Är det okej för ett enormt varumärke att ”glömma bort sanningen”?

Bianca Ingrosso är lite putt över att jag publicerade det här inlägget, där jag lyfter fram faktumet att det inte riktigt gått 1.5 år sedan hon lät injicera en substans i ansiktet för att bli av med sina mörka ringar under ögonen, som hon påstod, utan att det faktiskt skedde så sent som i somras.

Bianca påstår att det enbart är ögonkrämer som åstadkommit det här resultatet, vilket då inte stämmer.
Med tanke på att hon är en av Sveriges största influencers, och att hon postar mängder av inlägg på löpande band om Caia Cosmetics nya hudvårdsprodukter, så är den här typen av uttalanden rätt anmärkningsvärda när de visar sig inte alls stämma.

Det är ganska mycket i Biancas inlägg som är en smula anmärkningsvärt, så jag tänker att vi kan nudda vid några stycken dem, denna arla måndag.

Bianca Ingrosso ljög alltså inte om sina fillers, utan hon ”glömde helt enkelt bort” att hon gjort den här behandlingen.
Det kan absolut hända den bästa av oss, men har man 1 miljon följare som man tjänar stora pengar på att påverka, exempelvis till att köpa hennes nya ögonkräm, så bör man ha bättre koll på sanningshalten i det man publicerar, istället för att slänga iväg inlägg med rent felaktigt innehåll.

Bianca menar att hon kunnat anmäla mig för falsk marknadsföring SÅ många gånger.
Det är intressant med tanke på att jag aldrig gjort reklam på mina sociala medier, så vad den här falska marknadesföringen skulle bestå av vet jag inte.
Ha det här uttalandet från Bianca, för jag kommer återvända till det under nästa bild.

Här skriver Bianca att det borde vara olagligt att anmäla en person för falsk marknadsföring när hon inte ens nämner en produkt.

Det borde vara olagligt enligt Bianca, samtidigt som hon skriver i det förra inlägget att hon hade kunnat anmäla MIG för falsk marknadsföring, trots att jag aldrig gör reklam på mina sociala medier.

Med andra ord så tycker Bianca att det hon själv skriver om i sitt förra inlägg borde vara olagligt.
Logiken börjar halta en smula.

I sitt sista inlägg skriver hon med stora bokstäver, att ”TRO INTE PÅ ALLT NI LÄSER!” 

En bra uppmaning, som jag dock inte vet om Bianca är rätt person att yttra den, med tanke på innehållet i det här inlägget.

Bianca visar ju här att man verkligen inte ska tro på sakerna hon skriver på sina sociala medier, eftersom det finns en överhängande risk att hon råkat ”glömma bort sanningen” och istället slänger iväg ett inlägg där hon påstår någonting som är direkt felaktigt.

Ps. Jag vill ha en hög nivå på kommentarerna, oavsett åsikt. Tack på förhand.

338 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Googlade lite snabbt på Caia cosmetics, ”CAIA Cosmetics: Smink & Makeup av Bianca Ingrosso”

      vaaa ?? hahahaha

        såg precis det som flik-rubrik när jag gick in där, aldrig tänkt på förut ?

          BLÄH för Bianca, kan hon inte sminka sanningen bättre kanske hon inte ska sälja smink.

        Har man 1 miljon följare så är man en influencer samt marknadsföringskanal, det måste man inse, även om Bianca väljer att vara personlig mellan varven. Det är inte ett litet UF-företag de driver utan Caia omsätter ju mångmiljonbelopp, klart som fasiken att man måste vara ansvarsfull i sina uttalanden då och inte slira med vad produkter kan åstadkomma. Är viktigt att unga tjejer (och konsumenter i allmänhet) får veta sanningen.

          Jag tycker att Bianca ska ta en liten välbehövlig time-out! För sin egen skull!
          Det här är inte bra för henne.
          Ena sekunden så skryter hon om sin nyinköpta stooora lägenhet, boendet i Palma, en flashig rundtur på det nya nice:a kontoret och nästa så tigger hon pengar av sina unga läs väldigt unga följare.
          ????

      Verkar vara ändrat nu så gissar att någon på Caia kollar in Bloggbevakning 😉

        Fan vad pinsamt att det ~ framgångsrika företaget ~ lär sig av och hämtar information från den hemska, bittra och avundsjuka skvallerbloggen.

        Nej, det är fortfarande kvar. Men troligtvis är det i SEO-syfte, att man vill synas både på sökordet ”smink” samt ”makeup”.

      Sminkföretaget är inte ens Biancas egen idé från början sedan är det knappast hon som gör sminket. Så enkelt och behändigt att skylla på ”bedrövligt minne” när hon blir påkommen med lögner, lögner som alltid gynnar henne själv och som gynnar försäljning. Så manipulativt att skriva att hon aldrig skulle luras eller ljuga… Bullshit, till och med hennes mamma har sagt att Bianca ljuger och överdriver och det går inte att lita på vad Bianca säger. Ta t ex det där om uppmaningen från Bianca att rösta på Annie L, och att hon och vd:n på caia ljög om kalendern, de sa olika versioner – enligt Bianca så hade kalendern blivit galet dyr om de lagt i fullsize men enligt vd så hade caia själva kommit billigare undan om de istället lagt i fullsizeprodukter. Det borde tagits upp här. B ljuger typ om ALLT, men visst kanske har hon dåligt minne, ibland. Bianca säger det som behövs för att sälja och tjäna pengar helt enkelt.

        Och en sak till, är väl inte särskilt smart, fast ärligt dock, att hon i senaste vloggen pratar om att hon brukar gå på salong och göra ansiktbehandlingar och laser på huden – när hon samtidigt marknadsför hudvårdsprodukter. Alltså är det INTE Caia-produkter som gett henne finare hy utan salongsbehandlingar. Hon har klagat på dålig hy en tid under sommaren tex och enligt henne själv så har hon ju använt Caia-skin en länge tid SÅ då verkade hon få sämre hy av Caia-produkterna ju. Enkel matematik.

          ??????
          Hahahah OMG !!!!!!!
          ” Alltså är det INTE Caia-produkter som gett henne finare hy utan salongsbehandlingar. Hon har klagat på dålig hy en tid under sommaren tex och enligt henne själv så har hon ju använt Caia-skin en länge tid SÅ då verkade hon få sämre hy av Caia-produkterna ju. Enkel matematik.”
          ????????

          Ja men de försöker göra det snyggt på hennes senaste vlogg, hon och Lovis. Självklart SKA man gå på behandling en gång i månaden … för att få en bra bas …. SEN BEHÖVER man Caia skincare för att fortsätta ha fin hy….
          Nåt sånt. ”Snygg” räddning……

          Ja detta reagerade jag med på och avhåller mig att köpa och testa krämerna.

        Tyvärr tror jag det inte ens är så enkelt att Bianca ljuger. Hon har inte koll. Hon är inte smart.
        Munnen glappar hela tiden.

      Fattar inte? Förklara för en trött tack <3

        Smink och make up

        Smink och smink

          Å igår, eller idag så ställde hon som typ en kompisfråga..alltså tappar ni mycket håår! Å två svarsalternativ..idag, reklam om produkter för om man tappar mycket hår…som gört tjockare…såklart…??

      Ahhhh jag fattar inte. Vad missar jag? ?

    Har väntat på det här inlägget! Spot on iallafall och jag hoppas verkligen att Bibbz läser det.

      Har svårt att se det hända. Hon är för upptagen med att ligga och försöka se svår, sval och djup samtidigt som hon också duckface:ig stirrar ut i fjärran OCH kämpar med meningsbyggnad och logik all at once. Men man kan ju hoppas!

        [Borttagen kommentar]

        Det som slagit mig är att hon ständigt påstår att hon är sååå busy och jobbar sååå hårt och typ jobbar dygnet runt MEN hon verkar ha gott om tid för att gå ut och festa nuförtiden, ofta utlandsresor, och hon är hemma väldigt mycket och filmar sig när hon öppnar sitt kylskåp och kollar YT. Så hon hinner med mycket som inte är direkt jobb, men visst i perioder jobbar hon väl en hel och då mest med tv-inspelningar.

          Men så är det med alla influensor, de kör seriemarathon en helg och scrollar på insta som vanligt folk men säger att de jobbat heeela helgen då INSTAGRAM FAKTISKT ÄR DERAS JOBB!!!!!

      Men alltså…om hon har sin egen produkt i näven, så ÄR det reklam, oavsett vad hon säger.
      Sen är det jädrigt missvisande om hon gör behandlingar f att ta bort trötta ögon.
      Va pinsamt!
      Glömde bort? Tänk va lätt det är att glömma.
      Å sen ha mage att skriva att vissa influencers går sönder för att pleasa er????? Alltså. De tjänar pengar på de som följer. Kliv av då å sluta sälj produkter. Det är ingen som står med en pistol mot deras huvuden….orkar inte….

        Ditt sista stycke. ?? 100%!

          Hahha tack 🙂 Men alltså, jag känner såhär. Ja Bianca är poppis, jag fattar. Hon å några till kom på att här kan vi kränga grejer. Toppen, men uppför er då som ett proffsigt företag och sluta dra fram offerkoftan så fort de får kritik. Det enda Camilla har gjort är att kritisera i det här fallet. Influencerkåren finns för att kränga saker, det kan ingen ha missat idag. Men när man vilseleder sina kunder med sina produkter, säger inte att det är fel på produkterna, jag använder välrenommerade märken själv och skulle sällan eller aldrig köpa något utan att kunna prova det i butik innan, så måste man fasen vara realist.
          En sk ”stor företagsledare” kan inte sitta och gråta ut i sina kanaler, så fort kritik riktas mot dem. Då lär man sig, man gör om och man gör rätt. Det blir så himla genant med alla dessa meddelanden Bianca portionerar ut i sina kanaler. Sällan skådat något så oproffsigt. Tycker de ska ta och anställa någon som kan marknadsföring, skicka Bianca på en kurs i marknadsföring, för det här är så otroligt hemmasnickrat för ett bolag i den storleken.
          Hur skulle det se ut om företagsledaren för Apple, tex Iphone bölade ut i media när alla hånade de trådlösa lurarna, som alla älskar idag? Det hade ju inte blivit bra. Nä, be om ursäkt om man verkat vilseledande. Eller bäst av allt, knip ihop kakhålet, hur mycket man än tycker och känner.
          Cirkus…

            Well said! ??????

            Varenda gång hon ifrågasättas om minsta lilla, även när det är konstruktiv kritik (!), då ska det bli gråtkalas, pappsen och vännerna ska hoppa in, Bianca ska säga att hon ej orkar ”hat”(?) och lägger ner. Det känns så barnsligt och hon känns så oerhört omogen, bortskämd och oproffsig.

              Ja, hon närmar sig 30 men beter sig som en 12 åring.

        Hon borde sluta göra reklam för CAIA och istället göra reklam för botox, fillers och behandlingar hos kliniker på heltid. Då håller hon sig i alla fall till sanningen och ger realistiska förhoppningar ? då hade vi även fått se vad kalaset kostar att se ut som Bianca Ingrosso! Ps. Det kostar inte CAIA om man säger så.

          Hon har nog bara glömt bort att hon regelbundet gör botox och att hon gör fillers på betydligt fler ställen än under ögonen. Det är ändå lättare att komma ihåg diverse skönhetsbehandlingar hon gör på hudkliniker, för de besöken brukar hon ju filma.

        Ja så otroligt löjligt att försöka få följarna att tro att hon går sönder för att pleasa… Alltså snälla, hon gör allt för att tjäna pengar inte för att pleasa någon. Äckligt manipulativ är hon. Och så bilder hon lägger ut där hon blundar och ler med hand under hakan och så pussmun – för att se gullig och oskyldig ut och liksom attrahera unga följare. Det är strategi.

          Eller ännu värre när hon ler med tungan utanför munnen, tycker verkligen det är snuskigt.

        Tänk hur många som går sönder varje dag pga riktigt hårt arbete. Inte något som kan göras hemifrån i soffan. Utan alla som har ett fysiskt jobb liksom.. Tror knappast en influencer kan gå sönder som en arbetande människa, man hade klarat sig utan dem men vi andra i samhället har betydelsefulla arbeten.

          Det hon möjligen ”går sönder av” är klagomål. Hon klarar ju inte sånt.

          Mitt första heltidsjobb var på en postterminal. Då kom det in lastbilar med trailers på 20-35 meter fullpackade med paket där vissa vägde över 30-40 kg och jag skulle antingen på egen hand eller tillsammans med en kollega tömma denna trailern så fort som möjligt, vanligtvis tog det 3h non stop.
          Detta var särskilt jobbigt på sommaren när det var över 40 grader, ibland över 50 grader i trailern som stått i solen hela dagen. Var som att öppna en ugn när man steg in där. Detta gjorde jag minst 40h i veckan, ibland dubbla pass då jag egentligen slutade 21 men tog nattpasset med.
          Hade velat se Bianca eller valfri ”influencer” stå och lasta och tömma trailers i 8-16h om dagen, fem dagar i veckan.
          Pinsamt att de gnäller över hur kämpigt det är att vara influencer, riktigt jävla pinsamt!

      Bianca ska som den företagare hon är kunna lagar och regler. Det finns ingen ursäkt för hennes agerande.

      Uppenbart så gjorde denna sidas granskning effekt med tanke på hennes reaktion! Bianca skulle behöva titta på senaste avsnittet av Solsidan där det tas upp att det är bättre ibland att vara tyst.
      Samt åtgärda.

      För övrigt låter hon som en kopia av hennes svägerska som brukar skriva liknande på sin Instagram om denna granskande sida.
      Hon låter också lik Isabella L som i sin bok anser att granskningar är lika med förtal.

      Det finns ett poddavsnitt med Frida journalisten på Expressen som är mycket bra. Där tar de upp influensers makt med mera.

        Svägerska? Bianca har väl ingen svägerska?

          Nä det var ju hennes svägerska.. oklart vems… Hade det varit Biancas hade det naturligtvis stått ”sin svägerska”

        Menar du ”svägerskan” som säger att hon blekte tänderna för typ 10 år sedan och att hon inte gjort ngt sedan dess, trots att tänderna fortf är vitare än nyfallen snö i Lappland?

    Det känns som om man (hon) bara gräver sin egen grav med sådana tvärsäkra uttalanden.

    Och nej, det är inte ok att ”glömma”, på samma sätt som att det inte är ok för stora och små företag.

      Precis, influencers är så måna om att vi ska ta dom seriöst och deras yrke seriöst och som ett riktigt jobb, men i ett riktigt jobb så kan man inte bara glömma ganska viktiga saker och sen gorma att allt är alla andras fel och folk bara vill sätta dit en. Nä vill dom att dom ska tas seriöst så får dom också sköta sina jobb seriöst.

        Eller hur! Misstag händer och då får man helt enkelt säga som det är, man gjorde ett misstag som man vill be om ursäkt för och man ska göra något för att säkerställa att det inte händer igen. Obs för att denna modell även funkat på julkalendern, men istället valde de (som i caia, även om Bianca uttalar sig åt dem alla så är det ju hon som representant för caia och inte privat som uttalar sig) att gå på vi har olika smak. Dvs underförstått er smak är fel….

          Julkalendern är ett bevis på att de inte har koll på sin kundkrets. Uppenbarligen så har de utgått från en rätt bortskämd grupp som har alla produkterna redan mer eller mindre och DÅ är det mysigt och roligt att få produkter som inte finns på marknaden utan mer ”Vip” tänkte Bianca. Hon utgick helt enkelt från sig själv och sitt privilegierade synsätt.

          Sen att böla hela tiden så fort hon får kritik och snacka om att Camilla och alla läsare är bittra människor utan liv – i vilken annan bransch kan man hålla på så? Det är omoget, bortskämt och världsfrånvänt. Tappar respekten helt.

            Håller helt med!
            Deras kalender säger egentligen allt om företaget och deras syn på kunder.

            Nja fast produkterna i kalendern var mestadels produkter som redan fanns alltså gamla produkter, fast i mindre förpackningar, som de flesta kunder redan hade sedan innan. Att de inte ens kunde be om ursäkt ordentligt utan bortförklaringar och dessutom ge olika versioner, så ljug även då. Så oseriöst företag, som en lekstuga.

              Jag tänkte på att de gjorde dem i t ex rött och reseförpackningar, att det skulle vara lite kul. Men då utgår man ifrån att målgruppen redan har deras vanliga sortiment om man tror att folk tycker att det skulle vara bra.

      Och DEM med stora bokstäver. Dem, dem, dem – j-la spånhuvud. Skriv de eller dom Bianca, om du inte kan tillräcklig svenska för att skilja på de och dem.

    Fast hyaluronsyra är som en gel i sig, så den är visst fyllande

      Ja varför skulle man göra fillers där om det inte var för utfyllnad

      ja, hyaluronsyra binder fukt och ger därför volym. De flesta fillers är väl just hyaluronsyra?

        Japp, blandat med en massa vatten och en del socker

      Japp och syftet med fillers är väl som det låter, dvs fillers=fyllmedel=”volymgivande”

      Allt blir värre och värre med Bianca och Caia, gör bort sig mer och mer…. Hjälp så pinsamt alltså.

    Jag tänker bara att hon kunde be om ursäkt att hon glömde varför skyller hon i från sig och sen va tyst liksom

      Ja en vuxen framgångsrik företagare gör så. Men Bianca fortsätter att sprida lögner och hatar på sitt IG precis det hon säger att Bb gör? Finns inget logik i hennes sätt bara så barnsligt och kan inte ta kritik alls

      Därför att hon mentalt är ett barn.
      ”Dom är dumma mot mig, pappa”

    Haha kan man bli mer oprofessionell och patetisk? Hon ska vara tacksam över att Vanessa hjälpte henne med karriären samt att hennes fans är naiva småbarn.

      Ja hon är verkligen så oprofessionell. Och helt rätt med hennes fans, de köper allt hon gör och hon vet om detta.
      Hon kan inte ta kritik heller. Menar inte hat då, utan kritik.

      Precis naiva småbarn.

      Vanessa kan vara glad att Bianca lyfte vanessas karriär. Vanessa skulle troligtvis inte tjänat så mycket pengar utan Bianca

        Du kan inte mycket om business du. Vanessa och Biancas realtion är ge och ta för att lyckas. Utan Vanessa hade inte Bianca växt så som hon gör med Vanessa och Vanessa hade såklart inte haft det jobbet hon har idag och tjänat det hon gör om det inte vore för Bianca som är i det rampljuset som hon är i. Det krävs så mycket fler personer än en person för att lyckas, så Vanessa och alla andra som jobbar för Bianca har lyckats driva Bianca fram till den hon är och Vanessa får såklart betalt för det. Inget konstigt med det, så jobb funkar oavsett vem personerna är offentliga som icke offentliga. Så rättare sagt är att Vanessa och Bianca ska vara glada att dem har varandra som drivit varandra fram till att lyckas!

          Men ändå behövde Vanessa Bianca för att köpa lägenheten, väskorna, kläderna mm eller hur? Så vem har tjänat på detta ? Inte V i alla fall…

        Märks ju att Vanessa tar avstånd pga att Bianca förstör hennes brand. Sett tydligt att hon liksom och Bianca mindre och mindre interagerar

          Vilket brand ? Bianca är ju hennes brand, utan henne överlever hon inte

          Vanessa har inte bara varit bra, hon skulle vara en bättre rådgivare ang olika samarbeten, det känns som om Bianca alltid få stå där själv, när det uppstår situationer.

        Vad gör egentligen Vanessa förutom att som Bianca glida runt och bara rulla sig i lyx?

    Vadå, har man gjort 70 olika ingrepp är det väl inget konstigt att man glömmer ett eller ett par av dem? Eller..?

      Hakan är supersmal, var inte den bred en gång i tiden?

        Ser man gamla klipp på henne från Wahlgrens värld i början så ser hon heeeeeelt annorlunda ut, ansiktsformen och allting, ja man kan ändras genom att sminka sig annorlunda och att ansiktet kan ändras lite med åldern osv men ändå, de är stor skillnad.

          Fast hennes utseende har ju inte med detta göra..

            Jo det har det. Hon har ändrat sitt utseende med annat än krämer.

            Fast jo? Eftersom hon säljer hudvård som hon påstår gör saker med ansiktet och använder hennes egna ansikte som exempel, fast hon använt sig av fillers och liknande.

            Det har det ju om hon hävdar att hon endast förändrar sitt utseende genom att använda sina egna produkter. När det inte stämmer.

        Botox i käkmusklerna gör att ansiktet smalnar rejält. Musklerna på båda sidorna förtvinar efter ett tag och blir platta istället för bulliga. Körde det själv förut i typ 3 år och blev en helt annan person i spegeln. Nu två år efter att ha slutat ser jag ut som innan.

          Fråga, hur påverkar det ens förmåga att tugga maten då? Hört ngn som oxå gjort det för att få smalare ansikte och det låter ju logiskt att det då blir smalare ( fast i min bok hyfsat galet att göra det för ett smalare face, kan dock förstå om man gör det vid käksmärta, tandgnissling osv.)

    Hon är så pinsam

    Ignorance is no defense.

    Börjar bli rätt trött på alla flunsor som hellre lägger tid på att försvara sig själva och argumenterar emot befogad, konstruktiv kritik, än att faktiskt ta till sig av den och lära sig något.

      Ignorance = okunnig

      Inte dåligt minne. Så hur fick du in det här?

        Fast Bianca verkar väl jäkligt okunnig när hon inte kan skilja på förtal och falsk marknadsföring?

        Dåligt minne, glömde bort, visste inte… alla ursäkter som inte håller. Har man dåligt minne finns det hjälpmedel. Jag har också dåligt minne, men kan aldrig använda det som en ursäkt.

        Du tror inte att det var okunnigheten som var poängen?

    Så less på alla influencers! Dom vill att man ska ta dom på allvar men hur ska man kunna det när dom beter sig så här?
    Sen måste man kunna ta kritik (obs kritik inte hat) och bli ifrågasatt när man är en offentlig person

      Som My som tar bort personer och kallar dom troll för dom säger att vitaminerna försvinner om man gör juice för hela veckan på en gång, hon är inte trovärdig som kostrådgivare för 5 öre?

        Hon fick inspo från någon annan som hon tror har full koll.

        Elin Kjos visade för ett par veckor sedan hur hon gör olika juicer för hela veckan och förvara i kylskåp, Elin hade skurit och lagt upp grönsakerna/frukterna på samma sätt som My nu gjorde. Naturligtvis är det lika fel ur vitaminsynpunkt även när Elin gör det.

        Köpta juicer är värmebehandlade på ett eller annat sätt och håller bättre, dock så försvinner även där vitaminer under värmebehandlingen. Det bästa är alltid att juica själv och dricka direkt.

          Är man troll för man säger att vitaminerna försvinner om man gör juice för en vecka fram?
          Troll kan hon vara själv?‍♀️

    Smidigt ändå att ”knappt ha något minne kvar” så att man kan hävda att man ALDRIG NÅGONSIN skulle ljuga eller luras.

    Som att en dement människa skulle lova att aldrig ljuga…haha. Trovärdigt som vanligt!

    ”Det borde vara olagligt enligt Bianca, samtidigt som hon skriver i det förra inlägget att hon hade kunnat anmäla MIG för falsk marknadsföring, trots att jag aldrig gör reklam på mina sociala medier.

    Med andra ord så tycker Bianca att det hon själv skriver om i sitt förra inlägg borde vara olagligt.
    Logiken börjar halta en smula.”

    Öh, va? Hur får du ihop ditt resonemang här? Det du säger makes no sense. Kan du utveckla?

    För att det borde vara olagligt att falsk anmäla någon är väl klart rimligt? Det är det ju faktiskt när det gäller alla andra sorters anmälningar. Olagligt om dom är falska och bara göra för att jävlas.

    Sen fattar väl minst barnunge att hon menade att skriva att hon kan anmäla dig för ”helt vanligt” förtal och inte att anmäla dig för falsk marknadsföring. Hon var bara upprörd och blandade ihop vad du sa med vad hon tänker om dig.

    Att använda rätt ord och begrepp är inte hennes grej precis, men om man vill så fattar man vad hon menar.

      Ta inte Bianca i försvar när det är HON som gjort fel.

        Jag tar inte henne i försvar. Jag ställer Camilla till svars.

          Fattar precis vad Camilla menar.

            Kan DU då utveckla?

              Bianca tycker det borde vara olagligt att anmäla för falsk marknadsföring när man inte nämnt ngt märke.

              Sen skriver hon att hon skulle kunna anmält Bloggbevakning för falsk marknadsföring fast Bloggbevakning inte gör reklam för ngt…

              Bianca är ju så starkt förknippad med Caia och har ju senaste året bara använt deras produkter. Vilken annan ögonkräm skulle hon syftat på som skulle ta bort hennes ringar under ögonen?

              Spela inte dum för det är du inte när du kan gräva fram den mest långsökta förklaring som finns för att försvara Bianca mot hemska Camilla. Ställa Camilla till svars. Verkligen.

                Jag fattar faktiskt tror jag. Bianca menar att eftersom hon inte marknadsfört något går det inte att anklaga henne för falsk marknadsföring. Dvs det vore lika ologiskt som om hon anklagade Camilla (som inte heller marknadsför något) för falsk marknadsföring. Det är nog tänkt illustrera hennes exempel och inte i sig vara en anklagelse mot Camilla (för falsk marknadsföring…).

      Så den här ”affärskvinnan” har både svårt med att använda rätt ord och begrepp samt att hon knappt har något minne? Låter som ett vinnande koncept.

        Nä! Men hon har en poäng i att det är fel att anmäla någon för falsk marknadsföring för hon inte gjorde reklam för något. Har man inte gjort reklam så kan den inte heller varit falsk. Eller? ??‍♀️

          Vilken ögonkräm tänker du att hon syftade på annars då när hon påstår sug endast ha använt Caias hudvård senaste året?

            *sig

            Haha och hon satt väl dessutom med en CAIA produkt i handen?

            Ps. Som jurist kan jag bara tipsa Bianca om att läsa marknadsföringslagen. Menar detta genuint, för jag fattar inte vad hon gojar om avseende anmälan om falsk marknadsföring mot Camilla. Så funkar det inte riktigt… ?

              Men nu skämtade du väl? Ska Bianca läsa marknadsföringslagen sa du?
              Tror du en att hon kan uttala det ordet?

          Vad snackar du om. Hon blev påkommen med en liten vit lögn. Inte en jätte lögn om hon varit en helt vanlig influenser som berättar om andra företags produkter som hon ääääääääääääälskar. Men nu blev lögnen lite större eftersom produkten hon äääääääälskar är hennes egen produkt som hon har en ägarandel i och som hon tjänat stora pengar på. Att hon förminskar sitt eget agerande, skyller ifrån sig med att hon har dåligt minne och sedan tjafsar med alla som vågar ifrågasätta henne gör det hela pinsamt och tyvärr visar hon hur oprofessionell och inkompetent hon är.

            Tänk att det ska vara så svårt att säga förlåt? Kanske har det att göra med att mycket av det som sägs är bara för att få flera att köpa mera? Alltid skoj att se vad pengar gör med folk och mest synd om alla som tror att det bara är fakta som kommer fram hos deras idoler.

        Det är Bianca i ett nötskal.

      Fast hon skriver ju anmäla för falsk marknadsföring. Lite koll måste väl även en influenser ha på vad de vräker ur sig, även om de är lite upprörda.

        Klart hon borde. Men det är en annan fråga. Klaga på det istället då för att blanda ihop korten bort från att Bianca har förmodligen rätt i att om Camilla inte hade haft ett utgivningsbevis så hade hon kunnat anmäla för förtal.

        Och kanske kan hon det ändå.

          För vad exakt? Hon har lagt ut det Bianca själv sagt.

            Camilla låter mig inte få svara längre. Varför kan man undra ?

              Svara på du, men varje gång du byter ip-nummer så fastnar kommentaren. Man måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt.

                Jag har inte bytt ip. Du ljuger.

                  Kanske anmäla för förtal?

          Utgivningsbevis för vad, förstår inte riktigt.
          Det är väl snarare Camilla som kan stämma B för sina uttalanden, detta är ju förtal hon kallar C för allt möjligt.

        Det är väl kanske det som skiljer proffsen från amatörerna?

      Men vänta. Så bara för att hon inte vet vilka ord eller begrepp hon ska använda så ska omvärlden lista ut det och bara anta saker?

      Hur vet du så säkert vad hon egentligen ville ha sagt om du inte är Bianca själv?

      Tycker hela ditt resonemang haltar rejält.
      Men du kanske menar något annat än vad du skriver?

        Därför att det är uppenbart. Om man vill.
        Sen borde Bianca bli mer noggrann, det säger jag inte emot.

        Men tycker inte du att det borde vara olagligt att okynnesanmäla en bara för att jävlas?

          Du vet vad Bianca vill och tycker och menar men inte Camilla.

          Om inte Bianca menar det hon skriver så menar väl inte Camilla heller det hon skriver.
          Bianca har inga frikort bara för att hon är obildad och inte vet vilka ord hon ska använda när.
          Så Camilla är lika oskyldig som Bianca.

        Men stackars Bianca är ju bara 28 år gammal, hon ska väl inte behöva ta ansvar för vad hon skriver? Det är ju upp till andra att lista ut de rätta begreppen som hon säkert menade!

      Aha, bra att du har stenkoll på vad Bianca egentligen tänker och menar med sina inlägg. ?
      Vi tackar och bugar för hjälpen!

    Jag blir både provocerad och arg.
    Influenser är en vandrande reklampelare. Du gör allt du kan för att öka värde i allt du gör, det handlar om pengar annars hade ni inte gjort det ni gör. Sluta bete er som att era följare är era genuina kompisar och att ni bara gör eller påverkar era följare så att det ska gynna dem.
    Dem är påverkade av er att konsumera, det ni skriver och talar om, att bli påverkade av allt ni använder, hur ni ser ut, hur ni lever ert liv, och när ni då påverkar dem så ska dem helst vara delaktiga i alla reklamlänkar och reklamkoder så att ni i er tur ökar er intäkt genom mer försäljning, fler samarbetspartner och i sin tur har större påverkningskraft i HUR mycket ni kan ta betalt.
    Jag är så trött på dessa offerkofter som helt seriöst tror att dem bedriver någon slags välgörenhet och borde anses som barmhärtiga samariter.
    Jag blir så provocerad, sitt inte på din miljonhög av pengar och påstå at du behandlar dina kanaler som ett slags välgörenhetsprojekt, DU lever av att folk ska överkonsumera saker man absolut inte har livsnödiga behov av och som bara bidrar till en mer negativ utveckling på så många plan.
    GAH!

      Spot on!

        Så sant! Spot on!!

      Halleluja!! ??

      Det är anmärkningsvärt att hon, syftandes på, vad jag uppfattar som Bloggbevakningen och (hennes uttryck)”skvallerblaskor” skriver ”Dem (det heter DE, men hon skriver dem) får betalt för att hitta på och överdriva sina åsikter och synpunkter”

      Men är det inte precis det en influencer allt som oftast gör? De gör reklam för ngt som de ääääälskar och som gjort underverk, för att nästa vecka använda ngt helt annat, som de ääääälskar och enbart använder och månaden därpå använder de ngt helt annat, har alltid gjort och kommer alltid göra…and so it goes, on and on and on.

      Pernilla – sååå jävla spot on!!

      ??? precis så!
      Så bra skrivet!
      Så bra förklarat!

      Pernilla, bästa kommentaren som sammanfattar precis allt. TACK!

    Hon verkar bara mer skyldig när hon börjar gasta så aggressivt om skvallerblaskor och förtal.

      Speciellt det där om att skvallerblaskor ”får betalt för att hitta på och överdriva sina åsikter och synpunkter”…..Det blir lite kasta sten i glashus där.

    Argumentet ”skaffa sig ett liv” är så fjortis och långt ifrån driven seriös affärskvinna… Hade det inte varit för skvallerpressen så hade inte intresset för familjen Wahlgren funnits där på samma sätt som nu. Förstår att mycket osant och elakt har skrivits men det har också bidragit till kändisskapet och miljonerna.
    Proffessionellt svar hade varit att bara ärligt erkänna att hon glömt bort och tabbar sig och skriva vad ögonkrämen gör och inte gör.

      Utan skvallerpressen hade ju Bianca knappt haft någon karriär

        Och utan mormor morfar och hennes mamma hade barnen varit helt anonyma.

          Det i särklass bästa är när Bianca påpekar att hon inte hade ”haft” vad hon har i livet om det inte vore för PAPPA och mamma.

          Missade hon att pappan var och är en nobody? ? Hur kan någon så desperat ställa sin pappa på en piedestal, oavsett vilka påhitt han intalat henne (som att han pga mamman och hennes familj var tvungen att ”fly” landet) så är sanningen – fakta – att han var frånvarande under alla hennes viktigaste år och lämnade allt ansvar till mamman som utöver att ta hand om barnen även försökte pusha sin egen karriär under hennes primetime. Tycker så synd om Pernilla. Hon har gett upp allt för sina barn och så ska de ändå avguda en man som misshandlat henne och varit totalt frånvarande under alla år. När sonen föddes var pappan på klubb och festade. Hur kan det ens ursäktas?

            Hon väljer att hylla sin pappa för att han ger henne den bekräftelse hon så desperat söker. Skulle hon se sin pappa för vad han är skulle det förmodligen knäcka henne eftersom hon då skulle ha två föräldrar som svikit henne under uppväxten och den sanningen är inte så lätt att leva med.

            Att han var på Spybar och festade när Benjamin föddes säger väl allt?

      Hon är ingen seriös affärskvinna hon lever på sitt namn inte på uttalanden/vad hon står för osv.

      Se bara på videon hon spelade upp när hon skulle försvara sig ang kalendern, ALLT var skrivet av NÅGON ANNAN fanns inga svordomar/hennes vanliga uttryck, hon hade ingen koll på kalenders innehåll och ej heller koll på sina fillers, tror absolut inte hon gör detta med flit hon bara är så som person har noll intresse så länge pengarna trillar in.

      Minns en av de första caia videor hon gjorde- när hon pratade om MAC cosmetics fix spray- en av grundarna bad henne stänga av micken när han bad henne lägga undan flaskan, hon hann dock säga att den var det bästa som fanns på marknaden innan flaskan försvann från skärmen.

      Ja, och ligga mer! Hon är så oproffsig, tänk om chefen för tex H&M skulle svara på kritik av företaget på samma sätt som Bianca!
      ”Ni är bara dumma och missunnsamma, jag hade ingen aning om att vi utnyttjar fattiga kvinnor och barn i våra fabriker, det är inte mitt fel. Sluta vara så bittra och ligg mer! Om ni inte gillar våra tröjor har ni dålig smak, bitterfittor. Dessutom är det väl inte så fel med sweatshops, vi ger dem ju lite pengar iaf, utan vår välgörenhet hade de ju inte fått något så jag tycker de ska vara tacksamma! Men asså jag vet inte om att vi har sweatshops, det är säkert något pressen har hittat på för att de är avundsjuka på mig och alla mina miljoner! Usch vad ni är elaka, nu blir jag jätteledsen och kommer gråta mig till sömns och det är ert fel!”
      Bianca är ignorant och obildad, men Caia borde ju ha någon anställd som hanterar sånt här och kan ge Bianca en liten lapp med vad hon ska svara. Det enda rätta sättet att bemöta kritiken är att lägga sig platt och be om ursäkt. ”Jag mindes fel, det stämmer att jag gjorde fillers då. Jag beklagar, det var inte min mening att vilseleda någon och det ska inte hända igen.” That’s it. Samma med kalendern, ”Vi gjorde fel, vi har lyssnat på era synpunkter och nästa år ska vi göra en bättre kalender.” Hur kan det vara så svårt att fatta?

    Jag skulle ALDRIG vilja byta vardag med en influencer. Det är ett som är säkert i alla fall.

    Känner faktiskt stort medlidande för Bianca, jag följer henne inte men min uppfattning av henne är att hon bär på ganska mycket bagage som sabbar för henne hela tiden. Hon har berättat om sin smått problematiska relation med sin mamma, något som är otroligt synbart bara man tittar på whalgrens värld. Att Pernilla ständigt favoriserar sina söner framför henne är tydligt. Jag tycker man kan se att barnet i henne har fått ta mycket skada och det märks i hur hon inte kan ta kritik, gör irrationella val och i hennes av och på kärleksrelation. Det är mycket nog att hantera detta för en person som inte är offentlig men det är hon och hon blir ofta synad ut i fingerspetsarna. Menar jag att man inte ska ta upp de snedstegen hon gör pga detta? Nej, men det är en förklaring om varför det blir såhär. Sen fick hon orimligt mycket kritik för julkalendern tycker jag, det blev snarast ett drev. Tror det kanske beror på att hon har både yngre och äldre följare, vilket inte är supervanligt. Oftast är influensers kända inom olika generationer men de flesta vet vem Bianca är, tillskillnad från att folk under 20 har bättre koll på typ Tova Helgesson och de över 40 har koll på GabJoss (som jag t. ex. inte har nån aning om vem det är, utan vet bara att hon tas upp i bloggen ibland). Allt blir så mycket större när det kommer till hennes snedsteg jämfört med andra influensers.

      Ja himla synd att hennes lögner inte håller. Att hennes mamma skulle vara ”förklaringen till varför det blir såhär” är bullshit.

        Tycker det är rätt uppenbart att hon har problem från barndomen som bland annat är pga att Pernilla favoriserar sina andra barn framför Bianca. Hon har liksom alla symtom som finns för ”mommy issues”.

          Vi alla har våra bagage. Man måste ändå sköta sitt jobb – och gör man inte det? Ja då får man tugga i sig kritiken.

          En del har ett bagage som är mycket tyngre än andras.

          Håller med. Av det som kommit fram i Wahlgren värld, så kan man förstå att det varit en jobbig uppväxt. Pernilla har talat om att de haft en ”turbulent relation”, tycker inte man ska ha det med sin dotter.

          Jag tror faktiskt inte att du har rätt när det kommer till att Pernilla sviker Bianca. Jag ser något helt annat. Jag ser hur Pernilla vänder ut och in på sig själv för att vara Bianca till lags och Biancas version av sanningen stämmer väldigt dåligt överens med verkligheten. Bianca har sedan Theos pappa kommit in i bilden sett sig själv som ett offer, för att mamma träffade en ny man och hennes enda syfte blev då att förstöra relation, vilket hon också lyckades med, så effektivt dessutom så att Pernilla inte träffade någon ny på 10 år.
          Hon hävdar bestämt att det inte finns några bilder på henne samtidigt som hennes mormor gör en fotobok med hundratals bilder på henne. Bianca borde ta ett steg tillbaka och jobba på sig själv och faktiskt börja ta lite ansvar för hur situationen blivit med hennes mamma.

            Håller med dig, så har det varit. Bianca har själv berättat att hon förstörde förhållandet.
            Inte så konstigt då att förhållandet mellan mor o dotter blir turbulent.

            Nu ja men det kanske inte alltid har varit så…?

      Men du…. kan vi vanlisar göra sådär? Skylla på än det ena, än det andra när vi gör bort oss på något sätt? Förvisso har merparten av oss inte miljoner av människor som ser oss, när vi klantar till det. Men då bordet det dock vara än viktigare att faktiskt vara kapabel till att fundera på vad man gör, varför man gör det och framförallt be om ursäkt ifall man klantar till det.
      Många av oss har bagage, ett antal av oss har långt tyngre bagage än Bianca har och är ändock tvungna till att ha välfungerande liv, sköta sina jobb osv.
      Jag håller helt med den som skrev att det är tröttsamt med denna offer-mentalitet hela tiden. De vill ha fame, glans och cash men gud nåde den som bara överväger att ifrågasätta något de gör.
      Influencer branschen känns faktiskt inte som något annat än en gigantisk förskola.

        Fast vadå, drar ni aldrig en vit lögn på jobbet? Skillnaden är ju att Bianca blir synad för det och ibland får orimligt mycket hat pga faktiska bagateller. Sen bad hon även om ursäkt om julkalendern, detta som tas upp i det här inlägget bemöts kanske inte särskilt moget, men tror inte hon avsiktligen ljuger. Tror hon mer inte tänker till en extra gång och det är där det blir fel. Som sagt tycker jag inte det betyder att man inte ska ta när hon gör snedsteg, utan ville bara förmedla min syn på saken. Att jag genuint har medlidande för Bianca för tror inte hon har någon bakomliggande agenda utan tror endast hon inte tänker till ordentligt, det blir fel och folk rasar.

        Sen kan man inte jämföra folks bagage heller, + att många även sköter sig bra mycket sämre än Bianca, kanske även folk med ”lättare” (om man öht ens kan hävda något sådant) bagage. Därav att man inte kan jämföra folks bagage utifrån och hur de fungerar och agerar utifrån ”tyngd” på sitt bagage.

          När du drar en vi lögn på jobbet är du en vanlig knegare, anställd. Din lilla vita lögn får inte konsekvenser för någon annan än dig själv och det är ett fåtal som hör den. När du som företagsledare drar en liten vit lögn om att dina ringar under ögonen försvunnit med företagets senaste produkt är det inte längre en liten vit lögn eftersom du når ut till 1,2 miljoner som vill tro på det du säger och genast slänger sig och beställer hem mirakelprodukten för ingen gillar mörka ringar och kolla hur snygg och ringfri Bianca är. Så nej det går inte att jämföra.

          Vit lögn? Sluta. Skulle heller inte kalla det bagatell. Hon får in MILJONER för sina såkallade ”vita lögner” och därmed tror unga tjejer att dom bla får likadan hud som Bianca från sitt EGET varumärke. Folk litar på henne blindt! Hon vill inte ha en relation med fansen, hon vill sälja allt hon kan såklart.

          Du har förmedlat din syn på saken, men du tillåter inte andra att ha en annan syn tydligen. Det är inte hat eller drev för att man synar hennes felsägningar. Kan ni sluta använda det nån gång, tack! Det är så tröttsamt. Alla får ha en egen uppfattning om julkalendern, vilket jag tycker är bra att folk också vågade yttra sig om! Det blir inte ”hat” för att många nämner samma sak.
          Förstår att folk var besvikna. Det handlade inte om att varorna i kalendern var i mindre format, det handlade om att det var utfyllnad av penslar, en pincett och en rabattkupong du betalade nästan 2000kr för. Då andra lika stora företag verkligen satsar på kalendern och man får lite av allt. Där Caias kalender i jämförelse blev ett ända skämt.

          Och jo, du använder hennes bakgrund som en ursäkt. Och man kan faktiskt jämföra vid detta laget folk som bott på gatan, och gjort succé idag utan att ha en offerkofta på sig. Nu när du drar upp det så kan jag förstå att Pernilla kan känna besvikelse. Bianca har inte gjort annat än försvarat sin pappa och förminskat sin mamma.

            Pernilla har gjort allt för Bianca! Inkl skött hennes blogg i tillägg till att jobba häcken av sig för att helt ensam försörja och ta hand om alla barnen. Det är hennes slemboll till farsa som bär skulden för att Bianca är trasig. Hon är så manipulerad och törstig efter hans uppmärksamhet att hon till och med har förnekat offentligt att han misshandlade Pernilla! Hon skriker högt om girl power och att kvinnor måste stötta varann, men säger att hennes egen mamma ljuger om misshandeln. Kan ni förstå vilket fruktansvärt svek det är och hur ont det måste göra för P?

              Jag har inget emot Biancas varumärke men jag enormt svårt att begripa mig på hur hon kan hylla sin pappa så mycket. Det gör ont i magen när jag läser vad hon skriver om sin pappa. Han misshandlade hennes mamma. Han var frånvarande. Men framförallt HAN MISSHANDLADE hennes mamma. Det kan väl ingen ha glömt bort? Hur dåligt minne man än kan ha…
              Oavsett, som dotter – Hur kan man någonsin förlåta det? Hur har man mage att hylla en sådan vidrig människa? Skitsamma om det är en pappa eller ej. Jag tycker så synd om Pernilla. Visst får man ha kontakt med sin pappa, men det finns ju oskrivna gränser ändå. Det känns moraliskt fel att vara så nära någon som skadat ens mamma, plus att det visas offentligt.
              Av den här anledningen skulle jag aldrig supporta Bianca. För att hon verkar ha skev syn på vad som är okej och inte.

                Hennes pappa dödshotade hennes mamma. Och han är hennes idol…..

                  Bianca är så lik sin pappa.

          Du är naiv 13:27. Bianca har en bakomliggande agenda nämligen att tjäna pengar. Om du 13:27 inte är Bianca själv, Lovisa, hennes pappa eller någon annan runt Bianca så är du 13:27 väldigt naiv.

        ?? du sa det!

      Vet inte om jag känner stort medlidande för Bianca, men håller helt och hållet med om att hon är och har alltid varit familjen Wahlgren/Ingrosso :s mest underskattade person där sönerna alltid har varit nr 1 och det är något som har påverkat henne under sin uppväxt och fortfarande verkar bearbeta. M a o upplever jag att hon är en ganska skör person. Och, ingen INGEN förtjänar det drev av hat hon får. Sjukt att vakna på morgonen och tänka ”idag ska jag skriva om/till NN att hen är ful, korkad, ljuger 100% av sin vakna tid, förtjänar all hell pga offentlig person (lite ska de väl ändå tåla) och bör upphöra att existera”. Jag menar, är det verkligen sunt att 1. Hänga upp sig så mycket på en person och allt de gör fast man obviously hatar personen i fråga? 2. Vräka ur sig så mycket negativitet? Det beteendet driver inte förändring. Dvs, om det är förändring man vill ha…

        Driver det till förändring om man inte säger emot alls tycker du? Nu menar jag inte idiotiska kommentarer som ”ful” ”äcklig” osv. Utan kommentarer som kommer med konstruktiv kritik? För det måste alla som har en ansiktet utåt ta. Man kan inte bevara Bianca från det. Tycker du blandar in två olika saker som inte hör till varann här.

          Exakt det jag menar – Personliga påhopp driver inte förändring. Tänker ändå att min kommentar är svår att missförstå?

            *inte är svår att missförstå.

        Om hon nu är en så skör person kanske hon borde gjort ett annat karriärsval. Att sätta sitt eget personliga varumärke på ett företag kräver en viss typ av personlighet som Bianca inte har. Den som var först ut med det var Donald Trump.
        Men jag vill faktiskt vända på det och säga att det är mycket värre att så många av hennes kunder faktiskt känner sig lurade. Hennes kunder har inte råd att köpa en östermalmsvåning och blåsa ut köket. De vill unna sig något till sig själva när det kanske faktiskt innebär att man gör avkall på något man faktiskt behöver. Bianca står för en osund konsumtionshets som bara göra några få människor lyckliga för stunden.

          Bianca försöker spela på att hon är skör, känslig och nu har hon dåligt minne också pga stress – så att hon ska få medlidande och sympatier så att hennes lögner och dumheter liksom blir legitimt så hon kommer undan och säljer mer – så att hon tjänar mer pengar. Det är vad allt handlar om- att tjäna mycket pengar. Bianca har baktankar och strategier.

      Att känna empati med Bianca är det nog många som gör. Bianca kanske borde funderat lite på sitt yrkesval. Har hon det som krävs för att vara ett med varumärket Caia? Sekunden man sticker ut ansiktet i offentligheten kommer man att bli ifrågasatt. Hennes julkalender är ett så bra exempel på det. Kalendern tyckte kunderna lovade mer än vad den höll, rätt eller fel spelar ingen roll. Folk blev besvikna och Bianca försvarade sig med näbbar och klor och det blev synd om henne istället för hon ville ju bara väl och gjorde sitt bästa för att visa det.
      Jag uppfattar faktiskt Bianca som äkta men jag tror inte hon klarar av att bli ifrågasatt och granskad vilket är något man måste kunna om man vill vara så offentlig som hon själ valt att vara. Hon kanske borde dra sig ur. Sälja sin andel i Caia. Men det tror jag inte hon kan för utan Caia halveras bolagets värde för det är Bianca som är Caia.

      Insiktsfullt skrivet; då även jag också ofta känner medlidande med Bianca och hur hon har blivit behandlad av olika viktiga personer i hennes unga liv, (även om hon i detta fall dock uttalade sig oproffsigt, tyvärr).

      Beträffande julkalendern fick hon dessutom – ensam – stå där och ta emot orimligt mycket kritik, sannolikt främst obalanserat från de som inte ens köpt julkalendern, gissar jag på… men som passade på att spy ut sin sedvanliga jante-kritik.

      Alla som har ett jobb vet ju att man måste sköta det och blir det fel så får man stå för det. Vad är det för skillnad att vara influencer om man nu kallar det för jobb? Konstigt att det ska vara så skillnad på jobb och jobb?

      Du har en poäng absolut. Kan oxå se det, men varför, varför då välja att vara med i ett program som WV och exponeras för hela svenska folket? Eller vara frontperson för ett företag via ett stort IG konto där man synas i sömmarna 24/7?

    Snälla Bianca, sluta göra det du gör. Gå i pension, gå under jorden. Du har så mycket pengar att du kommer klara dig för resten av livet ändå. Det enda du bidrar med är ökad konsumtion, skeva kroppsideal och en skev verklighetsuppfattning till barn och ungdomar. Gör dig själv och samhället en tjänst, gå i pension!

      Men fy va ruttet sagt

        Det som är ruttet är att bidra till utseendehets, skönhetsingrepp, konsumtion och skeva kroppsideal.

        Håller dock faktiskt med. Tror för hennes egna skull att hon skulle kunna med gott samvete ”gå i pension” och jobba på sig själv och sina privata problem så hon själv kan få må bra någon gång utan andras dömande blickar och kommentarer och ständigt granskas in i minsta detalj…

        Men va?

        Jag ska också fylla ansiktet med botox och fillers. Gå på örtielva ansiktsbehandlingar. Köpa en kräm från macken här utanför mig och säga: ”OMG. Den här krämen är to die for! Asså kolla min hud. Alla ringar, rynkor, och porer trollades bort av den HÄR krämen, det bästa som hänt i universum!”.

        Vad tycker du är ruttet? Att hon bidrar till konsumtionshets? Att hon bidrar till ett skevt kroppsideal? Att hon lurar barn och unga till en idealiserad verklighetsuppfattning? Att hon borde gå i pension? Att hon ska sluta vara offentlig aka gå under jorden? Att hon klarar sig på de pengar hon har förutsatt att hon börjar leva som vanlig medelklass?
        Så berätta gärna vad som är ruttet? Det jag tycker är ruttet är att Bianca uppmanar till överkonsumtion och att hon slösar som om det inte fanns en morgondag. Det är inte bara ruttet det är äckligt.

      +1.

      Jag kan ändå inte låta bli att tycka lite synd om henne och hennes egen självbild. Att hon tror att så som hon ser ut nu beror på naturligt åldrande är skrämmande. Hon vet ju inte ens själv hur hon hade sett ut som 27/28-åring utan fillers och botox. Det är verkligen tragiskt hur mycket hon ändrat sig. Hela hennes ansikte är falsk marknadsföring nu.

        Men det kan hon väl ändå inte tro? Wow…

      Men va, hur kan du säga något sånt här?
      Så du menar att samhällsproblemen bara poff kommer att försvinna ifall hon går under jorden? Schysst att lägga allt detta på henne.

        Ja men det var ju precis vad ts skrev? ?‍♀️

          Men ??‍♀️ till dig med. Varför får inte Bianca hålla på med det hon älskar? Vem är hon o säga att hon ska gå i pension eller gå under jorden?

          Att hon bidrar till ökad konsumtion så gör väl varje person som jobbar i butik det?
          Sen att hon bidrar till skeva ideal, ja jag tycker det var lite hårt sagt att säga att just hon gör det då det är ett större problem än så.

            Går tyvärr inte att ta dig på allvar när du menar att människor som jobbar i butik bidrar till konsumtion på samma sätt som en influencer med över en miljon följare.

            Bianca får väl hålla på med det hon älskar bäst hon vill. Men det betyder inte att resten av befolkningen älskar det hon håller på med. Min högst personliga åsikt är att Bianca har ett jobb som tillför noll och ingenting till samhället i stort. Till hennes kunder tillför de ett högst kortvarigt välmående när den nya inhandlade produkten anländer till hemmet.
            Att du ens jämställer att ett butiksbiträde bidrar till ökad konsumtion på samma sätt som Bianca gör får mig att undra en massa saker om dig.

              Det blev nog en liten fel jämförelse men menade att det är ett samhällsproblem i sig med skeva ideal osv. Äsch jag är inte så bra på att formulera mig. Tycker problemen är större än att Bianca måste sluta med sitt jobb för att det ska bli någon ändring.

        Bianca påverkar 1,2 miljoner människor varav de flesta i Sverige. Skulle hon lägga av blir det en konsumtionshetsare mindre. Dessutom bidrar hon redigt, mycket mer än annan valfri influenser i hennes kategori.

          Jo det håller jag med om, men måste hon gå under jorden för det som ts skrev?

            Det beror väl på vilket betydelse man lägger i orden gå under jorden. För mig är det inte direkt negativt laddat utan min tolkning är att sluta vara offentlig, vilket antagligen är ett bra råd till Bianca som verkar helt trasig.

              Ok fattar, jag tolkade det annorlunda. Men då förstår jag.
              Men helt trasig verkar hon väl inte tycker jag iallafall.

                Hon och framförallt hennes pappa säger att hon är helt trasig.

    Att fillern inte skulle vara volymgivande kan vara den dummaste bortförklaring jag läst. En filler ÄR volymgivande, det är hela meningen. En ögonkräm däremot, nej.

    Underbar journalistik du bedriver!??????

      Stora journalistpriset känns givet!!

      Eller hur. Det är inte lätt att sänka sig till den låga nivå som krävs av en när man har ett subjekt som Bianca att granska. Faktiskt en bragd om du frågar mig.

    Bianca är pinsam. Lika hetlevrad som sin far. Ärlighet är väl bara att strunta i. Ett levnadsmotto båda lever efter.

    Är Bianca nya hackkycklingen nu?
    Brukar ju gå i vågor här inne.

      Att ta upp sanningen är inte att ha någon som hackkyckling.

      Jag tänker att hon kanske är Reklamombudsmannens hackkyckling eftersom de fällt Caias reklam vid ett flertal tillfällen?

      Camilla har vid flera tillfällen lyft Bianca.

    ”5. Check yourself” hahahaha lite ”låt den som inte tjänat-200-miljoner-på-att-sälja-ett-företag-och-sen-bli-påkomment-med-att-göra-smygreklam-för-det-företagets-produkter kasta första stenen”

    Hon börjar bli pinsam, bara var tyst nu Bianca!

    Någon som vet vad hon och Lovisa ska starta för bolag ihop nu när Lovisa slutat?

      Kolla upp Kylie Jenner och Kim Kardashians företag så får du säkert en ledtråd…

      Kläder och accessoarer, Ani Who AB på mina bolag

        Oh, no! Ännu mer plastkläder ?

    Hon blir bara mer och mer pinsam och gräver sig djupare och djupare. ??‍♀️

    Har man gett sig in i leken får man också leken tåla, skulle man kunna säga till Bianca. Influencer innebär att allt du säger potentiellt är reklam och då finns det regler att följa. Influencer innebär också att man ibland som företag får kritik. Typ när man hintar att resultatet av diverse ingrepp egentligen är resultatet av sitt företags nya cremer…

      Precis! Som alla andra stora företagare. Bianca kan inte skonas från det, så är det bara. Och att hon vevar åt alla håll nu och skyller ifrån sig, och kommer med usel efterkonstruktion gör mer skada än hon tror. Ibland måste man äga att man gjort fel och bara be om ursäkt. Vilket tycks vara väldigt svårt generellt för alla influensers där ute.

    Det som är så sjukt frustrerande med Bianca är att hon inte kan skilja på hat och kritik. Ja, det är vidrigt när människor skriver rent hat till någon överhuvudtaget, även influencers. Men hon får också väldigt mycket kritik som har att göra med det enormt stora inflytandet hon har över ungdomar, både genom sitt företag och genom sociala medier. Man kan liksom inte gömma sig bakom att man är en ”oskyldig liten flicka” när man har den makten. Ett annat problem orelaterat till detta är att hon (och hennes influencer- och kändiskompisar som hejar på i kommentarsfältet) verkar sakna all form av kunskap kring marknadsföringslagstiftning och juridik i allmänhet. Man kan tycka, ofta vid första anblick, att en lag eller bestämmelse är onödig eller konstig. Då krävs det en analysförmåga för att förstå varför just den lagen faktiskt är viktig för samhället i stort, även om det kanske stör dig som influencer.

    Jag håller inte med om allt som står här på Bloggbevakning, men jag tycker att behovet av någon som granskar influencers är väldigt stort!

      Det är farligt när korkade människor innehar så stor makt. Tyvärr drabbar det främst yngre människor. Fan också, alla småtjejer som prackas på dessa skeva ideal ?

        Lär era döttrar bättre än att ha Biancagänget som idoler. Bara ett tips.

      Verkligen, de behöver ju också granskas i allra högsta grad. Där gör Camilla något riktigt viktigt, tack för det. Hur de får hållas annars är ju riktigt anmärkningsvärt, de är verkligen maktfaktorer bland unga (tjejer) och plagierar, fabricerar och manipulerar helt ostört i övrigt!

      +1

      Och att hon (och hennes fans här inne) lätt skiftar fokus till hennes barndom när hon behöver möta kritik. Eller så räddar pappsen henne. Vill du ses som seriös så stå upp för dig själv och svälj ditt ego.

    ”Tro inte på allt ni läser”. Ironiskt ändå!

    Nu har hon lagt upp stories igen om att Camilla är en mobbare och att hon vill få unga influncers att falla. Om hon nu lever sin dröm, varför blir hon då så himla arg? Undrar verkligen genuint.

      – ”Alla ni skvallerblaskor och alla ni som uppmuntrar lögner som sprids på nätet…”

      Det är ju Bianca som sprider lögner? Gång på gång. Här försöker vi istället slå hål på flunsornas lögner.

      – ”TRO INTE PÅ ALLT NI LÄSER”

      Bra Bianca! Äntligen ett rätt.

      – ”Bloggbevakning. Du är besatt (!!!) av att trycka ned unga kvinnor och tjänar pengar på att försöka förstöra för oss alla.”

      Nej Bianca. Det är DU som trycker ned unga kvinnor genom utseendehets och skeva kroppsideal samtidigt som du tjänar pengar på det.

      – ”PS. Bittra avundsjuka kvinnor är det värsta jag vet.”

      Begrip någon gång att kritik INTE är lika med avundsjuka. Du får kritik för att du är en kass förebild och oseriös affärskvinna. Kom ut ur din egocentriska bubbla nu.

      – ”Låt inte henne få fortsätta driva detta hat och få kvinnor att må psykiskt dåligt…”

      Som sagt, den som får unga kvinnor att må psykiskt dåligt är Bianca. Kanske omedvetet, men likväl sätter utseendehetsen garanterat spår hos hennes yngre följare. Återigen självmål.

        +10000 ??

    Bianca måste sluta argumentera när hon är förbannad, blir ju bara fel. Någon gång kanske hon kan ta kritik istället för att gång på gång ta det som ”hat” och vilja få svenska folket med på sin våg. *Se bara hur allt blev med kritiken mot kalendrarna – vändes till att köparna inte borde öppnar kalendern i förväg* :’)

      Exakt. Och att folk skulle öppna den endast det datumet det inte går att returnera den längre. Sånt fulspel rakt igenom. Kalendern var ett skämt då tom mindre företag än hennes har mångfald i produkter än vad Caia hade. Penslar, pincett och en rabattkupong för en sjujäkla summa. Gör om, för rätt. Förstår mer än väl att folk reagera! Och det handlade inte alls om att produkterna var i mindre format.

    De där minerna hon gör när hon ska se smart och listig ut, medan hon i captions häver ur sig en massa rappakalja… fort, var är min skämskudde?!

      och alla beauty filters

    Lägg ner bloggen nu. Det är patetiskt och gör ju bara folk arg och ledsna.

    Bianca har panik??

    Är Bianca nära ett mentalt sammanbrott? Hennes uttalanden på sin story igår känns både desperat och osammanhängande på många punkter. Det känns som att det är gjort i affekt. Hon kan inte skilja mellan granskning/kritik och hat, utan hon tar all form av (saklig) kritik som påhopp på hennes person och agerar därefter.

    Jag följer inte henne och har aldrig gjort så det kan så klart vara så att det är hennes sätt att kommunicera på sin instagram respektive hantera kritik, och i så fall är det inger oroväckande.

    Stay in school kids.

    ”Jag skulle aldrig ljuga….”, asså är detta ett skämt? hela yrket bygger på att dom är levande reklampelare, visst, kalla det inte lögn om de smakar illa i munnen, men ”hittepåbra” är de väl i allra högsta grad. Asså jag får ont i huvudet av ironin.

    Och efter hela caiakalender-dramat, sitt ner i båten, stå för misstaget, be om ursäkt.. hävda inte saker du inte kan hålla nu när de är hök-ögon överallt. Hon gräver en grop här för sig själv. Nu kommer de snart bli en drick-lek av alla gånger ”de är det bästa hon nånsin testat”.. finns det ingen som kan stoppa henne? var är Lovisa?!

      Var är vanessa???????

        Hon spelar nog in en video där hon pratar långsamt och viftar med händerna , så som våra förskolepedagoger gör med sina 3, 4 åringar…haha

        Jag gillar att hon också gör reklam för märken hon aldrig använt förut men vad gör man inte för att få ihop ekonomin till nya lägenheten?

          Vanessa har nog också använt mycket ögonkräm på sina läppar, med tanke på hur den volymen ökat 🙂

    Ska det här föreställa en människa som driver ett seriöst företag? Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

    Den ena personen i argumentet tjänar pengar på att influera en ung publik till att ha parfym i vaginan och promoterar sitt smikföretag med ett ansikte som är skapat med plastikkirurgi och fillers

    Den andra personen tjänar (mycket mindre) pengar på att försöka förbättra influencervärlden genom att påpeka omoraliskt beteende och lyfta influencers som gör en positiv skillnad.

    Och hon säger alltså att Camilla är the bad cop här :’)

      Det är ironi på hög nivå. Biancas aggressiva uttalande bevisar bara på att den här bloggen tryckte på en rejäl öm punkt. Och att det inte är kul när ens lögner synas.

    Ser att alla Bianca-soldater går till attack mot BB på insta. Är detta någonting Bianca kommer ta upp? Kommer hon säga till sina minions att inte rikta hat mot någon annan för hennes skull? (Det jag har sett är främst hat, ingen kritik)

      Haha åh jag skäms så mycket över dem.

      ”Framgångsrika kvinnor ska vi ta till vara på. (…) Varför kan vi inte bara glädjas åt andras framgångar?”

      ”En kvinna som skapar hat mot en annan kvinna. Hänger ut och sprider rykten”

      Sen det gamla vanliga med HÄXJAKT!!, AVUNDSJUKA, MOBBNING och såklart klassikern BITTRA MÄNNISKOR.

        Står det något om oss ”’äldre”?? Vi som ger pengar till våra tonåringar att köpa hennes b produkter? För ja vissa produkter är B, skulle låna min dotters lipgloss och när jag drog upp hylsan fick jag läppglans på min fina vida sidenblus..inte så glad…

          Jag skulle stämma bianca om jag var du faktiskt.

            På vilka grunder?

        Jag är bitter. Jag är bitter på mig själv för jag är trött. Jag är bitter för att en ung tjej ljuger, bygger helt nytt ansikte och spyr varenda dag, samt är i princip alkoholist. Det gör mig bitter.

      Hur lät det igår när någon kallade de som försvarade Camilla för soldater? Då blev det direkt ett agg och dryga frågor om vad man tror att man bidrar med när man kallar någon soldat.

      Ganska löjlig härskarteknik åt bägge håll enligt mig. Sen när slutade man argumentera utan sådana barnsliga påhopp?

      Bianca tar ALDRIG avstånd som ges åt hennes vägnar. Se bara så mkt han hon indirekt har gett till folk som kritiserat Caia.

      Där hon haft alla möjligheter i världen att ta avstånd, o be folk att sluta hoppa på folk som inte gillar hennes produkter, det hon gör eller henne. ?

      Hon låter det bara ske. Och sen gråter hon gärna ut så fort hon får minsta lilla kritik.

    Hennes argument och logik är i klass med kattpaows… ?

      Och hennes pappas fru med… Åsa!

    Så fort dom gick ut med CAIA skin så förstod jag att Bianca skulle tacka produkterna för hennes fina hy trots att vi sett henne gå till kliniker och göra diverse saker med ansiktet massor av gånger. Allt handlar om att sälja och få in pengar. Hon måste acceptera att vissa av oss ser igenom sånt.
    Hon borde sluta glorifiera allt och säga att allt är det bästa som finns . Hon överhajpar produkterna hon säljer ; kläder från nakd, mat från ted, smink från CAIA osv . Det känns inte äkta när hon gör så, hon kan sälja varan även om hon taggar ner lite.

    Tycker att kritik som denna ifrån influencers är väldigt svår att ta på allvar och istället faller tillbaka på de influencers som ger den. Camilla gör ett fantastiskt jobb i att granska och skriva om branschen och får oförtjänt mycket skit ifrån de som blir omskrivna. Fine, jag kan tycka att Camillas ton är hård/lite väl raljant vissa gånger, men det kan jag också förstå när samma influencers ljuger/gör samma misstag om och om igen eller när det är en återkommande oförståelse i branschen kring lagstiftning och ansvar.

    Det är så lätt att kasta skit på den som lyser med ficklampa på ens brister, men det är fortfarande inte Camilla som gör fel – utan de själva. Tack vare denna blogg är jag inte en naiv följare längre som ser influencers som privatpersoner, utan istället en utbildad följare som förstår det ansvar och de regelverk som finns att följa. Därför blir jag extra trött när jag ser influencers skrika sig hesa och gråta ut såhär. Urk.

    Bara senaste veckan har Camilla fått smockor av Tova, IL (i hennes bok) och nu Bianca. Samtliga har kommit med samma ”argument”: Att syftet bara är att göra ner och illvilligt förstöra för de stackars influencersarna.

    Vill därför ge cred dit credden ska: Bra jobbat, Camilla. Tack för att du granska och skriver en fantastiskt informativ blogg!

      Håller med! Bra skrivet!

      Precis så! Håller med dig i varje ord. Camilla behövs, det ser vi klart och tydligt.

    Men, inte brukar hon väl vara fräknig?

      En bra grej med minsta – om hon använder filter direkt i appen så står det under användarnamnet. Bianca har på sig filtret ”no make up”. Därav fräknarna.

      Det är ett Instagram-filter. Ska se ”naturligt” ut.

      Nja, kommer nog en kräm som ger fräknar snart!? Går supersnabbt och nu och nu bevisat på insta! Säljer garanterat slut innan B kommer på att hon glömt att det var ett filter som kanske orsakad alltihop…

    Oavsett vad så är detta ren jävla mobbing o hat mot Bianca!
    Ni hatar på uttal, på utseende, på kompetens o på precis allt. Fy fan vilka små människor ni är. Usch

      Usch!? Små människor!? Hat!!!1

      Hatar på? Hur gammal är du då, fem?
      De som påpekar någon om hennes utseende är ju de som undrar hur hon kan ha ”glömt” att hon fluffat upp hela ansiktet med fillers och låtsas att det är hennes fantastiska krämer som fixat det resultatet.
      Kompetensen skildrar hon ju själv på ett utmärkt sätt i sin lilla följetong på Instagram, fullt naturligt att undra om det är någon hemma.

      Men du, vad är då att säga ”Fy fan vilka små människor ni är”??

    Fick en flashback till Isabella L tiden, skrev inte hon samma när du fick fram sanningen, har för mig hon bad dig också att skaffa dig ett liv eller minns jag fel?

      Jo, och sen en liten fabricerad hotlapp på det.

        En hotlapp som utelämnats från hennes nya bok. Märkligt ändå ?

    Mår du bra av att sitta och skriva om människor och få dom att må dåligt och tvivla på sig själva? Kvinnor ska hjälpa och stå upp för varandra, har du missat de?
    Fattar inte ens hur du kan sova om nätterna, du måste vara hjärtlös.

      Så du menar att B kan sova om nätterna när unge tjejer köpt en kalender med hårt sparade pengar för ca 1800 kr som hon gjort missvisande reklam för?

      Eeh, nej. Kvinnor är vuxna människor som ska kunna stå till svars för sina egna handlingar, speciellt i rollen som företagsledare. På riktigt, står du upp för alla kvinnor och stöttar dem i alla situationer oavsett vad de gör? I så fall borde du ju också stötta allting som skrivs på den här bloggen, då den skrivs av en kvinna. Tänk om Camilla mår dåligt och tvivlar på sig själv när du skriver så här till henne, hur ska du kunna sova på natten då?

      Oavsett kön ska man säga ifrån om någon för falsk marknadsföring (så som att påstå att en produkt – som är från ens eget företag – gett ett visst resultat när det är dokumenterat att fillers användits). Att skrika ”hat” när det påpekas är pinsamt och oprofessionellt.

      Såg att Forni också la upp en repost på Bianca om Bloggbevakning. Varför kan inte influencers ta kritik? De blir så offensiva när de ifrågasätts? Jag följer inte många influencers för nästan allt de lägger upp är reklam/samarbeten. Det är sällan något känns genuint! Ena dagen görs det någon magisk ansiktsbehandling som får bort ALLT och andra dagen görs det reklam om någon hudvårdsmärke som man har använt i så många år. NOT! Minns när Kenza gjorde reklam för ACO och det hela kändes bara så jävla fel..

        Kenza gör väl fortfarande reklam för ACO? Typ hela tiden ?

    Ju framgångsrikare Bianca blir desto mer börjar hon lukta som Blondinbella the new generation. Om man inte har så mycket innanför pannbenet så ska man omge sig av proffs(vilket ju Bianca har gjort men nu börjar de visst tappa det) Man ska även hålla munnen stängd ,bara le och posera snyggt och låta andra sköta snacket. Att skylla på psykisk ohälsa är inte ok när du är entrepenör och drar in miljoner. Jag tror absolut att Bianca mår dåligt på många sätt och känner sig fruktansvärt stressad men hon har råd att delegera samt att ta tag i sin situation.

      Grejen är dock den att det säljer bättre när hon uttalar sig direkt till sina kunder som ofta är unga tjejer som ser upp till henne.
      Dessa hade inte blivit lika köpsugna och haft ett lika högt ha-begär om det hade varit M. Snabb som gjorde alla uttalanden.

      För oss äldre så är dock biancas uttalanden rena döden för varumärket. Tänk bara vilket annat stort och etablerat varumärke som helst vars pressansvariga hade gjort dessa uttalanden, det hade blivit hus i helvete i media.

    Jag blir mest provocerad av hennes ”förstöra för unga drivna tjejer” ??‍♀️

    Nu är det yrkesgruppen influencers som granskas i den här bloggen och inte specifikt tjejer. Sedan att det är en bransch som domineras av tjejer gör att det såklart är de som fyller majoriteten av innehållet.

    Skulle det dock vara ett mansdominerande yrke som granskades här skulle innehållet handla till största del om dessa unga drivna män.

    När man inte tror man kunde ogilla Bianca mer…

    För inte länge sedan var hon min favoritinfluenser.

    Lite funderingar bara.
    1. Bianca har ju faktiskt gått ut med att hon gjort fillers under ögonen, så tror inte hon försöker lura folk att det bara är ögonkräm
    2. Alla ord måste inte märkas. Kan det inte bara varit lite lättsamt uttryckt ”tihi bra ögonkräm blink blink” utan att vara ren uttalad reklam eller lögn? Så tolkade jag det.
    3. Tror hon kanske inte menar att anmäla Camilla för falsk marknadsföring utan det gick nog lite fort och hon menar anmäla överlag. Klantigt absolut, men någon gång måste vi sluta märka på ord

    Självklart ska hon ha koll på sin arena och absolut, hon uttrycker sig inte alltid korrekt MEN jag tror genuint att hon är en vänlig själ som inte vill någon illa eller ljuga.

      Hon har vara en vänlig, mänsklig själ, med 100% goda intentioner privat och som person.

      Men folk glömmer bort att hon driver sina sociala medier som ett företag. När hon gör den här typen av uttalanden så gör hon det som mångmiljonföretaget Bianca Ingrosso AB.

      Vill hon ha privata uttalanden får hon göra det tydligt, kanske genom att ha en instagram som gör det tydligt att det är privatpersonen Bianca som har det, och där det är NOLL samarbeten etc.

      Ska man ha samma inställning till andra bolag som omsätter 35 miljoner? Typ företag för plastikkirurgi som har före och efter-bilder där den ena bilden är retuscherad och säger ”allt är naturligt” eller ”allt är bara resultat av det här ingreppet”, för att företaget ’glömt bort’ att de retuscherat båda bilderna osv. Det hade varit jätteskevt att bara vara fine med det. Och på samma sätt bör man förhålla sig till dessa influensers.

    Off topic, men GabJoss nya blogginlägg… en bild på hennes killes hand mellan hennes ben i sängen.
    Gränserna försvinner dag för dag med den här snubben.

      Aaaa nä men usch, ja det blir bara för mycket ????

      Funderar på om han vill övertala henne att börja med OF snart? Hon har alltid putat med läppar och rumpa, men numera är det nästan lite mjukp**r över vissa bilder…

        Yes, exakt min tanke oxå..

    OT från Tramsfrans blogg (som inte längre är låst bakom inloggningsvägg!)
    https://tramsfrans.aftonbladet.se/2021/11/ranelids-sarskrivningspik-till-carola/
    Är det endast jag som inte kände till att det faktiskt fanns ett pris som en språkpolis kunde få?
    Säkert inte syftet med priset, men visst låter det som det??
    Obs tyckte det var ett charmant sätt att vilja rätta Carola på. Jag skulle inte ha något emot att få feedback från Ranelid på mitt språk ?

    Gabjoss trosbild med killens hand i skrevet… ingen integritet kvar? ??

      Kollade in hennes blogg efter din kommentar. Tänkte innan jag såg den ”hur farligt kan det vara?”. Efteråt känner jag endast att hon inte är den typ av influencer som jag trott efter att ha läst kommentarer här. Den plus den andra bilden kändes mer OF än en mode-/träningsinfluencer?
      Brukade hon lägga upp såna bilder förut? Tycker det låtit mer som om tränade mycket och var en som ville visa upp sin tränade rumpa. Typ halvhälsosam influencer.

        Jo hon har spårat totalt den senaste tiden..

      Kamerastativet som står på skrivbordet…? whyyy???

    Ingen är väl förvånad av dessa flunsors rektioner. Tar all kritik som hat osv. De har i relation till sin utbildning tjänat på tok för mycket pengar för snabbt. De har stigit dem helt åt huvudet och som vanligt är de oprofessionella. Pinsamt.
    På Bianca lyser det totalt igenom vad hon egentligen tycker om sina fans (kunder) när de inte håller med henne exakt.

      Pricken över i den sista meningen, att hon visar vad hon egentligen tycker om handen som föder henne.

      Ja de urvattnar begreppet hat. Pernilla blev hatad för folk var kritiska till hennes bettens under pandemin. Bianca blev hatad för detsamma.
      Enligt dem själva..

      Hat är inte att ifrågasätta dumma beslut, har är inte att laga på en kalender.

        *beteende

    Hahaha oh lord

    Varför har Bianca ingen PA som hindrar henne från att publicera dessa arga rants i affekt, eller iaf korrläser dem åt henne innan? Dessa inlägg får henne bara att se osympatisk och rätt så osmart ut, vilket i slutändan lär drabba hennes business ?‍♀️

      Hon bör ha en som granskar all hennes content o godkänner dem innan publicering.

      Och sen bör hon ALLTID ha nån som skriver manus osv åt henne för att möta all kritik

    Det värsta är ändå all mat hon publicerar och sen är hon smal som en sticka. En person som skulle äta den mängden skulle väga 150 kg. Hon påstår att hon är bulimiker men hur kan hon då bara ös att mat. Varit inlagd själv 2 ggr så detta triggar så mkt när en smal person påstår sig äta bullar och mat i mängder.

      Men äter hon maten/ fikabröden? Hon tar kanske bara en tugga sen låter hon övriga personer äta resten. Hennes styvmamma skrev att hon äter heller aldrig upp allt.

        Men snälla det sa styvmamman när dom var iväg och ”lät sig inspireras” av mat till någon ny restaurang. Dom åt typ 7 maträtter på middagen. Då kanske man inte äter upp allt.

      Ja och att hon får göra reklam för träningskläder osv när hon uppenbarligen har en svår ätstörning tycker jag är helt skevt ???

      Vissa människor kan äta mkt utan att gå upp i vikt, är själv en av dem. Sen kan jag hålla med om allt detta ätande hela tiden, bilder på mat, mat, mat, hur kul är det att kolla på liksom, förstår inte vad man vill säga med detta riktigt.Lika tråkigt att kolla på som färg som torkar, typ.

    Och nu vill hon att nyheter 24 skall stänga ned bloggen , det är väll sånt som händer när man får storhetsvansinne och bara omger sig av ja sägare eller har jag fel ? Sjukt att man inte skall kunna granska influencers när de tjänar pengar på dem som följer än och hör reklam. Andra företagare blir ju oxå granskade. Man sjuker så lågt när man tillför argument att influencers inte bör granskas för att dom är 99 % kvinnor i branchen ? ? Ne stay in school kids.

      Pinsamt!

      Blir knäpp på att så många influensers gärna vill applicera censur, o tysta ner folk

        Eller hur!? Dags att den här influencerbubblan spricker snart. Hur länge kan man kränga ”egen designade” (läs, satt sitt namn på redan existerande produkter) grejer, göra reklam, reklam och åter reklam för massor med olika märken dag ut och dag in och varje gång är det ”det allra bästa de provat” och ”magiskt, gör mirakel” innan den stora massan genomskådar allt? Så otroligt uppfriskande att det granskas och sätts under lupp.

    Känns som att Camilla trampade på en riktigt öm tå hos Bianca, hon har ju fortfarande inte släppt det ??‍♀️

    Influensers måste lära sig att de kan bli kritiserade och erkänna att de haft fel. Det blir liksom löjligt när de vevar nävarna åt alla håll och tar på sig sin noppigaste offerkofta så fort någon ifrågasätter dem. Tycker det är skitbra att Camilla granskar branschen. Alla branscher granskas så varför skulle detta yrke få något slags frikort att agera som man vill utan att ifrågasättas?

    Nu har Margaux också gett sig in i leken? men hon hakar väl på allt för att stanna relevant

      Nydumpad och allt! ??‍♀️

      Forni har också hakat på ??‍♀️

    Nej vad pinsam och oprofessionell hon är.

    Stå på dig Camilla, tror (hoppas?) de flesta som inte är 10-14 år och hysteriskt Bianca-fan ser vem det är som är pinsam i denna situationen.

    Älskar dina rationella inlägg och att någon i denna bransch faktiskt ser utifrån helheten. Väldigt uppfriskande i denna influencervärld där allt känns rätt fejk/vinklat.

    Hon har ju fått bra mycket skit sen kalendern så hon lackar nog satan när det dras igång en ny storm. Så som hon argumenterar är ju supertydligt att det är en ung tjej som mår dåligt, som vet att hon gjort fel och skriverdärför massa random arga grejer utan grund, ”Anger masks fear and fear masks Hurt”. Jag kan faktiskt lida med henne, Kan inte vara lätt att vara så ung och få så mycket hat både online och live när hon typ går på Ica.

    Jag kan faktiskt tycka synd om henne och andra större influencers, måste vara så jääävla jobbigt med pressen att alltid vara snygg, inspirerande och leva ett inspirerande liv så företag och följare har fortsatt intresse. Och rädslan över att bli inaktuell, vad har de för alternativ då? Så ja jag förstår att de flesta av våra större influencers idag mår sjukt dåligt och känner sig tvingade att krydda det mesta, som att deras ögonkrämer skapar mirakel (större intäkter). Sen menar jag inte att det är rätt, jag spyr på hela denna filtervärld där ingen duger som den är men alla förändringar i form av ingrepp är ”för sin egen skull”. Jag spyr så mycket på det att jag inte ens har instagram. Läser bara denna blogg för att jag älskar den ofiltrerade influencervärlden du visar oss, behövs mer sådant enligt min åsikt, kan fan inte vara lätt att växa upp som ung tjej idag med filter och botox som ramverk för hur man ska se ut och leva. Jag är rädd att vi bara nuddat på den psykiska ohälsan sociala medier skapat hos många.

    Sumsummarum förstår jag hennes reaktion då det nog framförallt är panik över att bli inaktuell, stöttar inte hennes argument mot dig som helt saknar grund, och tycker du är episk på det du gör

    Allt hon säger är ju bara ordbajs. Jämt. Oavsett om det är i synken i Wahlgrens Värld, i vloggar på youtube, vid reklamsamarbeten, på Talang… jämt ordbajs. Pratar fort och mycket och högt och ofta. Hon uttalar sig inte genomtänkt alls utan verkligen bajsar ord. Så jag förväntar mig att hon i princip jämt överdriver. Svårt att ta henne seriöst tyvärr

    Det är allt för ofta som jag känner att det hade varit bra för Biancas varumärke om hon anställde en kommunikatör/talesperson eller nåt som skriver manus till henne för vissa uttalanden. Eller skriver uttalanden som hon kan ha i sina sociala medier.

    Hon skulle även behöva ha typ en redaktör eller nåt som måste godkänna ALL content innan det publiceras.

    Det är alldeles för ofta som hon är oproffessionell, kränkt och allmänt katastrof på att hantera kritik. Liksom kom igen, all konstruktiv kritik är inte hat, även om hon allt för ofta gärna ser det som så. ?

    Tex CamCam är väl ändå inte nån influenser. Jag ser henne som en faktiskt journalist på moderna plattformar. En helt annan sak än att vara en influenser.

    Och att en journalist granskar, dokumenterar o ifrågasätter en, är INTE hat.

    Kan dessa influensers bara sluta med att försöka tysta ner journalister o media, liksom kom igen.

    Om de bara kunde ta o bli bra på sitt jobb, och faktiskt gör sitt jobb, eller har ett team runt om en som gör sitt jobb. Så hade de ju sluppit att det dyker upp massa skit. Och kan man inte hantera kritik, oavsett vad det är för kritik. Så skaffa en person som kan ge uttalanden för en.

    Så provocerande med hennes härskarteknik att förminska CamCam som journalist genom att kalla henne influenser, kalla hennes arbete för skvallerblaska och sen anklaga henne för falsk marknadsföring etc. Sen vet ju Bianca vad det är hon gör med den här typen av uttalanden också, är det inte rätt ofta vi får se hennes lilla armé av hatminioner som gärna ger hat, mordhot osv till folk som inte gillar Caia eller det hon gör. Och när hennes armé av hatminioner hoppar på folk, så går hon aldrig ut o säger att hon tar avstånd ifrån hatet o ber folk sluta. ? Utan sitter bara o gråter ut så fort hon får lite kritik, och kallar all kritik för hat.

      Sen meningen till Camilla, ”utan oss skulle du inte ha ngt jobb, kom ihåg det”. Obehaglig. Utan alla sina tonårsfans som mjölkas på pengar för att de är lättstyrda, samma unga tjejer som fick en skräpkalender för sina slantar, så skulle inte hon ha alla sina miljoner på kontot..

    Blir helt chockad över alla vidriga kommentarer. Hur kan det vara SÅ VIKTIGT för många att trycka ner henne och berätta vad vidrigt hon är och att hon far med osanning. Blir mörkrädd för hur mycket totalt okonstruktiv kritik folk slänger Över henne. Hon är en person i ett stort bolag och ändå går ni på henne som person, hennes jag. Skilj på sak och sak.. lägg lite energi på att höja människor istället för att ösa ur er totala bajsblöjor som ingen blir glad eller mår bra av. SKÄMMES!!!

      Och hon borde lära sig att inte ljuga. Och sen försöka sopa det under mattan men någon patetisk förklaring.

        Det är en åsikt man har rätt att ha, absolut. Samtidigt är det ju verkligen sant att många kommentarsfält spårar. Det blir drevigt istället för resonabelt, det går såklart att ha en mer nykter diskussion om skönhetsprodukter från personer som gjort ingrepp. Men när det blir drevigt och hatiskt och hetsande som det tyvärr blir så finns ju ingen saklig diskussion. & jag ger Bianca rätt i att inte nämns att man har fillers på intet sätt är falsk marknadsföring.

      Var uttrycker folk att hon är vidrig och liknande? Inte är det här på Bmoggbevakning iaf – sidan hon själv kritiserar. Så undrar då, var hatar folk på henne och uttrycker sådant som vidrig m.m?

    VARFÖR kan inte dessa flunsor lära sig att stava…. ’dem’ istället för ’de’, katastrofala meningsuppbyggnader etc. Undrar ibland om man läser ngt en 12-åring skrivit.

      ??????TACK! Äntligen ngn mer än jag som blir galen på alla dessa felaktiga ”dem” överallt. Vad är det frågan om, har den delen av läroplanen i svenska språket strukits i skolorna numer, el vad?!

      Värsta är att det är unga personer, fortfarande i gymnasiet, som följer såna som Bianca. Bra förutsättningar för att lära sig stava korrekt.

    Det här är anledningen till varför jag fortsätter följa denna ”skvallerblogg” – för att du möter kritik och förklarar och försvarar på en sunt, lugnt och bra sätt. Istället för att som Bianca och en massa andra flunsers blir barnslig och utåtagerande.
    Bra jobbat Camilla, ditt jobb är riktigt jäkla drygt ibland men du gör det alltid så bra!

    Jag ger en idé här till Komvux/SFI för samarbete. Bianca går en SFI kurs, vips efter 6 månader kan hon skriva och prata så man förstår. Riktigt bra reklam för Komvux som kanske kan öka anmälningsbenägenheten för folk som behöver lära sig svenska bättre.
    Undrar dock vad det är som gör att Bianca och Pernilla pratar och skriver så dålig svenska, det är jättepinsamt. De verkar inte ha någon förståelse heller för språkets uppbyggnad.

      Dom har inte gått på gymnasiet bara så då förstår man

    Good lord ???‍♀️

    Bianca borde lägga ner sin karriär och satsa på självutveckling eller något. Hade aldrig plågat mig på det viset hon gör. Varje uttalande blir bara mer och mer pinsamt. Som en pubertal tonåring utan självinsikt.

    Var finns människorna bakom Bianca? Varför stöttar de inte henne? Bianca är en del av ett företag och eftersom hon är deras ansikte utåt borde de ge henne rätt stöd. Det är inte lätt att vara en proffesionellt affärskvinna om man inte har den erfarenheten med sig innan. Finns det ingen marknadsföring- och PR ansvarig? Eller väljer de att skicka ut Bianca helt på egen hand. Snacka isåfall om att vilja tjäna pengar på någon annan. Jag tycker Bianca förtjänar mer kärlek och beröm för allt hon gör men om ingen stöttar och vägleder henne inom företaget blir det hon som alltid får ta smällen då hon inte alltid behärskar vad det innebär att vara affärskvinna. Bianca: ställ krav på personerna i företaget att ge dig rätt stöd. Du är värd det!

      Ja, t ex de två snubbarna som också är delägare och tjänar multum.

    Bianca, du läser säkert här. Du sköter detta uselt. Bättre i detta läge är att tiga. Sov på saken. Fundera ett varv till. Ska du vara så defensiv som du är? Jag har gillar dig skarpt pga din annars härliga personlighet men detta är bara för mycket. Fan vad oproffsigt!

    Biancas och influencerkollegornas gnäll visar bara hur viktig dina granskningar är. Behövs mer än nånsin. Tack och lov att nån ifrågasätter denna spårade verksamhet som influencing är.

    Efter att ha läst Biancas inlägg på story så förutom att hon borde läsa en kurs i marknadsföring eller anställa en PA så förundras jag över hennes avsaknad av ödmjukhet. Försvann ödmjukheten med alla hennes miljoner som hon har tjänat?

    Jag vet inte vad som är värst. Det du påstår Bianca göra. Eller det du gör, tjäna pengar på att hänga ut och mobba andra. Sjukt trevligt klimat du skapar.
    Att vara missunnsam och elak klär ingen.

      Va? Hur hänger man ut nån med 1,2 miljoner följare och som tjänar mångmiljonbelopp på att kränga de produkter som Camilla nu granskar?

      Hur tänker du Angelica, på vilket sätt blir Bianca mobbad av Camilla? Camilla driver en granskande blogg av ”påverkare” och vi läsare är inte idioter och kan läsa och höra själva vad Bianca skriver eller säger.

    Det här är meddelanden från en människa som håller på att tappa det totalt! Bianca- logga ut ifrån alla tekniska prylar du har illa kvickt! Galenskapen är för uppenbar nu.

    Bianca har ett berg av Draåthelvete-pengar och är osmart nog att använda dem.

    Det Finns något problematiskt i hela den här influencerbranschen. Kanske för att den är relativt ung fortfarande, jag vet inte. Men att man anser sig blvit personligt påhoppad när man granskas som yrkesperson, i detta fall ansiktet utåt för ett extremt framgångsrikt företag är lite konstigt. Det handlar nog om att det är svårt att ha sin egen person som varumärke, det förstår jag, men tjänar man så mycket pengar kan jag tycka att man har råd att vara lite mer professionell. Är också rätt trött på influencers som gnäller på ”allt de gör och hur hårt de kämpar för att göra följarna nöjda”. Hade det inte funnits följare hade du inte haft en inkomst få tjänar på ett vanligt kneg och heller inte levt ett liv där massage, träning, lunch med bff eller hämta paket var en del av din arbetsdag. Önskar mig en profesionalisering av branschen och ffa av influencers som Bianca. En intelligent och driven kvinna som varit i branschen länge. Är därutöver pissetrött på dyra hudvårsprodukter som säljs in av folk som blivit snygga av injektioner och som såklart är heeelt värdelösa (produkterna alltså)

      Mkt bra formulerat! Spot on!?

    Jag hoppas inte att Camillas tystnad efter Biancas senaste utspel beror på att (minst?) tre stora influensers försöker sätta press på Nyheter24. Jag tror tyvärr att det finns risk för att det är så. Om det är så är det så bedrövligt så jag har verkligen inga ord. Jag antar att det är Biancas nya och fortsatta strategi. Skrivs det ett ord till om henne, trycker hon än mer på Nyheter24. Inför öppen ridå. Utan någon som helst skam eller självinsikt. Kom för helvete inte en enda gång till Bianca Ingrosso och prata om någon mobb på sociala medier, hetsande och hatklimat på sociala medier eller dylikt. Det är Bianca själv som leder den mobben, det hetsande och det hatet. Skämmes Bianca ta mig fan.

      vad pratar du om egentligen…?

        Att Bianca i sin senaste story i raden av flera menar att Nyheter24 är ansvariga utgivare för en ”mobbningsblogg” och att de i sin tur ägs av ett ”mediahus som profilerar sig mot kvinnor och familjeliv”. Vidare uttrycker Bianca att det är trist att dessa står bakom en ”sajt som sprider så mycket hat om ett kvinnodominerat yrke”. Denna story har även postats av Forni och Margaux.

        Jag tycker att det är bedrövliga medel att dra till med bara för att man inte verkar kunna kontrollera sitt temperament när man själv har ”trampat lite snett”.

          Fast vänta nu. I sak så ÄR nyheter 24 ansvarig utgivare för BB. Så anser man att BB är lika dåligt som Bianca anser är det både rimligt och resonabelt att vända sig till ansvarig utgivare, eller hur? Du vill säga (antar jag) att du inte håller med om Biancas kritik. Men det är ju en helt annan sak än att påstå att man, om man har den åsikten som Bianca har, ska skämmas om man vänder sig till AU (det är ju rätt självklart man ska- det är väl hels poängen med att ha en AU öht, Camilla är inte ytterst ansvarig för vad som står här iom att hon har ett utgivningsbevis, dvs Nyheter 24 är ytterst ansvarig.

            Nja, delvis är jag med hur du resonerar. ? Jag resonerar såhär: När man är 27 år gammal så tycker jag att man (Bianca) ska skämmas över att man, istället för att kontrollera sitt temperament och äga sitt agerande, använder sitt namn för påtryckningar till ansvariga utgivare. Inte för att det formellt är fel väg att gå (precis som du skriver), men skammen tycker jag borde ligga i att likt ett litet barn skrika tills man får sin vilja igenom när någon säger emot en.

            Jag tycker att Bianca ska skämmas att hon, när hon trycker på, kallar Bloggbevakning för en mobbningsblogg som sprider hat om ett kvinnodominerat yrke. Detta samtidigt som hon själv driver på ett hemskt klimat och en stor mobb.

            Men hur tokig den bilden än är så är ett stort namn ändå ett stort namn. Det tror jag att Bianca är väl medveten om (att hennes namn är inflytelserikt), vägrar ta eget ansvar och endast är ute efter att sätta dit personen som på en annan hyfsat stor (i relation till Biancas) plattform uppmärksammar märkligheter i Biancas agerande. Det tycker jag att Bianca borde skämmas över.

      Nej då, jag har bara ingenting att tillägga utöver det jag skrev i mitt inlägg idag. 🙂

        Bra! ?

      Jag märkte att margareta grääs slutade följa bloggbevakning efter allt detta, kan förstå att hon blir orolig om bianca och hennes fans attackerar henne med. Det är lite ironiskt att bianca kallar andra för hatiska men hon själv kan inte se hur mycket hon påverkar folk att attackera och hata på andra. Får rejäl avsmak av influencers.

    Herregud. ”Håll en hög nivå på kommentarerna.” Det här kommentarsfältet får mig att må illa. Vilken jävla mobbing. Jag skäms.

    Oj du verkar ha trampat på en öm tå… väldigt öm 🙂

    Jag väntar nu på att det ska komma en ny gala som ska heta; vi som har blivit mest kränkt gala och folk som har blivit mest kränkt under 1 år vinner en staty.
    Jag måste hålla med att många blir tyvärr arg när dom blir tillrättavisad och folk tar fram sanningen och tyvärr så har Bianca en vana att håller man inte med henne, är tyst och stryker henne medhårs då är man en äldre kärring som är en jävla bitterfitta istället för att ta det snyggt och göra en liten pudel och säga oj nä då söker hon empati från sina fans och dom som tar fram sanningen är dåliga människor och blir hatade istället

    Spot on, Camilla??

    Jag funderar på hur läsförståelsen är, både hos influensers men även de som läser och kommenterar. Har den försvunnit totalt? Vet att Sandra Beijer reflektera och kommentera över detta på ett inlägg hon gjorde som fick lite ”stormning” av läsarna. Har många tappat bort det man lärde sig i grundskolan?

    Spot on again, Camilla!

    Skulle aldrig drömma om att köpa Biancas budgetsmink och följer roat alla unga tjejers beundran av Bianca… Rätt skrämmande..
    Bianca har gång på gång visat en stor omognad och de kriser som nu uppstått i företaget sköter hon mycket illa. Hoppas onekligen hon väntar med barn ett bra tag.. Tills hon är 40.. Minst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.