En sammanfattning av Margareta Grääs kalender-bonanza

https://www.youtube.com/watch?v=EISReqZHEtIMargareta Grääs har öppnat runt 105 kalendrar till ett värde av 81526 kr.

Av 105 kalendrar har hon fått ett 30-tal.
Alla tävlingar där man kan vinna kalendrar avslutas idag – den 20:e november

Det som följer här nedan är delar av Margaretas sammanfattning, och alltså hennes åsikter.
Mycket nöje!

Absoluta favoriten:

Blå från Kicks

Prislappen är rimlig, den är vacker att titta på, lätt att använda, roligt, varierat innehåll, bra storlekar.
Det finns ingenting att klaga på när det kommer till den kalendern. Det är den ultimata kalendern.

Störst snackis:
Den stora snackisen är Caia Cosmetics, och hon förstår inte riktigt varför, men det är säkert bara för att det är just Caia och Bianca som marknadsför den.
Den här kalendern är inte sämre än många andra i prisklassen, för det är en dyr kalender, jävlar vad den är dyr. Den finns i inspelande stund att körpa, säkert för att de fått ganska så många returer men det finns flera andra som är i lite samma stuk – Filogra, Lancome, Kiehls. Jag tycker personligen att det är en ganska tråkig kalender, inte så mycket variation, jag hade kanske förväntat mig lite mer av den, hade den bara haft en ögonskuggspalett i sista luckan, ett läppstift, ett läppbalsam och kanske en trio, en bronzerpalett, någonting som hade fått oss att kissa på oss, så hade den kalendern varit för alltid förlåten.
Personligen tycker jag inte att det var en dålig kalender, jag hoppas verkligen inte att Caia inte gör en kalender nästa år, jag hoppas ATT de gör en, för jag tror att de kan göra en jättebra kalender med den kritik de tagit emot för den här.

Största besvikelsen:
Det finns en enkel anledning till att The Body shop är den största besvikelsen, och för er som inte känner mig eller inte följer mig så har jag jobbat på The Body shop, till och från i fyra år, och jag har jobbat i flera olika butiker där några av de arbetsplatserna har varit de värsta jag varit på, och några har varit de bästa jag någonsin varit på.
Jag älskar The Body shops produkter och har pratat otroligt mycket om Body shop eftersom jag har jobbat där, men med det sagt så tycker jag att The Body shop gjort ett misstag i år.
För det första så har de släppt den där jättebumsen, där nere i hörnet som kostar över 4000 kr.
Jättefin med roligt innehåll, men köpt inte en adventskalender från The Body shop för över 4000 kr.
Vill du köpa saker från The Body shop för det typen av pengar, ta dina 4000 kr och gå till Body shop som har jättemycket roliga produkter och köp de sakerna som DU vill testa. Passa på när de har 15% på allt, 3 för 2 på allt, men köp inte den kalendern.
De är de finaste kalendrarna som Body shop någonsin gjort, men det är orimligt. NEJ!
De har snuvat de ordinarie tre kalendrarna. De är högre i pris än någonsin, med sämre värde än någonsin och den enda som jag tycker är okej är väl den lila ifrån The Body shop.
Missförstå mig rätt, jag älskar den blå, den var SÅ rolig att öppna, jag är jätteglad för den som vinner innehållet men det är tråkigt att de snuvat de andra kalendrarna på värdet.
Jag hoppas de går tillbaka till vad de har varit, de har varit den bästa kalendern, år efter år efter år, och jag tycker det är tråkigt att de höjer priset men säker värdet, och det gör att de inte ens är i närheten av lika bra som de brukar.

Tittarnas favorit:
Kicks blåa som jag hypat upp, Lykos 24 karat, sålde slut på typ 45 minuter. Dyr som fan, högt värde som fan men helt fenomenal.
Den sista är Zalando, som hade ett lursprungpris på under tusen kronor, och när lanseringen var över så höjde de den till 1300 kr.
Det är en vansinnigt bra kalender som hade potentialen att bli årets bästa, men den blev lite sämre när priset gick upp och det är ju inte så konstigt.

Finast förpackning:
Den stora i från Lush.
Den rosa från Huda Beauty ska se ut som en läpp, vilket den gör, men inte en läpp i ansiktet. 🙂

Bästa hudvård:
Den blåa ifrån Kicks ÄR bäst, men även Glow ID

Bästa smink:
Loreal

Bäst budget:
Make up Mekka och Essance

Min – Bloggbevaknings – slutsats:
Caia Cosmetics borde ta in Margareta Grääs som kalenderkonsult till nästa år för att kompensera kunderna för årets upplaga.
Kan det finnas någon mer mer kalenderkunskap är Margareta?
I think not.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Får en klump i magen av all denna konsumtionshets.
    Jag förstår att det är roligt med julkalendrar och att få öppna något varje dag osv, men man behöver inte så här många saker.

    Vi förtjänar verkligen inte vårt fina jordklot som vi bara förstör </3.

      100%! Hade aldrig köpt en julkalender numera, hur ”mysigt” och ”roligt” det än må vara att öppna en lucka och få en produkt varje dag. Inte en chans att man använder alla produkter, plus allt förpackningsmaterial…

      Sjukt att slösa 80.000 på en massa skit man inte behöver eller ens vill ha. Det måste gå att skapa content utan denna extrema konsumtionshets!

        Men hon har väl köpt dem för att göra recensioner som andra kan läsa innan de köper tänker jag. Lite som när man gör tester. Inte samma sak som att bara köpa grejer för at skapa roligt innehåll, utan det är ju ändå en seriös recension.

    Skulle önska att du Camilla korrläste inläggen. Blir väldigt jobbigt att läsa som det ser ut nu…

      +1 jag brukar tycka gnället om korrläsning är överdrivet men det här inlägget är på gränsen till obegripligt.

        Det är även mycket otydligt vad som är Margaretas åsikter och vad som är Camillas. Läste halva inlägget innan jag förstod att det inte var Camillas åsikter.

          Va?! Är det inte? ? Då har jag också missat det helt och hållet

            Camilla, skulle du inte kunna färga in det DU skriver i en speciell färg?
            Alltid, alltså, så man direkt ser vad som kommer från dig?

        Trollade det som att Camilla skrivit ner exakt vad Gräs sa, ord för ord. Då blir det ju ofta väldigt rörigt och svårläst i textformat. Hade kanske varit smidigare att sammanfatta.

    Förlåt men det här inlägget, jag fattar ingenting? Är det en sammanfattning av Grääs åsikter eller av BB:s åsikter som presenteras? Det är dessutom orimliga mängder stavfel, vilket sänker kvalitéen avsevärt på inlägget.

      Vad betyder detta enligt dig:
      ”Det som följer här nedan är delar Margaretas sammanfattning, och alltså hennes åsikter.
      Mycket nöje!”

        ”…är delar Margaretas sammanfattning…”

        Vet inte vad det betyder faktiskt? Rätt oklart.

          ”delar av” kanske?

            Ja, det fattas ju bara ett ”av”

        Det betyder att du är dryg.

    Det här är en sådan grej jag bara aldrig kommer att förstå, tror jag. Sådant extremt stort slöseri. Fine att hon skänker bort en hel del av innehållet men liksom… den nivån av konsumtion. Bara för views på YouTube. Så… tomt.

      Å andra sidan kanske hon gör att folk väljer kalender med omsorg eftersom hon recenserat dem?

        Haha knappast. Julhandeln slår rekord exakt varenda år. Vi handlar mer och mer och mer. Låter inte som konsumtion med omsorg direkt.

        Och för den som vill köpa kalender med omsorg så har innehållet alltid framgått både på förpackning och innan onlineköp. I alla fall på de allra flesta.

          Inte på caias, så det var ju jättebra att hon recenserade den iallafall.

            ”På de allra flesta”

            Skulle ju räcka om hon öppnade de med helt hemligt innehåll då.

            Jag tycker att det är att uppmuntra till konsumtion det hon gör och de här kalendrarna visar bara hur sjukt vi konsumerar.

              Är inget fan av den sjuka konsumtionshetsen, MEN självklart uppmuntrar hon till konsumtion eftersom det är hennes jobb? Är väl inte värre än andra influensers som gör reklam för företag som säljer saker.

            Och de andra 104 kalendrarna var helt onödigt då.

            Sen kan man väl ifrågasätta hur man kan köpa produkter för nästan 2000 kronor utan att veta vilka produkter man köper. I den prisklassen vill man väl veta på ett ungefär om produkterna passar en och är saker man ens använder. Eller ja.. tydligen inte.

      Jag håller med, även om hon har sin preferens så kanske själva produkten (ex. hudkräm) inte alls passar en i verkligheten. Sånt slöseri, hade hellre sett något samarbete där man typ hjälper barn som inte får några julklappar eller har råd med själva firandet (mat, gran osv.)

        Brukar finnas på Åhléns. Man väljer ett kort ur en julgran. Där står tex ”flicka 9 år”, så köper man en julklapp och lämnar den och kortet i kassan så slås det in och lämnas till det barn som ska ha paketet. Ingen behöver bara uthängd för att behöva hjälp och ett barn får en julklapp. Bra idé att ta med sina egna barn också om man har några. Så kan de välja vad de vill ge till ett annat barn, kanske något de själva tycker är roligt att leka med.

          Nej såklart ska ingen behöva bli uthängd, det skrev jag inte heller.

            Nej jag menade inte det. Menade bara att Åhléns julgran är ett bra sätt just eftersom ingen vet vilka det är som får hjälpen. Kan vara svårt att be om hjälp om man ska stå med mössan i handen och skämmas typ.

              (Ville alltså bara tipsa om det initiativ som de brukar ha till jul där?)

    Oj, jag förstår verkligen inte. Vad är Camillas ord och vad är Margaretas? Jag hänger inte med?

      Tyckte inte inlägget var svårt att förstå öht

        Vad bra, då kanske du kan förklara detta?

        ”https://www.youtube.com/watch?v=EISReqZHEtIMargareta Grääs har öppnat runt 105 kalendrar till ett värde av 81526 kr.

        Av 105 kalendrar har hon fått ett 30-tal fått
        Alla tävlingar där man kan vinna kalendrar avslutas idag – den 20 på lördag.”

        Vad betyder detta då?

        ”Av 105 kalendrar har hon fått ett 30-tal fått
        Alla tävlingar där man kan vinna kalendrar avslutas idag – den 20 på lördag.”

          Att hon köpt resterande kalendrar och idag avslutas utlottningen av alla dessa 105 kalendrar?

          Margareta har öppnat 105 adventskalendrar på sin kanal. Hon har inte betalat för alla själv, ett 30-tal kalendrar har hon fått i pr-syfte. Margareta lottar ut ett flertal av de kalendrar hon öppnat på kanalen och vinnarna dras idag lördag 20.11.

          Jag har inte sett videon, men jag tycker inte att ett extra ”fått” gjorde inlägget svårt att förstå.

            Det är tyvärr inte bara ett extra ”fått”.

            Det är extrem dålig svenska, tex ”idag – den 20 på lördag”. Sedan är det en rad med stavfel i den löpande texten.

            Det var en dålig idé att ordagrant skriva av Margaretas tal, att dessutom få in såpass många stavfel gör det i princip oläsbart.

      Tyckte också det va svårt att förstå. Antar att nedersta är Camillas ord? Tyckte inlägget genomgående var rätt svårläst.

    Vad hände med språket i det här inlägget? Har Camilla valt att inte redigera det Margareta säger alls?

    Att hon har fått betala ca 75 st av allt hon har recenserat. Låter som sjuka summor isf ?
    Alla tävlingar avslutas lördagen den 20 (nov?) så tolkar jag det som.

      Svar till 15:42

    Låter som att även body shop borde ta in henne till nästa års kalender eftersom den var den största besvikelsen enligt henne.

    Usch för denna vidriga konsumtion.
    Sen tycker jag inte alls hon är så ”ärlig” som vissa vill få det till, hon går ju knappt ut hårt mot Caia trots att de flesta fattar att den kalendern var ett skämt.

      I videon när hon öppnade den tyckte jag att det framgick att den var rätt så tråkig och en besvikelse för pengarna. Tycker att det är bra att någon kan ge konstruktiv kritik och peka på det som är dåligt utan att bli otrevlig eller raljerande. Bra nivå på hennes recensioner tycker jag. Sakliga.

      Ändå har hon blivit mordhotad för sin recension av Caias kalender.
      Varför tycker du inte att hon är ärlig? Vet du vad hon ”egentligen” tycker?

    Alltså får precis som många andra sån ångest av konsumtionshetsen.. hur mycket hud/sminkprodukter kan folk behöva? Jag har inte ens 24 olika typer av produkter hemma.. känns som mycket bara testas några ggr innan det slängs eller blir bortglömt i någon låda..

    Jag följer Margareta grääs på insta och Youtube, tycker hon gör så vackert smink eller glammigt. Hon är i Stockholm nu på nåt event och folk har ju fotat henne men hennes smink såg så grovt ut. Det är inte bara hon utan de flesta influencers visar såna flawless smink men i verkligheten så ser sminket för mycket ut och inte lika snyggt.

      Det är ju drag queen smink många influencers håller på med. Tjock foundation och contouring kan se snyggt ut på bild, men up close eller i dagsljus ser det ut som just drag queen smink.

        Dom var på ett dragqueen event också.

    Jag har inte läst något om rituals 2 kalendrar. Jag har den billigare och dottern den dyrare. Vi fick en varsin vilket blir bra så kan vi byta med varandra om inget passar.

    Första året Jag har en adventskalender ( som inte är choklad ?).

    Gjorde faktiskt en till maken där jag själv valt 24 presenter. Allt från lite billigare till dyrare. Och det är bara sånt jag vet kommer att användas eller ätas. Han tyckte det var en riktigt rolig idé att det är personliga julklappar. Och självklart något fint bakom nr 24 ?.

    Ha en fin kväll allihopa ❤

      Jag köpte en whiskeykalender till min! Kunde inte låta bli när jag såg den framför mig, inget lär gå till spillo där ?

      Undrar just hur många män som skulle fixa en liknande kalender till sin fru/flickvän/sambo? Något säger mig att det inte skulle vara många….

        Min dotter kille är elektriker så han köpte rituals dyra kalender och de är ju med små hus. Han pillade i lampor i dessa så det är en upplyst stad. Otroligt fint och han är jättefin mot vår dotter.

          Ljusslinga medföljer i den dyra kalendern från Rituals.

    Jag och min man har sedan första julen tillsammans kört på att ordna varannan lucka åt varandra. Så då blir det 12 luckor var, där hälften brukar vara en chokladbit och en lapp där det står något man tycker om hos den andre och de andra är småsaker, som till helgen en bit mögelost han älskar och jag avskyr (självklart ligger det då en lapp i påsen och osten i kylen ?)

    Advenstkalendrar är för barn, inte för att vuxna ska köpa massa skit det inte behöver.

    Andra gången jag får en känsla av att någon annan än Camilla skrivit inlägget. Språket är ett annat, lite mer naivt och felen för många. Kanske har jag fel dock …

      Ja, fortfarande fel. ?

    Oj hamnade fel

    Nu har jag inte tittat men handlar detta om en person som öppnat 100+ julkalendrar? Vilken besvikelse. Jag trodde att tanken med julkalendrar var att det skulle vara något mysigt/spännande, en liten överraskning varje dag fram till jul. Kul att någon spoilar det ?

      Är ju dock valfritt att titta / bli spoilad ?

    Margareta är så bra.

    Bäst julkalender måste ändå vara Ikea!! 24 praliner + två presentkort på 50kr vardera för 75kr, alltså tjänar man 25kr på att köpa kalendern + gratis choklad. TIPS!!

      Det är säkerligen prisvärt om man ändå tänkt handla på IKEA, men tror du missuppfattat begreppet ”tjänar på”. Naturligtvis räknar IKEA med att man shoppar mer prylar man inte behöver -> överkonsumtion…

      Chokladen är oätbar! Så dålig kvalitet.

    Asså för en stund sen såg jag en chokladkalender å Willys för 119 kr, vilket jag tyckte var asdyrt! Vem köper en kalender för flera tusen?? Världen är galen.

    Jag gillar henne och tycker det är för j****gt att hon blivit hotad och hatad för Caia grejen. Säger mycket om töntpatrullen också, att det inte handlar om någonting annat än att de blir sekundärstött för Biancas skull det hade kunnat vara ? i kalendern de hade älskat den endå. Ingen body shop fantast har väl satt igång och börjat bräka för att deras fick lite tumme ner i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.