Cissi Wallin skyller sin häxjakt på följarna

Publiken kräver raseri – jag föll för pressen. Jag vill göra avbön. Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!
Bildkälla: Expressen

Att vara en feministisk profil i dessa dagar har blivit lukrativt, inte minst på nätet. Och efter flera år med välbesökta sociala medier kan jag krasst konstatera att publiken, absolut mest andra och unga kvinnor, kräver raseri.
Man kräver en kultur, frontad av några slags totalt onyanserade ledargestalter, där det ständigt letas efter nya saker och människor att peka ut som fel, farliga och fullvärdiga förtryckare.

Jag föll för den pressen, och jag lät mig dras med i en mentalitet som på intet sätt representerar den jag vill vara. // Cissi Wallin

Förlåt, men det här är nog bland det äckligaste jag läst i en svensk tidning och då plöjer jag ändå MYCKET text varje dag. 
Cissi Wallin skyller alltså den häxjakt hon ägnat sig åt de senaste åren på följarna? Att hon föll för pressen att rasa?
Var är det egna ansvaret?
Faktumet att det snarare var Cissi Wallin som hetsade och pressade sina följare att hata och rasa till höger och vänster?

Jag undrar mest vad som ligger bakom den här kovändningen?
Har insikten om att inga pengar i världen kan rädda ett skamfilat varumärke?
Att pengar inte hjälper om ingen vill ta i en med tång? Närmar det sig möjligen en hovrättsförhandling?

Cissi Wallins krönika är i mina ögon ungefär lika genuin som ett reklamsamarbete för plastikoperationer, och då skulle jag fan hellre skaffa mig ett brazilian buttlift före jag befattar mig med Wallin igen.

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  😂😂😂 sista meningen, är helt enig även fast jag aldrig haft med henne att göra tack o lov.

   Cissi är sig lik, det är alltid alla andras fel.

    Ja och nu räcker det tydligen inte längre med att ”bara” kasta in EN annan ”syster” under bussen… in med dem allihop, in under bussen, in under bussen. ”Hej jag heter Cissi och jag är feminist…” 🤦🏻‍♀️😱🙈

  Synd att krönikan är bakom betalvägg 😕

   Tur det så slipper man läsa

   Se om Readly fortfarande ger en gratismånad vid prenumeration. Krönikan gick att läsa i dagens GT under fliken dagstidningar.

   Varning för pulshöjning. Endast de senaste månadernas handlingar skulle kunna resultera i en flersidigt reportage hos expressen…

    Ska göra det, tack! 🙂

   Kolla hennes instagram.

   Bra att de som arbetar på tidningen får betalt för sitt arbete.

  Äsch, hon vill bara ha tittare till sin nya dokumentär. Hon ljuger ju så hon själv tror på det. #bojkottaCissiWallin

   Hon är för helskotta inte frisk.
   Narcissist/manodepressiv blandat med borderline är inte närliggande adhd och dess rykte, hon är för fasiken kapabel till vadsomhelst denna galna människa. 😕

    Förstod inte riktigt kommentaren? Har hon de första (narcissist, manodepressiv, borderline? En, två eller alla av dem?) eller ADHD? Och vad är vilken diagnos rykte? Haha ursäkta min tröghet.

  Att hon ens får en krönika publicerad? Måste ju finnas tusentals krönikörer med mer intressanta ämnen att läsa om? Och såntsr de in just henne?

   Klick klick klick klick klick….Så länge Expressen (och Aftonbladet) får in pengar får deras skribenter skriva nästan vad som helst.

    Är inte rättegången mot henne rätt nära nu? Kan det ha något med saken att göra?

   Just Expressen förbarmar sig över alla. Virtanen skrev ju för dem ett tag, Anna från Della Q har haft krönikor publicerade där och nu har de anställt Alice Teodorescu Måwe som ny ledarskribent,

    Vad har Teodorescu gjort mer än att vara konservativ och höger? Undrar genuint, har i så fall missat.

     Bulletinhaveriet

     Vi gick på samma skola, hon var elevrådsordförande 🙂

      Otippat 🙄

     Det räcker väl så?

      Nej? Vi har yttrandefrihet i Sverige. Sen kan jag tycka att det är både märkligt och desperat av Expressen att ha så skilda profiler på sina kolumnister, det säger ju lite om var de står ( = överallt och ingenstans).

  Väl rutet. Hade väl möjligen köpt hennes ”avbön” om det inte var så att hon var ledande i dreven aka häxjakten.

  Jag undrar om avbönen inkluderar den uthängda handläggaren på Länsstyrelsen. Det var inte många veckor sedan hon sprang med den högaffeln.
  Min teori är att hon har blivit cancellerad av sina fd feministpolare på grund av sina åsikter om transpersoner, och att hon nu söker nya vänner att leka med. Om ett par år drevar hon mot vänstern precis som hon drevat mot patriarkatet.

   Tror också hon kommer göra en 180 så småningom.

  Eget ansvar och att uppriktigt be någon om ursäkt är ju så långt i från dagens tidsanda man komma. Det är alltid någon annans fel och offerkoftan sitter alltid bekvämt.

   När hon skriver att hon ”lät sig själv dras med”, hur är det inte att ta ansvar för sitt eget val? Undrar genuint. Och inget nu att du läser in mer än där står. Bara precis de orden.

    ”Dras med”? Det var ju hon som STARTADE drevet mot Mr Cool.

     Det du skriver till mig har inget med det jag frågar att göra och ditt påståenden motsätter inte sig alls med det Cissi själv säger.

      Fast du påstår att hon tar ansvar. Det gör hon inte. ”Jag lät mig dras med”, ”Jag föll för pressen” och ”publiken kräver raseri” pekar tydligt på motsatsen till att ta ansvar. Dvs skylla ifrån sig.

       Nej det är det inte. Det du vill få det till, att hon skyller ifrån sig, då behöver hon skriva att hon var tvingad till det, eller kände sig tvingad.

       Att säga att man lät sig dras med är att erkänna att man själv gjort ett aktivt val bara det att man inser i efterhand att det var fel och att man inte borde låtit sig påverkas. Det är en förklaring. Inte en ursäkt eller att skylla från sig. Och det är att ta på sig sitt eget ansvar.

       Mögliges kan man påstå att hon vill lyfta fram förmildrande omständigheter, men går man längre än så så är man nog själv färgad av Vasa man tycker om personen.

       Säg istället att det var ditt barn som gjort något dumt. Hen ner om ursäkt och erkänner att det var fel? Du frågar varför hen, trots att hen vet att det är fel gjorde så. Ditt barn förklarar att hen lät sig dras med av sina kompisar. Hen vet att hen borde sagt nej men föll för grupptrycket. Hade du på samma vis tyckt att ditt barn skyllde ifrån sig eller hade du sett på det som en förklaring även om den inte håller som ursäkt för det egens ansvaret?

        Det du vill få det till, att hon tar ansvar, då behöver hon skriva att hon själv valde att starta drev för att hon gillar att dreva och piska upp sina följare.

         Det känns meningslöst att du och jag forsätter att resonera då vi står vänlighet långt ifrån varandra samt att du inte svarar på det jag frågar om.

         Tack för idag!

          Håller med, rätt meningslöst eftersom du aldrig kan inse att du har fel. Tack själv!

           Men berätta då, hur har jag fel? Vad har jag fel i? Vad är det jag ska erkänna och göra avbön angående?

           Vad du gör är att stoppa ord i munnen både på mig och på Cissi.

        Skulle Cissi skriva ”att hon var tvingad till det, eller kände sig tvingad.” skulle hon ju ljuga…

        Fast hon lätt sig inte påverkas, hon startade allt, hon påverkade andra att fortsätta drevet som hon startat. Att säga att hon startade drev och spred hat eftersom hon fick massa heja rop efter hon gjort det är inget sätt att ta ansvar, hon kunde valt att inte starta drev, men då hade hon inte fått samma uppmärksamhet, och det är där jag tror problemet ligger.

         ” hon kunde valt att inte starta drev, ”

         Jaaaaa, har hon eller jag sagt något annat?

        Om mitt barn tex slår ett annat barn, och säger ”jag slog honom eftersom mina kompisar sa att jag skulle det” så skulle jag inte lägga ansvaret på kompisarna. Skulle du lägga ansvaret på kompisarna?

         Om vi lägger alla män i en säck och slår på säcken med påkar så träffar vi rötäggen några gånger iallafall.

        I din liknelse hade jag haft förståelse för agerandet men pratat kring grupptryck och vikten av att stå upp för sina egna värderingar. Men jag tycker samtidigt att det är en stor skillnad mellan vad man kan kräva av ett barn och av en vuxen.

         Det tycker jag också. Men det var inte det som var ämnet som jag tog upp.

          Vad gäller ett barn har jag större förståelse för att man ”skyller på” att man lät sig dras med i något pga andra. När det handlar om en vuxen som använder det uttrycket upplever jag det som en väldigt svag ursäkt då man i samma andetag lägger en del av ansvaret utom sig själv. Det finns möjligheter i en text att få med dessa båda delar (egna ansvaret & ett samhällsklimat) på ett bättre sätt utan att det av många uppfattas som att man inte tar fullt ansvar.

    Eftersom Cissi startat 95% av dreven hon varit med i så har hon inte dragits med i något. Cissi är personen som dragit med andra, vilket flera avhoppare från hennes projekt vittnat om. Bland annat gardet. När hon har kritiserats över hur hon beter sig så har hon gått på den personen, oavsett om det är en känd person eller en person i kommentarsfält. Cissi är toxic.

     Men varför startade Cissi dreven enligt henne själv?

     Jag tror jag sagt allt nu hur jag tänker och känner mest att ni pga hennes person inte vill förstå vad hon menar, men det är bara min uppfattning och endast ni sitter på den sanningen.

     Tack för idag!

      För att Cissi fick 15min av fame, blev berusad av det och har blivit värre och värre fram tills följarna började lämna och hon märkte att det inte fungerade längre. Cissi ljuger i sin text, hon har inte varit utsatt utan hon är den som har utsatt andra. HON har dragit med andra i sitt raseri och inte tvärtom. Att du inte förstår det hör troligen ihop med att du under åren här inne har försvarat allt hon gjort.

       Som sagt, vi diskuterar två olika saker. Jag diskuterar vad hon sagt. Du diskuterar sanningshalten i det.

      Cissi startade drev för att innan Me-too så var hon okänd för majoriteten av folk. Efter hennes drev och andra utspel så har det skrivits om henne i flertal tidningar, hon har vart i tv och har över 97 tusen följare på instagram.

    Det är ju inte att ta ansvar. Hon lägger över ansvaret för sitt beteende på andra.

     Hur då? Beskriv så utförligt som du kan är du snäll.

      Ska förklara så tydligt jag kan för dig, så kanske du kan läsa så tydligt du kan. Deal?
      Att skriva att man har gjort något pga vad andra vill, i det här fallet att de vill ha ”raseri”, är att lägga över ansvaret på andra. Ingen har tvingat henne att bete sig som hon har gjort. Hon har gjort det av egen vilja. Om folk är på dig att de vill att du ska slå en person, och du sen slår personen pga det, tror du att du är utan ansvar då? Om dina vänner hetsar dig att snatta i en affär, och du snattar, är du utan ansvar?
      Man bär alltid ansvaret över sina egna handlingar. Även Cissi Wallin. Det spelar ingen roll vad hennes följare ville ha och inte.

      Men lägg ner härskandet. Fyfan vad ofräscht.

      🍉
      Uppfattar din flesta uppmaning som rätt snutig. Om du uppfattade min fråga till dig som snutig så ber jag om ursäkt, men om du läste den ordagrant så var det den inte det.

      Du säger inget nytt i din kommentar. Du säger bara samma sak fast längre. Du säger inte hur det är att skjuta över ansvaret på andra istället för att vara en förklaring till sitt eget dåliga val. Men man låtet sig själv dras med, dvs att man själv har gjort något med sig själv, kan omöjligt vara att skylla på någon annan.
      Hon säger ju med de orden ordagrant att hon gjort ett dåligt val.

      Tror dock på samma vis som med övriga i kommentarsfält att du och jag inte kommer längre just nu.

       Du verkar inte särskilt sugen på att förstå andra – men det andra hänger upp sig på är ordvalet ”kräver” som indikerar att det fanns en grupp som krävde något och hon gick med på att leverera enligt det kravet, men ångrar att hon gick med på det. Hon tar alltså ansvar för att hon gick med på att leverera det – problemet är bara att det inte är vad andra vill att hon ska ta ansvar för – utan att hon ska ta ansvar för att hon faktiskt skapade behovet. Hon började dreva – fick mycket uppmärksamhet och följare, och valde kanske pga det att fortsätta och försöka hitta saker under varje sten. Det hade varit att ta ansvar, att erkänna att hon var med och skapade monstret och inte att hon var offer för monstret.

       Hon satt ju inte och bloggade om att typ laga mat och en arg mobb dök upp i hennes kommentarsfält och krävde att hon skulle börja agera offentlig pöbel på internet o hon ba ”okej dåååååå jag gör väl det för att ni kräver det av mig!”

        Fast jag tror på riktigt att just den ”mobben” fanns och finns. Har sett den själv. Inte minst här på Bloggbevakning.

       Men du kan inte skjuta över ansvaret på andra när andra inte har varit inblandade i ditt val.

        Nej!? Och det är det inte heller någon som gör. Bara folk som påstår att det är det som Cissi gjort.

      Uppfattar din första* uppmaning som rätt snutig.

      Utförligt.
      Steg 1: Cissi ser eller läser något som hon reagerar på.
      Steg 2: Cissi startar ett drev emot denna person som hon reagerat på.
      Steg 3: Cissis följare hejar och stöttar henne, Cissi njuter av att få medhåll och bli hyllad av sina följare.
      Steg 4: Cissi väljer att skylla sina drev på sina följare, trots att hon själv startade dreven innan hennes följare ens hade uppmärksammat problemet.

       Det är steg fyra, exakt hur ni får hennes ord att hon lät sig dras med i något som ni vill få till att hon skyller ifrån sig som jag skulle vilja ha en utförlig förklaring på. Hittills har jag inte fått en enda som håller grammatiskt utan bara att ni tycker att det är så. Inte varför ni tycker det. Bara att ni tycker det.

       Jag menar på att om ni inte visste namnet bakom den som sade dessa ord så hade ni inte känt lika starkt samt grattis till alla ni som alltid gör rätt och aldrig behöver förklara er efteråt.

