Bilbälte verkar vara riktigt ute bland influencers

Är det inte föräldrar som inte spänner fast sina barn, så är det influencers som filmar sig själva när de gör följande:

En av de som kommenterat på inlägget är en person som allt för väl vet vad konsekvenserna av att inte använda bilbälte kan bli.
Hon förlorade nämligen sin son Felix i den trafikolycka utanför Sörfors, där fyra unga män miste livet förra sommaren.
Kanske kan man slänga ett öga på hennes inlägg, om man fortfarande inte förstår varför jag uppmärksammar den dubbla idiotin i att 1 – överhuvudtaget färdas i en bil på det här viset, och 2 – filma och posta det på ett konto med flera hundratusen följare, som man har som jobb att påverka.

Felix mamma har godkänt att jag bäddar in hennes inlägg här.

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du skrev ju om det här igår!!

   Ja, och nu tar hon upp det igen. Ett fasen så viktigt budskap.

    Är felix mamma en influencer eller varför anses det här vara så pass relevant att det tas upp två gånger under loppet om 14 timmar?

     Fattar du trögt? Det tar upp vikten av att ta på sig bälte när man sitter i en bil. Annars kan de gå som för Felix och hans kompisar om en olycka är framme. Och Felix mamma var ok med att Camilla la upp inlägget.

      Men varför tog inte Camilla upp det i gårdagens inlägg?!
      Såååå intressant är inte det här

       Ja, det får hon väl svara själv på om du nu måste ha ett svar. Och om det nu inte är intressant för dig så vänta till nästa inlägg och se om det passar dig bättre.

       Men vad är ditt problem? Nu valde hon att ta upp detta igen. Varför skulle hon behöva anpassa bloggen helt åt dig.

        Fördjävligt

        Jag förstår inte heller vad det är för bortskämd liten jag-vet-inte-vad som skriver här och klagar hela tiden. Är det nyheter24:as grundare? För annars förstår jag inte ett dugg. Om inläggen inte passar kan man ju bara läsa någon annanstans! Märkligt beteende att sitta och läsa en blogg och ideligen klaga på innehållet. Istället för att bara konstatera att man kanske har andra intressen och scrolla vidare i cyberrymden 🙄

        (Jag tror dock att just den personen behöver läsa just de här inläggen. Har nog mycket att lära om saker och ting!).

       Därför att Felix mamma kommenterade ju på inlägget (förmodligen efter C postade sitt inlägg på bloggen)

       Öva på din läsförståelse 09:13

      Vadå vill ha mycket uppmärksamhet? Hon driver ett instagram konto som är fritt att följa om man VILL. Sen föreläser hon även om vikten av trafiksäkerthet vilket är oerhört bra gjort av henne. KÄRLEK till Jennie och de andra mammorna 🌷❤️

       Man får inte grava abstinensbesvär av att ändra sitt beteende gällande bilbälte. Det går inte jämföra med ett beroende an narkotika eller alkohol.

       Jag kan inte svara för dig såklart; men jag vet av egen erfarenhet att när min mamma upprepade, eller förklarade, så var hon jobbig och tjatade. När andra vuxna sa någonting så mindes man det lite bättre.

       När jag var 14 år kom det tillexempel en gammal nynazist och höll föredrag för vår klass: Jag har haft föräldrar som pratat om ämnet hela livet men ändå minns jag det här enda mötet tusen gånger tydligare. Förmodligen blir det snarlikt att möta en mamma som Felix: Det sätter sig liksom kvar i huvudet.

      De som överlevde satt längst fram och kunde mycket väl ha dött. Varför gjorde de inte det? De hade säkerhetsbälte.

      Killen som låg i ån långt bort från bilen hade nog önskat att han haft bilbälte då han haft en chans till överlevnad precis som tjejerna som satt fram i bilen.

      De övriga tre killarna i bilen hade nog också önskat att de haft bilbälte så de inte lika hårt åkte runt som raggdockor i baksätet med mycket värre skador som följd. Bilen ser inte så illa ut – har du sett bilder på krockar där samtliga har dött? Där man ser att det inte finns en rimlig chans till överlevnad? Denna bil ser lång ut från det.

      Olyckor är just olyckor och majoriteten av dem sker pga ouppmärksamhet, dumhet, alkohol och droger. Så att du säger att ”olyckan var framme” inte ska gälla i detta fall är bara så konstigt.

      Mammorna försöker finna någon helst mening att inte gå under av sorg, en sätt är att gå ut och varna andra och på så sätt inte göra sönernas död helt förgäves och meningslös. Fullständigt naturlig reaktion och tanken att kanske någon ungdom blir räddad till livet ger tröst. Att vakna upp varje dag och bara ha sorgen som sällskap måste vara fruktansvärt, Felix mammas engagemang är säkert också ett sätt att genomleva det traumat. Att prata om att hon vill ha uppmärksamhet är bara smaklöst.

      Tror visst det påverkar folk att vara mer tveksamma till att köra hur som helst.. obrydda ungdomar också.

      Körde longboard ett tag för några år sedan (en slags skateboard) och inom det communitiet höll man högt hur viktigt det var att ha hjälm på sig efter att en kille dött när han ”bara skulle runt hörnet”. Det påverkade oss en massor, jag tex åker aldrig (eller cyklar aldrig) utan hjälm. Aldrig.

      Det kanske inte gör att folk går från 100% obrydda till 0%, men alla kan flyttas några steg.

      Du är dum i huvet på riktigt. Mvh ängla-mamma.

       Det var ju en jävla tur att idioten som körde bilen inte krockade med t.ex. din familj.

      Spelar ju egentligen ingen roll hur olyckan gick till utan det som spelar roll är ju att OM personerna som avled haft bilbälte så hade de haft en möjlighet till att överleva!

      Det gäller ju samma för alla som åker bil att har man ej bilbälte på sig så riskerar man att skadas svårare vid en eventuell olycka. Oavsett om man själv är en säker förare så kan man ju möta folk som inte är det på vägarna!

   Läste du inte HELA inlägget innan du kommenterade?

   Läs hela inlägget

    Ändå fortsätter du att skriva här.

    Isåfall hade du kunnat slippa att kommentera massor, då hade du sparat en hel del tid 🤷🏼‍♀️

    De flesta brukar sluta att läsa efter andra meningen om det är ointressant eller man har läst något liknande förut. Om du trots det väljer att slösa bort 2 minuter av ditt liv är det ditt val och ditt ansvar. Sedan väljer du att ytterligare slösa bort din dyrbara tid på att kommentera. Hur tänket du där…

    Fy fan vilken äcklig människa du verkar vara.

    Då missade du:
    En av de som kommenterat på inlägget är en person som allt för väl vet vad konsekvenserna av att inte använda bilbälte kan bli.
    Hon förlorade nämligen sin son Felix i den trafikolycka utanför Sörfors, där fyra unga män miste livet förra sommaren.
    Kanske kan man slänga ett öga på hennes inlägg, om man fortfarande inte förstår varför jag uppmärksammar den dubbla idiotin i att 1 – överhuvudtaget färdas i en bil på det här viset, och 2 – filma och posta det på ett konto med flera hundratusen följare, som man har som jobb att påverka.

    Tänk att du klagar över att du slösat bort 120 sekunder av ditt liv när du läste ett inlägg om fyra ungdomar som helt och hållet mist sina liv, i en olycka, när inlägget dessutom handlar om att göra vad man kan för att skydda sig mot såna utgångar, det vill säga använda bilbälte!

    Lite perspektiv tack! Eller är du kanske anställd för att få fart på kommentarerna? Du kan inte finnas på riktigt va?

  Så fort livet kan vända, ena sekunden lever man livet i en bil som kör för fort, nästa sekund är man död.
  Ena sekunden ligger man och sover (?) och är mamma till en son nästa sekund är han död.
  Och det kanske kunnat förhindrats av bilbälte, så sjukt att man inte bara knäpper fast sig.

   Ok!
   Jag menade bara att ingen som satt i bilen trodde de skulle dö. Oavsett orsak.
   Men visst ALLA trafikregler ska följas. Självklart !

    Hur vet du det?

   Fast ungdomar är idioter rent biologiskt ju, hjärnan har växt klart först när man är 25 och det är den del som tar hand om rationella beslut och konsekvenstänk som mognar sist 😉
   Ungdomars hjärna är också inställd på att bry sig supermycket om status och tillhörighet bland jämnåriga, och försöka distansera sig från sina föräldrar säkert försöker säga vettiga saker… så det är ju en lite dålig kombo.
   Så istället för att snacka moral kanske vi ska snacka högre åldersgränser, mindre betygshets, och smartare bilar med tex kontroll för alkoholpåverkan, sömnbrist eller som i detta fall för många passagerare utan bälte.

   dom var för många i baksättet så dom kunde inte spänna fast sig … 🙁

  Ja det är så sjukt.. det finns inget töntigare än människor som inte har bälte på sig för att.. vara cool?

  Jag såg ett program på tv när jag var väldigt liten där en tjej hade slungats ut ur sin bil och blivit förlamad. Allt hade kunna förhindrats av bältet, och hon var så jävla ångerfull att hon inte bara hade använt det där jävla bältet. Efter det programmet har jag alltid använt bälte. Jag tror det är viktigt med lite tankeställare då och då

  Beviset för att influensers saknar intelligens.

   Och långsiktighet

  Finns det något pucko som brukar strunta i bälte som kan förklara varför? Det tar en sekund att sätta på sig och sedan märker man det ju inte ens längre.

   Är töntigt antagligen (som hjälm) 🙄
   BTW, blondinbella brukade ju ofta synas utam bälte när hon åkte taxi. Undra om hon är bättre på att bälta sig när hon kör själv. Tänkte på den bilolycka hon var med om igår, där ena sidan av bilen va helt kvaddad enligt egen utsago (eftersom inga andra bilister nämns tolkar jag det som att den självförvållad). Undra om det får henne att börja spänna fast sig…

    Hon har ingen flytväst i båten heller

    Fast det har ju inget med att vara bältad eller inte att göra att man krockar. Bältad var hon förmodligen eftersom att det gick bra, annars hade hon nog skadats. Men varför läggs det upp en bild på henne när hon fotat sig i taxi med text om att inte filma och fota när man kör typ. Hon kör ju inte. Så genomskinligt för att någon vill kasta skuggor på henne, som vanligt. Suck.

   Fattar ej. 🤦🏻‍♀️ Är man cool? Jag känner mig väldigt blottad när jag inte har bälte på mig. Även när jag bara flyttar bilen i parkeringen, sätter jag automatiskt på mig bältet.

   Är så dumt att inte använda bälte. Var en på skolan som troligtvis omkom för att han inte hade bälte. Den andre i bilen hade bälte och överlevde.

   Jag kan som fd pucko säga varför jag inte gjorde det, jag var lat, jag kände mig ”fastlåst”, jag var ung, odödlig och helt jävla dum i huvudet!

   Idag känner jag mig naken utan bälte, och det är väl bara om jag typ ska flytta bilen på en parkering om jag inte sätter på det änvänder det alltid annars.

    Jo, min morsa brukar reta mig för att sätta på mig bälte vid parkeringar. ”Så laglydig du är” säger hon varje gång.

   På bussen har jag aldrig haft bälte ens innan pandemin. Tror för att det känns fånigt om ingen annan har, och att använda bälte låter som en orsak för de ”coola” i skolbussen att mobba någon för om de nu känner fört.

  Det finns EN sak som är dummare än att skita i bilbälte:

  Det är att bli kränkt av de som påtalar idiotin och sen försöka FÖRSVARA (det fullkomligt idiotiska) att inte använda bilbälte.

   Vad har Antoinja och co förvarat sig med?

    Det vet väl inte jag.
    Har de försvarat sig?

    Om du läser min kommentar igen så förstår du säkerligen att det gäller ALLA som skippar bälte och som dessutom sen FÖRSVARAR det. Inte någon specifikt utpekad, till exempel du, jag eller den där Antånija.

  Här är en mamma som förlorat sin son, och det lägger du i samma kategori som Stephanie som också är mamma men till en ettåring där bältet inte var ordentligt fastspänt.

  Inlägget om Stephanie var bara hånfullt och inte alls skrivet för att informera om vikten av att använda bilbälte, det var skrivet för att få igång kommentarer och skicka lite mamma-skam åt hennes håll och tro mig att hon skämdes.

  Känns så fel att de två inläggen buntas ihop i samma kategori.

   Men visst, utgången kan i värsta fall vara samma men du får det att låta som att Stephanie medvetet inte spänt fast sitt barn.

   Du kan väl återkomma i frågan när du själv har tre småbarn?

    Nu har jag bara ett barn men spänner man inte fast alla kidsen? Och mamma-skam… är allt skam när något felaktigt och skadligt påverkas?❄️

    Hörruduru, att ha tre barn är inte en ursäkt för att strunta i deras säkerhetsbälten! Det finns ingen gräns för när en förälder inte behöver se till sina barns säkerhet längre. Har man sattit barnen till världen ser man till att de är trygga. I bilen handlar det bland annat om att ha bälte på sig. Om man inte klarar av det, söker man hjälp. Man struntar inte i det. Läs gärna om mamman som räddade sina sex barn ur huset när det började brinna; ”har jag satt sex barn till världen, ska jag ha med mig sex barn ur huset”. Men det höll på att kosta henne livet själv.

     Nu drar du på väldigt stora växlar. Men visst, jag är bara glad jag har snälla och förstående människor runt mig som inte reagerar så här när man gör något fel som förälder. Ni är säkert perfekta mammor hela bunten till era små barn 😂 Och Bloggbevakning är aaaaaldrig ute efter att skapa drama utan är en rent platonisk informativ plattform. Skitsnack 😂

      Ingen är perfekt, men det är inte en ursäkt.

    Stephanie har kanske inte medvetet låtit bli att spänna barnet men hon har medvetet lagt upp sitt misstag för allmän beskådan, vad tror du händer då? Jo, hon får kritik.

     Absolut, men proportionerna!

   Jag håller med dig. Inlägget om Stephanie kändes inte okej. Alla föräldrar begår misstag, jag fattar inte att många är så förbannat pigga på att kasta skit så fort tillfälle ges.

   Har själv råkat ut för det, missade bälta fast tvååringen. Om jag skämdes? Ja. Den som aldrig begått ett misstag kan ju kasta första stenen.

    La du ut misstaget på instagram?

     Som sagt, vissa är pigga på att kasta skit 😊

      Vissa är oförmögna att ta åt sig kritik för sina misstag utan att gå i försvarsställning

   Har du tittat på videon? Innehåller den Stephanie?

    Ja det har jag.

     Och? Innehöll den Stephanie?

      Hej svej, ha så kul i den här mysiga miljön 😍 Du kan vara stolt över dig själv 😊

   Föräldrar som inte bältar sina barn bör skämmas, ja. Eller är det en tröst om det skulle hända en olycka och barnet dog? ”Sånt som händer, man kan ju omöjligt komma ihåg att säkerhet är viktigt alltid 🤷‍♂️ ”. Ja alla kan göra misstag, men misstag som försätter andra i så. livsfara är det nog inte många som gör. Sluta få kritik till att bli hat och shaming, sluta normalisera att lägga upp lagbrott på sociala medier.

    Nu tror inte jag att du läste min kommentar riktigt hela vägen.

  Åh jag gråter och gråter när jag läser detta. All kärlek och styrka till Felix mamma och de andra kvinnorna.

   Det kan inte vara lätt att leva helt utan hud

    Hellre det än utan empati.

     Jag tror inte att personen är empatilös. Precis som jag inte tror att trådstartaren fällt några faktiska tårar.

      Det var jag som skrev att jag grät och jag STORGRÄT när jag besökte hennes instagramkonto. Förlorade min lillebror i en olycka för många år sedan. Hur kan du ens inbilla dig att jag skulle skriva att jag grät om jag inte grät? Det verkar vara något allvarligt fel på vissa i detta kommetarsfält. Hur blir man så cynisk och kall.

       Fy vad hemskt, kan inte föreställa mig hur det känns. Beklagar sorgen. Även om man inte har någon närstående som varit med om en sån hemsk olycka kan man ju gråta så det är självklart att det berör ännu mer när man är så nära. Alla som har empati fattar detta, strunta i det fåtal som inte förstår.

    Nej, det är nog svårare och jobbigare rent emotionellt att kunna relatera till andra människors smärta och sorg.
    Men i långa loppet tror jag en dylik person är en finare människa än en person som inte kan relatera alls.

     Det finns ett mellanting mellan att ”gråta och gråta” när man läser BB och att vara känslokall. Det förstår säkert du också.

      Det är alltså viktigt att påpeka dock? 🤔 Idiot.

  Blev så ledsen och upprörd av att läsa om den vårdslösa föraren. Vila i frid pojkar ❤️🙏

   Är du samma person som kommenterar lika negativt över hela kommentarsfältet? Mår du verkligen bättre av att håna och dra ner stämningen på folks fina kommentar?
   Om det finns ett annat sätt för dig att må bättre rekommenderar jag att du gör det istället. Ring en kompis och vädra ut dessa åsikter. De behöver inte spridas ännu mer här. Du har fått fram din poäng. Låt oss vara trevliga här istället.

    Kan alla tänka ett varv till innan ni använder ordet håna framöver?
    Det är så tröttsamt att se att flera bemöter fakta med att påstå att det är någon form av hån.

     Är du dum i huvudet? Vadå ”de”? En PASSAGERARE kan inte köra för fort. Det är föraren som har brustit något extremt.

      Man kan bli döms för mord om flera i samförstånd kommit överens om att mordet ska ske.
      Det är ju samma sak här, alla som satt i den bilen och filmade och tjoade strax före kraschen är lika skyldiga för passagerare kan också påverka en förare negativt och speciellt en nybliven körkortsinnehavare i ung ålder.

      Och att säga att någon är dum i huvudet förminskar tyvärr dina argument.
      Det är att sjunka lågt.

      Lägg ner. Jag antar att du inte har körkort. Som FÖRARE är det ditt ansvar att framföra fordonet på ett säkert sätt. Är det för mycket tjoande så stannar man helt enkelt bilen. Föraren har suttit och filmat vilket naturligtvis påverkar säkerheten något fruktansvärt. Som PASSAGERARE däremot kan man absolut filma utan att säkerheten försämras.

      Så jäkla lågt av dig att få detta till att det är pojkarnas fel att föraren körde av vägen i 240 km/h. Fyfan alltså.

    Poängen var väl att orginalkommentaren lägger hela skulden på föraren? Hade det stått ”den vårdslösa färden” hade det varit en annan sak, här påpekar ju bara anonym 10:19 att alla involverade var vårdslösa – Ser ingentans att hen påstår att det gör situationen mindre sorglig? Bara att föraren inte var ensamt vårdslös…

     Men föraren var ju vårdslös och extremt oansvarig.

  Utöver det uppenbart korkade i en sådan där video som Antonijas så fattar jag inte på vilket sätt deras tramsande kan vara av intresse för någon? Det är en sak att ha kul och flamsa och tramsa inom en grupp, men det är alltid NOLL underhållningsvärde för den utanför den gruppen.

  Hur gamla är de? 12 år? Och hur gamla är hennes följare om de roas av sådant här?

  Clementinen är arg på Camilla 😂 men fortsätter hänga ut folk som vanligt och skiter högaktningsfullt i att hennes barn inte vill vara på bild (fuckfinger .. najs uppfostran för en 10 åring)

  Usch, det behövs verkligen modereras bland kommentarerna. Vissa verkar vara härinne enbart för att leta efter nån att vara elak mot, trycka till eller liknande. Tycker kommentarsfältet har blivit värre än när det va värst förut 😔

   Håller med. Gud vad det tjafsas om allt här inne. Orkar knappt läsa kommentarerna längre.
   Förut var de det roligaste här inne nu är folk bara elaka och varenda inlägg ska kritiseras och folk som kommenterar blir nertryckta och ifrågasatta.

    Hellre de än massa ja-sägare 🤷🏼‍♀️

     Det spelar ju ingen roll om man faktiskt har saklig kritik, så blir man snabbt påhoppad med att man ond eller liknande. DET tycker jag är mycket mer trist än att människor har olika åsikter. Det är bara uppfriskande.

     Tycker denna bloggen blivit så tråkig för att väldigt oskyldiga kommentarer tas bort.

   Tyvärr har klimatet förändrats för att många från flachbach har börjat hänga här… har läst den här bloggen i flera år och man märker en tydlig förändring

    Jag tror att acceptansen har blivit sämre.

  Usch, som mamma till en kille är detta en av mina största rädslor. Grabbigt grupptryck alltså. Att han ska åka moped utan hjälm eller köra bil fort utan bilbälte osv.

   Håller med… på ett ögonblick kan allt förändras.. stila lite inför kompisarna, missa se sig för en extra gång.

  Hej alla som brukar kommentera här.

  JAG tror att en stor grupp ilskna influenser gjort sig omaket att dra hit och endast skriva kommentarer som är liksom tagna direkt ur röven.
  Typ ”a meeen dduuuu rå” eller ”du är ju dum i huuuuvudet” osv osv

  Ignorera dem, de försvinner snart när rapsfälten blommar och de skall ut och stampa.

   Instämmer!

   😂😂😂

  [Borttagen kommentar]

   Precis en sån här kommentar bidrar till dålig stämning. Menar inte att uppmärksamma eller driva på det hela, men det är ju lite problematiskt. Det är ingen hat-kommentar men heller inte något trevligt.

    Allt är inte glitter och paljetter jämt.

    Jag tycker att de som försvarar beteendet har minst lika onajs ton! Då är det ju bättre att ha rätt i sak, tycker jag. Som kommentaren ovan.

  Minns när vi skulle på studiebesök under studietiden (högskola). Eftersom jag hade körkort och tillgång till bil så körde jag dit med full bil. Ropade lite skämtsamt och retoriskt innan vi skulle åka – Alla fastspända?! En tjej i baksätet skulle verka cool och skulle inte spänna fast sig. Nähä, då får du inte åka med i min bil blev mitt självklara svar då. Så meningslös diskussion att ha. Hon spände fast sig…

   Det du gjorde var jätteviktigt! Att som förare säkerställa att alla vuxna är fastspända är inte ett krav, men det är du som förare som får leva med tankar om du skulle råka ut för en olycka med dödlig utgång. Tankar som ”tänk om jag bara hade frågat om alla var fastspända”.

    Plus att tjejen i baksätet hade varit en elefant i nacken på föraren, eller passageraren i framsätet.

  Förstår inte varför vissa inte använder bilbälte, cykelhjälm eller flytväst. Som Isabella och Paul igår, ingen hade flytväst på båtbilderna hon lade upp. Är det fåfänga eller tycker folk det är obekvämt? Tycker själv det är smart att skydda sig och vara en förebild för sina barn osv. Olyckan kan lätt vara framme även om man själv är försiktig.

   Det är så konstigt, jag tar på mig bilbälte, flytväst, ridhjälm osv utan att blinka, men jag äger inte ens en cykelhjälm??? Måste införskaffas snarast!

  Bra inlägg om viktigt ämne. Jag lider med Felix mamma ❤️.

  Cam cam, kan du ta bort mig från modd? Jag skriver aldrig personangrepp på någon, däremot är jag ibland kritisk till dina inlägg (vilket man ju bör få vara så länge man uttrycker det på ett vettigt sätt).

   Absolut, kikar på det när jag kommer hem.

    Tack! Jag ska gå igenom IVF snart och vill gärna kunna ventilera på öppet spår ;).

  Har Antonia bemött kritiken, jag förmodar hon fått, nånstans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *