Ida Wargs dramatiska förlossning

Igår födde Ida Warg sin, och maken Alexander Pärleros dotter på ett sjukhus i Marbella.
Av Alexanders Instagraminlägg att döma så gick det inte helt friktionsfritt till, då läkaren meddelande paret att deras försäkring inte gällde och att de inte tänkte fortsätta hjälpa Ida.
Alexander blir utslängd från sjukhuset och behöver betala 30 000 kr för att Ida överhuvudtaget ska få fortsatt hjälp.

Sen var förlossningen extremt tuff och jag har aldrig någonsin sett en människa lida så mycket i hela mitt liv. Gråt blandat med skrik. Var så hemskt. // Alexander Pärleros

Lite senare visar det sig att försäkringsbolaget gjort fel, men det är ju så dags då.
Fy fasen vilket obehaglig situation att hamna i, och att få höra att vården kommer upphöra om det inte kommer in 30 000 kr på studs till sjukhuset.
Som tur väl är så verkar allting gått bra i slutändan, och Ida och Alexander har kunnat lämna sjukhuset tillsammans med sin dotter och några erfarenheter rikare, som jag tror att de nog helst sluppit.
Ska vi gissa på att den här förlossningen inte kommer publiceras på Youtube?

Stort grattis till hela familjen!!

219 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oerhört skumt, Spanien och Sverige är väl båda med i EU och även om inte kan de ju inte neka henne akutvård? Vad är det för pajasbolag till försäkringar?

   Jag gissar att det beror på att de valt ett privat sjukhus och att en förlossning inte räknas som akut vård.

    Ah, ja- det har du nog rätt i.

    Räknas det som akut om krystarbetet börjar?

     Det måste det ju göra. Men antar att privatsjukhuset isf kan be patienten ta sig till ett statligt sjukhus som absolut är skyldigt ta emot dig.

      Skönt att veta ändå, att någon tar emot kvinnor i den sitsen.

       Men eller hur. Skandal slänga ut en födande kvinna på gatan kan man ju tycka oavsett.

        Inte alls skandal eftersom läkaren riskerar att bli av med sin licens om hen behandlar en pat utan rätt försäkring. Speciellt om det blir komplikationer under /efter förlossningen. Hade inte hänt om dom valt att föda på offentligt sjukhus.

        Fast nu har du hört bara en sida eller hur?

        Helt rätt av sjukhuset! Antagligen är de själva som har gjort bort sig men försöker skylla ifrån sig som alla kändisar gör och kastar skit över sjukhuset.
        Vänder man sig till en privat aktör ska man vara beredd på att betala.
        Det har ingenting med försäkringsbolaget att göra!!

    Jag är spansk . Jag de säkert va på en privat sjukhus. Jag fodde min dotter på en privata då jag skulle ha naturel förlossningen och det gick på 35 typ för 15 år sedan.
    De klagar men de kunde utan problem fodda grattis på en publik.

  Läste artikeln på Aftonbladet igår. Den avslutas med: ”Aftonbladet har sökt Ida Warg”. Sinnessjukt beteende av journalister. De har precis beskrivit ett eventuellt trauma för Ida och har ändå sökt henne för en kommentar dagarna efter?

   Är väl ändå ganska rimligt att de söker henne för en kommentar om de skrivit en artikel om henne. Ofta skickar de ju bara ett sms. Och sen valde Ida helt enkelt att inte svara bara ☺️ Inte jätte sinnesjukt eller konstigt direkt 😅

   Journalister ringer ju upp och frågar typ ”din granne blev mördad igår, hörde du något? Hur känns det?” Så detta känns ganska milt ändå.

    Verkligen. Eller föräldrarna eller partnern eller barnen…

    TV4 ringde mig och ville att jag skulle berätta om ett sexualbrott som hände mig för några år sedan. Tackade snabbt nej för det drog upp otrevliga sår. Journalister har verkligen ingen skam.

     USch var med om liknande fast från dagens industri gällande sexuella trakasserier på en arbetsplats. Tackade verkligen nej till att ge dem den storyn. Men det blev ordentliga konsekvenser internt och det är huvudsaken.

   min pappa dog och expressen ringde mitt 14-åriga småsyskon för kommentar….

    HATAR kvällstidningar. Alltså seriöst. Hellre svabbar jag golv i tunnelbanan. Hur fan kan man??

   Har erfarenhet av kvällstidning och de MÅSTE söka personen för att den ska kunna ge sin bild av händelsen, samt i vissa fall bekräfta eller dementera vissa viktiga uppgifter. Vid dödsfall ska anhöriga alltid kontaktas innan så att de med säkerhet inte får reda på det genom tidningarna. Ofta står barns mobilabonnemang på sina föräldrar och då kan de oturligt nog bli de som svarar när en journalist ringer i vissa fall.

    Det är ju polisen som bekräftar att anhöriga informerats, inte de anhöriga själva!

  Dubbelkollar man inte sånthär så man vet att allt är grönt när man bestämmer sig för att föda barn utomlands?

   Fast om man dubbelkollar och försäkringsbolaget sedan ändå ger fel info till vårdgivaren så händer exakt det som hänt här.

    Man dubbelkollar förstås med vårdgivaren också, i god tid innan förlossningen.

   Tänkte samma, var planen att föda utomlands borde dom ju verkligen kollat upp detta tidigare, alternativt hålla sig hemma när man e så pass långt gången?

    Hålla sig hemma? Dom bor ju där 😅

     Varför har man inte försäkring i det landet man bor i?

      Det har dem?

  Om man bor utomlands och ska föda barn borde man ha kollat upp både 1 2 eller 3 gånger, att alla papper är ok innan, och inte som deras fall under förlossningen… Fy vilken upplevelse
  Men grattis till dottern 🤗

   Allting stämde ju, de skriver ju att det var försäkringsbolaget som gjort fel? Hur ska de kolla upp det innan?

    Varför ”hoppar man ” på sjukhuset i så fall?

    Det kan det inte ha varit om de var med om detta , de betalade ju 30 lax och sedan började det hända saker .

   Men i det här fallet var det ju försäkringsbolaget som gjort fel också. Hur många gånger ska man behöva dubbelkolla något man betalar för?

  Det *måste* ju vara något mer man inte vet i den här storyn. Man kan ju inte slänga ut en födande kvinna från ett sjukhus oavsett vad?

   Detta var ju ett privat sjukhus, så ja det kan de. Men självklart kan hon inte nekas vård, men då hade hon ju fått åka till ett allmänt sjukhus.

   Kan och kan.. Men känns väl spontant som att de ger en faktura som man i efterhand får bråka om. Kan det ha varit krock med språket kanske. De informerar om att det kommer att kosta 30 000, han tror att de vill ha det NU. Oavsett, jobbig stress mitt i förlossning. Skönt att det gick bra. 🙏🏻

    Det kan ju stämma. Ett vårddygn med tillhörande förlossning och eventuella komplikationer kostar nog bra mkt mer än 30 lax på ett riktigt bra privatsjukhus. Som kanske kräver nån form av täckning om han nu inte kommer med nåt papper från bolaget eller sjukhuset hör hur försäkringsbolaget nekar.

  De kanske hade fått reda på att allt var grönt? Vad vet du om saken? Eller vill du bara få känna dig lite bättre än andra?

  Så jobbigt för rika buhhuu.

   Osympatisk kommentar!

   Men klart även personer med pengar kan uppleva jobbiga situationer 🤦🏻‍♀️

   Fast hur tänker du nu? Gör förlossningen mindre ont för att hon har pengar…? Blir stressen av att inte få hjälp mitt i mindre?

    Kan hon inte muta bebisen att ploppa ut som en våt tvål?

   Med den synen förstår jag att du är bitter!

   Ekonomin avgör väll förfan inte hur synd det är om ens hälsa .

  ”Jag är så beundrad av henne”.

   Haha ja. Var det inte HON som gjorde jobbet ☺️

   Herregud en person kan inte skriva minsta fel ens efter att ha haft en jävligt omtumlande dag innan någon patetisk fåne ska haka upp sig på det.

    Amen!

    Oj vad sur du var, jag tänkte mer på hur det var ännu ett exempel på hans intelligens, men visst han kan ju bara ha skrivit fel efter en omtumlande dag också.

     Men varför ska man hacka på någon pga dens intelligens? Vi är som vi är

     Är du någon sorts IQ expert?

     Haha alltså… ”Oj vad sur du är jag påpekade ju bara på hans intelligens” 😅
     Som om det gör saken bättre.

     Vad sorgligt att denna lågintelligena varelse då sitter i en lägenhet värd 15 mille och driver en av Sveriges största poddar och du sitter inne på en skvallerblogg och rättar stavfel 😂 jag är inte ens ett fan av Alexander men du är ju tragisk

   Han är ju inte känd för att använda orden rätt

    Men vadådå? Kan finnas massa orsaker till varför man lärt sig vissa ord fel osv när man gick i skolan.

     Men sluta, vi kan väl rent objektivt komma överens om att Pärleros inte är den skarpaste kniven i lådan, det är allmänt erkänt!

      Om ett påstående är allmänt erkänt går det såklart ifrån subjektiv åsikt till objektivt sant. Vi superintelligenta på BB känner till detta.

       Det är allmänt känt för att Pärleros på riktigt är lite eljest.

      Nej verkligen inte. Vem är du att bedöma hur intelligent någon är? Och hur intelligent är du själv som sitter inne på en skvallerblogg och snackar skit?

     Men nej klart han skrev fel av bara farten. Antagligen tänkte han skriva något annat och ändrade sig. Gör så ofta och jag hade A i svenska när jag gick ut gymnasiet.

    Nej , men han har ju ett ganska välavlönat jobb, va?
    Det är nåt alla stackars barn med läs och skrivsvårigheter borde få veta och som är oroliga för sin framtid.

   Kul ju 😅

   Han menar uppenbarligen ”imponerad av” 😂

    Vad Pärleros MENAR och vad han skriver/säger är extremt inkonsekvent.

     Såååå bittert för dig att han är framgångsrik. Du kommer att reta upp dig på honom mer och mer enda tills du själv får nåt jobb på….ICAlagret eller liknande. För framgångsrik kommer du aldrig bli. För folk som är framgångsrika har inte den attityden som du har. :-)))))

      Lol bitter för att man ser att han är korkad… du har noll aning om min framgång eller min inkomst som jag är mer än nöjd med – jag är också extremt nöjd med att jag inte byggt min ”framgång” på att ställa okänsliga och ointelligenta ”frågor” till folk utan med min egen välfungerande hjärna.

    Eller att han beundrar henne

   Freudian slip?

    😄

  För det första:
  Tacka Gud att jag bor i Sverige och är nöjd med mitt lilla liv här.
  För det andra…japp, det blir kejsarsnitt!
  Orkar inte ytterligare en hemsk förlossning som känns värre än döden.

  Bra kämpat Ida!

   Aj då, också tacksam att leva här men Sverige är ökänt svårt att få välja kejsarsnitt i… 🙁

    Tips? Får jag inte ks beviljat då vet jag inte vart jag ska ta vägen…

     Italien räknas som bäst i EU på förlossningar. Sen Frankrike tror jag. Vad gäller statlig vård, bra privatkliniker finns nog på många ställen men kostar.

      Omg…åker seriöst utomlands om jag måste!

       Nej bara stå på dig, de måste visst ge dig det. Men de försöker övertala till att inte. Ger du dig inte får du kejsarsnitt, bara var tydlig med din rädsla.
       Men som sagt de låtsas att de inte vill först.
       /gått igenom den processen efter förlossning jag nästan dog.

        Tack vännen, blev väldigt orolig över detta men ska kämpa.

        Omg, ska man behöva kämpa när man nästan DÖTT?

     Finns massor av råd i gruppen ”Rätten till kejsarsnitt” på fb. Gå med i den och läs på. Är man riktigt jävlig så nekar de inte. Men också lättare/svårare i vissa delar av landet.

     Blir jag gravid är min plan att hävda jag kommer köpa mig ett kejsarsnitt i Polen. Bor i Skåne så det är nära och dessutom billigast jämfört med andra länder folk köper kejsarsnitt i (Tyskland, Grekland, Österrike har jag läst om några som gjort). De vill ju helst inte att man köper snitt utomlands, det ger Sverige dåligt rykte och medför självklart vissa risker. Men är en bra push när man försöker övertala dem.

      De ger med sig i Skåne, bara stå på dig med din förlossningsrädsla.
      De kör med Nej men man kan inte få kejsarsnitt som en utpressning men det får du visst om du inte viker dig. De är inte direkt ärliga sas.
      Jag har gått igenom det och jag fick mitt kejsarsnitt som blev världens bästa upplevelse

       Tack! Också hört Skåne (Lund) är bra. 🙂 Kul att höra du fick ditt snitt och allt gick fint!

      Jag tänkte göra det på riktigt, åka utomlands dvs. Kommer tala om det och förhoppningsvis tar de emot mig. Den rädslan är inte nådig.

      Fast det är ju olika ang kejsarsnitt. En kompis sprack så mycket så hon fick opereras efter förlossnings. Så hon fick enkelt kejsarsnitt med andra barnet.

       Ja, som du säger det är olika? Har läst på enormt mycket i Rätten till kejsarsnitt-gruppen och finns tyvärr hundratals historier om kvinnor som nekas snitt för andra barnet trots att de spruckit galet mycket, nästan avlidit av blodförlust under förlossningen, barnet fått syrebrist o.s.v… Vissa inom vården är tyvärr maktgalna och nekar som del av prestige.

   Jag är tacksam att jag kunde föda i ett annat land än Sverige. Sverige är inte direkt i topp när det kommer till varken förlossningsvård eller vård efter förlossningen.

   Att inte ens få välja själv om man vill föda vaginalt eller med kejsarsnitt (utan att behöva bråka om det) är under all kritik.

    Vad är fördelarna med snitt som vaginalt inte har? Bortsett från förlossningsrädsla.

     Går att planera, går snabbare (inte 48 timmar långt värkarbete och förlossning som jag hade), inte ett sprucket underliv med inkontinens som inte tas på allvar sen av vården etc etc.

     Jag skulle aldrig föda igen om jag inte blev lovad ett kejsarsnitt. Tyvärr måste man kämpa för att få det i Sverige.

      (Och inte en smärtsam förlossning som man till slut vill dö av)

      Och jag försöker inte övertyga någon att kejsarsnitt är bättre för alla. Tycker bara att det är skamligt att man ska behöva slåss för det.

       Beror nog på vilken region en frågar. Inom region Västerbotten är det tex inte svårt att få elektivt snitt om en så önskar.

        Är det verkligen så? Skulle vara en sån oerhörd lättnad.

     Du spricker garanterat inte, du bajsar i regel inte på dig, du har inte värkar 48h ditt barn får inte syrebrist du kommer förmodligen inte bajsa på dig i framtiden äh BARA fördelar enligt mig som snittats 4 gånger.