        Jag förstår hur du menar, TRH. I många fall kan det säkert stämma. Jag vet inte mycket om CW och har inte kunnat läsa hela krönikan. D.v.s. jag har inget särskilt agg mot just CW och jag kan bara uttala mig om det som står i detta inlägg.

        Precis som du skriver menar CW att hon ”lät sig dras med”, alltså att ja, hon var en av dem som hittade fel och utövade raseri. Hon skriver att hon var en del av drevet – ”en stor del av en rörelse”. Så ja, hon skriver att även hon var en del av problemet hon själv tar upp.

        Det som blir fel för många läsare är att hon skriver att hon ”var en del av problemet” (alltså att hitta fel och utöva raseri) – men hon är inte bara en del av problemet eftersom hon aktivt uppmanat och hängt ut folk själv. En del av problemet hade hon kanske varit om hon var som de där följarna som hejade på, hetsade och tyckte om när hon var rasande. En följare som alltså gav positiv feedback när en person (i detta fall CW) var rasande. Denna positiva feedback (”Det här var bra! Mer raseri!”?) gjorde att person fortsatte med detta raseri eftersom det ansågs vara det rätta och det som förväntades.

        Om vi jämför med t.ex. kultur kring mäns beteende gentemot kvinnor. Att ”vara en del av” det problemet = att heja på när andra utövar detta beteende ELLER att stå tyst bredvid. Att själv aktivt utöva beteendet = ÄR problemet. Om inga män skulle utöva ett visst beteende gentemot kvinnor skulle ju inga andra män kunna heja på och inte heller kunna stå tysta bredvid. Det finns ju inget problem att ”vara del av”.

        I det här fallet: att vara den som UTFÖR raseriet = ÄR problemet. Alldeles oavsett hur många som hejar på och förväntar sig detta typ av beteende. De som hejar på = ” är en del av” problemet.

         Vi håller helt med varandra och som jag uppfattar det så gör Cissi det också.

    Fast hur kan Cissi låta sig själv dras med när Cissi själv startade alla drev?

     Bra fråga som bara Cissi och The Real Hmm kan svara på.

      Eller LD eller Elaine eller någon annan stor profil på nätet som sysslar med opinon. Tror de alla lätt kan svara på det vare sig de låtit sig dras med eller inte.

       Fast nu frågar jag dig eftersom det är du som påstår att Cissis förklaring att det är pga hennes följare hon startade dreven är logisk, så du får gärna förklara hur du tänker?

        Svarade på det kl 13:29

     För att hennes läsare och övriga twitterkonton etc hejade på eller uppmanade henne till det?

     Vet inte exakt hur hon menar men jag förstå väldigt lätt att hon kände att klimatet runt henne ställde dessa förväntningar på henne.

     LD har sagt samma sak men hon slutade långt tidigare att gå i andras tyglar eller ställa upp på det som förväntades av henne.

      Fast det var ingen som uppmuntrade Cissi eller skrev att hon borde starta ett drev emot visa personen.
      Cissi hittade själv dessa personer, hon valde själv att starta dessa drev, att hennes följare sen hejdade på EFTER att hon startat dreven är en helt annan sak. Att starta dreven från början var 100% Cissis eget val.

       Och du säger detta baserat på vad?

      Jag kan ändå förstå ditt resonemang och det kan hålla i vissa fall. Men om vi tar det senaste fallet där hon hängde ut en privatperson, en tjänstekvinna, så har jag väldigt svårt att ta det hon skriver som att hon tar ansvar.
      Redan då hade flera personer bett Cissi att lägga av med det hon håller på med, att hon gått för långt, alltså inga hejjaklack vad ögat kunde nå. Inte heller tyckte massan att det var okej att hänga ut en privatperson. Ändå fortsatte hon raljera och hänga ut människor. Så nej, även om det funnits case där hon blivit påverkat så har hon själv varit den pådrivande faktorn i de flesta fall

      The Real Hmm

      Att läsa dina kommentarer är alltid som att se någon sätta krokben för sig själv. Svårt att veta ifall du gör det av ren klantighet eller om det beror på att du så gärna vill snubbla att du gör det frivilligt.

      Anledningen till att du och alla andra inte kommer längre i diskussion om CW är att du fullkomligt ignorerat faktumet att det CW säger sig ångra inte stämmer med vad hon gjort. Jag kan till exempel inte säga att jag ångrar att jag målade mitt hus gult, när jag de facto målat huset rött och det därmed är rött och inte gult. CW kan därför inte ångra att hon ”lät sig dras med”/blev påverkad av andra när det var hon som var den som drog med och påverkade andra.

       Vi diskuterar två olika saker. Du diskuterar ifall hon menar vad hon säger medan jag diskuterar betydelsen av vad hon säger.

       Det första vet varken du eller jag något om det andra finns det bara en tolkning av.

        Wow.

      Jag förstår vad du säer TRH. Att säga att man lät sig dras med är dels 1) visa på att det fanns en atmosfär-trend-kultur inom feminismen att hålla på att dreva och gå på enskilda, 2) visa att man gjort ett val att dras med och be om ursäkt för detta.

      Jag anser också att drevkulturen inom feminismen fanns långt innan CW började, hon var för ett par år sedan snarare kritisk mot drevandet och exkluderandet av män och gjorde sedan en kovändning.

      Jag tycker ändå att hon spelat en större roll än hon medger i krönikan, jag tycker att hon varit en nyckelperson i detta de senaste åren och varit absolut tongivande.

      Sedan skulle jag aldrig luta mig mot CW eftersom hon, precis som IL, vaknar upp i ett nytt världssystem med jämna mellanrum där allting ser annorlunda ut och hon kastar sig regelbundet från svart till vitt. Om detta är strategiskt och medvetet, eller ej vet jag inte.

       Säger inte emot här. Min invändning är vad folk påstår att hon gjorde i sin avbön. Dvs skylla ifrån sig. Det gjorde hon inte. Om hon menar vad hon säger eller om hon ångrar sig tillräckligt mycket vet jag inget om och har heller inte dricker någon åsikt angående.

        Svårt för läsförståelse har du uppenbarligt.

         Inte ett dugg. Har du?

  Cissi Wallin har för sjutton den som stod längst fram i drevet och öste på med bensin för att driva på hatet.

  Finns garanterat en baktanke med hennes ”ursäkt”.

  Nu är det detta som gäller, allt rasande det var inte på riktigt, vad ska man tro på? Vilka är det som nu kräver att hon ska göra avbön? Hon är fruktansvärt jobbig. Hennes skrivande i expressen går alltid bort, för en känner ju inget förtroende för henne.

  If entitled white feminism was a person 🤡🤡😷😷😷

   Verkligen. Som feminist tycker jag att hon är en skam och vill inte på något sätt förknippas med henne.

  Kommer lite för tätt inpå en massa fortsatta uthängningar och drevande för att det ska kännas genuint och insiktsfullt. Tänk att man kan tycka just sina nycker och idéer är så viktiga och intressanta och att alla andra har fel. Lite ödmjukhet kostar inget.

  ”….. kan jag krasst konstatera att publiken, absolut mest andra och unga kvinnor, kräver raseri.”
  Kanske för att DU Cissi Wallin beter dig så både mot skyldiga, oskyldiga, kvinnor som inte delar din åsikt och råkar komma i din väg.. ”Slåss!”, ”Visa er ilska”, ”Demonstrera”, ”Häng ut!!”…
  Den här krönikan kan vara det dummaste jag läst någonsin. Hon är ett stort skämt.

   Jag har hängt för länge på nätet för att inte ge henne rätt. Det psykad på och eldas upp från vissa. Bara att läsa det här kommentarsfältet och hur tråkigt många tycker Bloggbevakning blivit när CamCam mildrat sin ton.

   Elaine körde förresten bara för ett litet tag en exakt kopia på den här kovändningen och skyllde sina konflikter på att läsarna förväntade sig att hon skulle aktivt ta ställning mot och för och dessutom delta i debattens och dela sina upprörda tankar officiellt. Om jag inte minns fel hyllade CamCam Elaine för det….

    Är jag Camilla eller? Är väl skitsamma vad Camilla tycker? Jag tycker både Cissi och Elaine är samma smuts. 🤷🏼‍♀️ Cissi Wallin är skyldig och nu försöker hon göra sig själv till ett offer, för att hennes dokumentär där bland annat Monas Universum medverkar inte ska ratas. Det är helt uppenbart. Cissi är körd och nu börjar hon förstå det.

     Har inte heller sagt att du höll med CamCam i det inlägget. Det var ett passus.

      Skriv det i en egen kommemtar till Camilla då om du vill få fram det.

       Ska försöka komma ihåg att du inte tar en sådan sak så bra. Att man i samma kommentar forsätter med sin tanke.

    Jag hittar inget inlägg där Elaine skyllde allt hon gjort på alla andra här på BB, kan du länka det inlägget tack?

     Hon har pratat om det i söndagsintervjun och hur kan vi.

  Men hon är väl en typisk sån person som aldrig gör några fel, och gör hon fel så är det egentligen någon annans fel. Hon tyckte detta var kul ett tag, men sen blev det väl lite för kallt ute i kylan så att säga.

  Haha, ja än har man inte hört sista lögnen!

  Ahmen vafan. I exemplet Mr Cool var jag också med och hojtade om att ”så får man ju inte säga!”, visserligen enbart i kommentarsfältet här och inte på min egen plattform, men tillräckligt mycket att jag idag skäms över mitt väldigt känslostyrda resonemang. Och ingen är ansvarig för det förutom jag. Jag tycker inte att Cissi kan reducera sin roll till ”en del av en rörelse”, hon måste ändå räknas som ledande i densamma, även om hon försöker skifta vågskålen till att luta åt det andra hållet.

  Hon hängde ut en enskild anställd på Länsstyrelsen inför sina 100K följare bara för några veckor sedan. Hur uppriktig är denna avbön egentligen?

  Skriv om @vardagsrasismens Insta inlägg där hon hon likställer homo/heterosexualitet med en preferens, att inte vilja dejta någon ’på grund av formen på deras könsorgan’ är typ som att inte vilja dejta tjocka personer. Hon skriver att det är ok att ha en preferens, men folk har rätt att kritisera/ifrågasätt om man uttrycker den. Helt sjukt.

   Hon är inte riktigt klok.

   Jag tror jag tolkade hennes inlägg helt annorlunda (eller så tänker vi på två olika inlägg). Jag tolkade det som att alla är fria att ha vilka preferenser de vill, och ha sex med precis vem de vill oavsett anledningar. Men om man uttrycker sina åsikter offentligt i form av ”jag skulle aldrig ha sex med en svart/fet/trans” (som i de exempel som gavs i inlägget) så kanske man får räkna med att folk tycker att man är rasist eller transfobisk. Man kan liksom inte uttrycka sina preferenser i ett vakuum tro att man kan säga/skriva vad som helst utan att andra har åsikter om det.

    Ja jag läste också inlägget och blev först väldigt illa berörd faktiskt, men hon utvecklade i kommentarerna och då förstod jag bättre hur hon menade.

    Men sen kan man inte ta illa upp över precis ALLT heller. Jag som kvinna blir ju inte upprörd över om en homosexuell man avisar mig pga att jag är kvinna. Preferenser är ju inte samma sak som sexuell läggning.
    Jag tolkade mer hennes inlägg som att man får göra som man vill men vill man inte ha sex med transpersoner för att dom är trans så är man en dålig människa.

     Jag tolkade det inte som att man är en dålig människa, mer som att om man offentligt skriver att man aldrig kan tänka sig att ha sex med/attraheras av en trans/fet/ful/vadsomhelst så kanske man också ska räkna med att människor reagerar. Överlag så tycker jag det är en så himla konstig grej att berätta för random människor (som i ett offentligt inlägg t.ex) vad man INTE är attraherad av. Jag får en bild av hur nån kommer in i fikarummet på jobbet och bara ”Hej, jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha sex med nån med stora fötter, tack för mig!”. 😂

   Jag blir så trött på sånt här. Jag önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden o få krama om mitt 12-13årig jag som va så förtvivlad över att jag va så otroligt KÄR i en tjej. KÄR tyckte hon va så vacker, hennes hår hennes ögon, blev knäsvag när jag såg i korridoren, stirrade i skolkatalogen o hoppades att hon skulle säga hej till mig. Jag hade det så jobbigt med att det va en tjej. Kunde inte berätta för någon. Om jag hade läst en sådan text då- att det skulle handla om att jag bara föredrog hennes könsorgan?! 💔 att mitt värkande hjärta bara va sexuell preferens?

    Vet inte om du menar vardagsrasismen:s text men den påpekar ju det motsatta, att det INTE bara handlar om att föredra ett visst könsorgan.

   Fast det är ju inte vad som står. Det som står där är att om man är attraherad av kvinnor, t ex (hetero eller homo), men säger att man inte skulle vilja ligga med transkvinnor enbart p g a att denna har haft eller fortfarande har ett manligt könsorgan, kan det upplevas som problematiskt. Särskilt eftersom denna preferens inte har utvecklats i ett vaccum utan i vårat samhälle som många gånger är emot transpersoner. Sen om man faktiskt inte vill ligga med transkvinnor utan bara ciskvinnor, behöver man såklart inte göra det, men det är ju inget man behöver skrika ut. Transpersoner har väl det jobbigt som det är.

  Cissi är körd för all framtid.Tror det är bra om hon skaffar ett jobb.

   Ingen kommer vilja anställa henne

  Fick läsa krönikan flera gånger och kan ändå inte tro mina ögon.

  Kanske ska hon passa på att be om ursäkt till Anton Magnusson nu då.

  Ja just det! Tyckte jag kände igen konceptet och det var Elaine ja.

  Oj vilket svidande bittert inlägg Cam.

  Nämen vad i. Ska hon inse nu att hon gjort bort sig? tre, två, ett så ramlar väl Skäringer och gänget efter i svallvågorna. Ebbiskatt var inne på det här spåret för så längesen angående det där gänget. Länge leve hon och den ”typ av feminism” om man nu kan kategorisera det så.

  Oj vad intressant att många var så kritiska här! Jag tyckte det var rätt insiktsfullt av henne ändå att erkänna att hon drevat för drevandets skull. Det är ju en kultur i stort idag som hon ifrågasätter och det tycker jag är bra. Sen kan jag hålla med om att det kanske inte är den bästa av ursäkter, men jag läser inte heller detta som en ursäkt. Jag läser det mer som kritik mot den feministiska kulturen som råder idag.

   Hon deltog i dessa drev med liv och lust. Nu vill hon få cred för att hon gör motsatsen. Vad blir det nästa vecka?

  Men va fan. Kan inte släppa detta. Vad ska alla dom som diggat henne och tyckt hon gjort bra saker känna nu? Att det aldrig var på riktigt? Bara för det passar klimatet just nu? Kommentarerna på insta har hon stängt av också, haha.

   Hållr med. Folk i allmänhet gillar inte att bli lurade, de har trott på henne, hur känner de sig nu?

  OT – men ööööörk fy fan, hamnade på Antonija Mandirs instagram vis utforskaren. Hennes kille petar kråkor o hennes näsa. Alltså fyyyy fan, och FILMAR det? Det är så jävla äckligt 🤮 VARFÖR filmar man sånt och lägger upp?

   Varför låter man ens partner peta en i näsan? om man nu måste peta näsan gör man väl det själv?

  ..Sent ska syndaren vakna ^^

  Jag blir så jävla provocerad. Idiot som har förstört folks liv, sett till att de hon har drevat emot har blivit av med sina uppdrag/jobb, använt mord som drev och för att förstöra en människas psyke. Hon är helt jävla orimlig som tror att man ska tycka synd om henne nu och att det skulle vara hennes följares fel. Fy fan vad arg jag bli

  Men det kan ju stämma delvis. Jag är för jämställdhet och lika möjligheter för alla men den där extremfeminismen som verkar hos många kvinnor är jag inte mycket för. Har sett den på nära håll då en vän va ihop med en tjej som blev mer och mer extrem. Manshatande ökade och även att mot människor som lyckats bättre i samhället. Fick höra från min vän hur hon och hennes vänner hetsade varandra och blev bara mer och mer extrema i sina åsikter och sitt hat. Tack och lov lämnade han henne men han fick också då vet hur vidrig och värdelös han var. Hon hade under långtid tryckt ner honom psykiskt och det tog ett bra tag för honom att komma på fötter igen.

  Så där såg man verkligen att folk med extrema åsikter kan driva andra långt. Det hejas och hurras för varje steg man tar och det kan va upplyftande för folk som vill känna gemenskap. Tror mycket väl att Cissi kan ha blivit påverkad av detta. Dock har hon ju eldat på rejält själv och borde alltså ta på sig en del av skulden.

  Galna feminister är farliga. Jämställdhet ska vi dock sträva mot. Dock får man inte glömma att vi alla är olika och vill olika så alla kan inte ha det exakt lika. Men möjligheter för den som vill ska så klart finnas

   Det finns extremister i alla grupper. De flesta feminister är inte extremister, så snälla för guds skull sluta elda på myten om att feminism och estremism är samma sak – Är du för att män och kvinnor ska ha lika ekonomiska, sociala och politiska rättigheter och möjligheter, så är du feminist.

    Så feminism är synonymt med god-ism? Vad användbart ord!

   Du skämtar?

  Att det fortfarande finns personer som har förtroende för henne, och blint tror på hennes anklagelser gällande en viss manlig journalist är för mig helt ofattbart.

  Haha hela hennes profil är väl typ ”jag är inte här för att skaffa vänner” och jag bryr mig inte om om någon gillar mig jag säger ifrån! Så ja, kovändning minst sagt. Men det är antagligen eftersom hon har kommit på att hon ska bedriva kamp MOT transpersoner så nu kan hon börja mantra att transpersoner bara ”hittar” något att bli kränkta av och att de måste chilla lite. Som HON som tar saker med en klackspark, nu när hon avsagt sig sitt forna jag! Skööööna lugna Cissi Wallin!
  Asså, vilket skämt hon är..

  Vecka efter vecka? År efter år skulle ju jag vilja säga… och det ligger nog närmare verkligheten.
  Hon har noll självinsikt, och vad är hon gift med för nån? En som är både blind och döv? Eller helt enkelt tappad?

  Tycker det är bra att CW visar självinsikt och medvetenhet. Jag är dock väldigt godtrogen 🙂 (varför skulle någon ljuga liksom). Om stora profiler medger att de drevat kanske drevningsklimatet förändras.

   (Nu menar jag varför skulle någon ljuga såhär. Förstår att sanningshalten i mycket tidigare är diskuterbart.)

   😂

  Uppskattar Bloggbevaknings granskningarbete av sociala medier, influencers mm. Och visst kan man tolka in saker utifrån en krönika. Men eftersom Bloggbevakning av och till framfört ganska hård kritik av Cissi Wallin, så kanske det, vid den aktuella Cissi-”avbönen”, kanske det hade varit bra med fler nyanser i dagens diss?

