Hannah och Amanda säljer Perfect Day Media

Hannah Widell och Amanda Schulman har alltså sålt sitt poddföretag ”Perfect Day Media” till Pop House Entertainment, som bland annat ägs av Björn Ulvaeus. Systrarna kommer dock stanna kvar på företaget och satsningen för att bli marknadsledande i Europa.

En satsning på skönhetssalonger slutade 2019 i en konkurs för bolag i koncernen men förra året vände det för Perfect day Media.

Omsättningen landade 2020 på 44,4 miljoner kronor med ett litet plusresultat. Det kan jämföras med en förlust på hela 42 miljoner året innan, skriver Breakit.

Vad summan för affären landat på framgår än så länge inte, men vilket sätt att trampa igång efter semestern, eller vad säger ni? ?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Svårare att glädjas med vissa personer absolut men ska försöka! ??

      Kände likadant! Visst var det en granskning av arbetsmiljön på företaget för inte alls många år sen?

        Fann en artikel:
        https://www.resume.se/kommunikation/media/tidigare-anstallda-vittnar-om-mobbnings-och-tystnadskultur-pa-perfect-day/

        Man kan ju hoppas att det nya företaget storsatsar på att förbättra arbetsmiljön när de tar över…

    Vad har de gjort för att förtjäna din icke-entusiasm? Genuint nyfiken.

      Va?

        Tror personen menade att svara på kommentaren ovan ??‍♀️??‍♀️

        Det blev ”serverfel” när jag publicerade kommentaren så jag fick skicka igen. Marre har helt rätt, den skulle till kommentaren ovan.

        My bad ?.

    SÅÅÅ nyfiken på vilken summa en sån försäljning kan inbringa!!!

      Verkligen! Kul för Hannah speciellt. Känns som om dynamiken alltid har varit att hon har lite ont om pengar medan Amanda lever lyxliv. (Tror Alex drar in några hundratusen varje månad på sin podd. Den är väl störst i Sverige? Och dom har mååååååånga sponsorer i varje avsnitt).

        Alex tjänade över 7 miljoner förra året. Hannah har betalningsanmärkningar….

          Dock vet du ingenting om varför Hannah har betalningsanmärkningar. Det måste inte betyda att hon tjänar dåligt eller har dåligt med pengar, det kan handla om att hon inte kan hantera pengar. Menar hon har ett hus på Gotland, hur många har råd med det?

            I Alex’s podd beskriver han att hon är lite slarvig. Så lite förlåtande får man va. Hon klarar sig nog med eller utan anmärkningar!

              Alexs podd på svenska. Varför använda engelsk genitiv när man skriver svenska?

                Varför lägga till ett ’s’ när namnet slutar med s-ljud?
                ”Alex podd” på svenska.

            Håller med, men angående huset så köpte hon det för cirka 16 år sen, och det är inget lyxhus direkt. Huspriserna på Gotland i dagens marknad går inte att jämföra med hur det var då. Dessutom var det enklare att ta bostadslån på den tiden. Hon bodde dessutom i hyresrätt i Stockholm så gotlandshuset var länge det enda hon ägde.

            (Ja, jag vet kanske lite för mycket efter att ha lyssnat på deras podd sen 2011.)

              Har även för mig att Hanna behövde betala en betydlig summa till sin senaste ex man när dom skiljde sig?

              Absolut men hon köpte en lägenhet efter skilsmässan på söder. Lägenheten är värderad till ca 10 miljoner. Det har inte heller alla råd med

                Jag tror hon sparade ett år först, och sen att Filip också gått in med del av kontantinsatsen.

                  Sparade ett år för att köpa en lägenhet för 10 mille. Vissa sparar i 5 år för att kunna köpa ett objekt för 4-5 miljoner…. tror knappast att Hannah har dålig ekonomi/tjänar dåligt utan hennes betalningsanmärkningar beror nog på andra saker

                    Hon och Amanda tjänade 500k vardera enligt ratsit förra året.

                      Om det gäller inkomst av tjänst kan det vara den inkomst som de flesta egna företagare brukar ta ut för att få förmåner enligt socialförsäkringen och avsättning till allmän pension.
                      Inget av deras bolag verkar ha lämnat utdelning som blev tillgänglig för lyftning 2020.

                      Linn: Om man är smart tar man inte speciellt mycket lön som egenföretagare. Därav 500k per år. De tar ut resten i utdelning. På så sätt skattar man mindre. Så deras egentliga inkomst är garanterat högre än 500k per år.

          H och A blev ju stämda på fem miljoner tror jag det var, stod i tidningar. Och förlust på 42 miljoner herregud där ligger IL i lä men ändå är det är hon som anses misslyckad här fastän inget av hennes bolag gått i konkurs, och att hon sålde ett bolag hyllades inte. Lite komiskt att Amnada gör samma pose med armar och händerna på bilder som IL brukade göra, och att de ville ha Isabellas Simon och även hennes tidigare mua använder nu Amanda hehe. Och så härmar hon Bianca med älsklingarsnack och typ tvingar följarna att köpa smink annars är man loser.

            Oj du gillar inte henne va? ?

              Nja inte jättemycket, om du ser vad någon annan skrivit längre ner så är ju A och H hycklare och omoraliska personer och rent av elaka. Manipulativa, mobbare och pengakåta. Minns vad Daniel R berättat. Stackars Simon också som de lurade över till sig från IL och sen kickade honom kort efter, säkert planerat för de ville nog bara förstöra för IL. Han som hade ett bra jobb och trivdes, efter vad han själv sagt i pod, så bra med IL och PH. Där fick han kan man känna lite också, karma typ.

            Snarare Bianca som härmar Amanda med ”älsklingar”. Hannah & Amanda har kallat sina lyssnare för ”älsklingar” sen 2011. 2011 var Bianca typ 15 år och inte verksam som influencer (Instagram fanns inte ens då).

            Dessutom har Bianca varit öppen med att hon är ”besatt” av Mandy Schulman.

            Otroligt fånigt klargörande, jag vet – men det kliar i mig när nåt är så uppenbart felaktigt.

              Jaha är det, har missat det. Finns ju fler som börjat med älsklingar, gullisar och gosisar (löjligt värre) och känns som de tagit efter Bianca men då är det Bianca som tagit efter Amanda då. Ja Bianca avudar henne, så märkligt.

          Hanna har berättat i podden när och varför hon fick betalningsanmärkningar. Problem med att hantera ett kreditkort. Hon har också berättat vad hon lärt sig utav det och hur hon lever idag för att inte hamna där igen. Det är hon knappast ensam om så det tycker jag inte man ska döma henne för. Viktiga är ju att hon lärt sig utav det och jag tycker det är väldigt modigt att hon berättar så öppet om det.

            Men hennes problem att hantera kreditkort var väl typ 15-20 år sen? En betalningsanmärkning har man väl bara i 3 eller 5 år? Om hon har en betalningsanmärkning nu alltså (jag vet inget om det).

            Men i övrigt stämmer det att det inte säger nåt om hennes ekonomi då hon ju var/är öppen med att hon är slarvig.

    Välförtjänt. De har verkligen lyckats bra med och förvaltat PDM väl och var tidiga med att ta in andras poddar, vilket nu lönar sig. Kul för dem!

      Nyfiken på varför de säljer, kan inte sånt där, är de fortfarande chefer över företaget eller vad händer?

        De behövde väl pengar, förlust på 42 miljoner året innan och så blev de ju stämda på flera miljoner.

        Det kan vara av många orsaker. För att att slippa förvalta, för att få loss kapital, att målet varit att sälja från start, att en tröttnat och vill göra annat, för att ta in kapital för att kunna få bolaget att växa ytterligare, m.m. Ofta stannar grundarna i företaget i några år (avtalad tid) och sedan är de fria att göra vad de vill. Skulle gissa att så är fallet här. Beroende för hur ägarförhållandena ser ut, så kan Hannah och Amanda antingen vara beslutsfattare, minoritetsägare eller ”vanliga” anställda. Den som äger mest av ett bolag bestämmer i regel mest.

    Amanda är så satans snygg!

      Hon är otroligt vacker!

        Smaken är som baken ?

          Om du inte håller med ovanstående kommentarer förstår jag faktiskt inte det svåra i att låta bli att kommentera?

            Det var säkert av samma anledning som att du inte heller kunde hålla dig från att uttrycka din åsikt haha.

            Själv tycker jag det är okay att man inte alltid håller med andra.

      Håller med! Hon är verkligen så fin! Och tycker hon sminkar sig så snyggt, hon har verkligen hittat en stil passar hennes utseeende.

      Jo hon är rent objektivt snygg, men för mig är utseende väldigt tätt sammankopplat med personlighet så det drar ju ner hennes utseende för mig. Jag vet många andra som inte är klassiskt snygga som jag ändå tycker är 1000 ggr vackrare än Amanda.

        Intresseklubben antecknar

          På vissa bilder ser Amanda ut som en transvestit tycker jag. Deras ” älsklingar” är bara obehagligt att höra, hur kan kvinnor gå på det tilltalet? Allt för att kränga något.

    Summan de fått kan nog inte vara jättehög då omsättningen inte är superhög. Men de jobbar ju vidare i bolaget och behåller kanske en del av aktiekapitalet. Så de både kan få en månadslön och del i vinsten. Kul för dom. Men undrar varför de säljer nu och inte väntar. De gick i förlust 2019 så värdet av det egna kapitalet kanske kunde jobbats upp och fått mer vid en försäljning senare.

      De har sålt 100% av aktierna. Enligt Breakit så omsatte Perfect Day under 2020 44,4 miljoner med en vinst på 352 807 kr. Enligt Hannah så har de omsatt ungefär lika mycket under första halvåret 2021. De behövde kapital nu för att kunna expandera och med den vinsten och tidigare historia så har de nog inte fått några jättesummor.

    Förlusten 2019 berodde på konkursen av dotterbolaget, så inget med själva rörelseresultatet att göra.

    Hur mycket de fått för bolaget kommer vi att veta när årsredovisningen för Hannah & Amanda Holding AB för räkenskapsåret 2021 publiceras, eftersom det är detta bolag som ägde aktierna i Perfect Day Media AB.

      Nä blir det då, i slutet av året?

        Deadline för att skicka in årsredovisningen till Bolagsverket är 31 juli 2022, och den blir publik efter det. Men förhoppningsvis blir den klar och skickas in tidigare än så.

    Kul för dem! ?

    De får säkert inte hela försäljningsbeloppet på ett bräde.
    Eftersom verksamheten verkar fortsätta ungefär som tidigare och de stannar i bolaget så kommer den totala summan av affären att bli känd först efter några år.
    Läs här (frivilligt förstås) hur det fungerar med tilläggsköpeskilling sk earnout:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Till%C3%A4ggsk%C3%B6peskilling

    För lust på 42 miljoner jeeeses. Tur att de fick detta sålt så de fick in penar då, de blev väl stämda på flera miljoner också.

    Så inte värda detta. Skapade en fruktansvärd arbetsmiljö för sina anställda, systrarna är sådana hycklare och omoraliska personer. Hoppas att Pophouse drar sig ur affären illa kvickt, de har köpt ett luftslott.

      Och det vet du för att?

        För att jag har släkt som jobbat där.

          Jag vet också. De har farit med rena lögner i sina poddar och lurat medarbetare. Sen tror alla deras ”älsklingar” på dem. Sorgligt…

    Falska mobbare. Hoppas de inte fick så mycket men det fick de nog, vilken tur för dem för visst hade de väl skulder då de blivit stämda på miljoner. Pinsamt hur Amanda härmar Isabellas signaturpose haha och så härmar hon efter Bianca och fjäskar för alla yngre och hippa influencers, smart för att få pr och exponering. Var tillveras sminket Amanda säljer, i Kina?

    Danmarks stadsminister Mette Frederiksen & Hannah Widell är lika som ?

    Man kan tycka vad man vill om H&A men just mediedelen utav PDM har de gjort riktigt bra. De har också varit modiga med att dumpa många poddar trots kända namn. Tittar man på deras lista nu så är den kort, men bara poddar som finns högt på topplistorna! Jag unnar verkligen Hanna detta som helt uppenbart är en smart business woman, extremt driven och bra på att leverera resultat. Det visade hon även långt innan PDM. Däremot känns det som att Amanda bara rider på henne. Jag undrar om hon kan något alls. Faktiskt. Men vacker är hon så hon är ju bra att ha som modell/ profil och deras varumärke som systrar är starkt.

      Brukar inte Amanda skryta om att hon inte ens har en dator?? Amanda är en skyltdocka som mest verkar pyssla med långa filmer om hur hon dukar ett bord eller duttar på sig parfym.

    Två tankar om Hannah:

    1. Hon har sprutat in saker i läpparna nu va? Syns ju ganska tydligt på den här bilden.

    2. Jisses vad hon snackar skit om sitt ex i varenda podd. Det börjar bli lite patetiskt.

      1. Har också tänkt på läpparna. Stor skillnad om man kollar gamla bilder.

    Jag undrar om Julia Frändfors unnar H&A det här…….. tvivlar starkt. Har inte sett henne gratulera ännu. Hon var ju deras äääääääälskling efter Daniel Redgert….. innan de tröttnade på henne och hennes attityd och nycker och sparkade henne mitt i pandemin. Hon var ju typ den enda som fick gå… en väldigt tydlig signal ifrån H&A.

      Jag funderade samma, dock följer de varandra igen; Amanda och Julia (Julia följer även Hanna men inte tvärtom). Kanske A&H har släppt sitt ”agg” (?) mot Frändfors.

    Glömmer aldrig hur obehagligt det var när Amanda och Alex satt på Brillo med Amandas anställda (Julia Frändfors) och snackade skit om Anitha (i samband med hennes o Calles seoaration). Verkade som att de alla roade sig med att mobba Anitha genom @friendforce instagramkonto. Så obehagligt och även så maktfullkomligt att använda en anställd i detta syfte.

    Vet du ens hur Julia är??? Det verkar inte så. Hon är varken lättlurad eller typen som man manipulerar. Har aldrig sett en mer kaxig, självsäker person. Kolla bara på programmet där hon ska debattera med Nicole. Hur hon ser ner på folk som hon ser som svaga osv. Hon tycker bara att det finns ett sätt man kan vara på och det är hennes sätt. Hon har alltid rätt enligt sig själv och har inte en gnutta ödmjukhet i sig. Så jag tror snarare det var hon som tog initiativet till att prata skit om Anitha för hon tror själv att hon växer utav det. Jag tror snarare det var en utav sakerna som fick H&A att tröttna på henne helt. För snackar hon så mycket skit om andra så fattar dem att de inte heller kan lita på henne. Att hon då också kommer göra samma sak mot dem. Hon pratar ju även fortfarande om Filip och Fredrik och att hon jobbat för dem (för 1000 år sedan). Och ja hon jobbade FÖR dem även om hon själv vill säga ”med” dem. Nu har hon ju varit arbetslös sedan sparken ifrån PDM så de vill ju inte ens anställa henne igen. Då hade dem gjort det för länge sen. Verkar även som att hennes pojkvän har lämnat henne. Kort sagt- alla verkar fly henne och hennes attityd. Men något litet offer är hon knappast.

      Hon är verkligen hemsk! (Av egen personlig erfarenhet). Men hon kan ju aldrig mått riktigt bra heller.

        Berätta! Förstår att du inte kan berätta specifika situationer eller händelser. Men i stora drag, vad är det du har fått se och uppleva utav hennes personlighet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.