      Räknar du också följande som fördelar?
      – stor risk för sammanväxningar i buken
      – ärrigare för varje bukoperation med ökad risk för skada på tarm eller urinblåsa till följd av sammanväxningar
      – risk att livmoderväggen blir tunn och pga det inte kunna få det antal barn du vill ha? (du kanske redan är klar?)
      – En exponentiellt ökande risk för moderkakskomplikation som föreliggande moderkaka eller invasiv moderkaka vilket är allvarliga tillstånd som kan leda till blödningar, inneliggande sjukhusvård under graviditeten och behov av att förlösa prematurt
      – ökad risk för tarmvred pga sammanväxningar

      Vaginal förlossning har sina för- och nackdelar, absolut. Men att det BARA skulle vara fördelar med att göra 4 stora bukoperationer är stämmer ju inte.

       Jag blev inte informerad om de riskerna du rapar upp och har aldrig hört talas om en enda kvinna som tex fått tarmvred pga ks så jag tänker att du bara drog till med något.
       Nja stor bukoperstion håller jag inte heller med om, då skulle man inte bara få Alvedon efter.

      Ytterligare en aspekt:
      Som vaginal omföderska är riskerna med vaginal förlossning lägre jämfört med första förlossningen. Det är mindre risk för stor bristning, mindre risk för långdraget förlopp osv.
      Vid kejsarsnitt ökar istället riskerna för varje kejsarsnitt.

       Skulle aldrig (aldrig) utsätta mig för en vaginal förlossning. Total förnedring.

    Fick du in ks beviljat?
    Blir riktigt orolig nu…

     Andra barnet födde jag utomlands (barnens pappa är inte svensk och vi bodde i hans hemland under den tiden) och där är kejsarsnitt normen, det var inte en diskussion utan kejsarsnitt var det vården utgick från.

      Glad för din skull! Borde vara kvinnans val!

      Vad beror det på att kejsarsnitt är normen? Om du vet det alltså. Vill alla det och vad beror det på då? Eller är det vården som tycker det är smidigare och därför utgår ifrån det? Tycker det är jätteintressant.

       Jag menar alltså att kejsarsnitt är så som vaginal förlossning är här. Dvs det vården utgår från om inte annat önskas av kvinnan eller om det finns anledning att inte genomföra ett kejsarsnitt. Vården utgår från kejsarsnitt. Varför vet jag faktiskt inte. Jag var i alla fall tusen gånger mer nöjd med förlossningen där än den första jag hade här.

        Blir väldigt nyfiken över vilket land du pratar om. Låter lite som usa på 60 talet där barnafödande ansågs vara ett sjukdomstillstånd som krävde vårdresurser.

         Jag vet inte vad orsaken bakom är och är helt ärligt ganska ointresserad också. Jag var nöjd och skulle aldrig välja att föda i Sverige efter det.

          Var det i Turkiet som du födde barn med kejsarsnitt? Där är det vanligare med kejsarsnitt än vaginal födsel. Nästan 55% är kejsarsnitt.

           Nej det var på Cypern. I regionen vi bodde utgick vården från kejsarsnitt. Kan inte svära på att det var så i alla regioner och alla sjukhus men bland de kvinnor vi känner där så var det samma erfarenhet, alla de har fött med snitt (utom en som själv bad om vaginalt).

           Hej, jag har också fött barn på Cypern. Jag skulle säga att det beror på vart du vänder dig för forlossning, privata utför mer ks vilket såklart beror på arbetstiderna och en annan norm. Men går man till allmänna sjukhus så kan man vad jag förstår välja. De har tex en narkosläkare närvarande under hela förlossningen vid epiduralbedövning (vilket inte är fallet i Sverige) samt såklart gynekologen som du gått till varje vecka för kontroll under graviditeten.

           Min egen erfarenhet av sjukhus (allmänna) är att de är väldigt kompetenta, har TID men att utrustning ser annorlunda ut (stundtals mer ålderdomliga men fullt fungerande såklart)! För att fortsätta på mina erfarenhet har jag tyvärr fått åka in två gånger med mina barn för att sy några stygn, har då varit färdig och redo att åka hem efter 30-40 min efter ankomst till akuten..

           Glömde skriva att jag fick stanna 3 dygn och bli omhändertagen av personal och servad på alla tänkbara vis efter förlossningen. Räkningen? 10€ totalt (visserligen betalar vi social insurance men ändå!!!)

        Det är bättres för sjukhusen med kejsarsnitt eftersom det går att planera enligt löpande-band-principen och man behöver inte ha onödig personal på plats, man vet precis hur förlossningen kommer att se ut. Det är liknande tänk i hela södra Europa, särskilt på privata sjukhus.

        Smidigare och mer lönsamt för läkarna som kan planera sin arbetstid samt att den inte blir lika lång som en vaginal förlossning kan bli har jag hört. Ska de närvara vid en vaginal så vet man ju inte exakt när det drar igång eller hur lång tid det tar 🙃 finns en intressant och lärorik story på vildabarn s instakonto.

      Nu kanske det inte är just där du fick kejsarsnitt. Men kan det vara så att i visa länder där männen styr är kejsarsnitt vanligare eftersom man inte vill att kvinnan ska ”förändras” där nere då det kan bli ”mindre skönt” för mannen?

   Men Ojj, vår förlossningsvård är ju ökänd i Europa? Hur har du tänkt få ett kejsarsnitt i Sverige föresten 😬 Det finns såklart en anledning paret valt detta sjukhus i Spanien men lite naivt av dem inte dubbelkolla med både sjukhus och försäkringsbolag innan förlossningen satte igång. Skönt att allt gick bra!

   Själv ska jag flytta till Finland när den dagen kommer! Skulle inte vilja föda barn här haha

    Hur är Finland bättre än Sverige?

     Finland hör till de länder som har lägst förlossningsskador. Beror väl på ”finska greppet” om jag minns rätt.

      Det är intressant för Finland ligger lågt i antal kejsarsnitt, till och med lägre än Sverige.

       Det intressanta är ju varför Sverige har så hög andel förlossningsskador jämfört med andra länder i EU.

        Märker att jag inte riktigt hängt med det var ett tag sedan jag fick barn och det var rätt okomplicerat som jag minns det. Det låter lite som att man inte tar problemen på allvar och tycker det är illa att kvinnor i Sverige inte känner att de får den hjälp och förståelse de ska ha utan istället känner sig oroliga och inte hörda. Väldigt trist faktiskt.

       Kanske just eftersom vaginala förlossningar inte är samma risk i Finland. Förstår att fler kräver snitt i ett land med högst andel svåra förlossningsskador efter vaginal födsel.

       Varför använder sig inte Sverige av samma typ av teknik vid vaginal förlossning som i Finland?

        Bland högst andel*

        Det gör dom. Iaf på mig. Å Jag är inte typ Kronprinsessan Victoria.. Fött tre barn vaginalt

      Jag har bett om finska greppet vid mina förlossningar. Har inte fått några förlossningsskador. Skrev till och med att jag ville ha det i mina förlossningsbrev och infromerade min man om det så att han också skulle önska det.

       Ska man specifikt behöva be om att sköterskorna använder en teknik som bevisligen minskar risken för skador? Låter ju sinnessjukt att det inte används alltid även om kvinnan inte ber om det.

        Vid vilken annan vård skulle man själv behöva ta reda på vad som är mest riskfritt och sen uttryckligen behöva be om den vården samt ha en partner närvarande som ser till att det sker.

        ”Hej. Inför min operation av blindtarmen önskar jag att ni steriliserar instrumenten innan operationen tack!”

        Nej alla barnmorskor (med undantag för vissa som alltid) använder sig av det idag. Just eftersom man vet att det förebygger skador, men finns mycket andra faktorer som spelae in

      Det handlar också om att man i Finland i mycket högre grad klipper kvinnor. Det blir då automatiskt en grad 2 vilket det inte förs statistik över.

       Det där stämmer inte. Att klippa är inte heller att jämföra med en skada.

        Jo det räknas som en grad-2 bristning. Graderingen handlar ju om hur allvarligt det är, och ett klipp är ju ett semistort ingrepp som ska läka även det..

     Finland och Polen ligger bäst (lägst) i statistiken kring kvinnor som får förlossningsskador i hela eu.

    Fast sköterskorna i Finland är brutalt bryska och otrevliga. Skulle aldrig välja att föda i Finland.

     Hellre en brysk sköterska än ett trasigt underliv.

     Alla behöver inte hanteras med plastlindad bomull heller.

      Nää, helst inte plastinlindad bomull. Vanlig bomull funkar bra! 🙂

       Topp, skickar ett par ton till dig!

        Nää, det behövs inte! Klarar mig bra utan!

     Vad baserar du det på? Min förlossning var i Vasa och graviditeten sköttes i Helsingfors, så jag hann med väldigt många olika vårdare. Bokstavligen alla läkare och sjukskötare jag fick behandlade mig verkligen jättebra! I synnerhet vid förlossningen fick vi ett väldigt varmt bemötande med en väldigt duktig barnmorska som verkligen respekterade både mig och min partner.

      Det vet väl alla att finnar är burdusa och fulla och kastar kniv…? Även på BB. De kan bara inte hålla sig. Tur man är svensk och tur att Sverige är sååå braaaaa!

       😂🤣

     Jag födde mitt första barn i Finland och jag kan intyga att barnmorskorna här inte är ”brutalt bryska och otrevliga”. Snarare tvärtom! Hade två helt underbara kvinnor som förlöste mitt barn. Vistelsen på BB var också över förväntan, alla skötare och barnmorskor var snälla och oerhört hjälpsamma. Planerar att flytta hem till Sverige igen inom en snar framtid, men ska jag ha fler barn kommer jag föda i Finland, alla dagar i veckan! 🇫🇮

   Håller med, kejsarsnitt känns som ett naturligt val om man skulle bestämma sig för att skaffa barn. Efter att mänskligheten sysslat med vaginal barnafödsel i vad, ett par tusen år nu? Känns det väl naturligt att vi äntligen avancerat och utvecklar den otroligt smärtsamma, krångliga och farliga processen för kvinnor!

   Om kejsarsnitt innebär mindre smärta, skador och mer trygghet är det väl självklart att alla ska få det valet. Jag hade absolut inte gett mig, ingen skulle kunna tvinga mig till en gammaldags förlossning.

    Och det gamla argumentet som jag faktiskt tror på: hade det varit MÄN som tvingades trycka ut en 4 kilos unge ur säg analen så hade nog nya och enklare metoder tagits fram för länge länge sedan… Kvinnor ska inte behöva utsätta sig för mer risker än vad som behövs.

    Sysslat med vaginal födsel i ett par tusen år nu….okej…
    Kejsarsnitt genomfördes redan för nästan 3000 år sedan och då var syftet att rädda barnet. Mamman dog antingen genom att förblöda eller av infektioner. 1580 genomfördes det första kejsarsnittet där mamman faktisk överlevde.
    Jag förstår om man är rädd har en dålig erfarenhet av att föda vaginal eller om det finns medicinska hinder som gör att man väljer kejsarsnitt.

    Och nu har de upptäckt att det inte är bra att kvinnor går över tiden så förlossningar sätts igång efter full tid. Hör ingen gapa om att det skulle vara onaturligt att sätta igång en förlossning direkt. Men så fort det är kejsarsnitt vs vaginalt så ska det naturliga hela tiden dras upp.

    2 tusen år? Snarare 200 tusen år…

     Hehe, men Jesus skapade väl all tid och rum?

      Nej, de va gud 😉

    Du glömmer att kejsarsnitt faktiskt är en operation och även det kan innebära risker. Tycker det är märkligt att folk som aldrig fött barn insisterar på att de vill ha kejsarsnitt. Skaffa inte barn om du inte vill föda vaginalt? Varför skulle det vara en rättighet att bli opererad för något som kroppen oftast kan sköta naturligt? Och om det går fel ja då är det klart att man ska få kejsarsnitt

     Som om inte vaginal förlossning är en risk?

    Håller verkligen med, omodern var ordet.

   Skulle aldrig i mitt liv välja kejsarsnitt, skit svårt efteråt och massa komplikationer som kan uppstå.. jaaa, det kan uppstå i va*inala förlossningar också men man kommer lättare på benen igen efter sån!
   Många kompisar som hamnat i kejsarsnitt och de sa att aldrig igen.

  Detta kommentarsfält blir bara värre o värre. Så tråkigt!

  Men stort grattis till Ida och Alexander! 😍

  Ot Gabjoss har på sig en minimal top men en snörning utan bh under.. på sitt barns 6-års kalas med hans kompisar… Börjar jag bli gammal eller är detta lite för mkt?

   Var har hon lagt upp den?

    Insta stories.

     Jag tycker faktiskt inte toppen var så farlig, kanske lite somrig 😅 det är ändå ett 6-årskalas, de tänker väl knappast i sådana banor?! Kanske skillnad om hon höll i ett kalas för 13-åringar så nånsgans får man väl dra gränsen.. men tror nog bara hennes son tycker hon var fin! Verkar mest vara andra mammor som inte kan bära upp samma klädstil som är irriterade.. 😆

   Tacky är bara förnamnet. 🤭

    Ja extremt tacky

   Hon lär iaf inte vinna pris för bäst klädstil 🤷🏻‍♀️

    Borttagen nu 😂

   Jag förstår inte, när man hittat sin människa med stort M då är ju bekräftelsebehovet inte lika starkt..inte i början iaf. Sen smyger det tillbaka om man inte känner sig sedd.

   Jag har själv urringade toppar men inte som Gabjoss. För det första orkar jag inte med blickarna. För det andra känner jag mig äcklig när folk stirrar. Kommer alltid på mig själv dra upp toppen i vissa sammanhang osv.

   Hon visar ju allt, hela tiden, till alla. Dömer VERKLIGEN INTE, vill bara förstå hur man slutar bry sig om snuskblickar. Eller, är de välkomna i hennes liv?

    Jag har aldrig ”sett” såna blickar. Jag vet inte- om nån glor stänger jag bara av och tittar förbi. Har varit sån sen jag var barn, man kan inte bry sig om vad exakt alla tycker.

     Jag är lite obekväm så det kanske gör mig mer öppen för att känna av min omgivning.
     Men du kan inte påstå att ingen glor?
     Folk stirrar sig blinda!!!!

      Glor gör det säkert men som jag sa- jag har inga problem med att ignorera sånt och har aldrig haft. Jag fäster blicken nån annanstans än på stirrarna & skiter i dem. Jag är inte kaxig eller så men folk som glor på mina tuttar eller vad de nu väljer att glo på har jag aldrig brytt mig om.

    Man är olika. Jag får en kick av blickarna eller så bryr jag mig inte alls. Det här med att folk tycker att män ska sluta glo tror jag inte på, jag som kvinna kollar ju också. Svårt att låta bli när halva tuttarna är ute liksom haha. Hade haft lika svårt att glo på en man med djup urringning eller halva framme också.

     Haha ja, jag som kvinna glor ju också när tuttarna studsar men folks blickar kan vara oerhört obehagliga. Speciellt äldre män som stirrar och inte tar bort blicken. Känner mig så förnedrad och äcklig så det är sällan jag har utmanande kläder längre.

      Jag fattar inte riktigt. Tar man på sig utmanande kläder är det ju för att man vill visa någon kroppsdel man tycker är snygg. Varför känner du dig förnedrad och äcklig om äldre män tittar? Det går liksom inte att välja att några (unga, snygga män?) ska kolla och andra inte…

   Äsch hon känner sig antagligen fin i sin topp och det är inte så att det är ett kalas för ett gäng tonårsgrabbar. Min rant är snarare burr att hon inte fryser. Hade aldrig haft den toppen såhär års. Men så är jag ju också frusen av mig. Föredrar raggsockor, lager på lager och nu med mössmodet kan jag ha den på även inomhus!

    Haha skrev liknande kommentar högre upp! Håller helt med

   En minimal och genomskinlig topp är sjukt opassande att ha på sig på ett barnkalas ja. Och tacky i allmänhet. Men antar att nya boobsen bara måste visas upp vid varje tillfälle..🤷🏻‍♀️

    Jag har inte barn men i vilken ålder är det lag på att man ska sluta visa upp sin kropp för sina barn? En sexåring är ett litet BARN, i den åldern kan man väl tillome duscha/bada ihop? Eller är det förbjudet att va naken i sitt hem framför sitt barn? Om inte så är väl inte en topp utan bh under så mycket att skrika om.. i Dont know men i min familj va vi allmänt näck tills jag va säkert 10! Bastade ihop osv, inga konstigheter

     Fast det handlar inte om det. Man får vara naken hur mkt man vill inom sin familj. Ingen som har sagt nåt om det. Betyder inte att det är ok att springa runt näck på kalas och andra offentliga tillställningar. Sen är det skillnad på naturlig nakenhet och att hela tiden sträva efter att se ”sexig” ut, som i Gabjoss fall.

   Haha, det är KALLT här i Umeå. Jag hade dunjacka idag. Varför har hon en minimal sommartop?

    Förlåt men blir så äcklad av GabJoss, varför måste rumpan och brösten ALLTID framhävas på bilder med barnen dessutom? Fattar inte?!?!

  Vad hade hänt om han inte hade haft 30.000:- att casha upp?

   Gissar taxi/ambulans till offentligt sjukhus.

   Hade blivit panikspons för sjukhuset i bådas kanaler…

  Hur har de att sjalen är min fråga. Ser inte helt rätt ut.

   Nej, bebisens huvud har inget stöd.. 🤦🏼‍♀️

  Och hon som pratat flera gånger på sin YT att hon är så glad att hon ska föda i Spanien för där är förlossningsvården sååååå mycket bättre än i Sverige!
  Väldigt glada för deras skull att allt gick bra till slut!

   Vad i deras text tyder på att förlossningen och vården hade varit bättre i Sverige? Dvs inte pengarna utan vården.

   Det är ju inte vården som fallerat så hur menar du nu? Det verkar ha funnits en miss i kommunikationen mellan patient, försäkringsbolag och privatsjukhus.

   Ledsen om jag sabbar din världsbild men Spanien har bättre förlossningsvård än Sverige. Kolla internationell ranking.

   Fast Sverige har ju inte alls bättre förlossningsvård än Spanien. Här är exempelvis lite lättgooglad statistik från OECD som visar att Sverige har sjukt dåliga siffror.

   Andelen kvinnor med skador under förlossning, utan instrument:
   1. Polen: 0,1 procent
   2. Israel: 0,3 procent
   3. Italien: 0,4 procent
   4. Slovenien: 0,4 procent
   5. Portugal: 0,5 procent
   (Sverige: 3,5 procent)

   Andelen kvinnor med skador under förlossning, med instrument:
   1. Polen: 0,5 procent
   2. Israel: 1,3 procent
   3. Italien: 1,3 procent
   4. Slovenien: 1,6 procent
   5. Portugal: 1,8 procent
   (Sverige: 12,7 procent)

    Italiensk vård är över lag i toppklass.
    Två släktingar till mig insjuknade i samma cancerform, prostatacancer, med några års mellanrum. En bor i Italien, den andra bodde i Sverige. Svensken dog av sin cancer, de skulle först vänta och se, för värdena var ju inte så farliga, operation var inte nödvändigt tyckte de, vänta och vänta och sedan hade det spridit sig så han fick ingen operation Italienaren hade lägre värden men fick operation 4 veckor efter diagnos, strålning och rehab och var färdigbehandlad tre månader efter diagnos. Fortfarande frisk nu fem år senare Båda inom offentlig vård.
    Om min man skulle få den cancerformen stannar vi definitivt inte i Sverige för vård.

     Fast prognosen beror på på väldigt mycket mer, t.ex tumörtyp

    Alltså vilka jäkla siffror. Så himla tråkigt. Eller ja, kul för kvinnorna i Italien och Portugal och Slovenien och Israel och Polen osv. Men trist det inte är bättre.

  Frågan är ju hur träningsstörd hon egentligen är? Nu ligger hon redan och gör övningar för magen. Sorgligt.

   Varför är man tränings störd för det? Varför skulle hon inte träna om det funkar och hon mår bra av det?

    Men kom igen. Varför tror du att hon gör det? Börjar på S och slutar på mal.

     Men övningar man gör relativt snabbt efter förlossning är inte på något sätt för att bli smal. Det handlar till stor del om att återhämta, t.ex. magmusklerna separeras ju och en del lätta övningnar (typ andingsövningar eller håll-in-övningar, inga sit-ups eller dyl.) kan hjälpa kroppen att hitta tillbaka snabbare/bätte. Du som snarare kopplar ihop all form av övningar med smalhelts, men det har för många, i synnerhet efter graviditet, att göra med att återhämta sig och kunna ha en kropp som orkar bära på och leka med barnet/barnen som kom.