  ”Förlåt, men det här är nog bland det äckligaste jag läst i en svensk tidning och då plöjer jag ändå MYCKET text varje dag.
  Cissi Wallin skyller alltså den häxjakt hon ägnat sig åt de senaste åren på följarna? Att hon föll för pressen att rasa?
  Var är det egna ansvaret?
  Faktumet att det snarare var Cissi Wallin som hetsade och pressade sina följare att hata och rasa till höger och vänster?”, säger Bloggbevakning.

  Ja, krönikan hade vunnit på om Cissi varit lika tydlig där som i några intervjuer därefter.
  (Vunnit på: dvs misstänksamma läsare kunde ha sluppit vissa farhågor om ”skylla ifrån sig”)

  Till SVT säger ex Cissi idag: ”– Jag skulle vilja göra någon slags avbön och ta avstånd kan man väl säga från en internetkultur som jag i allra högsta grad själv varit med och skapat eller eldat på, säger hon till Kulturnyheterna.”

  ”SOM JAG I ALLA HÖGSTA GRAD SJÄLV VARIT MED OCH SKAPAT ELLER ELDAT PÅ…”

  Även om Cissi av och till uttryckt sig onyanserat behöver väl inte Bloggbevakning göra detsamma?

  För egen del: ge henne (CW) en chans. Tiden lär utvisa.

   Hej en person på Gardet ..? Vad håller ni på med? Ni fattar väl att CW drar all feminism i smutsen efter alla hennes jävla katastrofprojekt där hon har slängt många kvinnor under bussen. Nu vill hon antingen 1. bara få mer uppmärksamhet för att ingen bryr sig om henne 2. Vika ut sig totalt och berätta att hon har betett sig som en galen människa mot folk

    Om man vill diskutera med Gardet/personer från Gardet så kan det vara bra att vända sig dit.
    Jag har inte ett enda dugg att göra med vare sig Gardet eller NÅGON därifrån.

   Men så skrev hon inte i expressen-krönikan. Där skyller på andra som krävde raseri. Hon har antagligen hunnit läsa kommentarerna innan svt-intervjun och tar dom som det är hennes ord.

  Min bror blev uthängd av henne för ett konstverk han gjort. Det var svinkul, folk blev ju helt rabiata! Ingen kunde tänka ett steg längre och fatta att han gjorde ett sexistiskt konstverk för att det var så otroligt dumt. Absolut ingen skadades av konstverket btw.

  Jag tycker inte att det är speciellt intelligent att misskreditera en människa på livstid p.g.a. tidigare dåliga val.

  Sedan, tolka Cissi Wallins text hur ni vill och beroende av er tidigare påstådda erfarenhet av henne, men man måste även ha rätt att förändras. För det har väl även du Camilla gjort under årens lopp?

   Hon har all rätt att förändras… men gör bot genom att inte upprepa det du tidigare gjort. Och en händelse är lika fel även om man fallit för ngt slags grupptryck.

    Det var ju även iomed och efter metoo. Det var många oförrätter och jobbiga beteenden som luftades globalt och alla ville vara med och skapa aktivism. Speciellt Cissi och andra feminister med betydande följarantal som ville skriva om allt de fick tag på. Det behöver man kanske inte ångra för ogjort men man kan ju lyfta blicken och göra en bättre morgondag. Viktig tankeställare.

   Hur har CW ändrat sig?

  Det var ju inte länge sedan hon hängde ut någon som jobbar på länsstyrelsen.

  Jag tror det här hör ihop med att hon själv börjat anklagas för att vara transfob. Det är inte lika kul när progressiva drevar nu när hon själv är den som går emot den progressiva linjen. Inte lika lockande med häxjakt när man själv blivit en häxa, så att säga.

  Att hon skyller det hela på andra är föga förvånande. Att erkänna sina egna fel har aldrig varit hennes starka sida.

  Jag håller med Camilla, det är äckligt att läsa hur Cissi skyller på sina följare för att hon har drevat.

  Jag tror inte för en sekund att Cissi själv ångrar något eller genuint känner att hon inte skulle vilja fortsätta som hon gjort. För hon har stått längst fram och själv skapat drev. Inte dragits med i vad andra vill och har skapat.
  Antingen är hon rädd för mer förtalsstraff och fängelse etc iom tidigare domen. Eller så har hon insett att det fått andra konsekvenser som hon inte vill ta. Inte att hon själv tycker hon gjort eller gör fel.
  Hon är lika trovärdig som när Paulo Roberto satt och ömkade sig i soffan efter sexköpet. Nu är han ju lika grisig som innan. Trots att han skulle reflektera, lära sig, utvecklas, varit ett as etc etc.
  Cissi är i en liknande sits och lika ogenuin.

   Jag hörde det. Inget övertygande framträdande. Hon hade särskilt svårt att svara på frågorna om de uthängningar hon gjort nyligen.

  Verkligen. Jag har sagt ifrån när hon hetsat mot Bianca Ingrosso och då har hon svarat väldigt otrevligt och blockat mig direkt. Det ÄR hon som hetsat sina följare att bland annat hetsa mot olika kvinnliga profiler och sen männen hon hängt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *