Andrea Norrman gör ett samarbete med sin förlossningsdepression

Influencern Andrea Norrman drabbades av en förlossningsdepression efter att ha fött sitt första barn, Belle.
I serien ”Unga föräldrar” öppnade hon upp om sina känslor där hon liksom inte var kär i dottern i början. Hur hon ville att någon bara skulle komma och hålla henne så att Andrea kunde sitta själv ett tag.

Jag skrev inte ut på Instagram att jag var deprimerad och mådde skit, medan jag nu i efterhand inser att det bästa nog hade varit att bara skriva ut det för det finns så många som är med om exakt samma sak. Även om jag kände mig annorlunda så visste jag att jag inte var ensam, för det är man inte. // Andrea Norrman

Nu använder Andrea sina erfarenheter till att göra ett trovärdigt samarbete tillsammans med försäkringsbolaget ”Moderna”, vars gravidförsäkring ”large” inkluderar samtalsstöd för både mamman och partnern om lyckan uteblir.

Enligt Alkistis Skalkidou, professor vid institutionen för kvinnors och barns hälsa, som forskar om förlossningsdepression vid Uppsala Universitet är det ungefär 12% som drabbas av en förlossningsdepression.

Siffrorna varierar, för det beror på vilket land du är i och hur man mäter, men det ligger kring 12 procent och det är ungefär samma under och efter graviditet. Depression är en av de absolut vanligaste komplikationerna. Ofta tänker vi på komplikationer som diabetes, havandeskapsförgiftning, blödningar, men de är extremt sällsynta i jämförelse med det här.

Det här är ett av de mer trovärdiga samarbeten mellan influencer och företag, och det vill jag lyfta fram. 

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Värt att tänka på är att risken för förlossningsdepression och -psykos ökar om man tidigare i livet haft problem med ångest och depression.
    Var öppen och tydlig med läkare, psykologer, barnmorskor, BVC etc, så att du får hjälp så fort som möjligt.

    Nu håller jag också med om att det är lite väl mycket om förlossningar etc. här på bloggen. (Ja jag vet att jag kan hoppa över inläggen om jag inte vill läsa om det, men vi finns väl också för att ge feedback på vad vi gillar/inte gillar?)

      Tyvärr blir det istället fler av dessa inlägg när man tar upp att det är för mycket familjeliv…

      Håller med! Jag har inte kommenterat tidigare om detta (även om jag tänkt på det) utan snällt skrollat förbi de (mååånga) barn/förlossningsrelaterade inläggen som lagts ut. Jag vet såklart att man inte kan göra alla nöjda, men det är bara en sådan ofantlig mängd av dessa inlägg nu. Visst att många inflencers/kändisar fött/ska föda barn men andra ämnen upphör ju inte att existera på grund av det.

        Blir mycket kommentarer då ena sidan älskar att tala om hur ointressant det ör med barn och andra sidan älskar att få ett tilnfälle att berätta om sin egen förlossning och tid med spädbarnet.

          Skulle väl inte direkt säga att 20 kommentarer på två timmar är mycket

            Syftade väl mer generellt på alla inlägg senaste tiden som rör barn och förossningar och graviditet.

      Håller med om det, men tycker ändå att detta var bra att lyfta.

    Bebisbevakning…

    Rubriksättningen Camilla ? Eller har hon reklammärkt och förmånsbeskattat depressionen?

      Rubriken fick mig även att utgå ifrån att inlägget skulle vara supernegativt och kritiserade, blev positivt överraskad där

    Familjeliv?? Skriv om Linnea claesson istället och Julia friendforce instastory om henne

      Spill the tea!

        ”Sveriges Donald Trump” enligt Julia. Håller med henne!

      Fy vad elakt skrivet av Julia. Mycket kan man säga om Linnea men det där var inte befogat enligt mig. Och varför kallar hon männen som var där för incels? Det är väl jättebra att män står upp i frågan om mäns våld mot kvinnor.

        Inlägg kommer

        ”Män måste stå upp mer för kvinnor”
        *Män står upp för kvinnor*
        ”Incels”

        Så ologisk kvinna ?

          ”Sveriges värsta människa”. Jävla härligt land det där Sverige om Linnea Claesson är den värsta människan vi har ???

      Är nog ganska efter här… men vem är Julia Friendforce? Heter hon så på riktigt?

        Frändfors heter hon

        Hon har jobbat på perfect day (vet inte hur hennes relation till Schulmanklanen är nu men ett tag var hon iaf ”in”) och är ökänd för sin elaka humor skulle jag säga. Hon kallade en programledare för hora på sin story en gång för att hennes kille tydligen varit otrogen med henne.

          Hon är väl poddare också.

    Barn, barn, barn, barn in absurdum.

    Någon som sett ”On becoming a God in central Florida”?
    Kirsten Dunst man, Alexander Skargsgård, är djupt insyltad i pyramidspelet FAM och efter vissa omständigheter ärver Kirsten Dunst hans skulder och hans del i pyramidspelet och försöker sedan göra det bästa av saken. I serien, som utspelas på tidigt 90-tal, nämns bland annat Nu Skin.
    Rätt rolig serie som jag kan rekommendera som även ger en en inblick hur jävla tragiskt pyramidspel som Nu Skin, Herbalife m.fl verkligen är. Och Kirsten Dunst är en grym skådespelerska med.

      Den har jag tänkt se, skönt att höra den är sevärd. Jag försökte konfrontera en såndär Young Living-människa nyligen vad gäller de produkterna (dåliga för miljön o.s.v.) men shit vilket jehovas vittne-tugg hon körde! Helt omöjligt att nå fram när de är så insyltade. ”Jag är minsann supernoga med att alltid ta reda på fakta och inte lyssna på rykten!” jo tjena haha… Hemskt att se hur det ofta blir sekt-tänk kring dessa företag.

        Å jag känner en Forever living-person som då och då försöker övertyga folk om att kroppen behöver rensa ut gifter med nån asdyr detoxkur, som om folk inte kan googla och inse att det inte är sant

          Älskar att fråga dessa människor ”vilka gifter handlar det om mer specifikt och vad är mekanismen bakom detoxen”.

    Vad bra. Jag såg den på Netflix. Har sista avsnittet kvar ikväll (10 st) och den är absolut sevärd.
    De flesta känner ju till pyramidspel, vad det går ut på och att det sällan är lönsamt såvida du inte är högt uppe på pyramiden men serien ger en inblick i hur jäkla tragiskt det ofta är, hur pyramidspel förstör människors liv och kör deras ekonomi i botten på ett roligt och underhållande sätt genom mörk humor.
    Tänker att där är en kvinna i serien, Carol, som mycket väl hade kunnat vara t.ex Big Brother Annika som var tillsammans med han svinet Marcelo. Hon var/är väl rätt insyltad i Nu Skin?

    Nu är det manshat deluxe hos Fayme. Hon skriver en miljon saker som män är värdelösa på och om någon ifrågasätter att hon inte separerar svarar hon att hon beskriver strukturer, inte sin egen relation.
    Om någon säger ”är du missnöjd med din relation så säg till mannen hur du vill ha det” så svarar hon att det ska mannen själv förstå, varför ska kvinnan ta ansvar för det?
    Om någon påpekar att Moltas måste vara ok ändå för hon har ju valt att ha fyra (!) barn med honom svarar hon att kvinnor skaffar fler barn även om de har dåliga män för det har ”vi lärt oss”! Vadå lärt oss? Ingen har då lärt mig det iallafall, tvärtom!
    Om någon säger ”jag har en bra dialog med min man och vi lever jämställt” går hon i taket och vill inte höra några jävla nöjda kvinnor! Hon vill ha gnäll och de nöjda är ändå bara lurade att tro att de är nöjda, påpekar LD som såklart också ska in och hata.

      Hahaha F är så körd. Orkar inte ens kommentera hennes tankebanor ?

      Jag såg också att LD hade svarat spydigt och nedlåtande till en kvinna som ifrågasatte om man inte kunde ha tex en dialog med den man lever med om vilka förväntningar man har på jämställdhet, men hon var minsann bara lurad av patriarkatet. Förstår inte hur nån kan följa såna människor

        De är så uppfyllda av sig själva. De hatar egentligen både män och kvinnor, det ser man ju på hur otroligt elakt de svarar kvinnor som inte tycker lika som de eller rentav bara uttrycker lite skepsis.
        De ville ju bo i kvinnokollektiv och slippa män? Jag förstår inte vad de väntar på? LD är ju rik och skulle lätt kunna flytta, Fayme upprepar ständigt hur bra hon tjänar på sina samarbeten, så vad är problemet? Män är ju bara till besvär ändå uppenbarligen, eller kan det vara så att de är bekväma att ha ändå..?

          Haha, det är så roligt egentligen. De har alla möjligheter, bättre än de flesta, att slippa män i sina liv men ändå lever de med män men det är kanske inte deras fel, de har väl blivit inlärda att det ska vara så, eller?

          Och allt är kört, vi kan inte göra något åt alla dessa män förutom att klaga på hur dåliga de är. Börja med sin egen man? Nej, han är redan förstörd. Lika bra att stanna och lida.

      ÄR det verkligen så illa, idag? Vad gör alla dessa värdelösa män hela dagarna, sitter på arslet medan kvinnorna sliter eller? Klart det finns sådana också, säkert vissa kvinnor med, men upplever inte att det är det det normala? Det finns ju alltid människor som dras av andra och gör minsta möjliga själv, de som aldrig ser när någon annan behöver hjälp etc, är ju bara att kolla på en arbetsplats.

        Ja men arbetsplatser vet varken Fayme eller LD vad det är. De blir ju försörjda av män!

          Förlåt, glömde det!

        Alltså, hon har ju rätt i det hon skriver i sitt inlägg, om att kvinnor drar det absolut största lasset i de flesta familjer. Därmed inte sagt att män inte delar på hushållssysslor och skötsel av barn, men att alltför många kvinnor fortfarande får vara ”projektledare” och hålla koll på allt. Men att alla inte har det så verkar vara helt otänkbart för dem.

          Men seriöst, projektledare är ju en roll man tar på sig för att man vill ha kontroll. Jag känner inte att jag behöver ha kontroll över de områden min man ansvarar för, dvs allt som rör hans familj, matinköp och matlagning/disk, kontakterna med städerskan, barnens idrotter. Mina ansvarsområden är tvättstugan, barnens läxor, trädgården. Delar man upp det och släpper helt allt den andra ansvarar för mår man mycket bättre. Och alla hos Fayme som ylar MEN BAAARNEN: ja glömmer han att köpa nya basketskor så får de köra några träningar utan rätt skor. Sånt händer. Händer även att jag missar att tvätta och de får återvända ett par kalsongerna. Hittills har vi överlevt.

            Men många män tar ju inte ansvar över områden som du beskriver.

              Man pratar väl innan man flyttar ihop? Jag var jättetydlig med att jag inte är en hushållerska.

      Och så skriver hon att de nöjda kan hålla käften, det är inte den hon vill ha svar från.
      Lite senare: ”jag har fått 2000 svar från kvinnor som älskar mig och jättefå som säger emot mig”!
      No shit Sherlock! 😀

        Fattar att det inte är konstruktivt att höra någon som berättar hur fantastiskt jämställt hon lever. Men om man funderar och berättar mer, hur har det kommit sig? Har de fått jobba på det? Varför är just vissa män inte värdelösa? Det finns säkert mycket som andra kan lära sig av som faktiskt hjälper.

      Jisses, varför läser ni dessa hysteriska människor?

        Ja varför? Det är väl mångas guilty pleasure helt enkelt.

    Gillar verkligen inte privata försäkringar. Bra förlossningsvård borde ingå i det offentliga systemet för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.