Carl Déman från JLC om Växjöskolans poängjakt med bajs och sperma

[YouPlaySinglePlayer video=”2306,1847,381786″ ap mute ]

Det är en chockad Carl Déman som berättar för sina kollegor i JLC om vad som sker under poängjakten på en av Växjös skolor.
I deras podd, avsnitt 153, får vi höra Carls kusiners utsago, som delades inför honom, sambon Sanna och hans mormor(!), om vad man kan tänkas behöva göra för att plocka så många poäng som möjligt.
Utmaningarna innefattar både att bajsa i någons trädgård och att göra olika saker med sperma.

Lucas Simonsson verkar knappt få fram ord för att uttrycka vad han tycker om det Carl berättar.
Att det är SJUKT kan nog de flesta skriva under på.
Dricka sperma….???

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Svenska ungdomar- nej, inte alla utan säkert ett fåtal, men tillräckligt för att det skall vara beklämmande.

      ….för att vara tydlig menar jag de som står bakom insparken, inte de som utför den.

        Och du vet att dom är svenska?

          De går i skolan i Sverige, jag utgår från att de är svenska? Klart, det kan vara någon stackars utbytesstudent som haft oturen att hamna just i en inspark, men annars är väl de som bor i Sverige och har svenskt medborgarskap svenskar.

          Eller hur menar du?

          Nej det absolut mest sannolika är såklart att samtliga var polacker på semester sen blev det nåt fel och de fick av misstag inbjudningskorten till en svensk inspark som egentligen skulle gått till de svenska eleverna. Polacker eller indier tror jag mest på.

            SÅ tråkigt när man får inbjudningskort och så visar det sig vara till en sperma och bajs inspark. ??

              Hatar när det händer ?

      Fattar hur du tänker men beter sig ungdomarna sådär är det lite knas med samhället också- de har ju gått i skola och på förskola och har föräldrar. Eget ansvar absolut men nåt står väl inte helt rätt till idag. Och så har människor såklart sagt i alla tider ??‍♀️

        Vet inte riktigt hur förskolan skulle kunna förebygga sånt här beteende mer än den redan gör. Jag tänker att ingenting som förskolan lär ut leder till ett sånt här beteende.

    Hörde detta i podden och blev så förvånad över att hon de pratade med lät som att ”det var väl inget konstigt”, reaktionen han berättade om från sina kusiner lät som att vara likadan.
    Fruktansvärt sjukt att ens komma på detta och VARFÖR gör folk det? Jag hade aldrig gjort det, hade det gått minuspoäng eller något annat för min klass hade jag inte brytt mig, det är faktiskt inte alltid laget före jaget.

      Finns många människor som tar steget att flytta från en trygg tillrättalagd tillvaro till något okänt när de pluggar.

      Det är lätt att dras med i flockmentalitet, söka tillhörighet och försöka att inte sticka ut.

      Så jag tycker inte alls det är märkligt att någon gör detta, däremot sorgligt att någon arrangerat det

        Handlar inte detta om gymnasieelever?

          Jo

          Ok, mitt åt, trodde det var på universitetet.

        Försöka att inte sticka ut? Genom att dricka sperma? Du tycker inte det är märkligt?

          Nej, jag tycker inte det är märkligt att en människa dras in i ett sammanhang under grupptryck och gör saker hen garanterat aldrig skulle göra under andra omständigheter.
          Äckligt- ja, märkligt- nej.

          Inte om ”alla” gör det. Det säger ju nåt om hur dagens 6-15 åringar växer upp.

            Ja det är faktiskt en grej vi försöker pränta in i barnen. De ska skilja på rätt och fel och de ska inte vara med på dumheter! Om de inte själva kan säga ifrån, ska de i alla fall gå därifrån och ta hjälp att sätta stopp för dumheterna.

          Är väl lika märkligt som böghög, sudda på hud med suddgummi tills man fick brännskada, runka bulle och allt annat ungdomar gjort. Eller varför inte Kylie lip challenge. Alla generationer har ju sina konstiga grejer. Barn och ungdomar i grupp gör saker de aldrig skulle göra ensamma eller som äldre.

            Fast att sudda på sin hud och att bilda ”böghög” tycker jag är betydligt mildare än att ringa in och anmäla en fakead gruppvåldtäkt, att dricka någons sperma eller att efter påtryckningar av andra i klassen, låta en kille spruta sperma på sina bröst. En helt annan nivå tycker jag!

    Helt sjukt, så äckligt, vidrigt. En sak för att få poäng var att ligga med någon i klassen framför domare, en annan ha trekant framför domare, och alla ska borsta tänderna och spotta ut i ett glas som någon sen ska dricka upp. Vidrigt. Kan inte tro att sånt förekommer men tydligen så gör det det. Hemskt.

      Tydligen skulle någon polisanmäla en fejkad gruppvåldtäkt också om jag förstod det rätt.???

      Namnge alla idioter som kommit på detta och sätt ut bild på nätet, och helst i tidningarna. Det här är sjuka människor, sätt stopp för sånt här.

        Händer sånt här på EN gymnasieskola kan du vara rätt övertygad om att det händer på hundra till…

          näe

        Kan säga att lucas blir ännu mer upprörd när dom sen ringer upp en tjej i Växjö som berättar ännu mer. Med all rätt

    Är mållös.

    Det här är bland det sjukaste jag hört. Har inte kunnat släppa det sen jag lyssnade på poddavsnittet. Undrar hur många som fallit för grupptrycket och gjort saker dom egentligen inte vill göra. Det är rena övergrepp, vissa av sakerna.

    Man ska bajsa på varandra, tjejen dom ringde hade spytt sin kompis i ansiktet, killarna ska komma på en staty, dom ska dricka kiss, en kille ska spruta en tjej över brösten inför domare mm.

    Helt fruktansvärt att sånt här sker och ska vara en ”rolig skattjakt” för studenterna ?

      Jaa, det är ju märkligt att ingen vuxen har haft insyn och reagerat! Det är ju ändå en inspark.

    Men alltså..? Vad var det för fel på ”rasta någons hund”, ”skriva fyrstämmig sats”, ”göra en musikvideo”?

    Syftet ska ju vara att skapa sammanhållning och inte utsätta människor för sexuella trakasserier… ?

      De valde att lägga en fyrsträngig sats istället

    Nä men va? Vad fasen är detta? När jag gick sista året på gymnasiet var en grej att man skulle stå på ett led och så skulle man dra ett snöre genom varje byxben (in genom ena och ut genom andra och sen till nästa bredvid). DET tyckte jag var snäppet över gränsen (eftersom det såklart gick fortare att dra av sig hela brallan än att knögla genom när byxan satt på). Minns att jag satt som en fågelholk när det var just denna utmaning. Nu var detta för 10+ år sedan men HUR har gränserna flyttats så långt? Fy fan rent ut sagt.

      Hahaha ja exakt, vi hade att man skulle suga ett kort från en kortlek mellan varandras läppar, runt i en ring med hela klassen och tyckte det var över gränsen?

        Haha kan verkligen förstå att man tyckte det på den tiden ?

          Haha jag hade nog tyckt det nu också faktiskt, hade inte varit sugen på att inhalera saliv från folk vars saliv jag inte valt att ha i min mun. Inte alls farligt i jämförelse med de i Växjö, men ändå rätt ofräscht?

            Covid skulle sprida sig som tusan vid kort-sugningen, men inte av sperma eller bajs. De kanske bara ville skydda samhället från att pandemin förvärras? ?

      Jag gick på gymnasiet i Växjö (10+ år sen) men vår skattjakt gick ut på att äta surströmming, hämta cheeseburgare till domarna, tjäna en slant på att sjunga eller nåt på stan. Det här är ju bara helt sinnessjukt! Vart fan är världen påväg?

        Samma här 🙂 Känns som det har spårat totalt!

    När man själv gick på gymnasiet var det illa nog att man fick vetemjöl och vatten i håret. Är det detta det har eskalerat till är det sjukt. Vad är det för fel på dessa ungdomar?? Varför gör inte skolan något? Och igen, vad är det för FEL på dessa ungdomar?? I gymnasieåldern är man ju ändå gammal nog att fatta att detta är sjukt? Eller är dagens gymnasieungdomar så totalt bakom flötet att de tycker detta är roligt?

    Vill inte ens lyssna. ? Känns som att allt och alla hållet på att balla ur helt..

    Nu är ju detta ungdomar från Kronobergs län (eller Konobajs som det heter på den lokala dialekten), så inget konstigt alls.
    /Från en stolt Jönköpings-länare

      Detta förekommer ju dock på massor av skolor över hela Sverige, varje år är det ju artiklar om poängjakter som går över styr på olika skolor. Halmstads gymnasium fick ju till slut stänga ner poängjakten för gott för att de inte kunde sköta sig

      Haha, vafan, vi säger inte Konobajs? Snarare Kronobäääj.

      Man ska inte kasta Sten i glashus dock ?

        Nej jag tror att Sten får ganska ont då?

      Den lokala dialekten du pratar om förekommer i Jönköpings län också. Minns när jag gick på JU och vi pratade om vilka aktiviteter vi brukade göra som barn. En tjej berättade att hon och hennes kompisar brukade bergsklättra, varpå föreläsaren (som kom från ett annat landskap än Småland) utropade: ”Åh, vad spännande med bajsklättring! ” Därefter frågade han massa frågor, om de låtsades att trädet7stenen var bajs osv, innan en annan avbröt och förklarade att hon hade pratat om BERGSklättring.

    Jag hoppas att rektor och övrig skolledning tar ett ordentligt jävla prat med dom här eleverna.

      Det är inte attityder på den nivån att rektorn och skolledningen har mycket att komma med om de är i 16 års åldern utan attityden (att ”detta är norm”) har grundlagts långt tidigare och gäller många fler 16 åringar. Ingen kommer bry sig om rektor eller skolledningen.

    Dricka sperma, ha en använd tampong i munnen, få utlösning på Carl von Linnés staty eller bajsa i en frysdisk. Det är 50 poängsnivån för den så kallade skattjakten som just nu genomförs av gymnasiestudenter på Teknikum i Växjö. Magnus Nilsson, en av rektorerna på Teknikum, blir mycket upprörd när P4 Kronoberg berättar om skattjakten. Lyssna här:
    https://sverigesradio.se/artikel/studenternas-tavling-poang-for-att-dricka-sperma-och-ejakulera-pa-staty
    Se även ”Här är några av uppdragen på listan (urval):”

    För många år sedan blev en gymnasieskola i min lilla stad förbjuden att ha nollning efter att en kille nästan dog.
    Fordonsprogrammet tyckte att det var rimligt att binda fast någon vid en planka och sedan dra plankan efter en bil. Problemet var så klart att plankan vände sig och de drog en stackare face down längs asfalten skitlänge.
    Också Kronoberg…

      Nej men fy fan. Då känns ju helt plötsligt bajsa i folks trädgårdar och drick varandras sperma friskt och sunt.

      I min stad så dog en kille under ”skattjakten” dvs nollningen, men det är inte förbjudet.

        Vad hände? Fy fan ?

        Är inte poängjakten/skattjakten något som studenterna gör? (Dvs ej nollning, som görs för nya elever)

        I vår stad kallas det ”studentbingo” tror jag.

      Nej men orkar inte mer… Alltså vem är det ens som bestämmer alla utmaningar och vem är det som godkänner? ?

    Har en kompis som jobbar som gymnasielärare. Och där har de så att hon som poängjaktsansvarig godkänner uppdragen Innan, det gäller treor som ska ta studenten. Men den poängjakten sker nog under skoltid.

      I coronatider är de flesta poängjakter och liknande inställda så det här är nog helt elevernas påhitt…

    Inget signalerar mer om ett moraliskt fallerande samhälle än när den nya generationen skrattandes hänger sig åt kriminalitet, sadomasochism och förnedringsporr.

    Detta är ju helt stört. Varför går alla med på det ens? Är de alla hjärnskadade? Vågar inte ens tänka på vad den generationen kommer att anordna för ”teambuilding”-aktiviteter när de kommer ut i arbetslivet.

    Fan vad jag känner mig gammal nu men vad är det som händer med dagens ungdom?!

    Kan man inte få välja själv om man vill se videon eller inte?

      Jo. Tryck på paus om du inte vill se.

    Är det här ”vuxna” människor? Eller vad talar vi om?? Låter som ngt korkade 15-åringar skulle göra.

      nej det är gymnasieelever

      Det är korkade 15-åringar vi pratar om.

        Nej de är väl de som tar studenten? Så de flesta är eller ska fylla 19.

    Helt sjukt ju.. är det likadant i resten av norden? Europa eller i USA? Detta måste ju ta slut helt och hållet. Stackars ungdomar som känner sig tvungna att gå med på detta

    På vår poängjakt i höstas var det grövsta att man skulle tatuera in vår logga, visserligen var detta under en universitetsinspark. Det ända jag tänker på är vem som öht tycker detta är kul? Man måste vara ganska förvrängd och sadistisk om man tycker det är roligt att se någon dricka sperma.

      Då hade jag ärligt talat föredragit att bajsa i grannens trädgård- det förmultnar ju till sist så ingen skada skedd. Men en tatuering du inte kan få bort utan dyr laser? Hur många studenter har råd lasra bort eländet?

    När jag gick gymnasiet växjö för 15 år sen var skattjakten bland de roligaste sakerna vi gjorde. Då var det mest liksom kullerbyttor genom stan, bada i växjösjön påklädd, få en pensionär att berätta en saga inför en domare. Till skillnad från nollningar mot ettor lät man treorna visa sig roliga, fåniga och lite utan kontroll.
    Synd att det inte hålla på en bra nivå.

      Det borde verkligen heta Växjön.

    Fick höra av en tjej att de uppmanades att suga av någon (gissar någon av de äldre) för att vinna höga poäng.

    Jag blev verkligen illa berörd efter att ha lyssnat på JLCs podd angående dessa ”skattjakter”. Tjejen de ringde upp var också helt likgiltig till dessa händelser och övergrepp, det var liksom helt normaliserat i hennes vänskapskrets. Att det ens finns ”uppdrag” som att skicka videos på sig själv när man har gruppsex eller få sperma sprutad på sig framför en domare, är verkligen total förnedring. Detta kan få stora konsekvenser dessa ungdomars liv! Det verkade även på tjejen som att ungdomarna blir pressade att göra mer extrema saker i takt med att de blir mer packade. Googlar man på ämnet så är det återkommande år efter år, med polisanmälningar och liknande varje år.. Usch, blir verkligen arg att man utsätter unga och osäkra personer för sånt här :((

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.