Jocke & Jonna planerar att flytta utomlands för att skydda barnen

DM: Jag ska slå Lunabelle tills hon blöder. Jag ska onanera henne så hårt att hon skriver efter pappa och jag ska dra ut hennes tarm genom rövhålet och ska kasta pant på Lunabelle tills hon skriver JONNA MAMMA HJÄLP. Fak ju. Jockes text: Visar detta som exempel ur min korg, så ni ska förstå vad folk skriver varje dag om min helt oskyldiga dotter. Detta är bara 1 av 100 tals liknande SMs varje vecka. Och det har blivit värre sen vissa kreatörer på Youtubeplattformen tar in vissa extremt problematiska personer och låter dem prata fritt och göra grova påhopp på oskyldiga kvinnor osv. Och sedan skyller på att det endast är en "intervju" och inget annat! Allt för att tjäna pengar på sjuka uttalanden och påhopp på folk. Och barnen tar efter det beteendet direkt och klimatet på sociala medier förvärras hela tiden!
Bildkälla: Joakim Lundell Instastory

Joakim Lundell visar på Instagram upp vad människor skriver till honom dagligen.
Äckliga, kränkande meddelanden om hans dotter och vidrigheter om vad man vill göra med henne – allt för att göra Jocke och Jonna så illa som möjligt, eftersom barnen är deras akilleshäl, vilket förmodligen stämmer in på de allra flesta föräldrar.
Jag kontaktade Jocke och bad om en kommentar, och frågade även vad de som föräldrar kan göra för att skydda sin dotter – om någonting alls.
Om han tror att människor blir triggade att skriva sådana här meddelanden av att se dottern på deras sociala medier, men enligt honom blev det värre efter att de drog ner exponeringen av henne.

Så här gick vår konversation:

Joakim:
Då tycker folk det är ännu roligare att exponera henne och det blir en sport.
Det blev betydligt värre sen vi tog bort henne från youtube kanalen och drog ner massor på exponering
Hon figurerar inte överhuvudtaget på Dplay längre, eller kolla youtube kanalen, är typ snabbt i förbifarten på 1 av 10 videos, ändå är det betydligt värre nu.
Handlar ej om exponeringen utan om när andra kanaler låter människor som ger sig på kvinnor och barn prata fritt.
Då tar dom efter det beteendet.

Där är problemet
Allt exploderade efter Olof (Gustafsson), där han säger att Lunabelle är en framtida porrstjärna.
Vad tror du hans fanbase på 10 år gör då när dom ser sin coola idol säga sånt?
Camilla:
Okej, men du tror inte att vissa blir triggade att skriva vidrigheter när hon syns på era kanaler?

Joakim:

Eller när han säger hora om en mördad kvinna och säger det var creed att döda henne.
Beteendet normaliseras hos målgrupp som är för unga för att förstå rätt och fel, ser dom en vuxen man glorifiera sånt så tar dom efter.

Camilla:

Jag förstår vad du menar, det är sinnessjukt!

Joakim:

Så handlar 0 om exponeringen, är youtube som behöver ta ansvar och ha bättre support som tar bort videos som innehållet stötande.
Nej ingenting, flytta från Sverige innan hon börjar skolan, vilket är planerat.
Skulle vi ta bort henne helt så vet dom att hon är svagaste punkten, då ger dom sig på henne ännu mer. Jag har tyvärr redan blottat att hon är min Akilleshäl, vilket är förståeligt, är nog alla föräldrars Akilleshäl.

Camilla:

Men hur känns det?
Att inte kunna skydda henne alltså, och att behöva lämna landet?

Joakim:

Hemskt, men det är vad det är, har lärt mig att jag inte kan förändra dagens kids, det måste föräldrarna göra.
Och plattformarna måste ta sitt ansvar och stänga av personerna som profiterar på kvinnoförtryck.
Det nya är att intervjua extremt problematiska personer, låta dom prata fritt, göra vilka påhopp dom vill, och sen skylla på att man ej står bakom åsikterna, och sen fylla videon med massor annonser och profitera på kvinnoförtryckare.
Tyvärr så det ser ut idag, och barn drar sig snabbare än flugor till bajs till en gruppering.
Jag mår okej trots omständigheterna ändå, vi har accepterat att det är som det är bara tyvärr, och det vi gör nu är att jobba röven av oss, för att spara pengar till en permanent utlandsflytt om 4 år.

Joakim Lundell riktar hård kritik mot både Youtube och andra kreatörer, som låter kvinnoförnedrande män komma till tals och få maximal exponering utan att ta något som helst ansvar för det som sägs och görs i klippen. 
Enligt honom har alltså familjen redan långt gångna planer på att flytta utomlands innan dottern Lunabelle börjar skolan, allt för att kunna skydda henne, och det är därför de jobbar stenhårt nu. Allt för att kunna spara ihop pengarna som behövs för att kunna genomföra en permanent utlandsflytt om 4 år.

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är total katastrof MEN vaaarför fortsätta att exponera hela sin jäkla familj? Folk är galna och det är inget som försvinner. De skyddar inte sina barn utan fortsätter att lägga ut de till alla galningar för display. Varför lär de sig inte?
    Kalla det för victimshaming om man vill men jag blir chockad över hur lite ansvar de tar när det uppenbarligen blir så här obehagligt!

      Nej, det är inte victimshaming, det är fakta.

      Du kan ta ett beslut som gör att du blir utsatt, mer eller mindre, det gör inte dej till en dålig människa för att andra är idioter.
      Men du gör valet och har insikt i ditt val.
      De verkar inte han ha liksom..

      För att de vill tjäna pengar så klart.
      Jocke måste ju upprätthålla sin image och det är inte billigt, trots att han får det att se oerhört billigt ut.

      Låt dem flytta utomlands, de enda som bryr sig är deras tolvåriga fans men de växer förhoppningsvis upp snart och skaffar sig bättre, och mer mogna förebilder.

      Det finns galningar och en förälders uppgift att att göra sitt allra bästa för att skydda barnet från dessa galningar. Vi lever inte i en ideal värld där alla är snälla och rara. Det måste man vara medveten om som förälder.

      Man kan inte bara blunda och tro att man faktiskt booorde kunna göra si och så utan att något händer.

      Jag förstår inte att han inte förstår att det enklaste sättet är att INTE exponera sin dotter.
      Klart. Slut. Basic.
      Ta bort henne överallt där det går.
      Hade jag varit mamma Jonna och detta gällde min dotter hade jag TAGIT BORT ALLT!
      Inga pengar i världen är värda hat mot min oskyldiga dotter som inte bett om detta.
      Faan va pengar gör människor knäppa!?

      De har inte slutat exponera barnen. De lägger ofta upp bilder/videoklipp på instagram plus att barnen har en egen instagram!!! Barnen är även ofta med på samarbeten.

        Har de ens gjort ett ärligt försök att ta bort dom helt och sen utvärderat? Typ efter 6 månader inte 3 dagar.. tänker att i början lär det vara mer sen ”glömmer” folk och då blir det lugn och ro. Låter mer som bortförklaringar.

        Skrämmande vad lite människor gör för att skydda sina barn när det kommer till pengar. Hade någon skrivet så om mina barn hade jag helt gått under jorden även om det krävdes att jag gick på existensminimum!

          Storyn direkt efter detta var på flickan när hon lekte kiosk. Min första tanke skulle inte direkt vara att lägga ut en ny film på barnet.

      Undrar fortfarande hur ni ser på att Greta exponerade som barn av sina föräldrar?

      För att de nog har svårt att få ett annat jobb

    Han är delaktig i att skapa en situation där hans dotter blir ett offer.
    Han verkar helt oförmögen att se det.

      Alltså, idag kan man i princip skydda sig helt från näthat. Man kan stänga av kommentarer och DMs från främlingar på Instagram, man kan stänga av kommentarsfält på youtube. Hur menar han då att han skulle få dessa meddelanden? Om Kim Kardashian kan verka på Instagram med hundratals miljoner följare så borde Jocke kunna det med.. känns som han inte accepterar eller klarar av att blockera input utifrån. Att stänga sociala medier är också ett alternativ, han har ju andra jobb ändå?

        Förmodligen får även Kims barn en hel jäkla drös med hot. Sorgligt!!

    Barn börjar i skolan när de är 6 år ? Är hon bara 2? Hon är väl större? Eller? ?

    Men helt sinnessjukt vad folk skriver. Men jag förstår inte hur man kan fortsätta i den branschen på det viset när man får sånt till sig. Folk borde ha mer respekt osv. Mende har ändå ett val att inte exponeras överhuvudtaget. Ändå gör man serier på Viaplay, Youtube, öppna instagram osv. Vill man skydda sitt barn så kan man börja där.

    Man ju jobba inom det utan att fläka ut sitt liv menar jag.

      Gick in på hans insta – bild och video direkt efter detta inlägget är på henne. Förstår verkligen inte.

        Exakt. Det är självklart synd om dottern men inte enbart på grund av alla elaka meddelanden (som hennes pappa alltså publicerad? Offentligt? Wtf) utan för att pappan ju exponerar henne. Plain and simple. Stäng din Instagram, gör den privat för nära familj och vänner om du vill lägga upp på barnen. Han kan ha en offentlig insta som är renodlad business, bara bilder på honom själv och stänga av kommentarer. Jag förstår inte hur man kan klaga när man inte ens tar till ett enda av dessa steg först??

      Hon är född i oktober 2018, kommer att börja skolan som 6 åring och fylla 7 på ettan antar jag. Min son började också som 6 åring då han är född i slutet av året och fyllde 7år på höstterminen på ettan ?

        Men hur gammal är din son? Man börjar ju skolan vid sex år nu för tiden. Min dotter är fem (fyller 6 i december) och ska börja förskoleklass nu till hösten.

          Din dotter blir 6 i höst sa du, det blev min son också när han började förskoleklass. Vi bor i Finland, här börjar barnen skolan vid 7år (dagis 0-5år, förskola 6år, skola 7år eller alltså det året barnet fyller 7år, vissa har då hunnit fylla, andra inte). Min son är född i oktober 2007, började skolan i augusti 2014. Han hade således inte hunnit fylla 7år.

            I Sverige gäller 1-5 år förskola, 6 år förskoleklass (numera skolpliktigt grundskoleår) och 7-16 år grundskola. Så barnen börjar skolan det år de fyller 6.

            Nej min dotter är fem och kommer vara ett antal månader i förskoleklassen, eftersom hon fyller så sent på året.

          Fyller man år efter cirka efter 20 augusti är man 5 år när man börjar skolan.

          Man börjar det året man fyller 6 år.

        Man börjar nollan i Sverige det år man fyller 6 år. Deras dotter kommer vara 5år när hon börjar skolan.

    Längtar till dagen rättsväsendet effektivt kan hantera sånt här. Både på youtube och även i personliga meddelanden.

    Men sluta exponera barnen?! Vad fan är problemet?

      Är inte detta på samma nivå som att fråga ut ett våldtäktsoffer varför hon hade på sig vissa kläder, var i den situationen från början, etc. Lägg skulden där den hör hemma, dvs de personer som skriver sådana sjuka saker.

        Nej verkligen inte.

          Kanske inte samma, men väldigt liknande situation.

    Mår illa att hon har ett ”eget” konto med 200000 följare. Varför vill man att så många ska kolla på bilder på enbart ens lilla barn? Och ja många följare är säker också barn men dom andra då? Vilka vuxna människor följer ett konto om ett barn på tre år? Vill inte ens tänka på vilka äckel som finns där bland.

      Pojken hade väl ett offentligt konto med tusentals följare redan innan han var född?

      Jag förstår inte hur Jocke och jonna inte får mer kritik för hur de exponerar barnen. De är fan värst av alla. Speciellt med tanke på hur gränslösa många av deras fans verkar vara. Sinnessjukt.

      Eget konto? Skojar du? Inte ironisk, elak eller nåt.

        Nej, inte alls. Jag är en annan person men Lunabelle har ett eget konto på Instagram. Det har hennes bror också.

          Plus en massa konton som fans startat åt dom också med repostade bilder från de riktiga kontona och Jocke och jonnas konton. Så sjukt. Hur kan man som förälder tycka att det är en bra idé?

    Jättejättegrova grejer och sen ”jag ska kasta pant på henne”.

      Ja vad hände där i dårens huvud liksom?

        Ja, men kanske bara är enkronorspanten?

    Har också planer på att flytta utomlands för att skydda mina barn. Är varken kändis eller exponerar dom någonstans, har inte ens sociala medier.
    Men Sverige har blivit så sinnessjukt. Kriminaliteten kryper ner i åldrarna, skolorna blir sämre och allt har bara blivit dåligt.

      Snälla rara Sverige är så tryggt

      Har alltid undrat vart folk tänker sig flytta som är så mkt bättre när de skriver så? 50-talet? Att vara ”invandrare ” i nåt annat land är heller inte så självklart enkelt.

        Är medveten om att det finns andra problem i andra länder.
        Jag har funderat på Spanien, är medveten om att det finns kriminalitet där också men absolut inte på den nivån som är i Sverige nu när folk blir skjutna höger vänster, gängen pressar oskyldiga människor på pengar osv osv. Dessutom kan du betala för bättre skolgång vilket jag mer än gärna gör.
        Men vi får se, är inte heller främmande för att testa på olika länder medan mina barn är små.

          Spanien?!? När jag bodet där för 12 år sen var det prostitution och drogförsäljning öppet på gatorna dygnet runt. Blev alltid erbjuden kokain på väg till jobbet kl 8…lär ju inte avvecklas direkt ?‍♀️Men visst vill man bo i ett typ gated community och isolera sig från verkligheten så är det ju mer möjligt där….

            Har varit i Marbella många gånger och har aldrig upplevt det du beskriver och det är även dit jag i sådana fall planerar att flytta. Men som sagt, flyttar också gärna runt för att hitta ett bra land.

              Men det är ju inte en rättvis jämförelse. Nej i marbella finns kanske inte så mkt ”gatukriminalitet”, men det gör det definitivt i Malagas sämre förorter. Liksom det finns i Sveriges sämre områden, men jag lovar dig att i Dorotea och Djursholm är det inte så vanligt med skjutningar…

                Precis. Flytta till typ Höllviken så har du ett lugnt och fint område. Kan man tänka sig att betala för skolgång och flytt utomlands så varför inte bara betala för att bo i ett fint och lugnt område i Sverige?!

                  Haha, helt sant och rationellt faktiskt. Blir väldigt roligt när man framställer hela Sverige som nedgånget och förlorat. För all del att vi har stora problem att ta itu med, men snälla… handlar om att köpa in sig i finare områden överallt, oavsett vilket land.
                  Och på tal om Marbella
                  https://www.theguardian.com/news/2021/may/20/a-united-nations-of-how-marbella-became-a-magnet-for-gangsters

                    Ja även i Marbella så får du betala för att bo i de lugna fina områdena. Gör du inte det så hamnar du mest troligt i områden där du inte heller tryggt har dina barn ute.

                    Men visst, som turist eller på besök i Marbella upplever man kanske inte baksidorna där.

            Sverige kommer aldrig få gated communities pga tex allemansrätten.

              Har läst om en rik person som köpt upp en stor bit mark i en svensk småstad och bygger flera villor på marken som han sen ska sälja av. Det blir stora, privata ”trädgårdar” kring dessa hus. Staden välkomnar detta då det kommer dra till sig rika, välartade familjer som inte kommer bränna bilar eller sälja knark. Win win.

                Finns mängder av områden i Sverige där bara rika, välartade familjer bor i hus med egen trädgård. Där har bara rika råd att köpa hus så det sållar bort resten. Du behöver inte vänta på att han ska bygga klart.

                Förresten är det gulligt att du tror att rika, ”välartade” inte köper/säljer och använder droger. Däremot är det en annan typ av droger de använder.

          Jag tror du är heeelt fel ute med Spanien. Bodde där för tre år sedan och jag känner mig väldigt mycket tryggare i Sverige än jag gjorde där. Jag blev rånad en gång, blev ofta approachad av folk som försökte distrahera mig för att sno mina saker (de lyckades dock inte), blev antastad flera gånger (bl.a. på tunnelbanan) och förföljd när jag gick hem från klubbar ett par gånger. Min kompis blev överfallsvåldtagen. Jag älskar Spanien (Barcelona) men jag var rädd väldigt mycket oftare där. Det finns ju garanterat lugna ställen i landet, men det gör det i Sverige också. Kanske det är ett större problem med gängkrig i Sverige (har ej koll på statistiken) men risken att utsättas om man saknar koppling till den världen är hyfsat liten.

            Jag bodde i Portugal ett par år. Innan och efter det bodde/bor jag i Solna. Fick mobilen ryckt ur min hand 3 gånger och även väskan en gång i Portugal under de ca 4 åren jag bodde där. Därtill blev det inbrott i bilen ett par gånger. Bodde inte i något slumkvarter utan i ett rätt så schysst område.

            I Solna har jag aldrig blivit rånad hittills. Däremot har jag blivit utsatt för en ficktjuv i gamla stan men upptäckte det i tid.

      Vart funderar du på att flytta?

        Har också funderat på vart alla dessa människor som ska flytta ifrån Sverige för någon trygghet/barn/frihet relaterad anledning hade tänkt sig flytta?
        Lägre kriminalitet hittar du väl bara på typ Island? Avlägsna ögrupper som typ Azorerna?

        Jag vill flytta utomlands pga vädret men ingenting väger upp de relativt höga lönerna för ”skitjobb” som vi har här 🙂

          17.27 Vilken planet lever du på? Sverige har mest skjutningar i Europa. Sen alla våldsdåd. Snälla säg att du trollar.

            AstaPasta läser DNs ledarsida. Cirkulera, inget att se här.

              Läser väldigt sällan DN

            Fast det är ju jävligt centrerat till vissa delar av Sverige.

              Förstör inte anonym 17.50s retorik här nu.

          Svalbard är bra. Lite närgångna isbjörnar bara, men annars väldigt barnvänligt. ?

            Fun fact. Det är förbjudet att ha katt på Svalbard.

            Även förbjudet att dö (och föda barn) där. Nej inte förbjudet per se, men de kan inte begrava dig där.

      Tror du det är så mycket bättre någon annanstans då?

        Den kriminaliteten vi har i dagsläget här i Sverige är inte speciellt vanlig i andra länder. Så kort svar, ja det tror jag.

          Mila
          Lycka till. Jag bor i norra Sverige och känner inte igen mig med det du beskriver. Men om du är orolig för dina barns liv så ska du absolut flytta till ett land där du känner dig trygg.

            Men man kan ju inte klaga på att det är otryggt där man bor men vägra flytta dit det är tryggare om man har möjligheten. Kan man flytta utomlands så kan man väl flytta till en lugn stad i Sverige. Vad är problemet? Eller vill ni inte inse att det finns trygga städer i Sverige även om andra ställen är otrygga?

            Finns precis statistik på var brotten du vill flytta från sker och inte. Du är fri att flytta när du vill.

            Mvh en som flyttat från sthlm just för att jag inte vill att mina barn växer upp där pga otryggheten.

            Man kan ju kännas vid att det finns kriminalitet och brott i Sverige utan att glömma att det finns även utomlands. Orka med att se alla andra länder med rosenskimrande glasögon.
            Brott och skit finns överallt, lev ditt liv så gott du kan bara. Det går inte att helgardera sig.

            ”stött över att någon vill flytta”. Du läser in vad du vill. Ta det bara lugnt. Beskriver hur det är där jag bor.

              ☝Till Tina

                Flytta till Stockholm tänker jag absolut inte göra. Trivs här uppe med människorna, naturen , midnattssolen och norrskenet.

                  Som sagt, du är fri att flytta dit det är tryggt du också. Precis av den anledningen som många inte flyttar till Stockholm tex. Du klagar på att det är otryggt där du bor och för lugnt där andra trivs. Du vill klaga bara.

                  Man kan ju vara fullt medveten om kriminaliteten som pågår fast man valt att inte bo där den sker. Du ville väl själv flytta från den eller? Det är okej att vilka flytta utomlands för att slippa kriminalitet men det är inte okej att vilka flytta till Umeå eller Härnösand typ. Då får man plötsligt inte uttala sig om kriminaliteten som sker i Sverige.

                  Många som bor på lugnare ställen har ju flyttat dit just för att andra ställen är otrygga när man har barn. Känner massor med folk som bott i sthlm eller Malmö men vill därifrån när de fått barn. Då är Norrland med sina renar och älgar (och en hel del mer också) rätt så nice.

                  Sen så, du låter rätt så arg, jag vet inte varför du inte kan argumentera och diskutera som en vuxen. Måste du försöka trycka ner den du diskuterar med…? Blir så väldigt låg nivå att försöka prata vettigt med någon som kastar paj bara.

      Gör det! Vi valde testa bo utomlands av andra anledningar, men valde stanna av anledningen du nämner.
      Jag och min man är andra generationens invandrare och vantrivdes som bara den i Sverige av två anledningar: 1- Sverige gått ner sig 2- rasism.
      Vi båda har väldigt välbetalda jobb och alltid skött oss men ändå kände vi av bägge delarna.
      Nu bor vi i ett land där vi är förskonade från båda delarna. Och ja, vi kanske bor i vår lilla bubbla i en gated community men jag ser inte det som något dåligt utan snarare att vi valt det bästa av två världar: vi får fortfarande hänga med andra svenskar, vårt barn får uppleva det fina med svenska traditioner samtidigt som vi slipper kriminalitet och generalisering då vi ser ut som befolkningen i det land vi bor i

      Flytta till Lund, upplever/ser ingen kriminalitet här och skolorna är bra.

    Eller så slutar dom exponera barnen hela tiden och börjar lugna ner sig. Pengar har dom i överflöd. Mediagalna människor

    Att lämna ut hela sitt liv med tanke på att tjäna pengar innebär stora risker att man lockar till sig folk som inte kan eller vill uppföra sig. Det är för jäkligt men alla borde väl ha fått med sig att det är priset som kommer när man visar upp sig och familjen. Det finns alltid störda individer och då borde man antagligen som förälder göra allt för att inte barnen ska dras in i denna sjuka bubbla?

    Joakim har skapat sin situation helt själv. Ta Ebba von Sydow som ett exempel helt gripet i luften. Hon gör videos och bloggar och syns i TV. Men hon avhandlar okontroversiella ämnen som mode och kungligheter. Hennes målgrupp är normala, vettiga människor. Hennes barn har aldrig exponerats eller kommenterats offentligt.
    Jocke gör en massa skit som attraherar skitmänniskor. Och istället för att gå under jorden när dottern hotas eller kränks så gasar han på för att tjäna pengar till en flytt. I call BS. Han kommer aldrig flytta, han vill bara tjäna pengar på folks välvilja mot dottern.
    Och om han behöver pengar kanske han ska sluta lyxrenovera sitt brackiga hem, köpa sportbilar han inte behöver och fula märkeskläder som ingen behöver.

      Den där damen Torkelsson eller vad hon nu heter är väl dock fortfarande i farten och kommenterar henne. Hon har väl följt Ebba i 15 år. Någon som vet något om henne?

    Vilken genomvidrig kommentar.

    Jag förstår verkligen att de vill lämna Sverige om de får sådana meddelanden om sitt lilla barn. Jag fattar inte vilka människor som säger eller skriver sådant. Det är ju vidrigt.

      Tja med tanke på hur deras fans attackerade tex arga snickaren på Jockes ”begäran” så är jag inte förvånad vilka typer som dras till att både gilla och ogilla Jocke. Han om någon borde veta vad det finns att skydda barn emot.

        Vad?

    Var det inte Jocke som försvarade den där youtubern som kallade tjejer på TikTok för haram osv? Är inte den killen samma skrot och korn som de han själv nämner är problematiska?

      Nej. Var väl tvärtom, de är vänner men han sa ifrån till honom

        Jocke sa inte ifrån. Jocke försökt tysta ner det Vlad gjort och ville istället diskutera hatet på nätet som Vlad fick.

    Såna meddelanden fortsätter komma oavsett var dom bor så länge dom medverkar i sociala medier. Spelar ingen roll om de flyttar utomlands om de fortsätter använda sociala medier och exponera hela sin familj.

    Hade slutat exponera barnen helt. Även hemmet de bor i (begränsat till vissa ytor om nu man måste visa).

    Ps. OT, men vart kan jag ta antikropptest som visar NIVÅER av antikroppar? Söker desperat efter detta

      Kan inte sådant ot tas på öppet spår eller i andra forum?

      Om inte, jag ska köpa ny diskmaskin. Vilka har ni och vad tycker ni om dom?
      Har någon tips på bra mönster om man vill du en sportbh?
      Och var kan man köpa smörgåstårta i Gävle idag?

        Sy en sportbh*

        Gävle vet jag inte men i Malmö bör du kunna köpa på smörgåsbutiken. Testa typ Ica annars!

        Lido i Gävle ??

          Stängt☹

            Va?!! Har Lido stängt?!

        Bosch, inte den billigaste.

        City gross, Ica maxi i Gävle

        Nej, det kunde det tydligen inte 🙂 Du kan väl räkna ut att Öppet Spår först återkommer om ett bra tag ifall den sista ägde rum igår? Förstår inte såna dryga personer som dig. Vad vet du om anledningen till att jag ställer frågan här?

        Usch -,-

          Är detta det enda forumet/stället du kan ställa frågan på?

          https://www.sosalarm.se/trygghet/viktiga-telefonnummer/11313/

          Lycka till.

      Medisera.se

      Så mycket kan du inte ha sökt. Bland de första fem länkarna när jag googlade så fanns detta: https://medisera.se/vara-halsokontroller/coronatest-antikroppstest-for-coronavirus-covid-19/

    Så de försöker skydda sina barn och spara pengar samtidigt som han älskar att visa upp hur mkt pengar han bränner på kläder och skor och behåller dotterns konto samt bilderna på henne.

    Han fortsätter i samma takt som innan men vill h sympatier för att få ihop mer pengar? Till? Mer kläder och fler dyra bilar??

    Varför inte börja med att skaffa en enklare vardag? Där finns åtskilliga miljoner att spara.
    Skapa en påkostad produktion istället flera små som är rena rama skiten så kanske det drar fler tittare.

    Jag fattar inte. De gör ju tvärtemot i allt?

      Måste hålla med om att han har ett provocerande beteende och kan dessvärre trigga igång de som ”inte är så friska i huvudet” till att kasta elakheter … Och självklart kan de fundera mer på att leva ett mindre extravagant liv med mindre lyx som gör att de kan spara hutlösa summor och skapa en trygg vardag för sina barn.

      Däremot tycker jag att det är viktigt att inte lägga skulden hos Jocke och Jonna i det här fallet. Ingen ska någonsin behöva höra sådana fruktansvärda kommentarer om sina barn (eller någon annan). Polisanmäl, polisanmäl, polisanmäl. Utbilda, utbilda, utbilda. Dra in föräldrar, föreläs etc etc.

    Fruktansvärda kommentarer, hot och påhopp dom får.
    Extrem exponering i sociala medier får tyvärr dessa konsekvenser och denna uppmärksamhet från psykiskt sjuka människor, vilket Jocke och Jonna uppenbarligen inte har varit vuxna nog att inse.

    Men är inte sånt här straffbart att skriva till någons instagram elr Youtube? Om Jocke polisanmäler ,åker inte dom dit då?

      Visst kan han polisanmäla. Men varför visar han upp detta på sin Instagram? Content så klart. Sympatier.

