Jocke & Jonna är återigen mäktigast på sociala medier

2017 och 2018 utsågs Joakim och Jonna Lundell som mäktigast på sociala medier, genom att placeras högst upp på Medieakademins maktbaromoter. 
2019 fick de se sig slagna av Therese Lindgren, som knuffade ner dem till en andraplats, och 2020 korades trion JLC till mäktigast på sociala medier, med Therese Lindgren i hasorna och med Jocke och Jonna på bronsplats.
Nu är det år 2021 och vi hittar återigen Jocke & Jonna på maktbarometerns förstaplats.
Therese Lindgren behåller sin andraplats från 2020 medan JLC flyttas ner till en tredjeplats.

Så här beskriver Medieakademin processen att ta fram dessa topplistor:

Genom datainsamling har Medieakademin kartlagt över 50 000 svenska konton som har 10 000 följare eller mer på digitala plattformar. Vi viktar hur många svenskar dessa konton har engagerat det senaste året genom till exempel delningar, gillaklick och visningar och skapar sedan en topplista per plattform.

Utifrån det skapar vi en Maktbarometer: En lista över vilka som totalt har haft störst inflytande på andra svenskar det senaste året på våra största digitala plattformar.

Håller ni med maktbarometern? 
Är Jocke & Jonna mäktigast på sociala medier?

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De kan tacka alla 8 åringar som kollar på dem och använder föräldrarnas YouTube konto ?.

   Och föräldrarna kan lägga allt ansvar på youtubers sen när kanalerna inte är passande för deras söta små änglar till barn. Så slipper de själv ta ansvar att se till att barnen inte tittar på olämpliga saker.

   Skulle inte förvåna mig om de själva startat massa konton på yt för att komma upp i miljonen. Värsta är väl när de försöker få sina följare att investera pengar i dem dvs ge dem perngar. Som det nya företaget de just startat eller ska starta som de låtsades vara sålt för femtio miljoner, men det var ju inte sålt och knappt påbörjat visade det sig. En strategi för att de ska få kunder och marknadsföring. Hoppas verkligen inte att de lyckas få med sig en massa influencers som blir lurade och blåsta på pnegar. Lär ju bli högre kostnad för både företagen och för influencers när sedan Lundell ska ha en del av kakan. Nej bara nej gå inte på det där.

    Nu har han ju nyss sålt sin dyra bil, undrar varför. Han har ju uttalat tidigare att de måste fortsätta renovera för att få in pengar genom serien, och att de måste visa upp Lunabelle för att tjäna pengar osv. Mycket som är skumt där.

    Skrämmande att de ska försöka ta över hela influencer-marketingbranschen. Och försöker övertyga med manipulativa metoder som att gå ut med att det är sålt för 50 mille och ska in på börsen innan de ens kanppt startat företaget. Verkligen manipulativt och smart för att verka seriösa och få med sin influencers och kunder. Danjal kan väl inte mycket om att driva bolag? Det verkar inte helt genomtänkt men de säger att de tror på detta och att det blir enklare för influencers men sanningen är väl att det blir mindre pengar till influencern än om de sköter det själva, och säkert dyrare för företagen men lyckas Danjla och Jocke med detta så lär de tjäna stora pengar. Hoppas inte många influencers går på det, gör inte det! Finns väl dessutom redan en massa företag som hjälper influencers med samarbeten, som förmedlar samarbeten osv.

     Jocke var nyss på tv i ”Efter fem” också och sa att han vill inte synas så mycket på sociala medier och ”vi är ganska privata av oss och delar mest med oss av jobb” sa han. Samtidigt så gör de videos om hur barnen äter och nattas och filmar ganska privat hemma. Han satt ju dessutom nyligen och snyftade i en video om att han har pysisk ohälsa och jobbar för mycket osv. Han säger så ofta emot sig själv och är skrämmande manipulativ. Han kallades programledare också, han har ju själv gjort sig till ”programledare” inte så att någon anställt eller valt honom till programledare liksom.

   Plus 1 på det, som vuxen kollar jag inte på något de gör eller följer någon av dem eller ens går in någongång ibland och kollar på deras sociala medier som jag kan göra med andra influencers som jag inte följer. Om inte media skrev om dem skulle jag inte veta att de fanns. Och jag har faktiskt försökt ge dem en chans och kollat på ett avsnitt av alla tv-serier de gjort men det finns ju en anledning att jag bara pallat ett avsnitt av varje serie och kommit fram till att jag hellre slår på gammel-tv:n och tittar på Anslagstavlan.

  Vad är intressant med Jocke och Jonna om man är ett barn? Och vad är intressant med Jocke och Jonna om man inte är ett barn?

  Förstår verkligen inte hur de kan ha så många följare. Och deras följare verkar ju vara hur lojala som helst också. Skulle Jocke be följarna bajsa i ett brev och skicka till Nils Nilsson så skulle de göra det utan minsta tanke eller ifrågasättande.

   Bönder som gillar bönder. Vet ingen från storstad/utbildning som skulle ödsla en sekund på deras program.

    Varken jocke eller jonna är några bönder. Och tror ingen bonde ens vet vilka dessa 2 är. Snarare stadsbor som sitter på sociala medier 24/7 som kollar på dessa 2…

     #inteallabönder

     Varken Jocke eller Jonna är välkommen på något finare ställe varken i Stockholm eller övriga städer i landet, hur mycket ”makt” de än sägs ha på sociala medier. Jocke närmar sig 40 och åker fortfarande på partykryssningar med lågintelligenta rednecks som tycker han är cool. Hans inflytande påverkar på sin höjd Paradise Hotel-deltagare och volvoraggare.

    De flesta lantbrukare jag känner har en gedigen universitetsutbildning som grund för att kunna driva sina företag. Men jag antar att du inte syftar på bönder som yrkesgrupp, utan som skällsordet som stadsbor använder för mindre begåvade landsortsbor?

     Även på små orter på landet använder vi bönder som skällsord dock.

     Exakt, menade inte lantbrukare What so ever utan ”bönder” som i amerikanskans rednecks. För att förtydliga på svenska, Volvo/EPA-åkande snusande skolkande kepsbärande fyllevrålande kidz mellan 13-28. Sällan hemmahörande på universitet eller stadskärnor.

  Obegripligt.

  ”Mäktigast”… lol

  Skulle snarare säga Bianca Ingrosso eller Maja Nilsson Lindelöf?

  ”MAKBAROMETERN”
  orkade Karlsten inte korrekturläsa?

   De är väl de mäktigaste äkta makarna på sociala medier…? 🙂

  Fast vad för inflytande har Jocke och Jonna bara för att många gillar deras innehåll och delar vidare?

  Är det maktfullt inflytande verkligen när innehållet är puppet master och kurragömma? Inte som att de får följarna att sopsortera och rädda katter direkt.

   Att ha makt behöver ju inte vara positivt, tänker på ditt sista stycke. Nu kollar jag inte på dem, men de får väl folk att köpa saker och tycka saker. Bland yngre verkar de ju ha stort inflytande.

    Nej så är det ju så klart.

    Jocke är ju väldigt manipulativ, precis som Bianca. Barn och unga är lätta att lura och manipulera.

  Då är jag mäktigare som helt lyckats undvika både J&J, Therese o dom där andra tre. Aldrig följt på insta, aldrig kollat på youtube. Det är riktigt makt! Mig får de icke ?

  En inventerar sin garderob och en bygger om en husvagn. Dom tar väl vara på sin makt.
  ???

  Tycker mäktigast är fel ord

   Håller med.

  De har makt över barn som i sin tur påverkar sina föräldrar.

  Det kan bara inte finnas några över 18 som följer dem!? Vad får man i så fall ut av det?

  Men vad betyder mäktig i det här sammanhanget?

   Många engagerade följare verkar det som.

  Jag tänker att Jocke inte alls har någon bra inverkan på barn och ungdomar med sina dyra bilar, märkeskläder och lyxskryt. När de ser honom och märkeskläderna och han pratar om hur mycket skor och jackor kostar så blir ungdomar besatta av att komma över pengar. Se bara på gängen och alla rån. Alla gangsterrapparnas videos där det handlar om att vifta med buntar av stora sedlar osv.

  Äkta WT!

  Mest skrämmande är att Lamotte ligger 4 på ”mäktigast på fb”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *