Katrin Zytomierska om folk som klagar

Katrin Zytomierska ägnar ett Instagraminlägg åt att skratta åt alla människor som påstår sig inte kunna få ihop livet av anledningar som att den ena föräldern behöver åka bort eller att man måste jobb. Det, och hur de absolut inte hinner med att träna, att spela padel kommer inte på tal och sköta kosten herregud det är ju ett heltidsjobb bara det.

Tänk om jag någon gång skulle svara alla dessa personer. Jag är själv med tre barn och hund när jag har barnen, driver tre bolag själv, har en av Sveriges största poddar som spelas in varje vecka, ett hus som jag sköter om, en lägenhet i Marbella som renoveras och inreds dygnet runt, tränar regelbundet, spelar padel, är sjukt engagerad i alla mina barns alla aktiviteter, följer med på fotbollscup, roddar klassfest, brännboll i parken, lagar nyttig mat till alla, gör alla läxor, pluggar till prov jag skrattar ihjäl mig åt alla människor som hela tiden beklagar sig för mig hur de inte får ihop sina liv hör hur jag skrattar HA HA HA. // Katrin Zytomierska

Som ett brev på posten – Postnord till trots – så ramlar det in kommentarer som vill förminska Katrins företagande, som vill påpeka att hon minsann bara har barnen på halvtid, har anställda, en assistent, städhjälp, en barnflicka, högre lön mm, mm.
Att hon är privilegierad helt enkelt.

Katrin postar då det här inlägget där hon förklarar hur hon tänkte när hon skrev sin första text och hur hon ser på kritiken:

Mitt inlägg var baserat på folk som jag träffar i min vardag. Alltså folk som har precis samma förutsättningar som jag men bara klagar på banala saker för att de är lata och missnöjdare sina liv som skulle kunna vara fantastiska om de bara ändrade på sin inställning.
Istället tog alla ”utsatta” människor åt sig och började härja. Som vanligt iofs men så här: Är jag en vidrig människa? Hjälper jag inte utsatta människor dagligen? Öser jag inte pengar på de som behöver hjälp? Jag har väldigt rent mjöl i min påse. Skulle jag kritisera ensamstående mammor som jobbar inom vården som kämpar med sjuka barn som inte har närvarande pappor eller en massa pengar? Snälla, jag har aldrig ens mött en sån person de finns inte i min skyddade lyxvärld på flotta Östermalm. Skulle jag uttala mig eller klanka ner på människor som jag inte har en aning om hur och varför deras liv blivit så miserabelt? Varför? Jag sparkar inte på folk som ligger det är inte coolt. Jag behöver inte det.

Många som kritiserar mig för att jag har personal som gör saker för mig. Jag ska irritera er lite till. Jag har 35 anställda som gör saker för mig. Störigt va? Jag har anställt dem en efter en i takt med att jag jobbade mig uppåt. I många år var jag ensam. Ammande Falke under gran medan Ringo ropade ”se mig” på fotbollsplanen och Rambo spräckte hakan på skaterampen. Jag har känt på det ”riktiga” livet så det räcker. Jag gör det fortfarande. Man väljer vem man skaffar barn med och hur många barn man skaffar. Man väljer vad man stoppar i sin mun, man väljer om man tar tuben till jobbet eller tar en promenad. Man väljer om man har ett extraknäck när barnen sover eller om man sitter på mitt Instagram och lägger tid på att klaga och gnälla och kritisera.

Jag vet att det finns de som har sämre förutsättningar i livet det vet jag. Jag har rest mycket i Afrika, Asien jag har sett misär.
Min familj satt i koncentrationsläger. Att sitta i Sverige och tycka synd om sig själv för att man inte har ett bra liv är ett hån.

Kavla upp ärmarna se dig omkring. Är du nöjd med ditt liv klaga inte. Är du inte nöjd gör något åt saken. Men sitt fan inte och fabricera fram att jag är en dålig människa för att jag vill peppa sig till ett bättre liv.
Det är bara patetiskt. // Katrin Zytomierska

Tankar och reflektioner?

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fantastiskt att hon har så mycket ork. Men alla är inte byggda med adhd-utsöndring av energi i hjärnan…

   Trots att hon är sååå duktig och driven så verkar hon ändå ha ett stort hål där i bröstet hon försöker fylla med storhet och ego, inte genom att vara en god medmänniska dock, utan genom att trycka på folks ömma punkter och få dom att må dåligt. Sen varvar hon med ”kom och ta mig”-bilder och en utseendebesatthet där hon egentligen bara vill ha bekräftelse av patriarkatet som knullbar trots att hon är mamma.

   Om hon kunde rocka sitt liv och samtidigt vara en schysst individ som lyfte andra och erbjöd lite stöd och pepp hade hon kanske kunnat vara något att avundas eller sträva efter.
   Nu är jag bara såå glad att jag inte står i hennes skor.

    Plus att hon verkligen inte rockar allt hon påstår sig göra. Eftersom hon köper tjänsterna och bara har barnen på halvtid. Dessutom går väl ”bolagen” lite sisådär, med ganska många tveksamma affärer 🤔 och hon har knappast sådan simultanförmåga att hon själv är i Marbella och renoverar på samma gång?!

    Att sedan kalla alla som påpekar detta för missunsamma och se det som ett bevis för att hon hade rätt, får mig verkligen att undra hur hon mår och hur det står till med tankeverksamheten där.

   Exakt min tanke 😅

   ADHD är inte något som ger ”adhd-utsöndring” av energi. Det är (bland annat) en energiregleringsproblematik, som gör att man bränner av sin energi och sedan är den slut. Det tar mycket längre tid för en person med ADHD att sedan fylla på energi igen. Personer med ADHD är (mycket) överrepresenterade bland dem som har utmattningssyndrom just på grund av detta. Kryp i kroppen och hjärnan och hyperfokus gör att man får mycket gjort ett kort tag och sedan smäller man in i väggen, om och om igen. Om man har fått ADHD och inte har några upplevelser av funktionsnedsättning av diagnosen så är den helt enkelt fel ställd.

   ….nu tror ju inte jag att Katrin har adhd. Där emot vet jag att hon berättat hur svårt det är att leva med någon som har adhd d v s Bingo Rimér. Han har adhd.

   Tror du blandar ihop!

    Sjukt beteende att diagnostiera nagon annans barn pa internet

   Exakt.
   Sen finns det så mycket skit hon skrivit och sagt genom tid så INGEN borde egentligen vare sig läsa eller lyssna på henne.
   OM hon skulle ta ett jobb, vilket som helst och vara borta hemifrån kanske 10 timmar per dag ( det kan det ta med hämtning/lämning barn ) och ha lön som ett vårdbiträde då skulle inte hon hinna flänga runt än här än där hon heller. Hon lever ett priviligerat liv med folk som hjälper till med både det ena och det andra så då är det jävligt lätt vara kaxig
   Hon är skrytig och vidrig mot vissa, ta t ex hennes inställning mot tjocka människor.
   Skulle aldrig köpa en produkt om jag visste hon hade minsta finger med i spelet
   Hon ska helt enkelt knipa ihop och inte ha nån uppmärksamhet.

  Finns nog inte en vänlig cell i den där kroppen, oavsett om den är vältränad eller inte…

  Det är en otroligt ödmjuk tjej det där…

  De flesta andra på sociala medier slutade väll att provocera så extremt tydligt för typ 10 år sedan? Katrin kör på på samma sätt som för 15 år sedan, coolt! 😎

   Hoppas verkligen att det är ett sätt att provocera, för annars är hon ju verkligen urbota korkad. I klass med diverse orange världsledare och sådana som påstår sig ha en enhörning 🦄 (googla vem, om ni inte vet 😃).

    Jag googlade, var nyfiken på enhörningen. Så nu vet jag 😛

    Goolade men fatta inte om enhörningen?

  Katrin är patetisk. Hon leker duktig på någon jävla häst.

  Kan nog, tar emot att säga det, hålla med henne! Första gången!! Jag tycker att det finns en gnällkultur som har blivit som en tävling nästan. Det gnälls på barn, make, jobb, etc. Vilket jag kan förstå att man behöver göra för att ventilera men kom igen? Om du inte lever i misär och har fem barn ensam så hinner man fan med det mesta man vill. Orkar fan inte höra en mamma gnälla på sömnbrist en gång till…. vi är många som inte sover!!!!! Vi bryr oss inte!!

   Är också beredd att hålla med, vill man så går det i många fall.

   Håller med, Katrin har absolut en poäng. Vi har det generellt väldigt bra och tycker många borde uppskatta det mer.

   Håller också med att hon har en poäng. Folk måste inse att det gäller att prioritera, planera och att se möjligheter. Alla människor har 24 h per dygn, det är det enda alla människor har lika mycket av oavsett vart man bor, lön osv.

    Hahaha, jag kan hålla med i sak, eftersom jag ser dessa människor hela tiden överallt. Men inte tillhör Katrin Zytomierska den tappra skaran 😁 hon är ju bara en wannabe, i bästa fall.

    Det går inte att prioritera, planera och se möjligheter om du tillhör i samhällets botten.
    Annars håller ja med. Alla som är ensamstående med medelklassinkomst eller ett par i arbetarklass kan påverka sitt liv relativt enkelt.
    Även fattiga med stort socialt nätverk kan ändra sitt liv.
    Men personer som lever med ekonomiska/sociala brister har inte en chans i ett samhälle som bara blir svårare att leva i.

