SM i ”resting bitch face” och lite Onlyfans

I veckan var jag och ett gäng sköna människor i Solna för att debattera sociala medier som del av en utbildning.
Jag fick Onlyfans på mitt bord och argumenterade emot det, samtidigt som jag givetvis vet att det även finns positiva saker med plattformen.

Trots att jag ser ut som att jag vill bita huvudet av min motståndare (det blir så när jag är koncentrerad och fokuserad) så hade jag det väldigt trevligt!

Vad tycker ni om debatten? Våra argument?
Och vad har du själv för argument vad gäller Onlyfans? För? Emot? Mittemellan?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åsiktslös i frågan?

    Glad midsommar, alla??

    Herregud vilken avsaknad av djupare analys hos alla tre som är för. Du sätter verkligen fokus på rätt aspekter i frågan för/emot Only fans.

    Brita och Parisa har en mycket mer nyanserad diskussion om det här i sitt podavsnitt från förra veckan som alla borde lyssna på, dom pratar om den dokumentären som kom nyss plus en del vinklar som inte tas upp i den. Tex polisen som jobbar mot prostitution som är väldigt tydlig med att dom ser många fler unga tjejer nu som hamnar i oönskade situationer med Onlyfans som startpunkt. ”Ingen tänker från ingenstans att ’jag ska möta en torsk och suga av honom i hans bil’ men när man startar med lättklädda bilder och sedan måste eskalera för att hålla prenumeranternas intresse så flyttas hela tiden gränsen för vad man kan göra för pengar.

    Jag är iaf emot OF, dom få som hävdar Lycklig hora väger inte upp för den mängd människor som utnyttjas och far illa av detta i längden.

      Har man inget eget ansvar att hålla sina gränser, se över sitt eget bästa, jobba mot det man vill göra med sitt liv osv? Jag har jobbat som riktig prostituerad, legat och sugit av män för pengar. Jag har blivit erbjuden stora pengar för allt möjligt som jag inte alls var bekväm med att göra, och gjorde inte det. Man kan inte på folk som hjälplösa mähän hela tiden, som ”råkar ut” för den ena och det andra. Det är aktiva val som leder en dit, om vi pratar om tjejer födda och uppvuxna i Sverige.

        Vissa säger nej och blir våldtagna även fast de säger nej. Sluta normalisera prostitution.

        Jag har också sålt sex och håller väl till viss del med om att det är ett aktivt val men vad är alternativet? I mitt fall fanns inte så mycket alternativ och jag förstår i efterhand att jag även sålde sex som en form av självskadebeteende.

        Ingen av de jag känner som sålt sex (inte så många men ett par) mådde psykiskt bra under perioden de sålde. Visst, de valde själv att sälja, ingen blev tvingad. Men jag är inte så säker på att det är ett bevis på att det skulle vara bra för det.

          (Kan även lägga till att både jag och de jag känner som sålt varit med om att kunder inte lyssnat på ett nej och ”tagit för sig” mer än de fått tillåtelse till. Man är extremt utsatt och det är inte så lätt att bara anmäla sen. ”Men du säljer sex, vad trodde du skulle hända?” ungefär..)

          Alternativet kan ju vara att jobba med annat, söka hjälp hos socialen och leva efter deras villkor. Vad det nu än är andra människor gör som inte säljer sex. Mår man dåligt har man eget ansvar att söka hjälp, eller ska alla som knarkar också ses som offer, ses som personer som mår dåligt och som inte har ett annat val? Det gör vi väl inte.
          Och sist men inte minst, hur gör vi åt alla som har problem som agerar på ett sätt samhället inte vill att dom ska agera?

            Klart man ska söka hjälp om man mår dåligt, det säger jag inte emot.

            Men att använda det fria valet som ett argument för prostitution ställer jag mig emot. Och det trots att jag håller med dig om att man ska söka hjälp om man mår dåligt.

              Vad hade du behövt för att inte börja sälja dig?

                En familj som inte sparkade ut mig som tonåring, en pojkvän som inte var manipulativ och utnyttjade mig, någon vuxen jag kände förtroende för och våga söka hjälp hos, någon vuxen som under min uppväxt vågade fråga mig vad som var fel och om jag behövde hjälp. Typ såna saker.

                Jag var så ung när jag sålde.

                  ❤️❤️ Hoppas du har några bra människor runtomkring dig i dagsläget ❤️

            Det är inte jättelätt att söka och få den hjälp man behöver.

              Verkligen. Jag har försökt få hjälp i flera år, men är man inte direkt självmordsbenägen så är man inte en prio…

        Ibland är det ANDRAS aktiva val som gör att man hamnar där man hamnar.
        Vi människor är inte unika öar med massa hav runtomkring oss, vi lever sida vid sida. Ja, vi kan till viss del påverka våra liv, men verkligen inte allt i livet.

        Att se ner på de som inte klarade av att sätta sina gränser eller inte var starka nog är verkligen ingen bra egenskap. Det betyder inte att man är ett mähä eller att man är hjälplös.
        Det betyder att man är människa, som blir påverkad av andra människor, och det finns ingen som aldrig blir påverkad av andra människor. Ibland av gott, ibland av ont, ibland av allt däremellan.

          Vilket bra svar!

          Önskar jag kunde formulera mig lika bra.
          Glad midsommar ❤

          Ditt svar är precis det som gör Sverige världens bästa land. Sympati, föratåelse, empati, intelligens och moraliskt ansvar. Förlorar vi männislor som tänker som dig i en Henrietta-dominerad värld, då förlorar vi allt som gör Sverige så fantastiskt. Tack till dig och alla som likade din kommentar. Guldstjärna.

          Började nästan gråta av ditt svar (ja, jag har pms ??) jag behövde verkligen höra det du säger i ditt svar, du verkar vara en otroligt fin och omtänksam person – Tack ❤️

        När det gäller ens eget liv tycke jag absolut man ska betrakta det som att man har eget ansvar och inte skylla ifrån sig. Visst har man ett val!

        Men ur ett samhällsperspektiv kan man samtidigt vara emot sånt som gör att många tenderar att hamna i destruktiva situationer (kriminalitet, prostitution osv).

        Jag tycker t ex man ha ett eget ansvar för att man blir kriminell, men jag tror ändå vi i samhället kan och bör försöka minska kriminaliteten genom storskaliga åtgärder. Samma med detta.

          Klokt sagt.

          Men det är så naivt att tro att alla har samma förutsättningar som man har i Sverige, att man kan säga nej och ändå klara sig i samhället.
          Du måste förstå att det finns andra personer på denna jord som utnyttjar och hotar utsatta kvinnor och män och tvingar dem att sälja sig.
          Det hade ju varit fantastiskt om alla traffickingoffer bara hade sagt NEJ och inte varit sådana ”mähän” som du kallar dem…..

        Jag tycker att samhället har ett särskilt ansvar för att rå om de människor som är ”svaga”. Alla är inte viljestarka drivna människor som kan stå emot sina missbruk och borsta bort trauman. Om du är det, good for you!

      Ja inte fan är jag en lycklig städare heller.
      Funderar seriöst på att sälja sex igen. Kanske tillåme mår bättre då ekonomin blir stabil.
      Båda yrken knäcker ens själ. Men städyrket är värst.
      Synd att folk har sådan fördomar så kvinnor som vill får skit för det. Tack!

        Kanske få en rejäl löneförhöjning som städare? Man kan liksom alltid hoppas…
        Man ska inte underskatta det mentala välmåendet man får av stabil ekonomi.

        Det känns bara så trist att man som kvinna (ibland) visas två val; prostituerad eller utsliten städare. Det finns en ocean av andra, positiva och stärkande yrken där man utvecklas som människa och får bra betalt – och trivs. Där menar jag att samhället och skolan inte minst har en jätteuppgift, att lyfta de som står mellan de två valen och inte ser några andra alternativ. Det är ju en fruktansvärd situation.

          Tillägg: Och en fruktansvärd kvinnosyn.

    Att normalisera onlyfans är en skrämmande utveckling.

    Hur normaliserar jag prostitution?
    Vad har våldtäkt med eget ansvar kring Onlyfans att göra?

      Du tjänar pengar på att sälja din kropp, att du inte ens ser problemet själv i det ger mig inget utrymme att ens diskutera vidare detta med dig. Du kan skratta sig lycklig att du träffat män som faktiskt respekterar ett nej. Nu avslutar jag min diskussion här. Onlyfans tänjer på gränserna och normaliserar ett redan stort problem. Läs Simon Häggström så får du en liten inblick i polisens arbete.

        Tjänade, men inte längre. Det var en tillfällig inkomstkälla men inte liksom framtidsplanen. Det känns spontant som att du ser ner på prostituerade, men samtidigt ser Onlyfans tjejer som offer.

          Jag ser inte ner på Prostituerade. Du blir kränkt för jag sätter kvinnor före män. Män tror de äger oss kvinnor och genom onlyfans så spär de på att män kan göra vad de vill med oss kvinnor för de kan betala oss pengar att ta del av våra kroppar. DÄR ÄR PROBLEMET.

            Du vill inte diskutera ämnet med mig med hänvisning att jag säljer mig och inte ser problemet. Om inte det är ett sätt att försöka trycka ner en så vet jag inte vad. Vem är det av oss som har ett problem kring det här nu egentligen? Jag för att jag säljer/sålde, eller du för att jag säljer/sålde? Det verkar som det senaste, vilket är absurt med tanke på att detta inte ens angår dig.
            Ur samhällsperspektiv så kan jag se prostitution som ett problem, men ingen verkar heller ha intresse av att lösa problemet, förmodligen då det är ett ekonomiskt problem hos individer och samhället vill helst inte ge gratis pengar åt folk. Inget moraliserande eller polisjakt i världen kan stoppa ett problembeteende grundad i ett monetärt problem i ett kapitalistiskt samhälle.
            Hur tänker du att vi ska stoppa prostitutionen?

              Jag har tagit hand om barn och kvinnor som far illa pga prostution. Kvinnor som blir förstörda för livet av män som
              Köper kvinnors kroppar. Genom våldtäkter som gjort att kvinnor är så förstörda att de knappt är i livet när de kommer till oss. Män som utnyttjar barn och förstör deras liv. Du gör vad du vill med ditt liv. Jag kommer ALDRIG acceptera prostition.

                Okej. Du svarar dock inte på någon av mina frågor.

              Steg ett är att sluta glorifiera prositution, vilket du gör. Förstår du hur farlig din attityd och dina historier är?

              Tänk om det sitter en tjej som vill köpa något som hon inte har råd med (kan vara droger eller en förbannad väska) och läser att lite sex med en främling inte alls är så farligt plus att man kan tjäna en massa pengar utan att bli utnyttjad. Herregud, börja med att sluta prata så gott om ett liv i ren misär. Du kanske var glad när Kalle 35 köpte en avsugning för 2000 kr men påstå inte att glädjen och ruset =lycka. Lär dig skillnaderna mellan de olika lyckohormonerna och hur en kortvarig glädje (som ett rus) inte är att förväxla med en känsla av inre lycka. Farliga grejer du promotar här. Skäms.

                Jag fattar inte hur en random tjej som vill ha en väska är mitt problem. Helt orimligt att hennes liv är på mitt ansvar. Ingen säger väl till kvinnor generellt att deras utseendefixering och skönhetsoperationer är farliga för unga tjejer och att dom därför ska sluta berätta om det. Jag får väl berätta min historia och hur jag tänker, utan att unga tjejers livsval läggs på mina axlar.
                Sälj inte sex för en väska, är mitt råd. Väska är inte en nödvändighet. Så, nu har jag gett lite råd till unga tjejer, som inte är kapabla att tänka själv uppenbarligen.

              Finns massa val. Ingen behöver välja att sälja sig. Jag tycker det är sjukt!

    Jäääävlar vilken platt analys av grabbarna.

    Strikt emot. Parallellen att man även säljer sin kropp när man jobbar på Donken är urbota dum. Senast jag kollade behövde man inte ställa upp på porr och nakenbilder för att få ut sin lön där.

      Nä men lönen återspeglar vad du är värd. Din kropp är värd 125kr i h på donken.
      2000kr h på gatan.

        Har du ekonomiska svårigheter vilket yrke väljer man?
        Tråkiga är att kvinnor som väljer att sälja sex blir inte enbart utsatta av män. Även kvinnor är på prostituerade och deras val.

          ”Är på”? Är man emot prostitution är det ju för att skydda kvinnor, inte för att man ser ner på prostituerade!

            Vissa kvinnor ”skyddar” inte eller är emot. De är helt enkelt nedsättande, elaka och i vissa fall pimpen.

              Ja säkert, men väldigt få i det stora hela. Ser inte det i det här kommentarsfältet heller.

        Förhoppningsvis får du inte livslånga trauman på Donken

          Du kan få livslånga trauman av många saker i livet. Och bli utsatt för sexuella övergrepp är ganska vanligt på ”vanliga” arbetsplatser. Bara att när du blir det där så får du sparken.

            Men snälla. Det är mycket mindre vanligt iaf och ”ingår” inte i jobbet. Och nej, man får inte sparken av att bli utsatt för sexuella övergrepp!

    Om en aktivitet eller företeelse resulterar i låt säga 30% behag men 70% obehag tycker jag det är ett problem.

    Det är behagligt att köra utan bilbälte tycker vissa, men då det blir synnerligen obehagligt OCH dyrt när du krockar i 120 så är det bättre för hela samhället med bilbältestvång.

    Samma anser jag gälla med droger, de procenten som sköter det väger inte upp till den stora skada det orsakar för individ, direkt samt indirekt och så även kostnad för samhället.

    Samma gällande det här onlyfans, om en företeelse kan vara inkörsport till ett destruktivt beteende och skadligt för en stor del av unga som gör det, tycker jag det är väldigt kass.

    Nej. Men rättfärdigar det knarkande, kriminalitet, prostitution, mord… Alla dessa är symptom på att individen har problem, men bara prostituerade ses som offer för omständigheterna. Resten är skyldiga att ta eget ansvar för sitt beteende.

      Det håller jag inte riktigt med om, skulle nog påstå att de flesta tycker att samhället bär ett ansvar i att minska/förebygga kriminalitet, mord, droger även om individen har ett eget ansvar också. Tror att många kan förstå att en drogmissbrukare är ett offer för missbruket och att den förmodligen hade önskat en annan väg i livet.

        Men hur löser vi det här då? Höjda skatter?

          Jag har inte någon praktisk lösning på hur vi får bukt med kriminaliteten och droger mm. Skulle jag ha det så skulle jag gladeligen dela med mig av det.

          Jag är inte insatt i vad för åtgärder som förebygger detta heller men finns säkert studier som visar på vad som verkar ge bäst resultat.

          Men vad jag tycker är i alla fall att individen har ett ansvar att göra rätt val och samhället har ett ansvar att möjliggöra det valet.

      Ska samhället sluta med all form av förebyggande åtgärder för att förebygga kriminalitet och droger osv och lägga hela ansvaret på individen?

    Har egentligen ingen åsikt om only fans. Såg snabbt nån intervju med ett par som valt att lägga ut sitt samliv på den plattformen, och får bra betalt för det. Säger mer om de som betalar för att se snygga människor vika ut sig. Är väl som instagram extra allt.

    Att något alltid har funnits är världens sämsta och äldsta argument.

    Slaveri har också alltid funnits och finns i stor omfattning än idag. Betyder det att man inte ska förbjuda det eller avskaffa det då?

      Så som vissa här inne resonerar så har slavar tydligen också ett eget ansvar för att göra andra val i livet än att hamna i slaveri….

        Bara att säga nej tydligen.

    Jag hade kunnat betala för att se Nour och Henriks onlyfans. Skrattade åt senaste podden.

    Nej, det är vansinne. Jobbar med ungdomar som fått sina liv förstörda efter att de fattat beslut om att dela bilder på sig. Något som redan från start kan vara en självdestruktiv handling kan leda till självmord. Det är en sjuk värld vi lever i.

    Tycker att de e synd att det togs in så många som e positiva kring only fans tycker dom kunde göra det mer jämt, dom kunde ju ta in den där polisen som jobbar med prostitution eller någon från talita då hade de blivit en mer jämn debatt .

      Ja och de som var för hade så ogenomtänkt argument också

    Programledaren i kavaj utan tröja under och ljussättningen. Känns riktigt ZTV produktion på detta! Nostalgi!

      Det tog mig några sekunder att inse att det inte var något gammalt åttiotalsklipp. Mycket märklig studio, ljussättning och liksom hela alltet.

      Hahah gick direkt till kommentarerna för att se om det var någon annan som fick ZTV-feeling från detta ??

    Förbjuda jeez. En kollektiv bestraffning för att en del inte klarar av att sätta sina egna gränser? Min kropp mina val.

      Finns ju massa grejer som är förbjudet eller begränsat för att många inte klarar av det. Casinospel, alkohol, droger, slagsmål osv.

        Casino-spel lagligt både i Sverige och Online, alkohol lagligt, droger lagligt på recept och man kan ju verkligen hoppas att det även kommer att avkriminaliseras. Ju förr ju bättre!

      Ja alla Cams argument i diskursen verkar (väldigt ofta) utgå från att yttre påtryckningar alltid stå över personens ansvar och egenintresse. Varje generation har en mob som går på mediumet och och inte orsaken till något de anser vara moraliskt förkastligt. Videovåld, kabeltv (med porr efter midnatt) internet, explicit content marketing på hårdrocksskivor på 80-talet. Fan till och med radion var ju farlig back in the days.

      Kanske ska vi börja lägga mer förtroende på unga kvinnors eget tänkande. Tro att de vill mer än att automatiskt vill vika ut sig för pengar för att en ”någon” säger sig tjäna 200 lax i månaden.

      Kanske gör vi unga kvinnor en tjänst genom att lyfta vettiga ideal, lita på deras omdöme och faktiskt låta de som vill göra precis vad de vill.
      Sen inte glömma det absolut viktigaste – Lära män och unga pojkar att sluta betala för kvinnokroppar!

    Jag citerar Gail Dines: -What ”empowerment” means for men, is having a good education, a career with status, wealth and political connections. What empowerment means for (too many) women is showing your breasts in public, sexting and selling nude pictures, and having a Brazilian wax. For men it is about having power in the ”body politic”, while for women exposing the body is the politics of power. Guess which one comes with real power?

    Du ser lika obehaglig ut som du är i den här bloggen

      Äh. Lägg av.

    Varför är porr tillåtet i västvärlden med våra demokratier men inte i öst? Svara på det 🙂 Detta är inget nytt ämne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.