Amilia Stapelfeldt om Sveriges värsta våldtäktsman

Det här är så fruktansvärt, hemskt, förjävligt, katastrofalt, vedervärdigt, kränkande och rakt upp ich ner en SKAM för det svenska rättssystemet.

Medan jag vill kasta min telefon i väggen när jag läser om den så kallade ”Nytorgsmannen” så formulerar Amilia sig i vanlig ordning betydligt bättre.
Jag förstår inte hur det kan få gå till så här?
Varför anser staten att sexualbrott – framför allt på kvinnor – inte är mer allvarliga och inte förtjänar längre straff än så här?
Det är en kränkning och som att spotta varenda utsatt kvinna i ansiktet.
??

Vad kan man göra?
Vad tusan kan man göra?

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    överklagar han till hovrätten blir han väl friad och får skadestånd också ???

      Hörde på P4 om en tjej som blivit sexuellt utnyttjad under inneliggande vård på en psykiatrisk avdelning- av en personal.

      Personalen dömdes i tingsrätten men har överklagat. Nu har ny bevisning framkommit och mannen har eventuellt gjort detsamma med en tidigare patient. Sjukt.

        Vad Är Det För Fel På Vissa Män!!!
        ????????????

    Sjukt är bara förnamnet!

    Alla som hävdar att hårdare straff inte hjälper glömmer att under tiden en sån här brottsling sitter inlåst är han ofarlig för oss andra. Samma gäller alla brottslingar. Under tiden de sitter inne kan de inte skada andra. Fokus borde ligga där.

      Fredrik Kärrholm delade lite ur ny studie om att hårdare straff visst minskar risken för att begå ny brottslighet efter frisläppandet.

      Sök på hans twitter, ligger ganska långt upp.

      Jag tror visserligen att de som menar att hårdare straff inte hjälper menar att ENBART hårdare straff hjälper inte mot brottsligheten i samhället. Alltså att det inte löser de problem som samhället har. Men jag tänker att det bör väl vara båda, hårdare straff och förebyggande arbete. Ett hån mot brottsoffren är detta i vilket fall som helst.

        Ja, det är också skillnad på olika typer av brott. Man vet till exmepel från studier att vissa typer av sexualbrottslingar (som serievåldtäktsman), har ganska hög återfallsgrad oberoende, så strängare brott kommer kanske inte motverka men kan hålla samhället säkrare från dem. Medans andra brott som t.ex. brott kopplade till gängkriminalitet, så verkar inte strängare brott ha en positiv påverkan utan istället öka återfall (nätverkande i fängelse, svårt att få jobb och skapa ett stabilt liv efter längre straff och annat som gör det mer troligt att de återgår till brottsbana) och där är förebyggande återgärder mycket viktigare.

          Jag tror inte heller man får stirra sig blind på vad som är bäst för förövaren. Har man begått ett grovt våldsbrott måste offer också få en känsla av upprättelse.

            Nej, tänkte inte på vad som var bäst på förövaren, utan vad som är bäst för samhället överlag.

            Upprättelse för offret är en grundpelare i alla hederliga samhällen och en viktig aspekt när straff utdelas. Offret ska inte förnedras i rätten. Straff bör matcha lidandet de åsamkat. Detta kan tydligen inte upprepas nog ofta.

      Det som är så patetiskt är att folk som påstår att hårdare straff inte minskar brottsligheten glömmer att alla studier som gjorts på ämnet gjorts i usa, och alla vet väl hur möjligheterna att klättra socioekonomiskt om man inte har pengar är där. Alltså en representativt för Sverige där man verkligen inte behöver hamna i kriminalitet pga inga andra val.

        Ej* representativt

        Njae det stämmer inte riktigt. Det finns svenska undersökningar också som kommer fram till samma resultat. Man måste inse att vill man undvika återfallsförbrytare måste man satsa resurser under fängelsetiden för rehabilitering och anpassning till att leva efter samhällets regler. Men helt ärligt så handlar fängelsestraff även om att gå bort buset från gatan så att människor kan börja känna sig trygga igen.

          just därför är det viktigt att fängelsetiden är lång, rehabilitering, psykoterapi m.m är inget man gör på några månader, det tar lång tid att ändra ett tankesätt, få ny värderingar, och att kunna adaptera detta i alla tankebanor.

          Vissa behandlingar som finns i fängelser, är tydligen längre än många av fängelsestraffen som döms ut.

            Håller helt med dig. Straffet måste var så långt att det är möjligt att rehabilitera förövaren.

              Haha ni är fan dumma i huvudet. Pedofiler går inte att bota, våldtäktsmän likaså, så vad ska vi göra? Släppa ut dem? Livstid? Herregud

      Ifall man redan innan vet att ett brott ger tex 20 års fängelse så borde man tänka en gång extra..
      mår så dåligt av tex ett avsnitt av kalla fakta. När det handlade om rattfyllerister som inte blir dömda, dagen efter kör de bil som vanligt igen trots att offer blivit skadade i olyckor.

        *Dvs personerna körde bil med alkohol/droger i kroppen igen menar jag.

    Finner fan inte ord längre…

      Helt mållös?

    Välkommen till Sverige där brottslingar är mer värda än offren.

      Ja! För det är faktiskt synd om förövaren!

      Sverige är så fruktansvärt pinsamt alltså! Skäms över att bo i ett land med så handfallna politiker. Inget kännbart straff för våldsbrott och en vård som är pinsamt dålig men som trots det ska höjas till skyarna ända tills det inte längre står någon och tar emot en när man behöver vård. PINSAMT! Dags att lägga alla skattepengar där de verkligen behövs och inte på ”kram” projekt och mellanchefers kontorsrum.

        Jag med. Sverige faller samman framför våra ögon och politikerna låtsas som ingenting.

        Håller med, det går liksom inte att förstå det här från någon infallsvinkel alls. Och han som fick 800.000kr och hade hållit någon kvinna inlåst och våldtagit henne? Alltså vad fan är det för fel på det här landet? Det går inte att skrika rättssäkerhet när det är rättssäkert för exakt alla utom för offren, alltså bara gärningsmännen. Jag kan inte tänka mig något värre än att bli utsatt för brott i Sverige, först att rättsystemet är ett skämt, det andra att allt hamnar ute på Flashback och folk utan liv får sitta och kommentera något så hemskt.. nä alltså vart ska man flytta någonstans…

          Köpa en jävla paradisö och bo där. För i Sverige går det inte längre att bo.

    FÖR HELVETE JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! jag finner verkligen inga ord för hur jävla fel detta är. Sluta dalta med brottslingar!!!!!!!!!! Rösta på högern så blir det skärpta straff. Magdalena snackar ju bara om att minska segregationen som en lösning på minskad brottslighet, det är ju ett jävla skämt

      Nämndemännen i det här fallet var 2 från SD.

        Män ofc.

        Men sluta dra ner debatten på nån skitnivå. Det handlar inte om enskilda nämndemän utan hur lagen ser ut.

          Nej det handlar om ett extremt svagt system som hellre ser till lägre kostnader och därmed släpper ut gärningsmän som är livsfarliga för samhället.

          Nej tyvärr kokar det faktiskt ner till enskilda nämndemän. De har dålig kunskap om lagen och är ofta färgade av sin egen politiska övertygelse och ibland även en sunkig moralkompass. Vill dock vara tydlig med att detta förekommer i alla politiska läger från v till sd beroende på mål.

    Pepparspray och teleskopbatong i jackfickan såklart. Blir jag stoppad av polis så bröstar jag den boten. Hellre böter än att bli våldtagen, gruppvåldtagen, misshandlad, strypt eller något annat man riskerar att bli som kvinna idag. Jag bara anpassar mig efter en fantastisk samhällsutveckling ??‍♀️??‍♀️

      Det sorgliga är väl att om du använt dessa medel mot Nytorgsmannen hade ditt straff kunnat bli värre än hans

    Man blir både arg och ledsen. Hoppas det ordnas en lista man kan skriva på så vi protesterar på något vis. Detta är verkligen inte ok. ?

    Om han sitter inlåst i 2 år så sitter han mindre än 3,5 månad för varje våldtäkt ha dömdes för.

      Hatar när folk skriver att de får ont i magen men jag får på riktigt ont i magen av det här. Det här landet skiter fullständigt i brottsoffer, särskilt om de är kvinnor. Usch, blir typ äcklad. De bryr sig mer om stackars kriminella än de utsatta. Och inte får man ta lagen i egna händer heller för då är man ”likadan”. Mysigt att vara kvinna i dagens Sverige, inte våga gå ut efter 20.00 och på det även komma tillfreds med det faktum att någon som utsätter en för något av det värsta som kan hända faktiskt kan få sig nästan en mille på kontot medan man sitter där förstörd för livet med 60.000 i skadestånd.

        Vågar inte ens gå ut efter klockan 18:00.

          Mörkt redan vid 16 nu ju

    Det är fullkomligt vidrigt hur det kan gå till såhär.
    Dommen är ett hån och ytterligare förnedring för de utsatta kvinnorna.

    Hoppas Hovrätten gör en helt annan bedömning och dömmer ut maxstraff.

    Det man kan göra (ingen tröst mu jag vet), men det är att vid nästa val rösta på något parti som vill skärpa straffen, ta bort mängdrabbaten ( nu spelar det ju ingen roll om man begår en våldtäkt eller tjugo, straffet blir ju detsamma) istället för att rösta på nått parti som mer värnar om brottslingarna än brottsoffret.

    Med sagt så vill jag avsluta med att säga att ord känns så verkningslöst nu men jag lider verkligen med de utsatta kvinnorna och hoppas de får den upprättelse de förtjänar o nästa instans.

    Hur många som uttalar sig har läst den 135 sidor långa domen?

      Läst FUP, räcker för mig.

      Moi! Har dock ännu inte uttalat mig, men har absolut synpunkter på bedömningen, brottsurbriceringen och bevisvärdering. Sätter hoppet till att domen överklagas i samtliga delar och att hovrätten gör om, gör rätt.

        Jag trodde att det också var olagligt att droga människor utan deras vetskap, oavsett våldtäkt. Så han har begått flera olika brott i flera led, systematiskt under hur många år som helst. Helt obegripligt hur det inte är grovt, oavsett hur själva våldtäkterna sen gått till.

          Precis men det är det ”värsta” brottet man tar i beaktning.

      Jo har läst den och även hunnit diskutera den med sakkunniga med insyn. Denna dom uppvisar samma typ av inkompetens som Allra (pensionsbolag som tog sin kunders pengar) målet där tingsrätten friade och hovrätten dömde till långa fängelsestraff. Tyvärr är det mer regel än undantag att tingsrätten inte förstår lagen. Det är nog hög tid att se över systemet med nämndemän.

      Så jävla trött på er som alltid drar den där ”har ni läst fupen”. Bara för att något inte rent semantiskt går ihop betyder inte det att en fullbordad våldtäkt är ”mindre våldtäkt” . Han är solklart skyldig i samtliga fall och gud vet hur många fler som är drabbade och som kommer att drabbas (han är ute snart igen).
      Och sen ska vissa såklart skrika att ”den är ju tekniskt korrekt”, visst, kanske, men vad säger det om vårt samhälle om vi har lagar som systematiskt friar bevisade pedofiler och våldtäktsmän?

        Du har så rätt när den gäller denna dom har flera sakkunniga uttalat sig så just argumentet har du läst domen faller platt. Problemet med denna dom är att nämdemännen uppenbarligen inte kan lagen, inte har kunskap om hur de ska förhålla sig till bevisföring och inte lyssnat på de experter som kallats som vittnen. Milt uttryckt är hela denna dom en katastrof.

          Nämndemännen, ordföranden och juristdomaren var ju eniga kring de allra flesta åtalspunkter. Så vad menar du med att just NÄMNDEMÄNNEN inte kan lagen? Alla har ju röstat på samma utgång?

        Jag tycker det är relevant att förstå juridiken och ha läst domen mm, sedan kan en tycka att det är åt helvete generellt men frågan är om det är juridiskt korrekt.

          Läs en gång till. Att en dom som är juridiskt korrekt ständigt friar våldtäktsmän som faktiskt våldtagit betyder att lagen inte funkar som den ska. Sorgligt att ditt kritiska tänkande blåses ut genom fönstret för att du ska få skrika juridiskt korrekt

      När man läser kommentarerna här förstår man att de flesta inte har gjort det. Det är ett stort problem att allmänheten utgår från att det är domstolen som har ”gjort fel” här, när det är åklagaren som inte lyckats uppfylla bevisbördan.
      Det är märkligt att det från så många håll påstås att domstolen ”inte kan lagen” – vem är ni att bedöma det? Kan ni berätta vad som är rätt tolkning av lagen, med hänvisning till rätt LAG, FÖRARBETEN, DOMSTOLSPRAXIS och DOKTRIN som domstolen baserar sin bedömning på. Vet ni ens vilken lag tilltalad brutit mot, alltså vad den heter?
      Väldigt lägligt att slänga in att sakkunninga uttalat sig utan att nämna namn eller länka till det aktuella uttalandet…
      Jag kan köpa att straffen är för milda, men att påstå att domstolen inte kan lagen är bara absurt?

    Men alltså ”staten” tycker väl ingenting. Det här är en tingsrätt som dömt såhär. Vänta och se vad hovrätten gör.

      Är tingsrätten inte statlig menar du?

        Nej, domstolar är självständiga myndigheter och har inget med staten att göra. Däremot representeras staten av åklagaren (eller rättare sagt åklagarmyndigheten), som ju i detta fall hade yrkat på det strängaste straffet och bevisligen ser allvarligt på fallet.

          Domstolarna är statliga. Sen att dom är självständiga är en annan sak.

          Vad yrar du om? Är myndigheter privatiserade numera? Så intressant.

        Jag tänker att nämndemän inte är riktiga domare, så jag ser inte heller besluten som statligt tagna.

        ”I tingsrätt och förvaltningsrätt är nämndemännen i majoritet..”
        ”En nämndeman är en lekmannadomare.. ”
        ”Lekman avser en inom kunskapsområdet oskolad person”

        Så alltså är nämndemän oskolade – och avgör fall som ovan.

          Helt rätt nämndemännen kan inte mycket om lagen. Det som är lite skrämmande är att de är inte vem som helst som utses till nämndemän utan rekryteras från förtroende valda från våra politiska partier. Så de är förutom rätt okunniga även ideologiskt färgade.

          Fast nämndemännen gör i 99,9 procent av fallen som den juridiskt skolade domare.

      Hovrätten om någon är duktiga på att lägga locket på.

        Men ge er. Tingsrätt och hovrätt STIFTAR inga lagar- de har bara att rätta sig efter vad riksdagen beslutar ÄR lag. Vänd er till riksdagen, man måste ha en politisk förändring för att domstolen ska ha möjlighet döma annorlunda.

          Det stämmer visserligen att de inte kan ändra på lagar. Men om det finns bevisföring för fler brott än de som blev dömda kan man ju ändå tycka att de kan skärpa till sig och i alla fall följa våra lagar kring straff.

            Absolut håller med dig. Tror dock de allra flesta är ense om att straffen borde skärpas också för våldtäkt av normalgraden. Det ska inte till 14 eller 45 grova våldtäkter för ett straff de flesta tycker motsvarar brottet.

              Självklart, det håller jag helt med om. Och den pressen ska som sagt ligga på politikerna och inget annat. Samtidigt tycker jag också att det är intressant hur vårt system kring nämndemän och likande är uppbyggt. För att ens kunna vara nämdeman måste man nomineras av ett parti. Partierna själva menar att det inte har någon som helst inverkan på besluten i rättegång, men det har jag svårt att tro. Tycker inte att det blir objektivt. Man borde bli invald och utbildad mer noggrant än hur det ser ut nu. Känns inte tryggt att t.ex. veta att det sitter personer utan oegentlig kunskap som bestämmer om någon ska dömmas för en våldtäkt eller inte och som har lika mycket makt som domaren själv.

                ordentlig*

          SLUTA skrika VI förstår vad du SÄGER.

            Det är ju uppenbarligen många som inte förstår att riksdagen som består av folkvalda dvs representanter för de partier vi röstar på stiftar de lagar domstolarna får tillämpa. Det är med andra ord vårt eget fel. Det är vi som röstar.

              Och människor bör rösta rätt vilket tydligen inte går.

    Vad ska de göra…lagen ser tydligen ut såhär. Det enda man kam göra är kräva ändring politiskt. Rösta inte på partier som inte vill se kraftigt skärpta straff för sexualbrott tex. Sätt press på regeringen. Osv.

      Ja och nej, det finns ju tolkningar i alla domar. Det är inte svart eller vitt. I det här fallet tingsrätten tolkat på ett visst sätt. Jag är ganska övertygad om att denna dom kommer överklagas och rövhålet får högre straff i hovrätten.

    Tänk om det var filmer på 24 män som blivit drogade och våldtagna. Tvivlar på att straffet blivit lika lågt då.
    Skandal, tragiskt och pinsamt!!

    Såhär är det.
    1. Åklagaren måste bevisa att det är ställt utom rimligt tvivel att det som påstås verkligen har hänt. Det är ett högt beviskrav och så ska det vara. Den bevisning åklagaren har lagt fram har i vissa fall inte räckt. Även om det är högst troligt att det som påstås har hänt kan domstolen inte döma för brottet om bevisningen inte räcker. Domstolen kan inte gissa eller fylla i luckorna själv. Så ska det vara.
    2. Det stämmer inte att han friats från flera gärningar. Han har fällts, men det har inte rubricerats som våldtäkt utan som sexuellt övergrepp eller ofredande. Det beror i vissa fall på att ingen penetration har skett. Enligt svensk domstolspraxis krävs, för våldtäkt av dessa slag, att det sker någon form av penetration. Så – i de fall han smekt utanpå men inte penetrerat har han ändå FÄLLTS men inte för våldtäkt utan för något annat brott. När ett sådant brott har rubricerats annorlunda har domstolen en annan straffskala att ta hänsyn till. Oftast en ”lägre” straffskala.
    3. Det stämmer alltså inte att han gått fri från 24 våldtäkter trots videobevisning, utan han har fällts, men för – i vissa fall – andra slags brott.
    4. Man får villkorlig frigivning när man avtjänat 2/3 av strafftiden. Det stämmer alltså inte att han kommer släppas efter 2 år. Häktningtiden kommer dock att dras av.
    5. Åklagaren har inte påstått att han har drogat någon. För att domstolen ska kunna ta det i beaktande måste åklagaren lägga fram bevisning för det. Det saknas helt. Det finns inte med i någon gärningsbeskrivning heller.
    6. Det står vem som helst fritt att begära ut domen, där allt detta och mer därtill framgår. Skriv eller ring till Södertörns tingsrätt, mejl och nummer hittar ni på google. Gör det, snälla. Ni kommer märka att mycket av det som påstås inte alls stämmer.

      Thank you captain obvious ?

        Vad är det som är captain obvious med hens kommentar?
        Läser man kommentarerna här inne så är det ju smärtsamt uppenbart att 99% inte har den blekaste aning om hur en rättsprocess i Sverige går till…

          Jag tror nog att många vet det men vill ha en förändring. Självklart måste det vara fastslaget att brottet verkligen begåtts, men själva straffskalan, tycker i alla fall jag, måste skärpas!

          Nej denna dom har så många frågetecken runt sig så i detta fall är det inte lagstiftningen som är problemet utan helt andra frågor som behöver adresseras.
          Däremot tycker jag att lagstiftningen kan förbättras men hade detta gjorts rätt hade straffet blivit hårdare.

            Men inte hårdare på någon nivå där allmänheten känner det är ett någorlunda rättvist straff för 24 övergrepp. Straffskalan för våldsbrott måste ses över- staten prioriterar skattebrott och ekonomisk brottslighet men det gör ju inte folket på gatan.

              Jag håller med dig om att straffsatsen generellt mot brott mot individen straffas mildare än brott mot staten. Och anledningen till det är historisk och partipolitisk. Det var inte så länge sen det ansågs att kvinnor som blir våldtagna har sig själva att skylla och att straffskalan måste skärpas liksom en massa andra brott mot kvinnor.
              Men i just fallet nytorgsmannen beror domen på inkompetens och sannolikt en sunkig kvinnosyn hos nämndemännen. Tyvärr finns allt för många troglodyter aka grottmän från för kvar i samhället och i denna dom har de satt sitt slemmiga avtryck.

      Thank you.

      Det du skriver innehåller en rad felaktigheter.
      1) nämndemännen har inte den kompetens som krävs för att bedöma bevisningen utifrån vad lagen föreskriver. Man har valt att kasta ut bevisning som varit fullgod.
      2) samma som ovan bristande kunskap i lagen.
      3) ja han har blivit fälld för en del av anklagelserna men de har bedömt pga det som står i 1 och 2.
      4) det blir inte så mycket över 2 år eftersom den tid han redan suttit frihetsberövad i häktet avräknas från straffet.
      5) nej för det har inte hänt eftersom kvinnorna varit berusade till medvetslöshet. Det ger dock fortfarande inte mannen rätten att våldta och filma sina offer och är inte heller en förmildrande omständighet.
      6) ger dig samma råd att begära ut domen och läsa den ordentligt.


        ?‍♀️

          Man vet att man har rätt när svaret är en emoji. Dock tänker jag inte ens försöka lägga mer tid på att förklara det uppenbara. Det finns gott om litteratur för dig att fördjupa dig i.

        Fast nämdemännen sitter ju inte gissar. Dom vet visst vad som gäller. Det är nämdemännen och domaren som dömer, domaren vägleder och förklarar vilka alternativ som finns. Sen kan nämdemännen köra över domaren men det är ganska ovanligt för dom vet ju att domen kan vli uppriven i hovrätten så då spelar liksom hela tingsrättsförhandlingen ingen roll. Men det händer. Vet ej hur det såg ut i denna domen.
        Om där är en rättshaverist bland nämndemännen så är ju hen i underläge iom att de är 3. Tror nog inte man ska skylla allt i denna domen på att nämndemännen är idioter, så är det sannolikt inte utan det kan lika gärna varit dålig utredning och dålig åklagare. Och tyvärr domare av den gamla sorten som tycker tjejer får skylla sig själva.

        Du vet inte vad du pratar om. Det märks eftersom du gör helt grundlösa antaganden kring huruvida nämndemän kan värdera bevisning eller inte samt ”bristande kunskap i lagen”? Vad menar du ens???? Berätta vilka domar/förarbeten du utgår ifrån när du gör din bedömning av hur brotten ska rubriceras? Det är märkbart vilken dålig insyn allmänheten har kring hur domstolsprocesser går till. Ett tips till er alla är att kolla på domstolsförhandlingar och gå med i partier och bli nämndemän, så har ni mer på fötterna när ni uttalar er.

        Jag har givetvis läst domen men jag tvivlar på att du har det. I vart fall har du inte förstått eller tagit in det du har läst. För er som tycker att ca 130 sidor är mastigt så inleds domen med en sammanfattning som är rätt bra. Sedan gås rättsläget igenom och domstolen förklarar hur man värderar målsägandens och tilltalads utsagor.

    Fy fanken vad sjukt!

    amputera armar, ben & hugg av k*ken. Så kan personerna aldrig röra skada en enda människa igen. Behöver stöd och hjälp själv med hygien och alltså är i en utsatt position & lider psykiskt av detta. Tänk vad lugna fängelserna skulle vara om det bara var massa köttfärslimpor som gnager på varandra och ibland blir torterade precis lagom mycket så det inte dör men har det färdjävligt resten av sina liv. Och ångrar ihjäl.

      Nej.

    Helt sjukt.

    Ljudupptagning från rättegången finns på Prime Times kanal på Youtube för den som vill höra. Jag spyr på allt detta. ”Straffet” är ett sånt jävla svek mot kvinnorna så det liknar ingenting.

    Tycker ändå det finns en viss logik i att låta endast kvinnliga nämndemän döma i fall av sexuella brott mot kvinnor. Män kan omöjligen sätta sig in i offrets perspektiv på samma sätt som en kvinna kan. Fattar att det vore svårt att genomföra i praktiken, men samtidigt är det befintliga systemet också vansinne. Det är väldigt ovanligt i resten av världen att politiker får gå in och styra så mycket i rättsväsende och allmännyttiga bolag som i Sverige. Vanligtvis söker man opartiskhet i rättsväsendet. I Sverige gör vi tvärtom!

      Fast hur skulle det hjälpa? Domstolens jobb är ju att tolka lagen i syfte att säkerställa att åklagarens bevisning håller, inget annat. Att man dömer straff är ju för att det står i lag, inte för att man ”tycker” det vore lämpligt.

    Men hallå har ni missat att vi lever i en värld där män hatar kvinnor?

      Vi lever i ett patriarkat.

    Bara det att han sparar våldtäkterna i sin mobil! Den här mannen är galen. Dessutom så kommer han bara att sitta 2/3 av 5år. Vi behöver uppdatera straff och år.

    Han, Andreas, är uppväxt i Husby och var kraftigt överviktig fram till tidiga 20års-åldern. Jag var ofta hemma hos honom (var vän med hans syster), och det enda han gjorde var att sitta inlåst i sitt rum och spela tv-spel. Lite onödig kuriosa kanske. Är genuint äcklad och chockad över allt som kommit fram

    Folk kommer börja skipa sin egen rättvisa om staten fortsätter med såna här hån till ”straff”.

      Ja, speciellt när man förväntas tycka det är ok att det här är hur vårt rättssystem ser ut. Jaaa, vi friar ständigt våldtäktsman som filmat sina offer för det är juridiskt korrekt – ja men självklart är det ok ?, strunta i att 96% av alla våldtäkter läggs ner, helt ok, det är ju juridiskt korrekt. Sorgligt att utbildning som ska utveckla folks kritiska tänkande egentligen gör de till indoktrinerade får.

    Låt han ruttna i en cell!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.