Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

429 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur berättar man för en kompis som har svårt att bli med barn, att man själv är med barn? Just nu lutar det åt att dra iväg ett sms och berätta och förklara, bara för att hon ska få reagera exakt hur hon vill utan att känna press av att hon ska känna sig tvungen att bli glad för min skull. Problemet är att vi ses aldrig själva utan vi ses alltid i grupp så därav lutar det åt ett sms. Hur skulle ni göra?

      Ingen aning. Måste du berätta? Kan hon inte bara få reda på det med tiden istället, liksom helt naturligt?
      Livet går vidare för andra även om hon inte kan få barn, det måste hon ju tyvärr bara finna sig i.

      eftersom ni alltid ses i grupp tycker jag du kan berätta inför gruppen så det inte bara blir ni två face to face och hon ”måste” svara, nu kan du glädjas åt andras reaktioner istället. sen tycker jag inte du ska lägga för mycket energi på det, hennes bekymmer ska inte stoppa din lycka så är hon en bra vän blir hon bara glad för din skull!

        Men fy. Jag hade blivit sååå knäckt om jag fått veta i grupp. Det är så svårt att hantera känslor ibland, och just graviditet gör sp jäkla ont. Och nej mina ”bekymmer” ska väl stoppa nåns lycka. Men om du vet hur ont det gör när man själv går igenom ett helvete. Då önskar man att vännen är respektfull och kan berätta innan tex.

        TS – kan lova att din vän kommer bli jätteglad för din skull! Men förbered henne med meddelande ??

        Men alltså detta var ju typ hjärtlöst. Om de brukar umgås i grupp och hon märkt att det är jobbigt att behöva ta emot den nyhet i gruppen så är det väl självklart att man överväger ett annat sätt. Man kan tänka på andras bästa samtidigt som man inte tänker/bryr sig om sig själv ? att vara omtänksam stoppar inte automatiskt den egna lyckan.

      Ett sms blir bra. När jag var ofrivilligt barnlös under några år blev min vän gravid på första försöket. Hon skickade ett sms. Hon hade också varit orolig för hur jag skulle reagera. Jag blev såklart glad för hennes skull men lite bitter för min egen. Behövde landa meddelandet några dagar innan jag ringde. Självklart skrev jag grattis och en gång. Hade blivit mer ledsen om hon inte berättade för mig.

        *skrev grattis på en gång

      Nej barnlösa tror inte det. Fy vilken vidrig kommentar.

      Fint att du tänker på din vän ❤️ Jag skulle helst få veta det via sms, alternativt när det bara är ni två. Absolut inte i grupp.

      Kanske skriva med att du är medveten om personens svårigheter och att du inte förväntar sig heja rop och ballongbud som grattis. Och att du låter henne det ta den tid hon behöver för att processa det, att hon inte behöver svara på en gång

      Alltså, gud vilket otrevligt svar av dig J? Här är TS otroligt omtänksam som vet att kompisen kanske skulle reagera på denna nyheten. Jag håller med TS och tycker att ett sms är toppen! Din vän kommer att bli superglad för din skull!! Och tacksam för att få smälta det i lugn och ro ❤️

        Tack!!
        Jag vet att hon tyckt det varit jobbigt när hon fått nyheter om att andra är gravid i en stor grupp. Ingen hon sagt rakt ut, men man har sett det på henne. Därav vill jag bespara henne den lilla smärta det går, genom att låta henne få det när hon är ensam!

          Fint av dig.

      Skicka ett sms. Jag har själv haft det svårt, och är med i en stödgrupp online med andra i samma situation. Alla vi är överens om att vi föredrar sms, så vi får bli ledsna och reagera i fred. Sen när vi gjort det kan vi gratulera och vara glada för din skull, men många av oss behöver få sörja själva först. Det betyder inte att vi inte tycker om dig och inte är glada för din skull!

        Exakt detta jag ville höra!! Tack, då blir det definitivt sms, så hon får sörja i fred om hon känner behovet av det! ❤️

      Jag skulle säga det bara, men med lite finess. Sms blir väl bra. Typ ”jag vill berätta för dig att jag är gravid. Hoppas på att det snart är din tur ❤️” eller liknande, beroende på hur väl ni känner varandra och så.

        Nja, hellre något i stil med ”Jag vet vad ni går igenom och förstår om detta kan vara jobbigt att höra…” istället för den sista meningen du skrev.

          Du har säkert rätt ?

          Exakt, avskyr tomma löften ”det är snart din tur” ? Nej för min tur kommer aldrig att komma ?

            Det var dock inget löfte som var förslaget, utan en förhoppning ?

              För mig är det tomma löften, och nä det gör bara ondare. Förstår hur du menar, men så känner jag. Bättre att inte nämna det alls ??

                Det är ju bara en önskan om förhoppning ? Herre gud antar att du är en sån som köper gravtest i 1000 pack, testar 10 gånger om dagen blir kemiskt gravid får spöööökstreck sen får missfall 4 dagar efter ägglossning.

                  Vilken otroligt otrevlig kommentar, varför så provocerad?

      Jag får väl vara undantaget då men som barnlös hade jag föredragit ”som alla andra” typ i grupp om du tänkt berätta det i grupp och annars likadant som de du tänkt berätta det för. Hade nog också tyckt ett ”specialmess” bara för mig känts skevt. Summa summarum- det finns nog ingen generell metod som passar alla, lita på dig själv det är ändå du som känner din kompis bäst. Grattis föresten ❤️

        Nej fy, inte i grupp. Personen kan ju bryta ihop eller känna sig knäckt, då vill man inte vara runt andra ?

          Men hallå? Jag är barnlös- det måste väl få vara okej ge ett ärligt svar utifrån hur jag känner mig när vänner berättar och inte utifrån din föreställningsvärld om hur jag ”borde” reagera?

            Jag utgick från mig själv med, och skulle absolut inte vilja få veta det i grupp med andra.

              Jag fattar och respekterar det 🙂 säkert på samma sätt som jag skulle känna mig lite kränkt om folk gav mig ”specialbehandling”. Därför jag försökte vara tydlig med att det nog inte finns en generell metod som passar alla, det beror nog på just den här kompisen.

                Förstår hur du menar. Får var hoppas jag väljer rätt ”metod” när det kommer till min kompis!

      Din tanke är god! Skicka ett meddelande, hon kommer bli ledsen för sitt skit men glad för din skull ❤️ Mina vänner har meddelat mig innan de gått ut med det, sååå tacksamt! De har också sagt att de inte pratar graviditet om inte jag frågar. Det är så otroligt respektfullt! Tänker att man har gott om andra att prata graviditet med ändå, även om man eg vill prata med den ofrivilligt barnlösa med.

      Skicka ett sms och förklara läget och varför du messar ❤️ Hon kommer uppskatta det

      Jag har varit i en liknande situation. Vårt första barn dog precis innan födseln och ”alla” runt oss blev gravida kort tid efter det. Det jag uppskattade mest var när en kompis till min man ringde honom och sa ”jag vet inte vad ni tycker om detta, eller om det är fel att berätta på det här sättet, men jag vill berätta att vi ska ha barn. Vi har förståelse för om det känns svårt för er.” Tyckte det var modigt och schysst gjort. Då kände jag ingen missunnsamhet eller någonting, blev bara glad för deras skull.

        Beklagar er förlust <3

      Jag har kämpat med infertilitet i tre år genomgått 6 IBF behandlingar och det har varit fruktansvärt och jag skulle aldrig önska detta för någon annan. Självklart blir jag ledsen för min skull att det inte är jag som är gravid men blir oerhört glad för mina vänner när de ska bli föräldrar. Så bara berätta men säg att du förstår om din vän blir ledsen. Och du, stort grattis!!!!!

        Ivf behandling såklart ….

        ❤️❤️❤️
        Tack❣️❣️

      Varför är det bättre i grupp? ? ts skrev ju bokstavligen att hon märkt att personen blivit obekväm när andra sagt det i grupp

        Gjorde hon ju inte alls.

          Svarade på en kommentar (som nu är borttagen) där jag skrev att jag märkt att min kompis blivit ledsen när hon fått besked i grupp att andra är gravida. Inget som hon sagt, men jag som kompis har sett det på henne ?

            det såg inte jag innan jag skrev mitt svar ovan, jag baserade bara mitt svar på att detta inte var en nära vän du umgås med utan att ni bara sågs ihop med andra!

      Jag fick reda på att en kompis var gravid precis efter att jag fått ett missfall i vecka 11 på en middag med gemensamma vänner. Höll masken när hon sa det men behövde gå in och tokgråta i tysthet i badrummet. Var såklart glad för dem, men min egen sorg tog överhand. Fick tillslut förklara för henne men önskar inte den upplevelsen för någon.
      Kanske inte exakt samma situation, men själv hade jag uppskattat ett sms där man uttryckt att man vet svårigheter kompisen haft och att man ville säga det såhär och att man får vara ledsen trots att man är glad för min skull… eller nått 🙂

      Vilken fin vän du är som funderar över det! Jag tycker du ska skicka ett sms. Och jag kan lova dig att din kompis kommer bli glad för din skull ❤️ Det som gör ont är ju såklart att bli påmind om vad man själv saknar men med ett sms hinner din kompis säkert bearbeta det lite tills ni ses nästa gång.
      /En som länge var ofrivilligt barnlös

      Jag har varit i samma situation. Jag blev oplanerat gravid med barn nummer 3.. hon va den första jag berättade för (förutom min man) jag ringde henne och så grät vi tillsammans, jag tyckte att det var så orättvist..
      Men hon va glad.
      Självklart kändes det jobbigt. Om du tycker om henne så berätta, det vore värre att höra i grupp eller få reda på det från någon annan.
      För min del hade det varit helt ok om hon blev ledsen och missunnsam till en början och det kommunicerade jag.

    så glad att tacoparet väntar barn ???

      Skulle inte hon precis börja jobba efter att ha blivit klar med sin utbildning nu snart?

        Nej? Läs första, tacoparet från gift från första ögonkastet

        Ibland blir det inte som man tänk? Eller så ändrade de sig? Eller så var det bara ett sätt att täcka för graviditeten?

      Johanna: jag också! De passar ju så himla bra ihop!

        jaaa gulliga!!

      En liten tortilla i april ?

      Jaa, fantastiskt! De verkar vara så otroligt fina människor.

      Om man gillar ”Gift vid första ögonkastet” så finns den amerikanska versionen på SVT Play, säsong 10 & 11. Tips tips.
      Paren får åtta veckor på sig istället för ynka fyra som i de svenska säsongerna.

      Vilket land och säsong kan man se tacoparet i? ?

        Sverige, förra säsongen ?

    Kul att Anna verkar vara ute på galej! ??

      Men vad är hon utklädd till? Skadad ”sexig” polis med konstiga ”white walker” blå linser i ögonen?

        Men det är halloween..alla ser ut så chilla. Hade det varit typ kenza i samma utstyrsel hade ingen reagerat.

        Hon som redan har så extremt stirriga ögon/blick, blev värre med linserna ? men helt okej kostym ändå eller vad man säger

    Skäms en del över detta, men känner att jag behöver skriva av mig för att höra vad ni tror. Jag har haft det väldigt stressigt senaste tiden, vilket har lett till att jag gärna har varvat ner med 2-3 glas vin på kvällarna. Aldrig mer än en halv flaska på en kväll. Det har blivit lite väl många dagar det senaste, ibland typ 4-5 dagar under en vecka. Dricker inte så mycket att jag blir särkilt full, har inga problem med att sluta dricka och känner inget sug alls egentligen. Gör det mest för att det är mysigt, gott och avslappnande med rödvin.
    Nu har jag inte druckit vin på tre dagar, och jag mår inte så bra i kroppen. Känner mig illamående och har det lite svårt med sömnen.
    Kan detta vara abstinens? Är den mängden alkohol såpass stor att man kan få det?

      Självklart kan det ha med alkoholen att göra. Tycker du ska försöka intala dig själv att ta till annat när du vill slappna av istället. En varm dusch/bad, lyssna på avslappnande musik,meditera osv.

      Vi lever i ett land där alkoholism är väldigt vanligt, och jag tycker nog att man ska försöka stå emot så mycket det går och ta till annat för avslappning istället.<3

      Ja. Ta en vit månad. Absolut riskbeteende

      Om jag var du hade jag hittat något annat att varva ner med, även om det allra bästa vore att försöka ta tag i stressen istället. Det är verkligen ett stort problem hos folk idag.

      Jag tror inte det har med vinet att göra, men det kan ju ändå vara en bra idé att hitta ett bättre sätt att varva ned❤️

      Hur länge har du hållit på såhär? Beroende på det så kan det absolut vara abstinens. Sluta helt och hållet, för det är som flera andra skriver definitivt ett riskbeteende och kan absolut gå över i ett beroende (om det inte redan har gjort det…). Hitta något annat som får dig att varva ner istället.

      Kan lägga till lite fler tips!
      Många vanor blir ju sådana för att de är enkla när man är lat. Därför måste du försöka göra det lättare för dig att ta till hälsosammare vanor när du är trött och stressad.

      1. Sluta köpa hem alkohol! Ställ undan den alkohol du har kvar någonstans där det blir lite jobbigt att få tag på, (högt upp bakom andra saker) så du blir påmind om att du inte bör dricka när du väl försöker komma åt den. (om du inte slänger ut alkoholen helt vill säga.)
      2. Lägg fram fina mjuka handdukar och ha tända ljus i ditt badrum, kanske även blommor. Gör det mysigt där så att du längtar till ’upplevelsen’ att slappna av genom dusch eller bad.

      Hos barnmorskan när man är gravid så är typ 3glas i veckan (innan graviditeten) för mycket så skulle absolut säga för din egen skull att du borde sluta innan ditt bruk blir ett risk -eller missbruk. Sätt stopp i tid❣️

        3 glas i veckan för mycket? För mycket för vadå?

          Dom menade på att de är signaler för riskbruk. Jag håller inte med om det själv. Anser att det snarare landar i kan du sluta dricka om du vill? Och kan du slappna av utan alkohol? Och hur påverkar alkoholen ditt liv? Går det ut över jobb, hälsa, relationer etc.då finns det ett problem. Svårt att svar för vilken mängd det är, det beror väll på person till person.

      Vad fan. Låt en kvinna få leva! Det är inte sprit du hinkar i dig utan måttliga mängder vin. Dra ner till ett eller två glas om dagen om du känner att det blir lite mycket. Men jag tycker inte du ska sluta med något som får dig att må bra.

      Om det är svart te kan det, beroende på sort, vara nästan lika mkt koffein i det som i en kopp kaffe. Ville bara skriva det för info, kan vara till hjälp om en vill undvika stora mängder koffein. Enda säkra kortet är rött te som är naturligt koffeinfritt.

      Det kunde varit jag som skrev. Rödvin är ju såå gott och får mig att koppla av när jag är stressad eller mår dåligt och får mig att må bra och bli glad, och på härligt humör när jag vill mysa till det lite extra i samband med helgkvällarna.

      Jag har märkt att jag inte kan ha lådvin hemma. Förr kunde den stå minst en månad och nu en vecka. Ett varningstecken för mig. Nu köper jag enbart vin på flaska och dricker vin bara i samband med middagarna på helgen. Jag och min man delar en flaska.

      Jag tror du är i riskzonen. Rätt som det är kommer abstinensen och du kan bli fast i beroende. Jag tror knappt man märker själv för man tror att man har kontroll. Plus att det inte är bra att dricka alkohol överhuvudtaget.

      Jag tycker detta låter extremt oroväckande, men vill samtidigt skriva att jag absolut inte dömer dig. Och jag kanske överreagerar, men jag har en kvinnlig närstående som druckit som du varje kväll för att ”det är lugnande och hon sover bättre”. För att glömma hur slitsamt det är på jobbet, för att trycka undan dåliga erfarenheter. Det är INTE bra med vin som självmedicinering.

      Vi har alkoholism i släkten vilket man ju brukar förknippa med obehagliga personlighetsförändringar, fylla osv – så som det brukar ta form hos män. Men för kvinnor är det extremt vanligt att sitta och sippra på kammaren i ensamhet. Säger inte att du är alkoholist, utan menar bara att det är riskfyllt att fortsätta sådär ?

      Jag kanske är helt ute och cyklar, men fråga dig vad du behöver lugnande för? Kanske räcker det med ett varmt bad och tända ljus på kvällen? Att läsa en bok? Behöver du mer så börja gå i någon enklare samtalsterapi? Kanske finns något där under ytan som måste lyftas fram?

      Ta hand om dig ?

    Hej, är det någon här som har tränat med Sweat-appen? Skulle ni rekommendera den? ?

      Har kört den. Väldigt mkt HIIT, beroende på vad du vill uppnå så kanske du skulle gilla. Själv upplevde jag den lite stressig med timern.

      Jag gillade den! Mycket bra pass och mycket olika pass. Körde under lockdown och kände att jag absolut fick resultat och kände mig starkare/mer uthållig.

        Tror första veckan är gratis om jag minns rätt så du kan prova en vecka och se hur du känner och annars bara avsluta abonnemanget innan sista dagen om du inte gillar det ?

    Jag hoppas alla får en toppenhelg! ❤

      ???

      Jaha men din mamma då????

      ? Hoppas du får en fin helg du med ❤️

      Tack detsamma.

      Nu är maten sart klar och ölen en kall ??
      Trevlig helg.

      Hahaha underbart ?

      Hahaha bästa kommentaren

    Min sambo dog. Hur hittar jag mening med livet igen? Jag känner mig så ensam

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Terapi!!! Prata med dina anhöriga. Det kommer bli bättre men du måste få läka i lugn och ro.

      Se till att sörja och få ut sorgen. Annars kommer den att blockera dig. ❤

      ♥️♥️♥️

      Ge sorgen tid och ta inga stora beslut det första året. Sorgen är priset för att man älskat❤

      Min man dog. Jag visste att han skulle dö innan mig. Jag lever idag på att vi fick 10 fantastiska år. Att han fick leva 29 år. Men också tanken på att jag faktiskt lever även om han är död. Vi var väldigt ense om och han var väldigt mån om att mitt liv inte skulle ta slut bara för att hans gjorde det. Nu har jag varit änka sedan i juni. Visst saknar jag honom jämt och tänker på honom i vardagliga situationer. Samtidigt tänker jag att det någon dag kommer vara någon annan som upptar mina tankar i vardagen. Stressa inte och tillåt dig själv att känna glädje så kommer du må bättre! /28år och änka

    Tycker det är så skönt att äta tacos, slötitta på idol och äta lösgodis. Längtar tills ”på spåret” börjar senare i höst. Tänker tillbaka på när man hade suttit på förfest nu och tagit en sedvanlig shot direkt man kom in på krogen. Det var kul, men har noll sug efter det nu. Kan dock sakna hur jäkla gott en kebabtallrik smakar efter en utekväll haha

      Hur gammal är du? Jag längtar nämligen tills att jag känner så. Mvh 24 år och är fortfarande besatt av både shots och kebab :))))

        Jag är 30 haha, men kände så redan efter jag fyllt 25 pga väldigt mycket festande i åldern 20-24 så det kan plötsligt infinna sig för dig ?

    Hur mås det? Lyssnar ” tre systrar” så underbart att veta jag har 50 plus böcker kvar! ?

      Japp visst är det underbart och inte det minsta bitter blir man av det! ? Prioritera! Går fint att lyssna och göra andra saker med! ??

      Tid att kommentera varenda inlägg inom max en kvart efter publicering med ?

        Underbart liv ja vet! Du kan få det med! ?

    Jag har (väldigt otidsenligt jag vet) insett nu att jag behöver byta ungefär allt innehåll i min garderob. Efter graviditeter, hemmajobb och för mycket chips under pandemin så har jag gått upp ca 20 kilo och mina kläder passar helt enkelt jävligt illa nuförtiden. Har ingen stil dock och hatar att shoppa. Är ute efter nåt som är ganska basic men ser fräscht ut och ändå bekvämt, kanske? Nån som har några tips på vad jag är ute efter?

      Köpte så sköna jeans på Cubus, Curvy skinny tror jag dom hette! Väldigt bekväma om man vill ha jeans! ? Herregud annars kommer man långt med typ leggins, långt linne med kofta/blus/skjorta över ??

        +1 på denna, curvy skinny är nästa de enda byxorna jag använder nu ?

      en basgarderob! sen jag investerade i det så har jag aldrig haft problem med att hitta en outfit eller känt att jag saknar något. sen har man ju lite fler plagg men min basgarderob till hela året är;
      • t-shirts i svart, vitt & randigt
      • linnen/bodies i svart och vitt
      • stickade tröjor i svart, vitt, grått, beige, kamel & randigt
      • svart vardagstopp som även funkar till fest
      • vit somrig vardagsblus
      • vit skjorta
      • blå skjorta
      • svarta kostymbyxor
      • blå jeans
      • svarta skinnbyxor
      • beige linnebyxor
      • svarta tights
      • svarta bikeshorts
      • blå jeansshorts
      • svarta kostymshorts
      • svart blazer
      • grå sweatshirt
      • svart cardigan
      • grå cardigan
      • svart ullkappa
      • kamelfärgad höstkappa
      • svart skinnjacka
      • beige trenchcoat
      • svart quiltad kappa
      • vita plain sneakers
      • svarta loafers
      • svarta chelseaboots
      • svarta fodrade shepherds
      • svarta converse
      • svarta ballerinaskor
      • bruna sandaler
      • svart vardagsväska
      • stråväska till sommaren
      • svart mindre axelremsväska
      • ett svart och ett brunt bälte
      • svart halsduk
      • svart mössa
      • svarta skinnhandskar
      • tumvantar
      • solglasögon

        Oj, tack så mycket!

        Har jag missat något eller har du INGA klänningar? Mitt problem är att jag typ bara äger klänningar, sen gillar jag i och för sig inte byxor, men vill verkligen gå åt det hållet och skapa en basgarderob. Har ”aldrig” något att ha på mig..

          jo jag har några vardags och några mer fest men för mig hade det nog inte räknats som bas. bas för mig är plagg som går att kombinera i all oändlighet så har man redan garderobsproblem så tycker jag inte klänningar är prio 1, för det är ju i princip en outfit som inte går att kombinera så mycket mer. men absolut, en svart klänning bör man ha i sin basgarderob. sen kan man fortsätta addera en somrig blommig, en långklänning, en skjortklänning osv i sin ”vanliga utbytbara” garderob 🙂

          att du inte har något att ha på dig kan definitivt bero på att har känslan av att du har på dig samma sak hela tiden i och med att du nästan bara äger klänningar, eller överlag att du inte har någon basgarderob. jag hade säkert 150-200 plagg & ytterkläder innan i 1000 olika mönster, modeller, säsonger osv och man hade så mycket kläder men hade ALDRIG något att ha på sig. sen fixade jag basgarderoben på kanske 40-50 plagg totalt och kombinationen är ju oändlig. vilken stil man än har så måste man på något vis ha en bas man utgår ifrån, sen om den ser olik ut från min lista är en annan sak!

          för din del hade jag kanske satsat på att ha en bas av klänningar, dvs svarta, beige, neutrala helt enkelt och några blommiga & mönstrade. sen kan du addera en blazer, cardigan, knyta en skjorta över, smycken, skor osv för att variera samma klänning. kanske köpa några kjolar också om det är byxor som är problemet och därmed kan du variera med olika toppar till ?

    Är gräsänka i en vecka då min man och hans dotter åkt på höstlov. Har bakat kakor, äter icas dumplings och njuter av tystnaden! Älskar min familj men kärlek på avstånd gills också ?

      Låter ju underbart. 🙂

      Älskar att få vara själv ibland! Då hinner man göra allt man vill göra ifred och så sakna lite också ?

    Har nu sett De Rättslösa och tycker att programmet över lag var bra. Håller med om att Mona inte tillförde något men vad blev slutsatsen? Enligt SVT skulle programmet undersöka kvinnors ställning rättsligt, juridiskt etc men jag tycker inte att någon sorts sammanställning framkom. Jag fattar ju själv hur illa det är men tycker inte att de kom fram till något vi inte redan visste. Eller vad tycker ni?

      Håller med till 100%!

    vad tycker ni om hello fresh ni som provat? är inne på fjärde veckan och är lite halvnöjd, älskar all mat i vanliga fall och är verkligen inte kräsen men vissa rätter känns rent av smaklösa och det är typ majonnäs och lime till allt?

      Tycker det är kul någon vecka då och då. Tycler överlag att det brukar vara gott och smidigt. Men som du säger är det lite samma stil på alla deras recept så jag skulle också tröttna efter några veckor.

      hittills har vi provat, lite delade åsikter! mums är toppbetyg haha

      pulled beans tacos – mums
      köttfärsbiffar med tabbouleh – gott
      farfalle med korv – mums
      sydostasiatiskt fläskkött med ris – nja
      pasta caponata – blä åt inte ens upp
      kyckling yakitori med vildris – mums
      vegetarisk casarecce – blä åt inte ens upp
      asiatisk-inspirerat fläskkött med ris – blä
      rigatoni med bacon & pesto – blä åt inte upp
      köfte med pärlcouscous – blä åt inte upp
      asiatiska tacos – helt okej
      ryggbiff med rosmarinpommes – mums
      panerad sej med klyftpotatis & mangosallad – mums
      gulasch med vitlöksbröd – smaklöst men gott när man kryddade själv
      köttbullar med potatismos – mums

      det är absolut värt att prova pga skönt att slippa handla men framförallt skönt att slippa komma på vad fasen man ska äta dag ut och dag in.. smidighet 5/5 men inte lika impad av recepten

        Vi har provat hello fresh här hemma i 2 veckor sedan sa vi upp prenumerationen. Vi tyckte endast 2 rätter var riktigt goda. ? Och ja, håller med, majonnäs, lime och MASSA vitlök i alla recept (gillar vitlök men här blev det alldeles för mycket)
        Till råga på allt saknades en huvudingrediens till maträtten och vi skulle få 30kr tror jag som kompensation… haha, tack men nej tack, behåll era 30kr sa vi ?

      Vi provade och tyckte väl att maträtterna var ok. Inte så matlådevänliga dock och blev lite trött på att det alltid skulle toppas med grejer hit och dit.

      Det som slutligen gjorde att vi sade upp det var att vi till 90% fick dåliga råvaror. Vi fick i stort sett varje vecka komplettera då grönsaker och annat var dåligt. Spiken i kistan var när vi öppnade en dagspåse och det KRYLLADE av bladlöss i hela påsen. Var bara att slänga allt.

      Varje gång vi fick dåliga råvaror reklamerade vi och fick som Max ett avdrag på 20kr trots att ibland hela maträtter blev värdelösa.

      Tyckte recepten ofta var lite konstiga…

        Ja… Panerad sej med klyftpotatis och mangosallad? ? Iofs mums enligt Johanna men även det låter skumt

          haha jo men fisk och potatis liksom och en sallad med mango i till det, gott!

      För mycket hackande ?

      Lite besviken. Trodde det skulle vara lite mer snabblagat. Recepten sådär. Gillar Linas mer.

        vi har funderat på att byta och prova linas istället ?

    Lite beröm till Anna Book här. Gillade hennes halloween outfit hon visade på storyn. Tyckte det blev riktigt bra med linserna och sminkningen.

      Jag förstår inte riktigt vad hon är. Blåögd polis med sår på halsen?

        Ja, skrev samma sak högre upp. Konstig utklädnad, ”sexig” skadad polis med ögon som en ”white walker”.

        En zombiepolis tänkte jag.

        Spelat det så stor roll. Var ändå en snygg outfit.

      Kul att man fick se bilder ”Behind the scen”!! Nä förlåt, jag ska vara snäll ?

        Nej bihind var det väl ? gick nog lite fort när hon skrev

          Haha, var tvungen att kolla igen. Du har rätt!

          BIHIND THE SCEN

        Ja va lite snäll nu.

    Gud jag hade samma grej. Det och så producerade jag asmycket saliv under en period, så det kändes som jag skulle drunkna i det. Så jävla vidrigt. Salivgrejen försvann av sig själv, men det smakade illa i munnen praktiskt taget hela graviditeten. Det enda som hjälpte för mig var starka minttuggummin eller typ starka halstabletter.

    Har ni märkt att om man googlar på ”bloggbevakning” är det likadant som när man googlar på Benedict Cumberfart? Det gör ingen skillnad hur fel man stavar det, Google hittar rätt ändå.

      åh men man älskar ju han den där Buttercup Cumbersnatch <3

    Vilka är era favoritrestauranger i Malmö? Motivera supergärna ?

      La nonina är en ganska ny italiensk restaurang, supergott om du gillar pasta och skaldjur (har ej smakat deras pizza eller kött) Lemongrass är lite asiatisk/svensk fusion, deras chrispy beef är ??
      Johan P är givet om du är sugen på skaldjursplatå

      Högt och lågt här nedanför!

      Green Mango – bästa thairestaurangen i stan!
      Restaurang Möllan – man får alltid en god bit kött och atmosfären är mysig.
      Chill Out Sushi Slottstaden – ja, godaste sushin i stan helt enkelt.
      Algarve pizzeria – Malmös godaste pizzor?!
      Casual – bra burgare och godaste fisktacon!!
      Köket Lu – bara gå dit och njut, så jävla gott.

      Nu tog fantasin slut, men det finns ju oändligt med bra ställen här i stan!

        Fel fel fel bästa sushin hittar du på fusion sushi på Limhamn ?
        Chill out är dock trevligare att äta på och har utskänkningstillstånd, något som saknas på fusion. Men missa för tusan inte fusion sushi.

          Sushibaren är absolut bästa sushin ju!

          Annars håller jag med om köket Lu och deras veganska systerkrog Rau – heeeelt amazing!

        Spännande hur olika man är ? Skulle inte kalla något av dessa ställen malmös bästa och hälften skulle jag aldrig gå tillbaka till. Är ju kanske mer snabbmat dessutom på samtliga…

      Quan – blir alltid nöjd här, så gott asiatiskt och älskar att det är små rätter som man kan dela. Grym service och mysig miljö

      Atmosfär – bäst för dejt-Niger. Så mysigt att sitta här och ta ett glas vin. Alltid bra kvalitet på maten och bra meny!

      Escama – härlig stämning och bra tapas, älskar att sitta i baren, dricka cava och se kockarna hova ut tapas.

      Ciao – på riktigt en sån där kvarterskrog som man alltid kan lita på. Gott husets rödvin, grymma pizzor och en tryffelpasta som är så sjukt god och prisvärd!

      Sushi rebellion – grym sushi och annan asiatisk mat, härlig lokal och öppet kök vilket jag älskar. Lite dyrare men värt det om man vill unna sig gott!

      Lemon grass – en riktig Malmö klassiker. Deras anka är en stående favorit!!

      Johan P – så gott och grym service men lite dyrare

      Har inte testat jättemånga men åt på Maya Cantina i somras, mycket goda tacos och drinkar så kan absolut rekommendera

    Ingen aning men man kan ju vara känslig för doft och smak. Blir det inte bättre om du borstar tänderna eller tuggar tuggummi?

    Halloj! Har precis blivit tillsammans med en man som sen dagen vi träffats alltid pratar om sitt ex. Dom har barn tillsammans och är bra vänner. Detta är såklart helt okej. Men ältandet om exet gör mig galen. Ett exempel är att jag berättar att jag älskar Spanien, då kan svaret bli -ja det gör hon också/hon älskar Grekland t.ex.
    ibland är det negativa saker om exet och ibland är det bara information om henne. Har sagt till honom att han pratar om henne hela tiden. Men tycker inte riktigt att han förstod hur jag menade. Fick svar att jag hade förstått om jag hade barn med mitt ex.

    Hur ska man tänka? Ska man fortsätta förhållandet eller avsluta nu innan det blir för seriöst? Tänker om han kanske fortfarande är kär i henne?

    Vad har ni för erfarenhet av sånt här?

      Tror inte nödvändigtvis det behöver betyda att han är kär i henne. Men de har haft ett seriöst förhållande och har barn tillsammans. Tror han mer ser henne som en del av sitt liv fortfarande eftersom de har barn tillsammans?

      Han har inte kommit över henne tyvärr. Såklart att du kan ge honom chansen ändå, men slutar han inte älta tycker jag nog att du borde lämna.

      Jag tänker att det är en människa han stått nära och relaterat till (länge?). Behöver nog inte betyda nått egentligen, tänker att det är som att jag ofta pratar om en specifik vän med människor.

      Okej att man berättar saker som man har gjort med sitt ex eller en väldigt intressant historia om denna. Men som detta, att personen tas upp konstant i helt vardagliga situationer låter märkligt. Eftersom du låter Bloggbevaknings läsare ta ställning till om ni ska fortsätta tillsammans eller inte så tolkar jag det som att du inte är superkär i honom. Ta upp det en gång till. Förstår han inte så gör slut.

      ?????

      Är han inte med henne för att hon gjorde slut? Skulle han ge det en till chans om hon frågade honom?

      Jag skulle ha dumpat. Han kommer inte ändras eftersom han har noll insikt. Tvärtom, han försvarar bara sitt prat om henne.

      Jag hade nog dragit mig ur. Du borde vara mest intressant för honom och han borde fatta att du skiter i om hans ex gillade ditten eller datten.
      Prata med honom och fortsätter han så fundera på om det är värt det.

        Prata med honom igen, skulle det stå

      Jag tror inte det behöver betyda att han inte är över exet men kanske att hans liv är lite fattigt utan henne? Att ha en enda person som referensram hela tiden måste ju betyda att han inte har upplevt så mycket annat? Och då menar jag inte resorna, jag menar impulser rent allmänt. Om du säger ”jag älskar att sticka” kan väl han svara ”åh det har jag aldrig varit intresserad av men jag tycker det verkar så spännande med akvariefiskar ”. Ja typ. Att han är lite trist hade jag kanske funderat lite på.

        Väldigt klokt sagt!

      Tack alla vad fina ni är! Jag ska prata med honom igen och kanske ta upp dom exempel ni skriver. För ibland så kanske man inte själv vet om att man är kär eller att man kanske bara inte gått vidare?

      Jag är superkär i honom, men hade precis innan jag mötte den här killen lämnat ett förhållande där jag grät varje dag för jag mådde så dåligt. Därför är mitt mående så himla viktigt för mig den här gången.

      Är orolig också att jag letar fel. Vet att jag har dåligt självförtroende och självkänsla och försöker verkligen bli bättre på att uppskatta mig själv.

        ❤️ det viktigaste i alltihopa är ens egna mående. Trivs du inte med hans berättande om exet så kanske det bästa är att vara själv ett tag och hitta sig själv. Relationer är viktiga men det viktigaste är att man mår bra i sig själv.

      Hitta en man utan barn och ex!! Det är mart bästa tips.

    Jag har fått ett nytt jobb så kommer att sluta på nuvarande, har rätt lång uppsägningstid dock. Väntade mig såklart att kollegor skulle tycka ”tråkigt men lycka till”, men det är som att jag typ ska dö, alla är ledsna?? Och säger rakt ut att det är tråkigt och att de blir besvikna osv. Jag tycker det är jobbigt för jag vill att alla ska vara glada. Och även att nya jobbet ska vara glada. Har aldrig varit med om såna kraftiga reaktioner när jag bytt jobb innan. Sen tycker jag SÅ mycket om mina kollegor, det har jag inte gjort på andra ställen.

      Hur länge har du jobbat på ditt jobb?

      Men ta det som fina komplimanger. De tycker om dig. Hade varit värre om de ryckt på axlarna bara.

      Skulle gråta om min bästa kollega slutade! ❤️?

        Så olika det kan vara. Jag har kollegor som jag tycker är helt okej, men rycker på axlarna när dom slutar. Dom andra hatar jag…. Såatte

          Har också haft det så men nu har en som är så bra att jobba med och fin och rolig som person.

            Beror kanske på vad man jobbar med också? Mitt jobb hänger mkt på vem man jobbar med, gör det lättare eller svårare. Inget ensamjobb direkt.

        Ja min bästa kompis i mitt team ska byta jobb och jag är hur deprimerad som helst. Vårt band är så starkt och vi blev bästisar med en gång hon började i vårt team. Jag är så glad för hennes skull men deprimerad för min egen skull. Älskar henne så mycket – vad fan gör jag nu.

          Genuint nyfiken, benämner ni era nära vänner som bästisar även i vuxen ålder?

      Samma när jag sa upp mig en gång – efter att ha jobbat där 2 mån. Jag var inte ens särskilt nära vän med någon ?. En av dem började gråta till och med ??‍♀️.

    Är i v. 21, väntade hela tiden från v. 12 då man läste det skulle gå över den tiden ? mitt gick över efter v. 18! Kommer fortfarande nån gång då men bara väldigt lätt. Kämpa på, det blir snaart bättre!

    Åh fy fan! Är i v 11…blev sjukt orolig nu

    Usch, hade också så, fast smakade mer järnigt. Fick suga på nån halstablett typ jämt. Det gick dock över ? Det är tydligen en vanlig grej vid graviditet att ha en konstig smak i munnen ?

    Är Margaux och Sean fortfarande förlovade? Länge sen man såg honom på hennes sociala medier

      Dom är skrivna på samma adress iaf

        Jag har noterat att hon inte har på sig ringen längre

      Hört från säkra källor att det är slut.

        Stämmer inte

    Inte för att sparka på någon som färdigt ligger, men: det finns ingen garanti på att illamåendet slutar. Strunta i siffrorna och försök ta en dag i taget. Jag gick och längtade efter varje nytt litet hopp var man borde börja må bättre. 12 månader gick, 3 månader och likaså 6 månader.

    Totalt kastade jag upp varje dag så otroligt många gånger i 8 månader. Och det blev 8 och inte 9 eftersom min dotter blev för tidigt född. Så mitt tips till dig: var snäll mot dig själv, börja äta somac i tid (så att inte strupen frätar sänder), sjukskriv dig och åk in på dropp oftare än var du tror. Hypermesis är verkligen djävulens påfund.

    Och du, strunta i alla rosenskimrande uppdateringar om andras graviditeter. Jag sörjer lite min graviditet eftersom jag egentligen har minnesförlust av stora delar. Huvudsaken är att bebisen blir färdigbakad.

    Någon som vet var Booken har köpt allt smink, kläder och sånt till halloweenfesten? Tror inte hon skrev det ?

    Tycker hennes och Rs halloween outfit var fin. Såg först inte att det var R ens? Smink gör mycket eller var kanske även filter på?
    Tycker det är roligt när folk kör på outfits som ör blodiga och mer åt skräckhållet än klä ut sig till en kändis, rådjur, köttbulle eller så.

      Du driver va? ? Står ju partyland överallt.

        Haha ja, jag driver ?
        Så imponerande hur hon lyckas trycka in det på varje stories. Inget slår dock reklamen för glasögonen, det hon la upp i sitt flöde. Är det något Book kan så är det att tagga!

    Håller på att gå ner i vikt nu och känner att det för en gångs skull fungerar och då äter jag mer än vad jag någonsin gjort.
    Tack för tipset om Life by Lina för några veckor sedan! ❤️

      Vad fint att det går bra! Vad var det för tips du fick?

        Fick tipset om just online coachning med Life by Lina! Tränar massor med styrka och inte alls lika mycket kondition ?

      Läste när du fick tipset och kontaktade faktiskt Life By Lina jag också, är inne på min andra vecka och precis som du säger så äter man mer än vad man någonsin har gjort!
      Tyvärr har det inte blivit någon träning denna vecka för min del (pga långa arbetsdagar), men lyckligtvis är det höstlov nästa vecka (lärare) så ska inte grumla så mycket att det blev så denna vecka och istället köra på som tusan nästa!
      Tack till den som gav tipset och lycka till till dig – hoppas det fortsätter gå bra för dig ??

        Men vad roligt! Hoppas du får en grym fortsättning ???

      Vad kul att se att ni är två som kört igång och lika nöjda som jag är! Såhär 6 mån efter avslutad coachning håller jag samma vanor. Det blir verkligen en hållbar livsstil! ?

    Gäller plötsligt massa hår, whyyyy?
    Fick barn för drygt 1,5 år sedan och började fälla massa hår efter några månader, som man ofta gör. Det lugnade ner sig och håret jag tappat började växa ut. Kvaliteten började bli riktigt bra och tjockt igen. Jag fällde ytterst lite hår, fram tills nu. Sedan ett par månader tillbaka rasar det massa hår igen. Fattar inte varför, någon som har någon idé?

      Har du haft covid? Jag tappade APMYCKET hår ca 3-4 månader efter covidinfektion!

      Hormonellt säkert.

      Har du genomgått någon större förändring i ditt liv det senaste året/halvåret? Typ ny diet, sjukdom(tex covid), tagit vaccinet m.m. Det är vanligt att kroppen reagerar med håravfall då.

        Inte vad jag kan komma på förutom vaccin i somras då.

      Stress, dålig kost, problem med insidan
      Slutat amma?

        Tycker jag lever på som vanligt. Lagom av allt, inte direkt stressad. Slutade amma för länge sedan, långt innan det här. Hmm märkligt.

      Fick du feber efter vaccinet? Det kan orsaka håravfall tillfälligt.

    Jag är 35 år och har ett barn på 1 år. Vi vill gärna ha ett till barn. Inser att jag inte har jättemycket spelutrymme vad gäller tid.
    Jag hade en väldigt jobbig graviditet med oerhört mycket smärta. Bakre och främre bäckensmärta dvs foglossning. Kunde inte gå eller röra på mig och va i princip sängliggande från mitten av graviditeten (hade ont från cirka v 12 och gjorde allt som finns på marknaden alltså tens,bälte,akupunktur,daglig rehabträning osv).
    Min kropp är fortfarande inte vad den var innan graviditeten (men var då vältränad), men jag är i helt ok form utifrån omständigheterna.
    Men är så fruktansvärt rädd för att genomgå en ny graviditet. Vad det ska innebära i smärta, återigen värre sömnbrist än med bebis osv. Rädd att inte kunna orka och räcka till för mitt barn.
    Ngn som haft liknande erfarenheter och kan dela med sig?

      Säger vänta. Inte schyst mot ditt nuvarande barn som behöver dig. Om du vet om att du mådde så dåligt. Mådde själv riktigt dåligt efter förlossningen, ett krävande barn och noll energi. Väntar tills han är äldre så han kan få den tiden han behöver just nu.

    Hemma och sjuk. Ge mig tips på bra tv-serier! Gärna några som man kanske inte redan har hört om.

      En serie som jag missat och som jag inte varit så intresserad av att se är Black Mirror. Kollar på den just nu och jag älskar den!

      Annars gillar jag Clarita diet och Arrested development

        Och Anne With an E

          Den är så vacker för ögonen. Miljöerna, färgerna, naturen. Äskade den.

      Jag har precis tittat på Frakt på SVT play.
      Aldrig ngnsin tittat på en FINSK serie tidigarel, den här var nutidsorienterad och spännande.

      Om du vill ha något lättsamt/komedi med korta avsnitt:

      Love Life (finns på HBO och Cmore)
      https://m.imdb.com/title/tt10380768/?ref_=nv_sr_srsg_0
      Derry Girls (Netflix)
      https://m.imdb.com/title/tt7120662/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Dramatriller:
      Mare of Easttown (HBO)
      https://m.imdb.com/title/tt10155688/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Väldigt udda/flummigt:
      Maniac (Netflix)
      https://m.imdb.com/title/tt10155688/?ref_=m_nmfmd_act_5

      Triller:
      Kastanjemannen (Netflix)
      https://m.imdb.com/title/tt10834220/?ref_=nv_sr_srsg_0
      Line of Duty (Cmore)
      https://m.imdb.com/title/tt2303687/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Spänning likt Squid Game:
      Alice in Borderland
      https://m.imdb.com/title/tt10795658/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Drama:
      Years and Years (HBO/Cmore)
      https://m.imdb.com/title/tt8694364/?ref_=nv_sr_srsg_0
      Allt vi döljer (SVT Play)
      https://m.imdb.com/title/tt10122020/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Krya på dig!

        Men wow, så gullig kommentar! Länkar och allt. Fint ❤️?

          Så lite så, hoppas du finner något som passar ? är ju en hel djungel det där, svårt att veta vad man ska testa.
          Alice in Borderland finns btw på Netflix, glömde visst ta med det.

      The Leftovers. Så fin, sorglig, spännande och ja magisk.

        +1 på den. Den är fantastisk. Aldrig sett en serie som har så bra synkad bakgrundsmusik dessutom, man får verkligen fram rätt känsla i den serien.

        Åh den är nog min favorit bland alls serier jag sett!

      Innocent på TV4play, båda säsongerna.

      Vigil på SVT. Krya på dig!

      Tack alla fina som svarade. Värmer en sjuklings hjärta ❤️

      Karppi! Den tredje säsongen har precis kommit ut.

    Hej, jag har trasslat runt med en nära kollega de senaste fem åren. Vi har haft en av och på relation och bråkat till och från under alla dessa år. Nu har vi ännu en gång bestämt att vi inte ska fortsätta ses då vi är i olika faser i livet och jag mår så dåligt. Undrar vad han gör, vem han hänger med om han träffar någon annan av tjejerna på jobbet Osv osv. Tagit bort honom från sociala medier men försöker ändå ta reda på vad han gör. Förstår att det här är helt sjukt men hur ska jag kunna gå vidare? Det är stor åldersskillnad mellan oss så att mina tjejkollegor skulle vara intresserade av just honom tror jag inte är troligt. Hur ska jag släppa taget? Hjälp! Jag kikar på nya jobb men trivs i övrigt på jobbet och det är inte så lätt att hitta ett nytt man trivs med.

    Är gravid i v 11 och redan gått upp flera kilo. Varit tvungen att äta massor för annars blir jag svimfärdig rätt snabbt. Någon mer som hade mage i v 11?

      Absolut. Nu vill jag inte skrämma dig
      Gick upp 36 kilo. Och det va INTE svullnad och vätska. 2 veckor efter förlossningen hade jag gått ner 5 kilo, asså typ ingenting i sammanhanget. Nu är barnet 6 mån och jag har gått ner 28 och tänker att jag kommer fortsätt, haft stadig viktnedgång. Går 1 mil om dagen i snabb takt och har en cheatday, äter annars ingenting sött eller snacks men har i övrigt inte bantat. Men det är inte svinkul att va trasig efter vaknätter med tänder och förkylning och inte vilja unna sig en bulle.
      Så om du som jag har lätt.att gå upp i vikt men får kämpa för att gå ner så skulle jag säga att det är bra att tänka igenom vad du unnar dig så att det inte blir att man unnar sig godsaker konstant helt plötsligt. Har du lätt att gå ner i vikt och kanske lite mer spelutrymme (jag hade bmi 24 innan graviditeten och vill absolut inte ha övervikt) så säger jag kör. Ät och njut. Beror helt på vem du är.

        Jag åt allt jag ville första graviditet, ångrar det rejält. Gick upp 35kg och tänkte ”äh när jag ammar rinner det av mig” det gjorde det inte kan jag lova. Motivationen och tiden är svårare att hitta med en bebis än utan och när jag blev gravid på nytt tänkte jag mig verkligen för vad jag stoppade i mig.
        Lärde mig att äta men äta nyttiga val, hellre mycket mat än tomma kalorier som bullar osv.

        Men min största rekommendation är att prata med din barnmorska och hon kan remittera dig till en dietist om du känner att du behöver den hjälpen. För mig hjälpte det att väga mig en gång i månaden för att inte balla ur totalt.

        Lycka till och grattis! 🙂

    Behöver antagligen bryta upp med min familj (ja typ hela) pga toxisk miljö. Det hela grundar sig i att min morsa spelat oss syskon mot varann, och nu i vuxen ålder så lever liksom dessa gamla roller kvar. Nu undrar jag om det är flera som brutit upp med familj och hur det kändes efter ett tag? Rädd att känna mig ensam då jag inte har så många andra runtom mig. Men jag börjar tycka att läget är rätt ohållbart. Mobbing inom en familj mot en person är rätt sårande det med.

      alltså sånt där är så svårt.

      Steg ett är väl att ta paus, sluta umgås en period. Ingen kan ju tvinga en vuxen att göra något så vill du inte umgås med dem så måste du inte.

      Jag var i en liknande situation som dig som för några år sedan resulterade i att jag flyttade från stan.
      Jag skaffade lägenhet och fick jobb på en annan ort på mindre än en månad.
      Har idag ingen kontakt med familjen och det är mitt livs bästa beslut.

        Kommer ihåg dig. Fint att höra att du mår bra! ❤️

        Skönt att du fick den break av att flytta! Modigt gjort!.

      Låter som att du kan få hjälp av DoctorRamani på Youtube.

      Lycka till!

        Lyssnat en del. Typ det jag har kommit fram till i terapin. Men just steget från att veta vad som är fel och att faktiskt ta klivet är det som är jobbigast just nu.

      Med tanke på hur du skriver och behandlar vissa i kommentarsfältet. Ta med din känsla från din familj och behandla dina medmänniskor bättre.

      Med tanke på hur du skriver och behandlar vissa i kommentarsfältet. Ta med din känsla från din familj och behandla dina medmänniskor bättre.

        Tror du blandar ihop mig med någon annan.

          Nej

      Har inte brutit med hela min fanmilj men med min pappa. Ibland känns det svåraste som omvärldens syn på det hela. Får ofta höra att man behöver en pappa och att blod är tjockare än allt. Blablabla. Blir mer ledsen av dessa kommentarer än att inte ha kontakt med honom faktiskt. Som att mina känslor över det hela inte är godtyckliga nog. Jag tycker att du ska göra det som känns bäst för dig. Jag mår otroligt mycket bättre av att inte ha kontakt med min pappa än att ha det. Känner mig ibland lite udda och kan även tycka synd om honom och därför vilja ta upp kontakten igen. Men i slutändan så mår jag så mycket bättre nu. Blod är inte tjockare än vatten.

        ? Tror det är rätt vanligt, att folk försvarar status quo för att alternativet är läskigt.

        Vad modig och stark du är. Jag vill också bryta kontakten med min pappa men har inte styrkan. Har velat bryta kontakten med honom i 20 år och mår bara dåligt av den kontakt vi har. Blod behöver definitivt inte vara tjockare än vatten. Min plastpappa är allt jag önskar att min pappa var. Som genuint gläds åt en och som är intresserad av mitt liv.

      Jag är 48 år gammal och bröt med min familj när mina barn var små, det gör svinont men det är så värt det! Jag har återigen kontakt med min mamma och pappa pga min mammas självmordsförsök. Men det är helt på mina villkor, hon får inte uttrycka sig som hon vill mot mina numera vuxna barn och jag ”har koll på henne”. Mina barn kan också sålla hennes skitsnack. Jag har inte heller nån kontakt med min äldsta och narcissistiska syster, hon är direkt sjuk i huvudet. Jag har också valt att gå i terapi i omgångar för att få verktyg att inte falla tillbaka i gamla vanor och stå ut med vilken skit som helst från min ursprungsfamilj. Det var för mig en förutsättning för att orka gå vidare..

      Däremot har jag fin kontakt med min mellansyster och hennes familj. Vi hänger en hel del och det funkar riktigt fint.

      Lycka till, vad som än händer så måste du stå upp för dig själv och dina känslor. Det kommer gå upp och ner i många år och det kan ju bli så att brytningen är definitiv. Jag har skaffat mig vänner som jag väljer att se som min extended family. Lycka till och ta väl hand om dig❤️

    Är det någon här som vet om det går att se exakt hur många exemplar en viss författare sålt av en viss bok? Typ hur många exemplar är sålda av låt oss säga Hansens bok ”Depphjärna”? Finns det någon hemsida med denna information?

    Vill göra ett bröstlyft utan implantat när jag ammat klart och stängt ner barnafödandet.
    Någon som har erfarenhet av just utan implantat? Fördelar nackdelar, rekommendation om klinik?

      Gjorde lyft men valde att lägga i implantat efter 2 år.

        Hur kommer det sif att du valde implantat tillslut?

          Lyftet motsvarade inte mina förväntningar. Jag har alltid haft stora och hängiga bröst och ville först inte lägga i något för att riskera att brösten blev för stora. Men jag kände mig aldrig helt nöjd med Lyftet. Efter andra operationen är jag 110% nöjd

    Känns som öppet spår inte består av annat än ”jag är gravid” sen följt av någon fråga. Bara gravid gravid gravid, känns som det är de enda jag läser, är inte familjeliv bättre forum kanske

      Kanske att du kan jämna ut vågskålen med nån fråga om var man kan vända sig för att dra ut stören ur arslet?

        Oj va du tog åt dig? ? jisses

      Nu är du lite orättvis! Det förekommer faktiskt en hel del frågor om nyfödda och 1-4-åringar också!

        Hahaha sant

      Öppet spår är till för alla.
      Starta en annan diskussion istället? Eller gilla läget och scrolla.

        Suck, så man får inte påpeka något eller? Kommer mothugg på en gång. Självklart vet jag det är till för alla men tycker på senaste att det blivit otroligt mycket om graviditet och allt där omkring.

          Men det är ju så satans mycket gnäll hela tiden på att folk ställer en viss typ av frågor. Kan ni inte bara acceptera det? Kanske är det ni som stör er som borde byta ställe att hänga på istället. Det kan omöjligt vara en så irriterande sak, scrolla lite bara, starta en egen diskussion, svårare är det inte.
          Och vadå mothugg, det får man räkna med om man ska påpeka innehållet i ett ÖS.

            Ni har ju redan ett helt forum tillägnat er: familjeliv

              ”Ni”? Jag är inte en av de som pratar om graviditeter och barn, jag scrollar vidare för det intresserar mig inte.
              Du kan ju vända dig till andra ställen också om du vill slippa den typen av ämnen.

          Men vad ska man svara då? Personen har ju rätt, är ju för alla och folk skriver om det, så uppenbarligen finns det ju en hel del som vill diskutera det. Ska de lägga band på sig för att random okända online tycker det är tråkigt? Ska Cam förbjuda de ämnena? Jag deltar inte i dem trådarna bara om jag inte är intresserad av det. Är väl det rimliga att göra. Är ett ÖS extra ointressant och jag inte hittar något jag vill delta i och själv inte har något speciellt ämne jag vill ta upp så gör jag något annat helt enkelt.

            Exakt så??

      Haha, jag tyckte detta var lite kul faktiskt. Det ligger ju något i det!

      Jag ska jämna ut det lite.
      Faaaaan vad mensig jag är idag. Ställde in träningen, köpte svinmycket godis och tog en tupplur på soffan. Känns som att jag har 100% anemi, typ. Tur att det är fjärde dagen imorgon och snart slut!
      #blodbrist
      #dörenlångsamdöd

      Håller med, satt precis och funderade på exakt samma. Borde inte familjeliv vara ett bättre forum? Blir mest scrollande eftersom det är ointressant.

        Jag är inte med i de s.k. familjelivstrådarna här på ÖS, men kikade in på just familjeliv för några veckor sedan och förstår 100% varför folk härinne hellre skriver just härinne. Inte precis ett briljant forum, mycket konstiga svar såg det ut att vara. ÖS har ingen specifik inriktning. Vill ni diskutera något specifikt där annat inte tillåts finns massvis med forum för det. Finns garanterat en subreddit för vad som helst du själv är intresserad av.

      Känner som du. Så himla trist. Hade jag varit intresserad av barnfrågor hade jag besökt familjeliv, tyvärr verkar alla gravida och ammningströtta hjärnor irrat sig hit och förvandlat detta till familjeliv 2.0
      Jag vill ha riktiga bloggbevakning tillbaka!

        Jag med. Den gamla goda tiden när man kunde ha ett nick, innan alla dryga as (sorry, men en del är fruktansvärda) kom hit.

      Har i detta ös varit trådar om Anna Book, jobb, böcker, relationer, sociala medier, tv program, giftemål, mat, alkoholvana mm. Så nej inte bara gravidfrågor. Finns säkert nått forum på fb för dig om du vill ha något speciellt. Här är ju allt tillåtet.

    Vad har hänt mellan Edvin och jerka? Edvin pratade om nåt i podden men inte vad som hänt? Mvh nyfiken

    Ska gifta mig hemligt om ett par veckor.
    Är det ngn som sitter på tips på fina vita blommor som fungerar som brudbukett?

      – som finns tillgängliga i blomsterbutiker den här tiden på året ska jag tillägga 🙂

      Inga tips på blommor men gud va mysigt! Min högsta dröm är att gifta mig i smyg :). Stort grattis i förskott!

        Ser så mkt fram emot det! Bara barnen deltar och vet om det !

      Vit hortensia, det borde ju finnas nu. Älskar hortensia!

        Hortensia !!! Ja såklart !!! Tack för tips!!! Det hade varit ljuvligt ♥️♥️

          Kan vara lite klurigt att ha i bukett som inte står i vatten dock.

            Amaryllis älskar jag personligen och finns i november, vet inte hur de står sig utan vatten men skulle kunna vara skapligt tålig! Julrosor finns säkert att få tag på också – det hade jag o min brudbukett. Tycker de är så fina. Anemon och ranunkel brukar gå att få tag på i november också!

              Men wow, vad vackert med julrosor ???

            Eller, jag tänker att hortensia kan vara lite kluriga då de kan sloka rätt fort. Men jag vet ingenting egentligen 🙂

      Jag hade en rund uppsättning med vita rosor och fem mörkrosa längt ut, fördelat runt uppsättningen.

        Sååå fint !!! Tack för inspo ♥️♥️

    Vem kollar på Bonde söker fru?
    Jag kan inte sluta undra om Heide verkligen mår bra. Känns som en otroligt instabil och märklig person. Såklart kan tv-teamet framställt henne så. Vad tycker ni?

      Håller med dig! Får också en väldigt konstig känsla, tror inte bara att hon är introvert eller ovanligt tillbakadragen utan att det är något mer bakomliggande.

        Reagerade så kraftigt när hon sa att hon aldrig haft tjejkompisar. Känns verkligen inte ”normalt”, i brist på annat ord! O redan lite besatt av Peja? Känns orimligt att då såna starka känslor så tidigt! Ger ett lite desperat intryck.

        Nej hon är verkligen inte som hon borde vara. Jag hänger en del på ett forum (ni får gissa vilket) och läser roliga kommentarer och hon skapade till och med ett eget konto där för att svara på kommentarer om sig själv. Hon skrev att hon hade bett produktionen om hon fick vara lite crazy för hon ville röra om i grytan lite.

          Haha va?! Så hon låtsas bara?

            Jag tror hon är lika knäpp som vi får se på tv men hon bortförklarar det med att hon ville spela crazy.

          Om man vill röra om i grytan och spela lite crazy känns det inte som att man är där av rätt anledning ?

      Nej hon är verkligen helt knäpp. Jag hänger på Flashback vilket är hur kul som helst då den tråden är extremt underhållande och hon skapade till och med ett eget konto för att svara på andras kommentarer om henne! Hon säger att hon hade frågat produktionen om hon fick bete sig lite crazy för hon tyckte det var kul att skaka om lite. Eh.

      Håller med, får inte så jättebra vibes av henne. Och inte blir det bättre av att hon redan nu håller sig för sig själv.

      Jag har full förståelse för att situationen i sig är udda då det är flera som dejtar samma människa och bor under samma tak med filmteam runtom sig.
      Men att från dag ett, två säga saker som ”Jag kommer ta fram klorna om det behövs”, ”Jag ska se till att få en puss” och hålla sig för sig själv utan att ens försöka integrera med andra människor ger inget bra intryck, iaf inte för tittaren. Att hon dessutom är 54 år (?) gör det mer obehagligt, hade det varit någon som var 20 så hade jag kanske viftat bort det lite mer.

      Heidi är SKITLÄSKIG!!! Hon sa ju att hon var kär i bonden typ efter att hon sett honom på avstånd innan speeddaten. Och sen attack-kyssen (ja inte i klass med Roger, för er som minns)!!

    Varför är vissa vigare än andra?

      Gener och/eller rörlighetsträning.

        Men vad ska kroppen är det som är annorlunda? Jag är vig och har alltid varit.

          Löshet i leder.

    Vad åt ni till middag och var det gott? Betyg 1-10?

      Pizza. Var EXTREMT gott idag! Hade tränat innan och sen orkade vi inte laga mat och jag har bara ätit två ägg idag innan pizzan.

      Körde en latmask-middag ikväll. Tandoorikryddade vegobitar i pitabröd, en extremt snabbgjord raita och grönsaker. Helt okej gott och inte så mycket effort. Skulle säga stabila 7 poäng!

      Kyckling och ugnsstekta rotfrukter och grönsaker med fetaosttäcke. Jättetrött idag så pallade bara slänga in lite grejer i ugnen, så inget fancy.
      Ganska gott. Typ…en femma kanske.

      Sushi och rotfruktssoppa, mycket gott!

      Biff, pommes frites, chili bea och tomatsallad. Det var smarrigt!

      Rotmos(i korv) och uppvärmda prinskorvar. Betyg: En svag 3:a.

      McDonalds! Nuggets, sötsur sås och pommes. Mycket gott men lite sladdriga pommes. Hatar när dom inte är ordentligt friterade! ? 8 av 10.
      Vad åt du?

      Lax och ris med chilisås

      Vegetarisk carbonara. God, men lite trött på den. 6 av 10. Drack mkt gott vin till, det får 8!

      Rotfrukter i ugn. 8. ?

    Ska till Stockholm om några veckor. I vanliga fall brukar jag åka taxi överallt när det gäller ”längre” sträckor, men från centralen till hotellet är det 1.3km och det kan jag lika gärna gå. Och längsta avståndet jag behöver ta mig är knappt 3km, det kan jag egentligen också gå, får se hur jag gör.

    Men jag kommer fram ganska ”sent”, runt 20 (lägg på nån timme, lär ju vara signalfel och skit som gör att man kommer fram seeeent). Ursäkta om jag låter dum, men jag är ensam ung tjej, är det till att ta en ”onödig risk” att gå från centralen till Birger Jarlsgatan på kvällen?

    Inser att jag låter som en riktig mes, men jag är uppenbarligen inte från storstan så vet inte hur det är??

      Nä ingen direkt risk tycker jag. Ta tunnelbanan i annat fall så du kommer så nära som det bara går.

        Det känns ännu läskigare?? har aldrig åkt det eftersom jag alltid tar taxi.

          Du behöver absolut inte vara orolig för att ta tunnelbanan i city. Det är barnfamiljer och pensionärer och helt vanliga människor, jag lovar. Välkommen ?

            Tack, var rädd för totalt dumförklarande svar men behöver nog alltså inte skrämma upp mig själv låter det som.??

          Jag skulle nog säga att det är säkrare att åka tunnelbana, ofta mycket folk i rörelse, taxi tycker jag är lite obehagligt.

            Haha ja en gång fick jag en riktigt obehaglig taxiförare. Kom fram 00.15 och efter en stunds tystnad sneglade han på mig i backspegeln och bara ”du vet väl att det är viktigt att man tar rätt taxi?”
            Han menade så man inte tar en svarttaxi, men sättet han la fram det på kändes som att nuuu låser han väl inifrån och kör iväg mig nånstans??

          Inget av det är farligt.

      Nej det är absolut ingen fara, det är ju centralt och inte speciellt sent så kommer vara massa folk och bilar ute.

        Nej du har nog rätt. Jag har bara sett för mycket rubriker det senaste???

      Nä gå du, känner mig säkrare gå inne i stan på kvällen än att gå genom ett lägenhetsområde med buskage och dåligt belysta gångvägar.

        +1, känner mig aldrig rädd inne i stan.

      Är ung tjej och bor i Stockholm , rör mig precis överallt under alla tider på dygnet 🙂
      Att gå den biten, eller åka tunnelbana är absolut ingen fara! Du kommer se att det är jättemycket vanligt folk ute precis som du 🙂

    Jag har fått flera stora finnar på skinkorna… när jag nämnde eee för min vän sa hon att hon har detsamma och att det startat efter att hon tog covidvaccinet. När hon sa det kom jag på att det var i samband med det som mina besvär också startade. Är det en känd biverkning? Någon annan som upplevt det?

      Jag har hört andra som fått acne av covid vaccinet. Kanske står upptaget bland biverkningarna till o med?

      Anmäl det som biverkning.

      Nej jag tror verkligen inte dina finnar har med vaccinet att göra. Finnar har med hormonella saker att göra eller övervikt, att man kan få inflammerade svettkörtlar lite här och var.

    Jag är på desperat jakt efter ett par byxor som fanns på zara typ 2017-2018. Det var vida dressade byxor med hög midja och två större guldknappar framtill i midjan. De kom ut både i svart och vitt och jag söker båda färgerna i strl medium. Finns här någon som tröttnat på sina och vill sälja dem?

    Jag har vuxit ur mina pga viktuppgång och sörjer det. Tänkte att istället för att tvinga kroppen ner i vikt får jag leta efter större!

    Camilla kan förhoppningsvis länka ihop våra mejladresser i så fall.

    Finns det fler människor här som känner att ni har slösat bort era liv? Jag vet inte om jag har någon slags livskris men jag går runt med såna tankar. Jag har alltid letat efter trygghet, gissningsvis pga en stormig barndom. Jag blev sambo som 18 åring utan att tänka och levde tryggt ”pizza i soffan-liv” med en kille som inte hade några drömmar eller ambitioner medan mina kompisar jobbade utomlands, dejtade, reste osv. Insåg vid 26 års ålder att jag hade 0 känslor kvar för min sambo och att jag blivit så passiv och bröt upp i samma veva som alla mina vänner stadgade sig. Jag har alltid försökt vara ”duktig flicka” och pluggat stenhårt och sedan jobbat stenhårt medan livet på något sätt har tuffat på. Nu sitter jag, 35 + i mitt fina hus med min underbara sambo som jag älskar fruktansvärt mycket men jag är ändå inte nöjd. Jag tänker på att jag typ aldrig gått på krogen, haft one night stands, rest med tjejkompisar, gjort något riskfyllt osv. Jag har varken minnen eller foton av vilda fester eller backpacking med bästa vännen. Mitt liv är liksom mellanmjölk. Jag har så mycket drömmar men vissa känns helt omöjliga att förverkliga. Hur förlåter man sig själv för upplevelserna man aldrig såg till att göra eller för allt det som man trodde man skulle bli men som man aldrig blev?

      Jag känner att jag har prokrastinerat bort mitt liv eller iaf några år. Jobbar med dessa känslor.

      Men du, det går inte att få in mer spänning och händelse i ditt liv nu, fast på andra sätt? Bygga minnen nu?

      Känner igen mig lite, blev också ihop som väldigt ung med min man och vi är nu 40+ och har barn. Tänker ibland på saker man inte har gjort eller upplevt… men även jobbmässigt, gled in på ett viss yrke och fastnade liksom där. Trivs på nuvarande jobb och så, men det har inget med mina egentliga intressen eller vad jag drömde om som ung att göra. Och nu känns det omöjligt att komma in på arbetsmarknaden i det jag egentligen har som grundintresse. Känner mig ganska gammal och passé ibland.

      Känner EXAKT samma.
      Känns som att jag har slösat bort hela mitt liv hittills och precis som du säger, jag har inga minnen eller foton från upplevelser i min ungdom. På grund av att jag har flyttat runt en del har jag inte ens vänner som jag har varit vän med i flera år då vänskapskretsen har bytts ut i flera omgångar.
      Jag har också stadgat mig i relationer där någon har varit pensionärsvarning, någon destruktiv och så vidare. Jag har dock bytt partner typ var 5e år och varje gång har jag lovat mig själv att jag inte ska slösa bort fler år på en relation jag ändå inte tror på. För i dessa relationer har jag känt redan efter typ ett år att det inte är för mig egentligen men av olika anledningar inte tagit mig ur. Ändå sitter jag här i en olycklig relation igen, 5 år in ?

      Om du tänker igenom det riktigt noga, är det här saker du faktiskt vill göra, eller tror du att du vill för att samhället har matat oss med att det är så man ska göra, annars har man inte levt?

      Den bilden du har av att gå på vilda fester och ha one night stands är inte så härligt som det ser ut. Gräset är alltid grönare osv…

      Mycket av det du vill göra kan du ju faktiskt fortfarande göra. Backpacka med din sambo?

        Detta var så klokt sagt. Det är lätt att romantisera saker man inte upplevt själv och bara fantiserar om. Det finns många som istället ångrar att dom inte ”tog tag” i livet tidigare och slösade det på onödigt trams och hellre vill vara i din sits. Det finns inget facit för hur livet ska levas. Försök göra det till ett äventyr framåt istället och tänk vad du har för möjligheter och drömmar NU. Resa? Byt karriär? Plugga? Flytta till en annan stad? Börja med nån ny hobby? Lär dig ett nytt språk?

      Jag har börjat känna senaste året att ”tänk om det är med min sambo jag inte vill ha barn” att det kanske känns helt annorlunda med någon annan? Vi har varit tillsammans i 15 år och har en jättefin relation. Men vi är inte 25 år längre. Vet inte om det är samhällets normer som smyger sig in i tankarna eller en 30 års kris.

      Klyscha men det är verkligen aldrig för sent att börja skapa minnen och planer man ser fram emot och tillbaka på. Behöver inte vara något stort heller, myrsteg om det är vad som behövs för att komma igång.

      Kanske ingen tröst men mitt liv mellan 16-24 ungefär innehöll mycket fest, stora kompisgäng, en del resor, bott utomlands en kort period, mycket äventyr. Mitt liv är mellanmjölk nu ändå. Visst kan minnena vara kul att se tillbaka på, men de allra flesta får mellanmjölkliv till slut i alla fall. Vissa kanske till och med mår dåligt av att se hur deras liv gått från ”kul” till ”tråkigt”?

      Fast jag kan tvärtemot dig känna att jag slösade bort för många år på resor, fester, bo utomlands, leva bohemliv…
      Nu är jag stadgad och stabil sedan många år och jag önskar jag hade avslutat den äventyrliga fasen tidigare.

        Känner samma.

      Känner själv att jag inte ’levt’. Av olika anledningar som jag inte kan gå in på här.
      Men när jag tänker tillbaka på vilka som är mina bästa minnen i livet, så är det när jag umgåtts med nära vänner som jag trivs 100 procent med, utan alkohol inblandat. Alltså inte de gånger jag varit på fest eller på krogen.

      Sedan är det de få gånger som jag har rest utomlands. Jag vill resa mer i framtiden. Det är väl inte försent att resa med vänner nu föresten? Kan inte du ta en weekend med en vän, och så får din man ta hand om barnen. Sedan kan han ha en egen helg där han reser bort också med en vän. (om Corona-situationen tillåter).
      Min personliga syn på varför så många känner att de slutar leva, är för att Sverige är så jäkla otillåtande mot människor som inte följer normen.
      Fråga din man om han vill flytta utomlands med familjen eller nåt? Göra nåt äventyrligt.

      Ja. Har gått back ca 6 år vid det här laget, jämfört med om jag gjort allt normalt. /30

      Om du är bitter över att inte ha upplevt det där så kan jag trösta dig med att jag gärna hade velat haft den tiden ogjord. Usch för one nights och hemska fyllor och tråkiga utekvällar och fester. Jag hade inget bättre att göra då utan hängde med kompisarna och sökte uppmärksamhet och bekräftelse från killar. Finns så mycket jag ångrar.

      Nej vad glad och tacksam istället för det du har och tro inte att gräset är grönare på andra sidan. Gör roliga saker med din sambo och åk iväg på äventyr med honom eller dina kompisar. Det är aldrig för sent.,

      Krogen = bara massa drägg. Stökigt. Killar som tafsar och inte kan lämna en i fred.

      One night stands = huuuuuh… fumligt, pinsamt, dåligt, stelt..

      Resa med tjejkompisar = Vilt, otryggt, skabbiga hotell, märkliga snubbar, obehagliga bussresor..

      Du har inte missat någonting! Och du – livet är inte slut för att du är 35! Gör saker NU! Är själv 34 och testar nya aktiviteter hela tiden – varvar dock med soffläge ?

      Det är inte det riskfyllda som skapar minnen, utan att uppleva generellt. Nakenbada, åka pulka fast du är vuxen, genomför en vandring och drick kaffe på ett berg i soluppgången, åk skidor, besök en ny stad, testa på ett hantverk, åk på roadtrip och sov i bilen.. finns tusen saker att göra.

    V22 här och spyr fortfarande! ??‍♀️?

      Be era barnmorskor att skicka en remiss till KK och efterhör akupunktur.
      Trodde väl aldrig att det skulle hjälpa, men jössös, tji fick jag.

      Spydde i genomsnitt 8gånger/dag till vecka 20, efter 10 dagar med akupunkturbehandling så spydde jag kanske 5-10 gånger resterande 20 veckor. Halleluja, amen osv…

        För mig hjälpte akupunktur inte alls men jag skulle ändå rekommendera att ni provar. Det är lätt värt det om det hjälper.

        Vitamin b12 kan också hjälpa.

        För övrigt lider jag verkligen med er. Tre barn, tre gånger hyperemesis. Fy fan.

        Kom ihåg att det går över och det är värt det.

    Hur har det gått för dig som hade en man som skrev 24/7 till en kvinnlig kollega och som inte öppnade meddelanden från henne i närheten av dig?
    Har tänkt mycket på dig ?

      Samma här! Gick in på ös endast för att se om hon skrivit något ang det.
      Så hemskt! Hade aldrig förlåtit min man för ett sådant beteende..?

    Hej! Ännu en gravid-fråga så förlåt om någon blir kränkt ? Jag har varit sjukskriven sen 11:e oktober och fick nu förlängt till mitten av november. Mår så fruktansvärt dåligt (v.14) så kan inte ens tänka tanken att åka till jobb för att prestera. Skäms lite att jag mår såhär (vet inte varför?? Är rädd att folk ska tro att jag är mesig..) men kan inte kontrollera det så försöker ta en dag i taget. Vad jag har förstått så måste man ladda upp intyg på Försäkringskassan när sjukskrivningen är mer än sammanhängande 14/15 dagar? Har hört att FK ibland inte ”godkänner” sjukskrivningen och det gör mig ju lite nervös. Innebär det att jag inte kommer få någon lön? Kan ju inte rå för att jag knappt kan gå på toa utan att spy upp gegga, har fått åka in 2 ggr för dropp redan och är rädd att jag ska bli inlagt så finns inte på kartan att behöva åka på jobb. Är det någon som har erfarenhet av detta och kan dela med sig? När är det FK inte ”godkänner” och varför? Hur ska man styrka det osv? Så tacksam för all hjälp!

      Varför skulle någon bli kränkt? ?

        Om du läser längre upp så är det för många ”gravid-relaterade” inlägg enligt en anonym blä ? Skojade bara såklart med att någon skulle bli kränkt, hade varit underbart att få hjälp ☺️

          En anonym blä?? helt rätt!??

    Har ni några tips på hur man kan dekorera sin kontorsplats/kontorsbås?
    Jag vill inte sätta upp bilder på min familj men kanske diskreta blommor, vykort eller något?

      Lite små lättskötta växter! Kanske palettblad? O lite bilder som inspirerar?

      Kanske en fin vattenkaraff/flaska i glas med tillhörande glas, en hållbar blomma typ orchide, snygga block/postits i någon färg du gillar. Om du har en vägg eller liknande så kan du ju sätta upp andra bilder som inte är på din familj, utan inspirerande citat, kända personer du gillar (alltså typ författare/artister/förebilder) eller bara något fint tryck.

      En pokal?

      Tack för alla tips 🙂

      Svåra böcker inom det ämne du jobbar med. Alla kommer gå förbi och tänka ”gud så smart hon är!”

      En köttätande planta som äter upp alla nyfikna & en skelett-arm som är för lång för att stänga byrålådan helt.

      Kanske en disco-kula? En mindre alltså!

    Ang CAIA, är det någon som har koll på vad konsumentombudsmannen säger om kalendern?

    Det är ju både falsk marknadsföring, överlovande av varan samt ingen ordentlig ångerrätt

      Jag tycker även det är lite märkligt hur de motiverar priset med att ”det är dyrt att göra custom made saker i limiterad upplaga”, det innebär ju att de prissätter kalendern utifrån sina egna kostnader istället för marknadsmässigt och relevant för produkten. Artiklar i resestorlek ska ju vara billigare än full size, men nu känns det som att CAIA säljer mini-prylar dyrare än om de hade lagt ner vanliga fullsize i kalendern. Skevt enligt mig. Tycker även det märks att det är ett ungt bolag i hur de hanterar denna kritik, lite lock för öronen och fortfarande attityden att ”vi är bäst”. De hade tjänat på att pudla och bara erkänna att det blev helt fel.

    Någon som har varit på Lisebergs halloween i år? Ska dit nästa vecka och är nyfiken på skräckhusen, speciellt det nya Korthuset.

      Ska dit jag med och är helt livrädd haha.

      Var där idag, skogen sög, korthuset var helt ok, det som gjorde det bra var egentligen själva huset, men det är samma gamla gasten så inget nytt

      Jag var där förra veckan. Var 80-100 min kö på alla spökhus på kvällen så vi gav upp. Extremt ovärt tyvärr ?

    Jag har en så fånig rädsla…! Måste köra bil ca 45 min på måndag då det ska enligt prognosen bli ”kraftigt regn”. Kan någon lugna mig och säga att det kommer att gå bra! Tror just nu att jag kommer att dö typ?

      Det kommer självklart gå bra! Klart man måste anpassa sin körning efter väder etc men du ska bara köra i 45min, det går fort! Och är det för illa är det bara att stanna i nån ficka.

        Det kan ju vara en varning/magkänsla/din skyddsängel som vill att du tänker om.
        Kommer din rädsla från erfarenhet eller är det din ”magkänsla”? Följ magkänslan.

      Är du så skraj över att köra gör du bäst i att låta bli, om inte annat så för dina medtrafikanters skull, då du kommer att vara en trafikfara.

        Alltså jag har kört i regn förut, och kör alltid försiktigt. Men min oro för allt möjligt är så otroligt stor just nu (behandling pågår för GAD), att jag vet att rädslan är orimlig…

      Använd vindrutetorkarna! Det hjälper dig att ta dig fram, tryckt och säkert.

      Du ska inte köra alls eller ens ha körkort om du är rädd för regn.. herregud, vem gav dig körkortet.. finns inget värre på vägarna än såna som dig.

        Håll k*ften. Bättre att vara försiktig och vara rikstänkande än att bete sig som att man äger vägarna och blundar för sina brister.

        Blev du kränkt eller din idiot? Om hen grinar över att köra i regn, fatta vilken fara hen är under vinterhalvåret då, hur kör hen ens i snö, på is? Ni osäkra idioter ska sätta er på en buss och hålla er där då ni är en fara för andra.

    Känns konstigt att veta att kärlek är till för alla utom mig :’) Känner mig som någon som skrämmer iväg killarna eftersom jag är rätt stark i mitt sätt att vara… accepterat detta nu vid 27 års åldern och kan börja slappna av och glädjas åt andras lycka men sorgen över att jag ensam förblir växer sig stor.

      Samma här. Är snart 35 och har mer eller mindre varit singel hela livet. Känns verkligen kul att man är så jävla misslyckad.

        Faktiskt. Kärlek är ingen rättighet

          Verkligen inte, men det går att ändra på. Man måste jobba med sig själv bara och förstå varför man har de mönster man har.

      Samma här du. Singel för alltid. Över 30 år nu. Jag orkar inte bry mig längre.

      Nej det finns någon därute för er alla. Det är nog inte lätt alla gånger att hitta någon men om man inte ger upp så tror jag kärleken kommer hända er också ❤️

        Hur HUR HUR HUR? Är man ful EFTERSOM ALLA MÄN!!!!!!!!! Vill ha små söta tjejer så blir man ensam. Eller bara vill knulla och sen kasta en. Nej tack.

          Kaka söker maka.

      Happy dating på Instagram! Titta in där och mycket kommer förhoppningsvis klarna.

        Happy dejting?

          Gå in och kolla och du har att göra lääänge. Det är en tjej som driver det kontot, hon har även en podd och en bra bok. Men börja med att kolla in kontot, jag lovar att det är värt det.

      På vilket sätt ”stark att vara”? På vilket sätt är det negativt? Jag är otroligt stark i mina åsikter, skrattar högt och fiser om jag vill. Har mkt fördelaktigt utseende och aldrig haft problem med att hitta vettiga män.

        Okej?

    Jag och min sambo ska förlova oss nästa helg. Äntligen, har längtat efter den dagen. Vi hade dock räknat med att vi skulle ha barnvakt så att vi skulle kunna gå ut och göra nåt mysigt ihop men nu sket det sig, vi blir alltså fast hemma med vår vilda 2-åring… har ni några tips på hur man kan göra det speciellt och mysigt även på hemmaplan? Vill ändå anstränga mig lite extra och se till att det blir ett fint minne för oss båda.

      Kan ni inte vänta tills ni får barnvakt då? Eller är det kanske något speciellt med datumet som gör att ni vill ta det just nästa helg?

        Enda datumet i år där vi inte går om varandra jobbmässigt och har en ledig dag ihop. Därför fick det bli det datumet. Vi hade ju iskallt räknat med att hans föräldrar skulle kunna ställa upp för det har dom gjort förut men nu skulle dom bort. ?

      Skriv tal till varandra ☺️

      Åk till någon vacker plats utomhus. Ta med picknick/fika.

        Svårt med vår 2-åring för hon är en sån där som bara drar iväg hela tiden och så får jag jaga efter henne. Hon kan inte vara stilla en sekund typ. Annars hade vi gärna gått ut och ätit eller nåt även med henne med oss. Men hon river typ inredningen på ställena hon besöker. ?

      Köp hem god restaurangmat, duka fint och ät efter att tvååringen har somnat. Eller förlova er i lekparken. Det vardagliga är också romantiskt.

    Någon som har koll på alexalexandras på Instagram? I april i år hade hon cirka 20 000 följare. Kan hon verkligen ökat till 89 000 följare på så kort tid? Ser inte varför folk skulle börja följa henne bara för att hennes pojkvän blivit skjuten.

    Jag mår så dåligt…

      någon särskild anledning?

      ❤️. Här kommer ett litet hjärta. Ta hand om dig och ta hjälp ❤️.

      Över vad? På vilket sätt? Utveckla så får du nog mer och bättre (framförallt snällare) svar ❤️??

      Varför, något speciellt som har hänt?

    Jag är så jävla dum i huvet. Kollade upp killen jag är kär i på facebook och såg bilder av hans fru och deras bröllop, så ledsen och gråter nu. Visste att det var en dålig idé. Känner mig så jävla dum för jag mig själv att känna såhär och skyldig. Skulle aldrig göra nåt men jag kan inte rå för mina känslor för honom.

      Vilken tur att du gjorde det så verkligheten kom ikapp.

        Ja, verkligheten kände jag till du…

      Vänta. Du är kär i en kille som är gift och har fru? Hur kommer det sig?

        Hur det kommer sig? Ja jag vet inte, hur och varför blir man kär i folk? Det händer bara.

    Hejja alla barnmorskor som säger upp sig! Hoppas politikerna fattar att man inte bara kan spara ner och spara ner!

    Alltså, tänk att det inte går att flyga till Sevilla på en spontanare utan att behöva flyga runt halva europa. Vad ska jag nu göra i helgen?…

    Börjar tycka att Bianca ingrosso känns som en 55+. Hon är 27 men hennes sätt hur hon pratar, beter sig och rör sig känns som en äldre person. Hennes fillers i ansiktet gör saken inte bättre heller.
    De flesta andra influencers som är äldre än henne känns mer som ungdomar.

      Alltså lägg av och lägg fine energi på nått smartare än att trycka ner folks utseende

      Bete dig!

        Fast det är ju sant. Jag säger inget om utseendet nu men framtoningen. Finns inget naturligt, glatt, ungdomligt. Hon känns som en uttråkad receptionist som ler och säger god morgon varje dag för att hon måste.

          Men herre. Känner du henne? ? Var bara tyst!

      Hur hon pratar, haha? Hur många 55+ svär i var och varannan mening och bara ”det här är DUNDER!”, ”den här xxx är MA-GISK!” Etc.

    Hur hon pratar, haha? Hur många 55+ svär i var och varannan mening och bara ”det här är DUNDER!”, ”den här xxx är MA-GISK!” Etc.b

    Spydde i princip varje dag i början på min graviditet. Jag vaknade på nätterna av illamåendet och behövde spy haha.. gick ner ca 5 kg (vilket var heeelt ok enligt barnmorskan). Dessutom bor centralt så att gå till tåget var plågsamt med alla jävla restauranger överallt 🙂 avtog i v.11 men börjat må illa nu igen i vecka 14. Glad att slippa illamåendet men välkomnar det lika mycket. Jag mår bra ändå men viktigast av allt är att min älskade bebe mår bra. Be om lergigan! Kram

      Haha ja fyfan.. kan du be om kombo? Min chef väntade tvillingar och hade ett helvete. Sa att hon blev människa efter lergigan+ Primperan.
      Hoppas det blir bättre

    Är någon här idag?
    Jag mår så dåligt, jag kommer dö

      Vi finns här, vad har hänt? ❤️

      Hej Orolig <3, vad har hänt, varför mår du dåligt?

        Hej allihopa ❤️

        Jag är 37..
        Jag har mått dåligt en tid.. fått undersökningar som inte visat något, och vissa undersökningar har visat men inte nåt särskilt..

        Började må sämre för några veckor sen..
        Väntade på förkylning som inte bröt ut..
        Gick till doktorn som tog prover, lätt förhöjd sänka…

        Veckan därpå, gick till doktorn igen.. en annan..
        Fick provsvar i veckan som visade positivt för borrelia…

        Men det förklarar inte alla symtom…

        Jag gick ju omkring och kände mig dålig på jobbet, väntade på förkylning som inte bröt ut…
        ..
        Blev sjuk och var sjuk med konstiga symtom 1 dag….
        Då hade jag ont k knän och armbågar och jättekonstiga hjärtslag….
        Sen hade jag migrän i två dagar…

        Gick till doktorn som tog prover, som inte visade något mer än lite förhöjd sänka….

        Bokade besök hos annan doktor, tog nya prover…
        Visade positivt för borrelia….

        Men det förklarar inte alla symtom….

        Har panik, tänker att jag har spridd lungcancer eller från levern/bukspott…..

        Funderar på om jag blivit utsatt för asbest

        Eller radon när min syster borrade hål i min lägenhet…

        Vågar inte sova själv, vågar inte va i min lägenhet, vågar knappt dricka kranvatten…

        Jag har så konstiga symtom hela tiden varje dag, smärta, pirr i fötter, klåda, tryck över bröstet, hjärndimma, tappar rösten som sen kommer tillbaka, reflux, tappar ord, läspar och sen försvinner det…
        Klåda under foten som inte är fotsvamp, muskelsvaghet…. Andfåddhet…

        Det känns som att jag håller på att försvinna… att min kropp snart lägger av…
        Samtidigt står jag inte ut av att vänta på att bli bättre att jag vissa tillfällen känner att jag bara vill dö..

          Det låter tufft. Men borrelia är ju en sjukdom som kan ge massa konstiga symptom. Har du börjat med någon medicinering mot det? Sen är det ju oerhört stressande att inte veta vad som är fel på en vilket ibland kan ge nya symtom. För några år sedan utreddes jag för misstänkt MS (det var MS, men det är en annan historia). Jag minns det som en oerhört belastande tid och jag gick en massa symtom som inte har något med MSen att göra (svårt att andas, svårt att prata, hjärndimma, yrsel, pirr i kroppen, panikångest), jag trodde livet var slut. Det jag vill säga är att det kan vara svårt att avgöra om man är mycket rädd vad som är faktiska symtom och vad som är kroppen som spelar spratt för att det är allt man tänker på och är jätterädd.

            Tack för svar K❤️

            Jag har börjat äta antibiotika, men känner ingen effekt än..
            Fick du reda på varför du mådde så dåligt då?
            Jag är mer orolig för att testet är ett falskt positiv, eller att jag har en annan grundsjukdom som dom inte hittat och därför kroppen inte själv kunnat läka ut den eventuella borrelian.
            Har inte sett eller märkt nåt bett heller.

              Mina symptom, (förutom de från mitt MS skov) kom från panikångest och rädsla. Hjälpte mycket att prata med psykolog då. Om du är så rädd att du knappt vågar dricka vatten eller sova hemma kanske det kan hjälpa att söka en psykolog att prata med. Det blir lätt att man fastnar i det här läget och bara tänker på symtom och kroppen och allt möjligt man kanske kan ha som är dödligt. ❤️

                K, tack för att du delar med dig ❤️
                Jag ska göra det.
                Och försöka bryta cirkeln lite, på något sätt.

          Varför använder du …. Efter allr?

            Men kan man inte bara låta bli att dryga sig när någon uttrycker oro och mår dåligt? Vissa människor måste verkligen lära sig att bete sig.

            Vad menar du Emma?

          Min man har haft borrelia och han var/blev som du. Har lider även av kraftig hypokondri, han har haft spridd cancer brusten mjälte cancer i ögonen näsan halsen bröstet blodet osv.
          Jag tycker du ska söka hjälp för din hypokondri som jag tror du lider av. Min man var under 1 år på 30 olika läkarbesök för allt han inte hade, hela vår värld kretsade runt den sjukdom han precis upptäckt.

      Jo flera är här. Hur gammal är du och varför mår du dåligt?

      Hej❤️ Berätta, varför är du orolig?

      Du har ett värde! Alla människor har upp och nedgångar. Ta ett djupt andetag, uppfriskande promenad och ät din favoriträtt. Kan du ringa nån att prata med?

        Tack ❤️ Jag ska försöka.
        Jag kan försöka prata med min syster senare idag kanske.

      Nej, det kommer du inte. This too shall pass.

        Tack ❤️
        Jag hoppas inte det, men det känns så, vissa symtom känns allvarsamma och livet är inte rättvist så det känns som att det kan likväl vara så, att jag inte får leva så länge.

          Det tror jag verkligen inte, dina symptom tyder inte på det. Förstår att du är orolig men du hoppar direkt till väldigt allvarliga saker. Har du annars problem med ångest eller annan psykisk ohälsa och har du eller får du hjälp med denna? Menar inte att du inbillar dig problem men hur du reagerar på dem samt att psyket även påverkar kroppen.
          /Läkare.

            Hej Läkare, tack för svar. ❤️
            Jag uppskattar din input, men undrar, läste du mina symtom?
            Jag har ju inte givit någon utförlig anamnes heller, som att jag rökte när jag var yngre, orolig för ev blivit utsatt för asbest, det vet jag inte men, och sen det sammantaget med neurologiska symtom, klådan under foten som jag tänker är leverpåverkan, smärtan som rör på sig, med allt som jag skrev ovanför. Tycker du inte att det låter allvarligt? Undrar bara för att för mig och i min kropp som känns det väldigt allvarligt.

              Ja det gjorde jag. Inget som direkt självklart leder till döden dock. Jag kan inte ställa en diagnos över internet såklart utan det får du ta med dina läkare. Du bör dock söka hjälp för din oro tror jag. Hypokondri eller hälsoångest är verkliga problem för många människor.
              Det jag menar är att många kan uppleva olika problem men få tror att de är döende pga dessa.
              Jag hoppas du får hjälp med hela din sjukdomsbild.

                Då förstår jag, tack för ditt svar.
                Jag ska prata med min läkare och hela sjukdomsbilden, även oron nästa gång. Tack för att du gav mig lite perspektiv ?❤️

      Tack för svar allihop ❤️ Har svarat i kommentarerna ❤️

    Hej orolig <3, varför mår du dåligt?

      Hej ❤️ Vad skönt att du skrev.
      Jag har så mycket konstiga symtom…
      Väntar på undersökningar men det enda jag kan tänka på är att jag snart ska dö..
      det känns som att kroppen snart lägger av och jag står inte ut ?

        Jag förstår att du känner ångest om du har konstiga symtom. Vill du berätta lite mer om det, ibland känns det lite lättare då? Vad har du för symtom och vad säger läkarna?

          Jag vet inte vad som händer ihop och inte…
          För några år sen hade jag hjärtsäcksinflammation, som bara är ett symtom, det hittades ingen orsak.

          Till och från har jag haft problem med magen, ont på höger sida under revbensbåge..
          gjort ett ultraljud och ett datatomografi, men det visade inget..
          Fick till mig att jag hade ibs..

          Sen började klåda/kittlande känsla under ena foten, och ibland som att båda fötterna är blodfyllda..

          Jag gick ju omkring och kände mig dålig på jobbet, väntade på förkylning som inte bröt ut…
          Gick hem en gång med feber, inget mer hände, kom tillbaka, gick hem med konstig känsla men utan feber, kom tillbaka..
          Blev sjuk och var sjuk med konstiga symtom 1 dag….
          Då hade jag ont k knän och armbågar och jättekonstiga hjärtslag….
          Sen hade jag migrän i två dagar…

          Gick till doktorn som tog prover, som inte visade något mer än lite förhöjd sänka….

          Bokade besök hos annan doktor, tog nya prover…
          Visade positivt för borrelia….
          Ä….

          Har panik, tänker att jag har spridd lungcancer eller från levern/bukspott…..

          Funderar på om jag blivit utsatt för asbest när pedram o hans pappa renoverade hans lägenhet…

          Eller radon när min syster borrade hål i min lägenhet…

          Vågar inte sova själv, vågar inte va i min lägenhet, vågar knappt dricka kranvatten…

          Jag har så konstiga symtom hela tiden varje dag, smärta, pirr i fötter, klåda, tryck över bröstet, hjärndimma, tappar rösten som sen kommer tillbaka, reflux, tappar ord, läspar och sen försvinner det…
          Klåda under foten som inte är fotsvamp, muskelsvaghet…. Andfåddhet…

          Det känns som att jag håller på att försvinna… att min kropp snart lägger av…
          Samtidigt står jag inte ut av att vänta på att bli bättre att jag vissa tillfällen känner att jag bara vill dö..

            Många av de symtomen du skriver hade jag när jag var utbänd/stressad.
            Det låter även som att du ev skulle kunna ha lite järnbrist ev b-vitaminbrist osv.
            Sök privat och låt dem ta alla blodprover för att upptäcka ev brist på något.
            Stor kram till dig ❤️

            Sänder en kram till dig ❤️ Du verkar gå igenom en fruktansvärd period i livet. Fortsätt söka hjälp, det kommer att bli bättre även om det känns mörkt nu. Stress/utbrändhet kan visa sig på många olika sätt. Försök att stressa ner, ta långa promenader och gör saker du blir glad av. Ta hand om dig ❤️

              Tack Ne och ?.
              ❤️
              Jag har lämnat prover nu i två omgångar, vc och privat, men är inte helt klar över vilka prover som tagit.
              Tack snälla för svar båda två.
              Jag vet inte om jag skulle jobbat så mycket att jag skulle kunna vara utbränd, har sökt hjälp via psykolog, och sen ska jag till doktorn igen i slutet på månaden men jag är så orolig så vet inte hur det ska gå att hålla sig dit

        Jag är säker på att problemet är ångest, du andas kanske bara ytligt och får inget syre i blodet som gör att det pirrar. Du ska söka hjälp på psykakuten tror jag. Största kramen, du kommer få hjälp.

    Kan inte någon förklara för mig.. jag förstår inte klaratanby relation med dom barnen hon ofta reser iväg med. Hon handlade vinterkläder till dom för dom behövde det och reser själv med dom.. vem är dom hehe?

      Hennes syskonbarn.

        Men är aldrig deras mamma/pappa med? ☺

    Tack Ne och ?.
    ❤️
    Jag har lämnat prover nu i två omgångar, vc och privat, men är inte helt klar över vilka prover som tagit.
    Tack snälla för svar båda två.
    Jag vet inte om jag skulle jobbat så mycket att jag skulle kunna vara utbränd, har sökt hjälp via psykolog, och sen ska jag till doktorn igen i slutet på månaden men jag är så orolig så vet inte hur det ska gå att hålla sig dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.