Högt till tak och vad är äckligast med midsommar?

Vad hände med att kanske dela upp reklamsamarbetena så att de inte står i tydlig konflikt med varandra?
Tramsfrans har uppmärksammat familjen Wahlström/Zackaris något ambivalenta reklamsamarbeten.

Vad är egentligen allra vidrigast med att dansa runt midsommarstången?
Håller ni med Alex Schulmans följare om det är att hålla främlingar i handen?
Eller gör ni hellre det, om ni slipper dansa som en groda i ring?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Där pengarna går in, går reflektionerna ut….
    Ändå imponerande att de lyckades pricka in två så fundamentalt olika samarbeten exakt samtidigt.

    Mja.. Kan väl tycka att Kalle har sin instagram och Brita sin. Kan ju också vara strategiskt åt andra hållet. En reklam om vin hos K – meeen om du dricker för mkt så… spana in hos B.

    Annars håller jag fast vid att Kalle och Brita har sin egen insta och väljer reklam därefter ?

      Och den sista = är det nån som ens firar så nu i år? Nu låg jag hemma på soffan occkäkadd Doritos istället pga sjuk. Men ingen umgås väl med främlingar nu? ?

        Ja då är du rätt så ensam, jag firade med några utanför min närmsta familj men blev ändå förvånad över hur många som hade stora fester. 15-20 vuxna var det vanligaste i mitt flöde

          Ja men nu va det ju inte så jag menade ? Och tack för kängan om att jag är rätt ensam ? Kunde inte fira med andra pga sjuk. Nu va det ju inte det det handlade om heller.

          Jag skulle däremot fira med familjen. I inlägget däremot skrev C om att ”hålla främlingar” i handen”. Och DET undrar jag om folk verkligen gör.

            Nu var det ju inte det hon skrev heller. Du fick ingen känga liksom. Ensam i texten som i att du är rätt ensam att tänka så. Inte ensam som i att du är en person utan vänner att fira med.

            ”ensam om att följa reglerna” är det som menas. Det är inge känga, iaf inte mot dig.

              Hur vet ni vad som menas när det inte står utskrivet? Kan ju tolkas på flera sätt.

                Hur fungerar man om man tar allting bokstavligt och inte kan läsa någonting medan raderna? Låter jobbigt.

        Tydligen gör ju folk det och jag tycker det är heeeelt sjukt att framförallt folk i 30-40-årsåldern gör det, då många gissningsvis har vaccination inbokad snart. Jag har nästa vecka och skulle aldrig i helvete riskera att umgås med massa okänt folk NU.

          I mitt län har de börjat vaccinera 18-åringar. Så att 30-40 inte har fått vaccin redan gäller verkligen inte överallt.

            Tyvärr inte i Gbg. Här är vi sämst på att vaccinera men vi är bäst i landet på att onanera! Alltid nått!

        Varför inte dock? Offentliga arrangemang utomhus får ha 100 pers nu utan sittplatser. Med sittplatser 500 pers.
        Som vaccinerad kan du 3 veckor efter första sprutan träffa folk inomhus som du vill. Privata fester i hyrd lokal= 8pers. Och när det gäller utomhus finns inga regler alls. ”Större fester bör undvikas och utomhus är att föredra framför inomhus. Privata fester i hem och trädgårdar omfattas inte av juridiskt bindande regler.”

        Tror de flesta umgås med folk de känner eller familj. Bara härligt att samhället börjar komma igång igen.

          Syftar främst på helt ovaccinerade som har vaccinationstid inom dom närmsta veckorna som väljer att umgås med att andra ovaccinerade som de inte träffar annars, för att det är midsommar. Istället för att hålla ut några veckor till och ej riskera att få covid och dessutom behöva skjuta upp sin vaccination.

            Utomhus är det ju inga problem. Beroende på hur man umgås såklart. Vi satt på filtar med lite avstånd till varandra. ??‍♀️ Jag är inte vaccinerad än. Lever inte isolerat för det.

          Ja men i inlägget står det ju HÅLLA FRÄMLINGARS HÄNDER, inte om att man inte ska fira midsommar. Ni läser ju inte. Du behöver inte hålla föreläsning om vad som gäller, jag vet. Men nu handlade det ju om att hålla hand med främlingar och hoppa som små grodor.

            Ah fast nu STÅR DET I KOMMENTAREN JAG SVARADE PÅ ”Men ingen umgås väl med främlingar nu?”.
            Herregud chilla människa och följd tråden.

          Ja det kan vi hoppas på men tänk om det går för oss som det gjort i England? Tänk om det sköljer över ännu en mutationsvåg som får oss att åter krypa in i våra hem istället för att svassa runt med både känt och okänt folk? Vi kanske ska ta det lite lugnt med att spinga runt och liksom omfamna världen alltför hårt. Själv tror jag inte att jag kan slappna av innan majoriteten av världens alla folk är utom fara.

    Har Alex Schulman tvingats hålla någon i handen eller är det hypotetiskt, hur som helst så verkar han tycka att det är synd om honom. Kan någon upplysa honom om att han kan låta bli att håll någon i handen, det är inge tvång.

      Det är väl alltid synd om Alex Schulman?
      Och allt är hans mammas och pappas fel. Dumma dom.

      Varför skulle han tycka synd om sig själv? Ta det inte så seriöst!

      Svar till Li.R: Nu är ju detta skrivet med glimten i ögat. Han har pratat flera gånger om detta i sin podd. Han menar när man ”måste” vara med p ga ens barn vill det och att man då står där med sitt barn i ena handen och en främling med en blöt hand (eftersom det ”alltid” regnar också på midsommar) i den andra handen. Tror de flesta av oss känner igen sig i det och förstår vad han menar. Är man dessutom introvert och har hög integritet så är det jobbigt- ja. Men man gör det ju ändå så klart för barnens skull och nej man tycker inte synd om sig själv trots man att tycker det är obehagligt. Ni som tolkar allt bokstavligt och inte förstår att läsa mellan raderna, hur klarar ni er ens ute i samhället?! 50% av allt som sägs måste ju konstant flyga er över huvudet. Obs! Du får googla den där sista meningen om du inte förstår. ?‍♀️ Pun very much intended.

    Båda hålla främlingar i handen o dansa groda är hemskt. Lägg sen till fåniga lekar som endast älskas av de som även i vanliga fall uppskattar stå i centrum.

      Jag är nog rätt introvert, umgås i stort sett inte med någon alls utöver sambo och familj, någonsin, men när jag väl gör det några enstaka gånger per decennium föredrar jag att göra det i form av fylla och fåniga lekar. Det ger ett sammanhang och lättsamhet och jag har iaf kul. Orka prata med människor.

    Värst är dagen efter. Då folk inte tar med sig sitt skräp. Så dåligt.

    Tycker inte att parets samarbeten krockar faktiskt. Hade det varit upplagt sida vid sida på samma konto hade det sett märkligt ut men är ju två olika konton. Och att dricka är inte lika med att man har problem med alkohol. Man kan tipsa om drycker med alkohol och samtidigt uppmuntra personer som har problem att avstå att inte göra det. Det ena slår inte ut det andra. För många räcker ett gott glas vin till maten på helgen men de avstår under veckorna. Alkohol blir ju ett problem först när man inte kan kontrollera sitt intag.

      IQ:s vision: Ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada.

      Jag ser inte heller problemet med samarbetet även ifall det skulle komma från samma konto.

    Ändrar mig, hade nog snarare gillat om det var upplagt sida vid sida även om det pga ovana sett märkligt ut. Att ge en tankeställare på en gång istället för att bara marknadsföra. ”Dricker jag för mycket? För ofta? Påverkar det min vardag?”.

    Så tramsigt. Iq-initiativet handlar ju inte om att inte dricka alls utan att dricka smartare. Tycker inte alls att det går emot alkoholreklam. Hade det inte funnits alkohol hade iq-initiativet inte funnits.

    Hålla en främling i handen är något jag avskyr!!! Varmt, ibland fuktigt och bara väldigt onödigt.

    Dansar hellre smågrodorna tre extra varv. Så kan någon annan som inte gillar det slippa.

    Pöss

    Är rätt obrydd, jobbar i vården så hålla handen är inget märkvärdigt! ?

    OT.. men tänker på dettta med Britney.. hemskt
    Såklart. Men är det bara jag som reagerat på vad hon säger om litium? De funkar ju inte så

      Vad är det med Britney?

        Nej men detta free Britney, det diskuterades i ett tidigare inlägg men jag för för sen på bollen. Men hon säger att hon fick lithium och att detta gjorde henne konstig och fick henne att känna sig full.. lithium funkar ju inte ens så? Är det inte jätte konstigt att säga i ett vittnesmål? Eller är folks vetskap om lithium (borderline bipolär) så dålig att de tror att detta vad som händer ?

          Eller så var det inte lithium hon fick men de sa det till henne.

          Om man får biverkningar brukar de ofta uppkomma
          i början av behandlingen. Vanliga sådana är lös avföring,
          darrningar i händerna, lätt illamående och stora urinmäng-
          der. Även viktökning, påverkan på sköldkörtelfunktionen,
          akne, trötthetskänsla i armar och ben samt rubbningar i
          kalkbalansen kan förekomma. För att undvika biverkningar
          orsakade av för hög litiumdos är det viktigt med regelbundna
          kontroller och provtagningar för att mäta litiumhalten.

      Ja hon behandlas ju som en slav för att försörja andra. Det är inte klokt.

    Varför dansa ö h t. Alex är alltid så överdriven i sina åsikter. Allting är äckligt, vidrigt eller så hatar han. För att vara författaren är han rätt fattig i orden.

      Tyckte det var kul skrivet samt att jag håller med honom!

      Ska man lyckas kommersiellt som författare får man inte skriva för komplicerat. Se bara på Camilla Läckberg ?

      ”Lisen” Nu år ju detta skriver med väldigt mycket glimten i ögat. Han har pratat flera gånger om detta i sin podd. Han menar när man ”måste” vara med p ga ens barn vill det och att man då står där med sitt barn i ena handen och en främling med en blöt hand (eftersom det ”alltid” regnar också på midsommar) i den andra handen. Tror de flesta av oss känner igen sig i det och förstår vad han menar utan att tolka allt bokstavligt. Du borde slå upp uttrycket ”att läsa mellan raderna”.

    Avskydde att dansa kring både gran o stång som liten, några kärringar skulle alltid slita tag i en och tvinga en. De enda som tyckte det var kul var dom.

    Alltså det är ju inget krav att dansa runt midsommarstången? om man inte vill dansa runt stången och hålla folk i händerna eller göra ”små grodorna” är det ju bara att stå över? fattar inte folk som gör ett problem att någonting som inte är ett problem 😛

      Folk gillar att gnälla helt enkelt.

        ”Gnälla”? Hur orkar man ta allt så seriöst ?

          Tycker du att jag är den som tar det seriöst? Okej.

      Om din mamma dansar med ditt syskon och din pappa sitter pruttfull gömd på toan med mobilen så har du som 4 åring knappt ett val om du inte vill tappa bort din enda nyktra förälder.

        Det konstigaste jag läst på länge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.