Influencers i Melodifestivalen 2022

TikTok-profilen Theodor ”Theoz” Haraldsson tävlar med låten ”Som du vill” som är skriven av Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Lancelot Hedman (som verkar ha slopat Graaf) tävlar med låten ”Lyckligt slut” som han skrivit tillsammans med Niklas Carson Mattsson.

Redan igår skrev jag om att Tone Sekelius är klar för Melodifestivalen. Hon tävlar med låten ”My way” som hon skrivit tillsammans med Anderz Wrethov.

Klara Hammarström är med och tävlar, även i år. Jag är osäker på om hon räknas som en influencer, men hon får vara med här.
Bidraget heter ”Run to the hills” (orginellt, jag vet ?) som Klara skrivit tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov.

Programledare för samtliga sändningar är Oscar Zia – dock utan sin parhäst Anis Don Demina. Kommer han dyka upp som en mellanakt tror ni? Det känns inte helt osannolikt. ?

Även Anders Bagge tar klivet ut på scenen, och tävlar som artist med låten ”Bigger than the Universe”.
Tänk om det hade varit Anders Bagge som satt i juryn när ”RingRing-Anna” medverkade och argt ville veta varför hon inte gick vidare och om juryn hade kunnat göra det bättre själva.
Då hade det verkligen varit ”upp till bevis” för honom men tyvärr kom Anders inte med i juryn förrän 2008.

Typiskt!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  My och Anna Book? Duo

  OT.

  My tipsar om en musikskola som är Täbys bästa för våra barn och att man kan anmäla sitt barn inför vårterminen 2022.
  Har hon gått på den skolan eller går L på den skolan nu eftersom hon tipsar?

   Eller jag kan inte komma på något man tipsar om som man inte har koppling till själv. Man tipsar ju inte om en restaurang om man inte ätit där själv, om en mascara om man inte provat den själv eller liknande.

   Tror det är sambon Jonas skola

    Det låter rimligt. Det slog mig inte ens ?

   Det är Jonas som har skolan.

   Jonas har tydligen startat upp den skolan. Och han har tydligen skrapat ihop något tjejband också….

  Rekommenderar att lyssna på Studentafton från Lund med Isabella Löwengrip. Äntligen någon som vågar ställa lite tuffare frågor och inte nöjer sig med de inövade svaren. Alldeles i början av intervjun protesterar hon mot att hennes bok skulle lanseras som autofiktiv. Hon nekar, och detta stör mig lite eftersom det helt säkert har stått på hennes egna blogg. Hursomhelst, intervjun är intressant och har en annan ingång än de från gammelmedia, som hon och Bindefeldt har regisserat.

    Intressant att hon kollade efter jobb som ”marknadsföringschef” när hon nästan förlorat alla sina pengar

   Ja visst har hon kallat det en autofiktiv roman:

   ”Boken kallar författarna för autofiktion och inte en självbiografi eftersom de rekonstruerar samtal och situationer från Löwengrips minne.
   – Alla scener har hänt i verkligheten, det är bara vissa samtal som varit svåra att återge ordagrant, säger Isabella Löwengrip till Expressen.”

   https://www.expressen.se/nyheter/lowengrips-vadjan-for-att-kunna-skriva-klart-boken/ (premium)

    Hur kan folk tro att de har koll på händelser? Vet man inte att minnet är lite vad man gör det till och att det förändras över tid? Vadå återge samtal ordagrant.
    Det finns väl få saker som är så irriterande som när någon skall återge en händelse och den andre som var med bryter in hela tiden, för det stämer inte överens med dens minnesbild. Som lyssnare tröttnar i varje fall jag direkt.

    Fast allt expressen skriver är inte rätt. De har hela tiden sagt att det är en självbiografi men sa vid ett tillfälle att den skrivs autofiktivt dvs allt är inte exakt i detalj som det var irl, och så är det med de flesta biografier, de sa att de skrev den i romanform typ men biografi har det varit hela tiden.

    Det är ju journalisten som vridit till det. IL har hela tiden sagt att det är en självbiografi och en sådan kan skrivas autofiktivt dvs att den skrivs som en roman och alla detaljer är inte helt sanna, då ingen kan minnas allt i detalj. Så biografi har det varit ända från början, det har IL sagt hela tiden även om de nämnt autofiktiv men alltså en biografi kan vara autofiktiv dvs den skrivs skönlitterärt typ.

   Bokprojektet startade i alla fall som en autofiktiv roman och på den vägen var det ett tag i början av 2021. Men sen övergavs autofiktionen och boken blev en självbiografi (inte helt utan fiktion dock).
   Men det där med autofiktion verkar sitta i och vara svårt att helt bli av med med tanke på att många fortfarande frågar och kommenterar om det.
   Kanske beror på att autofiktion passar bra eftersom det väl är vad Isabella sysslat med sedan hon i tonåren började som låtsas-karaktären Blondinbella…

    Men nej Andy, ge dig! Bokprojektet startade som en självbiografi och det vet du, Isabella har hela tiden sagt ända fån början att hon skriver på sin biografi. Sedan att de sa vid ett tillfälle att den skrivs autofiktivt var ju för att allt inte stämmer i detaljer med hur det var irl och att den skrevs typ skönlitterärt. Att ni aldrig ger er, sluta med ert trams och hat bara.

      Bokprojektet startade som en biografi. Hon har inte gått ut med att det är en autofiktiv roman, det är någon annans ord där, men att biografin skrivs som en roman och autofiktiv. Autofiktiv ska inte förväxlas med fiktiv vilket några verkar göra, det missförstås. En biografi kan vara autofiktiv dvs att boken skrivs målande liksom.

    Andy, bokprojektet startade redan 2020 så redan där har du fel, självbiografi hette det då och det har även skrivits inlägg här där det bevisats att hon tidigare sagt att det är en självbiografi men även att den skrivs som en roman och är autofiktiv dock inte fiktiv.

   Fast hon har sagt HELA tiden att det skulle bli en biografi, det var det som sades från början MEN de sa vid ett tillfälle att den skrivs autofiktivt och menade ju då att den skrivs som en roman, skrivs skönlitterärt och att alla detaljer inte stämmer exakt med hur det var i verkligheten ( inte konstigt då ingen kan minnas allt exakt i detalj) och det missförstods ju och folk menar att hon sagt att boken är autofiktiv men nej det är en biografi och har hela tiden sagts vara det.

    Här finns en bild från Isabellas Instagram som motbevsiar det du säger:
    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/02/25/isabella-lowengrips-bok-ar-en-autofiktiv-roman/

     Vad motbevisas? Har du någonsin hört I L säga att hennes bok inte är en biografi? Nej det har hon sagt hela tiden trots att de även sagt att den är autofiktiv och skrivs som en roman, en biografi kan det vara ändå, och är. Folk missförstår. Texten där är det ju inte I L som skrivit utan någon annan som verkar ha missförstått lite eller glömt ett ord typ.

   Vad Isabella sa var att det är en biografi och att det varit det hela tiden, så du 12:19 förvrider det i vanlig ordning och lägger till saker.

  Ska jag gissa: en dålig ballad som alla vet inte går vidare innan man ens hört den, nån tonårspoppare som små barnen skrikgråter inför, en icke-normativ hen som inte kan sjunga men är med för mångfalden… Saknas bara en kvinnaböske så är allting som den ska i år igen.
  Diiing dong diiing dong diiiing dong, rena rama ding dong.

   Kvinnaböske?

    Hasse ”Kvinnaböske” Andersson (Guld och gröna skogar)

   Nu har ju inte Tone hen som pronomen utan hon.

    Jag pratar inte specifikt om Tone, inte specifikt om någon, utan det är så det ser ut varje år i Melodifestivalen. Okej, då vet jag att Tone är hon, tack så mycket. Jag använder ”hen” när det inte är relevant eller jag inte vet vad personen kallar sig för, eller när jag vill anonymisera personen i vissa sammanhang.

     Står ju ”hon” i inlägget.

      Så bra, kan vi släppa henne nu med tanke på att min kommentar inte handlar om henne?

     Vilka ”hen” (ickebinära? Transpersoner?) har varit med i melodifestivalen senaste åren?

      Jag använder oftast inte ordet ”hen” för att beskriva en ickebinär person. Jag kunde ha skrivit ”icke-normativ person” eller ” icke-normativ han/hon/hen” precis som man kan göra i många olika sammanhang, men jag tycker att ”hen” är smidig för alla kan ingå i den. Du som Anomym är också en ”hen” just nu i min bok. Men icke-normativa personen har väl funnits i Eurovision sen jag var ungdom i alla fall, vilket är typ 20 år tillbaka.

   Hen är väl ändå ett pronomen och inte ett kön?

   Skulle du säga ”jag såg en han uppträda på mellon igår”?

   Är det trivsamt att vara så negativ? ?

  Vem är Ringring-Anna?
  Aldrig sett Idol. Är det därifrån?

   Ja från en idol-audition 2006. Lite värd att kolla på, fast också lite jobbig att kolla på ? https://youtu.be/M-QbTGRuwmw

    Är hon seriös? ?

   Ja, det är ifrån idol!

  OT. Jag vet att välgörenhetsorganisationen Giving People har lyfts upp på denna blogg ett flertal gånger (vilket givetvis är en god sak att göra), men Camilla, hur stor efterforskning gör du innan du uppmanar människor att skänka pengar? Nu har det till exempel framkommit att endast 4% av pengarna som GP får in går till behövande familjer vilket såklart är förkastligt.
  Menar inte att du har ansvar över det på något sätt, tänker bara att det kanske vore lämpligt att göra research innan man uppmanar flera hundratusen läsare att skänka pengar till ”bättre” behövande.

   Man kan ju också ta lite eget ansvar och göra research om man nu tänker skänka pengar och vill vara säker på var det hamnar.

    Det är väl det man bör göra innan man rekommenderar nånting på en stor blogg. Jag blev intresserad av att skänka när jag läste om organisationen här, men när jag såg att de inte hade 90-konto så lät jag bli.

    Problemet med Giving People är ju att det inte går att få tag i deras årsredovisningar utan att ta en rejäl omväg som SR gjort. Blir därmed svårt att få insyn i föreningen och göra research, men samtidigt tycker jag att föreningar som Giving People borde vara mer transparanta om vart pengarna verkligen tar vägen än att bara skriva en text på hemsidan.

   Lämpligt att göra ett inlägg om detta, så att de som skänkt/tänkt skänka nås av den här informationen.

   Har jag verkligen uppmanat folk att skänka pengar dit? Själv brukar jag hjälpa specifika familjer, utan mellanhänder och utan att kontanter byter ägare just för att jag vill veta var min hjälp tar vägen.
   Här har jag skrivit om det bland annat: https://nyheter24.se/bloggbevakning/2018/08/18/kan-du-hjalpa-ett-barn-i-fattigdom/

    Du har lyft fram organisationen som något bra, tipsat och länkat.

    ”Nu är det ÄNNU enklare att hjälpa barnfamiljer via Giving People. ?”
    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/09/05/triss-i-instagram-51/

    ”Jag skulle även vilja passa på att slå ett slag för Giving People, en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.
    Hos dem kan man enkelt köpa olika paket eller bara skänka pengar som organisationen sedan använder för att hjälpa familjer.
    Skulle du vilja hjälpa två familjer att kunna ha ”lördagsmys” så kan du göra det HÄR.
    Vill du hellre köpa ett sommarpaket till en familj så kan du göra det HÄR.”
    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/06/09/bisse-oppnar-godisbutik-i-ar-igen/

     Tack!

   Har sett nu att folk skriver till influencers att de inte har råd med julklappar eller julmat till barnen och influencers skriver dm:a mig så hjälper jag dig. Då kommer ju många tigga på samma sätt. Alltså, så här är det – Alla som har barn får bidrag och ekonomiskt bistånd om det behövs så de bör ha råd med både mat och någon julklapp. Finns en risk att dessa som ”tigger” pengar använder det till alkohol eller annat. Så skänk då istället paket och matkuponger och inte kontanter för vem vet vad det går till.

  Folk som kallar sina vänner för ”vapendragare” väcker obehag i mig, jag vet inte varför. Tycker det låter så cringe! Haha.

  Hoppas att det kommer med lite riktiga artister också! ?? ?? ? ? ?

  Peter LeMarc!

  Är Run to the hills o-orginellt? My way var ju den tråkigaste, och mest förväntade, låttiteln.

   Namnet är ju en kopia på Iron Maidens kändaste låt, det är väl det som inte är originellt.

    Jaha!

  Som om skiten inte kunde bli sämre.

  Hur vet man att någon inte tittar på melodifestivalen? De tar varje tillfälle att berätta det.

   Otroligt ointressant startfält. Är säkert ensam om det på den här bloggen men den enda som väcker mitt intressen är Lance. Tycker att han visat att han har talang och hans låtar är oväntat av god kvalité. Imponerad av att han faktiskt satsar på något med den bakgrund han kommer ifrån.

    Jag tycker att bagge är mest intressant. Med en riktigt passande låt kan hans röst lyfta taket tror jag.

     Har svårt för bagge tyvärr..sen känns det så självklart att han kommer med en smörig ballad och en majoritet köper den fasad som jag upplever att han har och därför vinner..

      Jag gillar inte heller hans person, den känns så tillrättalagt mysig och trevlig. Men sjunga, det kan han.

      Ballader passar hans röst. Hans röst passar inte hårdrock eller pop direkt.

   Hur vet man att någon kollar på det? Jo dom blir sura när man inte kollar på det eller tycker det är skit

  oj vad klara var lik andrea norrman?! ?

  Det får gå hur som helst ?Bara sååå lycklig att den otrevligaste s. k ” artisten ” Anna Book INTE får vara med. Sååå lycklig ???????Tack Dio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *