Ebba Von Sydow ber om ursäkt till Sanna Bråding

Edit kl 11.21:
Eller okej..
Ebba ber inte om ursäkt, hon pudlar mest.

Ebba: Så klokt du skriver, Sanna ❤️ Tack för dessa rader, som gick rakt in i hjärtat på mig som människa, som förälder - och som en som en gång jobbade med dessa ”listor”. Det är inget jag överhuvudtaget står för idag, jag skäms över att ha varit en del av det. Det var en tid av ”ute eller inne” och ”sveriges 69 sexigaste” och gud vet vad alla listorna hette. Och mitt jobb som ung chefredaktör var att jobba med dessa listor. Vilket givetvis känns hemskt. Är stolt över mycket jag gjorde då men INTE detta! Så tack igen för dina ord och så sant, barn gör som vi GÖR och jag gör allt jag kan för att vara en så bra förebild jag bara kan för mina, idag ❤️ Och de får såklart klä sig exakt precis hur de vill...

Sanna: @ebbavonsydow Fina du, jag hoppas inte du tog detta som något påhopp.❤️ Du var en av många som även ni formats av en mall i samhället. Jag minns också att vi en gång möttes och pratade om detta på en fest ;) Jag ville lyfta något större med min text, en struktur som jag funderat kring i hela mitt liv egentligen. Så fint att du tog orden till dig och absolut inget agg mot dig❤️

Det var 2006 Expressen som Expressen skrev den här artikeln om hur Sanna Bråding behövde stylisthjälp inför Idol efter att ha blivit utnämnd till ”sämst klädda” av bland andra Ebba Kleberg Von Sydow. 
Nu när Sanna skriver ett inlägg om detta, och hur hon kritiserats för sin stil, ända sedan hon var liten och kallades för ”skolans Ufo”, så tar Ebba tillfället i akt och ber om ursäkt för hur hon uttalat sig tidigare om Sannas kläd och stylingval.

Personligen älskar jag Sannas stil, både vad gäller färgval och inredning. 
Kanske är det bara jag, men känns det inte ganska ute att dubba någon till ”sämst klädda” nu för tiden? Det finns så klart fortfarande trender som många följer, samtidigt som acceptansen eller ribban är betydligt högre för stilar som sticker ut.
Klart man fortfarande kan skoja om olika trender och ha synpunkter på dem, men man singlar väl inte ut människor längre på individnivå och utnämner dem till ”årets sämst klädda”?

Jag har ofta synpunkter på märkliga trender som dyker upp på influencers, men vem som bär dem är ju lika varierande som Bingo Rimérs reklamidentifierings vara eller icke vara. 🙂
❤️ 

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ser ingen ursäkt från Ebba utan mer ett konstaterande att det var inne att göra sådana listor…

   Nej, tycker inte heller att det där kan kallas en ursäkt.

    Hon bad nog heller inte om ursäkt för det va ju så förr. Alla tog inte allt så personligt utan kunde se det som en kul grej. Men nu är det ju skillnad. Folk tar allt på största allvar och blir kränkta för allt. Snart blir nog ironi och skämt förbjudet

   Exakt!
   Här finns ju överhuvudtaget ingen ursäkt. Bara (bort-) förklarande om ”på den tiden” och ”gjorde bara mitt jobb”.
   Inget erkännande om att det hon gjorde faktiskt skadat människor och framför allt inte ett spår av en ursäkt.

    Men det var ju en annan tid då. Man var ju själv helt hjärntvättad och trodde alla listor och jämförelser kändisar emellan osv var normalt.

     Fast det var ju tidningarna som hade det ansvaret att göra listorna. Läser man dem idag ser man tydligt att det ofta är ren mobbning, och det borde kunna ha setts då också.

      Men det var väl mycket i tidningar som var okej då som vi aldrig skulle tycka är okej idag. Som tur är så förändras tiderna och jag tycker faktiskt att ebba säger det bra här. Vad vill ni att hon ska säga mer än att hon skäms och inte längre är stolt över det hon skrev då? Hon kan ju inte förändra tiderna och normerna som var då..

     1939: ”Men det var ju en annan tid då. Man var ju själv helt hjärntvättad och trodde…”

    Och att hon var en ”ung chefredaktör”, vilket känns lite som att hon skyller på att hon var ung och inte visste bättre. Det är nog den sämsta ursäkten för att bete sig dumt, för man kan faktiskt tänka vettigt trots sin ålder. Då handlar det om annat…

   Om någon av mina vänner hade utryckt sig på ett liknade sätt ang en situation som jag tagit personligt så hade jag tagit det som att min vän kommit till en stor insikt, erkänt det och det i sig hade jag räknat som en ursäkt. Men viktigaste, jag hade känt att jag fått en upprättelse.

   Ni som inte tar Ebbas erkännande som en form av ursäkt utan en bortförklaring hade jag tyckt varit extremt krävande medmänniskor och inga som jag velat ha som vänner. Jag ser er som high maintenance och är säker på att ni inte lever som ni lär alla gånger.

   Jag läste hennes kommentar som en ursäkt, även om hon inte sa det rent ut. Hon sa så mycket annat som indikerade ånger och en personlig utveckling åt rätt håll.

  Cam kan inte du skriva något likande som Ebba? Kanske identifiera texter du själv skrivit som du vill be om ursäkt för idag?

   Tror att det skulle bli ett bra inlägg. Tror också att det skulle ge oss läsare en spark i baken angående kommentarsfältet. Att vi ser att dy kommit till insikt med en del, och att ribban på riktigt sänkts för vad som tillåts här.

   Men då ska du Janina skriva en uppsats som du skickar till alla du känner där du ber om ursäkt för alla okänsliga ord du nånsin sagt. Alla skämt du skrattat åt som idag anses fobiska mot någon grupp på planeten. Tjejen du inte lät vara med och leka i 1:an (det traumatiserade henne mer än du tror).
   Elller så går vi alla vidare i livet. Förhoppningsvis lite bättre och visare än vi var förra året.

    Haha det var det sämsta svaret på en kommentar jag läst på länge. Gör om och gör rätt. Bättre kan du!

   Jag brukar göra det i samband med att jag raderat en text eller helt inlägg.

  Tycker Sanna är cool i sin stil. Jag kanske inte delar den rakt av, men hon visar något som alltför många människor inte klarar av: mod.

   Håller med! Vore sjukt tråkigt om alla gick runt och såg likadana ut.

  Listor om bäst eller sämt klädda är helt otroligt ointressant, vem är det som avgör det liksom? Jo någon självutnämd domare öve andras klädval.

  Personligen kanske jag inte skulle ha Sannas klädstil eller tycker den är speciallt snygg, men jag tycker ändå att hon är en frisk fläskt och ser hellre hennes stil 100 gånger mer än alla fula kollektionen som så många flunsor ”krigat för att ta fram” som bara är jättemäkliga plagg (typ kavajlikande saker med öppen rygg) och i stort sett bara kopior av varandras konstigheter.

   Jag älskade sådana listor som tonåring. Eller när kändisar jämfördes om vem som bar en klänning bäst.
   Idag inser jag ju hur mkt det speglade bilden av mig själv. De där kritiska ögat mot andra handlar ju alltid om bilden av oss själva.

   Hemskt att vi matades så enormt av sånt redan på min ungdoms tid.

   Sanna har ju en egen härligt färgglad stil… Ebba har en ganska tråkig som inte sticker ut alls.

  Inne: människor som Sanna
  Ute: folk som EvS

   Är väl inget fel på någon av dem 🙂 Tycker båda uttryckte sig väldigt klokt och moget.

    Fast Ebba ber INTE om ursäkt. Det är snarare ett typexempel på ickeursäkt. Inte ett spår av inkännande eller erkännande.

     Fast om Sanna är nöjd och sluter fred så kanske vi andra kan skita i det. Måste alla kölhalas för allt?

      Men verkligen!!

     Det är väl dock bara Camilla som påstått att det är en ”ursäkt”. Sen vet jag inte varför så många hakar upp sig på just detta. Ebba har fått insikt, sanna är nöjd, varför ska ni då bråka om det?

  Hur fick du till ett helt inlägg om en ursäkt som inte hänt? Hon skriver att hon inte står bakom listorna idag, inget om att hon ber om ursäkt till Sanna. Ibland undrar man ju om du ens läser igenom det du skriver om.

  Tack för att du lyfter detta.

  Det har ju varit en riktigt otrevlig kultur på sina håll, detta visar Henrik Wahlgren(?) bra i #tjejtidningsparaden. Jag konsumerade ganska mycket Frida osv som preteen, o har nu i efterhand funderat en del på vem faan som låg bakom det hela – en kultur som levt länge javisst, men också – vilka jävla journalister skrev den skiten o hade den tonen?!

  Och nu som vuxen läser jag bloggar. Följer, gillar och tycker att de är vettiga/bara människor med det goda o det svåra. Tex Ebba, men även Cecilia Blankens.

  Och nu ser jag detta. Och Cecilia Blankens medgav häromdagen i sin pod Skåpet att hon var med i detta tidigare i sitt liv.

  Och nu – näää – kan jag läsa dessa bloggar utan att känna annat än förakt? Självsvek? Kräver lite fundering på det. Känner mig liksom besviken. Kanske korkad att jag inte insett detta tidigare. Tycker det är svårt att vifta bort att det är ”så det var”. De kunde ha satt ner foten o inte medverkat. Tänker jag nu.

  Räcker med att se vad som skrivs i detta kommentarsfält.

  Exempelvis Katrin Zytomierska brukar det kastas enormt mycket skit på, både utseende och klädstil.

  Menar bara att vi alla här inne har nog ett par ursäkter att dela ut.

   Blir liksom lite ”öppet mål” när det gäller KZ då hon typ byggt lite av sin fame på att vara elak och kommentera andras utseenden? ?‍♀️

    Två fel gör inte ett rätt.

     Men sluta! Hon är verkligen en elak person som mobbar. Helt rätt att ge sig på henne. Jäkla pk fasoner att skriva som du!

      Man väljer ju själv om man vill sänka sig till hennes nivå eller inte. Man är inte bättre själv då.

       Skit ska skit ha

        Väx upp

  Hur kan detta inlägget skrivas och publiceras utan att skribenten själv inser att det är exakt sådant som under flera år publicerats här, men kanske bara i en lite annorlunda skepnad? Varje vecka ska vi skratta åt ”flunsorna” som klär sig si och posar så. Det finns alltid något att förlöjliga. Det finns många bra och viktiga inlägg här också så klart, men de här jag talar om som lämnar en dålig smak i munnen. Detta vore ett bra tillfälle för Camilla att ägna sig åt lite självkritik och rannsakande, för ibland känns det som att vissa inlägg är skrivna för kvinnor så de kan skratta åt och håna en annan kvinna. Jag önskar att vi bara ska ”få vara” någon gång. Jag håller inte med om den klara skillnaden Camilla tydligen ser mellan sina inlägg och allt det sanna berör i sin post.. ”vi skojar ju bara”, jag tror problemet är större än så.

  Såg ett trendande ljud på allas favoritplatform tiktok, det påpekade att det inte finns en enda hobby eller ett intresse en tonårstjej har som hon inte kan bli hånad eller retad för. Stämmer?

   Håller faktiskt med i det där första. Var ju inte längesedan vi skulle sitta och skratta åt Isabella träningskläder tex.

    Det är väl ändå skillnad att ta upp influencers som kränger än det ena än det andra, och kritisera folk för deras personliga stil.

   Tycker du är lite orättvis nu. Det är alldeles uppenbart att Camilla på senare tid har gjort ett försök att få styr på kommentarsfältet och att själv hålla en vänligare ton i inläggen. Återstår att se hur bra det går på sikt, men än så länge tycker jag mig se en betydlig skillnad mot förr.

    Efter påtryckning utifrån, inte minst en artikel i Expressen där även chefred för Nyheter24 tvingades pudla. Att expressen har en artikel om den obehagliga stämningen här inne säger ganska mycket.

     Oj, det har jag missat. Försökte googla men hittade inget. Vill du länka? Jag vill gärna läsa ?

     Artiklen publicerades i Aftonbladet och det var ingen som pudlade.
     Vi vidtog de åtgärder som krävdes för att se till att fånga upp fler av de kommentarer som ändå ska raderas så de inte publiceras.
     Jag ville in i det längsta ha ett helt modererat kommentarsfält, men det är det inte alla som kan hantera tyvärr.

      Alltså jag ser en stor förbättring just nu så därför tänker jag inte redogöra för hur pedantiskt som helst vad som skett och sagts historiskt annat än att jag gav dig denna variant av kommentarsfält som du har nu som en väg att gå, och då tyckte du den var för jobbig, och jag har också gett dig andra väga där du kan ha ett omoderarat kommentarsfält varav en av sakerna du då behövde göra bland många, vilket vi var många om att påpeka, var att du behöver inse att du sätter tonen på bloggen och att bara för att ett inlägg inte var raljant skrivet och du då tyckte det var konstigt att elaka kommentarer kom under just det inlägget, inte förstod att folk inte glömt din ton för tre inlägg sedan och att den tonen är den rådande. Inte att du under något enstaka inlägg var positiv.

      Nu tycker jag tonen från dig också har blivit mycket bättre men apropå att skjuta saker från sig och leta efter andra att skylla på när det kommer till din blogg, så kan du faktiskt inte skylla på att folk inte kan hantera ett omodererat kommentarsfält. Om det gäller någon enstaka kommentator ja. Men i övrigt är det du som är dirigenten och kommentarsfältet blev till din orkester som spelade efter ditt partitur.

      Men som sagt, gillar hur det ser ut nu så en tumme upp från mig för det.

       Dina kommentarer skulle bli begripliga om du lärde dig att använda punkter. En mening på 18 rader är inte ok, inte heller en mening på fem rader.

  Ngn mer än jag som tycker att senaste inlägget hos MU är väldigt problematiskt på många sätt? Varför läggs det ens upp?

   MU?

    En kos dagbok.

    Mona är godhetens och ödmjukhetens gudinna på delad första plats med Anna Book.

     Hade de vårdnadshavares tillstånd att ta hål i öronen på den 4-åriga flickan?

      Är det vanligt att ta hål i öronen på småbarn generellt? Finns det inte risk för allergi?

      Nästan övergrepp? Vad händer om föräldrarna inte har tänkt sig att deras dotter på 4 år skulle ha hål i öronen? Det borde väl vara en överenskommelse? Och är det så viktigt för en 4-åring? Väldigt märkligt gjort. Finns klisterörhängen för små barn om det vikigaste är att lära flickor att pynta sig.

       Va? Har någon gjort hål i öronen på andras barn?? Polisanmälan vore lämpligt, herregud.

       Exakt. Monas läsare gråter glädjetårar över hur fint det Mona gjort är. Jag tycker det är hemskt att göra hål i små barn, helt vansinnigt faktiskt. Hur kan ”Fanny på IOAKU” göra detta, hoppas hon kollat med vårdnadshavare.

   Vad handlar det om?

  Och fortfarande rättfärdigar folk elakheter med att ”hen har ju VALT att se ut så där!”. Som om man har rätt att vara elak så länge det kommer till något självvalt och som går att ändra.

  Inlägget om ILs val av träningskläder kändes rätt hånande… Och det skedde väl för någon månad sedan? ? Var verkligen om en specifik person så denna mening: ”Klart man fortfarande kan skoja om olika trender och ha synpunkter på dem, men man singlar väl inte ut människor längre på individnivå” känns väldigt… Falsk?

   Ja jag tänkte på det inlägget med. Det var faktiskt väldigt elakt mot Isabella. Sedan att man skyller på att det inlägget skulle handla om att ”vi vanliga inte ska tro att man måste se ut som en influencer” kändes som taget ur luften..!

  Måste man klä sig ”norm snyggt”?

  Det man gillar med Sanna är ju att hon vågar vara sig själv och visar sin personlighet.
  Moget av Ebba att be om ursäkt, tror tyvärr många inte reflekterade över att de är roliga människor.

   Fast Ebba ber INTE om ursäkt. Hon gör ett lamt försök att (bort-)förklara och egentligen mest skylla på ”tiden”, ”jobbet”, ”ungdomen”.

  Hur kan det vara så svårt att skilja på enda och ända??

   Man har ju ändå bara en enda ända, till flera ändamål dock!

  Sanna Bråding är otroligt vacker oavsett klädstil.

  Man tar på sig en stor kostym när man har ”säker stil” som varumärke och går barbent på vintern, för att man tycker att man måste exponera sina nakna hud på benen. Det handlar inte om stil det handlar om svenskt klimat på vintern.
  Dessa listor var obehagliga att läsa, man kände sig smutsig av att läst sämst klädda.
  Sanna Bråding har säker stil och jag beundrar henne.

  Ebba har ju själv inte påstått att det var en ursäkt. Eller för den delen kommenterat detta öht. Jag tror hon läste Sannas text och skrev vad hon tänkte i den stunden. Varken mer eller mindre. Det är bara Cam som påstår att det är en ursäkt. Ebba hade inte behövt skriva ett endaste litet ord, eller ens reflektera över det. Hon var 20- nånting när hon jobbade på VR och hon är i 40-års åldern nu. Inte alls konstigt om man mognar och förändras på 20 års tid! Tycker det är fint av henne att svara och bra att hon reflekterar över dåtiden på det sättet säger något om att hon har mognat. Vem har inte ändrat en enda värdering eller åsikt på 20 år?!? Är väl i så fall då man har riktiga problem med sig själv. Jag är inget ”Ebba fan” och brukar inte hylla henne. Men här ser jag heller ingen anledning att hoppa på henne bara för att.

  Sanna är fantastisk på alla sätt och vis och en otrolig förebild???. Älskar alla hennes färgglada kläder och önskar att en sådan färgstark stil passade mig också ?. Jag trivs bara i svart och brunt ?‍♀️.

  Storsint av Ebba att ursäkta sig men hade hon fel 2006? Nej, och vi som samhälle måste vara öppna med det. #jesuisebba

  Apropå Ebba och kommentarer har hon skrivit ett oerhört kommenterat inlägg om den kritik hon fått utifrån sin medverkan i ”Alla mot alla”. Jag har inte sett några av programmen i serien men tycker det är intressant att följa diskussionen.

  Är Ebbas ”ursäkt” i samarbete med något företag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.