Hanna Friberg om influencers utseendefixering

Läsaren ber Hanna ha en åsikt om: Att det blivit så utseendefixerat hos influencers med fillers, botox och även operationer. Hannas svar: Jag är ju verkligen pro do whatever the fuck you want med din egen kropp. Men jag håller med om att et blivit helt galet utseendefixerat hos just influencers. Det opereras hit och dit och jag är väl själv med och bidrar till kakan me tanke på att jag också delar fixade bilder och jag har också lagt lite botox ovh fillers hot och dit. Och jag tror dessvärre att det bara är början och det gör mig faktiskt livrädd.
Bildkälla: Hanna Friberg Instastory

Läsaren ber Hanna ha en åsikt om: Att det blivit så utseendefixerat hos influencers med fillers, botox och även operationer.
Hannas svar: Jag är ju verkligen pro do whatever the fuck you want med din egen kropp. Men jag håller med om att det blivit helt galet utseendefixerat hos just influencers. Det opereras hit och dit och jag är väl själv med och bidrar till kakan med tanke på att jag också delar väldigt mycket fixade bilder och jag har också lagt lite botox och fillers hot och dit. Och jag tror dessvärre att det bara är början och det gör mig faktiskt livrädd.


Upplyftande ändå att Hanna faktiskt reflekterar över den här problematiska utvecklingen och ser sin roll i det hela.
Det är det sannerligen inte många influencers som gör.

Vad tror ni?
Tror ni som Hanna att det här bara är början på den utseendefixerade vågen eller kan vi fortfarande vända på skutan igen?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det finns ingen våg. Det bor 10 miljoner människor i Sverige och det är liten, liten promille som regelbundet ägnar sig och plastikkirurgi, fillers och botox. Rör man sig i den bubblan ser det ut som att ”alla gör det” men åk ut till valfritt shoppingcenter en lördag bortom Stockholm och se hur vanligt folk ser ut.

      Sant. Men samtidigt påverkar medieidealet hos alla, även om folk på hemorten inte ser ut så. Jag bara hoppas att dessa överfyllda läppar, skridskobanspannor och foxyeyes försvinner snart. Det ser tyvärr hemskt ut och allt för unga tjejer förstör sina utseenden helt och hållet. Tror vi kommer se tillbaka på det som 90-talets melontuttar eller 00-talets extensions. Är dock rädd för att nästa trend bara blir värre och jag vågar knappt tänka på vad det kan bli….

      Nja, bor i en rätt liten stad o man ser ganska många anknäbbar även här..

        Samma här. Men så bor jag i ett litet wannabe-stockholm. Finns väl många välklädda och utseendefixerade människor här, men så fort de börjar prata är de världens bönder och lurar ingen.

          Kanske bor i samma stad då… Men ja, varför ska de plötsligt bli nåt annat? Förstår inte.

          Bor du i Gävle? ?

            100% att hen menar Skövde!

            Haha, min första tanke! ?

          Bara en liten undran, varför skulle inte bönder få fixa sig precis hur mycket de vill? Eller missförstod jag? Vem ska man lura?

      Hela samhället är ju utseendefixerat? Det betyder dock inte att alla opererar sig. Men utseendefixerat, jo.

      Jag bor i en mindre stad och mer än hälften av mina vänner har fillers. (Även jag, har dock ingen anknäbb utan har mått dåligt över min mun hela livet, fick mycket bättre självförtroende efteråt. Så jag ångrar inte det ☺️)

        Jag bor i en större stad och känner ingen som har fillers eller botox, eller ens fransförlängning.
        Anekdotisk bevisföring är just det – anekdotisk.

          Dito. Har inga vänner eller kollegor, eller släktingar med fillers, botox, lösögonfransar eller extensions.

            Haha fast det tror jag nog du har. Jag har fillers i hakan som jag är rätt säker på att ingen märker och har bara berättat det för min sambo. Ingen på jobbet, i släkten eller någon av mina vänner vet. Är nog inte den typiska fillersbruden heller så de skulle nog bli förvånade.

              Men precis. Det syns inte på alla. Jag har inte sagt till speciellt många att jag har det (och nej, jag har absolut ingen anknäbb, tvärtom, har väldigt liten mun trots fillers) Blev tex väldigt förvånad när min syster sa att hon har fillers i nästippen. Ingenting jag alls hade märkt

                Håller med. Jag har filler och botox. Naturligt gjort, ingen misstänker det. Och jag vet många som gör det diskret utan att se helt plastiga ut. Mycket mycket vanligare än alla naiva här tror. Inte direkt man pratar om det, det handlar om att se fräschare o piggare inte förändra.

                  Hur vet du att ingen misstänker det? Bara för att man ser att någon har fixat sig så frågar/påpekar man inte det.

      Hade varit jätteintressant om det fanns statistik på hur många som plastikopererar sig, använder botox och fillers m.m. Har nog absolut skett en ökning senaste 2-3 åren iaf.

        Flera kliniker (även utomlands) menar att det tex har ökat under pandemin. En teori är att många sitter i tex Zoom och ser sig själva hela dagarna. Finns något fyndigt uttryck för vad det kallades som jag inte minns i detta nu ? (zoomboom?)

    IHon låter lika ”sharp” som gänget hon tillhör iaf…. vem är det för övrigt?

    ”Jag är med och bidrar till detta men jag är inte en del av problemet”

    Låter lite som inte alla män.

    Blir också livrädd om detta bara är början. Hur ska det gå om jag en dag får en dotter undrar jag…

      Jag har två ? funderar på att emigrera till nån skog. Människorna ute i vildmarken i Alaska är inne på nåt bra tror jag.

    Ja alla dessa fula fläskläppar man ser överallt! ?

      Men fy va elakt sagt! Vad är det med er här, gömmer er bakom skärmen och är så fruktansvärt elaka. Ta en glass och bete er!

    Tror det kommer bli vanligare. Flunsorna börjar ju bli ”till åren” och eftersom de inte har något att falla tillbaka på så lär ”forever Young” vara det som ”jobbas” med….

    Hanna har iaf en naturlig kropp, än så länge iaf, snygg är hon. Bianca känns väldigt utseendefixerad med sina filter, fillers och andra ingrepp och ska ständigt visa upp sin fixade kropp. Hennes läppar blir större och större, det verkar som att hon gör dem lite större för varje gång. Förstår inte vad det är för människor som köper dyra Caia-produkter när de kan få typ samma för en bråkdel av det pris som Caia tar. När det ändå tillverkas och skeppas från Kina så kan man ju lika gärna köpa billigt liksom och som är lika fint och lika bra. Samma borstset t ex som Caia säljer för 700 kr kan du få för under 100 kr på andra sajter. De lyckas lura på, man ska köpa två olika foundations och man behöver en massa olika borstar och de borstar på tjugo olika skuggor och grejer och man ska ha fixspray och en massa nytt haha smart sätt för att sälja mer och tjäna mycket pengar. Caias concealer är värdelös förresten, den täcker inget, helt kass så köp inte den. Och ni kan köpa likadana sminkborstar för en billig peng hos andra ist, bara ett tips.

      Du verkar ju själv vara en av dem som valde att köpa från Caia. Så du om någon borde väl förstå ??‍♀️

        Nope köper hellre billigt om jag inte kan prova det innan, litar inte på vad folk som vill tjäna pengar och har en agenda säger, och inte på personer som fått betalt för att säga något som influencers och youtubers. Köper helst svensktillverkat annars.

          Nä okej. Lät bara som du testat deras concealer och sminkborstar ?

            Man kan ju veta vad deras sminkborstar kostar och att det finns typ samma billigt hos andra märken/företag utan att för den skull ha handlat av dem. Kan intyga att concealern inte täcker, har sett det så det stämmer. Verkar vara konstiga färger på deras foundations också. Caias sminkborstar är väldigt dyra, hutlöst. En sak jag refleketerat över är att de aldrig visat att de målat på just Caia-mascara på fransarna utan de har alltid mascara redan på eller visar inte när den målas på. Finns mycket tricks som man luras med för att sälja.

              Kolla på ali express så ser man liknande sminkmärken där, fast mycket mycket billigare. Samma typ av färger och borstar, liknande förpackningar. Tror till o med det finns ett annat märke som heter Caiji. Troligtvis tillverkat i samma fabrik. Dessa billiga märken har fått mycket bra recensioner så det är ett tips att kolla där och komma betydligt billigare undan. Står det made in prc så betyder det made in china. I Kina är billigt att tillverka. Man behöver inte besöka fabriker utan man sköter det online, får hem prover och testar och bestämmer vilka färger och hur förpackningar ska se ut, sedan godkänner man och det produceras.

      Och jag förstår verkligen inte vad det är för folk som köper parfymer online utan att kunna dofta först. Galet. För att Bianca och andra säger att de doftar ljuvligt och helt underbart haha de vill liksom sälja så lita inte på det och även ifall en parfym doftar gott så doftar de olika på olika personer och det är därför man ska prova parfymer innan man köper.

        Måste du förstå allting? ? Jag har köpt flera parfymer online och gått på recensionerna för är inte bekväm med att gå till butiker och behöva be om att få dofta på massa parfymer. Och jag har alltid blivit nöjd ☺️

          Ojoj verkade känsligt för dig I. Vilken tur att du har blivit nöjd, gissar att du också tjänar pengar på att sälja online 😉

            Nej men blir så trött på folk som inte kan förstå att vi funkar olika och att man inte måste göra på samma sätt ? absolut inte känsligt just det där med parfymen.

              ”Em” är stollan, hon avskyr Bianca så därför denna rant.

          Samma här ? I butik stinker alla likadana (även om man luktar på kaffebönorna ?), så chansar också efter recensioner och har nog aldrig misslyckats hittills ?

        Kul att testa nytt. Jag har mina favoriter jag köper i handeln men ibland köper jag även online. Är inte hela världen liksom. Gillar jag inte doften får mamma eller vän den. ??‍♀️ Absolut bäst är de sidor som säljer de små.

      Hon har blivit väldigt mån om att filma sin urringning efter att hon hade sin vlooggpaus. Många klipp börjar med att hon filmar brösten, för att sen flytta vinkeln upp till ansiktet.

        Bianca alltså.

        Jag har slutat följa de flesta influencers så som Bianca just för att jag tröttnat på hur i stort sett det enda de lägger upp är videos där de ”speglar” sig i mobilkameran, plutar läpparna och gör till sig. Jag tyckte Bianca var intressant förut när hon postade och pratade om annat än numera för det mesta konsumtion, vad hon äter och humble brags om antingen sitt utseende, hem eller vad hon unnat sig. Ett enormt bekräftelsebehov som bara speglar osäkerhet trots att de är vackra och framgångsrika människor och jag tycker det är lite trist. Många av oss har väl någongång tittat oss i spegeln eller et fönster och varit rätt nöjda med hur vi ser ut på en bra dag, men det känns så himla konstigt att behöva offentliggöra det till hela världen absolut hela tiden ? Hade vi, om inte sociala medier fanns, filmat hur vi beundrade oss själva och sprungit runt på stan och visat upp filmen till främlingar för bekräftelse? ?

      Bianca lider ju av bulimi så det är inte konstigt att hon har en kroppsfixering, känns väl väldigt väntat en del av bulimi är väl kroppsdysfori

      Du är helt besatt av att påstå att Caia tillverkas i Kina.

    Lika rädd är jag för att knappt någon influencer kan visa upp sig utan filter på sociala medier, även när de är sminkade och fixat frisyren. Så trött på detta! Ska våra barn växa upp med att ingen har sin naturliga hudton osv ut om man inte träffas i verkligheten? Såg en fråga i en grupp någon som ville ha tips på en app hon kunde filma med typ som snap men längre filmer för hon tyckte hon var för ful utan filter? Blir så ledsen att det är såhär…

      Blondinbella som ALLTID har samma utslätande filter på alla sina Instagram bilder. Och samtidigt gör reklam för Oslo Skin Lab som gjort hennes hud ”sååå bra”. Sånt jäkla lurendrejeri.

    Jag tror inte att vi ser början på någon katastrof. Precis som vågen med tribal-tatueringar i svanken som efterföljdes av laserborttagning av dem kommer pendeln slå åt andra hållet och man ska [insert valfri ny trend].

    Oj, blev lite förvånad att hon har använt fillers och botox? Har alltid sett henne som ”naturlig” liksom, som image. Antar att det är bra mkt vanligare än man tror.

    Sen hur vanligt det är vore intressant att veta. Jag vet ingen vän på rak arm som har fillers (kanske några jag tror). De flesta av mina vänner fokuserar mkt på karriär och familj och har liksom inte tid att gå och fixa sig med manikyr, fillers osv osv. ? Nivån är snarare att det är ett jäkla gissel att ens få frisörtid på rimlig tid..

    ALLT går i vågor

    Snart är det unikt att vara ”orörd”:
    Dvs ej tatuerad, ej piercad, ej botoxad, ej löshår, ej silikon, ja allt vad som nu finns

    Unikt pga det är få kvar som inte är fixade.

      Ja, och det är ju redan unikt och extrafint. Men just nu gäller det ju bara dem som passar in i vad som är normsnyggt. Tex ögonbryn, mörka ögonfransar, hud utan porer/finnar/whatever, inga mörka ringar under ögonen osv osv

    Jag brukar i egenskap av vuxen människa ofta borsta bort sånt här, men jag kan å andra sidan inte föreställa mig hur det är att redan som osäker 10-åring veta att man kan möblera om ansiktet så fort man får tag i sin första tusenlapp och har åldern inne. På min tid fick man lära sig att detta är kroppen du har givits och jobba på sin personlighet och självkänsla istället för att längta efter sprutor.

    Tycker de flesta föräldrar har alldeles för lite koll på vad deras barn tar del av, men det verkar ju vara en trend nu att inte lägga sig i och ha en övertro på sitt barns förmåga att sondera i skiten själv. Ett ”du är så fin som du är” är knappast motgift mot all skit de konsumerar dagligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.