Hanna Friberg om kritiken mot den raffiga födelsedagsfesten

Hanna Friberg bjöd in sina vänner till Hotell Kung Carl för att fira sin födelsedag, och temat var lingerie.
Alla tjejerna var iförda raffiga underkläder och soliga morgonrockar och Hanna hade till och med stora Victoria Secret-vingar på ryggen, om än upp och ner.
Bäst på fest var trots allt Daniel Paris som kom till festen i sin flanellpyjamas. Det hade jag definitivt också gjort om jag blivit bjuden.
Flanellpyjamas och lurv-tofflor, fy fasen vad gött!
??

Men…
Hannas val av tema fick lite kritik igår, bland annat på Twitter och i mitt kommentarsfält, där många verkar ha enats om att det inte är girl power att göra så här, utan att det snarare är att gå patriarkatets ärende.
Nu har Hanna själv publicerat ett inlägg där hon bland annat skriver som punkt nummer 4:

Trodde vi kommit längre 2021 än att kommentera vad kvinnor har på sig! ? // Hanna Friberg

Detta har hon även kompletterat med två poster på Instastory, och de lyder som följer:

Bild 1: Vill tillägga en grej.Det är fan inte konstigt att så många unga tjejer där ute är så otroligt självkritiska med tanke på hur jävla viktigt det verkar vara för folk att dela med sig av sin åsikt kring exakt ALLT. Jag menar, är det inte lite narcissistiskt egentligen? Att tro att folk bryr sig om vad du tycker om min fest?Varför skulle någon bry sig om din åsikt kring min fest? Är så trött på folk ska bry sig så mycket och ha en åsikt om allt OFFENTLIGT. För det är tyvärr just den åsikten som är en stor bidragande faktor till osäkerheten hos alla dessa unga tjejer där ute. För det får dem att tänka "Vad kommer folk tycka?" "Kan jag ha på mig det här?" "Varför gillar ingen del bilden? Var den inte snygg?" "Ä*r jag för mycket"? "Är jag för lite?" Istället för att vara sig själva och göra det dem tycker känns härligt, kul och fint. Tack för mig! // Bild 2: Jag blir faktiskt så fruktansvärt upprörd och ledsen över hur dåligt så många mår över just andras åsikter och vad andra ska tycka och tänka istället för att bara köra sitt egna race and have fan while doing it. Man bli så mycket lyckligare när man lär sig strunta i andras onödiga åsikter. YOU DO YOU! ❤️
Bildkälla: Hanna Friberg Instastory

 

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror inte ett dugg på att hon medvetet satt dom upp och ner. ?

      Nä, det är bra med efterkonstruktion.

      Vad spelar det för roll?!

        Det är roligt

      Verkligen, sätt vingarna rätt nästa gång annars dör jag.

        Verkar som att alla dog. Så vem skrev och fotade?

          Håller med. Måste varit tårtan.

      Jag tror verkligen hon gjorde det dock

        Är övertygad om att hon trodde att de satt rätt.

          Nej hon har skrivit själv att hon medvetet hade satt dom upp och ned.

            Men dåså…

            Å allt som står skrivet hos en påverkare är sant? På riktigt?

      Fast, när man bild googlar ”fallen angel” är majoriteten av vingarna upp och ned.

        Va? Jag googlade och scrollade ner en stund, såg INGA upp och ner vända vingar?

          Hmm.. Jag testade googla nu och jag får jag upp en massa länkar om att upp-och-ned-vända vingar (speciellt svarta) skulle representera evil, fallen angel, osv.

        Ja men hon ville ju vara ”pampig”, inget om fallen angel.

      Tänker att hon kanske är för kort för att ha dem åt rätt håll?

      Haha det tror inte jag heller. Att sätta dom upp och ner gör vingarna MINDRE pampiga ?

      Tror att hon valde att ha vingarna så för att få en karnevalkänsla. Inget annat

      Hon ser inte ut som någon som klarar av att sätta vingar åt rätt håll.

    Men att kommentera vad kvinnor har på sig om det är positivt går bra? Keep the same energy folks

      Ja, har man inget snällt att säga så säg inget alls. Det borde väl de flesta lärt sig vid det här laget?

        Jo visst, men då ska man alltså aldrig kunna kritisera något för att det inte är snällt?

          Allt som skrivs är inte ”kritik”.

            Det sa jag inte heller 🙂

              Man kanske ska fundera två gånger om ens ”kritik” verkligen är kritik innan man skickar den. Om det nu är kritik man vill ge.

      Jo men det är väl ändå rätt vedertaget?

      Kollegan har en ny fin kappa – Om du vill, säg ” fin kappa!”

      Kollegan har en ny ful kappa – Säg inte ”ful kappa!”

        Hela bloggvärlden går ut på att dessa ”påverkare” lägger ut tusen och åter tusen bilder på sig själva. Om man då antar, att ingen kommer kritisera, så bör man lägga ner.
        Själv tycker jag det är värre med alla dessa, ääälskar…. döööör för dig….. såååå snyggg….. osv osv.

    Asså jag DOG för hennes kloka inlägg.

      ”Sushin i all ära men min syster dog”

        Låter fruktansvärt ?

          Vad är det för tramsigt uttryck? ”Dog för”… Låter som barn.

            Som PW…hon dör ju stup i kvarten för olika saker… ?

              Det är ju bara för att hon härmar allt hennes barn säger. Hon måste ju vara som dom.

                Ja hon beter sig ju inte för sin ålder. Men hon är ju ”tjäjän”…

    Alltså fyfan vad skönt svar ändå? Fler tjejer borde anta den attityden.

      ”Tjejer borde” – snälla berätta mer! Det är ju verkligen fler ”tjejer borde” vi behöver.

    Jag håller ändå till viss del med henne. Hon måste väl få ha ett sådant party om hon vill utan att folk kommenterar att det inte ligger i tiden. Om det är detta hon verkar trivas med, att ha roligt i underkläder med sina vänner så måste hon ju få ha det. Sedan vad vi andra gör och tycker ligger i tiden så är ju upp till oss själva, det kan vi inte tvinga någon annan att tycka ??‍♀️

      Men om man nu inte ska öppna dörren till en massa tycken så kanske man inte heller ska publicera det på sociala medier. Dessa människor lever ju för fan på att folk tycker och inte tycker… i princip. Nä, jag tycker nog att hon bara ska ta och vara så chill som hon försöker påskina och helt enkelt acceptera att det finns en del människor som inte tycker som hon gör. Jag menar, det är ju något som vi alla får leva med.

      När Hanna väljer att lägga ut sin fest för allmän beskådan får hon nog stå ut med att kreti o pleti kan tycka en massa. Vill hon slippa tyckandet behöver hon inte berätta för hela världen.

    Hanna har helt rätt. Tror knappast alla ni här inne som säger elaka saker hade sagt samma sak till era vänner på en fest i verkliga livet.

      Det är ju samma människor som i varje ÖS skriver att dom inte har några vänner, så gissar att dom inte har så många fester att gå på. Undrar varför ?‍♀️

      Jag tycker inte det sägs elaka saker, tror dessutom att folk här har fester att gå på om de vill, kanske inte riktigt samma typ av fester dock. Är man inte van vid att tassa runt halvnaken med vingar när man är nästan 30 år så blir det ganska lustigt när man ser det.

        Säger väl en hel del om dig om du inte tycker att det säga elaka saker här.

          Säger lika mycket om mig som det säger om de som tycker att allt är elakt. Vi är olika.

            Vem sa att allt är elakt?

            DU sa att det inte sägs elaka saker som svar på ”ni som säger elaka saker”. Så då tolkade jag det som att du menar att det inte skrivs elaka saker alls. Annars hade du inte behövt skriva, det som inte är elakt syftades det inte på.

      Om min vän hade bjudit in till en underklädesfest hade jag på riktigt undrat om det hade slagit slint hos henne. Jag hade definitivt ifrågasatt hennes val av tema. Nu har jag ju dock kloka vänner som förstår att man kan vara GiRL p0wEr ???? fullt påklädd.

        Hanna sa aldrig att det var girl power, eller?

          Jag sa aldrig att Hanna hade sagt det heller?

    Det är inte konstigt att tjejer där ute är så otroligt självkritiska när dom dagligen matas med halvnakna, smala, oftast vita tjejer. Där ligger nog mer grunden till ungatjejers dåliga självförtroende.

      Haha men vad tycker du att dom ska göra? Färga sig svarta, bli feta och ha niquab på sig? Det finns fler människor att följa än bara hanna och hennes vänner om man inte mår bra av det. Nåt ansvar måste man ta själv.

        Men dom här brudarna göder ju den här sjuka kulturen. De borde ta sig en funderare på vad de är med och bidrar till och hur deras unga följare tar till sig. Och jo jag får kommentera andra när det läggs upp till allmän beskådan, skulle aldrig få för mig att applådera brudar som klär sig i underkläder och ska se porriga ut, varför liksom?
        Sen är det gråt och tandagnisslan för att de mår dåligt..

          Arg – exakt så. De står för en sjuk kultur, köpta rövar, bröst, hela ansikten som görs om utan att de ens verkar tänka över det. Det ska visas upp hur man super, shoppar mm. Allt detta kan de ju göra pga att de valt att bli offentliga och vara influencers som får sponsorer.
          Givetvis kommer folk att reagera, det verkar som att influencer-kollegorna är de enda som applåderar detta snedvridna beteende medan människor som ser på det utifrån ser det med helt andra ögon.
          Det har blivit så normalt för influencers att helt tiden tänja på gränserna att det inte längre är någon av de själva eller någon av deras kollegor som reagerar när någon trycker upp en nyköpt jätterumpa i kameran eller lägger plastikkirurgispons i flödet, eller för saken skull tar hela sitt förhållande inklusive uppbrott offentligt i sociala medier.
          Det är fan inte normalt och det är sjukt märkligt för de flesta av oss.

            Håller verkligen med! Som sagt det är en konstig värld influenservärlden och alltid så snarstuckna, minsta kritik och de går i taket. Buhuu, folk är så avundsjuka osv. ?

          De är själva offer för den här kulturen där man pekar på att man kan klä sig som man vill för att man själv tycker det är kul. Naivt för då skulle man inte vara så noga att lägga upp det på nätet. Klart att unga tjejer vill visa upp sig likt påfåglar och att det eggar att det manliga könet kikar in. Följarna vill samma sak, bli sedda och uppskattade även om det bara är för lite naken hud.
          Hälsningar gammal tant

      100% inte.

      Har man bra självkänsla så känner man sig nöjd med sig själv. Att tycka att man är snygg är inte samma sak som att ha bra självkänsla. Tycker det är sååå sorgligt att man alltid ska blanda in yta när man pratar om självkänsla/självförtroende. Hur man ser på sig själv sitter djupare.

      Men det tycker inte jag håller! Det finns miljontals olika konton att söka sig till där ute som inte är allt det som du skrev. Man får faktiskt ha självansvar och söka sig till det man mår bra av och strunta i det som man påverkas dåligt av. Igår började jag kolla på bachelor men blev otroligt triggad av Melinda som tyckte att Justina var mullig, då stängde jag av och bestämde mig för att inte se denna säsongen eftersom jag inte mår bra av den. Inte mer med det!

      Jag håller faktiskt med Hanna om att det inte är lätt som tjej att se att folk har åsikter om precis allting som man måste vräka ur sig. Just det är någonting jag som 30 åring jobbar med varje dag. Jag har i hela mitt liv anpassat mig efter hur man ”ska” vara, men aldrig mått bra i det. Jag har fått höra hur allt det jag velat göra är fel och att man är för mer än andra om man gör si eller så. Senast förra helgen var jag i ett umgänge som glatt skulle diskutera och gotta sig i vad andra människor gör för fel hela tiden. Satt tyst i princip hela kvällen eftersom jag finner absolut 0 glädje i att diskutera andra människors sätt att vara eller leva. Jag är så trött på det och har bestämt mig för att sålla ut dessa människor ur mitt liv.

        Fast alla kanske inte har kommit så långt som du i det tankesättet, yngre personer kanske inte förstår vad som skadar dem eller får dem att må dåligt och har därför svårt att ta avstånd. De kanske också är rädda för att missa något på sociala medier.

          Absolut och det är jättetråkigt! Men jag tycker inte heller att andra människor ska behöva stå tillbaka och inte kunna leva sina liv som dom vill för det.

          Så därför ska alla sluta träna, äta bra mat och gå upp 10kg…?

    Om hennes fest var marknadsföring och riktad till en viss årsgrupp får hon sig nog finna sig i att folk kommer ha åsikter om detta. Sen säger hon emot sig själv, hon bryr sig inte och sedan blev hon himla upprörd. Över att folk har åsikter eller att kritiken sved?

      Måste man ha så himla mycket åsikter om precis allt då? Och även om man ha en åsikt om någons fest eller kläder eller whatever, måste man tala om det för denna?

        En väldigt liten grupp unga tjejer har hittat en födkrok där de får uppmärksamhet och tjänar pengar på ett sätt som de aldrig hade lyckats med på ett annat ”jobb”. Baksidan med jobbet är att det kräver att de följer en smal norm på hur du ska bete sig och se ut och deras budskap går enbart ut på konsumtion. Vi lever i en verklighet långt ifrån den glättiga ytan som Hanna och hennes likasinnade influenserkollegor visar upp. De får mig att tänka på glädjeflickor i någon bar i vildavästern. Jag tycker det är mest sorgligt att dessa kvinnor inte kan hitta något annat alternativ som är hållbart.
        Vad händer när de inte är unga och fasta i kroppen längre. Alla ingreppen som inte håller på långa vägar ett helt liv? Inga pengar undanstoppade och ingen pension att tala om. Att bli gammal i Sverige är tufft som det är och om yta är det enda man levt på då blir det tufft.

      Jag är all for saklig kritik och att man får ha åsikter. Men många följare verkar ha tappat gränsen för vad man säger åt någon och inte. ”men det är min åsikt och jag måste få tycka det!!!” så rättfärdigar man allt möjligt som man inte skulle ha sagt till någon irl. Men det är så himla okej att skicka en elak kommentar till någon, ett elakt dm osv. För om jag följer dig så får du räkna med att jag måste få tala om för dig exakt allt jag tycker om dig, och blockar du eller raderar så kan du inte ”ta kritik”.

        Precis såhär!

        Nej självklart är inte allt som skrivs nödvändigt. Tyvärr är det svårt att undvika detta om man samtidigt tjänar på just engagemang på sociala medier. Människor i allmänhet söker drama och polarisering och algoritmerna hjälper till. Det rättfärdigar ju inte oförskämt beteende på nätet men som det är nu får man nog hantera detta genom att anpassa sina flöden, stänga av kommentarsfunktion eller modda, undvika vissa forum osv.

    ”Gå patriarkatets ärenden” en snygg omskrivning av kvinnors försök att trycka in andra kvinnor i den trånga, statiska ramen av sociala samhällsnormer (som för övrigt också grundar sig patriarkala idéer). Så med andra ord, genom att trycka ner och förminska Hannahs agerande/klädsel så går ni själva ”patriarkatets ärenden”. Men det kanske grönsakerna i de här kommentarstrådarna inte har tillräckligt med intellekt att förstå.

      Det är din analys som är oerhört banal.

      Vi var många som lyfte det större problemet med att den typen av VS-temafester marknadsförs utifrån att det baseras på ett företag som haft en omtalad sexistisk intern kultur,behandlat sina modeller illa samt haft en sexistisk marknadsföring. Att världen för några år sedan var fascinerad över modellernas kontrakt istället för förfasade sig betyder inte att det var ok ens då.
      Hanna är en av Sveriges största influencers. Hon la upp bilderna på sin offentliga plattform och gjorde därmed det i sin roll som influencer. Det är inte fel att kritisera den marknadsföringen.

      Som jag skrev i förra kommentarsfältet rekommenderar jag att du läser på om VS och vilken typ av roll som kvinnor tvingas in i med den här typen av trender.
      Fördjupa din analys så vi kan föra en diskussion på en högre nivå än burka(eller vilket plagg som du tog upp tidigare) VS raffset som du ville föra fram som de två alternativ som fanns.

      Influencers är företag med sig själva som talespersoner. Man får kritisera företags marknadsföring på en rimlig nivå.
      Det är ingen privatpersons fest som kritiseras här. Kommentarer om hur hennes kropp ser ut bör självklart lämnas utanför. Däremot influerar hon för att göra den här typen av kvinnoförnedrande fester trendiga. Hon borde ta det här tillfället i akt att lära sig mer om fenomenet VS-fester istället för att fortsätta försvara det genom att säga att vi är kvinnofientliga.

        Ja Leslie Wexler med kompisen Jeffrey Epstein är ett mysigt gäng.

      Intressant analys om än fullständigt ologisk och som saknar akademisk höjd. Dock verkar du ändå ha en viss självinsikt avseende din egen intellektualitet med tanke på val av nick.

        Måste allt alltid ha ”en akademisk höjd” för att man ska få vara med och diskutera? Varför inte bara argumentera emot istället? Jag tycker det har blivit en tråkig utveckling där saker inte diskuteras i samma utsträckning som förr. Istället besvaras saker med ”läs på!!”, ”Analys bla bla” och liknande.

        Jag saknar tiden då diskussioner faktiskt vad diskussioner. Oavsett analys eller inte. Där man kom med argument och motargument.

        (Och nej, det här är inte en analys. Bara en personlig åsikt.)

          Absolut inte och definitivt inte på en blogg som denna. Svaret var riktat till äpplets pretentiösa ton om att läsarna på bloggbevakning är korkade grönsaker.

    Extremt många som dog på den festen. Massbegravning inom kort?

    Töntfaktor 1000 på att ”jag dööööör” bla bla bla.

    Trist med en fest där alla dog

      INTE bra reklam för den där sushin.

    Det känns inte som att hon riktigt fattade vad kritiken handlade om. Tycker den var rimlig och det hade kunnat bli en vettig diskussion men som vanligt när influenserna (böjning?) får kritik så blir svaret ”man får inte klaga på mig, det är inte schysst, buhu” istället för att se det ur ett större perspektiv.

    Jag är btw ca 10 år äldre men när jag läser texten känner jag mig som 100. ”Jag dör…!” Jösses vilket fattigt språk…

      Jag förstår int. Jag dör används i positivt bemärkelse, jag skulle vilja säga att det är ganska negativt med död

        Du förstår int
        – eftersom att det är ett är ett rikssvenskt begrepp, slang

    Att tjejer värderas efter hur sexiga de kan se ut i raffset är i allra högsta grad en del av den trånga statiska samhällsnormen.

      Svar till ?

    Samma tröttsamma tugg!

    Att använda ordet dö i var och varannan mening visar bara hur obildad hon är, och att springa runt halvnaken på fester gör inte att dom verkar smartare precis.
    Var det reklam för underkläder föll dett väldigt platt, det var inte snyggt någonstans.

    Jag vet att de är opererade och gör ingrepp men har de ingen vän som är tex storlek 44, har hängiga bröst, kärlekshandtag eller annat som inte är ”perfekt”? Väljer de vänner utefter utseende eller råkar det bara vara så att alla är så där snygga (fixade eller inte)?

      Jag har ändå levt i 25 år och har faktiskt aldrig haft en klasskamrat/jämnårig kollega som varit överviktig. Så inte helt enkelt att hitta en sådan vän.

        Storlek 44, hängbröst och kärlekshandtag är inte synonymt med överviktig men ok..

          Storlek 44 är extra large så i de flesta fall absolut övervikt

            42/44 kan även vara L på en hel del plagg.

          Storlek 44 hos HM motsvarar midjemått 85 cm. Redan vid midjemått över 80 cm ökar risken för sjukdomar hos kvinnor enligt 1177.

          Så jo, storlek 44 är rimligtvis övervikt.

            Jaja men oavsett, är det verkligen så ovanligt att ha en vän som är storlek 44? Eller en så ovanlig storlek att man aldrig ens har stött på en i arbete eller skola?

            Är det bara jag som väljer vänner på annat än deras vikt/utseende? Vad gör man då om en vän går upp i vikt?

            Dock baseras övervikt på BMI. Men ja, midjemåttet säger en hel del om hälsan.

            Egentligen är det irrelevant till ts fråga.

            Jag har inte bara vänner som ser ut som en kopia av mig själv. Alla mina vänner är verkligen inte vrålsnygga heller. Råkar det vara en slump att ingen av dessa influencers vänner ser ut som en vanlig människa? Har de INGEN kompis som inte antingen redan är skitsnygg eller kan tänka sig att operera sig dit?

              Men folk tycker ju inte att man ska gå efter BMI eftersom det är missvisande, vilket det också kan vara. En fitnessatlet kan vara överviktig enligt BMI men har knappast ett midjemått över 80.

              Ingenting personligt, men det känns som att folk bara försöker hitta ursäkter för sin övervikt. Man ska inte gå efter BMI. Man ska inte gå efter midjemått. Nähä, vad ska man gå efter då?

              Personligen skiter jag fullt i vad folk väger, det är inte min ensak. Men någonstans måste kunskapen om överviktens risker finnas för att man ska kunna göra ett aktivt val. Jag är övertygad om att majoriteten av alla överviktiga vet om de negativa sidorna, men kunskapen måste ju finnas till kommande generationer.

              Jaja, det blev himla OT här. Min bästa vän är nog snarare storlek 48/50 skulle jag gissa. Ingen aning. Jag vet bara att i mina ögon är hon finast och bästa människan jag vet, oavsett vad hon väger. ?

                Ja jag (ts) är inte ute efter att diskutera någon hälsa. Jag förvånas bara av att de kompisgäng man ser hos dessa influencers ser så himla homogena ut och inte en enda är annat än ”perfekt”. Så kan det väl knappast se ut om man väljer vänner baserat på annat än yta?

                  Jag menar… alla ser ju ut som modeller när de struttar runt i sina sexiga underkläder. Jagade verkligen inte passat in även om jag inte är överviktig.

        Okej nu sa jag inte överviktig men ok. Säg större än storlek s om det känns bättre då.

        Jag har förvisso levt fem år längre än dig och har både vänner, kollegor och klasskamrater som absolut inte ser så perfekta ut som dessa tjejer. Någon har svår acne, någon har celluliter, någon har tandställning, … ja du fattar kanske vad jag menar ändå?

      Var jobbar du och vad pluggar du om inte en enda har storlek 44? Seriöst nyfiken. På min arbetsplats (ett universitet) är både kollegor och studenter väldigt olika till utseendet. Allt från storlek till hårfärg, stil, längd, hur piffade de är osv. Långt ifrån alla ser ut som Hanna och hennes vänner.

    Fortfarande så har väl Hanna aldrig själv uttryckt att det är girl power? Folk har väl haft fest med konstigare teman och så länge ingen av de inbjudna kände sig obekväm så låt det vara.

    Jag bryr mig väldigt lite om hur folk ser ut eller vad de har på sig. Men att man dör för allting ideligen. Hennes stackars syster dog … inte bokstavligen förstår jag, men varför skriver folk att de dör så ofta? Hittar de inte bättre ord så finns det väldigt bra synonymsidor på nätet att använda sig utav.

      Skulle aldrig säga att jag dör för någon eller något. Däremot kan jag säga jag dör när jag asgarvar eller har gjort någonting pinsamt. Är helt klart dum och obildad ?

        Samma här!!!

    Storlek 44 hos HM motsvarar midjemått 85 cm. Redan vid midjemått över 80 cm ökar risken för sjukdomar hos kvinnor enligt 1177.

    Så jo, storlek 44 är rimligtvis övervikt.

      Hamnade fel såklart. Såhär går det när man måste ladda om sidan stup i ett för att recaptchan inte funkar. ?

        Din titel? ?

          Haha, kommer från ”Tunnelbanan”. Serien som gick på kanal 5.

        Denna kommentar är alltid fel, oavsett var den hamnar.

      Jag är 174 cm lång och väger ca 73 kg, jag har storlek 44 i många plagg. Jag har BMI under 25 och midjemått under 80 cm är jag överviktig då i dina ögon?

        Uppenbarligen inte eftersom ditt midjemått är under 80 cm? Jag skrev ju rimligtvis, dvs sannolikt. Inte att man är överviktig. Om du trots midjemått under 80 kan ha byxor som är anpassade för midjemått 85 så är det väl så.

        Snacka om att tolka bibeln som fan – brevbäraren nämner särskilt midjemått ÖVER 80 cm, sluta hugga.

    Jag trodde vi kommit längre än att handla fast fashion på Boohoo med tanke på alla skandaler om pissiga arbetsvillkor som avslöjats på deras fabriker.

      Det krävs en viss uns av tankeförmåga ser du.

    Jag känner mest såhär.. Festen var riktigt pinsam.
    Det är pinsamt att vid 27 års ålder att gör det så UPPENBART att man vill vara sexig, temat var pinsamt och någonting dom jag tyckte var spännande när jag var 17 och gick på halloweenfest. Sen var det givetvis pinsamt att vingarna var upp och ner, det kan man inte säga något emot . Speciellt i en sexig pose med halvöppen mun och sängkammarbick.

      Måste vara jobbigt att gå runt och tycka att allting är pinsamt hela tiden. Jag hade personligen inte heller valt det här temat på en fest, det passade även min personlighet när jag var 17 mer än i vuxen ålder. Men fattar inte att man ska sekundärskämmas för att folk lever andra liv och uppskattar andra saker än en själv? Låt henne, herregud.

      (Det här är alltså inte ett inlägg i debatten kring vad som är feministisk frigörande och vad som ”går patriarkatets ärenden”)

        Exakt!! Jag tycker att halloweenfester med utklädnader är pinsamt. Låter andra ha dessa fester och ha roligt och själv tackar jag vänligt nej då jag hellre dör än att klä ut mig.

    Det var inte hennes fest i sig som kritiserades, utan att vi backar tillbaka igen avseende utvecklingen som ändå varit sen 90- talets sunkiga tidningar. Jag struntar väl i om en individ visar rumpan på Instagram, men jag tycker att vi kan ta och fundera på om vi vill låta våra barn växa upp i denna insta-rumpa-värld. Varenda influenser är rumpa, rumpa, rumpa.

    Det handlar om att ha en framtidsvision, ha en idé om hur man vill att samhället / livet som människa ska vara. Där man kanske våga hoppas att ens dotters främsta tillgång inte ska vara hennes rumpa.

    1. Hon är för gammal för att ha fest med ett sådant tema. 27 år, kom igen. 2. Hon skriver ”har vi inte kommit längre?”. Kan en influenser någon gång sätta sig in en diskussion lite mer istället för att dra det (ibland) torra argumentet?
    3. Det är smaklöst att bära enbart underkläder på en fest. De visar halva underliven dessutom. Pinsamt. Precis på samma sätt som att det är smaklöst att exempelvis gå på stan med shorts där halva rumpan syns, gå utan tröja för att det är varmt, äta halvnaken eller rent allmänt ha på sig kläder som inte passar för situationen. Svårare än så är det inte.

      ”Smaklöst” med underkläder på en privat fest med tema? Snälla någon, jag tro du behöver ta en liten titt på ditt eget innehåll i ditt liv, du känns väldigt missunnsam och gammaldags.

        På vilket sätt är denna fest ”privat”? Den verkar vara till allmän beskådan i allra högsta grad. Och ja, det är smaklöst att be sina gäster komma avklädda.

        Att inte tycka att det är smakfullt med underkläder på en fest är INTE lika med gammaldags . Att vara halvnaken är INTE lika med att man skulle vara mer feministisk och i framkant.

          Lol jo om man blir så till sig av att unga tjejer vill ränna runt i varandras sällskap i underkläder är man antingen kärring i själ och hjärta, eller incel som låtsas vara tjej. I vilket fall – missunnsam, gnällig och gammaldags.

            Eller en tant som vart med om desamma och vet att det inte leder till något annat än att hålla sig kvar i gamla vanor. Flickor ska vara halvnakna för att känna sig tuffa, uppskattade och unika.

          Plus har inte skrivit ett ord om att det är en feministisk handling, men tror heller inte man behöver gå genom livet helt skitnödig och följa precis alla ”regler” som kärringar som tycker att UNDERKLÄDER I PRIVAT SAMMANHANG INOMHUS skulle vara SMAKLÖST eller pinsamt på något sätt.

        Privat fest, På nätet. Jissus!

    Var var denna Ulrika Good när Vlad Reiser la upp sin video? Varför försvarade inte hon honom? Var var ni andra?

    Håller med, trodde också att en kvinna kunde få klä sig hur som helst 2021

      Men sätt dig in i problematiken istället för att upprepa Hannas tomma argument.

    Som Valerie Solanas skulle kalla Hanna – klassisk daddys girl

    Dom såg ut att ha haft roligt, låt dom!
    Man måste tilllåta sig mellan varven också att bara vara och få släppa loss.
    Tänk på att man har ett liv här på jorden.

    Självklart ska man göra medvetna val och ta ansvar, men man måste också bara få släppa loss och slippa ansvar om så bara för en kväll.
    Eller gärna lite då och då, oavsett vem du är, så länge du inte skadar någon annan avsiktligt.
    Du kan inte bära hela världens ansvar på dina axlar 24/7 den korta stund du vandrar på jorden.
    Om var och en tar ansvar för sitt eget, så väl handlingar som sitt mående och slutade bry sig, anmärka,tycka så mycket i vad andra gör/har på sig/o.s.v.

    Varför bli så upprörd över hur någon annan väljer att fira sin födelsedag (jo, jag är feminist, och jag är inget spån så jag kan se fler lager än bara en fest)?

    Vad mer upprörs det över?
    Hon använder ett språk som inte tilltalar dig, jaha..
    Du är iaf intelligent nog att förstå innebörden, du väljer själv bort att använda det språkbruket, så släpp det bara.
    Inget att uppröras eller förfasas över.

    Jag snurrar och snurrar tanken, flera gånger men jag kan liksom inte komma fram till det vettiga vad folk dag ut och dag in sitter och upprörs över.
    Framförallt upprörs över dessa Influencers, att det skulle vara jobb?!?
    Kalla det vad ni vill, en stor del försörjer sig på detta.
    ”Hatten av” från mig.
    Det framstår som en stor grupp, missgynnsamma, gnälliga, hitta fel generation.

    Som vänder och vrider för att kunna misstolka och hitta fel.
    Slappna av lite mer!
    Livet är skoj ?
    Ingen är felfri, men jag tror att om man fokuserade på att vara tacksam och glad för allt fint man har i sitt eget liv så kanske man släpper fokus på att hitta fel i andras.

    Min kritik handlar inte om att hon och hennes vänner klär sig ”sexigt” på fest. Snarare att hela konceptet är så fruktansvärt basic, noll finess eller reell sex appeal. Bara ett gäng putande småstadsbrudar fast i tidigt 2000-tal, ser ut som en trött högstadiefest i Mariestad typ. Kolla in Zoe Kravitz på Met-galan exempelvis, sensuellt och sexigt. But then again, jag som är dum i huvudet som jämför tjejer som kallas Lojsan i raffset med sann sensualitet och elegans. /Elitist javisst

      Fast Zoe Kravitz hade inte ju inte mycket kläder hon heller, så det du säger är implicit att en kropp med mera kurvor i outfits som visar mycket hud är mindre okej än en slank ”modell-kropp”?

    Alltså herregud vad är problemet??? Hon fyller år och får väl för fan ha vilket tema hon vill på sin fest. De ser ut att ha haft det skitkul och är supersnygga i sina lingerie-outfits. Vissa vill verkligen bara hitta något att gnälla på. Antingen är temat ”basic”, 27 år är för gammalt (? kom igen nu), eller så är det sexistiskt och hon är en dålig förebild (som också har satt sina vingar uppochner buhuuu). Att hon ska behöva försvara sin fest är så pinsamt. LEV LITE, OCH: LÅT DEM. Ciao

    Var det någon av grabbarna på festen som hade små kalsonger på sig?

      Daniel Paris hade flanellpyjamas! I love it!

      Frågan är om någon av mannen hade på sig för små kalsonger?
      Eller för stora?
      Eller satt dom upp och ner?
      Var dom i så fall medvetet upp och ner?

      Nej, just det.. Det var ju bara kvinnors vara eller icke vara som måste ifrågasättas på längden och tvären i VARENDA sammanhang VARENDA gång.
      Jämnt, ständigt, utan paus.

      Andas ?‍♀️, njut av livet, ditt eget och bry er inte så vansinnigt om vad andra gör.

      Ställ dig själv frågan, hur innehållsrikt liv är ditt om du anser dig behöva uppröras av en för dig okänd persons klädval på en fest?

        Såvitt jag kan se (och gissa!) på bilderna gick ingen av mannen i bara underkläder. En av killarna gick dessutom i pyjamas. Om en av de inbjudna kvinnliga gästerna hade kommit med pyjamas, hur tror du det isåfall hade mottagits? Svara på de frågorna istället för att komma med härskartekniker i form av att vi ska andas när ni ifrågasätter normer.

          Jag svarade ju på att ingen överhuvudtaget verkar i samma uppfattning diskutera vad mannen har på sig.
          Har det gått det dig förbi att att oavsett hur en kvinna klär sig (el inte klär sig) så ska det oombett tyckas om det.

          Jag upplever inte överhuvudtaget att det är samma fokusering och tyckande hur män klär sig.

          Mitt svar var inte nödvändigtvis fokuserat enbart på klädseln under denna fest, utan hur det fungerar generellt.

          Att tipsa om djupandas, fokusera på sitt eget mående skulle jag inte vilja lägga in under kategorin ”härskarteknik”, men jag gissar att du känner dig kränkt för att du hittat något i en text nu som faktiskt kan betyda något som faktisk och sen yada, yada…

          Jag begriper inte hur folk orkar, jag fattar att folk är förbannade över orättvisor.
          Det är jag med, och jag ska fostra 2 barn till vettiga individer som jag vill skydda från allt, samtidigt utrusta för allt.
          Men gör nått vettigt av ilskan.
          Och se till att ha vansinnigt kul däremellan, man måste tanka på med positiv energi för att orka med att vara arg och göra rätt.
          Om det så är att vara vettlös och att klä sig i bikini, flåt underkläder på en fest och festa som ingen morgon dag, so what?

            Ja, att få uppmaningen att man ska andas är en klassisk härskarteknik. Vem är du som tror att vi som har åsikter om festens upplägg inte har något annat att fokusera på? Har vi inte rätt att komma med åsikter utan att vi ska behöva höra att vi är arga? Brukar du säga så till folk så fort de har åsikter? Dina så kallade råd alltså. Ja, tack för att du tipsar mig om att ha vansinnigt kul, det är nog det bästa livsråd jag fått! Tydligen så måste jag också gå på en underklädesfest för att ha citat vansinnigt kul. Ja, jag tycker det är smaklöst att visa halva underlivet i situationer där det inte passar. På samma sätt som jag inte förstår varför man klär sig opassande i andra situationer. Det stör mig lika mycket när jag ser killar/män på stan utan tröja eller när folk äter halvnakna. Eller när folk har opassande kläder på jobbet.
            Kort sagt, vissa klädesplagg passar inte i vissa situationer/platser och det är trist att unga människor inte lärt sig det. Men på tal om normer och ideal, jag frågar igen. Tror du killarna/mannen på festen uppmanades att komma i badbyxor? Knappast. De män man ser på bilderna har kostym och en har pyjamas. Och hur hade den kvinnliga gäst som valt att gå med flanellpyjamas fått för reaktioner? Hade hon ens fått komma in på festen?

              Men så har jag ju inte skrivit.
              Jag skriver att jag inte förstår att man kan bli upprörd över vad någon annan väljer att ha för tema på sin fest.
              Förstår du?

              Sen utgår jag från att du egentligen är begåvad nog att förstå att jag inte har skrivit du måste gå på en underklädesfest för att ha vansinnigt kul.
              Det blir inget bra diskussion om man väljer att misstolka och dra ner en diskussion på låg nivå.

              Svar på frågan om vad jag TROR manliga gäster hade för dresscode till festen?
              Jag vet inte ens varför jag som inte har någon koppling till festen ska spekulera i hur inbjudan ser ut?
              Det är bara så märkligt att sitta och spekulera i.
              Sedan fortsätta spekulera i om kvinnor som inte kom i underkläder fick vända i dörren?
              Återigen jättemärkligt att sitta hemma i sin kammare och hetsa upp sig över eventuella tänkbara scenarion som man byggt upp i sitt huvud.

              Vore jag så otroligt nyfiken på vad en för mig okänd person skrivit på sin inbjudan så hade jag frågat.

                Och jag trodde du var begåvad nog att förstå att jag var ironisk när jag skrev att jag väl måste gå på underklädesfest för att ha ”vansinnigt kul”. Jag hade inte direkt blivit förvånad om alla manliga gäster hade kläder på såväl överkropp som underkropp. Och nej, jag tror inte en enda tjej skulle kommit med pyjamas för så fungerar tyvärr inte normen i den typen av miljöer. Jag har inte Instagram så jag kan inte fråga Hanna, annars hade jag gjort det. Så, nu ska jag fortsätta spekulera om festen i alla tänkbara scenarion för jag har ingenting annat för mig! Och du kan ju gå och ha vansinnigt kul!

                  Kära nån, säg inte att du är ung och en del av vårt ”hopp och framtid”.

                  Att folk är så förbannat korkade, det gör mig förbannad.

                  Läs – tänk om – tänk rätt.

                  Reflektera innan du börjar stampa.

                  Du har gjort dig egna sanningar ”så fungerar det”, men du har aldrig varit en del av deras krets och har egentligen noll koll.
                  Du ”killgissar” att det ska vara på ett visst sätt.

                  Jag diskuterar inte mer med dig, du har en på alldeles låg nivå.
                  Uppenbarligen hakat upp dig på att jag tycker att livet njutbart och att man kan ha kul.

                    Och där kom ytterligare ett gäng med härskartekniker. Har du inte mer att komma med? Du diskuterar normer och ideal och har som enda argument att man ska ha kul i livet.
                    Oj, vad bra att du sa det! Kan du inte komma med någon mer tom klyscha när du ändå håller på? Carpe diem? Du är ju värsta experten på att ge livstråd.

                    (Min kommentar hamnade först på fel ställe).

    Om det är patriarkatet så är det ju patriarkatet åt båda hållen?

    De ena sexualiserar sig själva – utifrån patriarkatets begär. Och de andra kritiserar de avklädda – pga patriarkatets ideer om vad kvinnor ska ha på sig.

    Dvs det leder bara till att kvinnor motarbetar varandra.

    Det jag känner är att det är lite märkligt när det endast är vita, smala, ”normsnygga” tjejer i stora kompisgäng. Menar såklart inte att man ska ”kvotera” in folk för sakens skull, utan tänker väl mer att det handlar om att dessa tjejer inte har någon önskan att lära känna folk som sticker ut utanför utseendenormerna. I mitt kompisgäng ser alla ut på flera olika sätt och så har det blivit automatiskt för att jag vill hänga med folk som jag trivs och klickar bra med, oavsett utseende. Man stöter på detta fenomen ganska ofta tycker jag, både på sociala medier och i verkliga livet, alltså större kompisgäng där alla tjejer passar perfekt in i mallen för hur en ”snygg” tjej ska se ut. Detta ser man dock aldrig, eller åtminstone sällan, i killgäng och det blir bara så tydligt att vissa tjejer bryr sig om hur deras kompisar ska se ut.

      Jodå, sådana killgäng finns absolut. Hur ser marcelos killgäng ut tex?

      Nu är jag lite överallt känner jag (ny op och sängliggande, och fick helt plötsligt tid till ”trams”).

      Men det är lite sånt här jag menar, är det verkligen viktigt att ens bry sig hur andra människor bekantskapskrets ser ut?

      Finns det inte vettigare el större problem? Jag begriper givetvis att det går att ha två tankar i huvudet samtidigt så det ena behöver inte utesluta det andra.

      Men här pratar vi om 27-åriga influencer, vars jobb går ut på att i princip marknadsföra produkter genom att visa upp en glammig livsstil.
      En relativ liten klick personer, majoriteten bor i Sthlm.
      Alla känner alla.

      Jag bor också i större stad i Sverige, bott i Sthlm tills jag var 30.
      Jag och mitt ”gäng” såg också ut så där i den där ålder.
      Jag vill påstå att dom flesta i min bekantskapskrets fortf är ”normsnygga” (40 plussare nu).
      Definitivt efter en lite större ansträngning med kläder, hår och make-up.
      Ta en titt på dina vänner med så får du se hur vackra dom är!

      Sedan kommer det komma kommentera om ursprung,
      Jag vet inte hur många influencers det finns med utländsk härkomst så jag ska inte uttala mig.
      Men här är det ju så uppenbart att det är en ankdamm.
      Lyft blicken, var sann och ärlig, hur långt ifrån din egen ”ankdamm” sträcker sig din bekantskapskrets?

        Håller helt med dig! Så ser också min umgängeskrets ut, och vi har inte heller haft någon inkvoterat inträde utan det har blivit naturligt umgänge med framför allt gamla arbetskompisar.

    Och där kom ytterligare ett gäng med härskartekniker. Har du inte mer att komma med? Du diskuterar normer och ideal och har som enda argument att man ska ha kul i livet.
    Oj, vad bra att du sa det! Kan du inte komma med någon mer tom klyscha när du ändå håller på? Carpe diem? Du är ju värsta experten på att ge livstråd.

    Hahaha WOW. Var hon fortfarande full från festen när hon skrev detta?

    Så jäkla klockrent att kläderna är från boohoo ändå – mitt i prick för kritiken på Twitter.
    Inte bara promota ett tema som är så sjukt förlegat och bara går ut på att ta bilder där andra flunsor ska kommentera hur snygga andra flunsor är och de alla dör i en hög (lustigt då det ska handla om ”att inte bry sig” när det inte går att komma på något som känns mer som ett skrik för uppmärksamhet). Dessutom addera att springa runt i billigt fast fashion skit som sedan ska promotas, om någon har lika dålig smak att följa hennes fotspår. Bra jobbat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.