Det där med att ha en egen stil

Kenza och Josephine Qvist står i renoveringstagen och verkar vilja ha snudd på identiska lägenheter, i alla fall om man ska tro deras Instagraminlägg.
Eller rättare sagt, det verkar som att Josephine vill kopiera Kenzas kök eftersom det är bilden på Kenzas kök som Josephine har med i sitt inlägg.
Fördelen med det är ju att om man drabbas av hemlängtan så finns det kanske en lägenhet på närmare håll än sin egen, dit man kan gå för att stilla sin hemlängtan.
Jag menar, det spelar ju föga roll om stuckaturen, de tomma ytorna eller femton nyanser av beige tillhör en själv eller någon annan.

Av bilderna att döma så ser det ut som ett äkta ”Bianca Ingrosso-kök” – alltså ett kök som inte är ämnat att laga mat i. 
Vad tycker ni?

Tack för tips!

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Personligen så tycker jag att Kenzas kök ser malplacerat ut i den sekelskifteslägenheten. Det passar inte med stuckaturerna. Hade nog varit snyggare i ett annat sammanhang. Sen är jag väldigt praktisk av mig så jag hade velat ha handtag på skåpluckorna. Men ja alla tycker olika blabla.

  Om vi ändå pratar lägenheter – Sandra Beijers vardagsrum blev superfint.

   Håller helt med och tycker även det ser lite inklämt ut. Hade nog gjort sig bättre utan köksö men det är ju trendigt…

    Köksö är inte ”trendigt”. De är alltid populära för de innebär extra avställningsyta och sittplatser i ett kök samt en naturlig samlingspunkt.

     Köksö är en trend som vuxit fram de senaste 10 åren allt sedan det blev populärt med öppna planlösningar. I ett ”traditionellt” kök finns oftast inte plats, eller behov, för en köksö.

      10 åren? Det har väl ändå varit ”inne” i 20 år.

      lol mina föräldrar byggde om sitt kök i mitten på 90-talet och de har köksö. känns snarare omodernt?

    Folk ska knö in en köksö oavsett om det passar eller inte..

  ”Timeless” och ”Elegant” är inte de ord jag skulle använda för att beskriva det där köket. Den där stilen är väl varken tidlös eller elegant för fem öre? Tycker dessutom att det skär sig OERHÖRT mot den vita stuckaturen och resten av taket.
  Fult var det väl inte, men det känns som att det köket hade gjort sig bättre i en annan typ av boende…

   Exakt! Just det ljusa träet är väl extremt inne just NU men var det inte för bara ett par år sen? Då skulle alla ha mörka kök och marmorskivor. Det här är en typiskt modernitets-renovering och de kommer väl göra om köket igen inom ett par år… förstår inte varför man inte tar en mer klassisk modell i ett så gammalt hus!

   Hihi tycker det påminner om kök och inredning i husvagn🙈🙈🙈 Inte som helhet men färgen och materialet och hur allt är i samma färg/material. Trä som liknar plast. Kanske är det bara för att det är en skiss men jag tänker camping och inte sekelskiftslyx.

   Dessutom. Herregud så opraktiskt med låg ugn när man har TVÅ små barn. Är ju det bästa med att renovera, att man kan se till att ha ugn i högskåp så man slipper vara rädd att de ska bränna sig

    ser ut som att det är gjort av papp

  Lite deppigt med färgskalorna (skalan?) osv, men jag gillar stuckaturerna.

   Jag är väldigt pro beige men även jag tycker allt smälter ihop för mycket här. En maffigare vattenblandare, ljusare golv, annan sten.

   Tycker också att köksön ser väldigt smal ut men kanske inte är proportionellt.

    Är det nån som följer Qvist och vet vad som hände med träningsresan de skulle anordna nu i höst? Tittade på hennes storys och nu är den i januari då restriktionerna ser annorlunda ut idag, men Spanien har väl haft lätta restriktioner hela hösten ?

  Ser identiskt ut med Petra Tungårdens kök, måste vara samma designer.

  Inte min stil alls tyvärr. Tycker det är finare med klassiska platsbyggda kök i sekelskiftesstil som går mer ihop med den tid huset är byggt men det är jag det.. smaken är delad men gillar inte överdådiga stuckaturer och påklistrade lister på väggarna.

  Har en känsla av att detta är ett trendkänsliga som nästa hyresgäst kommer tröttna på.

   *trendigt kök

   Bor inga hyresgäster där…

    Nej jag skrev för fort. Nästa ägare.

   Ja, jag tror att de båda har ett samarbete med kitchen by Paul.

  Egen stil är ju den stilen man väljer för att man tycker om den… även om någon annan har det likadant.
  Vadå kök som inte är ämnad för att laga mat? Det lagas ofta mat i Biancas kök även om det mestadels inte är hon själv som gör det.

  Inte alls min stil men det är ju helt oväsentligt eftersom jag inte ska bo där. Mitt drömkök har alltid varit ett klassiskt amerikanskt kök i mörkt trä, med stor köksö där gäster kan sitta medans man lagar klart maten och där hela familjen hänger i vardagen.

  Det får det bli när vi köper hus! Nu har vi precis köpt en ny lägenhet med litet kök där vi nog inte får plats med någon köksö alls. Enda minuset med nya lägenheten enligt mig.

  Jösses vilken dålig fantasi! 😂

  Gillar att det är minimalistiskt. Får panik när folk har plottrigt och stökigt.

   Klart det är minimalistiskt, det är ju en data animering… släng in lite skitiga tallrikar, nappflaskor och en brödrost så får du en bättre bild av hur det kommer se ut. Tycker personligen kenzas kök var dödsfult och påminner mer om ett vardagsrum från tidigt 00-tal.

  Skitfult

  Inte snyggt. Får mig att tänka på den gamla träslöjdssalen i skolan.

  Tycker det var väldigt harmoniskt färgmässigt. Fint och ljust.

  Det värsta är den slakt av våningar i Sthlms innerstad som aldrig tar slut. Ser för jävligt ut med detta trashiga,,oavsett att det kostar pengar. Att inte fatta att man gör ett snickarkök, i stilen som husets byggnadsår kräver, handgjort av hantverkare som kan sina saker, är så sorgligt. Nu ligger inte lgh i nåt kvarter jag vill bo i (fel sida av Odengatan/Karlbergsgatan) men kan säga att jag aldrig hade köpt c hon lär väl inte bo så många år, gissar jag, så snart till salu. Något så nyrikt att behöva göra om ett nytt kök, genant, skulle aldrig.
  Önskar styrelserna i brfföreningar bara sa nej till såna här fulheter, rakt av. Så fick den som vill göra om kämpa i hyresnämnden i åratal.

   Karlbergsvägen.

   Fyfan vad bitter 😫 usch. Låt folk ha vad de vill ha. Du kommer ändå aldrig ha råd att bo sådär

    Bra att nån bryr sig om att bevara unika gamla lägenheter som snart kommer vara utrotade. Varför ska man ens bo i en sekelskifteslägenhet om man inte gillar den stilen?

  Varför väljer man att sätta ugnen så lågt ner?!

   Hon kanske sitter på en liten rullpall när hon lagar mat i det köket?

    Anonym18:31 Jag gissar att den som ritat köket inte fattar att det finns inbyggnadsugn, dvs den borde ha varit i ögonhöjd, dold, bland skåpen på andra sidan, dito med diskmaskin. Så ritar proffsen kök numera. Plus, undrar om bjälklaget tål tyngden av all sten i köksön? När nu ett ickeproffs ritar, menar jag.

     Sitter i brf styrelse i ett hus i innerstan där alla rivit väggar och har så mkt tungt i kök och badrum att husets bärighet börjat försämras…

      😬😬

   Tänkte precis på samma grej. Om jag fick chansen att designa eller planera mitt kök hade ugn i arbetshöjd varit typ mitt första önskemål.

   Folk som inte fyllt 40 inser inte hur det är att ha 0% ledvätska på morgonen med förhoppning om att med rörelse jobba upp den till kanske 20% fram på eftermiddagen.

   Ja, så de reflekterar inte över att en ugn i högre höjd kan vara bra

   Det är ju ett pyttelitet kök (kokvrå), så platsen saknas för annat ställe. När man ser alla dessa influerare så förvånas jag över att dom köper lägenheter med så små kök. Det är ju i köket man samlas med vänner och äter och skålar.
   Dock tycker jag att hennes kokvrå är jättesnyggt gjord.

    Sekelskiftets hus hade ju små kök traditionellt sätt. Även de tidiga 10 och 20-tal hade ofta små kök. Folkhemmets tänk som kom senare byggde ju också små kök för att folk inte skulle sova i dem.

    Den if they do and damn if they don’t. Renoverar de och byter planlösningen är det fel etc.

    Tyckte för övrigt det var fint

    Kokvrå? Väldigt överdrivet! För att vara ett kök i en lägenhet så är det inte speciellt litet. Sedan är ju smaken som baken och jag vill absolut inte äta middag i köket, det gör jag hellre i en matsal eller vardagsrum där man inte behöver se stöket efter matlagning. Det är väldigt trevligt med köksö och att ha köket som samlingspunkt för läxor och småprat under dagen och vid matlagning och det tycker jag att man kan i detta köket.

  Jag är faktiskt ointresserad av kök och av inredning i stort. Har aldrig bytt ut ett kök när jag flyttat.
  Ska jag vara ärlig så tycker jag svenskar överlag bryr sig för mycket om inredning och ändå ser paradoxalt nog alla hem likadana ut.

   Jag är också rätt ointresserad av inredning, men älskar att lagat mat och baka, så köket måste vara praktisk och ha mycket arbetsyta.

   Jag har heller aldrig rivit ut ett kök, men det beror nog mest på att jag bara bott i hyresrätt 😛

    Håller med dig Ko, ett kök där jag har yta att laga mat och baka är prio 1 i alla mina bostäder.

  Weelcome to the neeeww concept hotel: Stockholm stad

  ”Tidlöst” är inte ett ord jag skulle använda på det där köket, långt ifrån. Det känns väldigt trendkänsligt och som ett kök som garanterat inte kommer få leva i 20 år. Om ens 10. Men jag hoppas på det!

   Precis, vad hände med den ”tidlösa” marmorn och det folk hade för ett par år sedan? Utriven och utkastad på gatan….

    Vems marmor är utgiven? Tycker de verkar lika populärt sedan innan? Dvs, de som har råd köper det, och nu råkar influensers vara den gruppen som syns utåt, typ? 🙂

     Utriven

  Tycker köket ser ut att tillhöra en tandläkarmottagning eller något…

   Ser ut som en semesterlägenhet i Spanien…

  Det ser kalt/naket och helt opersonligt ut.
  Påminner om ett kök i en visningskatalog för att bygga hus.

   Men det är ju en ritning för en planerad renovering.
   Det personliga kommer väl efteråt. Hur personligt kan det bli innan man ens flyttat in?

  Ser ut som pentrydelen i en konferenslokal. Typ.
  Så lite iögonfallande som möjligt, och allt kan gömmas i finurliga skåp.

  Snyggt/fult/tråkigt, jag vet inte. Men det väcker tydligen känslor och reaktioner så helt ”blaha” är det nog inte

  Icke tidlöst. Det är utdaterat redan innan sista skåpsluckan är på plats..

  Bisses frågestund på Instagram story. En följare skriver och säger att hon är otrogen mot sin sambo med en annan man och att dom träffas i smyg men att hon inte gör slut pga sitt gemensamma barn. Bisse svarar då med att hon inte dömer någon och massa hjärtan bakom.
  Jag undrar genuint om det var Bisses sambo som hade träffat någon annan, varit otrogen i smyg men inte lämnat Bisse pga att dom har barn ihop: Jag undrar VERKLIGEN om hon hade tänkt ”jag dömer ingen”.
  Så till Bisses följare som uppenbarligen är konstant otrogen mot sin sambo: GÖR slut! Ingen förtjänar otrohet bara för att man inte vill lämna pga ett barn. Det är så fel på så många sätt.
  Bisse sjönk i mina ögon när hon skrev det svaret.

   ÖS är om en timme.. du kunde inte vänta tills dess?

    Man får skriva ot om influensers.

     jo

      Menade till anonym som frågade om jag inte kunde vänta till ÖP. Men jag ville inte vänta så svarade ”nä”

       Du svarade rätt, och Cam svarade till dig.

  Ser ut att vara det perfekta köket när man är en småbarnsfamilj!! 👌🏼 👶🏼 🤎

  Obs! Ironi

   Äh, det är ju inget som inte passar? Eller vad tänkte du på?
   Personligen har jag vita sammetssoffor och vita mator, har barn k samma ålder som Kenza. Enda jag kanske ångrar är obehandlad fiskbensparkett i ek, för den är så känslig mot allt, men det går ju att slipa när barnen blivit stora.

    Tycker att allt ser ut att vara i ett material som får permanenta fläckar. 🤷🏼‍♀️

  Ännu en flunsa utan stil och smak.

   Vad tycker ni om janaheinricis kök den påminner om dessa en aning. Hon tog också in snickare och hade samarbete som med allt annat.

    Hade jag också gjort om någon ville betala för min köksrenovering, haha

  Så kan ett kök se ut för den som lever på att beställa mat…
  Laga mat i sådant opersonligt kök är inte inspirerande.

   Har du provat?

  Jag gillar köket men tycker inte att det passar in i den typen av sekelskifteshus. Men så länge de är nöjda. Ser fram emot vårt nya hus och kök där ugnen är i brösthöjd så att små händer inte når.

  Varför skaffa en gammal fin lägenhet med stuckaturer om man ska en så minimalistisk inredning? Det krockar. Bestäm er liksom.

  Är jag den enda som tycker att Kenzas nya kök är fint? Älskar det!

  Det är bättre att flunsor som kommer från miljöer utan stil och klass köper nyproduktion. Inga namn nämnda.

   Vilka är dem? 😉

  För att de gillar den stilen, tänk att det fanns ett så enkelt svar på din fråga!

   Fast jag tycker hennes följare (runt 2 miljoner människor) har rätt att vädra sina åsikter om köket som helt kommer betalas av våra ögon.

   Det är FEL att påstå att köket de valt är tidlöst när det är det fullkomligt motsatta. Hur hon inte kan se att hon valt ett toppmodernt kök i en sekelskiftesvåning förstår jag bara inte. Färg, material, planlösning, kakel, ALLT är väldigt rätt 2021 men det är det absolut sista kök man kan kalla tidlöst. Tror hon blandar ihop tidlöst med färglöst?

    Personligen så fattar jag inte varför människor prompt måste trycka ner sina åsikter i andra människors halsar? Jag tror knappast att hon bryr sig om vad du tycker. Eller någon annan här. Huvudsaken är ju liksom att de trivs med det.

     Jag tror hon bryr sig mer än du anar. Influencers som Kenza och alla de andra LEVER för att avundas, och allt de gör bygger på att skapa ett vill ha-begär. Detta gäller oavsett om det är kläder, resor eller inredning. Om majoriteten tycker hennes kök är fult kommer hon inte trivas där, trust me!

  Men hur ser gemensams kök ut?
  Hur ser ett ”Svensson” kök ut?
  Ikea?
  Jag tycker det är ett fint kök, det kostar dock mer. 🤷🏼‍♀️

  Kenzas kök ej fint, för det är ju två olika stilar blandat 🙁 nordiskt avskalat med det fina träet och minimalistiska designen, men sen nå jävla stuckaturer!?? Nooo.

   Hatar stuckaturer!

  Ser helt själlöst ut. Totalt anonymiserat.

  Ser ut som en bastu eller en reception. Skitfult

  Jag kan inte låta bli och fundera på om verkligen ”alla” tycker det är så snyggt med minimalistiskt, raka linjer, jordnära färger och material och beigeeeeeeeee. Eller om de tror att de tycker om det för att det är sånt man ser och det är trendigt. Är i åldern där majoriteten av mina vän er och bekanta köper hus (här köper man hus, inte lgh) och det ser ju tametusan likadant ut hemma hos allihop? Själv har jag Pippi Långstrump som stilförebild och drömmer om att få bo i villa villekulla. Här kommer inget beige in!

   Jag föreställer mig att en stor andel människor tror sig gilla detta för att det är vad som förväntas av en, men också att det finns de som genuint trivs med avskalad, beige och minimalistisk design. Svårt att avgöra den exakta fördelningen, dock! Själv älskar jag gammal spökhusinredning; rokoko- och barockstil, mörka väggar, medaljongtapeter, typ Draculas slott eller Familjen Rysberg, d.v.s. väääldigt mycket stick i stäv med dagens skandinaviska inredningsmode, vilket innebär att det verkligen är min tid på året just nu 🙂 Pippi Långstrump låter också kreativt och kul! Kan väl iofs önska att jag var mer normal så jag slapp bli ifrågasatt hela tiden men tycker det viktigaste är att följa sitt hjärta i frågan om tycke och smak.

   Jag tycker det bästa med scandinavisk stil är att den är så neutral, ”lugn” och framförallt lättstädad. Då igen har jag adhd och behöver verkligen låg stimulans och få grejer som stör.

   Det bästa med inredning är ju att alla får ha det som de själva vill. Det är ju bara roligt att se folks personlighet i hemmen.

  OT men nu står M Graaf och säger att alla behöver massor av d-vitamin men så är det ju inte, det har ju pratats om i media senaste dagarna att de flesta INTE behöver tillsätta extra d-vitamin, det är alltså bara bs för att sälja. Och hennes manipulativa ex-väninna My som fejkar och låtsas att hon har o har haft många klienter, alltså nej. Hon skriver nu att hon tagit alla samtal själv i tre års tid fast tidigare tills nyligen har hon sagt att det är en assistent som först svarar. Inte lätt för henne att hålla reda på lögnerna.

   Var hittar du infon om D-vitaminen?

  Har så svårt att släppa den här renoverings hetsen. Det är som att influencers renoverar för att skapa content. Ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv är det helt orimligt.
  Därutöver spyr jag på idealet att ha ett hem som är super inrett, lyxigt och alltid städat. Känns dessutom så otroligt tråkigt med alla sterila hem. Någonstans måste vi väll skapa lite distans till allt detta och ifrågasätta sättet vi förväntas eftersträva att leva på.

   Du har rätt. Speciellt de med YT-kanaler, för mjölkas ju flyttar och renovationer till Max för innehåll på kanalen.

   Du spyr på ett hem som är inrett och städat? Sök hjälp

  Det är inget fel på köket i sig. Däremot passar det inte så bra in i just den lägenheten. Men vaddå att det inte skulle gå att laga mat där… för att det är snyggt? P ga stilen? Som att det skulle ha med saken att göra. Det är materialvalen som avgör om det är känsligt eller inte. Typiskt avundsjuk kommentar. Jag förväntade mig mer av dig CamCam. Kommer inte köpa en kass bortförklaring. Det osar bara avundsjuka. All over the place. Som Prins Daniel skulle sagt.

  Varför skulle man inte kunna laga mat där?! Hon har ju typ 10x mer bänkyta än vad jag har. Dock ett sånt kök som det är svårt för en gäst att hitta i då allt är gömt bakom luckor 😉 Jag hör nog till kategorin som gillar att man ser kylskåpet etc.
  Stilen är ju inte min och håller med dom som tycker att det är tråkigt att det inte blir ett kök som passar till det gamla huset.
  Då flunsorna flyttar ofta, så borde ju valet av kök vara lite utefter vad man tror nästa ägare oxå kommer gilla.
  Är det någon som vet hur köket såg ut innan?!

  Ett tidlöst kök, är det typ ett lantkök i vitt? Jag tänker att beige är en modefärg, såsom grått var för några år sedan, så där faller ju tidlösheten.

   Ett tidlöst kök är definitivt vitt. Alla andra färger är trender som kommer och går. Trä och beige har redan varit inne i 2-3 år nu så snart kommer det ersättas av något annat. Innan beige skulle allt allt allt vara grått och marmor.

  Kan inte svara för ”alla” men jag gillar naturfärger, lugn och harmoni i inredningen. Försöker tänka hållbart och tidlöst. Klarar inte av plottrigt, rörigt och starka färger.

  Det ser ut som om någon har designat rummet i The Sims 3, och den använt kopiera design verktyget. Verkligen extremt icke köttfärssås vänligt kök 😂

  Jag blir bara ledsen av alla onödiga renoveringar av fullt funktionella kök, överlag 😢 men jag är väl bara ”gammal och tråkig”. Har valt att behålla köket som det var när vi köpte hus TROTS ekonomiska förutsättningar för renovering. Det var inget fel på det, möjligtvis lite slitna lådor. OMG!!!

  Ser ut som ett labb. Eller i bästa fall en flygplansinredning, privata jet då, men ni förstår tanken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *