Bloggbevaknings baby update

Victoria Törnegren och Erik Forsgren är numera tvåbarnsföräldrar.
Stort grattis! ?

Sandra Beijer har skaffat en ny bebis – en iPhone 13 – i väntan på att den i magen ska titta ut.

Jarråååååå – även Egoina har tagit tjusiga gravidbilder i motljus.

Nellie Berntsson medverkar i Liberos ”Gravid vecka för vecka”, likt många av flunskollegorna före henne också gjort.

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Räck upp en hand ni som inte skaffat hund eller blivit gravida under pandemin! ?

   Haha skjuter på allt sånt tills läget i världen är lite bättre! Helt sjukt att det blivit en babyboom

   Får man räcka upp handen ändå om man skaffat katt?

    Såvitt jag vet är en katt varken hund eller kommer inifrån kvinnokroppen så det får du tycker jag?

   Jag dumpade min kille! 😀

    Jag med 🙂

   Hade helst inte velat ha barn under en pandemi (ville ha det innan). Men tyvärr får man inte själv välja när man startar sin ivf när landstinget betalar…

   Världen är överbefolkad…
   Hälsningar Bitter.

    Haha Gud vad bitter du är BItter 🙂 Ha en fin dag solstråle 🙂

   Kaniner ?‍♀️

   Har redan världens finaste hund och inga barn för mig varken nu eller i framtiden!

   Får man räcka upp handen om man blivit gravid men gjort abort?

   Räck upp en hand om ni är trötta på folks trångsynthet som tror att en pandemi fick dig att skaffa barn eller hund ? och gör narr av alla som fick barn eller hund 2020/2021.

   Life goes on, pandemic or not.

    Ingen gör narr av någon. När det kommer till hundar blir de lämnade till hundstall när människor återgick till sina arbeten vilket är fruktansvärt. Ingen lämnar sina barn på barnhem liksom.

     Jo, det kallas förskola….och precis som på hundstall så hämtar man sina barn vid arbetsdagens slut.

      Tror inte att anonym syftade på hunddagis. Har varit ganska mycket om just detta, hur många djur som lämnas bort nu när ägarna inte kan vara hemma så som under pandemin. Då vill/kan man inte ha kvar djuret. Något man tycker att man borde ha tänkt på innan man skaffade valpen.

       Verkligen. Att vuxna människor inte kan tänka längre än något år framåt är skrämmande. Det var någon förening som tagit emot runt 150 kaniner som folk tröttnat på.

       Är det verkligen många som gjort dessa förhastade köp då? Vart kan man hitta info om det? Det är verkligen hemskt om det är många som gjort så!

       Jag känner tre familjer som skaffat hund under pandemin. Alla har haft hund tidigare och länge velat skaffa hund igen men inte haft tid för den första valptiden. Med hemarbete gick det att kombinera valptiden och jobb. Planen var hela tiden att hunden skulle följa med till jobbet när de var mogna och det var såklart clearat på respektive arbetsplats redan innan de skaffade sina hundar. Att folk passade på under pandemin betyder ju inte att de egentligen inte har tid att ha hund, bara att många hade tid med första valptiden vilket är svårt om man är på sin arbetsplats. Jag skulle t.ex. inte ha tid att ha valp i mitt liv nu, men jag har tid med min vuxna hund som enkelt kan följa med mig överallt.

       Alla mina bekanta som skaffat hund under pandemin har fått höra mycket skit om alla ”pandemihundar” när de varit ute med sina valpar. Men jag vill ändå tro att nästan alla valde att skaffa hund under pandemin pga samma anledning som mina bekanta. Men jag kanske har varit naiv!

        Jag skaffade hund under pandemin pga nya insikter och läget kändes rätt. Har haft hund innan men inte känt att det var läge. Pandemin fick mig att inse att vi båda alltid kommer kunna jobba hemifrån.

        Tror du kan googla ang. hur många fler hundar som registrerats under pandemin. Galet mycket kan jag säga.

