Joakim Lundell satsar mot Hollywood

Foto: Fabian Falana/Pressbild

Efter att ha underhållit tittarna med olika skräckinjagande program så verkar Joakim Lundell nu satsa på att bli den nya ”Wes Cravern”.
Hans program ”Spökjakt” är inne på sin tredje säsong och har utnämnts till ”Årets program” 2020 och ”Tittarnas favoritprogram” 2021 på Kristallengalan.
Hans nya projekt är en skräckfilm som fått arbetsnamnet ”Feed” och som beskrivs som en uppfriskande vinkling på den klassiska skräckgenren “unga människor terroriseras av okänt väsen” enligt Moviezine.se

Huruvida några av de klassiska scenerna ur skräckfilmsgenren kommer dyka upp i hans projekt är än så länge oklart.
Ni vet, där karaktären kommer hem och inser att någon brutit sig in, men istället för att vända om och ringa polisen så smyger de in och ropar ”Hallååååå! Är det någon här!?”
Nu ska ju Joakims skräckfilm handla om hur unga människor terroriseras av okänt väsen, så kanske mer av ”Det”, ”The Blair Witch Project” och ”Hotet från underjorden” än ”The Shining”, ”Halloween” eller ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”.

Så här sa Joakim Lundell själv till Moviezine om sitt kommande projekt:

Jag är taggad på att göra en modern skräckfilm till dagens publik som blivit lite förbisedd när det gäller svensk film. De flesta svenska produktioner som kallats skräck har snarare varit relationsdraman med spökliga undertoner, det amerikaner skulle kalla ”arthouse”. Jag vill göra en riktigt otäck skräckfilm. Popcornfilm som gör sig riktigt bra på bioduken. // Joakim Lundell.

För produktionen står Scandinavian Content Group och inspelningen ska ske under 2022.

Jag brukade älska att kolla på skräckfilm, men toleransnivån för mitt stackars hjärta verkar ha sjunkit i samma takt som jag blivit äldre.
De senaste skräckisarna jag tog mig igenom var nyinspelningarna av ”Det”, och det(!) räcker gott och väl för mig, och har fyllt min kvot för resten av året.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      Det där fick mig att dissa Rituals faktiskt. Kan vara det töntigaste jag läst. Är ju helt olika branscher, knappast att en kalender med sötsaker i kommer konkurrera ut deras.

        Verkligen. Så löjligt.

          Instämmer att det är jättelöjligt av Rituals, men det är ändå rätt likt ? Obs, det betyder inte att Rituals borde bete sig som en douchbag

            Finns ca en miljard kalendrar. Känns rätt så omöjligt att designa en (med jultema dessutom) som inte är något så när lik en som redan finns. Eftersom de inte ens är i samma bransch så känns det ännu mer långsökt att göra en grej av det.

              Håller med

        Men verkligen. Så fånigt!

        Dessutom köper man den väl för innehållet, inte för kalendern i sig

      Speciellt likt var det ju inte heller.

      Åh, den fick ju toppbetyg i Camilla Hamids video. Hade lätt köpt den om jag inte var allergisk mot nötter. ?

      Om något så var Roys kalender finare plus att det kanske mer är upp till byrån han anlitat att ta ansvar kring design, om det nu är något att bråka om.. Båda kan väl få finnas?

      Girigt av rituals och ganska kass reklam för deras varumärke.

    Jag är all for it. Älskar skräck och kan han få fram en bra skräckfilm så tackar jag inte nej.

    Jag är rätt så harig och rädd av mig när det kommer till skräckfilm men jag tyckte inte alls att Det var läskig. Väldigt barnslig på något vis. Och helt ärligt rätt så dålig också.

      Sista filmen var ju knappt en thriller. ? Så besviken eftersom första ändå var helt okej.

    Åh, hotet från underjorden, den gamla godingen?

    Favoriten i filmen är givetvis den vapentokige Burt Gummer.

    Är nog dags att kolla igenom filmerna igen, det var ett bra tag sen sist.

      Sen senast

    Titel: 28 hours. Handling: vi ser influencers som sitter hemma, på olika kontor, på kaféer (och Anna Book som sänder live i köket, timme fem). Alla jobbar med sitt viktiga content. Plötsligt! Ett hemligt datavirus slår ut alla sociala medier! Vi får se hur alla uppskrämda influencers börjar hamra på tangentborden. ”Va fan?!” De startar om datorer och mobiler. Allt fungerar utom just sociala medier. Och då …

    Brukade ÄLSKA skräckfilm men inget biter på mig längre. Tycker allt bara upprepas om och om igen. Går inte att göra bra skräckisar längre tycker jag. Men om någon mot förmodan vet någon riktigt läskig, obehaglig och annorlunda skräckis som släppts de senaste åren så får ni gärna hojta!

      The visit, otäck och äcklig.
      Train to busan, en av de bästa zombie filmerna, mycket gore.
      The taking of Deborah Logan, sevärd.

      Conjuring serien såklart.
      Annars gillar jag mest 70, 80 och 90tals skräck. Kommit några senare som saw, the ring osv som såklart funkar.

        Kände likadant tills jag såg serien Marianne på Netflix. Fick sova med nattlampa på. Dock var det sjukaste den natten när jag kände att jag slutat skrämma upp mig själv inför läggdags och faktiskt kunde ha släckt men vaknar mitt i natten av att lampan är tänd(!) Och min katt som kikar nyfiket mot dörrhålet ut till hallen. Blev några nätter till med lampan tänd efter det ??

      • Black Swan (2010)
      • Case 39 (2009)
      • Coffin (2011)
      • Ghost Ship (2002)
      • Gretel & Hansel (2020)
      • I Am a Ghost (2012)
      • In Their Skin (2012)
      • Lights Out (2016)
      • Population 436 (2006)
      • The Village (2004)

      Inte skräck, men så bra Destroyer (2018) med Nicole Kidman.

      Kollat massa skräck, och det är något med filmen Sinister som ändå biter på mig. Den är obehaglig!

      Eden Lake – slutade kolla skräck, campa och umgås med barn efter den.

        Den är riktigt obehaglig, inte läskig utan obehaglig, glömmer aldrig första gången jag såg den och känslan i slutet när man tror det ska bli bra.

        Sjukt obehaglig – den kryper verkligen in under skinnet på en.

      Kollade på ”Veronica” på Netflix häromdagen och tyckte den var lite småläskig.

      Blir lite läskigare när dom pratar spanska (personlig åsikt) och när filmen bygger på en verklig händelse.

      Bör ses!

    Tycker många skräckfilmer är mer bara äckliga och grisiga än vad de är faktiskt läskiga. Oftast blir jag själv mest rädd av true crime program som är baserat på verkliga historier. Bra mycket läskigare med någon som blir kidnappad och styckmördad efter en dejt än en zombie som raglar runt eller en docka som ska låtsas vara djävulen.

      Jag är, stört nog, tvärtom. Blir (ibland) rädd av påhittat, aldrig rädd av true crime. Men så har jag också plöjt true crime sen långt innan poddar började med det, så kanske är van bara. Sen beror det väl på varför man gillar true crime, jag är mest intresserad av polisens arbete och rättsystemet. Och psykologin hos mördaren.

        Haha ja jag har också sett true crime innan poddarna slog igenom men jag tycker ändå att det är mycket mer obehagligt än det som är hittepå. Nog för att det kan hända en själv på ett annat sätt. Ser jag en typisk skräckfilm så har jag inte känslan av verklig skräck på samma sätt. Det är ju bara på låtsas och som sagt mest bara grisigt på något vis.

      Jag tittar aldrig på nyheterna för att det är så otroligt läskigt, obehagligt och gör mig väldigt illa berörd. Iofs kollar jag inte på skräck heller, eller True Crime. Världen är läskig nog som det är.

    Jag vet att det här är så sjukt men visst favoriserar Therese sina hundar, det är myyyyyycket prat och tjat och god om den ena men inte den andra ? bara något jag lagt märke till

      rasmus är favoriten ?

        Ja precis.

      Gos* ska det stå, inte god.

      Vilken av dom? Aldrig tänkt på.

      Blir väldigt glad när man ser hur hon tränar sina hundar, leker med dom och är i skogen, aktiverar dom och att dom lyssnar. Tycker hon tar bra hand om dom verkligen.
      Finns ju influencers som har hund/hundar som inte är rumsrena, inte kan sitt, stanna osv. Aldrig haft hund så vet såklart inte hur svårt det är, om det är omöjligt att lära vissa hundar eller om vissa bara inte bryr sig att lägga tid på sina hundar. Är det de sistnämnda är det verkligen sorgligt.

        Rasmus.
        Ja hon verkar vara en jätte bra hundägare, mena inget annat, bara lagt märke till att hon favoriserar den ena väldigt mycket som jag märkt.

          Verkligen aldrig tänkt på det. Ser dock inte vem som är vem av dom ens och tänker nog inte alltid på vilket namn hon säger?

          Dom skulle bara adopterat en av dom va? Men så tog dom båda. Var det Rasmus som var planen bara eller tvärtom?

            Planen var bara Ronja om jag minns rätt, men sen blev dom så kära i Rasmus att dom behöll båda

              Fint av dom att inte sära på syskonen ? Dom är så söta! Blir sugen på att skaffa hund varje gång jag ser dom, verkar vara så mysigt

          Jag har också tänkt på det att hon favoriserar Rasmus jätte mycket.

            Stackars andra hunden. Vad den ska må dåligt av att andra hundens gos syns mer på sociala medier ? en del ska inte ha djur.

              Snacka om att överdriva men okej ?

                Men vafan. Man ska inte ha djur om man beter sig så. Tänk på hunden och hur den ska känna för tusan.

                Tror det va lite ironi där va?

                  No shit sherlock

          Vad ledsamt

      Man ser Ronja typ när hon ätit nått hon inte borde ha ätit och är påväg till veterinären.

      Men sen kan ju kanske Rasmus vara den som är mer social och vill göra mer/olika saker, och därför syns han mest.

      Kan ju vara så att Rasmus ser Therese som sin alfa medan Ronja ser Anders som sin. Svägerskans hund ser henne som alfan medan deras förra såg hennes man som alfan.

      Hundar väljer en flockledare i familjen och vissa hundar är så noga med sånt att de i många fall ignorerar resten av familjen.

        Lol nej alfa bland hundar är myt

    Både Jocke och Jonna har pratat mycket om hur mycket jobb dom haft och att det är stressigt osv, även varit prat i podden att de behöver tid ensamma med varann och med barnen osv, vore inte den här resan perfekt för det? Ändå har de med en person för att filma och det uppdateras friskt från resan och vi får bland annat veta att dottern är förstoppad.

      Jocke har ju redan visat vilken begåvad ”resissör” och producent han är när det gäller skräckfilmer
      https://youtu.be/8a7szrbFcUs

        Hörde också när han sa resissör haha. Tror inte han själv kommer producera och regissera denna film alltså inte helt ensam, det är säkert andra proffs som är inblandade och Jocke erbjöds väl detta för att det då blir hypat och får mer marknadsföring genom honom liksom.

      Ja och det ska göras vloggar, men då går resan som arbetsresa så de får dra av den. Han är privat av sig sa han nyligen men det håller jag inte med om, det är högst privat det vi får följa tycker jag, filmar i sitt hem och vi får veta det mesta ju men pengar måste ju in så…

    Påtal om skräckfilm.
    Har sett flera kända, som många av Annabelle-filmerna, Saw och liknande. Dock är de verkligen inget för mig, lätta att förutspå och blir därför inget roligt. Den enda som dock verkligen gett mig gåshud är The Visit!! Lite mer av den psykologiska skräcken, deras udda beteenden och klaustrofobin i den situation de hamnar i. Behöver tips om liknande filmer nu till helgen!!!

      tyckte att RUN var bra! https://www.imdb.com/title/tt8633478/

      Ja jag tipsade om The visit högre upp. Den var obehaglig. ?

    Läst Pärleros senaste inlägg om hur man han tjäna 1000 kronor per sekund. Vi andra är dödsdömda.

      Va? Var det verkligen det han sa…?

    Vem är det som Lisa Jönsson pratar om i sin story som redigerat kroppen på sina bilder?

      Såg nu efter lite sökande på instagram att det var Gynning

    ….och på tal om skräckfilmer så var Lady Dahmer förutsägbar i vanlig ordning. För hur kunde hon ens ana att det skulle bli sådant ramaskri p.g.a. det hon skrev om att hellre låta hennes ungar se Squid Game än på Disney. Kolla själv på hennes insta.

    Spökjakt är väl inne på sin 4 säsong

    Med tanke på hur löjligt gjord den där spökserien är så lär väl en film gjord av honom vara i samma stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.