Frigörande frispråkigt av Forni

Om jag skulle välja en influencer att placera i den kungliga familjen, så vet jag exakt vem jag skulle välja.
Isabella Löwengrip skulle så klart välja sig själv eftersom hon tror att hon och prinsessan Sofia är nära vänner, men mitt val skulle utan konkurrens bli Michaela Forni.

Hon håller hög klass på det mesta hon tar sig för och som hon publicerar på sina plattformar – vad gäller mode, utseende, samarbeten, språk mm. Jag vet inte om jag någonsin ens hört eller sett henne svära, så hon skulle nog kunna placeras i den kungliga familjen relativt omgående. (Det är alltså menat som en komplimang om någon undrar. )

Med det sagt så blev jag nästan lite full i skratt av den här uppdateringen på Michaelas Instastory.
Eftersom hon oftast är väldigt korrekt i sitt sätt att uttrycka sig på sina plattformat, så kändes meningen hon avslutar med här, ganska så frigörande. ?

Hon släpper dock inte helt på allt vad korrekthet och klass heter, utan ber kvinnan att ”vänligen dra åt helvete”.
???
Det får ju finnas måtta på lägstanivån, eller hur+

 

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte ett ord om att hon var i Sturegallerian med ett sjukt barn? (Jfr inlägget i morse.)

      Exakt min tanke!

      Men SNÄLLA, dubbelmoralen vet inga gränser Camilla. Hur tänkte du nu?

      Men va, ännu en.

      Precis… i dessa RS-tider!

      Tänkte samma sak! Varför släpa runt sina sjuka ungar i gallerior? ?

        Och hur svårt kan det vara att svänga vagnen? Är det svårare för att barnet skriker? Svårare för att barnet är sjukt? Svårare för att du haltar? Snälla. En vagn tar ju mer plats. Håll dig på ena sidan så slipper folk väsa åt dig. Dessutom, håll dig hemma när barnet är sjukt, för tusan.

      Och hon skriver själv om ”respekt för andra människor” – börja med ditt barn och, ja.. ANDRA MÄNNISKOR ? Jag vill inte bli sjuk, som typ övriga 10milj invånare.. Hur svårt ska det vara.

      Haha- tänkte exakt samma!

      Hon hade kanske varit hos läkaren?

    Två personer möts i en gång, båda tycker den andra borde flytta sig.
    Det resulterar i att ena parten väser ”Jisses” och den andra bemöter sin gångantagonist med ett ”dra åt helvete” på instagram.

    Jo vi har nog nått en lägstanivå, men content är content och inget är för litet för att lägga upp.

      den andra tar sig också mödan att skriva 15 rader (!!) om detta. lol

        Och en bloggare som tycker att den ena personen har sån klass att hon passar i kungahuset skriver ett inlägg om detta, och får på så sätt content även hon.

          haha ja så konstig öppning på vad inlägget egentligen skulle handla om, och kängan till IL i vanlig ordning. ¿Qué?

      Nä det var ett ”vänligen dra åt helvete” vilket är en skillnad

      Skrattade lite här, du har helt rätt. Men tror mer damen fräste för att ungen skrek, det ekar rätt bra där. Hon kanske också var trött och stressad.

        Jag tror denna bloggare körde sin vagn mitt i gången, för alla andra kan flytta sig. Hon har ju ett barn som skriker då kan väl ingen begära att hon ska flytta sig.

      Är du ”genuint nyfiken” ?

    Bara fånigt..

    Vet såklart vad det står för och hur det används men använder det ibland som att det betyder ”på grund av att (jag t ex) är” istället för på grund av, t ex pga sjuk.

      Folk brukar förstå ändå faktiskt!

        Snark

        Tycker ändå det är lite coolt att hjärnan kan läsa även när en hel mening är felstavad ?

        Hur sjutton tänker du nu 15.15? Du använder en förkortning på fel sätt för folk förstår ändå?

    Forni – den ängsligaste flunsan. Jag tycker ofta morsor på stan har noll känsla för hur mycket plats de tar med sina barnvagnar eller hur deras barn är i vägen överallt. Oftast går morsan och stirrar ner i sin telefon också så tror inte alls Forni är så felfri som hon vill framstå här. Har hon dessutom ett sjukt barn borde hon inte vara i Sturegallerian. Men hon har ju flytt från sin unge varje möjliga sekund så fattar att hon inte kan stanna hemma en dag med sitt sjuka barn! Finns ju säkert kindpussar, bullar och instagramvänlig lunch på stan som kallar!

      Jag har dubbelvagn med två barn under 3 och jag skickar mig längs väggar/kanterna på trottoaren. Håller aldrig på med telefonen när jag är med mina barn utan fullt fokus å tar hänsyn till andra. Trots detta får jag arga miner/väsningar minst en gång i veckan. Tror helt enkelt det finns folk som hatar folk och som ska framåt NU NU NU och mest tänker JAG JAG JAG! Själv har jag aldrig stört mig på någon med barnvagn, rullstol, rullator eller rullväskor/dramaten eller annat när de ”varit i vägen” utan jag har tagit en annan väg eller sagt ”ursäkta” och de har låtit mig gå förbi. Tycker det är fruktansvärt att snäsa åt och bete sig mot folk för att de ”är i vägen” när vi bor många människor på liten yta. Vill man slippa människor flytta ut på landet!

        Och OM man nu tittar i sin mobil då? Vem gör inte det? Bara för att jag kör vagn betyder det väl inte att jag aldrig behöver fixa något i min mobil. Det kanske rentav är enda stunden jag inte har tre ungar som hänger i armarna och faktiskt kan ta fram mobilen. Herregud vad folk bara borde hoppa ner från sina höga hästar, de hade vart precis likadana det lovar jag.

          Och herre gud vad det ofta är synd om mammor som aldrig får vara ifred så dom måste gå på stan och kolla mobilen.

            Tack! Klockren kommentar, Anonym 14:54. Hur otroligt det än kan låta, så fanns det en tid då man fick klara sig utan mobil. Det fanns faktiskt inga sådana! Vi överlevde ändå, vi som var med på den tiden. Och vi har oftast inga problem med att förvara den i handväskan eller fickan när vi gör andra saker – kör runt en vagn i en galleria, till exempel.

    Only in Sweden ?
    Forni tog väl upp hela gången med sin vagn som barnvagnsmaffian gärna gör. (Influencer och barnvagnsmorsa lär vara den mest självupptagna kombinationen).
    I ett mer artigt samhälle skulle mamman inte ta upp så mycket plats utan ta sig fram utan att vara i vägen. Och damen i sin tur hade inte väst utan sagt ett vänligt ”ursäkta” om hon ändå behövde mer plats.
    Tycker båda var ohövliga på vanligt svenskt manér.

      Fast hur ska man ta sig fram utan att vara i vägen? Ska hon såga av så mycket det går på barnvagnens sidor? Gå så nära väggar så kläder och barnvagn rispas upp? Jag fattar att folk stör sig på mammor som går 3 stycken i bredd, i långsamt tempo, men när en mamma går med en barnvagn kan jag faktiskt inte förstå hur hon artigt skulle minska ner platsen hon behöver…

        Sturegallerian är för bövelen ingen dungeon med drypande väggar uthuggna direkt ur berget. En person med barnvagn har mycket gott om plats utan att vara i vägen för andra.

          Förstår fortfarande inte hur en kvinna + barnvagn ska minska ner sig på bredden, men okej, tack för beskrivningen av hur Sturegallerians väggar ser ut…

          Men så fort någon går in i en galleria kommer man vara i vägen för någon under besöket. Det är så på offentliga platser där många rör sig, folk kommer vara i vägen då det är svårt att läsa andras tankar. Sen om det är en pensionär med rullator, någon i rullstol, en med barnvagn, en ensam person eller någon annan spelar väl ingen roll. Alla har rätt att röra sig på dessa platser och så jävla farligt är det inte att ta en extra lov för att någon råkar gå där man själv hade tänkt att gå.

        Man kan gå på hög eller vänster sida, man behöver inte gå i mitten.

    Och kan folk sluta högt säga ”pe ge aa”? När man pratar säger man ”på grund av” och när man skriver kan man förkorta det som p.g.a. Låter ju bisarrt.

      Det är ’coolt’ i dagens Sverige att vara obildad.

        Det är väl ett uttryck som är trendigt just nu precis som mycket annat? Vad har det med huruvida det är coolt att vara obildad eller inte att göra..?

        S det är ju bara dom obildade som tycker det.

      Haha, det är ju ett uttryck. Precis som att vissa säger ”irl” eller ”lol” som också har blivit uttryck. I informella sammanhang kan jag säga ”p g a” som ”ja, jag är skittrött P G A jobbet du vet” medan jag i viktigare sammanhang/samtalsämnen säger ”på grund av”.

        Sjukt fånigt. Det låter bara så fattigt.

      Aldrig någonsin hört någon säga så.

    Du bara måste fortsätta trycka ner IL så fort du får chansen? Jag förstår verkligen inte hur du som bloggägare inte ser hur din syrliga och ofta nedlåtande attityd sätter tonen här inne.

      Håller med ☝?

    Är Livs baby daddy nr 3 i fängelse?

      Vem är liv?

        Grenell

          Med i Unga föräldrar

      Min fördom säger att om man kallar pappan till sina barn för sin baby daddy så är sannolikheten högre att han sitter i fängelse.

        Reagerade mer på att någon hade kommenterat det och att på hennes senaste bild hade hon skrivit något kryptiskt om att han inte kunde vara där just nu.

      Jag är imponerad av Liv. Fortfarande så ung och kämpar på med två barn med diagnoser på egen hand. Sen en baby på det tillsammans med en partner hon inte känt så länge. Jag hade aldrig pallat med det livet.

        Nja, hon har ju gjort valet att skaffa barn. Förhoppningsvis visste hon vad det innebar att ha barn innan hon skaffade 3 barn.

    Det är faktiskt irriterande med mammor (oftas!) glor ner i mobilen och har nån koll på folk i sin omgivning. Visa hänsyn gäller även mammamaffian!

      Ja, nu vet vi ju inte om hon glodde ner i mobilen vid detta tillfälle men hållet med pm det där med att inte ha koll på sin omgivning. Att gå rakt fram när man får möte och inte sakta ner och ha ögonkontakt med den man möter upplevs som ganska arrogant, och är man den som har någon form av ”utrustning” (elskoter, permobil, barnvagn) så upplevs det såklart som ännu värre, som att man har någon slags sköld och andra MÅSTE flytta sig.

      Hade hon gått långsamt och stelt med sin onda rygg och tittat upp hade kvinnan skett flyttat på sig utan problem. Kanske hade M också hunnit säga ”tack” innan. Ok, nu var jag inte där men om M säger ju själv att hon inte gjort någon som helst ansträngning att flytta på sig pga barnvagn och rygg.

      Ska man kräva att andra ska flytta på sig får man vara lite extra uppmärksam och artig. Hur skulle man bete sig om man gick och rullade en jättetårta på en vagn tex? Knappast gå framåt i rask takt utan att hålla koll på omgivningen.

        Hela ”störst går först”-attityden är lite störig som du säger. Här kommer jag med barnvagn, elskoter, whatever och behöver inte visa minsta hänsyn. Krockar vi så gör det mest ont för dig så bäst att du passar dig.

          Fast den som kommer med vagn eller permobil eller liknande har mycket svårare att flytta på sig än en cyklist eller en som går. Det säger ju sig självt.

            Jo men man kan ju fortfarande visa hänsyn. Möta med blicken, sakta ner, försöka gå åt sidan om man kan. Inte dundra på i sin egen värld och tänka att det är var man för sig.

            Just därför behöver man vara lite extra uppmärksam menar jag. Kan man inte flytta sig kan man istället sakta ner, av artighet och säkerhet för andra.

        Ja vill man att folk visar hänsyn får man ju göra samma tillbaka, så gott man kan. Kanske kan man inte flytta på sig men man kan underlätta för den som behöver flytta sig runt en.

    Om det nu är viktig att det används på rätt sätt så bör det tilläggas att förkortningen du pratar om skrivs p.g.a.

    Så nu ska jag ge mig själv lite smisk som straff för detta språkpolisande.

      På ämnet kan-folk-sluta-säga:

      RIP ❤️

      Varför?? Säg vila i frid! Nej jag vet inte varför RIP stör mig så fatalt men det låter så jävla dumt i svenska sammanhang.

        Föredrar dock RIP framför VIF haha, ser så fult ut och måste alltid stanna upp och fundera vad det betyder om jag läser det plötsligt någonstans.

          Hemsöker den jävel som skriver VIF när jag dör. Nån måtta.

        Jag är helt med dig på detta. Blir fruktansvärt störd på att folk skriver RIP istället för det traditionella, fina svenska uttrycket ”vila i frid”. Vet dock inte varför det sticker så i ögonen på mig.

        Tänker alltid på rip som i typ jack the ringer när jag ser det

          *ripper

        Såg en som skrivit ”RIP in peace” en gång?

          Eller ” vila i fred”… ?

    Åh herregud vilken inbjudan till alla barnhatare i denna tråd. Som i ös, nån beskrev sin lycka över semester och vissa skriver seriöst att skaffar man barn har man försuttit sin rätt till att flyga i x antal år. Heeeelt sanslöst. Antar att de är a) barnfria men livrädda för att ångra sig, eller b) väldigt unga eller gamla.

      Barnfri, hatar inte barn och har aldrig ångrat mig. Fantastiskt att den kombinationen faktiskt existerar, eller hur?

        Tror inte Ano syftade på att det inte finns barnfria som är nöjda och glada med det beslutet (för det finns det såklart), utan på de som är så bittra mot andra med barn och har inte ens basal empati för medmänniskor, oavsett ålder på dem. Har inte heller barn och visst kan barn vara störiga, men är ju befängt att seriöst tycka att barnfamiljer inte får göra någonting som stör. Tycker du inte så så tillhör du ju inte alls de Ano spekulerar om.

          Ja så klart menar jag det, tack. Den första passivt aggressiva, helt självklara kommentaren bekräftar bara mina aningar.

            Hahahahah att du har svårt att förstå att man kan vara barnfri utan att hata barn är inte mitt problem?

              Var har jag skrivit det? Hur är det med läsförståelsen?

                Det var ju du som läste in att jag är passivt aggressiv när jag inte är det, så hur är det med läsförståelsen själv??

      Verkligen. Känns som att majoriteten av BB-läsarna ogillar barn i allmänhet. Eller ogillar mammor kanske är mer korrekt. Här ska Forni flytta på sig för hon hade barnvagn (vi vet ju inte – Forni kanske höll till höger och mötande person hade gott om plats?). Stackarn igår skulle önskas en hemsk semester för att hon var så självisk som reste med sitt barn. För några månader sedan fick gravida i ÖS sjukt mycket skit för att de var gravida under en pandemi. De som råkar nämna att de har/väntar fler än två barn är hemska miljöbovar. De som tar med sig barnet i matbutiken är egoistisk och hemsk. Men barnen ska helst inte gå på förskola heller för VARFÖR SKAFFAR MAN BARN OM MAN INTE VILL VARA MED DEM?! ?

      Slutsats: man ska föda max 2 barn, man ska tajma det i perioder då sjukvården inte är så belastad. När barnen väl har kommit ska man isolera sig i sitt hem tills barnen är typ 10 minst.

        Haha ja en bra sammanfattning… 🙂

        Hehe som när jag tipsade om att många bostadsrättsföreningar har fina innergårdar som funkar bra när man har barn (angående att bo i hus eller lägenhet) och någon direkt var där och skrev att mina barn minsann gapade och härjade så att det ekade mellan husen och stör alla andra som vill ha lugn och ro.

          Man går väl inte och leker på andras innergårdar?? De är till för föreningens medlemmar.

            Men herregud hon menade väl sin egen innergård

              Jaha, ok. Även där får man ju visa hänsyn, inte gapa och skrika för mycket. Bor helst införd ungar som inte har lekplatser på gården, lugnare så.

        Jaa fast glöm inte att barnen såklart måste socialisera!! Varför skriker lilla Henning i affären, han är ju säkert 8 månader ser jag ju, lär du honom inte folkvett???

          Min son heter Henning. Han skriker aldrig! För det t protokollet ?

        Ja Max 2 barn vore det bästa faktiskt, förstår verkligen inte folk som bara skaffar mer och mer barn hela tiden, 3 är verkligen max gräns tycker jag.

          Vad spelar det dig för roll? Undrar genuint.

            Ett läskigt kinesiskt tänk om hur man kan kontrollera andra…

          Ja eller hur! Max 2! Och ta hand om dem ordentligt. Förstår inte vad man ska med tre till.

            Reservungar såklart.

          Max ett husdjur tycker jag. Förstår inte varför folk ska ha flera? De sliter på miljö och natur och det föds mer hundar än vad som behövs. Lag på det tack!

            Tacka fan för att min hund inte ränner runt på stan efter midnatt och hittar på gud vet vad bara för att hans morsa var en trött 8 barnsmor och farsan enbart var spermadonator!
            Om folk skaffade hund istället för barn hade världen varit en bättre plats

              Ja för det finns ju inga gatuhundar i världen? De och deras mat sliter på miljön och hundar hotar viltliv plus fyller noll funktion annat än att vara underhållning till ego-människor.

              Hur sjutton blev du själv till? Visst hade ett liv som hund varit nice men hallå?

            Max två där också i så fall. Visst, vi kan köra lag på två barn och 2 husdjur.

      Och vad skyller alla mammisar sin bitterhet på då? Ångrar de sina barn så mycket att de måste bli sura och bittra mot alla som inte skaffade barn?

      Och själv är jag barnlös, så jag vet vad min bitterhet beror på.

        Fast alltså oftast försvarar man sig ju bara mot helt crazy kommentarer? Den absoluta majoriteten mammor är ju själaglada för sina barn.

          Det är väl dock precis det barnfria också menar att de gör?

            Fast det stämmer ju inte. Man blir t.ex. attackerad för att man nämner en trevlig semester och får höra att man förhoppningsvis får en vidrig semester pga att man flyger med en bebis? Att barn är riktigt vidriga och även vi som skaffar dem? Orimligt.

              Och vad får barnfria höra då? Att de är barnhatare, inte upplevt kärlek, kommer att dö med ånger och ensamma, att de är bittra för att de egentligen vill ha barn osv. Tror jag att de också bara försvarar sig mot crazy kommentarer. Lite mer förståelse mellan ”grupperna” kanske vore på sin plats.

                Men det är ju för att ”de” var otrevliga från början! En sån kommentar kommer ju inte ur tomma intet, utan är ju alltid ett giftigt svar på ett elakt inlägg (om än onödigt). Vad jag sett här inne iaf. ? Har du sett ett inlägg som börjar med att nån säger ”det låter som att du har inte barn? Du kommer ångra dig bittert.”

                  Jag har sett flera bli anklagade för att hata barn bara genom att säga att de inte vill ha barn. Så jag tror, precis som för mammor här inne, att de också är leds på att behöva försvara sig från elaka påhopp.

                  Nu är jag själv varken eller då jag är ofrivilligt barnlös, om det har med saken att göra. Men ser man det ”utifrån” så är det väldigt mycket påhopp från bägge sidor och hela tiden var det de andra som började.

                    Du har en poäng. Mycket tråkigt.

                    EXAKT. Vet inte hur många gånger folk skrivit ”Hoppas du inte har barn”, på något bara för att de inte håller med.

                    Förövrigt helt sjukt att nån skriver så till nån man inte ens känner.

                  ”Du har inte barn va?” är ju en vanligt förekommande översittarkommentar här. Tur att det går att ursäkta med ”det var de som började”.

                    Och även ”tur att du inte har barn” om det redan framkommit att människan inte har barn.

                Ingen vad jag har sett har anklagat barnfria för att vara barnhatare. För det krävs att de vädrar sin avsky för barn och oss som har dem.

              Vidrig tror jag ingen sa. Men förstörd, som de förstör andras. Karma. Straff är egoister.

          Och vilka var det som började här då?

            Morsorna

      Min uppfattning är att det finns fler som klagar på kommentarerna från ”barnfria som hatar barn” i detta kommentarsfält än faktiska barnhatare. Har det varit mycket gnäll om familjeliv-innehållet på bloggen på sistone? Jo, men det har också varit väldigt många inlägg om föräldraskap.

      ”Jävla ungar” droppades som ingenting. Så sjukt detta barnhat.

        Haha jävla ungar är barnhat? ? Chilla.

          Hej barnhatare.

            Hatar inte barn men fattar att man kan uttrycka sig olika…

      Nja så var det inte riktigt… De tyckte ju att man inte skulle flyga med så små barn pga att det är stor risk att de stör. Jag har barn och jag flyger inte heller med dem, för omgivningens skull men även deras. Det är en kort period i livet och att föräldraskap innebär att ge upp vissa saker under lång eller kort tid kan väl inte va en chock eller nyhet?

        Det som blir konstigt är ju när en grupp förväntar sig att de ska kunna bestämma vad en annan grupp ska ”ge upp”. Alltså att individer tycker att de har rätt att bestämma att tex föräldrar inte ska flyga med sina barn för att de har varit med om att barn har stört på flyg. Och då säger du ”att man måste ge upp saker när man får barn är väl ingen nyhet?” Nej absolut inte, men att flyga är ju inte något som man behöver ge upp. Det är bara det att vissa tycker att man borde ge upp det för att just dom störs.

        Vissa barn stör ju inte på plan. Vissa barn är tysta och typ sover hela resan. Vem stör de då? Borde man inte fokusera på att vara arg på de som stör (oavsett på vilket sätt de stör) istället för att kalla ALLA föräldrar som tänkt åka på semester med sitt barn för egoister och önska dom en hemsk resa?

          Om de inte var så ego hade de fattat det själva. Inte så härligt för barnen med flyg heller.
          Man kan ju inte veta innan om ens unge kommer störa…

            Orkar inte bidra till att denna diskussion startar upp här också. Räckte att läsa igenom den i ÖS igår. Om du inte vill att barn ska finnas på plan, vänd dig till flygbolagen. Finns ingen anledning att vara otrevlig (som många var igår) mot enskilda anonyma föräldrar som väljer att ta med sitt barn på en resa. De du/de skriver till kanske har barn som är knäpptysta på flygplan.

              Jag får skriva vad jag vill vart jag, så försök inte tysta mig!

                Bittra Britt-Marie efter en pava rött

                  Haha visst, jag är 30 och nykter vid tillfället.

          Jag har aldrig någonsin irriterat mig på ett barn eller en bebis men däremot på nonchalanta föräldrar. Det kan vara tufft att ha barn men det är även ens ansvar att se till att man tar hand om sig själv, så att man orkar se till att ens barn inte härjar och skriker eller sitter med padda med högsta volym eller roar sig med att sparka främlingar på knäna.

          Precis som det inte är okej att snäsa åt varken trötta mammor eller barnlösa damer är det inte okej låta omgivningen ta konsekvenserna för att man själv är slutkörd. Man vet inte vad någon annan går igenom, förälder eller ej.

        Nu var det väl inte riktigt så fint diskussionen gick? Det var mer typ: Mammor och deras jävla ungar! Inga barn på plan! Tonen var hård och verkade mena barn i en svepande betydelse, alltså även äldre barn än bebisar.

          Nja…

            Gå tillbaka och läs då.

              Gör det själv.

    Var det absolut nödvändigt att dra upp Isabella i det här inlägget? Fine, jag är inte Isabellas största fan men snälla nån, hur mycket hat mot en kvinna kan man ha egentligen?

      Ja och vad jag vet har Bella aldrig påstått att hon och Sofia är bästa vänner. Hon har nämt någongång att de har träffats, men den enda som har skrivit att de är nära vänner upprepade gånger och i nedsättande ton är Camilla

        bella följer faktiskt prinsessan sofias privata instagram som hon har 58 följare på. hade varit konstigt om dom inte hade en relation då… tror faktiskt på henne där.

    Vem går ens ut med ett sjukt barn i en galleria om man inte ABSOLUT måste…?! Det var det jag reagerade på…

    OT: Kan inte för allt i världen förstå varför Margaux ska vara så intim med sin bror? Lite ”skoj” att stå naken och göra en spraytan bredvid brorsan. Minns inte vad det har varit innan (så lite dumt av mig att dra upp) men minns att jag fått dessa känslor innan.

    Ja, ja, som ngn ovan skrev, blev otroligt mycket content för många. Fattas vara att den snäsiga kvinnan också börjar slevar upp på insta.

    Lite relaterat men inte samma:

    Har flera gånger testat att vänta in motparten som kommer gående med snoken i en telefon. Bara stannat och förundrats att vissa är så inne i sin egna värld att de inte reflekterar över att de faktiskt promenerar på en cykel/gångväg rakt in i en annan människa +hund.

    Fast oftast flyttar jag på mej givetvis, är inte så sugen på att bli körd över av alla kids i 120km/h på cykel med telefonen i högsta hugg. För att inte snacka om de eldrivna cyklarna med barnkärror fram. .. de väjer INTE för någon vill jag lova ?

      Och alla som susar fram på elsparkcyklar med hörlurar i och blicken ner i telefonen. Livsfarligt.

    Varför var hon ens där när ungen är sjuk? Snarare det som är problemet. Och ja man får tycka att människor med barnvagn och skrikiga ungar är i vägen.

      Hon kanske hade varit på apoteket för att köpa Alvedon. Ungen kanske har öroninflammation, eller astma, eller random som inte smittar. Lärde vi oss inte från imorse att inte vara så snabba med att skrika att man inte får gå ut med ett sjukt barn?

        Finns ju hemleverans samma dag.. Hon är bara ego och ignorant.

          Hon kanske hade varit hos läkaren. Finns det hemleverans av sådana också?

          Du visar tydligt att du är den som är ignorant.

    Allt kan bli content. Tramsigt att du fortsätter med att trycka till Isabella hela tiden, din hangup på henne alltså. För att hon en gång för flera år sedan skrev att Sofia blivit en fin vän. Dags att släppa det kanske.

    Mammamaffian alltså ? För nån vecka sen kom jag körandes på en mindre väg och en mamma med barnvagn stod mitt i, bara sådär. Hon stod böjd över vagnen och tittade chockat upp när jag krypkörde närmre och blev märkbart sur när hon med vagn vackert fick hasa sig bort från vägen. Ställ dig inte mitt i vägen med ungen när du inte har koll på trafiken ???

    Efter att ha bott här på östermalm ett halvår eller så kan jag intyga att alla gubbar och tanter är så djävulskt otrevliga här och tycker de äger stället. Har också vart med om en ”dam” som gick förbi när jag satt på en bänk och också muttrade: jisses. Kanske var samma tant?

      Haha, jag är en tant och nu tänker jag börja använda jisses så ofta jag kan?

      När jag hade haft inbrott i min bil och stod och grät på Artillerigatan kom en man med en hund förbi. Så jag varnade honom för krossat glas på gatan för hundens skull – då fräser han att jag minsann måste plocka upp glaset på gatan hallå.

      Ba tack för medkänslan Östermalmsgubbe

      Beror väl på vad du gjorde på bänken?

    Ursäkta OT men det här för sjukt. Den så kallade Nytorgsmannen har dömts i tingsrätten så nu vet vi hur högt de värdera kvinnors väl. Han är dömd för sammanlagt 35 olika brott, varav 7 våldtäkter och 8 sexuella övergrepp. HAN FICK FEM ÅRS FÄNGELSE!! FEM ÅR!! Det är helt jävla sjukt och låga straff det är för att våldta och förgripit sig på en kvinna. Han får fyra månaders straff per våldtäkt och sexuellt övergrepp. Så då vet vi vad våra liv är värda enligt Södertörns tingsrätt. Fyra månader.

      Kanske ta det i annat forum eller vänta till morgondagens öppet spår?

      Jag vet!! Det är så jävla sjukt?! Hur kan det vara möjligt???

      Med risk för en unpopoular opinion, men icke att förglömma att södertörns tingsrätt, likt alla andra domstolar, är bundna att döma efter lagen. Tröttsamt men sant. Lagstiftaren har sagt att om man döms för flerfaldig brottslighet ska man inte få ett fullt straff för alla brotten. Dvs, det grövsta brottet dömer man ut 100% av straffVÄRDET, nästa brott 50% av straffvärdet etc etc.

      Sen är jag av den klara åsikten, efter att ha läst domen, att södertörns tingsrätt gjorde en felaktig bedömning av de gärningar som bedömdes var sexuella övergrepp och inte våldtäkt. De borde rimligtvis bedömas som våldtäkt alternativt grovt sexuellt övergrepp, men tingsrätten sket i att övergreppen skedde när 1) målsäganden sov alternativt var utslagen pga alkohol eller droger, och 2) att han filmade övergreppen. Det finns en 99.9% sannolikhet att detta tas upp i hovrätten och att se gör en helt annan bedömning.

      Utöver det håller jag med om att det skaver i hela mig att varje gärning bedömdes så sjukt milt avseende straffvärdet.

      Välkommen till Sverige där brottslingar är mer värda än offren.

    Kan vi bara prata om när man kommer med en förskolegrupp, ca 15 barn. Både små gående och med ett antal vagnar. Och folk på riktigt går rakt in i en? Ursäkta men det tar ett enda steg för er att bara gå åt sidan en snabbis. Även om det betyder att ni måste gå ett steg ut i vägen, ska jag styra ut barnen i vägen eller vad vill ni. (Inte fullt trafikerade vägar självklart, där skulle vi inte gå. Men man vill inte ha 15 barn ute i vägen) känns som att människor förlorat all känsla för andra.

      Jag tycker barnen ska visa respekt för äldre och flytta på sig.

        Lol

      Speciellt känslan för barn. Jag har en teori om det skenande barnhatet. Samhällen där barn och gamla anses som en börda, faller samman. Samhällsomvälvande krafter som vill forcera ändringar angriper därför dessa strukturer i kampens namn.

    Har du faktiskt aldrig hört Forni svära? Tycker inte hon har det minska ”klass” på det konservativa sättet,

    Sjukt barn ?
    Ont i ryggen?
    Sturegallerian?

    Finns 3 fel….

      Jag hittar ett, mellanslag före frågetecken.

      De flesta barnsjukdomar är folk immuna mot. Det är därför uttrycket kallas just barnsjukdomar – de uppstår bara i barndomen. Bättre att ha honom med sig än att lämna in på förskolan. Alla som klagar på att hon är barnet gissar jag är samma som klagar på kollegor som vabbar för mycket. Ni är helt enkelt bara arroganta och dåliga på att sätta er in i andra människors situation.

        Inte förkylningar.. Barn har ju slitstarka såna virus!

          Skitstarka.

        Gillar att du kan sätta diagnos utan att veta vad barnet har för symptom, just nu skall man pga omständigheterna stanna hemma stora som små så….

    Det är ett antal kommentarer här i flödet med identiska meningsbyggnader, ungefär lika långa, flertalet med ett kvinnonamn som alias och SAMTLIGA tycker det är uruselt av C att nämna IL…..

    FÅ reagerade på att hon finns med i texten, jag noterade inte det men gick tillbaka och kollade – så faktum är att ingen bryr sig nämnvärt om henne, ingen mer än den frekventa repade skivan. ?

      Jag förstår att ni är ett gäng som vill tro att det endast är en person som tycker att Camillas gliringar, påhopp och insinuationer mot Bella gått över gränsen. Så är det inte.

    språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
    det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

    Personen kanske sa sådär pga att hon var i gallerian med ett sjukt barn?

    Hur ska mötande kunna veta att barn är sjukt, mamma har ont i ryggen och att mamma tycker att det är jobbigt att väja undan.

    Många småbarnsmammor tror att de har fler rättigheter än resten av folket och därför slipper ta hänsyn till andra.
    Snälla du Forni andas
    vänligen ta en chillpill .

    Tycker Forni verkar vara ruskigt oskön.

      Hon är det! ?

    Fick samma av en gubbe när jag var på väg med mina 2 barn mellan vc och röntgen. Övergångsstället vid Odenplan. 2-åringen med bruten arm (och funktionshinder) och bebis på armen. Körandes dubbelvagn. Båda gallskriker. Jag ringer min man för att på 30 sek uppdatera läget och be om hjälp när gubben går rakt in i oss för att demonstrerar att jag är ouppmärksam.

    Tack tack tack. Att använda en förkortning när man inte vet vad den betyder är riktigt märkligt, och visar att man inte kan språket.

    Jag känner även att många människor med barn tror att världen kretsar kring dem. Att alla andra ska flytta på sig, ha förståelse för att barnen skriker på flygplan, får utbrott i matbutiker osv. Lite less på det också ?

      Så är det absolut! Väldigt tröttsamt.

    Klara inte av henne efter hennes blogg med Hamilton. Hon tjatade på om hennes sorg för hennes morfar dött.. av ålderdom. Och där sitter Hamilton som har förlorat sin lillebror som var tonåring. Tyckte det var sjukt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.