     Absolut. Alltså det som är provocerande med Katrins inlägg är ju att hon med sina hårda formuleringar får det att låta som att ALLA kan uppnå hennes liv med rätt planering. så är det inte.
     däremot kan alla påverka sitt liv med vilka val de väljer. men orättvisa yttre omständigheter gör förstås att vissa absolut inte har möjlighet att nå dit andra kan komma, oavsett hur hårt man kämpar. och att bygga ett sådant samhälle som tar hand om de svagaste är sjukt viktigt, inte bara skylla på allas val etc.
     MEN det som jag tycker Katrin är inne på i sitt svar och som jag håller med i är att väldigt många gnäller och säger att det inte går fast de har väldigt goda förutsättningar. barnfamiljer med två vuxna och två inkomster där man klagar på att man inte har tid eller råd till exempel. nä man har inte tid och råd med allt. men våga då stå för det man väljer, och det man inte väljer. jag tyckte det blev mycket skönare att foka på vad jag valt istället för att sörja det jag väljer bort.

  Kan hålla med lite man äger sitt liv sin tid, ofta handlar det om dåliga prioriterar. Måste dock säga jag tycker hon är väldigt osympatisk människa. Men håller med om att det gnälls för mycket och ofta om skitsaker!

   Ja alla är inte sin egen chef utan måste anpassa sig till arbetstider som försvårar att hinna med träning, resor, kost och allt vad hon räknade upp om man samtidigt ska hinna med att hämta barn, skjutsa dom till andra ställen osv osv. Att vara helt oförstående för andras situation är inte direkt en avundsvärd egenskap

   Dåliga prioriteringar ??
   Om man sitter ensam med tre barn som ska till dagis / skolor och man själv ska till sitt MINST 40-timmars jobb i veckan och är så gôtt som ensam i livet.
   Har man nåt val då?
   Vad ska man prioritera ?
   Man måste äta och ungarna ska ha kläder osv.
   I den ”verklighet” Katrin lever i är det kanske möjligt att göra val men det är det inte i den verkligheten de flesta lever i.

  Har man obegränsat med pengar ( och nu förstår jag att jag uttrycker mig fel, hon har mycket pengar men inte obegränsat) då är livet mycket lättare att leva.
  Katrin har ju ett slags inbyggt driv, hon har ju tjänat ihop sina pengar själv.
  Jag kan önska att jag vore mer som Katrin, men med ödmjukhet.

  Vissa poänger har hon ju i det hon säger.

   Visst, men inte kan hon själv räkna sig till dessa människor.

  Hon är så osympatisk men just här håller jag med henne. Folk klagar på att de inte har tid men när man frågar vad de gör så fikar de, dricker vin på kvällen, har sett varenda serie på Netflix, likar 39 bilder/dag osv.
  Om de slutade gnälla på att de inte har tid och istället erkänna, helt ärligt, att de är trötta och vill slappna av så skulle det inte kännas lika påhittat.

  Det är inte lätt att ha barn men att de skulle ta varenda sekund är rent hittepå. (Finns undantagsfal

   Ja det är bättre att säga att man inte orkar eller behöver varva ner men det känns som att det är svårt att säga när alla ska vara så upptagna och krama ur varenda minut på dygnet. Jag har ägt mitt lugna liv och tycker att det är mycket mer värt att sitta på balkongen på kvällen med en bok än att skynda iväg på padel tex. Ibland känner jag mig oproduktiv men försöker tänka på vem som egentligen kräver att jag hela tiden ska vara det.

   Tänker att alla de där sakerna är saker man gör hemma. Är man ensam med barn är det inte alltid enkelt att lämna bort barnen för att träna på gym, spelade paddel eller träna med en personlig tränare.
   Att träna hemma och planera sin kost är ju något man kan göra hemifrån.

  Har man adhd kanske man orkar allt det ja. Annars oftast nej.

   Jag har ADHD och jag hade ALDRIG orkat med det där 😴

   Ett vanligt missförstånd när det gäller ADHD är att det finns obegränsat med energi. Så är det sällan. Det vanligaste är att energidepåerna är väldigt opålitliga och kan ta slut på en sekund och vara borta i flera dagar. Många med ADHD upplever det som att de måste ”passa på” medan orken finns, för man vet aldrig vad man orkar imorgon, eller om fem minuter.

    Exakt Kortis. Snarare är det precis tvärtom, som du skriver.

  Jag håller med henne.

   Förutom att hon själv inte är en sån supermänniska. Hon är inte ensam med alla barnen, alla dagar i veckan och ett sju-fyrajobb plus barnens aktiviteter. Och kanske extrajobb för att lönen är så låg. Och hus och bil på det som ska underhållas. Välkommen tillbaka när hon har provat det livet. Det är det många som lever och de klagar sällan!

    Fast hon säger inte att man ska göra det själv. Hon har själv skapat förutsättningar för att kunna ta hjälp och således bredda sina ansvarsområden.

  De som klagar borde ligga mer!
  /Bianca.

   Glöm inte att le också!

    Le och vinka

  Tankar och reflektioner? Att du borde ignorera henne. Hon vet precis vad hon gör när hon skriver så där och du nappar. Jag vill inte ens läsa om henne.

  Förstår hennes poäng men hade hon verkligen velat ”peppa” så hade det gått bra mycket bättre med lite ödmjukhet. Tror hon snarare vill gnälla på att folk gnäller, annars hade hon haft en annan ton.

  Får panik av att bara läsa om hur mycket hon gör men det beror kanske på att jag är utbränd och att min hjärna sänder mig starka varningssignaler.

   Enligt Katrin kan man inte bli utbränd om man bor i Sverige

   // annan människa som tampats med utmattningssyndrom ❤️

    Jaha, men så bra då! Då ska jag väl ta och rycka upp mig lite bara 👌🏻

    Utmattningssyndrom och depression är väl bara hittepå..? Enligt sådana som Katrin. Hon kan ju återkomma efter hon upplevt detta

     Hon var ju deprimerad när hon var ”fet”, så ljuga kan hon.

  Hon verkar tro att alla som inte ”hinner med” gör det av någon slags lathet. Och att lathet bör fördömas med alla medel. Kanske är det helt enkelt så att de personer som upplever att de inte hinner med kanske varit med om trauman, utbrändhet, långtidsstress, sjuk förälder, extra krävande chef som dräner en på all energi, lever med en nedtryckande partner, etc och att dessa personer helt enkelt är ledsna oöver att de inte har samma fysiska och psykiska förmåga att ”hinna med”. Och att gnällandet är ett rop på förståelse, empati och validering? Det är bara elakt och kallt att fortfarande 2021 tro att det räcker med att ”ta sig i kragen”.

   Så bra skrivet! 👏🏻

   Nej alla ska köra på utan att gnälla. Det här med utmattningssyndrom och att gå in i väggen är bara för fjantar…… Hon är ungefär lika smart som min lilltå.

  Saker jag känner att jag har tid med
  Driva mitt företag, min sambo, min hund, vänner och familj, träning, laga mat, kolla på serier och filmer, läsa böcker, lyssna på poddar, gå ut och äta, måla, resa mm.

  Saker jag känner att jag inte har tid med
  Fika på stan, strosa i gallerior, onödiga möten, tv-program, att ha barn (just nu), gymma, instagram och facebook, sola, baka, gå på olika behandlingar mm.

  Alla prioriterar olika och det som är viktigt för någon är helt onödigt för någon annan. Ibland kanske man inte tycker att tiden för träning finns där och då behöver väll inte någon annan bry sig om det!

  Prioritera!

  Bo billigt gör att man kan jobba 80 %, vilket gör att man har tid med barnen, deras aktiviteter och sig själv.

  När barnen är äldre, aktiverar de sig mer själva med vänner och på sina rum, vilket ger tid till vuxnas träning, läsa, ägna sig åt sina intresse.

  Stig upp 30 minuter tidigare och plocka undan i huset, eller jogga 5 km.

  Jag håller med Katrin att vill man så kan man.

  Men sitter man i soffan med mobilen och gnäller så går det inte!

  Och skyller man på dålig ekonomi, så får man göra något åt det! Byt till billigare boende, byt jobb, utbilda dig osv……….

   😂😂😂 ”skylla på dålig ekonomi och göra något åt det” absolut att man kan göra ditt bästa och har ansvar för sin situation men att få det att låta som det är så enkelt är ju skrattretande.

   Du verkar helt världsfrånvänd!

   Prioritera!
   Bo bekvämt (för oss råkar det vara även billigt, vi hade flyt in på bostadsmarknaden). Jobba 100%, dela vab och föräldraledighet lika, så vi båda får bra pension. Ha flexibla jobb som gör att vi kan påverka våra arbetstider och gå omlott, så barnen får kortare dagar på förskola.

   När barnen är äldre kommer jag skita i att träna lika mycket som jag skiter i det idag, för jag bryr mig inte. Min partner tränar flera gånger i veckan nu när barnen är små och lär så fortsätta.

   Sov så länge du kan på morgonen. Skit i att plocka iordning och fixa annat än det minsta nödvändiga.

   Jag håller med Katrin, ett privilegierat liv är riktigt nice att ha. Lyckost mig.

  Efter att ha läst hennes båda inlägg:
  Himlar så mycket med ögonen att de rullar ur ögonhålorna och ut i evigheten. Mer osympatisk person får de rulla länge för att hitta.

   😄

  Nu vet jag inte hur gamla hennes barn är eller vad hon egentligen jobbar med, men om min partner åker iväg på jobbresa så är det väl inte så konstigt att knappt få ihop vardagen? Jag jobbar heltid på vanliga kontorstider, hade fått rodda lämning och hämtning på förskola/skola själv, vilket gör att tiden hemifrån blir ca 7-16.30. När man väl kommer hem efter en lång arbetsdag så ska det fixas mat och förberedas inför morgondagen. Sen ska det nattas barn vilket börjar runt 18 och pågår fram till 19.30. Sen får man plocka undan och ev tvätta lite, duscha och sånt. När skulle jag då kunna träna under min vardag? Möjligen, möjligen när barnen lagt sig, men då får jag ju träna hemma, tyst, så de inte vaknar. Men oftast på kvällen är jag helt slut i huvudet så då behöver jag ta en stund och bara koppla bort hjärnan med en serie eller skrolla insta.
  Även när min partner är hemma så föredrar vi att vara hemma på vardagar och umgås alla, istället för att ränna rundor på kvällarna. Vem orkar bry sig om att vara så smal eller vältränad det går när barnen är små?

   Tycker hon har en otrevlig ton och det är klart att fria tider underlättar. dock finns det absolut mkt man kan göra med sina val. Det liv du beskriver är mitt liv alla dagar eftersom barnens pappa blev sjuk. Hämtar, lämnar, lagar maten, fixar tvätten, ja gör allt helt enkelt. Håller med om att man inte måste prioritera träning eller att vara smal men jag älskar min träning för att hålla orken, vara fysiskt och psykiskt stark för att rulla på i vardagen, och för att hålla mig frisk för att barnen inte ska tappa en till förälder. Rent praktiskt är det absolut möjligt. Borta hemifrån 7-16.30 som du skriver, sen lagar jag middag åt ungarna, vi äter, de leker, jag lägger dem, från 20-tiden senast är det min tid och då tränar jag en halvtimme minst tre gånger/vecka. Brukar sitta på motionscykel och se nåt avsnitt av en serie. Utöver det mkt vardagsmotion, cyklar med barnen till lekparken istället för & ta bilen, promenerar till jobbet efter dagislämning osv osv. För mig är tricket att göra av så mkt hushållsarbete som möjligt medan barnen är vakna, och viga kvällarna åt sådant som är till för MIG. & att fatta aktiva val kring vad jag vill lägga min tid på. om man vill slappa, jamen slappa, det är verkligen inget fel med det. men då tycker jag man ska embracea det.

    Att gå till jobbet eller cykla till lekparken funkar inte så bra när man bor en bit ut på landet. Men vi är såklart ute mycket när vi väl är hemma och rör på oss, och jag tar en kort promenad på lunchen, men det är inte vad jag räknar som träning, det är bara motion.
    Man får ju också ta in att alla är olika, jag skulle personligen bli mer stressad av att träna efter en sån lång och fullspäckad dag. Jag behöver vila och återhämta för att orka med morgondagen. Sen har vi även valt att inte ha någon tv, så det är inte så att vi sitter och slötittar i flera timmar varje dag, vi väljer typ en serie på Netflix och ser ett avsnitt.

     Min huvudpoäng, och det jag ändå tycker Katrin har som en poäng under all den dryga attityden, är att stå för sina val och trivas med dem. Jag håller med dig om att alla är olika. Min träning är som sagt framförallt hemmavid, på motionscykel; den kan alla göra om man VILL. Men om man inte vill behöver man inte. Att äga det valet och säga ”Jag ser hellre på en teveserie i lugn och ro i soffan” eller ”jag läser hellre en bok” eller ”jag lagar hellre mat superlänge” eller ”jag scrollar hellre på mobilen” är väl helt fine. Som du säger, vi är alla olika. Men att säga ”jag kan inte för jag har inte tid” är ofta ett sätt att lägga besluten någon annanstans utanför sig själv. Jag hade kunnat säga att jag inte har tid att städa, men istället skulle jag säga att jag har valt bort det. för det är klart att jag har tid att städa mer än vad jag gör, men jag vill inte, för då blir mitt liv mindre tillfredsställande.
     Om man hela tiden behöver ta fram ursäkter till varför man inte gör något, är min åsikt att man mår bra av att fundera över varför det väcker ett sådant behov att förklara sig. Jag tror att man mår bra av att göra sina val tydliga för sig själv, så man vet vad man väljer. Trots allt finns det mycket i våra egna liv vi kan påverka, även när det finns saker vi inte kan styra. Jag kunde inte välja att barnens pappa dog, men jag har kunnat välja vad jag skalar bort ur mitt liv och lägger till i mitt liv som ensamstående för att leva bra med alla de saker jag helst vill hinna med. Går absolut att göra medvetna val även om man arbetar heltid och sköter livet med barn själv. Vad de valen sedan är styrs ju av ens personlighet.

   På lunchen?

    Hinner inte både äta, träna och duscha på 30 minuter.

   Hon hade inte varit lika kaxig om hon varit ensamstående med jobb på kontorstider, just saying. Hon är privvad och utgår från att alla har samma förutsättningar som henne.

  ALLTSÅ ERIKSEN💔💔💔💔💔

   Så läskigt! Vet man vad som hände?

   Varför var du tvungen att gå hit och skriva om det? Fattar inte alla dessa märkliga off topic-kommentarer som folk absolut inte kan spara till Öppet Spår där de hör hemma. Är det här din enda outlet att skriva det där i? Du har ingen gruppchat med vänner eller liknande där du kan akutventilera om en fotbollsmatch?

  Vad hjälper det att hon skrattar inombords, framstår som att hon hånskrattar åt folk som inte fixar samma saker som hon.

  Klassisk a la Paolo Roberto, låg självkänsla, hög svansföring. Nej, hon har inte 35 anställda, hon har 5 stycken anställda enligt allabolag. Och där räknas fem på helår. Suck.

  En dag ringer man från VC och säger att man hittat nåt i blodprovet
  som man måste kolla och plötsligt är hon inne i vårdkedjan och går
  på radiumhemmet. Vi får se vad hon orkar med då…
  /Leg Ssk.

  Hon klagar alltså om att folk klagar 👍

  Jag tänker på en låt av Uje Brandelius:

  Vill du skaffa bostad på den rätta adressen
  Eller hamna i en förort och bli fattig fet och ledsen
  Vill du äta grönsaker och lugnande te
  Eller käka chips och hamna i socialgrupp tre
  Vill du spekulera i olja och valuta
  Eller somna i ett soprum med en spruta
  Vill du gå på yoga och hitta dig själv
  Eller gå på piller och bli hittad i en älv

  Man borde fråga Katrin hur hon fick sin hyresrätt? I Sthlm är det typ 30 år i bostadskön

   Intressant fråga! Går man in på hitta.se eller ratsit mfl framgår det att en annan familj är skriven på samma bostad! Vissa av dem längre än KZ själv varit skriven där. Camilla, ett litet gräv i detta hade varit intressant!

    Definitivt!

  Men kan nån förklara varför folk följer henne och stödjer henne i form av att köpa hennes skitprodukter?

  Det är bara människor som mår dåligt som bräker som Katrin gör. Gillar deras podd men kan sitta å rulla m ögonen där med rätt ofta. Hon har barnen varannan v. Hon glömde den lilla detaljen. Sen är hon rätt gnällig i podden emellanåt också. Då brukar Bingo säga till henne att hon är privilegierad.
  Hon är en gestapo i schemaskrivning å jag skulle misstänka att Bingo och Alex är rätt hunsade av henne. Ofta är hon inte intresserad av Bingo alls. Man hör på ointresset i rösten. Sen är det JAG JAG JAG JAAAAG igen.
  Mådde hon så jäkla bra i sitt extremt inrutade liv så hade behovet inte funnits att kritisera andra. Alla har olika liv och olika förutsättningar. Jag hade aldrig bytt med henne för all pengar i världen. Hon är tom och ensam. Thats it.

  Lätt för henne att säga ”äg ditt liv”. De allra flesta är anställda och då är det arbetsgivaren som styr. Många har också restid till/från jobbet. Jobbar man då heltid är det inte många timmar kvar av dygnet. Hem och barn går först och då finns det väldigt lite tid kvar för träning och annat. Väldigt synd då träning ger energi.

  Heder åt de arbetsgivaren som tillåter och uppmuntrar träning på arbetstid !

  Brukar inte hålla med henne men här tycker jag absolut hon har en poäng. Absolut att alla har olika förutsättningar! Och att man är olika som personer. Kan beundra henne för att hon verkar gå igång på att ha extremt mycket att göra, tror inte hon sitter och slösurfar många minuter. Det är väl därför hon har det bra ekonomiskt idag, pga hur driven hon är. Tycker inte det ska uppfattas som att hon ser ner på alla ensamstående med medel eller lägre inkomst utan att det är riktat mot de med liknande förutsättningar. Tror vi är rätt många i detta kommentarsfält som också himlar med ögonen åt alla ”powerkvinnor” inom media/influencers som har svårt med ”vardagspusslet”.

  Ja lätt om man har massa nannies. Tror knappast att hon hämtar/lämnar barnen själv. Dessutom har hon väl dem på halvtid. Så innebär en ”fri” vecka med massa egentid.

  Det här är min första kommentar i bloggvärlden, någonsin! Men herregud, många har mycket att säga om Katrin, men vilken jäkla kvinna hon är. Jag är mäktigt imponerad av hennes roddande bakom allt, hennes driv och hennes engagemang. Hon är en jäkla förebild!

  Men jisses !
  Svaret på kommentarerna gjorde ju allt värre.

  Hon kan väll aldrig förstå en vanlis! Barn då och då, assistenter hus och boende här och. Tre , eller två pappor till alla barnen som alla umgås i en happy familj- stjärnfamilj. Noll förankring i verkligheten!! Stort pucko!

  Jag tror att hon är otroligt osäker på sig själv egentligen. Detta enorma bekräftelsebehov och alltid berätta hur bra ,lyckad, fantastisk hon är hela tiden är just signaler på detta. Dom som är det hon säger att hon är vet det och behöver inte påminna oss andra om det.

  Blir mest provocerad på meningen ”man väljer vem man skaffar barn med”. Jag skaffade barn med en snubbe som jag trodde var mitt livs kärlek. En som var en fantastisk pappa i barnets första år. Sen började det snabbt gå utför med psykisk och fysisk misshandel, ställning och diverse trevligheter. Till sist kastade han ut vårt barn från sitt hem för att hans sambo (som brukade vara min bästa vän) inte ville ha hen där.

  Lätt för mig att påverka eller ”välja” i den situationen :)))))

  Har Katrin inte UNI/högskoleutbildning?

  Fullständigt bedrövlig svenska.

  Katrin: Skål på dig grogghagga! 😘

  Håller inte med om hennes attityd, men tycker de flesta skyr egetansvar. I endurance sport till exempel handlar det ofta inte om fysisk kapacitet, utan den som kan utnyttja sin fysiska kapacitet till större grad. Och även inte hur trött man känner sig, utan hur man känner inför hur trött man känner sig. Många får panik när de möts av obekvämhet, när lungorna bränner och pulsen höjs.

  Många utnyttjar inte sin egen kapacitet. Och de stör sig på det som gör detta och ska hitta ursäkter till varför just andra klarar ngt de inte ens försöker sig på (genetik, anlag, ekonomi, osv osv).

  Vi svenskar är ett himla fint folk, i allmänhet välvilliga och trevliga och vill göra rätt för oss. Men vi är också ofta naiva och vi tror att någon annan ska fixa saker åt oss. Pandemin har visat oss detta. Att vi är ett
  ”mjukt” folk. Observera att jag pratar i generella termer.

  Jag orkar inte heller med allt Katrin gör, hennes mål är inte mina. Men jag orkar med andra saker som hård träning och bo och verka i ett land där säkerhet, tillgång till kontanter, internet, rättssäkerhet, kvalitativ sjukvård osv är begränsat. Hur jag klarar detta? Genom att dels ha utmanat mig själv genom olika fysiska och mentala prövningar som byggt ett hårt pannben, genom att omge mig med människor som kan hjälpa och stötta och genom att hjälpa andra trots stora risker att göra så. Eftersom detta får mig att känna tacksamhet för allt jag har.

  Att klaga och leta ursäkter är det sämsta du kan göra. Känna tacksamhet och verkligen anstränga dig att se allting du har ger dig kraften att förändra det du nu vill förändra.

  Eller så är du nöjd och tillfreds och allt är bra. Men då har du ingen anledning att ta åt dig av Katrins inlägg.

   Håller med dig. Just detta att många skyr egenansvaret. Jag är inte som Katrin och känner förakt mot den som inte tränar, eller jobbar stenhårt, eller vad det nu kan vara. tvärtom tror jag många skulle må bättre av att välja sina egna drömmar lite mer. Vissa är som lyckligast när man sitter på sin altan i villan som kräver bilburenhet och dricker morgonkaffe. andra är som lyckligast i innerstadslägenheten. en tredje på den lilla orten där man kunnat få bostad utan så höga kostnader så man har mer över till annat. vissa vill springa, andra ligga på soffan. osv osv. Men URSÄKTERNA har jag faktiskt svårt för. När det handlar om folk med hyfsat ”standard” förutsättningar. Ursäkter är ett sätt att fly från att påverka det egna livet tycker jag. ”Jag hinner inte träna” är ju en klassiker, men sedan kommer det fram att ”jag VILL inte träna, det får mig inte att må bra jämfört med att ligga på soffan”. JAMEN TRÄNA INTE DÅ. Men äg det för guds skull. ”Jag har valt bort träning i den här perioden av livet, det ger mer inte mer än vad det tar för mig.” Samma gäller läsa böcker, laga nyttig mat, träffa kompisar, vad det nu kan vara. Äg frågan istället för att tala om omständigheter.
   är medveten om att massa grejer kan hända i livet, blev själv ensamstående efter ett dödsfall. Valde bort dyra grejer för att ha råd med bostaden, valde bort den avancerade karriären på stora orten för att kunna bo på lilla orten utan pendlingsvastånd och med lägre boendekostnader, valde motionscykel istället för gymkort för att ha en träning som blir av ofta, valde stök hemma för att ha tid att göra alla ensamma kvällar bättre med saker jag tycker om att göra. någon annans situation är inte identisk, jag var privvad på vissa sätt med ett bra jobb tex som gjort att jag inte behövt jobba extra för att få ekonomin att gå ihop. men gnället jag tänker på kommer oftast från folk som lever i familjer med två vuxna och dubbel inkomst… då finns ganska många möjliga val att göra.

    Ja precis just detta att äga sina val eller omständigheter. Vad man nu än vill eller har som mål.
    Det är som om vissa känner sig träffade när ngn påpekar att man har egetansvar. Självklart är livet orättvist, och vissa människor drabbas av horribla saker helt bortom deras kontroll. Jag har en nära vän som nyligen drabbas av cancer och förlorat ett barn i samma veva. Hon är nog den som förtjänar det allra minst och den mest godhjärtade jag känner. Hur hon reagerat? Självklart med sorg och ilska men samtidigt söker hon verktyg att hantera sin egen inställning. Hon äger sin attityd till det som skett henne och är tacksam för att hon är i Sverige och får vård.
    Ingenting i livet är säkert. Men om vi inser att vi faktiskt har kontroll över vår egen attityd till det som sker. Och att vi kan mer än vi föreställer oss, tror jag att så många fler hade varit lyckligare. Att _våga_ ta egetansvar.

    Ladybird, det där var väldigt fint och klokt skrivet.❤️

  Varför ens ge denna hemska människa utrymme? Hon är en mobbare av rang, ser ner på d flesta utom sig själv. Hur kan man ens drömma, har ingen aning vad människor har gått igenom eller hur dom mår. Fruktansvärt att vara så ego och bara se till sig själv!

  Vanliga Svenssons har inte råd med hushållsnära tjänster 1 gång i veckan, Nannys som hämtar och lämna, assistenter som springer ärenden, får halva livet sponsrat eller har företag som levererar mat flera gånger i veckan.

  Där är skillnaden Katrin! Du har pengar. Och det är inget fel med det.
  Klassföraktet flödar i ditt vokabulär ❤️

  Har ju dock inte med vilja att göra, har ju med att timmarna på dygnet inte räcker till

  05,30 vakna, göra sig i ordning, väcka barnen, alla äter frukost, få iväg alla barnen till skolan, åka till jobbet.
  08,00 börja jobba
  17,00 sluta jobbet (om man jobbar heltid), hämta barnen
  17,30-20,00 ska man laga middag, hjälpa barnen med läxorna, träna själv, följa med på barnens aktivitet
  20,00-22,00 städa, diska, tvätta, osv
  Enligt KZ matematik, för en normal människa inser man att timmarna inte räcker till.
  + finns ingen tid i schema för att mysa ner i soffan och umgås framför en film eller kanske spela ett spel tillsammans.

  KZ måste inse att folk som jobbar 100% kan inte träna/spela paddel på arbetstid, kan inte handla på arbetstid, kan inte sitta och planera barnen fester/brännboll/spela in poddar på arbetstid. Om KZ provade ett riktigt jobb där hon var tvungen att jobba under arbetstiden och hinna med allt annat efter jobbet skulle hon själv inse problemet.

   Håller med. Nu när jag jobbar hemifrån så har jag mycket mer tid. Man kan tvätta medans man jobbar. Plocka upp disken i en paus plus 2 h extra av att inte pendla. Jag hinner träna osv på den tiden. Hade jag jobbat i sjukvård/skola osv så går ju inte det. Sjukt tacksam över alla de som gör det nu under pandemin. De får i min mening ”gnälla” hur mycket de vill -de har det tufft på riktigt – inte vi hemmajobbare. Och Katrin är inte ensam med tre barn vv vecka hon har barnflicka.

  Tycker hon är väldigt ointressant och förvånas över att folk går i gång på hennes ”duktigflicka”-inlägg. Än mer föråpnad över att folk köper hennes produkter som många går att göra själv alt innehåller en massa sötningsmedel-inte speciellt clean. Men uppenbart så gillar ju folk både henne och hennes fröknäcke så ja-kul för henne typ.

   Stevia är väl clean.

  Att hon kallar en ensamstående mammas liv, som jobbar inom vården, för miserabelt….🤔

  Jag tycker att hon kan vara väldigt modig och verkar otroligt driven som person, det skulle jag aldrig ta ifrån henne. Men sättet hon alltid sätter sig på en piedestal samt verkar sakna empati och förståelse för andra människor gör mig så himla leeess på henne. Hon upplever det som att folk är bittra och klagar när hon får kritik, men jag tycker mer det har att göra med att hon tycker att iprincip alla som inte är som henne är dåliga

  Jag tycker hennes utspel liknar så mycket på det exelark Isabella Löwengrip höll på med.

  Jag slår vad om att hon snart kommer med tuttenuttiga bilder på barn och hund och sedan kommer ett stort nytt släpp av en ny grötsort snart ska ni se..

  Det är så genomskinligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *