Erotikpodd på topplista

När det kommer till sexscenerna lider jag dock skamdöden. Att läsa en sexscen är en sak, men att höra dessa skådespelade är en bisarr upplevelse.
[…]

Dietz har förklarat att hon vill inspirera tjejer till ett bättre sexliv. Det må vara hedervärt, men att denna podcast ligger topp 3 på Spotify gör mig aningen uppgiven – att det är denna influencerverklighet som säljs in en dröm 2021. Personligen kan jag inte tänka mig en gråare dröm än den om ett sponsavtal för tacos. Även om den leder till ett sommarhus i Sydafrika. // Stefan Sköld – Aftonbladet

Aftonbladets Stefan Sköld känner sig uppgiven när han konstaterar att Margaux Dietz erotikpodd ”Alexas Värld” ligger som nummer tre på Spotifys topplista.

Trots att den förpassats ner till en åttondeplats när jag tar min skärmdump, så tänker jag att det kan finnas andra anledningar till att podden hamnat på topplistan, än ren popularitet.
Jag satt nämligen själv på en middag igår, där jag fick en fråga om Margauxs erotikpodd.
Jag var inte förmögen att med ord beskriva detta trauma för trumhinnorna, utan plockade fram min telefon och skrollade fram till första avsnittets hångelscen där det mest slafsas in i mikrofonen.
Jag kan tänka mig att jag inte är den enda som givit podden både en, två och tre spelningar av just den här anledningen.

Vad gäller musik på Spotify så registreras det som en stream, först efter 30 sekunder. Kanske finns det ett liknande upplägg för poddavsnitt, vilket skulle förklara varför den här podden finns på topplistan.
Man kan ju nämligen inte se varför något spelat den, utan bara att den spelats.

Jag lever på hoppet om att min teori stämmer, för motsatsen är på tok för världsfrånvänd att ens försöka ta in.

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    [Borttagen kommentar]

      Är ”sex/6” en referens till nåt jag inte förstår?

      Du låter som en man.

      Ta en titt på vad? Är väl en podd vi pratar om..?

    ?

    Oj.

      Det är något fel på mig, jag får ångest när jag har sex med min kille för i mitt huvud spelas det så upp minnesbilder av gånger jag haft sex i ett självskadande syfte. Det är så hemskt och jag blir ofta ledsen och vi får avbryta, och jag vill inte vara så här. Har jag gett mig själv lättare ptsd eller nåt?

        Oj hur fan hamnade det här

    Och så blir det kladdigt i onödan.

      I onödan? Har du bara sex i avlande syfte?

        Jag anar att Bullrika var ironisk ?

          Jaha vad bra. För det var inte jag ?

        Japp, markerar i kalendern ”i onödan” respektive ”nödvändigt” och har för säkerhets skull även en klocka liknande skalmans.

          ??

    ??

    Har hon och nya killen gjort slut?

      Verkar så va. Ingen ring och ”jag har inte heller mått så bra den senaste tiden”. Couldnt see that one coming!

        Va ringen är ju alltid på ?

      Men va?! Åh herregud. Dessa frierier så fort man träffas.. Tur inget barn hann bli till.

        När man vet så vet man. Eller inte tydligen.

        Spela roll. Lika lätt att göra slut förlovad som oförlovad. Förlovning betyder exakt noll om man vill göra slut.

          Man behöver heller inte rusa in i en förlovning dock….

            Vad är skillnaden rent praktiskt?

            Gör absolut ingen skillnad om man är förlovad eller inte. Så rusa på gott folk.

              Förutom att du kanske blir sedd som någon som är lite väl impulsiv och inte tänker igenom saker. Räkna kanske också med att folk i din omgivning inte heller kommer ta dina framtida förlovningar eller andra vanligtvis stora saker på lika stort allvar eller med lika mycket entiusiasm om de ser ett mönster av att du slänger dig in i det utan att tänka efter eller sedan fullfölja.

                Exakt. Det ja tänkt skriva men du gjorde det bättre

                ”Vet du vad noll gånger noll är? Så mycket bryr jag mig om vad andra tycker.”

                Man kanske inte ska leva sitt liv för att andra ska vara nöjda.

                  Nej, det gör man såklart som man vill. Enda jag syftade på var att det kan göra en skillnad i hur din omgivning ser på dig och bemöter dig i sådana här saker. Precis som allt annat vi gör. Sedan kan man bry sig om det eller inte.

        Men samtidigt synd att ett barn blev inblandat och nu kanske (om de gjort slut) funderar på var den ny kompisen tog vägen..

          Man förklarar väl för ett barn varför ens partner inte kommer längre om man gör slut? Precis som att man förklarar att farmor inte kommer och hälsar på längre för att hon dött eller att moster ska flytta? Eller tror man så lite om ens barn att man låter bli att prata om sådant så får de leva i ovisshet kring var folk i deras liv tagit vägen?

          Hörde för övrigt en podd om en man som blev svårt sjuk och låg på intensiven länge. Mamman visste inte hur hon skulle prata med barnet om att pappan var döende. Efter några dagar frågade barnet var pappan var, varför han inte var hemma. Hon hade alltså inte sagt något alls av rädsla för hur hon skulle säga det. Och där gick sonen runt och mest bara undrade var pappan ens var någonstans. Barnet blev ju nöjd när hon förklarade var han var och varför. Innan hade han trott att han bara inte kommit hem till dom och kunde inte förstå varför.

            Tänker att det är onödigt att utsätta små barn från separationer i onödan. Alltså från människor de varit nära.

      Oh no, hur ska hon nu göra content utan mänsklig rekvisita?

      Haha det var ju väntat iaf. Nästa blir nog graaf. Eller joss
      #farvälcontent

        Socanmäl.

          Absolut inte

          Vi behöver inte överdriva. Hennes barn verkar må bra, det är knappast på tal med en soc-anmälan för någon råkar ha flera pappor till sina barn och alla ungar är under 5 år. Ville bara vädra min tanke här då det är ett forum för just den typen av diskussioner. Tack för mig

    ?

    Vilken minut ska jag spola fram till? Orkar inte lyssna i onödan

      24

    Jag hörde när Margaux blev intervjuad i morgonpasset/P3 det räcker för mig.
    Så pinsamt…

    Det är en så udda podd! Som att lyssna på ett dåligt skådespel av högstadieelever och de tre tjejerna låter som fjortisar??

    Tror det är samma effekt man ser med trafikolyckor. Människor är nyfikna, behöver förfasa sig lite och sedan vara tacksam över att inte vara delaktiga.
    Så min slutsats Margauxs ljudbok är som en trafikolycka många har hört talas om den och hoppas slippa nästa.

    Och här hade jag min första trekant med två snubbar jag träffade på krogen i helgen. ?

      Jag är en annan men jag behöver verkligen inte vara kär för att ha sex och någon känsla av tomhet infinner sig inte. En del ligger jag med flera gånger utan känslor, andra ligger jag med en gång och inget mer. En del är jag kär i och ligger med. Men det är liksom ingen nödvändighet att det ska finnas kärlek för sex enligt mig.

      På vilket sätt menar du att man skulle känna sig tom? Känner nämligen inte igen det.

        Nä inte alls? för mig blir det typ automatiskt att jag går in med en annan känsla när det inte finns kärlek inblandat så jag har inte upplevt något sånt i alla fall.☺

        Oj. Varför ångra sig om det var nåt man ville?

      En mycket bra fråga som jag inte riktigt vet hur jag ska svara på. Ibland har jag känt mig glad och levande, denna gång var jag mest förvånad över att det faktiskt hände och lite besviken över att de inte gjorde allt med mig jag skulle vilja. Jag känner nog en generell tomhet så skulle inte säga att det påverkar den nämnvärt. Blev ju lite kär i ena killen men nog mest pga han var väldigt snygg, men de åkte hem till Centraleuropa dagen efter så inte som att nåt skulle hända ändå.
      Jag kom ut ett dåligt förhållande ganska nyligen så är glad att kunna göra vad jag vill, men kan ibland sakna den tryggheten såklart. Vet inte riktigt varför jag skulle känna en tomhet specifikt efter ett ONS dock.
      Lite osammanhängande kommentar men skyller på att jag är bakis.

        Vilken olycklig styckeindelning det blev! Ser ut som en vägg av text men lovar att det är tre stycken i min kommentar lmao.

      Varför skulle man känna tomhet? Sex är sex, kul och skönt. Bara man gör vad man känner för (och som andra är med på såklart.) Lite konstigt att utgå från att andra skulle känna ”tomhet” bara för att du gör det…

    Känner samma!

    Vet inte om du är ironisk men jag är av din åsikt.

      Det är det väl ingen som gör? Jag tycker att alla bara uppmuntrar folk till att göra vad de vill och inte göra något för att alla andra gör eller för att någon annan vill att de ska göra något.

      Men om det är deras eget val att ha sex med flera då? Ska de bara uppmuntras till att inte vilja ha sex förutom med en enda partner, under täcket och med romantiska inslag?

        Man ska visst uppmuntras att göra som man vill… Sen kan detta ”vill” vara massa sex eller inget, med partner eller ond. Följer man sin egen känsla blir det sällan fel.

      Har inte ens haft sex på grund av att jag aldrig någonsin har älskat någon och jag kan inte bry mig mindre om hur gammal jag än blir innan det sker. Mitt kropp mitt val.

        Bra där!

    Bättre med nån där känslor finns men gött med lite sex ändå ibland?

    Finns det någon som på riktigt tycker att den är bra? Jag har inte hört något positivt om den så det är därför jag undrar.

    Är det SÅ dåligt att det är värt att lyssna på av just den anledningen? Eller är det mer ”helt enkelt inte bra”? Har ni skrattar gott åt det, ni som lyssnat?

      Nej man skrattar inte, jag fick typ rysningar av hångelscen.

      Garvar typ för att det är så pinsamt. Ryser t.o.m i öronen, det har jag inte gjort förut?????

      Sen känns det så fel, det blir inte som att man lyssnar på ”Alexa” utan det känns som att man faktiskt lyssnar på Margaux och det gör det lite jobbigt när man kommer till hångel- och stönscenen.??

      Det beror på vad du lägger in för betydelse i orden värt att lyssna på. De 28 minuter som del 1 tog att lyssna sig igenom var, en upplevelse i sig. Berättelsen är mest småborgerlig och jag är nog lite för gammal för att vara rätt målgrupp. Men hade jag varit tolv hade jag nog storögt sugit i mig lite framtida kunskap och fnissat av allt snaskande och smackande. Nu var det mest obehagligt i öronen.
      Desto större underhållningsvärde ger dock alla kulturjournalister som väljer att kommentera, recensera brukar vara förbehållet litteratur, både skriften och poden.
      Johannes Klenell, Svd skriver så här; ” Får med mig tre saker: fullt normtråkiga människor som beskrivs som härligt skogstokiga, sex som avbryts på grund av illaluktande kön samt pinsamma gästspel av kändisar”.

    Jag lyssnare lite snabbt på början av första avsnittet, och jag fattar inte vad det ska vara?
    Jag trodde det skulle vara en ljudbok eftersom hon gett ut boken Alexa. Men det är ingen ljudbok, det är ingen normal podd, jag fattar inte vad det ska föreställa.

    Man hänger ju inte med i handlingen, vet ju inte vem som är vem, vem som pratar, osv. Det är bara massa random folk som pratar i mun på varandra…

      haha, jag lyssnade på första delen av första avsnittet när jag skrev kommentaren, och plötsligt kraschar min dator. Inte ens min dator pallade att lyssna på skiten xD

      Det är typ som radioteater tror jag??

        Aldrig hört radio teater, kanske därför jag tyckte den var förvirrande XD

    Hela skiten med både boken och podden är så fruktansvärt pinsamt o riktigt dåligt. Kanske to m en gnutta obehagligt??‍♀️

    Och om man nu ska göra en erotisk podd- lite ”nyskapande” sådär, så VARFÖR har man lagt in klassisk stereotyp porrfilmsmusik..?

      Kunde de inte lagt in soundtracket till typ Byggare Bob istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.