Fula barn?

Haveristernas Henko var den som lagt upp inlägget på Twitter, men jag valde att spara ner det istället för att kunna dölja kontonamnen. 🙂

Det är lite roligt att den här konversationen hamnar hos mig idag, för jag har faktiskt funderat på det här, ganska nyligen. 
Helt generellt, utan något eller några specifika barn i åtanke utan det var THK som fick vara inspirationen.
Alltså jag VET att många tycker att han ser märklig ut och att vissa tycker att han är skitful, samtidigt som han är världens finaste i mina ögon.
Så…

Finns det föräldrar som på riktigt tycker att man har ett fult barn, eller är ens barn det absolut vackraste som finns, oavsett vad?
Elisabeth, i konversationen här ovan, tycker alltså att hennes barn är fula då de brås på henne, och att de även själva är medvetna om detta och tycker likadant.

Ni föräldrar – shed some light here, please!

Tack för tips!

 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag personligen har alltid haft svårt med den här ”mina-barn-är-finast-i-världen-grejen” jag ser nog ganska nyktert på både deras beteende och utseende och kan se ett utifrånperspektiv.

    Men självklart älskar man ju sina barn!

    Vi vet ju inte alls vad som ligger bakom kommentatorns känslor eller vad som har skett. Kanske var personen full? Ville dryga sig eller bara kaxig.

    Har också funderat på det här rätt nyligen, har dock inga barn själv så har ingen aning om hur det funkar. Min gissning är att föräldrar ser att deras barn inte är normativt söta, men att barnen i deras ögon alltid kommer vara det finaste som finns. But what do i know ?‍♀️

      Ja så är det nog. I alla fall för dem flesta! Mamman som kommenterar b:s inlägg kanske inte mår så bra.

      Exakt så!

    Nja. Ett av mina barn ser riktigt bra ut. De andra två är fina och söta men inga WOW-utseenden. För mig är de världens finaste, men jag kan också vara objektiv trots kärleken till dem som går över allt annat på jorden.

      Eller så lyser ett fint inte igenom närmar känner någon riktigt bra!

      Nja, men visst
      r det så att man ser deras personligheter i utseendet? På det sättet tror jag att de flesta föräldrar kan se skönhet i sina barn (förhoppningsvis). Och om de nu har ärvt en sned näsa eller vad vet jag, så borde man som förälder hjälpa dem att se att ögonen är fantastiska, eller något annat!
      Jag tror och hoppas att personen som kommenterade var onykter. Tragiskt i vilket fall 🙁

    När mitt barn föddes tyckte ju jag att hon var vackraste bebisen i världen. Nu några år senare inser man att alla kanske inte delade den bilden ? Men jag tycker det är en märklig kommentar att det ska vara efterstävat att ha barn med ett visst utseende. Jag reagerade själv när min pappa sa att han är glad att hans döttrar inte är fula och tjocka (han är speciell). Som om ens värde ligger i hur man ser ut. Man älskar ju sitt barn för exakt hur dom är oavsett hur denne ser ut och jag skulle aldrig önska för min egen skull att mitt barn hade ett annat utseende.

      Man blir behandlad bättre om man ser bra ut (haloeffekten) så det är inget konstigt att vara glad över att ens barn inte är fula.

        Det får man vara glad över om man vill men varför förmedla detta till omgivningen eller sina barn åt något håll? Inte kul att veta att ens förälder tycker att mycket av ens värde ligger i ett utseende som alltid kan förändras.

          Nej inte värdet, men som förälder inser man ju att det är bra för ens barn att vara smal och söt. Jag är också glad att mina barn är smala och söta – för DERAS skull. Den som är tjock och inte ser bra ut har det tuffare helt enkelt. Även om de har samma värde för föräldrar som smala fina barn.

            Ja men här sitter ju ett päron och säger att HON önskar att de var snyggare. Det tycker jag är extremt underligt

              Om jag hade fula barn skulle jag också önska, för mina barns skull, att de var snyggare.
              Att vara ful gör livet tuffare, så är det bara. Alla föräldrar önskar ju att barnen ska få ett bra liv och slippa ha det tufft.

                Men hade du sagt detta till dem eller skrivit en kommentar om detta på nätet? Det är det jag motsätter mig, inte att det är enklare i världen för vackra människor.

                Var går gränsen för ful? (Frågar åt en vän)

              Fast nu vi diskuterade ju att du ”reagerade när din pappa sa att han är glad att hans döttrar inte är fula och tjocka.”

                Hade du kunnat säga så till ditt barn? Jag vet bara hur dessa kommentarer påverkat mig och jag anser inte att han är en ”förälder som bryr sig” för att han kommenterar mitt utseende åt något håll.

                  Har svårt att se vad som är så farligt med den kommentaren. Din pappa påpekar bara hur mycket tuffare det är att vara ful och tjock.

                    Då får vi vara överens om att vi är oense ?

              Det konstiga är väl att personen kommenterar på en uppenbart sexig bild.. Hur mångas barn är sexiga sminkade modeller i underkläder på Photo shoot? Hennes barn kanske heller inte haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa sig till det utseende som Bianca gjort. Fillers, botox, silikon och lyft är knappast gratis (eller medfött)

                Jättebra poänger.

    Fast hon säger att barnen vet om att dom är fula, snacka om att få komplex när dom blir äldre.
    Min pappa sa alltid att jag hade lika stora och fula tänder som han, och det har jag komplex för fortfarande trots att jag är 50+.
    Det konstigaste är att jag har helt normala tänder som inte alls är stora det ser jag ju nu, och rätt fina faktiskt för min ålder.

      Tänker att hennes barn nog är i biancas ålder eller äldre

      Min mamma (som är speciell lika pappan ovan) applicerade också sina egna osäkra känslor på mig. Det hon inte gillade hos sig själv pekade hon ut hos mig. Satte griller i mitt huvud när jag var yngre.

    Jag tycker att mina barn är vackra, men jag kan se att det finns människor som är vackrare. Jag är dock rätt säker på att mina barn är över ”medel-snygga”. Trodde faktiskt att alla mammor tyckte det om sina barn.
    Jag har kompisar med ( i mina ögon) fula barn, och ingen av dem verkar tycka annat än att deras barn är fina.

      Hur skulle du märka vad de egentligen tycker menar du?

        Man ser om föräldrars ögon lyser upp runt barnen, eller inte. Plus andra saker.

    Jag tänker att jag är objektiv och att mina barn är sötare än genomsnittet. Men vem vet ?

    Har 3 barn och tyckte att alla var såååå himla söta när dom var mellan typ 0-2 år.
    Nu när det gått typ 10 år och man har fått lite distans så ser jag ju en klar skillnad i ”sötheten” när dom var små ?
    Med det sagt så är dom ju ändå världens finaste, men nu när dom är stora barn så ser man ju inte deras småbarns-jag på samma vis som när man är i just den tidpunkten. Om någon hänger med hur jag menar ?

      Exakt. De var ju rätt söta som små, men inte världens sötaste som jag tyckte då!

    Hon kan inte va en speciellt snäll mamma. Om hon nu tycker att de inte är vackra så får hon väl hålla det för dig själv. Inte skriva det officiellt på sociala medier. Och att döma av hennes svar om att de vet om det så har hon säkert sagt det till dem. Usch.

      Vi vet inget om hur hon är som mamma. Vi vet inte ens om hon ÄR mamma. Det här är nätet, folk trollar och ljuger.
      Men även om hon är mamma så är knappast en nykter syn på barnens egenskaper en måttstock på hur ”snäll” man är. Väx upp.

    Jag har inga barn, men jag tyckte att min hund var ganska osöt. Inte så där fluffigt gullig, utan mest en benig tokstolle. Charmig, men inte söt.

    Jag skulle bli förvånad om mina föräldrar tycker att jag är vackrast i världen. De har ju ögon att se med, liksom. Men jag vet att oavsett hur jag ser ut är jag omtyckt och värdefull för dem. Och det är viktigare, tycker jag.

      Många verkar tycka min hund är mycket gulligare än vad jag gör. Har förvisso inte tagit till mig denna på samma sätt som min förra hund men folk stannar och ”men gud va gullig”. Och det är ju ett prima exemplar jack russell så hon är en vacker hund och alltid glad och lite valpig fortfarande men så söt är hon inte. Mina barn däremot, definitivt vackrare än genomsnittet, men inte vackrast. Helt objektivt ?

    Har 3 barn och älskar alla (lika mycket på samma sätt) och jag tycker absolut att de är otroligt vackra. Absolut att någon kunde fått tjockare hår vara mindre hjulbent eller vad det nu kan vara men over all är de absolut vackra. Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att ingen drabbas av acne faktiskt

      Två av mina barn har acne. Jag ser ju att det inte är snyggt med acne! Även om jag älskar alla mina barn enormt mycket så kan jag se att acne inte är fint.

        Ärren följer ju oftast med hela livet. Vill skona barnen från det om möjligt.

      Jag hade cystisk akne från jag var 12 till jag var 26. Det gör svinont, påverkar självförtroendet jättemycket och kan ge både fysiska och psykiska ärr för livet.
      Om era barn drabbas av akne rekommenderar jag er att ta dem till kunniga läkare så fort som möjligt.
      Samt påminna dem om att de är fina som de är och jobba aktivt med att stärka deras självförtroende. Utseende är inte allt.

        Vi har precis skaffat akne-medel steg ett på recept hos läkare till vårt barn.

        Hon är inte sin akne!

        Jag tycker acne är fint

          Jag tycker faktiskt inte heller det påverkar utseendet negativt. Kanske för att jag själv alltid haft, och fortfarande har, acne. (Är 35.) Vet ju dock 100% hur det känns själv att ha det, inte så kul som ung.

          Stör inte mig heller. Men jag har läst någonstans att killar gärna vill ha tjejer med ren hy. Jag har aldrig blivit stoppad av lite akne på en kille jag gillar dock.

        Hur löser man kombon att snabbt ta med dem läkare samtidigt som man berättar att de är fina som de är? Känns som det talar emot varandra lite.

        Ärlig undran alltså, menar ej att vara dryg.

          Ofta söker man hjälp för akne för att det gör ont, blöder, ständiga infektioner etc. Eller för att barnet ber om det. Som barn/ungdom fick jag bara höra ” äsch, lite tonårsakne bara” och det kollade aldrig upp. (det här var innan internet och jag fick helt enkelt lita på vad mina föräldrar sa)
          Det behöver ju inte vara så märkligt egentligen. Hur tar man sina barn till frisören samtidigt som de är fina som de är?

          För att läka det, som vilken annan sjukdom.

          Vill tillägga att jag inte tycker det är fult, men jag vet att det är jobbigt att ha det.

          För att det är en sjukdom i första hand, som ofta kräver medicinsk behandling. Det om något är väl ett högst rimligt skäl att ta ett barn till läkaren. Roaccutan (nu isotretinoin) är något av det bästa som hänt mig. Hade det inte varit för den medicinen och en fantastisk läkare hade jag nog fortfarande haft akne.

    Sorry för OT meeeen. Elsa Billgren? Hennes video om hårknuten? Vad är det med mimiken? Stirrar och plutar som en fjortonåring osäker bebis. Hjälp. Hur kan man ta sig själv på så stort allvar.

      Hon har väl alltid varit sån?

      Var finns den videon?

        På hennes blogg. Nyaste inlägget, som handlar om hennes hår.

          Det att hennes läsare frågar om hennes hår…som inte är annat ån en risbuske det är som att folk är förblindade av de influensers vars bloggar de läser..tror att de är experter på ALLT. Elsa är säkert bra för och fantastisk på mycket…men frågor om hår kanske man ska spara till de som har välskött hår?

            Vad f-n snackar du om?!?
            Elsa har vackert hår. Punkt.

              Jag skrev varken att det är vackert eller att det är fult (eller att hon borde ha intejpat löshår eller använda plattång som någon skrev längre ner) men välskött är det då inte och jag ser ärligt talat inte vad hon skulle ha att komma med vad gäller tips om hårvård.

            Tycker hon har fint vanligt hår men att folk skulle fråga så mycket om hur hon sköter det känns lite hitte-på
            för content.

            Hon har jättefint, naturligt hår. Alla följer inte de senaste trenderna, som just nu är t ex plattat hår med intejpat löshår. Mer frissigt var inne i början av 1900-talet.

              Det skulle troligen kunna vara jättefint men är ack så vanskött.

      Hahaha kul med turorial för en riktigt ful knut!

      Kul att hon lyckades göra ett långt inlägg där hon beskrev sitt vanliga, skandinaviska hår i detalj. Det var den arbetsdagen det ✅

        ?

    Man skriver inte så om sina barn oavsett. Så elakt ge dem komplex..
    B sa ju att hon bara är lycklig när hon dricker typ… så både utseende å pengar gör ibland föga för måendet.. Det som ändå är nr 1. Man ska lyfta sina barn, inte tvärtom

    Ot men vad hände mellan kissie och oliver ingrosso inatt?? Hon la ut på insta inatt typ ”hur du beter dig är ett skämt. Fuck of!” Är dock borttaget nu

      ”Förlåt oliveringrosso men hur du beter dig är ett skämt. Du dissar min vän som du var nån. Snälla fuck off”

        Haha vilket drama… han får väl dissa en full brud om han vill.

      OI kan vara ganska stöddig typ trots att mamma Pernilla säger att hon uppfostrat sina barn till att bli ödmjuka. Bianca känns allt annat än ödmjuk som klagar på det mesta och dem flesta men hon ”älskar” så klart alla som skriver beröm till och om henne och de som köper hennes produkter. Pernilla är ganska stöddig ibland också, klankar ner på andra kanske därför inte Perelli umgås med henne längre fast enligt Pernilla så är det hon som inte vill ha personer som är negativa i sitt liv. OT men såg att Katrin Z säger på sin insta att om man visar upp sin Chanelväska så får man dra av, är det så, kanske därför Bianca och Pernilla så aktivt visar sina Chanelväskor fast det kan ju också handla om att de vill visa hur rika de är. Tänk att KZ är så rik också, dyra märkesväskor med mera men hon säljer sina produkter väldigt dyrt som framställts billigt, som caia, så då blir de rika förstås. Såg att Kaspersen låtsades ha köpt ett lass med caia-produkter men det var nog spons för att hon skulle visa upp och göra reklam, vem köper smink för tiotusen kr på en gång liksom.

        hahah

    Jag är så fruktansvärt rädd att få fula barn, är inte ful själv, många tycker att jag borde blivit modell en gång i tiden. Och min man är snygg, men jag är sååå rädd att få fula barn att jag hellre avstår från föräldraskap än att få reda på det i verklighet. Helt sjukt kanske, och ytligt. Men det är något som jag verkligen har handskas med i många år.

      Hahaha va?

      Ja det är sjukt, du är inte redo att få barn.

      Den dagen du är redo kommer du känna annorlunda. Eller får du skaffa en hund istället. Kanske vettigare.

      Men herregud…. ja du bör nog avstå barn med det tänket

      Bara att adoptera bort ungen om den bli hemskt ful.

      Va? Men hur tänker du? Att enbart snygga människor kan få ett lyckligt liv och bra karriär eller vadå? Eller att du kommer avskyr dina barn om de är fula? Tips: Skaffa dig en pomeranian och inga barn…

        Jag bara undrar, var går gränsen mellan snygg och ful och vem bestämmer det? Helt vansinnigt att folk går med dessa tankar om sina barn.

          Ja utseende är verkligen en smaksak. Man kan testa genom att fråga sina vänner eller kollegor ”tycker du denna kändis är snygg?” så får man de att det kommer variera sjukt mycket…

      Grejen är ju att du med största sannolikhet kommer se något av dig själv + din man i dina barn. Har två själv och de är lite av oss och världens finaste i sin egenhet, även p.g.a. den fantastiska relation man byggt upp förstås.
      Men du väljer att gå miste om allt det för några störda tankar om utseende..

      Ditt tänk är extremt fåfängt vilket gör att du kanske inte är föräldramaterial iaf.. Har man svårt med omtanke, empati mm är det bäst inte dra in ett barn i en kärlekslös tillvaro (baserat på utseende??).
      Herregud.. När man trodde man läst allt.

      Ja, du bör avstå. Skaffa en söt katt kanske?

      Men va….? Du skämtar?

      Varför är du rädd för det? Vad tänker du ska hända om du får ett fult barn?

    Men vad sjukt, vad spelar det för roll om ens barn är vackra. Inte nog med att tonåringar har komplex för att de inte ser ut som Bianca, ska även föräldrar önska att deras barn såg ut så nej men gud så tragiskt. Bianca har dessutom fixat sig snygg med hjälp av pengar osv. På den nya Wahlgrens värld-bilden ser hon nästan tecknad ut på, som att hon är ditmålad, men hon säger att den nte är retuscherad fast Pernilla säger att hon sett bilden innan den retuscherades. Coop-reklamen med Bianca är nog filmad med snygg-filter. Ens barn är det vackraste som finns oavsett vad.

      Fast alltså nu får alla sluta säga att Bianca är hur man ser ut när man är vacker!
      Bianca är söt, ser helt ok ut. Men vacker är något heeelt annat.
      Bildgoogla Isabella Rossellini young
      Så ser en vacker kvinna ut.
      Även hennes mor Ingrid Bergman var ganska vacker som ung.

        Tror Bianca blir en varmare mer strålande skönhet om hon någon gång blir genuint lycklig. Stramt, kallt och depression är synlig på henne ofta.

    ???

    Alltså man får nog separera vacker från bildskön. Mina barn är vackrast i världen tycker jag. Och även bildsköna.
    MEN den ena av dem var det definitivt inte som bebis. My God vad han såg ut? Men lik förbaskat var han vackrast i världen för mig ändå.

      Man får nog snarare separera subjekt vacker och objektivt vacker…

    Tyvärr är det ju inte alls så att alla älskar sina barn. Finns föräldrar som hånar sina barns utseende och ännu värre saker… Är väl därför vissa barn blir elaka oxå

      Det är så fruktansvärt. Mina föräldrar har varken varit positiva eller negativa ang utseende. Däremot andra släktingar som jämförde min och min kusin från vi va små. Hon smal, inga bröst och ”tuff”. Jag fick figur fort, bröst och va pluggisen (som blev lärare ?) men det påpekades ofta att jag ”gått upp i vikt” (afan, det gör man när man växer) osv.

      Som Anna Book som hånar sin dotters lilla haka och kallar henne för råtta.

    Min bebis är inte söt. Förstår inte folk som säger att deras bebisar är världens sötaste, man måste se det med lite perspektiv. Är det gulligt för att det är din bebis eller hade du tyckt den var gullig även om det var någon annans bebis?

      Se det med lite perspektiv? Vad skadar det att folk ser sina barn som världens sötaste?
      Skadar det nån annan?

      Vem avgör vad som är sött? Perspektiv? Det där lät ju inte vettigt. Fine att du inte tycker det, men låt andra föräldrar (tro mig dom menar det från hjärtat) tycka deras barn är det.

      Kan inte hjälpa att jag tycker det låter lite tragiskt när du skriver att din bebis inte är söt.

    Min mamma sa för ett tag sedan, till sin kollega ”jag har två otroligt smarta barn. Och ett till.”

    Kollegan blev upprörd och tyckte att det var jättetaskigt att säga om sina barn. Det är väl inget konstigt med att se nyktert på saken? Mitt syskon är inte korkad. Hen har bara haft det lite svårare i skolan än oss andra och sedan valt en annan väg i livet. Det är ju ingen hemlighet och vi är vuxna människor med olika styrkor allihop.
    Fast min mamma kanske bara är för rättfram – hon är ju trots allt dansk…

      Jag har två otroligt vackra barn. Och ett till.

      Då var den mamman inte så vass själv om hon inte hade förmågan att se att intelligens yttrar sig på enormt många sätt. Till exempel finns den minst 7 olika sätt att dela in intelligens, mensa mäter enbart 1 av dem. Att prestera i skolans värld eller inte mäter inte din nivå av intelligens. Men den ger såklart en indikation på var du ligger rent kunskapsmässigt och hur lätt du har att ta till dig av information enligt deras sätt att lära ut.

    Heja THK
    du är fin ?❤?

    Jag har alltid tyckt att min son är vackrast i världen. När han föddes var han helt orimligt söt och de flesta nyfödda är ju faktiskt riktigt fula.. Jag förstår att andra inte tycker att han är vackrast i världen. Men jag tycker det fortfarande och jag säger det till honom varje dag.

      Tror inte det är jättebra för självkänslan dock?

        Nej och där kan man ju tänka olika. Jag tror att det är bra, och det är därför jag gör det. Jag har alltid haft en bra självkänsla och ett bra självförtroende, och jag har under hela min uppväxt fått höra att jag är fantastisk på många olika sätt och att jag är vacker. Det har aldrig skadat mig. Min son får såklart inte endast beröm för sitt utseende.

        Jag kan däremot tycka att det sätter en del press. Jag har fått höra största delen av mitt liv hur bra jag ser ut, och jag har fortfarande svårt för att inte ”vara vacker”. Att ha på sig ett mjukissätt fast man bara är hemma känns fel, och att träffa någon med ofixat här är otänkbart för jag är ju den som ”ska se bra ut”. Att jag läste gymnasiematematik i högstadiet och pratar fyra språk var däremot inte relevant, för vem behöver brains when you got beauty…

        (Obs, inte menat som någon pekpinne till dig, bara en allmän reflektion över hur snedvridet det kan bli med självkänslan ibland)

          Ja det finns nog lika många upplevelser kring detta som människor på jorden. Alltid intressant med olika perspektiv. Jag själv har aldrig kopplat att jag är vacker till om jag är ”snyggt fixad” eller hur min frisyr ser ut. Aldrig känt någon press när det gäller utseende. Jag har alltid vetat att jag är vacker i grunden, precis så som jag är. Och jag har noll problem med att gå ut osminkad eller i mjukisbyxor dagarna i ända. Jag vet inte hur det kommer sig, men min teori är att det är för att jag fått höra det, alltid. Oavsett hur jag sett ut (sminkad osminkad, osv) . Därför bryr jag mig också NOLL om vad andra tycker om mitt utseende. Jag har fått lära mig att jag ÄR vacker. Därför tycker jag det själv. Och därför spelar det ingen roll vad andra tycker. ”Skönheten ligger i betraktarens ögon”. Om jag själv tycker att jag är vacker så är jag också det. Jag hoppas att min son kommer känna lika, det är han som är vacker, inte hans kläder eller hans frisyr. Men det är nog viktigt att tänka på hur man ger komplimanger och inte villkora dem till när någon endast är ”snygg”.

    Jag tror att min svärmor tycker att det är jobbigt att hennes söner inte är modellsnygga eller uppför sig och presterar perfekt.
    Det ligger ju hos henne, helt klart. Det är inget fel på sönerna.

    Att tycka så som mor är en sak.
    Att inte inse det felaktiga att förmedla den bilden till sina barn- är en annan sak.

    Om denna mamma förmedlat ett starkt självförtroende över sin egen uppsyn istället för tvärt om kanske barnen anammat det istället

    Jag blir mera oroliga över om dina eventuella framtida barn kommer bli lika enkla som du och inte fatta att man inte behöver lägga ut sin riktiga mejl.

    Har undrat samma sak måååånga gånger! ?

    Mina barn är lätt över snittet, pappans och mina drag blev en riktigt bra kombo, men båda såg ut som fula små gubbar när de föddes ?

      Eftersom de flesta kommentarerna hävdar att ens barn är vackrast och över snittet så kan vi nog konstatera att de flesta inte kan se sina barn objektivt haha.

        Eller hur! Känns ändå fint på något vis, det finns ju ett talesätt ”åsnor är vackra i åsnors ögon” och visst ligger det hos betraktaren!

        Jag är glad att jag tycker mina barn är perfekta ?

        Eller hur ? typ varenda kommentar ”jag kan se objektivt men mina barn är över snittet” ?

    Varför är det bilder på en katt i inlägget?

      Det är Camillas katt som nämns i inlägget.

        Jo jag förstod det jag undrade mest bara vad den har med Bianca Ingrosso att göra…

    Åh att läsa detta knyter det sig i magen på mig.. jag är rödhårig och har då blonda ögonfransar och ögonbryn, min mamma påpekade för mig när jag var 11 år att jag borde sätta på mig mascara när vi var ute bland folk för att jag såg så ”tom ut” med blonda ögonfransar. Även påpekat och skrattat så hon har gråtit över att jag har ”grisnäsa” (det har jag inte men min näsa lutar endå lite uppåt ) och att jag ser ut som misspiggy, och visat foton för släkten när det har varit släktmiddagar (vill även påpeka att jag var fortfarande vid 11-13 års ålder). Samt att min näsa såg ut som ett eluttag enligt henne.. Hon var även noggrann med att övertyga mig om att jag i alla fall aldrig kommer jobba som modell. Vilket jag i vuxenålder faktiskt har och gör 🙂 men fyfan vad det har satt sina spår..

      Va sjukt. Hur är er relation idag?

        Vi har haft en ganska tajt relation, eller ja jag vet flera som är ännu närmre sina mödrar.. vi pratar i dagsläget väldigt sällan och träffas väldigt sällan.

      Det låter jättehemskt enligt mig, tycker inte det är ett schysst betéende alls.

      Vill ge dig en kram! Hoppas du har/finner ett okej sätt att på nåt sätt hantera negativa känslor kopplat till det.
      Människor kan vara så jävla elaka, helt sjukt.

      Önskar dig all välmående och ro i själen!

      Jag kan relatera mycket till detta. Det gör så jäkla ont! Min mammas första hangup var min vikt. Jag var lite rundare än många andra barn så när jag var runt 5-6 år sa hon att nu är det dags att lära dig att banta. Så ja, så tidigt fick jag lära mig att vara hungrig var bra = håller på att bli smalare. Allt jag drömde om var att få vara smal så mamma skulle vara nöjd. I mina vänner-böckerna skrev ”när jag blir stor ska jag vara: SMAL”. I skolan när någon blev retad för att vara smal så sa lärarna att äsch det är lugnt du kan bli modell. När jag blev retad för att vara för stor sa de istället att jag kommer växa ikapp vikten på längden. Så tydligt det inte dög att ha några extra kg (jag var aldrig fet eller enorm). Min bror fick gräddsås medan jag fick en tesked ketchup till min mat. Sedan fick jag brustna blodkärl på kinderna och det var nästa STORA PROBLEM enligt min mamma. Hon drog med mig till läkare och hudterapeuter och gud vet vad men det fanns inget att göra så hon gav mig min första foundation när jag var 11 och sa till mig att alltid sminka mig innan jag gick hemifrån. Det kändes som en förbannelse att inte ha fötts snygg/smal/perfekt. Ser tillbaks och tycker det är så tragiskt att min mamma hade ett så skevt fokus hela min barndom. Hon firade när jag gått ner i vikt men orkade inte (!) komma och fira min examen från universitetet. Tycker genuint synd om henne.

        ❤️

        Vilken sorglig mamma. ?

        Helt fruktansvärt…

        Jag har varit med om liknande saker vilket resulterade i att jag större delen av mitt liv hatat mitt utseende. Min mamma kallade mig tjock fram till 25 års ålder, började när jag var 6-7 tror jag.

        Nu (över 30) orkar jag inte bry mig längre, framförallt för att jag redan ”förlorat” så många år.

          ❤️

          Du, samma här. Jag är tjockare än någonsin (troligtvis all jojobantning) och även om jag givetvis vill ta hand om min hälsa och äta sunt och röra mig så orkar jag inte bry mig om att vara smal för att vara snygg. Min mammas kommentarer orkar jag heller inte med. Satte ner foten för några år sedan och sa till henne att jag inte är intresserad av att träffa henne mer om hon kommenterar min vikt. Hon slutade faktiskt. Ibland kommer någon kommentar om klädstil eller min näsa men mycket mildare än hur hon var när jag var runt 25. Då kunde börja skratta när jag klev in genom dörren och utbrista ”herregud vad du ser ut! Har du gått upp 10 kg i år eller?”…

            Men hur kan man säga så till någon överhuvudtaget, än mindre sitt eget barn!?

              Det är ett mysterium för mig? Hon säger alltid själv bara ”Men jag är ärlig, så vadå, ska jag ljuga?” och ”Du är bara överkänslig”. Jag hade aldrig i livet sagt så ens till någon jag ogillar…

      Du är värdefull!!!! Fin precis som du är inifrån och ut, helt säker på det!!!!!!

    I mina ögon är mitt barn det finaste som finns. Har varit sen hon föddes. Så perfekt.

    Trodde alla tyckte det om deras barn.

      Vilka är ni som tror att alla föräldrar är bra föräldrar som uppskattar sina barn? Ni känns lite… naiva

        Ok trodde alla normala föräldrar tyckte det om deras barn.

        Ja det är naivt. Men det är också en fin egenskap att ha förmåga att tro fint om andra, i detta fall andra föräldrar.

    Har alltid tyckt att våra båda barn är lika söta. Men den yngsta får komplimanger för sitt utseende heeela tiden, ibland direkt till barnet men ofta till oss vuxna när de tror att barnet inte har.

    Hon säger ju faktiskt inte att hennes barn är fula, om vi ska vara ärliga. Bara att de är mer lika Elisabeth än Bianca.

      Är det ens en riktig person som skrivit det eller ett fejkkonto för att skapa uppmärksamhet, så att Intimissi får spridning på sin reklam tänker jag. Kan vara en strategi med andra ord.

    Jag älskar mina barn över allt annat och tycker att de är jättefina. Jag har dock alltid kunnat se att det objektivt finns andra barn som är vackrare. Jag är väldigt fascinerad över föräldrar som är helt oförmögna att se att deras barn inte är supermodellämnen med mensaintelligens.

      Eller när barnet gjort något dumt. ”min lilla ängel skulle aldrig! Det är skolans fel!”

      Nej, Kerstin. Din lilla ängel är en röv.

        Härligt att vi får lite RÖV i kommentarsfältet!

      OT men sett en del i kommentarsfältet nämna mensaintelligens som något ouppnåeligt typ och undrar om det verkligen är så ovanligt som vi tror? Känns snarare som att gemene man inte testar sig och därför är statistiken över iq skev. Jag platsar i mensa och kämpar igenom universitet nu som alla andra i plugget och upplever allmänt att jag ser 36299 smartare människor än mig varje dag.

    Påminner mig om diskussionen huruvida det fanns begåvade barn eller inte. Att säga att vissa var begåvade antydda att andra inte var begåvade, så därför kallar de det särskilt begåvade barn istället.

    På samma sätt borde det även heta särskilt vackra eller särskilt fula barn.

      VA?

        Det är satir.

      Vackra och särskilt vackra menar du väl?
      Låter lite Mengele för övrigt.

    Jag vet att jag är ful. Har ett extremt osymmetriskt ansikte, ser plufsig och kantig ut, ojämn och skelar och har sneda tänder och dålig hållning m.m. Får höra saker som ”du är fin på ditt sätt” m.m., ”du är unik” osv. Ingen kille går på mer än en date med mig, har aldrig hånglat med nån och fyller 28 snart… 😀 så ja, jag är ful. Men mina föräldrar har aldrig sagt det dock, trots att jag hör sympati i deras röster när vi pratar om mitt utseende.

      Ditt värde ligger inte i att killar vill dejta dig, försök komma ihåg det.

      Jag är inte heller vad man klassar som snygg men orkar inte bry mig längre. Har spenderat alldeles för många år med att hata mitt utseende, nu räcker det. Hoppas du kan komma till den insikten också.

      Men åh. Blir så berörd, alltså inte för att du skulle vara ful (helt säker du att du inte är det!) men hur sjukt det är att man klassas som ful eller fin i vårt samhälle…. hur vi matas med utseendefixering och hur man ska se ut… så tröttsamt!

      Tror inte mäns uppmärksamhet = hur snygg en är. Jag klassar mig själv som snygg. En stabil 7a, kanske 7,5 sedan jag började pierca och tatuera mig för skojs skull. Och jag har också bara gått på en MASSA första dejter och hånglat med… två män under mitt tjugosexåriga liv. Folk kommenterar sällan mitt utseende och jag skiter också i om de gör det eller ej. Jag är bekväm i mig själv, jag känner mig snygg och precis som personen ovan VÄGRAR jag hata mig och mitt utseende en enda minut till. Gjorde det för länge som barn. Och har upptäckt att jag också är rätt kul och snäll och omtänksam och det är lite viktigare än mitt utseende.

      Den kille som väljer tjej efter utseende vill du ändå inte ha 😉

    Bara jag som reagerar på att Kenza lägger upp ett sponsrat inlägg från Sweedlashes och att deras produkter är så himla bra men senast förra veckan la hon upp ännu ett sponsrat inlägg från xlash och sa att det är deras produkter hon använder till fransarna???

      Det är väl två olika produkter? En mascara och ett ögonfransserum.

        Exakt, ögonserum för daglig basis och lösfransar vid festligare tillfällen.

    Har inga egna barn, men en gammal klasskompis har två barn och båda två är rätt utsagt fula. Klasskompisen och hennes sambo är sjukt snygga så förstår inte hur de kunde få så fula barn… naturligtvis är detta inget jag någonsin sagt något om utan håller för mig själv men det går inte ihop för mig hur två snygga personer kan få fula barn….

      Kanske föräldrarna är opererade och egentligen är naturligt fula, men tack vare operationer ser de vackra ut 😉

    Bettan är ju ett välkänt/ökänt troll som är känd för att skriva tokroliga kommentarer på kändisars inlägg. Kul att folk fortfarande går på det! Favoriten är när hon kommenterat på nån snygg tjejs insta typ ”Men Lennart, jag blir besviken när du gillar denna bild”

      ??

    Mina barn är så snälla, omtänksamma och välmenande i sin natur. Det för dem till de 2 finaste människorna jag vet. En bra och fin personlighet gör dig vacker. I mina ögon iaf. Den estetiskt vackraste i världen är inte fin alls om den är elak. Kom ihåg att det vi uppfattar som fint är en produkt av vad vi blivit inmatade. Stor mage, håriga fötter och enorm näsa kunde lika gärna ha varit något att sträva efter och operera sig till om samhället och utvecklingen hade gått åt ett annat håll

    Kärleken är blind o ska vara det, själv fattar inte jag eller min man vad som hände med våra gener..de blev riktigt bra resultat…Men vem jämför sina barn med Bianca? Skönheten sitter alltid i betraktarens ögon o i föräldrars hjärtan. Tänker på dem som har barn med Downs Syndrom o ser bara skönheten i sina barn

    Har två pojkar. Den ena var och är docksöt. Ett barn som andra tyckt varit söt och genuint menat det. Lillebror är för mig söt men jag ser såklart att andra kanske inte ser samma sak som mig. Så man kan som förälder se skillnad på sina barn. Men det betyder ju ingenting om dem som personer eller deras värde. Älskar ju bägge två lika mycket oavsett hur de ser ut

      De har genuint menat det? Hehe
      Ja inte kan man gärna säga till en förälder att det lilla barnet ser högst medelmåttig ut.

        Haha om du har egna barn så märker du ganska tydligt när folk menar något och inte. Eftersom jag har två och även kan se skillnad på hur dem ser ut så kan jag med urskilja hur folk har kommenterat deras yttre. Så ja, dem har genuint menat att äldsta var söt.

    Funderar verkligen mycket lite på hur mina barn ser ut, precis som jag funderar mycket lite på hur jag själv ser ut.
    Älskar dem för att de är knasiga, roliga, snälla, intelligenta och ja… bäst! (Högst subjektivt då)

    Önskar att vi bara kunde sluta kommentera utseenden. Vet att det inte kommer hända men kom igen. Det är ju ändå otroligt oviktigt hur någon alls ser ut.

    Min mamma sa en gång att hon var glad över att jag och min syster var söta som barn eftersom söta barn behandlas bättre i exempelvis förskolan, som en person som vikarierat i förskola är det tyvärr något jag lagt märke till. Tror inte det är medvetet från personalen men vissa barn får mer uppmärksamhet än andra och det är tragiskt att det ofta handlar om hur söta de är…

      Det där tror inte jag är sant faktiskt. På sonens förskola var det mest fokus på de barn som hade mer behov än andra och barngruppen behandlades lika för alla. Katastrof om barn som är ”söta” ska behandlas annorlunda. Det kan vara så att de ”söta” barnen är de elakaste just pga att de alltid har lyfts upp som sötisar och sedan hamnar de i verkligheten i en grupp av alla möjliga olika personligheter och då får de inte den uppmärksamhet som de är bortskämda med. Då blir det problem.

    Älskar min son över allt annat men kan också se skillnad på hur en vanlig ”snygg/normal” människa ser ut och hur en kändis ser ut på instagram. Tycker för övrigt att det är väldigt oskönt att prata om barns utseende, eller någons utseende alls faktiskt.

    Våra barn är vackra, har vackra drag. Blir stannade av främlignar ofta på stan som kommenterar barnens utseende.

      Låter extremt obehagligt. Sjukt att folk stoppar en barnfamilj för att kommentera ett främmande barns utseende?

        Haha alltså kanske låter obehagligt när man skriver om det? Men det är mer varit på butik – personalen har ”men guuuud vilka vackra ögon du har !! ” (Stod med en kompis som också stod med sitt barn. Personalen skämdes pga stelt när hon bara gav mitt barn komplemang och sa ja men du var ju också söt såklart)
        Ena barnet går och hoppar i vattenpölar -någon går förbi och säger men åh vad söt hon är!
        På öppna förskolan var det fotografering och personalen höll upp ett av mina barns kort och sa åååååh dom är så fina dina barn det här kortet var det fiiinaste!! Alla andra mammor blev tysta
        Osv

        Även fått höra att vi, föräldrar,är vackra. Men ja, folk kollar på barns utseenden. Jag gör inte det dock, tycker att alla barn är söta pga oskyldiga. Skulle aldrig tänka gud vad ful unge. För det finns bara fina människor egentligen. Finns alltid någon som är snygg för någon om ni fattar vad jag menar? Jag kanske inte tycker alla är snygga nej men bara för jag typ inte tycker Gustav är snygg så är han ju inte ful.

      Det låter obehagligt. Är det vanligt att främmande människor inspekterar andras barn och ger ett utlåtande?

        Ja.

    Förlåt men det märks att du själv inte har några barn. Tycker inte den där
    Kvinnan ens borde uppmärksammas. Vem fan skriver så om sina barn. Usch vilken elak mamma! Jag hoppas verkligen hon är ironisk…

      Är säkert ett trollkonto. Men Bloggbevakning fick ju en anledning att uppmuntra till barn och negativitet i samma ämne. Lite som vanligt. Man väntar ju lite på inlägget över fula hundar och hur husdjur sliter på miljön.

    Det sägs ju att vi attraheras av utseenden lika vårt eget, man ser ju tex ofta par som är väldigt lika varandra. Och då tänker jag att det borde gälla även för förälder-barn (förutsatt att det är biologiskt barn)?
    Nu när jag tänker på det kanske det är tvärtom, vi kanske är programmerade att attraheras till vår egen likhet just för att vi ska ”attraheras” av vår egen avkomma, att det även kan påverka partnerval kanske bara är en bieffekt?

    Min dotters pappa är ruskigt ful och var rädd att hon skulle bli lik honom, MEN det blev hon inte.
    ”Varför var du med honom om han nu var så ful..” well, har inget bra svar på det, men var ganska ung.

    Mina föräldrar har gjort narr av mitt utseende. Vilket resulterade i att jag fortsätter vaxa hårfästet, för det var tydligen fult. Näsoperation har jag velat göra hela livet då jag fått höra att den är ful och brås på ——-. Sola solarium för att jag var blekast, jag såg inte ut som att vara deras barn fick jag höra. Nä… helt ärligt tog det hårt på mig och gör än idag. Och nu är jag 30 +. Det är trist med dålig självkänsla. Jävligt trist.

    Jag har hört om flera som tyckte deras barn var jätte ful direkt vid födseln eftersom barnet huvud var alldeles ihoptryckt och konstigt i formen. Men när huvudet fått normal form har de tyckt deras barn varit jätte vackra ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.