En kalkon på kontoret?

Mina tidigare radiokollegor på ”Gott Snack” firade in Thanksgiving genom att släppa ut en levande kalkon i studion.
Okej, inte bara för att fira Thanksgiving utan även för att skrämma en av programledarna, som tydligen är jätterädd för kalkoner.
Om ni var en kalkon, hade ni uppskattat tilltaget?
Det ser ut att vara en väldigt stor fågel, i en väldigt liten studio.

Men vad vet jag?
Kalkonen hade det kanske hur mysigt som helst i den lilla studion?
En livelektion i ”hur gör djur”?
Kalkonen blev kanske ny bästa vän till nakenkatten Bruce?
De ser snudd på identiska ut, precis innan kalkonen ska in i ugnen.

TWINNING!!!

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är livrädd för fågeldjur, jag hade mördat personen som tycker att sådana ”skämt” är roliga.

   Förstår dig. Lär t o m min 5 åring att ”det är bara roligt om båda tycker det är roligt”.

    Alla vuxna människor man råkat ut för som hade behövt bli lärda det i sin barndom. 😞

  Förjävligt hur folk behandlar djur. Men äter man ändå djur så saknas väl ofta (uppenbarligen) respekten och medkänslan ändå. Och det är ju knappast som att djuren i industrierna har det gott ställt.

   Äter kött, men försöker äta mer vegetariskt och veganskt. Blundar tyvärr för dokumentärer och bilder som visar hur djuren har det, är definitivt skyldig till det.

   Tror att det är lättare att ha distans till det när man inte själv är den som slaktar eller föder upp. Hade någon sagt till mig ”för att göra den där köttfärssåsen så måste du d@da den här kon” så hade jag Aldrig gjort det.

   Vet att de som inte äter kött säkert har MER empati och respekt, men jag saknar det inte, ville bara säga det 😬

    Absolut, håller helt med dig. Därför jag försökte få in ett ”ofta” och inte alltid. Att äta djur betyder såklart inte automatiskt att man saknar empati. Tror fler skulle bli vegetarianer om de såg hur djuren lever sina korta liv eller om de själva fick döda dom. Har själv alltid haft stor empati för djur men ändå tog det 20 år innan jag slutade äta dom, och jag är heller inte vegan.

     Blev vegetarian som 30-åring, och blev det faktiskt av andra orsaker än för djuren, men djuren är anledningen till att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka till att äta kött idag. Det är så fruktansvärt att levande varelser föds enbart för att dödas och ätas, och att de aldrig får leva ett drägligt liv. 💔

   Jag arbetar ideellt för en organisation som arbetar för djurens välfärd och jag är världens djurvän men jag äter kött. Jag kan tyvärr inte äta ren vegetarisk & vegansk kost på grund av min mage och övriga kroniska sjukdomar men försöker äta vegetariskt några dagar i veckan och helst fisk. De gångerna jag äter kött så köper jag köttet från gårdar där djuren slaktas och inte förs iväg. Jag är full av empati och medkänsla och hur mycket jag än vill bli vegetarian så kan jag inte så jag försöker göra det jag kan.

    Jag skrev aldrig i min kommentar att alla människor som äter kött saknar empati, läs gärna om den och tyckte jag förklarade tydligare i andra kommentaren. Så låt oss nu inte fylla hela kommentarsfältet med folk som skriver att de har empati fast de äter djur 😅

     Fast om du skriver ”ofta” är det ju mer än hälften 😉

      Ordet ofta kan användas istället för ”många gånger”. Och ja många gånger så saknar folk som äter djur empati och respekt för dom, så att dessa människor behandlar kalkonen som en leksak förvånar mig inte.

       Du kan vara vegetarian och sakna empati också.

        De allra flesta köttätare kan inte ens stava till empati.

  Vidrigt! Hur kan man tycka detta är skoj?! 🤬

   Förstår inte hur man kan utsätta ett djur för det här? Men iofs så äter de såklart fågel och fisk och då är denna behandlingen rena barnleken, i jämförelse med all smärta, stress och tortyr som kalkonen får utstå under sin slakt.

    Skulle stått ”fågel, fisk och kött”

   För att man kan ha två tankar i huvudet/känslor i kroppen samtidigt. Så som det ju ofta är med humor. 🙃

    Taskig humor och smått empatistörd är inget att skryta om! 🙄

    Vilka två tankar har du samtidigt här?

     ”Tråkigt att djuret lider men gud vad kul de ändå har under tiden de utsätter djuret för lidandet” kanske

      Jag behöver väl inte redogöra för min personliga upplevelse när jag bara konstaterar fakta? Eller ja, jo, med tanke på hur de flesta här verkar ha magen som främsta källa så kanske det är nödvändigt för att ni ska förstå vad jag menar.

       Nej klart du inte behöver svara för att någon ställer dig en fråga. Jag undrade bara vilka två tankar du syftade på i det här fallet. Men ja, du bestämmer själv om du svarar eller inte.

  Så typiskt att en osympatisk person som Friendforce lajkat inlägget.

   Friendforce-Julia: definitionen av empatistörd.

    Mupp

  Busringningen var iaf kul.

  Synd att fågelfan inte attackerade nån utav dom. Jäkla dumheter.

  Eh.. känns väldigt outdated.

  Djurplågeri och total avsaknad av inlevelseförmåga. Alternativt någon märklig föreställning om att djur inte har känslor. Kalkonen är jättestressad och rädd.
  Borde anmälas.

  Det är banne mig inte varje dag som man ser sååå många korkade människor på sån liten yta.

  Intressant formulering att kalla Gott Snack-gänget dina tidigare ”kollegor”. Var inte du bara studiogäst där ett par gånger? Kallar du människor i alla sammanhang du besökt för kollegor eller bara när det kommer till just radio?

   Bara just radio. Eventuellt även tv.

    Jag var hos tandläkaren idag. Ska börja kalla honom min kollega. 😁

     Kan du väl om du vill det.

      Camilla är lika mycket kollega med dem i Gott snack som Margaux och Jakob var gifta.

       Och lika mycket kollegor med dom som du är rolig.

        Tycker det ÄR roligt att först klaga på att Margaux kallar sig gift i ett inlägg. Sedan i nästa inlägg skriva och kalla sig kollega med folk som styr ett radioprogram där man medverkat som gäst. Can’t make this shit up.

         😁😁😁
         Jag ska vifta med min ”ironiflagga” nästa gång.

   Anna Book har väldigt många kollegor i oväntat många branscher.

  Jag kan inte för mitt liv förstå varför någon skulle tycka att det här var roligt, alls. Eller intelligent att lägga upp.

  Men, med det sagt. Jag förstår heller inte många av kommentarerna här inne där köttätare kallas empatilösa och liknande.
  Jag har precis spenderat min lediga vecka på en farm där man gör bland annat ost och grisar föds upp till slakt. Lyckligare djur får man nog leta efter. Grisarna har stora skyddade områden där de kan böka fritt och kultingarna kan springa som de vill. Kalvarna står tillsammans med getter , höns springer fritt och grannens får kommer och går lite som de vill. En annan granne brukade ha fåglar (minns inte nämner på de där vackra med flera färger) men efter att de kommit över ett visst antal gånger så tyckte bonden att de lika väl kunde stanna. Det är folk i rörelser hela tiden som kollar djuren och ser till att de har det bra, välmåendet är i fokus och det är idylliskt. För att göra slakten så enkel som möjligt för djuren använder man ett närliggande slakteri som familjen använt i många år. Gården har funnits där sedan 70 talet och byggdes av farföräldrar och nu drivs den av barn och kusiner. Det är en idyll och de välkomnar folk att komma och hälsa på när som.

  Att påstå att äta kött gör en människa empatilös är enligt mig galet. Problemet är inte att vi äter kött, problemet är att många är okunniga och köper billigt kött från stora matkedjor.

   Alltså, nu äter jag kött så är ingen ilsk vegan. Men att rättfärdiga att äta kött med att djuret hade ett bra liv tills det slaktades känns lite fel. Säger inte att man är empatilös för att man äter kött men argumentet är lite haltande för mig. Känns mer som ett argument för att döva sitt eget samvete. Om nu djuret har det så bra, låt det fortsätta böka runt och trivas då.

   Ofta är det de långa resorna till slakteriet och på slakterierna som är det värsta för djuren.

   Som ovan skrivit är det ju ofta inte hos uppfödarna som problemet ligger (finns ju dock många uppfödare som behandlar djuren illa också) utan det är på väg till och på slakteriet som det är som värst för djuren. De där grisarna som du säger sprungit runt på stora områden och bökat fritt blir tvungna att tillbringa den sista stunden i sina liv under fruktansvärt plågsamma förhållanden, i en gaskammare där de kämpar för att få luft i upp till en minut tills de slutligen förlorar medvetandet.

   Ett ”bra liv” rättfärdigar inte plågeriet djuren utsätts för på slakteri.

    Nej, men slakt måste inte vara så traumatiskt även om det såklart aldrig är roligt. Man kan underlätta enormt för djuren genom kortare resor och kunniga slaktare. Där har man ett ansvar också, såklart.

  Kalkoner är så fascinerande djur. Visste ni att vilda kalkoner kan flyga och sitta högt upp i träd? 🦃 Arma djur. Synd det finns människor som inte tänker längre än näsan räcker och väljer att göra nåt så dumt som i videon.

  När ska människor inse att djur inte är några jävla leksaker? Herregud.

  In och anmäl inlägget på instagram! Detta är djurplågeri och inte kul för någon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *