Anna Book om jobb och framtiden

Anna Book tar till Instagram för att uttrycka missnöje över faktumet att hon vill arbeta, men inte får, eftersom nöjesbranschen mer eller mindre stängts ner helt.
Av kommentarsfältet att döma så är det många som kommer med förslag på vad Anna skulle kunna jobba med istället eftersom hennes bransch går på knäna.
Det verkar hon dock inte vara intresserad av, att ta ett jobb i en annan bransch, trors att det är precis vad många andra människor fått göra under den här pandemin.

Vad tycker ni om Annas resonemang, där hon nästan framställer sig själv som för ”fin” för att ta ett arbete inom service, exempelvis inom hemtjänsten? Att om hon inte kan jobba som offentlig person/sångerska så vill hon inte jobba alls?

En lite märklig inställning kan jag tycka.
Vad säger du om saken?

293 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul att hon skriver att det är hennes levebröd då hon inte kan leva på det. Finns väl hur många som helst som skulle vilja leva på sin musik men som får ha det som en hobby. Sen känns det ju som att hon kopierar Carola som taggar Lena Hallengren. Skillnaden är att Carola är relevant vilket Anna inte är inom musikbranchen. Anna gjorde väl typ gig på Harrys innan pandemin?

      Hela hennes inlägg är ett stort skämt. Hon har inte jobbat som artist, hon har ”jobbat” med att vara med i lekprogram i tv. Snacka om att världsfrånvänd. När någon föreslår podd kommer hennes sanna sida fram – ja, om någon serverar mig en podd på silverfat med sponsorer och allt. Denna offerkofta (offerall) hon burit i hela sitt liv, som grundar sig i att den som inte stryker henne medhårs och öser jobb och annat över henne är onda, missunnsamma människor och vidriga troll. Det är exakt sånt här som gör henne så otroligt fascinerande att följa. Man tror liksom inte det är sant. Vilken värld lever hon i??!!

        Så otroligt roligt när hon inlägget efter ”som av en händelse hittar” bilder i mobilen på ”jobb” hon gjort under denna 35-åriga fabulösa karriär. Inte för att hon behöver bevisa något eller så. Rätt talande dock när en av de absolut största meriterna i hennes ”artistkarriär” var att bli utnämnd till Biggest Loser…

          … och taggar SVT och TV4 i varje inlägg

            Ja hon taggar svt, tv4 m.fl för att hon hoppas på att de ska kontakta henne och erbjuda tv-jobb. Hon taggar expressen och aftonbladet också i kommentar där hon skäller ut någon för att den skriver att det inte alltid går att få jobba med det man önskar, så är det ju men Anna ser väl det som påhopp och blir arg. Hon hoppas på att få uppmärksamhet och att kvällstidningarna ska skriva om henne. Vill hon så gärna vara artist så skriv låtar och spela in då MEN hon vill ju få vara med på tv, vilka gig som helst duger ju inte åt Anna. Pinsamt, skäms å hennes vägnar.

            Hon tigger konstant jobb genom att inte bara tagga tv4, SVT mfl utan även tex Idoldeltagare och unga, coola artister.

            Hon vill gärna tex ha jobb i juryn på någon talangjakt. Hon är självutnämnd populärmusikexpert och det är samma sak med hennes tjat om döttrarnas utseende och matlagning.
            Någon ska höra av sig med erbjudanden om bokkontrakt, modellkontrakt och tv-program. Taggar hon företag vill hon ha gratis prylar, spons och samarbeten.
            Hennes genomskinlighet och förutsägbarhet är nästan plågsam att se för hon har noll självinsikt och är villig att göra allt för att få betalt för minsta möjliga ansträngning, utan att behöva ta steget ner till vanliga dödliga.

              Hon ville ju sjunga ”duette” med Darin och taggade stackarn mfl, för ”drömma kan man ju alltid” som hon skrev.. CRINGE, CRINGE. Anna blev ”lovad” att sjunga in något av Måns Z som fick en jobbig Anna efter sig. Anna tar ju allt bokstavligen. Anna är ju en kravundvikande person med stora svårigheter att läsa av andra människor och saknar ofta förståelse för vad som är socialt lämpligt beteende.

        Ja hon jobbade väl inte mer som artist innan pandemin än vad hon gjort under pandemin, hon var ju trots allt med i Klassfesten och Hide and seek och så fick hon ju vara med på mello förra året så hon har ändå gjort en del jobb under pandemin. Sedan så kan/får ju inte alla jobba med det man önskar, trot hon alla andra människor jobbar med det vi vill – nej så fungerar det inte. Hon ville ju öppna fik/café för några år sedan och hon kan väl annat som t ex städa. Hon gör ju samarbeten också så inkomst har hon ju och verkar inte fattig direkt. Pinsamt att hon taggar svt och tv4 för att fiska att få vara med.

      Jag tvivlar på att Anna hade gig inbokat som fick bokas av pga pandemin. Hon vill ju inte göra smågig har hon sagt tidigare nej det hon vill är att få vara med på tv. Vem tror hon att hon är som inte kan ta ett vanligt jobb. Pinsamt.

        Hon klarar inte av att ta ett vanligt jobb. Tänk om någon ska bestämma över henne Och tala om vad hon ska göra…?

          Nja, hon skulle feltolka allt och alla. Läsa av folk fel och komma i konflikt var och varannan dag, sedan skulle hon sjukskriva sig, smita undan och gråta så fort något går henne emot. Cheferna skulle ångra varje sekund av vad de har sagt då Anna gör sina egna tolkningar och drar ut på varje kontrovers.

      Dem dem dem dem ?

        språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
        det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

          ?

          Jag vet att jag är språkpolis och har insikt i det.

          Jag påpekar inte skrivfel varje gång men ibland när det blir väldigt mycket fel kan jag icke hålla mig.

      Men vad har hon gjort i sin karriär?

      Jag är född 1975 och tänker på Anna Book;

      Låten ABC
      Löpsedlar om magen som sprack mm operationer
      Arga Snickaren
      Fångarna på fortet
      Minns bilder på skinnopererade armar
      Biggest Looser
      Kompis med My
      Druftkucku på Flashback

      Vad är hennes karriär egentligen? Från 15-50 år?
      Det är mycket tid.

        Hon var jävligt duktig i lets Dance!!!!?

          Det har jag missat! Det var roligt för henne.

          Nej,inte speciellt.Tror Anna var med det första året i Lets dance,och det går inte att jämföra med nivån med hur det är nu.Tror knappast hon skulle klara sig så bra i konkurrensen i dagens Lets dance.

        Hon gjorde ju sina främsta insatser innan 15 när hon var med i Toffelhjältarna och Solstollarna. Då var hon bra!

          Toffelhjältarna och Solstollarna – det var bara för gubbsjuka medelåldersmän som ville drägla över små söta tonårstjejer – allt förklätt som ett barnprogram. Det var vidriga tider…

        Det är ju just det. Vad ÄR hennes karriär egentligen? Det är inte alla som lyckas med konststycket att hålla sig kvar i rampljuset som ”artist” genom att faktiskt inte jobba som artist. Men Tooken tar varje chans att få synas på något annat vis, kosta vad det kosta vill i anseende och rykte, och DET får vi väl ändå ge henne. Inte alla som lyckas hänga kvar i rampljuset i 35 år genom att faktiskt egentligen inte göra någon egen karriär. Starkt jobbat Tooken!

      Kul att hon vinkar hejdå ?????? till alla hon blockar

      Precis. Vad skulle Anna göra om hon fick jobba? Har hon någon show på gång eller turne? Om dom släpper publikantalet fritt betyder det ju inte att Anna får sjunga.

    Allt beror ju på hur man löser det istället.
    Låta sig försörjas av maken – fine, det är deras problem och tynger ingen annan.

    Vill hon inte jobba kan ju ingen tvinga henne.

    Sedan är det ju ofta så att dessa instagrammande hemmafruar inte mår bra av all dötid och det blir mycket skriverier om dåligt mående, vem är jag etc, sånt som vi som jobbar inte har tid att älta. Men även det är ju helt deras eget problem.

    Mitt förslag till samtliga dessa är att börja göra nytta på riktigt till exempel i hemtjänsten eller att utbilda sig. Men jag tror ingen av dem kommer göra något.

      Håller med, men är nyfiken på vilka ”samtliga dessa” är?

        Finns många som Anna Book som inte jobbar, är hemma och skriver om sitt dåliga mående och sitt missnöje istället för att ta tag i sina liv. Ingen nämnd, ingen glömd 🙂

          Therese Lindgren. Så nu är hon nämnd

            Men har Therese också slutat vara/göra nånting hon brukade & ville syssla med? Eller menar du att hin ’ibland inte mår så bra’?

            Therese Lindgren jobbar väl på rätt bra med Indy Beauty, sammarbeten, hjälper djur? Det finns många som är ledsna av olika saker, alla går inte bara hemma.

        Lady Dahmer t ex

          Ja, jag är övertygad om att om LD hade ett jobb att gå till, och kollegor att förhålla sig till, skulle hon må mycket bättre och alla dessa funderingar över ”vem är jag” inte behövas. Man mår bra av att vara upptagen med något, man mår bra av att ha fokus utanför sig själv.

        Ja, du har ju hela Familjen annorlunda-maffian till exempel.

          Ja herregud ja! Föda barn för att slippa jobba. Patetiskt.

      Ja och det är väl inte någon jävla rättighet att få jobba inom showbusiness under en pandemi ? eller huvud taget. ”Jag har RÄTT att utöva MITT yrke” mmmm nej det är ingen rättighet

        Ja och i Books fall så var det nog inga shower eller gig inbokat som ställts in eller flyttats fram, jag menar om de ville haft med henne i produktioner och shower så hade hon ju fått vara det som andra men hon är väl besvärlig att jobba med kanske och får därfär inte så många uppdrag, sedan duger ju inte allt åt henne. Jag menar finns andra artister som har och haft en del jobb och framträdanden så allt går inte att skylla på panademin. Men offerallen är alltid på och det fiskas…

      Linda Rosing har ju gjort detta. Men Anna skulle flippa ur på både patienter och kolleger för minsta grej de säger som inte passar Madame. Det skulle inte funka praktiskt. Men nu är ju Anna som sagt makens problem att försörja, det drabbar ingen annan eftersom de tex inte är bidragsberättigade pga husägande tex. Däremot provocerar hennes priviligerade beteende, att få leva på det man älskar mest är ingen rättighet.
      Anna har ingen remarkabel talang och hon är säkert hemsk att samarbeta med.

    Om Anna inte kan förstå skillnaden mellan hennes yrkesliv och Abbas så är hon bortom räddning är jag rädd.

      Så konstigt resonemang av henne också. ABBA KAN ju leva på sin musik…

      Jag skulle säga att hon var bortom all räddning redan innan det 🙂

      Ja ät inte halva grejen med Abba nu att deras comeback är digital? De slår sig ut på helt okänd mark och kämpar på. Det säger ju Anna stt hon inte vill..för jag tror inte hon vågar det. Tror ärligt talat att hon är livrädd för att prova något nytt och få veta att hon är värdelös på det…

        Ja och samtliga medlemmar i ABBA har också haft andra karriärer utanför musiken så hennes (ologiska) resonemang faller ju ännu mera platt då de har investerat i andra åtaganden. Vet att en av dem tex satsat mycket på gaming och e-sports branschen.

        Säga vad man vill, men det är tecken på ohälsa att inte våga med förändringar. Och vad man än tycker om Anna som person så kan man förstå att hon inte är stark nog av olika anledningar att hitta lösningar på sin försörjning.

        Alla är vi individer, och också resultat av vår omgivning, vårt psyke och vår uppväxt. Anna har otur att hon är den hon är och har den omgivning hon har. Lösningen på det kan hon ju inte lägga på någon annan än sig själv. Hon måste jobba med sig själv för att förändra sitt liv, med psykolog kanske eller bara lite jävlar anamma.
        Men allt ligger ändå inte på vilja. Ens personlighet, psykiska hälsa och ens livssituation påverkar ju hur väl man KAN lösa sin situation.

        Anna har någon typ av psykisk ohälsa som hindrar henne, och det är inte alltid så jäkla enkelt att lösa. Men hon verkar inte riktigt vilja försöka lösa det just nu heller. Det är där hon måste börja. Med att vilja. Och våga ta stöd och hjälp på vägen där hon kan få.

          Håller med i vad du säger. Anna är en människa med svåra psykiska problem. Hennes försörjning är eg inte huvudproblemet utan att hon främst behöver sysselsättning för att skingra tankar och avleda sitt beteende men hon kan ingen få för hon lever i en fantasivärld. Tragiskt.
          Hon är en produkt av en jobbig uppväxt med en krävade mamma och en frånvarande pappa.

          Hon har byggt upp en fantasi där föräldrarnas snedsteg på en charter var århundradets kärlekssaga och där hennes pappa brydde sig om henne fast hon knappt träffade honom alls. Inget ovanligt för barn med frånvarande förälder att göra så. Jag försvarar henne verkligen inte då hon är vuxen och har eget ansvar men det sociala arvet leker man inte med. Det följer med även om man försöker fly sin bakgrund, och det behöver man hantera.
          Det har tyvärr Anna aldrig kunnat.

            Anna är nog dessutom född till sin personlighet, då blir det ännu svårare för henne att hantera livet.
            Inte säkert hon skulle haft jobb utan sitt ABC.
            Möjligt att Anna skulle ha levat på sin man i vilket fall, eller ha varit bidragstagare.

      Ja, ABBAs comeback är ju efterlängtad av så himla många, världen över. Anna Books comeback är inte vare sig efterlängtad eller relevant…

        Alltså om någon öppnar en glass/milkshake-bar med 80-tals tema, neonfärger och glättig pop i lokalen så hade jag fan gått dit om Anna Book stod i kassan. Vilken grej det hade varit. Så hade hon kunnat dra en låt varje heltimme (eller halvtimme om hon vill) då hade hon kunnat leva ut sin storhetstid, få uppträda och äta glass hela dagarna, plus få ta hand om folk och bjuda på godsaker och dryck.
        Kom igen Anna satsa på något nytt med retrotema!

          Villen bra idé! ? Det hade säkert fungerat om hon bara hade lite självdistans, men som sagt..

          Beter du dig fel blir du portad – som hos The Soup Nazi i Seinfeld.

          Jag hade inte gått dit. Hon verkar så labil och det där med hygien kring mathantering har hon missat. Om hon störde sig på dig som kund skulle hon säkert spotta i din milkshake när du inte såg.

    Men jag tolkar det inte alls som att hon säger nej till omsorg för att hon är för fin? Hon är ledsen för att hon blivit av med alla jobb och för att pandemin påverkar ekonomin negativt. Det tror jag många av oss kan känna igen. Tycker att du fultolkar hennes inlägg genom att säga att hon tycker att hon är för fin.

      Hon hade inga framträdanden innan pandemin heller. Pandemin har inte påverkat hennes ”artistkarriär” alls. Allt är bullshit som vanligt.

      Men vad skulle det vara för några alla jobb hon blivit av med pga pandemin tänker du Rebecka? Hon hade nog inget inbokat som blivit avbokat pga pandemin, det har nog varit ungefär som innan för henne. Kanske vill inte tv ha med henne så mycket längre pga av hennes lynnighet, hon är ju så oberäknelig och tappar humöret så folk är väl rädda och måste tassa på tå för henne liksom.

      Jag tänker att man kan tolka det precis som så att hon vill jobba som artist och Inget annat.
      Det är mycket man vill som inte blir av då får man revidera sin önskan och göra annat
      Väljer man att göra inget får man sluta lipa

      Anna har inte försörjt sig på sitt artisteri på mycket länge. Som sagt , det är deras problem hur de löser sin ekonomi men pandemin är en ursäkt hon slänger runt sig fast hon i själva verket inte haft riktiga jobb på länge. Hon tycker visst att hon är för fin, för hon anser att hon ska ha rätt att få artistjobb trots att ingen vill anlita henne.
      Det är ingen rättighet att få jobba precis med vad man helst vill, många konstnärer mm kan inte leva på att sälja verk eller uppträda. Finns det ingen efterfrågan får man göra annat.
      Det finns kroniskt sjuka som tvingas till diverse aktivteter(känner själv en kvinna med schizofreni som tvingas ta ströjobb av AF för att försörja sig då hon inte får sjukpension trots svår och obotlig sjukdom) för att öht få några pengar. Men fina madame Anna ska minsann inte sjunka så lågt! Visst kan gubben få försörja henne om han vill, men hon är så osmidig, priviligerad och klantig när hon uttrycker sig så man baxnar.

      Om hon vill, varför söker hon sig inte till vården då?

    Kände med henne fram till texten om att hon har rätt till sitt yrke och inte vill skola om sig. Vad är det för attityd? Ta ett knegarjobb emellan eller är hon för fin för det? Så gör alla andra när pengarna kniper och vägen till drömjobbet är längre än man önskar. ”Gå på knäna” har hon ju knappast testat på isf.

      Tror att t.om Kalle Moraeus tog jobb i nåt kök nånstans, när spelningarna uteblev. Kan han, så borde väl andra kunna?

      Hon uttrycker sig bedrövligt men Anna har inte ens gått ut högstadiet. Att hon känner det övermäktigt att satsa på komvux vid 51 är inte konstigt. Men hon är så oerhört provocerande i sitt sätt att uttrycka sig så jag har svårt att känna med henne.
      Hon kunde knipa igen truten och åtminstone vara glad att Roberto kan försörja henne, och om pengarna tryter dra in på alla sina dyra skönhetsbehandlingar som eg bara höginkomsttagare skulle ha råd med. Har hon inga jobb behöver hon inget löshår(kostar ca 10.000 kr per behandling f.ö).

    Lena Hallengren fixar, inga problem!

      Lena är nog gammal Anna Book-fan, stod med hopprepet och mimade till ABC. Klart hon inte sviker en gammal idol!

    Att för Anna erkänna och se sanningen är totalt omöjligt.

    Det hade skakat om hela hennes världsbild som till största del är uppbyggd på lögner, eller i allafall omskrivna sanningar.

    Därför kommer hon aldrig ändra sig, för henne är det mer skrämmande och farligt att hantera sanningen än att ljuga om den.

    Har så svårt att förstå att man inte söker annat jobb om man nu inte kan jobba med det man önskar.
    Om vi leker med tanken att hon skulle börja jobba inom äldrevården så skulle otroligt många av de som vårdas skulle gilla sång

    Jag jobbar som uska inom äldrevården och sjunger ofta för/med de gamla.
    Är som lite enklare att få med dom in på tex toaletten om man sjunger en liten trudelutt.
    Då skulle hon ju både få sjunga och tjäna pengar.

    Mitt ena barn som väntar på operation för en trasig armbåge tog det jobb hon fick och just nu jobbar hon inom städ på sjukhus, inte hennes drömjobb, inget hon vill göra, men hon vill ha en inkomst och känna att hon gör nåt
    Städ och kass armbåge är inte en bra kombination men hon tror att hon kommer tacka ja om hon blir erbjuden fortsättning på sitt vikariat
    Så man måste inte alltid älska det man gör

      Problemet för Anna är att hon inte ens har betyg från grundskolan. Hon måste i så fall börja med att läsa in betyg, vilket är nödvändigt för att gå en utbildning. Dessutom är hon 51 och frågan är om hon kan få CSN för låt oss säga 3 år? Sedan tror jag mig ha läst att hon inte vill ta lån.
      För en person utan utbildning är chansen att få ett något sånär kvalificerat arbete tämligen liten. Men vikariat kan kanske vara en möjlighet? Hon verkar dock inte vara så intresserad.

        Tror en person med samma utbildningsnivå som Anna kan få timma inom vård/städ/butik/lager och liknande yrken.

        Men tror som du att hon ej är intresserad, hon vill få snyfta lite, försöka få spons till podd och låtsas som att hon vill jobba.

        Komvux kan hon ju gå, det är gratis.

          Den mesta utbildningen är gratis.

          Ja, men hon är ändå 51. När hon är klar med Komvux och nionde klass(som hon inte gick alls) är hon säkert 53 åtminstone och helt utan arbetslivserfarenhet. Även MED sådan hade det varit svårt att bli anställd i hennes ålder, och då har vi nu utelämnat hennes sociala inkompetens (att vara snackesalig är inte nödvändigtvis samma sak som social kompetens) som ändå inte är oviktigt i tex vården. Jag är definitivt INTE ett Anna-fan men hon hade varit i en tuff situation även om hon VELAT omskola sig. Nu får de ju ändå inga bidrag då mannen äger hus så han får försörja henne.
          Däremot skulle hon må bra av sysselsättning eller arbetsterapi. Och vård.

        Skulle hon behöva csn dock? Om hon ändå inte drar in pengar nu och de klarar sig?

          Nej hon lever ju på maken ändå. Kurslitteratur kostar en del men hon kan sluta göra extensions och botox så sparar hon in på det.

      Heder åt din unge, sådan inställning önskade jag att fler hade. Jag stod utan jobb några månader efter examen innan jag började jobba med HR och packade chips på lager. Har aldrig varit rädd att hoppa in där det behövs oavsett mina tidigare erfarenheter eller utbildningsnivå, har jobbat i matvagn, serverat på restaurang, cyklat med reklam etc etc. Det är inte bara känslan av ekonomisk trygghet när man tjänar egna pengar och kan försörja sig själv utan en jäkla stolthet att vi hjälps åt i det här landet – ju fler som kan som jobbar, desto mer kan vi hjälpa varandra om något sker i livet. Hoppas snart att din unge får operationstid!

      Fint att du sjunger! Jag ler med hela hjärtat åt att det är tricket för att få dem att gå på toa.

        Sång funkar till mycket, att få dom med från ett rum till ett annat/in i en dusch/få i lite mat.
        Det kanske distraherar från det man gör/väcker minnen/gör så att man vill dansa eller röra på sig
        Jag sjunger hellre än bra, men det uppskattas ändå.
        Många med demens kan sånger från tidigare år men de vet kanske inte vad deras barn heter, men sång/musik väcker saker till liv

          Himla fint. Tack till dig!

      Vårdarsång ❤ Finns forskning och beprövad erfarenhet som visar att samspelet mellan personal och vårdtagare förbättras när vårdsång används. Så sjung på jobbet!

    Håller med. Hon har väl inte kunnat försörja sig som artist på länge och är en föredetting, pandemi eller inte. Då får man snällt ta ett annat jobb för att försörja sig. Vare sig man vill eller inte.

      Tänker på hennes ex vän”Jan Johansen ” han jobbar extra som musiklärare med ungdomar o stormtrivs ( pga pandemin ) så Job finns det

        Problemet är att Tooken har aldrig haft ett eget driv eller tillräcklig talang. Någonsin. Hon sitter på sitt lata a-sle och förväntar sig att jobben ska komma till henne. Hennes musikalitet är ytterst begränsad. Visst, hon platsar fint i en kör någonstans, men som självständig artist? Not so much. Titta på landets övriga (riktiga) artister. De tar egna initiativ. Hittar andra vägar att framföra sitt artisteri. Dessa är nu igång igen trots pandemin. Det går inte att sitta och tycka synd om sig själv och tro att alla andra ska göra jobbet åt en. Men tyvärr, Tooken i ett nötskal.

    35 år i artistbranchen? ? Exakt VAD har hon gjort? Och pandemin tog alla hennes jobb, vilken oooootur (äntligen kan hon skylla på något).
    Och jämför hon sig med ABBA i sista inlägget? ?

      Artist i att ligga i sängen och kolla på serier? Artist i att duscha och smörja in sig innan mjukiskläderna åker på? Artist i att bädda? Artist i att maniskt städa besticklådor och vitrinskåp flera gånger i månaden? Artist i lathet och självömkan? Jodå, Tooken har många strängar på sin artistlyra minsann.

    Det är såklart naturligt att vilja jobba med det man kan och är bekväm med – jag känner likadant. Finns verkligen inget annat jag kan tänka mig att göra istället. Men jag inser ju att om jag tvingas ifrån mitt arbete av en eller annan anledning så måste jag ju göra vad jag kan för att få ihop det…

    Hennes sista svar, med Abba, förstår jag inte?? Varför skulle man säga till Abba att göra något annat haha

      ”Abba gör nåt annat det här funkar uppenbarligen inte!” ?

      Abba har gjort något annat i väldigt många år, det är därför dom har pengar fortfarande.

    Skrivet av en narcissist med stor offerkofta på?!

      Det har du alldeles rätt i. Skulle man göra en checklista för NPD skulle man pricka av alla punkter lätt med Anna.

    Jag säger inget så har jag ingenting sagt. ?

    Hon har väl aldrig haft några bokningar? En låt ABC år 1920 och hon anser sig som ABBA….. tror hon borde få en reality check lol

    Anna göder sin egen sorg med dessa inlägg.

    När folk svarar och bemöter det hon skrivit anser hon att de har tolkat hennes text fel.

    Dvs hon blir missförstådd
    Och illa behandlad

    Och det blir ÄNNU mer synd om Anna.
    Som bara ville sträcka ut en hand och få lite kärlek.

    Vilket hån mot alla människor som kämpar för att försörja sig…

    Till skillnad från Anna har jag ett jobb där det krävs en lång utbildning för – men när pandemin kom så tänkte jag genast att om jag blev av med mitt jobb så skulle jag ta vad som helst.

    Hennes svar till folk är dessutom under all kritik: pimpinetta människa! Sedan när är det en mänsklig rättighet att få jobba som artist? Att jämföra med ABBA där medlemmarna med all säkerhet kunnat leva gott på royaltties i 40 år (om de önskat, men till skillnad mot Book så har ju tex B & B ägnat sig åt att skriva succé- musikaler och annat…) är ju hybris utan dess like.

    Jag har inte följt henne utan läser mest om henne härinne, men jag är förbluffad över hennes ton.

    Ja jisses Amalia och vår himmelska fader :). Jag kan inte sluta skratta! Jag tycker bara att vi låter Anna sitta där och vägra ta ansvar för sitt liv och leverbröd. När som helst nu så kommer det att ringa på dörren och någon levererar en säck med pengar, för det gör det till alla människor som vill jobba med det de vill jobba med…. fastän det inte finns några jobb inom branschen eller fastän man är en avdankad gammal artist som definitivt ingen vill arbeta med. Giv mig styrka 🙂

      Leverbröd låter äckligt! ?
      Förlåt, kunde inte låta bli. ??

        Hahaha jag slant lite på tangenterna där. Jag ändrar mig till levebröd 🙂 Leverbröd är nog inte något bra hahahahah

    ”Jag vill jobba med kultur. Men jag får inga jobb. Ge mig pengar!”

    Det är därför ”kulturarbetare” har en egen arbetsförmedling. Det anses vara en mänsklig rättighet att få välja vad man vill arbeta med. Om man vill arbeta med kultur då alltså.

      Det krävs en hel del bakgrund, utbildning och erfarenhet av kulturarbete för att få skriva in sig på AF-Kultur. Även om en nu skulle kvalificera sig, så gäller ändå samma regler på att söka alla jobb man kan tänkas få, oavsett om det är som sopare på en rivningsplats eller operasångerska.
      Har en inte de utbildningar som följer givna kriterier, så ska en ha arbetat professionellt de senaste tre åren, samt ha dokument som styrker det. Det räcker alltså inte med enstaka inhopp i lekprogram.

    Det finns väl större artister än Anna som har det kämpigt.
    Har hon varit så populär som hon tror att hon är så har hon säkert blivit anlitad av arrangörer.

    Faktum är ju att inte alla klarar att jobba inom hemtjänsten. Tycker det är märkligt att det ofta verkar ses på som en sista utväg för alla människor som på något sätt har problem med försörjningen. ”Sök till hemtjänsten!”. Långt ifrån alla passar där, det kräver en massa av en, speciellt som organisationen ser ut i många kommuner. ” Men hon har ju inte ens prövat” kanske en tänker, men ibland behöver man inte pröva. Jag vet personligen att jag inte skulle klara ett jobb inom hemtjänst. Är inte empatisk eller tålmodig nog, det kräver kvalitéer som jag inte har.

    Nu babblar jag, men sluta använda hemtjänst som nån sorts given sista utväg för varenda människa i behov av försörjning. Yrket behöver uppvärderas, inte ses som en sista desperat utväg.

      Håller med om att hemtjänstyrket behöver uppvärderas, men samtidigt tror jag de flesta klarar av det yrket om de bara försöker.

      Har man minsta känsla för medmänsklighet och lite sunt förnuft så klarar man det. Jag är en person som ogillar att jobba med andra människor, hatar att byta arbetsplats hela tiden och drömde absolut inte om att torka bajs eller städa hos andra. Jag har också absolut noll tålamod för andra människors påhitt och idéer.

      Det gick jättebra att jobba i hemtjänsten. Gällde bara att tänka ut hur en glad och empatisk hemtjänstpersonal såg ut och så betedde man sig så. Fick kommentarer från de gamla att jag alltid såg så glad ut och var så snäll så de märkte ju inte att jag egentligen inte passar att jobba där.

        Jag jobbade inom hemtjänsten tidigare och tror verkligen inte att det skulle passa Anna. Det kan vara oerhört stressigt ibland. Man är tvungen att hålla tiderna, man får ofta skäll då man kommer för tidigt/sent osv. Vissa kunder är riktigt elaka pga demenssjukdomar, det finns många knepiga anhöriga som gärna hittar fel i allt men som du ändå måste komma överens med. Vissa kunder mår riktigt dåligt och vill dö hemma, de har väldigt ont och vårdas mest i säng. Man hinner inte alltid äta ens.

        Fast är inte det en av flera anledningar till att yrket fortfarande har en låg status, den här föreställningen att de flesta skulle klara av det?!

          Jag har jobbat med hemtjänst och ja, vem som helst klarar av det.

            ..att det är lätt att få ett visst jobb är inte samma sak som att alla klarar av det.

            Skulle absolut inte säga att vem som helst klarar av det. Finns så många skräckexempel. Att de får jobb, ja. Att de borde vara där, nä.

            Har haft anhöriga som har haft hemtjänst och skulle vilja påstå att minst 50% av de timanställda inte klarar av det.
            De som drabbas är tyvärr de som har behov av hemtjänsten.

        Linda Rosing hon jobbade där när pandemin slog till

          Japp, Linda jobbade för några år sen i samma företag som jag ? Har för mig att hon t.o.m. är utbildad undersköterska.

      Roligt också att attityden verkar vara att var och varannan människa kan knalla in till hemtjänsten och få ett heltidsjobb. Jag fick jobba arslet av mig som timvikarie i typ 4 år innan jag fick en tjänst. Då ska man vara tillgänglig helst dygnet runt alla dagar i veckan, och aldrig ha en säker inkomst. Vissa månader kanske man inte får jobba alls. Men visst.

      Arbetslösa utan utbildning och i behov av inkomst, som Anna, måste ju söka jobb man i alla fall har en chans att få, tex timvik inom hemtjänst eller städ. Att alla människor sedan inte platsar i hemtjänsten är en annan sak, tycker jag.

    Blir skrämd av alla kommentarer som föreslår att Anna Book ska ta ett jobb inom vården eller äldreomsorgen. Ryser av tanken på att sjuka, sköra och svaga människor i en väldigt utsatt position ska vara utelämnade åt en självisk, lättkränkt, hämndlysten kvinna som har stora problem att tygla sitt humör och sina aggressioner.

      Fy fan va skadad jag är av min ivf – när det siste jag läser är ”tygla sitt humör och äggreserv” ?

        Ok ?

        Skickar kärlek ❤️❤️ Hoppas ni uppnår det ni önskar o kämpar för!

        Du kanske borde prata med en terapeut eller psykolog om dina känslor/tankar runt din ivf behandling? 🙂

      Många fattar tyvärr inte att ”pratglad och utåtriktad” inte nödvändigtvis =socialt kompetent/empatisk/lämplig för att ”jobba med människor”. Anna är lättantändlig och om någon brukare skojade om hennes porslinständer tex eller om hennes ”karriär” så skulle Anna LÄTT misstolka det. Samma sak om en kollega gjorde det.

    Om hon är ”musikalisk”, varför skriver hon inte ny musik och publicerar? Eller tjänar man inte pengar på att släppa ny musik? Har hört att andra artister passat på att skriva nytt under pandemin.

    Att nämna ABBA är helt orimligt.

    Hur många andra har inte fått byta bransch som inte har haft något val? Flygpersonal, hotellanställda, restaurangpersonal osv. De har inte haft något val. Vem säger att bytet av yrke är på livstid? Varför kan hon inte bara ta ett arbete och känna att hon bidrar och kan försörja sig tills hon kan ”sjunga” igen?

    Förstår verkligen inte hennes resonemang, så verklighetsfrämmande. Är bara ute efter ”tyck synd om mig”.

      Ja det är ju flera artister t.o.m som hoppat in i andra branscher så varför är hon för fin(?) för det?‍♀️

        Hon är som ett bortskämt barn. Jag VILL INTE GÖRA NÅTT ANNAT JAG VILL SJUNGA OCH SHOWA FAKTISKT!!!!!!!! ??????

        Okej, men just nu finns det – uppenbarligen – inga sådana jobb för dig och då får man se sig om efter annat. Är man lite…normal och ödmjuk kanske det kommer?

      Har en vän som är kommersiell pilot. Hen har tagit ett jobb där ingen utbildning krävs för att kunna försörja sig. Från att vara högavlönade till att tjäna som ett vårdbiträde, allt för att bidra till familjen och faktiskt göra något. Men stora artisten ANNA, som inte haft en musikkarriär sen Samba Sombrero, kan minsann inte nedlåta sig till att söka jobb i en annan bransch. Hon saknar helt självinsikt eller verklighetsuppfattning….

        De flesta piloter har gjort det. Många av dom har svårt att få ett ”vanligt” jobb då de förväntas dra så fort de kan flyga igen.
        Jag har träffat flera som varit å sökt jobb där jg jobbar. Ingen har gnällt, de har bara fortsatt söka vidare.

        Men de har ju å andra sidan ett helt annat psyke än vad en ”artist” har.

        Känner vi inte alla ”musiker” som bara sitter hemma å väntar på sitt stora genombrott trots att de vid 30+ fortfarande inte slagit?
        Jobba? Det gör dom ju? De gör musik som ingen vill lyssna på. Det är också att vara artist tydligen.

          Min vän hade tur att ha kontakter på ett jobb där hen jobbat mycket under sin pilotutbildning så de visste vem hen var och kunde bidra med. Men det måste vara tufft, klart alla förstå att piloterna kommer att gå tillbaka till sin bransch så snart de kan. Men det är ju inte heller helt enkelt, de måste flyga för att hålla kunskaperna fräscha och får inte kliva tillbaka i samma roll som tidigare om de inte haft tillräckligt med flygtimmar.

      Om hon nu har så lång erfarenhet av att sjunga borde hon ju kunna lägga upp väl gjorda låtar på Youtube och tjäna pengar på reklam där?

    Oj. Jag googlade och hon har gjort en del musik ändå? Varför är det inget som någonsin spelat
    s på radio…tydligen en låt så sent som 2019, aldrig hört den och då lyssnar jag ändå ganska mycket på P4 (känns inte som att hon platsar riktigt på t.ex rix fm).
    Men annars, vad gör hon liksom? Man ser ju heller aldrig att hon åker på turnéer, är hon en sån som sjunger i köpcentrum? Eller på nån finlandsfärja?

      Hon hade nåt gig före pandemin på ett Harrys i Södertälje som blev inställt på grund av bristande intresse. Det är den nivån hon ligger på.

        Finns ingen Harrys här ?

      Heaven släpptes 1996 och i en ny version 2019. Sist hade hon väl en spelning på Harrys. Som hon ställde in. Av personliga skäl. Om jag minns rätt.

        Ah jaha, så noga kollade jag inte, såg bara årtalet?

        Hon skulle ha varit med i Bingolotto med den , men avbokade ?

      Det här så klockrent: https://m.youtube.com/watch?v=xdcNibIFAuI (En gammal parodi på Boken på Hey Baberiba)

    Har jag missat något eller hade Anna spelningar och var bokad som artist innan pandemin?

      Googlade ”biljetter Anna Book”. Kom mest fram skvallerartiklar, Flashback och twitter om henne. När jag googlad ”biljetter Lena Philipsson” och ”biljetter Carola” så kom det upp massa biljettförsäljningssidor mm. Den första på Anna var dock att hon deltagit som gäst hos någon kör… så nä, mkt spelningar lör hon knappast haft de senaste åren.

      Nej!

    Anna kommer aldrig komma till insikt om sina begränsningar i artistbranschen, hon har ingen kompetens till annat arbete än sticka offerkoftor och skriva floskler.

    Oödmjukare människa får man leta efter, hon är så oskön människa! Herregud ta ett annat jobb så länge och sluta gnäll för helvete. Hur många jobbar med sitt drömjobb tror hon?! ? Jisses, hur orkar folk följa denna tomte?!

    Annas ”jobb” är att skämma ut sig i diverse tv-produktioner. När har hon ens jobbat som artist? 20 år sen?
    Såg förresten en gammal insta-live på Anna som var typ 5 år gammal där hon maler på om Trams Frans. Hon har verkligen inte förändrats ett dugg, hon var exakt lika bitter då.

    Hur menar hon att hon går på knäna? Dyra salongbesök för extentions, botox, utlandsresor, utemat. För inte kan det vara samarbeten och spons hon inte reklammarkerar och skattar för???
    Hon lever i en fantasivärld där lyx för vanliga människor och det mest basala för henne. Som artist är du ditt eget varumärke, har du misskött det så är du körd. Inga artistkollegor eller offentliga personer som kommenterat och stöttat…Det säger en hel del.

      ”Det är inte heller gratis med utrustning till podderi” True, men om man kanske då låter bli att spendera tiotusentals kronor på typ hår kan man ju lägga pengarna på det ist?

      Nej, nej, nej! Absolut inte spons! Baaaara reklam från hjärtat och rekommendationer om allra bästa frisören (sju olika) hon gått till i trettioelva år och är såååå nööööjd med! ????????????

    Jag träffade en kvinna vars son var pilot på SAS och han hade förlorat jobbet pga pandemin. (Många blev uppsagda)
    Han höll nu på att utbilda sig till lastbilschaufför istället där det fanns jobb.
    Kändes rätt långt från ett yrke som pilot,men han var ju tvungen försörja sig.

      Känns inte så långt ifrån pilot tycker jag – transport ändå och långa arbetsdagar säkert. Men i status och lön säkert skillnad…

    Hon blåste ju sin agent på pengar efter Biggest Looser (så passande att hon vann det, största förloraren sannerligen!) Och efter det är hon persona non grata i hela artist-Sverige.

      Ja alltså har man bränt sina broar hos Sveriges största artister så kan fan inte nån minister hjälpa en. Hon inbillar sig att skämtsamma snack om att göra musik ihop (Måns tex) är på allvar och gråter sen öppet när de inte vill ta i henne med tång.

      Märker hon inte hur ALLA hon en gång jobbat med aldrig återvänder? Fattar hon inte varför?
      Om hon varken skriver musik eller går att samarbeta med, varför sitter hon bara å väntar på att få fortsätta jobba som artist?

      Hon är så jävla bränd. Vad fan är det hon inte fattar?

      Jag vill jobba som polis men har ett fysiskt handikapp som stoppar mig. Uäääää jag vill BARA vara polis. Jag vägrar nåt annat!! Uäääää!

    Fast… om till och med ABBA lyckats göra musik och spela in ett album trots en pandemi, så borde väl hon kunna göra samma sak?!

      Till och med Abba? Folk har väntat på deras comeback sen de slutade.
      Anna skulle inte kunna släppa album, hon har inga fans, ingen som gillar hennes musik. Hon hade inget innan pandemin heller.

    Tur att Bloggbevakning skrev det här inlägget, nu har hon material att bli kränkt över för en hel vecka på Instagram. Jag gissar på en kombination av ”jag är stark jag bryr mig inte” och ”varför mobbar alla stackars mig” avslutat med ”allt jag behöver är min fantastiska man, nu ska vi mysa nyduschade i sängen”.

      … i den nybäddade sängen. Du glömde det. Nybäddade 😀

        Med ett glas fräscht och kallt vatten i handen!

          I ett rent glas !

      Dags för svartvita bilder på IG och kryptiska, ”kloka citat” om svek snart. Det är en del av Annas cykler.

    Åhh Anna…. du är ingen artist, det är därför du inte får några jobb, inte pga pandemin. När skall du inse att du behöver skola om dig. Att folk föreslår städning etc är inte illa ment, alla jobb är bättre än att som fullt frisk människa inte jobba alls. Det föreslås då ditt instagram svämmar över hur du städar, bäddar och fejar. Där har du kanske din ny framtid. Get real för en gång skull!!

      Kanske ska hon satsa på att jobba sig upp och bli chef för ett städbolag? Hon har ju uppenbarligen passion för städning och vill vara lite fin i kanten? Chef på ett städbolag är väl perfekt då. 🙂

    Vill hon inte ta ett ”vanligt” jobb som hon kanske har kompetens för (tänker packa upp varor på Ica, kassa, städ -det kräver mycket men kanske inte en högskoleutbildning- och bra betalt på helgerna) sä är det ett bevis på att hon inte svälter. Räkningar kan betalas och KFM står inte och knackar på… Isåfall tar man ett jobb. Kliver upp 4 åker över stan och städar på en förskola innan man är hemma 12 timmar senare

      Åh nej, sitta i kassan på ica går inte för då vallfärdar människor dit för att titta på världsstjärnan, enligt Anna.

        Hon kan ju jobba bak i lagret där inga kunde ser henne, bara det andra i personalen ser henne, men då skulle hon dö av uppmärksamhets brist 😉

    Då de inte verkar vara beroende av hennes inkomst så är det väl fine att hon fortsätter vänta in att underhållningsbranschen ska komma på fötter igen. Jag förstår frustrationen bland landets kulturarbetare (och då inte bara dess frontfigurer) när man ser hur lättnader göra för andra, tex inom sporten. Hur man inte kan utföra det arbete man älskar. Och många av dessa personer har inte lyxen att invänta att restriktionerna lättar utan måste söka andra jobb eller väljer att omskola sig helt. Det i sig gör att det kommer bli problematiskt när man väl kan börja leva lite mer ”som vanligt” då det kommer saknas scenarbetare (ja nu klumpar jag ihop många här). Ungefär som inom restaurangbranschen där det saknas personal då många hoppat på utbildningar under pandemin.

      Men i Annas fall har det ingenting med pandemin att göra. Anna är ingen artist. Finns ingen efterfrågan helt enkelt.

        Det må så vara, men likväl förefaller de inte vara beroende av en stadig inkomst från hennes håll.

          Så länge det inte kommer in pengar från något tv-uppträdande som BL VIP, från en lägenhetsförsäljning eller ett arv så är de nog det ändå. Robertos lön räcker inte långt.

          Eller så har de maxade kreditkort och ett antal blancolån.

            Vi kanske får se na i lyxfällan snart, det är ju också underhållning så då får hon ”jobba” lite.

    INGEN har ju någon slags ”rätt” att jobba, dvs bli betald för att utförs en tjänst, med just det man önskar. Det är väl den enklaste principen att förstå kan man tycka, tillgång och efterfrågan. Sen finns det såklart bidrag, om nu hennes verksamhet anses vara värd att bevara och stötta, men om hon är beroende av bidrag så får hon ju också finna sig i att dessa är begränsade och inte någon rättighet.

    Sen förstår jag absolut att det känns jobbigt att behöva sadla om efter så lång tid och att vara ett känt ansikte lär ju inte göra det lättare at t.ex. sitta i kassan i mataffär. Och nej, det är inte bara att ”ta ett jobb”. Men hon måste verkligen ändra attityden.

    Gud va bortskämd hon låter. Man får ta dom jobben som finns om man ”går på knäna så dom blöder”. Sen, längre fram kan hon säkert börja underhålla igen. Men just nu…. Skärp dig för fan och ta ett jobb så ditt hushåll får in pengar!

    Igår gjorde hon en klassisk tiggarflunsgrej på storys där hon la ut en fråga kring vilken air fryer som är bäst då hon vill ha en. Vi får se om något bolag är dum nog att skicka henne en.

    Tvättmaskinen gick tydligen ”sönder” igen också … En stor lapp med texten ”trasig igen” tejpades upp igår och Anna beklagade sig över att det var sååå jobbigt att inte kunna tvätta. Kommer kvicktvättfirman till undsättning igen? De som inte ens jobbar mot hennes postnummer …

      Haha hon orkar inte tvätta eller så vill hon kunna kräva ersättning mot reklam denna gång istället för gratis tvätt som sist.

      Så genomskinlig.

      (Ja jag ska sluta spamma tråden nu ?)

      Haha det var det dummaste jag sett. Varför sätta en lapp på sin egna tvättmaskin ?!

        Haha ? exakt vad jag undra?!? Bor inte hon i hus? Då sätter man väl inte en lapp på tvättmaskinen att den är sönder ????

      Så ser man ju flera påverkare göra…tigger pengar. Vi ska renovera- känner ni någon som är hanteverkare?…osv

      ”Tiggarflunsgrej” – underbart ord!

    Rättighet att jobba med det man vill?? Klart man önskar att alla ska få göra det men så funkar det liksom inte. Och hur kul är det för tex en tandläkare från Irak att köra taxi istället? Men man hör aldrig dom med utländska utbildningar som inte får motsvarande jobb gnälla. Dom inser ju att ibland är det viktigaste att överhuvudtaget ha ett jobb. Både för pengar och välmående. Kanninte smälta att det är en rättighet. En möjlighet är väl ett bättre ord.

    Hon är otroligt naiv på snudd till korkad. Självklart får hon ta de jobb som finns eller vänta på att de börjar regna cash. Så svenskt, vi är så jävla bekväma. Men när omständigheterna ser ut som dom gör så blir man ju tvungen att se sig om för andra möjligheter att dra in pengar.
    Anna Book på onlyfans hade varit nåt ??

      Inte svenskt. Bara dumt.

    ” Det är det enda jobb jag haft i mitt liv trots avsaknaden av priser och utmärkelser för det jobbet.”

    Ursäkta? Så bara för hon var i ropet som tonåring och sen skrivit skitmusik som ingen velat spela så ska hon ha pris och utmärkelser? Eller varför skriver man så?
    Ska jag också få pris och utmärkelser för att jag utför ett bra jobb?

    Så jävla narcissistiskt beteende.

      Den formuleringen var väl för att trycka på hur passioneeeerad hon är och hur mycket hon älskar att bidra med sitt artisteri trots att hon inte släpps in i de fina rummen och boostas med priser och utmärkelser. Hon kämpar på som ingen annan med sina blödande knän!

      Att hon ens kan med att skriva ett sådant inlägg. Tur att så många skäms å hennes vägnar när hon inte har vett att göra det själv! ?‍♀️

      Hon var knappt ”i ropet” ens som tonåring. Det ansågs inte som ”coolt” att lyssna på Anna Book. Tror mest det var gubbsjuka medelålders män som dreglade över hennes bröst, musiken lyssnade bara dagis/lågstadiebarn på. Minns inte någon jag kände (är tre år yngre än Anna) som ville erkänna att de gjorde det-OM någon nu gjorde det.
      Slår mig idag att mycket av hennes låtar var så töntiga-som dansbandsmusik nästan. Ungdomar lyssnade verkligen inte på dansband på åttiotalet heller.
      Hon hade verkligen inga bra låtar att jobba med och hennes stil var tantig och stel. Kolla bara hennes uppträdande på svenska uttagningen 1987-hon ser ut att ha lånat kläderna av morsan.

    Jag följer inte Anna mer än det jag läser här men kan ändå förstå tanken hon har. Jag blev också arbetslös pga pandemin (även ”vanliga” jobb som många skriver försvann) och kände mig otroligt värdelös. 10 års erfarenhet bara försvann, mina kunskaper värderades inte längre och jag fick ta ett sommarjobb jag hade under tiden jag pluggade. Missförstå mig inte, jag var tacksam att jag lyckades få ett jobb efter att varit arbetslös i flera månader men välbefinnande fick sig en rejäl törn.
    Allt som jag kämpat för, min personlighet bara försvann. Visst kan man rent praktiskt skola om sig och man gör ju det man måste för att få mat på bordet men den där känslan av att värdelöshet försvinner inte lika lätt.

      Men precis, naturligtvis måste man få vara upprörd över det och vilja ha stöd från andra. Tror de allra flesta kan sympatisera med henne på den punkten samt förstå att man inte, dagen men blir av med sitt jobb med fullt självförtroende börjar skicka iväg ansökningar till nya jobb i nya branscher. Men när hon i samma inlägg i princip kräver att få betalt för att göra det hon vill göra, trots rådande omständigheter, då framstår hon ju som helt verklighetsfrånvänd. Hon måste ju kunna skilja på sina egna känslor och vad som faktiskt är realistiskt.

    Ok vi har fattat. Hon vill inte. Då blir det inga pengar. Men hon är ingen artist, inte ens en påverkare. Hon är föredetting. Kan heller inte hjälpa tänka att vad händer om några år när hon går i pension då blir det ännu värre! Hoppas ni tänker på det tjejer och killar! Er pension!! Jobbar ni inte heltid nu så måste ni se till att spara!

      Dom ska leva på hans pension sen, undra hur det kommer att gå. Verkar äta lite dyrare mat, scampi är inte jättebilligt, massa kött, ostar osv.
      Sen hennes löshår (eller hon har inte löshår, FÖR DET SITTER FAST!) och alla frisörbesök, botox.
      Men hon väntar väl på att svärfar ska dö så hon kan använda upp Robertos arv.

      Hur klarar hon sig om han vill skiljas tex?
      Blir väl socialen som får betala hyra och sådär kanske. Men hon skulle inte överleva utan honom känns det som.

        Exakt. Och det där med löshåret är fantastiskt roligt!!

          Antar att peruker och löshår är samma för henne kanske, eller att hon tror att vi tror det är samma eller något?
          Rätta namnet är kanske extensions dock? Jag har ingen aning ?
          Jag har alltid sagt löshår, och tror alla fattar vad man menar. Förutom A då.

    Jag tror Anna skulle behöva en supersmart manager som kan ordna ett bra spår åt henne i branchen. Hon skulle säkert kunna få massor med jobb i rätt fack, eller hur man säger (jag tror jag håller på att bli senil, hittar inte rätt ord här…). Kan Kicki Danielsson få jobb så kan väl Anna? Hon kanske behöver putsa på sin sång med hjälp av lärare och sen hitta rätt typ av låtar. Inte bara leta jobb planlöst och utan specifik inriktning. Nu känns det lite för konturlöst. Hon behöver en stark profil att sälja in. Jag tror inte alls det är omöjligt.

      Jämför aldrig Kicki Danielsson med Book, aldrig, aldrig. Danielsson är kult, ett proffs, en ikon och en grymt stark människa som gått igenom så mycket skit men aldrig suttit och beklagat sig. Hon är otrolig, tycker jag – som inte direkt lyssnar till hennes musik men kan respektera personen.

        Jag ger mig! Dålig jämförelse. Inte minst då Kickis karriär är så lång och bred och bitvis intensiv. Förlåt!

        Men jag tänker fortfarande att Anna kunde hitta en nishe som kunde fungera. Idag känns hon lite konturlös musikaliskt. Vad är hennes stil egentligen? Vem är hon som artist? Vem ska anlita henne? Vem lyssnar på hennes musik? Där hade rätt manager kunnat hitta rätt plats åt henne. Givetvis med avtal så hen får sitt arvode…

        Och stava aldrig Kikki Kicki. ?

      Nu är Kickis musikgenre så långt ifrån det jag lyssnar på, men måste bara få säga att Kicki och Anna är inte jämförbara för fem öre.

      Kicki är en begåvad och genomsympatisk person. Det är inte den andre.

      Du menar en supersmart manager som hon blåser på pengarna sedan och ingen vill ta i henne med tång efter det?

      Har man haft en manager som man blåst på pengar så får man nog aldrig någonsin någon att arbeta för en som manager.

      Det man hör om Kicki är ju att hon är supertrevlig, rolig, ödmjuk och proffsig. En människa man gärna vill jobba med.
      Man hör väl inte riktigt samma sak om Anna… Artistsverige är ganska litet och har man rykte om sig att vara otrevlig, hänga ut folk och blåsa människor på pengar blir det väldigt väldigt svårt att få jobb och samarbeten.

        Sjöng inte hon Billie Eylish i Masked Singer. Episkt

      Kikki är humoristisk, har självdistans, är sympatisk och HAR haft en riktig karriär. Det har inte Anna och kommer aldrig få. Det handlar inte bara om röst och utseende utan om att tilltala en publik med sin personlighet och att ha social kompetens. Anna Book hade en agent som hon vägrade betala 2017, Alexander E.
      Otroligt korkat av henne(förutom det rent oetiska i att inte betala vad man är skyldig) då han är vän med många av Bookis bekanta och har många kontakter i branschen. Men det är så Anna funkar.
      Hon är bränd i branschen.

    Om Anna har varit artist i 35 år så hade hon haft en a-kassa nu, nej just det hon hon har inte varit anlitad mer än några gånger för sin sångbegåvning under dessa 35 år.
    Hon får mest vara med i program där hon gör bort sig och folk skrattar åt henne, och även där har dom tröttnat på henne. Som på Hellenius hörna där hon och föredettingen Kicken sprang runt och skämde ut sig.

    Att drömma kan vi alla, sedan vaknar vi och inser att det bara var en dröm?

    Ja det är verkligen sant men sorgligt att vem som helst kan få jobb inom vården (hemtjänst).

      Jag hoppas ju att andra ställen har det som vi har det där jag jobbar säbo/äldreboende.
      Upplever vi att en vikarie inte fungerar så blir dom inte kvar, dom kan få en chans och få lite mer intro om det är det som saknas, men är de inte menade för att jobba med människor så får de inte vara kvar

    Men nu fick hon iaf höras i radio! Melodikrysset hade en fråga idag om Solstollarna, och spelade Killsnack. Det visar ju att den stora artisten är ständigt aktuell…..

      Tyvärr tjänar hon väl inte en spänn på det, eftersom hon inte skrivit låten. Men Ola Ström och Per Dunsö cashar väl in någon Stim-krona.

    Hon är iallafall i ropet på Flashback.
    Ligger alltid etta där på Kändisskvallret! ?

    Så går det när man blåser sin agent på pengarna
    Hon har bränt sina broar och fattar inte att hennes agerande har satt henne där hon är nu

      Är det vad som hänt? Att hon har dåligt rykte i branchen?

        ?%

        Det var något med Alexander Erwik?

          Ja. Hon är skyldig honom över 70.000kr

    Vad hände med hennes dubbningsjobb?

    Känns som att Anna är väldigt ensam och att hon använder instragram som ”vän”. Jag ser inget konstigt i att gnälla av sig för att sen ta tag i problemet, ibland behöver man det men då till partner /vän ellet möjligen kurator. Att göra det på instagram bäddar för elaka komentarer. Tycker Anna har en fantastiskt sångröst och hade gärna sett henne sjunga mer men antar att alla typer av företagsgig osv är inställda. Däremot är jag förvånad att hon inte blir inbjuden till typ dobbidoo, så ska det låta osv eller till att dubba disney. Men, hon jobbar ju en tuff branch och har säkert haft de tufft med allt med de två äldre barnen. Känns som hon hade mått bra av ett mer stabilt jobb med arbetskamrater och trygg lön. Jag tror hon kan så mycket mer än vad hon själv tror. Kolla på Rickard Herrey. Också en ”fördetting” som drev danskola i många år och nu är riksdagsledamot!

    Tycker det är lite lustigt hur hon och My härmar varandra hela tiden. My lägger upp svettiga bröst- Anna gör likadant.
    Anna skriver nåt om sorg-My gör likadant.
    My lägger upp 100 bilder från hennes liv- Anna gör likadant idag (dagen efter att My gjorde det). Kopierade typ texten My hade skrivit.
    Anna lägger upp en bild på kuddarna i sängen- My gör likadant

    De inser kanske inte att de förmodligen har en hel del samma läsare?

      Påminner om osäkra tjejer som fanns när man gick på mellan- och högstadiet. Dessa copycats som så pinsamt och uppenbart betedde sig som carbonkopior på ”den mest populära” tjejen. Tragiskt när man inte kommit längre än så mentalt i vuxen ålder.

      Anna känner sig nog väldigt osäker i konkurrens med Mys andra vänner, som alla är yngre och håller på med fitness medan Anna är över 50 och är i dålig form. Sen vet hon att hennes vikt alltid är i fokus och ska visa trollen att hon minsann tränar.

    Lyssnade på vetenskapspodden igår. Det handlade om psykiskt ohälsa hos elitidrottare där det kommit fram att idrottare på elitnivå mår bättre om de har två karriärer, för att få en annan identitet än bara sin prestation i idrotten. Det känns som vissa andra borde tänk på det…

      Inte konstigt alls.
      Läste en intervju med en spelare (minns ej namn men han spelade i Bayern München).

      Han uttryckte frustration över att det enda han ”är” är fotboll. Ingen vill prata med honom om ngt annat. Han sa att han ångrade att han inte studerade vid sidan av under fotbollen, jag kan förstå honom.

      Blir nästan som när ngn identifieras enbart pga sin sexualitet. Att ngn är ”bög” eller ”flata”, inget mer.
      Ingen höjdare

    Hon gör det betydligt värre genom att rensa kommentarsfältet inkl hennes svar som de flesta ändå sett. Dock med något spydigt svar till en politiker i riksdagen där hon taggar Aftonbladet och Expressen ??‍♀️

      Alla hennes inlägg är hårt rensade endast de med❤️❤️❤️ är kvar. Vem lurar hon, bara sig själv. Man får ge henne kredd för sin ihärdighet i att vilja finnas i rampljuset. Hade folk gjort mig till ett driftkucku, hade jag stängt mina socialamedier för längesedan.

        Måtte hon inte göra det ?????
        Och förresten, var är du ☄️?

      Haha ja läste det. Hon är fan ta mig inte riktig?.

    Sen är väl problemet inte att hon säger att hin är för fin för ett annat yrke utan att hon har ”rätt” att utöva sig yrke. Det har ingen. Många människor utbildar sig/ jobbar med yrken som försvinner eller som har stor konkurrens och behöver ibland omskola sig för att kunna jobba. Det är alltid en fråga om efterfrågan oavsett om det gäller vårdpersonal eller artister. Kolla alla de piloter/flygvärdinnor som omskolade sig när pandemin kom och gick in i vården tex. Sen kan man ju alltid sträva till att komma tillbaka.

      Ja, inte konstigt om hennes barn inte lär sig ansvar och fortfarande bor hemma, med en förälder som anser sig ha rätt till ett jobb som inte ~existerar~. Vilken sjuk syn, faktiskt. För all del all kulturbranschen har det jobbigt – men det finns en skillnad i att sörja att man inte kan utöva det yrke man älskar – och att klaga och gnälla på det när det finns andra möjligheter under tiden man inte kan uppträda. Fy. Det handlar om inget annat än att anse sig stå över andra yrken och människor. Pinsamt.

    Minns att hon sagt i lives att hon vill jobba som barnmorska om hon inte vore artist (nu är hon ju inte en artist längre men..). Det hon inte förstår är att det krävs utbildning och ansträngning för att bli det. I hennes fall först läsa in gymnasiet med så pass bra betyg att hon kommer in på ssk-utbildningen som är 3 år, sedan jobba 1 år som ssk och därefter har hon behörighet att söka barnmorske-vubben på 1,5 år.

    Hon påpekar ofta att hon är en väldigt empatisk, snäll och omhändertagande person som alltid vill hjälpa andra. Personer som besitter de egenskaperna sitter i regel inte och berättar om dem i tid och otid.

      Mardröm med Booken som barnmorska!!

        Ha ha ja!! ??

      För att kunna läsa in gymnasiet, behöver hon läsa in grundskolan först.

    Jag tror Anna blandar ihop begreppen ABCD och ABBA…

    Inte lätt med hennes akademiska poäng ?

    Oavsett vad man har för yrke och är arbetslös behöver man fundera på andra alternativ för att försörja sig. Det finns många som ”tvingats” skola om sig och hitta en annan lösning. Få kan leva som artister och skådespelare hela sitt liv.
    Dags för Book att öppna ögonen och själv ta ansvar för sin situation!

    Suck! ?‍? Anna framstår som en väldigt oskön & gnällig person enligt mitt tycke! Människor föreslår så fina åtgärder för att hon ska komma in i matchen igen rent jobbmässigt.
    Men hon bara fnyser åt de kommentarerna & uppskattar enbart när man stryker henne medhårs! Vadå vill inte? Finns inget ”vill inte” om man är i ett oangenämt tillstånd där ekonomin är helt utsatt & man inte har något annat alternativ. Men Anna vet att hon har sitt på det torra, så att gnälla lite för pöbeln är bara skönt, så hon får känna sig viktig igen. Är människan sociopat frågar jag mig?
    Trött på Anna-folk! ?

      Just!
      Efter många års utbildning till violinist drömde jag om jobb i stråkkvartett eller som solist i större sammanhang. Men jag blev inte så efterfrågad som jag hoppats för många var bättre än jag. Efter en tid insåg jag att det bara var att bita i det sura äpplet, och hitta någon annan försörjning.
      Jag hoppade på en utbildning utan anknytning till musik, där har jag nu fast anställning sedan flera år och trivs jättebra. Spelar dagligen men mest på min kammare.
      Så borde Anna också göra.

    Kul att hon slänger in ABBA som en liknelse. Sveriges största musikexport genom tiderna. Skillnad på äpplen och päron får jag väl säga

    AB är lat och vill bara vara hemma, hon måste hänga på PW och Carolas race nu i sociala medier, vem vill se AB hon är bortglömd

    Finns ju massa artister som sjungit live på sina instagram. Som fortsatt skriva musik och fått ut den. Som släppt musikvideos mm. Som sjungit live på plattformar med andra artister massa gamla band som gått ihop igen och gjort comeback. Men Anna hon kan inte. Kanske hög tid för henne att inse att det inte är alla andra det är fel på utan att det är hon som måste komma med idéer sälja in sig hos företag och vara kreativ. Ingen kommer servera henne med en färdig idé. Om du vill få nått gjort får du göra det själv.

      Hon kan ju uppenbarligen göra livesändningar. Ett enkelt första steg därifrån är att starta en youtube-kanal och lägga ut live-konserter där.

      Hon har väl en kanal såklart, men hon borde ju jobba med att vara personlig där. göra liveskonserter hemifrån, Q&A och så….

        På YT är det svårare för henne att blocka. Jag tror det är delvis därför hon inte är så pigg på det.

    Jag klickade på följ för typ 2 veckor sen (Anna Book) men då blev jag blockad. Antagligen för att jag har något som ser ut som ett ”spökkonto” – inga egna bilder eller följare. Däremot följer jag typ 100 st personer som jag tycker är intressanta. Jag är inget troll, bara lite ensam av mig (var jätteblyg när jag var yngre) så det skulle bara vara patetiskt om jag postade en massa haha.

    Förstår att hon blir misstänksam men tycker ändå det var jättedrygt av henne.

      Särskilt som man kan följa henne ändå. Utan att följa henne.

      Man behöver inte klicka följ, det går så bra att följa henne ändå eftersom kontot är öppet. Du kan se hennes lives med. Har också ett tomt konto som jag ”följer” henne med då jag blev blockad på mitt vanliga.

    Blir sjukt frustrerad och provocerad av att hon skriver att hon inte vill skola om sig och då förväntar sig att ha rätt att leva på sitt valda yrke! Det ser helt enkelt inte ut så. Är du arbetslös och tex får arbetslösersättning från arbetsförmedlingen och de inte finns jobb inom den branschen du normalt arbetar inom då får du faktiskt söka dig ett annat jobb inom en annan bransch. Varför ska det inte gälla Anna och andra artister.
    Är det arbetsbrist inom ”din” bransch så måste man faktiskt söka sig jobb inom andra branscher eller så får man acceptera att man är arbetslös..

      Andra artister har ju gjort det. T.ex Kalle Moraeus är väl kock nu? Och nån hade väl hoppat in och städat sjukhus, kommer inte ihåg vem det var dock. Men det är många som börjat göra andra grejer.

    Anna Book är faktiskt riktigt duktig som röstskådespelerska. Kunde hon bara bli lite mer ödmjuk och lätt att arbeta med så skulle hon säkert kunna ha en viss försörjning från dubbning av barnprogram och liknande, och då kanske hon till och med skulle få sjunga lite ibland.

      Nej men hon vill inte.. ?

      Tror hon är körd där också. Producenter av barnfilm kanske inte vill anlita någon som pratar vitt och brett om sitt ”fantastiska” sexliv, om att hon och maken har sex på kundtoan på Ica Maxi och som svär och är otrevlig i sina livesändningar eller sitter och skriker ”preach motherfucker” i korridoren till en psykavdelning.

    Jag undrar vad som hade hänt om alla hade sagt att de vägrar skola om dig. T ex de högutbildade flyktingar som kommit till Sverige och tvingats ta jobb som taxiförare och inom hemtjänst pga språk, licenser, svårt att komma in på arbetsmarknaden etc? Eller de äldre som tvingats byta jobb och inte fått nytt inom samma bransch (t ex pga åldersdiskriminering) och fått byta karriär M. fl. De skulle inte setts på med blida ögon direkt om de bara gick hemma och gnällde. Herregud, ta tag i ditt liv människa! Du är privilegierad och har fler möjligheter än många andra!

    ”Tack för att du följde mig” och ”??????”…hon blockar dem alltså???

      Jajemen, hon blockerar ALLA som inte håller med henne och som kommer med kloka råd men som hon med sin skeva syn inte tycker är bra. Hon blockeliblockar även alla som följer Bloggbevakning. Annas psyke tål bara ja-sägare.

        Läste att hon frågade ”vill ni att jag kör en live?” där man kunde välja ja och nej.
        Dom som valde nej blev blockade. Men vet inte om det är sant, skulle inte förvåna mig dock.

          Det är sant! ??‍♀️

            Herregud..
            Måste ta så mycket energi att bli kränkt av allt, så arg, hon tänder till om någon frågar vilka av barnen som bor hemma.

            Hur klarar man dig igenom livet om man blockar någon för den säger nej? Alltså, kan inte förstå.

          Min dotter blev blockad från sitt fejkkonto efter en enda kommentar om att Annas slabbiga matlagning såg ”smarrig” ut.
          Vi bara… vad ska man säga. Vi skrattade åt det hela kvällen. Nytt rekord i snabb-blockning!

        Nästan värt att prova! Har ett konto för privat och ett konto där jag följer några enstaka influencers och andra kändisar och lite klädmärken etc, vore ett intressant experiment med det kontot?

    Kan bli så förbannad över denna typ av beteende. Vadå jag vill inte? Nä men dåså, klaga inte. Sälj huset och flytta till mindre så att det blir pengar över i fickan eller skaffa ett jobb som alla andra. Herregud. Tänker bara på alla som kämpar för att ens få in en fot i arbetsmarknaden, som söker jobb efter jobb men blir nekade.

    Kära nån. Anna. Det är inte mobbing att föreslå lösningar. Vi läste vad du skrev, men bara för att du skrev det betyder det inte att det är så. Att vara artist och tv-personlighet är inte det enda du kan. Du städar, tvättar, kör bil och skriver himla långt. Ta en ordentlig funderare på vad du ska göra för artistdörren är nog stängd ett bra tag framöver.

    Antingen går man hemma o drar, blir försörjd av sin man o sköter hemmet o fixar o grejar för sina vuxna barn och mår uppenbarligen dåligt för att man inte känner sig behövd.
    Eller så skaffar man sig ett jobb så länge som gör att man får en inkomst och känner sig behövd och på så sätt mår man bättre psykiskt. Alla jobbar väl inte alltid med det man vill jobba med men försörja sig ska/vill man ju. Det är många som kämpar i dessa tider.

    Nu vet inte jag om Anna har försökt, men hon skulle VISST kunna ’göra en ABBA’. Snacka ihop sig med solstollarna igen och göra något nytt – allra helst som avatarer, det har vi faktiskt plats till i världen, men då får hon iofs inte sjunga så många gånger, så en vanlig turné, kanske kombinerat med nya tv-inslag (räcker att de sänds på YT) vore kanske bäst. Gamla glömda hits, lite nyskrivet.

    Det enda problemet jag kan se är huruvida Solstollarnas innehåll klarat tidens tand lika bra som ABBA.

      Nja, gubbsjuka halvpeddos funkar nog inte så bra 2021(hoppas jag).

        Hörrödu, Rolling Stones har bott hemma hos Ola Ström, det skojar man inte bort!

        Nej, men transpersoner som Ulla-Bella är fullt relevanta.

    Frågat efter ett inlägg om Book så länge, så kommer det när jag inte haft tid till att använda mobilen?
    Är alla diskussioner döda, eller folk är fortfarande här?

    Hon kunde dragit ut och turnera, får väl vara 50 personer i publiken? Komiker har ju fått det att funka, så borde väl gå för henne också?
    Problemet är kanske att det inte kommer 50 stycken eller att ingen vill jobba med henne kanske.

    Hon verkar ju gilla att städa. Kan hon inte få jobb på en städfirma, eller starta en egen?

      Svaret: noll driv, noll talang, noll musikalitet (tom rösten sviker henne på äldre dar, kraxar som en kråka), noll självinsikt, noll lyhördhet gentemot omgivningen. Me, myself and I Toledano Book kommer aldrig att lyckas driva igenom ett projekt från grunden. Jämför Wahlgrens tokhyllade och egenskrivna shower, Carolas underbara slottskonserter, Lisa Nilssons intima konserter och hastiga omställningar under pandemin. Dessa kvinnor har allt det som Tooken saknar.

      Vi är här och vi har saknat dig! ?❤️

        Går igenom alla kommentarer nu och läser.
        Såg precis din kommentar där uppe, blir orimligt glad ?

        Skulle varit ett inlägg med alla hennes senaste story. Där finns sååå mycket att prata om?

          Ja, håller helt med dig!! ??

    Du missade förresten den bästa kommentaren, hon har kanske tagit bort den nu.

    Kommentar: Du har 60k följare och är ett välkänt namn. Det är nog bara din brist på kreativitet just nu som sätter stopp för dig. Starta ett tv-program, skriv en bok osv. Tror det kommer att lösa sig.

    Bookens svar: ???????? DEN var bra! ?????? Eller vad säger ni @itvstudioasweden @tv4 @discoveryplusse @svt är det BARA MIN brist på kreativitet ?❤

    Taggar hon alla för att hon har något på gång på tre olika kanaler? (Säger man ens kanaler? Ni fattar).
    Vill hon att dom ska få upp ögonen för henne? Vad är grejen med att tagga massa?

    Undra om någon hjälper henne att dra igång en podd, där taggade hon ju många så vem vet, hon får kanske en mikrofon hemskickad.

      Ja hon taggar ju tv-kanalerna och podd-bolag för att förhoppningsvis någon ska nappa, och så taggar hon expressen och aftonbladet i några kommentarer också för att hon hoppas få uppmärksamhet och vill att de ska skriva om henne. Herregud så pinsam hon är, och så skäller hon på följare som bara skriver att det inte alltid går att få jobba med den man önskar och vill – då blir Anna arg och ser det som påhopp. VEM vågar jobba ihop med henne, så arg som hon blir för minsta lilla. Bloggar hon inte längre heller, blev inte långvarigt och inte det är med att laga mat på facebook heller? Vill hon vara artist så kan hon ju skriva låtar och spela in.

      Hon vill väl få ett eget tv-program serverat av någon av kanalerna.

    Herregud – jag jobbade som flygvärdinna i 12 år, jag fullkomligt ÄLSKADE mittt jobb, mina kollegor, mitt liv, min lön, mina resor – och mitt arbete VAR verkligen hela mitt liv!! Men efter 2 konkurser och 3 uppsägningar pga arbetsbrist så är det bara bita i det sura äpplet och inse att man faktiskt MÅSTE söka sig något annat, vidareutbilda sig eller göra vad som helst för at faktiskt kunna betala sina räkningar. Tänk om jag skulle sitta med samma inställning som Anna? Får jag inte jobba på flyget vill jag inte jobba alls? Vad är det för femåringsmentalitet? Livet är tufft ibland, och man får inte alltid som man vill, get used to it, och upp på hästen igen. De är det som skiljer agnarna från vetet liksom.

    Kära nån, tänk om – tänk rätt.
    Pandemi eller inte inte.
    Man måste väl anpassa sig efter arbetsmarknaden, efter efterfrågan. Inget nytt med det?
    Låt oss säga att jag tycker mig sitta på en otrolig ”talang”, men om jag efter 35 år fortfarande inte gjort någon nämnvärd succé och kan försörja mig på den så borde jag ta mig en tankeställare.
    Och det kan väl tyckas tragiskt att ingen kär familjemedlem eller närstående har vett att påpeka detta om jag inte har det förståndet själv.
    Ingen är väl för fin för något jobb?
    Alla jobb behövs för vårt samhälle ska fungera så att medvetet ställa sig utanför om man är arbetsför är för mig en gåta.

    Jag brukade sjunga på olika äldreboende när jag jobbade som sångerska och det var lite tunnsått med jobb, väldigt uppskattat och riktigt roligt. Man får ringa och sälja in sig.

      Det vet jag flera andra artister som också gör och även gjorde innan pandemin. Och då menar jag artister som legat på listorna(och fortfarande gör ibland).

        Pernilla Wahlgren är en förebild. Hon har ju inte haft hitlåtar på länge. Men hon driver en inredningsbutik, hon respekterar sina fans från decennier tillbaka, åker och spelar på småställen. Wahlgrens Värld har ju såklart gjort att hon fått ännu mer jobb. Hon bloggar, hon har startat klädmärken och allt möjligt.

        Poängen är, att Pernilla har lyckats tack vare sin personlighet och sin vilja att prova olika saker. Hon är inte lika självcentrerad som Anna. Anna hade säkert kunna lyckats lika bra med olika företaguppstart och produktsamarbeten om hon var bättre på just- att samarbeta.

    Hur kan problemet med hur stor publik som tillåts på olika evenemang/föreställningar mm ha NÅGOT med Anna Books ”yrkesutövande” att göra?

    Hon har väl inte stått på en scen på de senaste …. 20 åren????? ( Förutom 25 sek i Mellot och en kortis i Pride 2016)

      Jag tänker att det t.om kunde vara BRA för henne – tänk om hon ändå inte drar mer än 50 i publik, då är det väl utmärkt att göra småskaliga spelningar (och inte ens behöva skylla på något annat än restriktionerna). Folk är/var ju väldigt konsert-törstande, så fort det ens var tillåtet med 50 gick jag på en hiphop-konsert jag def. aldrig skulle valt i vanliga fall.

    Kan inte låta bli att tänka på Linda Bengtzing som varit öppen med att hon jobbat inom både catering och på nån begravningsbyrå (eller vad det var) under pandemin för att få in pengar. Varför skulle inte Anna Book kunna hoppa in som mattant i nån skolmatsal eller nåt?

      Håller med finns flera halvkända som skaffat sig andra jobb ) va e problemet liksom ! Känns som Anna vägrar ta ett annat jobb som alla andra typ få hanka sig fram på ! Skrev en kommentar ( vänlig ) men den kom givetvis inte med

    Att hon framställer sig för fin är en tolkning, inte en sanning. Att man vill jobba med sitt yrke tycker jag inte är konstigt. Sluta värdera.

      Alla artistjobb duger ju inte heller – i alla fall inte förut. Hon jämförde det med prostitution att ta ett företagsgig.

      Men det finns inget som hindrar henne.

      Vill ingen se henne uppträda kan hon inte leva på det. Någon sa i en kommentar på ett annat forum att artisteri är den ultimata kapitalismen-vilket är sant. Vill ingen betala för att se dig uppträda längre, då får du vara utan pengar eller göra något annat. Anna är fin i kanten, det är ingen nyhet.

    Det är väldigt farligt att inte ha ett skyddsnät. Majoriteten av alla som jobbar betalar a-kassa, för att man ska ha ett skyddsnät om något händer och man blir utan jobb, så man fortfarande får lite pengar och kan leva medans man söker nytt jobb. När Anna börjar jobba igen kanske hon ska börja betala a-kassa så hon har ett skyddsnät i framtiden 😉
    Tror inte Anna har dåligt ekonomi, tror hennes man står för de mesta av utgifterna, tror bara hon är ledsen att hon inte får stå i rampljuset och få uppmärksamhet.

    Jag förstår inte varför hon inte får ett eget TVprogram på t.ex. TV4. Tänk er som Wahlgrens värld. Jag tittar aldrig på TV, men hade det programmet funnits så hade jag suttit bänkad vartenda avsnitt!

      Menar du allvar ??

        Jag är tyvärr allvarlig ?

        Jag har tittat på TV ia datorn ett fåtal gånger de senaste åren och då har det varit när Anna Book är med i Arga snickaren och Biggest Loser VIP. Har sett något avsnitt av husdrömmar med ?

      ??? jag lovar att kasta ut min teve om hon skulle få ett eget program.

      Anna har ju flera gånger påstått att familjen blev erbjuden att göra en serie liknande den Wahlgrenarna gör, men att hon tackade nej för hon ville inte utsätta ”barnen” för det. Tooken ångrar nog det nu.

    Är man inte med i A-kassan får man väl lite skylla sig själv.
    I dagens läge är det lite svårt att ställa krav på vilket jobb man vill ha. Utbudet blir ganska begränsat då, om inte helt obefintligt. Den som överlever är den som har förmågan att anpassa sig efter omständigheterna.
    Är man inte beredd att göra en förändringa, har man heller ingen rätt att klaga.
    Punkt

    Jag fattar inte hur den standarden hon har kan upprätthållas. Fixa naglar kostar, botox kostar, ögonbryn kostar, löshår kostar och mycket av maten man ser är dyr mat (häromdagen typ en halvmeter oxfilé). Sen åker de bil oftast, har ett hus med allt vad det innebär … hur får man det att gå ihop? Inte om så väktar-R tjänade 70tkr i månaden hade det lirat.
    Inte … inte … inte kan det väl vara så att det är grejer hon får gratis mot att gör reklam för dem? För isf saknas det ju lite skatt till staten …

      Nej man undrar ju vad han tjänar egentligen?? Försörjer väl även barnen, de som borde göra det själva

        Annas svärfar är svaret-lägenheten i Solna de bodde i i många år var egentligen hans och de fick använda vad de fick in vid försäljningen av den till köp av ny bostad. Ingen av paret hade fått ta lån vid det tillfället då bägge hade skulder hos KFM. Hans lön är inte särskilt hög-han är väktare. Men de klarar sig tack vare svärfar. Tror dock inte att svärfar är så förtjust över att behöva bidra till hennes salongsbesök.
        Allt detta finns i Flashbacktråden om Anna för den som är intresserad, bara att läsa.
        Hon glömmer när hon ljuger om ägande och inkomster att sådana uppgifter är väldigt lätta att ta reda på idag.

    Just i Annas fall fattar jag inte riktigt. Hon har ju haft all tid i världen att skriva musik och skulle säkert kunna få hjälp att spela in. Det är ju inte så att hon nyss släppt en platta och problemet är att hon inte kunnat spela i globen under pandemin liksom?
    Men hon kanske ärligt talat menar alla kändisprogram hon brukar vara med i som halvt legat nere under pandemin?

      Har tv-programmen verkligen legat nere under pandemin?

        Hmm nä det kanske de inte har? Jag har lite dålig koll. Fångarna på fortet borde väl iaf legat nere ?

    Anna Book är en sån artist som på sin höjd får uppträda på olika bilfirmor där hon drämmer av ABC, Samba Sambero och en tredje låt som ingen kan klockan 13 en regnig lördag i Oktober. Hade det inte varit för att jag var lite av en mello-nörd så hade jag aldrig relaterat Anna till musik. För mig är hon en person man ser gråta ut i media lite nu och då.

    Och vill hon sätta igång musikkarriären igen får hon väl göra som de flesta andra artister har gjort under pandemin – spela in och släppa lite musik. Hon verkar tro att hon är bra mycket mer relevant än vad hon egentligen är. Enda anledningen till att hon blev erbjuden en plats i mello 2016 är ju för att hon skapar rubriker. Sedan blev ju hennes låt diskad så där var det mission accomblished med rubrikerna.

    (Och om Anna skulle se detta så är det lugnt, jag är redan blockad på insta)

    Att Anna lever i sin fantasivärld där hon är en framgångsrik sångerska det vet vi redan.
    Men hennes följare verkar inte förstå alls hur det ligger till eller är dom lika tappade som Anna är? Anna inte har gjort speciellt mycket musik sedan 1986 när ABC ”slog” i Melodifestivalen, det är liksom 35 år sedan. I alla fall inte någon man minns. Meriter som medverkan i mello 2007 och sen diskad inför 2016, känns ganska tunt.
    Jag menar kolla samtids kvinnliga artister som Lena PH, Carola och Pernilla Wahlgren. Där snackar vi artister, som har gjort massor!
    Diverse framträdanden i tv med annat fokus än musik räknas knappat så som Biggest looser, Let”s dance, Arga Snickaren, Klassfesten och Fångarna på fortet (2 ggr). Inte direkt någon raketforskning här för att inse att erbjudandena uteblir.
    Sen skäms jag hennes vägnar å det grövsta när hon taggar TV4, SVT och Lena Hallengren i sina inlägg. Tror hon att dom tänker, ”jaaaa men hallå vänta här, Anna Book den där tjejen som är helt galen på instagram och är skor otrevlig. Hon som har gjort väldigt tunt med musik som någonminns mellan 1987 fram tills idag. Ja men henne tar vi in i idol-juryn”. Eller ”jaaa men henne satsar vi på i nästa stora musikprogram där vi spelar artistens alla hits, alla Annas en eller två låtar…
    Fru Toleando Book kan fortsätta sjunga och dansa inför sina följare på instagram (men får nog låta bli att blocka dom stup i ett för till slut blir det inte många kvar). Bara inse att Annas karriär kommer inte längre än så.

      Kollade kommentarerna på senaste insta post / bara ❤️❤️ Alla kommentarer raderas om du i frågasetter ex o ta ett vanligt Job !

        Även vanliga ex sångare har andra jobb

        Klart det är så, det visste jag ju redan. (dum jag är). Hon är ju the queen of blockning för ingenting…?‍♀️
        Hmmm Mao så sitter hon hela dagen och raderar, för kollar man är det inte många ”riktgt” kritiska kommentarer. Små blygsamma försök till förslag (som hon också hugger på). Oskönt som fan = leder till NOLL jobberbjudanden på stora scener.

    En del av dem driver med henne, även en del av de som fjäskar och låtsas vara fans. Men visst är en del att betrakta närmast som bakom flötet.
    Tror att det är rätt många ensamma, lite utanför människor som sitter och försöker få lite uppmärksamhet av den stora stjärnan Bookis.

    Mest skrämmande är att dessa inte ser hur jävla manipulativ och obehaglig hon är. Hade jag faktiskt varit ett fan av henne och sett hur hon beter sig i sina lives och hur sjukt otrevligt hon svarar även konstruktiva och välmenande kommentarer hade jag avföljt henne ögonaböj.
    Bästa vore om även trollen slutade kommentera hennes IG så människan får falla in i glömskan för sitt eget bästa. Och att TV och kvällspress slutar använda henne som driftkucku.

    Det vore hennes bästa chans att stoppa den nedåtgående spiralen och faktiskt få ett bättre liv och bättre psykisk hälsa.

      Tyvärr så finns det nog många som sitter med popcornskålen framme när Anna är i gång. De liksom gottar sig i varje freak show som det blir när hon kör sina lives. Har sett någon och fick ångest efter ett par minuter. Så jäkla otrevlig, tonen, mycket block och bye bye…Så osunt, destruktivt och oskönt beteende.
      Tror att dom flesta inom artist, medie och musikvärlden känner till hur hon beter sig. Ingen vill ha med henne att göra. SVT kommer aldrig ta in henne i ”Så skall det låta” eller liknande. Dom som har sett Arga snickaren vet ju precis vad jag pratar om.
      Anna borde själv kliva bort ifrån sociala medier. Hennes närmaste familj och vänner borde ju prata med henne, de måste ju se vad detta gör med henne. Någonstans är ju Anna också bara människa och när man själv inte riktigt är vid sina sinnes fulla bruk behöver man ju någon som steppar in och hjälper en. Sorgligt.

    Klarar inte att se en hel live med henne heller. Antingen blir skämskudden för tung eller så gör hon mig stressad och irriterad. Man får alltid känslan av att hon inte kommer klara att varva ner och ta steget tillbaka utan att hon kommer fortsätta söka erkännande och berömmelse och sedan till sist bli väldigt ensam och beroende av Roberto. Hade en mamma själv som påminner rätt mycket om just Anna.

    Några av hennes vänner-inklusive systern P-försökte tala henne tillrätta och få henne att söka hjälp via ett öppet brev men hon lyssnade inte. Mannen är förmodligen svårt medberoende och rädd för hennes humör. Likaså barnen. Tycker riktigt synd om speciellt tjejerna faktiskt-sonen verkar hon respektera mer.

    VAD är det Anna Book inte förstår? Hon ÄR INGEN artist, hon har inte massa hits, hon är långt ifrån efterfrågad..vad beror det på? Jo helt o hållet på henne själv!

    Anna B får bara några jobb här och var av samma orsak som Gunilla i Hollywood fruar . Båda har exakt samma diagnos och personligheter ! De drar tittare för att de får betalt för att visa hur otroligt egoistisk , natsisstisk och skev bild hur man ska bete sig !! Dessa två är ju Sveriges svar på Dum Dummare .

    Något jag verkligen reagerat på med Anna är hur hon anklagar andra för saker, som tex härskarteknik, men är själv flitig på det.
    Om man inte klappar hennes rygg utan påpekar bara något självklart så kickar hon ut folk. ”Tack för att du FÖLJDE mej” och en vinkning. Det finns många som presterat mer i underhållningsbranschen som i perioder har helt vanliga jobb. Vet dom som turnerat världen runt och släppt en radda album som ändå jobbar inom industrin till vardags.
    Anna gör sej till något bättre än den hon är. Att ens jämföra sej med ABBA säger ju allt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.