Bloggar, bloggar, bloggar

Den här sidan heter trots allt Bloggbevakning och det var med bloggar, allting en gång började.
Innan Youtube, innan Instagram, innan Twitter, innan TikTok, innan Facebook och innan Snapchat så var det blogg.
Man var inte en influencer, man var en bloggare.
Man bloggbråkade med varandra för att få upp statistiken och många kommentarer var tecknet på ett ”bra” blogginlägg.
Jag tänkte därför ta tillfället i akt, att visa lite uppskattning till alla de influencers som faktiskt fortfarande bloggar, i en tid där många andra kastat in handduken eller långsamt låtit bloggen dö ut till förmån för andra plattformar.

Alla bilder kommer från veckorevyn.se

Högst upp på den här listan så måste jag ju bara sätta Isabella Löwengrip.
Jag har aldrig upplevt att hon försökt fasa ut sin blogg, med ambitionen att ersätta den med andra sociala medier.
Hon bloggar och uppdaterar Instagram ganska simultant, utan att någon plattform blir lidande, så att Isabella i högsta grad fortfarande bör kallas för en bloggare, är helt klart.

Sandra Beijer lägger fortfarande massor av tid på sin blogg, vilket också är hennes mest populära plattform.
Hennes grupp på Facebook är också väldigt populär, men hon använder ju inte den som en till kanal att skapa content för utan den är mer för hennes följare att ”bonda” på.

Paula Rosas fortsatte blogga, även efter hennes man Hugo la ner sin, och tack vare det så få följarna fortfarande en bloggig inblick i Hugos liv, utöver det han själv publicerar på Instagram.

Gabriella Joss verkar heller inte ha något intresse av att byta ut bloggen mot mer Instagram och/eller Youtube. Frågan är väl snarare när hennes fästman ska skaffa en egen blogg att matcha den blivande frugans med?

Nu när Egoina gått in i en ny fas i livet – som mamma – så tror jag att hennes blogg kommer bli ännu bättre. Hon har väl alltid varit som störst, just som bloggare och det hoppas jag att hon kommer fortsätter vara.

Elsa Billgren är en influencer som jag heller aldrig tror kommer sluta blogga. Jag tror att hon helt enkelt behöver utrymmet som en blogg kan ge, för att hennes bilder och texter ska komma till sin rätt.
Jag tror aldrig hon skulle nöja sig med bara Instagram eller TikTok, och så länge som det inte dyker upp en plattform som mer kan ersätta bloggen så tror jag Elsa kommer fortsätta blogga, och detsamma gäller hennes parhäst Sofia Wood. 

Underbara Clara har jag också svårt att föreställa mig som någon som lägger ner sin blogg. Likt Elsa och Sofia så tror jag Clara behöver bloggformatet för att nå ut som allra bäst.

Ebba Von Sydow bloggar fortfarande, Englas Showroom lika så.
My Martens tuggar vidare i något repetitiva spår på sin blogg, men en uppdatering är ändå en uppdatering, eller hur.

Elaine Eksvärd la ner bloggandet men beslöt sig för att starta upp igen, och vad vore hon för en retoriker utan en blogg att kunna pennfajtas på? (Någon som minns hur man sökte brevvänner som ung? Någon att ”pennfightas” med.)

Systrarna Graaf bloggar fortfarande, men Magdalena mer frekvent än lillasyster Hannah.
Maggan får visserligen en del hjälp till och från av Monas Universum, som ibland kliver in och bossar i kommentarsfältet, och när hon inte gör det så skriver hon inlägg, även på sin egen blogg.

Michaela Forni har bloggat sedan 2004 och skriver fortfarande bra och genomarbetade texter till sina följare. Hon gav bort sin tidigare webbadress www.forni.se till det onlinemagasin hon startade i slutet av 2018 och bloggen återfinns nu istället på www.michaela.forni.se

Margaux Dietz bloggar fortfarande, men kanske inte riktigt lika mycket som när hon slog igenom. Nu delas hennes tid mellan blogg, Instagram, Youtube och Alexas snuskiga radioteater och let’s face it. Dygnet har bara 24 h. 🙂

Trettonbarnsmamman Mirka, elvabarnsmamman Madeleine och niobarnsmamman Carola bloggar också på, trots denna stora skara barn att försöka hålla vid liv.
Jag förstår inte hur de orkar, men kanske är det därför jag har husdjur istället för människobarn? 😉

Annica Englund slutade blogga ett tag men har sparkat liv i den igen där borta i Kanada.

Vilka har vi mer?
Åse på www.56kg.se 
Johanna Toftby
Matplatsen
House of Philia

Har jag glömt någon? Missat någon?
Någon som ni tycker passar in på den här listan?
Någon som INTE passar in på listan? 🙂

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker Hanna Graaf bloggar mer regelbundet än Maggan?

   Precis vad jag skulle skriva 👍

   Tänkte samma sak 🙂

   Tänkte samma!

    Johanna Toftby ? Vem är det ens ?
    Ännu värre Jeanette Svedenbergs avatarbilder
    Jag älskar Elsas och Sofia Woods och Jennie Hammar o Karin Bastin för lite LAvibbar

   Håller med

   Systrarna verkar ha en fnurra på tråden, dom har avföljt varandra på sociala medier…

    Ledsamt när Hannah skriver att hon inte mår bra i själen. Man kan ju inte låta bli att undra vad som händer mellan systrarna.

   Ja du har nog blandat ihop dom Camilla. Maggan kan göra uppehåll hur länge som helst. Men Hanna är lite dålig på att blogga på helger numer, hon har väl annat för sig då kanske.

   Hannah bloggar nästan varje dag, lite mer sällan på det senaste, men Maggan bloggar ju nästan aldrig mer.

    Och när Maggan bloggar efter uppehåll i veckor är det en tråkig bildkavalkad. Har slutat läsa. Jag vet, ingen saknar mig.
    Hannah framstår mild och sympatisk. Så konstigt att de slutar umgås helt med jämna mellanrum.

  Maja Nilsson Lindelöf

   Hon var ju dock ingen bloggare förut, och Instagram har alltid varit hennes huvudmedium.

   Vilka är dessa människor? Maja och Sandra?

   På ”min tid” (2007 och framåt) då var det Kenza, Bella, Stina-Lee, Mogi, Engla, Egoina, Kisse, Dessie, Paow, Foki och typ Classe. Plus en massa skvallerbloggar.

   De folk saknar har jag aldrig hört talas om.
   Jag slutade lösa bloggar slaviskt När de började uppdatera 1 gång varannan dag typ.
   De hade gått över till instagram.

   De ni skriver om (Maja, Sandra, Paula, Gabjoss osv), tillhör de gruppen som tog över stafettpinnen när veteranerna la ned?

    Maja är väl relativt ny som bloggare, framförallt känd genom den podd hon hade med Sanna Guidetti om livet som fotbollsfruar. Sandra Beijer däremot är relativt gammal i gemet.

    Sandra startade sin blogg 2005, själv har jag läst hennes blogg sen 2007. Så hon räknas väl som veteran ändå.

    Mogi är också riktigt “gammal” i sammanhanget. Har följt henne sedan 2008. Vet inte varför egentligen men vill se hur det går för henne. Hon har förändrats sedan starten, är det fler som minns?

     Absolut. Det var med ”pördy”, champagne på stureplan och håna fattiga då…. 😄 Rätt underhållande ändå!

    Men det här handlar väl om de som bloggar även idag? Kisse och Stina Lee ex la väl ner sin bloggar för längesedan? Har vi några fler som hållt igång?

  Märker att jag inte läst nån av dom 😂 Läste lite Egoina, Kissie, Dessie, Paow och Kenza där vid 2007 typ.

  Resterande har jag noll koll på haha

   Haha samma här. Jag läste Kenza, Foki och Stinalee.

   Åh är det någon som minns ”Micah” eller hur det stavas? En tjej som blev mamma när hon var 14 och kämpade järnet för att bli känd pga det och sen gick det åt skogen och hon fick typ inte ha vårdnaden om sitt barn tror jag. Var som en bilkrasch, kunde inte sluta titta…

    Åh jag kommer ihåg henne! Jag undrar verkligen också hur det slutade för henne

    https://micahs.se/

    Bloggar lite sporadiskt ännu. Går väl sådär.

    Visst hängde Viktor frisk med henne med?

    Vet lite om Micah utifrån vad hon har skrivit på sin blogg. Kelly bor med sin pappa i Norrland och hon verkar endast ha umgängestid med Micah som är beslutat i domstol. De verkar dock ha delad vårdnad fortfarande. Micah har försökt få ensam vårdnad pga pappan flyttade med dottern till Norrland utan att fråga henne först och hon säger att pappan behandlar Kelly dåligt. Dock omöjligt att säga om hon har rätt eller inte.

  HanaPee bloggar fortfarande och gjorde väl även då?
  Detta är dock den enda blogg jag följer.

   Skulle också skriva om den! Älskar hennes blogg och poddar.

  Sandra Beijer använder dock gruppen ibland. För till exempel killfredag, och en del annat. Absolut inte majoriteten av content därifrån, men har absolut använts någon gång då och då.

  Jag har börjat läsa om en blogg (som inte är aktiv längre) som jag följde förr, blir lite nostalgisk när jag läser om allt hon gjorde då , vilka butiker som fanns och vad som kändes aktuellt för tio år sen. Det har fått mig att fundera på vilka bloggar som fortfarande är igång, så roligt att detta inlägg kom.

  Fyra årstider (mitt liv på landet) älskade jag att läsa förr, speciellt t jul. Tycker dock inte att det är lika mkt inspo där sedan de flyttade, men hon skriver än.

  Starwoman bloggar också fortfarande. Men annars saknar jag inredningsbloggarna. Trendenser och inredningshjälpen är igång än, men har aldrig varit några favoriter. Har ni någon arr tipsa om där?

  Att tex Carola W (familjen annorlunda) bloggar är ju inte konstigt, vad ska hon annars göra? Hon ”pluggar” ju sedan x antal år på distans, dock verkar det mest vara strökurser. Gissar att bloggen ger en bra sidoinkomst.

   Ljuva Magnolia tycker jag är en mysig inredningsblogg.

  En blogg som dessvärre inte finns kvar men som jag älskade var kakhusets (ett par med distansförhållande i Sverige och Australien). Undrar hur det är med dem och vad de gör idag? 🤗

   Samma här!! Letat efter dom flera gånger online men hittar inte ens gamla bloggen… älskade att läsa den

   Minns tjejen som väldigt osympatisk och otrevlig när hon härjade i bloggkommentatorernas kommentarsfält. Hon föraktade överviktiga och såg ner på alla som inte avundsjukt hyllade hennes perfekta förhållande och aussieliv.

    Minns henne inte alls som så!

    Exakt samma här. Älskade att hata bloggen typ. Tror det berodde mycket på att vi stod väldigt olika politiskt och jag upplevde människosynen som nedlåtande. Tror att innehavarna läser här ibland, vill minnas att Alexandra svarade själv för nåt år sedan nämligen då bloggen diskuterades.

    Jag saknar Bloggkommentatorerna

   De är gifta, väntar barn och har skaffat hund. Bor på Östermalm och ser inte ut att ha det alltför dåligt ställt. Hon är jurist men vet inte om hon jobbar som det längre. Han verkar vara inom investment eller liknande. Går att följa deras hund på ljuvliga_louie på Instagram.

   Minns henne bara med avsky ärligt talat. Hon trodde inte mensvärk existerade, snodde andras bilder (påpekade det i en kommentar och svaret blev typ ”Haha, och?” ingen tanke på att ta ner eller ge cred till bloggaren.
   Hon ansåg sig stå över andra och var så otroligt osympatisk.

    Så höll hon bakom inredningsvis på förr, ”bild från Google” typ och vägrade ändra när man påpekade detta, hon var arrogant som tusan och superotrevlig. Hon spammade dessutom alla bloggar. Trist att hon lyckades bli stor på det viset…

     Haha, låter inte klokt! Obehagligt.

  Jag läser ganska många som bloggade då och fortfarande bloggar. De är kanske inte jättestora, men hänger kvar. Den där om Jenny, till exempel. Hennes blogg är låst sen hon började jobba som polis, men det går att be om lösenord. Vanja Wikström har ju också hängt kvar länge? Och Krickelins. En annan jag följde då som var helt out standing var Silverfisken. Han som flyttade till Australien och blev typ fotograf?

  https://dendaromjenny.wordpress.com
  http://saintkildaroad.blogspot.com/
  https://vanjawikstrom.motherhood.se/
  https://krickelins.se/

   Den där om Jenny är en av få jag följer numera. Hon är skriver så otroligt bra och ärligt.

   Krickelin skrev (tipsade låter magstarkt) för väldigt länge sen om ”Fröken Sverige”. En kvinna med barn som bloggade om sitt liv med skyddad identitet. Det blev som ett gift att läsa hennes inlägg. Sen blev det helt plötsligt tyst… undrar vad som hände med henne?

  Eller så läser man Paulas blogg för att följa henne. Vad har Hugo med saken å göra?

   Finns det någon som på riktigt vill följa Paula? Detta är en genuin fråga. De gångar jag läst bloggen eller träffat henne har jag inte alls fått ett gott intryck. Hennes click-baitande och ”djupa tankar” (som allt som ofta antingen är kopierade rakt av från mindre influencers eller helt omöjliga att tolka) är ingenting som inspirerar mig.

    Ja bevisligen finns det ju rätt många som vill följa Paula… verkar gå rätt bra för henne.
    Tror du att alla fungerar som du och har samma åsikter som du har? Detta är en genuin fråga.

  Så tråkigt att färre bloggar! Alla jag läste har slutat blogga, den enda jag läser är Gabriella Joss blogg men det är mest för nyfikenhet..

   Jag började läsa Gabjoss i somras men förstår inte varför jag gör det. 🤔 Bara reklam, matbilder och exponerande av kroppsdelar blandat med bilder på barn och utelämnande av intima detaljer. Rätt osmakligt faktiskt. 🙄

    Psst byt namn från Kayleigh till Karen 🙈

     😂👍🏻

  Vem var den där bloggartjejen som flyttade till Pakistan med pojkvännen som arbetade för HM? Minns någon? Har helt glömt hennes namn.

   Ja, Karin var det va? Har någon känsla att hon/de sedan flyttade till Gävle. Vet ej om jag minns rätt men följde henne också.

    Karin Olofsson (numera Jonsson)! De bor i Sthlm nu och har två barn. Hon instagrammar på kakansemlanoliven, men verkar ha lagt ner bloggandet.

     Hon jobbade på blogg.se. Minns henne så väl!

  Respektfullt och trevligt inlägg! 😊👍🏻

  Jag saknar Tessm både blogg och instagram. Hennes insta har vuxit enormt under pandemin, hon har hittat sin inriktning vilket är bra på många sätt. Men jag tycker att det blev sämre, bara massa floskler som repiteras. Jag saknar hennes inlägg om London och vardag.

   Saknar också hennes blogg och mer personliga insta! Håller helt med, känns som hela kontot är repetition nu.

   Saknar verkligen hennes personliga inlägg också! Så tråkigt att hon och Garth har skilt sig 🙁

    Va, har de?! Jag slutade läsa hennes blogg efter att hon fick barn, men tyckte jättemycket om den före det och tyckte deras förhållande var så fint (bröllopet!).
    Nu måste jag spana in hennes insta…!

   Haha, hennes insta är så tråkig. Får panik över hennes klädstil som ser exakt likadant ut varje varje dag. Bara för att man promotar en basgarderob så behöver man ju inte ha krämvitt och beige absolut hela tiden.

   Och dessutom gillar jag inte att hon hela tiden tänjer på sina regler, räknar inte in 90% av det hon köper i sitt ”en om dagen” och det märks att det växande kontot pressar henne att köpa mer och mer grejer trots att hela brandingen är ”köp mindre”.

  Gabby J verkar ju vara helt ointresserad av sin blogg? Ett godmorgon-inlägg, ett inlägg om nyinköpta doftljus samt ett med adlinks och sen total radiotystnad i en vecka för att till sist bryta av med lite reklam för Smartphoto. Och så om och om igen.

   Hon är ju upptagen med att vara kär och man måste väl få vara lite ledig när man är kär eller?
   Får man inte något extra semesterdagar varje år om man säger att man gått och blivit kär? Det trodde jag 🥰

  Hanapee, Flora Wiström!

  Maja Nilsson lindelöf

  Pernilla Wahlgren- dock inte så ofta längre

  På den gamla goda tiden hittade man ju även någon random liten blogg och började läsa. Någon som har tips på en mer okänd blogg?

   Googla Midis (Christin Clausen-Bruun), Vanja Wikström, Lina Andersson på Feminina, Den där om Jenny (låst men går att be om lösenord). Alla uppdaterar ofta och är ödmjuka, utan sälj.

   louisechf.com

  Anna Wii och Englas Showroom är två veteraner i bloggvärlden som fortfarande håller igång. Engla levde ju länge på bloggen men har numera ”vanligt jobb” och bloggen som en hobby. Tycker båda verkar vara fina personer som sätter familjen främst.

  Sen jag hittade hit till Bloggbevakning har jag slutat följa andra bloggar.
  Får tillräcklig uppdatering här.

   Men gud. Jag med. I flera år följde jag enbart Camilla och Kenza.

   Följde faktiskt Kenza enda in i slutet (tyckte om hennes sätt att skriva och hennes uppdateringar kändes ofta ganska ’matiga’), men sedan slutade Kenza blogga och då var det enbart denna bloggen 🙂 Känner att jag får tillräckligt med information här!

  10 barnsmamman my baby dolls. Har runt 250 tusen följare på Instagram.

   Bloggar hon?

    Ja.

  Margaux bekräftar på Instagram att hon och Sean gjort slut

   Synd för alla inblandade att det inte höll. De verkade lyckliga tillsammans och Sean och Arnold verkade gilla varandra. Livet går vidare!

   Någon som är förvånad?

   Skönt då kan vi kanske andas ut och släppa det här inne

   Det är lätt när det är rätt eller nåt

  Jag följde många lite mindre bloggare då för 10 år sedan, de kändes lite mer som vanliga personer och inte bara drama queens. My minns jag, tror hon bodde i Eslöv och var bartender och kassörska. Fick alltid känslan av att hon inte förstod hur otroligt duktig hon var på att illustrera och designa websidor. Hon hade kunnat bli rätt stor och leva på det tror jag, men tror inte hon vågade satsa.

  Minns någon Izza? Fröberg hette hon nog i efternamn. Hon gillade att lägga upp underklädesbilder (100 ggr oskyldigare sådana än Gab Joss) och folk blev helt tokiga i kommentarerna för de var så provocerade haha… 🙂

  Vad mer… The Sad Box läste jag länge, en tjej som började blogga för hon var så olyckligt kär i ett ex eller hur det nu var. Skrev otroligt fint. Och så klart Sara som bloggade på 365 Dagar om hur hon helt plötsligt upptäckt att hennes fästman börjat vänstra med en kollega. Folk spekulerade i att den bloggen var fejk för det var ”orealistiskt” – alltså va? En man som knulIar en kollega trots att han är förlovad ja gud det kan ju aaaaaldrig ha hänt i verkligheten… 😉 Hon skrev också fint. Tror hon fortsatte blogga sedan men många tappade nog intresset när bloggen slutade handla om olycklig kärlek.

  Dani Karlssons blogg gillade jag länge. Hon skrev gärna om lite annorlunda ämnen, typ tankar om politik, andlighet m.m.

  Oj nu skrev jag ju mer om bloggar som försvann för länge sedan hehe oops. Men saknar ibland bloggvärlden som den var där runt 2011!

   Jag läste StinaLee!

    Önskar att hon började blogga igen!

    Ja henne minns jag med! 🙂

   Samma här! Saknar att kunna läsa om ”vanliga människors” liv och inte influencers.

   Ja 365 Dagar! Herregud alltså, så råa hemska känslor som hon lyckades förmedla så himla bra i text. Vet att hon hade en ny blogg sen också (kanske aktiv fortfarande) med sitt liv efteråt.

   Älskade Mys blogg (Lilija)! Hon var fantastiskt duktig med det grafiska och tog så fina bilder och snygga selfies 😍 heter @honmedhundarna på insta nuförtiden

    Visst var hon otroligt talangfull?! Dessutom duktig på att renovera. Alltid tänkt hon kunde ha blivit något riktigt stort men tror självförtroendet skavde. En vän till mig umgicks med henne (fast jag träffade henne aldrig själv) och sa att hon var mycket blygare och osäkrare än vad bloggen gav sken av, men otroligt trevligt och fin som person. Följer henne på insta men tycker de där nakna (?) hundarna är lite läskiga haha

   Nevnarien var en jätteduktig fotograf som jag följde. Följde även Tinkerbella som också var fotograf. Hon kanske räknas som en mindre influenser nu för hon har 16k på instagram och gör samarbeten med Gina tricot. Följde även Febbs, någon som vet vad som hände med henne sen?

  Fast Trettonbarnsmamman bloggar ju i princip inte. Om du kallar My repetitiv så vad är då Wetterholm. Även där går allt på repris. Niinis bloggar väl också. Nämndes Toftby ovan? Fru Universum är en av de som sköter sig blogg bäst tycker jag ändå oavsett vad gäller henne som person. Mkt reklam och mkt jag inte gillar men inläggen dyker ändå upp.

   Om du läser Monas Universum så repeterar hon hela tiden. Säger samma sak om och om igen. Och att hon har hand om Magdalenas blogg, gör ju att man inte vill gå in där.

  Jag läser även Michaela Delérs blogg 🙂

  Monas Universum kanske? Samt HannaPee som flera skrivit.

  Sofi Fahrman! Hon är väl ändå en av dom gamla rävarna? Fortfarande väldigt fin blogg och inspirerande blogg ⭐

   Håller inte med alls. Förr var den väl ok och kändes up to date, men nu..för att citera henne själv, zzzzzzzz. Massor med präktiga ”husmors” inlägg typ, bakning och recept eller floskler citat. Hon som alltid promotade sig själv som fartfylld och äventyrslysten har nu förvandlats till en som tar selfies i olika outfits hemma vid spegeln (när hon inte bakar)

  Själv har jag läst Fotbollsfrun aka Malin Wollins blogg sedan tidernas begynnelse. Förstår om hon inte passar in på bloggbevakning men väl värd att nämna ändå! Finns ingen som skriver som Malin!!

   Är inte hon en copy pastor på den ”härliga, slarviga mamman”? Började med M Haag och sedan kom det massor av kopior som slogs om att vara mamman som städade minst, som lät barnen gå till förskolan med omaka strumpor, som glömde matsäck till utflykten osv osv. Alla ville vara härligt sköna och obrydda med spontanmiddag på vardagsrumsgolvet.

    Fast jag tror på riktigt att Malin ÄR obrydd och det är därför jag älskar henne 😊

   Håller med! Hög kvalitet, märks ju att hon är riktig journalist och inte har ngn ”hittepå” journalistutbildning, och därmed kan formulera sig väldigt bra.

  Finns verkligen plats för skönhetsbloggare. Är ju så efterfrågat och stort intresse efter smink och hudvård. Du som har chansen ta den!!😊

  Vad hände med hon den unga tjejen… Rebecka? Hade en dotter och fick tvillingflickor snart efter. Allt jag minns om henne men var en blogg jag var in på då och då.

  Minns även en blogg där en mamma skrev om sitt yngsta barn som hon försökte hålla ifrån pappan då hon var rädd att han skulle kidnappa barnet till hans hemland. Eller något sådant. Hon hade fler barn men verkade vara yngsta specifikt som hon skrev detta om. Minns någon vem det kan ha varit?

   Var hon modell och hade barn med afrikanska män?

    Kan ha varit så men jag har svårt att minnas detaljer från den bloggen.

     Minns henne också! Hon fick sin dotter när hon var typ 15 och reste runt massor.
     Tror att hon hette Lorena något.

      Lorena Sanchez tänker du nog på! Läste den bloggen i flera år och saknar den. Hon hade två barn med två olika män, och hade fått det första som väldigt ung. Hon var muslim och hade jobbat som glamourmodell. Hade bra språk och skrev en del om politik osv, jag uppfattade henne som intelligent. Bloggen dog i samband med att hon skilde sig och träffade en ny kille i Malmö. Undrar verkligen hur det gick för henne!

      Minns dock inget om någon rädsla för kidnappning!

    Nej, ingen modell och ingen afrikansk man.

   Rebecka fick ett jobb som chef för jysk i Norrköping. Jobbade sig uppåt från kassörska till chef .Var länge sedan jag sprang på henne men då hade hon verkligen stora mål i livet och det var så kul att se hennes framgångar.

    Åh vad kul att få en uppdatering om henne 😊 roligt att det går bra för henne. Hennes blogg var så mysigt att läsa tyckte jag.

     Hon är en fin person och bra mamma så det var kul att se aty hon verkligen kämpade sig uppåt och gjorde allt för sina barn:-)

  Är mycket tacksam för bloggarna, så mysigt och trevligt att följa någon som skriver bra eller har bra recept. Gillar att läsa och är för rastlös för youtube där jag liksom inte kan välja tempot på flödet själv eller hur man ska förklara det.

  Andrea Brodin (mellan damm och glamm) – inredare och numera mäklare
  Niiinis (en tjej som var med i hela Sverige bakar) -har en så ärlig och härlig blogg
  Vimmelmamman – Lotta Gray
  Johanna Toftby
  Pappapappadotter

  Jag lägger till Knivlisa!

  Mitt guilty pleasure var ”classekinzakenza”. Kunde ligga och läsa i timmar!! Kanske inte optimalt och tänker man tillbaka på vissa inlägg var det lite över gränsen ibland. Men jag levde för den bloggen not gonna lie haha.

   Mitt quilty pleasure var micah. Inte heller något som jag direkt skröt om😅

   Den var bra. När han väl uppdaterade och låste upp bloggen då bombarderades man av skvaller och saker man aldrig hört talas om. Hakan vilade alltid på brösten när jag löste den bloggen.
   Jag var så oskyldig innan haha!

   Ett av vår ungdoms stora mysterier – vem drev den? och var fick hen all info ifrån

    Han fick info av tjejerna själva så länge han lovade att låta dem vara. Så x hängde ut y i utbyte mot anonymitet.
    Plus att han blev vän på FB med varenda kändis. Han insåg att gemensamma vänner är det viktigaste så han jobbade på att alltid lägga till små folk som kände större.

     Men tack! och så klart. Det var ju lite andra tider back in the days. Han hade ju alltid bilder på semi-kändisar på någon yacht som såg väldigt privat ut (innan instagram liksom, så de som var där, var där). Undra vad han gör idag

    Det var Dani som skrev den, hon var väl själv en del av den världen men i utkanten.

  Minns en blogg som skrevs av en ”Catja” eller ”Catya” som var en pseudonym. En halvrysk tjej som jobbade på ett eventföretag och var ute på Stureplan och festade 4 kvällar i veckan. Rödhårig. Svårt at veta om hela karaktären var påhittad eller inte. När någon skrev vem hon var på riktigt och det började komma fram lade hon ner bloggen och portalen som Bloggkommentatorerna bloggade på tvingade dem att ta bort inlägg där det fanns kommentarer om henne. Undrar vad som hände med henne och hur hon kunde ha så stor makt över Stureplansportalen.

   Var det hon som tog snabbisar med sin pojkvän överallt?

   Minns också henne! Hon var rätt knäpp egentligen. Verkade manipulera sin omgivning rätt rejält? Kunde skippa gå till jobbet för hon var bakfull och hennes chef var ok med det…
   Hon öppnade senare en blogg som hette pagenotfound där hon hade fler bilder på sig själv om jag minns rätt. Det som var märkligt var att hon alltid skrev om sitt babyface, att hon blev misstagen för att vara 15 år, men på den nyare bloggen reagerade jag på att hon såg ut att vara minst 45 i ansiktet. 😮 Gick dåligt ihop med tidigare blogginlägg bara. Där skrev hon också öppet om att hon låg med sin PT i smyg och hade dåligt samvete mot sin kille C. I den hade de flyttat till Spanien så jag vet inte om hon kom tillbaks till Sverige eller inte…

    Ja, jag vill minnas att jag såg bilder på henne och inget stämde liksom… tror hennes namn finns på forum, vill minnas att hon numera är medelålders, inte går att hitta på nätet och bor i en mindre lägenhet på söder.

  Frida Ramstedt på Trendenser. Riktigt hög kvalitet på hennes blogg tycker jag.

   JA! I en helt egen division vad gäller proffsighet. Tillsammans med Underbaraclara. Det märks att de tänker på sina bloggar som riktiga företag, funderar på hur de ska utvecklas och följer alla regler och riktlinjer.

   Dock lite kan proffsigheten slå över och kännas lite tråkig och opersonlig (Trendenser)

  Två som saknas tycker jag är:
  Hanna Persson (hanapee.baaam.se)
  Flora Wiström (flora.baaam.se)

  Särskilt Flora gör en högkvalitativ blogg, självutlämnande med fint språk och form

   Älskar Floras blogg. Gillar även hennes väns Sara Edströms blogg.

  Jag kommer ihåg Kelly Biddles blogg och gick in och kollade den för ett tag sedan (fast hon inte bloggat på lääääänge). Adressen är kapad (?) av någon receptblogg nu där kelly biddle punkt se riktar om direkt till en G*nas K*tchen.
  Inte världens grej, men ändå lite… skumt?

   Hon är aktiv på instagram ifall du vill ha uppdatering om hennes liv.

  Roligt inlägg! Läser dock endast din och kikar in i Paulas blogg ibland, tycker den är mysig. Annars så är väl fortfarande den stora frågan vem som drev classekinzakenza bloggen?

  Starwoman 😊

  Gillar matplatsen!

   Åh jag älskar matplatsen och har följt henne mer än 10 år. Alltid en vänlig ton därinne och hon är inte för mycket. Det har smugits sin in mer resor och livstil men är alltid med fötterna på jorden utan att bli oäkta.

  Millesmamma började jag läsa när hon började skriva om Carro (hennes syrras tjej som blev påkörd och hamnade i nån slags vegetativ tillstånd). Under åren har jag ibland undrat hur det gått för Carro. Millesmammas blogg fick ett lösenord i nåt skede så det gick inte läsa vad hände sen.

  Nevnarien/Elin Kero, är ju en riktig veteran och har för mig hon bloggar fortfarande. 🙂

   Det gör hon, dock inte regelbundet 🙂

  Jag läste alltid om en ung tjej, inte Micah, men som också fick barn vid typ 14-15. Kommer inte ihåg vad hon hette men det var liknande story som Micah men inte lika spårad. Ungmamma15 kanske hon hette?

   Ja! Emelie tror jag du tänker på. Verkar gå sådär för henne numera. Verkar ha mycket psykiska problem.

    Mm hon fick ju två barn till va?
    Det var en himla sörja det där… Minns ni alla intriger? Emelies exman Marcus fick ju sen ett till barn med ytterligare en ung tjej (tonårsmamma som också bloggade) men tappade kontakten med sin son och hon flyttade till Spanien…

     Jag känner igen det här! Men minns inte vad det var för blogg?

      Jag känner igen det här! Men minns inte vad det var för blogg. Minns ni vad den hette?

  Några jag följde som jag inte tror bloggar längre dock:
  Fashionista (Johanna)
  Ytligheter (Eleonore)
  Karolina Skande
  Spiderchick (Moa)
  Karin Olofsson
  Sigrid (hon med klänning)
  Stina-Lee
  Hormoner och Hemorrojder
  Alex Schulman (saknar!)
  Katrin Z
  Lady Dahmer
  Kelly Biddle
  Apan satt i granen
  Kitty Jutbring

   Ja, Sigrid Dahlberg Krajewski (stavning?) följde jag slaviskt! Följer henne på insta nu. Har nyligen gift sig, bor i Tyskland och gör karriär. Fortfarande samma classy stil. Jag följde också MimoStyle, det var mycket mode och second hand, minns att jag var sjukt impad för att hon kommit in på en modeutbildning i Paris och tappade hakan när jag insåg att det gick att ha 500.000 kronor i CSN-lån (detta var innan jag själv var inne i CSN-snurran haha). Härliga tider, gamla bloggtiderna:)

  Brukade följa Evelinas Ekologiska (karinevelina.se) men hon slutade plötsligt uppdatera, senast januari 2018 på insta. Har alltid undrat vad som hände?

  Finns väl en massa andra bloggar inom typ inredning, matlagning, träning, trädgård etc. Orkar inte läsa så mkt själv så det blir mest instagram men Trendenser är ju stor tex.
  Fördelen med blogginlägg är ju att det är sökbart om man jämför med sociala medier där ett inlägg lever en dag för att sedan glömmas bort.

  Inte bloggar iofs, men de instagramkonton jag saknar mest är Karins konstgrepp (Karin Jonsson?) och Bakverk och fikastunder (Ulrika Ahlström). Karin gjorde ett aktivt val att inte längre vara på sociala medier för hon inte hade lust längre men Ulrika försvann puts väck och jag undrar så vad som hände med henne… känns som nåt inte stämde, som att hon gick under jorden helt plötsligt?

   Saknar också Karins konstgrepp.
   Fått för mig att det hände nog nåt där då det känns som hon även tappade vänner.

  Båda systrarna Lagergren bloggar relativt frekvent, gillar båda.

  Minns bloggen hannahochjon som var hanna stefansson och hennes dåvarande kille som drev en blogg tillsammans.
  även en tjej jag inte minns namnet på som bodde i Umeå eller iallafall långt upp i norra sverige och jobbade i butik och skrev om sitt liv. Hon var blond och smal och hade en glugg mellan framtänderna.
  Saknar bloggeran.

  Är det någon annan än jag som minns ”My ana life”? (https://myanalife.blogg.se/) En anonym tjej som led av anorexia och uppdaterade sin blogg med sitt mående och livet med anorexia. Hon hängde mycket med ”eliten” och hade tydligen någon beef med Rebecca Stella, som hon hade umgåtts med och blivit sviken av, om jag minns rätt. Det kom aldrig fram vem hon var eller om hon någonsin klarade sig igenom sin ätstörning, men jag älskade att läsa hennes blogg.

   Jag gillade också den även om hon helt klart lät sin ätstörning tala lite för högt ibland (kommenterade andra tjejer elakt osv). Men hon verkade klipsk och var rolig emellanåt. Var det inte Kissie som drev med henne och skojade om att hennes bloggnamn var ”my anal life”? 😉

  Ingen som minns en superblond tjej som samlade på små gosedjurshundar från Victorias Secret Pink? Hon hade SÅ många! Verkade vara en trevlig typ men tror hon började sälja av när hon blev med barn och jag tappade bort henne och hennes namn.

   Kan det vara Tina hon hette och bodde i Helsingborg?

    Ja det måste vara Tina! Så rosa blogg har jag nog aldrig skådat förr haha! Minns även Linnlowes (innan hon blev superkändis inom träning och gym – kolla hur hon växt på instagram!), Thingsyouremember – finaste bilderna! Så duktig på foto och kunde skapa magi med kameran. Även Ohstlin som hade två barn och också skrev om sin vardag 😊🙏🏻

  Engla!

  Yayanaomi. Går inte att få reda på ens var hon köpt en kanelbulle utan att man ska ”svepa upp” från Instagram för att in och läsa på bloggen. Vid nått tillfälle svarade jag på någons kommentar om recept på en helt vanlig kaka. Raderades. 🙄

   Ja verkligen att hon skriker efter klick på bloggen, slutat gå in på hennes blogg just därför!

  Trendenser (i särklass den mest proffsiga bloggaren/bloggen)
  Att vara någons fru
  Vanja Wikström
  Johanna Bradford
  Starwoman
  Frida Fahrman
  Sen tycker jag att de absolut två bästa bloggarna som finns just nu är Malin Rudén och Julia Hichens.

  Jag har bloggat sedan 2001, då hette det online journal, och jag slutar när jag bor i etta med torvtak, Det kommer alltid trender, vem minns, foto dagboken?

  Att vara någons fru!

   Den har blivit så annorlunda? Förut var det massa vänner och galna upptåg. Saknar den enarmade banditen.

  Systrarna Lagergren finns ju fortfarande och har väl gjort ganska långt bakåt i tiden?

  Saknar uppdateringar från Tyra. Hoppas att hon mår bra nu för tiden.

   Undrar också hur Tyra har det 😕

  Karolina Lassbo som hade bloggen En glamourprinsessas dagbok är numera åklagare.

  jag följde en tjej från göteborg, Alice, Aliette nånting. Kommer ihåg att den var ganska underhållande! hon blev dömd för ngt osv, och sen tappade jag bort henne

   Ja! Långt brunt hår, bruna ögon och ljusrosa läppar. Vad hände med henne egentligen?

  Industrialview var en kanske påhittad tjej ? som var helt urspårad, skrev öppet om fester utomlands, sina resor, män hon träffade ( jag vet inte yrket… jag tror inte hon hade något…. utan levde på andras pengar eller var stenrik ……) och att hon tog droger.

  Attvaranågons fru

  Mirka norrström är hellre live på instagram och uppdaterar bloggen tre gånger i månaden… Räknas det?

  Åh, kan sakna tiden när bloggar var stort! Gillar sociala medier förvisso men ”förr” så följde man mer ”vanliga” personer och det var inte så mycket reklam. Kändes mer genuint och äkta. Läser fortfarande följande bloggar som uppdateras regelbundet:
  Gizmolinas – livsstilsblogg
  Matplatsen – har redan nämnts i kommentarerna
  House of Philia. Har också nämnts av Camilla
  Anna Storm – bloggar på samma portal som House of Philia. Underbara bilder och bra innehåll.

  Förövrigt följde jag LaLinda. Tror hon sadlat om och satsar på entreprenörskap och utbilda inom SoMe. Tror fortfarande hon bloggar i mindre skala.

  Följde tidigare slaviskt Monas Universum men det har mattats av och jag läser bara sporadiskt numera.

  Jag gillade Pyttis blogg Garderobsgrubbel och byråsbesvär… eller vad den nu hette? Hon verkade trevlig iaf!

  Hur kan du inte nämna Hanna Widerstedt? Tråkigt att du inte ens nämnt hennes bok. Känns som att du undviker henne. Tråkigt faktiskt.

   Varför ska jag nämna Hanna Widerstedt i ett inlägg som handlar om vilka influencers som fortfarande bloggar?
   Hon bloggar inte.

    Hon har en blogg på sin hemsida. Uppdaterar den sällan men du kan kolla på http://www.hannawiderstedt.se . Tycker det är synd. Hon har tydligen problem med benet och kan inte gå längre.

  Så många nostalgibloggar!
  Jag läste Egoinas, Dessies, Kissies, Paows, Bloggkommentatorerna och Sandra Beijer. Den första och sistnämnda är dom jag fortfarande kollar in, dom andra finns väl inte ens kvar?
  Jag läste också en som skrevs av en ung blond tjej, hon fick tvillingar. En flicka som hette Filippa och en pojke som först hette Liam och sen bytte dom till William. Har för mig att dom separerad, och har undrat hur det gick. Känner någon igen?
  Under senare år följde jag också en som fick tre barn på kort tid, varav mittersta barnet föddes extremt prematurt. Har för mig att det var något med queen och Alexandra men kan inte hitta den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *