My name – Peg Parnevik

Videon till Peg Parneviks nya låt ”My name” är ute nu på Youtube och den är mer än bara en liten blinkning till expojkvännen Filip Lamprecht. 
En scen i videon föreställer nämligen Peg där hon sitter och tittar på en tv som visar ett par som dansar tiodans, alltså den sortens dans som man tävlar med i Let’s Dance. Som Filip vann i samma veva som det verkar ha tagit slut mellan honom och Peg.
Jag skulle säga att både låten och videon är en blandning av Taylor Swift, Carrie Underwood och kanske lite ilsken Pink, och du hittar den HÄR på Youtube, eller HÄR om du är ute efter att kunna streama låten.


Vad tyckte du om låten?
Eller om låten och videon?

 

 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahha of topic men fy vad ångest att jag skulle gå in här för att läsa gårdagens inlägg men inser nu att klockan är 05.30 pga detta morgoninlägg och jag har inte somnat än! Varför går tiden så mkt fortare på natten??? Behöver all lycka till för att ta mig igenom dagen

      Lycka till kompis!

      Ouf been there done that, alldeles för många gånger! Massor med lycka till! Drick kaffe om du gillar det och din mage tolererar det, ta en tupplur under dagen om du har möjlighet, gör ett schema för dagen så du slipper fundera sen och kan räkna ner till när du kan få sova, köp en liten påse godis och ta en bit när ögonen känns som tyngst/huvudet som mosigast.

      Samma här! Legat vaken sen 05:40 och sovit kanske en 5h totalt. Nu ringer klockan om fem minuter och jag har en hel arbetsdag framför mig på mitt ångestfylda dead-end-job inom handeln. Sa jag att jag vaknade med panikångest också? Yaaay! ?

        ❤️??

      Snart helg ?

    God paj hon gör med morot och blomkål med grädde och bär som topping! Mums!

      var inte det hela poängen? att hon inte kan baka för hon inte är någon housewife som sitter hemma och kollar på par som dansar (pik) och i slutet på videon fick hon tillbaka sin egna stil och gick vidare i livet och var sig själv?

    Låten var väl lyssningsbar men hon borde lära sig att sjunga playback bättre.

      Mima menar du?

        Precis, kom inte på ordet.

      Ja.. vem sjunger ordet Me med o-face?

      Tänkte samma sak, hela videon känns off för att hennes minspel och läpprörelser inte stämmer med sången. Det hela känns amatöraktigt även om själva låtproduktionen känns proffsig.

        Det här är en ren gissning, men KAN det ha varit on purpose? Ngn ny cool musikvideostil som vi vanliga dödliga inte uppfattat ännu?

        (Typ som när filmen Seven kom och alla sa att det kändes så billigt filmat när allt var så skakigt men sen blev det värsta trenden och ett helt nytt sätt att filma på)

        Hur länge ska hon leva på förhållandet/slutet med Filip? Släpp det nu, sluta prata/sjunga om det.

      Låten var bra, men mimandet, katastrof! Å lite kvinnofälla B hela grejen..

    Kan folk inte bete sig eller varför är kommentarsfunktionen under Tones inlägg borta?

      Blir så när ett så känsligt ämne som juice avhandlas.
      Här delades folk upp i två läger, Bravo vs Brämhults.

        Ja, juicedebatten blir lätt infekterad. Det slängs märken och kvalitet till höger och vänster.
        Bravo är knappast ens juice – mer en av Arla utspädd dryck med viss fruktsmak.
        Själv vill jag slå ett slag för ICA Selection apelsinjuice som är en underskattad produkt.
        Prisvärd – ofta finns det erbjudande om att köpa två enliters med rabatt 🙂

          Den klassiska debatten om det ska kallas juice eller dryck med fruktkaraktär

          Storsäljaren, och den man dricker!

          Glockengold Multivitamin Dryck

            Fast nä, är inte det en riktig wt-dryck? Andra juicer skäms över Glocken …

            Pappa köpte alltid den men hänvisning att den var såå nyttig ?

            Älskar att en dryck kan va WT

        På riktigt? Stängdes kommentarsfältet pga juicebråk?

          Såklart inte…

            Peg verkar inte hitta sin genre nånstans o videon till nya låten är ett riktigt bra exempel på det. Hon känns helt förvirrad! Man kanske kan tycka att hon är en bred artist som axlar fler musikgenrens men detta känns så platt, så onödigt o så fruktansvärt pinsamt. Att yra omkring med knivar o aggressivt stå o skära i hårda grönsaker o sen titta på ett par som dansar på tv – o ja Peg, vi fattar att det ska liknas vid Filip o Linn o det gör allt så jävla vidrigt o fult.
            Usch, bitterhet är verkligen osmakligt.

              Du avslutar den bittraste kommentaren någonsin med att bitterhet är osmakligt?! Jo jag håller med, din kommentar sa oerhört mycket om dig och faktiskt ingenting om låten eftersom du uppenbarligen inte är påläst när det gäller musik. Det är okej, men försök då inte ens komma med en analys.
              (Nej, jag gillar inte heller låten men din så kallade analys är fortfarande fel)

                Jag är så nyfiken vad folk lever i för världar där allt måste vara en analys hela tiden. Måste man vara påläst och göra en analys av allt nuförtiden för att ens kunna delge sin åsikt om en musikvideo? ?

                Anonym 8.46/
                Gå o lägg dig igen?

          Lite mer åt hållet, blir en förpackning apelsinjuice verkligen äppeljuice om man byter namn på förpackningen, eller är det fortfarande apelsinjuice?

            Usch va tröttsamt!

            Älskar Tone ❤️

          Vad hände då? Är det Cissi Wallin feministerna som hatar transsexuella nu igen?

            Vet inte om de hade kopplingar till CW eller var feminister

            Var några, eller möjligen en person, som kommenterade transofobiskt. Dels ville diskutera (lite raljerande och nedsättande) att det bara finns två biologiska kön, och att man föds som det ena eller andra och ska leva med det. Dels att personer uppmanar och uppmuntrar unga människor att lemlästa sig själva. Dels skrevs det att allting handlar om mental sjukdom, dels skrevs det en del andra nedlåtande kommentarer, såsom att det är äckligt.

            Antagligen så gick transfoberna bananas som vanligt. Vissa har har tyvärr stannat i utvecklingen. ?

              Det var EN enda person som stod för alla dessa kommentarer.

    Tycker nog snarare låten är väldigt starkt Billie Eilish-inspirerad i sitt sound än Taylor Swift, Carrie Underwood eller Pink.

      Håller verkligen med.

      Exakt vad jag kom för att säga, låter precis som Billie och inget som de andra

      Kunde inte hålla med mer. Cams referenser är typ 10-15 år gamla.

      Finns 0.00 % Taylor, Carrie eller Pink här.. ? Alla de artisterna förmedlar sina låtar i sina videos, det här var mer som typ.. när Paris Hilton skulle ge sig på en ”artistkarriär”? Ovant, obekvämt, osnyggt och inget hänger ihop med något. Ullareds-version av Billie Eilish (och då tycker jag inte ens Billies musik är bra.)

      Kanske hon ska skaffa ett annat jobb, utanför ”musiken”….?

        Fast Paris Hiltons låt (och video tror jag) var ju ändå så bra, och då irriterade sig många på det. Typ att hon var så rik att hon kunde (anlita rätt folk och därmed -) få allt att låta bra!

          Videon var jättebra men ingen har väl påstått att hon kunde sjunga eller göra bra musik för det? Det tror jag inte ens hon själv tycker, därför blev det väl bara en eller två låtar.

    Men alltså. Förstår att detta är Pegs sätt att hantera sin kris men jag måste säga att det är otroligt smaklöst. Å andra sidan visar ju även föräldrarna sin rätta sida med jämna mellanrum. Som att Mia försöker få Filip utröstad eller Jesper kastar skit på Zara Larsson och sen kommer med en lam förklaring. Hela familjen är så gulliga så länge alla stryker medhårs men klarar inte av när någon kanske ger dom tillräckligt med uppmärksamhet. Undrar om Pegs nya kille är kvar. Hur klarar man ett förhållande när partnerns drivkraft är ilska mot exet?

      Omg juste, när han skyllde sin tweet om Zara på att han hade tagit sömntabletter. Och Peg skydde honom och skrev att hon var glad att Zara tackade nej till att vara med i Parneviks för att det enda hon står för är hat :–)

      Utan rika pappan hade de ju inte haft en sekund i rampljuset. Känns som att så många kändisbarn utan talang blir hypade för deras föräldrar råkar vara bra på nåt.

      Om du är intresserad så pratar de ju om just detta i Pillowtalk-podden. Hur och varför hon skriver dessa låtar, hur Filip reagerat och hur hennes nya pojkvän känner. Det behöver du inte sitta och spekulera kring.

        Hej Penny! ? Det är faktiskt också en grej med Parneviks. Alltid rusa till undsättning på sociala medier.

          Hahaha det här var det bästa svaret jag har fått här inne. Nu råkar jag heta Frida och vara ett fan av Pillowtalk och lyssnade på just det avsnittet häromdagen. Inte mer spännande än så?

    Cringe. Det är vad jag känner för videon.
    Låten väldigt Billie Eilish inspirerad.

    Peg Parnevik- jag är inte bitter…nooooot!

    Olidligt! ?

    Bara jag som mer uppfattade det som en känga till de som satt hemma och kommenterade deras förhållande trots att de inte visste vad som pågick?

      Ja det är väl hela poängen

      Ja, jag med. Varför skulle hon sjunga ”you don’t know me, you just know my name” till Filip?

    Den var lite cool

    Det är någonting med Peg Parnevik och hennes musik som är så cringe. Hon är ingen bra skådespelare så videon känns B, hela hennes karriär känns som att ”Jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor och orkar inte anstränga mig. Oh well, jag kan sjunga lite och blir nog känd eftersom min pappa är Jesper Parnevik”

      Exakt detta. Hon kommer aldrig få en stor hit hur mycket hon än kopierar Lady Gaga och Taylor Swift. Hon har inte ”det”.

      Tycker Gammal har gjort flera helt ok låtar men har hittills inte gillat något Peg gjort solo. Störde mig så hårt på att hon inte synkar sina läpprörelser med texten på flera ställen, det kan ju inte vara så svårt att mima till sin egen låt.

        Gammal-referensen? Har jag missat nåt?

          Peg är en av två medlemmar i Gammal

            Ahaa! Där lärde jag mig något. Som jag verkligen borde ha vetat.

    Fick Karen-vibbar av videon.

      Vad är Karen för nåt? Läst det många ggr förut och alltid undrat vad det betyder?

        En vit medelålders medelklasskvinna som gillar att klaga på saker.

        Sök på youtube ” Karen” så får du upp massa gamla kärringar som får utbrott på allt möjligt.

    Gillar den inte och tycker inte hon kan sjunga över huvud taget.

    Kan hon bara sluta tro att lack och läder är sexigt? Är de liksom 25 år efter i USA rent modemässigt? 😀

    Annars var hon jättefin, och sjöng bra, och då är jag inget fan av hennes musik.

    Och sen den som filmade pajen. Om det ska vara sexigt är väl halva grejen med att hålla pajen precis framför tuttarna, inte bara filma pajen samt gåshuden på armarna??

    Oj. Den här lilla snutten fick mig inte att bli nyfiken på resten av låten. Hade trott den skulle vara bättre.

    hahah herregud.. videon ser ju ut att vara filmad och redigerat av högstadieelever

    Asså minspelet i videon mot inspelningen gick INTE ihop! Hennes munrörelser var liksom helt off så otroligt cringe var tvungen att stänga av ?

    Hela hon är så cringe. Hon överspelar ”jag bryr mig inte, jag är såååå självsäker och bad bitch” när allt man ser är någon som försöker för hårt. Som försöker intala både sig själv och andra hur ball och obrydd hon är.
    Jag har så svårt för det där konstlade mimandet där kvinnan liksom åmar sig och ser ut som i en dålig porrfilm i mimiken.

    Låten är ganska bra men Peg är ingen bra sångerska så det drar ner den tyvärr. Dessutom så är videons kvalitet som ett skolprojekt och ljudsynken,munrörelserna så dålig timad att man skäms. Summa: Låten får en 8a .Sången en svag 3a och videon en svag 3a.
    Tack och hej från mig.

    Det är la svårt att röra munnen rätt i takt till musiken när man har så mkt botox och grejer som gör det stelt och knasigt.

    En låt som är ännu mer en blinkning till Filip är hennes nya låt ’somewhere without me’. Riktig fin låt förövrigt! Lyssnar på den på repeat ?

    Jag tycker den är oerhört inspirerad av Billie Eilish.

      Såg nu någon ovan redan skrivit detta, sorry!

    Gillar inte låten och gillar inte Peg. Hon är 25 och har en mentalitet som en 14 åring. Pinsamt att hon inte blivit bättre uppfostrad och där har det väl brustit från föräldrarnas sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.