Normalisera mera mens med Maxinne Björk

Jag är allt för att normalisera mens och för att få bort tabun kring det.
Mens är någonting helt normalt som de allra, allra flesta kvinnor har och som varken är någonting att skämmas över eller ens tycka är pinsamt.
Jag fick min mens när jag var på ridläger och jag ville nästan mer åka hem än be en av ledarna att köpa bindor till mig, men som tur väl var så vågade jag till slut.
I vuxen ålder så förstår jag ju, just HUR lite pinsamt det var, men då…herregud…
Fatta att jag ville åka hem från årets höjdpunkt för att jag inte vågade be om hjälp att köpa bindor.
Hur det var att rida, flera timmar varje dag i binda – som jag aldrig tidigare använt – är en helt annan historia som vi tar en annan dag, men det var…en upplevelse… 🙂

Maxinne Björk vill normalisera mens genom att vi alla, mensande personer, lägger upp bilder på våra blödningar. 
Vad tycker ni om det?
Jag har en känsla av att det skulle bli ett RAMASKRI på Instagram, framför allt från testosteronstinna snubbar som varken kan acceptera att kvinnor har mens eller rövhår.
Och så länge som mens väcker den reaktionen så behöver vi uppenbarligen normalisera den mera, trots att jag personligen heller ser content på annat än  blod eller bakdelsbehåring.

186 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känns som det var längesen som någon pojke tyckte det var äckligt och konstigt med mens i min närhet..

      Ja hon måste ju få chansen att sexualisera mens med en skrevbild lixom…

        Så j*vla osmakligt. Det är naturligt att bajsa, alla bajsar. Men vem vill se en bild där någon bajsar?

      Jag tycker inte att vi behöver shamea folk som uppmärksamhetskåta bara för att de lyfter något som känns viktigt för dem. I maxinnes fall kanske det är just att mens var tabu när hon var liten och nu känner sig manad att prata fritt om mens. Mens är ju inte bara mens utan en kvinnlig identitetsgrej.

      Min föredetta partner sa uttryckligen att jag var äcklig när jag hade mens, det var äckligt att mina trosor ibland hade mensfläckar, att jag ens nämnde ordet var för jävla vidrigt och jag var oerhört självisk som inte kände mig sexig vid mens, för han ville minsann bli tillfredsställd oavsett för han kunde minsann ha sex även om inte jag kunde så jag fick ställa upp på annat vis.

      Förminska inte andras upplevelse bara för att just DU inte har det så!

        Idioter finns det alltid!!!

        Det måste ju gå åt två håll det du säger – det är beklagligt att du har upplevt detta men utgå inte från att DIN situation är någon typ av standard.

          Hört det från många kvinnor dessvärre.

          Proving my point by calling me out for being uniqe!

          Det du skriver är så rätt, det är inte standard och det går åt båda håll – Tack för att du hjälper mig att påtala just det. Och shamea mig för att jag tycker att det är ett problem som bör lyftas på samma gång, testa att istället göra åt andra hållet och shamea de som gör problemet mindre än det är ?
          För det är ett problem, det kanske inte är ”standard”, men det är ett omfattande problem och det möter jag i många samtal med människor.

      Men det kanske var länge sen du var en flicka också som (ev) tyckte det var jobbigt med mens. Allt här i världen är ju inte relevant för just dig, då scrollar man bara vidare.

      Jag är själv kvinna och tycker inte det är konstigt att prata om mens eller att någon annan har det etc.

      Däremot vill jag inte SE mensblod. Det är inte fräscht, på samma sätt som jag inte vill se näsblod eller ett uppslaget knä som blöder….

        Jag är man och känner som du. Vet inte heller varför det är viktigt att folk ska se mensblod och på vilket sätt det ska ”normalisera” det. Om någon berättar för mig att hen har spytt tycker jag inte personen är äcklig för det. Däremot tycker jag att spyan är äcklig oavsett hur många bilder jag skulle visas.

    Saknar de också bilder på människor som bajsar. Eller så har folk lite stil och karaktär.

      Tycker ni att man kan likställa mens och bajs? Är näsblod och bajs lika äckligt då?

        Alla kroppsvätskor är äckliga. Naturliga, ja. Men äckliga

          Tycker du samma om tårar? För folk säger alltid att kroppsvätskor är äckliga men att torka tårar ses aldrig som lika äckligt som att torka saliv trots att det är i princip samma sak.

            Tårar och saliv är 2 helt olika vätskor och inte alls samma sak.

              De båda består till ca 99,5% vatten och salt. Varför är saliv äckligt men tårar inte? I litteraturen beskrivs ibland tårfläckar på brev som något romantiskt.

                Jag skrev aldrig att saliv är äckligare än tårvätska?
                Saliv kan innehålla bakterier och sprida smittsamma sjukdomar.
                Tårvätska innehåller inte bakterier och sprider sällan smittsamma sjukdomar.

                Så deras uppbyggnad, innehåll och funktion är olika + att man ska vara mer försiktig när man hanterar saliv av hygienskäl eftersom risken för smitta är större jämfört när man hanterar tårvätska.

            Tycker att lägga up gråt bilder är lika konstigt som att lägga up bajs bilder (tänker mig typ blöjor) och mens bilder. De männen i min omgivning bryr sig inte ett skit om mens, utöver de snälla att fråga om dom behöver köpa något när dom är i affären etc.

        Bajsa är väl helt naturligt och inte äckligt.

          Joooo! Äckligt.

            Men det är inge äckligt att bajsa, det är helt normalt, helt naturligt, och alla människor bajsar.
            Däremot är det ju äckligt att smeta in sig i bajset, men jag tycker det är lika äckligt att smeta in sig i mensblod.

            Men om man bajsar i toan, torkar sig ren och tvättar händerna, och om man byter tampong/binda vid behov och tvättar händerna, så är dessa 2 grejer enligt mig lika naturligt och inte äckligt.

        Nej.. men ALLA människor bajsar och ändå vill man inte diskutera det närmare 😉 Förutom småbarnsföräldrar.

      Själv saknar jag inte bilder på konkelbär. Extra glad för att inte se videos på det med något modifierad text av sången ”Ska vi plocka körsbär i min trädgård”. (Ann-Christine Bärnsten kom 9:a med den låten i Melodifestivalen 1975, finns som video.)

      Vad är det med folk som ALLTID måste dra in bajs när det pratas mens?

      Gör ni det med alla samtalsämnen?
      Någon berättar om sin semester – ni skriker ”diarré!”
      Någon pratar om sin hund – ni hojtar ”bajspåse!”
      Någon berättar de ska få barn – ni måste nämna ”bajsblöja!”

      Vid mensprat är det i alla fall varenda gång någon bajsare som dyker upp. Vad är det ni missat BÅDE på biologilektionerna och i normal hyfs och socialisering?

        Hahaha! och när en influencer tex har vita bikinitrosor på sig, ” Nu får de säkert BAJSSPÅR i trosan! HUR kan man som människa SKITA och klä sig i vitt ?”.

        ”aaaah BAAAAJS!”

        Kiss då? Kroppsvätskor öht. Självklart är det viktigt att vi pratar om mens och alla besvär och problem som tillhör, men det hjälper inte att lägga upp halvporriga bilder med mensblod. Det hjälper heller inte att lägga upp oporriga bilder, precis som det inte hjälper att lägga upp bilder på nerkissade byxor för att bryta tabut om att kissa på sig efter förlossning eller bilder på bajs för att visa att vi kvinnor visst bajsar (ett betydligt större tabu i min bekantskapskrets). Allt precis lika naturligt men vi normaliserar det inte genom att visa bilder på instagram.

          ”Vad är det med folk som ALLTID måste dra in bajs när det pratas mens?”

          Du: ”JAMEN KISS DÅ!?!??!??”

            Hahaha! KAN INTE SLUTA SKRATTA!

            Det nog snarare att det dras in när folk inte kan hålla isär åsikterna a) mens är äckligt b) människor som har mens är äckliga c) mensblod är äckligt.
            Andelen av befolkningen som tycker a eller b lär vara pytteliten, men ändå inspireras influencers att gå ut och slåss mot väderkvarnar eftersom så många håller med c.

        Och vem är alla ni som vägrar inse att det är högst relevant att göra jämförelsen? Kroppsvätskor är naturligt men äckligt, och många av oss vill inte se bilder på det helt enkelt..

          Är bajs en ”kroppsvätska” för dig?
          Tror du borde gå till doktorn…

          Varför är det just denna kroppsprodukt (vätska för dig, då) det ska jämföras med?

          Varför inte tårar, snuva, bröstmjölk, var?
          Och varför skulle alla kroppsvätskor vara jämförbara? Jämför du ofta mat med avfall med infektion?

            Dessa saker är väl också rtt äckliga och inget man visar upp på bild? ? (förutom tårar kanske, vet inte varför de inte anses äckliga, men innehåller väl inte så mkt konstigt).

            Spelar egentligen ingen roll vilken form bajset kommer i eller hur fast det är. Tycker det är lika äckligt för det. Lika äckligt som blod, urin, mens, kräk osv.
            Vet inte riktigt var du vill komma med liknelsen mat, avfall och infektion..? Kan absolut tycka att vissa maträtter ser ut som kräk eller avfall ja..

              Bröstmjölk=mat
              Avfall=kiss/bajs
              Infektion=var

              Allt är ”kroppsvätskor”.
              Var det svårt?

    Skulle jag väl aldrig göra. Varför liksom??
    Killar vet att tjejer har mens men varför ska de behöva se det?

      Nej nu tänkte du lite fel. Syftet är ju faktiskt att visa att mens inte är ohygieniskt som flensost. Tycker ”kampanjen” är ointressant i utformning men tanken och kampen för av ta bort skammen från mens är viktig.

        Vem tycker att det är skamfyllt att ha mens i Sverige? Att blöda igenom är ju som att spilla någonting på sin blus – jobbigt som satan och lite ”åh nej”, men skamligt?

          Det är väl absolut inte samma? Tror inte folk reagerar likadant när de går förbi någon med en mensfläck mellan benen som någon med lite brunsås på skjortkragen. En del viskande och fnissande förekommer väl absolut om man skulle se någon med en mensfläck.

            Det gör det väl med allt? Det är ju ingen som påpekar någonting med ens utseende (matfläck, mat mellan tänderna) just för att man inte ska göra det. Och nej, ingen viskar om sådana saker heller. Upplever du det kanske du bör byta ut din umgängeskrets.

            Viskandet och fnisset är nog inte så att de säger ” oh, kolla, hon har mens, hahahahah” utan snarare ”åh, kolla, hon har blödigt igenom och inte upptäckte det, haha”
            Viskandet och fnissandet är nog emot misstaget att blöda igenom eller liknande och inte upptäcka att man har gjort det. Jag tror ingen viskar eller finnas för att personen har mens.

            Du skulle få samma reaktion om du satt dig på något smutsigt så du fick en stor smutsig fläck i rumpan, då skulle folk också viska och fnissa…

        Jag skulle väl säga att sperma är rätt så normaliserat och ses som livets elixir iom med att det produceras väldigt många filmer där det sprutas både här och där.

          Vad ser du för typ av filmer egentligen

            *Swoooosh* …Personen ovan menar porrfilmer.

      Höj blicken. Se utanför Sverige. Hur behandlas flickor och kvinnor med mens i vissa andra länder?

        Helt klart att världen utanför har mera tabun om kvinnor och mens men tror inte att de följer våra flunsor på nätet

        Så om vi lägger upp mens bilder på nätet kommer mens inte vara tabu utomlands menar du?
        tabun runt mens utomlands grundar sig i kultur eller religion, det är inget bilder på instagram kan förändra. Vill man göra något så måste man då jobba med problemet aktivt på plats i dessa områden.

          Ja, exakt. Det är exakt det jag menar. Självklart följer alla våra svenska influencers och de kan fixa allt!

          Jävla stolpskott….

            Så hur menar du då?
            Vi diskuterar mens bilder på instagram, och du svarar med att mens är tabu utomlands för vissa kvinnor. Vad har det med mens bilder på instagram att göra?

      Hur gör vi med flytningarna? Ska de också visas upp? Jaja, flunsorna får väl stå för det också eftersom de kanske kan ge några extra klick. 2021 känns lite 1921.

    Hatar detta pk samhälle. Alltså jag minns inte ens när jag träffade en man som man inte kunde prata om mens med (eller kvinna för den delen). Jag är kvinna och har mens, bajsar och har fött barn. Det betyder inte att jag vill se bilder på det i mitt flöde, jag vet exakt hur mens ser ut.

      Och jag är så så trött på folk som måste klaga på vår tids ”PK samhälle”.

        Speciellt när det är ”pk-samhällets” förtjänst att det är lite mer normaliserat idag än för 20+ år sen.

        /En annan k

      Håller med, det är okej att det pratas om men måste vi få det intryckt i ansiktet. Flytningar, bajs, kiss, könshår är också naturligt

    Jag tycker att jag kan prata med de flesta, män som kvinnor, pojkar som flickor, om mens. Det är ingen som höjer på ögonbrynen. Däremot har jag enormt svårt att prata om min endometrios med människor för det råder en enorm okunskap och ibland får jag känslan av att det inte tas på allvar.

      Kan det vara pga hur du förklara endometrios för dem?
      Jag har hört många förklara endometrios, och blir bara mer förvirrad ju mer de pratar, men om man sen själv googlar och läser på då förstår man bättre. Så folk med endometrios måste kanske lära sig förklara som helhet så folk med icke endometrios kan förstår.

    1. Den där sexköparen igen
    2. Vem fan har på sig sina favoritkläder för underkroppen dagen innan beräknad mens?
    3. Varför ska vi se mens på bild? Vi poserar ju sällan med någon annan kroppsvätska öht?

      Varför inte? Typ:
      1. Maxinne nös. Det kom ut snor.
      2. Normalisera snor! Bild på snoret.

        Jag visste inte att folk som hade snuva har fått sitta i särskilda hyddor för att de är ”orena”, att ungdomar har fått smyga med näsdukar i skolan för att ingen ska ropa ”har du snuva ellerrrr?” efter en. Jag visste inte heller att det var en sån stor okunskap kring snuva att folk tror att snor kommer ifrån samma hål som vi gråter med. Osv osv. Det hade dock varit med förståelig iom att snuva faktiskt är orent och kan göra andra sjuka, men en sån logisk värld lever vi inte i.

          Men hjälper det att visa upp bilder på mens tror du? Det är bara äckligt, ingen vill se bilder på kroppsvätskor.

            Vadå äckligt? Det är blod. Visst att vissa har blodfobi men det är ingen som skriker ”äckligt” när man ser blod annars. Tänk om det blev moralpanik på ufc för att det skvätter blod och rinner blod från alla möjliga kroppsöppningar.

          Haha nu under Corona ABSOLUT

    Är 29 år och tycker fortfarande att det är jättejobbigt att prata om. Jag vill inte prata om det med min mamma, helst inte med tjejkompisar men det går ändå okej att göra det, med vissa iaf. Ännu mindre vill jag prata om det med killkompisar och jag har fortfarande svårt att berätta för någon man dejtar att vi kan ses, men det blir inget ligga. Jag ställer hellre in…
    Har även en manlig tränare, snygg, lite äldre än mig. Inte heller honom skulle jag kunna berätta det för, trots att mens påverkar mig och min prestation.

      Jag älskar att prata mens med mina kompisar! Gärna så detaljerat som möjligt, typ ”brukar det hänga en sträng och dingla som aldrig vill lossna när du går på toaletten mensdag 1 också?” ? Har dock inget behov av att se bilder på det i sociala medier, jag kan väl titta på mig själv.

        Jag och mina kompisar hade en period där vi alltid lyckades tajma mensprat när servitören kom eller liknande ?

        Men gud???

        Grejen är nog att med en del kan det gå bra, har typ haft två kompisar genom åren där det varit naturligt att prata om, ännu mer med den ena. Men en kompis liksom ”slänger sitt underliv i ansiktet” på mig (inte bokstavligen, tack och lov för det haha) och det är inte najs. Alls.

          Ja det är ju med ett fåtal utvalda dessa samtal sker ??

      Behöver man prata om det? Och är det en trend att ”alla” har mens..? Det finns ju p-piller, hormonspiraler etc och då har man ingen mens ?

        Nej jag tycker inte att man behöver det, men många vill ju prata om det.

      Asså du behöver ju inte prata om det om du inte vill. Jag pratar sällan med mina kompisar eller familj om mens, för att jag inte har något behov av det.
      Och till tränaren räcker det väl med att säga ”jag har DEN veckan just nu” eller ”jag har mens”, du behöver ju inte prata om det med honom, utan bara informera så han vet hur han ska lägga upp träningen på bästa sätt. Är han van tränare kommer han inte bry sig.

        Nej det vet jag ju.
        Menar att jag tycker att det är jobbigt att tala om, oavsett om jag skulle säga ”jag har mens” eller ”det är *den* veckan nu”. Så jag skulle ju inte börja snacka mens med honom som ett riktigt samtalsämne?

          Åh nu fick jag ju värsta bilden framför mig ”jo du tränaren, bara så du vet så började min mens för 2 dagar sedan, så jag har väldigt riktig mens just nu, det forsar som värsta niagarafallet, men jag har precis bytt till en large tampong, så det borde hålla tätt hela träningspasset, så ska vi köra nu då?” undra om tränaren skulle dö ifall du började prata så xD

            Haha! Han hade nog undrat vad det var för fel på mig som var så detaljerad?

      Varför tycker du det är jobbigt?

        Jag vet inte, alltid tyckt typ. Känner mig äcklig och tycker det är äckligt med mens bara?‍♀️

    Hmm. Grejen med att vara tonåring är väl att man tycker att exakt ALLTING är pinsamt? Att snubbla till i korridoren var ungefär lika pinsamt som att tappa en tampong i korridoren, för mig iaf…?

    Jag tror att konversationer kring mens, mensskydd, mensvärk o.s.v. är sunt och bör ske mer öppet, inget mer hysh pysh liksom, däremot ser jag inte riktigt poängen med att lägga upp dessa bilder. Vet inte folk hur blod ser ut? Finns det killar som tror att Always-reklamen är verklighetsbaserad och att mens är ljusblått? Jag får lite samma känsla av denna bild som Biancas reklam för Deodoc, att för att mens ska vara accepterat måste det kombineras med en viss sexighet; upptryckta bröst, förförisk blick, vaxat underliv och spetsunderkläder… De flesta kvinnor verkar känna sig som allra ”fulast” just vid mens, så då drar man väl snarare fram sina skönaste mjukaste underkläder, ansiktsmasken och godispåsen och har noll lust att kråma sig framför en kamera?

    Jaja, men jag kanske helt missförstår och förtjänar ett ”ok boomer” här. Aldrig riktigt haft mycket gemensamt med Maxinne och hennes budskap…

    Sjukt sammanträffande! Jag fick också min första mens på ridläger! Låg och grät hela natten innan för att jag hade så konstigt ont i magen. Hade tur att min kompis hade bindor med sig, så jag fick ta av hennes. Men usch vilken ångest jag hade resten av veckan… så många frågor liksom! Hur ofta byter man? Kan man duscha? Hur gör jag om vi ska åka och bada?

      Haha men det här hände mig med! Jag skämdes så mycket så jag vågade inte säga till nån av ledartjejerna (lite äldre tonåringar som säkert hade hjälpt en massa småtjejer som mig) utan ringde till mamma och tvingade dem komma med bindor istället.

      Jag fick också mens på ridläger! Vågade inte säga till någon så la tjocka lager med toapapper i trosorna istället 🙁

    Larvigt poserande. Vissa saker är naturliga men behöver inte visas öppet.

    Måste saker alltid drivas åt det mest extrema hållet!? Jag lovar att det går att driva opinion och uppmärksamma ämnen utan att göra det på detta sätt. Mens bör man kunna uppmärksamma på tusen andra sätt.

    Såklart naturligt med mens som bajs men vill inte se andras blod och avföring!! Samtiden är full, gå hem!

    ”Klicka här för att se när Maxinne äter snorkråkor! Helt naturligt och ett bra proteintillskott!”

    Haha ge dig, hur uppmanar hon till att köpa sex i det här inlägget?

    Fyfan

    Hur kan man förvänta sig större förståelse från killar om man publicerar sådana här bilder? Dömt att misslyckas och gör ingen glad.

    Bilden ser ju mer ”porrig” ut. Typ jag har blivit knullad så hårt så jag blöder. Annars stoppar man ju upp ett mensskydd…

      Usch ja det har du rätt i.

    Jag vet inte vad som händer i den här världen längre…? När blev mens tabu här? Jag vet att i andra länder ter det sig annorlunda.
    Har haft många män i mitt liv där ingen någonsin sagt nåt om min mens. Och varför ska man visa upp sina blodiga minimala trosor på bild där mufflan trillar ut inför hela världen?

      Ja det är något så svenskt över det att göra saker till något mycket större än vad det egentligen är, i en svensk kontext. För jag antar att det är följare i Sverige hon riktar sig till.

      Jag har inte heller upplevt att någon man någonsin sagt något elakt eller nedvärderande om min mens. På sin höjd har jag behövt förklara att jag har ont pga mens (mensvärk) och vad det innebär för mig men thats it. Förväntar mig inte att män ska veta allt om ens mående m.m. vid mens.

        Men jag tror inte alls att alla män är bekväma med det? I synnerhet inte yngre män och pojkar? Tror många ser det som något obekvämt och om än inte äckligt så inte helt fräscht. Sedan är det ju skillnad på en 19-åring man och en på 45 med fru och barn som varit med på förlossningar, hittat mensfläckar i sängen och fått springa och handla mensskydd i stress på kvällen ett antal gånger. Men målet är väl att alla ska se det som något fullt normalt.

          Har aldrig upplevt ett problem med yngre killar heller, när jag var ung tjej alltså.

          Jag tror många unga tjejer tycker mens är pinsamt, men inte nödvändigtvis för att det är unga killar som får henne att känna så. Men det är bara en gissning. Kanske är killarna problemet? För egen del var mens inte speciellt pinsamt, däremot 1000 andra saker såsom acne, m.m.

    Vågade aldrig säga till min mamma att jag fått mens så tog bindor från henne. När hon sedan hittade dom i min papperskorg på rummet, pga vågade inte slänga i badrummet, så retade hon mig och sa att jag var äcklig.
    Sedan gömde hon sina bindor så att jag fick sno bindor från andra och sedan ta min månadspeng och köpa bindor.
    Ibland hade jag inte heller köpt bindor och fick ta typ bomull och papper och göra en egen binda. En gång hade jag en två timmars ridlektion, barbacka, med den hemmagjorda konstruktionen och fick skavsår på ställen jag inte visste att skavsår kunde uppstå.

    Aaah. Minnen. ?

      Men fy!!!
      * Ger en kram *

      Men hur sjukt! Jag bodde själv med min pappa som var äldre och mer konservativt lagd. Skämdes ihjäl mig. Brukade smygköpa bindor när vi var och handlade men ibland lyckades jag inte (bodde i en by utan mataffär) så då gjorde jag hemmagjorda bindor av toalettpapper. Så här som vuxen fattar jag inte hur jag inte kunde våga säga till pappa (som var världens snällaste dessutom)

        Vad tur att vi var uppfinningsrika i alla fall, haha.

        För min del var det alltid min pappa som fick köpa menskydd till mig. Var aldrig något konstigt med det. Tills jag själv skulle köpa o stod som ett fån för hittade inget ?

      Din mamma var inte speciellt förstående och jag förstår att sånt sätter spår senare i livet.

        Det har det definitivt. Har en anekdot från vuxen ålder, var 25 år.
        Jag, min man och hans bästa kompis roadtrlpade från Stockholm till Berlin och någonstans i Tyskland fick jag mens. Vågade inte säga något och hade inga tamponger med mig, så fick sitta i blodet tills vi stannade vid en toa. Som tur var har de flesta toaletter efter motorvägen automater med typ bindor och tamponger så kunde köpa där.

      Usch vad taskigt av henne… Kram till dig!

      Fy vad hemskt!
      Och jag som trodde jag hade det illa när jag fick mens. Började gråta för jag var chockad att se blod i trosorna, gick till min mamma, som såg ungefär lika chockad ut och sedan dramatiskt viskade ”Ja, tyvärr är det såhär att vara kvinna. Det kommer hända en gång i månaden. Här borta i skåpet gömmer jag mina bindor.” och sedan sa vi aldrig ett ord till om mens runt varandra. Några år senare kräktes jag rakt ut av mensvärk vid ett tillfälle, men vågade inte nämna ordet mens så hon trodde nog jag var magsjuk… Märkligt det där.

    Bara jag som tycker att det ser ohygienisk och obekvämt ut?
    Mens är inte bara blod som kommer ut, det är även huvudvärk, kräkningar, frossa m.m
    Ingen berättade att man kunde kräkas vid ägglossning, att man kunde få frossa dagen innan mens. Det finns även något som heter/ kallas för mensförlylning.

    Det är mycket runt om mensen som nästan ingen pratar om. När man är tjej och blöder som en stucken gris varje månad så får man höra att det är NORMALT. Man får höra att man blöder mindre när man blir äldre! Nej det är inte normalt att blöda floder när under sina första år med mensen.
    Många tjejer får inte hjälp utan bara en klapp på huvudet och råd att ha dubbla skydd.

    Ja det är en lång klagan men när jag var tonåring då pratade man bara om själva blodet och inget mer.
    Fler med samma erfarenheter?

      Fast de flesta har ju inte så jobbigt som du beskriver. Jag har alltid pratat om mens med mina vänner och jag är typ den som haft mest besvär. Jag har mens i en vecka och blöder rikligt, hade också ont som ung. Mina kompisar har tre till fem dagar och klarar sig med tampong, ingen av dem håller på som jag med dubbla skydd osv.
      Såklart finns det du beskriver men det är inte en majoritet som har så allvarliga problem.

      Kommer ihåg idrotten ( är född tidigt 90-tal så har förhoppningsvis ändrats nu) då många lärare såg det som en ursäkt för att man inte ville vara med på idrotten eller inte anstränga sig.

      Nu har man kommit fram till att man kan anpassa sin träning beroende på ens cykel för att få bästa resultat.
      Och för egen del, dagarna innan min mens och första dagen så anstränger jag inte kroppen. Minsta ansträngning gör mig yr och illamående. Jag går ut och går och kör ”mys” yoga.

    Känns som hon vet vad hon gör på ett sätt. Medveten om att folk, killar som tjejer, kommer reagera på ett visst sätt, lätt äcklade milt uttryckt, och sedan använda reaktionen som ett bevis på sin tes, ”kolla, killar äcklas av att tjejer har mens”.

    Ja Lady Dahmer visade ju sin blodiga mensbinda för några år sedan för provoceeeera.

    Det är väl skillnad på att tycka att det är naturligt och att känna ett behov av att visa upp bilder på det på Insta? Det är naturligt att gå på toaletten också, men att fotografera vad som kommer ut och visa för andra känns lite onödigt. Eller?

    Ser inte vad som behöver ”normaliseras” mer kring mens.
    Det läggs upp bilder, målas konst med mensblod och bakas bröd, känns ganska normaliserat.

    Både kiss, bajs och sperma är helt naturligt, så ser fram emot foton på underkläder med bajsränder, tavlor målade i färgad sperma och lite öl bryggt på urin.

    Det blir ju rätt tydligt varför det behöver normaliseras när så många reagerar så kraftigt kring det.

    Det verkar som att poängen flyger er helt över huvudet? Att normalisera något innebär att fenomenet går från att väcka motbjudande känslor till att inte skapa några reaktioner alls i princip. Många i det här kommentarsfältet är fortfarande i startskottet för den processen. Även om ni gärna tror något annat.

    Det är sorgligt hur vi kvinnor bär på så mycket internaliserade negativa känslor kring villkoren vår egen existens är beroende av.

      Så klokt! Håller med.

      Äh du vet precis varför folk reagerar. Bilder på kroppsvätskor brukar i regel inte tilltala folk, vare sig män eller kvinnor.

      Reagerar kraftigt?

      Tror de flesta människorna inte ser behovet av att visa upp sina kroppsvätskor för allt och alla.

      Mens, kiss, snor, sperma osv är helt naturligt men behöver vi verkligen visa upp det?

      Jag ser inga kommentarer som reagerar kraftigt på att hon har mens. Dock många som reagerar kraftigt på behovet av att lägga upp bilder på mens, varför lägga upp bilder? jo för att maxine vill ha uppmärksamhet.
      Det finns inget behov av att lägga upp bilder på mens för att få mens normaliserat.
      Många säger ju att kvinnor inte bajsar eller prutar, ska vi lägga upp bilder på kvinnor bajs och videor när vi prutar också för att normalisera det tycker du?

      Du kan ju hoppa ner från din höga häst, du förstår uppenbarligen inte vad det är som många reagerar över. Det är inte mens, att vi har mens, det är bilden av det och hur det ska ”normaliseras” med hjälp av en porrig bild på spetstrosor.

      Blod är inte särskilt trevligt på bild oavsett om det kommer från näsan, snippan eller en avhuggen arm.

      Fast vad ska normaliseras här? Att sitta uppflugen på ett bord på jobbet, i små genomskinliga underkläder med blod droppande från skrevet? Jag tror inte någon har ett behov att det scenariot blir normalt i vardagen… Däremot att kunna säga till sin kollega ”Ursäkta, har du en tampong eller binda extra jag kan ta?” utan att skämmas, eller att prata om mensvärk och liknande, javisst det borde kunna ske öppet. Men Maxinnes vaxade blodiga underliv är väl inte avgörande för att vi ska kunna vara avslappnade kring fenomenet mens?

    Jag är född 86 och när jag var i ålderns där kompisarna började få mens var det absolut inte pinsamt. Tvärtom var det en jäkla stress och press om att ens få sin mens. Var 12-13 år och livrädd att det var något fel på mig för att första mensen inte hade kommit. Vi pratade ofta i klassen om vilka som hade fått och vi som inte hade det stod med dunkande hjärtan och en ringande ton i öronen. Var lika stolt över min första mens som över när jag hade sex för första gången och tänkte att allt var som det skulle. Så kan inte alls förstå att man gråter av skam på ett läger. Är det för att jag är uppväxt i ett litet samhälle och inte i en större stad?

      Det är nog mer så att du var stolt som gör att du inte förstår det. Jag hade också skämts ihjäl om jag fick det på en läger. Är också uppvuxen i ett litet samhälle så jag tror inte att det är vad som spelar in.

      Jag tror inte det har med storleken på staden/samhället man växt upp i…
      I min skola (född 1992) var det sååååå pinsamt och tabubelagt och de som råkat få mens tidigt (typ 11-12 år) blev nästintill retade när de inte kunde vara med på badlektionen. Alltså av både flickor och pojkar i klassen.
      Ingen vågade prata om det i typ omklädningsrummet. Man fick smyga med mensskydd så ingen skulle se att man tog med sig en binda in på toan. Så jävla sjukt. Och så dåligt man mådde när det var dags för mensen…

    Jag må vara misstänksam men känner att Maxinnes bild fortfarande handlar mest om att exponera sig själv på ett sexigt vis, för bekräftelse. Tröttsamt. Ska menstruation fortfarande inte kunna pratas om utan att nödvändigtvis visas på ett sexigt poserande sätt?? Typ att kvinnor visst ska prata om saker som är viktiga MEN inte glömma bort att göra det på ett sexigt vis.

    Nej men snälla, jag vill INTE ha blodiga bilder upptryck i ansiktet! Ja, det är en helt normalt och naturlig kroppsfunktion hos könet kvinna men det behöver icke exploateras på detta vis, otrevligt och mer äcklande än något annat..!

    Vilken ofräsch bild såhär på förmiddagen kunde man inte täcka över något? BLÄ

    Sicket hittepå-problem! Ingen man jag träffat, varit ihop med eller haft som vän har någonsin tyckt att mens varit konstigt eller äckligt. Tvärtom är snubbar (även testosteronstinna sådana) väldigt chilla med det. De har aldrig något emot att ha sex under mensen. Tror inte att det är ett problem i något land eller kultur i hela världen.
    Men what to do när man behöver uppmärksamhet? Stackars Maxinne, vad ska hon flasha härnäst för att vi ska se henne?

      Fast jo, det är ett problem på många ställen. Sen handlar det även om individen själv. Har tex haft vänner som absolut inte pratar mens, hade en kompis som va 30, hennes pappa visste inte att hon hade mens. Han fattade väl, men de kunde absolut inte prata om det. Många skäms och tycker det är jobbigt.

      Och det i sig är ett problem. Många pratar heller inte om mensproblem. Och jo, det finns män som tycker mens inte ska pratas om och liknande ? Sen att majoriteten inte är så, är en sak. Men problem finns.

      Och i många länder finns inte tillgång till mensskydd tex.i vissa länder gömmer man den som har mens, för det är en synd tex.

      Att du inte tror att det är ett problem någonstans i världen säger mig att du vet väldigt lite. Sen finns det massor av män som tycker att det är äckligt trots att just du inte har träffat nån sån, det kanske inte är så vanligt i Sverige dock.

    I Sverige idag har jag inte märkt att mens skulle vara tabu eller liknande? Alla killar vet att tjejer har mens och det är ingen stor grej.
    Jag vill däremot inte se mina vänners mens. Varför ska jag se det? Jag vill inte se deras flytningar heller, eller tonårskillars fläckar i kalsongerna efter nattlig utlösning.

    Då vill jag ta tillfället i akt och diskutera människor som inte har en soptunna på toaletten eller som inte har det på sin gästtoalett. Är det psykopater som älskar att sätta folk i skiten?

    Jag är hemma hos SÅ många människor där man fint får paketera ihop sitt mensskydd och gå med det till köket för att slänga det inför allas blickar. Jag minns så väl när jag var 12 och just hade fått mens för första gången och skulle bo hos min mormor och morfar en helg. INGEN SOPTUNNA PÅ TOALETTEN … Hur kan man? ?

      Hahaha, håller med!! Har dock bara stött på problemet hemma hos killar som inte har bott tillsammans med nån tjej i vuxen ålder. Hos vuxna kvinnor ska det finns en soptunna på toaletten, punkt.

      Bodde hos min pappa i en vecka. Inga soptunnor ochvägrade gå ut i köket (vi kände inte varandra så väl. Jag va 22, precis fått kontakt igen. Ah skitsamma, mensen kom iaf och jag la allt i en påse och slängde på flyplatstoan ??? Så vidrigt men vägrade gå ut med bindorna. Det låg väl förpackat, ingen lukt eller så. Han sa först att jag kunde gå ut o slänga dom på brasan. HAHA! Aldrig i mitt liv ?

      Ja vad gör de med sina tops, tandtråd osv??

    Tycker personligen mest det är jobbigt att bli exponerad för så små anonyma underliv hela tiden. Det är sällan eller aldrig något som hänger ut eller syns på dessa flunsor, bikini inräknat. Många inkl jag själv får knappt plats med ”de intima delarna” i så små trosor. Dessutom sitter den betydligt högre upp hos mig, typ där hennes mörka delar går att skönja under trosan. Är det vanligt? Den delen på såna slags trosor som är avsedda för blygdläppar o.s.v. hamnar alltid längre bak för mig. Har däremot superlätt att få orgasm så vill inte gå in och skära i onödan även om det många ggr är opraktiskt att leva så här ?

      Va? Köp trosor som passar så kanske du och många upplever mindre problem med ”små underliv”. Varför skulle någon använda trosor/bikins som inte passar, inklusive influencers?

        Ok, slarvigt uttryckt. Menar när de inre blygdläpparna syns utanför de yttre och att det därför inte är ”rakt” i troslinningen när vederbörande står upp. Förstår du bättre nu? Skulle gärna hitta trosor som passar men hittills sitter allra grenar flera cm för långt bak oavsett trosmodell. Jag har väl helt enkelt en framåtlutad fitta eller nåt. De modeller jag provat ut, vilket är många i antal, tycks skapta endast för en enda sorts underliv.

          Har samma problem som dig, oavsett modell eller storlek. Den lite mer tygbeklädda delen av trosorna, själva skrevdelen, hamnar alltid på fel ställe för mig. För min del skulle jag behöva den mycket längre ”framåt” på trosan, mer upp mot framsidan av mig.

      Tyvärr finns skönhetsnormer även kring den delen av kroppen. Jag råkar ha ett såntdär litet underliv, vilket jag ställer mig neutral till, men kan förstå ditt önskemål att få ser lite mer varierade utseenden vad gäller allt möjligt.

    För mig blir Maxine inte intressant eller upplevs kreativ hur mycket hon än anstränger sig………

    Det som kunde varit konstnärligt och väckt till eftertanke faller som ett hårt magplask.

    Säger bara -usch…

    Jag vill inte se andras näsblod heller. Varför liksom?

    Normalisera mens – JA, absolut!
    Att göra det genom att lägga upp en sån här bild – nej, verkligen inte.
    Hela bilden, och hennes utstrålning, andas så mycket porr att det tar fokus från budskapet.

      Precis! Hon bara passar på, tar tillfället att posera sexigt under täckmanteln ”normalisera mens”.

    Kom och tänka på en händelse i somras när jag stod på Ullared och skulle köpa tamponger. Och två tjejer står bredvid och säger nåt i stil med ”finns det bara super kvar… alltså fy tänk om man behöver använda den storleken …”
    Och där stod jag med med ett super-paket i handen på väg ner i korgen. Nu är jag tillräckligt gammal för att inte bry mig men hade jag varit yngre hade jag nog dött om jag hört en sån kommentar när jag köpte tamponger. Så vill man normalisera mens kanske vi ska sluta lägga såna kommentarer vid tamponghyllan, alla är vi olika ?‍♀️

      Fast alla vuxna vet att tampongstorleken baseras på mängden man blöder. Inte storleken på själva muttan.

    Jag fick min första mens i stadshuset under en skolutflykt. Jag fick fråga min lärare om binda. Det var så pinsamt tyckte jag då. Idag hade det inte alls varit en big deal. Jag tycker att det är jättebra att normalisera och prata om mens. Alla länder har inte kommit lika långt. Med det sagt vill jag ändå inte se bild på mens. Det var en kampanj där tampong tråden syntes ut ur troskanten – det kan jag dock stötta.

    Men vem fan vill se hennes mens ? Vilken weird människa ?

      Och hur tänker man.. ”Helvete! Nu kom mensen, alldeles för tidigt med.. Men vänta, hmm.. Detta skulle ju kunna bli skitbra contet! JAG TAR EN BILD! Och lägger upp för allmänbeskådning! Nej nu jäklar, nu normaliserar vi detta!”

      Kan säga att när jag är i det läget hon är i på bilden, då har jag så jävla ont att det inte går att sitta/ligga/stå ? #avis

    Ok, jag tror detta kommentarsfält ger en ganska god bild av om såna här bilder bidrar till vad vissa kallar ”normaliseringsprocess”… Svaret är nog… nej. Om det alls finns något att normalisera, alltså.

    Jag är helt för att prata mens, pratar mycket om min endometrios och märker hur många (kollegor och vänner) faktiskt både lär sig och har större förståelse. Har en bror som är uppvuxen med att prata mens och mensbesvär, köpt bindor/tamponger, flöde osv osv. Det är normalt (vi är 4 systrar och en bror, det blev väldigt normalt hos oss) att prata om det, vi kanske ibland blir lite väl öppna. Men samtidigt skönt, han har en större förståelse och han är omtänksam gällande kvinnliga kollegor + flickvänner han haft.

    Men att lägga ut bilder på rinnande blod från en fiffi är äckligt. Det ÄR äckligt med själva mens/blod. Att normalisera det genom att prata om det är en sak. Men jag vill inte se andra underifrån som blöder. Likväl som jag kan prata bajsproblem, hemorrojder, herpesutslag, finnar osv så vill jag inte se det.

    Jag vill inte se folks skrev överhuvudtaget. Inte män, inte kvinnor, inte mens och inte bajs. Klä på er och bete er säger jag som är född på 1800-talet.

    Det ÄR äckligt med mens!

    Jag är kvinna. Har mens. Har inga problem att prata om det med mina vänner eller partner. Tycker ändå denna bilden är ganska motbjudande, gillar inte att se blod och förstår inte varför normalisering av mens måste betyda att tvingas se andras smutsiga trosor. Snor är också helt normalt, men vill inte se andras snor för det.

    Klart det kanske behöver normaliseras mer, men blir inte det här mer ”chockerande” och en större grej än vad det är? Ja, man blöder igenom trosor å då kan det se ut sådär…men gör bilden skillnad för normaliseringen? Jag fick mens som 11-åring och så småningom endometrios. Det jag hade behövt som ung var mer prat om hur, när, varför, smärtor etc – ett moraliserande samtal om mens. Inte att det pratades så lite om mens att jag fick en chock när den kom. Inget spretande underliv hade hjälpt mig… Men smaken är som snippan, delad.. eller nåt sånt…

      Inte moraliserande samtal…. normaliserande!

    Men herregud, vem är så dum att den missar att den här kvinna bara vill sälja, om inte sin kropp så sina kanaler med hjälp av sin kropp. Kanske är bilden en effekt av att det här ”Onlyfans” ändrade sina regler häromdagen.

    Den här bilden har inget med mens att göra. Inte med mensa heller, för att vara rolig.

    Jag är för att man lyfter upp mens till samtal. Normaliserar synen på det högt och lågt. Att medvetenheten om vad mens de facto kan ställa till med (hur många har faktiskt inte blivit så dåliga av sin mens att de finns legitima skäl att sjukskriva sig vissa dagar pga problem kopplat till sin menscykel) och att mens är en naturlig del av kvinnans kropp. Det är inget äckligt, konstigt, stötande.

    Och – även om det numer inte (ofta i vuxen ålder) inte är pinsamt att prata mens eller så med sin pojkvän/partner så tror jag inte att den naturliga dialogen direkt infinner sig överlag vilket är själva poängen med att få bort allt negativt kopplat till just mens.

    Så – den biten … att lyfta mens som ämne och bryta bort allt som handlar om att det ska ”gömmas”, inte pratas högt om, ses som äckligt osv = super! Och i detta ta med vikten om hur man sköter detta med tampong (själv vill jag helst få bort tampong då jag har som åsikt att tampong ställer till mer oreda i form av uttorkade slemhinnor och inte sällan får de sitta inne för länge vilket skapar obalans och i värsta fall sjukdom), att få koll på vettiga bindor (så lite plast och parfymerade bindor som det bara går) och allmän hygien under mensen så att man blir trygg.

    Men … att lyfta upp mens med just den bilden som Maxime gör = gör mig bara trött. Varför? För vi hamnar där igen om att för att något ska anses okej av män då ska det framställas i kontext som anspelas på sex, sexighet och dylikt. Kan vi inte bara ge upp den trötta idén. Visst vill hon skreva och sprida medvetenhet på så sätt så står det ju hennes givetvis fritt. Men, detta är också en människa som då anser att underlivsmassage är okej att köpa. Så, nej – det här är inte rätt sätt att få män, killar och pojkar att tänka ”ahh, men vá fan … mens är naturligt, inget äckligt, vi fattar konceptet”.
    Men, visst – jag kan ha fel. Hennes skrevbild kanske tar oss ett steg framåt i mensupplysningen.

    Någon mer än jag som aldrig får så tunt och ”rent” blod det allra första som kommer på mensen?!

    Jag är allt för att normalisera mens men samtidigt känner jag att jag inte vill ha en blodig fitta upptryckt i ansiktet helt plötsligt när jag scrollar igenom mitt flöde (pun intended).

    Herregud en så vidrig bild, tänk om en man skulle normalisera sin sperma på samma sätt, med lika särade ben, med små tunna kallingar där man ser sperman både innanför o ut på benen, ev med en blandning av mensblod. Det hade blivit ramaskri hörni.
    Så vad är skillnaden?

      Skillnaden är kanske att mens och de som menstruerar har skambelagts i en mycket högre grad än utlösning och de som får den.

        Det är inte som att den här bilden kommer nå män i mellanöstern och afrika och få de att tänka om. Att peta näsan skambeläggs också, dags att fota mina snorkråkor

        Är det så? Är det normaliserat med sperma och spermafläckar verkligen? Det håller jag inte med om. Min man och mina söner skulle skämmas extremt om de råkade visa sig med spermafläckar på kläderna!

    Kan vi iaf sluta jämför mens med avföring?
    Tex ”jag vill inte se bilder på mens lika lite som jag vill se bilder på avföring och herpesutslag” … för kom igen nu … även om man inte direkt vill se bild/er mens så ser jag ju hellre på en mensbild än på en avföringsbild. Eller … jag kan ändå tänka mig att ha sex när jag har mens men def inte då jag har diarré. Jag tycker inte att mens är direkt det roligast i världen men jag finner det inte äckligt och jag har hellre mens i trosan än avföring.

    Så … seriöst – kan vi inte sluta med att märka upp mens som äckligt och sluta jämföra mens med avföring (eller andra saker som herpes och hemorrojder som är direkta sjukdomar – mens är ett friskhetstecken). Det är ju just det här vi behöver komma ifrån. Mens är inte äckligt. Det kan vara jobbigt, drygt som fan, besvärligt men – det är inte äckligt.

      Fast många tycker det är äckligt! Kletigt, klumpigt, blod och andra grejer. Inte särskilt härligt eller fräscht att ha rinnandes ur kroppen och i sitt underliv enligt mig.

      Men det är ju en väldigt subjektiv grej. Jag tycker mens är äckligt. Jag tycker inte jag är äcklig för det, eller någon annan som har mens. Jag tycker inte heller det är _lika_ äckligt som avföring eller specifikt diarré. Men ändock tycker jag mens är rätt äckligt. Tycker blod överlag är rätt äckligt. Mensblod luktar lite onajs, kan enkelt bli kladdigt plötsligt om man blöder mycket och oregelbundet osv. Att det inte är lika äckligt som diarré betyder inte att det inte är något äckligt fortfarande, behöver inte vara så svartvitt som antingen eller med bara en nivå för äcklighet.

      Sen är det inget jag direkt känner ett behov av att påtala. Jag gör det nu bara för att diskussionen är så. Så jag kan hålla med dig i den mån om det är det du syftar på, att vi måste inte hålla på och prata om hur mens är äckligt (precis lika lite som man måste hålla på och prata om hur diarré är äckligt även fast det är mycket äckligare). Jag konstaterar mest i mitt eget huvud att jag tycker det är något äckligt och sen är det inte ett större problem än så egentligen. Inte som att var och varannan person tvingar mig att kolla på deras mens precis.

      Det va jag som jämförde. Och nej, JAG tycker att det är lika normalt, men också lika äckligt. För MIG. För DIG kanske det inte är det.

      Och mens betyder inte alltid att kroppen är frisk.

    Red fem hästar igår med binda pga glömde tampongerna. Mitt underliv är inte så glad med mig just nu ?

      Aj aj aj! Känner igen mig och lider med dig! ?

      Jag är tvärtom, skulle inte kunna rida med tampong! Kan knappt röra mig normalt haha.

        Då sätter du in den fel

          Nepp, har försökt på många sätt, en gynekolog har visat t.o.m. Det är
          bara inte bekvämt för mig, är inte så mkt plats där.

    För mig är bilden för mycket. Är jäkligt pryd av mig, men kan även prata om det om jag vill. Tycker att folk kan prata om det intima hej vilt idag utan problem och det är helt okej för mig, men jag vill inte prata om det själv och jag vill inte se det i bilder på instagram. För mig finns det en gräns, samtidigt skulle jag inte säga åt någon att vara tyst om de vill prata om det. Skulle aldrig säga åt M att ta bort bilden, men väljer aktivt att inte följa exempelvis henne då jag inte vill se det.

    Jag känner bara ? när jag ser bilden! Och är det ens egentligen med mens längre???? Så jävla tramsigt för alla (både killar och tjejer) verkar inte se det som en grej längre. Ja jag får mens men jag har ingen önskan om att prata om det eller ännu mindre VISA UPP det för någon annan! Och jag vill absolut inte tvingas SE en annan tjej menstruera. En kompis – fine, men inte en okänd som tränger sig på i mitt SoMe- flöde utan att jag får välja det! Sluta tvinga oss tjejer att tänka på mens hela tiden! Är något man har några dagar per månad, möjligen nämner för sin man när det är relevant. That’s it!

    DEt är 2021 ,folks! Vi behöver inte normalisera mens….yeeeez. Alla vet var det är , männen tycker inte det är konstigt. Å bilden är ju bara dum….

    Väldigt vad en mensbild med tillhörande text kunde trigga så hårt. Kanske därför vi behöver prata om det mera.

      F
      Bilden är inte hygieniskt för fem öre.
      Att sitta med benen brett i sär på ett bord samtidigt när man har mens medvetet är äckligt. Även om man gör rent bordet så vill jag inte sitta vid ett bord som har haft blod på sig.

      Vi är flera som inte har något emot att man pratar om mens. Men bilden är osmaklig och jag som tjej får tyvärr fel signaler. Om det var en fotbollsspelare / handbollspelare/ hockeyspelare med en blodig uniform så hade jag hyllat den bilden mer.

      Jag hade även hyllat budskapet mer om det var fler kvinnor i arbetslivet som pratar im mens. Ta en busschaufför som måste sitta u X- XX antal tummar utan att hinna på toaletten.
      De som jobbar i vården och som inte har tid att gå på toaletten.

        Bord och inte golv.

        Låter lite väl att inte vilja sitta vid ett bord trots att det är rengjort. Vidare så spelar det väl ingen roll om det är vårdpersonal, busschaufförer eller denna person som vill bidra till normalisering. Allt som verkar för att vi ska slippa tabun är bra. Det är ju bara mens liksom.

    Jag är kluven och har aldrig förstått hur en extrem handling ska kunna bidra till normalisering. Exempelvis, låt säga att vi vill normalisera ett tabubelagt ämne som mag- och tarmproblem, skulle då en lämplig strategi för normalisering vara att låta en nerbajsad person sitta och skreva lite avslappnat med en ”ja, vaddå då?” blick riktad mot kameran?
    En lämpligare strategi är väl att sprida information (likt andra influencers gjort), prata om det mer i samband med biologi eller motsvarande i skolan etc.?
    Bilden känns mer som någon slags konst än normalisering av mens (men det kanske gynnar ändamålet?). Det känns så ”tvångsavslappnat” och krystat på något sätt att det mer blir barnsligt än kraftfullt.

      Hear hear. And agree

    Någon som vet vad Maxinne gjort för operationer? brösten är ju helt klart fejk.
    Men har hon gjort något mer?

      Även hennes rumpa ser ju fejk ut :/

    Vore kul se en likadan bild på en skrevande man i stringkallingar som släppt en redig blötfis. Det är ju också naturligt, liksom

    Lite tankar…
    Sociala medier är ett sätt att konversera till en publik, lite precis hur en vill. Ett ställe där en inte vet vem mottagaren är, för oftast så möts inte mottagare och utsändare, utan det blir en ”one-way-kommunikation”. Som med olika kompisar- jag kan med vissa öppna upp mig så väldigt mycket om mens, sex, onani, familjeproblem, psykiskt mående…duscha, kissa inför varandra… osv, medan jag med andra inte skulle nämna något ovanstående, pga relationen t personen i fråga, dens personlighet eller liknande. Skillnaden med sociala medier är att sändaren för en valfri konversation, utan att veta vem mottagaren är. Det kan vara ”rått”, ”öppet” osv, det är det som är charmen! Det enda felet är isåfall mottagaren. Vill du inte ha den konversationen, nä, hitta någon annan då. Men, en ska också veta att bara för att en inte vill ha upp menstruationer- liksom onaniredskap, konton om psykisk ohälsa och liknande- i sitt sociala media- flöde, betyder det inte att en är emot det eller liknande. Konversationen kanske är med fel sändare?

    Personligen hejar jag på denna kvinna, men kan ändå förstå att inte alla är bekväma med det.

    tycker faktiskt detta var otrolig befriande att se. mens är mens. kom just från paulas blogg och hon tyckte det var äckligt. jag blev så jävla trött på det så känns bra att hitta någon som kan ge maxime lite positv feedback i detta. j

    Mens är kroppens sätt att då ut obefruktade ägg och rester. Så varför inte jämföra det med avföring? Helt rimligt att kunna då ställa det mot bajs, sperma, flytningar etc.
    Vem av oss skulle publicera en bild på en kesoliknande flytning? Det är ju lika naturlig som mens. Bra att mens normaliseras och pratas om men att göra det i bildlig format är ju ett steg för långt.

    Är så klart helt för att kunna prata öppet om mens och tycker behövs göras ännu mer i vårat samhälle. Men som andra skriver här, så har jag väldigt svårt för att man publicerar sitt mensblod, precis som andra kroppsvätskor. Finns väldigt många som är känsliga för blod där vissa kan till exempel svimma av att bara se det, oavsett vart blodet kommer ifrån. Kroppsvätskor så som avföring, flytningar, sperma, mensblod etc bör alltså inte visas hej vilt på instagram, utan mer i utbildande syften. Btw jag är själv kvinna.

    Jag vill lika lite se någons blodiga arm som någons blodiga skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.