt drömyrke. Känns som en stor ångestklump bara försvunnit från mitt liv äntligen, efter så många år

      Vad roligt! 😀

      Vilket språk?

      Det har min dotter precis utbildat sig till.

    Alltså HUR tvättar man smutsiga barnkläder?! Jag har alltid tabort på fläckarna, men om jag tvättar i 40 grader försvinner inte fläckarna. Tvättar jag i 60 blir kläderna blekta, noppriga, trycken försvinner osv. Fattar inte hur alla gör, alla går runt med rena kläder, vår stackare går runt med blekta fläckar ?

      Bajsfläckar föravinner på NOLLTID (ok, några timmar) om de får hänga i solen. Rena magin. Annars tvättar jag i 60 men då köper jag endast kläder i 100% bomull.

        Alltså innan du tvättar dom? Ska absolut testa, tack ?

          Haha nej du ska tvätta först!

          Nej du ska hänga hela din trädgård/balkong/uteplats full med bajsiga kläder! ?

            Hahahha vad vet jag ?

        Bajsfläckiga kläder skulle jag slänga.. bläää.

      Vänd kläderna ut och in.

      Funkar inte vanish?

        Jag har en rosa sprayflaska, vet inte om det är vanish.. men fläckborttagare liksom… de flesta fläckar försvinner men inte en del barnmat

          Vi kör Vanish på nedblött plagg och sen in i 60 grader i tvättpåse. Men sen har vi inga tryck på kläderna utan det är för det mesta bomull i olika färger eller mönstrat tyg. Upplever inte kläderna bleka eller noppriga ?

        Rosa burken med guld kork! En skopa i varje maskin o 40 grader, eller blanda en gegga o smörja på fläcken! Eller gallsåpa på de svåraste!

      Galltvål! Använder de på alla fläckar på babykläder och alla fläckar försvinner

        Ja galltvål är bästa! Tar bort alla fläckar

      Galltvål!

      Tvätta och låt sedan plagget hänga i solen några timmar! Herregud vad det har räddat många plagg. Bästa!

      Spraya med Grumme fläckborttagning och sen blötlägg i kallt vatten. Aldrig, aldrig varmt vatten! Sen tvättmaskinen 40 grader. Får verkligen bort alla fläckar till och med curry, jordgubbar och tomatbaserade maträtter.

        Bäst tipset ?

      Om det är ljusa/vita kläder; Tvätta dem som vanligt i maskin, låt de sen torka liggandes plant ute i solen med fläckarna uppåt.

      Lägg kläderna i direkt solljus efter att du tvättat dom. Solen bleker bort fläckarna (you can thank me later)

        Jaha och om barnet bajsar i oktober väntar man till april när solen är tillbaks eller…?

          Funkar i norrfönster på vintern också.

    Köpa en Lamborghini. Tacky?

      Kör!

        Brumm brumm

      Ja

        Bara folk som inte har råd med en Lamborghini tycker det är tacky ?

          Det stämmer säkert, jag har inte råd (liksom de flesta) ? jag kan dock tycka att andra dyra bilar inte känns tacky, men Lamborghini bara osar nyrikt och penisförlängare tycker jag ?

          Det tror jag faktiskt inte. Jag valde bort ett par Gucci-brillor när jag letade nya glasögon för de hade en stor jävla logga på skalmarna. De satt skitsnyggt men liksom… nej ? typ skäms av tanken.

            Patetiskt

      Jag är inget megafan av Lamborghini. Köp Ferrari istället ? Vi har två ferraris, så nöjda och älskar allt med varumärket.

        Tänker ferrari är för mainstream, speciellt f50, men om ni har en 550 maranello är det okej.

          Skönt att du låter mig veta vad som är okej. Undrade ? Har ingen av de du skriver. Har en gammal från 60-talet och en ny från i år, som är tänkt att gå på mycket på bana.

      Det tycker jag inte. Dom är fina.

      Sett en orange Lamborghini med regplåt ”JANTE”. Det kan jag tycka är lite tacky.

      Köpt 2st. En countach & en diablo, fast det var i need for speed.

    Nån som kollat på Den stora hälsoresan?
    Sofia Wistam la upp en gruppbild nu när de gått i mål, jag undrar varför inte Marika var med på bilden? Gick hon kanske inte klart utmaningen?

      Jag hade exakt samma tanke. Får väl se hur det blir i kommande avsnitt om hon mår bättre… annars kanske hon har hoppat av.

        Ja får vänta o se då. Sofia la även upp en bild på insta, på de två tillsammans men den bilden togs bort snabbt.

      På Marikas insta skriver hon om 16 weeks of hell, träning och ”nu är jag klar” typ. Hon se även annorlunda ut.

      Klokt att inte vara med på en gruppbild i dessa tider kan jag tycka… 🙂

        Var väl Marika som tränade utomhus pga covid och verkade vara den försiktigaste av dem

    Benjamin Ingrosso verkar alla älska och det antyds att han är ett musikaliskt geni. Jag har alltid tyckt att han har jobbigt gnällig röst samt att han verkar dryg och inte så bra att röra sig på scen osv, men han vann ju både Let’s Dance och Mello och verkar väldigt omtyckt av andra artister… Så det jag vill höra är era åsikter om Benjamin?

      Inget fan, nej. Tycker inte han är det musikaliska geni som ”alla” säger.

      Jag har alltid tyckt han har en ganska nasal röst som är väldigt tråkig och intetsägande (känner för övrigt exakt samma för Maroon 5’s sångare). Men sen såg jag B på så mycket bättre och kunde ändå se att han var.. ja duktig. Musikalisk absolut, men han är ju inte John Legend-bra liksom. Inget fan av John legend, men såg en gång när han spelade piano och har aldrig sett något liknande, det var verkligen imponerande. Hade Benjamin inte haft en känd familj så tror jag han hade kommit kanske topp 30 i idol ett år, inte mer.

      Har säkert att göra med hans uppväxt men jag får känslan av att han är 12 år i huvudet. Men fin musik gör han!

        Håller med. Eller han kändes så otroligt osäker i så mycket bättre. Skulle heeela tiden framhäva hur bra vänner dom vad, refererade till alla andra som systrar, mammor osv. Pratade om hur mycket dom skulle umgås efter SMB osv.

      Tycker inte han är dryg. Han verkar vara snäll. Och tycker han är en bra artist. ?

      Han är absolut inget ”Geni” och som tidigare nämnts tycker även jag att han har en otrolig gnällig röst. Jag ser det mer som att han slagit igenom senaste året som ”PERSON/profil” än som musiker. Folk blir nyfikna på nya låtarna, och han toppar listan Max någon vecka . Sedan spelas dom inte längre . För ärligt, hur många lyssnar idag på ” Dance you off ” eller ” schampoo
      Han verkar dock vara otroligt charmig , artig och varm. Men musikaliskt geni, absolut inte.

      Benjamin har helt plötsligt blivit väldigt creddig. Jag tycker att han verkar vara schysst och trevlig, men då har jag ju bara sett honom på tv?.
      Hans musik är väl helt ok, dock tycker jag att han låter bättre på engelska än svenska.
      Folk måste sluta kalla honom musikaliskt geni och nya Ted Gärdestad?, finns många svenska artister som är bra mycket bättre än Benjamin.

        Vilka jämför honom med Ted???? Benjamin har fin röst osv men musikaliskt geni skulle jag inte kalla honom. Inte hört så mycket ioförsig.

          Någon recensent och Pernilla, bland annat ?

            Haha ja min son är också ett geni
            Mvh
            MAMMA

            Ja hans familj framförallt. Men nej, det finns bara en Ted. Eller, ja, fanns.?

      Jag måste byta låt direkt om jag hör honom på radion. Det skär så mycket i mina öron när han sjunger/gnäller. Som jag skrev förra veckan. Låter som om grannens katt fastnats svansen i dörren.

      Tycker han verkar needy och uppmärksamhetskrävande samtidigt som han är en väluppfostrad och gullig kille. Musikalisk javisst, men knappast ett geni. Har kommit långt pga av sin familj.

      Duktig men absolut INTE ett musikaliskt geni! Då är ribban för låg för vad man geniförklarar för folk…?

    Är det någon som har hittat en riktig vän via Gofriendly?
    Ser att det tipsas om det hela tiden så fort någon ber om tips hur man hittar vänner. Själv har jag haft appen i 5 år men tycker inte att det är så många aktiva där? Skriver till så många som inte ens läser, skriver en stund med någon och det rinner ut i sanden, träffar någon ett par gånger men det blir aldrig mer än en ytlig bekantskap.
    Någon som på riktigt har hittat en BFF där?

      Nej men har du provat någon gruppaktivitet? Iaf innan Corona vet jag att det fanns, det känns som ett mer avslappnat sätt att träffas och se vilka man klickar med. Jag har iaf tänkt ge det ett försök så fort man börjar kunna hitta på saker igen!

      Nej, har träffat två därifrån, den ena är jättespeciell, på inte bästa sättet. Den andra träffade jag bara en gång, vet inte varför vi inte sågs fler gånger.

      Tror dock appen funkar bättre i en större stad, här är det mest småbarnsmammor, eller som du säger, folk som inte svarar, som inte ens läser, osv

      Har inte använt just den appen men annat liknande tidigare. Tror många som är med är människor som inte vill/kan lägga så mycket tid eller energi på vänskap och därför blivit ensamma. Lätt att registrera sig och skicka nåt meddelande men när det väl kommer till kritan så prioriteras inte träffen/ställs in.

      Träffade dock en del och det var definitivt mer speciella människor, men också ett par trevliga. Men nej, ingen bff på detta sätt. Man kan ju ha tur! Men det ät troligen bättre att lägga tiden på att träffa folk på annat sätt.

        Några tips på vad andra sätt kan vara? ?

      Jag har tyvärr inte träffat någon BFF där, men undrar också om det är någon som har gjort det. Precis som du skriver verkar många inte vara aktiva överhuvudtaget. Upplever också att de flesta kontakter rinner ut i sanden.

      Den som jag fått bäst kontakt med är en lite äldre kvinna som flyttat från USA till Sverige. Kanske för att hon inte känner så många här än. Känns lite som en slump att hon hittade mig, inte hade särskilt mycket för sig och att vi hade turen att bo i samma stad. Annars är det skralt med kontakterna.

      Tycker att det ofta är svårt att ta vänskaper till nästa steg, från ytliga till djupare och mer varaktiga, men hade väl en förhoppning om att jag skulle hitta någon via GoFriendly.

      Min erfarenhet är att det är lättare att bli vän med någon om man är i ett sammanhang där man måste ses ofta och har en ganska stark gemensam nämnare (mina nuvarande vänner har jag träffat genom studier, jobb eller genom befintliga vänner). Det krävs mer ansträngning från båda håll om man bara har något eller några gemensamma intressen och inte direkt har något annat som binder en samman.

      Hur har det känts de gånger som du har träffat någon IRL? Har du upplevt att det funnits något ”att bygga på”? Någon teori (om man nu får lov att leka amatörpsykolog :)) om varför det runnit ut i sanden?

      (Själv lutar jag mer och mer åt teorin att jag tyvärr är en lite jobbig människa med för höga krav – både på mig själv och andra…)

      Jag provade att träffa en från den appen som jag bara träffat några få gånger än men håll hoppet uppe! Jag tror att precis som angående dejtingappar så får man ha lite tålamod att hitta någon man klickar med, båda ska ju ha intresset att bli vänner

    Känner mig så ensam. Jag har flera nära vänner men liksom inte gäng eller tjejgrupp som jag umgås i grupp med. Nu under valborg har alla massa planer och jag är inte inkluderad i någon av dessa. Firar ni valborg på något sätt? Ska nog ta ett bad, lyssna på lana del Rey och dricka vin.

      Om det är någon tröst jobbar jag fortfarande.

        Haha hade sorligt nog hellre jobbat för då hade jag haft en ”plan” eller snarare inte behövt någon. Nu är man ofrivilligt planlös

          Men du skulle ju bada? Jag ÄLSKAR att bada och är så Avis på dig. Du borde dock ha lite choklad till också och kanske en bok! Kan rekommendera marian keyes nya Vara vuxen

            Tack snälla ? ska kolla in den ☺️

      Mötte x antal ungdomsgäng på Ica som köpte lättöl och skulle ut och fira ??‍♀️

      Nej, samma här… ligger hemma i soffan och ser på tv. Lite smått nedstämd för att jag inte heller har en given plats i ett gäng.

        Förstår att det är jobbigt att inte ha ett vängäng men själv i soffan är typ hur alla SKA ”fira” Valborg i år…

      Jag förstår dig! <3 För mig har det hjälpt enormt att radera sociala medier, slipper nästan helt fomo då. Valborg firar jag genom att hänga på öppet spår ikväll samt äter popcorn.

      Men dom borde frågat om du ville vara med. Kanske du gav intryck att du inte ville?

        Ja, eftersom du känner dig ensam om inte trivs med det så kanske det är så att du skickar ut signaler att du har ett aktiven socialt liv på annat håll? För att skydda dig själv liksom. Om du umgås med en del människor så hade de säkert gärna inkluderat dig också. Kanske är det fler i ”gängen” som känner samma men de är mer på? Drar igång något själva?

        Jag hörde av mig till några av mina vänner för att kolla läget men dom hade andra planer så ville inte bjuda in mig själv ☺️ + dom var redan ett gäng och det är ju Corona så…

      Har inte heller plats i något gäng och mina två närmsta vänner är inta partyprissar. Jag sitter här med ett glas rödvin framför tvn och öppet spår och tycker livet är jävligt gött ändå, blir avis på dig som kan ta ett bad för jag saknar badkar?. Du är inte ensam❤️

      Jag är hemma med bebis och tänkte inte göra något, ska nog somna efter nattning som vanligt. Har inget gäng och det är inget jag saknar… Blivit sviken av gäng och vänner förr så de senaste åren har jag valt att klara mig bäst själv, det funkar toppen ? och

      Hahahha jag visste inte ens att det var valborg förrens jag läste din kommentar alldeles nyss ???

      Alla borde vara hemma denna valborg, tänker inte folk på smittspridningen? Snälla medmänniskor – SKÄRPNING FÖR FAN!!

        Jag hade inte tänkt festa i ett stort gäng men att ta ett glas med en vän hade varit trevligt. Jaja nu är jag hemma precis som dom senaste 52 helgerna ??‍♀️

      Det är en pandemi och man ska inte umgås med ngn annan än folk från eget hushåll.
      Vi åt god pizza och tittade på Den som dräper
      Håll ut!
      Det blir snart bättre då kan vi alla umgås igen?

        Jag är hemma och dansar ensam i köket till gamla hits! Man måste kunna njuta av livet oavsett!

        *Eller sin bubbla.

      Skulle inte vilja va vän med människor som planerar firanden just nu…

      Starta ditt eget gäng, så slipper du vänta på inbjudan. ???

    Idag upptäckte jag att jag har över 250 000 på mitt sparkonto. Vad kan jag göra för kul med dom? (Jag tänker inte skänka bort dom utan vill unna mig nåt.)

      Köp en van och åk ut i Europa!

        Inget körkort och inte direkt optimalt i dessa covid tider.

          Ta körkort för en liten del av pengarna då 🙂

      Är väl bättre att du fortsätter spara eller investerar. Nån gång kanske du tex vill köpa bostad, bil eller liknande

        Har bostad, vill inte ha bil.

      Hur ”upptäcker” man det?

        Jag brukar överföra 5 000 till 10 000 åt gången när jag har pengar över, har inte tänkt på saldot förrän jag idag insåg att det är rätt mycket pengar.

      Har du swish?

        Nice try, men svaret är nej.

          Jag kan ta det i kontanter!

          Eller på vilket sätt som helst

      Jag hade köpt en ny matta, lite nya kuddar, nya gardiner och annat smått som kan ge hemmet en lätt makeover. Hade också kört microbotox, ett brynlyft med botox, köpt en dermapen och även shoppat kläder och hudvård. Max 20000 kr för hela kalaset.
      Men jag älskar att se pengar växa så jag hade investerat ännu mer.

        Rekommenderar INTE microtox. Som att slänga pengarna i sjön.

          Nej va trist, har velat testa.

          Berätta mer. Varför så dåligt?

        Haha vilka värdelösa grejer!
        Man ska ju såklart resa och ha kul med vänner!
        Spruta in fillers och botox, så himla bortkastat om 10 år!

      ja resa! eller köpa nåt fint smycke/ klocka kanske…

      Köp en dyr väska/klänning/skor. Inte för allt då men.

      Är det bara jag som verkligen inte tänker så? Jag tänker ALDRIG att jag borde köpa något bara för att jag har pengar, tänker precis tvärtom och köper saker om det finns något jag vill ha/behöver och har pengar till det.

      Efter pandemin, volontärarbete i tex Indien? 🙂

        Fin tanke, men tyvärr hjälper det inte alls, så länge man inte har en passande utbildning.

      Varför i hela fridens namn skulle du skänka bort dem????

    Ok, låt oss genomföra en liten KBT-övning.
    Tre positiva grejer för det här dygnet, smått som stort!

    – Jag fick äntligen iväg ett viktigt mail
    – Har käkat champinjoner
    – Ska alldeles snart se Masked Singers

    Er tur, den som vill ?

      Grymt!

      -Jag känner mig närmre Gud igen efter en stressig period.
      -Min dotter har haft en underbar dag ute med min mamma.
      -Min man är ledog så vi har bara chillat.

        Ledog låter lattjo!

          Det var det 😉

        Det låter fantastiskt! Jag är en klassisk agnostiker, har alltid varit lite avundsjuk på vissa personer som verkar vara säker på sin tro. Alla har utstråla ett sådant lugn ?

        Hoppas att du får en fortsatt bra helg med din familj!

          Tack, du låter himla härlig!

            Haha tack, du är säkert minst lika härlig ?

      Härligt ?

      – Jag åt världens godaste melon imorse
      – Badade i havet på eftermiddagen
      – Jag har suttit och kramats och gosat med min pojkvän

        Jag fann en bortglömd honungsmelonhalva i kylskåpet idag, det hade börjat utvecklats en ny värld av celler på dess yta ? så din melon lät betydligt godare! Vad var det för sort?

        Och att bada i havet låter ju fantastiskt och samtidigt så kallt om det var här i Sverige?

          Haha levande ting i kylskåpet är aldrig kul. Det var en cantaloupemelon.
          Nej det var inte i Sverige. Är hos mina släktingar i utlandet ?

            Njut som bara den hos dina släktingar, förmodar att det blir mer bad i havet? låter som ett skönt sätt att bunkra energi.

              Tack!! Vad snällt sagt ? Önskar dig en fin lördag också! Kram

      – det var mindre moln ute idag än jag hade väntat mig
      – min lägenhet är nystädad
      – jag och min familj är helt friska

        Fina punkter, finns inget bättre än en nystädad lägenhet ? är du en sådan som gillar att städa eller är det ett ont måste?
        Själv älskar jag att se när folk städar på Youtube eller genomför Kondo-metoden hehe.

          Vad du är fin som svarar! Jag tycker vissa saker med städning är kul, typ rensa, putsa fönster, tvätta… däremot dammsuga och diska.. fy faaan vad tråkigt ?

            Älskar att rensa och se folk att rensa, så njutbart ?
            Jag gillar att diska om jag bor själv, det är en perfekt stund att lyssna på poddar. Men nu när jag tillfälligt bor med några andra där diskmaskinen precis har gått sönder så är jag helt med på att diskning kan vara bland det tråkigaste som finns :)))

      Åh vilken bra grej, så bra att påminna sig själv om det man är tacksam för! Här kommer mina:
      – Hann dricka en kaffe i solen på lunchen.
      – Åt en mysig middag med familjen.
      – Ska prova nya sorten av Ben and Jerrys framför ett avsnitt av handmaids tale så fort barnen har somnat ?.

        Den med strössel? Alltså så JÄÄÄVLA god, glad för din skull ?

        Ben and Jerry’s kan vara något av det bästa som finns ? vad har du för favoritsmak? Jag sörjer fortfarande att Bohemian raspberry är borta från sortiment.

          Eller hur? Det var verkligen bästa smaken.

            Helt befängt att den är borta ☹️ samma sak med Marabou digestive 200 gram. Men man får väl vara nöjd med 100g.

              Då kan man köpa två 100 g istället, och när man ändå håller på kan man lika gärna köpa tre. Så en bra grej att den försvann egentligen! ?

                Det är bra att du ser på det postivit! ? Och du har såklart rätt.

      Så kul!

      -Jag har storstädat och tvättat så jag slipper det i helgen.
      -Jag har hunnit prata med 3 vänner under dagen trots jag jobbat och städat. Det gör mig väldigt glad!
      -Min son löste ”läskoden” och kunde läsa en hel sida högt ur en barnbok (han är 6 år). Stolt mamma ☺️

        Jag tycker det är så fint med vardagskontakt med vänner, mitt i städ och jobb! Att det inte måste vara speciella tillfällen.

        Och grattis till lillkillen, förstår att du är stolt och han själv måste ju spricka av glädje ? det är så många världar som öppnas nu.

      – Blev klar med en jobbig uppgift jag hade i plugget
      – Hämtade min son tidigt på förskolan och hade världens mysigaste eftermiddag i solen hos våra släktingar, med fika och majbrasa
      – Nu ledig kväll med min man och glass <3

        Gött, bra jobbat! ? Förutom att det var en jobbig uppgift, pluggar du något intressant?

        Majbrasa har jag saknat idag, tycker det är mysigt och kan inte anordna en egen. Man får hoppas på nästa år!

        Hoppas ni inte eldade upp för många igelkottar

          Tänker också så ? ?

      Men om det bara hänt jobbiga saker? Jag vill inte ljuga. ?

        Nä alltså kan relatera, den här grejen kan ju lätt bli krystad dåliga dagar. Men den är till för att se hur livet kan utvecklas och vad vi egentligen uppskattar i livet. Förhoppningen är att bra dagar ska bli fler än sämre dagar.

        Men jag tycker att det är en positiv grej att du faktiskt skrev ett litet inlägg, om än några rader! Låter kanske krystat men du öppnar ju upp för dig själv att vara social med en främling nu!
        Och du har uppenbarligen vaknat och stigit upp idag. Dagen må ha varit piss men snart är den slut och det kommer en ny dag som kan bli tusen gånger bättre.

        Hursom så hoppas jag verkligen att det blir bättre för dig och att de jobbiga sakerna bara är tillfälliga ?

      – Sista dagen på jobbet på iaf tio-elva månader (föräldraledighet)
      – Det var soligt ute
      – Bebis i magen hade bra hjärtljud och mina värden såg bra ut

        Grattis till bebisen, så mysigt! ? Jag hoppas att allt går fint och att du kan njuta av föräldraledigheten. Har du några namn på lager redo att använda?
        Jag lär aldrig bli morsa men kan ändå komma på mig själv att tänka på olika namn jag kunnat tänka mig att döpa min icke existerande unge till haha.

          Tack! Haft en lista i många år, från innan jag träffade min man. Väntar en son. Vi är inte säkra ännu men Otto, Isak, Eugene, Henry och Alexander är på listan!

            Otto är så himla fint! ? Känns som att en person som heter Otto aldrig kan göra en fluga förnär haha.
            Isak är vackert! Har bara stött på snälla människor med det namnet.
            Övriga namn är också fina men Otto och Isak är namn jag har en relation till, det blir att de sticker ut lite.

            Som sagt, hoppas att allt går bra och at er son snart är här! Kan tänka mig att väntan känns lång.

              Hänger du i haveristerna-gruppen på Facebook? Du påminner i skrivande och ton om en som brukar skriva där varje fredag 🙂

                Nä, har förvisso ett fb-konto men det ligger i dvala. Hänger däremot en del på instagram och tittar in på Haveristerna-kontot, kanske finner du mig där ?
                Kul att man har en like i språk och ton.

      Åkte och åt burgare med mina sestras
      Ska träffa killen jag gillar i morgon
      Jag har inte gråtit idag

        Det låter som en förträfflig start på helgen, att käka burgare! Åt en för en vecka sedan, högrevsburgare med pickld rödlök. Åt ni på någon välkänd kedja eller finare restaurang?

        Jag hoppas att du får en fin morgondag med den där killen och att glädjen överskuggar tårarna som förhoppningsvis håller sig undan ?

          Vi åt på ett lokalt ställe, finns ingen annanstans ? det är double smashed burgers med typ friterat bröd, och så valde jag chili cheese burgare ☺ så ost, chili cheese dressing, picklad rödlök och jalapeno ☺ men tack, jag tror vi kommer få en toppendag tillsammans. I morgon har vi träffats i en månad, vet inte om jag ska nämna det om han inte gör det haha. Men tårarna lär hålla sig borta, de får vänta ett par dagar ?

            Lät som en väldigt god och stabil burgare som levererade, bra val där ?

            Åh men linda in att ni träffats i en månad på något vis! Typ ”den här månaden har gått så himla fort”. Det är visar ju att du bryr dig, det blir en fin bekräftelse. Jag hade i alla fall tyckte det om jag var den andra personen. Sen vet jag ju å andra sidan knappt hur man konverserar med folk, kanske fel väg. Men jag hoppas i alla fall att era månader blir flera och sen till år om det är en vettig man. Go you!

              Åh, du är min nya favorit! ❤

                ?
                Du är en av mina anonym-favoriter ?

      – Min femmånaders skrattade för första gången med mig och inte bara åt mig <3
      – Jag hann vara ute i trädgården och plantera lite perenner som ska blomma sen i höst. Har fixat sommarblommorna tidigare.
      – Nu sitter jag och dricker ett vin jag tycker om och ska snart gå och lägga mig. Att lägga sig är bäst.

        Femmånaders, tycker bebisar verkar så gulliga i den åldern, små charmtroll med ursöta skratt ? fint att få ett sådant ”skrattband” mellan varandra.

        Plantering kan vara en sådan fin meditation! Hoppas allt blomstrar som bara den för dig. Själv planterade jag lite solrosor förra veckan.

          Jag funderar faktiskt på att peta ner lite solrosfrön på platser där det bara är lite jord. Typ i kanten av biluppfarten. Om de växer upp så blir det fint, om det inte gör det så har jag bara slösat bort en tjuga på en fröpåse. Hoppas dina solrosor blomstrar som bara den 🙂

            Jag tycker att det lät som en mycket god idé att plantera solrosor där vid kanten! Nu är rätta tiden att göra det ? vad glad man skulle bli av att se en rad av solrosor varje gång man kör in med bilen på uppfarten.
            Som du säger själv är det billigt, värt ett försök ?

            Och tack! Jag hoppas att de lyckas fånga solen ordentligt.

      -jag mår bra. På riktigt. Har inte känt så dom senaste åren
      -har fått iväg ett mail som legat över mig. Sen att mottagaren tydligen inte längre jobbar kvar…
      -dricker bubbel! Avstått från alkohol senaste året pga psykisk ohälsa

        Haha känns lite som att jag själv hade kunnat skriva det där, i alla fall angående mail och alkohol! Vet inte hur många mail mottagare som gått vidare i livet under tiden som mina mail har brunnit inne heh …

        Så underbart att höra att du mår bra, att det känns på riktigt. Jag hoppas att jag känner liknande snart ?
        Och jag hoppas och tror att du får må bra nu en lång tid framöver. Tänk vad långt du har kommit, skål på det! ?

      – Kom iväg till ett viktigt möte
      – Mötet gick bra
      – Åt nog världens godaste mazarin efter mötet!

        Heja dig som gick på mötet! Jag hoppas att det var ett intressant och givande möte och inte så där kantigt som det ibland är.
        Och så mazarin på det – god smak där. Tänker automatiskt på Per Gessles Mazarin-album som inte är lika god som bakverken.

          Eller ja ok, jag tyckte om albumet när drt kom. Ska ej förneka mina tonår ?

            Tackar! Jo mötet gick superbra och kände mig rätt nöjd med det. Ett litet steg framåt för mig. Är lite för ung för Per Gessle så har inte hört albumet vad jag vet i alla fall, men om den är lika god som mazarinen så är det värt en lyssning!?

              Kul att det gick bra! Är alltid skönt när sådant är avklarat.

              Haha känner mig himla gammal nu men det albumet kom tydligen 2003, inte 2007 som jag först trodde. Såatteh snart 20 år sedan då. Men håll dig till bakverks-Mazarinen, mycket bättre! Tydligen en klassiker sedan 1600-talet ?

                Precis så! Blir ett till nästa vecka, men det ska också gå bra. Hoppas du också hade en fin dag Violet Crawley?

                Var ett barn då den kom ut!? Kanske har hört den i bakgrunden då, har inte än hunnit lyssna på den. Fastnade i en bok. Visste inte att mazarinen var så gammal! Skulle vara spännande att komma över ett ”ursprungsrecept” bara för att se hur mycket som har ändrats – eller så är det bara jag som är konstig och är nyfiken på sådant? Kan ändå inte baka så skulle inte ha nån större nytta av det?

                  Det kommer nog gå hur fint som helst det mötet!
                  Och tack så mycket, gårdagen var godkänd och så även denna dag ?

                  Ursprungsrecept är jättekul att kolla efter, du är inte ensam! När Historieätarna gick på tv blev det mycket mathistoria för egen del.
                  Du kan säkert googla fram ursprungsmazarinen. Testa och baka vettja ? kanske kommer drt de För jävligt ut men smaka gott eller vice versa. Oavsett resultat får du säkert en rolig dtund i köket ?

                  Du har säkert hört låten ”Här kommer alla känslorna (på en och samma gång”, den är från det där Mazarin-albumet.

      -jag har skrattat högt för första gången på veckor
      -läkaren fick mig att erkänna idag att jag skäms över att jag är sjuk (långtidssjuk). Det var ett bra erkännande för min skam över detta tar över mitt liv
      -lyssnade på musik i bilen med brorsan och sjöng högt, kände glädje

        Skratt kan vara läkande på de mest fantastiska vis! Det lät befriande ❤️

        Det låter som att du har en mycket vettig och bra läkare, håll hårt i hen. Vad är det man brukar säga, ”skammen är aldrig din” ?

        Vet så klart inget om din bakgrund eller din sjukdom men ingen VILL vara sjuk, ingen VÄLJER att vara sjuk och det tycker man ju att samhället borde fatta i stort.
        Sedan kan jag ana att det är svårt att vara långtidssjuk i dagens samhällsklimat, då man inte tillåts vara sjuk i många situationer och då man själv inte vill vara till ”besvär”. Har själv varit sjuk i perioder.

        Men vilket kliv du har tagit nu i och med ditt erkännande! Och nu är såklart inte hela samhällsandan ett gift, vi är nog många med mig som vill hjälpa andra på bästa vis och jag hoppas att det kan sjunka in hos dig, om det inte redan har gjort det.

        Ursäkta, jag bara pratar och kanske klistrar på en massa tankar som du egentligen inte har. Men jag hoppas att det ordnar sig till det bästa för din del och det verkar gå åt helt rätt riktning! ?

          Min läkare är fantastiskt, har verkligen tid för en och lyssnar, vilket inte är vanligt på vårdcentraler numera pga hög belastning inom vården. Så henne ger jag inte upp i första taget! Och gällande resten av din kommentar säger jag bara tack ♥️♥️

            Stor kram, ta hand om dig! Hoppas lördagen blir fin. ?

      – min lilla krydd”trädgård” i köksfönstret växer så fint och doftar underbart
      – livsstilsförändringen jag sakta gör funkar bra
      – fått sms av en vän idag 🙂

        Matlagningsskillsen ökar ju något enormt med en gullig kryddträdgård i köksfönstret, hela ens aura förstärks ?? Det är dagens sanning, ingen press ?

        Att byta skal så sakteliga kan vara det bästa som finns. Bra att förändringen funkar för dig! Hoppas du landar mjukt.

          Tack, vad fin du är!

            Kram fina du! ?

      Vilken fin grej, och vilka fina svar du skriver till alla. Du verkar vara en genuint snäll människa!

        Håller med!

          Tack Sofia!
          Klickade in på ditt instagramkonto du länkat till och jisses vilken magi du har fångat i dina bilder ❤️ Din omgivning verkar vara helt fantastisk, vilket lugn! Vackert stillsamt.

        Håller med, så fina inkännande svar! ❤️

          Tack så hjärtligt! Å vilken himla mysig och färgglad blogg du har ? har ju då skamligt nog aldrig ätit macarons i mitt liv men du får det att se så enkelt och vackert ut med dina foton. Får testa på inom en snar framtid!

        Tack Maja och detsamma till dig! Kommentarer som din kan göra mycket för en person ??

        Jag tycker att det är himla fint att folk faktiskt gläntar lite på dörren och visar sitt ögonblicksliv för en stund genom tre positiva grejer. Det ger mig och säkert andra en form av hopp och gemenskap hur sliskigt det än må låta.

      Mycket bra initiativ.
      1. Idag avslutade jag min sista vfu på utbildningen med högsta betyg.
      2. Har spenderat kvällen med min sambo och vovve samt några glas champagne mycket gott.
      3. Gjorde egen glass med smak av choklad och apelsin som blev väldigt god.

        Stort grattis till genomförd VFU och högsta betyg ?? Champagne och glass låter som ett utmärkt sätt att fira på.

        Vad är det för utbildning du läser? Lärare eller något inom vården? Jag har en känsla av att det kommer gå bra för dig i ditt yrkesliv.

        Nu gillar jag hundar väldigt mycket – vad är det för ras? Försöker få mig en bild bland champagneglas och glass haha.

        Hur gjorde du för att få bästa betyg? Jag fick dåligt omdöme på min vfu:(

          Nu kan inte jag något om VFU:er och Ankan kanske inte ser din fråga, men jag hoppas det går bättre för dig om du har någon mer VFU att göra! ?
          Har du fått reda på vad du har gjort ”fel”, vad du kan förbättra? Om inte kanske du kan kontakta din handledare i efterhand? För jag är säker på att din handledare vill hjälpa dig och göra det bästa av situationen,det är ju personens jobb tänker jag.

      – jag bor äntligen i en lägenhet med balkong och NJUTER ☀️
      – jag börjar känna mig lite mer bekväm på jobbet efter 6 månader
      – jag har energi för första gången på år, antagligen pga antidepp

        Grattis till balkong, är lite avundsjuk här borta! Vilken fantastisk balkongsommar som väntar dig ?☀️ Ser framför mig paraplydrinkar, böcker och musik i bakgrunden som sjunker in i luften på ett behagligt vis. Kanske lite kortspel med vänner och bekanta. Icke att förglömma dina nya växtkompisar och egenodlsde tomater!

        Vad skönt att du landat mer i jobbet, jag hoppas att du har vettiga kollegor runtom dig som får dig att känna dig bra, som ger dig energi! Att du börjar bli mer bekväm på ditt jobb efter sex månader tyder ju på att du är rätt person på rätt plats ? hoppas att du fortsätter att trivas, kanske blir det en guldklocka i framtiden!

          Och antidepp kan verkligen vara livsnödvändig magi, bra att antideppen verkar funka!

      – Såg min hemliga crush! ? Så nu känns det som kolsyra i kroppen!
      – Åt sjukt god wokad kyckling med cashewnötter.
      – Köpte en bukett knallrosa rosor på Ica som nu lyser upp hela vardagsrummet!

        Ihh vad fint med en hemlig crush! ? är det någon du känner eller en person som rör sig i dina kretsar men som du inte snackat med? Oavsett så önskar jag dig lycka till med denna person. Sådant här ger en sådan kick!

        Aldrig har jag varit så bra på informationssökning som när jag haft en crush ??‍♀️ fast det handlar snarare om okända personer som sitter i kassan på Ica.

        Blombuketter ger verkligen glitter i ens liv, bra val av blommor! Här har det blivit en del krysantemum senaste tiden.

      Jag har intervjuat två personer till mitt examensarbete.
      Min sambo sa att han vill gifta sig med mig.
      Jag åt entrecote och marsglass

        Bra jobbat med intervjuerna! Var det svårt? Givande? Inom vilket område studerar du?

        Och YEAY med framtida giftermål, stort grattis! ? Då har ni en del att fantisera ihop och planera, vad roligt! Vilken dag du har haft.

      Men okej jag har scrollat förbi ditt namn många gånger nu och först nu såg jag att det inte var en ? bredvid ditt namn?‍♀️

        Hahah oops! ? Brukar alltid ha ett djur eller typ en frukt i mitt nickname men bra att veta att en oskyldig utter kan missuppfattas.

      Fin tråd!

        Det tycker jag med! Tack alla som delat med sig, blev väldigt fint ?

    CAM CAM och alla andra kolla Sofie Sarenbrandts senaste instagraminlägg där hon fått reklam i sitt flöde för ”curvy” ridkläder och skriver ”vilken fredagspepp att få tipsat om ridkläder i storlek 46-50”.

    Menar hon att det är hemskt att ha den storleken eller va??

      Om man är storlek 38 vill man väl inte uppfattas som en 46:a. Och framför allt, hon hoppade inte på dig personligen.

        Vad menar du? Får man bara kritisera folk som hoppar på en personligen? Oj vilket samhälle vi skulle ha då. Så om någon är rasistisk får man inte stå upp för den om den inte är rasistisk mot en själv? Om någon säger något kvinnoförnedrande får inte en man stå upp? Vilken bra logik

          Va fan svamlar du om??

            Hade du svårt att förstå min kommentar? Får man bara stå upp för något när man själv blir drabbad? Med tanke på ”Hon hoppade inte på dig personligen”.

            Lugna ner dig

              Jaha, heter du Linn nu?

                Jag använder aldrig mitt egna namn. Datorn var inställd på Linn och mobilen på Michaela tydligen, men jag är samma person

          Det hon skrev var varken rasistiskt, kvinnoförnedrande eller ens förnedrande så dina slutsatser är helt jävla off. Man behöver inte hetsa upp sig över exakt allt här i världen och vad Sarenbrandt skrev krävde varken en reaktion med versaler eller dubbla frågetecken.

            Kan du lugna dig hahahahah.

            Om man säger att ”hon hoppade inte på dig personligen” menar man alltså att pga det får jag inte säga något? Då tog jag ANDRA exempel än i Sarenbrandt fallet, ex att om någon är rasistisk så ska man då inte stå upp om man själv inte blir utsatt? Vad är det för logik i att man bara skulle få säga ifrån om det drabbar än själv?

            Jag är själv storlek 36 men min bästavän har storlek 46 – varför ska jag då inte stå upp emot Sarenbrandts inlägg? Tror ni det är kul för tex min bästavän att se Sarenbrandts inlägg om att det är en ”ohärlig fredagspepp” att ha hennes klädstorlek?

              Nej, du kan inte dra den slutsatsen, det är inte vad ”man” menar. Du är helt enkelt helt fel ute. Både vad gäller vad jag skrev och mest troligt även vad Sarenbrandt skrev så du kan sluta fäkta nu. Du blir arg helt utan orsak.

                Gud, du har verkligen taggarna utåt. Ta tre djupa andetag och förklara istället hur du tolkar det (men skippa det om du inte kan hålla dig lugn och saklig tack)

                  Du är verkligen en riktig översittare, det är inte trevligt. Hoppas du är snällare mot folk irl.

                    Vad skönt att jag inte behövde formulera exakt dom orden jag ville säga till dig.

                    ”Vad fan svamlar du om”
                    ”Dina slutsatser är helt jävla off”.

                    Du verkar otroligt trevlig!

                Du skrev ju ”Och framför allt, hon hoppade inte på dig personligen.”. Hur ska Michaela tolka det på annat sätt än att du menar att hon inte ska säga något eftersom hon inte personligen blev påhoppad? What?

      Ja naturligtvis menar hon det. De flesta är helst smala. Alltså ok för body positive och allt men man måste inte låtsas vilja vara tjock.

        Självklart får man vilja vara smal, jag vill det själv, men jag skulle aldrig någonsin skriva att det är ”opeppigt” att få reklam för större storlekar?

          Jag håller med dig, märkligt att reagera över att det dyker upp reklam för kurviga och sedan dessutom skriva ut det.

      Tycker det var sunkigt av henne! Så om hon får upp reklam för kräm mot akne så är det ”usch jag har faktiskt perfekt hy, opepp att se detta för finniga människor!”..?

    Någon som har erfarenhet av att gå ner i vikt under helamning?

      Ja men de sista 5 kilona satt som berget tills jag slutade med amningen.

        Märkte du att det hände något med mjölken ?

          Svårt att säga, efter ca 10 månader slutade de självmant (tvillingar), jag vet inte om det berodde på att de inte fick tillräckligt med mjölk eller om de bara inte ville amma längre.

            Wow, tycker verkligen att alla mammor som ammar tvillingar är riktigt coola.

            Jag är en person med hög risk/sannolikhet (hehe) att få tvillingar. Hur helammar man tvillingar? ?

              Amningskudde! Välj favoritplats i soffan och bygg upp en station med ordentlig amningskudde som sträcker sig även till sidan, och bullra upp med kuddar eller annat under så de kan ligga utan att du behöver hålla (du ska ha båda händerna fria så du kan stötta bebisarna). Bygg ev upp en till station någon annanstans i huset. Sen är det bara att slappna av, och förbered dig på att ”sitta fast” där större delen av första tiden ?

                Hahah tack! ? ville dina äta samtidigt?

                  I princip alltid, ja.

        Hur snabbt gick du ner de sista kilona efter amning? Mina sitter kvar 14 månader efter förlossning och 5 månader sen jag slutade amma… rör på mig varje dag och undviker sötsaker men inget händer. Känner mig så kass när alla säger att vikten försvann direkt 🙁

      Gick ner alla gravidkilon (15kg) på 3 månader. Bantade inte. Amningen skötte det helt av sig själv. Det var helt fantastiskt!

        Hände det något med mjölken?

          Nej inte alls, helammade i nästan ett år.

      Ja, herregud.
      Har haft stabil vikt i hela mitt vuxna liv, ens när jag försökt gå ned i vikt har jag aldrig lyckats. Gick upp 12 kilo under graviditeten, sen helammande jag i 6-7 månader och under de månaderna gick jag ned typ 20 kilo. Det var galet alltså, min kropp bara brände bort allt jag åt. Var normalviktig innan, så kände mig för första gången i mitt liv FÖR smal efter den viktnedgången. Dessutom har man lite annorlunda hormonbalans när man ammar (typ mindre östrogen) så det mesta av vikten försvann från ställen som vanligtvis är svårt att förlora fett på för kvinnor med normala östrogennivåer (lår, rumpa och bröst…)

      Men gick upp till min ursprungsvikt så fort jag slutade amma igen!

        Kan tillägga att det inte påverkade min mjölkproduktion, mitt barn var väldigt välgött och mulligt efter amningsperioden, eftersom du frågade om det ovan 🙂

          Tack snälla för ditt svar!
          Jag försöker äta bra men tränar mycket så ligger på underskott hela tiden och är orolig att det påverkar min mjölk, anledningen till att jag frågade 🙂

            Aha, fattar! Så länge barnet följer sin egen viktkurva på invägningarna på BVC behöver du inte oroa dig för mjölken 🙂

      Ja jag gick ner alla gravidkilon nästan direkt efter förlossning. Men gick endast upp ca 10 kg… Inga problem med amningen ?

      Jag gick upp 31 kg under min graviditet men dom var borta på mindre än 5 månader efter bebisen kom ut. Jag helammade och hade mjölk till ett helt kompani både under tiden och efter kilon försvann.

      Nej, har inte direkt lyckats gå ner under amning. Alltså vätska och sådär försvann väl men om jag åt mindre eller tränade mer så påverkades mjölkproduktionen. Båda barnen hade lite problem med att gå upp i vikt ordentligt så vågade såklart inte banta. Har ju hört hur många dom helst som rasat i vikt av amning men inte alla, inget man kan räkna med. Men det är ju ändå en rätt kort period och för mig personligen var det viktigt att den nya vikten liksom inte satte sig så körde lite hårdare efteråt istället, för mig har det funkat bättre med lite av en kickstart och sen ta det lugnare och nu när vikten är tillbaka på normalnivå så behöver jag inte tänka direkt på vad jag äter. Så länge barnet går upp som det ska så kör hårt, annars vänta, det går det också. Lycka till!

      Ja jag gick ner i vikt när jag helammade

    Hur tror ni det är att jobba för Alexander Pärleros?

      Skit. Min man skulle på intervju hos honom för typ 6 år sedan. Alexander var först typ 45 min sen till intervjun, han pratade jättehögt i telefon samtidigt som han ropade in min man och var bara allmänt dryg och lekte skitviktig.

        Fick han jobbet?

    En observation gällande olika nyanser av tex foundation/concealer/likande produkter: varför visas alltid nyanserna från den ljusaste till den mörkaste? Varför ska de ljusaste hudfärgerna visas FÖRST? Varför inte tvärtom?

      Färgskalor är väl ofta så, från vitt till svart. Hade du funderat lika mycket om det varit tvärtom?

      Varför rankar vi saker 1-10?

        Fast nu pratar vi om hudfärger och inte om siffror.

      Strukturell rasism

      Vi läser från vänster till höger, så mer logiskt att ta det med minst kontrast först, dvs ljusa!

      Åh herreeeeeeeeeeegud!!!!!

      Det är så man presenterar färg. I klädbutik hänger man från ljust till mörkt med den ljusaste till vänster. Det ä snällast mot ögat.

        Men medge att det är snudd på rasism att nummer 10 som är mörkast kommer sist. Det måste bli en ändring på det, så kan vi inte ha det.

    Bränt mig som fan idag i solen. Tips på hur jag dämpar det onda? ? Med vänlig hälsning, Kräftan

      Naturell yoghurt

      Aloe vera. Har du inte det funkar en kall fuktig handduk. Vistas inte i solen på flera dagar och låt huden vila.Drick mycket vatten. När den värsta rodnaden och det onda lugnat sig lite behöver huden fukt.

      Ta det varligt

    Du som skrev på öppet spår förra veckan och var orolig över dina föräldrar som fått corona (och du hade själv också fått det): hur har det gått? Hur mår ni?

      åhh är det kanske mig du tänker på? nu kommer du kanske inte se det här eftersom jag är lite sen på bollen men du ska veta att det värmer väldigt mycket att du tänker på oss <3 vi mår bra allihopa! efter en vecka vände det till det bättre och nu är vi alla helt friska! lite trötthet som kommer och går för oss alla men är bara så tacksam för att det inte blev värre. blir fortfarande helt varm när jag tänker på alla fina svar jag fick här i ÖS, det va så himla fint och hjälpsamt! <3

    Någon mer som blir jättenervös av att träffa nya människor och därför hellre ställer in? Liksom bestämda träffar/dater med någon man knappt känner känns så sjuuuukt stelt!

    Behöver verkligen lära känna fler människor men nervositeten är grov uggh.

      Om du är väldigt nervös så det syns eller känns fysiskt så kan propranolol hjälpa. Jag har fått det utskrivet av läkare pga nervositet och jag tycker att det fungerar bra i sociala sammanhang som jag annars skulle må mycket dåligt av. ?

    En bekant till mig har fått bröstcancer , hon sa att hon fick det eftersom hennes bonusmamma dog. Alltså dom stod varandra så nära. Hon grät dag och natt och mådde super dåligt varje dag. Grät så tårarna tog slut.

    Så min fråga är. Kan sorg och depression orsaka bröstcancer eller cancer överhuvudtaget?

      Öh vad snackar du om?

      Nej.

      Vet inte riktigt men man kan ju faktiskt dö av brustet hjärta.

      Jag tror det kan finnas ett samband. Folk med psykisk ohälsa lever ju typ 15-20 år kortare än annat folk. Men då är det ju livslång psykisk ohälsa antar jag. Men jag tror absolut du kan bli fysisk sjuk av att vara psykisk sjuk.

        Jo fast det är väl inte psykisk ohälsa i sig som är orsaken till kortare livslängd? Det är väl att dessa människor tex är mindre benägna att motionera etc.

          Alltså jag vet faktiskt inte! Men jag tänkte att i många fall kan det också finnas extremt mycket stress med i bilden, i mitt fall som har PTSD så är jag ju fruktansvärt stressad ofta. Och det är det jag tänker till den för tidiga döden liksom. Men jag tjejgissar mycket nu ?

        Sorg är inte att vara psykiskt sjuk. Det är naturligt att känna deppighet och oro vid dödsfall.

      Jag tror det. Fick mina tumörer efter min pappas död. Jag tror det kan påverka. Men beror nog på hur man är som människa.

      Jag tror också det. Har frågat läkarna som dock inte verkar tro på samband.

      Nej! Du kan se vad som orsakar cancer på t.ex. cancercentrum.se
      Man för statistik kring cancerfall och forskare mycket om det, därför vet man att t.ex. charkprodukter ökar risken för mag- och tarmcancer. Alkoholintag ökar också risken för cancer så tja, blir man deppig och då tröstdricker kan man väl på sätt och vis säga depressionen bidragit (men egentligen är det alkoholen!).

    HJÄLP!

    Tipsa om bästa mjällshampoot! Jag blir galen snart, inget jag provat har hjälpt hittills bl a ACOs produkter och Selukos?

      Head & shoulders med mandelolja

        Skulle precis skriva de jag med! Funkar bättre än alla dyra mjällschampoo jag testat ??

        Är det den dry scalp?

      Du kan få hjälp av doktor (via kry exempelvis), du behöver nog receptbelagt läkemedel för att få bukt med det (typ Betnovat, det fick min man!)

        Kry, för mjäll? Det förklarar fan allt.

          Tänkte nu i coronatider, om hen inte lyckas få till ett fysiskt möte eller vill åka nånstans!

            ?

            Inte konstigt att nätläkarna ruinerar regionerna när folk ringer Kry för lite mjäll…

          Men snälla du!!! Det kanske är psoriasis och inte mjäll. Då funkar inget mjällschampo. Är det inte bättre att folk använder kry istället för att springa på vårdcentralen där man drop in testar för corona? Idiot.

      Surskölj efter tvätt brukar fungera för mig för att bli av med mjäll.

      Är det riktigt mjäll eller är torr hårbotten? Viktig skillnad som de flesta inte har koll på.

      Selsun på apoteket.

      Selsun är det enda som funkar för mig! Riktigt bra! Men schamponera med vanligt schampoo efter, selsun har en speciell doft.

      Fungoral

      Ketakonazol eller fungoral. tar bort problemet

    Mitt län har inte fått personlig lockdown som rekommendation än… Jag kommer dö om det går igenom här. Jag orkar inte mer längre.

      Rekommendation är inte tvingande.

      Gör det du mår bra av.

        ??‍♀️

          Vad? Är det bättre att ta livet av sig pga depression menar du?

      Du kommer dö av vad exakt? Du har kunnat träffa vänner och familj hela året, att du inte gjort det är ditt problem. Vi hade ett varmt 2020 från maj till september och då har man kunnat ses. Man har också kunnat ses ansvarsfullt i vinter, ta en promenad eller whatever. Vad är det du ska ta livet att dig för, för en potentiell och icke-tvingande åtgärd? Sök hjälp!

        Juli var den kallaste juli på 70 år där jag bor. Kul för dig att du hade varmt.

        Det jag menar är att jag är så förbannat trött på all den här skiten. Klart som fan jag har träffat människor, det är inte den aspekten jag syftar på.

    Tyckte den här intervjun var så märklig https://www.expressen.se/noje/filip-lamprechts-svar-efter–uppbrotts-spekulationerna-/

    Det är som att han svarar vagt med flit för att spä på rykterna så dom håller sig aktuella? Eller är det jag som läser in för mycket?

      Jag med orkar inte se mer om honom.

        Han är så fjompig att det fullständigt kröp i mig när jag såg intervjun.

    Jag ska resa utomlands och behålla min hyreslägenhet utan att hyra ut den. Kommer vara borta nästan 5 månader är det egentligen okej så länge man betalar hyran? Har en person som kan titta till den ibland kanske 1-2 gånger per månad och så kommer ingenting vara ikopplat, kyl och frys tömd, posten sänd till annan adress och inga växter. Det borde väl vara okej? Det är en privat mindre hyresvärd och hen verkar tycka det inte är några problem så länge jag sköter hyran. Jag är dock lite rädd för att få kontraktet uppsagt under tiden jag är borta om de skulle få för sig att renovera eller något annat händer

      Haha vad är det för fråga??

        Vadå? Lite olustigt och läskigt att bara lämna något som är på ens ansvar tänker att man kanske borde skaffa en husvakt?

      Haha varför skulle de göra det?

        För att det finns ett kontrakt där båda har 3 mån uppsägningstid. Kanske planerar värden totalrenovering vad vet jag? Handlar om ett mindre hyreshus i äldre skick..

          Man får inte säga upp kontrakt hur som helst. Har varit borta ett år utan inneboende och har inte ens funderat på att detta skulle vara ett problem

            Okej tack skönt att höra! Har du haft någon som kollar till lgh ofta? Vill inte att min bekanta ska behöva komma för ofta så 2 ggr i månaden eller när det passar känns rimligt

              Pappa var förbi typ en gång i veckan för att spola vatten ☺

                Ja. Spola vatten och spola toaletten.

      Du ansvarar för att vårda din lägenhet och anmäla ev problem som uppstår. Räcker bra om någon tittar till lägenheten nån gång i veckan. Tycker du ska vara öppen med värden att du reser bort och att någon kommer att titta till lägenheten en gång i veckan. Kom överens med värden, obs skriftligt via mail, att hen ska skicka all viktig info som rör boendet till dig via Mail under tiden. Be den som tittar till lägenheten att bevisa att hen varit där, tex med med bild på sig själv med handskriven lapp med dagens datum. Inte för att bevisa för dig men ifall det blir tjafs med värden om att du inte vårdat lägenheten.

        funkar en gång varannan vecka?

          Nej jag skulle säga 3-4 ggr/vecka.

            Låter väldigt överdrivet

    Min man har varit nykter i nästan sju år. Vet inte om han var alkoholist ”på riktigt” men han hade definitivt ordentliga problem med det. Det senaste året har allt spårat ur för honom, på personliga planet, jobbmässigt och inte minst hela pandemin. Han är uppenbart deprimerad, utbränd, och bara allmänt nere. idag bad han mig hämta snusen i bilen. Såg ölburkar halvgömda i bagageluckan. Har inte tagit upp det med honom än, vet inte vad jag ska säga, och jag orkar ärligt talat inte med konflikten just nu. Jag blir bara besviken och ledsen och orolig.

      Var tydlig med att du är orolig och varför du blir ledsen, dvs konkretisera hur det påverkar dig. Visa stöd och döm inte ?

      Tycker inte du behöver vara besviken. Det är ju ”lätt hänt” att man dricker när man mår dåligt. Säg att du är orolig istället!

        Besviken är kanske fel ord. Jag dömer verkligen inte, jag vet hur jobbigt han har haft det. Blir rädd att det ska bli medicin för honom bara.

      Kanske ta med honom till terapi, eller någon stödgrupp för folk med tidigare missbruksproblematik för att få stöttning så han inte känner sig ensam? Känns viktigt att han inte håller det för sig själv, män gör det alltför ofta!

      Förstår att du blir besviken, ni lever tillsammans men han har inte velat ta upp med IF att han börjat dricka. Det är förmodligen mycket som ligger bakom det, han skäms säkert och kanske vill han inte oroa dig med sina problem. Han tänker säkert också att det är en kortsiktig lösning att dricka och därför inte vill göra någon stor grej av det = berätta för dig. Smält det lite nu först och ta upp det på ett öppet sätt, som sagt så mår han troligen väldigt dåligt av det och fet sista du vill är att han hamnar i försvarsposition och det blir konflikter. Om man behöver smyga på det sättet så behöver han troligen hjälp av något slag och förhoppningsvis är han beredd att ta det steget. Kanske krävs det för honom att någon annan, du, ser problemet innan han faktiskt förstår att han behöver hjälp. Är han villig till det så finns där och stötta honom i varje steg, se framåt och försök att inte se hand smygande som ett svek – han kommer att be om ursäkt när han är redo. Hoppas det ordnar sig.

      Prata med honom ❤️ Berätta lugnt och sansat vad du sett så får han ta det vidare. Vet vad du går igenom. KRAM

    Hej. En person jag är i beroendeställning till (i vården) flirtar med mig och vi har kontakt privat. Jag är intresserad av personen och flirtar tillbaka, vilket verkar uppskattas. Hur ska jag göra för att gå vidare? Känns stelt att fråga om hen vill gå ut och ta en kaffe under ett vårdbesök. På papperet är det ju olämpligt.

      Fick kontakt med en lärare (inte min) på gymnasiet. Vi kysstes en gång under gymnasietiden och gjorde absolut ingenting mer, vi hade inte ens kontakt på sociala medier. Vi började dejta en vecka efter studenten. Börja dejta när det är avklarat, dejta aldrig en person som rankar över dig.

        Jag är så gott som bara i kontakt med personen för att träffa henom, kan söka vård någon annanstans. Vill inte bryta kontakten bara.

          Tycker absolut inte du ska dejta honom, är det typ en psykolog eller liknande är det ju tjänstefel. Fundera istället på varför du vill dejta någon som ”måste” träffa dig.

    Anmäla eller inte anmäla?

    Jag har funderat av och till om jag ska höra av mig till en tidigare arbetsgivare angående en kollega som jag hade – en kollega med uppenbar neuropsykiatrisk problematik. För att bidra med lite detaljer kan jag säga att hens familj i sanning är familjen som Gud glömde och får wt att framstå som kultiverade. Flera av familjemedlemmarna har blivit dömda för våldsbrott mot kvinnor och är diagnosticerade med ASPD (det som i folkmun benämns som psykopati/ sociopati). Självklart har familjen en egen flashbacktråd (om än en knapphändig sådan).

    Saken är den att det jag vill anmäla (jag vill göra en intern anmälan, inte en polisanmälan då personen inte betett sig brottsligt utan enbart hänsynslöst) är själva beteendemönstret i sig och inte handlingarna. Jag vill göra min tidigare arbetsgivare uppmärksam på att personen i fråga helt saknar samvete (jag är osäker om det rör sig om en misslyckad sociopat eller någon form av dold narcissism). Det är absolut inte den charmiga typen av psykopat det handlar om utan det verkar som om hen fått alla de negativa karaktärsegenskaperna som hör cluster b till utan någon av de positiva. (cluster B är dessutom ärftligt och det är bara att se till familjehistoriken).

    Innan personen började jobba på vår arbetsplats var hen långvarigt arbetslös och låg på soffan och spelade videospel medan hens funktionsnedsatta sambo tog lågbetalda städjobb för att försörja de bägge. Hen har yvigt deklamerat att hen är stolt över detta. Sambon som bara var tolv år gammal när hen (jag kanske ska kalla hen för K, det blir enklare så) förälskade sig i henne på arbetsplatsen (K jobbade som elevassistent åt funktionsnedsatta barn) även om de inte blev tillsammans förrän hon var arton och vuxen. Detta berättar jag för att få er att förstå K:s mognadsnivå. K är högintelligent på mensanivå men mognadsmässigt som en trettonåring (retirerar till en elak femåring när hen blir upprörd). K var i början totalt ointresserad av arbetet och att göra bra ifrån sig då K uppriktigt tycker (och nu citerar jag ordagrant) att ”livet inte går ut på att arbeta”. Att K lever på andra människors skattepengar är ingenting som någonsin bekymrat K. Att K inte innehar någon utbildning har K skyllt på sina föräldrars materiella armod. K anser på fullaste allvar att det faktum att föräldraparet inte hade råd med egen dator till K är orsaken till att K inte fullgjort någon utbildning, inte ens på grund- eller gymnasienivå. Allt är alltid någon annans fel. Om man inte bekräftar K:s upphöjda självbild eller validerar K:s felaktiga världsbild anser K att man behandlat K illa. Det är som att K:s hjärna går i baklås och K börjar gnälla om att ”någon sagt massa dumma saker till K”. Inte bara mentaliteten utan även språkbruket minner om en femåring när K blir upprörd. K är dock oerhört snabbtänkt och snabb till att läsa in oavsedda avsikter hos andra människor men det är som om all föreställning om djup helt lyser med sin frånvaro. K är som en själslig kackerlacka.

    Så fort K började på arbetsplatsen fattade hen tycke för mig. Hen spelade dessutom offerrollen så bra att jag på allvar tyckte synd om hen och köpte hens utstuderade lögner om sin egen ensamhet. Jag ville absolut inte ha något med människan att göra men samtidigt kunde inte mitt samvete lämna en människa i nöd. Jag blev tvungen att låtsas vara upptagen i flera månader i sträck. Hen vägrade sluta fråga trots att en av mina kollegor tog på sig uppgiften att försöka förklara att mitt sätt var ett artigt sätt att visa att jag inte önskade någon som helst kontakt med hen. Hen försäkrade gång på gång att hen enbart var ute efter vänskap och jag trodde dock fullt och fast på hen. Hade hen dock frågat mig igen om jag verkligen ville vara vän med hen hade jag struntat i de sociala koderna och sagt nej. Saken är den att hen är fullständigt gränslös och hen använder sin felaktigt utfärdade aspergerdiagnos (hen är egentligen utåtriktad, manipulativ och ljuger lika lätt som hen andas) för att skylla ifrån sig från alla synpunkter på hens eget beteende. Hens kommentarer var så gränslösa att våra kollegor började misstänka att vi hade något ihop. Hen kunde insinuera att vi skulle ligga/ hade legat; hen brukade spekulera hur jag var i sängen; hen spekulerade i om jag var oskuld eller prostituerad; hen brukade säga att jag låg och tog på mig själv och drömde om våra tjugoåriga manliga kollegor (egentligen var det hen själv som verkade fantisera över dem på opassande sätt i smyg). Allt detta och mer gjorde hen inför våra kollegor (dock inte hela tiden). Tanken på att gå till jobbet och möta hen blev svårare efterhand. Hen brydde sig inte det minsta om att jag inte mådde bra av detta; hen får något slags tillfredsställelse att förnedra människor och speciellt om de befinner sig i någon utsatt situation. Jag vet att ingenting av detta räknas som sexuella trakasserier men det var gränslöst i vilket fall som helst.

    Helt plötsligt, direkt efter att våra unga praktikanter lämnade arbetsplatsen för att återuppta sina studier, ändrades K:s beteende. Det var som om demonen som bodde i K nu fick fritt spelrum. Hen slutade fullt ut att prata med mig och började slänga på luren när jag ringde (vi var ansvariga för vår ”enhet” även om det fanns fler anställda). När hen väl var tvungen att tala med mig var det som om rent gift flödade ur hens strupe. Hen behandlade mig som en spetälsk och hatet som emanerade ur hens ögon avslöjade hen som den hen verkligen var. Som jag egentligen alltid vetat fanns där. Det var jobbigt att bli alldeles söndermobbad på det sättet men det kändes ändå skönt. Jag behövde inte längre tvingas in i en vänskap jag inte ville ha och jag slapp K:s äckliga kommentarer. Men till slut blev det för mycket till och med för mig. Man ska inte behöva välja mellan att bli verbalt ofredad eller söndermobbad. Mot slutet av vår arbetstid tillsammans (ca en vecka efter att hen börjat sin utfrysning av mig) for min chef iväg på sin efterlängtade semester. Direkt samma dag som hon for deklarerade K (till de andra anställda, inte till mig) att hen nu skulle vara sjuk och hemma. Sedan stannade hen hemma utan att bry sig om någonting annat medan jag fick jobba dubbla skift en hel vecka. Hen slutade de kommande veckorna att bry sig om att utföra arbetet med samma flit som tidigare och började antingen göra grova misstag eller värre – minst en gång kan hen öppet ha försökt sabotera mig fast jag valde att tro det bättre om hen.

    Långt senare har K erkänt att hen hade känslor för mig hela tiden. Hen har alltså försökt skuldbelägga mig till att tillbringa tid med hen med hjälp av rena lögner. Men det här var inte enligt K anledningen till att hen behandlade mig illa. Jo då, K har tittat rent nedlåtande på mig och utan omsvep erkänt att hen behandlade mig illa för att jag förtjänade det. För att jag enligt K hade behandlat våra kollegor illa! När jag pressade K om detta återberättade han i synbar triumf en helt oskyldig kommentar jag fällt om en av våra kollegor flera veckor innan K:s utfrysning av mig började. Det gällde den av våra tjugoåriga manliga kollegor K var mest betagen i. Under en av hens utläggningar om hur stilig denna kollega var kom K in på nazism (i likhet med överdrivet politiskt korrekta personer är K helt besatt av nazism). K sade att vår kollega var så stilig att hen uten tvivel hade platsat på SS propaganda-affischer. Det enda jag gjorde var att försiktigt påpeka att nazisterna knappast hade valt någon med vår kollegas etniska härkomst till modell för sina planscher då det inte ingick i den rasbiologiska politiska övertygelsen (föreställningen om den tyska herrerasen etc). K har alltså kommit ihåg denna oskyldiga kommentar och bestämt sig för att straffa mig när hen väl hade chansen. K visste att jag inte skulle söka någon hjälp från högre instanser och att jag skulle försöka hantera situationen själv och att jag inte hade någon som helst erfarenhet av vuxenmobbning eller liknande beteenden.

    Jag vet att det här kanske inte låter så allvarligt i skrift men jag blev verkligen tvungen att trippa på tå runt den här människan under hela tiden vi arbetade tillsammans. K skulle aldrig gett sig på någon annan men hen insåg senare att hen trivdes med jobbet och såg mig som en konkurrent till platsen hen ville ha. Jag funderar på att berätta detta för min tidigare arbetsgivare så att det vet vilken empatilös och manipulativ människa K är. Så att jag kan bära vittnesbörd om hur det var och eventuellt varna andra som kommer i hens väg om hen nu fortfarande arbetar där.

    Vad tycker ni?

      Berätta om dina upplevelser! Det kan hjälpa till att backa upp om någon annan upplever problem med personen.

        Tack för ditt svar.

        Jag är dock förberedd på att personen har fjäskat rejält inför alla hen ser som överordnade eller jämlikar. Hen är noga med vem hen behandlar och hur.

        Men en av anledningarna till att jag vill berätta är just också att hjälpa andra, som du sade. Jag är bara lite orolig att inte bli trodd.

          Jag förstår det! Det är knivigt, då det alltid är bra för samvetet att vara öppen och ärlig. Samtidigt hade jag kanske inte berättat om jag hade trott att det skulle slå tillbaka negativt på mig. Och personer med antisociala beteenden vill man kanske inte reta upp, om det skulle komma fram att du sagt något till arbetsgivaren…

      Men jösses. Mitt tips, sköt du ditt och skit i andra. Lägg din energi på saker som får dig att må bra istället.

        Det skulle nog få mig att må bra att berätta, dock. Man borde inte komma undan med vare sig verbalt ofredande eller mobbning och hen spelar offerrollen så väl för att komma undan allt.

      Jag undrar bara hur fan du orkar skriva allt det där. Om du inte jobbar med personen så kan du väl hoppa över det där.. herregud

        För att historien har en obehaglig fortsättning iom att personen sökt upp mig efteråt och hen verkligen varit elak hela tiden vi jobbade ihop?

      Det här känns mer som något man skickar in till Allers under rubriken ”Det hände mig” än något man berättar för sin fd. arbetsgivare.

        Fick idén från flashback, faktiskt! Från tråden där någon frågade om hjälp hur de skulle göra med sin cluster b kollega. Jag kände igen mig så väl, hur de ger sig på människor i smyg.

      Jag förstår att detta var jobbigt för dig men det låter som att du har snöat in ohälsosamt mycket på denna K och det som hände. Kontakta inte din gamla arbetsgivare, de kan hantera K själva. Försök att gå vidare (prata med psykolog om det behövs).

        Jag hade gått vidare fram tills personen återigen tog ofrivillig kontakt med mig (det har inte med upplevelsen på arbetsplatsen att göra så jag tog inte med det i berättelsen).

        Nu har jag iaf kontaktat min före detta arbetsgivare och hon hade inget emot att höra min berättelse. Tydligen har K på eget bevåg lyckats göra sig portförbjuden på platsen. K har tydligen även försökt sig på rättsliga åtgärder (mot min arbetsgivare). K:s kränkta ego vet inga gränser.

    Idag hade jag ett sånt satans bakslag i karriären. Det är aldrig och det kommer aldrig att bli min tur. Jag borde ge upp snart.

      Blev du avslöjad med kuken i kaffebryggaren?

      Berätta mer?

        Det har insinuerats att jag ska få en tjänst, men den gick till en annan person. Ganska så oväntade nyheter för mig och jag blev bara så satans förkrossad. Detta var drömmens drömtjänst också.

          Det kommer andra chanser!!! Jag tror såhär: att om du hade fått det här jobbet så hade du missat något annat som snart kommer hända dig!

          Exakt samma sak hände mig för en månad sedan! Grät i flera dagar. Men redan nu har jag ett nytt jobb på gång som känns mycket mer spännande. Håll ut, bättre tider kommer!

      Livet blir sällan som man trodde, men jag lovar att det kommer bli bra ändå på ett annat sätt <3 kram till dig

    Hur många mer än jag tycker om att få smisk på rumpan under sex?

      Christian Grey

      Väldigt många Centerpartister verkar det som.

      Fattar inte grejen. En del killar har gjort det och jag blir lika ställd varje gång, det finns inget sexigt med det.
      Har sagt till varje gång och de har alltid slutat iaf.

        Det kommer från porren.

          Man gillar olika…

        Ja många av oss normala icke kärringar gör det

    Hur känner ni er efter en halv flaska vin? Jag känner mig helt väck, medan andra inte verkar alls påverkade

      Beror ofta på i vilken miljö jag är i, humör samt hur mycket jag ätit! Har jag ätit bra och sitter hemma själv känner jag inte av en halv flaska. På fest och med musik, folk och lite hets blir jag full rätt fort!

      Jag kan absolut inte dricka en halv flaska, då blir jag stupfull. Är ganska nätt och kort och dricker väldigt väldigt sällan. Började inte dricka alkohol förrän jag var 25, om det kanske har betydelse.

      Känner ingenting under tiden jag dricker, däremot lätt bakis så även på en halv vinflaska kan jag bli det.

    Älskar hur Sandra B försöker dölja sin G så uppenbart

      Alla borde dölja sin G.

        Alla bilder bakifrån: Check
        Alkoholfritt: Check

          ????

      Det är så uppenbart att det typ inte är hemligt..? Vilket får mig att ifrågasätta det hela. Kanske bara spel?

        Man undrar ju. Jag tror dock hon har lite panik och skyndar på det. De har bara varit ihop ett år.

          ja men hon har ju inte hur länge som helst på sig heller?

            Det är ju helt fel tänk i så fall. Ska man skaffa barn för att den biologiska klockan tickar eller för att man faktiskt vill? Barn är liksom ingen leksak och förlåt men en relation som har varat i ett år är för tidigt.

              Enligt dig. Enligt andra är det inte för tidigt.

                Blir riktigt besviken på henne om hon skaffar barn med nån hon känt i ett år och i en pandemi… Trodde mer om henne.

                  Ganska sjuk kommentar…?

                    Varför? Jag trodde hon var smartare än så, inte konstigt att bli besviken då?

                      Ja, jag tappar alltid lite respekt för folk som skaffar barn när läget är som det är med corona…

                  Äh, lägg av. Båda är ju lite äldre – känns typ som ett par vänner som har bestämt sig för att skaffa barn ihop innan det är för sent.

                    Ja men det är ju verkligen smart i så fall. Inte.

                    Va? Tycker de verkar jättekära! Och de är inte gamla vänner, träffats ganska nyss ju.

        Typ som att hon trollar oss ?

          Exakt haha

          Men Sandras agerande är ganska typiskt henne ändå. Tror också hon känner pressen ordentligt från sina kompisar. Hon är ju el desperado

            Umgås hon ens med Alexandra längre?

              Har Alexandra barn?

        Jag ser verkligen inte vad ni ser… Är inte alls så självklart. Plus, superlarvigt att va så besatt av det eventuella innehållet i nån annans livmoder. Lite obehagligt.

      Vad betyder G? Mvh farmor

        Gravid/graviditet

        G…..issa?

          Haha jag är så inne på Snabba cash så jag trodde typ att det var något drogrelaterat. God natt

            ? skrattade åt detta

      Jag hoppas såå att ni har fel! Trodde hon inte ville ha barn. Sista roliga bloggen ju… ?

      Tror inte hon försöker så hårt att dölja det, mer undviker att berätta om det innan de är redo.

    Jag har tyvärr inte träffat någon BFF där, men undrar också om det är någon som har gjort det. Precis som du skriver verkar många inte vara aktiva överhuvudtaget. Upplever också att de flesta kontakter rinner ut i sanden.

    Den som jag fått bäst kontakt med är en lite äldre kvinna som flyttat från USA till Sverige. Kanske för att hon inte känner så många här än. Känns lite som en slump att hon hittade mig, inte hade särskilt mycket för sig och att vi hade turen att bo i samma stad. Annars är det skralt med kontakterna.

    Tycker att det ofta är svårt att ta vänskaper till nästa steg, från ytliga till djupare och mer varaktiga, men hade väl en förhoppning om att jag skulle hitta någon via GoFriendly.

    Min erfarenhet är att det är lättare att bli vän med någon om man är i ett sammanhang där man måste ses ofta och har en ganska stark gemensam nämnare (mina nuvarande vänner har jag träffat genom studier, jobb eller genom befintliga vänner). Det krävs mer ansträngning från båda håll om man bara har något eller några gemensamma intressen och inte direkt har något annat som binder en samman.

    Hur har det känts de gånger som du har träffat någon IRL? Har du upplevt att det funnits något ”att bygga på”? Någon teori (om man nu får lov att leka amatörpsykolog :)) om varför det runnit ut i sanden?

    (Själv lutar jag mer och mer åt teorin att jag tyvärr är en lite jobbig människa med för höga krav – både på mig själv och andra…)

      Sorry, det här skulle till Vänsökande / 20:10 🙁

        Kopiera kommentaren och posta den under rätt ställe ?

          Åh, tack! Var lite osäker på om man fick göra så, men gjorde det nu i alla fall ?

    Funderar (senaste 5 åren) på att göra en rätt liten tatuering på vristen men är rädd att ångra mig. Hmm.

      Jag ville länge göra en tatuering och sen spontantatuerade jag mig en dag utan att ha funderat på storlek/ motiv/ placering osv, så jag har ångrat mig ganska mycket… MEN om du har funderat länge och noga på motiv och placering osv så tror jag inte du kommer ångra dig.

        Aha ska du lasra bort eller bara acceptera den?

          accepterar den för tillfället men om jag har pengar över så lasrar jag nog bort i framtiden

      Vad för motiv tänkte du dig?

        En bandsymbol (lite omgjord)!

      Jag ångrar alla jag inte gjort.

      Kör på säger jag! Vad gör en tatuering när du ligger död i kistan?
      Vristen är ju ett ganska dolt ställe om du nu verkligen skulle ångra dig ?

        Sant!

    Test

      Test

        Testing testing!

          1,2,1,2.

    Tack till de som tipsade om Tikei foundation för ett tag sen. Den är helt amazing och jag har aldrig haft så fin hy som med den! Kommer aldrig gå tillbaka till flytande foundation igen!

      Spännande! Vad har du för hy och på vilket sätt blir den finare med just den här puderfoundationen?

        Jag har haft mycket småfinnar och de har helt försvunnit. Känns som om foundationen liksom skyddar huden från allt yttre. Och med den på så ser allt jämnare och finare ut. Utan att jag ser direkt sminkad ut.

          Tack! Jag såg att man kan köpa tester och det är ju helt underbart nu när man inte kan gå i butiker. Har behövt en ny foundation i månader, så tack för ditt tips! ?

    Ensam hemma på valborg pga alla vänner upptagna, och jag tänker bara på killen jag gillar som är på fest…. nån som vill snickesnacka? Hur mår ni? Och hur gör ni när ni mår riktigt dåligt (som jag gör nu)

      Det är i och för corona men okej. Jag mår okej och har precis sett klart The Serpent på Netflix! Hur mår du och vad gör du?

        Försöker svara men fastnar i mod 🙁

        Tack för svar <3 jag mår ganska dåligt just nu! Dricker lite v i n och ser på tv. Tänker mycket på killen som är på fest och undrar var han ska sova inatt, även om jag inte kan påverka det då vi endast är casual. Man är lite ledsen också för alla vänner är upptagna med familj och pojkvän och man är ensam.

      Det enda jag vill säga är att jag inte mår så bra just nu, men mina kommentarer tillåts inte.

        This too shall pass. Håll ut, det går över, de bra tiderna liksom de dåliga. Björn Natthiko sa något i den stilen och jag håller med. Håll i och håll ut, det kommer bli bättre <3 Kram och ring till en jour eller kontakta en chatt om du mår akut dåligt

      Skulle sluta gilla en kille som var så korkad… Inget att ha.

    Livet rasar just nu på flera sätt. Men jag har tak över huvudet, mat på bordet och min familj. Jag har ångest, är enormt stressad och orolig men jag är ändå så otroligt lycklig.

      Så är det! Det är sällan svart eller vitt, utan lite av allt på en gång <3 kram till dig

      Älskade, jag känner exakt samma. Uh livet

    Vad får man på en ansiktsbehandling som man inte kan fixa hemma själv?
    Scrub, en toner, en ansiktskräm, panflöjt i bakgrunden… för 500:- är det värt det? Eller vad får man på en skönhetssalong som gör att folk bokar in en timme på regelbunden basis?

      Du får ju aktiva produkter anpassade efter din hud, produkter som ibland bara säljs till hudterapeuter… djuprengöring, porrensning (om du valt det), exfoliering. sen får du massage, de masserar oftast så att du ska få som ett lyft i ansiktet. Det ingår också ofta nackmassage. Sen kan du ju välja andra saker såsom peelings etc som antingen är väldigt dyra att köpa hem själv (och risk att du gör fel) eller som inte säljs till privatpersoner. Och så får du avslappning, en timme från mobilen och allt runtomkring dig, du får rå om dig själv helt enkelt även om det är ytligt.

        kolla på svts program om hudvård. Allt är bara skräp och marknasföring

          Här måste jag säga stopp. Det programmet är helt snedvridet. För det första, produkterna anpassas inte efter personens hudtyp, de aktiva ingredienserna vänjs inte in (och många av dem behöver fukt i kombination för det inte ska bli för hårt mot huden) men testpersonerna kör på enbart med den aktiva produkten, testperioderna är waaay för korta för att märka någon skillnad. De flesta produkter behöver oftast flera månader för att påvisa någon effekt.
          De testar tex produkter mot akne på personer som inte ens har akne?

          ABSOLUT att det finns produkter som är skit helt och hållet, men det går inte att testa EN anti age produkt i 5 veckor och tro att man kommer se 10 år yngre ut. Skulle snarare säga att man får jobba förebyggande. Det är inte skitkonstigt att sidan som fått fukt ser bättre ut än den stackars sida som blivit överexfolierad. I många fall säger de att det inte går att avgöra vad som gjort skillnad för att produkten innehåller två olika ämnen – varför testas den ens då? Varför testas inga ”high end” märken?

          Jaja, kan fortsätta i en evighet men tror jag stoppar här.

    Säger ni rensa kattlådan eller mocka kattlådan?

      Beror på om även hästen skiter i kattlådan.

        Hahahahahaha tack! Jag ville bara äga min kusin! ?

    Hej! Trivs i att förbättra och bidra med att en verksamhet utvecklas. Vilken tjänst lämpar sig bäst då? Menar dock inte att räkna statistik för sånt gillar jag inte så där jättemycket.

      Affärsutvecklare?

    Är inne i en djup depression. Är nybliven och ensamstående mamma och det senaste året har varit extremt traumatiskt. Min partner var otrogen under graviditeten (fick föda själv, han var ute och festade och sa i telefon framför sina vänner att jag har ett extremt kontrollbehov som ringer mitt i festandet och ”låtsatsföder”), min mormor har dött och min mamma kapade kontakten med mig när jag blev gravid (hon är väldigt konservativ). Har ingen annan släkt. Jag har extrem ångest varje morgon över hur jag ska orka nästkommande dag.

    Jag har varit hos en psykolog och har en fantastisk barnmorska, men jag blir så innerligt ledsen av att om och om igen höra saker som ”ångest är tillfälligt”, ”det går över”, ”har du ordentliga rutiner?”. Jag har ingen trygg famn att vila i. Inget kommer att ge mig tillbaka min mamma eller mormor. Inget kommer någonsin få mig att känna mig fin igen, någonsin. Det är hemskt att navigera genom föräldraskapet helt ensam. Inget kommer att få mig att känna mig som den mamman mitt barn förtjänar. Ingenting kommer att bli bättre för mig. Och för min lilla son är jag bara en börda, en dålig mamma som är otillräcklig.

    Finns det någon där som har varit djupt deprimerad och klarat sig ensam utan anhöriga?

      Gud så hemskt det låter! Kanske finns det andra ensamstående mammor i din stad du kan träffa?

        Det är som att vakna upp i en mardröm varje dag, jag kan fortfarande inte förstå att detta är mitt liv.

        Jag skrev upp mig på en ”promenadgrupp” på min BVC, men alla föräldrar verkade ha en partner. Det skär för mycket i hjärtat på mig att se pappor ihop med sina barn.

          Du är inte ensam i den känslan, sååå många känner att de vaknar upp i en mardröm varje dag, även om de har en partner som är aktiv i sin papparoll. Jag vill alltså inte att förminska dina känslor, men gräset är inte alltid grönare på andra sidan även om det känns så nu när du ser pappor med sina barn. Ibland är det bättre att växa upp med en ensamstående mamma än med båda föräldrar <3

          Äsch vad tråkigt. Men det kommer bli bättre!! Fattar att det inte känns så nu. Ta en dag i taget. Snart börjar sonen på dagis då kommer du få avlastning, träffa andra föräldrar osv. Skickar energi!

      Vart bor du? Bor du i närheten av Stockholm ( max 1h ifrån) kanske jag kan försöka stötta dig. Vill/behöver du så kanske du kan be Camilla om att få min mail.

        Vilket fint och omtänksamt svar. Kommer från Stockholm, men bor i Göteborg nu ❤️

          Jag har varit/är i samma situation. Bor också i Göteborg. Vi kanske kan stötta varandra. Camilla får gärna förmedla kontakten (min mail) om hon har tid.

          Bor också i Göteborg! Har inte barn än men träffas gärna!
          Camilla kan ge dig min mejl!

      Har inget svar men skickar kramar till dig över nätet <3 Du är fin och du duger som du är. Det är starkt att söka hjälp och stöd och som du gör nu, berättar om hur du har det och om dina känslor, du är i en situation som hade varit otroligt svår för vem som helst <3

        Jag är varken fin eller stark, men tack för din fina kommentar ❤️ Det värmer verkligen i hjärtat.

      Du är den bästa mamman till din son ❤️

        Bröt ihop till din kommentar. Även om jag inte tror på det, så var det så otroligt fint för mig att läsa den meningen ❤️ Tack för alla fina kommentarer, förväntade mig inte alls det.

      Åh vad jag känner med dig! Ja, du kommer att klara dig och de här akuta fruktansvärt jobbiga känslorna du har just nu kommer att lätta. Men jag förstår att det inte är någon tröst just nu. Det låter som om du haft ett fruktansvärt år och det hade nästan varit omänskligt att inte känna som du gör just nu. Med det menar jag att det är helt okej att du känner så och du är inte ensam om det. Jag känner dig inte alls men när jag har mått riktigt dåligt har jag ibland känt att mina reaktioner är överdrivna och att jag är svag medan alla andra är så starka. Så är det inte, vi är alla svaga ibland och du har fått vara med om en hel del på väldigt kort tid. Det är jättebra att du träffar en psykolog och att du kan prata med din barnmorska, det är lite hjälp på vägen. Jag är inte så bra på sociala medier, och har tyvärr inte haft möjlighet att få barn, men jag vet att några vänner träffat mammor i liknande situation i facebookgrupper (den ena så nischad som singelmammor till tvillingbebisar). Det kanske kan vara något?

      Jag förstår att du är oerhört ledsen! Jag hoppas att du kan finna någon liten tröst i att du kommer få distans till det här så småningom och känslorna kommer att bli lättare att hantera. Till dess, ta emot all hjälp du kan få och prata med sjukvården om det är överjävligt!

      Du är ingen börda för din lilla son, du är det absolut finaste han har! ?

      Stor kram! ❤️

      Kolla in föreningen enastående föräldrar <3

      Känner med dig! Jag har också känt att jag lever i en mardröm men tillslut släppte det! Det kommer det göra för dig också, du kommer känna glädje, lust, nyfikenhet och andra underbara känslor igen. Det
      Krävs tyvärr tid, tid och tid, och kanske en bra psykolog på vägen. Du kommer se tillbaka på den här tiden som tuff, men du kommer vara på en bättre plats en dag. Lovar dig det ❤️ Och ingen är en bättre mamma för din son än du!

      Är också relativt nybliven mamma och det gjorde så ont i hjärtat att läsa din kommentar. Du är absolut ingen dålig mamma eller en börda för din son. Du är verkligen inte otillräcklig! <3 Försök att göra saker som får dig att må bättre för stunden i alla fall. Man är extra känslig som nybliven mamma med hormoner osv så förhoppningvis blir det bättre snart! <3

      Om du bor i Stockholm trakterna så skulle jag mer än gärna träffa dig och lära känna dig. Ingen ska behöva gå igenom det du går igenom ensam.
      Min mor skulle tycka samma. Om du önskar så kan du svara på detta så kan vi kanske styra upp något?
      Sköt om dig ❤️❤️

    Jag ramlade nyss över Lunds studentsångares nya video och delar den här eftersom den gjorde mig glatt påmind om att vaccin nu faktiskt är på gång för yngre:

    https://www.youtube.com/watch?v=m3iH4RaRLEc

    Sorry för alla som är fed up med IL, men läste precis att hon skulle åka till Portugal. Men det är karantän som gäller..

    ” För resa till Portugals fastland från länder med över 500 smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna gäller även obligatorisk karantän i 14 dagar vid ankomsten till Portugal, i hemmet eller på plats som anvisas av de lokala hälsomyndigheterna. Resenärer från Sverige omfattas i nuläget av detta krav”

    Tror ni att hon inte har koll eller är det bara för att provocera? Men hur kan man inte han koll på inreseregler, eller tror hon att hon kommer get away på nåt sätt

      Seriöst hur fan orkar du haha? Googla på ett resmål som en människa som är helt okänd för dig ska göra? Sök hjälp

        Vad menar du med ”hur orkar jag?” Och ”sök hjälp” detta kommentarsfält är väl till för att ventilera eller?

        Anledningen till att jag vet det är för att min familj planerar att resa dit eftersom min killes mamma och pappa bor där. De har ej fått träffa sitt nyfödda barnbarn som nu är 1,5 år för att vi har varit hemma under hela pandemin, men nu har vi tänkt hälsa på om de är går därför är det något provocerande att en person skriver ”att läget ser bättre ut nu i Portugal” och det intressant att man inte ens tar sig tiden att se efter vilka regler som gäller, respektlöst.

      Hon ska reka inför en planerad golfresa, men det är väl bara att anlita samma hotell som hon gjorde sist (till golfresan som blev inställd).

    Det är som att vakna upp i en mardröm varje dag, jag kan fortfarande inte förstå att detta är mitt liv.

    Jag skrev upp mig på en ”promenadgrupp” på min BVC, men alla föräldrar verkade ha en partner. Det skär för mycket i hjärtat på mig att se pappor ihop med sina barn.

      Förlåt, min kommentar hamnade fel här!

    Lite sjuk men ändå täkvärd grej.
    Hur vanligt tror ni det är att folk letar efter en partner som inte är en sopa, kommer med ett dåligt bagage och gärna då har det gott ställt och en livsstil som är inbjudande.
    Visst går det att bli kär i vem som helst fattig som rik. Men tror ni inte att kärleken också går att styra? Att det helt enkelt går att välja att inte investera vidare i någon som inte kommer med stabil ekonomi, goda framtidsplaner, härlig familj mm.
    Jag tänker på ett avsnitt jag såg på lyxfällan där en kille var med som verkade hur go som helst. Han hade barn med sitt ex och var jätte skuldsatt mycket på grund av henne. Skulle man vilja dejta honom om man vet med om hans skulder hur härlig han än verkar?
    Jag tänker att just du kanske är i en rätt trist situation, tjänar 25-30 tusen, bor i en tvåa i en tråkig stad. Hänger med samma människor o livet är allmänt tråkigt. Tänk om du då skulle träffa en person som har det mycket bättre ställt och också ett intressant liv i stället för den där tråkiga personen i samma stad med skulder.
    Hm vet inte var jag skulle komma med detta

    Dagens rapport från influencers som inte sköter sig:
    Vanessadesign kom hem från Spanien idag och håller sig inte inom den rekommenderade karantänen.

    Melinda Criborn fyller år och det är garanterat fler än 8 gäster (ink bianca och Benjamin)

    Josefines bor i Uppsala och håller sig verkligen inte enligt Uppsalas önskade personliga lockdown.

      IL ska åka till Portugal där det är 14 dagars karantän…

      Usch vilka nonchalanta människor. Småbarn har mer förstånd än så.

    Jonna Jinton fortsätter växa och har nu två nyanställda samt hyrt plats i grannbyns gamla skola för att rymma sin verksamhet.. Växtvärk! Hon måste ju vara nöjd med det hon skapat och jobbat för genom åren, för att inte tala om följarskara på hennes sociala medier! Och inkomst sen.. Är hon miljonär nuförtiden månntro? =)

      Med tanke på hur mycket pengar influensers med mindre följarskara än henne verkar tjäna så tror jag absolut att Jonna borde vara mångmiljonär

        Lite så jag tänker okcså men.. man vet aldrig.. kanske det mesta går till div.inköp/utgifter/löner/skatt etc.. Men hade varit lite kul att veta, bra går det säkerligen oavsett och hon behöver nog inte fundera kring pensionen heller =D

    Tiingelinn söker assistent på halvtid och arbetsuppgifterna är allt från barnpassning, till att klippa hennes filmer/ redigera, filma, hämta paket, bokföring mm… Det verkar vara att göra hennes jobb åt henne, ganska breda uppgifter för ett halvtidsjobb… Jag undrar vad lönen kan vara, jag trodde inte att hon var tillräckligt stor influenser för att kunna anställa assistent?

    Ge mig tips på bra utövare inom meditation!Är ny på det men gillar det verkligen ?

    jag och min partner tältar i helgen. Hen sover tungt och ser himla söt ut. Jag har legat vaken och kommer inte till ro. Är kissnödig men har ÄNTLIGEN fått upp värmen så att gå ut och kissa är fan inget alternativ. I-landsproblem deluxe. Hoppas ni har en trevlig valborg!

      Okej, jag gick ut och kissade och kikade upp mot himlen och har nog aldrig mötts av en så fin himmel förut. Stjärnorna lyser verkligen. Men sen hörde jag något kurra i buskarna så jag kastade mig in i tältet igen. Känns skönt att skriva, fast ingen bryr sig ?

        Låter så himla mysigt med tältning!! Men är det inte kallt?

          Tja, det är ca 2 grader ute just nu och vi är väl förberedda skulle jag väl ändå säga ?. Kallt är det, men jag svettas i sovsäcken ?. Men hellre svett än köld säger jag.

        Var i Sverige bor ni? Här är det minusgrader på nätterna. Och snö kvar på en hel del ställen.

          Vi befinner oss i Östergötland och här har våren börjat på riktigt ?

            Tack för svaret 🙂 Vad skönt ni har riktig vår. Brukar ni tälta?

        haha jag relaterar! Så många gånger jag avbrutit mig mitt i kisseriet och sprungit in för att inte blir uppäten av något läskigt som gömmer sig i mörkret.

      Jobbigt att inte veta könet på sin partner.

        Eller hur. Man vet ju inte om det är en han eller hon som skriver så vad spelar det för roll att skriva ut.

        Tänker alltid det är killar som använder hen för att låtsas vara tjejer här.

    Tror ni att man kommer kunna resa till USA i september det här året? Och någon som vet hur vädret är längs kusten från SF till LA under den tiden? Vill så himla gärna ha det varmt och kunna bada! (tips mottages på fina stränder längs highway 1)

      Nej tror faktiskt inte det.

    Jag behöver lite hjälp. Har pengar på mitt bankkonto som jag vill lägga undan. Hur jag jag det på bästa sätt så att det ökar? Vad är era bästa tips? Nåt företag? Nåt sätt? Snälla kom med alla tips ni har.

      Svårt att säga utan att veta summan, din ålder, din inkomst, din risktagningsvilja, din livssituation, dina framtidsplaner.
      Fråga din bank om råd.

    Skaffa Avanza eller Nordnet. En indexfond är tryggt. En av de populäraste är Länsförsäkringar Global indexnära. Eller nåt av investmentbolagen, de som har grönt på ibindex.se har rabatt.

    Jag är berusad.

      Abow knas tänk inte på det

    Vad kan det bero på att man känner sig ensam och tom varje gång man umgåtts med vissa personer? Försöker förstå om jag tänker fel eller om det är något dessa personer gör som inte känns bra men att mitt medvetna inte snappar upp det. Någonstans på djupet känns det aldrig bra när jag umgåtts med dem.

      Energitjuvar kanske? Har/hade en kompis som jag heller aldrig mår bra av att träffa. Hon säger alltid att det var skönt att få ses, få prata av sig, och att hon mår bra efter att ha varit med mig, men kan inte relatera.

        Det är nog en vanlig orsak till att känna som jag gör men jag tror inte det är det som är grejen i mitt fall.

        Känner mig ännu tyngre och ångestfylld nu dagen efter men förstår inte vad som är fel.

          Får de dig att känna dig utanför? Som att de bjudit in dig lite på nåder, för att vara snälla? Finns ju en del som ska framhäva sig själva som så perfekta och lyckade hela tiden, och om de bjuder in en tillfälligt, är det främst för att man ska ha rollen av vittne/publik till fasaden. Det blir inte direkt ett givande umgänge på lika villkor.

            Ja det är nog nånstans där kärnan ligger. Jag känner mig nog utanför och identitetslös bland dem då de inte visar något stort intresse för ens verkliga person. Det kanske är det helt enkelt. Jag går alltid dit och känner ”det här ska bli kul” och är på bra humör men efteråt mår jag alltid dåligt.

            Det där med att ha vittne/publik till sitt lyckade liv var väldigt intressant för övrigt. Kan verkligen tänka mig att det finns folk som gör så.

    Är det någon här som fick behålla sin ökande bröststorlek av amningen/graviditeten? Jag har så små bröst och hoppas på att få behålla de lite större brösten sen när jag blir gravid…

      Min mamma fick, trots att hon inte ens kunde amma?

    Vad tror ni om Pegs utspel om att flytta till LA med en killkompis?

      Smart, vad fan ska hon göra i Sverige

    Fy fan vilken idiot den där Filip Sjöström är (coronaförnekaren). Han äcklar mig så sjukt mycket. Påstår att Corona inte är värre än en vanlig influensa. De borde ta med honom till iva och låta honom se själv hur läget är. Men en sån utan pannben fattar väl ändå inte. Skrämmande att det finns folk som tycker som honom och att han har rätt.

      För många är det inte värre än en influensan, inte ens än en förkylning.
      Och nej jag förnekar inte corona genom att säga så, vet att folk ligger på iva, vet att folk dör.

    Börjar tro att Isabella Löwengrips instagram & blogg är ett skämt ?.. Av 20 kommentarer är 19 negativa men hon bara fortsätter att lägga ut ”vilken är er favorituteservering?” ”by the way, nästa helg åker jag till Portugal..” Vad tror hon att hon ska då för respons?

      Jag undrar mest om hon skriver det endast för att provocera eller om hon har noll koll på att man måste sitta 14 dagar karantän, väldigt nonchalant om man inte ens bemödar sig att se efter vad som gäller vid inresa

    Måste vara tokigt om man kan upphovs skydda danssteg:( SUCK! var är vi på väg?

    Hvem liker å jobbe på ”Hjemmekontor” eller vil du helst komme tilbake til kontorlokalet ditt? Jeg liker å jobbe hjemme, men sjefen min insisterer på at alle ansatte kommer tilbake til kontoret så snart som mulig. Sa at så snart vaksinen vil være tilgjengelig for alle, vil han fornye kontrakten på vårt kontor i Bergen. Interessant, hvis han vil gjøre kontorarbeid obligatorisk etterpå, eller om det vil være fleksibelt?

      Sykt lav og ekkel linkbuilding du holder på med ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.