Succé för Margaux Dietz padel-väskor

Lanseringen av padelväskorna resulterade i att Rizzos aktier gick upp med 20% och att ni köpte dem! Det är ändå helt otroligt, jag är så glad över att ni gillar väskorna lika mycket som jag gör. Det är ju något som inte finns på marknaden ens internationellt. // Margaux Dietz

Bildkälla: Rizzo

Säga vad man vill om padelhysterin som just nu drabbat Sverige, ja, kanske världen men jag tror nog att den är här för att stanna. 
En som tidigt såg potentialen i sporten var Margaux Dietz. 
Hon hoppade på konceptet, långt innan många av oss ens förstått hur hela fungerar, och har lyckats slå mynt av det på fler sätt än ett.
Hon har redan släppt en padelkollektion tillsammans med Stronger – ett företag som dock känns en smula osäkert just nu – och alldeles nyligen lanserade företaget Rizzo en padelväska som de tagit fram tillsammans med Margaux och märket Don Donna.

Enligt hennes blogg så gick Rizzos aktier upp med 20% i samband med väsklanseringen, och om man ska tro Margaux så är dessa väskor de första av sitt slag, även internationellt.
När jag googlat så har jag mest fått upp träningsväskor i nylon, så det här är kanske en helt ny typ av produkter?

Sveriges andra padeldrottning – Katrin Zytomierska – fick en padelväska av Bingo Rimér,  gjord av en gammal Louis Vuitton-väska när hon fyllde år, men den var ju specialgjord till henne och är ingenting som går att köpa.
Även Simon Sköld gav en liknande present till sin fru efter att ha inspirerats av Bingo.

Jag funderar mest på om det går att piska mattor med ett padelracket? 
Jag har nämligen fått lite av en dröm på min nya tomt – ett ställe att piska mattor på.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag vill inte höra ordet padel en enda gång till under den här sommaren…

      Ok, där bjöd du upp till det rätt bra själv..

      Padel padel padel padel padel × 100

      Padel

      Padel

      Padel padel.

      Kan bli svårt.

      Hur orkar man ens lägga energi på att hata en sport? Har aldrig spelat padel men tycker det är bra att folk hittar på något där de rör på sig.

        Är väl bara det att alla ”innemänniskor” spelar jäääämg och är sååå braaa etc. Och många verkar spela för mycket och får skador. Men annars så ja, kanon att folk rör på sig.

          Men varför stör det dig?

        Alltså det är ingen sport ens. Man höjer ju knappt pulsen. Som bordtennis typ

          Det beror nog av att du är kass och slår i nät hela tiden, alternativt att dem du möter är kassa.

            ?

      Tack!!! Så trött på Padel och då har jag aldrig spelat.
      Mitt första besök i en padelhall var dock positivt, för det var där jag fick min första dos vaccin!!!

    Skulle skriva att det skulle ramla in kommentarer om hur trött någon är på padel om 3…2…1..
    Men jag var visst för långsam ändå..

    Hon är en riktig affärskvinna, är man etta på bollen så finns det alltid pengar att tjäna. Bra jobbat och tänkt.

      Det var smart av henne att plocka upp det med padel-kollektion och padel-väskor. Hon fick säkert idén av Isabella L som för långt mer än ett år sedan pratade om att starta företag med padel-kläder, och idén om väskan fick hon säkert av Katrin Z. Känns allt Margaux gör genuint då jag menar så mycket olika saker hon gör, och inte skrev hon väl ut priser gällande seglingsresan. Hon ser till att smida medan järnet är varmt haha.

        Eller så är det företagen som kontaktar Margaux som via henne vill göra reklam till hennes följare.

        ???‍♀️

        ”Hon ser till att smida medan järnet är varmt”… Hur tjänar man annars pengar på produkter menar du? Är ju så precis all business fungerar?

          Ja men alltså hon släpper mycket, merch, skönhetsprodukter och nu padel-grejer så hon smider medans järnet är varmt, som en del andra också gör.

        Pratade IL om det för ett år sen faktiskt? Trodde hon prövade det första gången i år. Det var kanske golfkläder hon pratade om.

          Hon pratade både om golfkläder och padel-kläder för mer än ett år sen. Man kan ju komma på en företagsidé utan att man själv utövar sporten men ja det var i år hon började spela padel och hon började med att spela golf förra året.

        Förmodligen har det varit på G ett tag. Iaf om det är som hon säger att hon varit med och tagit fram dem. Kanske troligare att hon kommit till mot slutet som reklampelare

    Hej alla ni som är sura över att de finns en sport där du snabbt kan få igång ett givande spel och du inte behöver vara elitidrottare för att hänga med.

    Varför är det hemskt?
    Har du/ni prövat själv?
    Vad gillar ni att göra istället?

    Mvh
    Frågar åt en ovän

      För att det är som ett pyramidspel. Folk blir besatta och pratar inte om något annat.

        Då är det fel på personerna du umgås med, inte padeln per se.

        Mvh
        Padel padel padel padel???

          De var helt normala före padeln kom in i deras liv….. men du har så klart helt rätt. Synd bara för de var bra vänner och vi har haft mycket kul ihop.

            Jag var ironisk och svarade som en riktig pyramidare, aldrig fel på produkten liksom…..

            Inte fel på dina vänner, de drar snart en hälsena och då får de leka ngt annat.

              Vad heter sporten som man inte riskerar att skada sig? Soffliggning?

                Onani

                Brädspel?

                Du tänker på soffrodel

        Usch vad hemskt när människor blir besatta av att umgås och utöva en sport. ?

        Det är ju de som hatar padel som hörs mest. Låt folk hålla på med vilken sport de vill.

      Ja, ofattbart att någon annan än soffliggare kan vara så emot en sport som passar de flesta! Kul, lätt att kunna börja spela direkt etc.

        … Fel signatur ovan…

      För att folk antar att padel är samma sak som tennis. För att folk går från tennis till padel och tennis är en sport där intresset minskar.
      Ja, jag har provat. Fick panik på väggjävel.
      Jag spelar tennis och har gjort i typ hela mitt liv. Växte upp med tennisbana på tomten så vi spelade jättemycket och sen började jag i klubb. Att spela padel finns helt inte på kartan och tyckte inte ens att det var kul.

        Vem tusan tror eller antar att padel är synonymt med tennis???

        Tennis = springa och hämta bolljävlen efter varje tillslag (dvs varje gång)
        Padel = bollen håller sig hyfsat i närheten trots dålig träff.

        Har intresset för tennis minskat? Tycker det snarare exploderat på orten jag bor. Vet inte om det är pga padel eller ngt annat, men det finns ju en anledning till att konkurrerande smabbmatskedjor gärna lokaliserar sig ihopans, kanske kan padel dra lite mer intresse för tennis?

          Många kan jag lova. Nu håller jag mig som tur är mest till tennisfolk, men det är många som klumpar ihop det när man kommer utanför tennisen.

          Där jag bor har tennisintresset minskat och padeln har exploderat. Tror stan har 30 padelbanor totalt, vilket är väldigt mycket med tanke på hur liten kommunen ändå är. Tennisen var stor, det var lång kötid för att få komma in, nu har de inte ens fulla terminer. För att öht locka folk till tennisen har de tagit bort en bana och byggt padel där istället, en bana till är på gång. Vi hade 10 fina banor, men det är historia nu.

            Så klart inte folk tror att padel är tennis. Tror folk att hockey är golf för att bägge sporter har klubba också? Vilket löjligt hittepåargument.

            Ingen som spelar padel tror att de spelar tennis. Och om de tror det, vad spelar det dig för roll egentligen?

              Det är så många gånger jag hört folk säga ”jaja det är ju samma sak” om padel och tennis. Sa inte att de tror att de spelar tennis när de padlar, utan att de klumpar ihop de olika sporterna.

              Och var har jag sagt att det påverkar mig? Sluta läsa in sånt som inte står.

                Haha lol. Sluta hitta på nu. Ni som tycker padel är löjligt är så pinsamma.

                  Och innan ni blir osunt provocerade så nej, jag spelar inte padel. Har aldrig provat.

                  Men ge dig, jag vet väl för fan vad jag har hört folk säga. Precis som att folk klumpar ihop bandy och innebandy klumpar folk ihop detta. Bara för att inte DU gör det betyder inte det ingen gör det. Jag har liksom fortfarande inte sagt att folk tror att de spelar det ena när de spelar det andra, men de tycker att det är ”jaja whatever” när man påpekar att man inte spela padel utan tennis.

        Om nu du får panik av padel bara för att du spelar tennis får kanske inte alla andra det. Polaren har spelat tennis på elitnivå och älskar padel.

          Det är väl rätt så jävla självklart att jag utgår från mig själv och mina åsikter??

          Ja jag vet också exempel på extremt lovande tennisspelare som gått från tennis till padel, men jag vet också exempel på fler som är som jag, tennisspelare som inte alls gillar padel.

            Chilla lite

              Nej, 15:37 borde skaffa läsförståelse, sen chillar jag.

        Grattis! Tennisbana på tomten och spelat tennis på klubbnivå! Det är inte alla som är så priviligierade…

        De flesta sportintresserade har nån/några gånger i ungdomen provat på tennis. Svårt svårt och bestod mest av totala missar. Att man sen typ hundra år senare kan spela en racketsport och vara typ i spel hela tiden är fantastiskt. Det du kallar ”väggjävel” gör ju att inget spel bryts konstant på grund av jagande av en boll som slagits ut. Jag bor halvtid i Spanien och här är, och har varit länge, sporten stor.

          Ja det vet jag, sporten utövades först i Mexiko åfrån början dessutom. Låt mig ogilla padel, varför går ni igång så?! Ingen hade brytt sig det minsta om jag sa att jag inte gillade hockey, innebandy eller friidrott. Acceptera läget bara. Jag har redan accepterat padeln, men det betyder inte att jag tycker om den.

      Det är töntigt

      Jag är inte sur eller något över fenomenet padel, men grejen är väl att allting som blir trendigt blir väldigt uttjatat?? Lite som när alla tjatade om spikmattor, sushi, game of thrones, lymfmassage… Man blir lite trött på att hela tiden få höra ”men har du testat…?! Det är OTROLIGT!!”. ?

      1. Jag tycker inte sporten i sig är hemsk utan hur det totalt tagit över konversationer.

      Det är attityden jag stör mig på, att man inte får ogilla sporten och gör man det blir man anklagad för att inte förstå.

      Om jag som gillar att springa pratar med en som simmar och säger att jag inte gillar simning är den normala reaktionen ”Det är inte för alla, vad gillar du?”

      Har jag samma konversation med en som spelar padel blir reaktionen ”Vart spelade du? Kan du reglerna? Du vet att det inte är som tennis va? Men, alltså, har du verkligen prövat?”

      2. Ja, jag har testat att spela.

      3. Löpning, promenader och styrketräning

        Varför skulle man ens ogilla att andra utövar en sport. Gillar man inte en sport så är det ju bara att låta bli att utöva den. Orka gnälla på att ändra gillar den.

          Precis, jag gillar inte padel så därför spelar jag inte. Önskar bara att de var ok att känna så utan att bli påhoppad.

            Men du får väl känna vad du vill men varför har folk ett sådant behov av att hela tiden tala om hur mycket de hatar padel och att andra spelar det?

            Mycket konstigare än att folk faktiskt spelar padel tycker jag.

              Ingen hatar att andra spelar det herregud.

                Eh.. jo verkligen.

                  Nej då läser du in saker som inte finns. Det enda som är provocerande är de som inte accepterar att det finns de som inte gillar padel. Hade någon sagt att den inte gillar hockey hade ingen brytt sig.

              Men det är ju inte som att jag går runt och säger att jag hatar paddel! (Jag tycker inte heller att det är konstigt att folk spelar).

              Det är ju ni som gillar paddel som tar upp frågan och sedan inte accepterar att jag inte gillar att spela det.

                Exakt så! Padlare är de som är känsliga i frågan. Inga andra.

        Jag håller med dig ?!

        Padel har helt tagit över många konversationer och jag tycker många i min närhet höjer sporten till skyarna. Tycker man annorlunda får man alltid förklara sig och det upplever jag inte med någon annan sport. Jag älskar till exempel yoga och är yogainstruktör – inte tusan skulle jag kräva en förklaring av någon säger att de inte gillar yoga!? Man måste få tycka om olika saker och få lov att uttrycka sin åsikt – det skadar ju faktiskt ingen annan om jag säger att jag inte förstår hypen med padel och att jag känner att det inte är min grej.

          Är väl inte det de flesta säger, att padel inte är deras grej. De flesta gapar om hur töntigt det är, att det är en löjlig fluga, låtsastennis osv. Hur ofta hör du att folk blir provocerad av att någon håller på med yoga liksom?

          Precis det jag menar, att jag måste förklara varför jag inte gillar paddel. Jag ber ju inte dem förklara varför de inte gillar löpning.

        Skönt att slippa höra om crossfit i alla fall.

          Ah men padel är typ nya crossfit ??

      Tycker det är toppen att alla inte fastnar för padel, då blir det fler lediga banor över till mig ??

      Har aldrig prövat och har inget emot att folk håller på med det. Däremot ser jag det som ännu ett tecken på hur icke-originell hela influencerbubblan är. Alla klär sig likadant och har samma hobby, som säkert är en annan nästa år.

        Precis så är det ju. Om nån börjar höja hopprep till skyarna står snart varenda kändis och okändis och hoppar så det blir jordbävning. Medan nån influencer designar ett snyggt etu till hopprepet.

        Har alltid tyckt att dessa kändisar är som en skock med får.

          *etui

          Bra att folk rör på sig och har kul. Hur många tråkiga gymbilder fylls inte flödena med, ingen som tycker gym är töntigt för det.

            Hur tränade dom innan då? Innan det blev såååå häftigt?
            Det är bra att folk rör sig, men det blir patetiskt när man gör saker för att andra kändisar gör det. För det är inne.

      Är väl inte att folk hatar sporten. Utan faktumet alla som spelar för att det är så inne.

        Precis.

    Men detta visar väl om något vilken effekt influencers kan ha. Rizzo är ju gamla i gamet (vet dock inte hur länge de varit börsnoterade) men 20% är imponerande.

      Extra kul för Rizzo då de helt nyligen var i trubbel och behövde få hjälp med inflöde med nytt kapital. ??

      https://www.di.se/pressreleaser/2021/06/22/rizzo-group-ab-rizzo-group-ab-ingar-laneavtal-om-ca-12-2-miljoner-kronor-med-archelio-capital-ag-ett/

        The real hmm hur många tummar har du egentligen ??

          Två som de flesta andra människor. Hur många har du? ?

      Trodde de nyss genomgick en rekonstruktion?

        Ja, det är väl gamla Accent? I de tre köpcentrum som jag jobbar har iallafall Accent gjorts om till Rizzo, men samma märken, butikslokal och personal. Det enda som skiljer åt är namnet och nu sjukt fula mörklila väggar i hela butiken.

      Naivt av henne att härleda hela ökningen till en padelväska

    vart ser man ökningen på 20%? för de låg nere pga pandemin & de stängde igen flera butiker

      Om aktien stigit 20% syns det förslagsvis på börsen..

        Bingo Einsten jag undrar var man ser att ökningen beror på just detta samarbete, aktien har varit nere ett bra tag bla många butiker som stängts igen.

      Du kan se aktiepriset på Google (Googla Rizzo group) eller t.ex. på Avanza – https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/5345/rizzo-group-b

        Jag vet var man kan se värdet på aktien, jag var mer nyfiken på hur man ser att aktien gått upp pga det Margo skriver, dvs pga henne.

    Skyddsglasögon är viktigaste grejen att satsa på för det finns risk att bli blind av sporten. Bollen är så hård att ögat spricker av en sådan i ögat.

    Behöver man en väska för att lägga i väskan?

    Eller varför behöver man en väska till sitt paddelrack?

      Man brukar ha fodral till tennisrack och pingisrack, har spelar pingis och då är det för att skydda gummit ?

        Spelar badminton och pingis. Men har bara fodral till badmintonracket.

          Kanske beror på vilken nivå man spelar på och hur mycket man investerat i sina gummin, aldrig sett någon på högre nivå som inte skyddar racket ?

        Inte rack – racket. Tack.

          Råkade också skriva spelar istället för spelat, tyckte du inte att det var mer irriterande? Om man nu ska anmärka på språket kan man iallafall göra det helhjärtat ❤️

            Nej, mest irriterande med folk som inte vet att det heter racket.
            En racket, flera racketar.

      Man behöver ju speciella kläder också annars kan man inte spela padel, så varför inte en speciell väska…………..hahaha.

        Men så är ju nästan all sport. Anpassade kläder och don menar jag.

    Fantastisk reklam, Margaux jublar över din hjälp.

    Jag tycker dessa padelväskor sammanfattar rätt bra varför padel inte är för seriösa idrottsmänniskor. Det är bara en materialsport som kan spelas av vem som helst utan bollsinne. Nära tusen spänn för ett fodral i plast är precis rätt för målgruppen. Tycker hon borde gjort glasögon också pga som nån skriver däruppe:ögat spricker om man får bollen i det. Nu behöver inte flunsorna oroa sig, de poserar nog rätt mycket vid banorna och spelar mindre, misstänker jag.

      Ja alltså, det finns ju mer praktiska padelväskor sen innan. Men just själva grejen med en väska är egentligen inte konstig, vi har ju väskor till våra tennisracketar och innebandyklubbor mm.

    En riktig mattpiskare är billigare och bättre. Jag har en yllematta som jag ger pisk ibland. Dom andra skakar jag från balkongen. Bor på bv.

    ESS Tennis har snygga Padelväskor! De började sälja sina förra året.

    Och DÄR slutade jag handla på Rizzo, en av mina favoritaffärer för skor annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.