      Jag tror inte att dom är straffmyndiga

      Det är straffbart. Men det handlar om att bevisa vem som höll i telefonen när meddelandet skrevs. Han som äger kontot kan ju säga att en kompis lånade mobilen och skrev meddelandet, och det blir ju svårt att bevisa motsatsen. Det ska anmälas så det syns att detta är ett problem i samhället, men det är svårt att få någon dom mtp hur lagen ser ut i Sverige just nu.

    Jag ser att flytt utomlands på grund av Sveriges mycket höga kriminalitet och otrygga miljö diskuteras på det gamla vanliga, trista sättet – den som vill flytta är mer eller mindre sverigedemokrat och ”överdriven”.

    Vi är också på väg men bara till Danmark. Det har vi nu varit i snart två år, husbygget blev försenat och sedan kom pandemin, vilken medförde både ytterligare förseningar och problem att komma in i Danmark. Men nu så, nu är det inte lång tid kvar.

    Och vilka är vi som gör det här då? Två helt vanliga småbarnsföräldrar, båda läkare som vill att våra barn ska kunna gå i en vanlig, allmän skola men också få de kunskaper som behövs i livet. Vi vill kunna låta våra barn gå hem från skolan utan att de riskerar att rånas på vägen och vi vill känna oss trygga i att de inte utsätts för sexuellt våld i skolan. Och så blir det skönt att få slippa detta ständiga gatuvåld som pågår i Sverige.

    Ljug inte för er själva – Sverige är inte ett tryggt land längre, tvärtom. Och tro, som sagt, inte att det är några få galningar som försvinner. Tvärtom pågår det faktiskt en omfattande utflytt av svenskar, dessutom är det vi välutbildade som försvinner först. Att ni inte läser om det i tidningarna beror inte på att det inte händer.

      Var Sverige bor ni nu?

      Jag bor i en mindre stad i norra Norrland och känner inte alls igen det där med att oroa mig för att mitt barn blir rånat eller dagligt gatuvåld. Menar inte att det inte sker i Sverige, menar bara att det också beror på var i Sverige man bor om det är tryggt eller inte.

        Och jag bor utanför Stockholm och känner inte heller igen mig. ??‍♀️

      Jag kan intyga detta!
      Just i detta nu är dom i full rulle och gängbråkar utanför mitt fönster och hotade mig med kniv och så..! ☹️

        Ring polisen. Om alla bara står tyst och tittar på kommer ingen förändring ske.

          Dumskalle, ringde polisen fort som satan men dom är inte snabba direkt.
          Vad är det med dig?
          Inte som att dom gjorde något när dom kom fram heller!
          Herregud.

            Kan du inte svara utan att kalla någon dumskalle?

            Varför så otrevlig ton?

            Känns som jag kanske träffade en öm punkt? mtp hur tråkigt attityd du hade i ditt svar…

            Hur ska jag kunna veta att du ringt polisen när du bara skriver att dem står och slåss utanför ditt fönster? då låter det ju snarare som att du bara står och tittar.

        Utanför mitt fönster har det aldrig skett gängbråk och jag bor i Sverige. Jag vet att det är svårt för dig att ta in men det går faktiskt att bo i Sverige utan att ha gängbråk utanför fönstret.

        Neeeej jag sa inte att det inte sker i Sverige. Men den grova organiserade brottsligheten är inte jämt utspridd över landet utan rätt så koncentrerad till vissa områden. Och har man möjlighet att flytta (till ett bättre område utomlands) bör man väl rimligtvis ha möjlighet att flytta till ett bra område i Sverige. Eller..?

      Enligt SCB var utflyttning 2019 och 2020 från Sverige av svenskar (personer med Sverige som födelseland) 15 539 personer. Jag skulle inte kalla det det en omfattande utflyttning.
      Samma period flyttade 11660 svenskar tillbaka till Sverige.
      Källa: https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/utvandring-fran-sverige-efter-de-20-vanligaste-fodelselanderna-for-de-utvandrade/

      Det pågår ingen omfattande utflytt. Om det hade gjort det hade du kunnat länka till källor som stödjer ditt påstående förra gången du skrev det här och folk bad om källor. Det gjorde du inte och jag tvivlar starkt på att något av det du skriver är sant ¯\_(ツ)_/¯

      Ok, jag känner mig iofs trygg där jag bor nu (i en kommun angränsande till Göteborg). Jag har bott i tre olika städer i Sverige. En gång har jag upplevt otrygghet pga en väldigt fattig stadsdel med hög arbetslöshet och problem med kriminalitet. Dock kan jag säga att de flesta som bodde där var vanliga människor, ofta ganska fattiga och med invandrarbakgrund. De ville ju också så klart att deras barn skulle få en bra uppväxt och de flesta hade nog flyttat om de hade kunnat. Men två läkare borde väl ha råd att flytta till något välbärgat område och sätta sina barn i en friskola med gott renommé?

      Jag tycker inte man ska romantisera, men menar ändå att hela Sverige inte kan anses vara en krigszon.

    Kommer ihåg att du var in och härjade för ett tag sedan, ni är hemskt långsamma med den där flytten med tanke på hur du svartmålar Sverige.

      Det var jag som skrev kommentaren om att vi flyttar till Danmark. Och reaktionen på den blev ju precis den jag skrev.

      Men jag valde att svara just dig:

      ”Härjade”? Det var ganska kul faktiskt och att det tagit tid – förklarade jag inte det? Jag trodde att jag gjorde det? Det har tagit enormt lång tid!

      Jag blir ganska nyfiken, faktiskt, på varför så många förminskar och till och med förnekar de mycket allvarliga problem med öppen gatukriminalitet som Sverige har. Självklart beror det här på var man bor, själva finns vi i några månader till i en villaförort till Stockholm. Det betyder att vi inte har det här på vår egen eller närliggande gator – men är det vad som är intressant? Naturligtvis inte, man ska kunna röra sig var som helst i samhället utan att riskera att vara i närheten och kanske drabbas av en skjutning eller sprängning. Och vad beträffar rån av barn är det som händer att andra barn, från fattiga områden, tar sig till just mer välmående kvarter. Det är ju där barnen kan ha pengar eller värdefulla saker på sig.

      Jag såg att någon skrev att den tyckte att uytflyttningen inte var omfattande. Vad man tycker är en stor utflyttning är självklart en personlig uppfattning, för det första, men man får också förstå att inte alla som har lämnat landet har skrivit ut sig och därför syns de heller inte i statistiken.

      Jag tycker att det är trist att man inte klarar att acceptera att vi ser olika på utvecklingen i Sverige och kan inte rå för att jag uppfattar att de som reagerar på åsikter som mina med rena oförskämdheter gör det helt enkelt därför att man väl vet att jag har rätt men inte vill erkänna det för sig själv. Något jag på ett sätt väl kan förstå eftersom det ju är en fruktansvärd och tragisk utveckling som drabbat landet.

        ”man ska kunna röra sig var som helst i samhället utan att riskera att vara i närheten och kanske drabbas av en skjutning eller sprängning. Och vad beträffar rån av barn är det som händer att andra barn, från fattiga områden, tar sig till just mer välmående kvarter. Det är ju där barnen kan ha pengar eller värdefulla saker på sig.”

        Välkommen till Danmark. Du kommer mest troligt inte kunna röra dig var som helst i samhället här heller utan att riskera skjutningar eller att dina barn blir rånade. Men jag antar att du kommer betala för att bo i ett danskt område där det är tryggt. Precis som de flesta andra med pengar i precis alla länder gör.

        Men på riktig. Välkommen.

          Jag är naturvetare och tror därför på statistik. Statistiken är tydilg och därför är sannolikheten för att drabbas av våld på offentlig plats också väsentligt mindre i Danmark än i Sverige.

          Hittade för övrigt just en talande nyhet: https://www.expressen.se/nyheter/polisinsats-pa-kungsholmen-/. Det händer hela tiden i Sverige numera och personligen hade jag inte velat komma gående och mött denna person. Det är just känslan av den ständigt närvarande otryggheten som får oss att lämna. Än en gång:

          Varför är det så provocerande att vissa av oss inte vill vara kvar och skriver om detta? Varför accepterar man inte bara det på samma sätt som jag aldrig skulle få för mig att ha synpunkter på att andra vill vara kvar i Sverige?

            Det är inte provocerande. Jag har ju själv flyttat till Danmark och välkomnar alla svenskar som vill flytta hit ??‍♀️

            Verkar vara lika lätt att bli provocerad av att folk lämnar Sverige som det är att bli provocerad av att folk trivs där och vill stanna kvar.

            Själv bor jag i usa och är rädd för att mina barn ska behöva vara med om en skolskjutning.

    Spara ihop pengar!? Ha, ha, ha…. Jockibois offerkofta ska alltid fram när hans projekt går åt helvete. Husrenoveringen blev skit, hans produktioner (med inhyrd producent) blev skit, hans nya Ferrari skänker ingen glädje, hans böcker reas ut för 10 kr och gammelmedia har till slut genomskådat bluffen.

      Men nu var du väl ändå lite väl hård, mot en människa som inte vill bli kallad för Jockiboi längre.
      Är du en av OKG’s ryttare eller? För du får det ju onekligen att låta som så.
      Hans produktioner på Discoveryplus verkar ju gå rätt bra, åtminstone spökjakt. Sen kan man ju inte
      lyckas med allt här i världen helt själv heller, är väl därför bara bra att ha en ”inhyrd producent” som man kan bolla idéer.
      Men det kanske bara är jag? Alla produktioner kan inte vara framgångsrika, det måste väl även du förstå, att man måste ju kolla vad som går hem bland publiken.
      Och varför ska materiella saker alltid skänka glädje för? Jag må ha en sprillans Volvo, men inte fan köper jag den för att den ska skänka mig glädje specifikt?
      Han söker sig inte ens till gammelmedia och vad jag har sett och hört så tycker han inte ens om gammelmedia.
      Så vart är det du vill komma?
      Uppröra folk för kommentarer (jag försöker bara lägga fram fakta, är inte upprörd så ingen missförstår mig lol)
      eller få uppmärksamhet från Joakim him self?

    Okej, personen som skrev kommentaren är ju uppenbarligen störd och behöver få vård.

    Däremot om jag hade varit i deras sits hade jag helt slutat lägga ut bilder på mina barn. Förstår inte varför barnen har egna konton, och man fortsätter dela bilder och videos på barnen över allt när man får såna där vidriga meddelanden.
    Dem kanske kan skaffa ett privat konto som bara familjen och vänner kan se där dem kan dela med sig av videor och bilder på barnen.

    Och jocke försvarade Vlad när han sexualiserade unga tjejers utseende. Så han kanske borde sopa rent framför sin egen dörr innan han börjar skrika på andra…

      Så han kan absolut inte ändra åsikter ang det Vlad gjorde efteråt? Eller har han uttalat sig någonting den senaste tiden om hans åsikter ang detta? Du verkar ju ha bra koll på Vlad situationen iaf 🙂

        Jocke ändrar sig inte, när hans kompisar gör stora misstag skyddar han dem och försökt ändra fokuset till något annat tex näthat.
        När någon annan gör något fel är Jocke där och kastar bensin på elden så hatet fortsätter hagla över människan.

      Bara för att man inte lägger sig i varenda strid betyder det inte att man automatiskt håller med.

      Lyssna på podden så får du lite mer förståelse

    Detta är fruktansvärt. Ingen förälder eller människa ska behöva få hot som detta skickat till sig. Bara mycket trasiga människor kan yttra sig såhär mot en annan. Som förälder känner man sig hjälplös när det kommer till ens barn, inget känns gott nog men det finns en del saker som Jocke och Jonna kan göra även om de såklart inte borde behöva göra detta:

    * Ta bort barnen egna instagramkonton samt alla bilder där de är med på sina egna konton. Det är tråkigt att inte kunna visa upp det finaste man har men då får man ha privata fotoalbum i bokhyllan eller liknande.
    * Kanske minska exponering av vart exakt de bor samt rör sig (kanske sent påtänkt men en flytt till nytt hus i Sverige är åtminstone lättare än att fly landet).
    * Fundera på hemskolning eller gå ihop med andra föräldrar som de litar på och forma en skolgrupp? Kanske inte idealiskt men kanske känner de som föräldrar sig lugnare när barnen är på en säker plats.
    * Ändra sina arbeten från ”front stage” till ”back stage” … alltså göra mer bakom kamerorna och hålla sig borta framför kamerorna. Det kanske inte är ett roligt val då de byggt en karriär genom att visa upp sig och vara sig själva men kanske kan de få det att fungera ekonomiskt om de inte måste synas hela tiden. De kanske inte ens måste ha alla lyxprylar?
    * Polisanmäla varje ful kommentar – det kanske de redan gör?
    * Anlita säkerhetsvakter för barnen när de inte är med föräldrarna? Detta låter givetvis extremt men om jag hade fått dessa hot och hade tillräckligt med pengar hade jag inte tvekat att anställa säkerhetsvakter som får röra sig ”i bakgrunden” medan mina barn går i skolan och endast ingripa om främmande människor närmar sig – inte andra barn eller exempelvis kända lärare på skolan.

    Det ska egentligen inte vara Jocke och Jonna som ska behöva ta till alla dessa åtgärder men om inte de gör en förändring, vad har de för andra val? Jag skulle vara livrädd och må jättedåligt om jag fick meddelanden som Jocke och Jonna får ta emot dagligen. Kan verkligen förstå om de känner en desperation och hjälplöshet. All kärlek till dem och barnen, låt dem snälla få en trygg framtid. <3

      Får man hemskola bara för att man vill i Sverige? Jag trodde inte att man fick det. Men jag har inga barn så jag har verkligen inte koll.

        Nej, hemskolning är olagligt.

    På vilket sätt en flytt från Sverige ska skydda hans dotter? Han får ju kommentarerna online, vilket innebär att så länge han exponerar sina barn kommer kommentarerna fortsätta.
    Han kanske borde börja i rätt ände

    Vad innebär det egentligen att kasta pant på någon?

    Någon som vet vad som hänt med Jocke och Jonnas hundar? det var länge sen man såg bild på båda hundarna, har dem kvar båda? omplacerat någon? har någon av dem dött? någon som vet?

      Pomeranian hunden fick de omplacera till en kompis.
      Den ena hunden var väl Jonas mammas
      Och Batman är kvar i alla fall senast jag såg någon video med dem

    Hur sjuk i huvudet är man om man skriver så om en annan människa, ett litet barn ovanpå allt. Får så ont i magen.

    Nu ska jag klargöra ngt innan jag skriver här så folk inte tappar det helt. Olof är ju helt sinnes. Människan säger sjukt konstiga saker och man kan tycka vad man vill om honom. Jag ogillar honom.

    Samtidigt vill jag säga såhär. Jag tror inte på Joakim. Inte ett skit.
    Att få mordhot till sin dotter. Hemskt. Men är det pga Olof? Nej. så fan heller. De har väl, från jag förstått mer eller mindre alltid fått hot emot deras barn. Att det nu är pga O. ser jag som tveksamt. Lundell har en förmåga att jämt skylla på andra när ngt händer honom. Aldrig hans fel.
    När han erkänner ngt så ingår det alltid ett ”men” eller ”pga”.

    ”MEn! han skulle aldrig använda sina barn för bla bla bla” Nä okej. De används ju för reklam och liknande. Varför inte för att beskylla en annan person för dödshot?

    YT Sverige verkar enbart bestå av egoistiska människor ändå. Låt dem hålla på.

    Flytta då om det är så hemskt?
    Ja jag bor också i Stockholm, i en förort. Jag, det händer grejer, ja det finns problem men inget jag märker av i mitt dagliga liv.

    Har så många frågor:
    1. Varför inte bara stänga av kommentarsfält, DM etc?
    2. Varför fortsätta exponera barnen på nätet? Och där tom barn, hundar etc har egna konton.
    3. Var är logiken i att näthatet försvinner om de flyttar utomlands?
    4. Vad händer med huset som de fortfarande håller på on renoverar för miljoner? Om de behöver pengar är det inte vettigare att bara göra enkel renovering för att få det klart o sälja det? Ingen kommer köpa huset för de kostnader de lagt ut på renoveringen…
    5. Eller tänker de ha bostad i Sverige och utomlands?
    6. Är det verkligen säkrare utomlands? Har de koll på brottsstatestiken? Är det andra landet lika bra på att dokumentera sina invånare som Sverige är?

      Finns ju mer Gated communities utlands… inga vet vilka de är.
      Näthatet lär inte bli mindre men de kanske känner tryggheten att det är längre bort och svårare för en person att sätta hoten i verket.

    Skall dom alltså lämna sitt superrenoverade hus lagom tills det är färdigt. I en stil som skall passa dem till 100 procent men kanske inte faller så många andra i smaken. Dom kan väl inte få ut så mycket pengar som de lagt ut på det?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.