Så imponerad av ”Dessie”!

Jag minns så väl när folk skrev till ”Dessie” att hon borde skaffa sig ett ”riktigt” jobb istället för det hon hade – på sociala medier – samtidigt som man skrev att hon aldrig skulle klara av att ha en ”riktigt” jobb eftersom hon inte hade gått ut gymnasiet.
Well, well, well – who is laughing now?

Hon var bland de första (om inte den allra första) påverkaren/influencern som bestämde sig för att plugga till mäklare, och fick möjligheten att göra det, utan att ha gymnasiekompetens, eftersom hon hittat en mäklarbyrå som trodde på henne och som gav henne chansen.
SÅ imponerad av henne!

Efter ”Dessie” så är det en hel del av hennes tidigare kollegor som försökt gå i hennes fotspår.
Samir Badran vill bli mäklare, Gabriella Joss likaså. Även My Martens drog igång med en utbildning för att bli mäklare men hoppade ganska snabbt av den då hon inte fick plats med den tårtbiten i sitt livspussel.
Behöver hon ens en mäklarutbildning? Med tanke på hur många boenden hon köpt och sålt de senaste åren så borde hon i alla fall ha grunden till att mäkla. (Kan man säga ”mäkla”? Jag tänker lite som att man ”paddlar” när man spelar padel?)

Det känns lite märkligt att kalla henne för ”Dessie” när hon nu är en framgångsrik mäklare.
Om jag kallar henne för Desireé när jag skriver om henne i framtiden, visst kommer ni fatta vem jag menar då? 🙂

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så sjukt imponerad av henne

      Vad är det som är så sjukt imponerande? En snygg svensk tjej som alltid verkar ha haft mycket pengar och lägenhet i stan, med många möjligheter tack vare sin blogg och instagram. Visst var hon lite strulig i tonåren men det var ju många år sen och det är väl knappast ovanligt? Menar inte att sänka hennes prestation men så himla märkvärdigt är det väl inte att plugga till mäklare?

        ”Visst var hon lite strulig i tonåren” – Absolut, men du måste tänka på att allt ”strul” var helt offentligt. Allt finns fortfarande ute på nätet för folk att se och dömma trots att hon bara var ett barn. Vilket betyder att många redan kommer ha förutfattade meningar, vilket gör det svårare för en att bli tagen seriöst på arbetsmarkaden. Att plugga till mäklare i sig är inte jätteimponerande, men om man har i åtanke hela hennes resa så tycker jag att det är väldigt imponerande 🙂

          Det är väl visst jätteimponerande. Varför ska inte människor som klarat av en lång utbildning få lite cred? Konkurrensen bland mäklare i Stockholms innerstad är dessutom jättetuff så hon är värd allt beröm.

            Bor i västra götaland så det hade jag faktiskt ingen aning om. Här finns det relativt många mäklare, varav min inte jättebegåvade kompis lyckades bli en. Men absolut då kan jag hålla med om att det är mer imponerande 🙂

            Mäklarutbildning via företag är 2 år, dvs kortare än en vanlig kandidatexamen. En utbildning är det men knappast en lång utbildning.

              Oavsett är det 120 högskolepoäng människan lyckats skrapat ihop på två år. Inte alla som lyckas med det ens på en livstid ?

        Måste någon få Nobelpriset för att man ska kunna vara imponerad?

        Är imponerad över att hon tog sig ur det värsta ”influencerträsket” och gjorde något vettigt med sitt liv. Inte alla influensers som skulle klara av det.

        Alltså. Dessie var aktiv under Paow-eran.
        Kolla vart Desirée är nu vs P.

        Bara det säger väl en del tänker jag ??‍♀️

    Så coolt hur hon har utvecklats sen 2010, de tiderna hon hängde med paow. Hon har växt upp och mognat rejält, fått så fina och sunda värderingar.

    Men snälla vad är det för fråga, kommer ni fatta skillnaden mellan Dessie och Desirée? Tror du inte att läsarna av den här bloggen är smartare än så?

      Det känns som om du har vaknat på fel sida….

        Faktiskt inte, sov utmärkt!

          Är ngt för din attityd är lite tråkig.

          Bete dig inte som en tröttmössa då.

      Men det är väl som att fråga Kissie eller Alexandra.

        Inte samma sak? Dessie är väl ett vanligt smeknamn, som att Josefin kallas Fia, Alexandra kallas Alex, Karl kallas Kalle, eller Mikael Micke? Inte oproffsigt att ha ett smeknamn? Kissie är väl mer att jämföra med typ Pumaswede eller Grynet eller något annat motsvarande.

    Kul! Alltid roligt när självdisciplin & utbildning lönar sig, grattis- man blir inspirerad.

      För att inte tala om kontakter. Sällan en annan utan gymnasiekompetens får samma erbjudande så visst är det imponerande men hade hon inte en byrå som väntade på att anställa ”ett känt ansikte” så vet vi ju inte hur det hade gått.
      Absolut jättekul dock att hon verkar trivas med sin nya karriär. Det skålar vi för!

        Haha men herre gud så missunnsamma en del är. Kan inte ens tycka minsta lilla positivt (eller låta en positiv kommentar stå) utan att klämma in något negativt där.

        Snacka om att pissa på någons parad.

          Jag skrev ju positiva saker med, och pepp, missade du det eller?

        Fast kontakter kan man ju fixa själv. Behöver inte vara farbrors firma..
        Ta jobb som assistent någonstans, jobba hårt, berätta för din chef vilka mål du var för sig själv i framtiden.
        Lägg upp en plan och jobba hårt för den!

          Du behöver läsa på om betydelsen av ordet kontakter.

        Fast fortfarande hennes prestation då hon är den som skaffat sig sitt ”kända ansikte”

    Fantastisk bra gjort!

    Kommer osökt att tänka på Madeleine Ilmrud som nog hoppat på ett tiotal utbildningar och -projekt, men inget händer. Nu senast socialpedagog eller något liknande. Upp som en sol, ner som en pannkaka…

      Hon kör på att vara gravid hela tiden istället, då slipper man skaffa jobb.

        Ligger nog något i det där…

        Som Fayme…

      Är det helt omöjligt att ge en klapp till någon utan att samtidigt ge en känga till en annan?

        Ja

      Man behöver inte sänka någon för att höja andra, gå i hennes fotspår sen kan du ha en åsikt om henne!

      Jag hade faktiskt inte heller klarat av en utbildning om jag hade 12 barn.
      Är hon lärare/förskollärare? Annars kan hon ju inte bli spec.ped

        Socialpedagog, inte specialpedagog.

        Nej, det är hon inte.

      Fast det var väl flera som samtidigt gjorde enstaka reklaminlägg som det senaste utbildningsföretaget. Niinis skulle ju bli inredare och gjorde reklam för samma företag. Där är också ngn som inte stannar på jobb mer än kort tid.

      Fast det är ju synd om henne om hon inte klarar utbildningarna, och imponerande om hon ändå tycks hitta nya spår att gå hela tiden. Jag önskar att jag hade så mkt ambitioner.

    Det är ändå tack vare Dessie som jag hittade hit. Folk skrev om den här bloggen i hennes kommentarsfält ?

    Så sjukt imponerad av Desiree! Alla andra influencers gör enorma misstag och beter sig som fjortisar medan Desiree klättrar och blir starkare varje dag som går. Heja!

    Ja, skönt att en av dessa växte upp i alla fall.
    Paow, Amir och Isabelle har ju i princip stått stilla utvecklingsmässigt och karriärmässigt.

      Amir jobbar ju iallafall som frisör. Paow är den som har stått stilla helt. Är fortfarande som en fjortis. Märker ingen skillnad på paow idag jämfört med år 2010. Samma unkna åsikter. Det pinsamma med paow är att både Ellen Bergström och Daniel paris syntes först hos hennes blogg för 10-11 år sen. Men de har kommit mycket längre än henne karriär mässigt och socialt.

        Isabelle är nog den som stått stilla. Jämfört med hon och Paow har Isabelle gått bakåt.

          Känns lite unket att säga så, tror både Paow och Isabelle har rätt svår psykisk ohälsa som kan vara svår att lösa även om man vill
          Mvh en 27åring icke influencer som inte ”gått framåt” på 10 år pga detta

    Alltså jag är så JÄVLA imponerad av Desirée. Jag började följa henne när hon skaffade sin blogg och har sedan dess följt henne. Hade någon frågat där & då vem av tjejerna det skulle gå bäst för så skulle jag lätt sagt Paow men nu med facit i hand så har ju Desirée krossat allt motstånd, alla fördomar och allt som har talat emot henne. Jag hyser sån respekt för den kvinnan, trots allt hon gjort och genomgått så står hon här ”på andra sidan” som en riktig jävla vinnare. Hatten av!

      Någon som kan uppdatera vad Desirée ”gjort”? Man har inte hört om henne på 10 år känns det som. Paow t.ex vet man ju varit i Thailand, kört Paradise Hotel, operationer och Instagram. Vad har Desirée gjort mer än plugga till mäklare? Eller har hon behållt följare bara på det? Nyfiken.

        Tror hon blev vuxen och inte hade behovet längre att fläka ut sitt liv på sociala medier som Paow fortfarande har ett starkt behov av. Ett vuxet liv är inte så extravagant eller intressant att följa gissar jag på men desto mer respektabelt och stabilt.
        Svårt att ta en person som Paow på allvar, känna respekt för eller hoppas på att ens döttrar ser henne som en förebild, det hade rättare sagt varit en mardröm om de hade henne som förebild istället för någon kvinna som faktiskt har åstadkommit något prestigefyllt eller vettigt.
        All respekt till denna Desirée som tog beslutet att bli vuxen och inte en toxisk och tragisk figur som Paow.

        Hon har väl skaffat barn, uppfostrat honom, skaffat mäklar utbildning, börjat jobba, och helt enkelt verkar skaffat sig ett väldigt bra liv som hon är glad och stolt över

        Såg hennes story nu om att hon tog Treo och kan inte operera på en vecka så hon kanske skiter i operationen… det låter juh inte alls som att hon tar operationen seriöst. Som något man bah äsch tänkte ta och operera mig idag, som att hon skulle gå och klippa håret

          Förlåt svar till fel person ovan

        För det första så blev hon gravid relativt ung och krossade alla fördomar om hennes föräldraskap. Hon tog uppgiften med råge och är en fantastisk mamma till en jättefin kille som idag är 7-8 år. På det lyckades hon läsa till mäklare, alltså 12 hp, utan någon som helst grundutbildning eller gymnasieutbildning. Det är imponerande. Kanske inte för dig men då är det dig det är fel på. ?

    Vilket kaos My skulle skapat som mäklare. Hade typ tre boenden, men måste bo på hotell. Hon ta emot bud från klienter, när siffrorna slinter är fem hushåll vinnare. Oj då, jag fixar nya objekt. Kör gärna bil. Hellre än bra. Kvm? Inga problem, så står det alltid i prospekt.

      …va? ?

      Men jösses, vilket svammel!

    Håller inte Samir på att läsa till mäklare och tar examen till våren? Eller vad hände med hans mäklarkarriär?
    Fler ”influencers” borde skaffa sig ett riktigt och produktivt arbete istället för att bidra till konsumtionen av mestadels produkter deras följare och de lättpåverkade idioter köper. Tror knappast att de bidrar till en sund självbild av sig själv bland unga kvinnor och flickor.
    Inflationen av ”influencers” har pågått länge nog, dags att denna bubblan spricker, att företag slutar betala dem hutlösa summor för att marknadsföra produkter de sällan behöver eller använder särskilt länge innan det är dags att köpa ny produkt som ersätter den gamla.
    Jag har varit trött på dem sen första början och ser fler problem än nytta med att människor följer en person som mestadels försöker få lättpåverkade människor att köpa massa skit och visar upp en fasad av ett liv som sällan stämmer.
    Unga kvinnor brukar också vara de som returnerar flest produkter. De har satt i system att köpa exempelvis 20 varor men returnerar 15. Ofta vet de om att de inte hade tänkt behålla plaggen eller vad de nu har köpt utan ville ”bara se” hur de såg ut i det. Om alla bara slutar följa packet, inte likear deras meningslösa inlägg och framförallt inte köper deras skit de marknadsför så ska vi nog kunna ställa en del av världen tillrätta igen. Läs en bok istället, skaffa en ny hobby, börja träna, börja plugga, ta en resa eller vad som helst..det mesta är bättre än att scrolla i deras flöde och se deras video på youtube x antal timmar om dagen.
    Trevlig helg!

      Bland det klokaste jag läst på länge.Det enda de bidrar med är konsumtionshysysteri och i de flesta fall osund kroppsfixering.
      Grattis till Dessie som vekar ha gått vidare i livet

      Samir jobbar som assistent på en mäklarfirma i Sundbyberg

    Man kan ju fråga sig varför Dessie inte är en Paow idag.

    Mycket väl kan det ha att göra med att hon fick ett barn. Man växer senast upp då som människa: anammar ansvar, att vara praktisk, få saker gjort. Livet är liksom inte luftslott längre.

      Dessies och Paow hade ju minst sagt liknande utgångspunkter runt 10 år sedan. Lika som bär – till utseende som livsstil.

    Keela gör ett samarbete med plastikkirurgen i Istanbul

      Men nejjjjj. Gillade verkligen Keela förut, men det känns som att hon spårat lite

      Såg hennes story nu om att hon tog Treo och kan inte operera på en vecka så hon kanske skiter i operationen… det låter juh inte alls som att hon tar operationen seriöst. Som något man bah äsch tänkte ta och operera mig idag, som att hon skulle gå och klippa håret

      Hon ska göra BBL, brazilian butt lift. Allltsååå gahhhhhh. Vilken toppinfluencer. Tycker fan synd om alla unga tjejer som följer sånt här. De påverkas, inget annat kan sägas.

        Det är så sorgligt.
        Gör operationer absolut, men gör det inte för att det är spons, gör för fan inte reklam för det. Även om man säger att det inte påverkar folk så gör det juh det.

        Personligen har jag alltid hatat mina små bröst, och tänkt på förstoring. Men varje gång jag VERKLIGEN tänker på det om varför jag vill gör det? ”För mig själv”, ”för jag tycker det är snyggt” osv, det kommer juh ner till att idealen säger att det är snyggt. För trender säger att det är snyggt. Hade vi inte speglar, hade vi inte social medier så skulle ingen bry sig.

        Skulle en operation förbättra mitt liv? Nope. Skulle de bli snyggt? Förmodligen, men sen får vi se hur idealen förändras…

    My och Anna på begravning. Inte ens idag kan de låta bli sina mobiler.

      Fyyyyyy för deras gränslöshet

        Ha ha ja… oerhört gränslöst!

      Och Anna passade på att göra reklam för en blomsterhandel samtidigt som begravningsblommorna visades upp (så hon fick rabatt på begravningsblommorna antagligen). Osmakligt, hon är som My. My som för övrigt verkat maanisk senaste dygnet med att försvara sig och bortförklara sig i storys, hon läser om sig här och pratar (och ljuger) utefter det. Hon är såå så genomskinlig.

        Hon måste alltid ge bortförklaringar till varför hon gått upp i vikt, och hon tackar nej till många samarbeten, och hon jobbar som coach, pt och kostrådgivare och jobbar som coach med klienter VARJE dag. Hahahaha jomen visst, eller inte.

      Inte första gången anna beter sig osmakligt på en begravning. Hon verkar mer se det som ett tillfälle att visa upp sig själv och sin förträffliga ödmjukhet.

        Och My provade begravningskläder i sin story och beklagade sig om sin vikt. Kan man inte hålla något privat och varför lägga tid på sånt när hon håller på stressa ihjäl sig och säger att alla varningslampor lyser. Verkar något manisk hoppas att någon kan få henne att lugna ner sig annars är nog kraschen nära.

      Fast jag kan inte se att de lagt upp något från begravningen men kanske tänker du på att AB visade kistblommorna, solklart ett samarbete med blomföretaget så som hon brer på och eftersom hon bjöds på fika där. Tänk att tom kistblommor måste vara i samarbete, ganska osmakligt, AB verkar ha lärt sig av My. AB är aktiv nuförtiden med att tagga svt, tv4 och tv4-medarbetare för att hon ska få vara med i tv-program, hon vill påminna dem om att hon finns haha så genomskinnligt. Kunde inte My få låna svarta kläder av AB förresten, men kanske har hon inte så mycket svart.

      Var dom nära sin kompis mamma ? Skrev på mys blogg om hon klippte sig hos sin vän Bobby !!! Kommentaren kom givetvis inte med ?

        Vet att My har träffat den äldre kvinnan som gick bort under några midsommrar. Kanske även Anna vid något kalas.
        Visst är det tråkigt när ens vänners föräldrar går bort men ju äldre man blir desto fler blir det, tråkigt som sagt men naturligt. Tuffast blir det förståss när kommer till sina egna.

    Grymt jobbet Dessie ?

    Ja man kan säga mäkla…? Mäkla fred, hört det uttrycket?

    Jäkligt grymt att ta sig i kragen o inte ge sig med vart man vill i livet trots sämre förutsättningar, om man säger så. Det ska hon verkligen ha! Tror det har gått åt en hel del kämparanda. Men! Samtidigt förstår jag inte riktigt att folk är SÅÅÅ imponerade. Människor byter karriärer/levnadssätt hela tiden. Det är inte så överdådigt som alla verkar hylla det till ? Eller?

      Håller med dig Sanna, är det sååå imponerande verkligen. Visst bra jobbat av Dessie men inte alla som har det så förspänt ändå att få en mäklarutbildning sådär.

        Vad menar du egentligen? Du kan plugga till mäklare både på universitet och högskola (förlåt, universitet…), helt gratis och med studiemedel om du vill. Men du måste komma in och klara av utbildningen. Den möjligheten har exakt alla svenskar som vill.

          Hon menar ju att Dessie inte hade de betyg som egentligen krävdes för att studera på universitet som de flesta andra gör för att bli mäklare. Många kämpar ju genom att plugga upp betyg eller har gått ut gymnasiet och fått tillräckligt betyg där, eller helt enkelt gjort högskoleprovet för att ens komma in på en mäklarutbildning. Dessie ”fick” en utbildning ändå via sitt jobb. Det är ju mer flyt än något annat om man jämför med andra. På så sätt har ju just det varit enkelt för henne.

      Oklart ?

      Är inte alla tonåringar så mer eller mindre tills man växer upp och tar tag i sitt liv (?)
      Visst är det en bra insikt av Dessie att förstå att hon måste byta bana för att inte hamna i ”Paow-träsket” men hon fick ju också barn tidigt vilket medför en helt annan ansvarskänsla där man kanske ifrågasätter sina val lite hårdare.
      Vad
      dessie hade för relationer och ekonomisk situation när hon ”lämnade” influenceryrket har hon väl själv aldrig gått ut med att det skulle vara supertufft? Känns som att du bara gissar här hur allt var för henne.
      Det krävs slit för de flesta människor att få vardagen att gå ihop med plugg, jobb och barn. Framförallt ekonomiskt om man är ensamstående till och från som hon var/är. Men det är liksom en vanlig vardag för många.
      Tycker absolut Dessie ska hyllas för att hon lyckats! Men! Man får ju inte glömma att Dessie har ju, jämfört med alla vanlisar som också kämpar, andra fördelar som gjort det enklare för henne. Som tex att hon troligen gynnas av sin offentlighet i sitt mäklaryrke. Folk vet redan vem hon är. Och att hon ens bara ”fick” en mäklarutbildning sådär utan att egentligen ha de meriterna som krävdes studiemässigt som tex krävs på en vanlig universitetsutbildning. Hon har ju kämpat men också haft mycket mer flyt än ”vanliga” människor ??‍♀️

    Kanske dags för en ny lek med inlägg med bara positiva kommentarer snart??

      Tänkte samma ? Fast en lek som håller i en vecka ?

    Andrea Brodin har också nyligen blivit mäklare.

      Hon kanske inte räknas som influencer riktigt, vad vet jag 🙂

    Hatten av! Vare sig man tycker att det är imponerande eller inte för att hon ”bara” har en mäklarutbildning får man komma ihåg att hennes uppväxt inte kan jämföras med andra jämnåriga tjejer i hennes ålder. Ja, hon valde själv rampljuset tidigt och kunde lätt ha försökt att klamra sig fast
    vid någon influencer-image och försöka leva på samarbeten. Men jag upplever att hon gjorde vad hon ansåg vad som är bäst för henne och hennes son. DET ska hon ha cred för och därför tar jag av ”hatten” ?

    Hon är dock kanske inte en så bra mäklare. 😉 Närstående köpte och sålde med henne och det är månader senare FORTFARANDE saker som inte är klara. Zzzzzz….

    Vad hände med hennes barns pappa, hamna han nånsin i fängelse, i nåt skede stod det att han kanske hamnar?

    Men bra för Desirée att hon tog tag i livet och gör karriär ?

    Mäklare är ju så jävla onödigt. Marknaden bestämmer pris och om objekt säljs. Knappast inte mäklarens förtjänst. Enda mäklare är bra till är att fixa med alla papper och bankgrejer.

    Tycker detta inte är det minsts imponerande att hon sålt två objekt. Herregud

    Jag tycker hon är duktig. Klarat av utbildningen trots dyslexi och ADHD. Dessutom barn på det.
    Men är irriterad på henne för att hon åker sparkcykel med Theo framför sig.
    Har sett det då vi bor nästan grannar.

    I relation till andra influencers så tycker jag det är grymt att hon skaffat ett riktigt jobb, om man säger så. Men i relation till oss andra dödliga är det väl en ganska naturlig livsutveckling? Man skaffar en utbildning och ett jobb. Är väl rätt vanligt liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.