        Har man haft hund tidigare så vet man givetvis vad det krävs av en hundägare i många år framöver och att passa på att skaffa hund när man fått möjligheter att vara hemma när den är valp är ju också ett bevis på att man vet vad man ger sig in på. Att många skaffat djur (hund) under pandemin bara för att man fick lust just då är en annan sak och tyvärr finns det många som sedan lessnar och lämnar hundarna på hundstall eller ännu värre, bara lämnar katter, kaniner mm vind för våg.

      Hundstallet tar hand om oönskade hundar och försöker hitta nya lämpliga ägare. De är översvämmade av ffa hundar av amstaff/rottismix och liknande, införskaffade av folk som köpt dem på Blocket utan en susning om vad de ger sig in på. Hundstallet är INTE ett hunddagis, tack.

      Är inte ett hundstall snarare som ett katthem, eller för att jämföra med bebisar, ett barnhem?

      14:25
      Hundstall och hunddagis är inte samma sak.

     Klart folk gör narr. Hela grejen anspelar på att folk som skaffade barn eller hund under 2020/2021 gjorde det till följd av pandemin, som om det är enda skälet. Jag vet många som fått höra att de skaffat en pandemihund och därigenom anses vara en mer obetänksam djurägare, per automatik, för att folk skojar om att det skulle vara skälet till att en skaffade hunden.
     Ja, andelen hundägare har ökat och antal valpar. Men alla är inte pandemiberoende hundägare.

     Jag hade själv väntat i flera år på att skaffa hund och när jag väl tog mig ur en skittrist relation kunde jag äntligen köpa en hund. Då kom pandemin ivägen.

     Och ja, jag är fullt införstådd med samt ifrågasätter de som skaffat hund för att pandemin gav dem tid de inte hade (inte enbart för valpfasen utan de förväntar sig kunna arbeta hemifrån livet ut). Men det är så trist att folk utgår från det, vi alla är inte nötter.

     Blir som det verkligen? Jag har tre olika bekanta som skaffat hund under pandemin och de har ju alla pratat om det långt innan. Skulle bli väldigt chockad om de dumpade hunden nu också, snarare att de passat på att vara extra mycket med valpen första tiden.

      Saga, även om dina kompisar inte dumpar sina coronahundar så är det väldigt många andra som gör det.

    Slappna av lite.

   30 år sedan var det en babyboom. Inte helt chockerande är det är en till babyboom nu.

    Brukar inte kriser (på samhällsnivå) leda till att fler barn föds också? Eller är det en myt?

     Har bara hört myten om att det ska födas flest pojkar under pågående kriser (kallas Returning soldier effect). Om fler barn överlag skulle födas vet jag inte ?

   Bestämde mig för att jag inte ville ha barn, någonsin. Så jag gjorde tvärtom haha. Hade nog dock inget med pandemin att göra, om inte att jag hade mer tid att börja fundera på vad jag vill.

   Hand upp. Inte vart sjuk i Covid heller 😀

   Blivit gravid två gånger under pandemin. Väntar mitt tredje barn ?? Så kan det gå.

   Jag blev gravid innan men fick föda mitt i. Så hemskt och skulle aldrig göra de frivilligt ??

  Vet inte varför men trodde inte egoina skulle köra en så pass klyschig Photo shoot.. det var verkligen alla komponenter ? motljus, alvklänning och hippiesmycken! Unikt

   Fast hur unika är människor, egentligen? Påverkare får ofta kritik här för att vara kloner, härmapor, kopierar varandra osv. Men hur unika är egentligen vi vanliga människor?

    Det beror väl på hur väl man kan stå emot strömmen och normer.

     Varför stå emot bara för att stå emot? Om man följer en trend bara för att alla andra gör det och inte reflekterar kring det så känns det som ett väldigt sorgligt liv. Men om man genuint gillar en trend så ser jag inte varför man skulle vara en bättre människa för att man ”står emot”.

     Det tråkiga med trender är att det av samhället senare blir otrendigt. Det är det enda som stör mig! Som avokadosmörgåsar tex. Jag har ätit det till helgfrukost sedan jag var barn, men nu när det varit trendigt och inte längre är det så tycker folk plötsligt att man är ”efter” om man äter det. Jag uppskattade tiden innan det blev en trend och folk tyckte absolut ingenting om avokadosmörgåsar? samma sak med mässing, pumpkin spice, beiget och fiskbensparkette, egentligt väldigt klassiskt och tidlöst men nu (eller snart) är det SÅ ute eftersom det var det blev en trend av det.

      Va?! Är avokadomackor otrendigt? Omöjligt att något så gott kan bli otrendigt (också ätit det sedan Dackefejden)!

    Sjukt vettig kommentar. Minns exempelvis hur vårt och alla mina vänners hem mer eller mindre såg exakt likadant ut när jag växte upp och detta var på 90-talet.

    Att vi klär oss likt, följer trender och ideal är väl helt enkelt ett sätt att känna tillhörighet i samhället.

    Kanske något för Camilla att skriva om ur ett lite större perspektiv, lite mer analys om varför snarare än bara ”att vi gör något”.

     Roligare att raljera över hur alla följer samma trender.

   Kan verkligen inte se mig själv ta sånna här bilder den dag jag är gravid, om de händer. Absolut att man vill ha bilder som minne men i gräset med lång klänning eller halvnaken med eventuell partner som ska hålla om min mage eller stå på knä och pussa på den, nej ? isånnafall något mer personligt som man fotat själv hemma. Inte med hyrd fotograf.

    Alltså här är en som är exakt tvärt om! Älskar allt sånt tramsigt! När jag blir gravid blir det hela köret!!!

    Haha, mina gravidbilder består typ av mig med linne, trosor och strumpor framför en spegel 😉

    Ja, alltså Sandras bild till exempel upplevde jag inte alls cringe. Bara fin och personlig. Inte för mycket liksom. Till skillnad från Egoina och companies bilder i älvutstyrsel på ängar ? each to their own men jag har verkligen svårt att förstå varför just alla kör på samma utstyrsel, ljussättning och omgivning? Måste finnas tusen olika alternativ om man nu vill ha en gravidbild? Exempelvis:
    *jag som gravid i min gröna och tajta favoritklänning i trädgården, vänner tog bilden när de var besök och vi satt och fikade
    *jag i myskläder hemma i min favoritfåtölj med en kopp te och bok bredvid, bild tagen av min partner
    *jag ute en solig sommardag på stan med familjen, de knäpper en bild av mig snyggt klädd och med solbrillorna på
    (Detta lät skittöntigt men ni fattar kanske)

    Såna bilder är väl 1000 gånger roligare och mer äkta än stageade gravidbilder? Fine om man vill ha en mer proffsig fotografering men jag ifrågasätter fortfarande att samtliga vill ta på sig hippieklänningar, ha hårprydnad på skallen och ta bilden vid ett fält i skymningen. Det känns orimligt ?

   Tänkte det samma om hennes babyreveal med blåa ballonger m.m. Hon har dock svarat att det bara blev så och inget hon tänkte på. Men det är just det, jag har alltid föreställt mig henne som en annorlunda influencer mot de andra som är som kopior av varann… men förstår så klart att hon också vill ta fina gravidbilder.

    Va? Det är såklart det enda överklassen ägnar sig åt. Lite bubbel på det bara och vi är redo!

   Jo jag tycker hon känns som en mysig småstadstjej som gjort listor på vackra barnnamn sedan hon var 12 år. 🙂 Och hon har verkligen varit glad över sin graviditet.

   Däremot var jag förvånad över att Sandra Beijers vänner ordnade baby shower till henne?! Det trodde jag inte övre medelklassen i Stockholms innerstad ägnade sig åt.

    Det är väl exakt det dom ägnar sig åt?

    Kan hälsa att det är det enda de gör här på östermalm ?

    /Ung tjej från övre medelklassen?

     Jaha vad lustigt, jag såg det som ett småstadsfenomen! 😮

      Nejdå. Addera bara bubbel, svindyr dekor och specialbeställda cupcakes.

    Vilka är det som gör babyshowers om inte just de menar du haha

     Typ Nikolina i Eslöv. 🙂
     Kanske skillnad i Skåne för här har jag uppfattat detta som en typisk grej småstadstjejer gör, samma som alltid har Halloween fest där de klär ut sig till sexy nurse, och som har fondvägg och avgudar Bianca Ingrosso.
     Men uppenbarligen har jag missförstått och baby shower verkar tilltala många fler. Hmm.

      Jag är typ lite rädd nu när mina vänner är i åldern gällande få barn osv. Det låter väldigt egoistiskt och småsint men gud vad jag avskyr babyshower-fenomenet. Först och främst är jag trött på att det görs till en sån stor grej att vara gravid – det är typ det vanligaste som finns. Sedan fattar jag att det är en stor grej för den GRAVIDA samt de allra mest närstående: men att bekosta en ”fest” med familj och flera vänner för att fira ett foster? Alltså för mig känns det som att det räckte alldeles gott och väl att som innan spontant köpa något litet till sin vän som väntade barn, eller att familjen hjälpte till att förbereda och pyssla. Sen kommer ju oftast fler presenter efter barnet är fött, sen kommer dopet och plötsligt är det ettårsdagen. Jag tycker det räcker gott och väl.
      Gender reveal hade jag aldrig fått för mig att anordna eller närvara vid.

       Haha. Något som är ännu vanligare än att få barn är ju att fylla år. Hur betraktar du fenomenet födelsedagskalas?

       Tacka nej bara istället, det är helt okej. Själv gillar jag fika och småprat och går således gärna på alla typer av kalas.

        Ja precis, födelsedagskalas har ju funnits hur länge som helst och jag menar lite på att det kanske räcker med de högtider vi redan har? Babyshower känns lite som alla hjärtans dag – påhitt för att sälja mer skit. Sen menar jag på att man redan köper så mycket till gravida/deras barn, att det blir lite överflödigt att ha ytterligare en utgift på det. Babyshower, när barnet kommit (beroende på hur nära man är föräldrarna, givetvis något frivilligt), dop och födelsedagen till barnet.

        Förr var det iaf inte en klyschig grej, man träffades och fikade ändå. För att prata. För att man var genuint intresserad av sina vänner och deras graviditet. Inte för att det skulle vara ett jippo med ballonger, frågesport om småbarnslivet (?) och presenter. Men kanske är jag bara bitter. Känner dock inte att det är socialt acceptabelt att tacka nej till en nära väns babyshower, men får hoppas att de inte håller i klyschiga sådana ?

         Och framför allt så ska det överraskas. Vem har tid att styra upp sånt här åt alla vänner och bekanta hela tiden? Färgkoordinera cupcakes med ballonger och vimplar och hitta på namnlekar och allt vad det är. Tycker folk att det är så roligt att lägga den lilla tid man har efter jobbet på sånt här verkligen?

          Haha, jaaa den biten också! Finns roligare saker att göra efter jobbet (typ sova, träna, träffa vänner, läsa, dricka vin, lyssna podd, glo tv) än att planera för en fosterfest. Nu är jag jobbig med vilje när jag kallar det fosterfest, är ju snarare en preggofest. Den enda babyshowern som sett rolig ut är den i New Girl när Schmidts chef är höggravid ??

        Har du age reveal party innan själva födelsedagen?

         HHAHAH ? glöm inte fira med tårta innan födelsedagen för då har vi age reveal. Och kanske dress reveal inför riktiga födelsedagsfirandet? Den som vill får gärna visa sin uppskattning för eventet genom att bidra till födelsedagsklänningen! Snart kommer vi människor i väst påminna om de i huvudstaden i Hunger Games… eller ja, det gör vi redan.

    Sandra som skriver hon har en Alien i magen??!! verkar helt knasigt.

     Hon är lite knasig

     Ja hon menar ju självklart det bokstavligen och inte alls som en liknelse. Din läsförståelse måste verkligen vara på topp

   Hon är ju otroligt basic, så det förvånar mig inte det minsta. Vanlig tjej™

    Ni som älskar att använda ”basic” som tillmäle, ser ni er själva som väldigt unika och spännande människovarelser? Som vandrar genom livet och upplever alldeles särskilda saker? Sätter en ära i att vara enhörningen bland alla hästar?

  Varför ska man helt plötsligt bli någon form av skogsgudinna när man är gravid? Är det urmodern som ska avspeglas? Tycker bara det ser urfånigt ut.

   Ja, det ser extremt löjligt ut. Fattar inte att man ens vill ha en sån bild på sig själv.

    Men är väl olika från person till person vad man tycker är fint. Jag tycker bilderna var jättefina ☺️ Finns inga rätt eller fel. Man gör som man själv känner för

    Det ser urfånigt ut. Det hade varit mindre tacky utan tiaror och liknande. Ser ut som en femåring som ska på kalas. Och varför ska hon alltid fiska efter komplimanger? ”Men vem är det på bilden? Jo det är ju jag!”. Jag tycker att hon ser precis ut som bilderna hon publicerar i bloggen (med smink). Inget utstickande alls.

     Mm håller med. Hon har ändrat sig väldigt mycket från när hon började blogga. Då var hon verkligen jordnära, avslappnad, tog inte sig själv så seriöst. De senaste åren har hon blivit väldigt utseendefixerad (försökt intala sig själv att det är ett ”intresse” precis som alla andra rika kvinnor i västvärlden helt random), med en massa poserade bilder med smink och fixat hår osv. Vad hände med de knasiga korta blogginläggen som bara var en rolig konversation hon haft med en vän? Vad hände med videon där hon gled på golvet när hon skulle hämta sin plattång? Alltså hon var verkligen skitrolig, nu är hon.. Tja som alla andra influensers.

      Hon skriver att hon är ensam i sin graviditet. Hennes kompis Sofie då? De ska väl ha barn ungefär samtidigt?

       Precis, hon var ju så glad att hon hade Sofie i detta men nu är hon helt ensam helt plötsligt? Hon skriver ofta att hon inte har så mycket vänner men hon hänger ju med vänner jätteofta? Alltid någon som firas eller middagar som ska gås på. Tycker hon verkar ha en stor umgängeskrets.

        Sofie skriver för övrigt om babyshowern hos Regina.

        Handlar det om att hon inte har någon så kallad bästa vän att rådfråga? Det är det väl oerhört många som i den åldern inte har, det är väl hur vanligt som helst. Fattar inte vad det är att göra sig märkvärdig över. Hon skriver ju själv att hon har så fina vänner varav en av dem är gravid plus att det redan är kompisar till henne som fått barn. Hon har ju många plus sin mamma. Hon har inte heller skrivit om babyshowern de hade. Är det också för att visa hur ”ensam” hon är i sin graviditet? Fånigt. Hon har det som de flesta andra, men måste ändå försöka hitta ett sätt att sticka ut.

       Men hon är ensam HEMMA era spån.

        Spån kan du vara själv. Hon skriver ju tydligt att hon saknar en bästa vän att kunna prata med graviditeten om. Men saken är som redan konstaterat att de flesta inte har en bästa vän. Dessutom har hon en vän som är ungefär lika långt gången, en mamma plus flera vänner som har barn. Varför kan hon inte prata med dem? Hon får det att låta som om hon är den enda i världen som inte har en bästa vän. Läser du ens hennes blogg?

  Jag avskyr att vara med på bild och tittar aldrig på bilder där jag själv är med. Får bara ångest av min egen jävla fulhet.
  Jag tror att det finns en eller två bilder på mig från min student, lika många från min universitetsexamensceremoni och kanske en handfull från bröllopet. Jag avskyr när min man vill prata om bröllopet eller titta på bilderna.

  Att ordna en fotografering känns absurt. ”titta på mig när jag är guuuuuulllig
  ?????‍♀️ tihi”

  Så stört beteende.

   Du tar verkligen i från tårna när du kallar det stört att vilja ha fina bilder på sig själv. Det är väl inte alls speciellt konstigt, de allra flesta tycker väl om att känna sig fina

   Snacka om att bara kunna tänka utifrån sig själv. Det är inte stört att folk gillar att vara med på bild, precis som det inte är stört att du är motsatsen.

   Jag vill ha bilder på mig själv (OCH ANDRA) av sentimentala skäl. Jag älskar att kolla tillbaka på bilder och känna mig nostalgisk över ögonblick i mitt liv.

   Du är annorlunda uppenbarligen. Inget stört med det…

   Håller helt med konstig. Finns två bilder från mina graviditeter (tagna hemma i badrummet) och skulle aldrig få för mig att liksom boka en fotograf för att föreviga mig själv oavsett tillstånd. Så cringe.

    Haha ja. Så sunt att tänka att alla som inte tycker och tänker som du är konstiga ? Snacka om att ta sig själv på för stort allvar

     Hahahaahaha! Du missade nog att det var användare än konstig jag svarade att jag håller med. Tar mig själv på alldeles lagom stort allvar och har därför inte proffsfotografier på mig hemma

  Camilla! Jag såg en intressant tweet om Hanna Friberg, influencer och reklam av Ulrika Good som hade varit intressant att spinna vidare på i ett inlägg kanske.

  https://mobile.twitter.com/ulrikagood/status/1442125647787270151?s=19

   Verkligen intressant!
   Och simpel som man är var det kul att hon hade vingarna upp och ner, väntar och väntar på att Hanna ska erkänna misstaget men tror hon ignorerar ?

    Helt ärligt tycker jag att det blev mer dramatiskt att ha dom så än att ha dom rätt. Så vem vet om hon bara satte dom på det sättet som coolast ut? Förstår inte varför de ska bli sånt kalabalik över det eftersom jag medvetet hade kunnat sätta dom så för en coolare look.

     Såg*

     Jag har inte sett någon bild där de är vända åt rätt håll, så har svårt att avgöra vad som är snyggast! Men hoppas för Hannas skull att det var ett medvetet val!

      Haha hoppas för hennes skull? Tja… vad händer om det inte var ett medvetet val? Inget antar jag.

  Fy va negativa alla är. Sprid lite glädje för tusan ?

  Sara som tar bilderna är ju jäkligt duktig, bilderna blir verkligen fina! Och jag kommer lätt göra det om/när jag blir gravid, men kommer ha de för mig själv. Tycker det är sååå fint! Ser liksom magiskt ut. Roligare än spegelbilder.

   Håller med om att fotona är superfina!
   Och föredrar dessa bilder framför smöriga parbilder där mannen ska pussa magen och ömt hålla om sin kvinna… Nej, det ser mest tillgjort ut. Dessa känns mer som ett sätt att fånga ett tillstånd man oftast inte är i så många ggr i livet, särskilt för Regina som hade stor oro kring fertilitet. 🙂

   Det är väl allt annat än magiskt med ett udda stajlat foto i naturen?
   Jag blir lite full i skratt, var ska hon ha det fotot?

  Någon som vet varför Victoria blev igångsatt typ dagen efter BF? Man brukar ju få gå över två veckor innan man blir igångsatt i Stockholm…

   Dom har varit på flera kontroller och konstaterat att bebisen var mindre än den borde, då togs beslutet om igångsättning på BF.

    Aha, tack!

  Jag tycker bilden på Egoina är jättevacker!

   Jag med! Satan så neggiga folk i det här kommentarsfältet är. Ät en pepparkaka eller knulla så ni blir lite glada.

    Alltså jag tycker också bilderna är jättefina, verkligen duktig fotograf! Men det är väl lite intressant att prata om detta som koncept/trend? Kommer vi se på de här bilderna på samma sätt som vi ser gravidfotograferingar från 70/80 talet? Liksom cringe och knasigt? Speciellt när så många gör exakt likadana, alltså samma kläder, ljus, bakgrund, poser. Det blir ju en trend och något som man kommer kunna kolla tillbaka på om 20-30 år och (troligtvis) skratta gott åt 😉 Men sånt är också kul för barnen att se, jag har sett gamla bröllopsbilder från 70/80 talet och det är sjukt kul att kolla på!

     Nej man får inte ha andra åsikter än dom som är regnbågsfärgade och rosafluffiga. Då kommer knull och pepparkakspoliserna.

      Just dom där knull o Pepparkakspoliserna ska man verkligen försöka akta sig för.

     Vad skiljer sig bröllopsbilderna från 70/80 mot dom idag, som gör det sjukt kul att kolla på menar du?

      Klänningarna, håret, poserna, ljussättningen, blommorna, smyckena, sminket… Ja faktiskt nästan allt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.