Paula Rosas om plastikkirurgi och barn

Men ja.. Är det något jag är trygg i så är det att jag aldrig kommer göra mina barn illa på samma vis som jag själv har sprickor i mig från när jag växte upp. För att jag gör annorlunda. Och det kommer en bröstförstoring, en vältränad rumpa eller smink aldrig att göra någon skillnad kring. Jag skadar inte mina barn. Men ni som skriver skit om andra på nätet aktivt var och varannan dag och har barn hemma kanske borde göra era barn den tjänsten att lägga mer fokus på ert egna liv och utveckling. För att ha så mycket hat i sig mot främlingar som man inte ens känner tror jag kan skada så otroligt mycket mer än att göra en skönhetsoperation i det långa loppet. // Gabriella Joss

Gabjoss har skrivit ett inlägg på sin blogg om alla de åsikter som folk har, både vad gäller hennes nya sambo och nya bröst.
Hur kommentarsfältet svämmade över av människor som anklagar henne för att vara en dålig mamma eftersom hon -1-  så snabbt låtit den nya killen flytta in i huset och -2- valt att operera brösten.
Eller…egentligen är det inte bröstoperationen i sig som folk är kritiska till, utan snarare sättet hon förklarade anledningen till att hon opererat sig för sina barn.
Ni var många som skrev om det här i mitt kommentarsfält, vilket är okej enligt mig då den här bloggens syfte är att diskutera just influencers och det innehåll som de publicerar på sina kanaler – inom rimliga gränser så klart.
En annan anledning till att hålla diskussionen här inne är för att här kan jag kan radera skit innan GabJoss ens hinner se det, någonting hon inte kan göra på sina egna plattformar utan där trycks allting upp i hennes ansikte, helt ofiltrerat.

Så det är INTE är okej i min bok är att aktivt söka upp Gabriellas sociala medier och posta en massa skit där.
Är du så bajsnödig så får du lämna din skit här inne och inte springa iväg till något annat kommentarsfält och frikostigt gödsla.
Där har hon inte samma möjlighet att värja sig sig eller välja bort att helt sonika inte läsa kommentarer om sitt föräldraskap.
På sina egna plattformar är hon ju skyddslös mot sådant, så sluta gärna med det. (Om någon av er känner sig träffad)
Bli inte din egna hatsvans, som det så vackert heter.

Paula Rosas har skrivit ett inlägg om Gabriella och hur hon själv resonerar kring plastikkirurgi och hur man ska prata med barn om det. 

Men ju äldre mina döttrar blir desto mer påtagligt blir det här. Hur pratar man om ideal med sina barn som man vill ska få vara sig själva till 100% men oundvikligen kommer bli påverkade av samhället? Och hur gör man när man samtidigt är en del av samhället med allt vad det innebär skönhetsmässigt. Det kan vara smått som att färga håret och plocka ögonbrynen till stort med att göra fysiska operationer. Jag känner inte att jag är mogen för eller vill göra avkall på all form av ”fix” och vara helt naturlig – jag vill fixa håret, leka med smink och allt sånt, men jag vill samtidigt att dom ska känna sig fria att vara precis som dom är. Är det en omöjlig ekvation eller går det på något sätt? // Paula Rosas

Går det?
Kan man göra både och?

 

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alexandra Bring, Victoria Törnegren, Janni Deler har alla gjort sina bröst och har barn. Ser inte att de får samma påhopp som Gabriella.

   Skrev de om sina operationer också? Genuin fråga, följer de inte så vet inte. Men tänker om de inte gjort det så har det kanske inte ”bjudt in” till diskussion på samma sätt som för Gabriella då hon skriver om det.

    Och – var det innan eller efter de hade småbarn? Tror det också spelar roll. Om de gjorde det och skrev om det innan de hade barn så fanns det ju ingen som tänkte på det då förmodligen, och blir väl inte direkt något man heller tar upp sen igen efter någon fått barn.

   .. har Alexandra gjort sina bröst? Måste verkligen missat detta. När då?

    Vad har hon inte gjort?

    Länge sen, hennes syster med. Hon har pratat om det i poddar osv.

     Aha! Men då tänker jag att det är före barn? Man kanske tänkte annorlunda då?

      Före barnen

    Ja, både Alexandra och Victoria opererade sin flera år innan dom fick barn! Tycker det spelar stor roll för hur det har med barnen att göra. Den konversationen kan dom välja att ha med sina barn när barnen är äldre tex. Medan Gabriella som gör operationen nu när barnen är 6 och 3 såklart förklarar för barnen varför mamma åker bort, har ont osv.

    Tycker inte man kan jämföra de situationerna.

  Det är lite väl optimistiskt att ha en blogg om sin vardag och privatliv, men inte vilja ha några negativa kommentarer. Gabjoss har ju själv skrivit om att nya killen flyttat in och att det inte varit helt lätt för Jason.

  Annat är det ju för bloggare vars blogg endast handlar om tex bakning eller träning. Där finns ingen anledning att kommentera om bloggarens privatliv. Men innehållet i bloggen måste ju få diskuteras, positivt och negativt.

  Hat är såklart inte ok någonsin.

  Jag tror man kommer långt på att inte prata illa om sin eller andras kroppar. Att inte säga ”jag måste platta mitt fula lockiga hår” eller ”usch vad jag blivit tjock om magen”, framför sina barn.
  Att man kan få se ut på olika sätt, smika sig, inte sminka sig, ha stora lår, lockigt hår, fräknar, fejkfräknar utan att det betyder annat än att det är så en person ser ut.

   Precis så! 👏🏼 Sluta kommentera andras utseende (ffa negativt) så har vi kommit en bra bit på vägen.

   Håller med. Tror utöver vad du skrev att det hjälper att inte göra saker till måsten med. Dvs ex inte hamna i läget att man inte kan gå till lekplatsen, affären, festen vad det nu än är för att man är osminkad, utan visa att även om jag gillar att sminka mig och tycker det är kul med en annan look så är det inget hinder om man inte hunnit liksom. Man ställer inte in bara för att man inte hinner sminka sig. Tror sånt skickar lite signaler med.

   Men eller hur, man behöver ju inte göra det så komplicerat. Gör man en stor grej av att man som mamma minsann är helt naturlig och duger som man är och att man inte ska ändra på sig så gör man det ju till skamfyllt att vilja ha nagellack eller nåt. Alla får göra som de vill och prioriterar olika men utseendet ska inte vara ett hinder i livet utan något man kan fixa med om man vill och känner att det ger mer än det tar.

   12:47 håller med. Sedan är för mej iallafall insidan viktigast. ❤

  Märks att Gabjoss är ung 🤷‍♀️ Naturligtvis är det problematiskt att hävda att en duger som en är och sedan gör en massa ingrepp själv. En sänder dubbla signaler till barnen. Det vi vuxna gör påverkar MER än det vi säger.

   Men hur många går omkring och är precis som de skapades? Folk har tatueringar, klipper håret, rakar benen, använder smink, klär upp sig ibland osv. Isåfall måste man ju antingen leva upp till det till 100% alternativt traggla in sig i argument som att ”det kliar om jag har hår under armarna” eller ”Jag kan inte klippa mig själv”.

    Som kommentarerna ovan är inne på tror jag det går att skapa en okej balans genom att inte prata negativt om kropp och utseende för att man inte gjort x behandling eller ingrepp. Samt, att visa att göra x behandling eller ingrepp inte är ett absolut måste för att man ska kunna ha kul, gå ut och göra saker osv. Men det blir svårt om sakerna man gör blir måsten eller om man uttrycker sig negativt om det. T.ex. har väl Gabriella uttryckt att hon inte ”kan” gå ut osminkad. Jag tror sådana saker blir väldigt svårt att få att gå ihop med budskapet ”du duger som du är”.

   MAN. Inte en.

    Men gud att man orkar vara så lättkränkt att man stör sig på det. Språk utvecklas, en har kommit att användas liknande som man. Du förstår vad som sägs antar jag eftersom du visste vilket ord du tycker ”borde” vara där, så vad tjafasr du om? Att människor inte anpassar sig till din preferens? Jisses.

    En kan säga en, eller så kan en kan säga man. Det är trevligt att kunna välja. Bra, va? 😊👍

     Fast ”en” är grammatiskt fel. En sån icke-grej att ladda ordet ”man” med kön, det har olika betydelser beroende på vilket sammanhang man använder det i.

    Nej inte man utan ”en”. Vi letar ju om kvinnor också ☺️🙄

     *Pratar

      Zebrafisk: etymologon till ”man” är människa, inte maskulinum (i den användning vi pratar om här). ”En” ska inte användas i skriftspråk. Däremot helt ok dialektalt i talspråk..

       Tur då att detta bara är ett kommentarsfält då, där en får skriva som en vill ☺️

       zebrafisk kanske är smålänning…en tyyyar icke…hahah 😉

        Haha kan vara så ☺️ Eller så ha rush inte en pinne i röven 😅

   Det tycker jag inte. Man kan säga till sina barn att de är underbara precis som de är utan att nödvändigtvis tycka att en själv är helt perfekt, eller för den delen inte vara förstående om sitt barn växer upp med ett komplex och vill fixa det.

   Jag har personligen opererat mig, och jag hade två föräldrar som ofta skämtade på min bekostnad om mitt komplex och trodde att det var roligt, när jag egentligen skämdes. Jag kommer aldrig göra samma sak med mina egna barn t.ex.

   Det kan ju även fungera åt andra hållet, att se på sin mamma och inte vilja hamna där själv. Jag växte upp med en mamma som rökte järnet, och bestämde mig tidigt för att aldrig röra en cigarett.

    Och jag växte upp med en mamma som hela livet hade ett läppstift i sminkväg. Jag älskar smink. Tycker jag blir finare och tycker det är jättekul.

  Jag ska försöka ha inställningen att smink inte gör mig/min dotter finare utan ger en annorlunda look beroende på tillställning.
  På kalas kan man ta lite roliga färger på ögon och läppar, i skolan vill man vara osminkad, när det är jul kan man ha lite glitter osv.
  Vill att hon vet att smink är något man använder för att få lite variation, inte för att bli snyggare.
  Sen fyller hon 14, får upp ögonen för killar och börjar sminka sig för uppmärksamhet. Det känns lönlöst men förhoppningsvis känner hon sig trygg i sig själv och använder smink som påbyggnad, inte som ett magiskt sudd som gör henne vacker. För vacker är hon redan.

   Det är typ så jag är uppvuxen faktiskt. På gott och ont. Jag hade gärna velat bli introducerad för mer skönhetsprodukter men är samtidigt glad att jag idag inte känner, eller aldrig ens har känt, att smink är ett måste för att jag ska gå utanför dörren.

  Det räcker med att kolla på Gabriellas instagram för att inse att hon är extremt medveten om sitt utseende och ägnar mycket tid åt att försöka se bra ut. Sen kan hon säga till sina barn att alla duger som de är, men vad hon faktiskt VISAR sina barn är ju raka motsatsen, dvs att deras mamma inte alls duger utan ständigt måste fixa sig för att vara nöjd med sig själv. Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör.
  Sen tror jag inte att Gabriella faktiskt tycker att alla människor är vackra eller duger som de är, så varför ens ljuga för sina barn och säga det när hon själv inte tycker så?

   💯

   Alla människor är inte vackra! Jag tror att människor som säger så lägger extremt stor vikt vid utseende. För oss andra är yta och utseende inte så viktigt och därför spelar det heller ingen roll om någon är vacker eller inte.

   Såg en Influencer som skrev att alla människor är lika smarta, bara på olika saker 😂 nej! Vissa är vackra, vissa är smarta, vissa är båda och vissa inget av det. Och det är helt okej!

   Både ja och nej tänker jag!
   Ja, det blir tokigt att säga attan ska älska sig själv som man är när man sedan gör så många korrigeringar i utseendet som Gabriella gör!
   Men samtidigt så baserar du hela ditt argument på hur hon ser ut och beter sig på sociala medier. När hon inte fotar, hur vet du hur hon ser ut? Hon kanske verkligen är jätte avslappnad i fula kläder och i verkligheten, när ingen fotar, kanske hon är världens mest obrydda person! Hennes barn kanske känner henne som någon som verkligen älskar sig själv och inte bryr sig om sitt utseende.

   Jag tycker ofta folk läser in alldeles för mycket i hur en person är och beter sig från det lilla dom lägger upp på sociala medier.
   Jag har själv ett större Instagram konto med inredning som riktning och får så galet ofta kommentarer, även från de som känner mig IRL om hur städat och fint jag alltid har det osv. När det egentligen inte alls är så i verkligheten! Jag är världens slarvigaste människa. Tror du förstår min poäng!

  Maggan och Louie Marti tatuerar sig och stavar fel…? 😳😂

   Men va? Vad? Hittar inget om detta hos henne. Berätta mer!

    Hennes story.

   Tatuerar in ”property off Magdalena Graaf”. Borde stå ”Property of…” om det ska vara rätt. Hon har lagt upp att snubben har dyslexi och att det är lite av charmen att det är fel.

    Aha så det var meningen.

     Undra vilken tattoo hon gjorde?

      Createt to walk by your side…och sedan Louies namn under…

       Säg inte att det också är felstavat…

  Naturligtvis är det några troll och surisar som nu kastar sig över Gabjoss blogg men alla kritiska kommentarer är inte hat. Gabriella är kontroversiell och gränsöverskridande på sina sociala medier och måste kunna tåla ett visst mothugg. Hon och en del andra influencers gör det väldigt enkelt för sig att skrika hat, hat, hat så fort någon inte stryker dem medhårs. I arbetslivet får man faktiskt tåla en viss kritik som dessutom kan leda till att man gör ett bättre jobb.

   Håller helt med dig!!
   Mycket av det Gabriella lägger upp gör hon för att få uppmärksamhet, även negativ. Ändå lägger hon upp det och skriver sedan att folk ”hatar” osv.
   Tex delade hon på sin story häromdagen att hennes kille kallar henne för ”kärring”. Naturligtvis vet hon om att hennes inkorg kommer svämma över med kommentarer om det ordvalet och ändå delar hon det. Sen skriver hon att folk är lättkränkta och hatar på hennes nya kille.
   Allt är väldigt välplanerat på hennes kanaler skulle jag säga.

  Tell me more!!!

  Spelar ingen som helst roll att hon säger till sina barn att man duger som man är när hon bevisligen och högst uppenbart inte tycker sig duga själv som hon är. Hennes utläggningar är försvarsmekanismer, vilket i sig är förståeligt såklart. Handlingar säger mer än ord och det vet hon såklart också egentligen.

  Att en förälder opererar någonting på sig själv/döljer något på sig själv med smink som sen barnen kanske växer upp och har ärvt, får ju barnen att inse att föräldern tyckte det var fult. Det är ju bara så. Jag har ärvt delar av min mammas ansiktsdrag som hon försökte dölja med smink. Så fort jag blev medveten om att mamma tyckte de dragen var fula, har jag ju haft komplex över dem. Det handlar ju inte bara om att samhället tycker vissa saker är fula, värre är ju när ens egen mamma indirekt tycker det också.

  Vad har hänt med Jane Marina?❤️

   Vad menar du?

   Undrar också!

   Barnet är nog inlagt igen med tanke på bild nr 2 som lades upp tillsammans med bilden när hon gråter. Får hoppas det går bra..

    Tycka vad man vill om Jane men hoppas hoppas hoppas att dottern inte är allvarlig sjuk igen 💓

    Ja jag undrar med! Usch hemska tanke att dottern skulle fått ett återfall av cancern. Men hon la upp en story igår när de åkte hemåt från sjukhuset i Uppsala.

  2021 och vi bryr oss fortfarande om vem som har gjort vad med vilken kroppsdel.
  2021 och eterns alla flunsor tycker att det är viktigt att informera om vad de har gjort med sina kroppar.
  Tja, det är inget nytt under solen och frågan är om vi överhuvudtaget kommer så långt i vår utveckling att vi inte bryr oss om dessa intetsägande rapporter om ingrepp på bröst?

  Nej det går inte att göra både och utan barn gör som vi vuxna gör och inte som vi säger. Punkt. Så om alla bara kan vara som de är så blir det också det som är det normala. Sparar pengar miljö och tid på det också.

  Allt Gabriellas fjortisprat om hur mycket hon älskar sex. Pinsamt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *