Julkalenderöppning på Youtube?

Att köpa en adventskalender, vars innehåll man redan känner till för att influencers postat videos på det, är inte det lite som att gå till affären och köpa sina egna julklappar som man sen slår in, bara för att?
Finns ingen anledning alls att göra det, eftersom man redan vet vad man köpt till sig själv liksom…
VILL man veta innehållet i en adventskalender innan man köper den?
Är inte överraskningsmomentet med varje lucka själva poängen med en kalender?

Om man vill försäkra sig om att ingen lucka innehåller någonting man redan har eller inte vill ha, KÖP INTE EN ADVENTSKALENDER DÅ!
Köpt istället 24 produkter du väldigt gärna vill ha, och ge dig själv en av dem varje dag.
God jul önskar jag mig själv!

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Världens bästa Margareta! ? Så sjukt duktig.

      Gillar inte henne alls. För högljudd och skrikig. Otrevlig i sina svar. Klagar över att hon inte har råd att köpa boende men planerar att öppna 100 kalendrar, varav de flesta för egna pengar. Samt tävlar ut kalendrar för egna pengar. Dock tycker jag att hon är sjukt duktig på ögonmakeup, det ger jag henne.

        Lol!!!!!! Det är väl jättebra att hon säger att hon inte har råd 700K lägga på en kontantinsats?

      På att öppna kalendrar?

        Någon ska väl vara bäst på det också.

      Hon har ju då en youtubekanal om smink och skönhet samt är mua… Är du lite långsam av dig eller? ?

      Så skränig och blir stressad av att lyssna på henne. Gav det ett försök iaf. Hon är säkert duktig ändå, men inte min grej.

        Hon borde byta microfon eller göra något med ljudet så det dämpar lite. Jag gillar henne och hon har en trevlig röst men det är alldeles för ”högt” även om man sänker ljudet..

        Jag kan inte sluta tänka på Morran när jag ser henne, eller om Ann Westin skulle få ett kärleksbarn med Sune Mangs (ok jag är född på 1900talet…) ? Man orkar ju inte lyssna särskilt länge på klippen!

    Skulle aldrig köpa hudvård eller smink. Tror inte att jag skulle använda alla 24 produkter. Varje år köper jag english tea shops kalender. Står på baksidan vad de innehåller men står ju inte i vilken ordning. Mest kul att smaka nya teer och bli ”tilldelad” en per dag. Någon gång öppnar jag hela och väljer en per dag.

      Hur många små tuber handkräm och kajalpennor i fel färg behöver man? Mitt behov är väldigt begränsat.

        Min pappa köper alltid en sådan till mig, mina systrar och min mamma. Han köper bara dem som enbart innehåller hud och kroppsvård eftersom det ofta blir konstigt med färger om det är smink i dem. Om man inte gillar en produkt så brukar vi byta med varandra och vi ger även bort produkter till farmor, mormor eller vänner om det är något som vi tror dom hade gillat.

        Det kanske är onödigt egentligen men ibland gör alla saker som kanske inte är helt nödvändiga. Allt kommer hur som helst till användning hos oss!

      Jag älskar tekalendrar! Kränkus är riktigt bra. 🙂 Så mysigt att ha ett nytt te varje morgon.

      Förra året köpte jag en kaffekalender(kapslar) för jag tänkte att det skulle vara kul att prova lite nya smaker. Det resulterade i att jag fortfarande använder samma smak jag gjorde innan ?
      Ostkalendern var däremot en hit. Asgott med dessa små oststänger till kaffet.
      Den allra bästa kalendern förra året var dock Flashback Forevers med Böglyftet ???

        Varför modd Camilla?

          Hon nämnde f l a s h b a c k.

          Flashback är moddat.

    Så trött på bloggbevakning nu. Lite för mycket negativ och för lite bevakning.
    Att Camilla inte gillar någon gör att det blir sorgligt och oproffsigt.
    Tänker på Anna Book. Det blir mobbing och trakasserier istället för att undersöka, skvallra eller bevakning. Känns oprofessionellt.
    Tramsfrans klarar av att göra det med stil och humor.
    Camilla med Anna blir mer som en elek tonårsbrud som smaklöst och vulgärt sparkar på en som redan ligger och saknar empati.
    Synd. Varit jättekul att hänga här och tycker C varit så duktig och vass.

    Jag undrar hur mycket produkter som slängs från alla miljoner olika kalendrar som säljs varje år.

      Eller hur?! Detta är ett sånt jävla trams. Som att konsumtion inte redan är helt överdriven, nä låt oss köpa helt random grejer som vi inte vet om vi behöver. ALLA SOM KÖPER ADVENTSKALENDRAR SOM DESSA ÄR TÖNTAR

        Det som jag kan tycka är bissart att vissa av dessa kalender kostar 1000 eller mer.

          Eller 24 små tepåsar för 300:- Vettigt?

            Den jag köper kostar 79 kronor. Men då är det ingen fancy smyckad kalender utan en kartong med 24 påsar som är numrerade. Spela roll, vem sparar själva förpackningen ändå..? Det är ju innehållet man vill åt.

            Förstår din poäng men vilken tekalender kostar 300? De dyrare brukar ligga runt 160-190.

            För skojs skull googlade jag. De flesta som kom upp på första sidan verkar ligga mellan 120 och 160 ungefär, någon lite billigare och någon lite dyrare. Hittade en från 2018 för 299, gissar att det var en anledning att den inte återkom.

            Kan varmt tipsa mina tevänner om denna, min absoluta favorit:

            https://www.presenteriet.se/te-adventskalender-ask-ekologisk.-english-tea-shop?sa=X&ved=0ahUKEwiO1cOZg5DzAhUwR_EDHfMBDBoQgjYIkQc

            Och Ja, jag har för mycket tid. Sitter i zoom-möte som knappt berör mig.

              Ok, såg den lyxkalendern från Java för 600 som nämndes nedan. Orimligt dyrt även för en teälskare som mig ?

        Tönt hit och dit, bara för folk inte har samma intresse som du. ? Jag använder allt från lykos kalender som jag köper och lär vara många med mig och skulle jag inte gilla nått så ge jag bort det till en vän, svårare än så är det inte ?

          Men bör man inte fundera länge och ordentligt om det största intresset man har är överkonsumtion?

          hur kan man ha som ”Intresse” att köpa salvor o krämer

      Allt smink hon köper in och testar kan omöjligt användas upp. Mycket som slängs?

        Hon ger bort mycket, hon kör tävlingar på sina sociala medier där man kan vinna produkterna hon inte behåller

          Visst, men hennes rensar videos visar att mycket slängs också

    Jag älskar hennes kalendervideos, så jäkla mysiga att ha i bakgrunden ? Älskar också att öppna en julkalender vid jul, och då de flesta kostar över 1000 kr och jag får finnar av typ allt så är det as Nice att ha ett humm om vad man får och vilken som passar mig. Mitt minne har inte en chans att minnas alla 24 luckor ändå så jag blir lika glad varje morgon ändå. Jag är också personen som läser slutet på en bok i början för att jag inte klarar spänningen, och googlar olidligt spännande filmer/serier för att jag dör av nyfikenhet, och kan vid 31 års ålder fortfarande inte ha presenter hemma inför födelsedag/jul så min sambo gömmer dem hos andra så är kanske inte rätt person att uttala mig ??

    Älskar julkalenderöppning!
    Det hjälper mig i mitt val när jag ska köpa en egen kalender, eftersom jag vill veta att kalendern dels är prisvärd och dels innehåller produkter jag är intresserad av att testa. De produkter jag inte vill ha själv eller till någon i familjen brukar jag ställa på ett bord på jobbet, med en liten lapp som berättar t.ex. till vilken hudtyp en produkt kan tänkas passa. Produkterna brukar försvinna innan lunch.

    Köper alltid julklapp och födelsedagspresent till mig själv. Brukar dock inte slå in det men lägger alltid undan det efter jag köpt det till julafton/ min födesledag. Spoil yourself!

    Kan förstå grejen med adventskalender och att man får en liten kick av att öppna en lucka med något spännande bakom.
    MEN, så mycket mer värt att lägga 1000-1500:- på ett fåtal riktigt bra produkter som jag vet att jag faktiskt kommer att använda.
    Tycker dessa kalendrar bara är ännu en grej i överkonsumtionens land, och man kan ju bara ana hur många små produkter som förr eller senare bara kastas bort.. ?

      Absolut. Håller verkligen med dig!!

    Älskar att titta på när Margareta Grääs öppnar kalendrar. Har slutat köpa själv eftersom det alltid blir en massa produkter över som jag aldrig använder.

      Precis! Det är väl en annan anledning till varför det kan vara poppis, man kollar när någon annan öppnar så man slipper köpa en själv? Och tror man att man älskar och behöver alla 24 produkter i den kalendern, då köper man själv. Men bara för att man kollar betyder inte det att man också köper den.

    Är det någon som vet varför Margaretha aldrig gör samarbeten? Hon behöver ju bevisligen mer pengar än vad antalet visningar genererar i månaden. Tänker främst på att hon ofta ber sina följare att klicka på hennes adlinklänkar och nu senast önskar hon att man sponsrar henne med, vad är det, 49:- i månaden? Johanna Johnsson som har betydligt färre följare gör ju samarbeten med både Desenio och Lyko. Jämför dom just för att båda nu ändå fått göra en palett med Glossgods.

      Margareta gör samarbeten med lyko jätteofta?

      Margreta gör samarbeten, du kanske bara var missat

        Oj va jag stavar som en kratta, skyller på att jag var nyvaken haha

      Hon gör ju dock samarbeten ?

    Vilken sjuk konsumtionshets! Hoppas detta öppnande gör att folk själva inte går och köper en julkalender nu när dom vet vad som finns i. INGEN behöver sådär mycket saker…

    Min dotter har fått en sån om året under några år, men jag inser när jag går in i badrummet nu att det mesta står oanvänt, udda dofter osv så jag skulle nog kunna göra en eller två nya kalendrar med dom överblivna produkterna. Jag kommer att tänka på en bloggerska dom köper 5-6 olika till sin tonårsdotter varje år… + adventspaket och sen öppnar barnet julklappar till efter nyår eftersom hon inte orkar öppna alla under julen. Hur mycket saker behöver man och hur hittar man ”bra” saker och inte bara köper för köpandets skull?

      Gizmolina?

    Det står ju på respektive kalender vad de innehåller, så förhoppningsvis läser köparen på baksidan innan inköp ? har tidigare köpt Rituals kalender just för att de har så mycket jag vill ha och/eller testa, men då jag är student utan deltidsjobb just nu håller jag mig till en muminkalender med te, ganska mysigt ?

      Men just hudvård och smink är väl typiska sådana grejer som kanske inte passar just en själv även om man läser att det är en ansiktscreme eller ett läppstift i osv.

    Jag kollar på margaretas videos om julklalendrarna just för att se vilken som passar mig bäst! Och självklart är det sällan alla 24 produkter faller mig i smaken men jag brukar ge bort det jag inte vill ha.

    Köpte Bodyshops stora förra året och kommer köpa igen, använde allt bortsett från två produkter som ja gav bort till en som använde dem.

    ÄLSKAR adventskalender ???, och att inte veta vad som är i.
    Barnsligt- ja
    Är nog ett uppdämt behov som grundar sig i lite stram ekonomi under min uppväxt.

      Hahaha nu låter du som Monas Universum. Hon överkonsumerar något grönjävligt, för dom var fattiga när hon växte upp. Och hon tänker aaaaldrig sluta köpa 7000 läppstift/väskor/skor/smycken.

        Fattar inte hur man kan ha en sån stark önskan om att bara köpa och köpa utan att man behöver det. Fattig? Nja tror kanske mera på att det är någon saknad av ett lyckligt liv. Tycker det känns maniskt. Det är nog rätt trångt i det Universumet.

    Hälften av alla gånger jag ska kommentera så blir det ett error med roboten, recaptcha could not bla bla. Då måste man uppdatera sidan, leta upp kommentaren man skulle svara på och börja om. Varför blir det så? Något man kan göra själv för att undvika det?

      Exakt så är det för mig också och det är förbannat irriterande. För att skriva den här kommentaren fick jag gå igenom proceduren du beskriver. Bara en tidsfråga innan jag tröttnar helt, om inte nån har nåt bra tips för att lösa det eller Nyheter24 kan få sin hemsida att fungera…

      Samma här. Ibland går det inte ens att klicka på att man inte är en robot. Det bara laddar och händer inget så då måste man börja om på nytt med kommentaren. Riktigt provocerande

      Jag skrev ett svar på kommentaren om tekalendrar har ovan, den moddades av nån konstig anledning. Då frågade jag varför och båda kommentarena försvann och jag ”åkte upp” på sidan. ?

      Funderar om det har med webbläsaren att göra, jag har aldrig det problemet, i Safari på Mac hemma & på jobbet.

    Vad har hänt med exontheph kontot? Hörde att hon har blivit anmäld? Av Bianca? Någon som vet?

      Hon sa i morgonpasset igår att hon inaktiverat sina konton ett tag för att hon behövde en paus.
      Men vet inte om det är sant.

    OT (sorry) men tror ni Biancas kollektion för Nelly sålde bra? Alla storlekar finns i princip kvar. Till skillnad från hennes förra släpp med Nelly när allt sålde slut inom några timmar.

      Vad är meningen att ens släppa kläder. Hennes kollektion ser jag ingen skillnad på jämfört med förra. Samma tråkiga beige stil som alltid.

        Det handlar inte om själva kläderna, det handlar om att det är BIANCAS kollektion.
        Hon skulle kunna sälja vad som helst i sitt namn, tonårsfansen köper allt.

      Det ser ut som att vissa plagg sålt bra (den stora koftan och myskläderna). Tyckte Bianca förra kollektion var fin med plagg jag hade kunnat tänka mig men den senaste kollektionen känns så fantasilös och tråkig… ?

        Tror hon sa att de inte kommit in ?

    Tack vare henne köpte jag Apolivas julkalender förra året som jag blev väldigt nöjd med. Förra veckan köpte jag niveas julkalender, tyska versionen som finns hos zalando. Jättefin förpackning som kommer se så mysig ut hemma i dec. ?

      Jag försökte googla, men är det någon skillnad på den tyska och andra versioner på Niveas kalender? Jag såg dock att den var billigare på zalando, så tack för tipset! Har precis beställt ?

        Den tyska tycker jag är bättre än den svenska versionen. Man får full size produkter på flera luckor. Och mer ”lyxigare” produkter enligt mig. Det var för flera veckor sen jag kollade hennes video om det så minns inte allt nu (Tack och lov) kul då att öppna i dec och inte minnas, vilket är bra ?

          Ah, då förstår jag!! Tack för svar ?

          Kan du inte länka till den tyska? Jag hittar bara den på Zalando för 349 SEK

            Den på Zalando är den tyska versionen. 🙂

    Jag funderar på att köpa Maria Åkersbergs kalender i år, men jag ska först kika hur tidigare kalendrar varit innan jag beställer ☺️

    Då vi slutar med julklappar hemma och jag älskar att få julklappar så köper jag varje år till mig själv och slår in…??

    Jag passar alltid på och köpa lykos grymma julkalendrar så har jag skönhetsvård för ett år till riktigt bra pris! ? Och ja, jag använder allt.

    Förvånad över hur många som verkar vara för kalendrar likt de i inlägget.

    Får ju dåndimpen av bara tanken av att lägga så mycket pengar på saker jag inte säkert vill ha i stället för att lägga dem och köpa EXAKT de produkter jag vill ha, behöver och som jag vet fungerar.
    Å andra sidan kanske jag använder en sparsam mängd olika produkter, och får inga ”kickar” av nya saker som luktar gott och ser fina ut. Blir det inte mycket små små plastförpackningar över?

    Hur som helst så känns kalendrar likt de ovan ganska så tvärt emot hela den här anti-konsumptionsgrejen som pågår, det verkar faktiskt som att vi går emot en förändrad inställning till konsumtion men just det här verkar många tycka är okej/försvarbart/ganska gött.

    Intressant hur som helst.

      Det är nog två läger – använder du ett märke frekvent och vet vad det går för så är det fullt rimligt att använda i princip allt som är i kalendern. Body Shop har ju t ex olika storlekar redan från början i sitt sortiment, så det är inte specialtillverkade små saker för kalendern (i alla fall inte i den stora som jag har prövat, vet inte om det skiljer sig med de mindre billigare).

      Sen finns säkert dem som på vinst och förlust köper en kalender med saker bara för att testa, och sen bryr sig inte nämnvärt om 45% av produkterna endast slängs.

      Jag gillar allt med olika lukter som finns hos Bodyshop, men skulle t ex inte köpa en te kalender eftersom jag dricker te en gång vart tionde år.

        Åh jag skulle vilja göra en te-kalender till dig AI,
        du får öppna luckan varje dag, men bara EN dag i december ÄR det verkligen en tepåse i (en vanlig tradig Lipton) och det är alltså din överraskning, VILKEN dag du ska dricka te!
        (Smaksatt varmvatten, eller hur..?)

    Tips! Kalendrar med te är bäst (om man gillar te så klart). Då dricker man faktiskt upp allt man öppnar och har inte kvar massa småtuber och skit man aldrig mer kommer titta åt. Finns det en smak man avskyr (alltså romsmak på te är inte min grej!) så kan ofta en kollega eller vän ta just den påsen. Kränku har en jättefin, även Tehuset Java.

      Precis så som du skriver om ”småtuber och skit” tänker jag om te. Alla är olika med olika intressen, vi som gillar hudvård/smink köper ju kalendrar för att vi är intresserade och tycker om att testa nya hudvårdsprodukter precis som du gillar att testa nya teer. Man kan ge bort hudvårdsprodukter som inte faller en i smaken precis som du kan ge bort ett ge du inte gillar

        Missade du ”om man gillat te så klart”?

          Läste du ens min kommentar? Alla gillar olika vilket är hela min poäng

            Ja det var ju precis det som stod. Om man gillar te.

            Måste man bråka om exakt allt?

        Eh nu läste du slarvigt. 🙂 Jag skrev ju att de är bra för de som faktiskt gillar te? Om man aldrig dricker te och avskyr det är det ju ganska onödigt men det säger sig självt…

          Min poäng var egentligen att kalendrar med sådant som går åt i mitt tycke är mer försvarbara att lyxa till det med. Gillar man choklad eller te så lär man äta/dricka upp allt. Jag har själv ett STORT intresse för hudvård och smink, men hade aldrig köpt en såndär kalender Margareta gör reklam för, för jag vet att ett antal produkter inte alls hade passat mig vad gäller doft eller egenskap (jag kan inte ha produkter som är för fet hy, då jag är torr)… Mindre spill när man ba dricker upp allt. 😉

            Fast det är ju vad DU anser. Andra som köper dessa kalendrar kanske använder varenda produkt man får med? Tycker din kommentar va onödigt negativ då alla har olika intressen och olika prioriteringar.

              Men gud. Hen skriver ju sin åsikt. Vad hen själv hade använt och inte. Vad är ert problem? Måste man peta i minsta lilla hela tiden?

              Tyckte personen va rätt tydlig med hur hon menade. Det är du som är onödigt negativ ?

              Gud vilken attityd för att försvara konsumtionshets. Du kanske ska se över dina intressen istället, de förstör vår planet. Och den där attityden… inse att du har ett shoppingproblem istället. Att ha prylar i badrumsskåpet du inte valt själv gör dig bevisligen inte till en bättre människa

              Sansa dig och läs dens kommentar. Framgår tydligt just att det är dens åsikt.

              Eh okej, jag citerar anonym där uppe ”Måste man bråka om exakt allt?”

            Med choklad, anser du då de traditionella chokladkalendrarna för barn (för barn ”använder” isåfall upp ALLT innehåll!)??
            Min mamma brukade säga att man hellre borde lägga pengarna på att köpa en riktigt god chokladkaka istället och hon hade ju rätt!

              En unge uppskattar ju inte finchoklad ändå.

              Brukar inte de där kalendrarna kosta typ 5-10 kronor om man går på stora mataffärer. Får man inte mycket god choklad för.

                Jo. Men tror faktiskt att de var dyrare på 1980-talet, pga begränsad/få producenter.

                Vissa saker VAR dyrare då, t.ex. kilopriset på lösgodis.

                  Ja visst, det har du rätt i. Jag tänkte på idag.

                Sen var det kanske inte fin-choklad utan bara Marabou.
                Det är mitt i prick att Marabou gör ett julkalender-omslag, med BILD av luckor, på sitt mjölkchoklad (som alltså har 24 rutor, året om).

                  Ja det är ju faktiskt smart.

      Men 24 koppar te för 600?

    Hade en julkalender med cheddarost förra året ?

      Haha men gud så roligt. 🙂 Var det då olika cheddarostar eller en och samma i varje lucka?

        I den jag hade var det 3-4 olika sorter, har jag för mig. Jättegott! ?

        Det var inte 24 olika sorter men kanske 8-10 st ?

    En grej jag inte förstår med dessa kalendrar är ju att man ofta bara får små prover av produkter. Man får alltså 24 prover och ska betala över tusenlappen?
    Jag köpte en kalender från The Body Shop som bara bestod av prover, eller miniatyrer snarare, av deras storsäljare plus 3 eller 4 handkrämer, nån sån miniduschboll, en nagelfil och nåt mer krimskramsigt. Nä, det köper jag aldrig igen. Däremot köpte jag en kalender från Pen Store med 24 olika pennor förra året, den gillade jag.

      Nej det är inte små prover inte hos Lyko iaf! Den är värd varenda krona.

      Fast om du köper deras stora får du inte smågrejer. Sen kostar den mer = innehåller mer volym av produkterna.
      Inte förra årets i alla fall, kanske får äta upp mitt påstående om jag beställer årets….. 🙂

    Om man inte kollar videos så garanterar jag att folk läser på kalendern vad den innehåller. Har man tur är det bilder på sakerna oxå.

    Köpte en julkalender med 24 små romflaskor förra året, Det var toppen! Funderar på att göra om det i år också, men med whisky den här gången.

      Jag har beställt med whisky till min sambo! Blir andra whiskykalendern han får, han har varit supernöjd med tidigare!

      24 dagar hutt?

        Haha fan vad nice att börja morgon med en hutt whiskey. ”Jag räknar bara ner till jul” ?

        Jajamänsan!
        En liten rackare varje dag, 2 cl. Det var olika sorter också, t.o.m. från 24 olika länder.

          Åh! Vad är det för kalender? Var köper man den?

        Ja, den jag beställt får man 2cl/lucka ?

    Jag köper Triss-kalendrar.
    Och det har gått plus med flera tusen.

      Triss ska jag köpa i år. Kostar den bara 150:-? Det var vad jag hittade när jag googlade iaf men kanske googlade dåligt?

        Nej, 750:- 30×24

        Nu såg jag att det finns en annan typ av triss-kalender, lite billigare. Men jag köper skraplotter. 🙂

          Jaha, ja jag tyckte väl 150 lät lite väl billigt annars?

    Valle ska skita i mina semesterplaner!!!!

      Ja, vad f-n var det där för något som poppade upp?

    Skönhetskalendrar är ju grymma ( iaf de som Maggan ger bra betyg). Värdet överstiger högt inköpspriset. Inte så konstigt att de säljs slut i ett nafs.

    Fattar inte hur hon orkar ha ett sådant högt tempo i sitt flöde. Kan inte följa henne, blir stressad

    Man kan också köpa på rea efter jul och då köper man ju den man vet har bäst grejer i

      De ”bästa” kalendrarna säljer slut på minuter, timmar eller dagar redan i september-oktober. De kalendrar som inte är så värst bra/prisvärda när de är normalpris brukar man dock hitta på rea och det är absolut ett bra tips att kolla efter dessa när rean börjar, ifall man gillar innehållet.

    Nä, inga fler kalendrar för min del. Gillar att kolla på när Margareta öppnar och se vad som finns i, men för mig är det bortkastade pengar. Brukade köpa Skincitys förr, som var jättefin men då min hud inte alls gillar att jag testar massor med nytt slutade jag. Fick en The Body Shop-kalender en gång, men det blev inte alls bra då jag gav bort i princip allt eftersom jag inte gillar produkterna alls. Ser ett större värde i att köpa full size av produkter jag verkligen gillar, och hellre köpa mindre storlekar om jag vill prova nytt.

    Jag och några kompisar har gjort egen tekalender. Man köper eller tar några sorter man redan har och gör till portionspåsar och skriver sina tilldelade nr sen så byter man med varandra. Senaste året körde vi teer bara på vardagarna, blev lagom många dagar.
    Vi har gjort det i flera år. Ett år köpte vi en färdig julkalender men det var visst jultema så väldigt lika smaker och många tesorter som inte föll oss i smaken.

      Vilken rolig idé.

      Älskar denna idé!

    Kommer dessa som innehåller hudvård i blandade sorter eller köper man för specifik hudtyp?

      Haha. Dry Christmas, oily Christmas, old Christmas…

        Vore väl mer rimligt då någon med torr hy inte använder samma produkter som någon med fet hy.

          Ja men jag menade ju det, jag håller med dig.
          Tror dock att det inte är kostnadseffektivt, och det är ju synd om alla kalendrar därmed är en kompromiss (men det vet ju inte jag).

            Ja jag menade inte så drygt som det lät ?

    Älskar Margareta, så underhållande ?

    Varför ses all konsumtion som djävulens påhitt förutom dessa kalendrar?

    Tips: ni som får produkter ni inte använder. Spara dessa och ge i något av alla dessa julklappsspel där man ska ge krafs till varandra. Toppen!

      Uppmuntrar hon inte till onödig konsumtion här också?

    Jättebra att alla här inne ser till att varenda droppe av produkterna används av vänner och kollegor men jag vågar gissa att mycket från dessa kalendrar, glossy boxar osv faktiskt bara blir stående. Jag tycker att kalendrarna symboliserar vårt konsumtionssamhälle väldigt tydligt. Varför köpa 24 små produkter och sen behöva leta reda på alla möjliga avlägsna kollegor för att bli av med dom man inte vill ha. Bara det att man köper 24 produkter varav x antal man inte vill ha är ju galet. Speciellt när all annan konsumtion ska leda till skärseld och ”tänk på planeteeeen!!”

      Haha – ”leta reda på alla möjliga avlägsna kollegor för att bli av med…”

      ”Åh, Anna på ekonomiavdelningen, SOM jag har letat efter dig, men just det du jobbar bara 25%. Jo, jag tänkte så här: DU är ju jätterynkig, jag har en present till dig”

        Hahahah

    En sak jag inte förstår med henne… klagar ofta på dålig ekonomi och att de aldrig skulle ha råd att köpa ett boende. Sminket förstår jag att hon kör momsfritt via företaget men allt annat då? Kläder, Gekås, utemiddagar, dyr handväska och en resa till Zanzibar? Hur kan påstå att man har dålig ekonomi med den konsumtionen. Dra ner på utgifter så har ni säkert en insats på ett par år? Kul? Nej, men så gör vanligt folk.

      Nej har också reagerat på hennes ”ekonomi” – jag menar hon köper nästan alla julkalendrar också – 100 stycken… siktar hon på i år! Fattar inte hur hon får ihop det !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.