Samir Badran klarade inte sista mäklarprovet

Samir Badran klarade inte sitt sista mäklarprov som han ska ha fått underkänt på, med minsta möjliga marginal – 1 poäng.
Det hindrar honom inte från att posta ett inlägg med sin kommande mäklarbild, som han så klart vill höra följarnas åsikter om.
Kändiskompisarna är uteslutande positiva, medan följarnas åsikter spretar lite åt alla håll.

Jag förstår att det kan vara utmanande för en offentlig person, att så totalt byta bana som Samir vill göra, men jag hoppas att han får möjligheten att slå sig fri från sin roll som Samir&Viktor-Samir. 
På vissa sätt kommer det kräva mer av honom just pga sin offentlighet, men samtidigt så har han ett gigantiskt försprång jämfört med andra, nyexaminerade mäklare, tack vare sin plattform där han redan följs av 550 000 potentiella kunder.

Ett poäng, en omtenta står mellan Samir och titeln ”färdig mäklare”.
Kanske kan han kika på lite gamla tentor, som förberedelse?

Ett ynka poäng, fy tusan så irriterande nära, och någonting som riskerar att ligga och skava om han inte får skriva sin omtenta före jul. 
Fy vad surt.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skulle ha väldigt svårt att anställa en gammal kändis. Tyvärr! Fast kanske hellre Samir än GabJoss. Hoppas verkligen inte Anna Book eller My sadlar om till detta yrke. ??

      My har redan försökt en gång. Men pallade inte plugga

        Oj, det hade jag glömt.

      Hur har det gått för Gabjoss, har hon lagt ner det där med att bli mäklare? Ge inte Book och My några idéer nu haha fast My har redan försökt, hon blev erbjuden att bli mäklare men klarade inte av det, var för svårt plugg för henne.

        Hon klarade inte av pt utbildningen heller. Hon är olicensetad pt och självutnämnd kostrådgivare. Fattar inte att man skulle få nyttja sitt friskvårdsbidrag hos ngn som saknar licens. Hon har själv sagt att hon inte klarade proven och att det är det svåraste hon har gjort.

          Inte så chockad att hon säger att det är det svåraste hon gjort, verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan överlag ?
          Dömmer ut människor ( henne ) som skriver ” kär i @zebaleks ” på sin instagram profil ?

          Är det kommunalt avlopp? Det vet jag inte, men bajset lämnar huset när du spolar. Det är väl det viktigaste eller hur? Frågor på det?

        Hon har tagit bort det från sin Instagram, verkar som att karriärambitionen flög iväg när hon blev tillsammans med Z.

          Tycker den drömmen flög iväg innan hon träffade honom faktiskt…

        My fick det att låta som ett medvetet val att sluta på mäklarutbildningen när hon inte klarade kurser. Blev istället headhuntad som VD för Lifestyle. Kort anställning. Hur länge var hon på Lohilo? Där slutade hon också enligt egen plan, men nog var det ett frostigt avslut. Första lokalen hon hyrde fick hon inte bedriva sin verksamhet i. Fattade inte att kolla före. Lokal 2, ingen vill komma dit. Pt-online, ingen intresserad där heller. 99 av 100 kan väga makaroner bättre själva. Vem vill anlita en galning med svängande humör?

          Och träningsresorna går inte ens att sälja för halva priset. Men My tjatar på om att hon lever ett liv som är få förunnat. Hon gjorde sin dröm när hon valde sin hobby träning till yrke. Det blev verkligen en succé. My lär aldrig få samarbeta med Sabina Duvfberg igen. Den där Ako har nog också tröttnat.

            Hon har väl även totalsågar Olga Rönnberg och hur hon jobbar?

      Jag håller med dig helt, och skulle också valt Samir före henne om man var tvungen att välja.?

        Fördelen här är ju att du ÄR kunden och kan välja vilken mäklare du vill ha!!!
        //

      Tänkte samma med Desirée ”Dessie” Nilsson blev mäklare. Och såklart nu med Samir

      My: Du är jätte fin.

        Eller hur! Så hjärn dött att sär skriva!;)

      Anna Book ??..
      Det kommer aldrig att hända.
      Hon är ju sångerska punkt. Med en 36 årig nästintill obefintlig sångkarriär.
      Men sångerska är hon och ämnar inte någonsin försöka med något annat, det har hon deklarerat.
      Trots att hon är nästintill aldrig anlitad.
      När hon var 30 tyckte hon dessutom att det var ”försent” att börja studera.
      Hon som i princip skolkade sig igenom 9an.

    Tycker han var väldigt lik Bobby på den bilden faktiskt!

      Vilket Samir nog inte ska ta som en komplimang

      Tänkte skriva samma sak.

    Jag hade aldrig i livet anlitat en mäklare (eller någon?) vars bild var sådär hårt redigerad. Sorry. Men det signalerar för mig antingen en djup osäkerhet hos personen eller en stark ytlighet hos företaget/firman. Ja, alla bilder är mer eller mindre fixade, men det här var ju i det mest extrema laget. Han ser ju ut som en plastdocka. Inte verklig.

    Gick in på hans Instagram och jag känner faktiskt inte igen honom. Kanske för att det var några år sen PH men jag tycker verkligen inte att han är lik sig.

      Mer gråhårig, gör en del

        Mer gråhårig? Han har plastikopererat näsan och gjort läppar DET gör skillnad

      Han är elegant på bilden men olik sig. Ser ut som att han har botox och fillers i kinderna eller så kanske bilden är retuscherad fast jag tycker han har förändrats en del när man ser honom i andra sammanhang och på andra bilder också.

      Jag tycker verkligen inte heller han är sig lik. Iofs aldrig varit ngn Samir & Viktor fan, och har inte superkoll, men kan inte sätta fingret på vad det är som är olikt. Mkt som nog är fake på honom, solbrännan, tänderna och hade han inte superblå linser tidigare oxå? Har har kanske tagit bort ngt, typ linserna, sen har han ju annan frisyr oxå, men ngt är det.

    Känner inte till honom alls. Men utifrån bilden ser han snygg o förtroendegivsnde ut. Det där provet kan han väl göra om, eller?

    Skulle aldrig vilja ha en mäklare som också är eller har varit influencer.

      Håller med!

      Om jag skulle sälja är det ju perfekt och drar säkert mer trafik men nu bor jag i Sundsvall och där har vi inga kändismäklare ?

      Är väl svinbra att han utbildar sig
      Och skaffar ett jobb som håller långsiktigt

        Ja? Det sa jag inget om men jag skulle inte vilja ha en mäklare som är influencer. Du kan ju läsa ts ordentligt innan du kommenterar.

    Den som följer tramsfrans instastories är inte ett dugg förvånad. Samir brukar lyssna på sitt kursmaterial på en hög uppspelningshastighet. Han vill så gärna bli en fastighetsmäklare men är inte intresserad av att lära sig. Jag tror dock att han kommer klara av utbildningen. Ska bli intressant att läsa hans framtida objektbeskrivningar. Fick ett gott skratt när Dessie beskrev en trerummare som ”brutal”.

      Jag brukar också speeda upp många föreläsningar. Betyder väl inte att man är ointresserad av att lära sig? Lyssnar även på vissa poddar på högre hastighet.

        Fast, vet inte hur snabbt du brukar speeda upp. Jag kör max x2 men på de videos jag sett på Samir känns det som att det är x5 hastighet ?

        Varför lyssnar man på högre hastighet? ?

          För att en del pratar så himla långsamt. Om jag kan lyssna på en föreläsning på kortare tid och ändå ta in all information, varför skulle jag då inte göra det? Onödigt att lägga mer tid än nödvändigt på det. Då kan jag plugga annat övrig tid.

          Svarar inte drygt även om jag själv ser att det kan verka så.

    DET tror jag verkligen inte han har, bra självkänsla alltså. Bara en fasad. Ser på mils avstånd om ngn är osäker men döljer det med kaxig attityd. Tror han dock tagit itu med sig själv och därför han vill sadla om, så kanske är det bättre nu.

      Haha va, vad olika vi människor tolkar saker ? jag tyckte han hade många vänner och var populär i ph! Vad menar du med att han nästan var mobbad? Tycker inte han ens var på gränsen till det.

    Han har ju en bra charmig personlighet som säkert är bra att ha när man är mäklare.

    Han ser 10 år äldre ut, och en rakad bena?
    När han öppnar munnen så är det bara Samir till slut.

      Jag har köpt och sålt ett par lägenheter genom åren i Sthlms innerstad. Vissa har varit sådana toppobjekt att de snarast sålt sig själva om man ska vara ärlig. Men även då har jag velat ha en riktigt duktig och proffsig mäklare. Jag skulle b la därför aldrig någonsin sälja via Samir. Så fort han öppnar munnen avslöjar han sig själv (hans bristande ordförråd är pinsamt) och jag litar absolut inte på att han har tålamod nog att leda en förhandling. Kan tänka mig att han skulle kunna tappa alla spekulanter i en sån situation för att han inte orkar med och t ex ”tappar det” på en potentiell köpare. Jag är inte säker på att han heller har jättestor hjälp av sina följare för att fixa fram spekulanter eftersom de som älskar honom mest fortfarande är barn! Han ser förresten brutalt Photoshopad ut på bilden ?

    Litar lika lite på mäklare som på bilförsäljare.

    Jag tycker att han ser ut som en tioåring vattenkammad pojke som föräldrarna har tvingat på en kostym för att dom ska på bröllop. Gulligt.

    Herregud vilken pajas! Och klart att Anna Took måste få vara med……hon är den största pajasen ?

      Hon kanske vill hjälpa till med homestyling eller bli receptionist.

    Om jag inte hade vetat hur han tidigare har sett ut så hade jag väl tyckt att bilden ser okej ut. Även om jag har ganska svårt för människor som ser uppenbart retuscherade ut. Men med honom i någorlunda färskt minne så känns bilden faktiskt skitknepig… det är lite som att titta på en android.

    Anna och My känner dom ens honom? Dom är överallt och låtsas vara vänner.

      Dom är som ett klibbigt klister Bill och Bull.

    Oj vad han är lik nicci hernestigs ex på bilden (minns inte vad han heter)

      Mathias Guss

    Man måste ljuga, överdriva och tänka hela tiden på
    hur mycket man kan tjäna så det yrket vill iallafall inte jag ha.

    Är jag den enda som verkligen starkt misstänker att Samir är gay men inte vågar komma ut?

    Gud vad taskiga kommentarer guys. Jag blir jätteglad av att se Samir följa sin dröm och satsa på något som är stabilt och långsiktigt. Speciellt med tanke på att han ju mått dåligt och uppenbart inte känt sig hemma som ”influencer”. BRA av honom att inte bry sig om alla naysayers som hävdar att man är fördömd efter att ha deltagit i PH för massa år sedan. Det är väl bara skitvuxet och vettigt att utbilda sig och visa ambition? Säger mycket om honom tycker jag. (En deltagare från någon av de tidiga PH-säsongerna sålde nyligen en lägenhet med Södermalms dyraste kvadratmeterpris, så visst går det.) Tror han kommer bli en superbra mäklare med sin charm och sitt driv. En bra kille!

      Håller med, det är ju bra att han vill utbilda sig, skaffa sig ett yrke.

    Tycker han ser obehaglig ut på bilden, såg en intervju med Samir på tv tror det var hos Malou om hans mäklar drömmar då gjorde han ett väldigt bra och seriöst intryck.

    Mums, fy inte barnarov……….. Men snygg kille, lycka till:)

    Den sista kommentaren i inlägget är så märklig ”har inte sett en bild på dig sedan ph och känner knappt igen dig”. Jag menar INTE ”vilken sten bor den kommentatorn under” (för uppenbarligen inte djupare ned än att hn kollar på PH),
    men, följer (kollar) man Samir på Insta har man väl sett hur han ser ut? Och det vore konstigt om inte en välkammad 30-åring i kostym ser annorlunda ut – om än inte oigenkännelig! – än vad han gjorde i ett poolpartyprogram för 7-8 år sedan.

    Jag tycker att det är moget & modigt att Samir tänker växla karriär, och vågar berätta om det för sina följare (med risk att bli hånad om inte allt går som det ska). Han klarar nog den sista tentan nästa gång, och då är han (väl?) en ung mäklare ändå! När han är 50 kan han vara en mycket framgångsrik mäklare med lång erfarenhet! Och vad många roliga historier han kan berätta för barnen om alla små ströjobb han hade innan han började sälja hus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.