     Låter som att det är du som har en störning med träning om träning är lika med smal för dig.

     Är det något fel i att vara smal? Det är bara bra att hålla sig i form.

    Hon har haft allvarliga ätstörningar som hon pratat ut om. Hon har bara bytt ut det till manisk träning och strikt kostschema nu istället. Hon lurar kanske sig själv att hon är frisk genom detta men lurar absolut ingen annan.

     Men vad sitter du och skriver om folk? Pratar du men människor i din omgivning på det här viset också?

     FULLT naturligt och REKOMMENDERAT att göra rehabövningar efter en förlossning om hon känner sig redo för det.
     Förstår verkligen att influencers mår dåligt, inte ens sina övningar mot typ diastas för de låta gå okommenterat. Wow.

      Men vad missade du? Hon har haft en ätstörning och tagit över det till träning!! Alltså att det är gammalt som gnager som hon kommer tillbaka till🤦🏼‍♀️Jeeezes!

       Det är väl bara fantastiskt om hon kommit ur ätstörningen och istället tränar och har kostschema. Bra för kroppen och psyket med ordning och reda.
       Vissa verkar inte nöjda förrän alla kvinnor har BMI 30+.

      Jag är ganska ny följare av Henne MEN snabbt såg jag hennes störningar.

      Nu kommer det snart magbilder och smalbilder.

      Det är jättebra att träna så länge man kan i graviditeten.

      Men bara sorgligt att se de som hetsar första veckan. Gynning m fl också.

      Vilken snabb hemgång de fick. Hon ser pigg och lycklig ut!

   Kallas rehab, jättebra att göra. Gjorde jag själv, började ett par dagar efter förlossningen. Tycker du rehab rent generellt är dåligt eller bara om det utförs efter graviditet?

    Ja mer rehab till folket och börja redan i tonåren. Hjälper att förebygga många skador och senarelägger det naturliga åldrandet.

    Men varför ligger hon och kör rehab en dag efter hon fött barn? Jo så att hon snabbt kan börja träna igen. Hon är manisk.

    Det är dock skillnad på ”ett par dagar efter förlossningen” och mindre än 24 timmar efter förlossningen…

   Allt kvinnor gör är verkligen fel, till och med valet att träna eller att inte träna? Give her a break hur orkar du bry dig så mycket?

  1 dygn efter förlossning och redan inlägg om mammamage-träning på Instagram… Sunt.

  Anna Book: jag ska bara vara live en kort stund idag.

  2 timmar senare… still live.

   Och nu diagnosticerar hon sin man som
   HSP…
   Efter att hon sagt att hon föredrar att explodera…

   Varför hör man att hon tar skärmklipp med jämna mellanrum?

    Veta vilka hon ska kolla upp för eventuell block sen skulle jag tro.

  Är alexander bi eller har jag drömt att han berättat de?

   Ja det tippar jag på

  Uppfriskande med en influenser som tappat kontrollen och inte själv regisserat hela sin förlossning i förväg minutiöst planerad och alltigenom harmonisk och helst utan någon form av smärtlindring. Tyckte jag.

   Haha ja! Underbart med en riktig primalskriksförlossning ju! Så var mina och efteråt känner man sig som en urkvinna, som urmodern, en riktig djungelvrålsdrottning! Det var så jäkla skönt att vråla ut all smärta och bara låta naturen styra.

  Jag förstår inte riktigt finns det någon förlossning som inte är tuff? Vad är det som är så speciellt med just deras?

   Ingenting, men alla kvinnor som fött barn är drottningar! En sådan bedrift, jag kände mig som en superstar i flera dagar och det tycker jag alla ska göra!

   Mina två var plättlätta. Antar att jag är en lite-extra-superkvinna!

    Samma här, tar man den med ro är man fanimej något extra.

  Alltså så många som anser att Sverige är ’världsbäst’ när vi inte är i närheten av bäst inom något område. o.O

   Ja det är hjärntvätt från politiker, för att vi ska acceptera de höga skatterna och tro att vi får bra vård och skola för dem… och folk går på det.

    Så sjukt. Det är enkelt att googla att till exempel Finland har högre skolresultat, verkar ha bättre vård, anses typ lyckligast i världen.

    Sverige ligger under alla andra nordiska länder när det kommer till lycka. Enda anledningen varför vi ändå är rätt högt upp är ju den långa historian av demokrati och rikedom i landet. Men så som Sverige har styrts senaste årtiondet så kommer det bara gå utför, det tror jag.

   Tycker också det är lustigt, folk vägrar verkligen ta till sig nyheter? Svensk vård har väl inte hållit hög klass i europeisk jämförelse sen 70/80 talet? Men här står folk 2021 & ba ”alltså man ska föda barn i Sverige för det är så bra här.” Det hade ju varit toppen om det vore sant!

  Åh… DÄR blev påmind om varför jag inte följer Alexander på insta! Hans sätt att skriva och uttrycka sig är som ett barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *